02. Protokoll S pdf MARJAANA ALAVIUHKOLA MATS NORBERG : :32 BANKID BANKID. Signers: Name. Date.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "02. Protokoll S pdf MARJAANA ALAVIUHKOLA MATS NORBERG : :32 BANKID BANKID. Signers: Name. Date."

Transkript

1 02. Protokoll S pdf Signers: Name Method Date MARJAANA ALAVIUHKOLA MATS NORBERG BANKID BANKID : :32 This document package contains: - Front page (this page) - The original document(s) - The electronic signatures. These are not visible in the document, but are electronically integrated. the signed document follows on the next page >

2 PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE BEST WESTERN HOTEL, BROMMA Protokoll S6/2018. Närvarande: Marjaana Alaviuhkola, ordförande, Lina Bertilsson, Mats Norberg, Erik Adielsson, Marcus Persson, Daniel Schützer, Anders Källström (5-14, 16 ), Hans Skarplöth (1-7, 16a ) samt adjungerade Hanna Eriksson och Ingela Claeson. På särskild kallelse Ulf Hörnberg och Tomas Fyhr (deltog ej på 13 och 16a ). Dessutom deltog Peter Linder och Christina Olsson (8, 10, 11, 12 ), Petter Johansson (7-12 ) och Johan Lindberg (7-12,15, 16 ) samt Katarina Olofsson ( 9). Dessutom deltog Maria Lejon, Thomas Areskoug och Molly Urwitz (13 ) INLEDNING Ordförande Marjaana Alaviuhkola öppnade mötet och dagordningen fastställdes. 1 Justering Att jämte ordföranden justera dagens protokoll valdes Mats Norberg. 2 Föregående protokoll Protokoll S3 ( ), S4 ( ) och S5 ( ) godkändes med ett fåtal ändringar och lades till handlingarna. 3 VD informerar VD informerade om ett antal ärenden. Moms på prispengar Mats Norberg informerade om det senaste i momsfrågan: Som tidigare informerats om så avvisade Skatterättsnämnden, i mars, den först inlämnade ansökan om förhandsbesked med motiveringen att de ställda frågorna förutsätter sådana ställningstaganden av utredningsnatur som inte lämpligen bör göras inom ramen för ett förhandsbesked, utan snarare vid en prövning i efterhand. En ny ansökan med förtydliganden lämnades in Skatterättsnämnden handlägger ärendet och Skatteverket har yttrat sig och i dagarna är det inlämnat ett svar. Det finns fortfarande en risk med att ärendet återigen blir avvisat. I samband med detta så har Skatteverket beslutat att förlänga sin tillämpningsinformation till den 30 september för att ge Skatterättsnämnden tid för att pröva ärendet och fatta ett beslut. Registrering på bana Det råder fortfarande oklarhet kring kravet på registrering av spel på bana. ATG vill få till en övergångslösning genom att ges uppskov tills tekniken hunnit ställa om. Reflektioner från vd Den 3 maj presenterades ST:s nya organisation med Ulf Hörnberg som tf VD och Johan Lindberg som Generalsekreterare. Det har kommunicerats och berättats om detta utifrån behovet att förstärka och kraftsamla inför den kommande omregleringen på spelmarknaden. Känslan är att det fallit i god jord och att många tycker det är en bra prioritering.

3 Tf vd delade med sig av sina initiala reflektioner kring: framtida finansiering och cash flow behov ekonomifrågor personal ST och ledningsgrupp ST Mätning Pegasus 2020 Troperty 4 Information från ungdomsledamöter Ingela Claeson och Hanna Eriksson presenterade en återkoppling från de regionala ungdomsträffar som genomförts på Tingsryd, Örebro och Umåker. Fokus låg på de sjunkande ungdomslicenserna som gått från 472 st under 2015 till 339 st under Anledningar till sänkningen och potentiella lösningar diskuterades. Styrelsen var eniga om att detta är en överlevnadsfråga för hela travsporten och bör tas upp på styrelsens strategidagar i juni. Styrelsen uppdrog åt sportkontoret att förbereda underlag för vidare diskussion. BESLUTSÄRENDEN 5 Formalia Samtliga punkter nedan förklarades omedelbart justerade. 5.a Firmatecknare Att Svensk Travsports firma tecknas av - två ordinarie styrelseledamöter i förening - två i förening av Marjaana Alaviuhkola, Ulf Hörnberg och Peter Linder Att även Ulf Hörnberg och Peter Linder, var och en ensam, har rätt att teckna Svensk Travsports firma beträffar löpande förvaltningsåtgärder upp till kr. 5.b Vd-instruktion Styrelsen gick igenom och godkände den framtagna vd-instruktionen. 5.c GS-instruktion kontra reglemente Med anledning av den nya organisatoriska strukturen med både vd och generalsekreterare har reglementet gåtts igenom för att se över om några ändringar behövde göras. Styrelsen beslutade att det inte finns någon anledning att ändra i reglementet utifrån genomförd organisationsförändring eftersom rollen som Generalsekreterare kvarstår och denne fortsatt har ett ansvar för dessa frågor. 5.d Rapportinstruktion Styrelsen gick igenom och godkände den framtagna rapportinstruktionen. 5.e Attestinstruktion Styrelsen gick igenom och godkände den framtagna attestinstruktionen.

4 5.f Styrelsens arbetsformer Styrelsen gick igenom och godkände det framtagna dokumentet gällande styrelsens arbetsformer. 5.g Beslutsmatris Styrelsen gick igenom och godkände den framtagna Beslutsmatrisen. 5.h Anmälan jävavtal Mats Norberg har i sin civila roll hos LRF Konsult ett uppdrag med bäring in i styrelsearbetet på ST. Det finns ett uppdragsavtal mellan LRF Konsult och ST som är skrivet Mats Norberg har av ST:s styrelse också fått uppdraget att arbeta med momsfrågan för travsportens räkning. Då styrelsen fått nya ledamöter lyfts detta förhållande återigen upp för att klargöra. Styrelsen efterfrågar också en tydligare rutin för att notera sådana förhållanden när de dyker upp. 5.i Närvarorätt GS och Troperty vd Att generalsekreterare och vd för Troperty ej har fullständig närvarorätt utan bjuds in till styrelsemöten på särskild kallelse. 5.j Utseende av ledamöter Att välja följande representanter i de nedan nämnda kommittéerna/styrelserna: Ledamöter i ATG:s styrelse Marjaana Alaviuhkola (omval) Mats Norberg (omval) Lina Bertilsson (nyval) Daniel Schützer (nyval) Ledamot i Nordisk Travkommitté Styrelsen bordlade beslutet. Representanter i Union Européenne du Trot (UET) Styrelsen bordlade beslutet. Breeders Crown-kommitté Lina Bertilsson (nyval) Nordiskt Travmuséum Johan Lindberg (nyval) 6 Ekonomiskt anspråk för organisationsöversyn ST Den av fullmäktige beslutade organisationsöversynen av ST har påbörjats och för översynens genomförande har avtal slutits med United Minds Samhällsanalys AB och Hidalus AB (Maria Lejon). För dessas arvoden samt dagsarvoden och resekostnader för övriga deltagare i projektgruppen uppstår kostnader om 900 tkr. Denna kostnad ligger utanför STs beslutade budget.

5 Att tillskjuta medel om totalt 900 tkr. Allt annat lika innebär detta att Svensk Travsport går minst 900 tkr minus utöver den beslutade budgeten. Styrelsen gav därför VD i uppdrag att se över om det är möjligt att detta kan inrymmas i ordinarie budget. 7 Tävlingsdagar 2019 Sportchef Petter Johansson presenterade förslag till tävlingsplanering STs sportavdelning har tillsammans med ATG tagit fram ett förslag till hur många tävlingsdagar som är lämpligt att arrangera i Sverige 2019 för sporten och spelet. Vid fördelningen av tävlingsdagar har samma regelverk och parametrar som de senaste åren använts. Förslaget är att behålla antalet tävlingsdagar, totalt 875 ca: lopp, 759 ordinarie och 116 Breddloppsdagar/extra dagar. Små korrigeringar angående ordinarie/breddloppsdagar kan ske under planeringen. Utöver detta presenterades också förslag på V75-schemat samt V86 sommar som har arbetats igenom tillsammans med ATG och godkänts av deras berörda tjänstemän. ST har även haft en dialog med sällskapen, där samtliga har haft möjlighet att komma till tals gällande aktuellt schema i samband med sportchefsmötet maj. Att godkänna följande punkter enligt förslaget för vidare behandling i ATG:s styrelse: Antalet tävlingsdagar totalt i Sverige 2019 Fördelning av tävlingsdagar 2019 Schema för V75 och V86-sommar för Teknikinvestering målkameror Sportchef Petter Johansson redogjorde för behovet av att installera målkameror. Måldomarnämndens översiktsbilder tillsammans med publikbilderna är de två viktigaste hjälpmedlen för att måldomarnämnden skall ges möjlighet att genomföra sina arbetsuppgifter på ett korrekt och trovärdigt sätt. Bra bildmaterial möjliggör en spridning/delning av bilderna och ett utökat användande i våra sändningar, på travsport.se samt att de kan tas hem till ett så kallat War-Room. Förslaget som presenterades var att under investera och installerar nya domarkameror för de kvarvarande 13 banor som någon gång arrangerar V75 eller V86. Styrelsen instämde i att moderna målkameror är viktiga av fler anledningar, inte minst för att garantera en schysst och säker sport. Dock ifrågasattes finansieringsplanen samt tidsplanen. Att bordlägga frågan och efterfrågade en utvecklad och tydligare finansieringsplan samt en inte lika akut tidsplan. 9 Licensutredning Katarina Olofsson, utsedd projektledare på Svensk Travsport, föredrog arbetet kring ett nytt licenssystem.

6 För att göra det enklare att förstå och även förhålla sig till licenssystemets bestämmelser så föreslås att det finns en (1) generell tränarlicens, som delas upp i två olika kategorier. Kategori 1* som motsvarar den licens som de professionella tränarna har (dagens A-licensierade) och kategori 2* som motsvarar det som vi idag kallar B-tränarlicens. För att uppfylla målet i Pegasus 2020 om att flera människor ska tävla med travhästar föreslås att det även finns en körlicens och en montélicens (som det redan är idag inom montésporten) som delas upp i flera kategorier, istället för det relativt komplicerade systemet som finns idag som till stor del begränsar tävlandet för många. Kör- och montélicenserna föreslås att räknas som två olika licensformer där antal aktiviteter per disciplin räknas var för sig. För båda licensformerna föreslås att de delas in i två olika kategorier, kategori 1 och kategori 2. Att ta ett inriktningsbeslut att fortsätta på den inslagna vägen. Styrelsen uppdrog vidare åt sportkontoret att ta fram en fortsatt projektplan med tillhörande budget. 10 Breedly.com Christina Olsson föredrog om hemsidan Breedly.com som utvecklats i TR Medias regi sen Breedly.com är en hemsida för travavelsintresserade som bland annat innehåller möjligheter till testparningar, avelsinformation mm och är ett viktigt verktyg för stoägarna när de ska välja hingst. Breedly.com är idag ett fungerande avelsverktyg men behöver utvecklas då det bland annat saknas data för utländska hästar. Data från USA och de nordiska länderna är prioriterat. När/om arbetet med Breedly.com övergår från en skapande till en mer avelsintriktad vidareutvecklingsfas behöver projektet en ny ägare som ej är TR Media. Både TR Media och HNS är villiga att bidra med finansiering i framtiden. Men förslaget är att Svensk Travsports avelsavdelning tar över förvaltandet av hemsidan. Att vidareutveckla Breedly.com enligt det förslag som presenterats samt att ST:s avelsavdelning från halvårsskiftet 2018 (1 juli) tar ansvar för Breedly.com med målsättning på en nystart inför avelssäsongen Dock skickade styrelsen med inspelet att se över vilka budgeteffekter det personella resursbehovet på avelsavdelningen ger. 11 Ändring i reglemente med anledning av GDPR Med anledning av att GDPR träder i full kraft den 25 maj 2018 krävs det att styrelsen beslutar om nedanstående förslag till ändringar i Svensk Travsport Registreringsreglemente. Nuvarande skrivning i 28 kap 5 ersätts med ny skrivning i tre olika paragrafer. Förslag till ny skrivning 1 kap 5 Begreppsbenämningar (sid 13 i reglementet) Dataskyddsförordningen: General Data Protection Regulation /2016/679.

7 2 kap 1 Bemyndiganden (sid 16 i reglementet) ST är enligt statligt bemyndigande och beslut av Statens Jordbruksverk avelsorganisation för varmoch kallblodiga travhästar. Den verksamhet som ST bedriver enligt första stycket är en rättslig förpliktelse och tillgodoser ett allmänt intresse och innefattar myndighetsutövning i den bemärkelse som avses i Dataskyddsförordningen. 28 kap 5 (sid 76 i reglementet) Personuppgifter behandlas i ST:s IT-system och tjänster. Vid behandling av personuppgifter tillämpas bestämmelserna i Dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation /2016/679). Det innebär till exempel att ST endast behandlar personuppgifter för uttryckligt angivna och berättigade ändamål och att ST har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder i samband med behandlingen för att säkerställa säkerhet för personuppgifterna. Mer information om ST:s hantering av personuppgifter finns beskrivet i ST:s Integritetspolicy på Av samma anledning som ovan krävs en ändring i tävlingsreglementet där 87 har ersatts med nedan: Personuppgifter behandlas i ST:s IT-system och tjänster. Vid behandling av personuppgifter tillämpas bestämmelserna i Dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation /2016/679). Det innebär till exempel att ST endast behandlar personuppgifter för uttryckligt angivna och berättigade ändamål och att ST har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder i samband med behandlingen för att säkerställa säkerhet för personuppgifterna. Mer information om ST:s hantering av personuppgifter finns beskrivet i ST:s Integritetspolicy på Att godkänna ändringen enligt förslag. 12 Arenainvesteringar Peter Linder föredrog Koncernledningens förslag till beslut om arenainvesteringar. Som en del av de pokalårspengar som dedikerades till travbanorna avsattes 42 mkr till investeringar som skulle förbättra banornas belysning och teknik samt för publik/arenaprojekt och travskoleverksamhet. När samtliga ansökningar hade behandlats så var den allmänna uppfattningen att det är utomordentligt svårt att hantera ansökningarna rättvist. Dessutom kan vissa ansökningar bedömas som en hygienfaktor för en annan bana och därigenom om en sådan ansökan bifalls så leder detta till icke önskvärda prejudicerande effekter. Därtill bedömdes det svårt att förstå och värdera offerter i en process där banorna har bråttom. Förslaget från Koncernledningen innebär att bifalla ansökningar om banbelysning vilka inkommit från Axevalla, Sundbyholm och Rättvik samt satsa på kollektiv nyinvestering i ITV med början under 2018 på fem banor. Detta projekt bör hanteras genom en central projektledning i form av Linda Rosenqvist. Koncernledningen föreslår därtill att fem miljoner kronor avsätts till en travskolesatsning, som i den ursprungliga planen, men att denna process koordineras med Svensk Travsport Utbildning (Maria Karlsson).

8 Resterande belopp delas ut till banorna att för att användas till investeringar vilka de själva väljer att prioritera. Det ska dock avse investeringar som är kopplade till målen i Pegasus 2020, vilka ska följas upp på styrelsemöten. Utbetalning av dessa bidrag ska alltjämt baseras på faktiska fakturor och att det sker en medfinansiering enligt regelverket. Koncernledningens förslag till fördelning var: Område Belopp Redan utbetalt belysning Gävle 2,3 mkr Redan utbetalt belysning Solänget 1,0 mkr Beslutat Hästambulans 1,0 mkr Belysningsprojekt enl ansökningar 7,0 mkr (Axevalla, Sundbyholm, Rättvik) ITV (5 banor á 600 tkr inkl projektledning) 3,0 mkr Travskola 5,0 mkr Ej beslutad fördelning 5,0 mkr Övrigt fördelning (se nedan) 17,7 mkr Summa 42,0 mkr Övrig fördelning Travbanekategori Antal Belopp Summa Kategori tkr 4,0 mkr Kategori tkr 8,5 mkr Kategori tkr 4,7 mkr Kategori tkr 0,5 mkr Summa 33 17,7 mkr Att godkänna koncernledningens förslag. Styrelsen menade också att beslutet ska kommuniceras snarast till samtliga banor samt att Koncernledningen ser över processen för ansökningar till INFORMATION OCH SKRIVELSER 13 Rapport genomlysning Svenskt Travsport organisation Maria Lejon (Hidalus), Thomas Areskoug och Molly Urwitz (United Minds) rapporterade till styrelsen kring den pågående organisationsöversynen av Svensk Travsport. Arbetet fortgår och skall vara slutfört till styrelsemötet 20 juni Rapport process vd-rekrytering och profil Marjaana Alaviuhkola och Anders Källström presenterade det underlag och offert för vd-rekrytering som presenterats av rekryteringsföretaget Alumni. Ett första utkast till kravprofil har tagits fram av ordförande med fokus på en kandidat som kan agera kulturbärare, inger förtroende, har god etik och långsiktigt tänk. Övriga styrelseledamöter återkopplar till ordförande gällande innehåll i kravprofilen.

9 Styrelsen beslutade även: Att godkänna offerten från Alumni så att arbetet kan påbörjas med omedelbar verkan. 15 Världskonferens 2019 Generalsekreterare Johan Lindberg redogjorde för arbetet inför världskonferensen 2019 som Svensk Travsport kommer att agera värd för. Maria Lejon är utsedd projektledare och Johan Lindberg högst ansvarig för konferensen. Den genomförs ett förmöte med representanter från 14 länder i ITA. Styrelsen diskuterade i korthet upplägget för världskonferensen. Projektgruppen bad om inspel kring huruvida konferensen ska genomföras i sin helhet i Stockholm eller om den ska delas upp mellan Stockholm och Östersund/Åre för att ge de internationella gästerna möjlighet att uppleva travets unika riksanläggning Wången. Styrelsen bad om inspel från representanterna på förmötet huruvida det finns något intresse för en uppdelad konferens. Utifrån det tas ett mer detaljerat budgetförslag fram till nästa styrelsemöte. 16 Den Nya Världen a) Rapport från Tropertys styrelsemöte Ulf Hörnberg, ordförande i Troperty, redogjorde för slutsatserna från Tropertys första styrelsemöte med den nya styrelsen. I korthet handlade det om att utifrån det osäkra ekonomiska och politiska läget göra en riktningsförändring för bolaget. Fokus ska ändras från att bygga ett färdigt bolag 2019 till att förbereda Svensk Travsport som organisation för att snabbt kunna hantera den omreglerade spelmarknaden när förutsättningarna klarnar. Man ska också se över hur befintliga resurser på Svensk Travsport kan användas och hur förankringen med ägarna ska säkerställas. b) Ekonomisk rapport aktieägartillskott Troperty Peter Linder föredrog en övergripande rapport av de aktieägartillskott som tillförts Troperty. En dialog förs med Svensk Travsports revisor kring hur förbundets balansräkning ska hanteras i framtiden. c) Avtal med staten/bolagsordning ATG Ulf Hörnberg och Marjaana Alaviuhkola gav styrelsen en uppdatering kring arbetet med det statliga avtalet gällande ATG. Hans Ljungkvist har antagit uppdraget att stötta styrelsen med det fortsatta arbetet och ska presentera ett förslag på konsultavtal. Svensk Travsport har presenterat ett förslag på avtal med staten. Diskussioner förs främst gällande hur ATG:s bolagsordning ska ändras samt hur finansieringen av HNS ska garanteras. 17 Pegasus 2020 Generalsekreterare Johan Lindberg föredrog det aktuella arbetet med Pegasus 2020 som nu går in i en mer operativ fas. Banorna är allt mer med på banan och arbetar enligt den nya målstyrningen. Johan Lindberg är fortsatt högst ansvarig för att leda arbetet mot travsportens gemensamma mål. De tre huvudfokusen framgent är:

10 Fortsatt utbildning Lisa Persson, HR-ansvarig, ansvarar för kontakten med Handelshögskolan för att garantera att kunskapen om Pegasus 2020 och det förändrade arbetssättet sprids bland såväl tjänstemän som förtroendevalda. Fortsatt kommunikation Tomas Fyhr, kommunikationschef, ansvarar för att förankringen med ägarna är fortsatt god och att de goda exemplen i målarbetet sprids. Fortsatt målstyrning Peter Linder, CFO, ansvarar för uppföljning av målen i Pegasus 2020 samt utveckling av verktyget Hypergene i samarbete med Handelshögskolan. Styrelsen diskuterade hur vissa mått i Pegasus 2020 ska definieras och vem som är ansvarig för att revidera dem. Styrelsen var också överens om att de som högsta instans inom Svensk Travsport behöver gå i framkant för att få samtliga medlemmar att arbeta mot samma mål. Att upplåta minst en halvdag av de nästkommande två årens Förtroenderåd åt målarbetet i Pegasus Detta med start på Förtroenderådet i samband med Derbyhelgen på Jägersro Ytterligare diskussioner kring Pegasus 2020 kommer att föras på styrelsens strategidagar. 18 Skrivelser 18.a BAS Samtliga BAS-organisationer har inkommit med en skrivelse med frågan huruvida den organisationsgenomlysning som genomföras gällande hur Svensk Travsport ska stötta banorna också omfattar hur Svensk Travsport ska stötta bas-organisationerna. Styrelsens svar är att de inte har för avsikt att göra en utredning med bäring på basorganisationerna. För tillfället genomför det uppdrag som fullmäktige beslutade om i april. 18.b BTR BTR har inkommit med en skrivelse gällande en sänkning av licensavgiften för B- och D-licenser i syfte att sänka kostnaderna för aktiva. Svensk Travsport delar BTR syn gällande att omkostnader för B-tränare och aktiva är viktiga att hålla nere. Inför det så kallade Pokalåret 2018 hade Referensgrupp bana/bas (representanter från BAS, ST och Travsällskapen) flera möten där gruppen diskuterade olika satsningarna utifrån tre potter - kostnadssänkningar, pris och uppfödarmedel och bidrag, där sänkta licensavgifter var ett av många förslag på kostnadssänkningar. Referensgrupp bana/bas valde istället att föreslå satsningar på andra initiativ än sänkta licensavgifter. Svensk Travsport tar med frågeställningen in i det årliga budgetarbetet och kan därmed inte ge något tydligt besked i dagsläget. 18.c Kallblodsklassikern Kallblodsklassikern, Ådalens Travsällskap, Jämtlands Travsällskap samt Sleipner har inkommit med en skrivelse gällande höjda prispengar i Kallblodskriteriet och Kallblodsderbyt samt på sikt likställa prispengarna i huvudloppen och stoavdelningen.

11 Svensk Travsport ser positivt på ansökan och delar Kallblodsklassikerns ambition att höja prispengarna i Kriteriet och i synnerhet i stoavdelningen. Däremot så kan inte Svensk Travsport ge några garantier i dagsläget gällande tillförsel av extra prisbidrag utan vi måste hantera satsningarna i samband med det årliga prisbudgetarbetet. 19 Information från olika ansvarsområden Svensk Travsport Styrelsen har tagit del av samtliga avdelningsrapporter. AVSLUTNING 20 Mötesdatum resterande 2018 Styrelsen beslutade att genomföra ordinarie styrelsemöten på nedanstående dagar: Torsdag 30/8 (Jägersro - Derbyhelgen) sammanfaller med Förtroenderåd Fredag 31/8 Torsdag 27/9 Torsdag 18/10 Torsdag 22/11 21 Uppföljning beslut För att ha bättre kontroll samt uppföljning av fattade beslut föreslog Ulf Hörnberg att en beslutslog ska införas. Här samlas alla beslut, stora som små, för att kunna följa upp på nästkommande möte. Ett förslag på upplägg tas fram till nästa styrelsemöte. 22 Information från sammanträdet Information från sammanträdet lämnas på sedvanligt sätt. 23 Enskilt överläggande Styrelsen diskuterade enskilt ett antal personal och avtalsärenden tillsammans med vd. Ordföranden avslutade mötet. Vid protokollet: Tomas Fyhr/Ulf Hörnberg Justeras: Marjaana Alaviuhkola Mats Norberg

INLEDNING Ordförande Marjaana Alaviuhkola öppnade mötet och dagordningen fastställdes.

INLEDNING Ordförande Marjaana Alaviuhkola öppnade mötet och dagordningen fastställdes. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2018-06-20 ULFSUNDA SLOTT Protokoll S7/2018. Närvarande: Marjaana Alaviuhkola, ordförande, Lina Bertilsson, Mats Norberg, Erik Adielsson, Daniel

Läs mer

INLEDNING Ordförande Marjaana Alaviuhkola öppnade mötet och dagordningen fastställdes.

INLEDNING Ordförande Marjaana Alaviuhkola öppnade mötet och dagordningen fastställdes. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2018-10-18 HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA Protokoll S10/2018. Närvarande: Marjaana Alaviuhkola, ordförande, Lina Bertilsson, Mats Norberg, Anders

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , JÄGERSRO, MALMÖ

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , JÄGERSRO, MALMÖ PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-09-05, JÄGERSRO, MALMÖ Protokoll S7/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt Cederqvist,

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde i Hotell Best Western, Bromma, med Svensk Travsports styrelse

Protokoll fört vid sammanträde i Hotell Best Western, Bromma, med Svensk Travsports styrelse Protokoll fört vid sammanträde i Hotell Best Western, Bromma, med Svensk Travsports styrelse 2013-05-24 Protokoll S 4/2013 Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde på Jägersro med Svensk Travsports styrelse

Protokoll fört vid sammanträde på Jägersro med Svensk Travsports styrelse Protokoll fört vid sammanträde på Jägersro med Svensk Travsports styrelse 2013-08-30. Protokoll 6/2013 Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt Cederqvist, Dag

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE /02/03 PÅ CLARION HOTELL & CONGRESS, MALMÖ LIVE, MALMÖ.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE /02/03 PÅ CLARION HOTELL & CONGRESS, MALMÖ LIVE, MALMÖ. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2016-09-01/02/03 PÅ CLARION HOTELL & CONGRESS, MALMÖ LIVE, MALMÖ. Protokoll S5/2016. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Erik Adielsson,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE PÅ BEST WESTERN HOTEL, BROMMA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE PÅ BEST WESTERN HOTEL, BROMMA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2016-05-26 PÅ BEST WESTERN HOTEL, BROMMA. Protokoll S4/2016. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Erik Adielsson, Marjaana Alaviuhkola,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , BEST WESTERN HOTELL, BROMMA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , BEST WESTERN HOTELL, BROMMA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2015-05-29, BEST WESTERN HOTELL, BROMMA. Protokoll S4/2015. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE

RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE Protokoll för vid RST:s årsmöte 2016-04-28, Hästsportens Hus Ordförande Anders Holmqvist hälsade välkommen till årsmötet 2016, och gick igenom hålltider för

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-03-26, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA Protokoll S3/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

INLEDNING Ordförande Hans Ljungkvist öppnade mötet och dagordningen fastställdes.

INLEDNING Ordförande Hans Ljungkvist öppnade mötet och dagordningen fastställdes. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2018-03-27/28 ÖSTERSUNDSTRAVET SAMT CLARION HOTELL ÖSTERSUND Protokoll S2/2018. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande (deltog ej under 5f

Läs mer

Arbetsordning för styrelse och klubbchef

Arbetsordning för styrelse och klubbchef Arbetsordning för styrelse och klubbchef Fastställd vid styrelsemöte 2015-06-01 Hammarö Golfklubb 1 Styrelsen Klubbens angelägenheter handhas av styrelsen. Den skall inom ramen för RF:s, SGF:s och dess

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2011 2011-10-08 (10.00-17.30) Hotell Best Western Carlia, Uddevalla Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD , CLARION HOTELL & CONGRESS MALMÖ LIVE, MALMÖ.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD , CLARION HOTELL & CONGRESS MALMÖ LIVE, MALMÖ. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2015-09-04 2015-09-05, CLARION HOTELL & CONGRESS MALMÖ LIVE, MALMÖ. Protokoll F 2/2015 Närvarande: Styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE OCH , BODENS TRAVBANA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE OCH , BODENS TRAVBANA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2015-03-25 OCH 2015-03-26, BODENS TRAVBANA. Protokoll S2/2015. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2013-01-30 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande...2 2 Val av protokollsjusterare...2 3 Godkännande av dagordning...2 4 Godkännande av föregående protokoll...2 5 Ombyggnad av K1, återkallande av ärende...3

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD och , SCANDIC TRIANGELN, MALMÖ.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD och , SCANDIC TRIANGELN, MALMÖ. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2018-08-31och 2018-09-01, SCANDIC TRIANGELN, MALMÖ. Protokoll F2/2018 Närvarande: Styrelsens ledamöter: Marjaana Alaviuhkola (ordf.),

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , BEST WESTERN, BROMMA

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , BEST WESTERN, BROMMA PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-05-23 2014-05-24, BEST WESTERN, BROMMA Protokoll S5/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola,

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD , NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD , NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2016-03-03 2016-03-04, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. Protokoll F 1/2016 Närvarande: Styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist (ordförande),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 11.30 Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 11.30 Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Protokoll för styrelsemöte 3/2019 Datum: Onsdag 20 februari Tid: Kl. 18.30-20.30 Plats: Villan Närvarande: Styrelsen ÅGK Anders Visell Ordförande Hildelise Karlman Kassör Lotta Gylling Sekreterare Jan-Erik

Läs mer

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund 2012-02-15 Dnr 35862-2011-1 Till medlemmarna i Tyresåns vattenvårdsförbund Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund Samtliga medlemmar i Tyresåns vattenvårdsförbund

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /15, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /15, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2019-03-14/15, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. Protokoll F1/2019 Närvarande: styrelsens ledamöter: Marjaana Alaviuhkola (ordförande), Lina

Läs mer

1. Mötets öppnade Ordförande Christer E öppnade mötet och hälsade alla välkomna

1. Mötets öppnade Ordförande Christer E öppnade mötet och hälsade alla välkomna Möte nr. 2019-5 Unionsstyrelsen Datum 2019-04-11 Tid och plats 09.00 SBU kansli Protokoll Deltagare: Christer Eriksson Gary Börjesson Hans-Jörgen Alsing Bo Wernlundh Henrik de Vries Lasse Carlsson Sören

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse.

Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse. Svenska Judoförbundet Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse. Fastställd av förbundsstyrelsen 2016-04-03 1. INLEDNING Styrelsens uppgifter och arbete i Svenska Judoförbundet regleras av Svenska

Läs mer

Svenska Ridsportförbundet Rimbo den 7 augusti 2009

Svenska Ridsportförbundet Rimbo den 7 augusti 2009 Svenska Ridsportförbundet Rimbo den 7 augusti 2009 Körkommittén DAGORDNING 1. Val av justeringsman 2. Föregående protokoll 3. Ekonomi 4. Strategi, taktik och principer omkring landslagen 5. Brev från Lotta

Läs mer

RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE

RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE Protokoll fört vid RST:s årsmöte 2017-04-27, på Kongressen, Solvalla Ordförande Anders Holmqvist hälsade välkommen till årsmötet 2017. Han inledde med att sammanfatta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-11-26 Ärendeförteckning 32 Sammanträdets öppnande... 2 32a Val av protokollsjusterare... 2 32b Godkännande av dagordning... 2 32c Godkännande av föregående protokoll... 2 33 Informationer, rapporter

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2013 Mötesdatum: Torsdagen den 2 maj 2013 Tid: Kl. 18:

Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2013 Mötesdatum: Torsdagen den 2 maj 2013 Tid: Kl. 18: Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2013 Mötesdatum: Torsdagen den 2 maj 2013 Tid: Kl. 18:00 19.15 Plats: Ordförande: Sekreterare: Ersta kyrka Staffan Bohman Christina Lehnert

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /10, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /10, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2017-03-09/10, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. Protokoll F1/2017 Närvarande: styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist (ordförande), Marjaana

Läs mer

Tid kl Plats SVEMO kansli, Norrköping

Tid kl Plats SVEMO kansli, Norrköping 1 55111 Sammanträdesdata Tid 2006-11-11 kl 10.00-16.30 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Lisbeth

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2016-02-12, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA. Protokoll S1/2016. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Marjaana Alaviuhkola, Arendt Cederqvist,

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22 2015-04-22 Ärendeförteckning 16 Sammanträdets öppnande... 2 16a Val av protokollsjusterare... 2 16b Godkännande av dagordning... 2 17 Informationer, rapporter och diskussioner... 3 Beslutsärenden... 4

Läs mer

Datum: Plats: Löpnummer: februari 2014 Telefonmöte Dnr O Martin Björgell hälsar alla välkomna och förklarar styrelsemöte för öppnat.

Datum: Plats: Löpnummer: februari 2014 Telefonmöte Dnr O Martin Björgell hälsar alla välkomna och förklarar styrelsemöte för öppnat. Styrelseprotokoll Datum: Plats: Löpnummer: 5 11 februari 2014 Telefonmöte Dnr O51-7-2014 Närvarande Ordförande Josefine Larsson Martin Björgell Ledamöter Daniel Kåreda Anders Ahlström Ida Krogh Sjöholm

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-11-27 Ärendeförteckning 45 Sammanträdets öppnande... 2 45a Val av protokollsjusterare... 2 45b Godkännande av dagordning... 2 45c Godkännande av föregående protokoll... 2 45d Styrelselogg... 2 46

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3-2010 2010-03-06 10.00-16.15 SVEMO kansli Deltagare SVEMO Sture Fredell Stig Klemetz Agneta Andersson Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Åke Knutsson Håkan Olsson

Läs mer

REGLEMENTE SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN

REGLEMENTE SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN REGLEMENTE SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /03, CLARION HOTELL & CONGRESS, MALMÖ LIVE, MALMÖ

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /03, CLARION HOTELL & CONGRESS, MALMÖ LIVE, MALMÖ PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2016-09-02/03, CLARION HOTELL & CONGRESS, MALMÖ LIVE, MALMÖ Protokoll F 2/2016 Närvarande: styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist (ordförande),

Läs mer

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882 Institutet Mot Mutor Org. nr. 802001 5882 I. Styrelsens arbetsordning II. Instruktion för generalsekreteraren III. Instruktion för ekonomisk rapportering 1(10) I. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen för

Läs mer

Protokoll Fört vid förbundsstämma med Svenska Ponnytravförbundet den 28 mars Arlanda stad

Protokoll Fört vid förbundsstämma med Svenska Ponnytravförbundet den 28 mars Arlanda stad Protokoll Fört vid förbundsstämma med Svenska Ponnytravförbundet den 28 mars Arlanda stad 1 Stämman öppnas Ordförande Arne Florqvist hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. : 2 Upprop och fastställande

Läs mer

AVTAL OM ENKELT BOLAG

AVTAL OM ENKELT BOLAG AVTAL OM ENKELT BOLAG Mellan registrerande bolagsmän har denna dag överrenskommits om att i enkelt bolag bedriva tränings- och tävlingsverksamhet med travhäst. Verksamheten bedrivs som enkelt bolag under

Läs mer

Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS

Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 306 Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS 2014-382 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

Fastställande av resultat och balansräkningarna för 2012 samt om ansvarsfrihet för styrelsen och verkställande direktören.

Fastställande av resultat och balansräkningarna för 2012 samt om ansvarsfrihet för styrelsen och verkställande direktören. Bolagsstyrning Dannemora Mineral AB är ett svenskt publikt aktiebolag noterat på NASDAQ OMX First North. Styrelsen i Dannemora Mineral beslutade 2010 att bolaget ska ansluta till Svensk kod för bolagsstyrning

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009

ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009 1(4) ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009 1 Öppnande av stämman Bostadsrättsföreningen Morkullans ordförande, Marie Carlsson, öppnade stämman. 2 Val av stämmoordförande Till mötesordförande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /16, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /16, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2018-03-15/16, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. Protokoll F1/2018 Närvarande: styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist (ordförande), Marjaana

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-09, kl. 08:00-11:24 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 6 Fastställande av styrdokument Deltagande vid SABO:s förtroendemannakonferens 5-6 december 2018

Läs mer

Ledamöter: Tid för justering av protokoll: 12 juni 2017, kl Vid sammanträdet behandlades ärenden:

Ledamöter: Tid för justering av protokoll: 12 juni 2017, kl Vid sammanträdet behandlades ärenden: 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 3 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 30 maj 2017, kl 13.00 16.00 Plats: Karlshamnsbostäders kontor Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE OCH , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE OCH , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2015-02-06 OCH 2015-02-07, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA Protokoll S1/2015. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola,

Läs mer

PROTOKOLL STY 6/2005 1(6) 2005-10-27. Sammanträdesdata Tid 2005-10-15 kl 10.00-17.15 Plats SVEMO kansli, Norrköping

PROTOKOLL STY 6/2005 1(6) 2005-10-27. Sammanträdesdata Tid 2005-10-15 kl 10.00-17.15 Plats SVEMO kansli, Norrköping PROTOKOLL STY 6/2005 1(6) PROTOKOLL STY 6/2005 Sammanträdesdata Tid 2005-10-15 kl 10.00-17.15 Plats SVEMO kansli, Norrköping Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Dataföreningen i Sverige, Södra kretsen tisdag 15 mars 2014

Årsmötesprotokoll för Dataföreningen i Sverige, Södra kretsen tisdag 15 mars 2014 Årsmötesprotokoll för Dataföreningen i Sverige, Södra kretsen tisdag 15 mars 2014 Samuel Persson hälsade välkommen till föreningsstämman och informerade att ordförande Andreas Wikfeldt blivit sjuk. 1.

Läs mer

Plats och tid Rådhussalen, klockan 09:00 11:00

Plats och tid Rådhussalen, klockan 09:00 11:00 sid 1 av 13 Plats och tid Rådhussalen, klockan 09:00 11:00 Beslutande: Per-Ola Mattsson Ordförande (S) Annika Westerlund Vice Ordförande (S) Magnus Sandgren, t.o.m. del Ledamot (M) av 6 Anders Karlsson

Läs mer

Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012

Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012 Sammanträdesdatum Sammanträde nr Sida 2012-05-15 8/2012 för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-11-20, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA Protokoll S10/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-10-09 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Reglemente för Torsby kommuns ungdomsråd

Reglemente för Torsby kommuns ungdomsråd Datum 2010-09-07 7 Antal sidor Reglemente för Torsby kommuns ungdomsråd Utarbetad av: Kommunkansliet Antagen av, datum och Kommunfullmäktige 1998-09-24 130 Reviderad, datum och Kommunfullmäktige 2010-09-28

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson (L)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson (L) Sida Plats och tid Styrelserummet Vallhamn kl. 16:00 16.45 Utses att justera Björn Sporrong (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset 19 maj kl 14.00 Paragrafer 12-31 Underskrifter Sekreterare Ordförande

Läs mer

Tid , kl Plats SVEMO kansli, Norrköping

Tid , kl Plats SVEMO kansli, Norrköping PROTOKOLL STY 13/2004 1(6) PROTOKOLL STY 13/2004 Sammanträdesdata Tid 2004-11-12, kl 10.00-16.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman

Läs mer

1 Stämmans öppnande Öppnades stämman och hälsades aktieägarna välkomna av styrelsens ordförande Rune Nordlander.

1 Stämmans öppnande Öppnades stämman och hälsades aktieägarna välkomna av styrelsens ordförande Rune Nordlander. Org.nr. 556789-7557 Protokoll fört vid årsstämma i Sprint Bioscience AB (publ) den 16 maj 2018 klockan 16.00 på Apotekarsocieteten, Wallingatan 26A, Stockholm. 1 Stämmans öppnande Öppnades stämman och

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Arbetsordning med styrelsens delegationer för Tillväxtverket

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Arbetsordning med styrelsens delegationer för Tillväxtverket Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Arbetsordning med styrelsens delegationer för Tillväxtverket Arbetsordning 2016-02-15 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version D-2016-20 Jenny Forkman Styrelsen

Läs mer

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 4 december 2018 kl. 08:15-09:30, Hammarby Allé 150, Lokal Landsort

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 4 december 2018 kl. 08:15-09:30, Hammarby Allé 150, Lokal Landsort KONTAKT Annika Hejde Palm 087372160 Annika.HejdePalm@familjebostader.com Protokoll 7/2018 fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 4 december 2018 kl. 08:15-09:30, Hammarby Allé 150, Lokal

Läs mer

SVAR TILL RST OCH SOLVALLAS HÄSTÄGAREFÖRENING ANGÅENDE SHF:S SKRIVELSE

SVAR TILL RST OCH SOLVALLAS HÄSTÄGAREFÖRENING ANGÅENDE SHF:S SKRIVELSE Stockholm den 3 november 2014 SVAR TILL RST OCH SOLVALLAS HÄSTÄGAREFÖRENING ANGÅENDE SHF:S SKRIVELSE 2014-09-16 1) Saxningen av onsdagarna Onsdag Xpress fortsätter där Solvalla är huvudbanan. Solvalla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-04-10 Ärendeförteckning 12 Sammanträdets öppnande... 2 12a Val av protokollsjusterare... 2 12b Godkännande av dagordning... 2 12c Godkännande av föregående protokoll... 2 12d Styrelselogg... 3 Föredragning

Läs mer

PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) 2004-12-08. Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm

PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) 2004-12-08. Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) PROTOKOLL STY 14/2004 Sammanträdesdata Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm Närvarande Sture Fredell, ordförande Olle Bergman Bertil

Läs mer

Paragrafer Underskrifter Sekreterare Kjell Arvidsson. Christer Hermansson

Paragrafer Underskrifter Sekreterare Kjell Arvidsson. Christer Hermansson 2018-05-24 Styrelsemöte nr 2 Plats och tid Styrelserummet Vallhamn kl. 15:00 15:35 Utses att justera Henry Hermansson (C) Justeringens plats och datum Kommunhuset 2018-05-30 Paragrafer 10-25 Underskrifter

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1 STYRELSEN 2006-09-19 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Tisdag 19 september, klockan 13.15 16.45 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Bror

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2014-02-20 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande... 2 1a Val av protokollsjusterare... 2 1b Godkännande av dagordning... 2 1c Godkännande av föregående protokoll... 2 1d Kvarstående ärenden, styrelselogg...

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En

Läs mer

Ensam 1 /9 0/0/ ; msøö W/MM Paragrafer » <7, ANSLAG/ BEVIS. Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan _ Kommunledningskontoret

Ensam 1 /9 0/0/ ; msøö W/MM Paragrafer » <7, ANSLAG/ BEVIS. Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan _ Kommunledningskontoret WE Mark Plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 16.00 _ 17.30 ande S C L C SD Göran Andersson Tommy Västerteg, ordförande Ulf Eriksson

Läs mer

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8)

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) Mötesdatum: 2009-01-24 Tid: 09.00-11.30 Plats: Konferenshus Sundet Boxholm Närvarande: Mikael Seidl, Camilla Persson, Peter Tuvberger, Sten- Anders Hofvendahl,

Läs mer

Ersta diakonisällskaps årsmöte Årsmötets öppnande Styrelsens ordförande, Staffan Bohman, öppnade årsmötet.

Ersta diakonisällskaps årsmöte Årsmötets öppnande Styrelsens ordförande, Staffan Bohman, öppnade årsmötet. Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2011 Mötesdatum: Lördagen den 28 maj 2011 Tid: Kl. 11:30 13.00 Plats: Ordförande: Sekreterare: Ersta kyrka Staffan Bohman Christina Lehnert

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE 2018-04-25, NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist hälsade välkommen och öppnade mötet. 1

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Gäller från 1 januari 2013

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Gäller från 1 januari 2013 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 2013 Gäller från 1 januari 2013 Bestämmelserna utges av Svensk Travsport. Kontakt: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst) E-post: kundtjanst@travsport.se

Läs mer

Protokoll Fört vid förbundsstämma med Svenska Ponnytravförbundet Arlanda stad

Protokoll Fört vid förbundsstämma med Svenska Ponnytravförbundet Arlanda stad Protokoll Fört vid förbundsstämma med Svenska Ponnytravförbundet 20110327 Arlanda stad 1 Stämman öppnas Ordförande Arne Florqvist hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. : 2 Upprop och fastställande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning 2018-05-25 2018 1 Ärendeförteckning 1 ns öppnande... 3 2 Val av ordförande vid stämman... 3 3 Upprättande och godkännande av röstlängd... 3 4 Val av en protokollsjusterare... 3 5 om närvarorätt för utomstående...4

Läs mer

REGLEMENTE TEKNISKA NÄMNDEN

REGLEMENTE TEKNISKA NÄMNDEN REGLEMENTE TEKNISKA NÄMNDEN Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSK TRAVSPORT

STADGAR FÖR SVENSK TRAVSPORT STADGAR FÖR SVENSK TRAVSPORT Stadgarna antagna 2010-03-10 och 2010-05-28. Ändringar i 10 och 14 antagna 2011-04-27 och 2011-09-02. Ändring i 18 antagen 2011-09- 02 och 2012-04-25. Ändring i 6 antagen 2014-04-23

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24 Dagordning 1. Stämmans Öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande vid stämman 5. Val av sekreterare vid stämman 6. Val av två personer

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2018-03 2018-04-13 (13:00-16:00) Stockholm Deltagare - Svemo Håkan Leeman Åke Knutsson Fredrik Hansson Jonas Gustafsson Josefin Lundin Thomas Avelin Tony Jacobsson Ulla Peterson

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande 1 (5) FS - möte nr 8 år 17/18 Globe Hotel, Stockholm 2018-04-20 105--123 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Märit Bergendahl (MB) Vice ordförande Krister Azelius (KA) Martin Klabere (MK)

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna. Sid 1(5) Protokoll fört vid LAG-gruppsmöte URnära Tid: kl. 17,00-20.00 Plats: Ersboda slöjd, Gräddvägen 15, Umeå. 1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna.

Läs mer

Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping.

Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Sammanträdesplats Närvarande Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Ledamöter Arne Johansson, ordf E län Boel Andersson Gäre F län Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 Claes Hallert E län, 6-15 Lars Ivar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. MittSverige Vatten & Avfall AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. MittSverige Vatten & Avfall AB 2019-02-21 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande... 2 1A Val av protokollsjusterare... 2 1B Godkännande av dagordning... 2 1C Godkännande av föregående protokoll... 2 2 INFORMATIONSPUNKTER... 3 A.

Läs mer

Central momsfunktion - överföring av momsredovisning från kommunstyrelsen till nämnden för intraservice

Central momsfunktion - överföring av momsredovisning från kommunstyrelsen till nämnden för intraservice Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-02-15 Diarienummer 1380/16 Handläggare Magnus Borelius, Ywonne Bergkvist Telefon: 031-3680023, 031-3680362 E-post: fornamn.efternamn@forvaltning.goteborg.se

Läs mer

SKOL FASTIG HETER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sanunanträdesdatum 2015-05-21. an Ejdersunk ordförande

SKOL FASTIG HETER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sanunanträdesdatum 2015-05-21. an Ejdersunk ordförande Sanunanträdesdatum 2015-05-21 Plats och tid: The Square Hotel, Köpenhamn, kl. 15.00-17.00 Ledamöter: Jan Ejdersund, ordförande Monica Hedberg, vice ordförande Helena Ersson Andreas Larsson Lena Wallheim

Läs mer