Protokoll fört vid sammanträde på Jägersro med Svensk Travsports styrelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid sammanträde på Jägersro med Svensk Travsports styrelse"

Transkript

1 Protokoll fört vid sammanträde på Jägersro med Svensk Travsports styrelse Protokoll 6/2013 Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt Cederqvist, Dag Ekner, Mats Norberg och Lars Olofsson samt på särskild kallelse Ulf Hörnberg, Johan Lindberg, Mats Fransson, Johan Biderman och Rebecka Persson. Under 3 deltog Göran Åkerström, under 6-11 deltog Petter Johansson och Per Wetterholm, under 9 Truls Wikner, Maclean, under 12 deltog Christina Olsson. INLEDNING Ordförande Hans Ljungkvist öppnade mötet och dagordningen fastställdes. 1 Justering Att jämte ordförande justera dagens protokoll valdes Dag Ekner. 2 Föregående protokoll inkl. uppföljningslista Protokoll S4 ( ) och S5 ( ) lades med godkännande till handlingarna. Uppföljningslistan gicks igenom. Generalsekreteraren kommenterade att överskottet från veterinärkonferensen 2012 kommer att användas till ett projekt kopplat till banskötsel. Utvärderingen av HAC kommer att presenteras på nästa styrelsemöte. Övriga aktiviteter följer uppsatta tidsplaner. 3 Generalsekreteraren informerar Publik- och banbesök. Vår sammanställning av publikstatistik visar att sommarens 30 största evenemang är mycket välbesökta med ett publiksnitt på över besökare. Publikfrågan är av stor vikt och konceptavdelningens roll, uppdrag, mål och tillhörighet bör belysas inför Världskonferens Under sommarens världskonferens i Frankrike utsågs Sverige till värd för världskonferensen Rikstravet. Tävlingen gör ett uppehåll under UET. Svensk Travsport är värd för UET och dess arbetande kommittéer på Solvalla den september, helgen då Svenskt Trav-Kriterium och Grand Prix de l UET avgörs. Basträff. Årets Basträff då ledningsgruppen möter basorganisationerna sker den 25 september. Vaggeryd. Jönköping-Vaggeryds Travsällskap ansöker i en skrivelse om att få göra avsteg i Säba avseende måldomartorn. Skrivelsen kommer att behandlas inom Säbas organisation.

2 Hästnäringens arbetsmarknadssatsning. I det fortsatta samarbetet med HNS och Arbetsförmedlingen om att skapa ungdomsjobb inom hästnäringen har en informationsfolder skickats ut - Hästjobb ger många vinnare till samtliga travbanor. Normalstadgarna. Svensk Travsport, Solvalla, Åby och Jägersro har diskuterat tillämpningsanvisningar som ytterligare förstärker kontrollen av travsällskapens tillgångar. Connect Väst. Av de banor som på vår inbjudan anmält deltagande att ta fram en affärsplan i samarbete med Connect Väst har ett stort antal banor dragit tillbaka sitt deltagande. Konstaterades att kraven på att banorna ska ta fram affärsplaner kvarstår. Det finns möjlighet att anmäla sig till Connect Väst-programmet fram till den 10 oktober. Erbjudandet med Connect Väst ska repeteras i samband med förtroenderådet den 30 september Hästvälfärd. Dopningsrykten med medlet ITPP och påståenden i medier om att Svensk Travsport varnat fem tränare för användning av ITPP har varit ett allmänt spritt samtalsämne inom travsporten de senaste veckorna. Göran Åkerström redogjorde för Svensk Travsports antidopningsarbete och de kommunikationsinsatser som gjorts och ska göras för att möta de falska ryktena. ATG informerar. Hans Skarplöth rapporterade om spelutvecklingen och ATGs manifestarbete. BESLUTSÄRENDEN 4 Ekonomi Generalsekreteraren presenterades dels ett halvårsbokslut, dels en prognos för helåret. Halvårsbokslutet visar på ett positivt resultat på cirka kronor och helårsprognosen ett överskott på cirka kronor. Fördjupad information om posten telefon/post ska skickas ut till styrelsen. Avseende budget för Breeders Crown informerades att avgifterna från avelshingstarna minskat. Det innebär att förstapriset i årets Breeders Crown-finaler sänks till kronor och 20 procent i uppfödarpremier. 5 Styrelsens strategidagar Generalsekreteraren gick igenom agendan för styrelsens strategidagar den september på Krägga Herrgård, Bålsta. 6 Framtidens startlistor Generalsekreteraren redogjorde för ett förslag om att förändra banprogrammen som innebär möjliga besparingar för travsporten upp till 25 miljoner kronor per år. Projektet bör innefattas som en del Banornas uppdrag. Besparingarna bygger på central styrning med gemensam administration, produktion och tryckeri samt att stort antal program får ett enklare utförande än idag. Cirka 200 program (V75, V86, stordagar) föreslås ha ett fylligt innehåll med minst dagens standard. En pilot med enklare V4-program ska genomföras under en väl tilltagen period och sedan utvärderas innan nästa steg kan tas. Med tanke på frågans utomordentliga betydelse beslöts att säkerställa att besparingspotentialen är korrekt och att presentera kalkylerna och förslaget för travsällskapen i samband med förtroenderådet den 30 september 2013.

3 7 Förslag ansvar banskötsel Landets travbanor har ett starkt behov av utökad kompetens avseende bankropparnas skötsel. Tävlings- och träningsbanor ska vara anpassade och underhållas för att minska risken för skador. Generalsekreteraren redogjorde för ett förslag att inom ramen för Horisont 2017 tillsätta ett projekt med uppdraget att hitta de långsiktiga formerna för en fungerande lösning. Styrelsen betonade frågans stora vikt och uppdrog kansliet att komplettera projektbeskrivningen avseende en tydligare målformulering baserat på vetenskapliga rön samt relevant bemanning innan beslut kan tas. Samtidigt uppdrogs till Generalsekreteraren att aktivt påverka den forskning som bedrivs inom t ex HNS mot projekt som har koppling till banornas konstruktion, uppbyggnad och underhåll. 8 Förslag planering förtroenderåd 30 september Generalsekreteraren gick igenom agendan för förtroenderådet på Solvalla den 30 september Horisont 2017 a) Banornas uppdrag Arbetet med projektet Banornas uppdrag diskuterades djupgående. Ordföranden sammanfattade att det omfattande projektet nu kommit fram till en bra grund avseende vilka målbilder som ska styra banorna, och att ett antal scenarier för olika strukturer, uppdrag och incitamentsmodeller presenterats. Projektet fick i uppdrag att klargöra förslagen ytterligare till styrelsens strategidagar med målsättningen att presentera ett förslag på förtroenderådet den 30 september b) Banornas underhållsbehov Arbetet med att uppdatera banornas underhållningsbehov pågår och ska vara slutfört V75-dagar 2014 Per Wetterholm redogjorde för ett förslag till V75-program för Med anledning av att Norges största lopp Oslo Grand Prix flyttas från söndagen två veckor före Elitloppet till söndagen två veckor efter Elitloppet föreslås flera förändringar i programmet som i sin helhet på ett positivt sätt komprimerar storloppssäsongen i Norden. Olympiatravet på Åby och Guldbjörken på Umåker flyttas fram i kalendern, liksom finska Finlandia Ajo. Östersund med Jämtlands Stora Pris har beslutat att ligga kvar på sin inarbetade dag två veckor efter Elitloppet och arrangeras samma helg som Oslo Grand Prix. Bergsåker minskar med en V75-dag i förslaget. Styrelsen diskuterade frågan och gav kansliet i uppdrag att se över möjligheten till kompensation i planeringen av övriga tävlingsdagar. Styrelsen beslöt att tillstyrka förslaget för vidare behandling och beslut i ATG. Mats Norberg och Lars Olofsson anmälde jäv och deltog inte i beslutet.

4 INFORMATION OCH SKRIVELSER 11 Förslag förändringar tävlingsreglemente och licensregler 2014 Petter Johansson redogjorde för förslag till förändringar i tävlingsreglemente och licensregler för Frågan återkommer på nästa styrelsemöte för beslut. 12 Avel a) Förslag förändringar registreringsreglemente 2014 Christina Olsson informerade om vilka förändringar som föreslås i registreringsreglementet Frågan återkommer på nästa styrelsemöte för beslut. b) Information chipmärkning Christina Olsson redogjorde för övergången från frysmärkning till chipmärkning. Omläggningen har inneburit stora insatser från avelsavdelningen avseende information, utbildning, hanteringsrutiner och materialanskaffning. 13 Avtal med staten Styrelsen diskuterade djupgående målbild och handlingsplan inför förhandlingarna med staten, som startar den 4 september. Ett nytt avtal ska börja gälla den 1 november För att möjliggöra alternativ till ATG-modellen för spel uppdrogs till Generalsekreteraren att etablera ett med galoppen samägt bolag på Malta. En kommunikationsplan för förhandlingarna presenterades och fastslogs. 14 Bild- och ljudavtal Generalsekreteraren informerade att samtliga travbanor nu skrivit under ett nytt bild- och ljudavtal där de till och med år 2016 överlåter sina bild- och ljudrättigheter till Svensk Travsport. Arbetet med att ta fram ett nytt bild- och ljudavtal mellan Svensk Travsport och ATG pågår. 15 Information från olika ansvarsområden Svensk Travsport Skriftlig information är utsänd från respektive avdelning. AVSLUTNING 16 Information från sammanträdet Mats Fransson informerar på sedvanligt sätt. Nästa möte: förtroenderådet i Nordinsalen, Solvalla, tisdag den 30 september kl Nästa styrelsemöte är i Hästsportens Hus, Solvalla, onsdag den 16 oktober kl Sammanträdet avslutades.

5 Vid protokollet: Mats Fransson Justeras: Hans Ljungkvist Dag Ekner

Protokoll fört vid sammanträde i Hotell Best Western, Bromma, med Svensk Travsports styrelse

Protokoll fört vid sammanträde i Hotell Best Western, Bromma, med Svensk Travsports styrelse Protokoll fört vid sammanträde i Hotell Best Western, Bromma, med Svensk Travsports styrelse 2013-05-24 Protokoll S 4/2013 Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , JÄGERSRO, MALMÖ

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , JÄGERSRO, MALMÖ PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-09-05, JÄGERSRO, MALMÖ Protokoll S7/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt Cederqvist,

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde i Hästsportens Hus, Solvalla med Svensk Travsports styrelse

Protokoll fört vid sammanträde i Hästsportens Hus, Solvalla med Svensk Travsports styrelse Protokoll fört vid sammanträde i Hästsportens Hus, Solvalla med Svensk Travsports styrelse 2013-10-16. Protokoll 8/2013 Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-03-26, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA Protokoll S3/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE /02/03 PÅ CLARION HOTELL & CONGRESS, MALMÖ LIVE, MALMÖ.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE /02/03 PÅ CLARION HOTELL & CONGRESS, MALMÖ LIVE, MALMÖ. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2016-09-01/02/03 PÅ CLARION HOTELL & CONGRESS, MALMÖ LIVE, MALMÖ. Protokoll S5/2016. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Erik Adielsson,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , BEST WESTERN, BROMMA

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , BEST WESTERN, BROMMA PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-05-23 2014-05-24, BEST WESTERN, BROMMA Protokoll S5/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola,

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde i Hästsportens Hus, Solvalla, med Svensk Travsports styrelse

Protokoll fört vid sammanträde i Hästsportens Hus, Solvalla, med Svensk Travsports styrelse Protokoll fört vid sammanträde i Hästsportens Hus, Solvalla, med Svensk Travsports styrelse 2013-02- 13 Protokoll S 1/2013 Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , BEST WESTERN HOTELL, BROMMA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , BEST WESTERN HOTELL, BROMMA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2015-05-29, BEST WESTERN HOTELL, BROMMA. Protokoll S4/2015. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE OCH , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE OCH , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2015-02-06 OCH 2015-02-07, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA Protokoll S1/2015. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE OCH , BODENS TRAVBANA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE OCH , BODENS TRAVBANA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2015-03-25 OCH 2015-03-26, BODENS TRAVBANA. Protokoll S2/2015. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola,

Läs mer

INLEDNING Ordförande Marjaana Alaviuhkola öppnade mötet och dagordningen fastställdes.

INLEDNING Ordförande Marjaana Alaviuhkola öppnade mötet och dagordningen fastställdes. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2018-06-20 ULFSUNDA SLOTT Protokoll S7/2018. Närvarande: Marjaana Alaviuhkola, ordförande, Lina Bertilsson, Mats Norberg, Erik Adielsson, Daniel

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE PÅ BEST WESTERN HOTEL, BROMMA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE PÅ BEST WESTERN HOTEL, BROMMA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2016-05-26 PÅ BEST WESTERN HOTEL, BROMMA. Protokoll S4/2016. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Erik Adielsson, Marjaana Alaviuhkola,

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Svensk Travsports förtroenderåd , Kongressen (Nordinsalen) Solvalla travbana, Stockholm

Protokoll fört vid sammanträde med Svensk Travsports förtroenderåd , Kongressen (Nordinsalen) Solvalla travbana, Stockholm Protokoll fört vid sammanträde med Svensk Travsports förtroenderåd 2013-09-30, Kongressen (Nordinsalen) Solvalla travbana, Stockholm Protokoll F 2/2013 Närvarande: styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-11-20, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA Protokoll S10/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-02-07, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA Protokoll S2/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Arendt Cederqvist, Dag Ekner,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE /21, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE /21, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2015-10-20/21, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA. Protokoll S6/2015. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2016-02-12, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA. Protokoll S1/2016. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Marjaana Alaviuhkola, Arendt Cederqvist,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD , CLARION HOTELL & CONGRESS MALMÖ LIVE, MALMÖ.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD , CLARION HOTELL & CONGRESS MALMÖ LIVE, MALMÖ. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2015-09-04 2015-09-05, CLARION HOTELL & CONGRESS MALMÖ LIVE, MALMÖ. Protokoll F 2/2015 Närvarande: Styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde i Hästsportens Hus, Solvalla, med Svensk Travsports styrelse

Protokoll fört vid sammanträde i Hästsportens Hus, Solvalla, med Svensk Travsports styrelse Protokoll fört vid sammanträde i Hästsportens Hus, Solvalla, med Svensk Travsports styrelse 2012-12- 04 Protokoll S 9/2012 Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Svensk Travsports förtroenderåd , Kongressen (Nordinsalen) Solvalla travbana, Stockholm

Protokoll fört vid sammanträde med Svensk Travsports förtroenderåd , Kongressen (Nordinsalen) Solvalla travbana, Stockholm Protokoll fört vid sammanträde med Svensk Travsports förtroenderåd 2014-03-05, Kongressen (Nordinsalen) Solvalla travbana, Stockholm Protokoll F 1/2014 Närvarande: styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist

Läs mer

Avskrift 1 (5) Justerat. Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Travsportens Centralförbunds styrelse , Hästsportens Hus, Stockholm

Avskrift 1 (5) Justerat. Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Travsportens Centralförbunds styrelse , Hästsportens Hus, Stockholm Avskrift 1 (5) Justerat Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Travsportens Centralförbunds styrelse 2007-06-27, Hästsportens Hus, Stockholm Protokoll S 9/2007 Närvarande: ordinarie ledamöterna Patrik

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2015-11-18, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA. Protokoll S7/2015. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - APRIL 2019

PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - APRIL 2019 PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - APRIL 2019 Sida 1 av 7 LICENSINNEHAVARE SOM STARTAT Antal licensinnehavare med licens på banan som startat i lopp under jan-apr. Solvalla 232 Romme 158 Visby 62 Jägersro

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD , NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD , NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2016-03-03 2016-03-04, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. Protokoll F 1/2016 Närvarande: Styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist (ordförande),

Läs mer

PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - JULI 2019

PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - JULI 2019 PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - JULI 2019 Sida 1 av 8 LICENSINNEHAVARE SOM STARTAT Antal licensinnehavare med licens på banan som startat i lopp under jan-jul. Solvalla 284 Romme 186 Visby 79 Jägersro 179

Läs mer

02. Protokoll S pdf MARJAANA ALAVIUHKOLA MATS NORBERG : :32 BANKID BANKID. Signers: Name. Date.

02. Protokoll S pdf MARJAANA ALAVIUHKOLA MATS NORBERG : :32 BANKID BANKID. Signers: Name. Date. 02. Protokoll S6 2018-05-24.pdf Signers: Name Method Date MARJAANA ALAVIUHKOLA MATS NORBERG BANKID BANKID 2018-06-25 10:40 2018-06-25 14:32 This document package contains: - Front page (this page) - The

Läs mer

INLEDNING Ordförande Marjaana Alaviuhkola öppnade mötet och dagordningen fastställdes.

INLEDNING Ordförande Marjaana Alaviuhkola öppnade mötet och dagordningen fastställdes. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2018-10-18 HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA Protokoll S10/2018. Närvarande: Marjaana Alaviuhkola, ordförande, Lina Bertilsson, Mats Norberg, Anders

Läs mer

PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - JUNI 2019

PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - JUNI 2019 PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - JUNI 2019 Sida 1 av 8 LICENSINNEHAVARE SOM STARTAT Antal licensinnehavare med licens på banan som startat i lopp under jan-jun. Solvalla 271 Romme 177 Visby 79 Jägersro 178

Läs mer

INLEDNING Ordförande Hans Ljungkvist öppnade mötet och dagordningen fastställdes.

INLEDNING Ordförande Hans Ljungkvist öppnade mötet och dagordningen fastställdes. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2018-03-27/28 ÖSTERSUNDSTRAVET SAMT CLARION HOTELL ÖSTERSUND Protokoll S2/2018. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande (deltog ej under 5f

Läs mer

PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - MAJ 2019

PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - MAJ 2019 PEGASUS LÄGESRAPPORT JANUARI - MAJ 2019 Sida 1 av 7 LICENSINNEHAVARE SOM STARTAT Antal licensinnehavare med licens på banan som startat i lopp under jan-maj. Solvalla 257 Romme 169 Visby 72 Jägersro 176

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 6 7 8 Beslutsärenden Investeringar avseende ny-, om- och tillbyggnad Västerviks gymnasium Investeringar refererade

Läs mer

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje.

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Stockholm 2014-11-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 10/14 Tid och plats Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Svensk Travsports ordinarie fullmäktigemöte , Nordinsalen, Solvalla travbana, Stockholm.

Protokoll fört vid Svensk Travsports ordinarie fullmäktigemöte , Nordinsalen, Solvalla travbana, Stockholm. Protokoll fört vid Svensk Travsports ordinarie fullmäktigemöte 2014-04-23, Nordinsalen, Solvalla travbana, Stockholm. Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist hälsade välkommen: För snart fyra år sedan

Läs mer

Licensinnehavare som debuterat eller återkommit efter frånvaro

Licensinnehavare som debuterat eller återkommit efter frånvaro LÄGESRAPPORT januari - augusti 2019 Licensinnehavare som startat Antal licensinnehavare med licens på banan som startat i lopp under jan-aug. Solvalla 294 Jägersro 183 Bergsåker 169 Åby 153 Romme 188 Gävle

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/5 SKK/UK nr 2-2015 20-38 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 12 maj 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Gäller från 1 januari 2013

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Gäller från 1 januari 2013 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 2013 Gäller från 1 januari 2013 Bestämmelserna utges av Svensk Travsport. Kontakt: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst) E-post: kundtjanst@travsport.se

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab ( )

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab ( ) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2007-03-09 kl 13.00 kl 14.40 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Ledamöter Stokab, Tulegatan i Stockholm Sebastian Cederschiöld

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2011 2011-10-08 (10.00-17.30) Hotell Best Western Carlia, Uddevalla Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

Nr 7 PROTOKOLL vid sammanträde med Riksgäldens styrelse hos Riksgälden, Jakobsbergsgatan 13, Stockholm, tisdagen den 13 december 2016 kl

Nr 7 PROTOKOLL vid sammanträde med Riksgäldens styrelse hos Riksgälden, Jakobsbergsgatan 13, Stockholm, tisdagen den 13 december 2016 kl Nr 7 PROTOKOLL vid sammanträde med Riksgäldens styrelse hos Riksgälden, Jakobsbergsgatan 13, Stockholm, tisdagen den 13 december 2016 kl. 14.00 17.20 Närvarande: Ledamöter Yvonne Gustafsson, ordförande

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

Möte över Skype: 18:00-19:45 Ämne Verkställs av. 95 Mötets öppnande och fastställande av dagordning. Magnus öppnade mötet. Dagordningen fastställdes.

Möte över Skype: 18:00-19:45 Ämne Verkställs av. 95 Mötets öppnande och fastställande av dagordning. Magnus öppnade mötet. Dagordningen fastställdes. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 08/12 Datum: 2012-11-26 Närvarande: Mats Hult, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm, Magnus Sandberg och Rune Åström Möte över Skype: 18:00-19:45 Ämne Verkställs av

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

Styrelsemöte måndagen den 29 september 2014

Styrelsemöte måndagen den 29 september 2014 Sida 1 av 7 Styrelsemöte måndagen den 29 september 2014 Protokoll 16. Sammanträdet öppnades Ordförande Gunbritt Öhlén öppnade mötet Samtliga ledarmöter närvarande. 17. Val av protokollsjusterare Agneta

Läs mer

Fas 2 Projektrapport: December 2010

Fas 2 Projektrapport: December 2010 Spelregler för Hästföretagaren Fas 2 Projektrapport: December 2010 Projektledare: Projektägare: Mats Norberg, LRF Konsult Nybrogatan 1 871 30 HÄRNÖSAND mats.norberg@konsult.lrf.se 0611-289 33 LRF Konsult

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSK TRAVSPORT

STADGAR FÖR SVENSK TRAVSPORT STADGAR FÖR SVENSK TRAVSPORT Stadgarna antagna 2010-03-10 och 2010-05-28. Ändringar i 10 och 14 antagna 2011-04-27 och 2011-09-02. Ändring i 18 antagen 2011-09- 02 och 2012-04-25. Ändring i 6 antagen 2014-04-23

Läs mer

Protokoll fört vid Svensk Travsports ordinarie fullmäktigemöte , Kongressen (Nordinsalen), Solvalla travbana, Stockholm

Protokoll fört vid Svensk Travsports ordinarie fullmäktigemöte , Kongressen (Nordinsalen), Solvalla travbana, Stockholm Protokoll fört vid Svensk Travsports ordinarie fullmäktigemöte 2011-04-27, Kongressen (Nordinsalen), Solvalla travbana, Stockholm Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 2011-07-30 (10.00) - 2011-07-31 (16.00) SVEMO kansli, Norrköping Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

SOLVALLAS TÄVLINGSSCHEMA OLIKA ALTERNATIV

SOLVALLAS TÄVLINGSSCHEMA OLIKA ALTERNATIV SOLVALLAS TÄVLINGSSCHEMA OLIKA ALTERNATIV BAKGRUNDEN Solvallas status som nationalarena bör höjas. Solvalla bör ges större förutsättningar att erbjuda en bra upplevelse för banpubliken. UPPDRAGET Ta fram

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE 2015-04-22, NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist hälsade välkommen och öppnade mötet. 1

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (5) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 6-2011 2011-09-03 (10.00-16.00) Hotell Alfred Nobel, Karlskoga Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Åke Knutsson Håkan

Läs mer

Samverkansöverenskommelse Sörmlands travsällskap/breeders Crown

Samverkansöverenskommelse Sörmlands travsällskap/breeders Crown Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret KLK Kommunikation Eva Norberg, 016-710 16 92 Samverkansöverenskommelse Sörmlands travsällskap/breeders Crown Förslag till beslut 1. Kommunikationsdirektör

Läs mer

SVAR TILL RST OCH SOLVALLAS HÄSTÄGAREFÖRENING ANGÅENDE SHF:S SKRIVELSE

SVAR TILL RST OCH SOLVALLAS HÄSTÄGAREFÖRENING ANGÅENDE SHF:S SKRIVELSE Stockholm den 3 november 2014 SVAR TILL RST OCH SOLVALLAS HÄSTÄGAREFÖRENING ANGÅENDE SHF:S SKRIVELSE 2014-09-16 1) Saxningen av onsdagarna Onsdag Xpress fortsätter där Solvalla är huvudbanan. Solvalla

Läs mer

Internationell V75:a med repris i C.L. Müllers Memorial?

Internationell V75:a med repris i C.L. Müllers Memorial? Vecka 44-2009 Internationell V75:a med repris i C.L. Müllers Memorial? V75 landar på Jägersro på lördag. Omgången har en internationell prägel, med gästhästar och kuskar från flera olika länder. Spelare

Läs mer

Leif Falkenstedt Ordförande

Leif Falkenstedt Ordförande Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 5 November 2007 kl. 18.30 21.00 Paragrafer 136 150 Närvarande ledamöter Leif Falkenstedt

Läs mer

Arvid Stjernswärds Minneslöpning huvudnumret på V75

Arvid Stjernswärds Minneslöpning huvudnumret på V75 Vecka 6 Arvid Stjernswärds Minneslöpning huvudnumret på V75 I veckans V75-omgång på Jägersro ingår anrika Arvid Stjernswärds Minneslöpning (V75-3, Gulddivisionen, försök 2) ett lopp som kördes första gången

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sammanträde nr 5 Prosten, Bryggaren, Västervik 28 maj 2015, klockan 15.00 17.00 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /10, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /10, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2017-03-09/10, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. Protokoll F1/2017 Närvarande: styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist (ordförande), Marjaana

Läs mer

Poänglördag. Hästar i utländsk träning senast kl.09:00 vardag före startanmälan.

Poänglördag. Hästar i utländsk träning senast kl.09:00 vardag före startanmälan. BERGSÅKER Tisdag 2 oktober Startanmälan: senast onsdag 26 september kl. 09:00 Utländsk anmälan samt övrig tid (0046 60) 66 96 01. Häst som startar senast tisdag 25 september har företräde till start. Idag

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /03, CLARION HOTELL & CONGRESS, MALMÖ LIVE, MALMÖ

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /03, CLARION HOTELL & CONGRESS, MALMÖ LIVE, MALMÖ PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2016-09-02/03, CLARION HOTELL & CONGRESS, MALMÖ LIVE, MALMÖ Protokoll F 2/2016 Närvarande: styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist (ordförande),

Läs mer

Ordförande Gunbritt Öhlén hälsade de närvarande välkomna och öppnade mötet.

Ordförande Gunbritt Öhlén hälsade de närvarande välkomna och öppnade mötet. Sida 1 av 5 Styrelsemöte tisdagen den 8 mars 2016 Protokoll Närvarande: Gunbritt Öhlén, Ingmari Amoson, Bo Sanfridsson, Lilian Arvidsson, Owe Wåhlin och Göran Magnusson (delvis). Anders-Eric Andersson

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE 2017-04-26, NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist hälsade välkommen och öppnade mötet. 1

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 27-50 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 9 april 2019. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans Balstedt,, Cissi

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2018-03 2018-04-13 (13:00-16:00) Stockholm Deltagare - Svemo Håkan Leeman Åke Knutsson Fredrik Hansson Jonas Gustafsson Josefin Lundin Thomas Avelin Tony Jacobsson Ulla Peterson

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD och , SCANDIC TRIANGELN, MALMÖ.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD och , SCANDIC TRIANGELN, MALMÖ. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2018-08-31och 2018-09-01, SCANDIC TRIANGELN, MALMÖ. Protokoll F2/2018 Närvarande: Styrelsens ledamöter: Marjaana Alaviuhkola (ordf.),

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 1/2016 Datum: 2016-02-15 Tid: Kl. 19.00-22.00 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Styrelsemöte onsdagen den 8 oktober 2014. Protokoll. 31. Sammanträdet öppnades. 31. Val av protokollsjusterare. 32. Godkännande av dagordningen

Styrelsemöte onsdagen den 8 oktober 2014. Protokoll. 31. Sammanträdet öppnades. 31. Val av protokollsjusterare. 32. Godkännande av dagordningen Sida 1 av 5 Styrelsemöte onsdagen den 8 oktober 2014 Protokoll 31. Sammanträdet öppnades Ordförande Gunbritt Öhlén öppnade mötet Ej närvarande: Ingrid Svensson och Anders-Eric Andersson. 31. Val av protokollsjusterare

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41 Sida 1/5 SKK/Assistanshundsrådet nr 21-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd måndagen den 24 mars 2014. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie

Läs mer

70 Mötesordförande Elisabeth hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

70 Mötesordförande Elisabeth hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Närvarande: Elisabeth Sterner, ordförande Anna Letfors, ledamot Rebecca Nygren, ledamot Victor Gustafsson, ledamot Patrik Borgström, ledamot Beatrice Granlund, ledamot Tilde Udin, suppleant Johanna Berglund,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 SKK/UK nr 1-2014 1-16 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 23 januari 2014 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

SVENSK UPPFÖDNINGSLÖPNING 2014 DU MÅSTE ANMÄLA DIN HÄST OM DU VILL VARA MED! www.jagersro.se

SVENSK UPPFÖDNINGSLÖPNING 2014 DU MÅSTE ANMÄLA DIN HÄST OM DU VILL VARA MED! www.jagersro.se SVENSK UPPFÖDNINGSLÖPNING 2014 DU MÅSTE ANMÄLA DIN HÄST OM DU VILL VARA MED! www.jagersro.se PROPOSITION SVENSK UPPFÖDNINGSLÖPNING 2014 Till Svensk Uppfödningslöpning 2014 kan svenskfödda hästar födda

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats, datum och tid: Campus Lugnet, Falun. Högskolehuset, Ljungbergsrummet Torsdagen den 29 april 2004, kl. 10.00 15.15 Närvarande ledamöter: Anders Fransson,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 2-2013 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7 Protokoll fört vid Postens Idrottsförbund Styrelsemöte i Borlänge 2008-02-08 Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /15, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD /15, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2019-03-14/15, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. Protokoll F1/2019 Närvarande: styrelsens ledamöter: Marjaana Alaviuhkola (ordförande), Lina

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll styrelsesammanträde Sida 1 styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid: Slipen, Bryggaren 8.00 10.30 Sammanträde nr 9 ande: Eva Ahlström, ordf. Berit Thall Veikko Kärki Göran Oskarsson Bengt-Ove Kjäll Axel Nilsson Göran Juthe Erik

Läs mer

Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl Hagabergs folkhögskola. Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun

Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl Hagabergs folkhögskola. Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Styrelsen Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl. 13.00-14.30 Hagabergs folkhögskola Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Anne-Marie Larsson (M) Region Stockholm Bardia Kharazmi,

Läs mer

RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE

RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE Protokoll för vid RST:s årsmöte 2016-04-28, Hästsportens Hus Ordförande Anders Holmqvist hälsade välkommen till årsmötet 2016, och gick igenom hålltider för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Gränsö slott Västervik 26 november 2015, klockan 13.00-14.00 Sammanträde nr 11 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand Andreas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2014-03-24

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2014-03-24 2014-03-24 Ärendeförteckning 13 Sammanträdets öppnande... 2 13a Val av protokollsjusterare... 2 13b Godkännande av dagordning... 2 13c Godkännande av föregående protokoll... 2 13d Kvarstående ärenden,

Läs mer

Trav och Galopp 2011

Trav och Galopp 2011 Välkommen till Trav och Galopp 2011 För fjärde året i ordningen har Svensk Travsport, Svensk Galopp och ATG glädjen att tillsammans presentera informationsboken Trav och Galopp. Här hittar du alla tävlingsdagar,

Läs mer

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76 Sida 1/6 SKK/UK nr 4-2014 55-76 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 18 september 2014 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

V75-finaler i Örebro med Express Gaxes lopp. Spelet till Frankrike fortsätter. Ändrade tv-tider i veckan. Vecka 5 2009

V75-finaler i Örebro med Express Gaxes lopp. Spelet till Frankrike fortsätter. Ändrade tv-tider i veckan. Vecka 5 2009 Vecka 5 2009 V75-finaler i Örebro med Express Gaxes lopp På lördag är det dags för årets första V75-finaler. Örebrotravet är banan för dagen och som vanligt i en finalomgång håller loppen en hög, jämn

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Utvecklat företagande i travbranschen

Utvecklat företagande i travbranschen Utvecklat företagande i travbranschen Projektrapport 071129 Projektledare: Projektägare: Referensgrupp: Mats Norberg, LRF Konsult AB Johan Abenius, STC Carina Dahling, Skråmsta stuteri Jörgen Westholm,

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 3/

SKK/Assistanshundsrådet nr 3/ Sida 1/5 SKK/Assistanshundsrådet 38-51 Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd tisdagen den 2 juni 2015. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie Fogelquist,

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Seniorschack Stockholm 2014-03-28 sida 1(5) Styrelseprotokoll Protokoll från styrelsemöte Seniorschack Stockholm nr 2/2014

Seniorschack Stockholm 2014-03-28 sida 1(5) Styrelseprotokoll Protokoll från styrelsemöte Seniorschack Stockholm nr 2/2014 Seniorschack Stockholm 2014-03-28 sida 1(5) Protokoll från styrelsemöte Seniorschack Stockholm nr 2/2014 Tid: 27 februari 2014 Plats: Schacksalongerna, Ringvägen 9 C Närvarande: Sven-Gunnar Samuelsson

Läs mer

Protokoll fört vid Svensk Travsports ordinarie fullmäktigemöte , Kongressen (Nordinsalen), Solvalla travbana, Stockholm

Protokoll fört vid Svensk Travsports ordinarie fullmäktigemöte , Kongressen (Nordinsalen), Solvalla travbana, Stockholm Protokoll fört vid Svensk Travsports ordinarie fullmäktigemöte 2012-04-25, Kongressen (Nordinsalen), Solvalla travbana, Stockholm Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist hälsade välkommen. Samtliga

Läs mer

PROTOKOLL KYRKOSTYRELSEN 2012-05-17. Sammanträdesprotokoll 30-36 Plats: Missionskyrkan, Linköping. Närvarande: Adjungerade: Justerare: Malin Ljungdahl

PROTOKOLL KYRKOSTYRELSEN 2012-05-17. Sammanträdesprotokoll 30-36 Plats: Missionskyrkan, Linköping. Närvarande: Adjungerade: Justerare: Malin Ljungdahl Sammanträdesprotokoll 30-36 Plats: Missionskyrkan, Linköping Närvarande: Ann-Sofie Lasell Gunilla Andersson Hans Andreasson Sanna Boij Miriam Carlsson Lars Dalesjö Helena Genemo Adjungerade: Lasse Svensson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 14 november 2016 (nr 9)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 14 november 2016 (nr 9) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 14 november 2016 (nr 9) Plats: Jägersro, logerna Tid: kl 16.00 17.45 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Larsson, Jan

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

Graderingskommitténs sammanträde nummer Tid och plats: Onsdag 22 augusti kl Nordic Light Hotel, Vasaplan 7

Graderingskommitténs sammanträde nummer Tid och plats: Onsdag 22 augusti kl Nordic Light Hotel, Vasaplan 7 PROTOKOLL Graderingskommitténs sammanträde nummer 2018-2 Tid och plats: Onsdag 22 augusti kl. 17.00-20.30 Nordic Light Hotel, Vasaplan 7 Närvarande: Förhinder: Urban Aldenklint, sammankallande Lars-Göran

Läs mer