UTKAST. 17. Motion om policy för besvarande av post yttrande 18. Rapporter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UTKAST. 17. Motion om policy för besvarande av post yttrande 18. Rapporter"

Transkript

1 Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 22 februari 2016 Fullmäktigeärenden: 13, Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Helårsrapport 2016 för Västervik Framåt AB 6. Avtal med Västervik Framåt AB angående turism och breda marknadsföringen förlängning 7. Förfrågningsunderlag upphandling av konsulttjänster avseende företagsnära näringslivstjänster 8. Månadsrapport för kommunstyrelsen januari Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari Månadsrapport för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB med dotterbolag januari Verksamhetsberättelse 2015 för kommunstyrelsens verksamhet 12. Konstsnöanläggning i Gamleby svar på återremiss 13. Nya omklädningsrum Bökensved - hyresavtal 14. Instiftande av stipendium Årets ideella samhällsutvecklare 15. Prolongering av Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m.m (HÖK 11) med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård 16. Ny organisation för HR/Kommunikation information 17. Motion om policy för besvarande av post yttrande 18. Rapporter

2 Kommunstyrelsen 4 (19) 1. Upprop och val av justerare Sverker Thorén (L) är i tur att justera. 2. Meddelanden Dnr 2016/ Finansrapport för kommunkoncernen för perioden januari Anmälan om delegationsbeslut Läggs till handlingarna Kommundirektörens beslut Dnr 2016/ Miljö- och energidepartementets remiss 1 februari 2016 Kemikalieinspektionens redovisning av regeringsuppdrag om nationellt förbud mot mikrokorn av plast i kosmetika överlämnas till miljö- och byggnadsnämnden för handläggning. Hid Helikopterpilot Mattias Warnanders tackskrivelse 3 februari 2016 för god service på Västerviks flygplats vid akuttransport. Dnr 2013/ Regionförbundets i Kalmar län och Länsstyrelsens i Kalmar län svar 10 februari 2016 om arbetet som genomförts i samband med AkzoNobels nedläggning. Dnr 2015/ Verksamhetsberättelse för naturum Västervik för år Befattningshavares inom försörjningsstöds- och flyktingverksamheten beslut Beslut fattade under januari 2016.

3 Kommunstyrelsen 5 (19) 4. Kommundirektören informerar Kommundirektören och särskilt kallade informerar om aktuella ärenden. - Helårsrapport 2016 för Västervik Framåt AB - Förlängning av avtal med Västervik Framåt AB angående turism och breda marknadsföringen - Förfrågningsunderlag avseende upphandling av näringslivstjänster - Brottsförebyggande arbete - Månadsrapport för kommunstyrelsen januari Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari Månadsrapport för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB med dotterbolag januari Verksamhetsberättelse 2015 för kommunstyrelsens verksamhet - Asylsökande och nyanlända - muntlig information om nuläget - Konstsnöanläggning i Gamleby svar på återremiss - Nya omklädningsrum Bökensved hyresavtal - Instiftande av stipendium Årets ideella samhällsutvecklare - Prolongering av Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m.m (HÖK 11) med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård - Ny organisation för HR/Kommunikation information - Motion om policy för besvarande av post yttrande - Kravspecifikation ekonomichef - Tidplan Budget 2017

4 Kommunstyrelsen 6 (19) 5. Helårsrapport 2015 för Västervik Framåt AB Dnr 2015/ Styrelsen för Västervik Framåt AB behandlar Helårsrapport 2015 på sitt sammanträde 16 februari Därefter överlämnas den till Västerviks kommun. Rapporten redovisas senast på sammanträdet.

5 Kommunstyrelsen 7 (19) 6. Avtal med Västervik Framåt AB angående turism och breda marknadsföringen förlängning Dnr 2012/8-059 Västerviks kommun har upphandlat och skrivit avtal med Västervik Framåt AB avseende turismverksamhet inklusive turistbyrån och den breda marknadsföringen, , med möjlighet till förlängning 1+1 år. I tjänsteskrivelse 16 februari 2016 föreslår kommunstyrelsens förvaltning att nuvarande avtal med Västervik Framåt AB förlängs i enlighet med möjligheterna i nuvarande avtal, d v s 1+1 år (2017 och 2018). Vidare föreslås kompletteringar/förändringar av nuvarande avtal (inom avtalad ersättning). Motivet är i första hand att Västervik Framåt AB är mitt uppe i genomförandet och utvecklandet av sitt uppdrag och bör ges möjlighet att sätta en struktur och arbetssätt som kan bli långsiktigt hållbart oavsett vem som har ansvaret för uppdraget. I dagsläget har inte heller den kommunala organisationen förutsättningar att vare sig upphandla tjänsten eller ta över det operativa ansvaret för uppdraget då vi inte har kompetens och personal för uppdraget. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen beslut att godkänna ovan redovisat förslag att avtal avseende turismverksamheten inkl. turistbyrån och den breda marknadsföringen förlängs 1+1 år (2017 och 2018) med beslut för ett år i taget.

6 Kommunstyrelsen 8 (19) 7. Förfrågningsunderlag upphandling av konsulttjänster avseende företagsnära näringslivstjänster Dnr 2016/ Västerviks kommun har upphandlat och skrivit avtal med Västervik Framåt AB avseende konsulttjänster för det företagsnära näringslivsarbetet, , med möjlighet till förlängning 1+1 år. Avtalet har förlängts för 2015 respektive I tjänsteskrivelse 16 februari 2016 föreslår kommunstyrelsens förvaltning att konsulttjänster för företagsnära näringslivstjänster även fortsättningsvis upphandlas. Motiven är i första hand bättre förutsättningar att få tillgång till relevant kompetens för uppdragen och möjligheten att få näringslivets kompetens och engagemang i uppdraget. Mot bakgrund av att ny näringslivsstrategi tas fram under 2017 bör uppdraget inte vara längre än högst 2 år. Förslag till förfrågningsunderlag presenteras på kommunstyrelsen 22 februari Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen beslut att godkänna ovan redovisat förslag att företagsnära näringslivstjänster upphandlas med avtalstid 2 år från 2017, med möjlig förlängning 1+1 år.

7 Kommunstyrelsen 9 (19) 8. Månadsrapport för kommunstyrelsen januari 2016 Dnr 2016/ Kommunstyrelsen följer varje månad utvecklingen av de verksamheter som ingår i kommunstyrelsens förvaltning med en ekonomisk redogörelse och en helårsprognos. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 15 februari 2016 månadsrapport för kommunstyrelsen januari Kommunstyrelsens förvaltnings föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna månadsrapport januari 2016 för kommunstyrelsen med en prognostiserad positiv avvikelse på 0,3 mnkr i förhållande till budget för 2016.

8 Kommunstyrelsen 10 (19) 9. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari 2016 Dnr 2016/ I enlighet med kommunfullmäktiges beslut av strategisk plan följer kommunfullmäktige utvecklingen av mål och uppdrag i den strategiska planen i så kallade delårsrapporten efter första och andra tertialet, det vill säga efter april och augusti. Den senare granskas också av revisionen. Kommunstyrelsen följer löpande utvecklingen av kommunens ekonomi i ekonomirapporter som upprättas månadsvis. Rapporten är under framtagande och redovisas senast till sammanträdet.

9 Kommunstyrelsen 11 (19) 10. Månadsrapport för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB med dotterbolag januari 2016 Dnr 2016/ Kommunstyrelsen följer varje månad utvecklingen i Västerviks Kommuns Förvaltnings AB. Redovisningen inkluderar dotterbolagen Västervik Miljö & Energi AB, Västervik Kraft Elnät AB, Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB. Månadsrapporten visar respektive bolags resultat för perioden, samt eventuell avvikelse mot budget. Vid eventuell prognostiserad avvikelse mot budget har respektive bolag lämnat redogörelse för avvikelsen. Rapporten är under framtagande och redovisas senast till sammanträdet.

10 Kommunstyrelsen 12 (19) 11. Verksamhetsberättelse 2015 för kommunstyrelsens verksamhet Dnr 2015/ Som en del av uppföljningen gör varje nämnd en verksamhetsberättelse som följer upp mål, uppdrag och ekonomi. Delar av verksamhetsberättelsen ligger till grund för innehållet i kommunens årsredovisning. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 15 februari 2016 förslag till verksamhetsberättelse 2015 för kommunstyrelsens förvaltning. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna verksamhetsberättelse 2015 för kommunstyrelsens förvaltning med en positiv avvikelse på 5,5 mnkr i förhållande till budget för 2015.

11 Kommunstyrelsen 13 (19) 12. Konstsnöanläggning i Gamleby svar på återremiss Dnr 2015/ En projektgrupp inom Gamleby Orienteringsklubb har tagit fram ett förslag till konstsnöanläggning i Gamleby. Enligt kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 21 oktober 2015 skulle en anläggning i Gamleby kunna betjäna hela kommunen, grannkommunerna och utnyttjas av människor i alla åldrar. Längdskidåkning är bra för folkhälsan och en motionsform som är lämplig för såväl barn, ungdomar och äldre. En konstsnöanläggning kan också utnyttjas av skolan. Kommunstyrelsen beslutade , 331 att återremittera ärendet till kommunstyrelsens förvaltning med uppdrag att undersöka möjligheten att minska kostnaden, exempelvis genom att efterhöra med föreningen om belysning är nödvändigt, samtatt undersöka möjligheterna för andra föreningar att nyttja anläggningen och om anläggningen kan nyttjas på andra platser i kommunen. I skrivelse 12 februari 2016 redovisar kommunstyrelsens förvaltning svar på uppdragen i återremissen. Av skrivelse framgår bl.a. att belysningen är viktigt för alla åldrar när det gäller tillgängligheten och inte minst tryggheten att vistas på anläggningen under den mörka delen av året. Sparbanksstiftelsens bidrag om 925,0 tkr är villkorat av att belysning genomförs på anläggningen. Överlag är tillfrågade föreningar positiva till denna satsning och menar att projektet skapar bättre förutsättningar för skidåkning i kommunen. Västerviks kommun föreslås bidra med 1,5 mnkr ur kommunstyrelsens investeringsanslag för Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att ur kommunstyrelsens investeringsanslag för 2016 anvisa 1 500,0 tkr för rubricerad investering.

12 Kommunstyrelsen 14 (19) 13. Nya omklädningsrum på Bökensveds idrottsanläggning hyresavtal Dnr 2016/ Med anledning av ökad aktivitet på Bökensved har det uppkommit en brist på omklädningsrum i anslutning till konstgräsplanen. I tjänsteskrivelse 12 februari 2016 skriver kommunstyrelsens förvaltning att en ny omklädningsbyggnad är nödvändig att säkerställa framtida idrottsverksamhet på Bökensveds Idrottsplats Västerviks Bostads AB anger att det finns stora samordningsvinster med tillbyggnaden av omklädningsrummen i samverkan med ACTIC:s utbyggnad på Bökensved. I Västerviks Bostads ABs programhandling för Bökensved 1, Västervik framkommer bl.a. att den nya omklädningsbyggnaden motsvarar 213 kvm och beräknas färdigställas under december Årshyran för den nya tillbyggnaden beräknas till kr exkl. mervärdesskatt och hyreskontraktstiden är på 15 år. Finansiering för den uppkomna hyran finns upptagen och beslutad i kommunstyrelsens budget och driftredovisning för 2016 och i framtida planerade driftkostnader. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna beställning av ny omklädningsbyggnad till Bökensveds Idrottsplats, samt att uppdra åt kommunstyrelsen att teckna hyresavtal för ny omklädningsbyggnad på 15 år inom beslutad budgetram.

13 Kommunstyrelsen 15 (19) 14. Instiftande av stipendium Årets ideella samhällsutvecklare Dnr 2016/ Samhällsutveckling sker till stor del på ideell bas, av föreningar och personer som engagerar sig i sin bygds utveckling. Det finns ett stort värde i att uppmärksamma dessa lokala ledare och organisationer. Av den anledningen föreslår kommunstyrelsens förvaltning i tjänsteskrivelse 5 februari 2016 att det instiftas ett stipendium till den person eller organisation som bidragit till utveckling av samhället. Västerviks kommun delar idag ut stipendium till bland annat föreningsledare och kulturgärningar. Stadgarna föreslås bli liknande dessa och föreslaget är att det delas ut i samband med de övriga stipendierna, som 2016 kommer att ske på nationaldagen. I och med att Västerviks kommun fick utmärkelsen årets kommun av Hela Sverige ska leva så fick kommunen kr. Kostnaden för det första stipendiet tas från prissumman, och följande år från befintlig budget för enheten för samhällsbyggnad. Summan för stipendiet föreslås bli samma som prissumman från Hela Sverige ska leva, det vill säga kr. Kommunstyrelsens förvaltnings föreslår kommunstyrelsen besluta att införa ett stipendium till årets ideella samhällsutvecklare.

14 Kommunstyrelsen 16 (19) 15. Prolongering av Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m.m (HÖK 11) med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Dnr 2016/ Sveriges kommuner och landsting, SKL, har prolongerat Huvudöverenskommelse om lön- och anställningsvillkor med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård. SKL rekommenderar arbetsgivarna (Cirkulär 16:4) att besluta om att tillföra gällande kollektivavtal om lön och allmänna anställningsvillkor m.m. HÖK 11 de ändringar som de centrala parterna enats om i den träffade överenskommelsen 28 december Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att avtalet HÖK 11 tillförs de ändringar som de centrala parterna enats om i den träffade överenskommelsen 28 december 2015.

15 Kommunstyrelsen 17 (19) 16. Ny organisation för HR/kommunikation information Dnr 2016/ Under 2015 och 2016 har ett omfattande arbete i syfte att stärka HR och kommunikation pågått i kommunen. Arbetet har resulterat i ett förslag på nytt arbetssätt för HR/kommunikation samt en ny idéskiss för organisation. Detta redovisas i tjänsteskrivelse 11 februari Skissen har presenterats för kommundirektören, koncernledningen, samtliga chefer inom socialförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen samt ledningsgruppen för kommunstyrelsens förvaltning och alla inbjudits till dialog om den. Gensvaret för den föreslagna nya organisationen är mycket positivt. Det finns stora möjligheter för Västerviks kommun att bli en mycket attraktiv arbetsgivare genom att bland annat höja HR och kommunikationsperspektivet i organisationen. På samma sätt kan Västerviks kommun bli en än mer trovärdig offentlig kommun. Organisationen och arbetssättet börjar nu successivt att implementeras med målet om att vara fullt implementerat 31 december Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna informationen om ny organisation för HR/kommunikation.

16 Kommunstyrelsen 18 (19) 17 Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/ Mariann Gustafsson (V) har 19 oktober 2015 väckt en motion om policy för besvarande av post till kommunen. Motionären yrkar att en policy för all kommunikation med medborgarna upprättas. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar 8 februari 2016 ett förslag till yttrande. Västerviks kommun har inte har en policy för besvarande av all post. Kommunen har dock serviceskyldigheten i förvaltningslagen att förhålla sig till, som säger att frågor från enskild skall besvaras så fort som möjligt. När det gäller e-post är det relativt enkelt, såsom också har skett i kommunens riktlinjer, att bestämma att någon form av svar ska lämnas inom två dagar. Att tvådagarskravet ska gälla även för brev blir svårare. Administreringen av inkomna brev sker i flera steg och att införa en rutin som innebär att alla som skickar ett brev antingen ska få ett svar på brevet eller ett svar om när svar ska lämnas inom två dagar innebär en utökad administration, både för registratur och för handläggare. Det är dessutom i många fall svårt att ge ett klart besked om när ett svar kan lämnas. Västerviks kommun ska självklart följa förvaltningslagens serviceskyldighet, oavsett på vilket sätt allmänheten kontaktar kommunen. Det innebär att vi ska besvara samtliga frågor så snart som möjligt. Detta är dock inget som vi anser bör regleras ytterligare i en policy. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen om att införa en policy för all kommunikation med medborgarna.

17 Kommunstyrelsen 19 (19) Rapporter

17. Nya omklädningsrum Bökensved - hyresavtal Dnr 2016/69-821

17. Nya omklädningsrum Bökensved - hyresavtal Dnr 2016/69-821 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 34 (42) 2016-03-21 Kf 17. Nya omklädningsrum Bökensved - hyresavtal Dnr 2016/69-821 Med anledning av ökad aktivitet på Bökensved har det uppkommit en brist på omklädningsrum

Läs mer

Ärendelista 31 oktober 2016

Ärendelista 31 oktober 2016 Kommunstyrelsen 3 (21) Ärendelista 31 oktober 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6-8, 12-14 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Årskalender

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 28 oktober Ärende till kommunfullmäktige: 14 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Regional

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST

Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST Kommunstyrelsen 3 (23) Ärendelista 13 oktober 2014 Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, 17 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4.

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 5, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 5, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (14) Ärendelista 8 februari 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 5, 6 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Bestämmelser

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 september 2015 kl. 8.30-14.40 ajournering kl. 11.17-13.00, 13.24-14.10, 14.25-14.35

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 september 2015 kl. 8.30-14.40 ajournering kl. 11.17-13.00, 13.24-14.10, 14.25-14.35 Kommunstyrelsen 1 (20) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 september 2015 kl. 8.30-14.40 ajournering kl. 11.17-13.00, 13.24-14.10, 14.25-14.35 Tomas Kronståhl (S), ordf.

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 7, 13, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 7, 13, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (25) Ärendelista 14 oktober 2013 Ärenden till kommunfullmäktige: 7, 13, 16-19 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Remiss om

Läs mer

Ärendelista 23 april 2018

Ärendelista 23 april 2018 Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 23 april 2018 Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 8, 12-13, 16 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Policy,

Läs mer

14. Motion om inrättande av förtroenderåd svar Dnr 2014/

14. Motion om inrättande av förtroenderåd svar Dnr 2014/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 22 (37) 2016-06-20 Kf Ks 202 14. Motion om inrättande av förtroenderåd svar Dnr 2014/387-109 Leif Svensson (V) har 28 juni 2014 väckt en motion om förtroenderåd

Läs mer

Motion om inrättande av förtroenderåd Dnr 2014/

Motion om inrättande av förtroenderåd Dnr 2014/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 23 (50) 2016-09-26 Kf Kf 127 Motion om inrättande av förtroenderåd Dnr 2014/387-109 Leif Svensson (V) har 28 juni 2014 väckt en motion (se bilaga) om förtroenderåd

Läs mer

Ärendelista 30 oktober 2017

Ärendelista 30 oktober 2017 Kommunstyrelsen 3 (24) Ärendelista 30 oktober 2017 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Skyltning centrala parkeringsplatser svar

Läs mer

Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 23 maj 2017 kl 08.30

Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 23 maj 2017 kl 08.30 Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 23 maj 2017 kl 08.30 1. Val av två ledamöter att, tillsammans med ordföranden, justera protokollet samt tillkännagivande av

Läs mer

20. Rapporter. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 3 (22) Justerandes sign

20. Rapporter. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 3 (22) Justerandes sign Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 25 april 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Stiftarmöte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 Beslutsärenden Årsbokslut 2016 Investering på fastigheten Bussen 3 Diskussionsärenden 6 7 8 9 10 Bökensved Strategi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS. Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS. Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M) 1(20) Plats och tid Nämndhuset lokal: Viksten, kl 08.30-12.05 Beslutande Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M) Övriga närvarande Jan Heimdal, t f kommunchef Staffan Lundquist,

Läs mer

Förstudie Västervik Framåt AB

Förstudie Västervik Framåt AB Förstudierapport 2017 Genomförd på uppdrag av revisorerna Förstudie Västervik Framåt AB Västervik kommun Innehåll Inledning...2 1.1 Bakgrund...2 1.2 Syfte och frågeställningar...2 1.3 Avgränsning...2 1.4

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Förslag till protokoll. Kallelse till sammanträde med kommunstyrelsen

Förslag till protokoll. Kallelse till sammanträde med kommunstyrelsen 2017-03-21 Kallelse till sammanträde med kommunstyrelsen Måndagen den 27 mars 2017 kl. 8.30 Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Ärendelista och preliminärt program bifogas. Gunnar Jansson

Läs mer

18 december 2017 kl ajournering och

18 december 2017 kl ajournering och Kommunstyrelsen 1 (30) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 18 december 2017 kl. 8.30 14.10 ajournering 9.40-10.00 och 11.10.13.00. Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson

Läs mer

15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042

15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 18 (27) 2015-04-27 Ks 15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042 I enlighet med kommunfullmäktiges beslut av strategisk plan följer

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2019-05-27 2019-05-27 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 16:00 Paragrafer 24-34 Utses att justera Sonja Emilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Budget 2016 och ekonomisk planering för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna

Budget 2016 och ekonomisk planering för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 12 (28) 2015-09-28 Kf Ks 263 Budget 2016 och ekonomisk planering 2017-2018 för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna förändrade arvoden politiker

Läs mer

31 oktober 2016 kl ajournering kl , ,

31 oktober 2016 kl ajournering kl , , Kommunstyrelsen 1 (27) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 oktober 2016 kl. 8.30-14.40 ajournering kl. 9.50-10.00, 11.30-13.30, 14.00-14.05 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 5-6, 9, 12, 14, 19, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut

Ärenden till kommunfullmäktige: 5-6, 9, 12, 14, 19, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut Kommunstyrelsen 3 (30) Ärendelista 30 november 2015 Ärenden till kommunfullmäktige: 5-6, 9, 12, 14, 19, 26 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

17. Motion om fler bostäder nu enligt modellen köp och bygg svar Dnr 2015/

17. Motion om fler bostäder nu enligt modellen köp och bygg svar Dnr 2015/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 35 (50) 2016-09-26 Kf Ks 308 17. Motion om fler bostäder nu enligt modellen köp och bygg svar Dnr 2015/526-109 Den moderata fullmäktigegruppen har genom Harald Hjalmarsson

Läs mer

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde den 9 december 2015

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde den 9 december 2015 KALLELSE 1 (6) Kommunstyrelsen Datum 2015-12-04 Reviderad 2015-12-02 Kommunstyrelsen kallar till sammanträde den 9 december 2015 Tid: onsdagen den 9 december 2015, kl 14:00 Plats: Stora scenen Ordförande:

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl. 9.00 12.15 Ajournering 11.45 12.05 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Viktor

Läs mer

UTKAST. Ärendelista 27 mars 2018

UTKAST. Ärendelista 27 mars 2018 Kommunstyrelsen 3 (25) Ärendelista 27 mars 2018 Ärenden till kommunfullmäktige: 4 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Policy, riktlinjer och

Läs mer

Ekonomirapport 2015 efter januari månad

Ekonomirapport 2015 efter januari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2015-02-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2015 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(11) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

5. Yttre ramverk för personalförmåner i Västerviks kommun Dnr 2016/

5. Yttre ramverk för personalförmåner i Västerviks kommun Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 10 (28) 2016-11-28 Kf Ks 371 5. Yttre ramverk för personalförmåner i Västerviks kommun Dnr 2016/199-026 I budget 2016 finns uppdraget att arbeta fram ett yttre ramverk

Läs mer

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 11:35 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Anna Hammar (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter januari månad

Ekonomirapport 2014 efter januari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-02-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18)

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesrum Mien, Torggatan 12, Tingsryd Måndagen 7 november 2016, kl. 13.00-15.15 1 (18) Beslutande Tomas Blomster (S), ordf Anna Johansson (C) Patrick Ståhlgren

Läs mer

Ekonomirapport 2016 efter mars månad

Ekonomirapport 2016 efter mars månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2016-04-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2016 efter mars månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 17 maj 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 08.30 Göran Fjellström/Frank

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: 7. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: 7. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (14) Ärendelista 16 september 2013 Ärende till kommunfullmäktige: 7 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Program för omsorg

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2008-08-12 2 KS 109 Dnr 2007-310 - 13 PUT-boende alternativt förslag till boende för ungdomar med uppehållstillstånd Lessebo kommun har ett avtal med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande

Läs mer

Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg (C)

Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg (C) 2019-07-08 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 8 juli 2019 kl. 10.00 10.30 Beslutande Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 juni 2012 kl. 8.00 14.25 ajournering kl. 11.15-14.00

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 juni 2012 kl. 8.00 14.25 ajournering kl. 11.15-14.00 Kommunstyrelsen 1 (33) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 juni 2012 kl. 8.00 14.25 ajournering kl. 11.15-14.00 Beslutande Harald Hjalmarsson (M), ordf. 193-210, 212-217 Christin Rampeltin

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN

Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN 2016.047 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-11-24 74 Yttrande på motion (S) om inomhushall (FN 2016.047) Beslut Fritidsnämndens arbetsutskott

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 4 3 Statistik från personalområdet... 5 4 Anmälan av bisyssla... 6 5 Protokoll från skyddskommittén

Läs mer

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag Kommunstyrelsen 3 (9) Ärendelista 1 juli 2016 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag 5. Försäljning

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-10-02 Tid: 09:00-11:05 Plats: Lokal Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 22 mars 2013 kl. 9.00 11.20 Tomas Kronståhl (S), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Gunnar Jansson

Läs mer

Utökning av Liljeholmshallen - förslag till förhyrning av ny lokal

Utökning av Liljeholmshallen - förslag till förhyrning av ny lokal IDROTTSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2008-12-03 Handläggare: Ulf Sankell / Niklas Karlsson Telefon: 508 27 919 / 508 27 974 Till Idrottsnämnden den 16 december 2008 Utökning av Liljeholmshallen - förslag till

Läs mer

Mejeriet, Vårdträdsplan, Västervik 2 april 2019 kl

Mejeriet, Vårdträdsplan, Västervik 2 april 2019 kl 2019-04-02 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Mejeriet, Vårdträdsplan, Västervik 2 april 2019 kl. 8.30 12.00 Anna Bodjo (MP), ordförande Hans Ellervik (W) Mariann Gustafsson (V) Sverker

Läs mer

Ärendelista 27 februari 2018

Ärendelista 27 februari 2018 Kommunstyrelsen 3 (27) Ärendelista 27 februari 2018 Ärenden till kommunfullmäktige: 8-18, 20 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Ungdomsmotion

Läs mer

Framtidsplan för Skrylle

Framtidsplan för Skrylle Kommunkontoret Tjänsteskrivelse 1 (7) Ekonomiavdelningen Gunilla Welander Kommunstyrelsen gunilla.welander@lund.se Framtidsplan för Skrylle Sammanfattning Skrylleområdet är Lunds största natur- och fritidsområde.

Läs mer

Kommunhuset 28 februari Underskrifter Sekreterare Paragrafer Johan Hägglund. Tomas Kronståhl. Gunnar Jansson

Kommunhuset 28 februari Underskrifter Sekreterare Paragrafer Johan Hägglund. Tomas Kronståhl. Gunnar Jansson Kommunstyrelsen 1 (6) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 februari 2018 kl. 11.00 - ajournering 11.40-11.50 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Conny Tyrberg (C)

Läs mer

Dagordning. Socialnämnden. Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset

Dagordning. Socialnämnden. Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2016-12-21 Tid 18:30 Plats Myggdalen plan 1 kommun huset Ordförande Sekreterare Andreas Jonsson Anita Lindbohm Dagordning 1 Uppföljning av granskning av handläggning

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-02-04 1 (1) Sida 38 KS/2015:207 Förlängning av Ramavtal för ungdomshälsor i Östergötland Sammanfattning Sedan 1 juli 2015 finns ett ramavtal

Läs mer

Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 24 januari 2019 kl 14:00 Niklas Jonsson (S), Ordförande Ingrid Hugosson (C) Anders Käll (M)

Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 24 januari 2019 kl 14:00 Niklas Jonsson (S), Ordförande Ingrid Hugosson (C) Anders Käll (M) 1(12) Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 24 januari 2019 kl 14:00 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Ingrid Hugosson (C) Anders Käll (M) Tjänstepersoner Lars Engqvist, kommunchef 1-4 Cecilia

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s)

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s) ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1 Sida Plats och tid ande Kommunkontoret i Ånge, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 februari

Läs mer

18. Motion om att inrätta en företagslots och ett näringslivsråd svar Dnr 2017/65-109

18. Motion om att inrätta en företagslots och ett näringslivsråd svar Dnr 2017/65-109 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 35 (45) 2017-06-19 Kf Ks 214 18. Motion om att inrätta en företagslots och ett näringslivsråd svar Dnr 2017/65-109 Harald Hjalmarsson (M) har för den moderata fullmäktigegruppen

Läs mer

228 Uppdragsavtal med Destination Eskilstuna AB (KSKF/2018:375)

228 Uppdragsavtal med Destination Eskilstuna AB (KSKF/2018:375) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-06 Sida 1(2) 228 Uppdragsavtal med Destination Eskilstuna AB (KSKF/2018:375) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Uppdragsavtalet mellan Eskilstuna kommun

Läs mer

Ekonomirapport 2017 efter januari månad

Ekonomirapport 2017 efter januari månad Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2017-02-16 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2017 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

Yttrande på motion (S) om inomhushall 5 FN

Yttrande på motion (S) om inomhushall 5 FN Yttrande på motion (S) om inomhushall 5 FN 2016.047 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-10-13 67 Yttrande på motion (S) om inomhushall (FN 2016.047) Beslut Fritidsnämndens arbetsutskott

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Vetlanda, Hultaby kl. 13.15 16.00 ande Börje Wilsborn (C) Håkan Johansson (M) Marie Johansson (KD) Lennart Lööw (S) Nils-Erik Johansson (S) Ersättare Nils-Erik Olofsson

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter februari månad

Ekonomirapport 2014 efter februari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-03-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter februari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 5-6, 8, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 5-6, 8, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (21) Ärendelista 13 maj 2013 Ärenden till kommunfullmäktige: 5-6, 8, 11 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5.

Läs mer

UTKAST. Ärendelista 13 mars 2017

UTKAST. Ärendelista 13 mars 2017 Kommunstyrelsen 3 (20) Ärendelista 13 mars 2017 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 8-9, 12, 17-18 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar

Läs mer

9. Motion om bättre företagsklimat svar Dnr 2016/

9. Motion om bättre företagsklimat svar Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 15 (32) 2017-04-24 Kf Ks 123 9. Motion om bättre företagsklimat svar Dnr 2016/395-109 Harald Hjalmarsson (M) har för den moderata fullmäktigegruppen den16 december

Läs mer

HVB (hem för vård eller boende) i Gamleby för ensamkommande flyktingbarn hyresavtal Dnr 2012/429-133

HVB (hem för vård eller boende) i Gamleby för ensamkommande flyktingbarn hyresavtal Dnr 2012/429-133 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 14 (25) 2015-12-14 Kf Ks 372 HVB (hem för vård eller boende) i Gamleby för ensamkommande flyktingbarn hyresavtal Dnr 2012/429-133 Västerviks kommun tecknade 2008

Läs mer

Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323

Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-12-16 392 Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(9) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2007-04-04

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(9) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2007-04-04 HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(9) Plats och tid Kommunhusets tingssal tisdagen den 4 april 2007 kl 15.00-16.30 Beslutande Ewa Engdahl (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Patrik Köhler (m) Lars-Magnus Ek

Läs mer

24. Hyresavtal Plivit Tradehallen ändring Dnr 2016/

24. Hyresavtal Plivit Tradehallen ändring Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 41 (59) 2018-02-26 Kf Ks 51 24. Hyresavtal Plivit Tradehallen ändring Dnr 2016/181-821 Kommunstyrelsens förvaltning föreslår i skrivelse 7 februari 2018 att restaurang

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-09-12 Sida 31 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 12 september, 2012, klockan 08.30-12.00 Beslutande Carina

Läs mer

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Jonas Nilsson, ekonomichef, 09:00-09:30

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Jonas Nilsson, ekonomichef, 09:00-09:30 Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 10:00 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder tisdagen den 12 september 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen, plan 4

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder tisdagen den 12 september 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen, plan 4 UBK2000, v1.0, 2014-04-28 KALLELSE 1 (8) kallar till sammanträde Tid: tisdagen den 19 september 2017, kl. 15:00 Plats: OBS! Hagnässkolan, Hagnäsvägen 1, 196 37 Kungsängen Ordförande: Rolf Nersing (S) Sekreterare:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträde med Personalutskottet 27 april 2005 på Lillhagsparken, Göteborg. Övriga närvarande

PROTOKOLL. Sammanträde med Personalutskottet 27 april 2005 på Lillhagsparken, Göteborg. Övriga närvarande . """--'YÄSTRA.,...,. GÖTALANDSREGIONEN PROTOKOLL Sammanträde med Personalutskottet 27 april 2005 på Lillhagsparken, Göteborg. NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter fugela Bergendahl (s), ordförande Per-Olof

Läs mer

1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar

1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (28) Ärendelista 26 januari 2015 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Val av ledamöter och ersättare samt ordförande

Läs mer

PROGRAM FÖR INSYN OCH UPPFÖLJNING AV VERK- SAMHET SOM BEDRIVS AV PRIVATA UTFÖRARE, MANDATPERIODEN

PROGRAM FÖR INSYN OCH UPPFÖLJNING AV VERK- SAMHET SOM BEDRIVS AV PRIVATA UTFÖRARE, MANDATPERIODEN PROGRAM FÖR INSYN OCH UPPFÖLJNING AV VERK- SAMHET SOM BEDRIVS AV PRIVATA UTFÖRARE, MANDATPERIODEN 2015-2018 Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den

Läs mer

23. Arvodering för möten med referensgruppen för hantering av personalstrategiska frågor Dnr 2017/

23. Arvodering för möten med referensgruppen för hantering av personalstrategiska frågor Dnr 2017/ Kommunfullmäktige 29 (48) 2017-11-27 Kf Ks 389 23. Arvodering för möten med referensgruppen för hantering av personalstrategiska frågor Dnr 2017/375-101 Kommunstyrelsen har 2015-06-15, 210 gett kommunstyrelsens

Läs mer

Jan Österdahl (M) Kommunstyrelsens förvaltning. Inger Larsson 8-15, Christina Åkesson, 16

Jan Österdahl (M) Kommunstyrelsens förvaltning. Inger Larsson 8-15, Christina Åkesson, 16 Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 13.30-14.50 Beslutande Ledamöter Franklin Eck (M), ordförande Jan Österdahl (M) Kristina Karlsson

Läs mer

Svar på motion om utveckling av e-tjänster och digitala hjälpmedel

Svar på motion om utveckling av e-tjänster och digitala hjälpmedel 1(1) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-03-27 81 på motion om utveckling av e-tjänster och digitala hjälpmedel Dnr 2016-000103 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

113 Anmälningsärenden LS-LED07-386 LS-LED07-400 LS-LED07-013

113 Anmälningsärenden LS-LED07-386 LS-LED07-400 LS-LED07-013 113 Anmälningsärenden Följande ärenden anmäldes under landstingsstyrelsens sammanträde den 27 augusti 2007. A Delegationsbeslut Landstingsdirektören 21/07 Bevarande- och gallringsbeslut för projektdokument,

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (5) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (5) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (5) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 augusti 2015 kl. 8.00 8.30 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Gunnar Jansson (S)

Läs mer

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 2019-06-12 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 16.00 17.30 Anna Bodjo (MP), ordförande Hans Ellervik (W) Mariann Gustafsson

Läs mer

6. Hyresavtal för utslusslägenheter/stödboende Dnr 2015/

6. Hyresavtal för utslusslägenheter/stödboende Dnr 2015/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 11 (41) 2016-05-23 Kf Ks 159 6. Hyresavtal för utslusslägenheter/stödboende Dnr 2015/368-133 Socialförvaltningen redovisar i skrivelse 3 maj 2016 att under det akuta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2014-09-30 Ärendelista Sid nr Justering... 2 128 Information om utredningen av Sundsvalls kommuns framtida engagemang i Kommungaranti Skandinavien Försäkrings

Läs mer

8. Hamnsamverkan mellan Oskarshamns, Hultsfreds och Västerviks kommuner avsiktsförklaring Dnr 2016/32-550

8. Hamnsamverkan mellan Oskarshamns, Hultsfreds och Västerviks kommuner avsiktsförklaring Dnr 2016/32-550 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 19 (42) 2016-03-21 Kf 8. Hamnsamverkan mellan Oskarshamns, Hultsfreds och Västerviks kommuner avsiktsförklaring Dnr 2016/32-550 Oskarshamns Hamn AB (OHAB) för förhandlingar

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 10, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 10, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (29) Ärendelista 15 december 2014 Ärenden till kommunfullmäktige: 10, 18 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5.

Läs mer

Lidingö stads policy för arbete mot våld i nära relationer (KS/2014:272)

Lidingö stads policy för arbete mot våld i nära relationer (KS/2014:272) Reviderad kallelse Kommunstyrelsen Nr 2 Tid: Måndag den 2 februari 2015, kl 18:00 - Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 oktober 2016 kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 oktober 2016 kl Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 oktober 2016 kl. 13.00 14.55 Tomas Kronståhl (S), ordf. Mats Hugosson (C) Harald Hjalmarsson (M),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

13. Hyresavtal för särskilda boenden på Dalsgården och kvarteret Nätet Dnr2014/477-723

13. Hyresavtal för särskilda boenden på Dalsgården och kvarteret Nätet Dnr2014/477-723 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 16 (29) 2015-06-15 Ks 13. Hyresavtal för särskilda boenden på Dalsgården och kvarteret Nätet Dnr2014/477-723 Socialnämnden har utrett behovet av platser för särskilt

Läs mer

Uppdragsavtal mellan Eskilstuna kommun och Destination Eskilstuna AB

Uppdragsavtal mellan Eskilstuna kommun och Destination Eskilstuna AB Kommunstyrelsen 2018-10-16 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2018:375 Kristina Birath 016-710 51 56 1 (2) Kommunstyrelsen Uppdragsavtal mellan Eskilstuna kommun och Förslag till beslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 maj 2015 kl. 13.00 13.40 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Gunnar Jansson (S)

Läs mer

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 6 (6) Förvaltnings AB 2014-05-05 6 nr 5 Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 Kommunfullmäktige utsåg 2010-12-20

Läs mer

Motion om att utveckla en digital medborgarportal svar

Motion om att utveckla en digital medborgarportal svar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-09-11 8 (21) Ks 302 Motion om att utveckla en digital medborgarportal svar Dnr 2018/71 109 Jon Sjölander (M) har i skrivelse inkommen 28 februari 2018 lämnat

Läs mer