Ärenden till kommunfullmäktige: 5-6, 8, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärenden till kommunfullmäktige: 5-6, 8, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar"

Transkript

1 Kommunstyrelsen 3 (21) Ärendelista 13 maj 2013 Ärenden till kommunfullmäktige: 5-6, 8, Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Granskningsrapport om basgranskning av barn- och utbildningsnämnden yttrande 6. Granskningsrapport om kommunens flyktingmottagande yttrande 7. Folkhälsopolitisk plan för Kalmar län yttrande till landstinget 8. Ny- och ombyggnation av nuvarande utomhusbad på Lysingsbadet (Västervik Resort AB) till ett äventyrsbad 9. Stadstrafiken i Västervik konsekvensbeskrivning samt informationsinsatser 10. Exploateringsavtal med Fastighetsbolaget Slottsholmen 1 AB om detaljplan för Slottsholmen 1 m.fl. information 11. Detaljplan för Slottsholmen 1 m.fl. antagande 12. System för mätning av kundnöjdhet internt 13. Huvudöverenskommelser om lön och allmänna anställningsvillkor m.m. HÖK 13 med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet 14. Utvecklad samverkan mellan samhällsbyggnadsenheten och miljöoch byggnadsförvaltningen svar på uppdrag 15. Budget 2014 och ekonomisk planering majoritetens förslag 16. Extra bolagsstämma med Västerviks Kommuns Förvaltnings AB val av ombud 17. Rapporter

2 Kommunstyrelsen 4 (21) 1. Upprop och val av justerare Christin Rampeltin Molin (M) är i tur att justera.

3 Kommunstyrelsen 5 (21) 2. Meddelanden Dnr 2011/ Regionförbundets i Kalmar län slutredovisning 10 april 2013 av samhällsorientering av nyanlända flyktingar

4 Kommunstyrelsen 6 (21) 3. Anmälan om delegationsbeslut Ordförandens beslut Dnr 2013/ Personalchef Tanja Levin förordnas som t.f. kommundirektör under Carl-Magnus Mårhedens semester 3-6 maj Kommundirektör Carl-Magnus Mårhedens beslut Dnr 2011/ Förvaltningsrättens i Linköping dom 29 april 2013 att avslå Gustaf Wingårdhs och Arne Erikssons överklaganden av fullmäktiges beslut om särtaxa för VA Hornslandet läggs till handlingarna. Befattningshavares inom försörjningsstöds- och flyktingverksamheten beslut Beslut fattade under april Trafikingenjörens beslut Lokala trafikföreskrifter 2013:58-67.

5 Kommunstyrelsen 7 (21) 4. Kommundirektören informerar Kommundirektören och särskilt kallade informerar om aktuella ärenden.

6 Kommunstyrelsen 8 (21) 5. Granskningsrapport om basgranskning av barn- och utbildningsnämnden yttrande Dnr 2013/ Revisorerna har med skrivelse 4 februari 2013 överlämnat en granskningsrapport av Ernst & Young avseende basgranskning av barn- och utbildningsnämnden. Kommunfullmäktige beslutade , 26 att remittera rapporten till barn- och utbildningsnämnden för yttrande till kommunstyrelsen senast 2 maj Revisorerna har i rapporten valt att uppmärksamma fem områden: - ekonomistyrningen samt utvecklingen av den ekonomiska uppföljningen, - att beslutade sparåtgärder får avsedd effekt, - pedagogernas kompetensutveckling, - åtgärdsplaner riktade till elever med behov av särskilt stöd, - det kommunala uppföljningsansvaret. Revisorernas sammantagna bedömning är att det inte finns anledning att år 2013 göra en fördjupad granskning inom något av de områden som basgranskningen belyser. Barn- och utbildningsnämnden har , 44 behandlat ärendet och beslutat att överlämna ett yttrande över rapporten till kommunstyrelsen. I yttrandet lämnas kommentarer till de olika belysta områdena i rapporten. Kommunstyrelsens förvaltning har enligt skrivelse 3 maj 2013 inget ytterligare att tillföra ärendet. Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna redovisat svar på granskningsrapporten om basgranskning av barn- och utbildningsnämnden.

7 Kommunstyrelsen 9 (21) 6. Granskningsrapport om kommunens flyktingmottagande yttrande Dnr 2012/ Deloitte har på uppdrag av kommunfullmäktiges revisorer genomfört en granskning av flyktingmottagandet i Västervik kommun. Kommunfullmäktiges revisorer har med skrivelse 5 december 2012 överlämnat rapporten till kommunen. Kommunfullmäktige har , 232 beslutat att remittera rapporten till barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden och överförmyndaren för yttrande till kommunstyrelsen senast den 4 mars Den övergripande revisionsfrågan är om kommunstyrelsen, barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden och överförmyndaren, för de delar de ansvarar för, bedriver en ändamålsenlig och ekonomiskt tillfredställande verksamhet för nyanlända. Alla tre remissinstanser har yttrat sig över rapporten och lämnat kommentarer till rekommendationerna. - Barn- och utbildningsnämnden , 27 - Socialnämnden , 18 - Överförmyndaren Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 3 maj 2013 kommentarer till rapporten och belyser främst behovet av samverkan, återsökning av kostnader och följdfinansiering för gruppen nyanlända. Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna redovisade yttranden som svar på revisionsrapporten om kommunens flyktingmottagande, samt att uppdra åt kommunstyrelsen att tillsammans med berörda myndigheter ytterligare utveckla samverkan kring flyktingmottagandet i kommunen, med utgångspunkt i de utvecklingsområden som redovisats i yttrandena.

8 Kommunstyrelsen 10 (21) Ufos Folkhälsopolitisk plan för Kalmar län yttrande till landstinget Dnr 2013/ Landstinget i Kalmar län har remitterat förslag till folkhälsopolitisk plan för Kalmar län åren till Västerviks kommun för yttrande senast 23 maj År 2009 bildades en politisk styrgrupp med representanter från länets alla kommuner och landsting för att revidera den folkhälsopolitiska planen. Styrgruppen har enats om tre målområden med regionalt nedbrutna mål som det länsövergripande folkhälsoarbetet ska fokuseras kring. - Delaktighet och inflytande i samhället, - Barns och ungas uppväxtvillkor, - Tobak, alkohol, narkotika, dopning och spel. Folkhälsosamordnaren lämnar i skrivelse 4 mars 2013 förslag till yttrande och påtalar att planen inte visar någon tydlig arbets- och ansvarsfördelning för arbetet i de tre fokusområdena. I övrigt är planen i sin helhet väl genomarbetad. Utskottet för folkhälsa och samhällsskydd föreslår kommunstyrelsen besluta att avge yttrande enligt folkhälsosamordnarens förslag och påtala vikten av att en tydlig arbets- och ansvarsfördelning arbetas in i planen samt att planen i övrigt tillstyrks.

9 Kommunstyrelsen 11 (21) 8. Ny- och ombyggnation av nuvarande utomhusbad på Lysingsbadet (Västervik Resort AB) till ett äventyrsbad Dnr 2013/ Styrelsen i Västervik Resort AB har , 5 beslutat om en investering i form av ett äventyrsbad på Lysingsbadet med byggstart 1 september Styrelsen beslutade vidare om att hemställa om att kommunfullmäktige godkänner investeringen och utökar låneramen med 7 miljoner kronor till Den totala investeringen är budgeterad till 28 miljoner kronor och driftkalkylen visar på ett resultat på ca 1,5 mnkr. Lånebehovet för 2013 är ca 13 mnkr och ryms inom beslutad låneram. Bakgrunden till beslutet är behovet att utveckla badet till nästa säsong och att ett alternativ med ett utvecklat utomhusbad inte ger de effekter som är önskvärda för Västervik Resort AB och destinationen. En satsning på ett äventyrsbad enligt det förslag som tagits fram ger en betydande säsongsförlängning och möjlighet för hela destinationen att utveckla sina produkter. Ett äventyrsbad med möjlighet till minst sex månaders öppethållande ger också den bästa ekonomin. Destinationsgruppen i Västervik (företag inom turismbranschen i Västerviks kommun) har i skrivelse 2 maj 2013 ställt sig positiva till investeringen. Kommunstyrelsens förvaltning har enligt skrivelse 7 maj 2013 inget ytterligare att tillföra ärendet. Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna redovisad investering i form av ny- och ombyggnation av nuvarande utomhusbad på Lysingsbadet (Västervik Resort AB) till ett äventyrsbad, samt att godkänna att låneramen för 2014 för Västervik Resort AB anpassas efter investeringens behov (ytterligare 7 mnkr i 2013 års låneramsnivå).

10 Kommunstyrelsen 12 (21) 9. Stadstrafiken i Västervik konsekvensbeskrivning samt informationsinsatser Dnr 2012/ Kommunstyrelsen fick , 142 information från Kalmar Läns Trafik AB med anledning av planerade förändringar av stadstrafiken i Västervik. Kommunstyrelsen beslutade då att uppdra åt enheten för samhällsbyggnad att till kommande kommunstyrelsemöte belysa konsekvenserna av förslaget och redovisa hur informationen till berörda kan förbättras. Uppdraget redovisas på sammanträdet.

11 Kommunstyrelsen 13 (21) 10. Exploateringsavtal med Fastighetsbolaget Slottsholmen 1 AB om detaljplan för Slottsholmen 1 m.fl. information Dnr Ett förslag till exploateringsavtal har upprättats mellan Västerviks kommun och Fastighetsbolaget Slottsholmen 1 AB. Detta avtal avser genomförande av förslag till detaljplan för Slottsholmen 1 m.fl., upptagen för antagande i kommunfullmäktige 27 maj På sammanträdet lämnas information om avtalet som står under förhandling mellan parterna. Avtalet bereds av kommunstyrelsen den 27 maj och beslutas senare samma dag på kommunfullmäktiges möte.

12 Kommunstyrelsen 14 (21) 11. Detaljplan för Slottsholmen 1 m.fl. antagande Dnr 2010/ Enligt kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 24 april 2013 är detaljplanens syfte att möjliggöra ny bebyggelse inom fastigheten Slottsholmen 1 och ett vattenområde inom Västervik 4:28 med en flexibel användning såsom hotell, andelslägenheter, butik, restaurang och möteslokaler för konserter, evenemang etc. Planen medger även småbåtshamn, bryggor och terrasser i direkt anslutning till huvudbyggnaden utmed Skeppsbrofjärden. Detaljplanen har hanterats med normalt planförfarande och varit utställd på samråd under tiden 21 december 2012 till 1 februari 2013, och granskning under tiden 11 mars 2013 till 5 april Inkomna yttranden, och bemötandet av dessa, framgår av samrådsredogörelsen samt utlåtandet efter granskningen. Samrådet och granskningen har gett upphov till en del ändringar i planhandlingarna. Planhandlingarna består av: - Plankarta, Plan- och genomförandebeskrivning, Behovsbedömning, Fastighetsförteckning, Illustrationskarta, Samrådsredogörelse, Utlåtande efter granskning, Till planen hör även följande underlag: - MKB, DGE Mark och Miljö, , rev Kulturhistorisk utredning (Kalmar läns museum), okt Antikvariskt planeringsunderlag, Kulturmiljö och stadsbildsanalys, Tyréns, maj Antikvariskt planeringsunderlag, Gestaltningsprinciper inför nybyggnation, Tyréns, maj Fördjupad riksintressebeskrivning, konsekvensutredning, bilaga, White arkitekter, Bullerutredning, ÅF, , rev Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna utlåtandet och överlämna detaljplanen till kommunfullmäktige för beslut om antagande.

13 Kommunstyrelsen 15 (21) 12. System för mätning av kundnöjdhet internt Dnr 2011/ I den beslutade Budget 2013, ekonomisk planering visioner, prioriteringar och resurser finns uppdraget att utveckla system för mätning av kundnöjdhet internt. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 3 maj 2013 förslag till hur kommunen kan arbeta med uppdraget. Kundnöjdhet definieras i marknadsföring som resultatet av matchningen mellan kundens förväntningar före ett köp och de utfallsbedömningar som kunden gör efter att ett köp är fullbordat. Svenskt Kvalitetsindex (SKI) bygger på en ekonomisk modell för kundbeteende. Modellen innehåller de tre huvudblocken kvalitet, nöjdhet och resultat. Kundnöjdhetsindex (NKI) utgör det vägda medelvärdet av tre olika frågor. Dessa tar sikte på: - hur nöjd man är med verksamheten i dess helhet, - hur väl verksamheten uppfyller ens förväntningar, - hur verksamheten är jämfört med en ideal sådan. Enligt SCB används ovanstående metod för att mäta kundnöjdhet som en form av kvalitet. Vanligen mäts en kvalitetsfaktor med tre till fem indikatorer. Indikatorerna måste täcka respektive faktors område och bör vara så konkreta och åtgärdsrelevanta som möjligt. Ledningskontorets förslag till omfattning är att inledningsvis tillämpa mätningarna inom kommunservice och fastighetsförsörjning (TjustFastigheter AB). Enkätverktyget som tillämpas är kommunens enkätsystem Esmaker. Genomförandet av kundnöjdhetssystemet ansvarar varje enhet för. Enheten sköter uppföljningen och redovisar inför koncernledningsgruppen med start under våren Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna rapporten om system för mätning av kundnöjdhet internt, att anta föreslagen modell som system för mätning av kundnöjdhet internt inom Västerviks kommunkoncern, att kommunservice och TjustFastigheter AB inledningsvis är de verksamheter som tillämpar redovisade mätningar kring intern kundnöjdhet, samt att koncernledningsgruppen ansvarar att följa upp den interna kundnöjdheten samt utveckla och förbättra den.

14 Kommunstyrelsen 16 (21) 13. Huvudöverenskommelser om lön och allmänna anställningsvillkor m.m. HÖK 13 med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet Dnr 2013/ Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) redovisar i skrivelse 24 april 2013, cirkulär 13:15, rubricerad överenskommelse som SKL och Arbetsgivarförbundet Pacta träffade med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet den 10 april Överenskommelsen innehåller förhandlingsprotokoll och tillhörande bilagor. SKL:s styrelse och Arbetsgivarförbundet Pactas styrelse rekommenderar kommunerna att med anledning av träffad Huvudöverenskommelse, HÖK 13 med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet för tillämpning fr.o.m. 1 april 2013 anta bestämmelserna, samt att teckna lokalt kollektivavtal i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår i skrivelse 3 maj 2013 att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med förslaget. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen beslutar att anta bestämmelserna enligt Huvudöverenskommelse HÖK 13, samt att efter framställan från respektive riksorganisation teckna lokalt kollektivavtal LOK 13 i enlighet med det centrala förhandlingsprotokollet.

15 Kommunstyrelsen 17 (21) 14. Utvecklad samverkan mellan samhällsbyggnadsenheten och miljö- och byggnadsförvaltningen svar på uppdrag Dnr 2011/ Under det prioriterade området Effektiv förvaltning i Budget 2013 har kommunstyrelsen fått uppdrag formulerat enligt följande: Samhällsbyggnadsenheten och miljö- och byggnadsförvaltningen får i uppdrag att redovisa hur man kan förbättra och utveckla sitt samarbete i syfte att utveckla kvalitet och effektivisera respektive verksamhet. I detta sammanhang ska för- och nackdelar med en sammanslagning av miljö- och byggnadskontoret och samhällsbyggnadsenheten belysas. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 3 april 2013 svar på uppdraget. Av skrivelsen framgår hur utredningen av uppdraget har bedrivits. Lokalmässig och organisatorisk samordning har ingått i utredningen och förbättrings- och utvecklingsåtgärder redovisas. Med hänsyn till ökade kostnader och negativ påverkan på kommunens tillväxtarbete är bedömningen att det inte är lämpligt att genomföra lokalmässig samordning. Denna och tidigare utredningar i ärendet visar även att de ekonomiska vinsterna av en organisatorisk samordning är begränsade, varför en sådan heller inte anses lämplig. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna redovisningen av uppdraget om utvecklat samarbete mellan samhällsbyggnadsenheten och miljö- och byggnadsförvaltningen, samt att inte genomföra några organisatoriska eller lokalmässiga förändringar mellan miljö- och byggnadsförvaltningen och samhällsbyggnadsenheten i kommunstyrelsens förvaltning. Ordföranden redovisar i skrivelse 12 april 2013 förslag till att det ska bildas en särskild förvaltning för miljö- bygg- och räddningsfrågor. Ordföranden föreslår kommunstyrelsen besluta att inriktningen är det senast bildas en särskild förvaltning för miljö-, bygg- och räddningstjänstfrågor, samt att kommunstyrelsens förvaltning får i uppdrag att senast i augusti 2013 återkomma med förslag på vilka frågor som hanteras av myndighetsnämnd respektive kommunstyrelse, erforderliga förändringar i reglementen och andra styrdokument som reglerar förhållandet mellan kommunstyrelsen och utförande förvaltning, övergripande organisation

16 Kommunstyrelsen 18 (21) 127 forts. för den nya förvaltningen inklusive förvaltningschef, ekonomi och lokalisering. Kommunstyrelsen beslutade , 127 att bordlägga ärendet om utvecklad samverkan mellan samhällsbyggnadsenheten och miljöoch byggnadsförvaltningen svar på uppdrag.

17 Kommunstyrelsen 19 (21) 15. Budget 2014 och ekonomisk planering majoritetens förslag Dnr 2013/ Enligt tidsplanen för arbetet med budget 2014 och ekonomisk planering ska majoritetens förslag redovisas på kommunstyrelsens möte den 13 maj 2013.

18 Kommunstyrelsen 20 (21) 16. Extra bolagsstämma med Västerviks Kommuns Förvaltnings AB val av ombud Dnr 2013/ Aktieägarna i Västerviks Kommuns Förvaltnings AB kallas i skrivelse 29 april 2013 till extra bolagsstämma den 13 maj 2013 ca kl i Tjustsalen, Västervik. På sammanträdet ska revisorer och revisorssuppleant väljas. Kommunstyrelsen har att utse ombud till bolagsstämman.

19 Kommunstyrelsen 21 (21) 17. Rapporter

Ärendelista 31 oktober 2016

Ärendelista 31 oktober 2016 Kommunstyrelsen 3 (21) Ärendelista 31 oktober 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6-8, 12-14 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Årskalender

Läs mer

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag Kommunstyrelsen 3 (9) Ärendelista 1 juli 2016 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag 5. Försäljning

Läs mer

Loftahammars Bygdegård, Loftahammar 27 maj 2013 kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åke Andersson.

Loftahammars Bygdegård, Loftahammar 27 maj 2013 kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åke Andersson. Kommunfullmäktige 1 (30) Plats och tid Loftahammars Bygdegård, Loftahammar 27 maj 2013 kl 18 00 22 00 Beslutande Harald Hjalmarsson (M) Solveig Thorngren (S) Denny Åsberg (S) Eva Ahlström (M) Jörgen Andersson

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 28 oktober Ärende till kommunfullmäktige: 14 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Regional

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 juni 2012 kl. 8.00 14.25 ajournering kl. 11.15-14.00

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 juni 2012 kl. 8.00 14.25 ajournering kl. 11.15-14.00 Kommunstyrelsen 1 (33) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 juni 2012 kl. 8.00 14.25 ajournering kl. 11.15-14.00 Beslutande Harald Hjalmarsson (M), ordf. 193-210, 212-217 Christin Rampeltin

Läs mer

Ärendelista 23 april 2018

Ärendelista 23 april 2018 Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 23 april 2018 Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 8, 12-13, 16 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Policy,

Läs mer

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 11:35 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Anna Hammar (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson

Läs mer

UTKAST. Ärendelista 13 mars 2017

UTKAST. Ärendelista 13 mars 2017 Kommunstyrelsen 3 (20) Ärendelista 13 mars 2017 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 8-9, 12, 17-18 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 17 maj 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 08.30 Göran Fjellström/Frank

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 4 3 Statistik från personalområdet... 5 4 Anmälan av bisyssla... 6 5 Protokoll från skyddskommittén

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-09-12 Sida 31 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 12 september, 2012, klockan 08.30-12.00 Beslutande Carina

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

UTKAST. 17. Motion om policy för besvarande av post yttrande 18. Rapporter

UTKAST. 17. Motion om policy för besvarande av post yttrande 18. Rapporter Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 22 februari 2016 Fullmäktigeärenden: 13, 17 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Helårsrapport

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(11) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST

Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST Kommunstyrelsen 3 (23) Ärendelista 13 oktober 2014 Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, 17 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4.

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 10, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 10, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (29) Ärendelista 15 december 2014 Ärenden till kommunfullmäktige: 10, 18 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5.

Läs mer

Bryggarens Teatersalong, Spötorget, Västervik 30 juni 2011 kl juli kl Kommunledningskontoret 1 juli 2011

Bryggarens Teatersalong, Spötorget, Västervik 30 juni 2011 kl juli kl Kommunledningskontoret 1 juli 2011 Kommunfullmäktige 1 (5) Plats och tid Bryggarens Teatersalong, Spötorget, Västervik 30 juni 2011 kl 18 00 1 juli kl 00 35 Beslutande Harald Hjalmarsson (M) Solveig Thorngren (S) Denny Åsberg (S) Eva Ahlström

Läs mer

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18)

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesrum Mien, Torggatan 12, Tingsryd Måndagen 7 november 2016, kl. 13.00-15.15 1 (18) Beslutande Tomas Blomster (S), ordf Anna Johansson (C) Patrick Ståhlgren

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 23 maj 2017 kl 08.30

Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 23 maj 2017 kl 08.30 Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 23 maj 2017 kl 08.30 1. Val av två ledamöter att, tillsammans med ordföranden, justera protokollet samt tillkännagivande av

Läs mer

Lidingö stads policy för arbete mot våld i nära relationer (KS/2014:272)

Lidingö stads policy för arbete mot våld i nära relationer (KS/2014:272) Reviderad kallelse Kommunstyrelsen Nr 2 Tid: Måndag den 2 februari 2015, kl 18:00 - Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-10-02 Tid: 09:00-11:05 Plats: Lokal Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 9 (36) 2016-01-25 Kf Ks Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/309-010 Landstingsfullmäktige beslutade den 3 juni 2015 att tillsammans

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl Kommunstyrelsen 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl. 15.15 16.50 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou (S) Mats Hugosson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: 5, Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: 5, Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (16) Ärendelista 12 maj 2014 Ärende till kommunfullmäktige: 5, 11 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Uppföljning av intern

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: 5. 1. Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: 5. 1. Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (17) Ärendelista 25 maj 2015 Ärende till kommunfullmäktige: 5 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Samverkansöverenskommelse

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: 9. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 3. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: 9. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 23 februari 2015 Ärende till kommunfullmäktige: 9 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Medborgarförslag om

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 januari 2011 kl ajournering kl ,

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 januari 2011 kl ajournering kl , Kommunstyrelsen 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 januari 2011 kl. 8.30 15.00 ajournering kl. 8.35-13.00, 13.25-13.35 Harald Hjalmarsson (M),

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 15-19, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 15-19, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (26) Ärendelista 28 april 2014 Ärenden till kommunfullmäktige: 15-19, 22 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5.

Läs mer

1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar

1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (28) Ärendelista 26 januari 2015 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Val av ledamöter och ersättare samt ordförande

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s)

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s) ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1 Sida Plats och tid ande Kommunkontoret i Ånge, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 februari

Läs mer

Lidingö stads policy för arbete mot våld i nära relationer (KS/2014:272)

Lidingö stads policy för arbete mot våld i nära relationer (KS/2014:272) Kallelse Kommunstyrelsen Nr 2 Tid: Måndag den 2 februari 2015, kl 18:00- Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 2. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 2. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (7) Ärendelista 14 januari 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 3-4 1. Upprop och val av justerare 2. Kommundirektören informerar 3. Investering i Västerviks hamn för båtar drivna med

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 7, 13, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 7, 13, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (25) Ärendelista 14 oktober 2013 Ärenden till kommunfullmäktige: 7, 13, 16-19 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Remiss om

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 16 maj 2011 kl ajournering kl ,

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 16 maj 2011 kl ajournering kl , Kommunstyrelsen 1 (19) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 16 maj 2011 kl. 8.00 14.20 ajournering kl. 8.10-13.00, 13.50-14.00 Christin Rampeltin Molin (M) tjg. ordf. Eva Ahlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personalnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrummet Mellanrummet kl. 10:00-16:30 ande ledamöter Rolf Hansson (V) (ordförande) Gert Dahlin (S) (vice ordförande) Jan Gyllenhammar (KD) (2:e vice ordförande) Lena Westerlund

Läs mer

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-06-19 1 (15) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 19 juni 2007, kl 13.00-16.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndag 14 augusti 2017, kl 09:00

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndag 14 augusti 2017, kl 09:00 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndag 14 augusti 2017, kl 09:00 Beslutande Tomas Mörtberg (C) Tomas Vedestig (ÖFA) Bente Åkerholm (S) Robert Grape (C) Inga Savilahti Häggbo (S) ers:

Läs mer

48 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

48 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 21 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 8 juni 2016 Ledamöter Övriga Denise Norström (S), Ordförande Lena Johansson

Läs mer

Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 23 augusti 2016 kl 08.30

Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 23 augusti 2016 kl 08.30 Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 23 augusti 2016 kl 08.30 2. Val av två ledamöter att, tillsammans med ordföranden, justera protokollet samt tillkännagivande

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 11 maj 2005, klockan

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 11 maj 2005, klockan 1(20) Plats och tid: 13.00 16.05 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 11 maj 2005, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Zaid Långström (s) ordf Vender Johansson (c) Ann Marie Jakobsson

Läs mer

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 27 maj 2015 Bussrundtur från busstation, Kungsängen kl. 8.30-12.00 Dävensö, Kulturhuset, kl. 14.

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 27 maj 2015 Bussrundtur från busstation, Kungsängen kl. 8.30-12.00 Dävensö, Kulturhuset, kl. 14. Kommunstyrelsen KALLELSE 2015-05-13 Rev. 2015-05-25 1(6) Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige för kännedom Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 27 maj 2015 Bussrundtur från busstation, Kungsängen kl.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 22 mars 2013 kl. 9.00 11.20 Tomas Kronståhl (S), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Gunnar Jansson

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (25) Ärendelista 12 oktober 2015 Ärenden till kommunfullmäktige: 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Delårsrapport

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.45 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

31 oktober 2016 kl ajournering kl , ,

31 oktober 2016 kl ajournering kl , , Kommunstyrelsen 1 (27) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 oktober 2016 kl. 8.30-14.40 ajournering kl. 9.50-10.00, 11.30-13.30, 14.00-14.05 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-05-29 klockan 09:00-11:40 i Kommunhuset. Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande 22-30 Christer Olsson

Läs mer

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m, 8-9, 11-16

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m, 8-9, 11-16 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Sammanträdesdatum Sida 1-10 2013-03-08 Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2012-08-17, kl 08.30 11.30 ande Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin

Läs mer

5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107

5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 9 (30) 2014-02-10 Ks 5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107 Västerviks kommun heläger Västervik Resort AB. Tillsammans

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde K AL L E L S E / Kommunstyrelsen kallas till sammanträde 2012-08-27 Sid 1 (2) Plats KS-salen Tid Tisdag den 4 sept kl 13.00- Förhinder anmäls till kommunledningskontorets diarium, tfn 026-17 81 03 eller

Läs mer

15. Ägardirektiv 2015 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/571-107

15. Ägardirektiv 2015 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/571-107 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 18 (35) 2014-12-01 Ks 15. Ägardirektiv 2015 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/571-107 Västerviks kommun heläger Västervik Resort AB. Tillsammans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS. Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS. Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M) 1(20) Plats och tid Nämndhuset lokal: Viksten, kl 08.30-12.05 Beslutande Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M) Övriga närvarande Jan Heimdal, t f kommunchef Staffan Lundquist,

Läs mer

Redovisning ekonomi förvaltningschefer. Kommunstyrelsen + 90 000 kr Barn- och utbildningsnämnden - 400 000 kr Socialnämnden + 900 000 kr

Redovisning ekonomi förvaltningschefer. Kommunstyrelsen + 90 000 kr Barn- och utbildningsnämnden - 400 000 kr Socialnämnden + 900 000 kr Ks 141 Dnr Redovisning ekonomi förvaltningschefer Kommunstyrelsen beslutade 2009-05-26, 65, att förvaltningschefer framöver ska närvara vid kommunstyrelsens sammanträden och göra en kort avrapportering

Läs mer

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 2019-06-12 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 16.00 17.30 Anna Bodjo (MP), ordförande Hans Ellervik (W) Mariann Gustafsson

Läs mer

UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN. Cirkulärnr: 17:28 Diarienr: 17/03064 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: Handläggare:

UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN. Cirkulärnr: 17:28 Diarienr: 17/03064 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: Handläggare: UPPGIFTER FÖR CIRKULÄRDATABASEN Cirkulärnr: 17:28 Diarienr: 17/03064 P-cirknr: 17-2:17 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: HÖK 17, OFRs förbundsområde Läkare Ann-Sophie Svedhem Jeanette Hedberg

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 13-16, 18, 20-21. 1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 13-16, 18, 20-21. 1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (27) Ärendelista 15 april 2013 Ärenden till kommunfullmäktige: 13-16, 18, 20-21 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 13.15. Ajournering 12.30-12.35. Beslutande Övriga närvarande Günter Ruchatz (M), ordf Jimmy Odenäng (M) Johan Sigvardsson (C) Anne Wilks

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 1 (8) Plats och tid, Kommunalrådets tjänsterum, kl 09:00-10:45 Beslutande Jan Bohlin (S), ordförande Göran Eriksson (S) tj ers Margret Bergkvist (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Övriga Jan Lilja,

Läs mer

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Jonas Nilsson, ekonomichef, 09:00-09:30

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Jonas Nilsson, ekonomichef, 09:00-09:30 Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 10:00 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson

Läs mer

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2016-03-22 1 (6) Plats och tid B-salen, kl. 11:30 12:10 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Se förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan

Läs mer

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 6 (6) Förvaltnings AB 2014-05-05 6 nr 5 Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 Kommunfullmäktige utsåg 2010-12-20

Läs mer

12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003

12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 22 (59) 2018-02-26 Kf Ks 27 12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003 Gällande reglemente för den samordnade revisionen

Läs mer

Anette Asp, ekonom, barn- och utbildningsförvaltningen

Anette Asp, ekonom, barn- och utbildningsförvaltningen Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Eken, kl 1300 16 00 Beslutande För Kommunstyrelsen Emma Magnusson (C) Bill Björklund (FP) För Socialnämnden Britt-Marie Berg-Engström (S) Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 september 2015 kl. 8.30-14.40 ajournering kl. 11.17-13.00, 13.24-14.10, 14.25-14.35

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 september 2015 kl. 8.30-14.40 ajournering kl. 11.17-13.00, 13.24-14.10, 14.25-14.35 Kommunstyrelsen 1 (20) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 september 2015 kl. 8.30-14.40 ajournering kl. 11.17-13.00, 13.24-14.10, 14.25-14.35 Tomas Kronståhl (S), ordf.

Läs mer

Ärendelista 9 maj 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 9, 10, 11, 15

Ärendelista 9 maj 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 9, 10, 11, 15 Kommunstyrelsen 3 (24) Ärendelista 9 maj 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 9, 10, 11, 15 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar

Läs mer

Kristina Magnusson, personalchef Siv Hedström, personalhandläggare Ulrika Kånåls, personalstrateg, 25 Mona Sandberg, personalstrateg, 28

Kristina Magnusson, personalchef Siv Hedström, personalhandläggare Ulrika Kånåls, personalstrateg, 25 Mona Sandberg, personalstrateg, 28 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Sammanträdesdatum Sida 1-16 2013-08-23 Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2012-08-23, kl 08.30 11.30 Beslutande Anna Hed, ordförande, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m

Läs mer

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-04-24 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

Budget 2016 och ekonomisk planering för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna

Budget 2016 och ekonomisk planering för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 12 (28) 2015-09-28 Kf Ks 263 Budget 2016 och ekonomisk planering 2017-2018 för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna förändrade arvoden politiker

Läs mer

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde den 9 december 2015

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde den 9 december 2015 KALLELSE 1 (6) Kommunstyrelsen Datum 2015-12-04 Reviderad 2015-12-02 Kommunstyrelsen kallar till sammanträde den 9 december 2015 Tid: onsdagen den 9 december 2015, kl 14:00 Plats: Stora scenen Ordförande:

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-08-27

Sammanträdesdatum 2007-08-27 1 (10) Plats och tid för sammanträdet ande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 27 augusti 2007, kl 08.30-12.00 Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Björn Magnusson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Kommunstyrelsen Dnr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Kommunstyrelsen Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Kommunstyrelsen 2017-01-17 12 Dnr 2016-000351 Svar på revisionens granskning av flyktingmottagande och integrationsarbete Kommunstyrelsens beslut

Läs mer

Landstingsstyrelsens Personalutskott

Landstingsstyrelsens Personalutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2005-05-12 Landstingsstyrelsens Personalutskott 20-27 Tid: Torsdagen den 12 maj 2005, kl 13.15-13.45 Plats: Sammanträdesrum Fataburen, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gun

Läs mer

Kungörelse Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen)

Kungörelse Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) 1(14) 2010-12-07 Kommunstyrelseförvaltningen Kommunsekreterare Svensson, Ingegerd Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 18:00 Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 20 februari 2012 kl. 13:30-15:30. Dick Lindkvist (S) Kommunkontoret i Bergsjö 2012-03-05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 20 februari 2012 kl. 13:30-15:30. Dick Lindkvist (S) Kommunkontoret i Bergsjö 2012-03-05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 20 februari 2012 kl. 13:30-15:30. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

UTKAST EJ PROTOKOLL. Kallelse till sammanträde med kommunstyrelsen

UTKAST EJ PROTOKOLL. Kallelse till sammanträde med kommunstyrelsen 2017-02-07 Kallelse till sammanträde med kommunstyrelsen Måndag den 13 februari 2017 kl. 8.30 Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Ärendelista och preliminärt program bifogas. Harald Hjalmarsson

Läs mer

Cirkulärnr: 16:15 Diarienr: 16/02106 P-cirknr: 16-2:8 Nyckelord: Handläggare:

Cirkulärnr: 16:15 Diarienr: 16/02106 P-cirknr: 16-2:8 Nyckelord: Handläggare: Cirkulärnr: 16:15 Diarienr: 16/02106 P-cirknr: 16-2:8 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: HÖK 16 Svenska Kommunalarbetarförbundet Marianne Albemark Peter Öhrström Förhandlingssektionen Datum:

Läs mer

REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev)

REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev) REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev) Dnr UN2009/26 2009-01-29 1. Verksamhet och ansvar 1.1 Verksamhetsområde/sakområde och speciella arbetsuppgifter Utbildningsnämnden (UN) fullgör kommunens uppgifter

Läs mer

Redogörelse för ändringar och tillägg i samband med prolongering av HÖK 12 med Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd

Redogörelse för ändringar och tillägg i samband med prolongering av HÖK 12 med Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd Redogörelse för ändringar och tillägg i samband med prolongering av HÖK 12 med Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd Den 16 november 2015 enades parterna efter konstruktiva förhandlingar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet (8) Stiven Wiklund (s), ordförande. Berith Bergman Ingabritt Söderberg

Personal- och organisationsutskottet (8) Stiven Wiklund (s), ordförande. Berith Bergman Ingabritt Söderberg ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Personal- och organisationsutskottet 2003-08-25 1 (8) Plats och tid Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 augusti, 2003, kl 13.00-16.30.

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (28) Ärendelista 2 september 2013 Ärende till kommunfullmäktige: 12 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Månadsrapport

Läs mer

11. Granskningsrapport om Västervik Resort AB svar Dnr 2016/

11. Granskningsrapport om Västervik Resort AB svar Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 25 (51) 2016-10-31 Kf Ks 344 11. Granskningsrapport om Västervik Resort AB svar Dnr 2016/226-007 har på uppdrag av kommunens lekmannarevisorer genomfört en granskning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Sid nr Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 2012-01-19 Ärendelista Sid nr Justering...2 1 Information om Upphandling: överklagande samt hur säkerställa LoU i organisationen...3 2 Lägesrapport från

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Vetlanda, Hultaby kl. 13.15 16.00 ande Börje Wilsborn (C) Håkan Johansson (M) Marie Johansson (KD) Lennart Lööw (S) Nils-Erik Johansson (S) Ersättare Nils-Erik Olofsson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport. Krokoms Kommun

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport. Krokoms Kommun Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Krokoms Kommun 25 september 2014 Innehåll Sammanfattning... 1 Inledning... 2 Rutinbeskrivning... 4 Granskningsresultat... 5 Sammanfattning Vår bedömning är

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15

PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15 PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 15.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 maj 2015 kl. 13.00 13.40 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Gunnar Jansson (S)

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

Ekonomirapport 2016 efter mars månad

Ekonomirapport 2016 efter mars månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2016-04-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2016 efter mars månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset sammanträdesrum 429, 2010-10-28, kl 13:15. Sekreterare. 3 Svar på skrivelsen från Stig Andersson 2005/79

Plats och tid: Stadshuset sammanträdesrum 429, 2010-10-28, kl 13:15. Sekreterare. 3 Svar på skrivelsen från Stig Andersson 2005/79 KALLELSE 2010-10-28 s personalutskott 1 (2) Plats och tid: Stadshuset sammanträdesrum 429, 2010-10-28, kl 13:15 Ärenden: Enligt föredragningslistan nedan Bo Lager Ordförande Peter Scharff Sekreterare Beslutsärenden

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (27) Ärendelista 16 december 2013 Ärenden till kommunfullmäktige: 13-14 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5.

Läs mer

16. Granskningsrapport om uppföljande granskning av kommunstyrelsens förvaltnings samhällsbyggnadsenhet Dnr 2017/66-007

16. Granskningsrapport om uppföljande granskning av kommunstyrelsens förvaltnings samhällsbyggnadsenhet Dnr 2017/66-007 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 38 (59) 2017-02-27 Kf 16. Granskningsrapport om uppföljande granskning av kommunstyrelsens förvaltnings samhällsbyggnadsenhet Dnr 2017/66-007 Kommunens förtroendevalda

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2019-02-27 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 5 mars 2019 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

Den kommunala vuxenutbildningen

Den kommunala vuxenutbildningen Revisionsrapport Den kommunala vuxenutbildningen en uppföljning Halmstads kommun 14 september 2009 Bo Thörn Sammanfattning Revisorerna i Halmstads kommun har gett Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers

Läs mer

Det finns olika lösningar på samma problem.. Vi har i Ragunda kommun en målare anställd. Varje timme hon arbetar tjänar kommunen in den summa som annars blivit en vinst för ett företag och därmed en kostnad

Läs mer