Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärende till kommunfullmäktige: 5. 1. Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar"

Transkript

1 Kommunstyrelsen 3 (17) Ärendelista 25 maj 2015 Ärende till kommunfullmäktige: 5 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Samverkansöverenskommelse mellan landstinget och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykiska funktionsnedsättningar revidering 6. Genomförande av kommunens bredbandsstrategi lägesrapport 7. Överenskommelse om etableringsinsatser för nyanlända som omfattas av lagen (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare 8. Integrationsstrategi för Västerviks kommun Inköp av läktarstolar till Västerviks ishall 10. Reviderad budget för handelshamnen Pris för friköp av arrendetomt Grantorpet 1: Medborgarförslag om tömningsställe för husbilar svar 13. Medborgarförslag om ändrad logistik för skolskjuts vid Näktergalens skola svar 14. Direktiv och val av ombud till stiftarmöte 2015 med Västerviks Utvecklingscentrum (VUC) 15. Rapporter

2 Kommunstyrelsen 4 (17) 1. Upprop och val av justerare Angelica Katsanidou (S) är i tur att justera. 2. Meddelanden Dnr 2015/ Finansrapport för kommunkoncernen för perioden januari april Dnr 2012/ Undersökning av förorenade områden i Ankarsrum avseende metalloch tjärföroreningar. 3. Anmälan om delegationsbeslut Kommundirektörens beslut Dnr 2015/ Kommunstyrelsens remissvar 27 april 2015 om Förslag till förvaltningsplan, Förslag till miljökvalitetsnorm och Förslag till åtgärdsprogram, med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning, för Södra Östersjöns vattendistrikt Läggs till handlingarna. Dnr 2015/ Miljö och byggnadsnämndens remissvar 22 april 2015 om Mer gemensamma tobaksregler- ett genomförande av tobaksproduktdirektivet (SOU 2015:6) remissyttrande till socialdepartementet. Läggs till handlingarna. Dnr 2013/ Kinda kommuns protokoll Fördjupad översiktsplan för Kisa-antagande. Läggs till handlingarna. Dnr 2014/ Boverkets beslut 6 maj 2015 om slutlig utbetalning av stöd enligt förordningen om stöd till kommuner för inventering av den fysiska tillgängligheten i flerbostadshusbeståndet läggs till handlingarna.

3 Kommunstyrelsen 5 (17) forts. Dnr 2009/ Länsstyrelsens i Kalmar län beslut 28 april 2015 om föreskrifter om undantag för kompletteringsåtgärder inom strandskyddsområde. Läggs till handlingarna. Dnr 2012/ , 2011/ , 2011/ , 2012/ Statens Va-nämnds beslut 8 maj 2015 till sökanden 1-318, Va 358/11, Va 342/11, Va 345/11 och Va 457/12 att avvisa sökandens talan om särtaxa Hornslandet. Läggs till handlingarna. Dnr 2015/ Förvaltningsrätten i Linköpings beslut 15 maj 2015 att avvisa Kennet Linds överklagande mål nr av KS beslut fattade vid sammanträdena den 12 maj och 10 november Läggs till handlingarna. Dnr 2015/ Kammarrättens i Jönköping beslut 15 maj 2015 att inte meddela Mona Schiller prövningstillstånd för överklagade mål nr av beslut om detaljplan för Slottsholmen läggs till handlingarna. Befattningshavares inom försörjningsstöds- och flyktingverksamheten beslut Beslut fattade under april Kultursamordnarens beslut Dnr 2015/ Redovisning 7 maj 2015 av program- och produktionsstöd, ungdomskulturpengar och konstinköp t.o.m. april 2015.

4 Kommunstyrelsen 6 (17) 4. Kommundirektören informerar Kommundirektören och särskilt kallade informerar om följande aktuella ärenden: - Samverkansöverenskommelse mellan landstinget och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykiska funktionsnedsättningar revidering - Genomförande av bredbandsstrategin lägesrapport - Överenskommelse om etableringsinsatser för nyanlända som omfattas av lagen (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare - Integrationsstrategi för Västerviks kommun Inköp av läktarstolar till Västerviks ishall - Reviderad budget för handelshamnen Pris för friköp av arrendetomt Grantorpet 1:57 - Medborgarförslag om tömningsställe för husbilar svar - Medborgarförslag om ändrad logistik för skolskjuts vid Näktergalens skola svar - Ung Företagsamhet i Kalmar län information.

5 Kommunstyrelsen 7 (17) 5. Samverkansöverenskommelse mellan landstinget och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykiska funktionsnedsättningar revidering Dnr 2015/ Sedan den 1 januari 2010 är kommuner och landsting skyldiga att ha överenskommelser om samarbete när det gäller personer med psykisk funktionsnedsättning. Regionförbundet i Kalmar län redovisar i skrivelse 19 mars 2015 förslag till reviderad samverkansöverenskommelse. Överenskommelsen är övergripande och kopplad till underavtal/ överenskommelse i Kalmar län och den utgör grundkrav i PRIO-projektet (Plan för inriktade insatser inom området psykisk ohälsa) som länet måste uppfylla för att kunna ta del av projektets prestationsmedel. Socialnämnden har behandlat ärendet , 41 och föreslår kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna reviderad samverkansöverenskommelse daterad den 5 mars 2015 med Landstinget i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning. Kommunstyrelsens förvaltning har enligt skrivelse 18 maj 2015 inget ytterligare att tillföra ärendet. Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna reviderad samverkansöverenskommelse daterad den 5 mars 2015 med Landstinget i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning.

6 Kommunstyrelsen 8 (17) 6. Genomförande av kommunens bredbandsstrategi lägesrapport Dnr 2012/ Kommunstyrelsen beslutade , 208 om en bredbandsstrategi för Västerviks kommun med målet att 90 % av kommunens hushåll och arbetsställen senast år 2020 ska ha tillgång till bredband i världsklass, idag definierat som 100 Mbit/s. Västervik Miljö & Energi AB fick uppdraget att samordna genomförandet av bredbandsstrategin. Genomförandet ska rapporteras till kommunstyrelsen i form av halv- och helårsrapporter. En särskild styrgrupp för genomförandet av bredbandsstrategin finns utsedd. Kommunstyrelsen fick senast , 29 en rapport i ärendet. Kommunstyrelsen beslutade då att Västervik Miljö & Energi AB får i uppdrag att genomföra kommunens bredbandsstrategi, samt att kommunen beviljar medel motsvarande 2 (två) heltidstjänst hos Västervik Miljö & Energi AB för att arbeta med bredbandsstrategifrågan till en maximal kostnad av en miljon kronor årligen. På sammanträdet lämnar Västervik Miljö & Energi AB en nulägesrapport om det pågående arbetet med stratetgin.

7 Kommunstyrelsen 9 (17) 7. Överenskommelse om etableringsinsatser för nyanlända som omfattas av lagen (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare Dnr 2012/ Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Försäkringskassan, Landstinget i Kalmar län, Länsstyrelsen i Kalmar län och Västerviks kommun har gemensamt arbetat fram ett förslag till förnyad överenskommelse om samverkan kring nyanländas etablering. Denna redovisas i kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 15 maj Överenskommelsen föreslås träda i kraft 1 juni 2015 och gälla tillsvidare. En lokal överenskommelse är ett strategiskt dokument som bl.a. tydliggör aktiviteter, arbetsuppgifter och ansvar mellan parterna. Samarbetet avseende etableringsinsatserna sker dels genom en styrgrupp på övergripande nivå med representanter från respektive part och dels genom en arbetsgrupp för operativt samarbete på individnivå. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna redovisat förslag till överenskommelse om etableringsinsatser för nyanlända.

8 Kommunstyrelsen 10 (17) 8. Integrationsstrategi för Västerviks kommun Dnr 2015/ I budget 2015 har kommunfullmäktige gett kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram en integrationsstrategi för Västerviks kommun. Uppdragets målsättning är att utarbeta en integrationsstrategi för Västerviks kommun. Målgruppen omfattar samtliga nyanlända och bosatta i kommunen, både inom flyktingmottagning, verksamhet för ensamkommande barn och utrikesfödda personer i övrigt. En integrationsstrategi ska syfta till att öka den sociala integrationen och skapa förutsättningar för den nyanlände att bosätta sig, utvecklas, försörja sig och stanna kvar i kommunen. En integrationsstrategi har sin utgångspunkt i att varje nytillkommen invånare betraktas som en resurs. Barnperspektivet ska särskilt beaktas. Integrationsstrategin utgår från ett helhetsperspektiv och ska omfatta områden som sysselsättning och försörjning, skola och barnomsorg, utbildning, boende, hälsa, kollektivtrafik, kultur, fritid, delaktighet, diskriminering, främlingsfientlighet och rasism. Demokratiberedningen har med stöd av kommunstyrelsens förvaltning under våren 2015 träffats vid fem tillfällen och arbetat med uppdraget. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 13 maj 2015 ett förslag till Integrationsstrategi för Västerviks kommun Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna redovisat förslag till integrationsstrategi för åren , att uttala sitt stöd för inrättande av en tjänst i form av koordinator/strateg med finansiering inom ramen för avsatta medel för nyanlända, samt att uppdra åt kommunstyrelsens förvaltning att senast i september 2015 återkomma med förslag till handlingsplan för integrationsstrategin.

9 Kommunstyrelsen 11 (17) 9. Inköp av läktarstolar till Västerviks ishall Dnr 2015/ Västerviks Ishockeyklubbs styrelse har efter avslutad säsong och utvärdering varit i kontakt med Västerviks kommun och TjustFastigheter AB om att förnya och utöka antalet stolar på huvudläktaren till kommande säsong. En viktig satsning parallellt med föreningens och A- lagets framgång är även att utveckla och modernisera ishallen. Ett av föreningens prioriterade önskemål inför nästa säsong är att höja standarden för den sittande publiken. I dag består stora delar av läktaren av träbänkar med cirka 200 stycken plaststolar i mittsektionen. Ishallen byggdes 1984 och läktaren med sina 878 sittplatser har sedan dess i stort sett varit densamma. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 18 maj 2015 modell och offert på nya stolar som TjustFastigheter AB tillsammans med föreningen har tagit fram på uppdrag av Västerviks kommun. Finansiering för den ökade hyran sista kvartalet 2015 finns i kommunstyrelsens förvaltnings befintliga budget för (fritid och folkhälsa under enheten för samhällsbyggnad) med en medfinansiering från föreningen i en ökad hyra för A-laget. Den ökade årshyran får dock beaktas i budgetarbetet inför Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna beställningen av nya stolar till huvudläktaren i ishallen, samt att godkänna den ökade hyreskostnaden och att den beaktas i budgetarbetet inför 2016 och i kommande års driftskostnader.

10 Kommunstyrelsen 12 (17) 10. Reviderad budget för handelshamnen 2015 Dnr Ärendet är under beredning och redovisas senast till sammanträdet.

11 Kommunstyrelsen 13 (17) 11. Pris för friköp av arrendetomt Grantorpet 1:57 Dnr 2015/ I september 2005 antogs detaljplan för del av Grantorpet 1:31 (Kanalviksområdet). I samband med detta beslutade kommunfullmäktige i Västerviks kommun vid sammanträde om tomtpriser för området, dels för de nitton nya tomterna och dels för de åtta arrendetomter som fanns inom området. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar ärendet i skrivelse 6 maj Ärendet är aktuellt med anledning av att arrendatorerna till Grantorpet 1:57 vill friköpa tomten till det pris på kr som erbjöds av kommunen år Västerviks kommun har till arrendatorerna framfört att det gått en lång tid sen erbjudandet gavs samt att tomtens taxeringsvärde ökat kraftigt sedan erbjudandet år Principen som tillämpas för friköp av övriga arrendetomter i Västerviks kommun är 75 % av marktaxeringsvärdet. Med anledning av detta anser Västerviks kommun det finns anledning att ta upp frågan om friköpspriset kronor för Grantorpet 1:57 fortfarande ska gälla till kommunstyrelsen. Från 2008 har taxeringsvärdet för den aktuella tomten ökat tre gånger till 2015 års värde som är kronor. I skrivelsen redovisas fyra olika modeller att beräkna priset på. Kommunstyrelsens förvaltning överlämnar frågan om pris för friköp av arrendetomten Grantorpet 1:57 till kommunstyrelsen för politiskt ställningstagande.

12 Kommunstyrelsen 14 (17) 12. Medborgarförslag om tömningsställe för husbilar svar Dnr 2014/ Bertil Gyllenram, Västervik har den 10 december 2014 väckt ett medborgarförslag om tömningsställe för latrin och gråvatten för husbilar. Kommunfullmäktige beslutade , 101 att överlämna förslaget till kommunstyrelsen för beslut och besvarande. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 16 mars 2015 förslag till yttrande över medborgarförslaget. I Västervik finns idag endast en parkeringsplats avsedd för husbilar. Den kommer att vara avstängd under 2015 på grund av byggnation av bostäder på platsen. Kommunen har sett över platser i staden som kan vara lämpliga som ställplatser. Husbilar tar stor plats så valet av plats är viktigt och stor hänsyn måste tas till omkringliggande byggnader, t.ex. boende. Latrintömning finns idag i Västervik utanför Lysingsbadets camping. Tömning finns som förslagsställaren också meddelar, på Trafikverkets anläggning vid rastplats Botorpsström. Under 2014 startade en lokal förening en ny ställplats på en privat fastighet (mellan värmeverket och Windy) och det finns planer på att utöka verksamheten under 2015 med fler platser på en annan privat fastighet i centralt läge. Slår dessa platser väl ut kommer det i framtiden att ordnas med vatten och tömningsmöjligheter i föreningens regi. Västerviks kommun ser positivt på den etableringen och har för närvarande inga aktuella planer på en ny kommunal ställplats i staden. Som upplysning kan nämnas att vatten finns att hämta intill vändplatsen i Jenny, samt att alla campingplatser välkomnar även husbilar. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att lämna kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 16 mars 2015 som svar på medborgarförslaget om tömningsställe för husbilar, samt att tacka förslagsställaren för visat intresse.

13 Kommunstyrelsen 15 (17) 13. Medborgarförslag om ändrad logistik för skolskjuts vid Näktergalens skola svar Dnr 2014/ Marie Westberg, Västervik har den 19 december 2014 lämnat in ett medborgarförslag gällande trafiksituationen runt skolan samt säkra skolvägar till och från skolan. Kommunfullmäktige har , 102 beslutat att överlämna förslaget till kommunstyrelsen för beslut och besvarande. Kommunstyrelsen förvaltning lämnar i skrivelse 6 maj 2015 förslag till svar på medborgarförslaget. Trafiksituationen vid skolan har varit föremål för utredning under några år. De senaste årens snörika vintrar har gjort att situationen under vinterperioden blivit värre då gatorna har snödrivor i kanten. Arbetet med att hitta lösningar vid Näktergalen likväl som på andra platser fortgår. Intentionen är att ha en färdig lösning till skolstarten hösten Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att lämna ovanstående som svar på medborgarförslaget om ändrad logistik för trafikskjuts vid Näktergalens skola, samt att tacka förslagsställaren för visat intresse.

14 Kommunstyrelsen 16 (17) 14. Direktiv och val av ombud till stiftarmöte 2015 med Västerviks Utvecklingscentrum (VUC) Dnr 2015/ Västerviks Utvecklingscentrum (VUC) kallar representanter för Stiftarna till Stiftarmöte den 16 juni 2015 kl på Bredgatan 12 i Västervik. Till kallelsen bifogas stiftelsen årsredovisning för Kommunstyrelsen har att utse ombud vid stiftarmötet samt att lämna direktiv till ombudet. Direktivet brukar vara att föreslå godkännande av årsredovisningen och tillstyrka ansvarsfrihet för stiftelsens styrelse för 2014.

15 Kommunstyrelsen 17 (17) 15. Rapporter

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 25 maj 2015 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 25 maj 2015 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (22) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 25 maj 2015 kl. 8.30 14.35 ajournering kl. 11.40-13.35 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou

Läs mer

Ärendelista 23 april 2018

Ärendelista 23 april 2018 Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 23 april 2018 Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 8, 12-13, 16 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Policy,

Läs mer

1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar

1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (28) Ärendelista 26 januari 2015 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Val av ledamöter och ersättare samt ordförande

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 5, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 5, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (14) Ärendelista 8 februari 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 5, 6 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Bestämmelser

Läs mer

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag Kommunstyrelsen 3 (9) Ärendelista 1 juli 2016 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag 5. Försäljning

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 28 oktober Ärende till kommunfullmäktige: 14 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Regional

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

ENHETEN FÖR REGIONAL UTVECKLING. Avsiktsförklaring. om samverkan kring nyanlända flyktingars etablering

ENHETEN FÖR REGIONAL UTVECKLING. Avsiktsförklaring. om samverkan kring nyanlända flyktingars etablering ENHETEN FÖR REGIONAL UTVECKLING Avsiktsförklaring om samverkan kring nyanlända flyktingars etablering 1 Avsiktsförklaring om samverkan kring flyktingmottagning i Västmanlands län Kommunerna i Västmanlands

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST

Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST Kommunstyrelsen 3 (23) Ärendelista 13 oktober 2014 Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, 17 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4.

Läs mer

TILLÄGG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE 10 DECEMBER 2013

TILLÄGG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE 10 DECEMBER 2013 TILLÄGG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE 10 DECEMBER 2013 Nr. Ärende Nya ärenden 16 Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare från 2014-01-01 17 Överenskommelse om mottagande

Läs mer

Fastställd av kommunstyrelsen , 188. Integrationsstrategi för Västerviks kommun

Fastställd av kommunstyrelsen , 188. Integrationsstrategi för Västerviks kommun Integrationsstrategi för Västerviks kommun 2015 2017 1 Integrationsstrategi för Västerviks kommun Vision Västerviks kommuns vision avseende integration är att gemensamt skapa förutsättningar för kommunen

Läs mer

1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar

1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 23 mars 2015 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 12-13, 15. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 3. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 12-13, 15. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 11 maj 2015 Ärenden till kommunfullmäktige: 12-13, 15 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Sommaravstängning

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 april 2014 kl. 8.00 8.30

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 april 2014 kl. 8.00 8.30 Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (5) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 april 2014 kl. 8.00 8.30 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Christin Rampeltin

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (35) 2014-12-01 Ks 26. Medborgarförslag om att flytta kommunala pensionärsrådet (KPR) från socialnämnden till kommunstyrelsen och antagande av nytt reglemente svar

Läs mer

Ärendelista 9 maj 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 9, 10, 11, 15

Ärendelista 9 maj 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 9, 10, 11, 15 Kommunstyrelsen 3 (24) Ärendelista 9 maj 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 9, 10, 11, 15 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-05-08 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 8 maj 2018, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Information om månadsrapporten "Vi är

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-04-22 DNR KS 2015.033 EMELIE HALLIN SID 1/2 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Hemställan

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Projektplan Integrationsstrategi

Projektplan Integrationsstrategi Projektplan Integrationsstrategi Bakgrund Kommunfullmäktige tog i samband med målarbetet 2011 ett beslut om under 2012 arbeta fram en strategi för integration. Uppdraget riktades till kommunstyrelsen,

Läs mer

Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara vid behandling av ärende 1-16. ***** Val av justerare samt dag och tid för justering

Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara vid behandling av ärende 1-16. ***** Val av justerare samt dag och tid för justering Tekniska nämnden 2012-02-23 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(17) Plats och tid Mellanfryken, torsdag 23 februari 2012, kl. 15.00 Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara

Läs mer

Kommunfullmäktigeärenden

Kommunfullmäktigeärenden Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige sammanträder 2017-06-15, kl. 18.30, Lindberghallen Djurås Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid Fastställande av dagordning Anmälan av jäv

Läs mer

Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr /2014)

Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr /2014) Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr 333-878/2014) Revidering av de länsgemensamma riktlinjerna för handläggning av ärenden vid socialtjänsten kring ensamkommande barn Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms

Läs mer

Överenskommelse om mottagning och bosättning av nyanlända invandrare

Överenskommelse om mottagning och bosättning av nyanlända invandrare Kommunstyrelsen ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:173-723 2015-04-13 1/1 Överenskommelse om mottagning och bosättning av nyanlända invandrare Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

UTKAST. Ärendelista 13 mars 2017

UTKAST. Ärendelista 13 mars 2017 Kommunstyrelsen 3 (20) Ärendelista 13 mars 2017 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 8-9, 12, 17-18 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar

Läs mer

Integrationsstrategi för Kalmar län

Integrationsstrategi för Kalmar län TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kerstin Björklund 2013-05-22 KS 2012/0768 Kommunstyrelsen Integrationsstrategi för Kalmar län Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar Länsstyrelsen

Läs mer

1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD)

1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 2017-05-24 1 (8) Dag och tid 2017-05-30, klockan 15:00 Plats Rinmansalen, stadshuset 1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD) 2. Val

Läs mer

138 Överenskommelse med Länsstyrelsen om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare (KS/2014:354)

138 Överenskommelse med Länsstyrelsen om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare (KS/2014:354) SOLNA STAD Kommunstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (1) 2014-11-10 138 Överenskommelse med Länsstyrelsen om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare (KS/2014:354) Sammanfattning Med anledning av

Läs mer

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare SOLNA STAD Stadsledningsförvaltningen 2015-10-05 SID 1 (1) KS/2015:502 TJÄNSTESKRIVELSE Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare Sammanfattning Med anledning av de stora flyktingströmmarna

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 16.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 15.00-15.07 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

TILLÄGG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE 10 DECEMBER 2013

TILLÄGG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE 10 DECEMBER 2013 TILLÄGG TILL KOMMUNFULLMÄKTIGES SAMMANTRÄDE 10 DECEMBER 2013 Nr. Ärende Nya ärenden 16 Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare från 2014-01-01 17 Överenskommelse om mottagande

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 7 (17) 2015-05-25 Ks 5. Samverkansöverenskommelse mellan landstinget och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykiska funktionsnedsättningar revidering Dnr

Läs mer

Ärendelista 31 oktober 2016

Ärendelista 31 oktober 2016 Kommunstyrelsen 3 (21) Ärendelista 31 oktober 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6-8, 12-14 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Årskalender

Läs mer

Politiska inriktningsmål för integration

Politiska inriktningsmål för integration Dnr 2016KS524 078 Politiska inriktningsmål för integration Förord Kommunen har enligt lag det yttersta ansvaret för att enskilda får det stöd och den hjälp som de behöver. I detta ansvar ryms att förhålla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Gävle kommuns yttrande ang. DS 2015:33 om mottagning av vissa nyanlända invandrare för bosättning.

Gävle kommuns yttrande ang. DS 2015:33 om mottagning av vissa nyanlända invandrare för bosättning. Sid 1 (7) Remissvar Dnr 15KS331-4 2015-08-20 Ref A2015/1726/IU Arbetsmarknadsdepartementet Gävle kommuns yttrande ang. DS 2015:33 om mottagning av vissa nyanlända invandrare för bosättning. Nedan följer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset kl 09:00-15:00 Beslutande Stig Rönnbäck (S) Tage Danielsson (S) Regis Cabral (S) Gunnel Sandlund (V) Eva-Lena Samuelsson-Grubbström (C) Lennart Wikström (Fp) Sven-Erik Bohman

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sven-Bertil Persson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sven-Bertil Persson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2018-02-13, kl. 17.30 19.05 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Justerade paragrafer 1-11 Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

20. Rapporter. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 3 (22) Justerandes sign

20. Rapporter. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 3 (22) Justerandes sign Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 25 april 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Stiftarmöte

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-06-19 Ersätter: 2015-05-21 Gäller fr o m: 2018-07-01 Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Utöver det som

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-01-31 1 (11) Plats och tid KS-salen, klockan 09:30-11:50 ande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN. Integrationsstrategi för Tomelilla kommun. Kf 169/2017 Dnr KS 2016/379

TOMELILLA KOMMUN. Integrationsstrategi för Tomelilla kommun. Kf 169/2017 Dnr KS 2016/379 TOMELILLA KOMMUN Kf 169/2017 Dnr KS 2016/379 Integrationsstrategi för Tomelilla kommun Antagen av kommunfullmäktige den 11 december 2017, Kf 169. Gäller från den 19 december 2017. Dokumentansvarig politisk

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Sid Justering... 2 69 Information om socialnämndens konkreta handlingsplan... 3 70 Information

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-04 3 UNAU 1 Dnr UN 14-018 042 Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden 2013 Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till Utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

Läs mer

Avsiktsförklaring om ett förstärkt mottagande av asylsökande och nyanlända i Älvdalens kommun

Avsiktsförklaring om ett förstärkt mottagande av asylsökande och nyanlända i Älvdalens kommun 1 (7) KOMMUNSTYRELSEN Stefan Linde Kommundirektör tel: 0251-312 01 fax: 0251-312 09 e-post: stefan.linde@alvdalen.se Avsiktsförklaring om ett förstärkt mottagande av asylsökande och nyanlända i Älvdalens

Läs mer

UTKAST. Ärendelista 24 april 2017

UTKAST. Ärendelista 24 april 2017 Kommunstyrelsen 3 (23) Ärendelista 24 april 2017 Ärenden till kommunfullmäktige: 5, 12, 14, 17-18 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Vo0.201I.030Ö. I Anna Fremner Myndighetschef ESLÖVS KOMMUN. Yttrande angående remiss om bredbandsstrategi kommun

Vo0.201I.030Ö. I Anna Fremner Myndighetschef ESLÖVS KOMMUN. Yttrande angående remiss om bredbandsstrategi kommun Vo0.201I.030Ö ESLÖVS KOMMUN Eva Aström 0413-627 48 Utlåtande 2011-12-06 Vård- och omsorgsnämnden 4.(0 INVESTOR IN PEOPLE Yttrande angående remiss om bredbandsstrategi kommun för Eslövs Förslag till beslut

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 10, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 10, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (29) Ärendelista 15 december 2014 Ärenden till kommunfullmäktige: 10, 18 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5.

Läs mer

Delrapport avseende översyn av sysselsättning för ungdomar som avslutat gymnasiesärskolan. KS 2013-77

Delrapport avseende översyn av sysselsättning för ungdomar som avslutat gymnasiesärskolan. KS 2013-77 112 Delrapport avseende översyn av sysselsättning för ungdomar som avslutat gymnasiesärskolan. KS 2013-77 KS Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Anteckna delrapporten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Motion från Roger Richthoff (SD) m.fl. om bostadsanvisningar

Motion från Roger Richthoff (SD) m.fl. om bostadsanvisningar Kommunstyrelsen KS 51 2019-03-27 1/4 Dnr KS/2018:317-034 Motion från Roger Richthoff (SD) m.fl. om bostadsanvisningar Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. avslå motionens förslag/att-sats

Läs mer

KLK 2018/729

KLK 2018/729 TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) 2018-09-18 KLK 2018/729 Handläggare Enhetschef Annika Karlsson Strategisk integration Annika.S.Karlsson@hassleholm.se Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att föreslå kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl Kommunstyrelsen 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl. 15.15 16.50 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou (S) Mats Hugosson

Läs mer

Medborgarförslag om byggande av en multisporthall

Medborgarförslag om byggande av en multisporthall PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 116 Dnr KS/2018:496-037 2019-05-29 1/2 Medborgarförslag om byggande av en multisporthall Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. medborgarförslaget

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Upprättelse för barnbrudar i Stockholm Motion (2016:85) av Rickard Wall (-)

Upprättelse för barnbrudar i Stockholm Motion (2016:85) av Rickard Wall (-) Utlåtande 2017:158 RI (Dnr 106-1036/2016) Upprättelse för barnbrudar i Stockholm Motion (2016:85) av Rickard Wall (-) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motionen anses besvarad

Läs mer

HVB (hem för vård eller boende) i Gamleby för ensamkommande flyktingbarn hyresavtal Dnr 2012/429-133

HVB (hem för vård eller boende) i Gamleby för ensamkommande flyktingbarn hyresavtal Dnr 2012/429-133 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 14 (25) 2015-12-14 Kf Ks 372 HVB (hem för vård eller boende) i Gamleby för ensamkommande flyktingbarn hyresavtal Dnr 2012/429-133 Västerviks kommun tecknade 2008

Läs mer

Ärendelista 30 oktober 2017

Ärendelista 30 oktober 2017 Kommunstyrelsen 3 (24) Ärendelista 30 oktober 2017 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Skyltning centrala parkeringsplatser svar

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information till

Läs mer

Planerade beslutsärenden Kl

Planerade beslutsärenden Kl Kallelse/Inbjudan 1(7) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 21 januari 2015 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Överenskommelse med Länsstyrelsen i Stockholms län om mottagande av nyanlända

Överenskommelse med Länsstyrelsen i Stockholms län om mottagande av nyanlända SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2014-07-08 SN-2014/2829.751 1 (3) HANDLÄGGARE Zara Kvist Lindgren 08-535 316 69 zara.kvist-lindgren@huddinge.se Socialnämnden

Läs mer

2010-12-20 Sida 15 (33) Flyktingmottagande 2011 -tvåårsavtal, ksau 205

2010-12-20 Sida 15 (33) Flyktingmottagande 2011 -tvåårsavtal, ksau 205 mtranas KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum -- --" KOMMUNS1YRELSEN 2010-12-20 Sida 15 (33) 192 Dm 523/10 Flyktingmottagande 2011 -tvåårsavtal, ksau 205 Ett nytt förslag till överenskommelse

Läs mer

AU 7:10 Dnr. KS 2013/0331. Svar på medborgarförslag nr 3/ "Fadderfamilj"

AU 7:10 Dnr. KS 2013/0331. Svar på medborgarförslag nr 3/ Fadderfamilj Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-10 O Ös 10 AU 7:10 Dnr. KS 2013/0331 Svar på medborgarförslag nr 3/2013 - "Fadderfamilj" Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-08-25 134 Tid 8.30-9.55 Plats Stadshuset Omfattning 150-158 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Bertil Dahl

Läs mer

Fler i arbete snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd, återrapportering

Fler i arbete snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd, återrapportering Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningsförvaltningen Paul Håkansson 2018-08-28 rev 2018-09-27 rev 2018-10-15 Dnr KS 2018-555 Kommunstyrelsen Fler i arbete snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd,

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 15, UTKAST

Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 15, UTKAST Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 9 april 2018 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 15, 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Kulturlokaler, Spötorget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Ovalen, kl. 10.00-14.00 Beslutande Övriga deltagare Stig Rönnbäck (S) Ingrid Välitalo (S) Agneta Nilsson (S) Ingegärd Nilsson (S) Regis Cabral (S) Anna Lindgren (S) Gunnel

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 27 maj 2015 Bussrundtur från busstation, Kungsängen kl. 8.30-12.00 Dävensö, Kulturhuset, kl. 14.

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 27 maj 2015 Bussrundtur från busstation, Kungsängen kl. 8.30-12.00 Dävensö, Kulturhuset, kl. 14. Kommunstyrelsen KALLELSE 2015-05-13 Rev. 2015-05-25 1(6) Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige för kännedom Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 27 maj 2015 Bussrundtur från busstation, Kungsängen kl.

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen

Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-10-05 Socialnämnden Dnr Son 2017/308 Kst 2016/599 Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen Förslag

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Delges: Socialnämnden Enheten för sysselsättning och arbete Peter Nyberg Styrdokument. 218 Dnr 2013KS391 Dpl 003

Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Delges: Socialnämnden Enheten för sysselsättning och arbete Peter Nyberg Styrdokument. 218 Dnr 2013KS391 Dpl 003 Kommunstyrelsen Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2013-10-22 Sid Delges: Socialnämnden och arbete Peter Nyberg Styrdokument 218 Dnr 2013KS391 Dpl 003 Handlingsplan Utifrån inventering och analys kring

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: 5, Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: 5, Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (16) Ärendelista 12 maj 2014 Ärende till kommunfullmäktige: 5, 11 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Uppföljning av intern

Läs mer

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18. Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.30, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Martina Elfström (FP)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 9 (36) 2016-01-25 Kf Ks Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/309-010 Landstingsfullmäktige beslutade den 3 juni 2015 att tillsammans

Läs mer

Svar motion 2/ Kommunal Integrationsstrategi samt handlingsplan

Svar motion 2/ Kommunal Integrationsstrategi samt handlingsplan Dnr 9016/96.109 Svar motion 2/2016 - Kommunal Integrationsstrategi samt handlingsplan Robertsfors kommun ska kännetecknas av att vi erbjuder alla människor goda möjligheter till en aktiv fritid, att demokratin

Läs mer

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-04 1-11 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan 10.40-12.35. ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-04-05 Ärendelista Sid nr Justering...2 29 Antagande av förslag till fördjupad översiktsplan för Birstaområdet...3 30 Överenskommelse om samarbete mellan

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-04-22 PLATS OCH TID KilArena, onsdag 22 april 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Nyköpings kommuns VA-policy

Nyköpings kommuns VA-policy POLICY Dnr Nyköpings kommuns VA-policy Antagen av Dnr 2/7 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3 2 Syfte... 3 3 Utgångspunkter och principer... 3 3.1 Politiska utgångspunkter... 3 3.2

Läs mer

Redovisning ekonomi förvaltningschefer. Kommunstyrelsen + 90 000 kr Barn- och utbildningsnämnden - 400 000 kr Socialnämnden + 900 000 kr

Redovisning ekonomi förvaltningschefer. Kommunstyrelsen + 90 000 kr Barn- och utbildningsnämnden - 400 000 kr Socialnämnden + 900 000 kr Ks 141 Dnr Redovisning ekonomi förvaltningschefer Kommunstyrelsen beslutade 2009-05-26, 65, att förvaltningschefer framöver ska närvara vid kommunstyrelsens sammanträden och göra en kort avrapportering

Läs mer

Förslag till föredragningslista Direktion

Förslag till föredragningslista Direktion Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-27 Sida 1(6) Till Direktionens ledamöter Ersättare för kännedom Förslag till föredragningslista

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 Fastställande av mötesdatum för TjustFastigheter AB 2019 Arvodesersättning för arbete med uppdragsavtalet

Läs mer

Medborgarförslag - Cykelväg från Torslunda skola till ICAAimers

Medborgarförslag - Cykelväg från Torslunda skola till ICAAimers ~ Mörbylånga W kommun Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2019-06-04 17(39) 142 Dnr KS 2019/000057 Medborgarförslag - Cykelväg från Torslunda skola till ICAAimers Sammanfattning av

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-02-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Ekonomisk uppföljning socialnämndens verksamheter 19 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 20 Reglemente

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder onsdag den 3 juni 2015 Kulturhuset, kl. 18.30

Kommunfullmäktige sammanträder onsdag den 3 juni 2015 Kulturhuset, kl. 18.30 Kommunfullmäktige KUNGÖRELSE 2015-05-27 Rev. 2015-06-02 1(5) Kommunfullmäktige sammanträder onsdag den 3 juni 2015 Kulturhuset, kl. 18.30 Sammanträdet inleds med Sparbanken i Enköpings utdelning av utvecklingsstipendium

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 17 Dnr KS/2017:262. Arbetsutskottets föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 17 Dnr KS/2017:262. Arbetsutskottets föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-01-22 1 (1) Sida 17 Dnr KS/2017:262 Ställplatser för husbilar i Väderstad - motion från Moderaterna - svar Moderaterna har genom Monika

Läs mer