Ärenden till kommunfullmäktige: 5, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärenden till kommunfullmäktige: 5, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar"

Transkript

1 Kommunstyrelsen 3 (14) Ärendelista 8 februari 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 5, 6 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Bestämmelser om ersättning till förtroendevalda revidering 6. Komplettering av riktlinjer för pension för förtroendevalda 7. Riktlinjer för anslag ur integrationsfonden komplettering 8. Samarbete Västerviks kommun och Linköpings universitet delrapport 2015 samt finansiering Delegering av beslut om disciplinära åtgärder tillägg till delegationsordning från kommunstyrelsen 10. Medborgarförslag om trafikspeglar vid Hospitalsgatan Hamngatan svar 11. Medborgarförslag om att göra Stora Trädgårdsgatan som huvudled 12. Rekrytering av förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen 13. Rapporter

2 Kommunstyrelsen 4 (14) 1. Upprop och val av justerare Harald Hjalmarsson (M) är i tur att justera. 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut Läggs till handlingarna Kommundirektörens beslut Dnr 2016/ Samverkansöverenskommelse 17 december 2015 mellan Polisen och Västerviks kommun om trafikinsatser, inriktning cykel. Dnr 2015/ Naturvårdsverkets skrivelse 20 januari 2016 Nya riktlinjer för naturum.

3 Kommunstyrelsen 5 (14) 4. Kommundirektören informerar Kommundirektören och särskilt kallade informerar om aktuella ärenden: - Preliminärt resultat 2015 för kommunen information - Västerviks hamn information från VLI och information om nyttjanderättsavtalet - Information om kostutredningen - Asylsökanden och nyanlända muntlig information om nuläget - Bestämmelser om ersättning till förtroendevalda revidering - Komplettering av riktlinjer för pension för förtroendevalda - Riktlinjer för anslag ur integrationsfonden komplettering - Samarbete Västerviks kommun och Linköpings universitet delrapport 2015 samt finansiering Delegering av beslut om disciplinära åtgärder tillägg till delegationsordning från kommunstyrelsen - Medborgarförslag om trafikspeglar vid Hospitalsgatan Hamngatan svar - Medborgarförslag om att göra Stora Trädgårdsgatan som huvudled svar - Rekrytering av förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen

4 Kommunstyrelsen 6 (14) 5. Bestämmelser om ersättning till förtroendevalda i Västerviks kommun Dnr 2012/ Enligt kommunallagen får kommunfullmäktige besluta om att förtroendevalda ska få arvoden och andra ekonomiska förmåner. Kommunstyrelsens förvaltning har på uppdrag av kommunstyrelsen tagit fram förslag på reviderade bestämmelser om ersättning till förtroendevalda i Västerviks kommun och föreslår att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att dessa antas från och med 1 april Förslaget har under framtagandet varit föremål för dialog med kommunstyrelsens presidium och på en gruppledarträff för partierna i kommunfullmäktige den 13 januari Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i tjänsteskrivelse 18 januari 2016 förslag till beslut. Förslag till bestämmelser redovisades på kommunstyrelsens sammanträde som en information. Synpunkter som framkom under redovisningen är beaktade och har arbetats in i förslag till bestämmelser. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att kommunfullmäktige antar redovisat förslag till Bestämmelser om ersättningar till förtroendevalda i Västerviks kommun att gälla från och med 1 april 2016.

5 Kommunstyrelsen 7 (14) 6. Komplettering av riktlinjer för pension för förtroendevalda Dnr 2015/ Kommunfullmäktige beslutade , 283, om att anta ny pensionspolicy med tillhörande riktlinjer. Rubricerande ärende avser en komplettering av riktlinjer för pension för förtroendevalda, som innebär att pensionsförsäkra förtroendevaldas pension. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 27 januari 2016 en redogörelse för ärendet samt förslag till beslut. Under senhösten 2013 kom ett förslag till nya bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL) från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. OPF-KL är indelat i omställningsstöd och pensionsbestämmelser. Kommunfullmäktige beslutade , 129, att anta bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL). Sedan fullmäktige antog bestämmelserna har en administrativt enklare lösning för att hantera ålderspensionsavsättningarna i OPF-KL tagits fram. Förslaget från kommunstyrelsens förvaltning möjliggör en enklare administration och den förtroendevalda kan själva styra över sin pension. Andra fördelar är att i en försäkringslösning kan även premier för kompensation för förlorade pensionsförmåner och arvodesväxling hanteras. I förslaget finns även en att-sats om att de kommunala bolagen får i uppdrag att anta motsvarande reglementen att omfatta samtliga av deras förtroendevalda, så att även dessa omfattas av kompletteringen av riktlinjerna. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att försäkringstrygga OPF-KL via Trygg PolitikerPension, att godkänna reviderat omställningsstöd och Pension för förtroendevalda (OPF-KL), Kompensation för förlorade pensionsförmåner, Utfästelse av Trygg PolitikerPension, att det nya reglementet ska tillämpas fr.o.m. valet 2014, att ta fram riktlinjer för att de förtroendevalda ska kunna växla arvode till pension, samt att uppdra åt kommunens bolag att anta motsvarande reglementen att omfatta samtliga av deras förtroendevalda.

6 Kommunstyrelsen 8 (14) 7. Riktlinjer för anslag ur integrationsfonden komplettering Dnr 2015/ Kommunstyrelsen antog , 410, riktlinjer för anslag ur integrationsfonden med uppdrag åt kommunstyrelsens förvaltning att komplettera ärendet med ett förslag till bidragstak samt hur uppföljning ska ske. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 27 januari 2016 förslag till komplettering. Ansökningar på belopp överstigande SEK per förening eller organisation beslutas av kommunstyrelsen. Enhetschefen för arbete och kompetens beslutar på delegation om utbetalningar under SEK. För ansökningar på belopp överstigande SEK ska en delrapportering och uppföljning ske efter halva projekttiden till kommunstyrelsens förvaltning, enheten för arbete och kompetens. Kommunstyrelsen får enligt förslaget kvartalsvisa rapporter med sammanställning på ansökningar som blivit beviljade eller fått avslag, samt uppgifter om organisation, projektinnehåll, summa och beslutsdatum. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna redovisad komplettering av riktlinjer för anslag ur integrationsfonden.

7 Kommunstyrelsen 9 (14) 8. Samarbete Västerviks kommun och Linköpings universitet delrapport 2015 samt finansiering 2016 Dnr 2013/ Västerviks kommun och Linköpings universitet Holding AB tecknade i december 2014 ett samverkansavtal för regional tillväxt för tiden Inför tecknande av avtal och samverkan med Linköpings universitet beslutade kommunstyrelsen den 11 november 2013, 352, följande: - att under förutsättning av näringslivets medfinansiering på minst 50 % av den årliga ersättningen till Linköpings universitet uppdra åt ledningskontoret att ta fram relevanta mål för verksamheten och därefter teckna samverkansavtal med Linköpings universitet, - att godkänna att Västervik Framåt AB i övrigt får uppdraget att företräda kommunen enligt åtagandena i samverkansavtalet, samt - att kommunens ekonomiska åtagande enligt samverkansavtalet på högst 225 tkr finansieras ur utvecklingsanslaget för 2014, samt uttala sin avsikt att besluta om åtagandet efter årlig redovisning även för 2015 och Enligt kommunstyrelsens beslut ska en årlig redovisning ske inför beslut om ny årlig finansiering från kommunens sida. Västervik Framåt AB har uppdraget från Västerviks kommun att driva samverkansprojektet och lämnar en skriftlig delrapport för 2015, se bilaga. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 1 februari 2016 bakgrund till ärendet och förslag till beslut. Förslaget är att årsbeloppet för 2016 tas ur utvecklingsanslaget då medel finns och den årliga redovisningen i form av delrapport 2015 visar på fortsatta goda samverkansmöjligheter med Linköpings universitet Kommunstyrelsen beslutar att godkänna redovisad rapport om samverkan med Linköpings universitet, att finansiering för 2016 av kommunens åtagande enligt samverkansavtalet på högst 225 tkr finansieras ur utvecklingsanslaget för 2016, samt att beslutet gäller under förutsättning av övriga medfinansiärers medverkan.

8 Kommunstyrelsen 10 (14) 9. Delegering av beslut om disciplinära åtgärder tillägg till delegationsordning från kommunstyrelsen Dnr 2015/ Kommunstyrelsen har i sin delegationsordning inte delegerat frågan om disciplinära åtgärder i anställningsärenden. Varning och avstängning från arbetet är sådana åtgärder. Kommundirektören och förvaltningschefen föreslås få denna delegation för sina respektive ansvarsområden (ledningskontoret respektive kommunstyrelsens förvaltning) och att detta tillförs gällande delegation från kommunstyrelsen. I kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteskrivelse föreslås följande tillägg i gällande delegation från kommunstyrelsen: Under kommundirektörens delegation, rubrik D c Personal- och lönefrågor läggs följande till som punkt nr 5: - Beslut om varning och avstängning från arbetet i anställningsärenden inom ledningskontoret. En ny punkt I med rubriken Till förvaltningschefen läggs till och följande läggs till som punkt nr 1: - Beslut om varning och avstängning från arbetet i anställningsärenden inom kommunstyrelsens förvaltning. Kommunstyrelsen beslutar att delegera till kommundirektören och till förvaltningschefen att besluta om de disciplinära åtgärderna varning och avstängning från arbetet i anställningsärenden inom sina respektive ansvarsområden och att detta tillförs gällande delegation från kommunstyrelsen enligt ovan.

9 Kommunstyrelsen 11 (14) 10. Medborgarförslag om trafikspeglar vid Hospitalsgatan Hamngatan svar Dnr 2015/ En boende i Västervik har lämnat ett medborgarförslag om att trafikspeglar sätts upp vid utfarten från Hospitalsgatan ut mot Hamngatan för att underlätta trafiksituationen och undvika olyckstillbud vid utfarten från Hospitalsgatan. Kommunfullmäktige beslutade , 202, att överlämna förslaget till kommunstyrelsen för beslut och besvarande. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 27 januari 2016 förslag till svar på medborgarförslaget. I skrivelsen framkommer att förvaltningen bifaller förslagsställarens förslag om att trafikspeglar sätts upp på den aktuella utfarten. Förvaltningen har på delegation tagit beslut om att uppdra åt Västervik Miljö & Energi AB, affärsområde Entreprenad (Gator), att verkställa förslaget. Kommunstyrelsen beslutar att anse medborgarförslaget bifallet i och med att beslut fattats om att tillgodose förslagsställarens önskemål, samt att tacka förslagsställaren för visat intresse.

10 Kommunstyrelsen 12 (14) 11. Medborgarförslag om att göra Stora Trädgårdsgatan till huvudled Dnr 2015/ En boende i Västervik har väckt ett medborgarförslag om att göra Stora Trädgårdsgatan i Västervik till huvudled mellan Königsmarksgatan och fram till Albert Tengers väg. Förutom Perugatan och Breviksvägen är det åtta påfartsgator där högerregeln gäller på berörda sträcka. Kommunfullmäktige beslutade , 228, att överlämna förslaget till kommunstyrelsen för beslut och besvarande. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 29 januari 2016 förslag till svar på medborgarförslaget. I skrivelsen framhåller enheten för samhällsbyggnad inom kommunstyrelsen förvaltning att enheten samtycker till medborgarförslaget och avser att verka för ett genomförande. Vidare framförs att frågan har varit aktuell under flera år och att enheten för samhällsbyggnad har börjat utreda möjligheter att bättre lösa trafiksituationen för alla trafikanter, både bussar, bilister, cyklister och gående på Stora Trädgårdsgatan. Enligt förslaget till svar på medborgarförslaget kan en del i en sådan lösning vara att låta Stora Trädgårdsgatan utgöra huvudled. Kommunstyrelsen beslutar att med hänvisning till kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 29 januari 2016 förklara medborgarförslag besvarat, samt att tacka förslagsställaren för visat intresse.

11 Kommunstyrelsen 13 (14) 12. Rekrytering barn-och utbildningschef Dnr 2016/ Nuvarande förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen kommer att sluta sin anställning i Västerviks kommun. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 1 februari 2016 förslag till beslut. Enligt förslaget förordas en kombination av traditionellt sökförfarande tillsammans med searchförfarande för att bredda urvalet. Västerviks Kommun har avropsavtal för externt rekryteringstöd. För chefstjänster ska kommunen i första hand använda Unik resurs i Sverige AB. Kommunstyrelsen beslutar att utse kommunstyrelsens presidium och barn-och utbildningsnämndens ordförande till rekryteringsgrupp. Från tjänstemän deltar kommundirektör och HR- och kommunikationschef samt representant från barn- och utbildningskontorets ledningsgrupp, att uppdra åt kommundirektören att ta fram förslag till kravspecifikation för tjänsten, samt att anlita Unik resurs i Sverige AB för rekryteringsuppdraget.

12 Kommunstyrelsen 14 (14) 13. Rapporter

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 8 februari 2016 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 8 februari 2016 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (21) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 8 februari 2016 kl. 8.30 15.15 ajournering kl. 12.00-14.00 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S), 22-23,

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Beslutad av kultur- och fritidsnämnden 27 april 2017. Aktualiseras av nämnden i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt

Läs mer

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag Kommunstyrelsen 3 (9) Ärendelista 1 juli 2016 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag 5. Försäljning

Läs mer

Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2017-04-11 KFN 2017/0074 50661 Kultur- och fritidsnämnden Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Delegationsordning för servicenämnden

Delegationsordning för servicenämnden Delegationsordning för servicenämnden Beslutad av servicenämnden den 30 januari 2019 Aktualiseras av tillträdande nämnd i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt Med

Läs mer

Ärendelista 31 oktober 2016

Ärendelista 31 oktober 2016 Kommunstyrelsen 3 (21) Ärendelista 31 oktober 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6-8, 12-14 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Årskalender

Läs mer

Delegationsordning för servicenämnden

Delegationsordning för servicenämnden Delegationsordning för servicenämnden Beslutad av servicenämnden den 23 november 2016. Aktualiseras av tillträdande nämnd i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt Med

Läs mer

Ekonomiska ersättningar för kommunens förtroendevalda, anpassning till nya pensionsbestämmelser

Ekonomiska ersättningar för kommunens förtroendevalda, anpassning till nya pensionsbestämmelser TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-02-11 Kommunledningskontoret Dnr KS 2013-660 Sven Lundberg Kommunstyrelsen Ekonomiska ersättningar för kommunens förtroendevalda, anpassning till nya pensionsbestämmelser KOMMUNLEDNINGSKONTORETS

Läs mer

Författningssamling. 8 Dokumentansvarig Förvaltningschef. Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Författningssamling. 8 Dokumentansvarig Förvaltningschef. Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Författningssamling Dokumenttyp Delegationsordning Beslutsinstans Kultur- och fritidsnämnd Beslutsdatum 2011-01-26 8 Dokumentansvarig Gäller för Kultur- och fritidsförvaltningen Senast reviderad 2019-05-29,

Läs mer

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Datum 2018-01-02 Ärendenr 2017-348.000 Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-26, 8 Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-04 3 UNAU 1 Dnr UN 14-018 042 Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden 2013 Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till Utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19

KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Inga-Lill Segenstam, samhällsbyggnadschef Annika Hellberg,

Läs mer

Revidering av delegationsordning för kulturnämnden

Revidering av delegationsordning för kulturnämnden Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kn 8 Den 2019-02-07 8 Dnr 2019/00001 Revidering av delegationsordning för kulturnämnden Kulturnämndens beslut Delegationsordning för

Läs mer

Tjänsteskrivelse Pensionspolicy för förtroendevalda

Tjänsteskrivelse Pensionspolicy för förtroendevalda VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-08-12 DNR KS 2015.199 ANNIKA COLDING SID 1/1 TF PERSONALCHEF 08-587 850 66 ANNIKA.COLDING@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Pensionspolicy

Läs mer

16. Komplettering av riktlinjer för pension för förtroendevalda Dnr 2015/483-003

16. Komplettering av riktlinjer för pension för förtroendevalda Dnr 2015/483-003 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 32 (42) 2016-03-21 Kf 16. Komplettering av riktlinjer för pension för förtroendevalda Dnr 2015/483-003 Kommunfullmäktige beslutade 2015-12-14, 283, om att anta ny

Läs mer

Instruktion för kommundirektören

Instruktion för kommundirektören TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ann-Mari Nilsson 2019-01-31 KS 2018/0056 Tel 0480-45 01 31 Kommunstyrelsen Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner föreslagna ändringar i kommundirektörens

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

Instruktion för kommundirektören i Tyresö kommun

Instruktion för kommundirektören i Tyresö kommun Instruktion för kommundirektören i Tyresö kommun Beslutsdatum 2017-12-06 Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen Dokumentägare Chef kommunkansli Diarienummer 2017/KS 0388 003 Giltighetstid Gäller

Läs mer

Delegations- och verkställighetsordning för kultur- och fritidsnämnden i Norrköpings kommun

Delegations- och verkställighetsordning för kultur- och fritidsnämnden i Norrköpings kommun DELEGATIONS- OCH VERKSTÄLLIGHETSORDNING Delegations- och verkställighetsordning för kultur- och fritidsnämnden i Norrköpings kommun Diarienummer KFN 2015/0002 Fastställd av kultur- och fritidsnämnden 2015-01-28.

Läs mer

Fullmäktigeberedning inför ny mandatperiod

Fullmäktigeberedning inför ny mandatperiod Tjänsteskrivelse 2017-09-07 Handläggare Anna Spetz Utredningsenheten Kommunstyrelsen Fullmäktigeberedning inför ny mandatperiod Förslag till beslut 1. En fullmäktigeberedning med tio ledamöter, bestående

Läs mer

Delegationsordning - nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Delegationsordning - nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Förvaltningsnamn Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Delegationsordning - nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Inledning och bakgrund Regionstyrelsen är Region Jönköpings

Läs mer

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.1.1 Sid 1 (5) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2010/430 2011-03-01 Ks 2011-01-18 5 2015/11 2015-02-01 Ks 2015-01-20 3 INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

Läs mer

Ändring i kommunstyrelsens och barn- och utbildningsnämndens reglementen från 2016 om kommunens aktivitetsansvar för ungdomar Dnr 2015/487-003

Ändring i kommunstyrelsens och barn- och utbildningsnämndens reglementen från 2016 om kommunens aktivitetsansvar för ungdomar Dnr 2015/487-003 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 21 (31) 2015-11-30 Kf Ks 346 Ändring i kommunstyrelsens och barn- och utbildningsnämndens reglementen från 2016 om kommunens aktivitetsansvar för ungdomar Dnr 2015/487-003

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

REGLEMENTE KOMMUNALRÅD KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE ORDFÖRANDE PÅ MINST 40 % AV HELTID OPPOSITIONSRÅD. fr o m 2001-01-01

REGLEMENTE KOMMUNALRÅD KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE ORDFÖRANDE PÅ MINST 40 % AV HELTID OPPOSITIONSRÅD. fr o m 2001-01-01 REGLEMENTE KOMMUNALRÅD KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE ORDFÖRANDE PÅ MINST 40 % AV HELTID OPPOSITIONSRÅD fr o m 2001-01-01 Reviderad av Kommunfullmäktige 2015-02-15, 20 1 REGLEMENTE FÖR KOMMUNALRÅD KOMMUNSTYRELSENS

Läs mer

Delegationsordning för stadsledningskontoret, rotlar och partikanslier

Delegationsordning för stadsledningskontoret, rotlar och partikanslier PM 2017:233 RI (Dnr 102-1487/2017) Delegationsordning för stadsledningskontoret, rotlar och partikanslier Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Listade ärenden och ärendegrupper

Läs mer

Delegationsordning för valnämnden

Delegationsordning för valnämnden FÖRFATTNINGSSAMLING Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Gäller från och med: 15 juni 2018 Antagen: VN 2018-06-12 29, dnr VN 2017/21 Delegationsordning för valnämnden Inledande bestämmelser Denna delegationsordning

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-01-08 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 15 januari 2019 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl.

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (35) 2014-12-01 Ks 26. Medborgarförslag om att flytta kommunala pensionärsrådet (KPR) från socialnämnden till kommunstyrelsen och antagande av nytt reglemente svar

Läs mer

Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2019-01-29 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2019:41 Birgitta Berg 016-710 18 33 1 (2) Kommunstyrelsen Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Läs mer

25 april 2018 kl ajournering

25 april 2018 kl ajournering Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 25 april 2018 kl. 12.00 13.30 ajournering 13.10-13.15 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Agneta Hägglund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 09:00-10:48 ande Ordförande Kent Persson (V) Johanna Odö (S) Christer Wallin (S) Lisa Bäckman (V) Olle Rahm (S) Johanna Odö (S)

Läs mer

Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan

Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan Kommunstyrelsen 2017-10-03 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2016:623 Lena Lundberg 1 (2) Kommunstyrelsen Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan Förslag

Läs mer

Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS

Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS 2017.204 3 Kommunstyrelsen 2017-10-23 195 Revidering av kommunstyrelsens reglemente (KS 2017.204) Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

Strängnäs kommuns politiska organisation

Strängnäs kommuns politiska organisation 9 ORDFÖRANDEFÖRSLAG Kommunstyrelsen Dnr KS/2018:491-001 2018-10-29 1/5 Strängnäs kommuns politiska organisation 2019-2022 Förslag till beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. Strängnäs

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 maj 2015 kl. 13.00 13.40 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Gunnar Jansson (S)

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens delegationsordning

Hälso- och sjukvårdsnämndens delegationsordning sjukvårdsnämndens delegationsordning Denna delegationsordning gäller från 2019-04-09 enligt HSN 34/2019 HSN 2019-257 Ledningsstaben regionostergotland.se Enligt Reglemente för Region Östergötland så ska

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige. Ärendebeskrivning 1(2) Medborgarförslaget bifalles.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige. Ärendebeskrivning 1(2) Medborgarförslaget bifalles. Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-04-12 Sida 1(2) 76 Svar på medborgarförslag - Förse personalen på servicekontoret i Värjan med små skyltar eller pins som visar vilka språk de kan

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning.

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Datum 2017-12-11 1 (5) Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Antagen av kultur- och fritidsnämnden 2017-12-11. Allmänna regler Delegerad beslutsbefogenhet Enligt kommunallagen 6 kap 33 37 1

Läs mer

Anvisning för utövande av delegerad beslutanderätt och verkställighet

Anvisning för utövande av delegerad beslutanderätt och verkställighet 2016-01-28 Bilaga 1 Anvisning för utövande av delegerad beslutanderätt och verkställighet Syftet med delegering är att de förtroendevalda ska avlastas mer rutinartade ärenden och få möjlighet att ägna

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens delegationsförteckning Antagen av Kultur- och fritidsnämnden den 9 juni 2015, Kfn 23

Kultur- och fritidsnämndens delegationsförteckning Antagen av Kultur- och fritidsnämnden den 9 juni 2015, Kfn 23 1 FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 3.16 U03 Ersätter 3.16 U02 Gäller fr.o.m. 2015-07-01 Kultur- och fritidsnämndens delegationsförteckning Antagen av Kultur- och fritidsnämnden den 9 juni 2015, Kfn 23 2015-05-21

Läs mer

Delegationsordning för Service- och tekniknämnden i Katrineholms kommun

Delegationsordning för Service- och tekniknämnden i Katrineholms kommun Service- och tekniknämndens handling nr 11/2018 Delegationsordning för Service- och tekniknämnden i Katrineholms kommun Senast reviderad av Service- och tekniknämnden 63 Dnr: STN/2018:121-002 Beslutshistorik

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En

Läs mer

Reglemente. Kommunalråd. Kommunstyrelsens ordförande. Ordförande på minst 40 % av heltid. Oppositionsråd. Fr.o.m

Reglemente. Kommunalråd. Kommunstyrelsens ordförande. Ordförande på minst 40 % av heltid. Oppositionsråd. Fr.o.m Reglemente Kommunalråd Kommunstyrelsens ordförande Ordförande på minst 40 % av heltid Oppositionsråd Fr.o.m. 2001-01-01 Fastställd av kommunfullmäktige 21 september 2016, 118 Reglemente för kommunalråd

Läs mer

Reglemente för Barn- och Bildningsnämnden

Reglemente för Barn- och Bildningsnämnden REGLEMENTE 1(6) Reglemente för Antaget av kommunfullmäktige 2006-12-11 91 Dnr 2006.196 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden ansvarar för

Läs mer

Revidering av regler för arvode och ekonomiska ersättningar för förtroendevalda i Uppsala kommun mandatperioden KSN

Revidering av regler för arvode och ekonomiska ersättningar för förtroendevalda i Uppsala kommun mandatperioden KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-05-29 108 Revidering av regler för arvode och ekonomiska ersättningar för förtroendevalda i Uppsala kommun mandatperioden 2019-2022 Beslut

Läs mer

Delegationsordning för stadsledningskontoret, rotlar och partikanslier

Delegationsordning för stadsledningskontoret, rotlar och partikanslier PM 2012:90 RI (Dnr 013-772/2012) Delegationsordning för stadsledningskontoret, rotlar och partikanslier Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2014-04-02

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2014-04-02 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhusets tingssal, den 2 april 2014 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ingbritt Loberg (S), v ordförande Anders Svensson (M), ledamot

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST

Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST Kommunstyrelsen 3 (23) Ärendelista 13 oktober 2014 Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, 17 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4.

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden REGLEMENTE 1(6) Reglemente för Antagen av kommunfullmäktige 2006-12-11, 90 Dnr 2006.197 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden ansvarar för

Läs mer

Mikael Forssander, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mikael Forssander

Mikael Forssander, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mikael Forssander 1(12) 2014-08-18 Plats och tid Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, klockan 16.00-16.40 Beslutande Ledamöter Ann S. Pihlgren (M), ordförande Kai Larsson (MP), ersättare Clas Forsgren (C) Bengt Ringberg (FP)

Läs mer

Strängnäs kommuns politiska organisation

Strängnäs kommuns politiska organisation PROTOKOLLSUTDRAG 11:1 KS 212 2018-10-31 1/5 Dnr KS/2018:491-001 Strängnäs kommuns politiska organisation 2019-2022 Beslut förslår kommunfullmäktige besluta att 1. Strängnäs kommuns politiska organisation

Läs mer

Riktlinjer för delegation 1

Riktlinjer för delegation 1 STYRDOKUMENT GRUNDDOKUMENT BILAGA L Utgivare: Kommunledningsenheten Gäller från: 1 januari 2007 Antagen: KF 246/2006 Riktlinjer för delegation 1 1 Allmänt Att "delegera" innebär att flytta över rätten

Läs mer

Delegationsordning för valnämnden

Delegationsordning för valnämnden Delegationsordning 1 (7) Delegationsordning för valnämnden Fastställd: Valnämnden 2017-05-04, 4 Delegationsordning 2 (7) Delegationsordning Förhållandet kommunfullmäktige nämnd/styrelse Kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse Sammanträdesdatum 2014-09-03

Kallelse Sammanträdesdatum 2014-09-03 Kallelse Sammanträdesdatum 2014-09-03 Plats Samtalsrum 3011, Stadshuset Tid Onsdagen den 3 september kl 8:30-9:30 Ledamöter Lennart Jonsson (M) Ordförande Lars Gustafson (S) Vice ordförande Lillvor Bergin

Läs mer

Kommunstyrelsen. Vid förhinder: Kontakta kansliavdelningen tel , eller e-post som kallar ersättare

Kommunstyrelsen. Vid förhinder: Kontakta kansliavdelningen tel , eller e-post som kallar ersättare KALLELSE 1(5) KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Nämnd: Plats: Rådhussalen, Rådhuset och tid: Onsdagen den 14 juni 2017 kl. 08:30-12:30 Vid förhinder: Kontakta kansliavdelningen tel. 0511-324 66, 0511-324 39

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 136 Dnr KS/2017:248. Uppdragsbeskrivning kommundirektör

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 136 Dnr KS/2017:248. Uppdragsbeskrivning kommundirektör Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2017-09-04 1 (1) Sida 136 Dnr KS/2017:248 Uppdragsbeskrivning kommundirektör Bakgrund Från år 2018-01-01 ska Sveriges nya kommunallag träda

Läs mer

Delegationsordning för Regionförbundet Sörmland

Delegationsordning för Regionförbundet Sörmland Datum Dnr 20141204 14105 Delegationsordning för Regionförbundet Sörmland Fastställd av regionstyrelsen 20141204 41, att gälla från 20150101. Delegation och verkställighet Delegationsbeslut är ett beslut

Läs mer

De juridiska förutsättningarna för delegering av beslutanderätten finns i 6 kap. 33-38 kommunallagen.

De juridiska förutsättningarna för delegering av beslutanderätten finns i 6 kap. 33-38 kommunallagen. Författningssamling Antaget av styrelsen för Nässjö lärcenter: 2013-03-20 12 Reviderad: 2015-02-18 17 Styrelsens för Nässjö lärcenter delegationsordning Juridiska förutsättningar för delegering De juridiska

Läs mer

Delegationsordning. Kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning. Kultur- och fritidsnämnden 1. Allmänt om delegation 1.1 Syfte och avgränsning Det är upp till det beslutande organet att avgöra i vilken utsträckning man ska överlåta sin beslutsrätt. Möjligheterna att delegera beslutanderätten

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING för stadsbyggnadsnämnden Antagen av stadsbyggnadsnämnden 2015-01-14, 7, dnr 2014/0004 Reviderad av stadsbyggnadsnämnden 2016-06-08, 114, dnr 2016/0289 KS Reviderad av stadsbyggnadsnämnden 2017-02-22, 25,

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län

Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län Antagen av Förbundsfullmäktige 2012-11-28, 52 Dnr: 12RV0269 Inledning Revisorerna är förbundsfullmäktiges och ytterst medborgarnas demokratiska

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens personalutskott 2015-05-12 1(10) Plats och tid: Rådhuset, Sammanträdesrum 227, kl 08:30-10:30 ande: Ann-Charlott Mankell (M) Ordförande Krissi Johansson (S) Vice ordförande Micael Nilsson

Läs mer

REGLEMENTE MILJÖNÄMND

REGLEMENTE MILJÖNÄMND REGLEMENTE MILJÖNÄMND Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell beskaffenhet

Läs mer

Förslag till komplettering av Luleå kommuns regler kring Pension och avgångsersättningar för förtroendevalda

Förslag till komplettering av Luleå kommuns regler kring Pension och avgångsersättningar för förtroendevalda Kommunfullmäktige 2012-09-24 174 416 2012-09-10 179 454 2012-08-27 177 381 Dnr 12.389-02 septkf16 Förslag till komplettering av Luleå kommuns regler kring Pension och avgångsersättningar för förtroendevalda

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Torsdagen den 14 juni 2018 Datum 2018-06-14 Kallelse/Kungörelse Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder torsdagen den 14 juni 2018, kl. 17.00, Anders Olofskolan, Hammarstrand.

Läs mer

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-10 Sida 1(5) Till Arbetsutskottets ledamöter Direktionens övriga ledamöter och ersättare

Läs mer

Instruktion för kommundirektör

Instruktion för kommundirektör Instruktion för kommundirektör Dokumenttyp Styrdokument För revidering ansvarar Kommunsekreterare Dokumentet gäller till och med Diarienummer 2018-609-003 Uppföljning och tidplan Löpande Fastställt Kommunstyrelsen

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2019-01-31 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 5 februari 2019 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

Ärendelista 23 april 2018

Ärendelista 23 april 2018 Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 23 april 2018 Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 8, 12-13, 16 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Policy,

Läs mer

LÄRANDE OCH ARBETSNÄMNDEN Kallelse

LÄRANDE OCH ARBETSNÄMNDEN Kallelse Tid: Måndag 2018-01-15 klockan 14:00 Plats: Klarälvsrummet Justerare: Majoriteten Tid för justering: Gruppmöten: Den Socialdemokratiska gruppen samt Vänsterpartiet måndag 15 januari klockan 13.00 i Klarälvsrummet.

Läs mer

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C)

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C) 1(7) PROTOKOLL Datum 2019-01-31 Plats och tid Beslutande Fågelsjörummet kl. 13.00 Tommy Borg (S) John Nyman (C) Bengt Nyström (L) Per Olov Persson (M) Kurt Ljung (SD) Ersätter Fredik Röjd (LB) Övriga deltagande

Läs mer

Delegationsordning för Tekniska nämnden

Delegationsordning för Tekniska nämnden LULEÅ KOMMUN DELEGATION Dnr 1 (5) Beslut TN 2012-12-13, 149 Susanne Rimpisalo Enhetschef Tekniska nämnden Delegationsordning för Tekniska nämnden Allmänt om delegering Regler om delegering av nämndsärenden

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 29

Kommunstyrelsen. Ärende 29 Kommunstyrelsen Ärende 29 Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-28106 anna.bryntesson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-27 1(2) Revidering av instruktion för kommunfullmäktiges

Läs mer

Yttrande angående program för uppföljning av och insyn i verksamhet bedriven av privata utförare

Yttrande angående program för uppföljning av och insyn i verksamhet bedriven av privata utförare Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson 2019-03-15 Dnr 2019/126-003 Barn- och utbildningsnämnden Yttrande angående program för uppföljning av och insyn i verksamhet

Läs mer

12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003

12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 22 (59) 2018-02-26 Kf Ks 27 12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003 Gällande reglemente för den samordnade revisionen

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Personalnämnden 24 januari 2018

Personalnämnden 24 januari 2018 Personalnämnden Personalnämnden 24 januari 2018 Sid Justering... 4 1 Information om IRUP, planering... 5 2 Information från HR-direktör... 6 3 Riktlinje arbetsanpassning och rehabilitering... 7 4 Remissvar

Läs mer

5. Yttre ramverk för personalförmåner i Västerviks kommun Dnr 2016/

5. Yttre ramverk för personalförmåner i Västerviks kommun Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 10 (28) 2016-11-28 Kf Ks 371 5. Yttre ramverk för personalförmåner i Västerviks kommun Dnr 2016/199-026 I budget 2016 finns uppdraget att arbeta fram ett yttre ramverk

Läs mer

Regler för ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Linköpings kommun samt uppdrag att ändra i Linköpings kommuns reglemente

Regler för ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Linköpings kommun samt uppdrag att ändra i Linköpings kommuns reglemente Tjänsteskrivelse 1 (9) Kommunledningskontoret Marie Nikonoff 2018-03-29 Dnr KS 2017-182 Kommunstyrelsen Regler för ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Linköpings kommun 2019-2022 samt uppdrag

Läs mer

Plats och tid. Beslutande. PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Icke tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare.

Plats och tid. Beslutande. PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Icke tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare. PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset Nynäshamn, kl. 14.00-15.10 Beslutande Yvonne Lorentzson (S), ordförande Bengt Holwaster (MP) Bo Persson (L) Margaretha Gustavson (M) Per Malmsten (M) Icke tjänstgörande

Läs mer

servicenämnd för Piteå och Luleå kommuner

servicenämnd för Piteå och Luleå kommuner Reglemente avseende gemensam kostoch servicenämnd för Piteå och Luleå kommuner Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente avseende gemensam kost- och servicenämnd för Piteå

Läs mer

Upprop och anmälningar om förhinder

Upprop och anmälningar om förhinder 1(12) Kf 1 Kf 1 Upprop och anmälningar om förhinder 2(12) Kf 2 Kf 2 Kungörelse av fullmäktigesammanträdet Kungörelse av fullmäktigesammanträdet anslogs på kommunens anslagstavla den 22 december 2014. Kallelse

Läs mer

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M)

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3, Tumba, kl 19:00-20:45 ande Stefan Dayne (KD), ordförande, Lena Ingren (S) Per Börjel (TUP) Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S)

Läs mer

Reglemente för valnämnden

Reglemente för valnämnden Dnr 2016/269/003, Id 51286 Reglemente för valnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-27, KF 170 2 3 INNEHÅLL VALNÄMNDENS UPPGIFTER 4 Sakområden 4 Processbehörighet 4 Rätt att ingå avtal 4 Rätt att

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

Svar till revisorerna angående intern kontroll och återrapportering av delegationsbeslut UN-2014/

Svar till revisorerna angående intern kontroll och återrapportering av delegationsbeslut UN-2014/ Utbildningsnämnden Ordförandeförslag Diarienummer Klas Bergström (M) 2014-01-08 UN-2014/ Utbildningsnämnden Svar till revisorerna angående intern kontroll och återrapportering av delegationsbeslut UN-2014/

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Måndagen den 6 oktober 2014. ... Bo Mazetti-Nissen (M)

Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Måndagen den 6 oktober 2014. ... Bo Mazetti-Nissen (M) Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 29 september 2014 kl.18.30-19.30 Beslutande Einar Holmqvist (S) Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) ej 104 Gusten Mårtensson

Läs mer

Ändringar i revisorernas reglemente

Ändringar i revisorernas reglemente TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2017-09-21 KS 2017/0824 50044 Rev 2017-10-25 Kommunfullmäktige Ändringar i revisorernas reglemente Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

84 Svar på medborgarförslag - Låt barn/ungdomar få välja om de vill ha busskort eller pengar (KSKF/2017:555)

84 Svar på medborgarförslag - Låt barn/ungdomar få välja om de vill ha busskort eller pengar (KSKF/2017:555) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-04-10 Sida 1(1) 84 Svar på medborgarförslag - Låt barn/ungdomar få välja om de vill ha busskort eller pengar (KSKF/2017:555) Beslut Förslag till

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och. Älvsbyns kommuner

Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och. Älvsbyns kommuner Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och Älvsbyns kommuner Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och Älvsbyns

Läs mer

Grunderna för delegering av beslut. Beslut som inte får delegeras. Vidaredelegation. Syfte med delegering. Ramarna för beslut

Grunderna för delegering av beslut. Beslut som inte får delegeras. Vidaredelegation. Syfte med delegering. Ramarna för beslut Dokumentnamn: Regional utvecklingsnämndens delegationsordning Revision: 01 Dokumenttyp: 8.4.3.1.3-1 (rutin) Detta dokument gäller för: Landstinget Blekinge Dokumentansvarig: Beslut datum: 2019-01-07 Dokumentnummer:

Läs mer