Ärenden till kommunfullmäktige: 7, 13, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärenden till kommunfullmäktige: 7, 13, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar"

Transkript

1 Kommunstyrelsen 3 (25) Ärendelista 14 oktober 2013 Ärenden till kommunfullmäktige: 7, 13, Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Remiss om strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar län yttrande 5. Delårsrapport för kommunstyrelsen januari-augusti Delårsbokslut och koncernredovisning för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB januari-augusti Delårsrapport för kommunen januari-augusti Utredning om skapandet av en miljö-, bygg- och räddningstjänstförvaltning samt utveckling av samverkan med samhällsbyggnadsenheten 9. Feriepraktik 2014 kommunala verksamheter och näringsliv 10. Instiftande av stipendium till årets samhällsutvecklare 11. Detaljplan för skola i kv. Mastodonten upprättande samt upphävande av uppdrag om detaljplan för ny Kvännarskola, del av Västervik 3:1 12. Detaljplaner vid Bökensved, Stadsplan för området vid Ludvigsborg och Bökensved samt Stadsplan del av inre Karstorpsområdet ändring 13. Lokala ordningsföreskrifter för Västerviks kommun ändring 14. Medborgarförslag om fler fritidsledare med musikkompetens på fritidsgårdarna svar 15. Medborgarförslag om tillfälligt anställd samordnare mellan asylsökande och kommunen svar 16. Valdistriktsindelning vid valen 2014

2 Kommunstyrelsen 4 (25) Ärendelista 14 oktober 2013 forts. 17. Valkretsindelning vid valet Antalet ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige 19. Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag 20. Rapporter

3 Kommunstyrelsen 5 (25) 1. Upprop och val av justerare Sverker Thorén (FP) är i tur att justera.

4 Kommunstyrelsen 6 (25) 2. Anmälan om delegationsbeslut Ordförandens beslut Dnr 2013/ Kommunstyrelsens yttrande 4 oktober 2013 i mål , enhet 2, laglighetsprövning, Inger Wimans överklagande av försäljning av Sågen 8, Västervik. Kommundirektör Carl-Magnus Mårhedens beslut Dnr 2013/ Skolinspektionens beslut 27 september 2013 till Hushållningssällskapet Kalmar-Kronoberg-Blekinge att avslå ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola i Västerviks kommun läggs till handlingarna. Befattningshavares inom försörjningsstöds- och flyktingverksamheten beslut Beslut fattade under september Trafikingenjörens beslut Lokala trafikföreskrifter 2013:118.

5 Kommunstyrelsen 7 (25) 3. Kommundirektören informerar Kommundirektören och särskilt kallade informerar om följande aktuella ärenden: - remiss om strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar län yttrande - delårsrapport för kommunen januari-augusti delårsbokslut och koncernredovisning för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB januari-augusti utredning om skapandet av en miljö-, bygg- och räddningstjänstförvaltning samt utveckling av samverkan med samhällsbyggnadsenheten - delårsrapport för kommunstyrelsen januari-augusti feriepraktik 2014 kommunala verksamheter och näringsliv - instiftande av stipendium till årets samhällsutvecklare - detaljplan för skola i kv. Mastodonten upprättande samt upphävande av uppdrag om detaljplan för ny Kvännarskola, del av Västervik 3:1 - detaljplaner vid Bökensved, Stadsplan för området vid Ludvigsborg och Bökensved samt Stadsplan del av inre Karstorpsområdet ändring - lokala ordningsföreskrifter för Västerviks kommun ändring.

6 Kommunstyrelsen 8 (25) 4. Remiss om strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar län yttrande Dnr 2013/ Regionförbundets i Kalmar län styrelse har beslutat att sända Relevant. Strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar län på remiss till länets kommuner, kulturorganisationer och övriga berörda parter. Västerviks kommun erbjuds i skrivelse 1 juli 2013 tillfälle att yttra sig över remissen senast den 10 oktober Kommunen har muntligen fått förlängd remisstid till den 16 oktober Syftet med strategin är att reglera samverkan mellan Kulturrådet, Regionförbundet Kalmar län, Kalmar läns kommuner och Linnéuniversitetet där parternas uppdrag formuleras så att den regionala utvecklingsplanens mål kan uppnås och på ett regionalt plan binda samman skolans och länskulturens styrdokument med elevperspektiv och kommunala skolkulturplaner. Fokus för strategin är grundskoleeleverna i Kalmar län. Utgångspunkt är därför elevperspektivet. Strategin är framtagen i nära samarbete med berörda parter. Kommunstyrelsens förvaltning och barn- och utbildningsförvaltningen ställer sig positiva till remissen i ett gemensamt förslag till yttrande 26 augusti Enligt yttrandet finns inget att erinra mot remissen. Barn- och utbildningsnämnden behandlar ärendet den 8 oktober och deras yttrande redovisas till kommunstyrelsens sammanträde. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att meddela Regionförbundet i Kalmar län att Västerviks kommun ställer sig positiv till och inte har något att erinra mot redovisad Strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar län.

7 Kommunstyrelsen 9 (25) 5. Delårsrapport för kommunstyrelsen januari-augusti 2013 Dnr 2013/ Kommunstyrelsen och nämnderna gör efter april och augusti varje år fördjupningar av sina respektive detaljbudgetar/verksamhetsplaner. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 30 september 2013 delårsrapport för kommunstyrelsens förvaltning för perioden januari augusti Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna redovisad delårsrapport för kommunstyrelsen januari augusti 2013.

8 Kommunstyrelsen 10 (25) 6. Delårsbokslut och koncernredovisning för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB januari-augusti 2013 Dnr 2013/ Kommunstyrelsen och nämnderna gör efter april och augusti varje år fördjupningar av sina respektive detaljbudgetar/verksamhetsplaner. Likaså gör de helägda bolagen. Västerviks Kommuns Förvaltnings AB redovisar i skrivelse 8 oktober 2013 delårsbokslut och koncernredovisning för januari augusti Styrelsen för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB behandlar bokslutet vid sitt sammanträde den 14 oktober, före kommunstyrelsens sammanträde. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna lämnad information om delårsbokslut för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB januari augusti 2013.

9 Kommunstyrelsen 11 (25) 7. Delårsrapport för kommunen januari-augusti 2013 Dnr 2013/ Kommunfullmäktige följer kommunens verksamhet två gånger under löpande år, efter första tertialet och efter andra tertialet. Delårsrapporten för januari april ska ge en indikation på om mål och uppdrag i budgeten kommer att kunna nås som planerat. Avseende det ekonomiska resultatet så lämnas en helårsprognos för året. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 8 oktober 2013 delårsrapport för kommunen januari augusti Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna kommunens delårsrapport januari augusti 2013.

10 Kommunstyrelsen 12 (25) 8. Utredning om skapandet av en miljö-, bygg- och räddningstjänstförvaltning samt utveckling av samverkan med samhällsbyggnadsenheten Dnr 2013/ Kommundirektören har i skrivelse 3 april 2013 till kommunstyrelsens sammanträde 15 april 2015, med anledning av uppdraget i budget 2013 angående utvecklat samarbete mellan samhällsbyggnadsenheten och miljö- och byggnadsförvaltningen m.m., redovisat slutsatser av uppdraget och förslag till beslut. Kommunstyrelsen beslutade då att bordlägga ärendet. Kommunstyrelsen har därefter behandlat ärendet 13 maj I samband med kommunstyrelsens behandling av ärendet föreslog ordföranden att det skulle bildas en särskild förvaltning för miljö-, byggoch räddningsfrågor. Ärendet återremitterades till kommunstyrelsens förvaltning för fördjupad utredning. Kommundirektören har därefter i skrivelse 3 juni 2013 till kommunstyrelsen samma dag, som ännu inte behandlats av kommunstyrelsen, redovisat förslag till utvecklad planprocess och ett utvecklat resonemang kring planarbetets organisatoriska sammanhang. I juli 2013 gav kommundirektören ett uppdrag till räddnings- och säkerhetschefen och HR-chefen att utreda skapandet av en miljö-, bygg- och räddningsförvaltning och i detta sammanhang beakta hur samverkan och samarbete med samhällsbyggnadsenheten kan utvecklas och förbättras. Utredningen presenterades i början av september. Utredningen har därefter av kommundirektören remitterats till miljö- och byggnadsnämnden samt till utskottet för folkhälsa och samhällsskydd för yttrande. Remissyttranden har inkommit från båda. Kommundirektören redovisar i skrivelse 3 oktober 2013 en sammanfattande bedömning i ärendet. Där framgår att det mot bakgrund av inkomna remissyttranden inte finns anledning att föreslå någon förändrad förvaltningsorganisation. Några organisatoriska eller lokalmässiga förändringar mellan samhällsbyggnadsenheten och miljöoch byggnadsförvaltningen är inte heller aktuellt.

11 Kommunstyrelsen 13 (25) forts. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att i enlighet med kommundirektörens skrivelse, som bordlades vid kommunstyrelsens möte den 15 april, godkänna förslagen till förbättringsåtgärder för att utveckla samverkan och samarbete mellan samhällsbyggnadsenheten och miljö- och byggnadsförvaltningen och att dessa bör påbörjas omgående, att godkänna förslag till utvecklad planprocess i enlighet med kommundirektörens skrivelse från 3 juni 2013, att inte föreslå några organisatoriska eller lokalmässiga förändringar mellan samhällsbyggnadsenheten i kommunstyrelsens förvaltning och miljö- och byggnadsförvaltningen, att med anledning av genomförd utredning och inkomna yttranden inte bilda en miljö-, bygg- och räddningsförvaltning, att uppdra åt kommundirektören att omgående påbörja processen med rekrytering av ny miljö- och byggnadschef, samt att uppdra åt kommundirektören att utse särskilt ansvarig i kommunkoncernen för utvecklings- och förbättringsarbete kopplat till information, service, bemötande m.m. inom myndighetsutövning och annan service med fokus på näringslivet.

12 Kommunstyrelsen 14 (25) 9. Feriepraktik 2014 kommunala verksamheter och näringsliv Dnr 2013/ Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 4 oktober 2013 ett förslag till en gemensam satsning på feriepraktik 2014 mellan kommunala verksamheter och näringsliv. Syftet med projektet är att öka antal platser och ge ungdomar en meningsfull avlönad sommarsysselsättning och en introduktion in i arbetslivet. Strävan är att alla kommunens ungdomar i årskurs nio samt första, andra och tredje året på gymnasiet ska få en feriepraktikplats inför Målsättningen är att erbjuda alla ungdomar som söker feriepraktik en plats. Målgruppen utökas till att omfatta även de ungdomar som slutat årskurs 3 på gymnasiet, vilket ger ungdomarna som planerat att söka arbete efter gymnasiet en ingång till fortsatt arbete då de står till förfogande för arbetsmarknaden. Medfinansiärer i projektet är Sparbanksstiftelsen Tjustbygden, näringslivet samt Västerviks kommun. Kommunens del av finansieringen är kr. Beslutad budget för feriepraktik är kr, vilket innebär att det krävs en utökning på kr. Förslaget har behandlats i Jobbkommissionen som tillstyrkt förslaget. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna projektet gällande Feriepraktik 2014, samt att finansiera merkostnaden i projektet ur utvecklingsanslaget med kr under 2014.

13 Kommunstyrelsen 15 (25) 10. Instiftande av stipendium till årets samhällsutvecklare Dnr 2013/ Samhällsutveckling sker till stor del på ideell bas, av föreningar och personer som engagerar sig i sin bygds utveckling. Det finns ett stort värde i att uppmärksamma dessa lokala ledare och organisationer. Av den anledningen föreslår kommunstyrelsens förvaltning i skrivelse 27 september 2013 att det instiftas ett stipendium till den person eller organisation som bidragit till utveckling av samhället. Västerviks kommun delar idag ut stipendier till bland annat föreningsledare och kulturgärningar. Stadgarna föreslås bli liknande de ovan nämnda stipendierna. Förslaget är att det delas ut i samband med landsbygdsdagen som ska bli ett årligt återkommande evenemang på hösten. Kostnaden för stipendiet föreslås tas från potten för landsbygdsutveckling. Summan för stipendiet föreslås följa samma nivå som de ovan nämnda stipendierna. Det har tidigare varit kr, vilket också är budgeterat för år Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att införa ett stipendium till årets samhällsutvecklare enligt redovisade stadgar.

14 Kommunstyrelsen 16 (25) 11. Detaljplan för skola i kv. Mastodonten upprättande samt upphävande av uppdrag om detaljplan för ny Kvännarskola, del av Västervik 3:1 Dnr 2013/ TjustFastigheter AB har ansökt om detaljplan för ny Kvännarskola. Kommunstyrelsen gav den 15 april 2013 uppdrag till kommunstyrelsens förvaltning att ta fram en ny detaljplan för skola väster om Kvännarområdet. Enligt kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 3 oktober 2013 har det under sommaren skett en översiktlig arkeologisk studie av planområdet vilken visar på en rik förekomst av fornlämningar. Utbyggnad av gata, vatten och avlopp blir även relativt omfattande. Tidplanen för byggandet av en ny skola kan därför komma att påverkas samtidigt som omfattningen av de arkeologiska undersökningarna är svårbedömda. Alternativa lokaliseringar för en ny skola har studerats och kvarteret Mastodonen har föreslagits som huvudalternativ. Kvarteret Mastodonten är idag planlagt för bostäder i flerbostadshus och kommunen är markägare. Planens syfte är att planlägga för skola och att möjliggöra god anpassning till det övergripande gång- och cykelvägnätet samt omgivande naturområden. En behovsbedömning av miljökonsekvensbeskrivning är gjord där man konstaterar att planförslaget inte innebär en sådan miljöpåverkan, enligt miljöbalken 6 kap, att en separat miljöbedömning krävs. Kommunstyrelsens förvaltning har inför detaljplaneläggning gjort bedömningen att planen upprättas med normalt planförfarande, samt att plankostnadsavtal tecknas med exploatören som står för plankostnader och de utredningar som krävs under planarbetet. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att behovsbedömningen för skola i kvarteret Mastodonten godkänns, att planläggning kan ske enligt ovanstående direktiv för skola i kvarteret Mastodonten, samt att upphäva kommunstyrelsens tidigare beslut , 19 om att planlägga för ny Kvännarskola.

15 Kommunstyrelsen 17 (25) 12. Detaljplaner vid Bökensved, Stadsplan för området vid Ludvigsborg och Bökensved samt Stadsplan del av inre Karstorpsområdet ändring Dnr 2013/ Enligt kommunstyrelsens förvaltning skrivelse 3 oktober 2013 har rubricerad ändring av befintliga planer har som syfte att möjliggöra mindre kompletterande utbyggnader av simhall och ishall genom att minska de ytor som inte får bebyggas (prickmark). En behovsbedömning av miljökonsekvensbeskrivning är gjord där man konstaterar att ändringen inte innebär en sådan miljöpåverkan, enligt miljöbalken 6 kap, att en separat miljöbedömning krävs. Kommunstyrelsens förvaltning har inför detaljplaneläggningen gjort bedömningen att ändringen upprättas med enkelt förfarande och att kompletterande handlingar fogas till nu gällande planer. Plankostnadsavtal tecknas med exploatören som står för plankostnader och de utredningar som krävs under planarbetet. Förändringarna bedöms inte påverka en framtida förändrad disposition av området varken av fastighetsägaren eller av kommunstyrelsens förvaltning. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna behovsbedömningen för ändringarna av detaljplanen (stadsplan) del av Karstorpsområdet och detaljplanen (stadsplan) område vid Ludvigsborg och Bökensved, samt att ändring av planerna kan ske enligt ovanstående direktiv för detaljplanen (stadsplan) del av Karstorpsområdet och detaljplanen (stadsplan) område vid Ludvigsborg och Bökensved.

16 Kommunstyrelsen 18 (25) 13. Lokala ordningsföreskrifter för Västerviks kommun ändring Dnr 2012/ I de lokala ordningsföreskrifterna för Västerviks kommun, föreslogs tidigare i år att ambulerande försäljning skulle förbjudas i hela kommunen. Länsstyrelsen i Kalmar län har meddelat invändningar mot detta och en ny genomgång har skett. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår i skrivelse 7 oktober 2013 en förändring som innebär förbud inom ett visst område i Västerviks tätort. De motsvarar det område vi använder oss av idag, under vecka 28. Precis som tidigare kan alla försäljare ansöka om tillstånd enligt ordningslagen och hänvisas en plats, med sedvanlig markupplåtelse. Texten i 13 i de lokala ordningsföreskrifterna föreslås ersättas med: Ambulerande försäljning är inte tillåten i Västerviks centrum inom ett område markerat på karta, med undantag av välgörenhetsmärken, tryckta tidningar, foldrar eller lotter med kontrollerad försäljning för välgörande ändamål. Försäljare kan istället ansöka om markupplåtelse och hänvisas då plats för sin försäljning. Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna ovanstående ändring av 13 i lokala ordningsstadgar för Västerviks kommun och föreslå länsstyrelsen i Kalmar län att godkänna redovisad ändring.

17 Kommunstyrelsen 19 (25) 14. Medborgarförslag om fler fritidsledare med musikkompetens på fritidsgårdarna svar Dnr 2013/ Mikael Johansson, Edsbruk har väckt ett medborgarförslag 18 april 2013 om att anställa fritidsledare med musikkompetens på landsbygdens fritidsgårdar i samband med att musikskolan läggs ner. Kommunfullmäktige beslutade , 112 att överlämna förslaget till kommunstyrelsen för beslut och besvarande. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 27 september 2013 förslag till svar på medborgarförslaget. Av svaret framgår att det i kommunens budget för 2014 finns en resursförstärkning till Kulturskolan motsvarande 400 tkr. Detta innebär att det blir möjligt att bedriva musikundervisning i kommunens samtliga skolor genom kulturskolans försorg. Någon nedläggning av Kulturskolans musikundervisning på landsbygden är inte längre aktuell. Fritidsledare med musikalisk kompetens är självklart en tillgång på fritidsgårdarna då många ungdomar har ett stort intresse av musik och det breddar fritidsgårdarnas verksamhetsområde. Det kan underlätta för att väcka intresset hos ungdomar som vill prova på att musicera, stötta ungdomar i eget musicerande och ge dem möjlighet att få uppträda inför publik. Vid nyrekrytering av fritidsledare bör man alltid beakta kompetensen hos de som anställs så att den möter upp ungdomarnas behov. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att med hänvisning till redogörelsen i kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 27 september 2013 förklara medborgarförslaget om fler fritidsledare med musikkompetens på fritidsgårdarna besvarat, samt att tacka förslagsställaren för visat intresse.

18 Kommunstyrelsen 20 (25) 15. Medborgarförslag om tillfälligt anställd samordnare mellan asylsökande och kommunen svar Dnr 2013/ Kent Hedman, Västervik har 2 maj 2013 väckt ett medborgarförslag om att kommunen anställer en samordnare under perioden september - mars som ska fungera som en länk mellan asylsökande på Lysingsbadet och kommunen i olika frågor. Kommunfullmäktige beslutade , 114 att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beslut och besvarande till förslagsställaren. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 30 september 2013 förslag till svar på medborgarförslaget. Av svaret framgår att tanken att det skulle finnas en person på Lysingsbadet som kunde fungera som länk mellan asylsökande och Västerviks kommun är god. Det är dock inte kommunens uppdrag eftersom Migrationsverket ansvarar för de berörda asylsökande boende på Lysingsbadet. Medborgarförslaget bör därmed överlämnas till Migrationsverket för kännedom. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att med hänvisning till kommunstyrelsens förvaltnings yttrande 30 september 2013 avslå medborgarförslaget om att kommunen tillfälligt ska anställa en samordnare mellan asylsökande och kommunen, samt att tacka förslagsställaren för visat intresse och skicka förslaget till Migrationsverket för kännedom.

19 Kommunstyrelsen 21 (25) 16. Valdistriktsindelningen vid valen 2014 Dnr 2013/ Kommunen ska enligt 4 kap 17 vallagen se över indelningen i valdistrikten året närmast före det år då ordinarie val till riksdagen skall hållas. Länsstyrelsen har i skrivelse 5 maj 2013 begärt kommunens översyn av valdistriktsindelningen. Varje valdistrikt ska omfatta mellan 1000 och 2000 röstberättigade. Vid särskilda skäl kan ett valdistrikt omfatta färre än 1000 eller fler än 2000 röstberättigade. Inför valet 2010 gjordes flera förändringar i valdistriktsorganisationen. Valnämnden har behandlat ärendet vid sammanträde , 6 och beslutat att föreslå att valdistriktsindelning och valdistriktens namn ska vara oförändrade inför valen Kommunstyrelsens förvaltning har enligt skrivelse 8 oktober 2013 inget ytterligare att tillföra ärendet. Valnämndens förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att föreslå länsstyrelsen att valdistriktsindelning och valdistriktens namn ska vara oförändrade.

20 Kommunstyrelsen 22 (25) 17. Valkretsindelning vid valet 2014 Dnr 2013/ Länsstyrelsen har i skrivelse 7 maj 2013 begärt kommunens besked om valkretsindelning inför valet till kommunfullmäktige Indelning i valkretsar bestäms av kommunfullmäktige. Om en kommun har fler än personer som har rösträtt, får kommunen delas in i två eller fler valkretsar. Om en kommun har fler än röstberättigade eller om det för kommunen ska utses minst 51 fullmäktige ska kommunen delas i två eller flera valkretsar. Antalet röstberättigade till kommunfullmäktige i Västerviks kommun var den 1 mars Kommunen är indelad i två valkretsar. Valnämnden har behandlat ärendet vid sammanträde , 7 och beslutat att föreslå oförändrad valkretsindelning inför 2014 års val. Kommunstyrelsens förvaltning har enligt skrivelse 8 oktober 2013 inget ytterligare att tillföra ärendet. Valnämndens förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att valkretsindelningen inför 2014 års val av kommunfullmäktige ska vara oförändrad.

21 Kommunstyrelsen 23 (25) 18. Antalet ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2013/ Länsstyrelsen har i skrivelse begärt kommunens beslut om vilket antal ledamöter och ersättare som fullmäktige ska ha under nästa mandatperiod. Beslutet ska fattas före utgången av februari månad valåret. Kommunstyrelsen beslutade att remittera länsstyrelsens skrivelse om antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige till samtliga partier för yttrande till kommunstyrelsens förvaltning senast den 30 september Yttranden har inkommit från de sju partierna (C), (FP), (KD), (M), (S), (SD) och (V). I samtliga svar förordas ett oförändrat antal ledamöter och ersättare, dvs. 57 ledamöter samt ersättare enligt det högsta antalet i 5 kap. 4 andra stycket kommunallagen (1991:900), dvs. högst hälften av det antal platser som varje parti får i kommunen. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår i skrivelse 2 oktober 2013 att antalet ledamöter och ersättare ska vara oförändrat. Detta mot bakgrund av inkomna yttranden. Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att antalet ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden ska vara oförändrat, dvs. 57 ledamöter och ersättare enligt det högsta antal som kommunallagen medger.

22 Kommunstyrelsen 24 (25) 19. Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag Dnr 2013/ Enligt kommunallagen 5 kap 33 bör en motion eller ett medborgarförslag beredas så att beslut kan fattas inom ett år från det att motionen eller medborgarförslaget väcktes. Om beredningen inte kan avslutas inom denna tid, ska detta och vad som har kommit fram vid beredningen anmälas till fullmäktige inom samma tid. Fullmäktige får då avskriva motionen eller medborgarförslaget från vidare handläggning. Kommunstyrelsen ska lämna en redovisning till kommunfullmäktige av de motioner som inte beretts färdigt. Enligt kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 1 oktober 2013 finns den 30 september 14 obesvarade motioner, varav åtta är äldre än ett år. Kommunfullmäktige kan enligt gällande arbetsordning i vissa fall överlåta till kommunstyrelsen eller annan nämnd att besluta om medborgarförslag. Styrelsen och nämnden ska löpande informera fullmäktige om de beslut som fattats med anledning av förslagen. Medborgarförslag, som inte avgjorts inom ett år från det att förslagen väcktes i fullmäktige, redovisas vid fullmäktiges sammanträden i april och oktober. 41 medborgarförslag är för närvarande obesvarade, varav 15 är äldre än ett år. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att överlämna redovisningen av obesvarade motioner och medborgarförslag per 30 september 2013 till kommunfullmäktige.

23 Kommunstyrelsen 25 (25) 20. Rapporter

Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST

Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST Kommunstyrelsen 3 (23) Ärendelista 13 oktober 2014 Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, 17 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4.

Läs mer

3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2016/

3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 6 (59) 2018-02-26 Kf Ks 54 3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden 2018-2022 Dnr 2016/371-111 Kommunfullmäktige ska enligt kommunallagen

Läs mer

UTKAST. 17. Motion om policy för besvarande av post yttrande 18. Rapporter

UTKAST. 17. Motion om policy för besvarande av post yttrande 18. Rapporter Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 22 februari 2016 Fullmäktigeärenden: 13, 17 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Helårsrapport

Läs mer

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Datum 2018-01-02 Ärendenr 2017-348.000 Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-26, 8 Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel:

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 28 oktober Ärende till kommunfullmäktige: 14 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Regional

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 45 KS/2016:25. Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 45 KS/2016:25. Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-03-14 1 (1) Sida 45 KS/2016:25 Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016 Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning ska kommunstyrelsens

Läs mer

Ärendelista 31 oktober 2016

Ärendelista 31 oktober 2016 Kommunstyrelsen 3 (21) Ärendelista 31 oktober 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6-8, 12-14 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Årskalender

Läs mer

Ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige, indelning i valkretsar och valdistriktsindelning till valet 2018

Ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige, indelning i valkretsar och valdistriktsindelning till valet 2018 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2017-08-17 KS 2017/0601 Kommunfullmäktige Ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige, indelning i valkretsar och valdistriktsindelning till valet 2018

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (28) Ärendelista 2 september 2013 Ärende till kommunfullmäktige: 12 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Månadsrapport

Läs mer

Ärenden vid kommunfullmäktiges sammanträde den 4 november 2013

Ärenden vid kommunfullmäktiges sammanträde den 4 november 2013 Ärenden vid kommunfullmäktiges sammanträde den 4 november 2013 1. Upprop och val av justerare 2. Allmänhetens frågestund 3. Redovisning av granskningsrapporter från Kommunens revisorer 4. Tjustbanans nuläge

Läs mer

Riktlinjer för beredning av motioner

Riktlinjer för beredning av motioner Riktlinjer för beredning av motioner Dokumenttyp: Riktlinje Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Riktlinjer för beredning av motioner Beslutsdatum: 2015-11-17, 182 Dokumentansvarig

Läs mer

Anslag/bevis. Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan

Anslag/bevis. Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan Valnämnden 2017-05-12 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan 8.30-10.15 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Lars-Erik Karlsson (C) Reine Antonér (M) Karl-Johan Wiktorp (L)

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 5, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 5, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (14) Ärendelista 8 februari 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 5, 6 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Bestämmelser

Läs mer

KF Ärende 9. Löpnummer i Politikerrummet: 22. Motion angående minskning av antal ledamöter i fullmäktige samt reducering till en valkrets

KF Ärende 9. Löpnummer i Politikerrummet: 22. Motion angående minskning av antal ledamöter i fullmäktige samt reducering till en valkrets KF Ärende 9 Löpnummer i Politikerrummet: 22 Motion angående minskning av antal ledamöter i fullmäktige samt reducering till en valkrets Tjänsteskrivelse 2013-09-30 KS 2012.0210 Handläggare: Karin Jirénius

Läs mer

REGLER. Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag

REGLER. Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag REGLER Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag 1 Styrdokument Handlingstyp: Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag Diarienummer: KS/2014:158 Beslutas av: kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (35) 2014-12-01 Ks 26. Medborgarförslag om att flytta kommunala pensionärsrådet (KPR) från socialnämnden till kommunstyrelsen och antagande av nytt reglemente svar

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (25) Ärendelista 12 oktober 2015 Ärenden till kommunfullmäktige: 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Delårsrapport

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön kl. 10: ,

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön kl. 10: , PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-08-22 Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön 2017-08-22 kl. 10:00-12.00, 13.00-13.55 Beslutande Yvonne Lorentzson (S) ordförande Bengt Holwaster (MP)

Läs mer

Ärendelista 23 april 2018

Ärendelista 23 april 2018 Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 23 april 2018 Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 8, 12-13, 16 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Policy,

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Hantering av motioner och medborgarförslag

Hantering av motioner och medborgarförslag Revisionsrapport Hantering av motioner och medborgarförslag Bollnäs kommun Maj 2009 Tove Färje Innehållsförteckning 1 SAMMANFATTNING OCH BEDÖMNING... 3 2 BAKGRUND... 4 2.1 UPPDRAG OCH REVISIONSFRÅGA...

Läs mer

16. Motion om valkretsindelning för Västerviks kommun vid valet 2018 svar Dnr 2016/

16. Motion om valkretsindelning för Västerviks kommun vid valet 2018 svar Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 30 (45) 2017-06-19 Kf Ks 205 16. Motion om valkretsindelning för Västerviks kommun vid valet 2018 svar Dnr 2016/314-109 Lars-Inge Karlsson (KD) för Kristdemokraterna

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Granskning av kommunstyrelsens rutiner för att bereda svar på motioner och medborgarförslag

Granskning av kommunstyrelsens rutiner för att bereda svar på motioner och medborgarförslag Revisionsrapport Granskning av kommunstyrelsens rutiner för att bereda svar på motioner och medborgarförslag Kalmar kommun 2010-09-28 Stefan Wik Innehållsförteckning 1 Bakgrund och revisionsfråga... 3

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-08-25 134 Tid 8.30-9.55 Plats Stadshuset Omfattning 150-158 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Bertil Dahl

Läs mer

Sammanträdesdatum Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S)

Sammanträdesdatum Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S) 1(7) Plats och tid Rademacherrummet, Stadshuset Klockan 13:00 14:40 Beslutande Insynsledamöter Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S) Bernt-Åke

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-05-08 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 8 maj 2018, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Information om månadsrapporten "Vi är

Läs mer

Reglemente. valnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. valnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för valnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2016-11-24 323 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: från 1 januari 2017 tills vidare A: Valnämndens verksamhet

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2019-01-31 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 5 februari 2019 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl Kommunstyrelsen 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl. 15.15 16.50 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou (S) Mats Hugosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(10) Plats och tid Svedala kommunhus, mötessal Aggarp, tisdagen den 5 september 2017 Kl 18.00-19.00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträde med Valnämnden

Sammanträde med Valnämnden Kallelse/Underrättelse Sammanträde med Valnämnden Tid: Måndagen den 14 Mars 2016, kl 17.00 Plats: Rådslaget, Rådhuset, Alingsås Information och överläggningar A/ Alingsås kommun, principer för indelning

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00 18:30 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag per 30 september 2018

Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag per 30 september 2018 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-10-08 7 (31) Ks 335 Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag per 30 september 2018 Dnr 2018/122-109 Enligt kommunallagen 5 kap 35 ska en motion

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Ekonomisk rapport

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Ekonomisk rapport Tekniska nämnden 2010-12-14 2 Förvaltningsekonomen Tn 111 Dnr 2010.22 Ekonomisk rapport Månadsrapport har upprättats (Bil.). Förvaltningsekonomen redogör för prognosen (Bil.). Underskottet för året avseende

Läs mer

175 Svar på medborgarförslag - Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer (KSKF/2017:16)

175 Svar på medborgarförslag - Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer (KSKF/2017:16) Kommunstyrelsen 2017-09-05 1(3) 175 Svar på medborgarförslag - Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer (KSKF/2017:16) Beslut Förslag till Kommunfullmäktige Medborgarförslaget anses

Läs mer

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 6 (6) Förvaltnings AB 2014-05-05 6 nr 5 Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 Kommunfullmäktige utsåg 2010-12-20

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 1 C 1 (6) REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 2017-11-27 179 Utöver vad som stadgas i kommunallagen ska följande reglemente gälla för valnämnden. Organisation

Läs mer

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Anderson Tomas Datum 2017-08-24 Diarienummer KSN-2016-1303 Valnämnden Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 Förslag

Läs mer

Ärendelista 9 maj 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 9, 10, 11, 15

Ärendelista 9 maj 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 9, 10, 11, 15 Kommunstyrelsen 3 (24) Ärendelista 9 maj 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 9, 10, 11, 15 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: 5, Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: 5, Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (16) Ärendelista 12 maj 2014 Ärende till kommunfullmäktige: 5, 11 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Uppföljning av intern

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29 ÖVERKALIX 2018-IO-29 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 29 oktober 2018, kl.09.00-09.30, sammanträdesrum 2, kommunförvaltnihgeri- Mikael Larsson (v) Anne Jakobsson (s) Sarah Karlsson

Läs mer

Sammanträde med Valnämnden

Sammanträde med Valnämnden Kallelse/Underrättelse Sammanträde med Valnämnden Tid: Måndagen den 16 Maj 2016, kl 18.00 Plats: Rådslaget, Rådhuset, Alingsås Information och överläggningar A/ Principer för indelning i valkretsar och

Läs mer

14. Valkretsindelning vid 2018 års allmänna val yttrande till länsstyrelsen Dnr 2016/

14. Valkretsindelning vid 2018 års allmänna val yttrande till länsstyrelsen Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 27 (45) 2017-06-19 Kf Ks 203 14. Valkretsindelning vid 2018 års allmänna val yttrande till länsstyrelsen Dnr 2016/371-111 Länsstyrelsen i Kalmar län har i skrivelse

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Mejeriet, Vårdträdsplan, Västervik 2 april 2019 kl

Mejeriet, Vårdträdsplan, Västervik 2 april 2019 kl 2019-04-02 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Mejeriet, Vårdträdsplan, Västervik 2 april 2019 kl. 8.30 12.00 Anna Bodjo (MP), ordförande Hans Ellervik (W) Mariann Gustafsson (V) Sverker

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-14.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Olof Röstin (M)

Läs mer

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING juni 2018 Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors i Mariestad PLANBESKRIVNING - Upphävande av detaljplan för Sprinten samt del av stadsplan

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2008-08-12 2 KS 109 Dnr 2007-310 - 13 PUT-boende alternativt förslag till boende för ungdomar med uppehållstillstånd Lessebo kommun har ett avtal med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Politikerrummet, 2017-11-14, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare Justerade paragrafer 48-57 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Kungörelse Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen)

Kungörelse Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) 1(14) 2010-12-07 Kommunstyrelseförvaltningen Kommunsekreterare Svensson, Ingegerd Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 18:00 Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

fft! /J;a./J t?k&~ Marcus Andersson ~R/~?--- Varbergs kommun Valnämnden Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ersättareej tjänstgörande

fft! /J;a./J t?k&~ Marcus Andersson ~R/~?--- Varbergs kommun Valnämnden Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ersättareej tjänstgörande 1-5 Plats och tid ande Stadshuset, sammanträdesrum A2, kl. 8.30-9.00 Ulf Prahl, (C) Inger Karlsson, (S) Andreas Björklund, (M) Lennaii Andren, (M) Karl-Johan Wiktorp, (FP) Vivi-Anne Karlsson, (S) Folke

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-10-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 oktober 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag år 2017 KS/2017:509 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE. Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag år 2017 KS/2017:509 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen 2017-12-29 Kommunstyrelsen Mikael Kjelleros-Endrell Kommunsekreterare Telefon 08 555 010 03 mikael.kjelleros-endrell@nykvarn.se Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag år 2017 KS/2017:509

Läs mer

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 50 Inledning Kommunfullmäktige firade 70-års jubileum. Sammanträdet inleddes med tal av ordföranden Hans Lindberg. Därefter uppträdde en stråkkvartett och en

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar 2 MHN 2016/53 Information om inkomna delgivningar 1. UPPHÄVER BESLUT; Länsstyrelsen upphäver det överklagande beslutet och visar ärendet åter till Miljö- och för vidare handläggning och nytt beslut. Ärendet

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 13-16, 18, 20-21. 1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 13-16, 18, 20-21. 1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (27) Ärendelista 15 april 2013 Ärenden till kommunfullmäktige: 13-16, 18, 20-21 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 15, UTKAST

Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 15, UTKAST Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 9 april 2018 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 15, 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Kulturlokaler, Spötorget

Läs mer

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.1.1 Sid 1 (5) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2010/430 2011-03-01 Ks 2011-01-18 5 2015/11 2015-02-01 Ks 2015-01-20 3 INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

Läs mer

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 9 (36) 2016-01-25 Kf Ks Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/309-010 Landstingsfullmäktige beslutade den 3 juni 2015 att tillsammans

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Förslag till valdistriktsindelning vid valet till Europaparlamentet och de allmänna valen år 2014

Förslag till valdistriktsindelning vid valet till Europaparlamentet och de allmänna valen år 2014 Utlåtande 2013:131 RI (Dnr 011-1266/2013) Förslag till valdistriktsindelning vid valet till Europaparlamentet och de allmänna valen år 2014 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 9 maj 2001 klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 27 januari 2015

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 27 januari 2015 Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 27 januari 2015 Ärendelista Sid Justering... 2 1 Information om Medborgarundersökning 2014... 3 2 Flytt av Tivoliverkets

Läs mer

Bilaga 5:11 till kommunstyrelsens protokoll den 23 februari 2005, 34

Bilaga 5:11 till kommunstyrelsens protokoll den 23 februari 2005, 34 Bilaga 5:11 till kommunstyrelsens protokoll den 23 februari 2005, 34 PM 2005 RIV (Dnr 321-838/2004) Yttrande till Länsrätten (mål 20296-04) om laglighetsprövning enligt kommunallagen om översyn av resursfördelningssystem

Läs mer

Reglemente för valnämnden

Reglemente för valnämnden Dnr 2016/269/003, Id 51286 Reglemente för valnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-27, KF 170 2 3 INNEHÅLL VALNÄMNDENS UPPGIFTER 4 Sakområden 4 Processbehörighet 4 Rätt att ingå avtal 4 Rätt att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-11-28 253 KS 400/18 Nytt reglemente för byggnadsnämnden Beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige antar nytt

Läs mer

Svar på medborgarförslag: Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer Förslag till beslut

Svar på medborgarförslag: Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer Förslag till beslut Kommunstyrelsen 2017-07-03 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2017:16 Chefsjurist Alexandra Eriksson, 016-710 27 92 1 (2) Kommunfullmäktige Svar på medborgarförslag: Begränsa tillstånd för fyrverkerier

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

HAGFORS KOMMUNFULLMÄKTIGE ARBETSORDNING

HAGFORS KOMMUNFULLMÄKTIGE ARBETSORDNING HAGFORS KOMMUNFULLMÄKTIGE ARBETSORDNING Antagen av Hagfors kommuns fullmäktige 1999-01-26 4 Senast ändrad av Hagfors kommuns fullmäktige 2014-12-15 105 INLEDNING Hagfors kommun ska aktivt arbeta för att

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-10-01. kl. 15.00. 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6. 2 Delårsbokslut per den 31 augusti KS 13/233

Sammanträdesdatum 2013-10-01. kl. 15.00. 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6. 2 Delårsbokslut per den 31 augusti KS 13/233 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-10-01 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 1 oktober 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107

5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 9 (30) 2014-02-10 Ks 5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107 Västerviks kommun heläger Västervik Resort AB. Tillsammans

Läs mer

Dag och tid Tisdagen den 2 maj 2017, klockan 15: Protokollsjustering I tur att justera är Erika Rydja Sandvik (L)

Dag och tid Tisdagen den 2 maj 2017, klockan 15: Protokollsjustering I tur att justera är Erika Rydja Sandvik (L) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 2017-04-26 1 (8) Dag och tid Tisdagen den 2 maj 2017, klockan 15:00 Plats Rinmansalen, stadshuset 1. Protokollsjustering I tur att justera är Erika Rydja

Läs mer

31Medborgarförslag angående Folkets Park

31Medborgarförslag angående Folkets Park 157 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-09 31Medborgarförslag angående Folkets Park Dnr KF 2012/0102 Sammanfattning Ulf Berggren har föreslagit att Folkparksbyggnaden

Läs mer

REGLEMENTE FÖR MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 9 1 (5) REGLEMENTE FÖR MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 2010-11-29, 182 Gäller fr o m 1 januari 2011. Detta reglemente beskriver miljö- och byggnadsnämndens

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-09-22 Ärendelista 80 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 81 Dnr 2016-000163 Remiss av förslag från barn- och ungdomskonferensen

Läs mer

Planbeskrivning. Färgaren 33, 34 och 35. Antagandehandling. Ändring av detaljplan 14-MÖL-3005 för. inom Krokslätt i Mölndal

Planbeskrivning. Färgaren 33, 34 och 35. Antagandehandling. Ändring av detaljplan 14-MÖL-3005 för. inom Krokslätt i Mölndal Planbeskrivning Ändring av detaljplan 14-MÖL-3005 för Färgaren 33, 34 och 35 inom Krokslätt i Mölndal Dnr. PU 9/14 Akt nr. 1481K-P2018/2 Antagen av KF: 2018-02-21 Laga kraft: 2018-03-21 Antagandehandling

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE I GÖTEBORG Arbetsordningen ska fastställas av ungdomsfullmäktige vid dess första möte.

ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE I GÖTEBORG Arbetsordningen ska fastställas av ungdomsfullmäktige vid dess första möte. ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE I GÖTEBORG Arbetsordningen ska fastställas av ungdomsfullmäktige vid dess första möte. 1 Övergripande uppgifter För att öka möjligheterna för barn och ungdomar att

Läs mer

Ärendelista 16 oktober 2017

Ärendelista 16 oktober 2017 Kommunstyrelsen 3 (34) Ärendelista 16 oktober 2017 Ärenden till kommunfullmäktige: 9-12, 16-17, 22, 29-30 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören

Läs mer

Reglemente för miljö- och byggnadsnämnden

Reglemente för miljö- och byggnadsnämnden REGLEMENTE Godkänd/ansvarig Kommunfullmäktige 240/2014 Beteckning 14/710-003 1(8) MBLAFS 2014:10 Reglemente för miljö- och byggnadsnämnden Antagen av kommunfullmäktige den 16 december 2014 240 och gäller

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 januari 2011 kl ajournering kl ,

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 januari 2011 kl ajournering kl , Kommunstyrelsen 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 januari 2011 kl. 8.30 15.00 ajournering kl. 8.35-13.00, 13.25-13.35 Harald Hjalmarsson (M),

Läs mer

Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag KS2017/214/01

Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag KS2017/214/01 Datum Sida 2017-09-15 1 (7) Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag KS2017/214/01 Antagna av kommunfullmäktige 2017-11-06, 127 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-01-24 21 KS 445/17 Ändring av detaljplan 14-MÖL-3005 för Färgaren 33, 34 och 35, Alfhöjdsgatan Mölndal - godkännande inför antagande Beslut

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 2. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 2. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (7) Ärendelista 14 januari 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 3-4 1. Upprop och val av justerare 2. Kommundirektören informerar 3. Investering i Västerviks hamn för båtar drivna med

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Christofer Nilsson kommunsekreterare

Kommunala pensionärsrådet Christofer Nilsson kommunsekreterare Kommunala pensionärsrådet 2015-09-11 Christofer Nilsson kommunsekreterare Upplägg: Introduktion Genomgång av den politiska organisationen Ärenden för politiska beslut Lagar som styr oss Kommunallagen Förvaltningslagen

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Delegationsordning för valnämnden

Delegationsordning för valnämnden Delegationsordning 1 (7) Delegationsordning för valnämnden Fastställd: Valnämnden 2017-05-04, 4 Delegationsordning 2 (7) Delegationsordning Förhållandet kommunfullmäktige nämnd/styrelse Kommunfullmäktige

Läs mer

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS PERSONALUTSKOTT

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS PERSONALUTSKOTT U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.1.2 Sid 1 (6) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2010/433 2011-03-01 Ks 2011-01-18 6 2015/11 2015-02-01 Ks 2015-01-20 4 INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS PERSONALUTSKOTT

Läs mer

Ove Brodin (Utbildningschef) Anette Martinsson (Nämndsekreterare) Magnus Thilén (Gymnasiechef) Carina Bertilsson (Rektor) 42-44

Ove Brodin (Utbildningschef) Anette Martinsson (Nämndsekreterare) Magnus Thilén (Gymnasiechef) Carina Bertilsson (Rektor) 42-44 1 / 18 Sammanträdesdatum Plats och tid De la Gardie Norra, Fabriksgatan, Entré 7 kl. 08:30-11:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Tomas Lidberg (S) (ordförande) Sofia Hellberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson (c)

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: LKS 11-94-214 Upprättad: 2013-01-07 Justerad: 2013-02-28, 2013-05-22 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för GULLMARSSTRAND Skaftö-Fiskebäck 1:480 m.fl. Fiskebäckskil, kommun ANTAGANDE Planen är antagen

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-17 PLATS OCH TID KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt

Läs mer