Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan."

Transkript

1 Minnesanteckningar Dagordning Presentationsrunda Rektor informerade: ets uppgift Från resultat till mål Inkomna frågor diskuteras stadievis Skolledningen presenterade sig Karin Ekstrand, rektor Ulrika Jillvert Hagman - biträdande rektor lågstadiet. Maria Bock tidigare specialpedagog ansvarig för elevhälsan för låg/mellan/högstadiet och nu vik biträdande för mellanstadiet och elevhälsan Helena Wide- fd idrottslärare tillfällig biträdande rektor för högstadiet efter Susanne Albrecht Representanterna presenterade sig och vi konstaterade god uppslutning från alla stadier. Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan. ets uppgift (se även 4 kap skollagen) Vid varje skolenhet ska det finnas ett eller flera samråd där sådana frågor behandlas som är viktiga för enhetens verksamhet och som kan ha betydelse för eleverna och vårdnadshavarna. Vårdnadshavarna informeras även om förslag till beslut i sådana frågor som ska behandlas där och ges tillfälle att komma med synpunkter innan beslut fattas. Vårdnadshavare ska även ges inblick i skolans kvalitetsarbete; mål, resultat, uppföljningsarbete Men vänta inte till föräldrarådet, det finns en process för synpunktshantering och klagomålshantering. Det finns ett internhanteringssystem. prata om förslag/klagomål gällande skolan till mentorer, och förslag/klagomål gällande fritids till fritidspedagogerna. Och därefter till biträdande rektor om man inte får gehör, ev vidare till rektor.. Telefonnummer och mailadresser anges på skolans hemsida Vad är den bästa skolan för era barn, vad är bra och vad kan bli bättre. Rektor redogjorde för skolans resultat och de utvecklingsområden skolan identifierat. har: Goda elevresultat Högsta meritvärdet i stadsdelen Andel elever godkända i alla ämnen har minskat något 1(7)

2 Förbättrade resultat avseende trygghet Studieron behöver öka Fler elever ska veta vad de ska kunna och hur de får visa sina kunskaper Identifierade utvecklingsområden: Fler elever ska nå målen i alla ämnen Andel elever som upplever studiero ska öka Alla elever ska veta vad de ska kunna och hur de får visa sina kunskaper Vad betyder detta egentligen för elever, föräldrar och skola? Karin vill att en arbetsgrupp ska arbeta ihop om detta. Kommentar från förälder: Om vi som föräldrar vara en del och stötta eleverna så måste vi få information om läget direkt, inte indirekt via eleverna. Annars läggs allt ansvar på skolan. Stockholms stads brukarundersökning visar en del av skolans resultat. Denna undersökning ges som en enkät som går ut till Förskoleklass, åk 2 (både elever och vårdnadshavare) och åk 5 samt åk 8 Skolans tertial rapport 2 (september 2018) kommer att ligga på Sofiakolans hemsida. Här finns skolans resultat presenterade. Resultaten finns även på webben. Sök på Skolblad - Sofiaskola ) gör även egna enkäter om framförallt trygghet och studiero. Resultatet analyseras i klassråd och elevråd. Skolan visade de två trapporna som alla skolor har att förhålla sig till och tillämpa för att ge de elever som behöver, stöd och särskilt stöd (skollagen) för att ge alla elever trygghet och studiero och de bästa förutsättningar för att få en god utbildning Särskilt stöd (kap 3 skollagen) Trygghet och studiero (kap 5 skollagen) Extra anpassningar inom Ordning och reda ramen för undervisningen Tillsägelse (upprepad, info vårdnadshavare) PU (pedagogisk utredning) Utvisning (samtal vårdnadshavare) ÅP (åtgärdsprogram) Skriftlig varning Rektors beslut om extra, Placering i annan klass extra, särskilt stöd ÅP Placering i annan skolenhet Permanent placering Avstängning 2(7)

3 Om barn far illa kontaktas Socialtjänsten Brott polisanmäls Just nu pågår ett arbete på skolan med att förtydliga de två trapporna Rektor redogjorde för de åtgärder som gjorts sedan det senaste föräldrarådet i maj 2018: Mer tid med mentor (om studierna, värdegrundsarbete) Halvklasstimmar i ma/ no Alla lärare behöriga och legitimerade Trygghetsgrupp elevhälsoteamet, fritidspersonal, lärarrepresentanter, övrig personal Fler accesspunkter nät (18) Projektorer i alla klassrum Digitala enheter införandeprocess Skolplattformen under införande Studieplatser, elevplatser för samvaro, plan 5 och 6 Organiserad skolgårdslek - trivselledare Kök och matsal renoverad Tillsyn och förbättrade rutiner Speciallärare med inriktning ma/ no, behovsanpassat 4-9 Budget i balans Skolan har lite fler elever totalt 880 (857 i våras) - Skolan beräknas kunna ta emot ca 900 elever. Skolan bestämmer inte själv hur många som ska vara i skola. Lokalerna sätter sina gränser för klasstorleken. Förälder lyfte frågan om bättre kommunikation, hur kan ledningen blir mer proaktiv och mer kontinuerlig i information. Rektor säger att de publicerar mer på hemsidan nu och den nya skolplattformen kommer att underlätta för kommunikation. En annan förälder lyfte att det var många barn per lärare jämfört med Sverige snittet. Rektor hänvisade till Skolbladet där jämförelsetal finns. Antal elever per lärare : 13,7 En annan förälder lyfte elever med särskilda behov - Ingen samordning för elever som har behov. Allvarliga brister är t ex att bland högstadiets lärare fanns de som inte följer de överenskomna planer för barn med särskilda behov t ex dyslexi och adhd. Flera föräldrar från högstadiet höll med. Ansågs att det var ett ledningsgruppsansvar som har brustit. Anmälda och övriga frågor stadievis Här nedan följer de frågor som högstadiet ville diskutera: 3(7)

4 Kommunikation efterlyses! Veckobrev/månadsbrev med information om vad som är på G på skolan. Föräldrarna önskar veta vad som händer på skolan. På så sätt skapar vi en trygghet/visshet om att vi gör något åt problemen. Biträdande rektor Helena svarade att det skulle hon ta med. Helena var positivt inställd till det. Vattenfontäner önskades, eftersom det inte är så fräscht att dricka ur kranarna på toaletterna. Helena lyssnade, men sa att det nog var en för dyr investering. Återkoppling efter prov/inlämningar. Den här frågan har tydligen förra biträdande Suzanne lovat att arbeta för tidigare. Man önskar att eleverna får ta hem sina prov för påsyn/underskrift. Helena vet att vi har diskuterat om den här frågan i arbetslagen. Somliga anser att det är självklart, andra vill absolut inte att proven ska tas hem. Man menar att proven återanvänds. Schemat. Man undrade vad det berodde på, varför schemat har krånglat så. Se rektorsbrev från tidigare i höst. Vikarier: Varför var det så många vikarier och framför allt, varför hade vikarierna inga instruktioner? Hur ska eleverna ta ifatt det de missat? Några arbetslag har drabbats av flera sjuka i början av hösten. Skolledningen gör nu tillsammans med lärarna en genomlysning med förbättrade vikarieinstruktioner. Matsalen. Helena berättade att det hade varit lite struligt i början, men att det nu flöt på fint. Någon förälder ville komma på besök. Hög läraromsättning. Helena informerade om att det var naturligt att några lärare slutar varje år. Inte särskilt hög omsättning i våras. Uppehållsrum för högstadiet? Helena berättade om skolans satsning på plan 5 och 6. Men, några av föräldrarna menade att det hade lovats uppehållsrum. De tyckte att aulan var ett alternativ och Helena lovade att framföra det som ett av flera förslag som kan vara tänkbart alternativ. Duschrummen var ofräscha. Helena berättade att hon personligen har varit och köpt nya duschstänger, duschdraperier och krokar till duscharna nyligen. Men, några av föräldrarna menade att det lovats uppehållsrum. De tyckte att aulan var ett alternativ och Helena framföra det som ett av flera förslag som kan vara tänkbart alternativ. Duschrummen var ofräscha. Helena berättade att hon personligen har varit och köpt nya duschstänger och krokar till duscharna. Och att de städas varje dag. Om det är smutsigt, måste vi få information om det, så åtgärdar vi det. Toaletterna - ofräscha! Samma sak. De städas varje dag. Om det inte sköts, måste eleverna säga till. Mellanstadiet med Maria Bock 4C- frågor till föräldrarådet Luft och temperatur i klassrummen? Vad är minimi/maximikrav och lever skolan upp till dessa under hela skolåret? Görs det kontinuerligt mätningar? Ja, personal anmäler till vaktmästare om det anses för kallt eller för varmt. Då görs temperaturmätning och utifrån det vidtas ev åtgärder. Ex tidig höst sattes in fläktar i ett antal klassrum. K-märkt skola, vi får inte sätta upp markiser utomhus. 4(7)

5 Säkerhetsarbetet på med tanke på obehöriga som befunnit sig i och runt skolan med dåliga/tvivelaktiga avsikter. Vad görs idag och vad kommer ni att göra för att förhindra liknande situationer? Skolan har en krisplan, rymma ut och rymma in. Det finns kameror i hela skolan och har lagutrymme att kunna se på övervakningsfilm om det skulle behövas för att utreda incidenter. Skolan polisanmäler och polis utreder. Skolan utreder sin del. Extra stöd för de elever som behöver det. När kommer en sådan person att finnas tillgänglig för åk 4? Och i vilken omfattning? Se nedan Svårt att rekrytera en lämplig behörig specialpedagog. De som söker nu, är först tillgängliga i januari. Kommer att ta in en vikare tillfälligt som ska fungera i rollen. Sex tjänster och fyra som finns plus fritidspedagoger, två lärare med 4 h i veckan. Förälder uttryckte att vissa elever upplever sig hänvisade till klassläraren och de lärare som arbetar runt omkring. Biträdande beskriv arbetsgången utifrån elevhälsoplanens rutiner. Extra anpassningar sker i klassrummet under lärarens ledning. Om detta stöd inte räcker till görs en utredning, sedan beslut om ev åtgärdsprogram. Utifrån detta kan eleven få mer riktat särskilt stöd av speciallärare. Viktigt att se över hur lärmiljön ser ut i klassrummet för eleven för att sedan göra extra anpassningar utifrån varje enskild elevs behov. Hur de extra anpassningarna går till i undervisningen, hur läraren anpassar till respektive elev - här finns ett stort arbete att göra. Man behöver ställa sig frågan i varje enskilt fall - Är det eleven som behöver hjälp utanför klassrummet eller är det mer ändamålsenligt att ge stöd som gör att läraren kan anpassa undervisningen i högre grad med eleven kvar i klassrummet. Finns det ett fungerande trygghetsteam, vad är trygghetsteamet som nu finns hur det ska arbeta? Teamet leds av kurator tillsammans med biträdande rektor Ulrika Jillvert Hagman. Teamet har succesivt blivit flera under hösten, ytterligare några är tänkta att komma till. Teamet ska i första hand arbeta förebyggande och främjande utifrån vad vi känner till om elevernas upplevda trygghet och studiero Hur agerar lärare och fritidspersonal med konflikter och mobbning mellan elever? Hur kan en elev gå blodig en hel dag utan att någon tar dem till skolsköterska och meddelar föräldrar? Skolan agerar utifrån likabehandlingsplanen och den rutin som finns angiven där. Den andra frågan hänvisas till berörd personal att besvara. Vad har ni för rutiner och krav för att få in vikarier? Vid minst ett tillfälle har eleverna fått sitta med sina mobiler nästan en hel lektion, fram tills biträdande rektor kom in de sista 10 minuterna. Det finns få vikarier att få tag på, även från vikarieförmedlingarna. Vi har telefonlistor utifrån upphandling, ibland måste biträdande ringa fem olika företag innan det finns en behörig lärare som vi har som krav. När flera är sjuka samtidigt är det svårt att få vikarier där alla är behöriga. Biträdande rektor uttrycker att arbetet i klasserna verkar fungera bra och även samarbetet mellan alla lärare En förälder uttryckte att toaletterna är ofräscha, eleven försöker hålla sig tills hon kommer hem. Verkligen inte ok. - De har lyft frågan med städbolaget, men en förälder framförde att det kanske är eleverna som ska ansvara för det och lösa problemet tillsammans. Önskemål - Kommer det att övas på ett brandalarm och utrymning. Nu har en tredje del av eleverna ny korridor och nya lärare så vet de ju inte vart de ska gå, närmast utrymningsvägar och uppsamlingsplats osv Kommer att ske i oktober. 5(7)

6 Digitalisering - hur kommer det ta sig uttryck för eleverna? Skolan kommer att informera om skolplattformen efter höstlovet. Skolan har budgeterat för fler digitala enheter och för personalen pågår utbildningar i digitalisering Gymnastikhallen - ofräscha duschar. Duscharna är relativt nyrenoverade och har duschdraperier för den personliga integritetens skull. Budgetläget för skolan? Skolan har en budget i balans. Övriga frågor från annan Skolmaten - klagomål från elever, men det finns elevinflytande via elevrådet. Föräldrar som ätit där sa att maten var bra. Vuxennärvaro - utomhus. Men det händer mycket på fotbollsplanen, fler vuxna behövs där. Biträdande rektorer ser ånyo över rastvaktsschemat. I sexan har man gymnastik bara en timme i veckan. 100 min i fyran och femman, 60 min i sexan, fast barnen behöver röra på sig två gånger i veckan. Det kommer in andra ämnen som hemkunskap, där finns det ämnet hälsa. Timplanen utökas i år sex med både hemkunskap och b-språk, för att elevernas arbetsdag ska vara jämn över stadiet minskas därför ämnet idrott. Elevens val kommer att få färre timmar under nästa läsår till förmån till ökad idrott är beslutat av riksdag och regering. Skolan följer den nationella timplanen och de anpassningar av denna som staden beslutar. Minnesanteckningar från föräldrarådet, lågstadiet (Ulrika Jillvert Hagman) Smutsigt/blött på toalettgolvet Att sitta ner och kissa kan vara en lösning för alla. Viktigt att man hjälps åt att hålla fräscht på toaletten torkar, gäller framför allt personal men också elever Rektor informerar om att man tittar på om man kan lösa detta genom att eventuellt ha dags städning. Hur arbetar s lågstadium med genusfrågor. Det är viktigt att vi i skolan uppmuntrar eleverna att prova aktiviteter som de normalt inte väljer av sig själv. Det går att lösa genom att ha ett system där alla måste prova alla de erbjudna aktiviteter innan man får göra ett eget val. Hur kan skolledningen stötta lärarna så de hinner med sitt uppdrag och kring arbete så som tex. Se till att det finns tork handdukar på toaletten och hushållspapper i klassrummet. Om lärarna inte hinner med att fylla på själva från städförrådet kan de alltid kontakta vaktmästaren som kan hjälpa till. Hur säkerställer man likvärdigheten på fritids och dess verksamhet? Genom att organisera verksamheten så dessa är snarlika samt att fritidspersonalen får möjlighet till kollegialt arbete så de kan inspirera varandra. Skolledningen har ett stort ansvar i att säkerställa likvärdigheten. Hur ser personal tätheten ut på lågstadiet? I Förskoleklass arbetar 9 pedagoger 6(7)

7 I årskurs 1-2 arbetar 8 pedagoger under skoldagen samt 5 pedagoger i fritidsverksamheten I årskurs 3 arbetar 6.5 pedagoger under skoldagen samt 4 pedagoger i fritidsverksamheten har en mycket bra personaltäthet i sina elevgrupper. Får man komma på besök i skolan en dag? Ja vi vill att ni som vårdnadshavare kommer på besök men ni måste stämma av med klassläraren så att dagen och dess verksamhet passar. Stort tack till föräldrarådsrepresentanterna för en bra dialog och ett konstruktivt möte. Tack för all värdefull input, för ert engagemang och bidrag till god skolutveckling. Vid pennan, Petra Ranhem, representant i föräldrarådet (övergripande anteckningar samt anteckningar angående frågeställningar mellanstadiet med tillägg av Maria Bock, biträdande rektor) Karin Ekstrand, rektor (avseende den övergripande delen) Helena Wide, biträdande rektor (avseende frågeställningar högstadiet) Ulrika Jillvert Hagman, biträdande rektor (avseende frågeställningar lågstadiet) 7(7)

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen 2018-12-06 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade

Läs mer

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan Punkter (dagordning) Samråd 180926 Närvarande: Kari Korpela, 6B, Karin Stattin, 5C, Kristina Strand, 8D, Ann-Christin Nilsson, 7C, Malin Leiknes, 9C, Desirée Gahlin, 4B, Carola Mohlin, 5B, 9G, Anna-Lena

Läs mer

Föräldraråd minnesanteckningar (nedtecknade av rektor Karin Ekstrand)

Föräldraråd minnesanteckningar (nedtecknade av rektor Karin Ekstrand) Föräldraråd 2018-03-08 minnesanteckningar (nedtecknade av rektor Karin Ekstrand) Dagordning: Rektor informerar Skolval PRIO VP, VB (verksamhetsplan, -berättelse) Lokaler Uppehållsrum högstadiet, studieplatser

Läs mer

Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan.

Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan. 2017-12-05 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerar: Ekonomi Enkäter Skapande skola Intressegrupper Digitalisering Utrustar och uppdaterar salar Checkpoints Värdegrundsarbete Trygghet och säkerhet

Läs mer

Rektor förklarade skolans framtagna synpunktshantering där det står att vid synpunkter/ klagomål vart man vänder sig:

Rektor förklarade skolans framtagna synpunktshantering där det står att vid synpunkter/ klagomål vart man vänder sig: 2017-10-19 Minnesanteckningar Dagordning ets uppgift Resultat och mål Anmälda frågor Rektor hälsade alla välkomna En presentationsrunda ets uppgift Rektor gick igenom föräldrarådets uppgift och kopplade

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6530 Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hässelbygårdsskolan i Stockholms kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) s beslut Föreläggande

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Plan mot kränkande behandling

Plan mot kränkande behandling Plan mot kränkande behandling Vedevågs skola Förskoleklass, grundskola och fritidshem 2018 Inledning Skolan har ansvar för att arbeta med aktiva åtgärder för att motverka diskriminering och på annat sätt

Läs mer

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY - 2017-2018 En god samverkan mellan föräldrar och skola är viktig för elevens kunskapsutveckling och utveckling i övrigt. Målet är att varje elev ska få goda förutsättningar

Läs mer

Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar.

Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar. Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar. Hörnefors centralskola, Förskoleklass och Fritidshemmet Ankaret F Ö R E T A G 1 Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar. Hörnefors centralskola,

Läs mer

Skolråd Årstaskolan. - Dan 1E, Bakgården. - Joakim 1D, Bakgården. - Hasse 2C, Bakgården. - Annika 0B, Sörgården. - Anna 0D, Tegelbo.

Skolråd Årstaskolan. - Dan 1E, Bakgården. - Joakim 1D, Bakgården. - Hasse 2C, Bakgården. - Annika 0B, Sörgården. - Anna 0D, Tegelbo. Skolråd Årstaskolan Närvarande föräldrar - Dan 1E, Bakgården - Joakim 1D, Bakgården - Hasse 2C, Bakgården - Annika 0B, Sörgården - Anna 0D, Tegelbo - Said, Tegelbo - Karin, Tegelbo - Kristoffer årskurs

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritids åk 1-6, 7-9, grundsärskolan, fritids, åk 1-8, Ansvariga

Läs mer

Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017

Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017 Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Plan mot kränkande behandling läsår 2018/2019 Rösjöskolan

Plan mot kränkande behandling läsår 2018/2019 Rösjöskolan Plan mot kränkande behandling läsår 2018/2019 Rösjöskolan Verksamheter som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-6 och fritidsverksamhet. Ansvarig för planen: Gabriella Ceder, rektor, och

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2018 2019 Innehållsförteckning

Läs mer

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen fritidshem, förskoleklass och skola Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Trödje skola 2015-11-30 Ny plan upprättas 2016-11-30 1 Innehåll Inledning... 3 Vision... 3 Definitioner... 3 Sammanfattning... 4 Medverkan av barn

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET 2018-2019 TRYGGHET OCH STUDIERO - De rutiner vi har som bygger på Skollagen samt trivselregler och hög vuxennärvaro fungerar väl, både enligt lärare,

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Guldkroksskolan F-6 Bläckfisken

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Guldkroksskolan F-6 Bläckfisken Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Guldkroksskolan F-6 Bläckfisken Läsåret 2016/2017 2(7) 3(7) Vision och mål På vår skola ska ingen elev bli utsatt för diskriminering, trakasserier

Läs mer

Likabehandlingsplan Pilbäckskolan Läsåret 2017/2018

Likabehandlingsplan Pilbäckskolan Läsåret 2017/2018 Likabehandlingsplan Pilbäckskolan Läsåret 2017/2018 Innehåll Likabehandlingsplan Pilbäckskolan Läsåret 2017/2018... 1 Innehåll... 1 Inledning... 2 Utbildningsförvaltningens mål... 2 Pilbäckskolans mål...

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2014-06-05 ) Gäller för: Norrgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2014-06-05 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10346 Haninge kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tungelsta skola i Haninge kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10346

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Karlstads kommun barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyeds skola i Karlstads kommun 2(11) Uppföljning av tillsyn i Nyeds skola

Läs mer

Trygghet och trivsel

Trygghet och trivsel Barn och elever känner sig trygga hos oss. Det här gör vi för att ge ditt barn trygghet och studiero. Vet du om att det finns en likabehandlingsplan i ditt barns skola? Du som vårdnadshavare är viktig

Läs mer

Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret

Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2017 2018 Innehåll 1. Bakgrund och syfte... 2 2. Definitioner... 2 3. Mål... 2 4. Förebyggande aktiviteter...

Läs mer

VISÄTTRASKOLANS ELEVHÄLSOPLAN

VISÄTTRASKOLANS ELEVHÄLSOPLAN VISÄTTRASKOLANS ELEVHÄLSOPLAN Det här dokumentet innehåller en beskrivning av hur Visättraskolans elevhälsoteam är uppbyggt samt en beskrivning elevhälsoteamets fokusområden inför läsåret 2014/2015. Innehåll

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling OVANÅKERS KOMMUN 2016-09-30 Barn- och utbildning Rotebergs skola Chris Sommar Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Vår målsättning: Alla ska trivas i skolan.

Läs mer

HANDLINGSPLAN TRYGGHETSTEAM. Arbete mot mobbning och annan Kränkande behandling Vid Ramdalsskolan F-5

HANDLINGSPLAN TRYGGHETSTEAM. Arbete mot mobbning och annan Kränkande behandling Vid Ramdalsskolan F-5 HANDLINGSPLAN TRYGGHETSTEAM Arbete mot mobbning och annan Kränkande behandling Vid Ramdalsskolan F-5 På Ramdalsskolan arbetar vi efter Österholms modellen som är ett forskningsbaserat handlingsprogram

Läs mer

Höglandsskolans Plan mot kränkande behandling

Höglandsskolans Plan mot kränkande behandling Höglandsskolans Plan mot kränkande behandling 2018 1 Innehåll Grunduppgifter 3 Vår vision 3 Planen gäller från 3 Framtagande av planen 3 Utvärdering 4 Kartläggning och analys av risker för kränkande behandling

Läs mer

Välkommen till Trollbodaskolan!

Välkommen till Trollbodaskolan! Policydokument Sida 1 (4) Läsår 2018/2019 Välkommen till! Förväntansdokument föräldrar Med detta förväntansdokument hälsar vi dig välkommen till oss på. Skolans verksamhet har två övergripande mål som

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Läsår 2018/2019 Planen gäller från: 2018-08-16 Planen gäller till: terminsstart 2019-08- Utvärdering och revidering

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2018-10-01 2019-09-30 Bäsna skola 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Skolans vision samt delaktighet:... 3 Utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Sida 2 av 5 Lärarna har regelbundet följt upp med eleverna frågan om arbetsro i klassrummet. Undervisning Skolan har genomfört de åtgärder som föresla

Sida 2 av 5 Lärarna har regelbundet följt upp med eleverna frågan om arbetsro i klassrummet. Undervisning Skolan har genomfört de åtgärder som föresla Sida 1 av 5 Fågelforsskolan 6-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola a för planen Rektor Vuxenteam Vår vision Eleverna har

Läs mer

Hermodsdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hermodsdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hermodsdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, förskoleklass och grundskola Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

PITEÅ KOMMUN PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SOLANDERSKOLAN 4-9 SKOLENHET

PITEÅ KOMMUN PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SOLANDERSKOLAN 4-9 SKOLENHET PITEÅ KOMMUN PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SOLANDERSKOLAN 4-9 SKOLENHET Innehåll Grunduppgifter... 2 Vår vision... 2 Utvärdering... 3 Främjande insatser... 3 Kartläggning... 4 Förebyggande

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling Lackarebäcksskolan Läsåret 2018/2019 Introduktion Omfattning Planen omfattar Lackarebäcksskolan grundskola F-6, grundsärskola samt fritidshemmen

Läs mer

Kungsgårdsskolans plan mot diskriminering och annan kränkande behandling

Kungsgårdsskolans plan mot diskriminering och annan kränkande behandling Kungsgårdsskolans plan mot diskriminering och annan kränkande behandling 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Planen gäller för förskoleklassen, grundskolan, grundsärskolan,

Läs mer

Fördjupad kartläggning

Fördjupad kartläggning UN/2016:259 Fördjupad kartläggning Instruktioner Inför mötet Informera eleven om att vårdnadshavare kommer att kontaktas för ett nytt möte. Kontakta båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Berätta att

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN Molla förskoleklass, grundskola och fritidshem

LIKABEHANDLINGSPLAN Molla förskoleklass, grundskola och fritidshem Bakgrund LIKABEHANDLINGSPLAN 2016-2017 Molla förskoleklass, grundskola och fritidshem Planen grundar sig på diskrimineringslagen 2 kap. 5, 6, 7 och Skollagen 6 kap. Både diskrimineringslagen och 6 kapitlet

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Knutsbo skola grundskola åk 1-4 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll Styrkort 2016-2017...

Läs mer

2012/13 Verksamhetsplan, Johan-Olovskolan

2012/13 Verksamhetsplan, Johan-Olovskolan 2012/13 Verksamhetsplan, Johan-Olovskolan Olofsson Jerker Johan-Olovskolan 2013-01-01 Organisation... 2 Skolledning/administration... 2 Pedagogisk personal... 2 Personal... 2 Fortbildning... 2 Arbetmiljö...

Läs mer

Hågadalsskolan 2015/16

Hågadalsskolan 2015/16 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÅGADALSSKOLAN Hågadalsskolan 2015/16 Reviderad 151202 Elevhälsoplan Elevhälsoplanen ska vara ett stöd och ett verktyg för alla som arbetar med eleverna på vår skola. Skolans elevhälsoarbete

Läs mer

Elevhälsoarbete i Laxå kommun 2017/2018

Elevhälsoarbete i Laxå kommun 2017/2018 Elevhälsoarbete i Laxå kommun 2017/2018 Åtgärdande: Klassarbete, utvecklingsbedömning, särskild undervisningsgrupp Förebyggande: Workshops, Drop in, tidsbokning, salutogent, föra in begrepp såsom mentalisering,

Läs mer

Likabehandlingsplan i Laxå kommun på alla skolor

Likabehandlingsplan i Laxå kommun på alla skolor 1 Likabehandlingsplan i Laxå kommun på alla skolor Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass-årskurs 1-9 och Fritidshem. Ansvariga för planen Rektorer på samtliga enheter. Trygghetsteam,

Läs mer

Likabehandlingsplan för. Hammerstaskolan

Likabehandlingsplan för. Hammerstaskolan 1 Likabehandlingsplan för Läsåret 2013-2014 Likabehandlingsplanen är vår gemensamma plan för att förebygga, upptäcka och åtgärda alla former av kränkande behandling och mobbning. Planen innefattar både

Läs mer

På Rönnowskolan råder nolltolerans när det gäller kränkningar och överträdelser mot skolans demokratiska värdegrund.

På Rönnowskolan råder nolltolerans när det gäller kränkningar och överträdelser mot skolans demokratiska värdegrund. Ordningsregler Läsåret 2016/2017 Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens frihet

Läs mer

Elever i behov av särskilt stöd

Elever i behov av särskilt stöd Elever i behov av särskilt stöd Handlingsplan för Ekebyhovskolan 2014 Ekebyhovskolan Ansvarig chef: Inga-Lill Håkansson INNEHÅLL SYFTE OCH MÅL...3 VÅRA STYRDOKUMENT...4 ELEVSTÖDSTRAPPAN...5 STÖDTEAMET...7

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

ADOLFSBERGSSKOLAN 7-9

ADOLFSBERGSSKOLAN 7-9 ADOLFSBERGSSKOLAN 7-9 TRYGGHETSPLAN 2013/2014 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Adolfsbergsskolan 7-9 Innehållsförteckning: Inledning s. 1 Visioner för barn i Örebro kommun Ny lagstiftning

Läs mer

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017/2018 1.Grunduppgifter 1.1 Verksamhetsformer som

Läs mer

Stenhammarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och likabehandlingsplan

Stenhammarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och likabehandlingsplan dec 2016 Stenhammarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och likabehandlingsplan Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 7-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Lindeparkens gymnasiesärskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Lindeparkens gymnasiesärskola Sida 1 (8) Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen gymnasiesärskola och korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt lagen om stöd och service till

Läs mer

Trygghetsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling för. läsåret (9)

Trygghetsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling för. läsåret (9) 1 (9) Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling för läsåret 2016-2017 Vision Alla som vistas i skolan ska känna trygghet och trivsel. Skolans regler och värdegrund ska genomsyra all

Läs mer

Handlingsplan och arbetsgång för elevhälsan LKC 7-9 2014-2015

Handlingsplan och arbetsgång för elevhälsan LKC 7-9 2014-2015 Handlingsplan och arbetsgång för elevhälsan LKC 7-9 2014-2015 Elevhälsans mål: Elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. I lagen anges att elevhälsan

Läs mer

Så ger vi din tonåring bra förutsättningar i gymnasiet

Så ger vi din tonåring bra förutsättningar i gymnasiet Så ger vi din tonåring bra förutsättningar i gymnasiet Information till dig som är vårdnadshavare för en elev som går på kommunal gymnasieskola i Haninge. Om samarbete, ansvar, trygghet och vad du som

Läs mer

Så ger vi ditt barn bra förutsättningar i skolan

Så ger vi ditt barn bra förutsättningar i skolan Så ger vi ditt barn bra förutsättningar i skolan Information för dig med barn i grundskola eller förskoleklass i Haninges kommunala skolor. Om samarbete, ansvar, trygghet och vad du kan göra för att ditt

Läs mer

Liljeforsskolans hälsofrämjande och förebyggande arbete

Liljeforsskolans hälsofrämjande och förebyggande arbete Liljeforsskolans hälsofrämjande och förebyggande arbete På Liljeforsskolan arbetar vi på olika sätt med hälsofrämjande insatser: Rastaktiviteter organiserade lekar på rasterna. Vi har även Aktivitetsbanor

Läs mer

Trygghet och studiero

Trygghet och studiero Trygghet och studiero Skolans värdegrund och vision På Råbyskolan har vi höga förväntningar på våra elever, deras vårdnadshavare och på oss själva. Vi jobbar för att öka tryggheten självtilliten och respekten

Läs mer

Furutorpskolan F-6 Hässleholms kommun Läsåret 14/15 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR FURUTORPSKOLAN F-6

Furutorpskolan F-6 Hässleholms kommun Läsåret 14/15 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR FURUTORPSKOLAN F-6 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR FURUTORPSKOLAN F-6 Reviderad augusti 2014 1 Innehållsförteckning 1. Vår vision 2. Till dig som elev 3. Till dig som vårdnadshavare 4. Till dig som personal

Läs mer

Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen # Förskoleklass # Skolbarnomsorg # Grundskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

ELEVHÄLSOPLAN. Rutiner och organisation för elevhälsoarbetet på Urfjäll. Läsåret 2013-2014

ELEVHÄLSOPLAN. Rutiner och organisation för elevhälsoarbetet på Urfjäll. Läsåret 2013-2014 ELEVHÄLSOPLAN Rutiner och organisation för elevhälsoarbetet på Urfjäll Läsåret 2013-2014 Urfjälls Montessoriskola Rektor Mette Sandh Urfjällsvägen 2 Telefon 08-581 740 42 196 93 Kungsängen E-mejl rektor@urfjall.se

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7199 Enköpings kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i S:t Iliansskolan i Enköpings kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och. kränkande behandling. Läsåret 2014-2015. Kristinebergskolan

Plan mot diskriminering, trakasserier och. kränkande behandling. Läsåret 2014-2015. Kristinebergskolan 1(11) Barn- och utbildningsförvaltningen Kristinebergskolan Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Läsåret 2014-2015 Kristinebergskolan 2 Innehållsförteckning Kristinebergskolans

Läs mer

Hågadalsskolan 2016/17

Hågadalsskolan 2016/17 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÅGADALSSKOLAN Reviderad 160818 Hågadalsskolan 2016/17 Elevhälsoplan Elevhälsoplanen ska vara ett stöd och ett verktyg för alla som arbetar med eleverna på vår skola. Skolans elevhälsoarbete

Läs mer

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsår: 18/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola f-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöjs rektorsenhet Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018-2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 samt fritidshem

Läs mer

Plan för elevhälsan, Torsbergsgymnasiet 2014/2015

Plan för elevhälsan, Torsbergsgymnasiet 2014/2015 Torsbergsgymnasiet 2015-04-29 Plan för elevhälsan, Torsbergsgymnasiet 2014/2015 Syfte Planen syftar till att ge en tydlig struktur för de olika typer av insatser och åtgärder som är tänkbara för att främja

Läs mer

Trygghetsplan för Glanshammars skola 2015

Trygghetsplan för Glanshammars skola 2015 Trygghetsplan för Glanshammars skola 2015 TRYGGT OCH ROLIGT LÄRANDE 1 Innehåll Grunduppgifter...3 Utvärdering...4 Främjande insatser...4 Kartläggning...7 Förebyggande insatser...7 Rutiner för akuta situationer...8

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Rättelse * av beslut enl 26 förvaltningslagen (FL 1986:223) den729 juni,20 ( Mölndals kommun /Madeleine Olofsson skola@molndal.se efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Almåsskolan

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete

Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete 2018-2019 Presentation av verksamheten Holstagårdsskolan är en F-9-skola med 438 elever och ca 50 medarbetare, inklusive förskoleklass och fritidspersonal.

Läs mer

Föräldraråd den 10/2 2009

Föräldraråd den 10/2 2009 Föräldraråd den 10/2 2009 Närvarande: Föräldrar: Helene Gustafsson, Jessica Johansson, Ingrid Aronsson, Cecilia Engström, Pernilla Bergqvist, Ronnie Aronsson, Helen Bounivier, Mia Petersson Elever: Magnus

Läs mer

Verksamhetsidé och handlingsplan för ökad måluppfyllelse Norrtullskolan 7-9, läsåret 2017/18

Verksamhetsidé och handlingsplan för ökad måluppfyllelse Norrtullskolan 7-9, läsåret 2017/18 Verksamhetsidé och handlingsplan för ökad måluppfyllelse Norrtullskolan 7-9, läsåret 2017/18 Verksamhetsidé och handlingsplan för ökad måluppfyllelse Norrtullskolan 7-9, läsåret 2017/18 På Norrtullskolan

Läs mer

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Björke Skola Ny plan upprättas 2019-11-30 1 Innehåll Inledning... 3 Vision... 3 Definitioner... 3 Sammanfattning... 4 Medverkan av barn och elever...

Läs mer

Syfte Syftet är att tydliggöra skolans arbetssätt vid fall av diskriminering, trakasserier och kränkande behandling.

Syfte Syftet är att tydliggöra skolans arbetssätt vid fall av diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Syfte Syftet är att tydliggöra skolans arbetssätt vid fall av diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Denna rutin är en del av skolans likabehandlingsplan samtidigt som den ingår i verksamhetshandboken.

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Källängens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Källängens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Källängens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår 2018/2019 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetens namn Källängens skola Verksamheter som omfattas

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

2018 Elevhälsoarbete grundskolor 1. Elevhälsan- hur väl tycker du att påståendet stämmer på din skola?

2018 Elevhälsoarbete grundskolor 1. Elevhälsan- hur väl tycker du att påståendet stämmer på din skola? 01-10- 1 (1) Bilaga 1. Webb-enkät Kartläggning och utvärdering av Nacka kommuns grundskolors elevhälsoarbete Webbenkät 01 Elevhälsoarbete grundskolor 1. Elevhälsan- hur väl tycker du att påståendet stämmer

Läs mer

Gruvans skolor och Tystberga skolas utgångspunkt är att den som uppger att han eller hon har blivit kränkt, alltid tas på allvar.

Gruvans skolor och Tystberga skolas utgångspunkt är att den som uppger att han eller hon har blivit kränkt, alltid tas på allvar. I denna plan redogörs kort för de begrepp som används, sedan beskrivs skolornas rutiner och fortlöpande arbete mot kränkningar mer ingående. Planen bidrar även med en översikt för de insatser vi gör i

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Upprättad: 150114 Upprättad: 150615 Gäller till: 160831 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkskolan och Kyrkskolans fritidshem Innehåll Vår vision Vad säger lagen Till dig som elev Till

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola 1-3, fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2017-08-23 ) Gäller för: Brunnsgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2017-08-23 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Hålabäcksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2016/2017

Hålabäcksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2016/2017 2016-09-28 2017-09-27 Uppdaterad av Jerry Spekal Hålabäcksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2016/2017 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Styrdokument... 3 3. Vad är

Läs mer

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids Läsår 2014-2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer