Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan."

Transkript

1 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerar: Ekonomi Enkäter Skapande skola Intressegrupper Digitalisering Utrustar och uppdaterar salar Checkpoints Värdegrundsarbete Trygghet och säkerhet Antagning Anmälda och övriga frågor stadievis Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan. Ekonomi Skolan har med de åtgärder som presenterades under förra mötet lyckats få en budget i balans. Skolan kommer att redovisa ett 0 resultat avseende driftsbudgeten. Skolan har inte behövt göra några neddragningar personalmässigt, däremot har en tjänst som IT samordnare inte tillsatts. Skolan har istället fördelat uppdrag inom IKT till skolans IT tekniker, IT pedagog och till en nyinrättad IKT (ICT) grupp. Skolan har också kunnat fylla upp med ytterligare några elever där klasserna varit mindre än vad kapaciteten anger. Skolan har den senaste tiden kunnat göra de förbättringar som var budgeterade, ex nya stolar till bildsalarna, ljuddämpande bollar till stolar i matsalen, utökning av digital utrustning i klassrummen som projektorer, Ipads, datorer. Enkäter Skolan kommer efter önskemål från eleverna att genomföra skolans egen elevenkät två gånger per termin. Därtill kommer den årliga Brukarundersökningen. Antalet enkäter per läsår anses på detta sätt rimliga, eftersom det också är viktigt att ta hand om resultatet och vidta ev åtgärder, så att eleverna ser att deras svar tas på allvar. Under höstterminen 2017 har det genomförts elevenkäter, men också Skolinspektionens större Skolenkät, vilken såväl vårdnadshavare och elever i åk 2, 5, 8 fått möjlighet att besvara. Till detta har skolan genomfört en personalenkät. I januari 2018 genomförs ånyo Stockholms 1(7)

2 Stads årliga brukarundersökning. Skolan kommer med dessa resultat att ha ett gott underlag för att prioritera åtgärder och utveckla skolan. Skapande skola Skolan har ansökt om och fått tilldelade medel inom ramen för Skapande skola projektet, ett samarbete mellan bland andra Statens kulturråd och Stockholms Stad. Det finns tydliga anvisningar om hur medlen ska användas, men tanken är att skolan ska ha ge kulturupplevelser av professionella kulturaktörer. Varje stadium gör en plan för året om hur man vill använda pengen (i år ca 165 kr/ elev). Intressegrupper För att underlätta arbetet utifrån skolans verksamhetsplan och de åtaganden som finns beskrivna där, har skolan bildat så kallade intressegrupper bland lärare/ pedagogisk personal vilka har till uppdrag att ta fram förslag på hur verksamheten kan utvecklas för högre måluppfyllelse. Gruppernas arbete och resultat av diskussionerna kommer att beskrivas i nästa års verksamhetsplan. Ex på intresse grupper: Trygghetsgrupp, Betyg och bedömningsgrupp, gruppen för skolans systematiska kvalitetsarbete, IKT grupp om skolwebb och digitalisering, gruppen för skolans fysiska miljö. De olika förslagen kommer att tas upp i såväl personalgrupp som i elevgrupperna innan de fastställs. Digitalisering Som ovan nämnts så har skolan en intressegrupp för att se vilka steg skolan behöver ta mot ett alltmer digitaliserat samhälle. Gruppen har börjat titta på den del som handlar om digital kommunikation och då med fokus på Stockholms Stads skolwebb, vilken i förlängningen kommer att utgöra grunden i Stadens nya skolplattform. När lärarna/ pedagoger/ skolledning har tagit fram en modell för hur vi kommunicerar via webben, så kommer vårdnadshavarna vid tillfälle under våren, att bjudas in för en genomgång. Det andra steget i digitaliseringen tas succesivt. Skolan är en del i Stockholms Stads satsning och vi håller tempo med övriga skolor i Staden. Detta steg handlar om hur många digitala enheter (Ipads, datorer) skolan investerar i per år. Eleverna ska i allt större utsträckning ha tillgång till ett digitalt verktyg. Under året som gått har skolan utöver de som finns hyrt in 90 datorer ytterligare, samt köpt in ytterligare ca 50 Ipads. Det tredje steget handlar om att ge kompetensutveckling till skolans personal. Skolan har under hösten haft tre fortbildningskvällar i skolwebben för lärarna. Beroende på personalens olika kompetenser så kommer skolan att fortsätta erbjuda fortbildning i hur vi använder digitala enheter, både som kommunikationsverktyg, men också hur de blir ett ändamålsenligt verktyg i undervisningen. 2(7)

3 Upprustar och uppdaterar salar Skolan har haft fysisk skyddsrond, lärare och pedagoger har gjort en inventering av vad som saknas för att våra salar ska vara funktionella. Ex har kemi- och laborationssalar fått, eller kommer att få, ny utrustning i delar, trasiga projektorer har ersatts med nya osv. Det ekonomiska utrymmet har gjort detta möjligt. Checkpoints Skolan har två gånger per termin så kallade checkpoints där lärare signalerar om en elev riskerar att inte nå målen för utbildningen. Skolan har under höstterminen tagit ett större grepp och tydliggjort inom vilka områden i respektive ämne en elev behöver stöd. Detta är sedan på ett tydligt sätt kommunicerat med speciallärarna och andra berörda parter så att elevens stöd snabbt ska ge resultat. Stödet har också tidsbegränsats på så sätt att en uppföljning och utvärdering av insatserna för varje elev görs efter två månader, med en ev fortsättning ytterligare två månader osv. Utöver checkpoints har skolan en betygsgenomgång efter termins-/ läsårsslut. Till detta kommer också årliga klasskonferenser. Förutom duktiga lärare så har skolan med denna struktur, på ett övergripande plan betydligt större koll på, i vilken omfattning vidtagna åtgärder är ändamålsenliga och leder till avsett resultat och därmed en god måluppfyllelse för våra elever. Värdegrundsarbete Skolan har, med utgångspunkt i likabehandlingsplanen haft fokus på det förebyggande och främjande arbetet för att motverka och förhindra all form av kränkande behandling. Skolans kurator har på ett aktivt sätt delgett lärare och pedagoger lektionsförslag, värdegrundsövningar mm. Flera av dessa övningar har genomförts på mentorstid, antingen av elevrepresentanter med stöd av mentorerna eller av skolans personal. Parallellt med detta har skolan haft en studiedag under novemberlovet då temat varit tillgängligt lärande, ett material från Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) i syfte att all undervisning ska göras tillgänglig för alla elever. Skolan hade också under nämnda dagar en genomgång av rutinen om hur vi agerar om vi får signaler att en elev upplever sig kränkt/ trakasserad. Allt som kommer till skolans kännedom tas på allvar och all personal har i uppdrag att följa rutinen. Parallellt med de strömningar som finns i samhället och i samhällsdebatten så är skolans likabehandlingsarbete i fokus. Skolan har haft möte med lärarna i samhällsorienterande ämnen för att se hur skolans värdegrundsarbete och det budskap som finns bakom ex metoo rörelsen, kan kopplas till undervisningen om vårt förhållningssätt och bemötande av varandra. 3(7)

4 Trygghet och säkerhet Skolan har tagit ytterligare steg för en trygg och säker skola. Lågstadiet har skickat ut nya rutiner om öppning och stängning, för vårdnadshavarnas kännedom. Skolan begränsar antalet öppna portar tidig morgon och sen eftermiddagstid. Skolans ledning har deltagit i fortbildning om säkerhetsfrågor. Skolan har anmält intresse för att en liknande utbildning ska ges till all personal. Det är dock väntetid på utbildningstillfällen, men förhoppningsvis genomförs utbildningen inom året Den del som handlar om enklare anvisningar vid hot och ev behov av så kallad inrymning delges anställda i personalmöten/ arbetsplatsträffar. Detta görs i förebyggande syfte, en slags inre beredskap för sådant vi hoppas vara förskonade från. Antagning Det är snart dags för skolvalet till nästa läsår. Skolan har 84 platser i blivande förskoleklass. Vi har även kapacitet att ta in fler elever i vissa årskurser vilket är gynnsamt för skolans ekonomi. Beroende på hur många som söker plats i till årskurs 7, beroende på hur många elever som kan beredas plats på andra skolor på Södermalm, så har vi att ta ställning till om vi ska ta emot tre eller fyra klasser i årskurs 7. Vi har skapat en beredskap och gjort båda alternativen möjliga. Det viktiga är att alla elever som bor på Södermalm kan beredas plats i någon av våra skolor på ön. Vi har också att ta hänsyn till att våra närliggande, såväl Katarina Södra skola, som Tullgårdsskolan och Hamnskolan endast är F-6 skolor. Vi kommer att ta ett gemensamt grepp skolorna emellan. Det är först efter valperioden den 15 februari som vi kan ta slutgiltig ställning till tre eller fyra paralleller i åk 7,. Informationen ovan togs emot positivt och frågan ställdes om föräldrarådets uppgift i förhållande till den nulägesbild som nyss getts, med svaret att det är värdefullt att få rådets reflektioner och synpunkter på skolans resonemang och prioriteringar. Kanske kan någon eller några vara behjälpliga i delar, i det arbete som ligger framför oss. Rådet får gärna komma med förslag. Samtalet får fortsätta stadievis, då vi också lyfter och behandlar de anmälda frågorna samt om det är någon övrig fråga för dagen. Rådet påminde om en bildad arbetsgrupp som inte har kommit igång med sitt arbete. Biträdande rektor Suzanne Albrecht och skolans kurator fick i uppdrag att ånyo ta tag i och starta upp gruppens arbete. Anmälda och övriga frågor stadievis Rådet delades upp i en grupp bestående av representanter för F-6, samt en grupp för 7-9. Samtalen leddes av respektive biträdande rektor Ulrika Jillvert Hagman F-6 och Suzanne Albrecht 7-9 Följande frågor lyftes i F-6: Föranmälda frågor F-3 4(7)

5 Brist på vikarier? Biträdande rektor redogör för Vikariepolicy F-3. De första dagarna en lärare är frånvarande genomför fritidspersonalen den pedagogiska planeringen. Detta för att fritidspersonalen känner eleverna väl och är insatta i undervisningen. Det har visat sig att undervisningen och lärandet får bättre förutsättningar om vår fritidspersonal genomför den än en okänd, många gånger outbildad person som kommer och vikarierar. Istället har skolan möjlighet att ta in ersättare för fritidspersonalen under fritidshemstid. Behovet bedöms från dag till dag beroende på antal elever och hur den totala personalsituationen ser ut. Det finns inget vikariestopp från skolledningen. anlitar upphandlade vikarieförmedlingar. Mobil till varje klass (fritids) Skolan kommer inte att skaffa fler mobiltelefoner till fritidsverksamheten än de som finns nu (en till varje klass). Biträdande rektor informerade om att man kan nå skolan också via andra telefonnummer såsom t.ex. expeditionen alternativt biträdande rektorer om man behöver få kontakt med sitt barn Biträdande rektor ska följa upp överenskommelsen mellan fritids och vårdnadshavare gällande att vårdnadshavare ska sms:a till fritidsavdelningen. Detta fungerar inte för att vårdnadshavare inte får bekräftat att sms:et har kommit fram. Biträdande rektor lyfter värdet av ramtider och tydliggörande av överenskommelser mellan vårdnadshavare och barn om när och hur eleverna ska gå hem. Skolan ser ett värde i att vårdnadshavare kommer till skolan och hämtar sitt barn för det ger utrymme för kommunikation mellan hem och skola. Mellanmål, varför serveras sötade mellanmål? Biträdande rektor följer upp hur det kommer sig att det serveras bl.a. sötad yoghurt på mellanmålet och återkommer med svar. Skolledningen är väl insatt i Livsmedelsverkets riktlinjer och arbetar med dem. Fritidspersonalens uppdrag under skoldagen, PE-ämnen Det finns inget hinder för att fritidspersonal är med under de praktiskt-estetiska ämnena. Biträdande rektor följer upp vad behovet är och om behov finns organiserar för det Inga föranmälda frågor. Övriga frågor Klubben, och mobilanvändningen respektive organiserad verksamhet. Biträdande rektor berättar om att klubben håller på att förtydliga sin verksamhetsplan som kommer att innefatta hantering av mobiltelefoner samt hur man organiserar verksamheten och erbjuder ett alternativ. 5(7)

6 Delat omklädningsrum kan skapa oro bland barnen. Biträdande rektor ser över hur omklädningsrumssituationen ser ut, vilka klasser delar omklädningsrum och hur ser personalorganisationen ut. Hur arbetar skolan med sociala medier? Biträdande rektor informera om att det är en åldersgräns på 13år för att få tillgång till sociala medier såsom t.ex. instagram, KIK och snapchat m.fl. och att det är vårdnadshavarens ansvar om deras barn har tillgång till sociala medier. Om en kränkning har skett på sociala medier och den påverkar eleverna i skolan arbetar skolan utifrån sina rutiner och tar ansvar för att eleverna ska ha goda relationer i skolsituationen. Följande frågor lyftes i 7-9 Vikarier Några föräldrarepresentanter framför att vissa klasser upplever sig ha haft många vikarier. Det fanns en önskan om att få ner antalet vikarier per ämne vid längre sjukdom. Biträdande rektor svarade att använder sig av Staden upphandlade vikarieförmedlingar. Vår ambition är vid varje tillfälle att få en vikarie som har möjlighet att stanna under den period som den ordinarie läraren är frånvarande, men detta är tyvärr inte alltid görligt då vikarien redan innan kan vara uppbokad på andra uppdrag. Det är också ofta svårt att bedöma sjukdomsperiodens längd. Det framfördes önskemål om att målsman ska informeras om när klassen har vikarie under en längre period genom veckobrev eller blogg. Förslaget mottogs positivt av skolledningen. Det framfördes även önskemål om att målsman ska informeras av ordinarie lärare när denna är tillbaka om hur det har gått då klassen har haft vikarie, hur mycket eleverna eventuellt har tappat av undervisningen då ordinarie lärare har varit frånvarande under en längre period. Föräldrarna kan då vara behjälpliga och användas som en resurs för att eleverna ska kunna ta igen missade moment. Biträdande rektor berättade att skolan har rutinen att information till vikarie ges av undervisande lärare. Vikarien förväntas följa dessa. De vikarier som inte uppfyller förväntningarna brukar inte få återkomma. MeToo Fortsatt diskussion efter rektors dragning kring hur vi kan arbeta kring kränkningar, maktlekar samt härskartekniker. Biträdande rektor berättade hur arbetet på högstadiet ser ut. (SO, SV, etik och moral, Värdegrundsspridarna) Framfördes vikten av idrottslärarnas deltagande och engagemang i arbetet kring MeToo eftersom man upplever från föräldrahåll att det händer saker i samband med bland annat ombyte. Biträdande rektor tar med sig synpunkterna till idrottslärarna. 6(7)

7 Information Kommunikationen med hemmet är av yttersta vikt när det gäller såväl allmän information om vad som ska hända, samt information om läxor, prov och hur det har gått för eleverna. I flera klasser fungerar densamma mycket väl genom veckobrev, bloggar samt ämnessidor. Viktigt är att det finns jämn kvalitet på stadiet och att lärarna har en lägstanivå. Biträdande rektor berättade att det pågår en översyn hur vi digitalt kan hitta fram till gemensamma kommunikationskanaler där det är tydligt vad informationen ska innehålla. Schemaläggning Årets åk.9 har haft olika No-lärare från åk.6. Önskemål från föräldrarådsrepresentanter att eleverna i mesta möjliga mån ska behålla sin lärare genom högstadiet. Biträdande rektor svarar att det kan vara eftersträvansvärt, men vi behöver se till helheten när vi gör tjänstefördelningar. Det viktiga är att det finns en röd tråd i överlämningar och dokumentation. srepresentanter srepresentanterna önskar att ledningen uppmanar föräldrarna till kommunikation med representanterna, både att komma med förslag på lösningar, förbättringar utifrån vad som tagits upp i mötet (läs protokoll), också andra frågor av övergripande karaktär som kan hjälpa skolan att utifrån verksamhetsplanen utveckla skolan. Biträdande rektor svarade att vi kan ta det till protokollet, vilket kommer att göras tillgängligt på skolans hemsida. Stort tack till föräldrarådsrepresentanterna för en bra dialog och ett konstruktivt möte. Tack för all värdefull input, för ert engagemang och bidrag till god skolutveckling. Vid pennan, Karin Ekstrand, rektor (avseende den övergripande delen) Suzanne Albrecht, biträdande rektor (avseende frågeställningar högstadiet) Ulrika Jillvert Hagman, biträdande rektor (avseende frågeställningar låg- och mellanstadiet) 7(7)

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen 2018-12-06 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade

Läs mer

Föräldraråd minnesanteckningar (nedtecknade av rektor Karin Ekstrand)

Föräldraråd minnesanteckningar (nedtecknade av rektor Karin Ekstrand) Föräldraråd 2018-03-08 minnesanteckningar (nedtecknade av rektor Karin Ekstrand) Dagordning: Rektor informerar Skolval PRIO VP, VB (verksamhetsplan, -berättelse) Lokaler Uppehållsrum högstadiet, studieplatser

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan.

Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan. 2018-10-04 Minnesanteckningar Dagordning Presentationsrunda Rektor informerade: ets uppgift Från resultat till mål Inkomna frågor diskuteras stadievis Skolledningen presenterade sig Karin Ekstrand, rektor

Läs mer

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY - 2017-2018 En god samverkan mellan föräldrar och skola är viktig för elevens kunskapsutveckling och utveckling i övrigt. Målet är att varje elev ska få goda förutsättningar

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen (bestämmelserna) gäller för förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem Läsår 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

- Den kollegiala kraften vid implementering av digitalt lärande

- Den kollegiala kraften vid implementering av digitalt lärande - Den kollegiala kraften vid implementering av digitalt lärande Åsa Portelius Rektor Sickla skola Daniel Eklund Skolutvecklare/eMentor Nacka Sickla skola Liten skola som växer, snart treparallellig 500

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Cybergymnasiet Malmö Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvarig för planen Johan Wingren, rektor Vår vision På vår skola

Läs mer

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Vision: Strömsskolan - en trygg och trivsam skola med höga resultat. Vi kan, vi vill och vi vågar! Bakgrund och syfte: Utvecklingsplanen ska konkretisera och

Läs mer

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2018 2019 Innehållsförteckning

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Solfagra RO

Plan mot kränkande behandling Solfagra RO Plan mot kränkande behandling Solfagra RO 2018-2019 Planen (bestämmelserna) gäller för förskoleklass, grundskola, grundsärskola, specialskola, sameskola och fritidshem 1. Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Kästa skolas Likabehandlingsplan

Kästa skolas Likabehandlingsplan Kästa skolas Likabehandlingsplan - mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, sida 1 Vision Visionen här på Kästa skola är att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna sig

Läs mer

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2015/2016 Innehåll Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen:... 4 Ansvarig för planen:... 4 Vår vision...

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Välkomna till. FÖRÄLDRAMÖTE för FÖRSKOLEKLASS 19/20

Välkomna till. FÖRÄLDRAMÖTE för FÖRSKOLEKLASS 19/20 Välkomna till FÖRÄLDRAMÖTE för FÖRSKOLEKLASS 19/20 The Capital of Scandinavia Personal i förskoleklass 19/20 F-Blå: Vak F-Grön: Maria Grankvist F-Gul: Margareta Kåredal F-Röd: Anette Klerck I varje förskoleklass

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

1. Inledning Förutsättningar... 3

1. Inledning Förutsättningar... 3 Verksamhetsrapport för Skräddarbacksskolans fritidshem läsåret 2015-2016 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... 4 2.2. Organisation... 4 2.3. Personal...

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 7-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Lokal verksamhetsplan BUF

Lokal verksamhetsplan BUF Lokal verksamhetsplan BUF Lokal verksamhetsplan BUF 2010 (Grundskoleområde 2) Hållsta skola Kursiverad text från BoU-förvaltningen, övrigt från GSO2 1. Delaktiga och engagerade invånare, hållbar utveckling

Läs mer

Läsåret 2016/2017. Inledande text. Utvecklingsområden

Läsåret 2016/2017. Inledande text. Utvecklingsområden Verksamhetsplan Ransta/Varmsätra rektorsområde Läsåret I Sala kommun har vi höga förväntningar och vi tror att vi kan få alla elever att lyckas Citatet är taget ur Sala kommuns ledardeklaration och innebär

Läs mer

Rektor förklarade skolans framtagna synpunktshantering där det står att vid synpunkter/ klagomål vart man vänder sig:

Rektor förklarade skolans framtagna synpunktshantering där det står att vid synpunkter/ klagomål vart man vänder sig: 2017-10-19 Minnesanteckningar Dagordning ets uppgift Resultat och mål Anmälda frågor Rektor hälsade alla välkomna En presentationsrunda ets uppgift Rektor gick igenom föräldrarådets uppgift och kopplade

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2017-2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

VISÄTTRASKOLANS ELEVHÄLSOPLAN

VISÄTTRASKOLANS ELEVHÄLSOPLAN VISÄTTRASKOLANS ELEVHÄLSOPLAN Det här dokumentet innehåller en beskrivning av hur Visättraskolans elevhälsoteam är uppbyggt samt en beskrivning elevhälsoteamets fokusområden inför läsåret 2014/2015. Innehåll

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET 2018-2019 TRYGGHET OCH STUDIERO - De rutiner vi har som bygger på Skollagen samt trivselregler och hög vuxennärvaro fungerar väl, både enligt lärare,

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan för likabehandling och arbete mot trakasserier, diskriminering och annan kränkande behandling i skola och fritidshem på Furulundsskolan.

Plan för likabehandling och arbete mot trakasserier, diskriminering och annan kränkande behandling i skola och fritidshem på Furulundsskolan. Plan för likabehandling och arbete mot trakasserier, diskriminering och annan kränkande behandling i skola och fritidshem på Furulundsskolan. Läsåret 2012/2013 Syfte Vårt syfte är att skapa en trygg miljö

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Riktlinjer för Stallarholmsskolan gällande förhållningssätt, värdegrund och arbetsinriktning 2012

Riktlinjer för Stallarholmsskolan gällande förhållningssätt, värdegrund och arbetsinriktning 2012 Riktlinjer för Stallarholmsskolan gällande förhållningssätt, värdegrund och arbetsinriktning 2012 Skollagen (2010:800) 1 kap. 5 Utformning av utbildningen Var och en som verkar inom utbildningen ska främja

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret

Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2017 2018 Innehåll 1. Bakgrund och syfte... 2 2. Definitioner... 2 3. Mål... 2 4. Förebyggande aktiviteter...

Läs mer

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritids åk 1-6, 7-9, grundsärskolan, fritids, åk 1-8, Ansvariga

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2016/2017 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav

Läs mer

Hågadalsskolan 2015/16

Hågadalsskolan 2015/16 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÅGADALSSKOLAN Hågadalsskolan 2015/16 Reviderad 151202 Elevhälsoplan Elevhälsoplanen ska vara ett stöd och ett verktyg för alla som arbetar med eleverna på vår skola. Skolans elevhälsoarbete

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Vuxenutbildningscentrums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vuxenutbildningscentrums plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningscentrums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Introduktionsprogrammen Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 2017-2018 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: -Upprätta och implementera handlingsplan gällande studiero på lektioner

Läs mer

Birgittaskolan2/IVAS plan mot diskriminering och kränkande behandling

Birgittaskolan2/IVAS plan mot diskriminering och kränkande behandling Birgittaskolan2/IVAS plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskolan Läsår 2015/16 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskolan

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Teknikprogrammet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016 Åtagandeplan Sorgenfriskolan Läsår 2015/20 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Beskrivning av skolan... 3 3 Sammanfattning: Skolans lägesbedömning... 3 4 Skolans utvecklingsområden/ åtaganden för läsåret...

Läs mer

Utbildningsförvaltningen Aspuddens skola

Utbildningsförvaltningen Aspuddens skola Utbildningsförvaltningen Information Sida 1 (5) 2018-08-21 Det är något speciellt som händer när eleverna träder in i skolan igen efter ett långt sommarlov. Skolan får åter liv och det bubblar av olika

Läs mer

Kungsängsskolan. Arbetsplan

Kungsängsskolan. Arbetsplan 2012-09-18 Kungsängsskolan Rambodal 3-6, Smedby F-3, Bitbocken F-2, Bjärby F-2 Arbetsplan Läsåret 2012/2013/(2014) KUNGSÄNGSSKOLAN, RAMBOGATAN 246, 60371 NORRKÖPING, 011-15 34 34, 15 3241 Kommunala utvecklingsområden

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation mellan hem och skola - Backa Friskola

Riktlinjer för kommunikation mellan hem och skola - Backa Friskola Riktlinjer för kommunikation mellan hem och skola - Backa Friskola Detta dokument fungerar som stöd för att kommunikationen och samarbete mellan hem och skola skall fungera så smidigt som möjligt. Dokumentet

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan

Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-04-17 Fria Maria Barnskola Rektorn vid Fria Maria Barnskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Fria Maria Barnskola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 Ansvarig för planen Johan Wingren - Rektor Vår vision Dackeskolans

Läs mer

2012/13 Verksamhetsplan, Johan-Olovskolan

2012/13 Verksamhetsplan, Johan-Olovskolan 2012/13 Verksamhetsplan, Johan-Olovskolan Olofsson Jerker Johan-Olovskolan 2013-01-01 Organisation... 2 Skolledning/administration... 2 Pedagogisk personal... 2 Personal... 2 Fortbildning... 2 Arbetmiljö...

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Korsberga skola F-6 Läsåret 2015/2016 2(5) Vad framkom vid analysen av verksamhetens resultat förra läsåret? Vi kände behov av att prata mer om matematiken

Läs mer

Bessemerskolan - Samhällsvetenskapliga programmets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan - Samhällsvetenskapliga programmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan - Samhällsvetenskapliga programmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Läsår 2017-2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot kränkande behandling läsår 2018/2019 Rösjöskolan

Plan mot kränkande behandling läsår 2018/2019 Rösjöskolan Plan mot kränkande behandling läsår 2018/2019 Rösjöskolan Verksamheter som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-6 och fritidsverksamhet. Ansvarig för planen: Gabriella Ceder, rektor, och

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

Kämpetorpsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kämpetorpsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kämpetorpsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, åk F-6, grundsärskola samt fritidshem och mellanstadieklubb Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Yttre Ursviksskolan Från 181001 till 190930. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

Arbetsplan Fritidshem

Arbetsplan Fritidshem Arbetsplan Fritidshem Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Terminsplaneringar delges fritidshemmet

Läs mer

Jag trivs i skolan Mitt barn trivs i förskolan/skolan

Jag trivs i skolan Mitt barn trivs i förskolan/skolan Skolenkät Svarsfrekvens förskoleklass årskurs 95% 95,6% 7% 85% 88,% 78% för 6% 55,% 5,5% % 5,8% % Jag trivs i n Mitt barn trivs i förn/n,5,5,5 för,5 5 6 Det är arbetsro i n Jag upplever att det är arbetsro

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO3s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO3s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO3s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planengrundskola, förskoleklass och fritidshem Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO4s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO4s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO4s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen fritidshem, förskoleklass och skola Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Varje år upprättas en plan mot kränkande behandling och diskriminering som innehåller en översikt över det som behöver göras för att främja lika rättigheter

Läs mer

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 1:3 Statistik, kompetensförsörjning 2:3 Brukar- och personalenkäter X 3:3 Resultat/Måluppfyllelse En brukarenkät har genomförts bland eleverna i gymnasieskolan.

Läs mer

Hågadalsskolan 2016/17

Hågadalsskolan 2016/17 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÅGADALSSKOLAN Reviderad 160818 Hågadalsskolan 2016/17 Elevhälsoplan Elevhälsoplanen ska vara ett stöd och ett verktyg för alla som arbetar med eleverna på vår skola. Skolans elevhälsoarbete

Läs mer

Årlig plan för trygghet och trivsel 2015. Högsby Utbildningscenter

Årlig plan för trygghet och trivsel 2015. Högsby Utbildningscenter Årlig plan för trygghet och trivsel 2015 Högsby Utbildningscenter Innehållsförteckning Likabehandlingsarbete och arbete mot kränkande behandling...1 Vision för Högsby Utbildningscenter...1 Syfte...1 Nulägesanalys

Läs mer

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk F-6 samt fritidshem Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning

Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Knutsbo skola grundskola åk 1-4 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll Styrkort 2016-2017...

Läs mer

Vår lokala Likabehandlingsplan 2014

Vår lokala Likabehandlingsplan 2014 Vår lokala Likabehandlingsplan 2014 Albäcksskolan Klass 7-9 Vi på Albäcksskolan främjar likabehandling genom att främja och förebygga diskriminering trakasserier och annan kränkande behandling. Ditt bästa

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 2015-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade område läsåret 2015-2016... 3 Förväntansdokument... 6 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Sollefteå Gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret

Sollefteå Gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret Sollefteå Gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2017-01-01 2017-08-31. Innehållsförteckning 1. Likabehandlingsplanen 2. Skolans likabehandlingsarbete 3. Rutiner för

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan, Ekonomiprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Ekonomiprogrammet Läsår 15/16 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Likabehandlingsplan för 2016

Likabehandlingsplan för 2016 Likabehandlingsplan för 2016 Alla skolor i Sverige måste ha en likabehandlingsplan. En plan där man beskriver hur man ska se till att eleverna på en skola verkligen blir lika behandlade. Abarahamsbergsskolans

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Likabehandlingsplan, plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan, plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan, Handel och Administrationsprogrammet Läsår 2019/2020 Sandvikens kommuns Vision 2025 Vi gör skillnad och bildar framtid!

Läs mer

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöj och Hångers rektorsenhet Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem

Läs mer

Likabehandlingsplan handlingsplan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling vid Pilbäckskolan, läsåret 2016/2017

Likabehandlingsplan handlingsplan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling vid Pilbäckskolan, läsåret 2016/2017 Likabehandlingsplan handlingsplan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling vid Pilbäckskolan, läsåret 2016/2017 Skollagens 1 kap 2 tredje stycket fastslås att Verksamheten i skolan

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Elevhälsoplan Knutsbo/Junibackens skolområde

Elevhälsoplan Knutsbo/Junibackens skolområde Knutsbo/Junibackens skolområde Åsa Strömberg 0240-861 96 Asa.stromberg@ludvika.se 1(5) Elevhälsoplan Knutsbo/Junibackens skolområde 2(5) Elevhälsoplan Knutsbo/Junibackens skolområde 2017/2018 Elevhälsans

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO1s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO1s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO1s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Rapport HT Jarlabergs skola. Nacka kommun

Rapport HT Jarlabergs skola. Nacka kommun Rapport HT-2017 Jarlabergs skola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Emma Åkerberg, Danderyds kommun Marie Lindström, Sollentuna kommun Sara Kicklighter, Sollentuna kommun Vecka 46, 2017 Innehållsförteckning

Läs mer