Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 3. Kommundirektören informerar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 3. Kommundirektören informerar"

Transkript

1 Kommunstyrelsen 3 (27) Ärendelista 27 april 2015 Ärende till kommunfullmäktige: 9 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Medborgarförslag om belysning på friidrottsbanorna vid Västerviks gymnasium svar 5. Medborgarförslag om att istället för isbana på Spötorget spola speedwaybanan svar 6. Ungdomsdialog rapport av satsningen samt svar på remiss 7. Förvaltningsplan, Miljökvalitetsnormer samt Åtgärdsprogram för Södra Östersjöns vattendistrikt yttrande till Vattenmyndigheten 8. Åtgärdsprogram för havsmiljön yttrande till Havs- och Vattenmyndigheten 9. Råd och riktlinjer för uteserveringar i Västerviks kommun revidering 10. Tillgänglighetsinventering av flerbostadshus slutrapport 11. Trafikupphandlingen 2017 information 12. Köp av Ed 1: Befolkningsprognos för Västerviks kommun Månadsrapport för kommunstyrelsen januari - mars Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars Redovisning av effektiviseringsuppdrag från nämnder och bolagsstyrelser 17. Månadsrapport för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB januari - mars Ombudgetering av pågående investeringar 2015

2 Kommunstyrelsen 4 (27) Ärendelista 27 april 2015 forts. 19. Uppföljning av intern kontroll kommunstyrelsens förvaltning 20. Tillbyggnad av lokaler för Campus verksamhet vid Kunskapskällan 5 inriktningsbeslut 21. Anställning av ny HR-chef 22. Laglighetsprövning Åke Elgstrand./. Västerviks kommun av kommunstyrelsens beslut 23 mars 2015, 111 yttrande till förvaltningsrätten (mål nr ) 23. Inbjudan till Länsdialog om integration 6 maj Rapporter

3 Kommunstyrelsen 5 (27) 1. Upprop och val av justerare Sverker Thorén (FP) är i tur att justera. 2. Anmälan om delegationsbeslut Ordförandens beslut Dnr 2015/ Beslut 16 april 2015 om yttrande till Växjö Tingsrätt, Mark- och miljödomstolen i mål nr F Kommundirektörens beslut Dnr 2015/ Länsstyrelsen Östergötlands protokoll 34 mars 2015 gällande Inspektion enligt 20 förmynderskapsförordningen (1995:379) av överförmyndaren i Västerviks Kommun. Överlämnas till Överförmyndaren för handläggning. Dnr 2015/ Kammarrätten i Jönköpings beslut 2 april 2015 att inte meddela prövningstillstånd i mål nr , fråga om prövningstillstånd. Läggs till handlingarna. Dnr 2015/ Förvaltningsrätten i Linköpings beslut 16 april 2015 i mål nr att avvisa överklagandet av Åke Elgstrand gällande beslut fattade av kommunstyrelsen vid sammanträdena 12 april 2014 samt 10 november Läggs till handlingarna. Befattningshavares inom försörjningsstöds- och flyktingverksamheten beslut Beslut fattade under mars Kultursamordnarens beslut Dnr 2015/ Redovisning 17 april 2015 av program- och produktionsstöd, ungdomskulturpengar och konstinköp t.o.m. mars 2015.

4 Kommunstyrelsen 6 (27) 3. Kommundirektören informerar Kommundirektören och särskilt kallade informerar om följande aktuella ärenden: - Medborgarförslag om belysning på friidrottsbanorna vid Västerviks gymnasium svar - Medborgarförslag om att istället för isbana på Spötorget spola speedwaybanan svar - Ungdomsdialog rapport av satsningen samt svar på remiss - Förvaltningsplan, Miljökvalitetsnormer samt Åtgärdsprogram för Södra Östersjöns vattendistrikt yttrande till Vattenmyndigheten - Åtgärdsprogram för havsmiljön yttrande till Havs- och vattenmyndigheten - Råd och riktlinjer för uteserveringar i Västerviks kommun revidering - Tillgänglighetsinventering av flerbostadshus slutrapport - Trafikupphandlingen 2017 information - Köp av Ed 1:96 - Markföroreningar i Ankarsrum information (inget ärende) - Befolkningsprognos för Västerviks kommun Månadsrapport för kommunstyrelsen januari - mars Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars Redovisning av effektiviseringsuppdrag från nämnder och bolagsstyrelser - Månadsrapport för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB januari - mars Ombudgetering av pågående investeringar Uppföljning av intern kontroll kommunstyrelsens förvaltning - Inriktningsbeslut avseende tillbyggnad av lokaler för Campus verksamhet vid Kunskapskällan 5 - Anställning av ny HR-chef.

5 Kommunstyrelsen 7 (27) 4. Medborgarförslag om belysning på friidrottsbanorna vid Västerviks gymnasium svar Dnr 2015/ Louise Ström, Västervik har den 12 januari 2015 väckt ett medborgarförslag om behovet av belysning av friidrottsbanorna vid Västerviks Gymnasium. Detta för att det ska gå att träna även på de årstider som det är mörkt på kvällarna. Kommunfullmäktige har , 103 beslutat att överlämna förslaget till kommunstyrelsen för beslut och besvarande. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 15 april 2015 förslag till svar på medborgarförslaget. Förvaltningen tycker att förslaget är bra. Friidrottsbanorna vid Västerviks Gymnasium invigdes 2008 och arenan är förberedd för montering av två belysningsmaster, en vid varje kurva bakom respektive fotbollsmål. Elförsörjningen är dimensionerad på plats och det finns tomma rör nedgrävda för ledningar. Den gamla belysningen på grusplanen vid Baumansgatan passar tyvärr inte och är dessutom alldeles för omodern. Föreslagna åtgärder får hanteras i samband med prioriteringar inom kommande investeringsbudget. att med hänvisning till kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 15 april 2015 förklara medborgarförslaget om belysning på friidrottsbanorna vid Västerviks Gymnasium besvarat, samt att tacka förslagsställaren för visat intresse.

6 Kommunstyrelsen 8 (27) 5. Medborgarförslag om att istället för isbana på Spötorget spola speedwaybanan svar Dnr 2014/ Nils Bellner, Västervik har den 15 oktober 2014 väckt ett medborgarförslag om att istället för isbana på Spötorget spola speedwaybanan. Förslaget innebär att speedwaybanan spolas för skridskoåkning när inte anläggningen används för motorsport under vintersäsongen. Kommunfullmäktige har , 39 beslutat att överlämna förslaget till kommunstyrelsen för beslut och besvarande. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 15 april 2015 förslag till svar på medborgarförslaget. Kommunen har varit i kontakt med Westerviks Motorsportklubb som i dagsläget ställer sig försiktigt positiva till om det går att spola en fungerande rundbana med tanke på att kurvorna är svagt doserade. Även raksträckorna lutar något in mot innerplan. Yttre omständigheter som väderlek och temperatur är givetvis också saker som påverkar. I dag spolar Västervik Miljö & Energi AB på uppdrag av kommunen vid följande platser i Västerviks stad; Peruparken, Stadsparken, Strömmingsgränd och Terra Nova. En bredare marknadsföring av dessa platser, samt möjligheten att även åka på den konstfrusna bandybanan i Gamleby är i dagsläget bättre alternativ än speedwaybanan. När det gäller isbanan på Spötorget så ligger hela ansvaret för placering, drift och skötseln på näringslivsbolaget Västervik Framåt AB och besöksnäringen i samverkan med Västerviks Ishockeyklubb. att med hänvisning till kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 15 april 2015 förklara medborgarförslaget om att istället för isbana på Spötorget spola speedwaybanan besvarat, samt att tacka förslagsställaren för visat intresse.

7 Kommunstyrelsen 9 (27) 6. Ungdomsdialog rapport av satsningen samt svar på remiss Dnr 2015/ Kommunfullmäktiges presidium har i skrivelse 10 mars 2015 skickat ut resultatet från den genomförda ungdomsdialogen till kommunens styrelser och nämnder. Presidiet vill ha svar på frågorna: - Vilka frågor i materialet anser ni tillhör ert ansvarsområde? - Vilka av synpunkterna kan ni, och kommer ni, hantera direkt, eller inom ramen för nuvarande verksamhet? - Vilka av frågorna ser ni kommer kräva nya politiska beslut? Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 15 april 2015 förslag till svar på remissen. Synpunkterna som framkommer i underlaget berör ett brett område av frågor och förvaltningen har i detta underlag försökt identifiera de som ligger närmast vårt verksamhetsområde, och kommit med förslag på hur dessa kan hanteras. Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelsen även en rapport av den satsning som har gjorts på ungdomsdialog, teater och forskning. att godkänna lämnad rapport av satsningen på ungdomsdialog, teater och forskning, samt att anta kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 15 april 2015 som sitt svar på remissen efter ungdomsdialog.

8 Kommunstyrelsen 10 (27) 7. Förvaltningsplan, Miljökvalitetsnormer samt Åtgärdsprogram för Södra Östersjöns vattendistrikt yttrande till Vattenmyndigheten Dnr 2015/ Vattenmyndigheten för Södra Östersjöns vattendistrikt, Länsstyrelsen Kalmar län, har upprättat förslag till Förvaltningsplan, förslag till Miljökvalitetsnormer och förslag till Åtgärdsprogram med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning för perioden Västerviks kommun har fått förslagen på samråd för yttrande senast 30 april Samrådsmaterialet är mycket omfattande och finns i sin helhet finns på Vattenmyndigheternas hemsida: dialog/samrad-infor-storre-beslut/samrad-forvaltningscykeln /pages/default.aspx Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 21 april 2015 förslag till yttrande. att anta kommunstyrelsens förvaltnings förslag till yttrande 20 april 2015 över Förvaltningsplan, Miljökvalitetsnormer samt åtgärdsprogram för Södra Östersjöns vattendistrikt som sitt eget och överlämna det till Vattenmyndigheten.

9 Kommunstyrelsen 11 (27) 8. Åtgärdsprogram för havsmiljön yttrande till Havsoch vattenmyndigheten Dnr 2015/ Havs- och Vattenmyndigheten har tagit fram ett förslag till Åtgärdsprogram för havsmiljön för att uppnå god miljöstatus i Sveriges havsområden. Åtgärdsprogrammet riktar sig till andra myndigheter och kommuner och ska ange vilka åtgärder som behövs för att miljökvalitetsnormerna för havsmiljön ska kunna följas för att på sikt uppnå god miljöstatus till år Alla Europas kuststater arbetar sedan 2008 gemensamt med genomförandet av havsmiljödirektivet för att Europas hav ska uppnå och upprätthålla god miljöstatus. Direktivet har införts i svensk lagstiftning via miljöbalken och havsmiljöförordningen. Västerviks kommun har fått förslaget på remiss. Samrådet pågår till den 30 april Mer information om samrådet inklusive fullständiga handlingar finns på Havs- och vattenmyndighetens webbplats, Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 20 april 2015 förslag till yttrande. att anta kommunstyrelsens förvaltnings förslag till yttrande 20 april 2015 som sitt eget och överlämna det till Havs- och Vattenmyndigheten.

10 Kommunstyrelsen 12 (27) 9. Råd och riktlinjer för uteserveringar i Västerviks kommun revidering Dnr 2015/ Västerviks kommun har sedan 1992 råd och riktlinjer för uteserveringar och den senaste versionen som nu ses över beslutades av kommunfullmäktige , 55. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 9 april 2015 förslag till reviderat dokument. Råd och riktlinjer sammanfattar de krav som Västerviks kommun ställer på utformningen av uteserveringar som inte kräver bygglov. Syftet med riktlinjerna är att skapa ett gemensamt uttryck i färg, form och material och att säkra tillgänglighet för alla medborgare. Riktlinjerna ska förtydliga vad som krävs för att få tillstånd och var tillstånd söks för att sökanden ska få en likvärdig prövning. Förslaget är en revidering och förkortning av nu gällande riktlinjer utan att kraven har minskat eller urvattnats. Det som utgått är framför allt illustrationer och det som var skrivet om tillsyn, påföljder och vad som gäller för bygglov. Tre samrådsmöten har hållits, ett med berörda tjänstemän och två med restaurangägare. Under arbetet har andra kommuners råd och riktlinjer om uteserveringar studerats och det nu framtagna dokumentet kan anses följa sin tid och de krav en kommun kan ställa vid markupplåtelse för uteserveringar på allmän plats. Inkomna synpunkter har inte medfört ändringar i förslaget. Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta Råd och riktlinjer för uteserveringar.

11 Kommunstyrelsen 13 (27) 10. Tillgänglighetsinventering av flerbostadshus slutrapport Dnr 2014/ Västerviks kommun har på uppdrag av Boverket genomfört en inventering av den fysiska tillgängligheten i flerbostadshusbeståndet i kommunen. Som flerbostadshus räknas de hus som innehåller tre eller fler lägenheter och till hälften består av bostadsyta. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar uppdraget i skrivelse 8 april Uppdraget har utförts mellan september 2014 och april Inventeringen har genomförts i såväl kommunala som privatägda flerbostadshus samt i huvudorten och i kransorterna. Syftet med inventeringen har varit att öka förståelsen för tillgänglighetsaspekter hos fastighetersägare samt att kommunen får en nulägesanalys över hur flerbostadsbeståndets tillgänglighet ser ut. Målsättningen har varit att inventera hela kommunens flerbostadsbestånd. Sammanfattningsvis kan man säga att 81,5 % av det totala flerbostadsbeståndet har inventerats. Bortfallet beror främst på tidsaspekten men också av ett ointresse från vissa fastighetsägare att delta. Resultatet av inventeringen får ses som positivt då de åtgärder som krävs för att uppnå en högre tillgänglighet, i de flesta fall, är enkelt avhjälpta. En åtgärd som ökar tillgängligheten är att sätta upp kontrastmarkeringar i trappor. Slutresultatet har analyserats och sammanställts i en rapport som skickas till Boverket. att godkänna redovisad slutrapport för tillgänglighetsinventering av flerbostadshus. Rapporten är under beredning och redovisas senast till sammanträdet.

12 Kommunstyrelsen 14 (27) 11. Trafikupphandlingen 2017 information Dnr 2014/ Kommunstyrelsen beslutade , 191 att uppdra åt Kalmar Länstrafik (KLT) att genomföra upphandlingen av kollektivtrafik, med buss, personbil och mindre specialfordon för Västerviks kommuns räkning, samt att överlåta den löpande planeringen av kommunens skoltrafik till KLT från 2017 efter godkännande i kommunstyrelsen. På sammanträdet deltar KLT och lämnar en information om arbetet med trafikupphandlingen 2017.

13 Kommunstyrelsen 15 (27) 12. Köp av Ed 1:96 Dnr 2015/ I översiktsplan för Västerviks kommun är Ed 1:96 utpekad som LISområde (Landsbygdsutveckling i strandnära lägen). Ulf Wernquist AB köpte år 2006 fastigheten för att planlägga den för ett 40-tal friliggande villor. Enligt kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 17 april 2015 har kommunen varit positiv till projektet och exploatören har följt de direktiv och krav kommunen framställt för planarbetet. I slutskedet av planarbetet blev det känt för kommunen att Sveriges Geologiska Undersöknings (SGU) undersökningar av vattenförsörjningen visade att just Ed 1:96 har goda förutsättningar för ett uttag av högkvalitativt vatten i riklig mängd. I länsstyrelsens regionala vattenförsörjningsplan utpekas grundvattenmagasinet som regionalt viktig vattenresurs. Det blev i detta läge otänkbart med exploatering för bostäder och planarbetet avbröts. Den enda tänkbara fastighetsägaren på lång sikt är samhället. Förslag till avtal har upprättats där kommunen förvärvar Ed 1:96 till den köpeskilling, inklusive lagfartskostnader, som Ulf Wernquist AB gav. I avtalet ersätter kommunen Ulf Wernquist AB för de kostnader företaget haft för detaljplanearbete, eget arbete, resor samt räntekostnader för fastigheten och övriga kostnader. att godkänna föreliggande förslag till avtal med Ulf Wernquist AB om förvärv av Ed 1:96 i Västerviks kommun för en köpeskilling om kr samt ersättning för kostnader med kr. Förvärvet avser markreserv och finansieras genom omfördelning inom kommunstyrelsens investeringsram 2015 från VA Sågen (Sågen 8) till mindre investeringar med motsvarande 2,5 mnkr.

14 Kommunstyrelsen 16 (27) 13. Befolkningsprognos för Västerviks kommun Dnr 2015/ Fjolårets befolkningsprognos för Västerviks kommun visade på en förmodad befolkning på Utfallet blev dvs. 91 fler än prognosen. Inflyttningen översteg utflyttningen (+176). Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 14 april 2015 förslag till befolkningsprognos för Västerviks kommun Årets förslag bygger på tidigare års antaganden om ett fortsatt överskott i flyttningsrörelserna. Efter de inledande åren antas flyttningsnettot stiga till nivåer på + 150/år. Årets förslag till prognos visar: - att antalet barn i förskoleålder är i stort sett oförändrat de närmaste 15 åren - att underlaget för grundskolan ökar något under prognosperioden - att antalet ungdomar i gymnasieålder inledningsvis kommer att minska för att om ca fem år långsamt öka till en nivå 2030 som drygt motsvarar dagens nivå - att antalet yngre ålderspensionärer ökar något - att antalet invånare 80 år och äldre kommer inledningsvis att ligga på en i stort sett oförändrad nivå för att i prognosens senare hälft öka påtagligt. De beskrivna förändringarna inom respektive åldersgrupp följer tidigare prognosers utvecklingslinjer. Med utgångspunkt från befolkningsprognosen för hela kommunen kommer senare en befolkningsprognos för kommunens olika delar att utarbetas, en så kallad delområdesprognos. att anta rubricerad befolkningsprognos för Västerviks kommun att gälla som underlag för all planering och övrig verksamhet i kommunkoncernen.

15 Kommunstyrelsen 17 (27) 14. Månadsrapport för kommunstyrelsen januari - mars 2015 Dnr 2015/ Kommunstyrelsen följer varje månad utvecklingen av de verksamheter som ingår i kommunstyrelsens förvaltning med en ekonomisk redogörelse och en helårsprognos. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 14 april 2015 månadsrapporten för januari mars att godkänna månadsrapport januari - mars 2015 för kommunstyrelsen, med en prognostiserad avvikelse för 2015 på 0,5 mnkr i förhållande till budget.

16 Kommunstyrelsen 18 (27) 15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/ I enlighet med kommunfullmäktiges beslut av strategisk plan följer kommunfullmäktige utvecklingen av mål och uppdrag i den strategiska planen i så kallade delårsrapporten efter första och andra tertialet, det vill säga efter april och augusti. Den senare granskas också av revisionen. Kommunstyrelsen följer löpande utvecklingen av kommunens ekonomi i ekonomirapporter som upprättas månadsvis. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 17 april 2015 ekonomirapport 2015 efter mars månad. att godkänna ekonomirapport 2015 efter mars månad, med ett prognostiserat resultat för året på 28,8 mnkr vilket är 17,2 mnkr bättre än budgeterat.

17 Kommunstyrelsen 19 (27) 16. Redovisning av effektiviseringsuppdrag från nämnder och bolagsstyrelser Dnr 2014/ Kommunstyrelsen beslutade , 110 att uppdra åt samtliga nämnder och bolagsstyrelser att senast till kommunstyrelsens sammanträde 27 april 2015 lämna redovisning av vilka effektiviseringar man har för avsikt att genomföra inför 2016 och Detta med anledning av budgetdagarna mars och de redovisningar som gjorts av effektiviseringsuppdragen inför 2016 och Inkomna redovisningar redovisas senast till sammanträdet.

18 Kommunstyrelsen 20 (27) 17. Månadsrapport för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB med dotterbolag januari mars 2015 Dnr 2015/ Kommunstyrelsen följer varje månad utvecklingen i Västerviks Kommuns Förvaltnings AB. Redovisningen inkluderar dotterbolagen Västervik Miljö & Energi AB, Västervik Kraft Elnät AB, Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB. Månadsrapporten visar respektive bolags resultat för perioden, samt eventuell avvikelse mot budget. Vid eventuell prognostiserad avvikelse mot budget har respektive bolag lämnat redogörelse för avvikelsen. Västerviks Kommuns Förvaltnings AB redovisar i skrivelse 20 april 2015 månadsrapport för mars Västerviks Kommuns Förvaltnings AB föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna informationen om månadsrapport för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB med dotterbolag per mars 2015.

19 Kommunstyrelsen 21 (27) 18. Ombudgetering av pågående investeringar 2015 Dnr 2014/ Kommunstyrelsen har att genomföra ombudgetering av pågående investeringsobjekt mellan redovisningsåren. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 10 april 2015 förslag till ombudgetering av aktuella objekt. Förteckningen omfattar också några ej påbörjade projekt som föreslås ingå i ombudgeteringsärendet inom ramen för kommunfullmäktiges beslutade investeringsram för Investeringarna ska i första hand självfinansieras (årets resultat + avskrivningar) över en rullande treårsperiod. I andra hand ska lån upptas för att finansiera investeringarna. För treårsperioden innebär detta ett genomsnittligt investeringsutrymme på motsvarande 59,6 mnkr, sammanräknat årets resultat , 115,1 mnkr + avskrivningar, 63,6 mnkr genom de tre år kommunstyrelsen har att förhålla sig till. I kommunfullmäktiges beslutade budget 2015 med tilläggsanslag har investeringar uppgående till totalt 35,9 mnkr beslutats. Med de föreslagna ombudgeterade medlen för 2014 uppgående till 17,3 mnkr uppgår investeringarna för 2015 till totalt 53,2 mnkr. att godkänna redovisat förslag till ombudgetering av investeringsobjekt till 2015 motsvarande totalt 17,3 mnkr.

20 Kommunstyrelsen 22 (27) 19. Uppföljning av intern kontroll kommunstyrelsens förvaltning Dnr 2014/ Kommunstyrelsen fastslog i oktober 2014 en internkontrollplan för uppföljning av kommunstyrelsens förvaltning genom Internkontrollplan Enligt kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 16 april 2015 har åtta av kommunstyrelsens fastställda kontrollmoment kontrollerats. Sammanfattningsvis går det att säga att den interna kontrollen av kommunstyrelsen är god. Dock finns det ett par rutiner där det har noterats vissa brister. Det finns i de moment, där brister eller risker framkommit, tilläckligt vidtagna åtgärder eller åtgärdsplaner så att inget inte nytt separat ärende måste redovisas för kommunstyrelsen av åtgärder gällande dessa kontrollpunkter. att godkänna uppföljningen av den interna kontrollen 2015 för kommunstyrelsens förvaltning och överlämna den till kommunens revisorer.

21 Kommunstyrelsen 23 (27) 20. Tillbyggnad av lokaler för Campus verksamhet vid Kunskapskällan 5 inriktningsbeslut Dnr 2015/ I Budget 2015, ekonomisk planering , finns uppdrag till kommunstyrelsen att utreda det långsiktiga behovet av lokaler för Campus och Komvux med beaktande av gymnasiets långsiktiga lokalbehov. Kommunstyrelsens förvaltning redovisar arbetet med utredningen i skrivelse 9 april Inom utredningens ram har flera olika alternativ diskuterats mot bakgrund av Campus expansionsbehov. Det långsiktiga ytterligare lokalbehovet är ca 1300 kvm och merparten av denna yta måste finnas tillgänglig från höstterminen Kommunstyrelsens förvaltning konstaterar att det alternativ som innebär att man skulle expandera i hela eller delar av gymnasiet lokaler inte är aktuell. Därmed är tidsaspekten sådan att byggnationen måste beställas redan nu för att lokalerna skall kunna stå färdiga till höstterminen Förutom behovet av en omgående beställning av byggnationen behöver de ökade kostnaderna för hyra, samt investering i teknik och möblering och därtill hörande kapitalkostnader beaktas i budgetarbetet för 2016 och framåt. Inriktningen förändrar inte utredningsbehovet i övrigt med anledning av kommunfullmäktiges uppdrag, vilket innebär att utredningen nu fokuserar på Komvux och gymnasiet förutsättningar. att godkänna att kommunstyrelsens förvaltning beställer nya lokaler för Campus verksamhet motsvarande ca 1300 kvm i direkt anslutning till nuvarande lokaler, att kommundirektören får i uppdrag att återkomma med förslag till hyresavtal, samt att investeringsbehov i teknik och möblering, ökad hyreskostnad, ökad personalkostnad och kapitalkostnader för erforderlig investering beaktas i budgetarbetet för 2016, ekonomisk planering

22 Kommunstyrelsen 24 (27) 21. Anställning av ny HR-chef Dnr 2015/ Västerviks kommuns HR-chef slutade sin anställning hos Västerviks kommun i februari Rekrytering av ny HR-chef har pågått under våren. På sammanträdet redovisas kommundirektörens förslag till beslut om anställning av ny HR-chef.

23 Kommunstyrelsen 25 (27) 22. Laglighetsprövning Åke Elgstrand./. Västerviks kommun av kommunstyrelsens beslut 23 mars 2015, 111 yttrande till förvaltningsrätten (mål nr ) Dnr 2015/ Åke Elgstrand har i skrivelse 31 mars 2015 till Förvaltningsrätten i Linköping överklagat kommunstyrelsens sammanträde den 23 mars 2015, 111. Förvaltningsrätten har i föreläggande 8 april 2015 begärt in kommunens yttrande i ärendet senast den 29 april Ärendet som Elgstrand överklagar gäller Förtydligande med anledning av Förvaltningsrättens i Linköping dom, mål nr Kommunstyrelsens förvaltning lämnar i skrivelse 17 april 2015 förslag till yttrande över överklagandet. Västerviks kommun anser att beslutet har tillkommit i laga ordning och att det inte strider mot någon av bestämmelserna i kommunallagens 10 kap. 8 om grunder för överklagande. Kommunens redogörelse för detta redovisas i yttrandet. Kommunen bestrider Åke Elgstrands överklagande och hemställer att förvaltningsrätten avslår överklagandet. att anta kommunstyrelsens förvaltnings skrivelse 17 april 2015 som sitt yttrande över Åke Elgstrands överklagande (mål nr , enhet 2) och överlämna det till förvaltningsrätten, med hemställan om att överklagandet avslås.

24 Kommunstyrelsen 26 (27) 23. Inbjudan till Länsdialog om integration 6 maj 2015 Dnr 2015/ Länsstyrelsen i Kalmar län inbjuder till länsdialog om integration i norra delen av länet den 6 maj 2015 på Bryggaren Teater & Konferens i Västervik. Anmälan ska ske senast 1 maj Inbjudan överlämnas till kommunstyrelsen för beslut om deltagande.

25 Kommunstyrelsen 27 (27) 24. Rapporter

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 27 april 2015 kl ajournering kl ,

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 27 april 2015 kl ajournering kl , Kommunstyrelsen 1 (32) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 27 april 2015 kl. 8.30 15.40 ajournering kl. 12.05-14.00, 15.00-15.10 Tomas Kronståhl (S), ordf. Angelica Katsanidou

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 28 oktober Ärende till kommunfullmäktige: 14 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Regional

Läs mer

20. Rapporter. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 3 (22) Justerandes sign

20. Rapporter. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 3 (22) Justerandes sign Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 25 april 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Stiftarmöte

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 15, UTKAST

Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 15, UTKAST Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 9 april 2018 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 15, 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Kulturlokaler, Spötorget

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: 5, Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: 5, Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (16) Ärendelista 12 maj 2014 Ärende till kommunfullmäktige: 5, 11 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Uppföljning av intern

Läs mer

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag Kommunstyrelsen 3 (9) Ärendelista 1 juli 2016 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag 5. Försäljning

Läs mer

1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar

1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 23 mars 2015 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: 5. 1. Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: 5. 1. Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (17) Ärendelista 25 maj 2015 Ärende till kommunfullmäktige: 5 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Samverkansöverenskommelse

Läs mer

UTKAST. 17. Motion om policy för besvarande av post yttrande 18. Rapporter

UTKAST. 17. Motion om policy för besvarande av post yttrande 18. Rapporter Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 22 februari 2016 Fullmäktigeärenden: 13, 17 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Helårsrapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 maj 2015 kl. 13.00 13.40 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Gunnar Jansson (S)

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST

Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST Kommunstyrelsen 3 (23) Ärendelista 13 oktober 2014 Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 6, 9, 13-14, 16, 17 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4.

Läs mer

Ärendelista 31 oktober 2016

Ärendelista 31 oktober 2016 Kommunstyrelsen 3 (21) Ärendelista 31 oktober 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6-8, 12-14 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Årskalender

Läs mer

Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen. Tony Mufic Utbildningsdirektör

Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen. Tony Mufic Utbildningsdirektör Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Dnr 1.8.1-547/2016 Sida 1 (5) 2016-03-23 Handläggare Josefin Ohlson Telefon: 08-508 33 874 Till Utbildningsnämnden 2016-04-14 Yttrande angående

Läs mer

Ärendelista 23 april 2018

Ärendelista 23 april 2018 Kommunstyrelsen 3 (22) Ärendelista 23 april 2018 Ärenden till kommunfullmäktige: 4, 8, 12-13, 16 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Policy,

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: 9. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 3. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: 9. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 23 februari 2015 Ärende till kommunfullmäktige: 9 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Medborgarförslag om

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (28) Ärendelista 31 augusti 2015 Ärende till kommunfullmäktige: 17 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Medborgarförslag

Läs mer

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB 2018-12-05 1 (29) Ek, Lena Enhetschef Sammanträdesdatum 2018-12-12 Plats Kommunhuset, Måkläppen Tid 18:00 På kommunfullmäktiges sammanträde kommer priser och stipendier att delas ut. Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (25) Ärendelista 12 oktober 2015 Ärenden till kommunfullmäktige: 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Delårsrapport

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 15-19, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 15-19, Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (26) Ärendelista 28 april 2014 Ärenden till kommunfullmäktige: 15-19, 22 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB Tid och plats Sammanträdesrum, kl. 14.00-16.10 Beslutande Ledamöter Catharina Winberg (M), Ordförande Maria Carlsson (S), 1:e vice ordförande Tobias Adersjö (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

Ekonomirapport 2016 efter mars månad

Ekonomirapport 2016 efter mars månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2016-04-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2016 efter mars månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (22) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 24 april 2018 kl 14:00-15:50 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Ej tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

RIKTLINJE Sandvikens kommuns Budget- och planeringsprocess - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Styrdokumentets data Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum och paragraf: 2014-12-15,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 7, 13, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 7, 13, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (25) Ärendelista 14 oktober 2013 Ärenden till kommunfullmäktige: 7, 13, 16-19 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Remiss om

Läs mer

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-907-000 SID 1 (5) 2008-12-10 Handläggare: Anne-Marie Hemphälä Telefon: 08-508 10 034 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 2008-12-18

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 5, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 5, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (14) Ärendelista 8 februari 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 5, 6 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Bestämmelser

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Teknisk Produktionsstyrelse Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Yngve Wernersson Sammanträdesdatum 30 oktober 2013 Plats och tid Tunbytorpsgatan 33, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 13-16, 18, 20-21. 1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 13-16, 18, 20-21. 1. Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (27) Ärendelista 15 april 2013 Ärenden till kommunfullmäktige: 13-16, 18, 20-21 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-22 Au 83 Ks/ 2014-0523 Remiss från Vattenmyndigheten i Västerhavets vattendistrikt om förslag

Läs mer

Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg (C)

Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg (C) 2019-07-08 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 8 juli 2019 kl. 10.00 10.30 Beslutande Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg

Läs mer

Ärendelista 30 oktober 2017

Ärendelista 30 oktober 2017 Kommunstyrelsen 3 (24) Ärendelista 30 oktober 2017 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Skyltning centrala parkeringsplatser svar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 22 mars 2013 kl. 9.00 11.20 Tomas Kronståhl (S), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Gunnar Jansson

Läs mer

15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042

15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 18 (27) 2015-04-27 Ks 15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042 I enlighet med kommunfullmäktiges beslut av strategisk plan följer

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2019-01-31 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 5 februari 2019 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

Grunderna för delegering av beslut. Beslut som inte får delegeras. Vidaredelegation. Syfte med delegering. Ramarna för beslut

Grunderna för delegering av beslut. Beslut som inte får delegeras. Vidaredelegation. Syfte med delegering. Ramarna för beslut Dokumentnamn: Regional utvecklingsnämndens delegationsordning Revision: 01 Dokumenttyp: 8.4.3.1.3-1 (rutin) Detta dokument gäller för: Landstinget Blekinge Dokumentansvarig: Beslut datum: 2019-01-07 Dokumentnummer:

Läs mer

Ekonomirapport 2017 efter januari månad

Ekonomirapport 2017 efter januari månad Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2017-02-16 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2017 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 2 september Gemaket, Kommunhuset, kl. 14.00

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 2 september Gemaket, Kommunhuset, kl. 14.00 Kommunstyrelsen KALLELSE 2015-08-20 Rev. 2015-08-28 1(6) Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige för kännedom Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 2 september Gemaket, Kommunhuset, kl. 14.00 Inledning Upprop

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Beslutad av kultur- och fritidsnämnden 27 april 2017. Aktualiseras av nämnden i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt

Läs mer

Trafikupphandling Västerviks Biogas AB Dnr 2014/16-052

Trafikupphandling Västerviks Biogas AB Dnr 2014/16-052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 25 (31) 2015-11-30 Kf Ks 358 Trafikupphandling Västerviks Biogas AB Dnr 2014/16-052 Vd för Västervik Biogas AB redogör i skrivelse 10 november 2015 för Kalmar Länstrafiks

Läs mer

Ekonomirapport 2017 efter maj månad

Ekonomirapport 2017 efter maj månad Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2017-06-15 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2017 efter maj månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Tid: Torsdagen den 21 september 2017 Jordberga gård, Tullstorpsån, Skåne

Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Tid: Torsdagen den 21 september 2017 Jordberga gård, Tullstorpsån, Skåne Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Tid: Torsdagen den 21 september 2017 Plats: Jordberga gård, Tullstorpsån, Skåne Ledamöter: Thomas Carlzon (ordförande) Marianne Andersson

Läs mer

KALLELSE MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN

KALLELSE MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN 1 (20) MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN KALLELSE 2018-01-24 MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN Tid onsdagen den 31 januari 2018 kl. 09:00 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du kundcenter så snart som

Läs mer

Ärendelista 9 maj 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 9, 10, 11, 15

Ärendelista 9 maj 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 9, 10, 11, 15 Kommunstyrelsen 3 (24) Ärendelista 9 maj 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 6, 9, 10, 11, 15 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar

Läs mer

Ekonomirapport 2015 efter januari månad

Ekonomirapport 2015 efter januari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2015-02-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2015 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar 2 MHN 2016/53 Information om inkomna delgivningar 1. UPPHÄVER BESLUT; Länsstyrelsen upphäver det överklagande beslutet och visar ärendet åter till Miljö- och för vidare handläggning och nytt beslut. Ärendet

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter februari månad

Ekonomirapport 2014 efter februari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-03-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter februari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2014-09-30 Ärendelista Sid nr Justering... 2 128 Information om utredningen av Sundsvalls kommuns framtida engagemang i Kommungaranti Skandinavien Försäkrings

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 5-6, 8, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar.

Ärenden till kommunfullmäktige: 5-6, 8, Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. Kommunstyrelsen 3 (30) Ärendelista 29 april 2013 Ärenden till kommunfullmäktige: 5-6, 8, 12 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Månadsrapport

Läs mer

Kommunstyrelsens extra sammanträde

Kommunstyrelsens extra sammanträde Kallelse/underrättelse Kommunstyrelsens extra sammanträde Tid: Måndagen den 24 april 2017 kl. 17.00 - Plats: Sammanträdesrum Torsö, plan 5 i Stadshuset Ledamot som är förhindrad att delta vid sammanträdet

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter januari månad

Ekonomirapport 2014 efter januari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-02-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2014 Gällivare kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare.

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare. 1 (12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum 372 Getberget, 28 september, 2011, kl. 13-15 Catharina Karlsson, s, ordförande Mikael Johansson, s, vice ordförande Tord Sundquist,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 13 maj 2019 kl 14.00 15.30 ande Rolf Eriksson (S), ordförande Jonas Davidsson (S), vice ordförande Per-Olof Andersson (M) Catrin Hulmarker (M) Pierre

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 6 7 8 Beslutsärenden Investeringar avseende ny-, om- och tillbyggnad Västerviks gymnasium Investeringar refererade

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl Kommunstyrelsen 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl. 15.15 16.50 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou (S) Mats Hugosson

Läs mer

5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107

5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 9 (30) 2014-02-10 Ks 5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107 Västerviks kommun heläger Västervik Resort AB. Tillsammans

Läs mer

REGLEMENTE MILJÖNÄMND

REGLEMENTE MILJÖNÄMND REGLEMENTE MILJÖNÄMND Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell beskaffenhet

Läs mer

RIKTLINJER FÖR INVESTERINGAR I UDDEVALLA KOMMUN

RIKTLINJER FÖR INVESTERINGAR I UDDEVALLA KOMMUN Blad 1 RIKTLINJER FÖR INVESTERINGAR I UDDEVALLA KOMMUN Beslutade av kommunfullmäktige 14 februari 2018, 31 1. Övergripande Syftet med dessa riktlinjer är, tillsammans med upprättade tillämpningsanvisningar,

Läs mer

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18. Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.30, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 4 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Information om kommunkoncernens finansrapport Beslutsärenden 5 6 7 8 Samråd detaljplan Katedern 11 med flera Centrumkoppling

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar KRISTIANSTADS KOMMUN 2 MHN 2017/50 Information om inkomna delgivningar Miljö- och hälsskyddsnämnden godkänner redovisning av inkomna delgivningar. Inkomna delgivningar 1. Mark- och miljööverdomstolens

Läs mer

24. Hyresavtal Plivit Tradehallen ändring Dnr 2016/

24. Hyresavtal Plivit Tradehallen ändring Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 41 (59) 2018-02-26 Kf Ks 51 24. Hyresavtal Plivit Tradehallen ändring Dnr 2016/181-821 Kommunstyrelsens förvaltning föreslår i skrivelse 7 februari 2018 att restaurang

Läs mer

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder den 6 november kl. 08:30 i Gemaket

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder den 6 november kl. 08:30 i Gemaket KALLELSE 1 (6) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 13 november 2019, kl. 14:00 Plats: Gemaket Ordförande: Fredrik Kjos (M) Sekreterare: Olle Nykvist Ledamot och ersättare som inte kan närvara vid

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Ekonomirapport 2015 efter oktober månad

Ekonomirapport 2015 efter oktober månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2015-11-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2015 efter oktober månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Tid: Fredagen den 16 mars 2018 Europeiska Miljöbyrån, Köpenhamn

Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Tid: Fredagen den 16 mars 2018 Europeiska Miljöbyrån, Köpenhamn Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Tid: Fredagen den 16 mars 2018 Plats: Europeiska Miljöbyrån, Köpenhamn Ledamöter: Thomas Carlzon (ordförande) Marianne Andersson Otto

Läs mer

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.1.1 Sid 1 (5) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2010/430 2011-03-01 Ks 2011-01-18 5 2015/11 2015-02-01 Ks 2015-01-20 3 INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

Läs mer

Trafiknämndens delegationsordning

Trafiknämndens delegationsordning Dokumentnamn: Trafiknämnden delegationsordning Dokumenttyp: 8.4.3.1.3-1 (rutin) Detta dokument gäller för: Landstinget Blekinge Dokumentansvarig: Beslut datum: 2019-01-07 Dokumentnummer: Funktionsområde:

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 maj 2014 kl ajournering

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 maj 2014 kl ajournering Kommunstyrelsen 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 maj 2014 kl. 8.30 15.15 ajournering 11.30-13.30 Beslutande Harald Hjalmarsson (M), ordf. 203-213, 215 Christin Rampeltin

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Granskning av delårsrapport 2014 Höörs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning 2 2.3 Revisionskriterier

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 6 7 8 Beslutsärenden Prissättning av fastigheter till salu Beslut om teckningsrätt för hyreskontrakt och lagsökningshandlingar

Läs mer

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

Kommunhuset 28 februari Underskrifter Sekreterare Paragrafer Johan Hägglund. Tomas Kronståhl. Gunnar Jansson

Kommunhuset 28 februari Underskrifter Sekreterare Paragrafer Johan Hägglund. Tomas Kronståhl. Gunnar Jansson Kommunstyrelsen 1 (6) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 februari 2018 kl. 11.00 - ajournering 11.40-11.50 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Conny Tyrberg (C)

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060303 DOM 2015-04-16 Stockholm Mål nr P 7439-14 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2014-07-07 i mål nr P 1601-14, se bilaga A KLAGANDE 1. A 2. B

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Ekonomirapport 2018 efter maj månad

Ekonomirapport 2018 efter maj månad Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se -06-15 Kommunstyrelsen Ekonomirapport efter maj månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 6 (6) Förvaltnings AB 2014-05-05 6 nr 5 Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 Kommunfullmäktige utsåg 2010-12-20

Läs mer

Samrådssammanställning över synpunkter rörande Arbetsprogram med tidplan

Samrådssammanställning över synpunkter rörande Arbetsprogram med tidplan Samrådssammanställning över synpunkter rörande Arbetsprogram med tidplan Länsstyrelsen Norrbottens län 971 86 Luleå Telefon 010-225 50 00 1(9) Hemsida www.vattenmyndigheterna.se Utgiven av: Vattenmyndigheten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Ekonomisk rapport

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Ekonomisk rapport Tekniska nämnden 2010-12-14 2 Förvaltningsekonomen Tn 111 Dnr 2010.22 Ekonomisk rapport Månadsrapport har upprättats (Bil.). Förvaltningsekonomen redogör för prognosen (Bil.). Underskottet för året avseende

Läs mer

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil KALLELSE FÖREDRAGNINGSLISTA EXTRA KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats: Ordförande: Sekreterare 2018-12-13 kl. 16.30 Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Jan-Olof Johansson Mari-Louise Dunert Ärende Öppet sammanträde,

Läs mer

Yttrande över remiss om LIS-utredning, landsbygdsutveckling i strandnära läge, för Ekerö kommun

Yttrande över remiss om LIS-utredning, landsbygdsutveckling i strandnära läge, för Ekerö kommun 1 (4) Handläggare: Elisabeth Mårell Tillväxt- och regionplanenämnden Yttrande över remiss om LIS-utredning, landsbygdsutveckling i strandnära läge, för Ekerö kommun Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting

Läs mer

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse Kallelse/föredragningslista Kungörelse 2014-10-01 Kommunfullmäktige Tid 2014-10-13, kl. 19:00 Plats Bilagor Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge Samtliga bilagor har skickats ut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 6 7 8 Beslutsärenden Delårsbokslut samt årsprognos Risk- och väsentlighetsanalys inför årets internkontroll Remissyttrande

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn 8 september 2014 Granskning av delårsrapport 2014 Borgholms kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar KRISTIANSTADS KOMMUN 2 MHN 2017/21 Information om inkomna delgivningar 1. DOM, den 2017-02-21 med ändring av Länsstyrelsens i Skånes beslut upphäver mark- och miljödomstolen villkor 13, i det överklagade

Läs mer

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Tjänsteskrivelse 1 (7) Kommunledningsförvaltningen Birgitta Hammar 2017-10-04 Dnr KS 2017-821 Kommunstyrelsen Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Förslag till

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i plan- och bygglagen (2010:900) Utfärdad den 15 november 2018 Publicerad den 23 november 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om plan- och bygglagen

Läs mer

3. * Medborgarförslag om att färdigställa gång- och cykelväg mellan Musikvägens busshållplats och Pettersbergsvägen 2015-000051

3. * Medborgarförslag om att färdigställa gång- och cykelväg mellan Musikvägens busshållplats och Pettersbergsvägen 2015-000051 Kommunstyrelsen KALLELSE 2015-08-20 1(5) Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige för kännedom Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 2 september Gemaket, Kommunhuset, kl. 14.00 Inledning Upprop Val av justerare,

Läs mer

15. Ägardirektiv 2015 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/571-107

15. Ägardirektiv 2015 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/571-107 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 18 (35) 2014-12-01 Ks 15. Ägardirektiv 2015 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/571-107 Västerviks kommun heläger Västervik Resort AB. Tillsammans

Läs mer

Bygg- och miljönämnden kallar till sammanträde

Bygg- och miljönämnden kallar till sammanträde KALLELSE 1 (5) kallar till sammanträde Tid: torsdagen den 22 september 2016, kl 15:00 Plats: Dävensö, kulturhuset pl. 6 Ordförande: Lars Brofalk (C) Sekreterare: Elin Vrij Ledamot och ersättare som inte

Läs mer

Ägardirektiv för Katrineholm Vatten och Avfall AB

Ägardirektiv för Katrineholm Vatten och Avfall AB Styrdokument Ägardirektiv för Katrineholm Vatten och Avfall AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.12) Godkänd av kommunfullmäktige, 229 Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige 2008-12-15,

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 10 oktober 2017 kl. 08:00-16.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S 218-221 Övriga deltagande Lars

Läs mer