Rapport från Egentillsyn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport från Egentillsyn"

Transkript

1 Skolsektionen Åsa Nordlund Diarienummer: Rapport från Egentillsyn Djurås skola F-6 Rektor Susanne Heljestrand Deltagare Barn- och utbildningsnämnden Svante Hanses, Ordf. (KS) Ann-Gret Olsson (S) Skolsektionen Åsa Nordlund, utvecklingsledare, Susanne Heljestrand, rektor

2 Föräldrar: Tauno Alatalo (år 3) Mathias Lindmark (F-klass och år 2) Elever Felix år 1 Isak 2 Albin 4 Josefin 3 Elias 5 Matikda 6 Alva 5 Personal: Kjell Sjörs Marie Berglund Marie Lindblad Svensson Karin Granström Maria Nahlén Jenny Eljas Synpunkter från föräldrar Undervisningen Föräldrarna är positiva till vad som händer i undervisningen. De upplever att barnen får vara med och påverka i skolan och att de också får hjälp tid! Även barn som har lätt för sig får utmaningar på sin nivå. Lärarna är bra på att anpassa undervisningen. Det är nästan alltid två pedagoger i klasserna vilket föräldrarna uppskattar och tror har betydelse för att elevernas behov uppmärksammas tidigt och tidiga insatser kan göras. En skriftlig individuell utvecklingsplan finns och fungerar bra. Föräldrar, elev och pedagog är delaktig. Schoolsoft: De äldre barnen använder det nog mer. I de lägre åldrarna läser föräldrarna schema och veckobrev. All information från skolan skrivs in där och systemet fungerar bra och upplevs som smidigt. Läxor förkommer i läsning och matematik. Det är bra, fungerande, läxor. Vid frågan om studiero säger föräldrarna att de vid besök upplever att det är jättelugnt i klassrummet. Delaktighet/inflytande: Föräldrar kommer lätt i kontakt med skolan när behov finns. De känner att de blir lyssnade på. Personalen meddelar händelser under dagen, vid hämtning och länning. Personalen är tillgängliga vid behov. Trygghet och trivsel: Lärarna jobbar bra med sociala relationer. Föräldrarna har ett stort förtroende för lärarna. Föräldrarna upplever att barn i behov av särskilt stöd uppmärksammas och får stöd Fritidshemmet: fungerar bra. Måltider: Det är bra mat och barnen äter mycket! Personalen har en yrkesstolthet och lägger ner energi på smakupplevelsen och en estetiskt tilltalande miljö. Trevlig personal. Utvecklingsområden: Slitna lokaler- renoveringsbehov.

3 Synpunkter från elever i år F-6 Undervisning Bra klassrumsklimat och studiero, men år 6 upplever att det kan vara lite pratigt ibland. De Nationella proven i sexan är bra och upplevs inte som stressande. Alla elever har en skriftlig Individuell utvecklingsplan och känner sig delaktiga i den. År 6 har läxappar i sina IPads, och en del undervisningsmaterial finns i form av länkar från schoolsoft. Användandet av Ipads i undervisningen är schemalagt i vissa årskurser och från år 6-9 har eleverna egna Ipads. Eleverna är nöjda med lärarnas undervisning och förstår innehåll och mål. De upplever att de får den hjälp de behöver. Delaktighet och inflytande: Eleverna får inte vara med och påverka den pedagogiska planeringen så mycket. Läraren bestämmer för det mesta hur lektionerna ska se ut. Mentor och elev pratar om utvecklingsbehov vid utvecklingssamtalen. I några klasser har eleverna fått redskap för att själva hålla i utvecklingssamtalen. Alla klasser har klassråd med en tydlig struktur. Det finns ett fungerande elevråd på skolan. Trygghet och trivsel: Det finns ingen upplevelse av mobbing på skolan. Eleverna trivs och känner sig trygga. De har kännedom om planen mot kränkande behandling och vet vart de ska vända sig om de själva eller en kamrat utsätts för kränkningar. Rast värdar finns men de är inte så synliga trots att de som är ute bär reflexvästar. Det är för få ute! Det finns en otydlighet om vilka regler som gäller kring vistelsen i/vid ravinen. Det finns mycket att göra på skolgården och flera gånger i veckan är det planerade rastaktiviteter på lunchrasterna. Under gymnastiken- det har förekommit stölder. Detta ha tagits upp på klassråden. Det finns en Blå låda i gymnastik salen där man kan lägga värdesaker. Skolmåltiden: Bra, god mat! Fritidshemmet: Barnen trivs bra och får vara med och påverka vad de vill göra. Det tycker om sin fritidspersonal och tycker att aktiviteterna är bra. Utvecklingsområden: Se över duschrummen. Ofräscha, trånga, Mögel?

4 Samtal med personal Lärarnas svar på frågan om varför de tror att eleverna och föräldrarna har positiva utlåtande om personal, undervisning och skolan i allmänhet? Stabil lärarkår Vi lyfter in hemmet i ett tidigt datum Trygg miljö Elevhälsa: speciallärarna är en del i arbetslaget och högst delaktig i hu och när en elev behöver extra stöd. Flexibelt arbetssätt. Undervisning Pedagogisk planering- genomförande-feedback/analys-formativ bedömning Pedagogerna upplever att det är vårt med delaktighet i de lägre åldrarna. Vi måste lära dem olika arbetssätt och redovisningar för att de sedan, lite högra upp i åldrarna, kan vara med och välja. Lärarna lägger ut Pedagogiska planeringar på schoolsoft. Använder dem i undervisningen vid arbetsområdets start samt när det är slut. Det är oftast två lärare i klassrummet vilket upplevs som mycket positivt! Det ger en stor flexibilitet kring elevgrupperna. Lärarna tycker att det är lättare att anpassa undervisningen när de är två. Man hinner med eleverna på ett annat sätt. Lärarna tycker att det är skönt med kollegialt samspel/lärande. Alla elever har en skriftlig IUP: som läggs in på schoolsoft vid utvecklingssamtalet. Arbetsmiljö: -Vi är trångbodda. Läsåret 15/16 blir alla rum upptagna så det blir inga grupputrymmen till hösten. Läsåret 16/17 kommer det att vara ett klassrum för lite. Konsekvenserna, om vi bara har tillgång till ett klassrum, blir ett enformigt arbetssätt vilket strider mot läroplanens krav på en allsidig utveckling av elevernas förmågor. Arbetsrummen för F-6 finns i högstadiets lokaler. Lärarna i F-6 planerar och arbetar dock helst i klassrummen där elevernas material finns tillgängligt och nära. Detta hindrar fritidshemmen att utnyttja skolans rum på eftermiddagstid. Fritidshemmet: Delar lokaler med F-klass och är i vissa av klassrummen efter skolan slut. Inte optimalt för fritidshemmets uppdrag. Klassrummen är anpassade för skolan och inte för fritidsverksamhet. Samverkan: f-klass- fritids- skola Samverkan är mycket bristfällig idag mellan skola och fritidshemmet respektive år 1- F-klass. I dag ligger organisationsplaneringen så att fritidspedagogerna samverkar med F-klass pedagogerna och är inne och stöttar i år 2. F-klassen och år ett är det här läsåret i olika byggnader vilket försvårar7mininerar ett naturligt samarbete. Stadieövergångar: Bäsna eleverna som kommer i år 4 behöver en bättre stadieövergång och inskolning. Lärarna efterlyser ämnesplanering som, enligt pedagogerna, bör utvecklas i varje ämne från år 1-9. Man behöver reda ut förväntningar och kunskapskrav samt rutiner för överlämning.

5 Trygghet och trivsel: Alla känner till rutinerna i planen mot kränkande behandling och jobbar aktivt med värdegrundsarbetet med eleverna. Det finns ett schema för rast värdar och 1-2 personer är ute under rasterna. De använder reflexvästar men skolområdet är stort och de har förståelse för att de inte är synliga överallt. Lärarkåren upplever sig själva som en stabil grupp och de trivs väldigt bra på sin arbetsplats. Skolmåltiden: bra med fasta platser för eleverna. Detta skapar trygghet och ingen riskerar att väljas bort! Ljudnivån kan vara hög ibland, speciellt i lilla matsalen. Maten är god och måltidspersonalen jättetrevliga. Pedagogiskt ledarskap: Rektor (Susanne) gör klassrumsbesök men det är svårt att få till uppföljningssamtal i direkt anslutning till besöket. Däremot följs det upp på medarbetarsamtalet. Speciallärarna har en timme i veckan där elevhälsans arbete diskuteras. En årskurs har haft bra stöttning i p.g.a. vissa svårigheter i gruppen. Susanne är tillgänglig när behov finns. Hon följer upp ärenden och har bra dialog med pedagogerna. Det finns vissa oklarheter mellan ansvarsfördelningen mellan Susanne och Marianne (Intendent). Pedagogerna får räkna ut själva vem de ska vända sig till. Personalen har förståelse för rektors komplexa arbetsuppgifter. omöjligt uppdrag! Det är alltför många arbetsuppgifter och personalen är måna om att hon ska orka och vara kvar. Det är tryggt och bra med ett stabilt ledarskap. Susanne är insatt i alla elevärenden och påläst. Uppdaterad! Utvecklingsområden: Utveckla och samverka kring progressionen i kursplaneämnena vilket kan underlätta stadieövergångarna. Trafiksituationen vid parkeringen och bussanslutningarna är ett bekymmer. Politiker Kolla upp trafikplanen. Föräldrar är ombedda att parkera/ släppa av sina barn på anvisande ställen men de väljer at parkera vid busshållplatsen. ändå.

6 Samtal med Rektor: Arbetsbelastning: Det är roligt att träffa alla pedagoger i medarbetarsamtalen trots at de är många Susanne upplever att det är en fördel att ha hela personalansvaret. Vill vara pedagogisk ledare fullt ut och slippa andra arbetsuppgifter. Arbetsfördelningen är klar mellan rektor och Intendent men är inte förankrad i personalgruppen ändå. Susanne är nöjd med sitt jobb och trivs. Hon lyfter fram att skolan har en fantastisk personal där alla har en positiv framåtanda med ett sort engagemang. Nästan alla lärare är behöriga i sina ämnen. De som är obehöriga går lärarlyftet. Fortsätter att jobba för en bättre arbetsmiljö. Samverkan skola- fritids? Samverkan F-klass år 1 Susanne bekräftar lokalbristen och det dilemma som det medför. Ständiga omflyttningar i verksamheten gör att en pedagogisk kontinuitet uteblir. Kompetensutveckling: kommunövergripande projekt är bra men behov finns att utveckla den egna skolans behov. Vill fortsätta att utveckla undervisningsprocessen. Utvecklingsfrågor som rektorerna lyfter fram Elevinflytandet i lärandet Formativt lärande Utvecklingsområden på Djurås skolan: Fortsätta arbetet med Välskött skola. Undervisningsprocessen: Planering-genomförandeåterkoppling-bedömning Utveckla samarbetsformer mellan skola, fritidshem och förskoleklass för att berika varje elevs mångsidiga utveckling och lärande. (Lgr 11 kap 2:5) Anslå rastvärds schemat så att eleverna vet vem de ska ta kontakt med om något händer ute på skolgården. Övriga frågor Stort behov av underhåll på skolan! Trafiksituationen vid parkeringen och bussanslutningarna är ett bekymmer. Politiker ska se över den trafikplan som är framtagen.

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Diarienummer: Rapport från Egentillsyn Bäsna skola F-3 Rektor: Boel Dahlberg Bitr. rektor Lena Blom 2019-03-18 Deltagare Barn- och utbildningsnämnden: Jan Wiklund (M, BUN ordförande) Mattias Bengtsson,

Läs mer

Kvalitetsrapport Bäsna skola 2014/2015

Kvalitetsrapport Bäsna skola 2014/2015 Kvalitetsrapport Bäsna skola 2014/2015 1 Verksamhetsredogörelse Prioriterat på Bäsna skola är natur och miljöfrågor, det innebär bland annat att utemiljön används som inlärningsmiljö en gång i veckan.

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Diarienummer: Bun 2015:226/61 2015-09-07 Åsa Nordlund Rapport från Egentillsyn Björbo skola F-3 Rektor Hans Andersson 2015-09-07 Egentillsynenens syfte är att säkerställa skolornas arbete utifrån de styrdokument

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Skolsektionen 2015-03-02 Åsa Nordlund Diarienummer: Rapport från Egentillsyn Djurmo skola F-6 Rektor Carin Ahlgren 2015-03-30 Deltagare Barn- och utbildningsnämnden Ann-Christin Carlsson (S) Kerstin Stenqvist

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Diarienummer: 2015-111-11 Åsa Nordlund Rapport från Egentillsyn Mockfjärds skola F-6 Rektor Monica Landin 2015-03-02 Egentillsynenens syfte är att säkerställa skolornas arbete utifrån de styrdokument som

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Skolsektionen 2015-05-11 Fredrika Mattsson Diarienummer: Rapport från Egentillsyn Djurås skola Rektor Susanne Heljestrand 2015-05-18 Deltagare Barn- och utbildningsnämnden Anne-Christine Carlsson (S) Anders

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta att ställa sig bakom yttrande

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta att ställa sig bakom yttrande Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (3) Datum 2014-03-10 Tjänsteskrivelse Vår referens Katarina Falk Katarina.falk@malmo.se Uppföljning av tillsyn av Bellevue gymnasium Ärende 6 Dnr

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Skolsektionen 2015-05-11 Fredrika Mattsson Diarienummer: Rapport från Egentillsyn Kyrkskolan F-6 Rektor Carin Ahlgren 2015-05-11 Deltagare Barn- och utbildningsnämnden Anne-Christine Carlsson (S) Kerstin

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Diarienummer: 2015-12-14 Åsa Nordlund Rapport från Egentillsyn Mockfjärds skola 7-9 och särskolan Rektor Monica Landin 2015-12-14 Egentillsynenens syfte är att säkerställa skolornas arbete utifrån de styrdokument

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2015/16 BÄSNA SKOLA

KVALITETSREDOVISNING 2015/16 BÄSNA SKOLA KVALITETSREDOVISNING 2015/16 BÄSNA SKOLA rektor: Susanne Heljestrand POSTADRESS BESÖKSADRESS VÄXEL FAX BANKGIRO ORG.NR. HEMSIDA GAGNEFS KOMMUN FÄRJBACKSVÄGEN 5 0241-151 00 0241-151 01 472-4134 212000-2155

Läs mer

Rapport från Egentillsyn Björbo skola F-3 Rektor Hans Andersson

Rapport från Egentillsyn Björbo skola F-3 Rektor Hans Andersson Diarienummer: 2019-02-18 Åsa Nordlund Rapport från Egentillsyn Björbo skola F-3 Rektor Hans Andersson 2019-02-18 Egentillsynenens syfte är att säkerställa skolornas arbete utifrån de styrdokument som gäller

Läs mer

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vi har under läsåret kontinuerligt arbetat med värdegrunden på skolan, bla har vi samtal med eleverna

Läs mer

Arbetsplan 2018/19. Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg Tjörn Möjligheternas ö

Arbetsplan 2018/19. Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg Tjörn Möjligheternas ö Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg 2018 09 03 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn 3 2 Normer och värden 4 2.1 Studiero... 4 2.2 Likabehandling... 6 2.3 Trygghet och förhindra kränkningar...

Läs mer

PROTOKOLL att överlämna ärendet till utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

PROTOKOLL att överlämna ärendet till utbildningsnämnden utan eget ställningstagande. Utbildningsnämndens arbetsutskott 36 Utdrag ur PROTOKOLL 2017-03-27 Egentillsyn Alsike skola återrapportering UN-2016/363 Beslut Arbetsutskottet beslutar att överlämna ärendet till utbildningsnämnden utan

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret Årsunda kyrkskola Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 2017-2018 MEDBORGARE (Kunskapsnämndens mål) Resultatet för lärande och kunskap förbättras jämfört med närmast föregående mätning. Elevernas inflytande

Läs mer

Rapport från Egentillsyn Kyrkskolan F-6 Rektor Carin Ahlgren

Rapport från Egentillsyn Kyrkskolan F-6 Rektor Carin Ahlgren Diarienummer: Rapport från Egentillsyn Kyrkskolan F-6 Rektor Carin Ahlgren 2019-04-15 Egentillsynenens syfte är att säkerställa skolornas arbete utifrån de styrdokument som gäller i skolan. Skollag, Läroplan

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Rapport HT Jarlabergs skola. Nacka kommun

Rapport HT Jarlabergs skola. Nacka kommun Rapport HT-2017 Jarlabergs skola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Emma Åkerberg, Danderyds kommun Marie Lindström, Sollentuna kommun Sara Kicklighter, Sollentuna kommun Vecka 46, 2017 Innehållsförteckning

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Knutsbo skola grundskola åk 1-4 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll Styrkort 2016-2017...

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Diarienummer: Åsa Nordlund Rapport från Egentillsyn Mockfjärds Förskolor Regnbågen, Högsveden och Junibacken Förskolechef: Ulla Nyman- Gustavsson Egentillsynens syfte är att säkerställa förskolornas arbete

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2018-10-01 2019-09-30 Bäsna skola 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Skolans vision samt delaktighet:... 3 Utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5 Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Grundskola årskurs 1-5 Ansvarig rektor Namn Lars-Eric Pettersson Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Skärhamns skola Enheten ansvarar

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 151013 Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Bilaga 1 KVALITETSREDOVISNING. Sektor Barn och Utbildning Fritidshem

Bilaga 1 KVALITETSREDOVISNING. Sektor Barn och Utbildning Fritidshem Bilaga 1 KVALITETSREDOVISNING Sektor Barn och Utbildning Fritidshem År 2017 1. Grundfakta om fritidshemmen FRITIDSHEMMETS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE I kommunen finns fem fritidshem. Fritidshemmen finns

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Till Kommunstyrelsen Barn och utbildning 2014-12-03 Åsa Nordlund Rapport från Egentillsyn Förskola Bäsna 2014-12-03 Deltagarlista Barn- och utbildningsutskottet Svante Hanses (Kosa) Anders Bengtsson (KD)

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2015-2016 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under

Läs mer

ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LIKABEHANDLINGSPLAN

ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LIKABEHANDLINGSPLAN ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LIKABEHANDLINGSPLAN Lyrfågelskolan F-3 SKOLAN 2016/2017 Lyrfågelskolan F-3:s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Vimarskolan grundsärskolan Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 STYRKORT... 3 INLEDNING... 4 EKONOMI I BALANS... 5 UTVECKLINGSBEHOV...

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Bildningsnämnden Lokal arbetsplan Läsåret 2017-2018 Prästbols skola Innehåll Kunskap och kompetens...3 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag.3 Vision för grundskolan i Sunne kommun.3 Vad som ska

Läs mer

Holmesskolans plan mot kränkande behandling

Holmesskolans plan mot kränkande behandling Datum 2018-10-30 Holmesskolans plan mot kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-5, fritidshem, grundsärskola och träningsskola. Planen gäller från 2018-11-01 Planen

Läs mer

Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011

Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 LÄRANDESEKTIONEN AMBJÖRNARPSKOLAN Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 1 2 Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning (kortfattad) 4 1.1.1 Beskrivning av verksamheten... 4 1.1.2 Beskrivning hur

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Hammarskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2018/2019

Hammarskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Hammarskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-3 inklusive fritidshem, samt särskolan med fritidshem

Läs mer

Verksamhetsplan. Malmens skola och fritidshem 2017/2018

Verksamhetsplan. Malmens skola och fritidshem 2017/2018 Verksamhetsplan Malmens skola och fritidshem 2017/2018 Augusti 2017 Verksamhetsplan - Systematiskt kvalitetsarbete Malmens skola och fritidshem Verksamhetsidé vision På vår skola ska ingen känna sig diskriminerad,

Läs mer

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem Augusti 2016 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Verksamhetsidé sid. 2 2. Förutsättningar sid. 2 3. Enhetens årshjul sid. 3 4. Utvecklingsarbete sid. 4 1. Läroplansmål

Läs mer

Verksamhetsplan. Ekeby skola och fritidshem 2018/2019

Verksamhetsplan. Ekeby skola och fritidshem 2018/2019 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2018/2019 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 4 2. Läroplansmål

Läs mer

Pedagogisk vision och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem

Pedagogisk vision och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-24 1 (9) Barn- och utbildningsförvaltningen Förvaltningskontoret Anna Landehag, 016-710 10 62 och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem Eskilstuna kommun

Läs mer

Kvalitetsredovisning Kyrkskolan Läsåret 2014/15

Kvalitetsredovisning Kyrkskolan Läsåret 2014/15 Kvalitetsredovisning Kyrkskolan Läsåret 2014/15 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolan har sedan läsåret 12/13 en väl genomarbetad plan mot diskriminering och kränkande behandling som

Läs mer

Verksamhetsplan för Avesta centrala rektorsområde läsåret 2013/2014

Verksamhetsplan för Avesta centrala rektorsområde läsåret 2013/2014 Verksamhetsplan för Avesta centrala rektorsområde läsåret 2013/2014 Avesta centrala rektorsområde omfattar Markusskolan, Bergsnässkolan samt fritidsverksamheten på båda skolorna. Skolledningen består av

Läs mer

Föräldrar år 3 Föräldrar år 6

Föräldrar år 3 Föräldrar år 6 Omrade Nr Förskola Pedagogisk omsorg/familjed aghem Förskoleklass år 3 år 6 Är ditt barn en 0 1 pojke eller flicka? Utveckling och lärande Verksamheten är 101 2 stimulerande för Är ditt barn en pojke eller

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2016-09-30 2017-09-30 Bäsna skola INNEHÅLLSFÖRTECKNING skolans vision samt delaktighet:... 3 utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Vretaskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-2 inklusive fritidshem Bakgrund och syfte Vretaskolans

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kågeskolan Från 2018 oktober till 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET 2016-17 På Karlskrona språkskola önskar vi tillsammans med våra elever och deras vårdnadshavare samarbeta, för att bidra till en uppväxtmiljö som skapar fungerande

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Läsår 2018/2019 Planen gäller från: 2018-08-16 Planen gäller till: terminsstart 2019-08- Utvärdering och revidering

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 Innehållsförteckning Sid 3 Presentation av arbetssätt Sid 4 utifrån LGR 11 Sid 4 Normer och värden Kunskaper Sid 6 Elevers ansvar och inflytande

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Minnesanteckningar från skolrådsmötet 26/11, 2014.

Minnesanteckningar från skolrådsmötet 26/11, 2014. Minnesanteckningar från skolrådsmötet 26/11, 2014. Närvarande: Annika Ullemark 2A, Merethe Ingebrigtsen 5A, Annika Hedström Wahlberg 2C, Andreas Wahlberg 2C, Pernilla Carlgren 2A, Karolina Friggeråker

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Stavreskolans fritidshem 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas...

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Diarienummer: 2016-09-05 Åsa Nordlund Rapport från Egentillsyn Bäsna förskola 2016-09-05 Bitr. Förskolechef: Ragnar Nyrén Egentillsynens syfte är att säkerställa förskolornas arbete utifrån de styrdokument

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Jörlandaskolan Typ av dokument Plan Dokumentägare Rektor Jörlandaskolan Beslutat av Rektor Jörlandaskolan Giltighetstid Läsåret 18/19 Till och

Läs mer

Frälsegårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Frälsegårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Frälsegårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola F-6 och Fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 2015 har 10 åringen nått statens och våra mål men framförallt sina egna och har tagit ansvar för sin egen utveckling med stöd av vuxna. 10 åringen tror på sig själv

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling Lackarebäcksskolan Läsåret 2018/2019 Introduktion Omfattning Planen omfattar Lackarebäcksskolan grundskola F-6, grundsärskola samt fritidshemmen

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING Lyrfågelskolan F-3 SKOLAN 2017/2018 Lyrfågelskolan F-3:s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass,

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem September 2017 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2017-2018 1 Innehållsförteckning 1. Förutsättningar sid. 3 2. Verksamhetsidé sid. 3 3. Enhetens årsklocka sid. 4 4. Utvecklingsarbete sid. 5

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2015-09-30 2016-09- 30 Bäsna skola INNEHÅLLSFÖRTECKNING skolans vision samt delaktighet:... 3 utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Lilla Edets kommun Nygårdsskolan Dnr 53-2005:1523 Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

HT Vendestigens skola och förskola AB. Danderyd

HT Vendestigens skola och förskola AB. Danderyd HT-2018 Vendestigens skola och förskola AB Danderyd Observationen genomfördes av: Sara Kicklighter, Sollentuna kommun Ann-Sofie Nöteberg, Nacka Anna Natéus, Upplands Väsby Vecka 45, 2018 Innehållsförteckning

Läs mer

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Innehåll Utbildningsinspektion i Vara kommun Larvs och Tråvads skolor Dnr 53-2005:1524 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Åbyggeby skola och fritidshem Kerstin Norlin biträdande rektor 1. Inledning Verksamheten har bedrivits med 70 barn i åldrarna 6-10 år, fördelade i förskoleklass upp till

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Arbetsplan Vintergatan Skola/ fritids Läsåret 2015/2016

Arbetsplan Vintergatan Skola/ fritids Läsåret 2015/2016 Arbetsplan Vintergatan Skola/ fritids Läsåret 2015/2016 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning s. 2 Vintergatans årskurs 1-3 s. 3 Vintergatans skolbarnomsorg/fritidshem s. 7 Vintergatans förskoleklass

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2014-06-05 ) Gäller för: Norrgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2014-06-05 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Ängbyskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Diarienummer: Rapport från Egentillsyn Bäsna förskola 2018-05-14 Förskolechef: Daniel Enlöf Egentillsynens syfte är att säkerställa förskolornas arbete utifrån de styrdokument som gäller i förskolan. Skollag,

Läs mer

Kvalitetsredovisning Vedbyskola Fritidshemmet Solrosen läsåret 2013/2014

Kvalitetsredovisning Vedbyskola Fritidshemmet Solrosen läsåret 2013/2014 Kvalitetsredovisning Vedbyskola Fritidshemmet Solrosen läsåret 2013/2014 Antal barn ålder 6-9 år: 57 st Antal barn ålder 10-12 år: 7 st Antal personal: 3 Personalens utbildning, kompetens och erfarenhet:

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

SID 1 (10) 2011-11-18 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012

SID 1 (10) 2011-11-18 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012 SID 1 (10) UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RMALMSSKOLAN 2011-11-18 Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012 SID 2 (10) Inledning Södermalmsskolan är en F-9 skola som ligger vid Mariatorget i hjärtat av Södermalm.

Läs mer

Perspektivinsamling - frågeställningar

Perspektivinsamling - frågeställningar Perspektivinsamling - frågeställningar Elever och före detta elever Vad är en bra skola för dig och dina kompisar? Vad är mindre bra? Hur ska skolan vara för att du ska få lust att lära? Personal Vad är

Läs mer

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 7-9 Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM

Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM Arbetsmaterial för Sandviksskolan och Storsjöskolan 2015-08-11 Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM Innehållsförteckning Fritidshem - Skolverket

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1-6, fritidshem och förskoleklass a för planen Rektor

Läs mer

Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Alingsås kommun Noltorpsskolan Dnr 53-2005:1533 Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2017 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Kästa skolas Likabehandlingsplan

Kästa skolas Likabehandlingsplan Kästa skolas Likabehandlingsplan - mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, sida 1 Vision Visionen här på Kästa skola är att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna sig

Läs mer

Kvalitetsrapport. Förskoleklass. Läsåret 2012/2013. Pegasus förskoleklass Bruksskolan. Ansvarig rektor: Mikael Johansson

Kvalitetsrapport. Förskoleklass. Läsåret 2012/2013. Pegasus förskoleklass Bruksskolan. Ansvarig rektor: Mikael Johansson Kvalitetsrapport Förskoleklass Läsåret 2012/2013 Pegasus förskoleklass Bruksskolan Utbildningens syfte Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning.

Läs mer

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola f-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

Lokal arbetsplan för skolan 2015-2016

Lokal arbetsplan för skolan 2015-2016 Lokal arbetsplan för skolan 2015-2016 Skola Ort Ansvarig rektor Kontaktinformation Kundtjänst 0910 73 50 00 Kundtjanst@skelleftea.se 1. Vår grundverksamhet Auraskolan i Skelleftehamn är en F-2 skola med

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-08-26 Jönköpings kommun Rektorn vid Brodalsskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Brodalsskolan i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling.

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Östmarks skola och fritidshem Fastställd 2018-11-05 Gäller till 2019-09-30 Revideras varje läsår, ansvarig är rektor Likabehandlingsarbetet regleras

Läs mer

SKA Oxledsskolan Fokus: Trygghet och studiero i förskoleklass, fritidshem och skola.

SKA Oxledsskolan Fokus: Trygghet och studiero i förskoleklass, fritidshem och skola. SKA Oxledsskolan 170630. Fokus: Trygghet och studiero i förskoleklass, fritidshem och skola. Trygghet Vid trygghetsvandring, intervjuer och utvecklingssamtal har framkommit att eleverna överlag känner

Läs mer

Kvalitetsredovisning. för läsåret 2015/2016. Fritidshem

Kvalitetsredovisning. för läsåret 2015/2016. Fritidshem 2016-04-11 Kvalitetsredovisning för läsåret 2015/2016 Fritidshem Datum: 2016-06-29 Rektor: Johan Lindström Biträdande rektor: Resultatenhetschef: Bengt Albertsson Avesta kommun, Bildningsförvaltningen

Läs mer

V Ä L K O M M E N. Bengt Thorngren Skolverket

V Ä L K O M M E N. Bengt Thorngren Skolverket ? V Ä L K O M M E N Bengt Thorngren Skolverket Varför har allmänna råden revideras? o Råden har anpassats till nu gällande skollag och läroplan o Ge stöd i tillämpningen av bestämmelserna o Belysa utvecklingsområden

Läs mer