1. Månadsuppföljning kommunstyrelsen juni 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Månadsuppföljning kommunstyrelsen juni 2015"

Transkript

1 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET DNR KS.051 MI KARNSTEDT SID 1/2 CONTROLLER KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning kommunstyrelsen juni Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner månadsuppföljningen. Ärendet i korthet Kommunledningskontoret och samhällsbyggnadsförvaltningen har följt upp årets budget och sammanställt utfallet efter sex månader och en prognos för helåret. Den samlade helårsprognosen för kommunstyrelsens verksamheter, inklusive budget för oförutsedda utgifter, visar ett överskott på 1,2 miljoner kronor. en innehåller ett underskott för kommungemensam verksamhet och ökade kostnader till följd av fler sommarjobbare. Bakgrund Kommunstyrelsens verksamheter omfattar kommunledningskontoret, räddningstjänst, samhällsbyggnadsförvaltningen samt resultatenheterna TunaFastigheter och avfallshantering. I månadsuppföljningen redovisas utfall till och med juni, en prognos över utfallet för hela året med en avvikelseanalys mot budget. Handlingar 1. Månadsuppföljning kommunstyrelsen juni 2. Månadsuppföljning januari-juni KS Victor Kilén T.f. kommundirektör Annika Hellberg Ekonomichef Ska expedieras till: Akten KOMMUNLEDNINGSKONTORET TUNA TORG VALLENTUNA TFN FAX KLK@VALLENTUNA.SE

2 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET DNR KS.051 SID 2/2 T.f kommundirektör T.f samhällsbyggnadschef T.f förvaltningschef KAI T.f personalchef T.f fastighetschef Ekonomichef Kommunikation- och marknadschef Planchef Exploateringschef Stabschef

3 Kommunstyrelsen Månadsuppföljning januarijuni

4 Ekonomisk analys Sammanfattning Kommunstyrelsens verksamheter omfattar kommunledningskontoret, räddningstjänst, samhällsbyggnadsförvaltningen och resultatenheterna TunaFastigheter samt avfallshantering. Den samlade prognosen för kommunstyrelsens verksamheter visar ett överskott på 1,2 miljoner kronor. en är beräknad på att kommunstyrelsens budget för oförutsedda utgifter inte kommer att nyttjas under året. Driftsredovisning kommunstyrelsen totalt Tkr Totalt , Driftredovisning Driftredovisning nämndens verksamheter Verksamhet (tkr) Kommunledningskontorets verksamheter TOTALT K I N Politisk verksamhet K I N Övrig kommungemensam verksamhet K I N Kansli, Arbetsmarknad, Information K I N Kommunstyrelsen, Månadsuppföljning januari-juni 2(8)

5 Verksamhet (tkr) Ekonomiavdelningen K I N HR-avdelningen K I N IT-avdelningen K I N Kommunikation och marknad K I N Kommun- och samhällsskydd K I N Räddningstjänst K I N Kommunstyrelsens oförutsedda utgifter K I N * K = Kostnad, I = Intäkt, N = Netto Kommunstyrelsen, Månadsuppföljning januari-juni 3(8)

6 Kommentar till avvikelse Den samlade helårsprognosen för kommunledningskontorets verksamheter inklusive kommunstyrelsens budget för oförutsedda utgifter (KSOF) är ett överskott på 700 tkr. en är beräknad på att KSOF budget inte kommer att nyttjas under året. Politisk verksamhet Kommunfullmäktige beslutade i december om förändring av årsarvoden. Med anledning av ny mandatperiod genomförs även särskilda utbildningar. en för helåret är ett underskott på 300 tkr. Övrig kommungemensam verksamhet en visar ett underskott på tkr. Orsaken är att kommunen begärt en särskild revision som utförts under våren samt kostnader för juridiska tjänster. Kansli, Arbetsmarknad, Information Vallentuna kommun införde från och med en satsning på sommarjobb för ungdomar i åldern år. Det är 425 ungdomar som fått sommararbete i år och det är 122 fler än föregående år. På grund av ökat antal sommarjobb prognostiserar arbetsmarknadsenheten ett underskott på tkr. Kommunikation och marknad Verksamheten information prognostiserar ett överskott på 200 tkr som till stor del beror på tillfälligt lägre personalkostnader samt att kostnader för konsulter beräknas bli lägre än planerat. Vallentuna kommun kommer under året att se över näringslivsfunktionen, både när det gäller inriktning och omfattning. Ett arbete har inletts för att skapa en helt ny fristående besökarwebb "Upplev Vallentuna". KSOF (Kommunstyrelsens oförutsedda utgifter) Kommunstyrelsen beslutade i maj månad att överföra 600 tkr från KSOF till kommunledningskontoret inom verksamhetsområdet KAI. Syftet med budgetförändringen är att påbörja arbetet med att miljöcertifiera kommunen enligt ISO en för helåret är beräknad på att KSOF budget inte kommer att tas i anspråk och därmed kan bidra med ett överskott på tkr. Kommunstyrelsen, Månadsuppföljning januari-juni 4(8)

7 Driftredovisning nämndens verksamheter Tkr Samhällsbyggnadsförvaltningens verksamheter Totalt K I N Fysisk planering K I N Markreserven K I N Parkeringsverksamheten K I N Väghållning K I N Parkverksamheten K I N Natur- och vattenvård K I N Gemensam adm, (löner, material, utv.kostn., m.m. ) K I N Bostäder (brf) K I N Kommunstyrelsen, Månadsuppföljning januari-juni 5(8)

8 Tkr Exploatering övrigt K I N Kommentarer till avvikelse Den samlade helårsprognosen för samhällsbyggnadsförvaltningens verksamheter exklusive resultatenheter visar ett överskott på 500 tkr. Gemensam administration (löner, material, utvecklingskostnader m.m. ) Förvaltningen har vakanta tjänster vilka kommer att tillsättas under året. För att verksamheterna ska kunna bedrivas enligt planerat har konsultstöd anlitats under rekryteringstiden. en pekar på att minskade lönekostnader på grund av vakanser kommer att täcka kostnader för konsultstöd. En del av de vakanta tjänsterna ska delvis finansieras genom debitering på investerings- och exploateringsprojekt, det är en viss osäkerhet om debitering kan ske enligt plan. Fysisk planering en för fysisk planering är ett överskott på 500 tkr. Arbete med att ta fram en fördjupad översiktsplan (FÖP) för Gillinge är vilande. Eftersom arbetet är vilande är det inte aktuellt att göra en åtgärdsvalsstudie innan den fördjupade översiktsplanen har tagits fram. Avsatta medel för ekonomisk utredning för Roslagsbanan kommer inte att nyttjas då utredningen genomfördes under år. Väghållning Kostnaderna för vinterväghållningen kommer att överstiga budget med cirka 600 tkr. Många halkbekämpningsinsatser har utförts. en visar att underskottet för vinterväghållning täcks inom den totala budgeten. Parkverksamheten en är att verksamheten kan bedrivas enligt budget. Kostnaderna för snöröjning har överskridit budget med cirka 150 tkr och även kostnader för utökade ytor. en är att minskat planerat underhåll ska täcka underskottet. Kommunstyrelsen, Månadsuppföljning januari-juni 6(8)

9 Tkr Driftredovisning nämndens verksamheter Resultatenhet TunaFastigheter Totalt K I N TuFa- administrativa kostnader, löner m.m K I N Fastighetsservice, personalkostnader, m.m. K I N Egna-, hyrda- och bostadsfastigheter K I N Städservice inklusive konferensservice K I N Kommentarer till avvikelse Helårsprognosen för resultatenhet TunaFastigheter är att verksamheterna kommer att kunna bedrivas enligt budget. en får ses som något osäker. Mögelsanering och evakuering av en skola samlas inom investering och det är oklart hur stor del av kostnaden som kommer att belasta driftbudgeten. Fastighetsavdelningen har vakanta tjänster. För att verksamheterna ska kunna bedrivas enligt planerat har konsultstöd anlitats under rekryteringstiden. en pekar på att minskade lönekostnader på grund av vakanser kommer att täcka kostnader för konsultstöd. En del av de vakanta tjänsterna ska delvis finansieras genom debitering på investeringsprojekt, det är osäkert om debitering kan ske enligt plan. Under hösten konstaterades brister i inomhusmiljön i Ormstaskolans huvudbyggnad. Sanering och rengöring genomfördes. Tyvärr har lärare och några elever upplevt fortsatt problem med inomhusluften. En paviljong har tillfälligt ersatt ett klassrum och funnits på plats till terminsslut. Under våren har ytterligare undersökningar utförts och det står klart att hela huvudbyggnaden ska Kommunstyrelsen, Månadsuppföljning januari-juni 7(8)

10 vara tömd senast årsskiftet /2016. Renovering av byggnaden är inte längre ett alternativ. Under sommaren så kommer delar av huvudbyggnaden att rivas och paviljonger kommer att placeras ut längs Blekingevägen, i ett senare skede även där delar av huvudbyggnaden står i dag. Lösningen med paviljonger beräknas pågå till dess att Hagaskolan står klar, det vill säga cirka fyra år. Kostnaderna för mögelsanering och tillfällig paviljonglösning bedöms inte kunna rymmas inom driftbudget, eftersom det skulle innebära att inget planerat underhåll på övriga fastigheter skulle kunna genomföras. Kostnaderna samlas nu inom investering. Fuktproblem har även uppmärksammats i en förskola. En grundlig utredning har utförts under våren. Förskolan kommer att vara evakuerad under sommaren då markarbeten, arbeten på fasad och inomhus kommer att utföras. Åtgärder kommer att rymmas inom budget. Regler för lokalförsörjning och internhyra (kommunala författningssamlingen ) anger att TunaFastigheter inte behöver ansöka om att ta tidigare års överskott i anspråk. Det regleras enligt följande: TunaFastigheter är definierad som en intäktsfinansierad resultatenhet (se KFS punkt 4.1). Fastighetsförvaltning är en långsiktig verksamhet i vilken vissa större utgifter belastar enskilda år. För att inte behöva göra omprioriteringar av underhållsbudgeten vid sådana utgifter är TuFa undantagen de regler som gäller ombudgeteringar av över respektive underskott (se KFS punkt 4.8). Driftredovisning Tkr Resultatenhet Avfallshantering K I N Kommentar till avvikelse Verksamhet avfallshantering beräknas kunna bedriva verksamheten enligt budget. En ny avfallstaxa beslutades av kommunfullmäktige i slutet av förra året. Den nya avfallstaxan gäller från och med 1 januari i år och innebär en höjning av avfallsavgifterna. De höjda avgifterna är en följd av att Vallentuna kommun dels började införa matavfallsinsamling, dels har nya entreprenörsavtal som påverkar kostnaderna. Utsorteringen av matavfall startade i det första området i oktober och det andra i april. Det tredje området erbjuds matavfallsinsamling från och med oktober och det sista området Bedömningen är att intäkterna för avfallsverksamheten fortsätter enligt prognos, men viss osäkerhet råder utifrån anslutningsgraden till matavfallsinsamlingen. Avfallstaxan är beräknad utifrån att 30 procent av abonnenterna ansluter sig till matavfallsinsamling. Detta innebär till exempel att om enbart 15 procent av abonnenterna vill börja med matavfallsinsamling så kommer budgeten att gå med överskott med cirka 700 tkr per år. Om däremot 40 procent av abonnenterna väljer att börja sortera ut matavfall kommer avfallstaxan att gå med underskott med cirka 80 tkr. Avfallskollektivet är finansierat helt via avgifter och eventuella över- och underskott ska därför hållas inom kollektivet och påverkar inte kommunens resultat. Kommunstyrelsen, Månadsuppföljning januari-juni 8(8)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott -03-20 30 Månadsuppföljning februari, kommunstyrelsen (KS.055) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

Månadsuppföljning till och med juni för kommunstyrelsen 23 KS

Månadsuppföljning till och med juni för kommunstyrelsen 23 KS Månadsuppföljning till och med juni för kommunstyrelsen 23 KS.004 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET -07-05 DNR KS.004 MI KARNSTEDT SID 1/2 CONTROLLER 08-587 851 13 MI.KARNSTEDT@VALLENTUNA.SE

Läs mer

2. Månadsuppföljning ftir kommunstyrelsen efter oktober zorz. 1. Månadsuppfiiljning oktober eorz KS. "ú' Ärendet i korthet. Handlingar. kommunikation.

2. Månadsuppföljning ftir kommunstyrelsen efter oktober zorz. 1. Månadsuppfiiljning oktober eorz KS. ú' Ärendet i korthet. Handlingar. kommunikation. Ärendet i korthet Den samlade prognosen frir kommunstyrelsens verksamheter visar ett överskott på ro 494 tkr. Detta består av överskott inom kommunledningskontoret på S 8S+ tkr och samhällsbyggnadsfürvaltningen

Läs mer

Månadsuppföljning till och med oktober för kommunstyrelsen 10 KS

Månadsuppföljning till och med oktober för kommunstyrelsen 10 KS Månadsuppföljning till och med oktober för kommunstyrelsen 10 KS.004 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott -11-30 207 Månadsuppföljning till och med oktober för kommunstyrelsen

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

1. Månadsuppföljning juni 2015, samtliga nämnder

1. Månadsuppföljning juni 2015, samtliga nämnder VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET -07-06 DNR KS.093 ANDREAS FORSLUND SID 1/2 KOMMUNCONTROLLER ANDREAS.FORSLUND@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning juni,

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-04-22 DNR KS 2015.033 EMELIE HALLIN SID 1/2 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Hemställan

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 15 KS 2016.442 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-18 166 Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 (KS 2016.442) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

1. Tertialuppföljningjanuari-augusti för kommunstyrelsen 2. Delårsrapport januari-augusti zol.5 (Kommunstyrelsen) g 136 VALLENTUNA KOMMUN

1. Tertialuppföljningjanuari-augusti för kommunstyrelsen 2. Delårsrapport januari-augusti zol.5 (Kommunstyrelsen) g 136 VALLENTUNA KOMMUN VALLENTUNA KOMMUN Kom m u nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesp rotokol I 20 1 5-10- 13 6 (32) g 136 Tertialrapporter kommunstyrelsen (KS.052) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att Kommunstyrelsen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 KRISTINA DAHL SID 1/8 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen och godkänner

Läs mer

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 2015-04-20 KS-2015/306.182 1 (4) HANDLÄGGARE Askerud, Carina 08-535 302 83 Carina.Askerud@huddinge.se Kommunstyrelsen Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 Förslag till beslut Budgetuppföljningen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Överföring av medel till Kulturnämnden

Tjänsteskrivelse Överföring av medel till Kulturnämnden VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-08-10 DNR KS 2015.313 EMELIE HALLIN SID 1/3 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Överföring

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/1 EKONOM

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/1 EKONOM VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING -10-24 DNR BUN.059 PIA KRON SID 1/1 EKONOM 08-58785218 PIA.KRON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning

Läs mer

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 18 KS

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 18 KS Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 18 KS 2016.274 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 123 Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-03-05 DNR KS 2015.131 MARIE WALLIN SID 1/1 REDOVISNINGSANSVARIG 08-58785032

KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-03-05 DNR KS 2015.131 MARIE WALLIN SID 1/1 REDOVISNINGSANSVARIG 08-58785032 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-03-05 DNR KS 2015.131 MARIE WALLIN SID 1/1 REDOVISNINGSANSVARIG 08-58785032 MARIE.WALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Vallentuna

Läs mer

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn:

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn: KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018-11-12 Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset Övrig information Ordförande Sekreterare Tfn: 08-587 850 00 1 Förslag till beslut 2 (2) Kommunfullmäktige 2018-11-12

Läs mer

Jaana Tilles (S) deltar ej i beslutet. Ärendet i korthet. denna genomgång föreslås en omorganisation av kommunledningskontoret.

Jaana Tilles (S) deltar ej i beslutet. Ärendet i korthet. denna genomgång föreslås en omorganisation av kommunledningskontoret. o Att utöka kanslichefens ansvarsområde till att omfatta kommunstyrelsens kansli, arbetsmarknadsenheten (AME) och kommunens reception och växel. o Att kanslichefen i och med detta blir fürvaltningschef

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Per Malmquist Tel. 0152-293 48 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-05-02 45 Begäran om ytterligare bidrag enligt skollagen (BUN 2017.168) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn- och

Läs mer

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN 2017.047 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-08-02 DNR SN 2017.047 LARS NÄSLUND SID 1/1 CONTROLLER LARS.NASLUND @VALLENTUNA.SE

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING -03-10 DNR SN.065 AGNETA SANDSTRÖM SID 1/1 CONTROLLER AGNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per

Läs mer

Uppföljning per 2006-03-31

Uppföljning per 2006-03-31 Uppföljning per -03-31 Ekonomisk rapport Det budgeterade resultatet för år uppgår till +20 849. Uppföljningen per den 31 mars prognostiserar ett helårsresultat på +32 677. Nämnderna rapporterar totalt

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. 128 Slutredovisning av investeringsprojekt 2786-Väsbygården, om- och tillbyggnad av 56 vårdbostäder (KS 2012.

VALLENTUNA KOMMUN. 128 Slutredovisning av investeringsprojekt 2786-Väsbygården, om- och tillbyggnad av 56 vårdbostäder (KS 2012. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2012-09-03 18 (21) 128 Slutredovisning av investeringsprojekt 2786-Väsbygården, om- och tillbyggnad av 56 vårdbostäder (KS 2012.235) Beslut Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

't( 1. Tjänsteskrivelse: Förslag som säkerställer ett positivt resultat zor3 2. Bilaga Förslag på åtgärder VALLENTUNA KOMMUN

't( 1. Tjänsteskrivelse: Förslag som säkerställer ett positivt resultat zor3 2. Bilaga Förslag på åtgärder VALLENTUNA KOMMUN VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m manträdesprotokol I 20L3-O2-t4 t4 (t7) 926 Förslag som säkerställer ett positivt resultat 2013 (KS 2012.580) Beslut Arbetsutskottet ställer sig

Läs mer

Tjänsteskrivelse Sommarjobb och samarbete med företag

Tjänsteskrivelse Sommarjobb och samarbete med företag EMELIE HALLIN SID 1/3 T.F FÖRVALTNINGSCHEF KAI 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Sommarjobb och samarbete med företag Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Ekonomisk rapport per

Ekonomisk rapport per Övergripande ekonomiska händelser Det budgeterade resultatet för år uppgår till +20 000 tkr. Uppföljningen per den 31 oktober prognostiserar ett helårsresultat på +47 900 tkr. Nämnderna rapporterar totalt

Läs mer

D.nr/2018: Handläggare Niklas Almhager Tel Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen månadsrapport per oktober 2018

D.nr/2018: Handläggare Niklas Almhager Tel Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Niklas Almhager Tel. 0152-29358 månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning (tkr) Utfall (U) Jan-okt 2018 Helår 2018 Budget Avvi kel s e Avvi kel s e (B) (B-U) exkl. sem.skuld Års - prognos

Läs mer

Kommunstyrelsens ekonomiska uppföljning per november för år 2012

Kommunstyrelsens ekonomiska uppföljning per november för år 2012 Österåker Tjänsteutlåtande 5. Ekonomienheten Thomas Ärlig -12-19 Dnr KS /149-042 Till Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens ekonomiska uppföljning per november för år Beslutsförslag Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Tjänsteskrivelse Vasaru , samtliga nämnder

Tjänsteskrivelse Vasaru , samtliga nämnder KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2012-05-24 KRISTINA DAHL SID 1/9 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Vasaru 1 2012, samtliga nämnder Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar

Läs mer

Tjänsteskrivelse Projektrapportering- Hagaskolan

Tjänsteskrivelse Projektrapportering- Hagaskolan VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN 2015-03-13 DNR BUN 2015.115 ANDERS FORSBERG SID 1/2 ANDERS.FORSBERG@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Projektrapportering-

Läs mer

Tjänsteskrivelse VaSaRu tertial

Tjänsteskrivelse VaSaRu tertial PATRIC ANDERSSON SID 1/11 EKONOMICHEF PATRIC.ANDERSSON@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse VaSaRu tertial 1 2011 Kommunledningskontorets förslag till beslut 1. att föreslå kommunfullmäktige

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (15) Sammanträdesprotokoll 13 (15) Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott 2013-12-11 108 för trafiksäkerhetsåtgärder 2013 (KS 2013.364) Beslut Teknik- och fastighetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00 Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Nov 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Nov 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Nov 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Komponentavskrivning och investeringsanslag 29 KS

Komponentavskrivning och investeringsanslag 29 KS Komponentavskrivning och investeringsanslag 29 KS 2017.124 4 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott 2017-04-12 49 Komponentavskrivning och investeringsanslag (KS 2017.124)

Läs mer

Äskande för ökad bevakning KS

Äskande för ökad bevakning KS Äskande för ökad bevakning 2017 27 KS 2017.170 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-20 49 Äskande för ökad bevakning 2017 (KS 2017.170) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING -11-12 DNR SN.065 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/1 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den -10-31 Förslag

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS 2016.311 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-08-29 155 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna (KS 2016.311) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos Missiv 1(3) Datum Diarienummer 2018-11-12 KS/2018:5 Handläggare Stefan Knutsson Tfn 0142-858 83 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2018-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt Mål och budget för år

Läs mer

Tjänsteskrivelse Svar på motion (MP) erbjud SL-kort som löneförmån

Tjänsteskrivelse Svar på motion (MP) erbjud SL-kort som löneförmån EMELIE HALLIN SID 1/4 T.F FÖRVALTNINGSCHEF KAI 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Svar på motion (MP) erbjud SL-kort som löneförmån Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-28 64 Skatteväxling LSS (KS 2015.173) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos Missiv 1(3) Datum Diarienummer 2018-09-18 KS/2018:5 Handläggare Stefan Knutsson Tfn 0142-858 83 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2018-08-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt Mål och budget för år

Läs mer

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS 2016.274 3 Kommunstyrelsen 2016-10-03 177 Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar (KS 2016.274)

Läs mer

Komponentavskrivning och investeringsanslag 19 KS

Komponentavskrivning och investeringsanslag 19 KS Komponentavskrivning och investeringsanslag 19 KS 2017.124 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-05-29 99 Komponentavskrivning och investeringsanslag (KS 2017.124) Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna arbetsutskott 17 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 oktober

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006, kl

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006, kl Myndighetsnämnden för teknik och miljö AU Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti

Läs mer

Utfall löneöversyn KS

Utfall löneöversyn KS Utfall löneöversyn 2018 4 KS 2017.359 4 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-01-31 4 Utfall löneöversyn 2018 (KS 2017.359) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS

Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS 2017.204 3 Kommunstyrelsen 2017-10-23 195 Revidering av kommunstyrelsens reglemente (KS 2017.204) Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Äskande av medel för Vallentunafilm 13 KS

Äskande av medel för Vallentunafilm 13 KS Äskande av medel för Vallentunafilm 13 KS 2017.414 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-02-20 43 Äskande av medel för Vallentunafilm (KS 2017.414) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 55 Årsredovisning för AB Össebyhus 2013 (KS 2014.089)

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 55 Årsredovisning för AB Össebyhus 2013 (KS 2014.089) VALLENTUNA KOMMUN Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2014-04-07 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 55 Årsredovisning för AB Össebyhus 2013 (KS 2014.089) BESLUT Kommunstyrelsen

Läs mer

ST] SOLLENTUNA KOMMUN

ST] SOLLENTUNA KOMMUN ST] SOLLENTUNA KOMMUN NR^ Kommunledningskontoret Camilla Hulterström Tjänsteutlåtande 2013-05-15 Sidan 1 av 2 Dnr 2013/0253 KS-1 Diariekod: 104 Kommunstyrelsen Förstärkt månadsrapport per april för kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunstyrelsens verksamhetsplan KS

Kommunstyrelsens verksamhetsplan KS Kommunstyrelsens verksamhetsplan 2017-2019 13 KS 2016.074 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-18 164 Kommunstyrelsens verksamhetsplan 2017-2019 (KS 2016.074)

Läs mer

Tjänsteskrivelse Resultatutjämningsreserv (RUR)

Tjänsteskrivelse Resultatutjämningsreserv (RUR) VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2013-10-04 DNR KS 2013.392 MARIE WALLIN SID 1/2 REDOVISNINGSANSVARIG 08-58785032 MARIE.WALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Resultatutjämningsreserv

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-10-23 178 Digitaliseringsstrategi (KS 2018.327) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Månadsuppföljning. April 2012

Månadsuppföljning. April 2012 A Månadsuppföljning April 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 30 april 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för

Läs mer

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare 1 (20) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Okt 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Okt 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Okt 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Återrapport icke verkställda 18 KS

Återrapport icke verkställda 18 KS Återrapport icke verkställda beslut och 2016 18 KS 2016.286 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-24 123 Återrapport icke verkställda beslut och 2016 (KS 2016.286) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Information om förordnade områden enligt 3 lagen (1980:578) om ordningsvakter gällande Vallentuna 7 KS

Information om förordnade områden enligt 3 lagen (1980:578) om ordningsvakter gällande Vallentuna 7 KS Information om förordnade områden enligt 3 lagen (1980:578) om ordningsvakter gällande Vallentuna 7 KS 2017.174 39 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-20 152

Läs mer

Svar på motion (V) solceller på kommunala byggnader 17 KS

Svar på motion (V) solceller på kommunala byggnader 17 KS Svar på motion (V) solceller på kommunala byggnader 17 KS 2016.091 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-28 142 Svar på motion (V) solceller på kommunala byggnader (KS 2016.091)

Läs mer

Delårsrapport 2 Kommunfullmäktige 2018

Delårsrapport 2 Kommunfullmäktige 2018 PROTOKOLLSUTDRAG 10:1 Kommunstyrelsen KS 194 Dnr KS/2018:273-042 2018-10-03 1/2 Delårsrapport 2 2018 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. godkänna rapporten Delårsrapport 2

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Siv Jansson Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per september 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Siv Jansson Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per september 2018 Handläggare Siv Jansson Tel. 0152-294 21 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per september 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Vallentuna Förvaltnings AB årsredovisning KS

Vallentuna Förvaltnings AB årsredovisning KS Vallentuna Förvaltnings AB årsredovisning 2015 13 KS 2016.109 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-04-11 76 Vallentuna Förvaltnings AB, årsredovsning 2015 (KS 2016.109) Beslut

Läs mer

1 Ekonomisk uppföljning oktober 2018 (TEF/2018:262)

1 Ekonomisk uppföljning oktober 2018 (TEF/2018:262) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[2] 2018-11-12 Dnr TEF/2018:262 1 Ekonomisk uppföljning oktober 2018 (TEF/2018:262) Förslag till beslut godkänner den ekonomiska uppföljningen för perioden januari till och med oktober

Läs mer

Månadsuppföljning. Maj 2012

Månadsuppföljning. Maj 2012 A Månadsuppföljning Maj 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 31 maj 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för 2011

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2013-05-30 rev Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2013/39 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010 Datum -04-16 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-mar jan-feb Prognos helår Budget jan-dec 2009 Intäkter 101 851

Läs mer

Från lokala miljömål till aktiviteter 18 KS

Från lokala miljömål till aktiviteter 18 KS Från lokala miljömål till aktiviteter 18 KS 2017.185 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-05-11 64 Från lokala miljömål till aktiviteter (KS 2017.185) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Tjänsteskrivelse Svar på motion (S) Anslut all kommunal verksamhet till Gröna linjen

Tjänsteskrivelse Svar på motion (S) Anslut all kommunal verksamhet till Gröna linjen EMELIE HALLIN SID 1/4 UTREDARE/T.F FÖRVALTNINGSCHEF KAI 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Svar på motion (S) Anslut all kommunal verksamhet till Gröna linjen Förslag

Läs mer

Tjänsteskrivelse Svar på motion (MP) om inrättande av arbetsmarknads- och integrationsnämnd

Tjänsteskrivelse Svar på motion (MP) om inrättande av arbetsmarknads- och integrationsnämnd EMELIE HALLIN SID 1/4 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Svar på motion (MP) om inrättande av arbetsmarknads- och integrationsnämnd Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos Missiv 1(3) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2019-05-16 KS/2019:5 Handläggare Stefan Knutsson Tfn 0142-858 83 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2019-04-30 Sammanfattning Budgeterat resultat

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden

Budget- och verksamhetsuppföljning per april Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden T J Ä N S T E S K R I V E L S E 1 (5) 2016-05-199 Tekniska nämnden Dnr Ten 2016/277 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2016 Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska

Läs mer

Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng för språkintroduktion 2015

Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng för språkintroduktion 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-03-05 DNR KS 2015.133 ANDREAS FORSLUND SID 1/2 KOMMUNCONTROLLER ANDREAS.FORSLUND@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng

Läs mer

Taxor Kvarnbadet från och med KS

Taxor Kvarnbadet från och med KS Taxor Kvarnbadet från och med 2019 11 KS 2018.403 4 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-01-31 12 Taxor Kvarnbadet från och med 2019 (KS 2018.403) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Utbetalning av kommunalt partistöd 2015

Tjänsteskrivelse Utbetalning av kommunalt partistöd 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE 2014-11-20 DNR KS 2014.487 KAROLIN STAAF SID 1/2 TF. ENHETSLEDARE KS KANSLI/ARKIVARIE KAROLIN.STAAF@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Utbetalning av kommunalt

Läs mer

Kvarnbadet avgifter 14 KS

Kvarnbadet avgifter 14 KS Kvarnbadet avgifter 14 KS 2017.008 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-02-02 11 Kvarnbadet avgifter (KS 2017.008) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Ekonomisk rapport till KS februari

Ekonomisk rapport till KS februari Tjänsteskrivelse 1 (1) -02-26 SBN.0007 Samhällsbyggnadsförvaltningen Handläggare Samhällsbyggnadsnämnden Ekonomisk rapport till KS februari Sammanfattning Samhällsbyggnadsnämnden redovisar per sista februari

Läs mer

Taxor Kvarnbadet från och med KS

Taxor Kvarnbadet från och med KS Taxor Kvarnbadet från och med 2019 10 KS 2018.403 4 Kommunstyrelsen 2019-02-18 PROTOKOLLET EJ JUSTERAT 23 Taxor Kvarnbadet från och med 2019 (KS 2018.403) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Tjänsteskrivelse Pensionspolicy för förtroendevalda

Tjänsteskrivelse Pensionspolicy för förtroendevalda VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-08-12 DNR KS 2015.199 ANNIKA COLDING SID 1/1 TF PERSONALCHEF 08-587 850 66 ANNIKA.COLDING@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Pensionspolicy

Läs mer

Bokslutsprognos 2013-10-31

Bokslutsprognos 2013-10-31 1(4) Kommunstyrelsens förvaltning Handläggare Chris Tevell/Maria Åhström Tfn 0142-850 22 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2013-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt mål och budget för år 2013

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, tisdagen den 18 juni 2019 kl 11:15 11.45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan

Läs mer

Omorganisation kommunikation 2 KS

Omorganisation kommunikation 2 KS Omorganisation kommunikation 2 KS 2016.400 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2016-12-06 DNR KS 2016.400 KARIN KILERUD SID 1/2 KOMMUNCONTROLLER 0858785118 KARIN.KILERUD@VALLENTUNA.SE

Läs mer

KS 2014-250. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg

KS 2014-250. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-12-16 388 Kommunstyrelsens månadsrapport för november 2014. KS 2014-250 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

Digitaliseringsstrategi 11 KS

Digitaliseringsstrategi 11 KS Digitaliseringsstrategi 11 KS 2018.327 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-12-17 250 Digitaliseringsstrategi (KS 2018.327) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Teknisk nämnd

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Teknisk nämnd Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012 Teknisk nämnd Innehållsförteckning 1 Verksamheten till och med september... 3 2 Det ekonomiska utfallet till och med september... 4 2.1 Åtgärder med anledning

Läs mer

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se 1 (4) 2010-05-17 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 11/23 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Äldreomsorgsnämndens delårsbokslut

Läs mer

Månadsrapport per maj 2018

Månadsrapport per maj 2018 Idrottsförvaltningen Administrativa avdelningen Dnr 01.02/220/2018 Sida 1 (6) 2018-06-11 IDN 2018-06-19 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Månadsrapport per maj 2018

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats. 18:00 Bällstarummet. Övriga kallade

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats. 18:00 Bällstarummet. Övriga kallade KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2019-06-20 Tid och plats Övriga kallade 18:00 Bällstarummet Victor Kilén, Kommundirektör, Anna Holm, Samhällsbyggnadschef, Annika Hellberg, Ekonomichef, Jesper Westberg, Kommunsekreterare,

Läs mer

Tjänsteskrivelse Informationsärende: Miljöutredning

Tjänsteskrivelse Informationsärende: Miljöutredning EMELIE HALLIN SID 1/4 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Informationsärende: Miljöutredning Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen. Ärendet

Läs mer

Ekonomiskt utfall och prognos efter februari 2017

Ekonomiskt utfall och prognos efter februari 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Engblom 2017-03-03 SKDN 2017/0046 0480-452902 Ekonomiskt utfall och prognos efter februari 2017 Förslag till beslut beslutar att lägga rapporten

Läs mer

5 Delår 1 (AVUX/2019:1) Beslut. Sammanfattning. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport

5 Delår 1 (AVUX/2019:1) Beslut. Sammanfattning. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2019-05-13 Dnr AVUX/2019:1 5 Delår 1 (AVUX/2019:1) Beslut Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport 1 2019.

Läs mer

Kommunstyrelsen Svar på revisionens granskning av exploateringsverksamheten (KS )

Kommunstyrelsen Svar på revisionens granskning av exploateringsverksamheten (KS ) Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-10-23 193 Svar på revisionens granskning av exploateringsverksamheten (KS 2017.076) Beslut Kommunstyrelsen antar föreslaget yttrande och överlämnar det till kommunfullmäktige.

Läs mer

Tjänsteskrivelse Avgifter för föreningskopiering

Tjänsteskrivelse Avgifter för föreningskopiering KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2014-09-25 DNR KS 2014.364 ANDREAS FORSLUND SID 1/2 KOMMUNCONTROLLER ANDREAS.FORSLUND@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Avgifter för föreningskopiering Förslag till

Läs mer

Månadsuppföljning för novembermånad 2016

Månadsuppföljning för novembermånad 2016 9 december 2016 NBN 2016/207 1 (4) HANDLÄGGARE Asif Chowdhury 08-535 365 41 asif.chowdhury@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Månadsuppföljning för novembermånad 2016 Förslag till beslut Natur- och

Läs mer

wf"" VALLENTUNA KOMMUN s 1so Ärendebeskrivning Ärendets tidigare behandling Beslutsunderlag

wf VALLENTUNA KOMMUN s 1so Ärendebeskrivning Ärendets tidigare behandling Beslutsunderlag Kommunstyrelsen Sam manträdesprotokol I 20L5-09-2L 24 (34) s 1so Revidering av taxa för upplåtelse av offentlig (KS 2015.267) Beslut Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att fastställa revidering av taxan

Läs mer

Kommunstyrelsen Reservationer Nicklas Steorn (MP) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

Kommunstyrelsen Reservationer Nicklas Steorn (MP) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Kommunstyrelsen 2019-09-23 130 Svar på motion (MP) om strategi för tätortsnära odling (KS 2019.187) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige avslår motionen. Reservationer Nicklas Steorn (MP) reserverar

Läs mer