Nytt inköpssystem inom hela Lantmännenkoncernen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nytt inköpssystem inom hela Lantmännenkoncernen"

Transkript

1 Sida 1 av 6 Nytt inköpssystem inom hela Lantmännenkoncernen Obligatorisk information till leverantörer som önskar ansluta sig till Lantmännens e-handelsplattform PaL rutiner & villkor I texten nedan kommer hädanefter Lantmännen och alla divisioner inom Lantmännenkoncernen att kallas Beställare och den som mottar order via PaL att kallas Leverantör Det ligger på Leverantören att informera sig om innehållet och alla bilagor kring PaL och Ariba Network. Detta för att PaL ska fungera som inköpskanal mellan Beställaren och Leverantören. Leverantören förbinder sig att hantera denna kanal enligt nedan. Om Leverantören underlåter sig att acceptera detta dokument så kommer Beställaren att stänga av Leverantören i inköpssystemet PaL.

2 Sida 2 av 6 1. För leverantörer som vill ansluta sig till Lantmännens e-handelsportal PaL är en e-handelsportal tillika inköpssystem som Lantmännen Ek. För. har valt att införa inom hela Lantmännenkoncernen stegvis. Hädanefter benämns detta system PaL. Lantmännen Ek. För. har beslutat att införa PaL inom hela koncernen och PaL kommer att bli den kanal inom vilken köp och avrop av indirekt material (även kallat omkostnadsmaterial eller förbrukningsmaterial) och tjänster kommer att hanteras. PaL kommer att införas division för division fram till Under perioden och efter den kan förekomma Leverantörer som kan komma att behöva hantera fler orderkanaler än bara PaL. Men strategin är att alla köp av denna typ i framtiden skall gå genom PaL. Detta dokument syftar främst till att säkerställa att Leverantören har fått information kring förutsättningarna för anslutning. Villkor, avtal och annat som refereras till här förhandlas separat och ej i detta dokument. I de fall ett befintligt avtal eller ramavtal existerar mellan Beställaren och Leverantören så blir detta dokument tilläggsinformation till det avtalet. De eventuella villkor som nämns i det befintliga avtalet har företräde framför det som nämns i detta dokument. 2. Leverantörens anslutning till inköpssystemet Beställarens inköpssystem PaL är baserat på en tjänst som tillhandahålls av Ariba. För att möjliggöra beställningar via denna tjänst ska Leverantören vara ansluten till Ariba Network Inbjudan till PaL Anslutningen görs i form av en elektronisk inbjudan som på begäran av Beställaren skickas från Ariba Network (frågor kring detta och punkterna nedan besvaras direkt av Ariba). I ett första steg skall Leverantören acceptera den relationsbegäran som kommer med inbjudan från Ariba. I det andra steget skall Leverantören acceptera de kostnader som kan uppkomma när transaktionerna via Aribas system når en viss volym. Även Aribas betalningsvilkor måste accepteras (gäller kostnader som Ariba fakturerar). Om Leverantören underlåter sig att betala eller kommer i konflikt med Ariba så har Ariba rätt att frysa Leverantörens konto i Ariba Network och därmed också i PaL. Leverantören ansvarar själv för att säkerställa att rätt uppgifter uppges vid registrering på Ariba Network Typ av anslutning till PaL Fritext eller Offertförfrågan Alla Leverantörer ansluts till PaL med möjlighet för Beställarens användare att lägga Fritextorder. En Fritextorder skall innehålla tillräckligt med information från Beställaren för att Leverantören skall kunna leverera det som önskas. Det ligger på Leverantören att säkerställa att de har tillräckligt med information innan ordern accepteras. Information om ordern för att upprätta fritextorder inhämtas på valfritt vis. Offertförfrågan är i grunden en fritextorder men med möjlighet att förhandla priset i PaL. En förhandling görs via PaL och denna behöver inte vara begränsad till pris utan kan inkludera det som är viktigt i det specifika fallet.

3 Sida 3 av 6 Den totalkostnad som står i accepterad order skall vara den kostnad som sedan också faktureras. Extra avgifter eller kostnader som inte inkluderas i ordern för fallen ovan kommer inte att betalas och riskerar att fördröja betalning av faktura Typ av anslutning till PaL Elektronisk katalog eller Punch-Out Leverantörens anslutning till PaL är beroende av om utbudet som tillhandahålls Beställaren är lämpligt för att skapa en elektronisk katalog eller Punch-Out. Det slutliga beslutet kring val av anslutningsmetod görs av Lantmännens experter på leverantörsaktivering tillsammans med kategoriansvarig inköpare (förutsatt att Leverantören har den tekniska kunskapen och accepterar eventuella kostnader till Ariba). Det senare diskuteras separat mellan Leverantör och Ariba. Är utbudet lämpligt för katalog eller Punch-Out ska Leverantören skapa en elektronisk katalog genom att följa den standardprocess och det format som tillhandahålls av Ariba. Leverantören ansvarar även för att katalogen är uppdaterad med nytt/nya sortiment/produkter, begränsningar i urval som meddelats av Beställaren och priser enligt avtal eller andra giltiga överrenskommelser. För att ändringar skall publiceras i PaL måste dessa godkännas av Beställarens kategoriansvarige, inköpare eller motsvarande inom Lantmännens divisioner och regioner. Uppdaterade och tekniskt validerade kataloger ska vara Beställarens kategoriansvarige tillhanda för att kunna godkänna i systemet senast 5 arbetsdagar innan uppdatering ska träda i kraft i inköpssystemet Kostnader som kan uppstå för leverantören Nedan följer några exempel på kostnader som uppstår beroende på hur många order som görs samt den totala kostanden. Om Lantmännen skickar fler än 5 order per år och det sammanlagda ordervärdet överstiger ca SEK så tar Ariba ut en avgift på 0,155% av transaktionsvärdet. Exempel 1: Den stora leverantören med en volym på 3 MSEK betalar 4650 SEK Exempel 2: Den lilla lokala leverantören med en volym på SEK betalar inget i avgift Exempel 3: Den mellanstora leverantören med en volym på SEK betalar 1240 SEK. Övriga kostnader: Vid katalogintegrering eller integration mot ert orderhanteringssystem sker en årlig debitering på ca 4000 SEK. Avgiften kommer att faktureras av Ariba på kvartalsbasis per leverantör/köpare relation Utbildning Beställaren tillhandahåller utbildningar för: Orderinställningar Katalog Punch-Out

4 Sida 4 av 6 Parametric Values I första hand tillhandahålls lathundar för nedladdning via Lantmännens webbplats. I andra hand kan Leverantören begära utbildning via Webex eller möte genom att ta kontakt via cf.supplier.enablement@lantmannen.com. För mer specifikt behov hänvisas Leverantören till Ariba som kan erbjuda fördjupad utbildning men då till eventuella kostnader vilka Leverantören måste förhandla med Ariba. 3. Hantering av order Beställaren skapar i huvudsak sin order på två sätt: 1) Genom att välja fördefinierade artiklar vilka tillhandahålls av leverantören i form av en elektronisk katalog eller en Punch-Out till Leverantörens egna webshop i de fall detta förkommer. 2) Genom att definiera artiklar och priser i ett formulär, med (offertförfrågan) eller utan (fritextorder) involvering av leverantören. Ovan nämnda sätt att skapa order kan i vissa fall kompletteras genom att en avropsrutin utvecklas för den specifika produkten eller tjänsten. Men grundprincipen är i huvudsak den samma Tester Tester kommer främst att ske i testmiljöer som inte påverkar Leverantören. I de fall då tester görs i produktionsmiljö så ska Beställaren informera Leverantören i god tid innan testerna Priser och rabatter Leverantören är förbunden att inkludera följande i det pris per produkt eller tjänst som visas för Beställarens användare i PaL: Frakt-, logistik-, transportkostnader eller liknande Expeditions- och serviceavgifter Endast nettopriser skall visas i PaL. Rabatter skall appliceras per produkt eller på hela sortimentet och det pris som visas i PaL skall vara efter avdragen rabatt (stafflingsrabatter eller volymrabatter på enskilda produkter kan ej hanteras). Leverantören ansvarar själv för att ladda upp nya kataloger eller information vid eventuella kampanjer samt få de godkända enligt ovan Orderkanal Leverantören kommer att hantera order via ett av följande sätt 1) På en webbsida som tillhandahålls via Ariba 2) Via en e-postadress 3) Via ett faxnummer 4) Integrerat med Leverantörens orderhanteringssystem (medför extra kostnad som absorberas av Leverantören) Leverantören ansvara för att själv ange detta vid sin anslutning till Ariba Network samt att upprätthålla korrekt information.

5 Sida 5 av Orderprocessen och leverans Leverantören ska kontrollera den valda orderkanalen för nya order, enligt 3.3 ovan, dagligen eller vid behov oftare. Om Leverantören inte har gett annat besked inom 24 timmar får det att en order mottagits så accepterar denne att Beställaren anser ordern bekräftad. Leverantören kan även aktivt göra en orderbekräftelse via inloggning på sitt individuella Ariba Network konto men detta är inget krav. Accepterad order skall utföras och leverans skall ske inom den av Leverantören angivna leveranstiden vilken visas eller överenskoms i PaL. Leverantören har ansvar att säkerställa att leverans kan ske inom utsatt leveranstid samt utan extra fraktkostnad, enligt 3.2 ovan, innan en order accepteras. I de fall leverans ej kan ske till på ordern utställd leveransadress eller inom utsatt tid så skall Leverantören informera den som lagt ordern alternativt ej acceptera ordern. Vid eventuell prisavvikelse på ordern jämfört med prislistan enligt avtal ska priset enligt avtal gälla och snarast uppdateras i PaL. Vid andra typer av prisavvikelser skall det pris som överenskommits i PaL gälla. Andra typer av avvikelser skall meddelas Beställaren innan ordern accepteras. Ändring av order kan göras av Beställaren 2 dagar innan angivet leveransdatum. Om annat villkor anges i huvudavtalet har det villkoret företräde. Ändring av order ska med företräde skickas via PaL och endast i specialfall vid sidan om systemet. Vid mottagen ändrad order ska Leverantören ske bekräftelse enligt samma princip som ovan Mottagsregistrering av vara/tjänst Mottagsregistrering av vara/tjänst registreras av Beställaren i PaL efter leverans. Genomfört mottag är en förutsättning för att fakturan kan betalas. 4. Faktura Leverantören förbinder sig att fakturera varje order för sig. Sam-, vecko-, månads-, kvartalsfakturering eller liknande accepteras ej såvida Leverantören inte har kommit överens med Beställarens verksamhet om att ordern skall läggas med samma frekvens. Om sam-, vecko-, månads-, kvartalsfakturering görs utan att man kommit överens med verksamheten så accepterar Leverantören att fördröjningar av utbetalning kommer ske eftersom Beställaren måste utföra manuell handläggning av fakturan. För snabb hantering av faktura måste en order per faktura per följas. På Leverantörens faktura till Beställaren ska ordernummer från PaL samt referensperson alltid anges och tydligt framgå i fakturahuvudet (se separat dokument på Leverantörsportalen). Betalning av Leverantörens faktura görs automatisktefter sextio (60) dagar (om inget annat har överrenskommits i separata avtal, i övriga fall är detta ej förhandlingsbart) efter leverans förutsatt att: Mottagsregistrering har gjorts av Beställaren i PaL Fakturabeloppet matchar mot orderbeloppet

6 Sida 6 av 6 Det finns PaL-ordernummer på fakturan som placerats tydligt i fakturahuvudet enligt instruktion 5. Vid fel fakturering Om Leverantören har ställt ut en faktura som är felaktig och om beloppet är högre än ordern så kommer Beställaren att kräva en kreditnota. Vid dessa fall gäller följande: Det är ej möjligt att makulera eller stryka fakturan och skicka en ny Detta på grund av att Lantmännens Shared Service Center inte har attesträtt att makulera fakturor enligt interna revisionsregler. Istället bör något av följande göras: En kreditnota på helst hela beloppet och en ny faktura på rätt belopp är att föredra. En kreditnota på det överskjutande beloppet är möjlig att skicka. Samtliga fakturor och kreditnoter måste ha det korrekta PaL-ordernumret rätt placerat för att matchning och korrigeringar ska kunna utföras. 6. Lantmännens allmänna villkor och Leverantörsuppförandekoden Då Leverantören accepterar ordern så accepteras också följande dokument (för den vara eller tjänst som är relevant): Allmänna villkor för leverans av tjänster till Lantmännen Allmänna villkor för leverans av varor till Lantmännen Lantmännens leverantörsuppförandekod Dessa dokument tillhandahålls via Lantmännens webbplats:

Introduktion till P@L och AribaNetwork FAQ - vanliga frågor från leverantörer

Introduktion till P@L och AribaNetwork FAQ - vanliga frågor från leverantörer Introduktion till P@L och AribaNetwork FAQ - vanliga frågor från leverantörer P@L, Procurement at Lantmännen, är sättet som vi hanterar inköp av indirekt material och tjänster på Lantmännen Indirekt material

Läs mer

Nedan visas en översiktbild över meddelande (obs webbshop är inget meddelande) och inom vilken variant av affärsprocess som de förekommer.

Nedan visas en översiktbild över meddelande (obs webbshop är inget meddelande) och inom vilken variant av affärsprocess som de förekommer. SFTI Affärsprocesser Innan en organisation ställer krav på e-handel i en upphandling, eller när parterna ska komma överens, är det lämpligt att göra en bedömning av vilken affärsprocess som lämpar sig

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Avropsstöd Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

Yrkeskläder och skor 2012-2. Avropsstöd 2015-01-07

Yrkeskläder och skor 2012-2. Avropsstöd 2015-01-07 Avropsstöd Yrkeskläder och skor 2012-2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 3. Avrop på ramavtalet... 3 4. Beställning... 3 4.1. Kundkonto... 4 4.2. Kundtjänst... 4 5. Pris... 4 6. Leveransvillkor...

Läs mer

Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck.

Dessa villkor (Avtalsvillkoren) gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Avtalsvillkor Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Allmänt Media-Tryck säljer böcker i olika format via Internet till dess kunder ("Kund") i Sverige och

Läs mer

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13 Avropsstöd Vägledning Lekmaterial 2013 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Produktgrupp Leksaker... 3 2.2. Produktgrupp Hobbymaterial... 3 2.3. Produktgrupp Idrottsleksaker... 3 3. Avrop

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Annonsförmedlingstjänster

Avropsstöd. Vägledning för Annonsförmedlingstjänster Avropsstöd Vägledning för Annonsförmedlingstjänster 2014-2 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad:

Läs mer

Riksbyggens generella krav på leverantör och partner

Riksbyggens generella krav på leverantör och partner Riksbyggens generella krav på leverantör och partner För att vi på Riksbyggen ska kunna underlätta och utveckla samarbetet med våra leverantörer och partners vill vi att Ni som är eller är intresserade

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-10 Exder

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Region Skåne landsting

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Region Skåne landsting Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Region Skåne landsting Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-03-31

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Malmö stad

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Malmö stad Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Malmö stad Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-02-04 Exder

Läs mer

Ariba Network Förenklad Guide för att hantera en inköpsorder

Ariba Network Förenklad Guide för att hantera en inköpsorder Ariba Network Förenklad Guide för att hantera en inköpsorder SSAB Innehåll Skapa ordererkännande Skapa fraktavisering Skapa faktura 2 Introduktion Denna guide går inte in på alla detaljer/möjligheter gällande:

Läs mer

PunchOut-kataloger i Ariba en guide för leverantören

PunchOut-kataloger i Ariba en guide för leverantören PunchOut-kataloger i Ariba en guide för leverantören Innehåll Roller/ansvarsområden PunchOut-kataloger När, var, hur? PunchOut-processen Publicera en Punchout-katalog Referensmaterial och support Roller

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Eskilstuna kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Eskilstuna kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Eskilstuna kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-28

Läs mer

Hantering av beställningar i Svevia leverantörsportal

Hantering av beställningar i Svevia leverantörsportal Hantering av beställningar i Svevia leverantörsportal Svevia leverantörsportal används som stöd för kommunikation med våra leverantörer. Följande instruktion omfattar hantering av beställningar för befintliga

Läs mer

RAMAVTAL FÖR MOLEKYLÄRBIOLOGISKA ARTIKLAR, AVROPSINSTRUKTION

RAMAVTAL FÖR MOLEKYLÄRBIOLOGISKA ARTIKLAR, AVROPSINSTRUKTION Avropsinstruktion 1 (6) Upphandlingsenheten RAMAVTAL FÖR MOLEKYLÄRBIOLOGISKA ARTIKLAR, AVROPSINSTRUKTION 1.1. Introduktion Uppsala universitet har genom ett samarbete med Karolinska Institutet getts möjlighet

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Säljdag Intention AB

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Säljdag Intention AB Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Säljdag Intention AB Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-19

Läs mer

Användardokumentation Beställning via rekvisition

Användardokumentation Beställning via rekvisition 2019-03-21 1 (14) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Beställning via rekvisition Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att beställa via

Läs mer

Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument

Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument 1. Allmänt om Fastighetsägarna Dokument Fastighetsägarna Dokument är en tjänst avsedd för både företag och organisationer och fysiska personer som är näringsidkare.

Läs mer

Bilaga 4 - Mall för upphandlingskontrakt Upphandling av Färskt hängmörat kött

Bilaga 4 - Mall för upphandlingskontrakt Upphandling av Färskt hängmörat kött DIARIENR UE/120027 Bilaga 4 - Mall för upphandlingskontrakt Upphandling av Färskt hängmörat kött Anm: Texter med blå teckenfärg kommer att fastställas i samband med upprättande av upphandlingskontraktet.

Läs mer

Koncerninköp Västra Götalandsregionen Elektronisk handel

Koncerninköp Västra Götalandsregionen Elektronisk handel Koncerninköp Västra Götalandsregionen 2018-12-05 Elektronisk handel Denna information förklarar hur elektronisk handel (e-handel) ska tillämpas för dig som är leverantör till Västra Götalandsregionen (VGR).

Läs mer

IKS Användarmanual - Användarstöd för hantering av Svenska Bostäders inköpssystem

IKS Användarmanual - Användarstöd för hantering av Svenska Bostäders inköpssystem 2017-04-04 IKS Användarmanual - Användarstöd för hantering av Svenska Bostäders inköpssystem Innehåll 1. Om IKS... 3 2. Var hittar jag IKS?... 4 3. Startsidan... 4 4. Skapa beställning på objekt/fastighet

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Karlskoga kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Karlskoga kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Karlskoga kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-28

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-06-14 Exder Säljdag

Läs mer

Visma Proceedo. Beställa IT-produkter - beställare. Version 1.2 / 140610

Visma Proceedo. Beställa IT-produkter - beställare. Version 1.2 / 140610 Visma Proceedo Beställa IT-produkter - beställare 1 Innehållsförteckning FÖRORD... 3 VANLIG BESTÄLLARE LÄGGER EN BESTÄLLNING FRÅN IT OCH TELE-AVTALET... 4 Syfte och leveransadress... 8 Kontering... 8 Flödet...

Läs mer

Handelsregler för handel med emissionsinsatser i Lantmännen (fastställda 2014-01-31)

Handelsregler för handel med emissionsinsatser i Lantmännen (fastställda 2014-01-31) Handelsregler för handel med emissionsinsatser i Lantmännen (fastställda 2014-01-31) 1. Inledning 1.1. Lantmännen ek för ( Lantmännen ), org. nr. 769605-2856, har emitterat emissionsinsatser till sina

Läs mer

Allmänna villkor. Tjänstebeskrivning Knivbrev AB tillhandahåller en professionell slipservice för privatpersoner och företag.

Allmänna villkor. Tjänstebeskrivning Knivbrev AB tillhandahåller en professionell slipservice för privatpersoner och företag. Allmänna villkor Tjänstebeskrivning Knivbrev AB tillhandahåller en professionell slipservice för privatpersoner och företag. Tjänsten som tillhandahålls bygger på att du som kund skickar in dina föremål,

Läs mer

Vanliga frågor Beställning på MYHERBALIFE.COM Sverige, 18 Januari, 2013

Vanliga frågor Beställning på MYHERBALIFE.COM Sverige, 18 Januari, 2013 Klicka på någon av frågorna nedan för att visa svaret. Om du inte hittar svaret på din fråga, vänligen kontakta Medlems Service på 08-51 76 19 15, Måndag Torsdag kl 09.00 till 17.00, Fredag kl 10.00 17.00.

Läs mer

Woody Bygghandel regelverk för Artikelhantering och Bonusuppföljning 2014 ver. 2. Regelverk för artikelhantering... 2

Woody Bygghandel regelverk för Artikelhantering och Bonusuppföljning 2014 ver. 2. Regelverk för artikelhantering... 2 Innehåll Regelverk för artikelhantering... 2 1. Tider/tidslinje vid artikelförändring... 2 2. Fildistribution... 2 3. Artikelansvarig hos Leverantör... 2 4. Artikelansvarig hos Woody Bygghandel... 2 5.

Läs mer

AVTAL Bilaga 1. Leverantörens prislista. 1 Parter Beställare: Katrineholms kommun Katrineholm

AVTAL Bilaga 1. Leverantörens prislista. 1 Parter Beställare: Katrineholms kommun Katrineholm AVTAL Bilaga 1. Leverantörens prislista. 1 Parter Beställare: 641 80 Katrineholm Katrineholms Fastighets AB, KFAB OCH Katrineholms Industrihus AB, KIAB Box 7 641 21 KATRINEHOLM Västra Sörmlands Räddningstjänst

Läs mer

Delegationsordning, attestordning, firmatecknare samt attestanter för Samordningsförbundet Södra Roslagen

Delegationsordning, attestordning, firmatecknare samt attestanter för Samordningsförbundet Södra Roslagen Delegationsordning, attestordning, firmatecknare samt attestanter för Samordningsförbundet Södra Roslagen Förslag till beslut: Styrelsen godkänner förslag till delegationsordning. Styrelsen godkänner attestordning

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Härjedalens kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Härjedalens kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Härjedalens kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-11-17

Läs mer

Manual Fortus Faktura

Manual Fortus Faktura sida 1(9) Innehållsförteckning Presentation... 2 Användningsområde... 2 Pris... 2 Upplägg - Gratis för er... 2 Läs mer...2 Uppstart av Fortus Faktura...3 Hantera... 3 Beställning...3 Komplettera Beställning...

Läs mer

Ellevio AB har ett standardsystem för elektronisk hantering av inköpsordrar.

Ellevio AB har ett standardsystem för elektronisk hantering av inköpsordrar. 1 Inledning Ellevio AB har ett standardsystem för elektronisk hantering av inköpsordrar. Ellevio använder Basware system och erbjuder en Cloud lösning för leverantörer via Basware - Supplier Portal - där

Läs mer

Leverantör: Telecom3 Sverige AB ( T3 ), Org.nr: 556642-1763, Västra Esplanaden 2, 903 26 Umeå. Tel: 0770-350 330

Leverantör: Telecom3 Sverige AB ( T3 ), Org.nr: 556642-1763, Västra Esplanaden 2, 903 26 Umeå. Tel: 0770-350 330 Detta Kundavtal ("Avtalet") mellan Telecom3 Sverige AB ("T3") och den fysiska person som anges under punkten 1 nedan ("Kunden") gäller för de tjänster och den utrustning som T3 tillhandahåller Kunden från

Läs mer

Lathund för ordermatchning. Version

Lathund för ordermatchning. Version Lathund för ordermatchning Version 140520 2(11) 1. Ordermatchning Ordermatchning av faktura behöver göras när fakturan avviker från order. Det finns olika tillfällen och varianter på när ordermatchning

Läs mer

1 000 kr 350 kr 245 kr 1 350 kr 5 896 % 2 000 kr * 500 kr 350 kr 2 500 kr 1 822 % 3 000 kr ** 650 kr 455 kr 3 650 kr 1 183 %

1 000 kr 350 kr 245 kr 1 350 kr 5 896 % 2 000 kr * 500 kr 350 kr 2 500 kr 1 822 % 3 000 kr ** 650 kr 455 kr 3 650 kr 1 183 % Allmänna villkor Expresskredit Norden AB (hädanefter långivaren) förmedlar blancolån via SMS och på webben (sammanfattas hädanefter som mikrolån) till privatpersoner (hädanefter låntagaren) som uppfyller

Läs mer

Sid: 1. Manual. Beställning / Orderattest / Inleverans ebuilder Inköp

Sid: 1. Manual. Beställning / Orderattest / Inleverans ebuilder Inköp Sid: 1 Manual Beställning / Orderattest / Inleverans ebuilder Inköp ebuilder AB Version 5.0 Dec 2010 Sid: 2 Inledning... 3 Orderläggning... 4 Skapa Varukorg... 4 Färdigställ Order... 6 Attestera Order...

Läs mer

Frågor och svar E-handel läkemedel Proceedo 2015-05-28

Frågor och svar E-handel läkemedel Proceedo 2015-05-28 och svar E-handel läkemedel Proceedo 2015-05-28 Allmänt Sid 1 Beställning Sid 2 Leveranser och leveranskvittens Sid 4 Ekonomi Sid 5 Fakturor & attest Sid 5 Övrigt Sid 6 Allmänt När kommer jag att kunna

Läs mer

AVTAL Sid 1 (7) Avtalsnr 460301 SLLU 9/2003

AVTAL Sid 1 (7) Avtalsnr 460301 SLLU 9/2003 1 AVTAL Sid 1 (7) Avtalsnr 460301 SLLU 9/2003 Objekt SLL 460, Röntgenfilm mm Mellan Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, nedan benämnd SLL och Agfa Gevaert AB, organisationsnummer

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-12 Exder

Läs mer

Kunden den person som genom undertecknande av fullmakt, skriftligt eller muntligt, har gett RefundFlight i uppdrag att utföra Tjänsten.

Kunden den person som genom undertecknande av fullmakt, skriftligt eller muntligt, har gett RefundFlight i uppdrag att utföra Tjänsten. Allmänna villkor Allmänt Dessa allmänna villkor, inklusive eventuella ändringar, utgör del av avtalet mellan Kunden och företaget RefundFlight Europe AB (RefundFlight). Eventuella tillägg eller ändringar

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-19 Exder Härjedalen

Läs mer

Handledning för Örebro Kommun

Handledning för Örebro Kommun Handledning för Örebro Kommun Fristående faktura SFTI Fulltextfaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast uppdaterat: 10-12-07 Exder Örebro Kommun, Fristående

Läs mer

Användarhandledning ICA Torget

Användarhandledning ICA Torget Användarhandledning ICA Torget Våra kunder frågar alltmer efter närproducerade produkter, ekologiskt odlade, kravmärkta och/eller premiumprodukter. ICA har redan idag starkt lokalt fokus men vi kan bli

Läs mer

BILAGA LEVERANS BITSTREAM DSL LEVERANS

BILAGA LEVERANS BITSTREAM DSL LEVERANS LEVERANS 1. Allmänt... 2 1.1. Omfattning... 2 1.2. Rutiner för Offert Beställning... 2 2. NetBusiness... 2 3. Förfarande vid Beställning utan föregående Offert... 2 3.1. Beställning... 2 3.2. Svar på Beställning...

Läs mer

Växtservice till SMHI

Växtservice till SMHI Prisförfrågan Växtservice till SMHI 1. Information Denna upphandling avser att resultera i ett ramavtal som består i att en extern entreprenör kommer till SMHI och ansvarar för service och underhåll av

Läs mer

Registrering av order AGRESSO Logistik Registrering av order i AGRESSO Logistik

Registrering av order AGRESSO Logistik Registrering av order i AGRESSO Logistik Registrering av order i AGRESSO Logistik För att registrera en order, välj AGRESSO Logistik-Order/Fakturering-Försäljningsorder- Registrering/underhåll av försäljningsorder. 1 100628 Flik 1 Order Påbörja

Läs mer

Allmänna villkor för köp av tjänster från Mr Company

Allmänna villkor för köp av tjänster från Mr Company Sida 1(5) 1.Villkor Dessa villkor gäller vid köp av tjänster och produkter från Norsk Bedriftstjeneste AS ("Mr Company") såvida inte villkoren ändras genom skriftligt avtal mellan Mr Company och Uppdragsgivaren.

Läs mer

Vägsalt och dammbindningsmedel Avropsstöd

Vägsalt och dammbindningsmedel Avropsstöd Avropsstöd 1 2019-06 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Avtalstid... 3 3. Produktområden... 3 4. Volympaketeringar... 3 5. Geografisk områden... 4 6. Avrop på ramavtalet... 4 7. Beställning... 4 8. Kundservice...

Läs mer

Handla i vår webbshop!

Handla i vår webbshop! Handla i vår webbshop! www.plandent.se Manual Inloggning Börja alltid med att logga in i webbshopen genom att gå till www.plandent.se och klicka på LOGGA IN I WEBBSHOP uppe i högra hörnet. Fyll i ditt

Läs mer

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop Städprodukter och mjukpapper 16-108 Innehållsförteckning Allmänna villkor... 3 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Definitioner... 3 3 Kontrakt... 4 4 Priser... 4 5 Småorderavgift...

Läs mer

Handledning PEPPOL Punch Out

Handledning PEPPOL Punch Out Version 1.0 2017-11-27 Handledning PEPPOL Punch Out www.sfti.se Version 1.0 2017-11-27 www.sfti.se Innehåll Innehåll... 3 1 Bakgrund... 4 2 Syfte med handledningen... 4 2.1 Målgrupp... 4 3 Kort beskrivning

Läs mer

Betalning sker med betal- och kreditkort via VISA, Mastercard och American Express genom Pay Pal eller Payson.

Betalning sker med betal- och kreditkort via VISA, Mastercard och American Express genom Pay Pal eller Payson. Allmänna försäljningsvillkor Giltiga per 2017-01-01 Tillämplighet Lash for Lashi Värnamo AB allmänna försäljningsvillkor gäller från och med ovan angivet datum och ersätter alla tidigare publicerade försäljningsvillkor.

Läs mer

Ariba Network Leverantörsaktivering. Leverantörens vy

Ariba Network Leverantörsaktivering. Leverantörens vy Ariba Network Leverantörsaktivering Leverantörens vy Leverantören får en systemgenererad epost-inbjudan med en länk att klicka på för att initiera aktiveringen Länken leder till Ariba Network där de allra

Läs mer

ATTESTORDNING. medarbetarportalen.gu.se/styrdokument. Beslutsdatum 2014-02-03. Från och med 2014-03-01 och tillsvidare

ATTESTORDNING. medarbetarportalen.gu.se/styrdokument. Beslutsdatum 2014-02-03. Från och med 2014-03-01 och tillsvidare STYRDOKUMENT Dnr V 2013/658 ATTESTORDNING Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Pam Fredman, rektor Ekonomienheten Beslutsdatum 2014-02-03 Giltighetstid Sammanfattning

Läs mer

Läkemedelsförsörjning - Instruktion för läkemedelsbeställning i Inköpssystemet

Läkemedelsförsörjning - Instruktion för läkemedelsbeställning i Inköpssystemet Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(21) Dokument ID: 08-83415 Fastställandedatum: 2014-12-22 Giltigt t.o.m.: 2015-12-22 Upprättare: Jessica A Eriksson Fastställare: Jessica Eriksson Läkemedelsförsörjning

Läs mer

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25.

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. 1 Allmänt 1.1 Dessa villkor reglerar förhållandet mellan kunden ( Kund ) och Excellent Hosting Sweden AB ("EHSAB") 1.2 Kunden kan vara en myndig fysisk

Läs mer

Proceedoinfo 14-1 Mars 2014

Proceedoinfo 14-1 Mars 2014 1(12) Ekonomiavdelningen Inköpsenheten e-handel 2014-03-25 Till Proceedo-användare Proceedoinfo 14-1 Mars 2014 Innehåll: Avvikelser mellan order och faktura Verifikationstext ska anges vid kontering i

Läs mer

Palette. Matchning fakturor mot order - Manual. Version 1.0 / 140530

Palette. Matchning fakturor mot order - Manual. Version 1.0 / 140530 Palette Matchning fakturor mot order - Manual 1 Innehållsförteckning TIPS:... 3 MATCHA FAKTURA... 4 OM FAKTURARADER FINNS I FÄLT 3... 6 Automatisk ommatchning... 6 Kvar att matcha... 7 Om rader får röd

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets föreskrifter och allmänna råd till förordningen (2003:770) om statliga myndigheters elektroniska informationsutbyte

Läs mer

Direktupphandling Projektledning Guldfesten

Direktupphandling Projektledning Guldfesten Handläggare Datum Linda Petersson 15 2015-03-25 Offertförfrågan till direktupphandling Direktupphandling Projektledning Guldfesten Allmänna föreskrifter Ni inbjuds inkomma med offert avseende projektledning

Läs mer

1.2. Den handel med emissionsinsatser som arrangeras av Nordea ska ske enligt nedanstående regler.

1.2. Den handel med emissionsinsatser som arrangeras av Nordea ska ske enligt nedanstående regler. Handelsregler för handel med emissionsinsatser i Lantmännen (fastställda 2015-12-16) 1. Inledning 1.1. Lantmännen ek för ( Lantmännen ), org. nr. 769605-2856, har emitterat emissionsinsatser till sina

Läs mer

V I L L KOR. Sida 1 av 5

V I L L KOR. Sida 1 av 5 V I L L KOR S E P A C O R E D I R E C T D E B E T, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core utgörs

Läs mer

VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER

VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER Genom beställning och/eller köp av annons genom Göteborgs-Postens Nya AB, org. nr 556000-6966, 405 02 Göteborg ( GP ) accepterar du ( Annonsören ) GP:s vid

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Karlskoga kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Karlskoga kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Karlskoga kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-11-12 Exder Fristående

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

Handledning för handel med Örebro Läns Landsting EDI

Handledning för handel med Örebro Läns Landsting EDI Handledning för handel med Örebro Läns Landsting EDI SFTI 6.1 v 2.5 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast uppdaterat:10-10-14 Exder Örebro läns Landsting

Läs mer

VA-material Avropsstöd. Vägledning VA-material

VA-material Avropsstöd. Vägledning VA-material Avropsstöd Vägledning VA-material 2015 1 2017-04 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 4. Avrop på ramavtalet... 3 5. Beställning... 3 5.1 Beställning via fysisk butik... 4 5.2 Beställning via

Läs mer

Produktvillkor för Frankeringsmaskin

Produktvillkor för Frankeringsmaskin PRODUKTVILLKOR 1 (6) Produktvillkor för Frankeringsmaskin 1.1.2015 PRODUKTVILLKOR 2 (6) Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Införa tjänsten... 3 2.1. Ansvar vid användning av frankeringsmaskin... 3

Läs mer

.. Kopvillkor. Allmänt

.. Kopvillkor. Allmänt .. Kopvillkor Allmänt Privatperson För dig som är privatperson, gäller Distansavtalslagen om din beställning är genomförd på distans (se nedan angående ångerrätt) samt Konsumentköplagen, som har strikta

Läs mer

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER Upphandling av ramavtal avseende juristtjänster 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan kallad PTS) och NN org nr (nedan kallad Konsultföretaget) har träffats RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

Läs mer

Våra allmänna köpvillkor

Våra allmänna köpvillkor Våra allmänna köpvillkor 1. Giltighetsområde Våra köpvillkor gäller för försäljning inom Sverige. Vid försäljning utanför Sverige ber vi dig kontakta vår kundtjänst. AtelierGS ingår inga avtal med minderåriga

Läs mer

Lägsta ordervärde som expedieras är 200:

Lägsta ordervärde som expedieras är 200: Våra allmänna köpvillkor Giltighetsområde Priser Lägsta ordervärde Våra avgifter Betalning Leverans Ångerrätt Mall för ångerrätt Returer/byte/reklamationer Tillgodohavande vid returer Beställ på www.aterliergs.se

Läs mer

AVTAL. Ramavtal Möbler

AVTAL. Ramavtal Möbler Sidan 1 av 5 AVTAL Ramavtal 73-03 Möbler 1 Parter Mellan Brio Lek & Lär, nedan kallad leverantören, och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, har följande avtal träffats. 2 Omfattning Successiva

Läs mer

PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR NÄRINGSIDKARE. 1. Bakgrund. 2. Budgivning och inropsavgift. 3. Objektsbeskrivning

PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR NÄRINGSIDKARE. 1. Bakgrund. 2. Budgivning och inropsavgift. 3. Objektsbeskrivning PS ONLINEAUKTIONER AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR AUKTION ONLINE FÖR NÄRINGSIDKARE 1. Bakgrund 1.1 Dessa allmänna villkor för köp via auktioner online ( Villkoren ) gäller när en näringsidkare eller annan juridisk

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 76-03, Husgeråd

AVTAL. Ramavtal, 76-03, Husgeråd AVTAL Ramavtal, 76-03, Husgeråd Parter Mellan Harry Carlssons Hushållsmaskiner AB, Stenkumlaväg 4 a, 621 46 VISBY, nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har följande

Läs mer

J E KON OM ISTVR N INGSVE R K FT

J E KON OM ISTVR N INGSVE R K FT Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd J E KON OM ISTVR N INGSVE R K FT Ekonomistyrningsverkets foreskrifter och allmänna råd till forordningen (2003:770) om statliga

Läs mer

Handledning PEPPOL Punch Out

Handledning PEPPOL Punch Out Version 1.0 2017-09-19 Handledning PEPPOL Punch Out www.sfti.se Version 1.0 2017-09-19 www.sfti.se Innehåll Innehåll... 3 1 Bakgrund... 4 2 Syfte med handledningen... 4 2.1 Målgrupp... 4 3 Kort scenariobeskrivning...

Läs mer

Villkor. Allmän information. S&A Sverige AB 556678-2677, september 2015

Villkor. Allmän information. S&A Sverige AB 556678-2677, september 2015 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, september 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

Inköpsfaktura

Inköpsfaktura Inköpsfaktura Beställningar till universitetets avtalsleverantörer ska göras via universitetets inköpssystem samt belastningsattesteras och leveranskvitteras i det samma. Fakturamatchningen av godkända/belastningsattesterade

Läs mer

Allmänna köpvillkor. 1. Den exakta leveranstiden hittar du på respektive produktsida.

Allmänna köpvillkor. 1. Den exakta leveranstiden hittar du på respektive produktsida. Allmänna köpvillkor 1. Den exakta leveranstiden hittar du på respektive produktsida. 2. När du klickar på knappen Köp skickas din beställning på de varor som du lagt i varukorgen. Vi skickar dig en bekräftelse

Läs mer

RAMAVTAL Köp av Däck, däckservice och däckreparationer

RAMAVTAL Köp av Däck, däckservice och däckreparationer Sida 1 (9) Bilaga 2 Utkast RAMAVTAL Köp av Däck, däckservice och däckreparationer Denna dag har följande avtal ( avtalet ) träffats mellan A. Försvarsmakten, genom FMLOG ( Försvarsmakten ) org nr 202100-4615

Läs mer

Vad bör offertförfrågan, inköpsorder och kontrakt minst bestå av för parameter?

Vad bör offertförfrågan, inköpsorder och kontrakt minst bestå av för parameter? 1 Vad bör offertförfrågan, inköpsorder och kontrakt minst bestå av för parameter? Parameter (inköpsorder som exempel) Syftet med en inköpsorder är att förmedla inköpsbehov till leverantör samt påvisa under

Läs mer

9. Utforma regler, rutiner och policies. 8. Planera, följa upp, styra Styr. Köpa produkter ( inköpsprocessen ) 2. Bestäm anskaffningsform

9. Utforma regler, rutiner och policies. 8. Planera, följa upp, styra Styr. Köpa produkter ( inköpsprocessen ) 2. Bestäm anskaffningsform 9. Utforma regler, rutiner och policies 8. Planera, följa upp, styra Styr Anskaffa genom internförsörjning eller på annat sätt Köpa produkter ( inköpsprocessen ) Upphandla Ej tillgodosett 1. Beskriva 2.

Läs mer

Proceedoinfo 14-2 Juni 2014

Proceedoinfo 14-2 Juni 2014 [Fakultet/Institution/centrumbildning] Inköpsenheten e-handel 2014-06-13 Till Proceedo-användare Proceedoinfo 14-2 Juni 2014 Innehåll: Proceedo under semesterperioden juli 2014 Glöm inte delegera! Glöm

Läs mer

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader.

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader. Försäljningsorder reservdelar Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader. Nederst på försäljningsordern finns 6 knappar

Läs mer

Kunden ansvarar för att kontinuerligt uppdatera sina registrerade uppgifter.

Kunden ansvarar för att kontinuerligt uppdatera sina registrerade uppgifter. 1 (6) Sida Avtalsvillkor kund Inledning SSG Standard Solutions Group AB (fortsättningsvis kallade SSG ) tillhandahåller diverse tjänster för kunder som arbetar inom industrin, exempelvis en webbplattform

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m.

AVTAL. Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. AVTAL Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. Parter Mellan Snabba Tryck AB, Cypressgatan 4, 621 58 VISBY nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har

Läs mer

Användardokumentation Beställning av livsmedel

Användardokumentation Beställning av livsmedel 2017-08-08 1 (23) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Beställning av livsmedel Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att beställa livsmedel

Läs mer

Instruktioner för MOMENTUM ONLINE Innehåll

Instruktioner för MOMENTUM ONLINE Innehåll Instruktioner för MOMENTUM ONLINE Innehåll Kataloger... 3 Nyheter... 3 Sök artikel... 4 Senaste artikel... 5 Order... 5 Orderfråga... 9 Inställning... 10 Hjälp... 10 Hem... 10 Inloggning Adressen till

Läs mer

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner 2015-01- 12 Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner Vad tjänsten innebär Alla SCUF:s regionstyrelser, vidare nämnt som regionerna, har tillgång till en tjänst

Läs mer

HEIDELBERG SVERIGE AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV WEBBPLATS/ON-LINE SHOP

HEIDELBERG SVERIGE AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV WEBBPLATS/ON-LINE SHOP HEIDELBERG SVERIGE AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV WEBBPLATS/ON-LINE SHOP Vi ber er läsa igenom dessa allmänna villkor noggrant innan ni använder denna webbplats. Om ni inte godkänner dessa allmänna

Läs mer

Gäller fr.o.m. 2014-01-01. Prislista, SDH SWEDEN

Gäller fr.o.m. 2014-01-01. Prislista, SDH SWEDEN under Avtal mellan Network Sales och Kunden 1 (12) Gäller fr.o.m. 2014-01-01 Prislista, SDH SWEDEN Innehåll Sida 1 Allmänt 2 1.1 Struktur för priser 2 1.2 Villkor 2 1.2.1 Allmänt 2 1.2.2 Nyanläggning av

Läs mer