Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen 2012-2014"

Transkript

1 HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT 1 Gemensamma förvaltningen Petter Schönborg, enhetschef Dnr Rektor Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen GF:s verksamhetsplan har arbetats fram med utgångspunkt i Rektors organisations- och beslutsordning (ROB), Mål och strategier för Högskolan i Borås - det kompletta professionslärosätet, Verksamhetsplan för Högskolan i Borås, Anvisning inför budget , Verksamhetsplan för Gemensamma förvaltningen , GF:s plan för kvalitetsarbete samt GF:s avdelningars verksamhetsplaner och uppföljningar Uppdrag Enligt ROB ska den gemensamma förvaltningen utgöra ett centralt stöd för grundutbildning, forskning samt forskarutbildning och ha till uppgift att samordna högskolans administrativa verksamhet och förvaltning. Gemensamma förvaltningen ska vidare utgöra ett strategiskt och administrativt stöd för högskolans ledning och ledningsorgan. Under 2012 fokuserar GF på att driva utvecklingen av att ta fram en gemensam verksamhetsplan och budget för högskolans stödverksamhet, där gemensamma prioriteringar och samordningsvinster tydliggörs. 2 Mål 2.1 Högskolans mål Mål och strategier för Högskolan i Borås det kompletta professionslärosätet beskriver högskolans fem övergripande verksamhetsmål. Högskolan i Borås ska: Tillhandahålla utbildning av hög kvalitet på alla nivåer inom bestämda professionsområden och stimulera till livslångt lärande. Etablera och konsolidera starka flervetenskapliga forskningsprogram. Vara en drivande part i det regionala innovationssystemet och aktivt delta i kompletta samarbeten tillsammans med näringsliv, kulturliv och offentlig verksamhet. På regionalt, nationellt och internationellt plan delta i strategiska allianser med andra lärosäten som kompletterar och utvecklar den egna verksamhetsidén. Vara en attraktiv arbetsplats kännetecknad av ansvarsfullt medarbetarskap, gott ledarskap, transparens, delaktighet, utvecklingsmöjligheter och likabehandling.

2 I högskolans mål- och strategidokument och övergripande verksamhetsplan konkretiseras målen genom strategier som huvudsakligen vänder sig till kärnverksamheten. För att uppnå transparens och gemensamma prioriteringar inom stödverksamheten behöver en verksamhetsplan för högskolans samlade stödverksamhet tas fram. 2.2 Gemensamma förvaltningens mål Under 2010 tog GFL tillsammans med högskoledirektör och administrativa chefer fram ett förslag till mål för högskolans stödverksamhet, som ett inspel till en MOS för stödverksamheten. Tillsvidare gäller målen för GF. GF:s mål är: att erbjuda ett likvärdigt stöd till verksamheten att vara ett samordnat stöd för verksamheten att vara ett synligt stöd att vara ett stöd för att uppfylla de krav och förväntningar som ställs på högskolan att vara en attraktiv arbetsplats. 2 3 GF:s ansvarsområden GF bedriver verksamhet inom följande ansvarsområden: administrativt-/handläggarstöd till ledning och högskoleövergripande beslutsorgan förvaltningsrättsligt och arbetsrättsligt stöd registratur/arkivering upphandling och inköpssamordning redovisning, bokslut och budgetstöd lokalförsörjning, säkerhetsfrågor och vaktmästeriservice studieadministration, studenträtt, studentservice och tentamenssamordning växel/reception stöd för samordning av forskning, utbildningsplanering, EU-frågor och internationalisering samordning, förvaltning, support och drift av IT-system stöd till samverkan med omgivande samhälle inklusive uppdragsutbildning arbetsgivarstöd, rekrytering, arbetsmiljö, kompetens- och ledarskapsutveckling löne- och personalredovisning stöd vid kommunikationsstrategier, medierelationer, omvärldsbevakning, rekrytering, marknadsföring och varumärkesarbete, eventsupport samt extern och intern information utvecklingstjänster till KronoX, Ladok m.m. 3.1 Tillkommande verksamhet Från 2012 finansierar GF högskolans arbete med internationella projektansökningar/projektstöd. GF har dock begränsade resurser för projektledning av nya internationella projekt. Från hösten 2011 förväntas GF tillhandahålla resurser för genomförandet av STARK-dagen. Detta medför ett hårt tryck på GF:s personal vilket i sin tur medför minskade resurser för marknadsföring och övrig service. Enligt lagkrav måste högskolan införa ett e-handelssystem senast i januari 2013.

3 3 Högskolans fokusering på hållbar utveckling och miljöcertifiering ställer krav på ökade resurser, förändrat kompetensbehov och system- och rutinanpassningar. Stöd till forskarutbildning. 3.2 Avgränsningar Minskade resurser för marknadsföring innebär svårigheter att uppnå målet om att öka antalet förstahandssökande. Genom att den strategiska satsningen om 1 mkr per år upphör minskar den totala marknadsföringsbudgeten med 24%. Begränsade resurser för projektledning av nya internationella projekt. GF stödjer genomförandet av event med personella resurser, men bär inte övriga kostnader för dessa event. Exempelvis STARK-dagen, Filosoficafét, akademisk högtid, HB-dag, professorsinstallation/promoveringshögtid, debutantpris. Magasin 1866 ryms inte inom GF:s marknadsföringsbudget. GF har med nuvarande resurser inte möjlighet att arbeta med och utveckla högskolans alumnverksamhet. Utifrån uttryckta mål och strategier i högskolans styrdokument sågs ett behov av resursförstärkningar inom flera av avdelningen för externa relationers ansvarsområden. Resurstilldelningen har dock medfört en ambitionsminskning. Om högskolan är lyckosam i att attrahera externa medel framöver kan det förhoppningsvis finnas möjligheter till nya satsningar I avvaktan på sektorsövergripande gemensamt e-arkiveringssystem sker ingen egen utveckling. Systemstöd för personalrekrytering utvecklas inte. Systemstöd för budget och prognos utvecklas inte. Vidareutveckling av handläggarstödet i W3D3 genomförs med lägre ambitionsnivå. GF tillhandahåller inte teknikerstöd vid konferenser utöver hjälp vid uppstart. 4 Verksamhetsutveckling vid GF Utvecklingsarbete Den verksamhetsutveckling som GF kommer att bedriva under syftar till att uppfylla ovanstående uppdrag och mål. Verksamhetsutveckling bedrivs kontinuerligt och beskrivs i respektive avdelnings årliga verksamhetsplan. Den organisationsförändring som GF genomförde 2011 avsåg att utveckla organisationen i relation till verksamhetens mål och visioner för att vara bättre rustad att möta ökade och förändrade krav på högskolan och dess stödverksamhet. Förändringen möjliggör nu verksamhetsutveckling inom följande områden, där organisationen tidigare inte var anpassad för att stödja utvecklingen: Fortsatt utveckling av StudentCentrum, resurser för att ge svar ska finnas där studenterna finns. Meningen är att samla och tillgängliggöra service ur ett studentperspektiv och ett arbete med att koppla fler funktioner till StudentCentrum har påbörjats genom flytt av internationella koordinatorer. Arbete kring en studentportal har även påbörjats. Tydligt sammanhållen studieadministrativ del där allt utbildningsstöd hanteras, oavsett studentkategori. Fortsatt utveckling av stöd till forskarutbildning genom integrering i nuvarande utbildningsstöd. Fokusera och förbättra kvaliteten på den interna kommunikationen.

4 4 Samla portalansvaret. Effektivisera stödet vad gäller internationalisering. Koncentrera rättsliga frågor för bättre kvalitet och kompetens. Samla och utveckla stödet till forskning, samverkan och projekt. Utöver ovanstående verksamhetsutveckling kommer GF även att bedriva utveckling inom följande områden: Utveckling av kvalificerat sekreterar-/handläggarstöd till ledningen. Fortsatt samordning av de studieadministrativa processerna och synliggöra information och rutiner kring dessa. Fortsatt utveckling av stöd kring processen betalande studenter. Fortsatt medverkan och utveckling av VHS virtuella antagningsorganisation och Ladok. Införande av miljöorganisation och struktur för miljöarbetet på GF. På sikt bör denna organisation även arbeta med övriga aspekter av hållbar utveckling. Ny handlingsplan för samverkan samt utveckling av stödet till uppdragsutbildning. Tillsammans med högskolans ledning arbeta fram en värdegrundsbaserad personalpolitik samt utarbeta en övergripande kompetensförsörjningsplan. Området stöd för forskningskommunikation stärks och tar ett helhetsgrepp i och med att kompetens sammanförts i den nya avdelningen för externa relationer. Införande av inköpsorganisation och e-handelssystem i syfte att samordna, kvalitetssäkra och effektivisera inköpsprocessen, höja kompetensen hos inköparna samt uppfylla lagkrav. Identitetshanteringsprojekt i syfte att underlätta administrationen i hur användare får tillgång till system och tjänster inom verksamheten samt ökad säkerhet. Byte av hårdvara och omfattande uppgradering av mjukvara avseende webb och portal alternativt införande av helt ny webb och portallösning. Fortsatt medverkan i utvecklingen av nytt gränssnitt för Kursinfo. Förbindelse Balder Sandgärdet inkl. VIP-matsal och grupprum samt flytt av THS i syfte att få ett samlat campus. Fortsatta ombyggnationer/anpassningar av lokaler för PED och GF 2012 samt IH 2013 i enlighet med inplaceringstest. Byte av en stor del av serverpark och lagringssystem med anledning av att utrustning ej supportas och nya krav från verksamheten avseende volym och teknik. 4.2 Kvalitetsarbete Gemensamma förvaltningens kvalitetsarbete utgår ifrån högskolans övergripande styrdokument. Det systematiska kvalitetsarbetet görs och följs upp i huvudsak via verksamhetsplaner, handlingsplaner, rutinbeskrivningar, processkartläggningar och uppföljningar. Arbetet beskrivs i Bilaga Gemensamma förvaltningens plan för kvalitetsarbete Arbetsmiljöarbete GF ska kännetecknas av en god arbetsmiljö. Arbetsmiljöansvaret ligger i linjen och integreras i verksamhetsstyrningen. GF har även en lokal skyddskommitté som har till uppgift att delta i planeringen av arbetsmiljöarbetet på GF samt följa arbetets genomförande. Handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete biläggs GFs verksamhetsplan.

5 5 4.4 Kompetensutveckling Kompetensutveckling är ett brett begrepp som exempelvis kan omfatta: samverkan/nätverk/interna konferenser externa utbildningar/kurser/föreläsningar/informationsmöten interna utbildningar/kurser/föreläsningar/informationsmöten projektledning och deltagande i utvecklingsprojekt nya/förändrade arbetsuppgifter lärande i vardagen/aktiv back-up för varandra Kompetensutvecklingen planeras och följs upp i dialog mellan medarbetare och chef, huvudsakligen i samband med utvecklingssamtal. Samordning och former för kompetensutveckling riktad till grupper behöver utvecklas. 5 Resurser 5.1 Personella resurser 5.1.1Budgeterade årsarbetskrafter av anställda Enhetschef 1,25 1,00 1,00 Högskolekansli 6,68 5,80 6,80 Personalavdelning 7,45 8,33 7,67 Ekonomiavdelning 6,13 8,69 9,85 IT-avdelning 18,70 18,25 18,57 Högskoleservice 17,00 15,75 17,25 Utbildningsstöd 11,33 Externa relationer 16,27 Informationsavdelning 8,50 9,00 Utbildnings- och forskningsavdelning 19,95 20,40 Summa 85,66 87,22 88,66 Av budgeterade årsarbetskrafter 2012 avser 1,13 Simonsland som ligger utanför GFs normala verksamhet samt 3,90 rationaliserings- /kompetensväxlingsmöjligheter under perioden Utöver detta levererar högskolan tjänster till nationell samverkan inom systemutveckling till KronoX-konsortiet motsvarande 2,0 årsarbetskrafter samt inom studieadministration motsvarande 0,39 årsarbetskrafter. Inom studieadministrationen samverkar lärosätena med gemensamma resurser både avseende kompetens och IT-stöd. Exempel är virtuell antagningsorganisation samt IT-stöd i form av utbildningsdatabas och system för antagning och studiedokumentation. Detta samarbete tillför högskolan resurser och högskolan deltar även med resurser in i samarbetena Besparingar Kommunikationschef I dialog med BLR och samordnaren för internationalisering har resurserna för internationella koordinatorer samordnats, vilket innebär rationaliseringar från och med På central nivå har resurserna minskats med 1,25 årspersoner Rationaliseringar i samband med vakanser/kompetensväxling

6 6 5.2 Övriga resurser GF kompletterar högskolans stödverksamhet med kompetenser inom en rad områden som regleras via avtal med externa leverantörer, exempelvis: kompetenspoolen affärsjuridik, GU arbetsrättsjurist konsulter inom lokalförsörjningsområdet upphandlingsstöd GU virtuell antagningsorganisation studentambassadörer 6 Uppföljning och beskrivning av nyckeltal GF:s verksamhet och verksamhetsutveckling följs i huvudsak upp genom uppföljning av avdelningarnas verksamhetsplaner som sker skriftligen per tertial och avslutas genom verksamhetsberättelser. Uppföljningarna och verksamhetsberättelserna sker med medarbetardelaktighet och publiceras på högskolans webbplats. Verksamheten utvärderas också genom uppföljning av handlingsplaner samt via självvärdering, enkäter och nyckeltalsmätning. Exempel på utvärderingar är kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet och frånvarostatistik. Utvecklingen av nyckeltal för mätning av måluppfyllelse samt mätning av hur stöd/service upplevs behöver utvecklas. Utöver ovanstående uppföljningar kvalitetsgranskas flera av GFs verksamheter och ansvarsområden av externa granskare. Som exempel kan nämnas granskningar av Riksrevisionen, Internrevisionen, Högskoleverket, Riksarkivet, Justitieombudsmannen, Arbetsmiljöverket, Skatteverket, Statens pensionsverk, Ekonomistyrningsverket, Justitiekanslern och Överklagandenämnden för Högskolan. 7 Ekonomi En sammanställning av resultatrapporter för GF redovisas i bilaga 3. Bedömningen är att det per inte finns något myndighetskapital kvar på GF. Budgeten för 2012 innebär ett underskott på tkr. Underskottet motsvarar kostnaden 2012 för identifierade rationaliserings-/kompetensväxlingsmöjligheter under perioden GF ansöker för detta, tillgång till de i högskolans övergripande budget centralt avsatta omställningsmedlen. Petter Schönborg Enhetschef gemensamma förvaltningen Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 Plan för kvalitetsarbete (kompletteras senare) Handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete 2012 vid gemensamma förvaltningen (kompletteras senare) Sammanställning av resultatrapport GF

Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen 2011-2013

Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen 2011-2013 HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT 1 Gemensamma förvaltningen Petter Schönborg, enhetschef 2010-11-30 Dnr 993-10-21 Rektor Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen 2011-2013 GF:s verksamhetsplan har arbetats

Läs mer

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015 HÖGSKOLAN I BORÅS 1 (8) Personalavdelningen Personalchef Birgitta Alfraeus 2013-01-15 Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med personalavdelningens

Läs mer

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2012

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2012 HÖGSKOLAN I BORÅS UPPFÖLJNING TERTIAL 1 1 (8) Personalavdelningen Personalchef Birgitta Alfraeus 2012-07-02 Verksamhetsplan för personalavdelningen 2012 Personalavdelningens verksamhetsplan har arbetats

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen

Förslag till verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT Sid 1(5) Gemensamma förvaltningen Enhetschef Petter Schönborg -12-14 Dnr 750-12-21 Förslag till verksamhetsplan 2013-2015 för gemensamma förvaltningen 1. Bakgrund GF:s verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2012

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2012 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (8) Personalavdelningen Personalchef Birgitta Alfraeus 211-12-2 Verksamhetsplan för personalavdelningen 212 Personalavdelningens verksamhetsplan har arbetats fram tillsammans

Läs mer

Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen

Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT Sid 1(7) Gemensamma förvaltningen Stf enhetschef Katarina Ek -12-27 Dnr 947-13 Verksamhetsplan -2016 för gemensamma förvaltningen 1. Bakgrund GF:s verksamhetsplan tar sin utgångspunkt

Läs mer

HÖGSKOLEKANSLIETS VERKSAMHETSPLAN 2013

HÖGSKOLEKANSLIETS VERKSAMHETSPLAN 2013 HÖGSKOLAN I BORÅS -01-09 Åsa Dryselius, avdelningschef HÖGSKOLEKANSLIETS VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med s medarbetare och utgår ifrån verksamhetsplan för (GF), GF:s plan

Läs mer

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2013

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2013 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (5) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Ulrika Bernlo, tf avdelningschef -01-25 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Verksamhetsplan för avdelningen för

Läs mer

Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 (per april)

Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 (per april) HÖGSKOLAN I BORÅS UPPFÖLJNING 1 (5) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Jane Edström, tf avdelningschef -05-25 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen

Läs mer

Uppföljning verksamhetsplan för ekonomiavdelningen 2012 (per augusti)

Uppföljning verksamhetsplan för ekonomiavdelningen 2012 (per augusti) HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Ekonomiavdelningen Linda Sörensen, Ekonomichef UPPFÖLJNING 2012-09-12 GEA 69 1 (8) Enhetschef för gemensamma förvaltningen Uppföljning verksamhetsplan för ekonomiavdelningen

Läs mer

HÖGSKOLEKANSLIETS VERKSAMHETSPLAN

HÖGSKOLEKANSLIETS VERKSAMHETSPLAN HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Högskolekansliet Åsa Dryselius, avdelningschef 2010-12-30 HÖGSKOLEKANSLIETS VERKSAMHETSPLAN 2011 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med Högskolekansliets

Läs mer

UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JUNI - AUGUSTI AV. Uppdrag. Mål

UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JUNI - AUGUSTI AV. Uppdrag. Mål HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Högskolekansliet Åsa Dryselius, avdelningschef 2012-09-20 UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JUNI - AUGUSTI AV HÖGSKOLEKANSLIETS MÅL ENLIGT VERKSAMHETSPLAN 2012 Uppföljningen

Läs mer

Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 (per augusti)

Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 (per augusti) HÖGSKOLAN I BORÅS UPPFÖLJNING 1 (5) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Ulrika Bernlo, tf avdelningschef -09-12 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per april

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per april HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 Gemensamma förvaltningen IT-avdelningen Per Nilsson, IT-chef -05-25 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen per april

Läs mer

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2014

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2014 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (5) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Ulrika Bernlo, tf avdelningschef -12-20 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Verksamhetsplan för avdelningen för

Läs mer

UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JANUARI - APRIL AV. Uppdrag. Mål

UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JANUARI - APRIL AV. Uppdrag. Mål HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Högskolekansliet Åsa Dryselius, avdelningschef 2012-05-24 UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JANUARI - APRIL AV HÖGSKOLEKANSLIETS MÅL ENLIGT VERKSAMHETSPLAN 2012 Uppföljningen

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010 för Gemensamma förvaltningen

Verksamhetsberättelse 2010 för Gemensamma förvaltningen HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT 1 (7) Gemensamma förvaltningen Petter Schönborg, enhetschef 2011-03-18 Dnr 92-11-21 Rektor Verksamhetsberättelse för Gemensamma förvaltningen 1. Uppdrag Enligt ROB 1 ska Gemensamma

Läs mer

Informationsavdelningen år 2011

Informationsavdelningen år 2011 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN sida 1 (8) Enhetschefen för Gemensamma förvaltningen Informationsavdelningen år 2011 Denna verksamhetsplan har utarbetats tillsammans med medarbetarna vid avdelningen.

Läs mer

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB)

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT fattat av förvaltningschef den 1 februari 2008 1 (7) Dnr 434-11-11 GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens

Läs mer

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB)

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT 1 (8) Dnr 796-13 GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning (SOB)

Läs mer

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2010

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2010 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 1(6) Förvaltningschef Verksamhetsplan för Högskoleservice 2010 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med medarbetarna på Högskoleservice och utgår ifrån GF: s verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2014

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2014 Högskolan i Borås 1(6) Enhetschefen Gemensamma Förvaltningen Verksamhetsplan för Högskoleservice 2014 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med medarbetarna på Högskoleservice och utgår från verksamhetsplan

Läs mer

Tid: Kl 10.00 11.30. Marina Claesson (praktikant på PA och EA)

Tid: Kl 10.00 11.30. Marina Claesson (praktikant på PA och EA) é -10-26 1 (2) Tid: Kl 10.00 11.30 Plats: Närvarande: C614 Från arbetsgivarsidan: Petter Schönborg (ordförande) Birgitta Alfraeus Åsa Dryselius (sekreterare) Från arbetstagarsidan: Mikael Furth (OFR) Ingrid

Läs mer

Verksamhetsplan för ekonomiavdelningen 2012

Verksamhetsplan för ekonomiavdelningen 2012 HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Ekonomiavdelningen Linda Sörensen, Ekonomichef VERKSAMHETSPLAN -12-14 GEA 65 1 (6) Enhetschef för gemensamma förvaltningen Verksamhetsplan för ekonomiavdelningen

Läs mer

Uppföljning verksamhetsplan för ekonomiavdelningen 2012 (per april)

Uppföljning verksamhetsplan för ekonomiavdelningen 2012 (per april) HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Ekonomiavdelningen Linda Sörensen, Ekonomichef UPPFÖLJNING -05-22 GEA 69 1 (8) Enhetschef för gemensamma förvaltningen Uppföljning verksamhetsplan för ekonomiavdelningen

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Dnr: 815-15 Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson Verksamhetsplan för Biblioteket 2016-2018 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på styrdokumentet Verksamhetsplan 2016-2018

Läs mer

Riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete för Verksamhetsstöd vid Högskolan i Borås

Riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete för Verksamhetsstöd vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete för Verksamhetsstöd vid Högskolan i Borås Målgrupp för styrdokumentet Anställda inom Verksamhetsstöd Publicerad Högskolans styrdokument

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 för gemensamma förvaltningen

Verksamhetsberättelse 2012 för gemensamma förvaltningen HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT 1 Gemensamma Förvaltningen Petter Schönborg, enhetschef 2013-03-13 Dnr 243-13 Verksamhetsberättelse för gemensamma förvaltningen Gemensamma förvaltningens (GF) VB utgör en uppföljning

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015

Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 (7) Kommunikation Annie Andréasson 2016-02-18 Förvaltningschef Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015 1. Uppdrag/Ansvarsområden På Kommunikation jobbar alla

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Gemensamma förvaltningen DATUM: 28 oktober 2016 BESLUTAD AV: Jörgen Tholin KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2017-2019 Gemensamma

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Fastställd av förvaltningschef 2011-05-25 1 INNEHÅLL Bakgrund 3 Strategiska frågor för högskolan 3 Verksamhetsidé 3 Mål 4 Aktiviteter 6 2 Högskolans förvaltning Bakgrund

Läs mer

Workshop tre arbetsmiljö och profilering. Mittuniversitetet

Workshop tre arbetsmiljö och profilering. Mittuniversitetet Workshop tre arbetsmiljö och profilering Arbetet ska resultera i s vision och strategi 2019-2023 kännetecknas av nytänkande och inkludering genomföras med brett deltagande och engagemang Visionen Aug -17

Läs mer

Granskning för utveckling vi säkrar Sverige som kunskapssamhälle EN STRATEGI FÖR UNIVERSITETSKANSLERSÄMBETET

Granskning för utveckling vi säkrar Sverige som kunskapssamhälle EN STRATEGI FÖR UNIVERSITETSKANSLERSÄMBETET Granskning för utveckling vi säkrar Sverige som kunskapssamhälle EN STRATEGI FÖR UNIVERSITETSKANSLERSÄMBETET Strategi Kunskapskälla och betydelsefull aktör UKÄ ska vara den självklara kunskapskällan om

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2015-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2016 2018

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per augusti

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per augusti HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 Gemensamma förvaltningen IT-avdelningen Per Nilsson, IT-chef -09-19 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen per augusti

Läs mer

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (4) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Jane Edström, tf avdelningschef 2011-12-20 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Verksamhetsplan för avdelningen

Läs mer

Tid: Kl 14:00 15:00. Plats: C 628. Liisa Håkansson, sekreterare

Tid: Kl 14:00 15:00. Plats: C 628. Liisa Håkansson, sekreterare HÖGSKOLAN I BORÅS GF:s arbetsmiljökommitté Sekreterare Liisa Håkansson MINNESANTECKNINGAR Mötesdag 2012-11-12 2012/4 1 (3) Tid: Kl 14:00 15:00 Plats: C 628 Närvarande: Från arbetsgivarsidan: Birgitta Alfraeus,

Läs mer

Verksamhetsplan för utbildningsstöd

Verksamhetsplan för utbildningsstöd HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (7) Verksamhetsstöd Utbildningsstöd Ulrika Bernlo, avdelningschef 2015-02-20 Verksamhetsplan för utbildningsstöd 2015-2017 Bakgrund Verksamhetsplanen för Utbildningsstöd

Läs mer

Lokal handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid Gemensamma förvaltningen 2013

Lokal handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid Gemensamma förvaltningen 2013 2012-11-12 Reviderad 2013-06-07 Dnr 801-12-93 1 (6) Gemensamma förvaltningen/personalavdelningen Liisa Falk, personalhandläggare Lokal handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid Gemensamma förvaltningen

Läs mer

IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2013/903 IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor IT-enheten Beslutsdatum 2014-01-20 Giltighetstid

Läs mer

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte... 3 2. Tillämpning... 3 3. Definition... 4 3.1 Avgränsningar... 4 3.2 Beroenden till andra processerv... 4 4. Nuläge... 4

Läs mer

BILDNINGSFÖRVALTNINGENS VISION FÖR VUXENUTBILDNINGEN

BILDNINGSFÖRVALTNINGENS VISION FÖR VUXENUTBILDNINGEN 1 Brett utbildningsutbud för individuell kompetensutvecklingsbehov Samverkan med näringslivet och andra myndigheter En god arbetsmiljö med behöriga lärare och hög kvalité AVESTA KOMMUN Vuxenutbildningen

Läs mer

Uppföljning av handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid Gemensamma förvaltningen 2012

Uppföljning av handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid Gemensamma förvaltningen 2012 1(4) HÖGSKOLAN I BORÅS Bilaga 2 Personalavdelningen Liisa Håkansson, personalhandläggare 2013-03-05 Dnr Uppföljning av handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid Gemensamma förvaltningen 2012

Läs mer

System för säkring och utveckling av kvalitet

System för säkring och utveckling av kvalitet STYRDOKUMENT Dokumenttyp: Direktiv Ärendenummer: HIG-STYR 2017/79 Samlingsnummer: HIG-STYR 2016/105 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2017-05-08 Giltighetstid: Tillsvidare System för säkring och utveckling

Läs mer

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Verksamhetsplan 2018-2020 1 Låt det vibrera 1 Föreliggande verksamhetsplan tar sin utgångspunkt i Högskolan i Borås vision och mål (dnr 906-14). Styrande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Högskoleservice 2013

Verksamhetsberättelse för Högskoleservice 2013 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 (9) Gemensamma förvaltningen -02-12 Högskoleservice Yvonne Ohlsson, tf avd chef Jane Edström, bitr IT-chef Enhetschef för gemensamma förvaltningen Verksamhetsberättelse

Läs mer

Projekt Organisationsutveckling , Fas 2b, Trigger verksamhetsstöd

Projekt Organisationsutveckling , Fas 2b, Trigger verksamhetsstöd Projekt Organisationsutveckling 2013-2104, Fas 2b, Trigger verksamhetsstöd Vi behöver allas hjälp med att genomskåda problematiker och styrkor i organiseringen så att det sedan kan fungera i praktiken.

Läs mer

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA 2016 2019 VISION Stockholms konstnärliga universitet skapar genom sin unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning möjligheter för framtidens

Läs mer

Sammanställning av detaljerade AM mål för ATM_AHA_Förv_Bibl_UFK_RK rev 2012 06 18 1(6)

Sammanställning av detaljerade AM mål för ATM_AHA_Förv_Bibl_UFK_RK rev 2012 06 18 1(6) Sammanställning av detaljerade AM mål för Förv_Bibl rev 2012 06 18 1(6) Detaljerade mål: Vad ska vi ha uppnått under 2012 13 Ansvaret för arbetsmiljön vid högskolan vilar på rektor. Rektor har fördelat

Läs mer

KVALITETSPOLICY FÖR HÖGSKOLAN I HALMSTAD

KVALITETSPOLICY FÖR HÖGSKOLAN I HALMSTAD Dnr. 19-2005-76 Kvalitetspolicy för Högskolan i Halmstad KVALITETSPOLICY FÖR HÖGSKOLAN I HALMSTAD Fastställd av styrelsen för Högskolan i Halmstad, juni 2011 Högskolan i Halmstad För utveckling av verksamhet,

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Gemensamma förvaltningen DATUM: November 2014 BESLUTAD AV: Jörgen Tholin KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Gemensamma förvaltningen

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2013 Gemensamma Förvaltningen

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2013 Gemensamma Förvaltningen 1 (8) 2012-12-06 Dnr 800-12-91 Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist, fastighetsekonom Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2013 Gemensamma Förvaltningen Denna handlingsplan är baserad på

Läs mer

Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen. Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403

Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen. Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403 Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403 Inledning Högskolan i Halmstads 1 kvalitetsarbete vilar på ett flerdimensionellt kvalitetsbegrepp:

Läs mer

Handlingsplan för samverkan

Handlingsplan för samverkan UTBVET 2017/296 Handlingsplan för samverkan Fakulteten för utbildningsvetenskaper Fastställd av Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper 2017-06-01 Innehållsförteckning Inledning 3 Definition och avgränsning

Läs mer

Anslagsfördelning och budget 2018 samt planeringsramar

Anslagsfördelning och budget 2018 samt planeringsramar BESLUT Dnr: E2017/29 2017-12-12 Anslagsfördelning och budget 2018 samt planeringsramar 2019 2020 1 Förslag till beslut Styrelsen beslutar: att 2018 avsätta 95 %, 374 276 tkr, av grundutbildningsanslaget

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsplan för Högskoleservice per april 2012

Uppföljning av verksamhetsplan för Högskoleservice per april 2012 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 1(7) Högskoleservice uppföljning maj Enhetschefen Gemensamma Förvaltningen Uppföljning av verksamhetsplan för Högskoleservice per april Verksamhetsplanen har utarbetats

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 1 (6) 2014-12-17. Dnr 897-14

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 1 (6) 2014-12-17. Dnr 897-14 1 (6) 2014-12-17 Dnr 897-14 Verksamhetsstöd, HR Liisa Falk, personalhandläggare Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 Handlingsplanen har utarbetats i enlighet

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland,

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, UFV 2016/965 Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, 2017-2021 Fastställt av rektor 2017-03-27 Inledning I Program för Uppsala universitet- Campus Gotland 2017-2021, fastställt av konsistoriet

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Dnr: 2017-761-1.1. Bilaga 8 Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Enligt anvisningarna för nämndernas arbete med verksamhetsplan 2018 ska nämndens kompetensförsörjningsplan

Läs mer

#skoldigiplan. Nationell handlingsplan för digitalisering av skolväsendet. Annika Agélii Genlott

#skoldigiplan. Nationell handlingsplan för digitalisering av skolväsendet. Annika Agélii Genlott #skoldigiplan Nationell handlingsplan för digitalisering av skolväsendet Annika Agélii Genlott Annika.agelii.genlott@skl.se Linkedin @angen_s Organisation Styrgrupp: Utbildningsdepartementet, Skolverket,

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson 2018-12-20 Verksamhetsplan för Biblioteket 2019-2021 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på Verksamhetsplan 2019-2021 för Verksamhetsstöd

Läs mer

Verksamhetsplan för

Verksamhetsplan för HÖGSKOLAN BORÅS Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT/Bibliotekshögskolan Fastställd av akademichef 2017-01-09 Ann-Sofie Axelsson, akademichef Dnr 913-16 Verksamhetsplan 2017-2019 för Akademin

Läs mer

Högskolans utbildning och forskning Högskolan i Gävle

Högskolans utbildning och forskning Högskolan i Gävle Högskolans utbildning och forskning Högskolan i Gävle Maj-Britt Johansson Rektor Högskolan i Gävle Etablerad 1977 Cirka 17 000 studenter Cirka 50 program Cirka 500 kurser 700 medarbetare Två forskarutbildningsrätter

Läs mer

Sammanställning av remissvar delprojektdirektiv

Sammanställning av remissvar delprojektdirektiv Sammanställning av remissvar delprojektdirektiv Synpunkter på generella skrivningar i delprojektdirektiven Överlag mycket ambitiösa planer, men vi behöver nog ha ett pragmatiskt förhållningssätt till detta.

Läs mer

Uppföljning av lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2013 Gemensamma Förvaltningen

Uppföljning av lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2013 Gemensamma Förvaltningen 1 (8) 2014-02-25 Dnr xxx-xx Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist, fastighetsekonom Uppföljning av för hållbar utveckling 2013 Gemensamma Förvaltningen Denna handlingsplan är baserad på den övergripande

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR HÄLSA OCH ARBETSMILJÖ

BESTÄMMELSER FÖR HÄLSA OCH ARBETSMILJÖ Blad 1 BESTÄMMELSER FÖR HÄLSA OCH ARBETSMILJÖ Antagna av kommunfullmäktige 13 mars 2014 (Ersätter tidigare beslutad hälsopolicy KS 2004-08-25 samt Arbetsmiljöbestämmelser med riktlinjer för systematiskt

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106)

24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Kommunstyrelsens personalutskott Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-12 Sida 1(2) 24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Riktlinje för chef-

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= Mål och visioner Strategiplan 2007-2010

INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= Mål och visioner Strategiplan 2007-2010 INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= och visioner Strategiplan 2007-2010 och visioner Strategiplan 2007-2010 1. Inledning Vår vision Verksamheten vid Institutionen för mat, hälsa och miljö, MHM,

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson 2017-12-19 Verksamhetsplan för Biblioteket 2018-2020 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på Verksamhetsplan 2018-2020 för Verksamhetsstöd

Läs mer

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2012

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2012 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 1(6) Högskoleservice -12-21 Enhetschefen Gemensamma Förvaltningen Verksamhetsplan för Högskoleservice Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med medarbetarna på

Läs mer

Vision och övergripande mål 2010-2015

Vision och övergripande mål 2010-2015 Vision och övergripande mål 2010-2015 Beslut: Högskolestyrelsen, 2009-12-17 Revidering: - Dnr: DUC 2009/1139/10 Gäller fr o m: 2010-01-01 Ersätter: Dalauniversitetet akademi och yrkesliv i partnerskap.

Läs mer

Handlingsplan. För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, 2014. Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab

Handlingsplan. För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, 2014. Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab HANDLINGSPLAN Skapat av Deans office ITM Handlingsplan För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab 2. Verksamhetsplan, kommunikationsstab

Läs mer

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Internationell strategi Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Vi lever i en allt mer globaliserad värld som ger ökade möjligheter men som också ställer nya krav. Linköpings

Läs mer

Tid: Kl 13:00-14:00. Plats: C 614. Liisa Håkansson, sekreterare

Tid: Kl 13:00-14:00. Plats: C 614. Liisa Håkansson, sekreterare HÖGSKOLAN I BORÅS GF:s arbetsmiljökommitté Sekreterare Liisa Håkansson MINNESANTECKNINGAR Mötesdag 2012-06-27 2012/2 1 (3) Tid: Kl 13:00-14:00 Plats: C 614 Närvarande: Från arbetsgivarsidan: Birgitta Alfraeus,

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd (6) Dnr

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd (6) Dnr 1 (6) 2014-12-17 Dnr 897-14 Verksamhetsstöd, HR Liisa Falk, personalhandläggare Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 Handlingsplanen har utarbetats i enlighet

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Arbetsmiljöplan

Arbetsmiljöplan STYRDOKUMENT Dokumenttyp: Plan Ärendenummer: HIG-STYR 2017/76 Samlingsnr styrdok: HIG-STYR 2016/105 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2017-05-15 Reviderad: Giltighetstid: t.o.m. 2020-12-31 Arbetsmiljöplan

Läs mer

Den attraktiva fakulteten: Strategidokument för den Naturvetenskapliga fakulteten

Den attraktiva fakulteten: Strategidokument för den Naturvetenskapliga fakulteten Styrdokument Dnr A 2 5587/8 Den attraktiva fakulteten: Strategidokument för den Naturvetenskapliga fakulteten 29-213 Publicerad Beslutsfattare http://www.science.gu.se/fakulteten/namnden/policies Naturvetenskapliga

Läs mer

Måldokument för IT-verksamheten vid Mittuniversitetet

Måldokument för IT-verksamheten vid Mittuniversitetet DNR: IT-nummer: 2016/002 2017-2019 Publicerad: 2017-09-01 Beslutsfattare: Håkan Stenström Ansvarig för genomförande: IT-chef Mats Edin Beslutsdatum: Giltighetstid: 2019-12-31 1/8 Innehållsförteckning 1

Läs mer

86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106)

86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-30 Sida 1(1) 86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Riktlinje för chef- och ledarskap i

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2017 för Grants and innovation office (förslag)

Verksamhetsplan 2015-2017 för Grants and innovation office (förslag) Verksamhetsplan för Grants and innovation office (förslag) 1 Bakgrund Verksamhetsplan för baseras på förslag till Vision för Högskolan i Borås; Det tredje universitetet i Västsverige (dnr 906-14) och förhåller

Läs mer

Strategisk kompetensförsörjning - ny bilaga till Riktlinje för medarbetarskap

Strategisk kompetensförsörjning - ny bilaga till Riktlinje för medarbetarskap Kommunstyrelsen 2016-01-20 Kommunledningskontoret KLK HR KSKF/2015:297 Annika Tjernström 016-710 72 79 1 (1) Kommunstyrelsen Strategisk kompetensförsörjning - ny bilaga till Riktlinje för medarbetarskap

Läs mer

Dnr Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist

Dnr Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist Dnr 876-13 Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2014 2016. Detta underlag är baserat på Högskolans övergripande måldokumentet för hållbar utveckling Högskolegemensamma

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan.

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. STRATEGI 1 (6) Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. Inledning Försäkringskassan mål är att vara en organisation som har medborgarnas fulla förtroende när det gäller service, bemötande och

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer

Chefsutbildning i Göteborgs universitets miljöarbete

Chefsutbildning i Göteborgs universitets miljöarbete Chefsutbildning i Göteborgs universitets miljöarbete Målet är att tydliggöra dekaner, prefekter och chefers ansvar i miljöarbetet/miljöledningssystemet. 13.00 13.45 Eddi Omrcen, miljöchef vid GU Hur är

Läs mer

Hälsa & Arbetsmiljö. Politikerutbildning våren 2019

Hälsa & Arbetsmiljö. Politikerutbildning våren 2019 Hälsa & Arbetsmiljö Politikerutbildning våren 2019 Olika perspektiv på hälsa FRISKFAKTORER Främja Hälsoarbetet (friskfaktorer, utgår från det friska, det som fungerar bra/bibehålla/utveckla) RISKFAKTORER

Läs mer

Rektorernas förutsättningar. pedagogiska ledare. Mjölby kommun

Rektorernas förutsättningar. pedagogiska ledare. Mjölby kommun www.pwc.se Håkan Lindahl Eleonor Duvander Rektorernas förutsättningar att vara pedagogiska ledare Mjölby kommun Innehållsförteckning 1. Revisionell bedömning... 2 2. Inledning... 4 2.1. Revisionsfråga...

Läs mer

KLASSIFICERINGSSTRUKTUR VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

KLASSIFICERINGSSTRUKTUR VID STOCKHOLMS UNIVERSITET KLASSIFICERINGSSTRUKTUR VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Gäller fr.o.m. 2013-01-01 Bilaga fastställd 2012-11-29 enligt förvaltningschefsbeslut 1 STYRA OCH LEDA VERKSAMHET 1.1 Planera, följa upp och utvärdera

Läs mer

Strategi för IT i skolan. Ett av stadens viktigaste framtidsdokument för förskola och skola

Strategi för IT i skolan. Ett av stadens viktigaste framtidsdokument för förskola och skola Strategi för IT i skolan Ett av stadens viktigaste framtidsdokument för förskola och skola Informationstekniken kommer kanske inte att rädda mänskligheten...men den är ett kraftfullt verktyg. Människor

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Kalix kommun 2018 2020 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Personalpolitiskt program Program 2018-06-18, 93 Kommunfullmäktige Inledning Det kommunala

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Verksamhetsplan för avdelningen för externa relationer år 2013-2015

Verksamhetsplan för avdelningen för externa relationer år 2013-2015 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (11) Avdelningen för externa relationer Annie Andréasson 2013-01-14 Jonas Rimbäck Förvaltningschef Verksamhetsplan för avdelningen för externa relationer år 2013-2015

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 IT-fakulteten Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson handlings- och verksamhetsplan 2017 2019 Under

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

Mittuniversitetets lönekriterier

Mittuniversitetets lönekriterier Mittuniversitetets lönekriterier Publicerad: 2018-09-20 Beslutsfattare: Anders Fällström Handläggare: Helena Karlsson Beslutsdatum: 2018-09-19 Giltighetstid: 2021-09-18 Sammanfattning: Mittuniversitetets

Läs mer

Bilaga 4. SAMMANFATTNING RAPPORT Administrativ översyn Östermalms stadsdelsförvaltning - våren 2015

Bilaga 4. SAMMANFATTNING RAPPORT Administrativ översyn Östermalms stadsdelsförvaltning - våren 2015 Bilaga 4 SAMMANFATTNING RAPPORT Administrativ översyn Östermalms stadsdelsförvaltning - våren 2015 Sammanfattning Den 29 januari 2015 beslutade Östermalms stadsdelsnämnd att ge förvaltningen i uppdrag

Läs mer