HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015"

Transkript

1 HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Gemensamma förvaltningen DATUM: November 2014 BESLUTAD AV: Jörgen Tholin KONTAKTPERSON: Johan Johansson

2 GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Gemensamma förvaltningen ska tillhandhålla universitetsledningen, kärnverksamheten och administrationen på fakultets- och institutionsnivå service, expertstöd och övergripande samordning samt ansvara för särskilt utpekade universitetsgemensamma stödområden. Universitetets visionsdokument Vision 2020 anger den övergripande riktningen för det arbetet. Det är Gemensamma förvaltningens uppdrag att skapa förutsättningar för att visionen uppnås samt att verksamheten bedrivs enligt de förordningar, lagar och rapporteringskrav som ingår i myndighetsuppgiften. Omvärldsfaktorer Det är nödvändigt för Gemensamma förvaltningens olika verksamheter att hålla sig informerad om aktuella omvärldsfaktorer. Flera universitet och högskolor har målsättningen att effektivisera administrationen och minska de administrativa kostnaderna med syfte att en större andel av anslagen ska gå till utbildning och forskning. Andelen administrativa kostnader blir i allt högre utsträckning en konkurrensfaktor. En större konkurrens om professionella och kompetenta medarbetare ställer samtidigt krav på Gemensamma förvaltningen att arbeta aktivt med att vara en attraktiv arbetsgivare. En annan faktor som särskilt påverkar Gemensamma förvaltningens verksamhet är ambitionen hos statsmakterna att centralisera administrativa funktioner hos flera myndigheter. En tredje faktor är det fördjupade samarbetet med Chalmers inom administrationen. Handlingsplan och verksamhetsplan Mål 1 för : Gemensamma förvaltningen skapar goda förutsättningar för att Vision 2020 och universitetsledningens prioriteringar uppnås. Gemensamma förvaltningen skapar goda förutsättningar för att Vision 2020 uppnås, såväl genom stöd till de aktiviteter som initieras av fakulteter, institutioner och universitetsledningen som genom egeninitierade projekt. En god och tydlig servicenivå genomsyrar hela Gemensamma förvaltningens verksamhet. Vision 2020 lägger fast den långsiktiga inriktningen för en fortsatt framgångsrik utveckling av Göteborgs universitet under perioden Ledorden för arbetet är en kvalitetsdriven verksamhet som karaktäriseras av samhällsansvar och globalt engagemang i en inspirerande arbetsmiljö. Verksamheten vid Göteborgs universitet ska bygga på kompletta akademiska miljöer med forskning, utbildning och samverkan med omvärlden. Det är Gemensamma förvaltningens uppgift att stödja fakulteterna, institutionerna och de nationella enheterna i detta arbete. 2 (10)

3 Fullfölja omställningsarbetet och genomföra verksamhetsförändring inom Gemensamma förvaltningen. Utveckla formerna för en effektiv och systematisk dialog mellan Gemensamma förvaltningen, fakulteterna, institutionerna och de nationella enheterna med särskilt fokus på gränssnittet mellan stödoch kärnverksamhet. Fullfölja arbetet med att säkerställa att ett professionellt bemötande genomsyrar Gemensamma förvaltningens arbetssätt. Initiera ett utvecklingsarbete för ett processinriktat arbetssätt. Mål 2 för : Gemensamma förvaltningen är en attraktiv och sammanhållen arbetsplats som kännetecknas av en inspirerande arbetsmiljö. Gemensamma förvaltningen kännetecknas av en inspirerande arbetsmiljö med en ändamålsenlig organisation, ett aktivt ledarskap och en stark delaktighet bland medarbetare. Gemensamma förvaltningen är en attraktiv arbetsplats för alla där det ges goda möjligheter att utvecklas. Gemensamma förvaltningen arbetar aktivt med att utveckla och följa upp kvaliteten i sin verksamhet. Tydliga mål och en kontinuerlig återkoppling skapar förutsättningar för en inspirerande arbetsmiljö. Ett professionellt ledarskap inbegriper en följsamhet och förmåga att kunna göra prioriteringar och anpassningar av sin verksamhet utifrån givna förutsättningar. Befästa Gemensamma förvaltningens modell för systematiska kvalitetsarbete. Initiera ett arbete med att identifiera vad en attraktiv arbetsplats, ett modernt medarbetarskap och det goda arbetslivet innebär för Gemensamma förvaltningen. Utarbeta en handlingsplan för den fortsatta utvecklingen av en sammanhållen Gemensam förvaltning. Genomföra utbildningsinsatser för att höja chefernas kompetens i ledarskap och förändringsarbete. 3 (10)

4 OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD Handlingsplan och verksamhetsplan Mål 1 för : Området för verksamhetsstöd erbjuder ett kvalificerat stöd som bidrar till att Göteborgs universitet år 2020 har internationellt ledande forskningsmiljöer inom samtliga vetenskapsområden. Administrativ hantering av den strategiska satsningen UGOT Challenges. Stöd för fortsatt kartläggning och synliggörande av forskningsinfrastrukturen vid Göteborgs universitet. Stöd för utarbetande av plan för långsiktig finansiering inklusive samfinansiering av nationell och internationell forskningsinfrastruktur. Administrativt stöd för implementering av satsningen Wallenberg Centre of Molecular and Translational Medicine at the University of Gothenburg. Mål 2 för : Området för verksamhetsstöd erbjuder ett kvalificerat stöd som bidrar till att utbildningen vid Göteborgs universitet år 2020 kännetecknas av hög vetenskaplig och konstnärlig kvalitet, med pedagogisk excellens och en uttalad internationell profil. Följa upp de projekt som tilldelats Utbildningsnämndens utvecklingsmedel. Ta fram handläggningsordningar som svarar mot strategiska behov i verksamheten, exempelvis för Joint Degrees. Utveckla den universitetsgemensamma webbplatsen. Implementera det studieadministrativa systemet Individuella studieplaner (ISP) på samtliga fakulteter. Informera om Ladok 3 och bidra till driftsättningen av de leveranser som kommer att genomföras från Ladok 3-projektet under Bidra till att öka externt finansierade utbildningsprojekt, exempelvis inom ramen för Erasmus+ genom uppsökande verksamhet. Öka universitets deltagande i internationella utbyten genom aktiva informationsinsatser. Översyn, prioritering och översättning till engelska av relevanta dokument inom området. Ge stöd till utbildningsmiljöer som systematiskt arbetar med internationalisering. Utökat stöd till studenter med funktionshinder. 4 (10)

5 Mål 3 för : Området för verksamhetsstöd erbjuder ett kvalificerat stöd som bidrar till att Göteborgs universitet år 2020 kännetecknas av ett ansvarsfullt och engagerat samverkansarbete. Stöd för implementering av arbetssätt och metodik för kunskapsdrivet nyttiggörande i reguljär verksamhet. Stöd för fortsatt tydliggörande samt utveckling av arbetssätt och metodik för utmaningsdrivet nyttiggörande. Vidareutveckla samverkansformerna mellan Forsknings- och innovationskontoret och GU Holding samt med externa innovationsaktörer. Administrativt stöd för uppföljning av samverkans- och nyttiggörandearbete Mål 4 för : Området för verksamhetsstöd erbjuder ett kvalificerat stöd och utvecklar också sin inre organisation så att området som del och Göteborgs universitet som helhet ska ha ökat sin attraktivitet som arbetsplats genom en ändamålsenlig organisation, ett aktivt ledarskap och stärkt delaktighet för medarbetare och studenter på alla nivåer. Implementera Gemensamma förvaltningens Policy för arbetsmiljö och likabehandling och Området för verksamhetsstöds Handlingsplan för arbetsmiljö respektive Handlingsplan för jämlikhet och likabehandling. Uppföljning av arbetsmiljö- och likabehandlingsarbetet inom Området för verksamhetsstöd genom arbetsmiljö- och likabehandlinggruppens (ALG) försorg. Medverka i prorektors arbetsgrupp för framtagande av plan för hur universitetet skall arbeta med breddad rekrytering. Utveckla förutsättningarna för aktivt medarbetarskap. 5 (10)

6 OMRÅDET FÖR ADMINISTRATIVT STÖD Handlingsplan och verksamhetsplan Mål 1 för : Området för administrativt stöd levererar ett professionellt och väldefinierat stöd som skapar goda förutsättningar för universitetsledningen och verksamheten Ta fram en HR-strategi samt utifrån ett tydligt arbetsgivarperspektiv utforma, utveckla, kommunicera och implementera processer, rutiner och regelverk inom HR-området. Redovisa möjligheter till finansiering av prioriterade strategiska insatser vid disponeringen av utbildningsanslag och forskningsanslag samt bidra till särskilda utredningar. Tillhandahålla en, med avseende på bemanning och kompetens, adekvat supportfunktion. Genomföra verksamhetsförändring utifrån tilldelade uppdrag. Mål 2 för : Området för administrativt stöd kännetecknas av en samsyn kring uppdrag, arbetssätt och innebörden i begreppet inspirerande arbetsmiljö. Skapa tydligare förutsättningar för arbetet med avseende på uppdrag och resurser. Fokusera på att områdets enheter gemensamt och i samarbete med övriga enheter inom Gemensamma förvaltningen löser arbetsuppgifter och skapar mötesfora. Facilitera för en aktiv diskussion kring arbetets utförande utifrån individens ansvar och möjlighet att påverka. Använda kvalitetsarbetet som en drivkraft för en inspirerande arbetsmiljö. 6 (10)

7 Mål 3 för : Området för administrativt stöd bidrar till att universitetet som statlig myndighet och arbetsgivare fullgör sina åtaganden inom områdets sakområden. Kvalitetssäkra framtagandet av underlag och stödjande dokument inom våra sakområden samt förtydliga och kommunicera regelverk inom våra sakområden. Förstärka och effektivisera det systematiska uppföljningsarbetet inom våra sakområden. Underlätta för medarbetare vid universitetet att efterleva kraven på ordning, registrering och bevarande via systemstöd och webbinformation. Säkerställa att universitetet har ett väl fungerande miljöledningssystem. 7 (10)

8 OMRÅDET FÖR INFRASTRUKTURSTÖD Handlingsplan och verksamhetsplan Mål 1 för : Området för infrastrukturstöd levererar kvalitativa och kostnadseffektiva infrastrukturtjänster som stödjer Göteborgs universitets vision, strategiska planer och mål. Implementera områdets sourcingstrategi. Arbeta vidare med att implementera IT-strategin. Utveckla en ny organisation och arbetssätt för lokalförsörjning och campusnära tjänster. Utveckla Welcome Services samt öka beståndet av bostäder till internationella studenter, gästforskare och andra internationella rekryteringar. Fortsätta att utveckla en förvaltningsorganisation som säkerställer att infrastrukturtjänsterna håller hög kvalitet, är kostnadseffektiva och förvaltas på ett funktionellt sätt. Mål 2 för : Området för infrastrukturstöd erbjuder ett tjänsteutbud som genomsyras av en god och tydlig servicenivå som säkerställer samsyn kring utbud och leverans, bättre överensstämmelse mellan förväntan och leverans, leverans av rätt tjänst samt lättillgänglig service och likvärdigt stöd över hela universitetet. Fortsätta utveckla områdets tjänstekatalog. Samordna och utveckla formerna för en kontinuerlig och systematisk dialog med universitetets alla verksamheter genom att etablera strategiska och operativa fora för områdets tjänster. Säkerställa att ett professionellt bemötande genomsyrar alla kontakter med verksamheten genom verksamhetsutveckling på temat service och bemötande. Genomföra konceptet Enkel väg in för stöd och service genom att utveckla en gemensam supportprocess och tydliga kontaktvägar och därtill fortsätta implementeringen av ärendehanteringssystem samt servicewebb. 8 (10)

9 Mål 3 för : Området för infrastrukturstöd kännetecknas av en inspirerande arbetsmiljö för såväl medarbetare inom infrastrukturområdet som för de verksamheter som vi ger stöd och service till. Systematiskt arbeta med arbetsmiljöfrågor och särskilt uppmärksamma och prioritera behovet i samband med förändringar inom området. Konsekvent utveckla samarbetet såväl inom området som med övriga Gemensamma förvaltningen och universitetet och särskilt uppmärksamma alla goda exempel på samverkan. Ge förutsättningar för medarbetare att känna stolthet i sitt arbete genom att konsekvent ge återkoppling på genomfört arbete. Samtliga chefer och ledare inom området ska delta i utbildning i syfte att höja kompetensen kring ledarskap och förändring. 9 (10)

10 SÅ FÖLJER VI UPP OCH ÅTERKOPPLAR Uppföljning av implementeringen av Gemensamma förvaltningens handlingsplan för perioden görs kontinuerligt vid regelbundna möten mellan universitetsdirektören och områdescheferna. Uppföljning av verksamhetsplanen för 2015 sker tertialvis i samband med tertialuppföljningen samt inom ramen för den samlade årsuppföljningen till rektor i januari samt till styrelsen i februari varje år. För detta ansvarar universitetsdirektören. Uppföljning och diskussion av handlings- och verksamhetsplanen görs i samband med enhetsaudits och universitetsdirektörens enhetsbesök. 10 (10)

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 2016 GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN DATUM: 2013-11-07 AVSÄNDARE: JÖRGEN THOLIN KONTAKTPERSON: JOHAN JOHANSSON Gemensamma förvaltningen Gemensamma förvaltningen ska tillhandhålla

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2015-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2016 2018

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Gemensamma förvaltningen DATUM: 28 oktober 2016 BESLUTAD AV: Jörgen Tholin KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2017-2019 Gemensamma

Läs mer

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA 2016 2019 VISION Stockholms konstnärliga universitet skapar genom sin unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning möjligheter för framtidens

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Universitetsledningen UTARBETAD AV: Prorektor Helena Lindholm-Schulz, vicerektorerna Staffan Edén, Mette Sandoff, och Margareta Wallin Peterson BESLUTAD

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2013/903 IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor IT-enheten Beslutsdatum 2014-01-20 Giltighetstid

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Universitetsledningen DATUM: 2016-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2016-09-05 KONTAKTPERSON: Ingela.Elofsson@gu.se Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1174 Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning DATUM: 2018-12-06 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan Utbildningsvetenskaplig

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Psykologiska institutionen DATUM: 2014-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN HANDLINGSPLAN 2015-2017 & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN 2015-01-30, version 1 DATUM: 2015-02-05 AVSÄNDARE & KONTAKTPERSON: Prefekt, Professor Ian Milsom

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

POLICY FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING

POLICY FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING STYRDOKUMENT Dnr V 2013/513 POLICY FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor, Pam Fredman Personalenheten Beslutsdatum

Läs mer

En verktygslåda för bättre administration vid Göteborgs universitet. gör den någon nytta? Jörgen Tholin Marie Smedbro Malin Östling

En verktygslåda för bättre administration vid Göteborgs universitet. gör den någon nytta? Jörgen Tholin Marie Smedbro Malin Östling En verktygslåda för bättre administration vid Göteborgs universitet gör den någon nytta? Jörgen Tholin Marie Smedbro Malin Östling Gemensamma förvaltningens verktyg för kvalitetsutveckling 1. Vision 2020

Läs mer

Administrativa chefer vid NJ-fakulteten

Administrativa chefer vid NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Dekanus STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2016.1.1.1-2693 Sakområde: Organisation och beslutsstruktur Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Fastställd av förvaltningschef 2011-05-25 1 INNEHÅLL Bakgrund 3 Strategiska frågor för högskolan 3 Verksamhetsidé 3 Mål 4 Aktiviteter 6 2 Högskolans förvaltning Bakgrund

Läs mer

Policy för chefsuppdrag

Policy för chefsuppdrag 1(5) BILAGA 1 DNR: SLU ua 2013.1.1.1-5596 2014-01-14 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Personal Dokumenttyp: Policy Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Personalavdelningen Handläggare: Eva Jeppson-Eldrot

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR Generationsskifte i forskningsverksamheten samt ökande obalans mellan verksamhetsgrenarna (rekrytering för att täcka behov i utbildningsuppdraget har under

Läs mer

Så stärker vi forskningen

Så stärker vi forskningen Externa relationer Madelene Fryklind HANDLINGSPLAN UTIFRÅN KVALITET OCH FÖRNYELSE 2011-03-01 1 / 5 Så stärker vi forskningen Prioritering: Att analysera utfallet från forskningsutvärderingen (RED10) och

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2016-10-17 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp Viceprefekt Christel Larsson

Läs mer

Umeå universitetsbibliotek. Sid 1 (6) Verksamhetsplan

Umeå universitetsbibliotek. Sid 1 (6) Verksamhetsplan Sid 1 (6) 2016-2018 Umeå universitetsbibliotek Sid 2 (6) INLEDNING Umeå universitetsbibliotek är det största vetenskapliga biblioteket i norra Sverige. Universitetsbiblioteket är en akademisk stödfunktion

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

Projektdirektiv Dnr V 2011/182. Ann-Charlotte Schützer Sida: 1 (5) Projektdirektiv

Projektdirektiv Dnr V 2011/182. Ann-Charlotte Schützer Sida: 1 (5) Projektdirektiv Ann-Charlotte Schützer Sida: 1 (5) Projektdirektiv Ann-Charlotte Schützer Sida: 2

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Lärarutbildningsnämnden DATUM: 2014-10-29 BESLUTAD AV: Lärarutbildningsnämnden KONTAKTPERSON: Klas Ternblad, nämndsekreterare FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål

Läs mer

Personalpolicy för Laholms kommun

Personalpolicy för Laholms kommun STYRDOKUMENT PERSONALPOLICY 2017-09-05 DNR: 2017 000146 Antagen av kommunstyrelsen den 12 september 2017 17 Gäller från och med den 13 september 2017 och tillsvidare Personalpolicy för Laholms kommun Innehåll

Läs mer

RISKANALYS för 2014 Dnr V 2013/700

RISKANALYS för 2014 Dnr V 2013/700 BILAGA RISKANALYS för 2014 Dnr V 2013/700 Forskning som påverkar Kortfattad beskrivning av risken Universitetet lyckas inte behålla eller rekrytera ledande kompetens i den utsträckning som krävs för att

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Dnr: 815-15 Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson Verksamhetsplan för Biblioteket 2016-2018 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på styrdokumentet Verksamhetsplan 2016-2018

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

Karlsborgs kommun. Ledarskapspolicy. Bilaga 35 KF Diarienummer: Antagen:

Karlsborgs kommun. Ledarskapspolicy. Bilaga 35 KF Diarienummer: Antagen: Bilaga KF 7 201-0 - 0 Karlsborgs kommun Ledarskapspolicy Dokumenttyp: Policy Diarienummer: 66.201 Beslutande: Kommunfullmäktige Antagen: 201-0-0 Giltighetstid: Tillsvidare Dokumentet gäller för: Samtliga

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan.

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. STRATEGI 1 (6) Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. Inledning Försäkringskassan mål är att vara en organisation som har medborgarnas fulla förtroende när det gäller service, bemötande och

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING

Läs mer

Åtgärd nr Åtgärd Risker (riskvärde inom parentes)

Åtgärd nr Åtgärd Risker (riskvärde inom parentes) Åtgärdsplan för Stockholms universitet 2019 2020 vara ett framstående forskningsuniversitet (s. 3). Åtgärd nr Åtgärd Risker (riskvärde inom 1 Beskriva existerande kvalitetsssäkringssystem för forskning

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Program för samverkan

Program för samverkan UFV 2015/735 Program för samverkan Fastställt av konsistoriet 2016-04-21 Inledning Uppsala universitet ska, i enlighet med 1 kap. 2 Högskolelagen (1992:1434), samverka med det omgivande samhället och informera

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland,

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, UFV 2016/965 Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, 2017-2021 Fastställt av rektor 2017-03-27 Inledning I Program för Uppsala universitet- Campus Gotland 2017-2021, fastställt av konsistoriet

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

universitetsövergripande ansvar för större mobilitetsprogram såsom Erasmus+ och Linnaeus-Palme.

universitetsövergripande ansvar för större mobilitetsprogram såsom Erasmus+ och Linnaeus-Palme. International Centre MÅLSÄTTNING FÖR 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR 2015 Inledning International Centre är en del av verksamhetsstödet vid gemensamma förvaltningen. Enheten arbetar med universitetsgemensamma

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2017 för Grants and innovation office (förslag)

Verksamhetsplan 2015-2017 för Grants and innovation office (förslag) Verksamhetsplan för Grants and innovation office (förslag) 1 Bakgrund Verksamhetsplan för baseras på förslag till Vision för Högskolan i Borås; Det tredje universitetet i Västsverige (dnr 906-14) och förhåller

Läs mer

Psykologiska Institutionen

Psykologiska Institutionen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Psykologiska Institutionen DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Kompetensförsörjning sker i syfte

Läs mer

RISKANALYS för 2015 Dnr V 2014/668

RISKANALYS för 2015 Dnr V 2014/668 BILAGA RISKANALYS för 2015 Dnr V 2014/668 Forskning som påverkar Kortfattad beskrivning av risken Universitetet lyckas inte behålla eller rekrytera ledande kompetens i den utsträckning som krävs för att

Läs mer

Kvalitetsutveckling inom universitetsförvaltningen vid Uppsala universitet

Kvalitetsutveckling inom universitetsförvaltningen vid Uppsala universitet Kvalitetsutveckling inom universitetsförvaltningen vid Uppsala universitet Ann Fust Åsa Kettis Lindblad Kvalitets- och utvecklingsarbete inom administration Nationell konferens i SUHFs regi 2010-08-26

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-02-15 KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål är

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR TILLGÄNGLIGHET

HANDLINGSPLAN FÖR TILLGÄNGLIGHET STYRDOKUMENT Dnr V 2016/807 HANDLINGSPLAN FÖR TILLGÄNGLIGHET Publicerad Beslutsfattare Handläggare Rektor Personalenheten Beslutsdatum 2017-05-02 Giltighetstid 2018-05-02 Sammanfattning Handlingsplanen

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-12 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Malin Broberg och

Läs mer

Verksamhetsplan för Studentcentrum

Verksamhetsplan för Studentcentrum Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Studentcentrum Josefine Nyman 2019-01-07 Verksamhetsplan för Studentcentrum 2019-2021 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med avdelningens medarbetare och utgår

Läs mer

Riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete för Verksamhetsstöd vid Högskolan i Borås

Riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete för Verksamhetsstöd vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete för Verksamhetsstöd vid Högskolan i Borås Målgrupp för styrdokumentet Anställda inom Verksamhetsstöd Publicerad Högskolans styrdokument

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Universitetsledningen DATUM: 2017-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2017-09-14 KONTAKTPERSON: Magnus Petersson Dnr V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge 2014-09-29 1. Syfte och mål... 3 2. Styrkor och utmaningar inom personal- och kompetensområdet... 4 3. Stödfunktionen personal... 4 4. Kompetensförsörjning...

Läs mer

SAMFAK 2014/114. Mål och strategier. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

SAMFAK 2014/114. Mål och strategier. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden SAMFAK 2014/114 och strategier Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2017-01-25 Innehållsförteckning Detta är samhällsvetenskapliga fakulteten 3 En fakultet för framstående forskning 4 4

Läs mer

Verksamhetsplan för Grants and innovation office

Verksamhetsplan för Grants and innovation office 1 Verksamhetsplan för Grants and innovation office Bakgrund Verksamhetsplan för baseras på förslag till Vision för Högskolan i Borås; Det tredje universitetet i Västsverige (dnr 906-14) och förhåller sig,

Läs mer

Workshop tre arbetsmiljö och profilering. Mittuniversitetet

Workshop tre arbetsmiljö och profilering. Mittuniversitetet Workshop tre arbetsmiljö och profilering Arbetet ska resultera i s vision och strategi 2019-2023 kännetecknas av nytänkande och inkludering genomföras med brett deltagande och engagemang Visionen Aug -17

Läs mer

SPRÅKPOLICY. Enheten för Akademiskt Språk (ASK) Beslutsdatum 2015-06-22. Språkpolicyn sammanfattas i fem huvudpunkter:

SPRÅKPOLICY. Enheten för Akademiskt Språk (ASK) Beslutsdatum 2015-06-22. Språkpolicyn sammanfattas i fem huvudpunkter: STYRDOKUMENT Dnr V 2015/495 SPRÅKPOLICY Publicerad Beslutsfattare Ansvarig enhet www.styrdokument.gu.se Rektor Enheten för Akademiskt Språk (ASK) Beslutsdatum 2015-06-22 Giltighetstid Sammanfattning Tillsvidare

Läs mer

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2013/39-2.2.4 Strategisk plan för fakulteten för 2015 2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för Gäller från 2015-01-01 Innehåll Inledning 3 1. Kompetensförsörjning 5 2. Utmanande utbildningar 5 3. Framstående

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2019-02-13, 9 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 s personalpolitiska

Läs mer

Konstnärliga fakulteten

Konstnärliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2019-01-10 BESLUTAD AV: Sanne Kofod Olsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

Vägledning och mall avseende lokal handlingsplan för jämställdhet och likabehandling

Vägledning och mall avseende lokal handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Sektionen för arbetsmiljö och likabehandling Personalenheten Samuel Heimann Likabehandlingssamordnare Tel: 031-786 6525 E-post: samuel.heimann@gu.se 2013-10-14 dnr V 2013/514 1 / 7 Vägledning och mall

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Inledning. En tydlig strategi

Inledning. En tydlig strategi Inledning Domstolarna 1 bedriver en omfattande och komplex verksamhet som är en av grundpelarna i Sveriges demokrati. Domstolsverkets uppgift är att ge administrativt stöd och service åt domstolarna för

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013-11- 06 Fastställt av Fakultetsstyrelsen 6 november. KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Ingrid.Elam@konst.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen Personalpolicy Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställnings taganden och värderingar som ska prägla arbetet i verksam heten. Personal politiken är ett medel för att uppnå

Läs mer

Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen. Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403

Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen. Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403 Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403 Inledning Högskolan i Halmstads 1 kvalitetsarbete vilar på ett flerdimensionellt kvalitetsbegrepp:

Läs mer

Medarbetar- och ledarskapsprogram

Medarbetar- och ledarskapsprogram Medarbetar- och ledarskapsprogram Antagen av kommunfullmäktige 2018-01-29 Ansvarig förvaltning: Kommunledningskontoret Ansvarig tjänsteman: Personalchef Innehåll Välkommen till Vaggeryds kommun... 3 Vision

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson 2018-12-20 Verksamhetsplan för Biblioteket 2019-2021 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på Verksamhetsplan 2019-2021 för Verksamhetsstöd

Läs mer

Lönekriterier. för bedömning av resultat och skicklighet inför lönerevision.

Lönekriterier. för bedömning av resultat och skicklighet inför lönerevision. 1 (7) BESLUT 2013-08-29 SU FV-2.3.8-2436-13 Personalchefen Lönekriterier för bedömning av resultat och skicklighet inför lönerevision. Stockholms universitet Telefon: 08-16 20 00 Universitetsvägen 10 A

Läs mer

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2016/378 POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam KONTAKTPERSON: Anna Engkvist FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier enligt

Läs mer

FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN

FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN Fastställd av institutionsstyrelsen 2009-05-15 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2016 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2016 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD STYRDOKUMENT Dnr V 2016/110 HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2016 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-06 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Marie Demker och

Läs mer

Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställningstaganden

Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställningstaganden Personalpolicy Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställningstaganden och värderingar som ska prägla arbetet i verksamheten. Personalpolitiken är ett medel för att uppnå Huddinge

Läs mer

Strategi 2011-2014. Fastställd av KMH:s högskolestyrelse 2011-02-18. Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Dnr 11/75. 110218_KMH_strategi_2011_2014.

Strategi 2011-2014. Fastställd av KMH:s högskolestyrelse 2011-02-18. Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Dnr 11/75. 110218_KMH_strategi_2011_2014. 110218_KMH_strategi_2011_2014.pdf Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Strategi 2011-2014 Fastställd av KMH:s högskolestyrelse 2011-02-18 Dnr 11/75 Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Besöksadress: Valhallavägen

Läs mer

Information för dig som ska ta fram lokalt anpassade profilprodukter

Information för dig som ska ta fram lokalt anpassade profilprodukter Gemensamma förvaltningen Fastighets- och serviceenheten, Ylva Beckman samt för Kommunikationsenheten, Jessica Glanzelius Framtaget i april 2016, i samråd med en referensgrupp av medarbetare på institutions-

Läs mer

inflytande uppmärksamma kommunikation respekt socialt ARBETSMILJÖPOLICY illit flexibilitet god fysisk arbetsmiljö närvaro tydligt ledarskap frihet

inflytande uppmärksamma kommunikation respekt socialt ARBETSMILJÖPOLICY illit flexibilitet god fysisk arbetsmiljö närvaro tydligt ledarskap frihet socialt illit trygghet uppskattning närvaro god fysisk arbetsmiljö tydligt ledarskap flexibilitet inflytande humor respekt tid variation KARLSTADS UNIVERSITET ARBETSMILJÖPOLICY frihet uppmärksamma kommunikation

Läs mer

Policy för ledning och organisation

Policy för ledning och organisation Policy för ledning och organisation Vara kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-03-26 26 Innehållsförteckning Ledning och styrning i Vara kommun... 1 Bakgrund... 1 Syfte och innehåll... 1 Medarbetarskap...

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY KARLSTADS UNIVERSITET

LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY KARLSTADS UNIVERSITET LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY KARLSTADS UNIVERSITET LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY 1 Innehåll Ledar- och medarbetarpolicy...3 Universitetets värdegrund och förhållningssätt...4 Medarbetarskap och ledarskap

Läs mer

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40, Bilaga nr 2 KF 4011 O Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,2010-05-04 l -! Övergripande vision och mål Herrljunga kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare som

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2019 2020 VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Universitetsledningen DATUM: 2018-09-20 BESLUTAD AV: Rektor KONTAKTPERSON: Magnus Petersson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020: Vårt mål är att

Läs mer

Strategisk kompetensförsörjning - ny bilaga till Riktlinje för medarbetarskap

Strategisk kompetensförsörjning - ny bilaga till Riktlinje för medarbetarskap Kommunstyrelsen 2016-01-20 Kommunledningskontoret KLK HR KSKF/2015:297 Annika Tjernström 016-710 72 79 1 (1) Kommunstyrelsen Strategisk kompetensförsörjning - ny bilaga till Riktlinje för medarbetarskap

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1011 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-11 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Malin

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-01-16 BESLUTAD AV: Elisabet Ahlberg, dekan KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt

Läs mer

Handlingsplan för

Handlingsplan för TEKNAT 2015/6 Handlingsplan för teknisk-naturvetenskapliga fakulteten 2016-2017 Utgående från Mål och strategier för teknisknaturvetenskapliga fakulteten (TEKNAT 2015/6) Fastställd av fakultetsnämnden

Läs mer

Plan för gemensamma aktiviteter Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken

Plan för gemensamma aktiviteter Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Plan för gemensamma aktiviteter 2015 Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Är du medlem och vill veta mer? På Arbetsgivarverkets webbplats kan du läsa mer om den arbetsgivarpolitiska strategin

Läs mer

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Dokumenttyp: Policy Dokumentansvarig: Personalfunktionen Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2012-09-24, 145 DNR: KS000353/2010 Attraktiva och

Läs mer

Medarbetarpolicy för Samhall AB

Medarbetarpolicy för Samhall AB Medarbetarpolicy för Samhall AB Medarbetarpolicyn beskriver hur det ska vara att arbeta i Samhall och vad som förväntas av medarbetare och chefer i företaget. Arbetet styrs genom riktlinjer, förhållningssätt,

Läs mer