Kvalitetsdokument 2016, Grundskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsdokument 2016, Grundskola"

Transkript

1 Kvalitetsdokument 2016, Grundskola

2 Innehållsförteckning 1 Re 340 Stocksund/Långängen Skolans utvecklingsarbete... 3 Kvalitetsdokument 2016, Grundskola 2(6)

3 1 Re 340 Stocksund/Långängen 1.1 Skolans utvecklingsarbete Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? Skolans utvecklingsområden 2015/2016 Fritids Förbättra utemiljön och rastverksamheten: Vi har haft större fokus med att ge eleverna olika erbjudanden av rastaktiviteter som var personalstyrda. Personalgruppen har stärkts i sin roll i och med detta. Vi har lyft kopplingen till läroplanen och jämfört med tidigare år har vi haft avsevärt mer aktiviteter under rasterna. Både stora som små elever leker mer tillsammans. Under hösten utökades rastaktiviteterna hela tiden, lekar utvecklades och spel/material tillverkades. Även EFE har erbjudit rastaktivteter Vår rastbod har ansvarig personal fått igång utlåningsverksamheten och rustats upp med nya leksaker samt organiserat upp boden. Öka det digitala användandet i vardagen I jämförelse med tidigare år har vi utökat det digitala användandet. Vi har lyckats väl med målet, vi önskar vidareutveckla detta. Några exempel på vad vi gjort: Vi har en blogg samt skapat en Facebook grupp där vi skickar ut information om vad/när/hur vi arbetar, något som har varit uppskattat. Vår blogg har uppdaterats veckovis och vi lägger ut all viktigt fritidsinformation där. Det märks på sidvisningsstatistiken att det är elever/vårdnadshavare som besöker bloggen. Schoolsoft är fortfarande huvudkanalen till informationsflödet mellan verksamheten och vårdnadshavare. Under HT16 kommer verksamheten skapa en starkare kommunikation mellan fritids och hemmet. Detta genomförs bland annat genom att utveckla bloggen, information på schoolsoft och enkät till föräldrar. Kahoot- interaktiv frågesport Paddis-grupper (göra filmer med tex imovie, Lego-movie, grupper med nät-etik mm) How to draw- rita efter instruktioner på internet Just dance- dansa framför youtube på helskärm Facebook-grupp (en avdelning) som föräldrar är medlemmar i- kommunicerar vad vi gör på fritids och varför. Vi har ökat samarbetet mellan alla avdelningar på Stocksunds RE: Stocksunds- och Långängsskolan samarbetade under påsklovet. Vi skrev LPP-er tillsammans då vi tog del av varandras LPP-er. Vi utarbetade ett sammanställningsdokument i LPP som kan användas på båda skolorna. Detta är ett arbete vi kan förstärka för att få ökad kvalitet och större likvärdighet i vårt arbete Vi har arbetat på att stärka vi-känsla bland personal och elever. Genom bland annat Kvalitetsdokument 2016, Grundskola 3(6)

4 öka samarbetet mellan respektive avdelning. Hela fritids leker, Kick in /Julgransplundring, Internationella barndagen Kramens dag Samarbete på lov med gemensamma valbara aktiviteter Fritidshemmens dag Julmarknad Halloween Dans/Musik ute på gården på eftermiddagar Städdag på fritids Basar till förmån för barnhem i Filippinerna Aktivitetsdag med Långängen på påsklovet. År F-3 Digital kompetens Ettorna har jobbat med Att skriva sig till läsning. Tvåorna har utvecklat skrivandet av texter på ipad. I år 3 har eleverna mailat texter till läraren och skriftlig kommunikation digitalt har uppmuntrats på så vis. Eleverna har haft ipad-lektioner varje vecka. Förskoleklass kommer att få ytterligar tillgång till Ipads,för att kunna utveckla sitt digital arbete. Öka användningen av IKT i vardagen Alla elever har arbetat med ipads under året. Alla lärare har använt ipads i sin undervisning. Vi önskar att utbildning och tillgång till hårdvara går hand i hand. Skolan tillsammans med kommunen ska fortsätta att satsa på IKT och på relevanta program som ger oss stöd i att nå ökad måluppfyllelse. Lärande Förstelärare i svenska som bla har jobbat med en läsande klass. För att öka nivån för läsförmågan bland alla elever har arbetslagen har byggt vidare på idén om En läsande klass och använder oss av Läsfixarna vid diskussioner om böcker. Vi har prövat att ha flera avstämningspunkter, DLS-tester under året. Dessa tester har gett oss ett tydligt resultat och vill utveckla detta under kommande år. Vi har börjat resultatrapportera på Schoolsoft. Föräldrar ska få mer information om kunskapsutvecklingen hos sina barn. Enligt Pilen-enkäten har nöjdheten öka med 10 procent inom detta område. Skolan har arbetat med att skapa en likvärdig läxpolicy. Vi har följt policyn gällande läxorna. Alla är nöjda med dokumentet. Klassindelning Klassindelningar har gått bra både inför både förskoleklass och årkurs 4. Vi kommer dock att se över rutin hur vi presentertar de nya klasserna och ev ändra om vi finner det nödvändigt. År 4-6 Digital kompetens Vi har en skola med hög måluppfyllelse och goda resultat. Skolans utvecklingsområden digital kompetens samt lärande har vi arbetat aktivt med. Våra elever har tillgång till Kvalitetsdokument 2016, Grundskola 4(6)

5 datorer med en halvklassuppsättning till varje klass. Vi använder dessa datorer så att eleverna arbetar 1-1. Vi har under läsåret satt igång med Google Classroom och eleverna har även provat på olika digitala verktyg, såsom Kahoot, glosor.eu, ne.se, youtube och så dela dokument i driven som underlättar kamratrespons. Vi fortsätter även att arbeta med att lägga ut information, resultat, bedömningar och skriftliga omdömen löpande till elever och föräldrar. Vi har utvärderat hos eleverna vad deras utvecklingsområde är inom detta och det har framkommit att vi behöver lära ut mer grunder än vi trodde. Vi kommer starta upp läsåret med att låta eleverna utvärdera sina kunskaper inom IKT via en enkät och därefter, utifrån behov, kommer vi hålla datakurser. Lärande mål Gällande Lärande-målet har vi arbetat aktivt med läs- och skrivutveckling med eleverna. Vi har genom kollegialt och professionellt lärande utvecklat undervisningen i samtliga ämnen. Detta har vi nått genom kompetenshöjande aktiviteter hos lärarna, genom läslyftet, samt användning av projektpengar vi tilldelats till att köpa litteratur till eleverna. Vi har upplevt att eleverna har en ökad läslust och ett större intresse för böcker. Vi har arbetat med att skapa ännu bättre förutsättningar vid genomförandet av de nationella proven i matematik, engelska och svenska. Vi har utvärderat det muntliga utförandet av de NP. Vi tycker att vi bör vara två stycken pedagoger som sitter och lyssnar på eleverna. Det bidrar till ett kollegialt lärande samt mot en likvärdig bedömning. Vi upplever att rättningen av svenska och matematik har tagit mer tid i anspråk än engelskan. I matematiken har det framkommit att vi vill sitta mer tillsammans i gruppen och rätta ihop för att säkerställa likvärdig bedömning och samsyn. Detta gäller delvis även svenska och engelska. Matriser i åk 4 I årskurs 4 har vi börjat bryta ner kunskapskraven i de olika arbetsområdena för att kunna se var kraven ligger för E,C och A för åk 4 gjorde vi det i form av matriser. Likvärdig arbetsbelastning och likvärdighet gällande läxor. Antal läxor per vecka har vi kunnat samplanera, men tidsåtgången för olika elever är väldigt varierande. Läxhjälp och anpassningar av läxor erbjuds för att elevena ska kunna få rimlig arbetsbelastning Vilka är skolans utvecklingsområden kommande läsår? Skolans utvecklingsområden läsåret 2016/2017 Kollegialt lärande Digitalt utvecklingsarbete Ämneskonferenser Ämnesintegrering Elevinflytande Likvärdig bedömning (bedömnings portalerna) Professionellt lärande (bokcirklar pedagogiskt material) Läsförståelse (lässtrategier) Kvalitetsdokument 2016, Grundskola 5(6)

6 Bornholmsmodellen i digitalform Fritids Stocksund Re Förbättra utemiljön och rastverksamheten. Öka det digitala användandet i vardagen. Öka samarbetet mellan alla avdelningar på Stocksunds RE Samverkan Tillgänglig lärandemiljö för alla elever Hur kartläggs och utvärderas den pedagogiska, sociala och fysiska tillgängligheten av lärandemiljön? Vi har kartlagt tillgänglighetsarbetet med hjälp av SPSM:s utvärderingverktyg. Hur har tillgänglighetsarbetet utvecklats under läsåret? Skolan har detta år haft en specialpedagog som förstelärare. Hon har arbetat tillsammans med elevhälsoteamet för att utveckla specialpedagogundervisningen. Förstelärarskapet kommer att fortsätta i 3 år till och i det arbetet fortsätta att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet på skolan Alla elever ska ges förutsättningar att nå alla kunskapskrav Analys av resultaten Vi ser det som en självklarhet att alla elever ska ha möjlighet att utvecklas och lyckas i skolan. Våra speciallärare/pedagoger arbetar sedan länge med inkludering där arbetet utgår från elevens individuella behov. Elever behöver olika arbetssätt och samanhang beroende på sina förutsättningar som kan påverkas av exempelvis en funktionsnedsättning. Skolan har en Tal- o språkinriktning som ger stöd för elever med en tal- och språkstörning. Dessa elever är helt inkluderade i klasserna på Stocksundsskolan. Specialpedagog stödjer och anpassar undervisningen efter elevens individuella behov. Eleven får daglig intensivträning med logoped i oralmotorik samt tal- och språkstimulerande uppgifter. Personalen har fortsatt utbildats sig vidare inom de digitala verktygen vi använder så att vi kan bemöta alla våra elever på bästa sätt. Skolan har genomfört SPSM:s värderingsverktyg när det gäller inkludering. Tyvärr så har SPSM reviderat sin hemsida och trots alla försök från både democh oss har vi ej fått åtkomst till vår handlingsplan. Vår förhoppning är att handlingsplanen finns att ta del av i augusti och att vi då kan påbörja vårt arbete efter handlingsplanen. Elever som lätt når målen Lärarna arbetar aktivt med att bemöta alla elever i sina klasser samt att de har högagörväntningar på eleverna. Det innefattarn även att utmana våra elever som har det lätt att nå målen. Kvalitetsdokument 2016, Grundskola 6(6)

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Innehållsförteckning 1 Re 336 Fribergaskolan... 3 1.1 Skolans utvecklingsarbete... 3 Kvalitetsdokument 2016, Grundskola 2(6) 1 Re 336 Fribergaskolan 1.1 Skolans utvecklingsarbete

Läs mer

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Innehållsförteckning 1 Re 335 Vasaskolan... 3 1.1 Skolans utvecklingsarbete... 3 Kvalitetsdokument 2016, Grundskola 2(5) 1 Re 335 Vasaskolan 1.1 Skolans utvecklingsarbete

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 334 Ekeby/Svalnäs 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 5 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 5 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Innehållsförteckning 1 Re 334 Ekeby/Svalnäs... 3 1.1 Skolans utvecklingsarbete... 3 Kvalitetsdokument 2016, Grundskola 2(7) 1 Re 334 Ekeby/Svalnäs 1.1 Skolans utvecklingsarbete

Läs mer

Kvalitetsdokument 2015/2016 Viktor Rydbergs samskola

Kvalitetsdokument 2015/2016 Viktor Rydbergs samskola Kvalitetsdokument 2015/2016 Viktor Rydbergs samskola Skolans utvecklingsarbete 1. Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? VRS har under läsåret 2015/2016 arbetat med identifierade

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016 Fröviskolan F-6

Verksamhetsplan 2015/2016 Fröviskolan F-6 Verksamhetsplan 2015/ Fröviskolan F-6 Sammanställd 150825 Utvecklingsområden för Frövi F-6 Grundskola Måluppfyllelse Läroplanen Lgr 11 Skolan ska klargöra för elever och föräldrar vilka mål utbildningen

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 336 Fribergaskolan

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 336 Fribergaskolan Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 336 Fribergaskolan 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 3 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 3 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Kvalitetsdokument 2015/2016 Grundskola Kevingeskolan

Kvalitetsdokument 2015/2016 Grundskola Kevingeskolan Kvalitetsdokument 2015/2016 Grundskola Kevingeskolan Skolans utvecklingsarbete 1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? Utvecklingsområdena under läsåret 2015-2016 var läsförmåga,

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 338 Kyrk/Balder

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 338 Kyrk/Balder Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 338 Kyrk/Balder 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 3 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 3 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Kvalitetsanalys. Tranängskolans f-klass/fritidshem

Kvalitetsanalys. Tranängskolans f-klass/fritidshem Kvalitetsanalys Tranängskolans f-klass/fritidshem Innehållsförteckning et av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 5 Arbete i verksamheten...

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

Kvalitetsrapport 2016

Kvalitetsrapport 2016 Kvalitetsrapport 2016 Barn- och utbildningsnämnden Vretaskolan Postadress Besöksadress/Reg.office Telefon Telefax Organisationsnummer Bankgiro Box 66 Stångörsgatan 10 Nat 0173-860 00 Nat 0173-175 37 212000-0290

Läs mer

Arbetsplan Norrsätraskolan /18

Arbetsplan Norrsätraskolan /18 Arbetsplan Norrsätraskolan 7-9 2017/18 Stärkt ledarskap i pedagogisk verksamhet Vad vi anser är kännetecken på starkt pedagogiskt ledarskap: Strukturerad undervisning, (Likvärdighet, pedagogiska planeringar,

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Stavreskolans fritidshem 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas...

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet Kvalitetsredovisning 2016/2017 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 339 Mörbyskolan

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 339 Mörbyskolan Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 339 Mörbyskolan 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 5 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 5 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Kvalitetsanalys 14/15. Tranängskolans fritidshem

Kvalitetsanalys 14/15. Tranängskolans fritidshem Kvalitetsanalys 14/15 Tranängskolans fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar... 3 Resultatet av årets verksamhet... 4 Normer och värden... 4 Verksamhetens resultat... 6 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Kvalitetsredovisning Förskoleklass

Kvalitetsredovisning Förskoleklass Kvalitetsredovisning Förskoleklass Läsåret 2012/2013 Edvinshemsskolan Område Väster Ansvarig rektor: Jonas Thun 1 Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole

Läs mer

Lokal läs- och skrivplan för Ekenässkolan läsåret 2015-2016

Lokal läs- och skrivplan för Ekenässkolan läsåret 2015-2016 STENUNGSUNDS KOMMUN Lokal läs- och skrivplan för Ekenässkolan läsåret 2015-2016 Ekenässkolans plan för förebyggande, upptäckande och åtgärdande insatser gällande läsutveckling i skolår F-6 Språk, lärande

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola Kvalitetsredovisning 2017/2018 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande.

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande. Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport 2018-19 har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden ligger till grund för arbetsplanen under

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Kevingeskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Kevingeskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Kevingeskolan (läå 2013/2014) 1 Kevingeskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 Ett av våra prioriterade

Läs mer

Arbetsplan Fritidshem

Arbetsplan Fritidshem Arbetsplan Fritidshem Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Terminsplaneringar delges fritidshemmet

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Grundskola 1-6 Läsåret 2013/2014 Hedeskoga skola Ansvarig rektor:jim Priest Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR slutversion 1. Kunskaper Kartläggningen i förskoleklass vårterminen visar i svenska ett mycket positivt resultat i språkutvecklingsarbetet. Även kartläggningen i matematik visar också ett positiv resultat,

Läs mer

Utvecklingsområde 1 Utveckla skolans systematiska kvalitetsarbete i svenska och matematik.

Utvecklingsområde 1 Utveckla skolans systematiska kvalitetsarbete i svenska och matematik. BORÅS STAD Trandaredskolan Utvecklingsplan 2017/2018 Skolans vision: På Trandaredskolan respekterar vi olikheter och skapar plats åt alla. Vi vill skapa en skola där alla elever har en tro till sin egen

Läs mer

ARBETSPLAN 2018/19 SKEDERIDS SKOLA

ARBETSPLAN 2018/19 SKEDERIDS SKOLA 2017-08-16 rev.180831 ARBETSPLAN 2018/19 SKEDERIDS SKOLA P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L E F O N E - P O S T P L U S G I R O Box 803, 761 28 Norrtälje Estunavägen 14 0176-710 00 barn.skolnamnden@norrtalje.se

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

IKT-plan Stocksunds RE

IKT-plan Stocksunds RE IKT-plan Stocksunds RE Läsåret 2018-2019 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för IT 2 Vad är IT och digital kompetens? 2 IT-mål 2 Nationella mål 2 Styrdokument för IT i Danderyds kommun

Läs mer

Läsåret 2016/2017. Inledande text. Utvecklingsområden

Läsåret 2016/2017. Inledande text. Utvecklingsområden Verksamhetsplan Ransta/Varmsätra rektorsområde Läsåret I Sala kommun har vi höga förväntningar och vi tror att vi kan få alla elever att lyckas Citatet är taget ur Sala kommuns ledardeklaration och innebär

Läs mer

Kvalitetsrapport Bäsna skola 2014/2015

Kvalitetsrapport Bäsna skola 2014/2015 Kvalitetsrapport Bäsna skola 2014/2015 1 Verksamhetsredogörelse Prioriterat på Bäsna skola är natur och miljöfrågor, det innebär bland annat att utemiljön används som inlärningsmiljö en gång i veckan.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

SKA Oxledsskolan Fokus: Trygghet och studiero i förskoleklass, fritidshem och skola.

SKA Oxledsskolan Fokus: Trygghet och studiero i förskoleklass, fritidshem och skola. SKA Oxledsskolan 170630. Fokus: Trygghet och studiero i förskoleklass, fritidshem och skola. Trygghet Vid trygghetsvandring, intervjuer och utvecklingssamtal har framkommit att eleverna överlag känner

Läs mer

Åtagandeplan. Geijerskolan Läsår 2016/2017

Åtagandeplan. Geijerskolan Läsår 2016/2017 Åtagandeplan Geijerskolan Läsår 2016/2017 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Beskrivning av skolan... 3 3 Skolans lägesbedömning... 3 4 Skolans åtaganden för läsåret... 4 4.1 Läskunnigheten och lusten

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Åbyggeby skola och fritidshem Kerstin Norlin biträdande rektor 1. Inledning Verksamheten har bedrivits med 70 barn i åldrarna 6-10 år, fördelade i förskoleklass upp till

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Fågelås skola i Gate Läsåret 2015/2016 2(5) Vad framkom vid analysen av verksamhetens resultat förra läsåret? Den lässatsning vi startade gav en större

Läs mer

Kvalitetsdokument 2015, Grundskola Kevingeskolan

Kvalitetsdokument 2015, Grundskola Kevingeskolan Kvalitetsdokument 2015, Grundskola Kevingeskolan Innehållsförteckning 1 Re 337 Kevingeskolan... 3 1.1 Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.2 Resultatrapportering och analys... 5 1.3 Övriga frågor... 8 1.4

Läs mer

Kunskap, utveckling och lärande Ankarsrums skola

Kunskap, utveckling och lärande Ankarsrums skola 2015-09-13 Kunskap, utveckling och lärande Ankarsrums skola Beskrivning av resultat Hur blev det? Hur ser resultaten ut på din skola, enkäter, måluppfyllelse, nationella prov övrigt? Bedömning av elevens

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan 2014-06-30 Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan I Kunskapsstaden Ängelholm möter du en förskola och skola som vilar på vetenskaplig

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Tranängskolans fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Tranängskolans fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Tranängskolans fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

VISÄTTRASKOLANS SPRÅKUTVECKLINGSPLAN

VISÄTTRASKOLANS SPRÅKUTVECKLINGSPLAN VISÄTTRASKOLANS SPRÅKUTVECKLINGSPLAN Syftet med den här utvecklingsplanen är att synliggöra hur vi på Visättraskolan ska arbeta för att all undervisning på vår skola ska vara språk-och kunskapsutvecklande.

Läs mer

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016 Åtagandeplan Sorgenfriskolan Läsår 2015/20 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Beskrivning av skolan... 3 3 Sammanfattning: Skolans lägesbedömning... 3 4 Skolans utvecklingsområden/ åtaganden för läsåret...

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Kronans fritidshem 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Kronans fritidshem 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Kronans fritidshem 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3

Läs mer

Kvalitetsanalys 14/15. Björkhagens förskola

Kvalitetsanalys 14/15. Björkhagens förskola Kvalitetsanalys 14/15 Björkhagens förskola Innehållsförteckning Förutsättningar... 3 Resultatet av årets verksamhet... 4 Normer och värden... 4 Verksamhetens resultat... 6 Inflytande/delaktighet... 9 Arbete

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vi har under läsåret kontinuerligt arbetat med värdegrunden på skolan, bla har vi samtal med eleverna

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Stavreskolan 1-3 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Stavreskolan 1-3 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Stavreskolan 1-3 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Vallhovskolans kvalitetsredovisning Förskoleklassen

Vallhovskolans kvalitetsredovisning Förskoleklassen Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(6) 2016-06-28 Vallhovskolans kvalitetsredovisning Förskoleklassen 2015 2016 För stöd i arbetet med kvalitetsredovisningen använd dokumentet Systematiskt kvalitetsarbete,

Läs mer

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde)

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde) Enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Ansvar och inflytande/fråga: Lärarna i min skola tar hänsyn till elevernas åsikter, och enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Trygghet och trivsel/fråga:

Läs mer

Lokal läs- och skrivplan för Ekenässkolan. Läsåret

Lokal läs- och skrivplan för Ekenässkolan. Läsåret STENUNGSUNDS KOMMUN Lokal läs- och skrivplan för Ekenässkolan Läsåret 2016-2017 Ekenässkolans plan för förebyggande, upptäckande och åtgärdande insatser gällande språk, -läs- och skrivutveckling i skolår

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Mörbyskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Mörbyskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Mörbyskolan (läå 2013/2014) 1 Mörbyskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I skolans arbetsplan

Läs mer

för Hemsjö fritidshem Läsåret 2013/2014

för Hemsjö fritidshem Läsåret 2013/2014 Arbetsplan för Hemsjö fritidshem Läsåret 2013/2014 130403 Alingsås kommun, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Postadress: 441 81 Alingsås Besöksadress: Kungsgatan 9 Telefon: 0322-61 60

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Förskoleklass Läsåret 2013/2014 Backaskolan Trollbacken och Hasselbacken Ansvarig rektor: Kerstin Lellky Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän,

Läs mer

Rapport HT Jarlabergs skola. Nacka kommun

Rapport HT Jarlabergs skola. Nacka kommun Rapport HT-2017 Jarlabergs skola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Emma Åkerberg, Danderyds kommun Marie Lindström, Sollentuna kommun Sara Kicklighter, Sollentuna kommun Vecka 46, 2017 Innehållsförteckning

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Grundskola F-5. Uppgifter om enheten. Verksamhetens namn och inriktning Neptuniskolan F-5

Kvalitetsredovisning. Grundskola F-5. Uppgifter om enheten. Verksamhetens namn och inriktning Neptuniskolan F-5 År för rapport: 2014 Organisationsenhet: Neptuniskolan Kvalitetsredovisning Grundskola F-5 Uppgifter om enheten Uppgift Namn på rektor/förskolechef Kommentar Lena Hagström Verksamhetens namn och inriktning

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012, Grundskola. Re 337 Kevingeskolan

Kvalitetsdokument 2012, Grundskola. Re 337 Kevingeskolan Kvalitetsdokument 2012, Grundskola Re 337 Kevingeskolan Innehållsförteckning 1 Resultatrapportering och analys... 3 1.1 Resultat på nationella prov...3 1.2 Antalet elever som når kunskapsmålen i åk 6...4

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Stocksunds RE (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Stocksunds RE (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Stocksunds RE (läå 2013/2014) 1 Stocksund/Långängen 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 Stocksunds

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kungsängsskolan. Arbetsplan

Kungsängsskolan. Arbetsplan 2012-09-18 Kungsängsskolan Rambodal 3-6, Smedby F-3, Bitbocken F-2, Bjärby F-2 Arbetsplan Läsåret 2012/2013/(2014) KUNGSÄNGSSKOLAN, RAMBOGATAN 246, 60371 NORRKÖPING, 011-15 34 34, 15 3241 Kommunala utvecklingsområden

Läs mer

IKT - handlingsplan Vartoftaenhet 2015-2016

IKT - handlingsplan Vartoftaenhet 2015-2016 IKT - handlingsplan Vartoftaenhet 2015-2016 BAKGRUND OCH NULÄGE Vartoftaenheten arbetar för att integrera och naturalisera användningen av IKT i skolan och att hitta sätt att fortsätta arbeta framåt med

Läs mer

Arbetsplan 140905 Nolhagaskolan Grundskolan

Arbetsplan 140905 Nolhagaskolan Grundskolan Arbetsplan 140905 Nolhagaskolan Grundskolan Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Samskapande Styrkebaserad Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Kvalitetsrapport 2015/2016 Vällingby Park

Kvalitetsrapport 2015/2016 Vällingby Park Kvalitetsrapport 2015/2016 Vällingby Park Pysslingen Skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet att uppnå kunskapskraven. Genom att kontinuerligt

Läs mer

Verksamhetsrapport 13/14

Verksamhetsrapport 13/14 Tuna skolområde Datum 1 (9) 2014-10-22 Verksamhetsrapport 13/14 Tuna skolområde Året som gått 2 (9) Tuna skolområde består av 4 enheter inom den del av kommunens särskoleverksamhet som är träningsskola.

Läs mer

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola 2016-2017 Börje skolas vision Vi vill skapa en miljö där alla elever ska känna sig trygga och nöjda och med vilja och lust att lära. Vi vill skapa en

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Korsberga skola F-6 Läsåret 2015/2016 2(5) Vad framkom vid analysen av verksamhetens resultat förra läsåret? Vi kände behov av att prata mer om matematiken

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Datum 161001 Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Verksamhet: Enligt anvisningarna om systematiskt kvalitetsarbete i skollagen (2010:800, 4 kap 3-8 ). Bakgrund är organisation med förskoleklass

Läs mer

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Stocksätterskolan ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Innehållsförteckning 1. Normer och värden...3 2. Kunskaper...4 3. Elevernas ansvar och inflytande...5 4. Skola och hem...6 2 Stocksätterskolans

Läs mer

Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14 Saltsjö-Boo 2014-08-11 Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Kvalitetsrapport Vedevågs skola

Kvalitetsrapport Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola 2015-2016 1 Innehåll 1. GRUNDFAKTA... 4 2. RESULTAT... 5 2.1 Normer och värden... 5 2.2 Måluppfyllelse i arbetet med kursplanernas mål... 6 2.3 Elevinflytande och demokrati

Läs mer

Arbetsplan för Noltorpsskolan Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Noltorpsskolan Läsåret 2014/2015 20140921 Arbetsplan för Noltorpsskolan Läsåret 2014/2015, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 335 Vasaskolan

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 335 Vasaskolan Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 335 Vasaskolan 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 5 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 5 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kästa skolas Likabehandlingsplan

Kästa skolas Likabehandlingsplan Kästa skolas Likabehandlingsplan - mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, sida 1 Vision Visionen här på Kästa skola är att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna sig

Läs mer

Arbetsplan för Lindens förskola Lendahls enhet Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Lindens förskola Lendahls enhet Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lärande Samskapande Styrkebaserad Lust att lära Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare och ledare Vi skapar delaktighet som präglas av att vi

Läs mer

IT-strategi. Essviks skola 2015

IT-strategi. Essviks skola 2015 IT-strategi Essviks skola 2015 Vision och mål Vision På Essviks skola ska alla elever ha möjlighet att använda digitala verktyg för ett livslångt och lustfyllt lärande. Inför framtiden ska eleverna kunna

Läs mer

LOVISEDALSSKOLAN Utvärdering av mål och resultat

LOVISEDALSSKOLAN Utvärdering av mål och resultat LOVISEDALSSKOLAN 2013 Utvärdering av mål och resultat 2012-13 Innehåll 1. Förskolan... 3 2. Grundskolan... 4 2.1 Egna mål... 4 2.2 Analys av resultat i matematik... 5 2.3 Analys av resultat i läs- och

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan 4-6 Sjötofta

Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan 4-6 Sjötofta Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Grundskolan 4-6 Sjötofta Innehåll 1 Anvisningar 3 2 Resultat 4 2.1 Kunskaper Utbildningsresultat... 4 2.1.1 Har i nuläget förväntade kunskaper för kunskapskravet

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 2015-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade område läsåret 2015-2016... 3 Förväntansdokument... 6 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Läsåret 2017 2018 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Kunskaper, bedömning och betyg... 4 3. Enhetens prioriteringar i kvalitetsarbetet...

Läs mer