Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14"

Transkript

1 Saltsjö-Boo Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys är ett stöd för att dokumentera det systematiska kvalitetsarbetet och omfattar de målområden Utbildningsnämnden har prioriterat. Kvalitetsanalysen ger en samlad bild av resultat och måluppfyllelse, analys av resultaten samt Vilka åtgärder som skolan kommer att vidta för att utveckla verksamheten. Rektor Bitr. rektor Kvalitetsanalysen omfattar Om skolan Ewa Fried Annika Klöfver Grundsärskola Fritidshem/Ktt - korttidstillsyn (ungdomar från 13 år) Gymnasiesärskola (individuella programmet) Myrans heldagsskola är en kommunal grundsärskola för elever med diagnos inom autismspektrumtillstånd. Skolan tar även emot elever från andra kommuner. I dag har skolan 12 elever i grundsärskolan samt 7 elever i gymnasiesärskolan. Eleverna läser enligt grundsärskolans/träningsskolans/gymnasiesärskolans läroplan (individuella programmet) och verksamheten arbetar efter ett pedagogiskt arbetssätt anpassat för elever/barn med autism. På Myran har även eleverna sin skolbarnsomsorg och korttidstillsyn (from 13 år) enligt LSS. Skolan och hemmet har ett nära samarbete. Dessa underlag har använts: Tidigare års kvalitetsanalys Nacka kommuns Kundundersökning Bedömningar, elevens individuella dokument, dokumentation av elevernas utveckling och elevernas IUP Dokument och Dokumentation från de Centrala nätverksträffarna Dokumentet Myrans pedagogiska arbetssätt Dokumentation från arbetslagsmöten, arbetsplatsträffar, ledningsgrupp, pedagogisk grupp, utvecklingstiden samt planeringsgruppens möten Medarbetarenkät

2 2 (9) Hur gör skolan för att analysera resultaten och komma fram till åtgärder? Nacka kommuns kundundersökning All personal har tagit del av kundundersökningens resultat och analyserat detta och kommit fram till åtgärder gällande våra förbättringsområden. Bedömningar och elevens individuella dokument Bedömningar gör personal tillsammans. Resultaten sammanställs och analyseras. Detta leder till individuellt utformade dokument som stödjer eleven Dokument och dokumentation från de centrala nätverksträffarna I den pedagogiska gruppen analyseras dessa och det leder sedan fram till åtgärder för det fortsatta arbetet. Detta läsår har fokus varit formativ bedömning som redskap för utveckling av undervisningen i grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Dokumentet Myrans pedagogiska arbetssätt Dokumentet beskriver Myrans arbetssätt som genomsyrar det dagliga arbetet. All personal är delaktig i detta. Dokumentation av möten Detta går vi igenom och följer upp regelbundet Hur har personal, elever och föräldrar deltagit i skolans systematiska kvalitetsarbete? Vi är alla delaktiga i det systematiska kvalitetsarbetet. Detta sker i olika grupper, möten samt under utvecklingstiden där lärare tillsammans med elevassistenter utvecklar det pedagogiska arbetet. All personal har varit delaktiga i utformning, satt upp nya mål, analyserat och kommit fram till åtgärder. Föräldrarna är delaktiga genom kundundersökning, föräldramöten och i utvecklingssamtal kring deras barn. Elever är med och utvärderar genom att använda symboler, välja tavlor, de lär sig att uttrycka ja och nej, spontana val och väljer bort. Personal tar hjälp av föräldrar för att tolka elevens önskemål. Detta analyseras och leder till utveckling för både eleven och för verksamheten. Hur dokumenteras det systematiska kvalitetsarbetet? Det mesta dokumenteras och sparas på G mappen som är tillgänglig för alla.

3 3 (9) Nationella mål: Kunskaper Kommunens mål: Maximal utveckling och stimulerande lärande Skolans prioriterade mål: Under år 2013/2014 har skolan prioriterat följande målområden baserade på föregående års kvalitetsanalys. Ökad stimulans och utmaningar i skolarbetet. Utarbeta systematik i LPP och IUP. Öka samarbetet mellan Orminge skola och Myrans heldagsskola Skolans resultat och måluppfyllelse På Apt och föräldramöte lyfte vi frågorna - vad betyder stimulans och utmaningar för eleverna/barnen på Myran? Det fortsatta arbetet kring detta har skett i arbetslagen och tillsammans med föräldrarna på utvecklingssamtalen. Kundundersökningen: Resultatet när det gäller utmaningar i skolarbetet har höjts från 75 % till 100 %. Resultatet är också 100 % när det gäller stimulerande skolarbete. Strategiska mål och nyckeltal: Målvärdet är 90 %, utfallet är 91 % i grundskolan. Utfallet i särskolan är 95 % (finns inte med i utfallet) Vi har systematiskt arbetat med LPP och IUP i vår pedagogiska grupp på Myrans samt i Nackas nätverk. Vi har gjort flera LPP: er där både lärare och elevassistenter varit delaktiga. Begreppet LPP har ersatts av PP. Vi har nu ett närmare samarbete med Orminge skola. Vi har nu kontaktpersoner som sköter samarbetet och flera av eleverna integreras i grundskolan och på fritids i Orminge skola. Orminge skolenhet kommer tillsammans att arbeta med entreprenöriellt lärande. Vi kommer att ha gemensamma planeringsdagar kring detta. 100 % av föräldrarna är nöjda med verksamheten i skolan Vi har lyckats bra med vår måluppfyllelse.

4 4 (9) Analys Det har varit gynnsamt för resultatet att lyfta och arbeta med specifika frågeställningar på APT och på föräldramöte. Föräldrarna har förmedlat att utmaningar i skolarbetet och stimulerande skolarbete betyder samma sak för dem. Det kan vi se i årets resultat. Vi ser att fritidshemmets verksamhet behöver arbeta mer med stimulans och utveckling. Resultatet där har sjunkit från 100 % till 82 %. Genomsnittet för föräldrar i särskolan i Nacka är 70 %. Starka sidor Att lyfta viktiga frågor på föräldramöte samt på APT har varit lyckat. Inom området utmaningar och stimulerande skolarbete har vi lyckats nå ett mycket bra resultat. Vi kommer att göra det igen kring andra frågor. Det utökade samarbetet med Orminge skola har varit gynnsamt för eleverna, vi ser att eleverna får större utmaningar och mer stimulans. Hur verksamheten ska utvecklas Utvecklingsområde Stimulans och utveckling både i skolan och på fritids. IUP och PP (nytt begrepp istället för LPP) Öka It kompetensen (det fanns förra året inom området reellt inflytande) Utveckla temaarbetet för hela Myran Elevassistenternas uppdrag Åtgärder som kommer att vidtas Ge eleverna mer stimulans och utmaningar på fritids/ktt En fritidsgrupp kommer att arbeta med detta. Temaarbetet kommer att ske både i skolan och på fritids. Vi gör en ny mall för IUP med samma upplägg som PP. Vi fortsätter arbetet med PP där vi redan börjat använda en ny mall där mål, undervisning och bedömning ligger i linje med varandra. Intern utbildning för att öka kompetensen hos all personal samt ökad likvärdighet för eleverna. Detta påbörjas i september. Temat på Myran under läsåret kommer att vara dans och drama. Den pedagogiska gruppen kommer arbeta och utveckla detta tillsammans. Tydliggöra elevassistenternas uppdrag och ansvar. Se till att elevassistenterna är mer delaktig i sin ansvarselevs kunskapsutveckling. Detta kommer att dokumenteras och följas upp regelbundet.

5 5 (9) Nationella mål: Elevernas ansvar och inflytande Kommunens mål: Reellt inflytande Under år 2013/2014 har skolan prioriterat följande målområden baserade på föregående års kvalitetsanalys. Att på olika sätt öka elevernas inflytande över sin dag. Tydliggöra för föräldrarna hur deras barn ligger till utifrån kunskapskraven. Skolans resultat och måluppfyllelse Vi lyfte frågan kring elevernas inflytande på ett föräldramöte då vi samtidigt lyfte frågan kring utmaningar och stimulans. Vi gjorde likadant på ett APT. Elevernas/barnens inflytande är en ständig diskussion i arbetslagen, i den pedagogiska gruppen, på utvecklingstiden och i samtal med föräldrar. Kundundersökning: Resultatet på frågan om mitt barn är med och planerar sitt skolarbete har höjts från 38 % till 58 %. Resultatet för föräldrar i särskolan är 56 %. Även resultatet på frågan om deras barn är med och påverkar de gemensamma aktiviteterna på fritids har höjts från 75 % till 82 %. Strategiska mål och nyckeltal: Målvärdet för andelen föräldrar som anser att deras barn är med och påverkar de gemensamma aktiviteterna på fritids är 75 % och utfallet är 69 %. Utfallet för föräldrar i särskolan i Nacka är 61 % (finns inte med i utfallet) Kundundersökning: Resultatet när det gäller att föräldrarna får tydlig information hur deras barn ligger till utifrån kunskapskraven (i år är frågan ställd utifrån läroplanen) har höjts från 88 % till 100 %. Strategiska mål och nyckeltal: Målvärdet för andelen föräldrar som får tydlig information hur deras barn ligger till i förhållande till kunskapskraven är 85 % och utfallet är 82 %. I särskolorna i Nacka är resultatet 85 % (finns inte med i utfallet) Kundundersökning: 100 % av föräldrarna anser att de har möjlighet att ha inflytande över skolans verksamhet. Samma resultat som föregående år. Genomsnittet för föräldrar i särskolan är 79 %.

6 6 (9) Vi har lyckats bra med vår måluppfyllelse. Analys Vi ser att då vi djupdyker i frågor och arbetar med dessa systematiskt, höjer vi resultaten i kundundersökning och vi ser också att eleverna är mer delaktiga. När vi fokuserar på elevernas/barnens inflytande ser vi hur eleverna mår bra och är med och påverkar. Vi vågar utmana eleverna mer nu än tidigare. Starka sidor Vi ser föräldrar som viktiga resurser i arbetet kring elevernas inflytande. Att vi i det dagliga arbetet, på arbetslagsmöten och andra forum fokuserar på detta. Hur verksamheten ska utvecklas Utvecklingsområde Planera sitt skolarbete Påverka de gemensamma aktiviteterna på fritids/ktt Åtgärder som kommer att vidtas Fortsätta ge eleverna möjlighet att utifrån sin förmåga planera sitt skolarbete och sin skoldag. Tydligt kommunicera och ge exempel till föräldrarna hur det ser ut för deras barn. Fortsätta att ge eleverna möjlighet att utifrån sin förmåga vara med att påverka de gemensamma aktiviteterna på fritids/ktt. Tydliggöra för föräldrarna på vilket sätt deras barn är delaktiga och är med och påverkar. Nationella mål: Bedömning och betygssättning Målområdet avser skolans arbete för att säkra likvärdig och allsidig bedömning, alltså inte vilka prov- och betygsresultat skolan har. I området ingår också elevers ansvarstagande för sina studier och egen bedömning samt informationen till elever och föräldrar. Skolans prioriterade mål: Under år 2013/2014 har skolan prioriterat följande målområden baserade på föregående års kvalitetsanalys. Bedömningar utifrån kunskapskrav både inom grundsärskola och gymnasiesärskola Implementering av GYS 13 Skolans resultat och måluppfyllelse: Vi har höjt vår kompetens gällande bedömningar. Vi har deltagit i utbildning på SPSM kring bedömningar. All personal inom särskolan i Nacka har deltagit i en studiedag kring detta, en föreläsning samt arbete i grupp kring detta.

7 7 (9) Den pedagogiska gruppen har tillsammans arbetat med bedömningar och kommer att fortsätta detta arbete. Förutom sin individuella plan kommer eleverna på gymnasiesärskolan också att ha en egen IUP liknande grundsärskolans. Analys: Vi har haft mycket tid till detta arbete. I den pedagogiska gruppen har detta varit fokus. Kompetensen kring bedömningar har höjts generellt, men vi ser att lärare kommit olika långt med detta arbete i den egna klassen. Starka sidor Tid till detta varje vecka har varit gynnsamt för utvecklingen av detta. Nätverket i Nacka, den gemensamma studiedagen för all personal i särskolan ger positiva resultat. Hur verksamheten ska utvecklas Utvecklingsområde Ökad likvärdighet i bedömningsarbetet PP vi börjar med temat för läsåret där flera ämnen kommer att ingå. Systematik och verktyg för att underlätta bedömningsarbetet i vardagen. Åtgärder som kommer att vidtas Den pedagogiska gruppen fortsätter arbetet med detta och lärarna kommer att följa upp varandras arbete regelbundet genom kollegialt lärande och utbyte av erfarenheter. Vi implementerar en ny mall där det dokumenteras hur och när vi bedömer konkretiserande mål och kunskapskrav. En agenda görs för utvecklingstiden där också elevassistenterna är delaktiga. Nationella mål: Kommunens mål: Normer och värden Trygghet, ordning och arbetsro Vi är stolta över och tycker att vi har ett mycket bra värdegrundsarbete. Myrans pedagogiska arbetssätt genomsyrar hela verksamheten. Vi utgår hela tiden från elevens behov och vi lägger stor vikt vid vårt bemötande och förhållningssätt. Personalens kompetens kring autism är avgörande för elevernas utveckling och mående. Våga visas spindeldiagram 2012: Våga visas observation 4,0 Kundundersökningen 3,4 Självvärderingen 3,8.

8 8 (9) Kundundersökning: Mitt barn är tryggt i skolan 100 % 2013, 92 % Föräldrar i särskolan i Nacka kommun 95 % Mitt barn lär sig att samspela med andra 38 % 2013, 67 % Föräldrar i särskolan i Nacka Kommun 85 %. Mitt barn kan arbeta utan att bli störd under lektioner och arbetspass 100 % % Föräldrar i särskolan i Nacka Kommun 73 %. Skolan arbetar medvetet mot kränkande handlingar 63 % 2013, 58 % Föräldrar i särskolan i Nacka kommun 74 %. Personalen ingriper om någon elev behandlas illa 88 % 2013, 75 % Föräldrar i särskolan i Nacka 76 %. Analys: På föräldramötet hösten 2013 lyfte vi vårt värdegrundsarbete och presenterade och skickade hem vår likabehandlingsplan. Vi höjde alla resultat i kundundersökningen det året. På föräldramötet våren 2014 hade annat fokus, utmaningar och stimulerande skolarbete. Vi lyfte även hur eleverna gavs möjlighet till samspel med varandra och där har resultatet i år höjts. Vi ser att det är mycket som är grått i resultatet, att föräldrarna inte vet. Vi ska bli bättre på att hela tiden informera och kommunicera detta med föräldrar, på föräldramöte, i den dagliga kontakten och på utvecklingssamtalen med föräldrar. Hur verksamheten ska utvecklas Utvecklingsområde Trygghet Arbetsro Åtgärder som kommer att vidtas Vi behöver ständigt informera och kommunicera med föräldrarna kring detta. Vi måste säkerställa elevernas säkerhet i de gemensamma aktiviteterna. Det är viktigt att eleverna aldrig lämnas ensamma i de gemensamma aktiviteterna. Fortsatt anpassning av lokaler och noggrann planering av lektioner som sker i grupp. Att noga planera sammansättningen av grupperna.

9 9 (9)

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Datum 2013-09-05 1 (11) Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsanalys för Östbacka förskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Östbacka förskola läsåret 2013/14 Datum 1 (10) Kvalitetsanalys för Östbacka förskola läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds förskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds förskola läsåret 2013/14 Datum 140909 1 (5) Kvalitetsanalys för Boo Gårds förskola läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011

Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011 2011-04-28 1 (7) Dnr: Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011 Södra Bäckby skolor Sofiaskolan Ansvarig: Birgitta Leijon Kvalitetsrapport grundskola och särskola Inledning I den nya skollagen är kravet

Läs mer

Kvalitetsanalys för särskolan Paletten, Sickla skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för särskolan Paletten, Sickla skola läsåret 2013/14 2014-08-27 1 (9) Kvalitetsanalys för särskolan Paletten, Sickla skola läsåret 2013/14 Rektor Kvalitetsanalysen omfattar Om skolan Åsa Portelius Grundsärskolan Paletten, Sickla skola Sickla skola hade läsåret

Läs mer

Förskolechef Beskrivning av förskolan

Förskolechef Beskrivning av förskolan Kvalitetsanalys för (Da Vinciskolan) läsåret 2011/12 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys

Läs mer

Ekerö kommun Föräldrar - År 2 - Våren svar, 77%

Ekerö kommun Föräldrar - År 2 - Våren svar, 77% Utveckling och lärande 0.. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. 0 föregående år 0 0 0 0 0 % 0.. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. 0 0 föregående år 0 % 0 0.. Lärarna är bra på att väcka

Läs mer

Ekerö kommun Föräldrar - Förskoleklass - Våren svar, 76%

Ekerö kommun Föräldrar - Förskoleklass - Våren svar, 76% Föräldrar - Förskoleklass - Våren svar, % bra Utveckling och lärande 0 0 % 0.. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. 0 0 % % % % 0.. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. 0 % 0 % % 0.. Lärarna

Läs mer

Kvalitetsanalys för Växthusets förskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Växthusets förskola läsåret 2013/14 1 (6) Datum Kvalitetsanalys för Växthusets förskola läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Datum 1 (9) Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Beskrivning av förskolans systematiska kvalitetsarbete I vårt systematiska kvalitetsarbete ingår följande;

Beskrivning av förskolans systematiska kvalitetsarbete I vårt systematiska kvalitetsarbete ingår följande; Kvalitetsanalys för förskola läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys är ett

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

Kvalitetsanalys för Förskolan Kul i Forum läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Förskolan Kul i Forum läsåret 2013/14 2014-09-08 1 (7) Kvalitetsanalys för Förskolan Kul i Forum läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13 Datum 13 september 2013 1 (7) Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla

Läs mer

Beskrivning av skolans systematiska kvalitetsarbete. Ersätt kursiverad text i dokumentet med egen text! Rektor. Henrik Ahlberg. Beskrivning av skolan

Beskrivning av skolans systematiska kvalitetsarbete. Ersätt kursiverad text i dokumentet med egen text! Rektor. Henrik Ahlberg. Beskrivning av skolan Datum 2013-08-22 1 (14) Kvalitetsanalys för Järla skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Skå skola Föräldrar åk 2 - Våren svar, 79%

Skå skola Föräldrar åk 2 - Våren svar, 79% Utveckling och lärande 0 0 %. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. 0 föregående år 0 6% 8%. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. föregående år 0 0 0 6 0 6 % 00% % 8%. Lärarna är bra på

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ferlinskolan/Strandvägsskolan Rektor Ingela Dullum 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Svanberga förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

Pedagogisk vision och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem

Pedagogisk vision och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-24 1 (9) Barn- och utbildningsförvaltningen Förvaltningskontoret Anna Landehag, 016-710 10 62 och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem Eskilstuna kommun

Läs mer

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Kvalitetsanalys för Björknässkolan läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Björknässkolan läsåret 2012/13 2013-09-10 1 (10) Kvalitetsanalys för Björknässkolan läsåret 2012/13 Rektor Beskrivning av skolan Leif Högström Björknässkolan är en grundskola med förskoleklasser och årskurs 1-9 med ca 980 elever uppdelade

Läs mer

Kvalitetsanalys för Nyckelpigan läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Nyckelpigan läsåret 2014/15 Datum 1 (11) Kvalitetsanalys för Nyckelpigan läsåret 2014/15 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

Beskrivning av förskolans systematiska kvalitetsarbete

Beskrivning av förskolans systematiska kvalitetsarbete 1 (5) sep 2014 Kvalitetsanalys för Vårgärdets förskola läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Plan över det systematiska kvalitetsarbetet 2015

Plan över det systematiska kvalitetsarbetet 2015 Kultur- och utbildningsförvaltningen 2015-02-19 Plan över det systematiska kvalitetsarbetet 2015 HUVUDMANNANIVÅ Alla skolor och förskolor i Mellerud ska bedriva ett systematiskt kvalitetsarbete där verksamheten

Läs mer

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 Grund-/särskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(5) 2014-02-20 Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 1. Organisation Grundsärskolan åk 1-6 och fritidshemmet är lokalintegrerade

Läs mer

Sanduddens skola Föräldrar Förskoleklass - Våren svar, 75%

Sanduddens skola Föräldrar Förskoleklass - Våren svar, 75% Föräldrar Förskoleklass - Våren 9 svar, 7% Utveckling och lärande. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. 60 7 0 6 bra 96% 97% 9% 7%. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. 0 9 7 9% 79% 7%.

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:4784 Säffle kommun kommun@saffle.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Tingvallaskolan S i Säffle kommun 2 (9) Tillsyn i Tingvallaskolan S har genomfört tillsyn av Säffle kommun under

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2015:524 Nacka kommun Beslut för grundsärskola efter prioriterad tillsyn i Eklidens skola belägen i Nacka kommun 2 (9) Tillsyn i Eklidens skola har genomfört tillsyn av Nacka kommun under våren

Läs mer

Värmdö kommun. Kundundersökning 2015. Brunns skola - Föräldrar åk 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015. 47 respondenter

Värmdö kommun. Kundundersökning 2015. Brunns skola - Föräldrar åk 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015. 47 respondenter Värmdö kommun Brunns skola - Föräldrar åk 5 respondenter Kundundersökning 2015 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015 Våga Visa 2015, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför

Läs mer

Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015 Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare och ledare Samskapande

Läs mer

Kvalitetsredovisning Särskolan 2012-06-11

Kvalitetsredovisning Särskolan 2012-06-11 Kvalitetsredovisning Särskolan 2012-06-11 Kvalitetsredovisning för Läsår 2011-2012 1. Grundfakta Enhetens namn: Kristinaskolan Brotorpsskolan - Lindeskolan Verksamhetsform: Grundsärskola Grundsärskola

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2015:564 Södertälje kommun Beslut för grundsärskola efter prioriterad tillsyn i Fornbackaskolan belägen i Södertälje kommun 2 (11) Tillsyn i Fornbackaskolan har genomfört tillsyn av Södertälje kommun

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Edsbro förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till vårdnadshavare - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

UTDRAG UR KVALITETSANALYS

UTDRAG UR KVALITETSANALYS UTDRAG UR KVALITETSANALYS för förskola och skola i Nacka 2018 KVALITETSANALYS 2018 utvärdering skapar utveckling! I din hand håller du en kort sammanfattning av Kvalitetsanalysen 2018. Kvalitetsanalysen

Läs mer

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N SID 1 (7) 2012-11-13 DNR 12-411/7073 BILAGA PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UPPDRAGET I skollagen står följande om syftet med utbildningen på fritidshemmet:

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skolenhet F-6

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skolenhet F-6 Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skolenhet F-6 Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rn Beslut Upplands-Bro kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Ekhammarskolan belägen i Upplands-Bro kommun 2 (9) Tillsyn i Ekhammarskolan har genomfört tillsyn av Upplands-Bro kommun under höstterminen

Läs mer

Kvalitetsanalys för Saltsjöbadens montessoriförskola Pyramiden läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Saltsjöbadens montessoriförskola Pyramiden läsåret 2014/15 Datum 2015-09-15 1 (11) Kvalitetsanalys för Saltsjöbadens montessoriförskola Pyramiden läsåret 2014/15 Förskolechef Om förskolan Helén O. Baker En montessoriförskola som drivs som föräldrakooperativ bestående

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Bergshyddan AB Org.nr. 556551-0392 för grundsärskola efter tillsyn i Solhagaskolan (tidigare Hyddans skola) belägen i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund,

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2016/2017 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skola Kvalitetsredovisning 2015/2016 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola a Skolinspektionen Dnr 43-2017:5329 Hagfors kommun kommun@hagfors.se för grundsärskola efter tillsyn i Älvstranden bildningscentrum 1-3, 4-6 och 7-9. i Hagfors kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15

Läs mer

Ekerö kommun. Kundundersökning Skå skola - Föräldrar åk 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars respondenter

Ekerö kommun. Kundundersökning Skå skola - Föräldrar åk 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars respondenter Ekerö kommun - Föräldrar åk 5 21 respondenter Kundundersökning 215 Pilen Marknadsundersökningar Mars 215 Våga Visa 215, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen

Läs mer

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ormstaskolan - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ormstaskolan - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Vallentuna kommun Ormstaskolan - Föräldrar år 5 39 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio

Läs mer

Närlunda skola Föräldrar år 2 - Våren svar, 92%

Närlunda skola Föräldrar år 2 - Våren svar, 92% Föräldrar år - Våren svar, % Utveckling och lärande. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. 0, 0 0. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. 0 0 0,,. Lärarna är bra på att väcka mitt barns intresse

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Grundsärskolan inriktning grundsärskola består av tre grupper, Basgrupp 1,

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Dnr 43-2016:4607 Malmö kommun för grundsärskola efter tillsyn i Sockerbruksskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Lokal arbetsplan. Bollstanäs skola. Läsåret 2009/2010. Bollstanäs skola. Stora vägen Upplands Väsby

Lokal arbetsplan. Bollstanäs skola. Läsåret 2009/2010. Bollstanäs skola. Stora vägen Upplands Väsby Bollstanäs skola Stora vägen 80 194 68 Upplands Väsby Lokal arbetsplan Bollstanäs skola Läsåret 2009/2010 Arbetsplan/verksamhetsplan 2009/10 grundskola för Bollstanäs Inledning Skolans organisation Bollstanäs

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 44-2016:11135 Heldagsskolan rullen AB Org.nr. 556611-1430 Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Heldagsskolan Rullen grundsär belägen i Solna kommun 2 (7) Dnr 44-2016:11135 Tillsyn i Heldagsskolan

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

Kvalitetsanalys för Backeboskolan läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Backeboskolan läsåret 2012/13 Datum 1 (1) Kvalitetsanalys för Backeboskolan läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys

Läs mer

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Lovisedal - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Lovisedal - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Vallentuna kommun - Föräldrar år 5 51 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:26 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Tretjärnsskolan i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Tretjärnsskolan har genomfört tillsyn av Göteborgs

Läs mer

Arbetsplan för Vedeby särskola

Arbetsplan för Vedeby särskola Arbetsplan för Vedeby särskola Läsåret 2013-2014 Beskrivning av verksamheten Vår skola ska värna om den enskilda elevens möjligheter att utvecklas positivt, dels socialt och dels pedagogiskt i en trygg

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN

LOKAL ARBETSPLAN LOKAL ARBETSPLAN 2015-2016 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet (SKA) fungerar under läsåret samt beskriva

Läs mer

Danderyds kommun. Kundundersökning 2015. Ösbyskolan - Föräldrar åk 2. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015. 22 respondenter

Danderyds kommun. Kundundersökning 2015. Ösbyskolan - Föräldrar åk 2. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015. 22 respondenter Danderyds kommun Ösbyskolan - Föräldrar åk 2 22 respondenter Kundundersökning 2015 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015 Våga Visa 2015, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län

Läs mer

Grantomta Föräldrar år 2 - Våren svar, 84%

Grantomta Föräldrar år 2 - Våren svar, 84% Föräldrar år - Våren svar, % Utveckling och lärande. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. 7 7 7 0 0. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. 7 7 0. Lärarna är bra på att väcka mitt barns

Läs mer

Kvalitetsanalys för Snitz grundskola Nacka läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Snitz grundskola Nacka läsåret 2012/13 Datum 1 (8) Kvalitetsanalys för Snitz grundskola Nacka läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Träkvista skola Föräldrar år 5 - Våren svar, 68%

Träkvista skola Föräldrar år 5 - Våren svar, 68% Utveckling och lärande,. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. föregående år 0, 9,. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. föregående år 8, 0,. Lärarna är bra på att väcka mitt barns intresse

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola = Dnr 43-2015:3899 Gävle kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Tallbo grundsärskola belägen i Gävle kommun 2(11) Tillsyn i Tallbo grundsärskola har genomfört tillsyn av Gävle kommun under hösten

Läs mer

Kvalitetsredovisning ht vt 2010

Kvalitetsredovisning ht vt 2010 Kvalitetsredovisning ht 2009 - vt 2010 Björkebyskolan Särskola Ansvarig för kvalitetsredovisningen: Fredrik Yggmark 2010-09-29 1 (7) Innehåll 1. UPPGIFTER OM SÄRSKOLAN...2 2. RUTINER, DOKUMENTATION OCH

Läs mer

Arbetsplan för lilla avdelningen, Förskolan Benjamin

Arbetsplan för lilla avdelningen, Förskolan Benjamin Köpings kommun Arbetsplan för lilla avdelningen, Förskolan Benjamin Läsår 2014 2015 Caroline, Ingrid, Anki Vad är en arbetsplan? Förskolan är en egen skolform och ingår i samhällets samlade utbildningssystem.

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2 (7) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren 2016.

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande

Skolplan Med blick för lärande Skolplan 2012-2015 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 23 maj 2012 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns skolplan

Läs mer

Kvalitetsanalys för Ektorps skolenhet läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Ektorps skolenhet läsåret 2012/13 Datum 1 (8) Kvalitetsanalys för Ektorps skolenhet läsåret 2012/13 Rektor Beskrivning av skolan Monica Lundberg Ektorps skolenhet med profil Språk och Kommunikation där vi prioriterar Engelska och Retorik.

Läs mer

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012 UTBILDNINGSNÄMNDEN ÅRSTADALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (8) 2011-11-04 Handläggare: Birgitta Fagerlund Telefon: 076-12 22 210 Arbetsplan/Verksamhetsplan Inledning Ledningsorganisation Årstadalsskolan

Läs mer

Tappströmsskolan Föräldrar år 8 - Våren svar, 33%

Tappströmsskolan Föräldrar år 8 - Våren svar, 33% Föräldrar år - Våren svar, % Utveckling och lärande 70,0. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan., 1,0 1,1 0 1,0. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. 7, 1 1, 1,7,. Lärarna är bra på att

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rin Beslut Dnr 43-2015:533 Nordmalings kommun Beslut för grundsärskola efter prioriterad tillsyn i Bikupan särskola och träningskola belägen i Nordmalings kommun 2(12) Dnr 43-2015:533 Tillsyn i Bikupan

Läs mer

HT Vendestigens skola och förskola AB. Danderyd

HT Vendestigens skola och förskola AB. Danderyd HT-2018 Vendestigens skola och förskola AB Danderyd Observationen genomfördes av: Sara Kicklighter, Sollentuna kommun Ann-Sofie Nöteberg, Nacka Anna Natéus, Upplands Väsby Vecka 45, 2018 Innehållsförteckning

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016. Rombergaskolan

Verksamhetsplan 2015/2016. Rombergaskolan Verksamhetsplan 2015/2016 Rombergaskolan 1 Övergripande beskrivning av enheten Målgruppen är Rombergaskolans elever inom förskoleklass, grundskola och fritidshem. Vision Alla barn och ungdomar i Enköpings

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:4458 Älvkarleby kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Rotskärsskolan belägen i Älvkarleby kommun 2 (7) Tillsyn i Rotskärsskolan har genomfört tillsyn av Älvkarleby kommun under vårterminen

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Säters kommun

Regelbunden tillsyn i Säters kommun Regelbunden tillsyn i Säters kommun Statens skolinspektion Granskning av kvalitet inom skolväsendet, förskoleverksamheten och skolbarnsomsorgen. Tillsyn över det offentliga skolväsendet, den allmänna förskoleverksamheten

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan Läsåret 2017-2018 Kungsskolan är skolan mitt i byn. Skolan där positiva förväntningar på eleverna och stort engagemang av personalen ger eleverna en stabil grund och stå på

Läs mer

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Kårsta - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016.

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Kårsta - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016. Vallentuna kommun Kårsta - Föräldrar år 5 9 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Verksamhetsplan 2012/2013 Grundsärskolan, Brickebackens skola Skolnämnd Sydost

Verksamhetsplan 2012/2013 Grundsärskolan, Brickebackens skola Skolnämnd Sydost Verksamhetsplan 2012/2013 Grundsärskolan, Brickebackens skola Skolnämnd Sydost Rektor: Christina Karlsson Sso 244/2012 Innehållsförteckning 1. Inledning sid 3 2. Förutsättningar sid 3 3. Läroplansmål Normer

Läs mer

Grantomta Föräldrar år 5 - Våren svar, 84%

Grantomta Föräldrar år 5 - Våren svar, 84% Föräldrar år - Våren svar, 84% Utveckling och lärande 4. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. 8 4 4,9. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. 4 8 7,9 4. Lärarna är bra på att väcka mitt

Läs mer

Birkaskolan Elever åk 5 - Våren svar, 100%

Birkaskolan Elever åk 5 - Våren svar, 100% Utveckling och lärande. Jag tycker att det är roligt att gå i skolan. föregående år 8% %. Mina lärare gör lektionerna intressanta. föregående år 8%. Mina lärare förklarar så att jag förstår. föregående

Läs mer

Regelbunden tillsyn av skolenhet

Regelbunden tillsyn av skolenhet 1 (5) Regelbunden tillsyn av skolenhet Bedömningsunderlag Skolform: Grundsärskola Översikt över innehåll 1. Undervisning och lärande 2. Extra anpassningar och särskilt stöd 3. Bedömning och betygssättning

Läs mer

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Ållebergsskolan. Grundsärskola. Läsår 2010 / 2011.

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Ållebergsskolan. Grundsärskola. Läsår 2010 / 2011. Arbetsplan Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa Ållebergsskolan Grundsärskola Läsår 2010 / 2011 Charlotta Robson Rektor Innehållsförteckning Del 1 Enhet Kyrkerörs vision Del

Läs mer

Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundsärskola, gymnasiesärskola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10009 Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gärdesskolan belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Gärdesskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 2016-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade områden läsåret 2016-2017... 3 Förväntansdokument... 5 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Kvalitetsanalys för Nyckelpigan läsåret 2015/16

Kvalitetsanalys för Nyckelpigan läsåret 2015/16 Datum 1 (11) Kvalitetsanalys för Nyckelpigan läsåret 2015/16 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys

Läs mer

Bergfotens skola Föräldrar år 2 - Våren svar, 63%

Bergfotens skola Föräldrar år 2 - Våren svar, 63% Föräldrar år - Våren svar, % Utveckling och lärande. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. 0 0,,. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. 7 7 0 0,,7,. Lärarna är bra på att väcka mitt barns

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Sjöhagens förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

Kvalitetsanalys för Saltängen förskola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Saltängen förskola läsåret 2012/13 Kvalitetsanalys för Saltängen förskola läsåret 2012/13 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Dnr 43-2015:9126 Kävlinge kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Rinnebäcksskolan belägen i Kävlinge kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Danderyds kommun. Kundundersökning 2015. Ekebyskolan - Föräldrar åk 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015. 37 respondenter

Danderyds kommun. Kundundersökning 2015. Ekebyskolan - Föräldrar åk 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015. 37 respondenter Danderyds kommun Ekebyskolan - Föräldrar åk 5 37 respondenter Kundundersökning 215 Pilen Marknadsundersökningar Mars 215 Våga Visa 215, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 2015-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade område läsåret 2015-2016... 3 Förväntansdokument... 6 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Dnr 43-2015:4607 Växjö kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Ljungfälle grundsärskola belägen i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Solbacken Föräldrar Förskoleklass - Våren 2012 14 svar, 100%

Solbacken Föräldrar Förskoleklass - Våren 2012 14 svar, 100% Föräldrar Förskoleklass - Våren svar, % Utveckling och lärande. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. Solbacken föregående år 9,. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. 9,. Lärarna är bra

Läs mer