Kvalitetsdokument 2012, Grundskola. Re 337 Kevingeskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsdokument 2012, Grundskola. Re 337 Kevingeskolan"

Transkript

1 Kvalitetsdokument 2012, Grundskola Re 337 Kevingeskolan

2 Innehållsförteckning 1 Resultatrapportering och analys Resultat på nationella prov Antalet elever som når kunskapsmålen i åk Antalet elever som når kunskapskraven i åk Övriga frågor Hur har den nya läroplanen och skollagen implementerats för åk 1-9 under 2011? Hur har den nya läroplanen och skollagen implementerats på fritidshemmen och i förskoleklassen under 2012? Hur har ni arbetat med att förbättra läsförmågan/läsutvecklingen hos pojkar i f- klassen och i åk 1-9? Hur har ni arbetat med att stödja och utveckla lärarnas kunskaper vad gäller betyg och bedömning? Hur ser det systematiska kvalitetsarbetet ut i skolan? Hur tar skolan vara på de kunskaper som eleverna har med sig från förskolan och förskoleklass? Elevhälsofrågor...8 Re 337 Kevingeskolan, Kvalitetsdokument 2012, Grundskola 2(9)

3 1 Resultatrapportering och analys 1.1 Resultat på nationella prov Nationella prov(ange antal elever av det totala antalet elever som klarat kravnivån i alla delprov tex 98/100) Svenska åk 3 40/49 Matematik åk 3 45/49 Svenska åk 6 49/54 Matematik åk 6 49/54 Engelska åk 6 49/53 Svenska åk 9 Matematik åk 9 Engelska åk 9 NO ämnen åk 9 Analys av resultaten per ämne från de nationella proven Åk 3 svenska: Uppgifterna A, B, C, D och E har alla elever klarat. En elev har missat två delprov, de övriga ett, varav fem har missat skrivuppgift F, tre har missat H och två har missat G. Resultaten var förväntade förutom i ett fall då eleven visade kunskaper som inte framkommit tidigare. Resultaten påverkar undervisningen i åk 4 där en del kraft kommer att ligga på det fria skivandet. Att eleverna har svårt med det visar att några elever har svårt att fantisera, vilket är ett område som behöver utvecklas genom läsning, skrivning och berättande. Åk 3 matematik: Alla elever klarade uppgift C, F och G. Två elever klarade inte A, en inte B, en inte D, tre elever nådde inte målen i uppgift E, vilket är skriftliga räknemetoder i addition och subtraktion. Dessa tre elever har klarat alla delmål i svenska, medan de elever som missat något delmål i svenska har klarat alla delmål i matematik! Årets resultat är bättre än fjolårets. Detta kan ha flera orsaker. Lärarnas sätt att undervisa och följa upp samt matematiksatsningen "Att förstå och använda tal" är två faktorer som säkert påverkat resultaten. Nästa läsår kommer även eleverna på lågstadiet att i möjligaste mån möta ämneslärare bland annat i svenska och matematik. På det viset möter de lärare som har djupa ämneskunskaper i ämnet de undervisar i och dessutom ett stort intresse för ämnet i fråga. Detta tror vi kan öka elevernas intresse för och kunskap i de olika ämnena. Åk 6 svenska, matematik och engelska: Över lag anser vi att eleverna har bra resultat i de olika ämnesproven. De har under sin mellanstadietid bytt lärare flera gånger och studieklimatet i klassrummet har inte alltid Re 337 Kevingeskolan, Kvalitetsdokument 2012, Grundskola 3(9)

4 varit så bra. Trots detta når nästan alla elever målen. De som har de största svårigheterna är de få elever som är nya i Sverige och en elev med grav dyslexi. Dessa tre elever har dock utvecklats mycket och klarat flera delprov. En av dessa elever fick dessutom "Sexornas pris" som personalen på avslutningsdagen ger till den elev som gjort stora framsteg i sitt lärande. Nästa års sexor har haft en betydligt stabilare skolgång och har samma lärare kvar i alla ämnen. Mycket kraft kommer att läggas på formativ bedömning samt elevernas inflytande. Om vi tittar ytterligare ett år framåt så kommer årets två stora fyror delas upp i tre undervisningsgrupper så att eleverna får större tillgång till lärarna under lektionstid. Vid gruppindelningen har vi tagit speciell hänsyn till vilka elever som stimulerar varandra i skolarbetet och som kan arbeta bra tillsammans. Naturligtvis har sociala frågor också vägts in i indelningen samt att eleverna varit delaktiga i hela processen. Vi hoppas att detta ska ge pedagogiska vinster och synas i elevernas resultat. 1.2 Antalet elever som når kunskapsmålen i åk 6 Antal elever som når kunskapskraven i åk flickor pojkar Bild 24/24 31/31 Engelska 23/24 30/31 Hem- och konsumentkunskap Idrott och hälsa 23/24 31/31 Matematik 23/24 31/31 Musik 24/24 30/31 Biologi Fysik 23/24 (en elev har haft sva 21/24 (en elev har haft sva 31/31 31/31 Kemi 24/24 31/31 Geografi 22/24(två har haft sva) 31/31 Historia 24/24 31/31 Samhällskunskap 24/24 31/31 Slöjd 23/24 31/31 Svenska 22/22 30/31 Svenska som andra språk 2/2 Teknik 23/24 31/31 Analys av resultaten per ämne i åk 6 Resultaten i åk 6 är goda. Eleverna har bytt ett flertal lärare under mellanstadietiden men har ändå till nästan 100% nått kunskapsmålen. I några fall var resultaten inte väntade men då i positiv bemärkelse, vilket är glädjande. 1.3 Antalet elever som når kunskapskraven i åk 3 Antal elever som når kunskapskraven i åk Re 337 Kevingeskolan, Kvalitetsdokument 2012, Grundskola 4(9)

5 Antal elever som når kunskapskraven i åk (målen 2011) flickor pojkar Svenska 28/28 20/21 Matematik 28/28 21/21 SO 28/28 21/21 NO 28/28 21/21 Analys av resultaten per ämne i åk 3 Se ovan Vi ska arbeta för att resultatet ska bli lika bra nästa år. Vårt utvecklingsarbete kommer att hnadla om att införa fler verktyg för eleverna. Bl.a. så har vi köpt I-pads som eleverna i de yngre åldrarna ska använda i sin läs- och skrivutveckling. 2 Övriga frågor 2.1 Hur har den nya läroplanen och skollagen implementerats för åk 1-9 under 2011? Beskriv kortfattat hur implementeringen har gått till I ett inledande skede arbetade vi med kap 1 och 2 i läroplanen. Vi förde diskussioner för att få en samsyn och för att koppla ihop alla läroplanens delar. Därefter har vi arbetat ämnesvis i grupper med läroplanens del 3 och skolverkets kommentarmaterial. Vi har fördelat det centrala innehållet över årskurserna och arbetat med hur vi skriver lokala pedagogiska planeringar. Under våren rättades nationella proven av alla behöriga lärare och då skedde ett aktivt arbete med hur man ser på elevarbeten och hur de motsvarar kunskapskraven i läroplanen. I den dagliga undervisningen arbetar vi med att medvetandegöra eleverna om hur de bedöms och vilka förmågor som vi tränar i respektive arbetsområde. Analys av implementeringen Vi känner oss förtrogna med den nya läroplanen men vi behöver utveckla bedömningen för att få en likvärdighet både inom skolan och kommunen. Eleverna har blivit medvetna om att det råder nya krav och att vi arbetar för att utveckla deras förmågor. Utvecklingsförslag och årgärder till nästa år Vi fortsätter att arbeta med pedagogiska diskussioner om formuleringar och likvärdig bedömning för att utveckla både vår förståelse och våra metoder. Vi behöver också arbeta med att utveckla våra arbetssätt för att hitta former som möjliggör elevernas utveckling av sina förmågor. Vi kommer att delta i de konferenser som anordnas av Skolverket och följa det som skrivs från Skolverket i form av allmänna råd m.m. Vi förväntar oss att vi ska känna att vi kan tolka och använda läroplanen som ett Re 337 Kevingeskolan, Kvalitetsdokument 2012, Grundskola 5(9)

6 arbetsredskap som främjar likvärdigheten inom den svenska skolan. 2.2 Hur har den nya läroplanen och skollagen implementerats på fritidshemmen och i förskoleklassen under 2012? Beskriv kortfattat hur implementeringsarbetet har gått till Förskoleklassens lärare har deltagit i de implementeringsarbete som skett för övriga lärare i skolan. Fritidshemmets personal har haft diskussioner kring Skollagen och kap 1 och 2 i Läroplanen. Vi har använt oss av Skolverkets stödmaterial, "Fritidshemmet - en samtalsguide om uppdrag, kvalitet och utveckling." Analys av implementeringen Personalen arbetar för att väcka lust att lära hos barnen genom lek och samtal. Vi är mer medvetna om målet med verksamheten och använder den dagliga verksamheten i ett lärande syfte. T.ex.använder vi matematiska begrepp när vi är ute i naturen. Vi arbetar mer medvetet med EQ arbete genom olika övningar. Vi kommer att fortsätta implementeringsarbetet och föra diskussioner om hur vi kan konkretisera målen i del 1 och 2 i läroplanen. Vi ska synliggöra vår verksamhet för föräldrar och arbeta för en förståelse av att vår verksamhet grundar sig på våra styrdokument. 2.3 Hur har ni arbetat med att förbättra läsförmågan/läsutvecklingen hos pojkar i f-klassen och i åk 1-9? Beskriv kortfattat hur detta arbete har gått till Vi har haft gruppläsning i åk 4 under en eller flera intensivperioder med syfte att stimulera läslusten. Ny skönlitteratur är inköpt med fokus på pojkars intressen. Vi mäter elevernas läsförmåga genom olika diagnosverktyg. I alla klasser arbetar vi med läsförståelse. Under lärarens ledning läser, tolkar och värderar man texterna tillsammans. Specialpedagogerna har stöttat pojkar med svagt läsintresse. Vi har startat upp ett projekt med i-pads som verktyg vid den första läsinlärningen. Analysera läsutvecklingsinsatserna för pojkar Pojkarna som deltog i den lilla gruppen tillsammans med specialpedagogen klarade nationella proven i svenska. Vi tror att pojkar kan lockas av att arbeta med i-pads som verktyg och vi kommer att följa utvecklingen i grupperna. Vi måste fortsätta arbetet med att göra medvetna val vid inköp av litteratur. Bokprat med bibliotekarie kan också locka fler att läsa. Re 337 Kevingeskolan, Kvalitetsdokument 2012, Grundskola 6(9)

7 2.4 Hur har ni arbetat med att stödja och utveckla lärarnas kunskaper vad gäller betyg och bedömning? Beskriv kortfattat hur ni arbetat med betyg och bedömning Vi har deltagit i skolverkets konferenser om betyg och bedömning. Alla behöriga lärare rättade nationella proven tillsammans. Analys av arbetet med betyg och bedömning Vi behöver fler diskussioner om bedömning då det fortfarande råder en oklarhet i hur bedömningen ska gå till samt hur de ska förmedlas till eleverna och deras föräldrar. Vi ser brister och att det finns en ojämnhet i våra lokala pedagogiska planeringar. Vi kommer att utarbeta en mall för planering som lärarna ska använda. Detta kommer att innebära att elever och föräldrar känner igen mallen i alla ämnen. Det är viktigt att vi kan konkretisera kunskapskraven för eleverna för att de ska kunna vara delaktiga i sin utbildning och undervisning. Vårt mål är att eleverna själva ska kunna leda sina utvecklingssamtal. 2.5 Hur ser det systematiska kvalitetsarbetet ut i skolan? Beskriv kortfattat hur detta arbete gått under året Under året har vi arbetat med implementeringen av de nya styrdokumenten som prioriterat område. Vi har haft flera projekt under året som en stor del av personalen varit delaktiga i. Alla lärare som undervisar i matematik har varit delaktiga i en kompetensutvecklingssatsning. Vi har också fått medel från läsa, skriva, räkna satsningen. Inom den ramen har vi startat ett utvecklingsarbete med I-pads som verktyg för de yngre eleverna. Ett annat utvecklingsprojekt har handlat om att öka pojkars läslust. Vi har haft olika läsgrupper med samtal om läsningen för att öka läslusten. Analys av ert kvalitetsarbete Vi kan se att diskussionerna om matematikundervisning har ökat. I förlängningen kommer det också att märkas på undervisningen i klassrummet. Vi har ännu inte sett några resultat av inköpen av I-pads eftersom det skett under sommaren. Vi kunde se att alla pojkar som deltagit i läsgrupperna klarade nationella proven och de klarade också kunskapskraven för läsning. Vi skriver skrftliga omdömen på school soft. Vi använder inte ett gemensamt språk och det råder en osäkerhet i hur vi ska formulera oss. På grund av att ett rektorsbyte skulle ske under sommaren har inte den sedvanliga dokumentationen av utvärderingen skett i alla arbetslag. Utvecklingsförslag och åtgärder för nästa år Under läsåret 2012/2013 kommer vi att fortsätta implementeringen av Lgr 11 och diskutera hur skriftliga omdömen ska formuleras. Vi ska tillsammans skapa en mall för pedagogiska planeringar och vi ska arbeta fram rutiner för att skapa en likvärdig bedömning. Vi ska också diskutera hur vi kan formulera mål och kunskapskrav så Re 337 Kevingeskolan, Kvalitetsdokument 2012, Grundskola 7(9)

8 eleverna får en förståelse för vad, hur och varför de ska arbeta med ett visst arbetsområde. Inom ramen för matematiksatsningen kommer vi att fortsätta arbetet och målet är att öka måluppfyllelsen i matematik genom att höja kompetensen hos lärarna. Vi kommer att skapa ett systematiskt kvalitetsarbete med kartläggning, analys, uppföljning samt utvärdering som ska leda till verksamhetsutveckling. 2.6 Hur tar skolan vara på de kunskaper som eleverna har med sig från förskolan och förskoleklass? Beskriv kortfattat hur detta har gått till under året Förskollärarna i förskoleklass besöker förskolorna och får då en överlämning. Det handlar mest om den sociala utvecklingen men på grund av de särskilda sekretessreglerna som gäller för förskolan så blir det inte så mycket information som överlämnas. I början av höstterminen i förskoleklass görs tester för att se var barnen befinner sig kunskapsmässigt. Överlämningen mellan F-klass och åk 1 är lättare att genomföra och vi delger både den sociala- och kunskapsmässiga utvecklingen. Specialpedagogerna har också haft tillfälle att träffa eleverna i F-klass och känner till vilka utvecklingsområden som vi ska fokusera på. Både lärare och specilapedagoger genomför tester för att se var eleverna befinner sig kunskapsmässigt. Analys av arbetet Vi ser att grupperna kan bli väldigt ojämna då vi inte har tillräckligt med information från förskolan. Vår nya organisation innebär att F-klasserna och åk 1 inte samarbetar lika mycket som man gjort tidigare. Vi ska analysera om och hur det påverkar förförståelsen för var eleverna befinner sig i sin kunskapsutveckling när de byter årskurs. Vi ska se över rutinerna vid överlämning för att säkerställa att vi faktiskt får den informaion som förskolan kan lämna över. Vi ska också ta in föräldrarna mer vid överlämningen för att få tydligare information om var barnen befinner sig i sin utveckling. Specialpedagogernas screening i F-klass ska ligga till grund för arbetet i åk 1. Diskussioner inom ramen för implementeringsarbetet skapar en förståelse hos åk 1 lärare för vad man arbetar med i F-klass. Önskemål finns från personalen att de ska få arbeta ytterligare ett år i samma arbetslag för att få tid att utvecklas som grupp. Personalen arbetar upp en materialbank som kan användas flera år framöver. 2.7 Elevhälsofrågor Personalkategori Tjänstgöring i timmar per vecka - därav anställda - därav köp av tjänst Skolläkare 2,5 2,5 Skolsköterska Planerade personalförändringar 2012? Re 337 Kevingeskolan, Kvalitetsdokument 2012, Grundskola 8(9)

9 Personalkategori Tjänstgöring i timmar per vecka - därav anställda - därav köp av tjänst Planerade personalförändringar 2012? Skolkurator Skolpsykolog Lärare med specialpedagogisk kompetens Speciallärare tim (ferietjänst) av specialpedagogerna är fördelade till träningsskolan. Specialläraren arbetar i sjukhusskolan. Vi köper in kuratorsstöd vid behov. Analys Elevhälsoteamet träffas en gång per vecka tillsammans med skolledningen. Var och en bidrar till arbetet utifrån sin kompetens. Vid behov tillsätter vi en resursutredning där vi deltar utifrån behov och våra kompetenser. Vi kan också bjuda in kurator, logoped och socialtjänsten m.fl. I elevhälsoteamet finns både skolpsyklolog och biträdande rektor som också deltar i Trygghetsgruppens arbete. Elevhälsan är delaktig i utvärderingen och analysen av trivselenkäten som genomförs varje år inom ramen för revideringen av Likabehandlingsplanen. Re 337 Kevingeskolan, Kvalitetsdokument 2012, Grundskola 9(9)

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Broskolan AB Org.nr. 556709-1391 Maria.nordberg@broskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Broskolan AB Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Beslut Dnr 44-2018:11707

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kunskap, utveckling och lärande Ankarsrums skola

Kunskap, utveckling och lärande Ankarsrums skola 2015-09-13 Kunskap, utveckling och lärande Ankarsrums skola Beskrivning av resultat Hur blev det? Hur ser resultaten ut på din skola, enkäter, måluppfyllelse, nationella prov övrigt? Bedömning av elevens

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Enebybergs RE (läå 2012/2013) Brageskolan/Enebyskolan/Hagaskolan

Kvalitetsdokument 2013, Enebybergs RE (läå 2012/2013) Brageskolan/Enebyskolan/Hagaskolan Kvalitetsdokument 2013, Enebybergs RE (läå 2012/2013) Brageskolan/Enebyskolan/Hagaskolan Innehållsförteckning 1 Re 331 Brage/Eneby/Haga... 3 2 Inledande frågor... 3 2.1 Utvecklingsområden på skolan...

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola

Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola Innehållsförteckning 1 Inledande frågor... 5 1.1 Utvecklingsområden på skolan...5 1.2 Framgångsfaktorer och goda exempel...5 1.3 Hur ser det systematiska kvalitetsarbetet

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Skola: Norråsaskolan Rektor: Erik Thor

Skola: Norråsaskolan Rektor: Erik Thor Skola: Norråsaskolan Rektor: Erik Thor Systematiskt kvalitetsarbete Det systematiska kvalitetsarbetet är reglerat i skollagen, 4 kap och regleras på nationell-, huvudmannaoch enhetsnivå. Huvudmannanivå

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR slutversion 1. Kunskaper Kartläggningen i förskoleklass vårterminen visar i svenska ett mycket positivt resultat i språkutvecklingsarbetet. Även kartläggningen i matematik visar också ett positiv resultat,

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) 1 Vasaskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I vår verksamhetsplan

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR 1. Kunskaper I vårt rektorsområde har vi två skolor Nya Östra och Östra strö. På Nya Östra går 240 elever i åk F-6 elevunderlaget är mångkulturellt med ca 20 språk representerat. Gruppernas sammansättning

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2015-2016 Tomtbergaskolan Rektor Boel Ehrenberg 2. Systematiskt kvalitetsarbete Fyra områden har satt rejäla spår i undervisningen och i fritidsverksamheten. Det första är

Läs mer

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Datum 2013-09-05 1 (11) Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan 4-6 Sjötofta

Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan 4-6 Sjötofta Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Grundskolan 4-6 Sjötofta Innehåll 1 Anvisningar 3 2 Resultat 4 2.1 Kunskaper Utbildningsresultat... 4 2.1.1 Har i nuläget förväntade kunskaper för kunskapskravet

Läs mer

1. INLEDNING BESKRIVNING AV ENHETENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE FÖRUTSÄTTNINGAR... 4

1. INLEDNING BESKRIVNING AV ENHETENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE FÖRUTSÄTTNINGAR... 4 Verksamhetsrapport för Kvarnsvedens skola läsåret 2014/2015 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. BESKRIVNING AV ENHETENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE... 4 3. FÖRUTSÄTTNINGAR... 4 3.1. Pedagogisk personal...

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Tranängskolans fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Tranängskolans fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Tranängskolans fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Mörbyskolan (läå 2012/2013)

Kvalitetsdokument 2013, Mörbyskolan (läå 2012/2013) Kvalitetsdokument 2013, Mörbyskolan (läå 2012/2013) Innehållsförteckning 1 Re 339 Mörbyskolan... 3 2 Inledande frågor... 3 2.1 Utvecklingsområden på skolan... 3 2.2 Framgångsfaktorer och goda exempel...

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Västra skolan är en dynamisk skola som speglar samhället i stort med elever från alla samhällskikt och från många delar av världen. Skolan präglas av ett starkt engagemang hos personalen och

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2017-2018 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Korsberga skola F-6 Läsåret 2015/2016 2(5) Vad framkom vid analysen av verksamhetens resultat förra läsåret? Vi kände behov av att prata mer om matematiken

Läs mer

Läsa-skriva-räkna-garantin i praktiken. utifrån nationellt kartläggningsmaterial, bedömningsstöd och prov, från förskoleklass till årskurs 3

Läsa-skriva-räkna-garantin i praktiken. utifrån nationellt kartläggningsmaterial, bedömningsstöd och prov, från förskoleklass till årskurs 3 Läsa-skriva-räkna-garantin i praktiken utifrån nationellt kartläggningsmaterial, bedömningsstöd och prov, från förskoleklass till årskurs 3 Nationellt kartläggningsmaterial, bedömningsstöd och prov En

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola r% å Skolinspektionen Dnr 43-2016:10344 Haninge kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ribbybergsskolan i Haninge kommun Skolinspektionen Dnr 43-2016:10344 2 (7) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Förslag till åtgärder

Förslag till åtgärder Förslag till åtgärder www.ljungby.se Kommunala grundskolan i Ljungby kommun Nycketal www.ljungby.se Andelen elever i åk 3 i den kommunala grundskolan som klarat samtliga delprov på nationella prov i matematik

Läs mer

KVALITETSUPPFÖLJNING TJÄRNÖ SKOLA årskurs 1 6 LÄSÅRET 2014/2015

KVALITETSUPPFÖLJNING TJÄRNÖ SKOLA årskurs 1 6 LÄSÅRET 2014/2015 KVALITETSUPPFÖLJNING TJÄRNÖ SKOLA årskurs 1 6 LÄSÅRET 2014/2015 15/11/19 Förutsättningar som i stor utsträckning påverkat resultat 2014/2015 Eleverna har generellt bra kunskaper och är intresserade av

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Resultatprofil. Alsike skola. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Alsike skola. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Alsike skola Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Sjötorpsskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Instruktioner Matematik Under det gångna läsåret har ett av målen varit att öka en i matematik. et ökar men inte tillräckligt. I årskurs

Läs mer

Elever med godkänt provbetyg per ämnesprov åk 9 Skola: Sjöängsskolan Läsår: 2013-2014 Årskurs: 9 Pojkar

Elever med godkänt provbetyg per ämnesprov åk 9 Skola: Sjöängsskolan Läsår: 2013-2014 Årskurs: 9 Pojkar Elever med godkänt per ämnesprov åk 9 Årskurs: 9 Pojkar den 27 juni 2014 Andel (%) elever med godkänt Engelska åk 9 - EN 55 55 100 (90,9) Matematik åk 9 - MA 58 51 87,9 (71,7) NO-ämnen åk 9 - KE 56 43

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Ljungbackens fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Ljungbackens fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Ljungbackens fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn i Skolinspektionen Dnr 43-2017:5354 Härryda kommun utbildning@harryda.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rävlandaskolan 2 i Härryda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10921 Gällivare kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gällivare kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Uppföljning betyg och ämnesprov årskurs 3,6 och 9 grundskolan Piteå kommun 2012

Uppföljning betyg och ämnesprov årskurs 3,6 och 9 grundskolan Piteå kommun 2012 Uppföljning betyg och ämnesprov årskurs 3,6 och 9 grundskolan Piteå kommun 2012 Anette Christoffersson Utvecklingsledare Sid 1 Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete... 4 Nationella och lokala styrdokument...

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Verksamhetsrapport Valla skola

Verksamhetsrapport Valla skola Verksamhetsrapport V skola Rektor: Ann-Britt Eriksson : 2017-09-07 www.katrineholm.se 2 (9) Vår handläggare Verksamhetsrapport för V skola september 2017 V skola är en kommunal grundskola i Katrineholms

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Grimsåsskolan

Kvalitetsanalys 15/16. Grimsåsskolan Kvalitetsanalys 15/16 Grimsåsskolan Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 4 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 15

Läs mer

Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Ing-Marie Jonsson

Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Ing-Marie Jonsson Barn- och utbildning Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014 2015 Rektor Ing-Marie Jonsson Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 1.1 Mål... 3 1.2 Måluppfyllelse...

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan 4-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4634 Varbergs kommun ks@varberg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bockstensskolan 3-5 i Varbergs kommun 2(9) Tillsyn i Bockstensskolan 3-5 har genomfört tillsyn av

Läs mer

+ + Grundskola åk Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Grundskola åk 4-6. Ange ett alternativ. Grundskola åk 7-9

+ + Grundskola åk Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Grundskola åk 4-6. Ange ett alternativ. Grundskola åk 7-9 1 Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Ange ett alternativ. Grundskola åk 1-3 Grundskola åk 4-6 Grundskola åk 7-9 Gymnasieskola NV, SP, TE, ES, B Gymnasieskola Övriga program 2 Arbetar du på en kommunal

Läs mer

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende elever, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Skolverkets kartläggningsmaterial. för bedömning av nyanlända elevers kunskaper

Skolverkets kartläggningsmaterial. för bedömning av nyanlända elevers kunskaper Skolverkets kartläggningsmaterial för bedömning av nyanlända elevers kunskaper Nya bestämmelser 2016 En nyanländ elevs kunskaper ska bedömas om en sådan bedömning inte är uppenbart onödig. (3 kap. 12 c

Läs mer

Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Regelbunden tillsyn i Landskrona kommun Västervångskolan Dnr 53-2008:1776 Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1-9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Kvalitetsarbetet 2014/2015

Kvalitetsarbetet 2014/2015 2015-10-01 BOS/GUN Knåda skola och fritidshem Chris Sommar Kvalitetsarbetet 2014/2015 Grundfakta Antal elever Förskoleklass Åk 1-6 Fritids Antal lärare Förskoleklass Åk 1-6 Fritids Elevassistent 8 elever

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete 2012-13 Grundskolan fskl-6 Rektor 2 Innehåll 1 Redovisning av särskilda insatser och åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning och effekter av dessa som genomförts för

Läs mer

Kvalitetsrapport kring måluppfyllelse 2013/2014

Kvalitetsrapport kring måluppfyllelse 2013/2014 Kvalitetsrapport kring måluppfyllelse 2013/2014 Verksamhet: Brukets skola Betyg och bedömning, skola ÅR 1 Eleverna i år 1 har detta läsår nått ungefär samma måluppfyllelse som tidigare. ÅR 3 Vi tror att

Läs mer

Grimsåsskolan. Kvalitetsanalys 16/17

Grimsåsskolan. Kvalitetsanalys 16/17 Grimsåsskolan Kvalitetsanalys 16/17 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 2 Resultatet av årets verksamhet... 5 2.1 Verksamhetens resultat... 5 2.1.1 Eleverna har inblick

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 -

Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 - 1 Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 - Systematiskt kvalitetsarbete och inflytande behandlas i ett gemensamt kapitel, kap 4, i skollagen (2010:800). Bestämmelserna gäller för samtliga skolformer

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Kvalitetsdokument 2015/2016 Grundskola Kevingeskolan

Kvalitetsdokument 2015/2016 Grundskola Kevingeskolan Kvalitetsdokument 2015/2016 Grundskola Kevingeskolan Skolans utvecklingsarbete 1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? Utvecklingsområdena under läsåret 2015-2016 var läsförmåga,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 4 Sammanfattning av läsåret 2017/18 4 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Ramkvilla skola. Läsåret 2012-2013

Kvalitetsredovisning. Ramkvilla skola. Läsåret 2012-2013 Kvalitetsredovisning Läsåret 2012-2013 Ort och datum: Vetlanda kommun 2013-09-16 Sara Carlsson Rektor Innehåll 1. Grundskolan...... 2 1.1 av kunskapsresultat......2 1.2 Områden som ska åtgärdas.......5

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6137 Bollnäs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen 2014-05-28 Solna kommun kommunstyrelsen@solna.se barn-utbildningsforvaltningen@solna.se Rektorn vid Granbackaskolan sofia.soc@solna.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn

Läs mer

Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Vintrosa skola ligger i ett naturskönt område en bit utanför centralorten

Läs mer

Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den

Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den kommunala skolan grundskolan som klarat samtliga delprov

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Sjötoftaskolan

Kvalitetsanalys 15/16. Sjötoftaskolan Kvalitetsanalys 15/16 Sjötoftaskolan Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 17

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Villerkulla fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Villerkulla fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Villerkulla fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et

Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2.2. Organisation...

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 214-21 Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4690 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gunnilseskolan F-6 i Göteborgs kommun 2(16) Tillsyn i Gunnilseskolan F-6 har genomfört

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-04-17 Fria Maria Barnskola Rektorn vid Fria Maria Barnskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Fria Maria Barnskola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:5260 Göteborgs kommun lundby@lundby.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bräckeskolan F-6 i Göteborgs kommun 2 (9) Dnr 43-2015:5260 Tillsyn i Bräckeskolan F-6

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9807 AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Växthuset belägen i Mölndals kommun 2 (8) Dnr 44-2015:9807 Tillsyn i Växthuset

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Trollebo fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Trollebo fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Trollebo fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Skolans mål anges i skollag,

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lextorpsskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lextorpsskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lextorpsskolan F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013-2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Sjötoftaskolan. Kvalitetsanalys 16/17

Sjötoftaskolan. Kvalitetsanalys 16/17 Sjötoftaskolan Kvalitetsanalys 16/17 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 2 Resultatet av årets verksamhet... 5 2.1 Verksamhetens resultat... 5 2.1.1 Alla elever i

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9854 Södermalmskyrkan Org.nr. 802003-3687 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Södermalmskyrkans Kristna skola belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Södermalmskyrkans

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11316 Stiftelsen Liten Lär Org.nr. 817605-2770 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Uppsala Enskilda Skola i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress

Läs mer

Kommun Kommunkod Skolform

Kommun Kommunkod Skolform Skolblad avseende Hedekas skola Färgelandavägen 1 45054 HEDEKAS Tel 0524-18045 Fax 0524-18025 wwwmunkedalse Huvudman Kommun Kommun Kommunkod Skolform Munkedal 1430 Grundskola Skolkod 143000401 Skolid 02595

Läs mer

Kommunens läsmål åk 2

Kommunens läsmål åk 2 Kommunens läsmål åk 2 Måluppfyllese av läskunnighet pojkar flickor totalt Svenska som modersmål 84 % 92 % 88 % Annat modersmål än 64 % 85 % 74 % svenska Samtliga elever 82 % 91 % 86 % Resultat av delproven

Läs mer

Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2012 2013 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Kevingeskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Kevingeskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Kevingeskolan (läå 2013/2014) 1 Kevingeskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 Ett av våra prioriterade

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6853 Therese.Linner@lessebo.se Lessebo kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bikupan i Lessebo kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Finspångs kommun kommun@finspang.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn i Hällestad skola i Finspångs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Rektorsområde Tomtberga Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017

Rektorsområde Tomtberga Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Grundskoleavdelningen Rektorsområde Tomtberga Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 334 Ekeby/Svalnäs 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 5 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 5 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

IUP skriftliga omdömen årskurs Sid 1

IUP skriftliga omdömen årskurs Sid 1 IUP skriftliga omdömen årskurs 1-6 020502 Sid 1 Sid 2 Lokal pedagogisk planering Ska utföras av lärare, gärna i arbetslag eller ämneslag ex. på parallellplaneringarna. Ska ligga som grund för den enskilde

Läs mer