Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola"

Transkript

1 Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola

2 Innehållsförteckning 1 Inledande frågor Utvecklingsområden på skolan Framgångsfaktorer och goda exempel Hur ser det systematiska kvalitetsarbetet ut på skolan? Resultatrapportering och analys Antalet elever som når kunskapskraven i åk 3 (kommer att visas på webben) Slutbetyg i åk 9 (kommer att visas på webben) Resultat på nationella prov Resultat på läsdiagnoser Hur har ni arbetat med att förbättra läsförmågan/läsutvecklingen hos pojkar i f- klassen och i åk 1-9? Kunskapsskillnader mellan pojkar och flickor Grundsärskola Hur har ni arbetat med att stödja och utveckla lärarnas kunskaper vad gäller betyg och bedömning? Övriga frågor Hur tar skolan vara på de kunskaper som eleverna har med sig från förskolan och förskoleklass? Hur arbetar skolan för att göra skolan tillgänglig för elever med olika funktionsnedsättningar Kundenkäten Mål: Fritidshemmet stimulerar elevernas utveckling och lärande (nytt from 2013)...14 Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 2(15)

3 Anvisning Detta är 2013 års kvalitetsdokument som vi gärna vill att ni fyller i senast den 30 juni Som vanligt fyller ni i uppgifter som är relevanta för er verksamhet. Avsnitt som inte är giltiga för er enhet kan döljas så de inte visas i ert dokument. Är man t.ex. en F-6 skola så hoppar man över uppgifter om åk 9 och tvärtom. Det finns stödfrågor som ska vara till hjälp när ni analyserar era resultat. Det är inte meningen att ni ska svara på varje fråga utan använd dem som ni tycker är relevanta. Inriktningsmål för grundskolan I Danderyd ges varje elev i grundskolan möjlighet att utifrån sina förutsättningar uppnå bästa möjliga kunskaps- och personlighetsutveckling i en stimulerande och trygg miljö. Grundskolorna i Danderyd har studieresultat om vid varje jämförelse är av högsta nationella klass. Resultatmål som är beslutade i Barn- och utbildningsnämnden från och med år 2013 Eleverna har hög läsförmåga Eleverna har ett utvecklat matematiskt tänkande Alla elever ska nå minst godkända resultat i alla ämnen Lärarna har en hög pedagogisk kompetens Skolorna i Danderyd arbetar aktivt med att förebygga skillnader i kunskapsresultat mellan pojkar och flickor Andelen föräldrar som upplever att de får tydlig information om hur eleven utvecklas ska öka Alla elever känner sig trygga Andelen elever som tycker att det råder arbetsro på lektionerna ska öka 75 % av förskolor, skolor och gymnasieskolor i kommunen tar emot VFUstudenter och är aktiva i lärarutbildningen Oförändrade resultatmål Andelen föräldrar som upplever att de får tydlig information om hur eleven utvecklas ska öka Alla elever känner sig trygga Andelen elever som tycker att det råder arbetsro på lektionerna ska öka Betygsmedelvärdet i kommunens skolor är bland de främsta i landet Kostnaden per elev i kommunal regi tillhör kommungruppens lägsta Strategier i Danderyds kommuns tillgänglighetsplan för Information om hur skolorna gör sin verksamhet tillgänglig för alla elever ska framgå av kommunen hemsida samt förskolornas och skolornas hemsidor Personal i verksamheterna ska ha kunskap om alternativa pedagogiska strategier, hjälpmedel och alternativa lärverktyg, samt ha förmåga att se alternativa möjligheter för att inkludera och stärka i stället för att acceptera hinder som utestänger Statistik Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 3(15)

4 I kvalitetsdokumentet efterfrågas en hel del statistik. I slutet av mars kommer UKK att skicka ut, till varje skola, en excel-fil med förifyllda statistikuppgifter(så långt det varit möjligt). Ni kompletterar er skolas fil med uppgifter för Excel-filen bifogas sedan kvalitetrapporten, se längst ned till vänster under Bilagor. Behöver ni hjälp med hur man gör - kontakta produktionskontoret eller UKK så får ni hjälp. För gärna av er om ni har några frågor. Utbildnings- och kulturkontoret i Danderyds kommun Lena Wallin ank eller mobil Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 4(15)

5 1 Inledande frågor 1.1 Utvecklingsområden på skolan Beskriv vilka skolans främsta utvecklingsområden är och hur ni arbetar med dem (kommer att visas på webben) Skriv kortfattat Vilka är de mest angelägna områdena att arbeta med under läsåret och varför? Långsiktiga och kortsiktiga mål? Hur har ni prioriterat? D.v.s. vilka är de viktigaste insatserna under året? Analys av era insatser under året Vilka resultat har ni fått av utvecklingsinsatserna? Vilka konsekvenser ser ni resultat av beroende på den planering av insatser som ni har genomfört? Vilka mönster ser ni? Hur ser ni att utveckling sker? Vilka lärdomar tar ni med er i det fortsatta arbetet? Villka effekter förväntar ni er av de insatser/åtgärder ni planerar att vidta? 1.2 Framgångsfaktorer och goda exempel Skolans goda resultat (kommer att visas på webben) Lyft fram ett eller några områden där ni når goda resultat. (Ex värdegrundsfrågor, demokratifrågor, betyg, nationella prov, undervisningsmetodik, läsförmåga, matematik, enkätsvar etc.) Beskriv insatser som lett till de goda resultaten Analys av skolans goda resultat Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 5(15)

6 Varför når vi goda resultat inom dessa områden? Om ni har gjort insatser för att nå dessa goda resultat, vilka effekter har dessa haft? Utifrån de goda resultat som framträder, ser ni ändå utvecklingsområden? Hur kan ni se att utveckling sker? Hur går ni vidare för att bibehålla eller ytterligare förbättra era resultat? 1.3 Hur ser det systematiska kvalitetsarbetet ut på skolan? Beskriv kortfattat hur detta har gått till under året (kommer att visas på webben) Hur har ni prioriterat? D.v.s. vilka är de viktigaste aktiviteterna/insatserna under året? På vilket sätt är lärarna och eleverna delaktiga i detta arbete? Analys av ert kvalitetsarbete Vilka resultat har ni fått och vilka processer har satts igång/pågår tack vare det systematiska kvalitetsarbetet? Vilka konsekvenser ser ni resultat av beroende på den planering av insatser som ni har genomfört? Vilka mönster ser ni? Hur kan ni se att utveckling sker? Vilka lärdomar tar ni med er i det fortsatta arbetet? Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 6(15)

7 2 Resultatrapportering och analys 2.1 Antalet elever som når kunskapskraven i åk 3 (kommer att visas på webben) Antal elever som når kunskapskraven i åk (målen 2011) flickor pojkar Svenska Matematik SO NO 2012 (totalt) Analys av resultaten per ämne i åk 3 Vilka resultat är förväntade inte förväntade? Orsaker till resultaten? I vilka ämnen har eleverna gjort starka/ mindre starka resultat? Vilka konsekvenser ser ni av resultat? Vilka mönster/samband ser ni? Hur ser spridningen ut mellan klasserna på skolan? Vilka lärdomar tar ni med i det fortsatta arbetet? Hur väl överensstämmer resultaten på nationella proven med antalet elever som når kunskapskraven i åk 3. Stämmer resultaten överens? Kommentera 2.2 Slutbetyg i åk 9 (kommer att visas på webben) Slutbetyg i åk Sammanvägt meritvärde Behörighet till nationellt program på gymnasiet (antal elever av det totala antalet elever) Andel som nått kunskapskraven i alla ämnen (antalet elever av det totala antalet elever) Analys av slutbetygen i åk 9 Vilka resultat är förväntade inte förväntade? Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 7(15)

8 Orsaker till resultaten? I vilka ämnen/delprov har eleverna gjort starka/ mindre starka resultat? Vilka konsekvenser ser ni resultat av beroende på den planering av insatser som ni har genomfört? Vilka mönster/samband ser ni? Vilka lärdomar tar ni med i det fortsatta arbetet? 2.3 Resultat på nationella prov Resultat på nationella proven (kommer att visas på webben) Resultat på nationella proven (kommer att visas på webben) Nationella prov(ange antal elever av det totala antalet elever som klarat kravnivån i alla delprov tex 98/111) Svenska åk 3 Matematik åk 3 Svenska åk 6 Matematik åk 6 Engelska åk 6 SO ämnen åk 6 NO ämnen åk 6 Svenska åk 9 Matematik åk 9 Engelska åk 9 SO ämnen åk 9 NO ämnen åk 9 Analys av resultaten per ämne från de nationella proven Anvisning Analysera resultaten per ämne från de nationella proven. Vilka resultat är förväntade inte förväntade? Orsaker till resultaten? I vilka ämnen/ delprov har eleverna gjort starka/ mindre starka resultat? Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 8(15)

9 Vilka konsekvenser ser ni av resultatet? Vilka mönster/samband ser ni? Vilka lärdomar tar ni med i det fortsatta arbetet? Beskriv utvecklingsförslag och åtgärder utifrån resultaten och analysen. Hur ser återkopplingen av resultaten ut på skolnivå/klassrumsnivå? 2.4 Resultat på läsdiagnoser Resultat på de olika läsdiagnoserna som skolan har genomfört under året (kommer att visas på webben) Bifoga resultat som bilaga! Beskriv översiktligt resultaten på de olika diagnoserna (ex. DLS och Hur låter orden? enligt UKKs läsutvecklingsplan) för de olika årskurserna. Beskriv även hur pojkars och flickors resultat ser ut i de olika årskurserna. I vilken/vilka årskurser är spridningen som störst/minst mellan klasserna och mellan könen? Är resultaten förväntade eller inte? Analys av läsdiagnoserna Om ni har skillnader mellan klasser och könen, vad beror det på i så fall? Vilket mönster ser ni? Är det i vissa årskurser stora skillnader i läsförmågan mellan klasser? Är det skillnader mellan könen? Och om det är så vad beror det på och vad kan man göra åt det? Har ni vidtagit insatser under året på grund av resultaten på diagnoserna? Vilka i så fall? Hur utvärderar ni resultaten av era ev. insatser? Utifrån de resultat som framträder, vad är positivt respektive vilka utvecklingsområden ser ni? Vilka lärdomar tar ni med er i det fortsatta arbetet? Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 9(15)

10 Vilka insatser kommer ni att göra utifrån analysen ni gjort? 2.5 Hur har ni arbetat med att förbättra läsförmågan/läsutvecklingen hos pojkar i f-klassen och i åk 1-9? Beskriv kortfattat hur detta arbete har gått till (kommer att visas på webben) Beskriv kortfattat hur detta går till. Hur har ni prioriterat? D.v.s. vilka är de viktigaste insatserna under året? Analysera läsutvecklingsinsatserna för pojkar Vilka resultat har ni fått av läsutvecklingsinsatserna? Vilka konsekvenser ser ni resultat av beroende på den planering av insatser som ni har genomfört? Vilka mönster ser ni? Hur kan ni se att utveckling sker? Vilka lärdomar tar ni med i det fortsatta arbetet? Utvecklingsförslag och åtgärder till nästa år (kommer at visas på webben) 2.6 Kunskapsskillnader mellan pojkar och flickor Beskriv arbetet med att minska kunskapsskillnader mellan pojkar och flickor (kommer visas på webben) Beskriv hur kunskapsresultatenser ut i olika ämnen med fokus på pojkars och flickors olika resultat. Gör en sammanfattande bild av t.ex. diagnoser, nationella prov, betyg, skriftliga omdömen. I vilka ämnen är spridningen som störst? Vilka är de viktigaste insatserna för att minska skillnaderna som ni vidtagit under året? Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 10(15)

11 Analys av arbetet med att minska skillnaderna Om ni ser skillnader mellan könen, vad beror det på i så fall? Vilka resultat har ni fått av de insatser som ni vidatgit? Utifrån de resultat som framträder vad är positiv respektive utvecklingsområden ser ni? Vilka mönster ser ni? Är det vissa ämnesgrupper t.ex. estetiska ämnen där skillnaderna är större än i andra ämnen? Vilka lärdomar tar ni med er i det fortsatta arbetet? Utvecklingsförslag och åtgärder till nästa år (kommer visas på webben) Vilka insatser kommer ni att göra utifrån analysen som ni gjort? 2.7 Grundsärskola Beskriv hur ni arbetar för att följa upp kunskapsresultaten i grundsärskolan Skriv kortfattat. Hur har ni arbetat för att implementera den nya läroplanen för grundsärskolan? Hur kontrollerar ni elevernas utveckling mot målen? Hur har ni arbetat med ämnena/ämnesområdenas kunskapskrav i den individuella utvecklingsplanen? På vilket sätt hålls frågan aktuell om möjligheten finns för eleven att läsa på en högre nivå? (T.ex. grundsärskola för träningsskoleelev eller grundskola för grundsärskoleelev.) Analysera era insatser under året Hur väl grundade är förändringarna i grundsärskolan inom skolan och bland föräldrar? Hur kan ni se att utveckling sker? Vilka lärdomar tar ni med er i det fortsatta arbetet? Utvecklingsförslag och åtgärder till nästa år Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 11(15)

12 Vilka effekter förväntar ni er av de insatser/årgärder ni planerar vidta? 2.8 Hur har ni arbetat med att stödja och utveckla lärarnas kunskaper vad gäller betyg och bedömning? Beskriv kortfattat hur ni arbetat med betyg och bedömning Hur har ni prioriterat? D.v.s. vilka är de viktigaste insatserna under året? Analys av arbetet med betyg och bedömning Vilka resultat har ni fått av insatserna? Vilka konsekvenser ser ni resultat av beroende på den planering av insatser som ni har genomfört? Vilka mönster ser ni? Hur kan ni se att utveckling sker? Vilka lärdomar tar ni med i det fortsatta arbetet? 3 Övriga frågor 3.1 Hur tar skolan vara på de kunskaper som eleverna har med sig från förskolan och förskoleklass? Beskriv kortfattat hur detta har gått till under året (kommer att visas på webben) Hur gör ni för att lärarna ska veta var eleverna befinner sig kunskapsmässigt? Hur gör ni för att inte undervisning ska upprepas (d.v.s. att man gör samma saker i förskolan som i förskoleklass eller i åk 1) Analys av arbetet Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 12(15)

13 Vilka resultat har ni fått och vilka processer har satts igång/pågår? Vilka styrkor/framgångar respektive Vilka lärdomar tar ni med i det fortsatta arbetet? 3.2 Hur arbetar skolan för att göra skolan tillgänglig för elever med olika funktionsnedsättningar Beskriv hur ni arbetar för att göra skolan tillgänglig för elever med olika funktionsnedsättningar Hur arbetar ni aktivt på skolan och i klasserna med att skapa ett klimat som utgår från att alla är olika? Hur ser ni på att göra på olika sätt beroende på olika individers olikheter? I vilken utsträckning har personalen kunskap om olika alternativa pedagogiska strategier, hjälpmedel och alternativa lärverktyg för att genom dessa skapa möjligheter för inkludering? Informerar skolan på hemsida eller på annat sätt hur skolan gör sin verksamhet tillgänglig för alla elever? Hur har ni prioriterat? D.v.s. vilka är de viktigaste insatserna under året? Analys av era insatser under året Vilka resultat har ni fått av utvecklingsinsatserna? Vilka konsekvenser ser ni resultat av beroende på den planering av insatser som ni har genomfört? Vilka mönster ser ni? Hur kan ni se att utveckling sker? Vilka lärdomar tar ni med er i det fortsatta arbetet? Utvecklingsförslag och åtgärder till nästa år Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 13(15)

14 3.3 Kundenkäten 2013 Fråga: "Det är arbetsro på lektionerna?" Vilket resultat har skolan? Vad beror det på? Hur arbetar ni aktivt för att öka arbetsron på skolan? Vilka åtgärder kommer ni att vita för att förbättra resultatet? Fråga: "Utvecklingssamtalet med min mentor känns meningsfullt" Vilket resultat har skolan? Vad beror det på? Hur kan utvecklingssamtalen upplevas mer meningsfulla? Vilka åtgärder kommer ni att vidta för att förbättra resultatet? Fråga: "Jag får vara med och påverka innehålet i undervisningen" Vilket resultat har skolan? Vad beror det på? Hur kan eleverna få vara med och påverka innehållet i undervisningen? Vilka åtgärder kommer ni att vidta för att förbättra resultatet? Fråga: "Jag får vara med och påverka hur vi arbetar på lektionerna" Vilket resultat har skolan? Vad beror det på? Hur kan vi öka andelen elever som anser att de kan påverka arbetsmetoderna? Vilka åtgärder kommer ni att vidta för att förbättra resultatet? 3.4 Mål: Fritidshemmet stimulerar elevernas utveckling och lärande (nytt from 2013) Beskriv hur ni på fritidshemmet stimulerar elevernas utveckling och lärande Stöd Använd konkreta exempel från verksamheten Kundenkäten, barn och föräldrar Er egen uppfattning utifrån uppdraget Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 14(15)

15 Analysera er arbete med att stimulerar elevernas utveckling och lärande på fritidshemmet Ser ni några mönster? Har ni beaktat genusperspektivet? Hur kan ni se att barnen ser sitt eget lärande? Vilka lärdomar tar ni med er i det fortsatta arbetet? Stämmer bilden överens som barnen, personalen och föräldrarna har? Utvecklingsförslag och åtgärder till nästa år Hur behåller ni det ni är nöjda med? Kvalitetsdokument 2013, Grundskola 15(15)

Kvalitetsdokument 2012/2013, Gymnasiet

Kvalitetsdokument 2012/2013, Gymnasiet Kvalitetsdokument 2012/2013, Gymnasiet Innehållsförteckning 1 Inledande frågor... 4 1.1 Utvecklingsområden...4 1.2 ramgångsfaktorer och goda exempel...4 1.3 et systematiska kvalitetsarbetet på skolan...5

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 334 Ekeby/Svalnäs 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 5 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 5 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

1(7) DANDERYDS KOMMUN Utbildnings- och kulturkontoret

1(7) DANDERYDS KOMMUN Utbildnings- och kulturkontoret 1(7) Birgitta Jacobsson Inbjudan för nominering 2(7) Barn- och utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse i Danderyd 2014 Kvalitetsutmärkelsen riktas till förskolor och skolor som med nytänkande, engagemang

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Mörbyskolan (läå 2012/2013)

Kvalitetsdokument 2013, Mörbyskolan (läå 2012/2013) Kvalitetsdokument 2013, Mörbyskolan (läå 2012/2013) Innehållsförteckning 1 Re 339 Mörbyskolan... 3 2 Inledande frågor... 3 2.1 Utvecklingsområden på skolan... 3 2.2 Framgångsfaktorer och goda exempel...

Läs mer

Verksamhetsplan (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1

Verksamhetsplan (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1 Verksamhetsplan - 2016 (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1 Danderyd ska erbjuda sina invånare stor valfrihet i den kommunala servicen utifrån individens önskemål och förutsättningar. Föräldrar i Danderyd

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012/2013, Förskolor

Kvalitetsdokument 2012/2013, Förskolor Kvalitetsdokument 2012/2013, Förskolor Innehållsförteckning 1 Mål: Förskolan har en pedagogisk dokumentation som visar på barnens utveckling och lärande... 5 2 Mål: Förskolan stimulerar och utmanar barnens

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) 1 Vasaskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I vår verksamhetsplan

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 339 Mörbyskolan

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 339 Mörbyskolan Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 339 Mörbyskolan 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 5 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 5 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Enebybergs RE (läå 2012/2013) Brageskolan/Enebyskolan/Hagaskolan

Kvalitetsdokument 2013, Enebybergs RE (läå 2012/2013) Brageskolan/Enebyskolan/Hagaskolan Kvalitetsdokument 2013, Enebybergs RE (läå 2012/2013) Brageskolan/Enebyskolan/Hagaskolan Innehållsförteckning 1 Re 331 Brage/Eneby/Haga... 3 2 Inledande frågor... 3 2.1 Utvecklingsområden på skolan...

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Mörbyskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Mörbyskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Mörbyskolan (läå 2013/2014) 1 Mörbyskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I skolans arbetsplan

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012, Grundskola. Re 337 Kevingeskolan

Kvalitetsdokument 2012, Grundskola. Re 337 Kevingeskolan Kvalitetsdokument 2012, Grundskola Re 337 Kevingeskolan Innehållsförteckning 1 Resultatrapportering och analys... 3 1.1 Resultat på nationella prov...3 1.2 Antalet elever som når kunskapsmålen i åk 6...4

Läs mer

Verksamhetsuppföljning förskola

Verksamhetsuppföljning förskola Datum 2015-06-17 Bilaga 2 Anna Maria Svensson Kvalitetsansvarig Verksamhetsuppföljning förskola Verksamhetsuppföljning är en viktig del i förskolans och barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete.

Läs mer

Nominering till Kvalitetsutmärkelse i Danderyd Bästa förskola Bästa skola

Nominering till Kvalitetsutmärkelse i Danderyd Bästa förskola Bästa skola Nominering till Kvalitetsutmärkelse i Danderyd 2017 Bästa förskola Bästa skola Utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse i Danderyd 2017 Kvalitetsutmärkelsen riktas till förskolor och skolor som med nytänkande,

Läs mer

Vendestigens Förskola och Skola AB. Kvalitetsdokument 2012/2013 Grundskola

Vendestigens Förskola och Skola AB. Kvalitetsdokument 2012/2013 Grundskola Kvalitetsdokument 2012/2013 Grundskola Enhetens namn: Rektor: Eva Ekendahl Inledande frågor 1.1 Utvecklingsområden på skolan Beskriv vilka skolans främsta utvecklingsområden är och hur ni arbetar med dem

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Finspångs kommun kommun@finspang.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn i Hällestad skola i Finspångs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola IL j^ Skolinspektionen Dnr 43-2017:5419 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Beslut för grundskola och grundsärskola

Beslut för grundskola och grundsärskola Skolinspektionen Beslut 2014-10-15 Leksands kommun Rektorn vid Sammilsdalskolan Beslut för grundskola och grundsärskola efter tillsyn i Sammilsdalskolan i Leksands kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-14 Lunaskolan Rektorn vid Lunaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Lunaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av målstyrning.

Revisionsrapport Granskning av målstyrning. Revisionsrapport Granskning av målstyrning. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Härjedalens Kommun 23 januari 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Granskningsresultat... 3 3. Bedömning

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5175 Kristna skolföreningen i Malmö Org.nr. 846002-6654 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Mariaskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

el% Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Karlstads kommun Beslut Dnr :5371

el% Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Karlstads kommun Beslut Dnr :5371 el% Beslut Karlstads kommun barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Karlstads kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Beslut

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Floda Friskoleförening Rektorn vid Floda friskola karinb@flodafriskola.se för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Floda friskola i Katrineholms kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03

Läs mer

Beslut för fritidshem, grundskola och grundsärskola

Beslut för fritidshem, grundskola och grundsärskola Beslut 2013-02-25 Stockholms kommun registrator.utbildning@stockholm.se Rektorn vid Kungsholmens grundskola ulf.berg@stockholm.se Beslut för fritidshem, grundskola och grundsärskola efter tillsyn av Kungsholmens

Läs mer

Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1

Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1 Rapport resultat elev- och föräldraenkät 2015 Grundskola, Förskoleklass och Fritidshem Innehållsförteckning Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1 Bakgrund...

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Kevingeskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Kevingeskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Kevingeskolan (läå 2013/2014) 1 Kevingeskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 Ett av våra prioriterade

Läs mer

Uppföljning betyg och ämnesprov årskurs 3,6 och 9 grundskolan Piteå kommun 2012

Uppföljning betyg och ämnesprov årskurs 3,6 och 9 grundskolan Piteå kommun 2012 Uppföljning betyg och ämnesprov årskurs 3,6 och 9 grundskolan Piteå kommun 2012 Anette Christoffersson Utvecklingsledare Sid 1 Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete... 4 Nationella och lokala styrdokument...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan

Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan Regelbunden tillsyn i Kungsbacka kommun Älvsåkersskolan Dnr 43-2009:399 Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola r% Beslut Dnr 44-2014:7787 Freinetskolan Mimer Ekonomisk Förening Org.nr. 769602-1117 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Freinetskolan Mimer belägen i Norrtälje kommun 2(10) Tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn Beslut Dnr 43-2014:8037 Kungsörs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kungsörs kommun 2(10) Tillsyn i Kungsörs kommun har genomfört tillsyn av Kungsörs kommun under våren 2015.

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012/2013 Danderyds Montessoriskola

Kvalitetsdokument 2012/2013 Danderyds Montessoriskola Kvalitetsdokument 2012/2013 Danderyds Montessoriskola 1.1 Utvecklingsområden på skolan skolans främsta utvecklingsområden Skolan har arbetat vidare med arbetsron och förankringen av denna hos eleverna

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut Skolinspektionen 2015-01-26 Pysslingen Förskolor och Skolor AB Rektorn vid Alfaskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Alfaskolan i Solna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

Kvalitetsdokument 2015, Grundskola Kevingeskolan

Kvalitetsdokument 2015, Grundskola Kevingeskolan Kvalitetsdokument 2015, Grundskola Kevingeskolan Innehållsförteckning 1 Re 337 Kevingeskolan... 3 1.1 Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.2 Resultatrapportering och analys... 5 1.3 Övriga frågor... 8 1.4

Läs mer

Resultatprofil. Läsåret Thunmanskolan

Resultatprofil. Läsåret Thunmanskolan Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Thunmanskolan Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation... 4 2. Kontinuitet av elever...

Läs mer

Dnr :5302, :5303, :5305, :5306, :5307, :5308, :5310

Dnr :5302, :5303, :5305, :5306, :5307, :5308, :5310 Skolinspektionen 2018-01-08 Dnr 43-2017:5302, 43-2017:5303, 43-2017:5305, 43-2017:5306, 43-2017:5307, 43-2017:5308, 43-2017:5310 Bollebygds kommun kommunenabollebygd.se för förskolan, fritidshemmet, förskoleklassen,

Läs mer

Huvudmannens delredovisning avseende utveckling av utbildningen i förskoleklass och grundskola

Huvudmannens delredovisning avseende utveckling av utbildningen i förskoleklass och grundskola 2016-04-12 Handläggare Lisa Ringqvist Fanny Adebrink Ewa Norrström Anette Ekholm Avdelning styrning och kvalitet Skolinspektionen Huvudmannens delredovisning avseende utveckling av utbildningen i förskoleklass

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10921 Gällivare kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gällivare kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Datum 2013-09-05 1 (11) Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Danderyds kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Danderyds kommun Beslut 2 (6) Tillsyn i Danderyds kommun har genomfört tillsyn av Danderyds kommun under Tillsynen av huvudmannen

Läs mer

Vad är analys? Principer för analys (1) Analysen utgår från underlagen från uppföljning och utvärdering

Vad är analys? Principer för analys (1) Analysen utgår från underlagen från uppföljning och utvärdering Uppföljning, utvärdering och analys i systematiska kvalitetsarbete och dokumentation Några principer, begrepp och frågor i anslutning till arbetet med analys i det systematiska kvalitetsarbetet. En utvecklad

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Beslut Dnr :4175. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Hannaskolan i Örebro

Beslut Dnr :4175. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Hannaskolan i Örebro Beslut 2011-03-17 Dnr 44-2010:4175 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Hannaskolan i Örebro Beslut Tillsyn i Hannaskolan 2011-03-17 2 (7) Dnr 44-2010:4175 Stiftelsen Hannaskolan Tillsyn

Läs mer

Nationella prov åk 3, 6 och 9. Betyg åk 6, 9, gymnasieskola och vuxenutbildning MÅLUPPFYLLELSE I FÖRHÅLLANDE TILL RIKET

Nationella prov åk 3, 6 och 9. Betyg åk 6, 9, gymnasieskola och vuxenutbildning MÅLUPPFYLLELSE I FÖRHÅLLANDE TILL RIKET Nationella prov åk 3, 6 och 9 Betyg åk 6, 9, gymnasieskola och vuxenutbildning MÅLUPPFYLLELSE I FÖRHÅLLANDE TILL RIKET Nämndens mål: All verksamhet i förskola och skola skall bedrivas så att barn, elever

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 335 Vasaskolan

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 335 Vasaskolan Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 335 Vasaskolan 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 5 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 5 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende elever, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN

SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN Sammanfattat av Annie Alström, klass 9EA, Västerskolan, 2011 I den här broschyren kan du som elev på grundskolan, specialskolan,

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012/2013. Grundskola: Ösbyskolan Rektor: Inger Högberg

Kvalitetsdokument 2012/2013. Grundskola: Ösbyskolan Rektor: Inger Högberg Kvalitetsdokument 2012/2013 Grundskola: Ösbyskolan Rektor: Inger Högberg 1 Innehållsförteckning 1 Inledande frågor... 3 1.1 Utvecklingsområden på skolan... 3 1.2 Framgångsfaktorer och goda exempel... 4

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen 2013-04-25 Stockholms kommun Rektorn vid Sofia skola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Sofia skola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 43-2018:6865 Sjöbo kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sjöbo kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut Dnr

Läs mer

utbildningsgarantier

utbildningsgarantier utbildningsgarantier förskola/skola/fritidshem förskola... lla en ra h s få s o s o ti! utbildningsgaran Hultsfreds kommuns förskolor Du som vårdnadshavare kan förvänta dig att ditt barn ska ges möjlighet

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 214-21 Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem v Beslut Skolinspektionen 2014-11-12 Stiftelsen Islamiska skolan in fo@islamiskaskolan.com Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Islamiska skolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-04-30 Jönköpings kommun Rektorn vid Kålgårdsskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Kålgårdsskolan i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 2015-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade område läsåret 2015-2016... 3 Förväntansdokument... 6 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Utbildningsinspektion i Matteusskolan, förskoleklass, grundskola årskurs 1 9 och obligatorisk särskola årskurs 6 10

Utbildningsinspektion i Matteusskolan, förskoleklass, grundskola årskurs 1 9 och obligatorisk särskola årskurs 6 10 1 Utbildningsinspektion i Stockholms kommun Matteusskolan Dnr 53-2006:962 Utbildningsinspektion i Matteusskolan, förskoleklass, grundskola årskurs 1 9 och obligatorisk särskola årskurs 6 10 Innehåll Inledning...1

Läs mer

Uppföljning av skolresultat - VT 2019

Uppföljning av skolresultat - VT 2019 s. 1 (6) FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR OCH FRITID 2019-07-30 Vår referens: Svenjohan Davidson Direkttel: 040-641 13 42 E-post: Svenjohan Davidson@lomma.se Diarienr: BUN/2018:186 Er referens:

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11365 Kastellskolan Org.nr. 888000-8365 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Kastellskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9517 Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Atheneskolan belägen i Gotlands kommun 2 (8) Tillsyn i Atheneskolan har genomfört

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5110 Freinetskolan Kastanjen ekonomisk förening Org.nr. 769600-0590 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Freinetskolan Kastanjen belägen i Botkyrka kommun 2 (9) Tillsyn i

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-05-08 Jönköpings kommun Rektorn vid Rosenlundsskolan F-6 Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Rosenlundsskolan F-6 i Jönköpings kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn i Skolinspektionen Dnr 43-2017:5354 Härryda kommun utbildning@harryda.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rävlandaskolan 2 i Härryda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2011-01-20 Dnr 43-2010 :852 Beslut för grundskola efter tillsyn i Falkenbergsskolan i Kalmar kommun Skolbeslut Tillsyn i Falkenbergsskolan 2011-01-20 2 (8) Dnr 43-2010: 852 Rektorerna vid Falkenbergsskolan

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-05-03 Stockholms kommun Rektorn vid Kämpetorpsskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Kämpetorpsskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Information om det systematiska kvalitetsarbetet

Information om det systematiska kvalitetsarbetet Anita Rune - P6AR01 E-post: anita.rune@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2013-09-09 Dnr: 2013/2541-BaUN- 013 Barn- och ungdomsnämnden Information om det systematiska kvalitetsarbetet Ärendebeskrivning

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 1 (4) Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag Org.nr. 556471-5729 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Beslut Tillsyn i Sorgenfriskolan 2010-10-13 Dnr 43-2009:3755 Skolbeslut för grundskola efter tillsyn av Sorgenfriskolan i stadsdel Södra Innerstaden i Malmö kommun Beslut Tillsyn i Sorgenfriskolan 2010-10-13

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:9438 Föreningen Backaskolan Org.nr. 846500-1777 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Backaskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan IUP och omdöme me i Skollagen 2010:800 10 kap. Grundskolan [ ] Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare ha ett utvecklingssamtal

Läs mer

Den nya skollagen 2010:800

Den nya skollagen 2010:800 Den nya skollagen 2010:800 - avsnitt som berör r grundskolan 3 kap. Barns och elevers utveckling mot målen Barnens och elevernas lärande och personliga utveckling 3 Alla barn och elever ska ges den ledning

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-04-17 Fria Maria Barnskola Rektorn vid Fria Maria Barnskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Fria Maria Barnskola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Enkät i gymnasieskolan

Enkät i gymnasieskolan Enkät i gymnasieskolan Rapporten innehåller totalresultatet för årskurs 2 i gymnasiet för Stockholms län och Håbo kommun för kommunala och fristående gymnasieskolor // SIDAN 1 Fakta om undersökningen På

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen 2013-02-26 Stockholms kommun regis1rator@utbildnmg.stocldiolm.se Rektorn vid Langbrodalsskolan Patrik Björk aa02876@stockholm.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Långbrodalsskolan

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Förslag till åtgärder

Förslag till åtgärder Förslag till åtgärder www.ljungby.se Kommunala grundskolan i Ljungby kommun Nycketal www.ljungby.se Andelen elever i åk 3 i den kommunala grundskolan som klarat samtliga delprov på nationella prov i matematik

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Regelbunden tillsyn i Landskrona kommun Västervångskolan Dnr 53-2008:1776 Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1-9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola, Elevverket

Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola, Elevverket Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola, Elevverket Innehållsförteckning 1 Inledande frågor... 3 1.1 Utvecklingsområden på skolan... 3 1.2 Framgångsfaktorer och goda exempel... 5 1.3 Hur ser det systematiska

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Beslut Bergsjö Centralskola Skolvägen 9 820 70 Bergsjö 2010-11-04 Skolbeslut för grundskola efter tillsyn av Bergsjö Centralskola i Nordanstigs kommun 2010-11-05 Skolbeslut Tillsyn i Bergsjö Centralskola

Läs mer

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Ängbyskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Ekebyhovskolan

Regelbunden tillsyn i Ekebyhovskolan Regelbunden tillsyn i Ekerö kommun Ekebyhovskolan Dnr 43-2009:675 Regelbunden tillsyn i Ekebyhovskolan F-9 Grundsärskola 1-10 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Ekerö kommun under september

Läs mer

PM 2010-04-22 Rev 2010-05-11. DANDERYDS KOMMUN Barn och - utbildningsnämnden Lena Wallin och Monica Olsson BUN 2010/0067

PM 2010-04-22 Rev 2010-05-11. DANDERYDS KOMMUN Barn och - utbildningsnämnden Lena Wallin och Monica Olsson BUN 2010/0067 -04-22 Rev -05-11 1(15) BUN /0067 Resultat av föräldra- och elevenkät genomförd i februari Bakgrund och syfte Enkätundersökningen är ett led i det kvalitetsarbete som pågår i kommunen genom olika former

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut Skolinspektionen 2012-10-10 Ulricehamns kommun komrmon@ulricehaita-i.se Rektorn vid Gällstads skola, Marbäcks skola, Tvärreds skola och Vegby skola maria.persson@ulricehamn,se Beslut för grundskola

Läs mer