Vt-14 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vt-14 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3"

Transkript

1 Vt-14 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3

2 Namn: Personnummer: Telefonnummer: (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION: Denna handbok tillhör studenten och är ett samlingsdokument för all verksamhetsförlagd utbildning (VFU) under utbildningen. Dokumentet ska visas upp vid examination. Syftet med VFU-dokumentationen är att studentens progression ska tydliggöras. Kommentarerna bör formuleras utifrån de målbeskrivningar som finns för varje VFU och utifrån ett samtal med studenten. Det är viktigt att fokusera på studentens förmåga som blivande pedagog. Syftet med kommentarerna är att ge ett bedömningsunderlag för kursansvarig på lärarutbildningen. I de fall det råder tveksamhet eller om studenten inte uppnår gällande VFU-mål, ska alltid en kontakt tas med lärarutbildningen (kursansvarig eller VFU-ansvarig). Information om utbildningen finns i Utbildningsplanen. Observera att under varje mål ska VFU-läraren kommentera och motivera, gärna med konkreta exempel, hur studenten har nått målet.

3 UTBILDNINGSVETENSKAPLIG KÄRNA (UVK) 1 Kurs: Utbildningsvetenskaplig kärna för grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, I. Ladokkod: 11F310 (6.0). Kursansvarig: VFU-plats : ht vt år Terminens VFU-period: Placering: (Grundskolans namn, telefonnummer och årskurs där VFU har utförts) Mina personliga mål: För godkänd VFU i UVK 1 krävs förmåga att kunna utveckla en lärarkompetens. Detta innebär att studenten skall: (Kryssa i rutan för de mål och kriterier som du bedömer att studenten har uppnått) VFU-läraren motiverar/kommenterar, gärna med konkreta exempel, hur studenten har nått målet. MÅL: Ha kännedom om sekretessbestämmelser, visa vuxenansvar, etablera kontakt med barn/elever och leda enskilda moment i den verksamhetsförlagda utbildningen i förskoleklass och grundskolans årskurs Tar en ledarroll och visar intresse och engagemang för läraruppdraget - Leda enskilda moment - Anpassa sitt språk och sin kommunikation efter vad barn/elever och situationen kräver

4 MÅL: Ta ställning till sitt yrkesval i en sammanhängande verksamhetsförlagd utbildning i förskoleklass och grundskolans årskurs I förhållande till styrdokument/yrkesetiska principer. MÅL: Kommunicera kursinnehållet med elever och yrkesverksamma. Vi (VFU-lärare och student) har haft mittvfusamtal Studentens underskrift och datum: VFU-lärarens kommentarer till studentens måluppfyllelse, formulerade utifrån ordval i målbeskrivningen. Skriv på nedanstående rader. I de fall det råder tveksamhet eller om studenten inte uppnår ovanstående VFU-mål, ska alltid en kontakt tas med lärarutbildningen (kursansvarig eller VFU-ansvarig). Skriv också gärna, tillsammans med studenten, gemensamma tankar kring studentens fortsatta utvecklingsmål.

5 (fortsätter på baksidan/bilaga) Studenten har uppnått målen inte uppnått målen Studentens underskrift och datum: Studenten har fullgjort sin närvaroplikt. Ja Nej (Detta innebär 100 % närvaro) OMRÅDESDAG (hösttermin) alternativt STARK-dag (vårtermin) Datum: Studenten har deltagit i program varit på VFU-plats Rubrik för program: Underskrift eller signatur: (Av programansvarig/vfu-samordnare/vfu-lärare) Underskrift av granskande lärare på Institutionen för pedagogik och datum:

6 ÄMNES- OCH ÄMNESDIDAKTISKA STUDIER 1 Kurser: Grundläggande svenska för lärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans åk 1-3, 1. Ladokkod: 11F321 (3.0) samt Grundläggande matematik för lärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans åk 1-3, 1. Ladokkod: 11F322 (3.0) Kursansvarig: VFU-plats: ht vt år Terminens VFU-period: Placering: (Grundskolans namn, telefonnummer och årskurs där VFU har utförts) Mina personliga mål: För godkänd VFU i Ämnes- och ämnesdidaktiska studier 1 krävs förmåga att kunna utveckla en lärarkompetens. Detta innebär att studenten skall: (Kryssa i rutan för de mål som du bedömer att studenten har uppnått) VFU-läraren motiverar/kommenterar, gärna med konkreta exempel, hur studenten har nått målet. MÅL: Utifrån teorier och metoder rörande läs- och skrivutveckling och genom ett inkluderande förhållningssätt, samt med stöd i aktuella styrdokument och i samråd med VFU-lärare planera, genomföra, dokumentera och utvärdera undervisning i svenska med fokus på måluppfyllelse för alla barn/elever i förskoleklass och årskurs 1 (11F321).

7 MÅL: Med utgångspunkt i teorier om läs- och skrivutveckling planera, genomföra, dokumentera och analysera observationer och intervjuer rörande barns sätt att tillägna sig skriftspråket (11F321). MÅL: Utifrån teorier och metoder rörande matematikutveckling och genom ett inkluderande förhållningssätt, samt med stöd i aktuella styrdokument och i samråd med VFU-lärare planera, genomföra, dokumentera och utvärdera undervisning i matematik med fokus på måluppfyllelse för alla barn/elever i förskoleklass och årskurs 1 (11F322). MÅL: Genomföra och analysera intervjuer med barn/elever gällande taluppfattning samt konstruera, använda och analysera resultaten av utvärderingsverktyg för såväl produktsom processutvärdering gällande taluppfattning och matematiska begrepp samt problematisera aktuell forskning kring bedömning och utvärdering av elevers visade kunskaper (11F322). MÅL: Kommunicera kursens innehåll med elever och yrkesverksamma (11F321 och 11F322). Vi (VFU-lärare och student) har haft mittvfusamtal Studentens underskrift och datum:

8 VFU-lärarens kommentarer till studentens måluppfyllelse, formulerade utifrån ordval i målbeskrivningen. Skriv på nedanstående rader. I de fall det råder tveksamhet eller om studenten inte uppnår ovanstående VFU-mål, ska alltid en kontakt tas med lärarutbildningen (kursansvarig eller VFU-ansvarig). Skriv också gärna, tillsammans med studenten, gemensamma tankar kring studentens fortsatta utvecklingsmål. (fortsätter på baksidan/bilaga) Studenten har uppnått målen inte uppnått målen Studentens underskrift och datum: Studenten har fullgjort sin närvaroplikt. Ja Nej (Detta innebär 100 % närvaro)

9 OMRÅDESDAG (hösttermin) alternativt STARK-dag (vårtermin) Datum: Studenten har deltagit i program varit på VFU-plats Rubrik för program: Underskrift eller signatur: (Av programansvarig/vfu-samordnare/vfu-lärare) Underskrift av granskande lärare på Institutionen för pedagogik och datum:

10 ÄMNES- OCH ÄMNESDIDAKTISKA STUDIER 2 Kurs: Grundläggande svenska för grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans åk 1-3, II. Ladokkod: 11F335 (3.0). Engelska för grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3. Ladokkod: 11F330 (3.0) Grundläggande matematik för grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans åk 1-3, II. Ladokkod: 11F331 (3.0). Kursansvariga: VFU-plats: ht vt år Terminens VFU-period: Placering: (Grundskolans namn, telefonnummer och årskurs där VFU har utförts) Mina personliga mål: För godkänd VFU i Ämnes- och ämnesdidaktiska studier 2 krävs förmåga att kunna utveckla en lärarkompetens. Detta innebär att studenten skall: (Kryssa i rutan för de mål som du bedömer att studenten har uppnått) VFU-läraren motiverar/kommenterar, gärna med konkreta exempel, hur studenten har nått målet. MÅL: Kritiskt förhålla sig till innehållet i de nationella styrdokument som är relevanta för svenskämnet och svenska som andraspråk i åk F-3, problematisera den ämnes- och kunskapssyn som kommer till uttryck i dessa samt planera undervisning med utgångspunkt i kursplanernas målbeskrivningar och kunskapskrav (11F335).

11 MÅL: Behärska och didaktiskt tillämpa för undervisningen i svenska samt svenska som andraspråk relevanta grammatiska begrepp (11F335). MÅL: Med stöd av VFU-lärare planera, genomföra och utvärdera undervisning i svenska vid minst 3 lektioner med siktet inställt på måluppfyllelse för alla barn/elever i grundskolan åk. F-3 utifrån styrdokument och uppvisa didaktisk medvetenhet i val av innehåll och arbetsmetoder (11F335). MÅL: Uppvisa förmåga att nyanserat bedöma elevers lärande och formulera mål med fokus på elevens kunskapsutveckling (11F335). MÅL: Anpassa sitt språk och sin kommunikation efter vad elev och situationen kräver (11F335). MÅL: Kommunicera kursens innehåll med elever och yrkesverksamma (11F335, 11F331 och 11F330).

12 MÅL: Använda digitala redskap för såväl eget lärande som i arbetet med elever (11F331). MÅL: Planera, genomföra och bedriva undervisning i matematik i grundskolans år F-3 vid minst tre undervisningstillfällen utifrån medvetna didaktiska val av innehåll och metoder så att hänsyn tas till individuella differenser vid elevers lärande i matematik (11F331). MÅL: Didaktiskt tillämpa för undervisning i matematik relevanta matematiska idéer och begrepp (11F331). MÅL: Uppvisa förmåga att nyanserat bedöma barns/elevers lärande och tillsammans med elever formulera mål som på olika sätt motiverar till lärande (11F331). MÅL: Genomföra observationer i klassrumsundervisningen kring formativ bedömning (11F331).

13 MÅL: Med stöd av VFU-lärare planera, genomföra och utvärdera minst tre engelsklektioner med siktet inställt på måluppfyllelse för alla barn/elever i grundskolan åk F-3 utifrån styrdokument och uppvisa didaktisk medvetenhet i val av innehåll och arbetsmetoder (11F330). MÅL: Bedöma och analysera elevers kunskaper och färdigheter utifrån kursplanen i engelska (11F330). MÅL: Genomföra barn/elevintervjuer i anslutning till engelskämnet (11F330). MÅL: Variera och anpassa sitt språk både muntligt och skriftligt med hänsyn till syfte och mottagare (11F330). MÅL: Använda IKT som ett verktyg i engelskundervisningen (11F330).

14 Vi (VFU-lärare och student) har haft mittvfusamtal Studentens underskrift och datum: VFU-lärarens kommentarer till studentens måluppfyllelse, formulerade utifrån ordval i målbeskrivningen. Skriv på nedanstående rader. I de fall det råder tveksamhet eller om studenten inte uppnår ovanstående VFU-mål, ska alltid en kontakt tas med lärarutbildningen (kursansvarig eller VFU-ansvarig). Skriv också gärna, tillsammans med studenten, gemensamma tankar kring studentens fortsatta utvecklingsmål. (fortsätter på baksidan/bilaga) Studenten har uppnått målen inte uppnått målen Studentens underskrift och datum:

15 Studenten har fullgjort sin närvaroplikt. Ja Nej (Detta innebär 100 % närvaro) OMRÅDESDAG (hösttermin) alternativt STARK-dag (vårtermin) Datum: Studenten har deltagit i program varit på VFU-plats Rubrik för program: Underskrift eller signatur: (Av programansvarig/vfu-samordnare/vfu-lärare) Underskrift av granskande lärare på Institutionen för pedagogik och datum:

16 UTBILDNINGSVETENSKAPLIG KÄRNA (UVK) 2 Kurs: Utbildningsvetenskaplig kärna för grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, II. Ladokkod: 11F342 (1.0). Kursen genomförs inte under ht-13. Kursansvarig: VFU-plats: ht vt år Terminens VFU-period: Placering: (Grundskolans namn, telefonnummer och årskurs där VFU har utförts) Mina personliga mål: För godkänd VFU i UVK 2 krävs förmåga att kunna utveckla en lärarkompetens. Detta innebär att studenten skall: (Kryssa i rutan för de mål och kriterier som du bedömer att studenten har uppnått) VFU-läraren motiverar/kommenterar, gärna med konkreta exempel, hur studenten har nått målet. MÅL: Formulera mål, planera, genomföra, dokumentera, bedöma och utvärdera verksamhet i förskoleklass och grundskolans åk 1-3 utifrån ett inkluderande perspektiv och en yrkesetisk medvetenhet. MÅL: Aktivt söka samverkan med kollegor under verksamhetsförlagd utbildning.

17 MÅL: Kommunicera kursinnehållet med elever och yrkesverksamma. Vi (VFU-lärare och student) har haft mittvfusamtal Studentens underskrift och datum: VFU-lärarens kommentarer till studentens måluppfyllelse, formulerade utifrån ordval i målbeskrivningen. Skriv på nedanstående rader. I de fall det råder tveksamhet eller om studenten inte uppnår ovanstående VFU-mål, ska alltid en kontakt tas med lärarutbildningen (kursansvarig eller VFU-ansvarig). Skriv också gärna, tillsammans med studenten, gemensamma tankar kring studentens fortsatta utvecklingsmål. (fortsätter på baksidan/bilaga)

18 Studenten har uppnått målen inte uppnått målen Studentens underskrift och datum: Studenten har fullgjort sin närvaroplikt. Ja Nej (Detta innebär 100 % närvaro) OMRÅDESDAG (hösttermin) alternativt STARK-dag (vårtermin) Datum: Studenten har deltagit i program varit på VFU-plats Rubrik för program: Underskrift eller signatur: (Av programansvarig/vfu-samordnare/vfu-lärare) Underskrift av granskande lärare på Institutionen för pedagogik och datum:

19 Revideras inför Ht-14 (kursen är ej aktiv Vt-14). ÄMNES- OCH ÄMNESDIDAKTISKA STUDIER 3 Kurs: Samhällsorienterande ämnen för grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3. Ladokkod: 11F350 (1.1). Kursansvarig: VFU-plats: ht vt år Terminens VFU-period: Placering: (Grundskolans namn, telefonnummer och årskurs där VFU har utförts) Mina personliga mål: För godkänd VFU i ämnes- och ämnesdidaktiska studier 3 krävs förmåga att kunna utveckla en lärarkompetens. Detta innebär att studenten skall: (Kryssa i rutan för de mål och kriterier som du bedömer att studenten har uppnått) VFUläraren motiverar/kommenterar, gärna med konkreta exempel, hur studenten har nått målet. MÅL: Planera, genomföra och utvärdera en serie lektioner i ett tematiskt arbete kring valt SO-ämne utifrån aktuell didaktisk forskning och styrdokumentens krav. MÅL: Kommunicera kursinnehållet med elever och yrkesverksamma.

20 MÅL: Använda bedömning och värdering som stöd för elevers utveckling och lärande på ett sätt som överensstämmer med mål och syfte för verksamheten. Vi (VFU-lärare och student) har haft mittvfusamtal Studentens underskrift och datum: VFU-lärarens kommentarer till studentens måluppfyllelse, formulerade utifrån ordval i målbeskrivningen. Skriv på nedanstående rader. I de fall det råder tveksamhet eller om studenten inte uppnår ovanstående VFU-mål, ska alltid en kontakt tas med lärarutbildningen (kursansvarig eller VFU-ansvarig). Skriv också gärna, tillsammans med studenten, gemensamma tankar kring studentens fortsatta utvecklingsmål. (fortsätter på baksidan/bilaga)

21 Studenten har uppnått målen inte uppnått målen Studentens underskrift och datum: Studenten har fullgjort sin närvaroplikt. Ja Nej (Detta innebär 100 % närvaro) OMRÅDESDAG (hösttermin) alternativt STARK-dag (vårtermin) Datum: Studenten har deltagit i program varit på VFU-plats Rubrik för program: Underskrift eller signatur: (Av programansvarig/vfu-samordnare/vfu-lärare) Underskrift av granskande lärare på Institutionen för pedagogik och datum:

22 ÄMNES- OCH ÄMNESDIDAKTISKA STUDIER 4 Kurs: Naturorienterande ämnen och teknik för grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans åk.1-3, 22,5 hp. Ladokkod: 11F360 (1.2). Multimodalitet i undervisning för grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans åk.1-3, 7,5 hp. Ladokkod: 12F365 (1.1). Kursansvarig: Närvaro fältdagar Kurs: Datum: Student: Fältdagarna innehåller ingen handledning eller omdöme från VFU-läraren. Studenten har varit på VFU-plats 5 dagar. Fältuppgift: Förskola/Skola Kommun/Kommundel VFU-lärare Datum Underskrift Lämna blanketten till kursansvarig lärare i den kurs där fältdagarna ingår. Spara en kopia i din VFU-dokumentation.

23 OMRÅDESDAG (hösttermin) alternativt STARK-dag (vårtermin) Datum: Studenten har deltagit i program varit på VFU-plats Rubrik för program: Underskrift eller signatur: (Av programansvarig/vfu-samordnare/vfu-lärare) Underskrift av granskande lärare på Institutionen för pedagogik och datum:

24 Fyll i vilka terminer du, som student, fått möjlighet att delta i nedanstående aktiviteter. termin föräldramöte utvecklingssamtal med elev och föräldrar planeringsdagar samtal med rektor/motsvarande om organisation, budget, utveckling och ledning av skolan annat utöver ordinarie VFU-aktiviteter. Beskriv på raderna nedanför.

Ht-15 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3

Ht-15 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3 Ht-15 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3 Namn: Personnummer: Telefonnummer: E-mail (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION: Denna VFU-dokumentation

Läs mer

Ht-15 VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE

Ht-15 VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE Ht-15 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE Namn: Personnummer: Telefonnummer: E-mail (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION: Denna VFU-dokumentation

Läs mer

Vt-15 VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE

Vt-15 VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE Vt-15 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE Namn: Personnummer: Telefonnummer: E-mail (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION: Denna handbok

Läs mer

Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Ht-16 Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ÄMNES- OCH ÄMNESDIDAKTISKA STUDIER Kurs: Engelska för grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3,

Läs mer

Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Ht-16 Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ÄMNES- OCH ÄMNESDIDAKTISKA STUDIER Kurs: Grundläggande engelska för grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6, I,

Läs mer

Ht-15 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE FÖR FRITIDSHEM

Ht-15 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE FÖR FRITIDSHEM Ht-15 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE FÖR FRITIDSHEM Namn: Personnummer: Telefonnummer: E-mail (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION:

Läs mer

Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Ht-16 Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ÄMNES- OCH ÄMNESDIDAKTISKA STUDIER Kurs: Tillval: Bild för grundlärare med inriktning mot fritidshem 30 hp. Ladokkod: 11GF31 (5.0) Kurs:

Läs mer

Student Personnummer UTKAST

Student Personnummer UTKAST Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Årskurs eller ålder på barngruppen Telefonnummer Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer kademin för bibliotek, information, pedagogik och IT BEDÖMNINGSNDERLG FÖR VERKSMHETSFÖRLGD TBILDNING (VF) Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VF-lärare Namn Telefonnummer E-post

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer BEDÖMNINGSNDERLG FÖR VERKSMHETSFÖRLGD TBILDNING (VF) kademin för bibliotek, information, pedagogik och IT Student Namn Personnummer Kurs Registrerad på kurs: C46E50 C46M50 Kursansvarig VF-lärare Namn Telefonnummer

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Registrerad på kurs: C46E50 C46M50 Kursansvarig VF-lärare Namn elefonnummer E-post VF-placering elefonnummer Enhetens namn Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten

Läs mer

VFU-brev för CF3S80 och för CF3M80 vt-19

VFU-brev för CF3S80 och för CF3M80 vt-19 VFU-information i kurserna CF3S80 och CF3M80, termin 8, lärarutbildning för grundlärare F-3 1 2019-03-28 VFU-brev för CF3S80 och för CF3M80 vt-19 Till VFU- lärare i de två delkurserna Matematik med didaktisk

Läs mer

Personnummer. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur

Personnummer. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro VFU-period Studenten

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Högskolan i Borås Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT Sektionen för förskollärarutbildning Sektionen för lärarutbildning.

Högskolan i Borås Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT Sektionen för förskollärarutbildning Sektionen för lärarutbildning. Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Personnummer. Som VFU-lärare lämnar jag detta dokument som underlag för bedömning av VFU.

Personnummer. Som VFU-lärare lämnar jag detta dokument som underlag för bedömning av VFU. Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Personnummer. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur

Personnummer. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro VFU-period Studenten

Läs mer

Personnummer. Som VFU-lärare lämnar jag detta dokument som underlag för bedömning av VFU.

Personnummer. Som VFU-lärare lämnar jag detta dokument som underlag för bedömning av VFU. Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Personnummer. Som VFU-lärare lämnar jag detta dokument som underlag för bedömning av VFU.

Personnummer. Som VFU-lärare lämnar jag detta dokument som underlag för bedömning av VFU. Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer kademin för bibliotek, information, pedagogik och IT BEDÖMNINGSNDERLG FÖR VERKSMHETSFÖRLGD TBILDNING (VF) CVK10 Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VF-lärare Namn Telefonnummer

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

I kurserna ingår tre veckors VFU vecka

I kurserna ingår tre veckors VFU vecka VFU-information i kurserna Svenska med didaktisk inriktning I, 15hp Matematik med didaktisk inriktning I, 15hp Termin 2, Grundlärarutbildning F-3 2019-01-30 Bästa VFU-lärare! Tack för att du ställer upp

Läs mer

LSU210, Specialpedagogiskt perspektiv på skriftspråksutveckling och matematisk begreppsutveckling pedagogiska konsekvenser, 15 högskolepoäng.

LSU210, Specialpedagogiskt perspektiv på skriftspråksutveckling och matematisk begreppsutveckling pedagogiska konsekvenser, 15 högskolepoäng. = Gäller fr.o.m. vt 10 LSU210, Specialpedagogiskt perspektiv på skriftspråksutveckling och matematisk begreppsutveckling pedagogiska konsekvenser, 15 högskolepoäng. Becoming Litterate and Numerate in a

Läs mer

Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6, 240 hp

Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6, 240 hp 1 (7) Utbildningsplan för: Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6, 240 hp Primary School teacher education programme 4-6 Allmänna data om programmet Programkod

Läs mer

ÄKPP11 ÄMNESLÄRARPROFESSIONEN I SAMHÄLLE OCH SKOLA VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (7,5 HP)

ÄKPP11 ÄMNESLÄRARPROFESSIONEN I SAMHÄLLE OCH SKOLA VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (7,5 HP) ÄKPP11 ÄMNESLÄRARPROFESSIONEN I SAMHÄLLE OCH SKOLA VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (7,5 HP) VT-15 Till studenter och handledare Den praktiska delen av lärarutbildningen har alltid inneburit ett tillfälle

Läs mer

Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp

Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp 1 (7) Utbildningsplan för: Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp Primary School teacher education programme 1-3, preschool Allmänna

Läs mer

Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp

Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp 1 (7) Utbildningsplan för: Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp Primary School teacher education programme 1-3, preschool Allmänna

Läs mer

Ämnesblock matematik 112,5 hp

Ämnesblock matematik 112,5 hp 2011-12-15 Ämnesblock matematik 112,5 hp för undervisning i grundskolans år 7-9 Ämnesblocket omfattar ämnesstudier inklusive ämnesdidaktik om 90 hp, utbildningsvetenskaplig kärna 7,5 hp och VFU 15 hp.

Läs mer

LNM110, Matematik i barnens värld 30 högskolepoäng

LNM110, Matematik i barnens värld 30 högskolepoäng Gäller fr.o.m. vt 10 LNM110, Matematik i barnens värld 30 högskolepoäng Mathematics for Teachers in Preeschool and Primary school, 30 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

LMN120, Matematik för lärare, tidigare åldrar 30 högskolepoäng

LMN120, Matematik för lärare, tidigare åldrar 30 högskolepoäng Gäller fr.o.m. vt 10 LMN120, Matematik för lärare, tidigare åldrar 30 högskolepoäng Mathematics for teachers in Primary School, 30 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

LMS210, Människa, natur och samhälle för lärare 2, 30 högskolepoäng

LMS210, Människa, natur och samhälle för lärare 2, 30 högskolepoäng LMS210, Människa, natur och samhälle för lärare 2, 30 högskolepoäng Man, Nature and Society 2 for Teachers in Primary School, 30 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap.

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap. Riktlinjer för VFU5 141014 Sektionen för lärarutbildning Camilla Kristén Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom Förskollärarutbildningen UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap

Läs mer

LSU160, Hinder för lärande och pedagogiska konsekvenser, 15 högskolepoäng

LSU160, Hinder för lärande och pedagogiska konsekvenser, 15 högskolepoäng Gäller fr.o.m. vt 11 LSU160, Hinder för lärande och pedagogiska konsekvenser, 15 högskolepoäng Impediments for Learning and Pedagogical Consequences, 15 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1.

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER L920SP Verksamhetsförlagd utbildning 2 för ämneslärare i spanska åk 7-9, 7,5 högskolepoäng Teaching Practice 2 for Teachers in Secondary School Year 7-9, 7.5 higher

Läs mer

Bedömningsunderlag VFU allmänna uppgifter

Bedömningsunderlag VFU allmänna uppgifter Bedömningsunderlag VFU allmänna uppgifter Studenten ansvarar för att dokumentet kommer respektive lärarutbildare till handa. Student: Lärarutbildare på partnerområdet: Skola: Ort: Telefon/arb: Telefon/hem:

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR MATEMATISKA VETENSKAPER

INSTITUTIONEN FÖR MATEMATISKA VETENSKAPER INSTITUTIONEN FÖR MATEMATISKA VETENSKAPER L921MA Verksamhetsförlagd utbildning 2 för lärare åk 7-9 i matematik, 7,5 högskolepoäng Teaching Practice 2 for Teachers in Secondary School Year 7-9 in Mathematics,

Läs mer

Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6, 240 hp

Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6, 240 hp 1 (7) Utbildningsplan för: Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6, 240 hp Primary School teacher education programme 4-6 Allmänna data om programmet Programkod

Läs mer

Kompletterande pedagogisk utbildning Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU

Kompletterande pedagogisk utbildning Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Kursens namn och kurskod: Kompletterande pedagogisk utbildning Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Verksamhetsförlagd utbildning 1 (7,5) hp,

Läs mer

Den verksamhetsförlagda utbildningen i ämneslärarprogrammet

Den verksamhetsförlagda utbildningen i ämneslärarprogrammet 2013-09-12 Programrådet för ämneslärarexamen inom nämnden för lärarutbildning Den verksamhetsförlagda utbildningen i ämneslärarprogrammet Syftet med detta dokument är att på ett kortfattat sätt beskriva

Läs mer

Gäller från: HT 2018 Fastställd: Ändrad: Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik

Gäller från: HT 2018 Fastställd: Ändrad: Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik Utbildningsplan för Ämneslärarprogram med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9 och med inriktning mot arbete i gymnasieskolan Teacher Education Programme for Secondary School and Upper Secondary

Läs mer

Grundlärarprogrammet 4-6 Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU

Grundlärarprogrammet 4-6 Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Grundlärarprogrammet 4-6 Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Engelska för grundlärare, 4-6, verksamhetsförlagd utbildning (VFU), 973G40, 4,5hp:

Läs mer

Läsa-skriva-räkna-garantin i praktiken. utifrån nationellt kartläggningsmaterial, bedömningsstöd och prov, från förskoleklass till årskurs 3

Läsa-skriva-räkna-garantin i praktiken. utifrån nationellt kartläggningsmaterial, bedömningsstöd och prov, från förskoleklass till årskurs 3 Läsa-skriva-räkna-garantin i praktiken utifrån nationellt kartläggningsmaterial, bedömningsstöd och prov, från förskoleklass till årskurs 3 Nationellt kartläggningsmaterial, bedömningsstöd och prov En

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan. GRUNDLÄRARPROGRAMMET FRITIDSHEM För studenter antagna fr.o.m. H 11 (reviderad )

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan. GRUNDLÄRARPROGRAMMET FRITIDSHEM För studenter antagna fr.o.m. H 11 (reviderad ) UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan GRUNDLÄRARPROGRAMMET FRITIDSHEM För studenter antagna fr.o.m. H 11 (reviderad 161206) 1 2 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens

Läs mer

Utbildningsplan för Högskolepoäng ECTS credits

Utbildningsplan för Högskolepoäng ECTS credits Utbildningsplan för Ämneslärarprogram med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9 och med inriktning mot arbete i gymnasieskolan Teacher Education Programme for Secondary School and Upper Secondary

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning II,

Verksamhetsförlagd utbildning II, 2019-02-22 Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik KURSBESKRIVNING för kursen Verksamhetsförlagd utbildning II, Kompletterande pedagogisk utbildning 7,5 hp (kurskod

Läs mer

Versamhetsförlagd utbildning 1

Versamhetsförlagd utbildning 1 Versamhetsförlagd utbildning 1 Grundlärarprogrammet F-3 7.5 hp. OAU 195 Grundlärarprogrammet 4-6 7.5 hp. OAU 194 Uppläggning 15:30-17:00 Bakgrundsinformation Kurspresentation- Studiehandledning Betygsgradering,

Läs mer

Lärarutbildningsnämnden Svenska språket. Kursplan

Lärarutbildningsnämnden Svenska språket. Kursplan Dnr: FL 2009/27 Lärarutbildningsnämnden Svenska språket Kursplan Beslut om inrättande av kursen Kursplanen är fastställd av Lärarutbildningsnämnden, 2009-06-04 och gäller från höstterminen 2009 vid Karlstads

Läs mer

Bedömningsmatris med kriterier för U/G/VG på VFU

Bedömningsmatris med kriterier för U/G/VG på VFU Bedömningsmatris med kriterier för U/G/VG på VFU Betyg U/G/VG på VFU Studenter som har påbörjat sin utbildning i januari 2015 eller senare omfattas av nationella bestämmelser gällande betyg på VFU, se

Läs mer

Ämneslärarprogram i dans kompletterande pedagogisk utbildning, 90 hp Teacher Education Programme in dance, Supplementary Study Programme, 90 credits

Ämneslärarprogram i dans kompletterande pedagogisk utbildning, 90 hp Teacher Education Programme in dance, Supplementary Study Programme, 90 credits UTBILDNINGSPLAN Fastställd: 2011-12-08 Gäller från: HT12 Ämneslärarprogram i dans kompletterande pedagogisk utbildning, 90 hp Teacher Education Programme in dance, Supplementary Study Programme, 90 credits

Läs mer

Riktlinjer (till kursledare) fo r VFUdokument

Riktlinjer (till kursledare) fo r VFUdokument Riktlinjer (till kursledare) fo r VFUdokument info r VFU-kurs. Fo rskolla rarprogrammet Introduktion I samband med införandet av ny lärarutbildning beslöt lärarutbildningsnämnden att utveckla generella

Läs mer

EXAMINA PÅ GRUNDNIVÅ ELLER AVANCERAD NIVÅ

EXAMINA PÅ GRUNDNIVÅ ELLER AVANCERAD NIVÅ Promemoria 2010-05-12 Utbildningsdepartementet Universitets- och högskoleenheten Per Klingbjer Telefon 08-405 16 66 Mobil 070-265 50 03 Telefax 08-723 17 52 E-post per.klingbjer@education.ministry.se Examensbeskrivning

Läs mer

Att vara VFU-lärare. Handledning och Bedömning av studenter under VFU Karin Löfström

Att vara VFU-lärare. Handledning och Bedömning av studenter under VFU Karin Löfström Att vara VFU-lärare Handledning och Bedömning av studenter under VFU Karin Löfström Lärarutbildningen idag och VFU Regleringen av Lärarutbildningen - Nationellt - vid Örebro universitet Uppdraget som VFU-lärare

Läs mer

Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling!

Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling! Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling! Utöver dig själv som handledare är en ytterligare person involverad i VFU-kursen: VFU-lärare är lärare vid Södertörns högskola och

Läs mer

Grundlärarprogrammet F-3 och 4-6 Riktlinjer för slut-vfu

Grundlärarprogrammet F-3 och 4-6 Riktlinjer för slut-vfu Uppdaterat 20171226 Grundlärarprogrammet F-3 och 4-6 Riktlinjer för slut-vfu 7,5 hp VFU inom UVK 6: Utvecklings- och utvärderingsarbete 15 hp Syftet med den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) är att

Läs mer

Kompletterande pedagogisk utbildning Omdömesformulär på egen skola angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU

Kompletterande pedagogisk utbildning Omdömesformulär på egen skola angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Kompletterande pedagogisk utbildning Omdömesformulär på egen skola angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Kursens namn och kurskod: Verksamhetsförlagd utbildning

Läs mer

Kursbeskrivning UM7026

Kursbeskrivning UM7026 Kursbeskrivning UM7026 Verksamhetsförlagd utbildning IV Grundlärarprogrammet med inriktning mot årskurs 4-6 VT 2019 Version 2018-12-03 1 Kursansvarig, lärare och administrativ personal Kursansvarig: Inger

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE YRKESLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. ht 2011, och reviderad för antagna fr. o. m 2015

UTVECKLINGSGUIDE YRKESLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. ht 2011, och reviderad för antagna fr. o. m 2015 UTVECKLINGSGUIDE YRKESLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. ht 2011, och reviderad för antagna fr. o. m 2015 1 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens huvudsyfte

Läs mer

LNM110, Matematik i barnens värld 30 högskolepoäng

LNM110, Matematik i barnens värld 30 högskolepoäng Gäller fr.o.m. vt 11 LNM110, Matematik i barnens värld 30 högskolepoäng Mathematics for Teachers in Preeschool and Primary school, 30 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar

VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar Anna-Karin Björling, Planeringsavdelningen, Stockholms universitet Samverkanskonferensen 2013-10-10 Syfte Likvärdighet vad gäller förväntade studieresultat

Läs mer

Välkommen till VFU - lärarträff Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Delkurs 4, 7,5 högskolepoäng inom Utbildningsvetenskaplig kärna I Hösten 2018

Välkommen till VFU - lärarträff Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Delkurs 4, 7,5 högskolepoäng inom Utbildningsvetenskaplig kärna I Hösten 2018 Välkommen till VFU - lärarträff Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Delkurs 4, 7,5 högskolepoäng inom Utbildningsvetenskaplig kärna I Hösten 2018 2018-10-03 1 Innehållet idag: Framtidens lärarutbildning

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR MATEMATISKA VETENSKAPER

INSTITUTIONEN FÖR MATEMATISKA VETENSKAPER INSTITUTIONEN FÖR MATEMATISKA VETENSKAPER L920MA Verksamhetsförlagd utbildning 2 för lärare åk 7-9 i matematik, 7,5 högskolepoäng Teaching Practice 2 for Teachers in Secondary School Year 7-9, 7.5 higher

Läs mer

Riktlinjer (till kursledare) fo r VFUdokument

Riktlinjer (till kursledare) fo r VFUdokument Riktlinjer (till kursledare) fo r VFUdokument info r VFU-kurs. Grundla rarprogrammet 4-6 Introduktion I samband med införandet av ny lärarutbildning beslöt lärarutbildningsnämnden att utveckla generella

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE YRKESLÄRARPROGRAMMET. För studenter antagna fr.o.m. ht 2011

UTVECKLINGSGUIDE YRKESLÄRARPROGRAMMET. För studenter antagna fr.o.m. ht 2011 UTVECKLINGSGUIDE YRKESLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. ht 2011 Utvecklingsguiden som redskap för lärande Syftet med den här utvecklingsguiden är att tydliggöra utvecklandet av lärarstudentens

Läs mer

Tack för att du handleder våra studenter i deras verksamhetsförlagda utbildning!

Tack för att du handleder våra studenter i deras verksamhetsförlagda utbildning! Tack för att du handleder våra studenter i deras verksamhetsförlagda utbildning! I detta dokument finner du först information om vilka uppgifter du förväntas utföra som handledare se s. 1. Därefter följer

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER LG20FR Verksamhetsförlagd utbildning 2 för gymnasielärare i franska, 7,5 högskolepoäng Teaching Practice 2 for Teachers of French in Upper Secondary School, 7.5

Läs mer

Riktlinjer för VFU verksamhetsförlagd utbildning

Riktlinjer för VFU verksamhetsförlagd utbildning LHS Akademin för Lärande, Humaniora och Samhälle Riktlinjer för VFU verksamhetsförlagd utbildning Poäng: 4,5 hp VFU inom ramen för 30hp Kurs: Matematik för grundlärare åk F-3 Kursplan: MA3005 VFU-period:

Läs mer

Grundlärarprogrammet F-3 och 4-6 Riktlinjer för slut-vfu

Grundlärarprogrammet F-3 och 4-6 Riktlinjer för slut-vfu Grundlärarprogrammet F-3 och 4-6 Riktlinjer för slut-vfu 7,5 hp VFU inom UVK 6: Utvecklings- och utvärderingsarbete 15 hp Syftet med den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) är att förankra lärarutbildningen

Läs mer

Examensbeskrivning 2014-12-12 Diarienummer MIUN 2011/986

Examensbeskrivning 2014-12-12 Diarienummer MIUN 2011/986 Examensbeskrivning 2014-12-12 Diarienummer MIUN 2011/986 ÄMNESLÄRAREXAMEN DEGREE OF BACHELOR OF SCIENCE IN SECONDARY EDUCATION DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN SECONDARY EDUCATION DEGREE OF BACHELOR OF SCIENCE

Läs mer

Riktlinjer fo r VFU verksamhetsfo rlagd utbildning

Riktlinjer fo r VFU verksamhetsfo rlagd utbildning LHS Akademin för Lärande, Humaniora och Samhälle Riktlinjer fo r VFU verksamhetsfo rlagd utbildning Poäng: 4,5 hp VFU inom ramen för 30hp Kurs: Matematik för grundlärare åk F-3 Kursplan: MA3005 VFU-period:

Läs mer

Grundlärare i fritidshem Fritidspedagogik Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU

Grundlärare i fritidshem Fritidspedagogik Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Kursens namn och kurskod: Grundlärare i fritidshem Fritidspedagogik Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Skolans namn och kommun Studentens namn:

Läs mer

Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning KPU

Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning KPU Akademin för utbildning, kultur och kommunikation Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning KPU Namn: (Textat) Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) 1 Tillhörande: Studentens namn Personnummer

Läs mer

Bedömningsunderlag för verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Bedömningsunderlag för verksamhetsförlagd utbildning (VFU) 1 Umeå universitet Fakultetsnämnden för lärarutbildning Bedömningsunderlag för verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Studentens namn: Lokal lärarutbildare: Ansvarig universitetslärare: Kurs: Termin: Partnerområde/skola:

Läs mer

Programschema för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp

Programschema för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp Programschema för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp Programkod: Gäller för läsåret 2019/2020 Om programschemat Varje utbildningsprogram

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET

UTVECKLINGSGUIDE FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET UTVECKLINGSGUIDE FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. H 11 Version augusti 2015 1 2 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens huvudsyfte är att erbjuda

Läs mer

Progression i VFU-kurserna i Ämneslärarprogrammet

Progression i VFU-kurserna i Ämneslärarprogrammet Progression i VFU-kurserna i Ämneslärarprogrammet Studenten ges utrymme att utveckla handlingskompetens genom att pröva, lyckas, misslyckas och utvecklas vidare i en självreflekterande process. Undersökande

Läs mer

Riktlinjer för VFU- verksamhetsförlagd utbildning för grundlärare F-3 och 4-6

Riktlinjer för VFU- verksamhetsförlagd utbildning för grundlärare F-3 och 4-6 LHS Akademin för lärande, humaniora och samhälle Avdelning: Lärarutbildningen 2017-08-18 Riktlinjer för VFU- verksamhetsförlagd utbildning för grundlärare och Inom ramen för 15 hp, UVK 1 Den professionella

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK5: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap.

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK5: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap. Riktlinjer för VFU5 170125 Akademin för Lärande Humaniora och Samhälle Mia Paulsson Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom Förskollärarutbildningen UVK5: Sociala relationer, konflikthantering

Läs mer

LSA220, Samhällskunskap för lärare 3: Samhälle och individ, 15 högskolepoäng

LSA220, Samhällskunskap för lärare 3: Samhälle och individ, 15 högskolepoäng Gäller fr.o.m. vt 10 LSA220, Samhällskunskap för lärare 3: Samhälle och individ, 15 högskolepoäng Civics for Teachers in Secondary Schools, Unit 3: Society and Individual, 15 higher education credits credits

Läs mer

Programschema för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp

Programschema för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp Programschema för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 hp Programkod: Gäller för läsåret 2017/2018 Programschemat är granskat av utbildningsledare

Läs mer

LIMP34, Betygsättning, didaktik och VFU, 15 högskolepoäng Grading, Didactics and Internship, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

LIMP34, Betygsättning, didaktik och VFU, 15 högskolepoäng Grading, Didactics and Internship, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Konstnärliga fakulteten LIMP34, Betygsättning, didaktik och VFU, 15 högskolepoäng Grading, Didactics and Internship, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Utbildningsnämnden

Läs mer

Handbok för Verksamhetsförlagd utbildning Lärarutbildningen Högskolan i Borås 2013-2014

Handbok för Verksamhetsförlagd utbildning Lärarutbildningen Högskolan i Borås 2013-2014 Handbok för Verksamhetsförlagd utbildning Lärarutbildningen Högskolan i Borås 2013-2014 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK 1 Innehåll Inledning... 3 En ny lärarutbildning... 3 VFU- organisation... 5 Uppdrags-

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE GRUNDLÄRARPROGRAMMET FRITIDSHEM. För studenter antagna fr.o.m. H 11

UTVECKLINGSGUIDE GRUNDLÄRARPROGRAMMET FRITIDSHEM. För studenter antagna fr.o.m. H 11 UTVECKLINGSGUIDE GRUNDLÄRARPROGRAMMET FRITIDSHEM För studenter antagna fr.o.m. H 11 Utvecklingsguiden som redskap för lärande Syftet med den här utvecklingsguiden är att tydliggöra utvecklandet av lärarstudentens

Läs mer

Institutionen för hälsa och lärande Yrkeslärarprogrammet

Institutionen för hälsa och lärande Yrkeslärarprogrammet Institutionen för hälsa och lärande Yrkeslärarprogrammet 2014-08-05 Underlag för bedömning av verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Kurs: Pedagogiska processer verksamhetsförlagd utbildning, 15hp, ht 2014

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (10) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6MN039 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan GRUNDLÄRARPROGRAMMET F-3 och 4-6 För studenter antagna fr.o.m. H 11 (reviderad 161206) 1 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens

Läs mer

Lärarutbildningen 90hp/180hp

Lärarutbildningen 90hp/180hp Fördjupningsämne Lärarutbildningen 90hp/180hp Lärarutbildningen, Malmö högskola www.mah.se/lut/sol Inledning Lärarutbildningen 90 hp/180 hp vänder sig till de som vill bli lärare och har studerat ämnen

Läs mer

Förskollärarprogrammet Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU

Förskollärarprogrammet Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Förskollärarprogrammet Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Kursens namn och kurskod: Teknik och Naturvetenskap Inne, ute, borta och hemma, Verksamhetsförlagd

Läs mer

Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning

Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning Akademin för utbildning, kultur och kommunikation Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning Namn: (Textat) Förskollärarprogrammet Grundlärarprogrammet f-3 Grundlärarprogrammet åk 4-6 Ämneslärarprogrammet

Läs mer

Kursbeskrivning UM89UU. Verksamhetsförlagd utbildning 15 hp ULV-studenter Vt 2014

Kursbeskrivning UM89UU. Verksamhetsförlagd utbildning 15 hp ULV-studenter Vt 2014 Kursbeskrivning UM89UU Verksamhetsförlagd utbildning 15 hp ULV-studenter Vt 2014 Kursansvarig och administrativ personal Kursansvarig: Veronica Jatko Kraft veronica.jatko@mnd.su.se 08 1207 6623 Kursadministratör:

Läs mer

Handlingsplan för att upptäcka, utreda och stödja elever i behov av särskilt stöd på Himlaskolan.

Handlingsplan för att upptäcka, utreda och stödja elever i behov av särskilt stöd på Himlaskolan. Handlingsplan för att upptäcka, utreda och stödja elever i behov av särskilt stöd på Himlaskolan. Reviderad och upprättad 3/9-12 Inledning All personal på Himlaskolan ska arbeta för att motverka att barn

Läs mer

Utbildningsplan För Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 högskolepoäng

Utbildningsplan För Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 högskolepoäng Akademin för utbildning och ekonomi Utbildningsplan För Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, 240 högskolepoäng Programkod: Inriktningskod: Nivå:

Läs mer

Utbildningsplan för ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet

Utbildningsplan för ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet Utbildningsplan för ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet 1. Identifikation och grundläggande uppgifter Antal högskolepoäng: 270/300/330 Nivå: Avancerad Programkoder: LAÄ7N, LAÄGN, LAMGY, LAM79

Läs mer

VFU 2, ämnesstudier, Förskollärare, 7,5 hp

VFU 2, ämnesstudier, Förskollärare, 7,5 hp VFU 2, ämnesstudier, Förskollärare, 7,5 hp Studiehandledning HT 2016 Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier 1 Kursens syfte och mål Syftet med den verksamhetsförlagda utbildningen

Läs mer

VFU. Välkommen till Att undervisa i åk 4-6, 6.0hp Ht 2014

VFU. Välkommen till Att undervisa i åk 4-6, 6.0hp Ht 2014 UMEÅ UNIVERSITET Lärarutbildningen Inst. för Språkstudier Kursansv: Ingalill Gustafsson 090-786 5067 ingalill.gustafsson@sprak.umu.se 2014 08 30 Studieadministratör: Johanna Palm, 090-786 6457 Kurskod:6LÄ046

Läs mer