K V. B A S I L I K A N, S : T N I K O L A I

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "K V. B A S I L I K A N, S : T N I K O L A I"

Transkript

1 T I L L Ä G G T I L L P L A N B E S K R I V N I N G Tillägg till stadsplan 756 för K V. B A S I L I K A N, S : T N I K O L A I Halmstad, HALMSTADS KOMMUN Plan 1101 K Standardförfarande, KS 2015/0557 Kommunstyrelsen Laga kraft Samhällsbyggnadskontoret Halmstads kommun Box 153, Halmstad Besöksadress: Rådhuset Tel Fax

2 PLANPROCESSEN Planering och byggande regleras av Plan- och bygglag (PBL) SFS 2010:900. Grundläggande är att främja en samhällsutveckling med jämlika och goda sociala levnadsförhållanden samt en god och långsiktigt hållbar livsmiljö för människorna i dag och för kommande generationer. Framtagandet av en detaljplan kan se olika ut beroende på komplexiteten i ärendet. Det vanligaste är standardförfarande. I de fall planfrågan är av begränsad betydelse kan detaljplanen hanteras med ett begränsat förfarande och vid komplexa ärenden används ett utökat förfarande. Gemensamt för alla processer är att berörda alltid ges möjlighet till insyn och medverkan genom samråd. Tillägg till stadsplan 756 för kv Basilikan handläggs med standardförfarande enligt PBL 5 kap 6. Efter samrådet sammanställs och kommenteras de inkomna synpunkterna i en samrådsredogörelse. Därefter skickas det eventuellt reviderade förslaget ut för granskning. Inkomna synpunkter från granskningen sammanställs i ett granskningsutlåtande. Förfrågan från exploatör Samråd Granskning Antagande Laga kraft Exploatören inkommer med en förfrågan om möjlig utbyggnad inom ett område. Kommunen tar ställning till om ett planarbete skall inledas. Förfrågan kan även initieras från kommunen. Förslag till detaljplan arbetas fram. Under samrådet hålls oftast ett allmänt möte och allmänhet och berörda ges möjlighet att inkomma med skriftliga synpunkter på förslaget. Det reviderade planförslaget sänds ut för slutlig granskning. Här ges allmänhet och berörda en ny möjlighet att lämna synpunkter på förslaget. Granskningsutlåtande upprättas. Detaljplanen antas av kommunstyrelsen. Överklagandetiden är tre veckor, räknat från den dag det justerade protokollet tillkännages genom anslag. Om ingen har överklagat eller om överklagandet avslås vinner planen laga kraft. Det betyder att planen kan genomföras. Samrådsredogörelse upprättas. 2 (9) ANTAGANDEH A N D L I N G

3 INNEHÅLL 2 PLANPROCESSEN 4 INLEDNING 5 MILJÖBEDÖMNING 6 TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN 8 FÖRUTSÄTTNINGAR, FÖRSLAG OCH KONSEKVENSER 8 TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER 9 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 3 ( 1 0 )

4 INLEDNING PLANHANDLINGAR Till tillägget hör följande handlingar: Detta tillägg med behovsbedömning Samrådsredogörelse Fastighetsförteckning, Granskningsutlåtande Tillägget ska adderas till följande handlingar: Planhandlingar för Stadsplan 756 för Kv Basilikan, S:t Nikolai, TILLÄGGETS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syfte Syftet med tillägget är att upphäva de fastighetsindelningsbestämmelser som finns för kvarteret Basilikan i centrala Halmstad. Huvuddrag Sökande vill kunna stycka av och bebygga lucktomt (se bild på nästa sida), som är en del av fastigheten Basilikan 15. Åtgärden är i linje med gällande detaljplans intentioner, men strider mot gällande detaljplan vad avser tomtindelningen. För att genomföra avsedd åtgärd behöver gällande fastighetsindelningsbestämmelser upphävas. Fastighetsindelningsbestämmelserna upphävs för hela kvarteret. TILLÄGGETS HANDLÄGGNING Uppdrag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott har gett samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att genom tillägg till gällande stadsplan pröva ett upphävande av gällande tomtindelningar för kv. Basilikan. PLANDATA Lägesbestämning och areal Den lucktomt som avses avstyckas och bebyggas enligt gällande stadsplan (detaljplan) redovisas i bild på nästa sida. Önskad avstyckning är c:a 650m² och ingår idag i fastigheten Basilikan 15. Kvarteret Basilikan ligger i korsningen där Brogatan/Stenvinkelsgatan och Karl XI:s väg möts, i närheten av Stora torg i centrala Halmstad. Markägoförhållanden Fastigheterna inom Kv Basilikan är i privat ägo. 4 (10)

5 Kv Basilikan 5 Önskad avstyckning Kv Basilikan 15 4 MILJÖBEDÖMNING Till nästa generation ska vi kunna lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen är lösta. Riksdagen har antagit 16 miljökvalitetsmål. Inga miljömål bedöms direkt eller indirekt beröras av detta tillägg. Behovsbedömning Enligt PBL 4 kap 34 samt Miljöbalken SFS 1998:808 skall detaljplaner, vars genomförande kan antas innebära betydande miljöpåverkan, miljöbedömas och en miljökonsekvensbeskrivning upprättas. Behovsbedömningen är den analys som leder fram till ställningstagandet om en miljöbedömning behöver göras eller inte. I detta tillägg bedöms det av följande skäl inte behövas någon vidare process med miljökonsekvensbeskrivning: Tillägget till gällande stadsplan är av ringa omfattning och effekten av att ta bort tomtindelning i gällande stadsplan för kv Basilikan, S:t Nikolai medför en möjlighet att förtäta kvarteret i enlighet med detaljplanens syfte. Denna ändring bedöms inte ge upphov till någon betydande påverkan på miljön, hälsan, säkerhet eller hushållningen med mark, vatten eller andra resurser. Tillägget till gällande stadsplan bedöms ej påverka riksintressen, skyddsområden, naturreservat eller andra överordnade intressen som kan anses vara betydande. Tillägget innebär inte en ändring av användningen av området till verksamhet som kräver tillstånd enligt Förordningen (SFS 1998:905) om miljökonsekvensbeskrivning. Ställningstagande Ett genomförande av tillägg till gällande stadsplan 756 för kv Basilikan, S:t Nikolai anses inte medföra betydande påverkan på miljön, hälsan eller hushållningen med mark, vatten eller andra resurser varför en miljökonsekvensbeskrivning inte har upprättats. 5 ( 1 0 )

6 TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN PLANER OCH PROGRAM Översiktsplan/fördjupad översiktsplan I översiktsplanen Framtidsplan 2030, ingår kv Basilikan i oförändrad tätortsbebyggelse. Gällande detaljplaner Tillägget sker för gällande stadsplan för kv Basilikan, S:t Nikolai (756/25). Laga kraft Genomförandetiden för stadsplanen har löpt ut. Markremsa som ska vara tillgänglig för gemensamhetsanläggning (möjlig nödutrymning) Del av gällande plankarta. Streckad linje markerar önskad avstyckning av fastighet Basilikan 15. Förutom gårdsytan anger detaljplanen att även en markremsa i nordvästra delen av Basilikan 15 vara tillgänglig för gemensamhetsanläggning (nödutrymningsväg). Gällande tomtindelning För kvarteret Basilikan finns det två tomtindelningar. - Förslag till tomtindelning av kv Basilikan, upprättad 1963 (T645). - Förslag till ändring av tomtindelning för del av kv. Basilikan, upprättad 1965 (T658). Tomtindelning T645 gäller för fastighet Basilikan 4 och 5. Tomtindelning T658 gäller för fastighet Basilikan 10, 11 och 15. Tomtindelning är idag att betrakta som fastighetsindelningsbestämmelser och är en del av gällande detaljplan enligt plan- och bygglagen. 6 (10)

7 Tomtindelningskarta T645. Tomtindelningskarta T658. Streckad linje markerar önskad avstyckning av fastighet Basilikan 15. RIKSINTRESSE OCH FÖRORDNANDE Inga riksintressen eller förordnanden berörs. Planområdet gränsar till Halmstads innerstad som är av riksintresse för kulturminnesvården. 7 ( 1 0 )

8 FÖRUTSÄTTNINGAR, FÖRSLAG OCH KONSEKVENSER Tomtindelningar syftar i regel till att skapa och bevara en bestämd struktur i ett kvarter. I det aktuella fallet är dock kvarterets struktur i hög grad säkerställd genom andra bestämmelser i detaljplanen. Kvarteret är till största delen utbyggt och de fyra äldre, kulturhistoriskt intressanta, byggnader som ligger inom kvarteret (bevarandeklass B enligt Kulturmiljö Hallands inventering av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse) är skyddade genom bestämmelser i gällande detaljplan. Kulturmiljövärdena bedöms inte påverkas av att berörda tomtindelningar tas bort och att ny fastighetsbildning görs möjlig. Att utnyttja de byggrätter som återstår i kvarteret Basilikan ligger i linje med kommunens ambition om fler bostäder och förtätning i stadens centrala delar. Tomtindelningen föreslås därför upphävas då den kan ha en hämmande effekt på utbyggnaden i de luckor som återstår i kvarteret. BRANDSKYDD Utrymningsväg Inom kvarteret Basilikan finns idag ett flertal nöjeslokaler, varav vissa har sin nödutrymning in mot gården. Intentionen i gällande detaljplan är att nödutrymning ska kunna ske mot Stenvinkelsgatan i norr. I den nordvästra fastighetsgränsen på Basilikan 15 anger gällande detaljplan därför att marken ska vara tillgänglig för gemensamhetsanläggning (se kartbild på sidan 6). En gemensamhetsanläggning för gården finns idag där fastigheterna Basilikan 10, 11 och 15 ingår. Denna gemensamhetsanläggning omfattar dock endast innergården och inte markremsan för utrymning mot Stenvinkelsgatan. Fastigheten Basilikan 4, som idag innehåller nöjeslokaler med utrymningsväg mot innergården och vidare ut till Stenvinkelsgatan via Basilikan 15, ingår inte i gemensamhetsanläggningen. För att säkerställa utrymningsväg för dessa verksamheter på Basilikan 4 ska ett servitut bildas till förmån för Basilikan 4 över fastigheten Basilikan 15. Servitutet bör bildas senast i samband med planerad avstyckning av Basilikan 15 och ska innehålla krav på åtkomlig utrymningsväg som inte hindras av låsta grindar eller andra hinder. Räddningstjänstens åtkomlighet Fastigheterna Basilikan 10, 11 och 15 ingår idag i en gemensamhetsanläggning för gårdsytan dem emellan. Enligt beviljat bygglov för befintlig bebyggelse på fastigheten Basilikan 15 är det en förutsättning att brandförsvarets stegbil kan komma in på gården och företaga nödutrymning från balkong alt. fönster i lägenheter som saknar annan utrymningsväg vid brandtillbud. Markplanering och tillgänglighet avseende trädplantering, grindar, lyktstolpar m.m. anpassas efter detta. Idag finns enkelsidiga lägenheter mot gårdssidan inom Basilikan 15. Gården är inhägnad med låsbar grind och gården är utformad på ett sätt som gör att räddningstjänsten inte kan komma fram. Vid en eventuell brand kan räddningstjänsten inte nå de boende i dessa lägenheter. Det är varje fastighetsägares ansvar att se till att kraven på brandsäkerhet tillgodoses. Om lägenheter endast nås från gårdssidan måste utrymning säkerställas antingen genom att räddningstjänsten kan nå fram eller genom enskilda tekniska lösningar i byggnaderna enligt de krav som finns i Boverkets byggregler (BBR). TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER UPPHÄVANDE AV FASTIGHETSINDELNINGSBESTÄMMELSER Genom detta tillägg till stadsplan 756 för kv Basilikan, S:t Nikolai, laga kraft , upphävs de fastighetsindelningsbestämmelser som redovisas i Förslag till tomtindelning av kv Basilikan, upprättad 1963 (T645) och Förslag till ändring av tomtindelning för del av kv. Basilikan (T658). 8 (10)

9 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga åtgärder som erfordras för ett samarbete och ändamålsenligt genomförande med anledning av tillägg till gällande detaljplan. ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan Samråd - Oktober 2015 Granskning - Januari-Februari 2016 Antagande - Mars 2016 Laga kraft - April 2016 Genomförande Planens genomförandetid är 5 år från den dagen detaljplanen vinner laga kraft. FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR Fastighetsbildning Tillägget innebär att vissa fastighetsbildningsåtgärder görs möjliga då fastighetsindelningsbestämmelserna upphör. Fastighetsbildningsåtgärder prövas vid ansökan om lantmäteriförrättning. Servitut För att säkerställa utrymningsväg för befintliga verksamheter på Basilikan 4 ska ett servitut bildas till förmån för Basilikan 4 över fastigheten Basilikan 15. Servitutet bör bildas senast i samband med planerad avstyckning av Basilikan 15 och ska innehålla krav på åtkomlig utrymningsväg som inte hindras av låsta grindar eller andra hinder. Gemensamhetsanläggning I samband med en eventuell avstyckning av fastigheten Basilikan 15 ska befintlig gemensamhetsanläggning för gården omprövas. Deltagande fastigheter i en gemensamhetsanläggning ansvarar för förvaltningen av det till gemensamhetsanläggningen upplåtna utrymmet i enlighet med vid förrättningen åsatta andelstal. EKONOMISKA FRÅGOR Samtliga byggnationer och anläggningsarbeten inom kvartersmark bekostas av berörd markägare/ exploatör. Kostnader förknippade med eventuella fastighetsbildningsåtgärder samt omprövning av gemensamhetsanläggning bekostas av den/de fastighetsägare som har nytta av åtgärden. Kostnadsfördelning för ombildande av gemensamhetsanläggning fastställs i samband med lantmäteriförrättningen. Kostnader för bildande av servitut till förmån för Basilkan 4 över fastigheten Basilikan 15 (för nödutrymningsväg) bekostas av Basilikan 4 (den som har nytta av åtgärden). Medverkande tjänstemän Detta tillägg är upprättat av Daniel Axelsson FPR/MSA Tengbom (handläggare) och Erik Lönnerholm LAR/MSA Tengbom (uppdragsansvarig). Ändringar efter samrådet har gjorts av Jonna Kignell, planarkitekt, Halmstads kommun. 9 ( 1 0 )

10 Samhällsbyggnadskontoret Cecilia Bergström planchef Jonna Kignell planarkitekt 10 (10)

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Ä N D R I N G AV D E TA L J P L A N K

Ä N D R I N G AV D E TA L J P L A N K Ä N D R I N G AV D E TA L J P L A N 1 3 8 0 K - 6 9 0 Antagandehandling Tillägg till planbesk r ivning till stadsplan 690 för DRIVBÄNKEN 24 m. fl. Väster, HALMSTADS KOMMUN Begränsat förfarande Antagen

Läs mer

Up p hävand e av f a s t i g het s i nd elni n g sb e st äm m e l se r fö r GRE V K RIS TO FFE R 9-1 3

Up p hävand e av f a s t i g het s i nd elni n g sb e st äm m e l se r fö r GRE V K RIS TO FFE R 9-1 3 Ä N D R I N G AV D E TA L J P L A N 1 3 8 0 K - P 3 8 8 F Ö R K V. G R E V K R I S T O F F E R M. M. I H A L M S TA D Up p hävand e av f a s t i g het s i nd elni n g sb e st äm m e l se r fö r GRE V K

Läs mer

Husaren:1 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan för. Enkelt förfarande, KS 2013/0412 Kommunstyrelsen

Husaren:1 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan för. Enkelt förfarande, KS 2013/0412 Kommunstyrelsen TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAG A N D E H A N D L I N G tillhörande ändring av detaljplan för Husaren:1 Maratonvägen 2a mfl, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande, KS 2013/0412 Kommunstyrelsen 2014-01-07

Läs mer

PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för

PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för del av Sådden 4 och 7, Halmstad HALMSTADS KOMMUN Plan E309K Enkelt förfarande, KS 2014/0475 Kommunstyrelsen, 2015-08-18 Laga kraft 2015-09-14 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för Oskarströms fd stationshus, del av Oskarström 3:153 Bildkälla: Kulturmiljö Halland, Bebyggelseinventeringen i Halland Oskarström, HALMSTADS

Läs mer

Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan 1100 K. Standardförfarande, KS 2014/0579 Samhällsbyggnadskontoret

Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan 1100 K. Standardförfarande, KS 2014/0579 Samhällsbyggnadskontoret TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Antagandehandling Tillhörande ändr ing av byggnadsplan för del av Sim långsdalens sam hälle (Breared 1:105, 1:191 och 1:194), Plan 473 Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan

Läs mer

TRÖNNINGE 15:16 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan 890 för. Trönninge, HALMSTADS KOMMUN

TRÖNNINGE 15:16 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan 890 för. Trönninge, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING agård Trönninge Idrottsplats Skola Tuvasgården Östergård AntagandeHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 890 för TRÖNNINGE 15:16 Trönninge, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande,

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8. - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1

Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8. - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1 PLANBESKRIVNING Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8 - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1 Antagandehandling 2018-08-07 PBL 2010:900

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Datum 2016-03-17 Arbetsunderlag/Samråd 2016-05-12 Samrådshandlingar Dnr 87/2016-214 1 (7) Kvarteret Läkaren Ändring av detaljplan: Tillägg till stadsplan arkiv nr D42, samt detaljplanerna arkiv nr D79

Läs mer

Planbeskrivning. Färgaren 33, 34 och 35. Antagandehandling. Ändring av detaljplan 14-MÖL-3005 för. inom Krokslätt i Mölndal

Planbeskrivning. Färgaren 33, 34 och 35. Antagandehandling. Ändring av detaljplan 14-MÖL-3005 för. inom Krokslätt i Mölndal Planbeskrivning Ändring av detaljplan 14-MÖL-3005 för Färgaren 33, 34 och 35 inom Krokslätt i Mölndal Dnr. PU 9/14 Akt nr. 1481K-P2018/2 Antagen av KF: 2018-02-21 Laga kraft: 2018-03-21 Antagandehandling

Läs mer

Ändring av detaljplan (upphävande av tomtindelning) inom fastigheterna Verdandi 9 m fl. i Borlänge kommun, Dalarnas län.

Ändring av detaljplan (upphävande av tomtindelning) inom fastigheterna Verdandi 9 m fl. i Borlänge kommun, Dalarnas län. Diarienr MBN 2015/37936 Plan nr 586 Antagen 2017-06-12 BN Laga kraft 2017-07-07 Ändring av detaljplan (upphävande av tomtindelning) inom fastigheterna Verdandi 9 m fl i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

Upphävande av tomtindelningar genom ändring av detaljplan A369 och stadsplan A165 i Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län

Upphävande av tomtindelningar genom ändring av detaljplan A369 och stadsplan A165 i Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län 2016-11-15 D n r : 2 0 1 5 / 3 7 0 2 S a m r å d s h a n d l i n g Upphävande av tomtindelningar genom ändring av detaljplan A369 och stadsplan A165 i Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Upprättad av miljö- och byggavdelningen Strömsunds kommun 2016-02-25 Reviderad 2016-04-22 2 tillägg till

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av kv Jasminen (115B) inom stadsdelen Mariekälla, Södertälje kommun PLANBESKRIVNING OCH TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER

Ändring av detaljplan för del av kv Jasminen (115B) inom stadsdelen Mariekälla, Södertälje kommun PLANBESKRIVNING OCH TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER Samhällsbyggnadskontoret Ändring av detaljplan för del av kv Jasminen (115B) inom stadsdelen Mariekälla, Södertälje kommun - Upphävande av tomtindelning för fastigheten Jasminen 4 i Södertälje PLANBESKRIVNING

Läs mer

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl.

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. Samrådshandling Dnr:284/2019 2019-06-19 Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. i Köpings tätort, Köpings kommun Planbeskrivning Dnr 284/2019 1 Innehåll Inledning 3 Syfte och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-01-24 21 KS 445/17 Ändring av detaljplan 14-MÖL-3005 för Färgaren 33, 34 och 35, Alfhöjdsgatan Mölndal - godkännande inför antagande Beslut

Läs mer

0486K-M3. Köpmannen 1 och 7, Mariefred Strängnäs Kommun. Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(8) -upphävande av tomtindelning

0486K-M3. Köpmannen 1 och 7, Mariefred Strängnäs Kommun. Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(8) -upphävande av tomtindelning Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(8) Erika Svensson 2018-09-14 Rev Datum DNR: SBN/2018:334 Planarkitekt Planbeskrivning Tillägg till detaljplan 0486K-M3 -upphävande av tomtindelning Tillhörande

Läs mer

OMRÅDE FÖR PLANÄNDRING

OMRÅDE FÖR PLANÄNDRING OMRÅDE FÖR PLANÄNDRING PLANBESKRIVNING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV FAGERSTA 3:2 I RÖNNINGEN Fagersta kommun Västmanlands län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2012-11-07.

Läs mer

(Sylta 1:5) Planbeskrivning. Upphävande av del av. Kungsängen Upplands-Bro kommun. Förenklat förfarande

(Sylta 1:5) Planbeskrivning. Upphävande av del av. Kungsängen Upplands-Bro kommun. Förenklat förfarande 2018-10-08 Samhällsbyggnadskontoret Antagen av Kommunstyrelsen 2018-09-05 123 Laga kraft 2018-10-02 KS 17/0307 Kungsängen Upplands-Bro kommun 8911U Förenklat förfarande Översiktskarta med planområdet markerat

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande Upphävande av tomtindelningar I Ludvika kommun Upprättad i februari Samrådshandling

Planbeskrivning. Tillhörande Upphävande av tomtindelningar I Ludvika kommun Upprättad i februari Samrådshandling Samrådshandling Diarienummer SBN 2018/1461 Tillhörande I Ludvika kommun Upprättad i februari 2019 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA Carlavägen 24 0240-863 10 exp

Läs mer

GETINGE 4:15 OCH 5:26

GETINGE 4:15 OCH 5:26 PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för GETINGE 4:15 OCH 5:26 Göteborgsvägen 703, 707-711, Getinge, HALMSTADS KOMMUN Normalt förfarande, KSU 2014/0133 Kommunstyrelsen 2015-11-24 Laga kraft 2015-12-22

Läs mer

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av fastigheten Gården 1 genom tillägg till detaljplan DA 61, detaljplan för Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2016

Läs mer

UPPHÄVANDE AV TOMTINDELNING ANTAGANDEHANDLING

UPPHÄVANDE AV TOMTINDELNING ANTAGANDEHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: Upphävande av tomtindelning Planförfarande: Förenklat Dnr: EDP 2018.170 Datum: 2019-01-09 Handläggare: Markus Norbäck UPPHÄVANDE AV TOMTINDELNING UPPHÄVANDE AV TOMTINDELNING FÖR KV.

Läs mer

Upphävande av Tomtindelningar/Fastighetsplaner för fastigheterna Krattan 1 och Yxan 1. I Västerviks kommun

Upphävande av Tomtindelningar/Fastighetsplaner för fastigheterna Krattan 1 och Yxan 1. I Västerviks kommun Kallelse/Samrådshandling KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-05-08 Upphävande av Tomtindelningar/Fastighetsplaner för fastigheterna Krattan 1 och Yxan 1. I Västerviks kommun Planbeskrivning

Läs mer

Ramlösa Hälsobrunn mm

Ramlösa Hälsobrunn mm Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av stadsplan (1283K-10684) för Ramlösa Hälsobrunn mm Ramlösa, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 3 augusti 2017 FÖRENKLAT STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Detaljplan för Sunnersta 69:3 Tillägg till gällande detaljplan för del av nordvästra Sunnersta,

Detaljplan för Sunnersta 69:3 Tillägg till gällande detaljplan för del av nordvästra Sunnersta, PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson 2014-04-17 PBN 2013-2006 018-727 47 52 Detaljplan för Sunnersta 69:3 Tillägg till gällande detaljplan för del av nordvästra

Läs mer

GETINGE 4:15 OCH 5:26

GETINGE 4:15 OCH 5:26 PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för GETINGE 4:15 OCH 5:26 Göteborgsvägen 703, 707-711, Getinge, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande, KSU 2014/0133 Samhällsbyggnadskontoret 2015-04-28

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(6) Erika Svensson Rev Datum DNR:2016:1065 Planarkitekt Laga kraft

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(6) Erika Svensson Rev Datum DNR:2016:1065 Planarkitekt Laga kraft Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(6) Erika Svensson 2017-10-16 Rev Datum DNR:2016:1065 Planarkitekt Planbeskrivning Tillhörande: Munken 7, Mariefred Strängnäs Kommun - Upphävande av tomtindelning

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp Stadsbyggnadskontoret Micael Johansson Telefon +46 (0)8-508 27 181 2018-09-19 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp 2017-12502 Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Tillägg nr 3 till planbeskrivning Ändring av detaljplan för Alingsås, fastighetsindelning vid Färgaregatan 9

Tillägg nr 3 till planbeskrivning Ändring av detaljplan för Alingsås, fastighetsindelning vid Färgaregatan 9 Handläggare: Niklas Idesjö, tfn 0322-61 60 64 Dnr 2015.112 211 Samråds/granskningshandling Ändring av detaljplan för Alingsås, fastighetsindelning vid Färgaregatan 9 Tillägg nr 3 till planbeskrivning 2015-04-27

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län

Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län Upphävande av Detaljplan Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län ANTAGEN KS 2015-10-12 LAGA KRAFT 2015-11-05 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2015-09-30

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN Kommunledningskontoret

BURLÖVS KOMMUN Kommunledningskontoret BURLÖVS KOMMUN Kommunledningskontoret Ändring av detaljplan nr 202, i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING inkl. karta och planbestämmelser Ändringen av detaljplanen utgörs

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Ks Lantmäteriet. BESÖKSADRESS Estunavägen 14

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Ks Lantmäteriet. BESÖKSADRESS Estunavägen 14 Upphävande av tomtindelning för kvarteret Skördemannen Ändring av detaljplan för kv. Spetsen, Stjärnan och Skördemannen i Norrtälje stad PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2019-08-09 Ks 19-657 Lantmäteriet

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGAR ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET I HÖGANÄS, HÖGANÄS KOMMUN SKÅNE LÄN

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGAR ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET I HÖGANÄS, HÖGANÄS KOMMUN SKÅNE LÄN KS/2011/653 ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET 1. Stadsplan för område vid Brännerigatan (12-HÖS-311, 32/74) 2. Stadsplan för del av Plöninge 1:17 m.fl. (12-HÖS-486, 1/80) 3. Detaljplan

Läs mer

Ändring av detaljplan för kvarteret Segelmakaren (Upphävande av tomtindelning)

Ändring av detaljplan för kvarteret Segelmakaren (Upphävande av tomtindelning) 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-07 Samhällsbyggnadskontoret Stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan för kvarteret Segelmakaren (Upphävande av tomtindelning) Dnr: 2015-02488-214 Sammanfattning av ärendet

Läs mer

Upphävande av tomtindelning inom del av detaljplan för Bårsta skola (326C)

Upphävande av tomtindelning inom del av detaljplan för Bårsta skola (326C) 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-03-15 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Upphävande av tomtindelning inom del av detaljplan för Bårsta skola (326C) Fastigheten Förstugan 3. vid Gamla Enhörnavägen,

Läs mer

GETINGE 4:15 och 5:26

GETINGE 4:15 och 5:26 PLANBESKRIVNING SA M R ÅD S / G R A N S K N IN G SH AN DLIN G tillhörande detaljplan för GETINGE 4:15 och 5:26 Göteborgsvägen 703, 707-711, Getinge, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande, KSU 2014/0133 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Diarienr: S

Diarienr: S 2019-06-12 Stadsarkitektkontoret Jonathan Pedersén Planarkitekt info@sbbergslagen.se ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 201x-xx-xx Plan nr XXX PLANBESKRIVNING Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för

Läs mer

Ändring genom tillägg till gällande detaljplan för del av kv Rosenberg Fjärdingen 12:5 6.

Ändring genom tillägg till gällande detaljplan för del av kv Rosenberg Fjärdingen 12:5 6. PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Lena Mattsson 2015-06-10 PBN 2014-2595 018-727 46 40 Ändring genom tillägg till gällande detaljplan för del av kv Rosenberg Fjärdingen 12:5 6.

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan...

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING 1! (! 7) TILLÄGG TILL GÄLLANDE DETALJPLAN Detaljplan för VALDEMARSVIK 5:1 del av m.fl. GRÄNNÄS GÅRD Valdemarsviks kommun Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2016-05-10 P 93/15! 1 ! 2(! 7) Gällande detaljplan:

Läs mer

T I L L Ä G G T I L L P L A N B E S K R I V N I N G AR

T I L L Ä G G T I L L P L A N B E S K R I V N I N G AR ANTAGANDEHANDLING 2015-06-02 Tillägg till Stadsplan för fastigheten Holje 2:19 m.fl. Detaljplan för Holje 204:1 m.fl. Ändring av detaljplan för Holje 204:1 m.fl. T I L L Ä G G T I L L P L A N B E S K R

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

Planbeskrivning. Upphävande av del av detaljplan: Strängnäs 2:1 och 3:1 delar av, Finningerondellen, Strängnäs, Strängnäs kommun

Planbeskrivning. Upphävande av del av detaljplan: Strängnäs 2:1 och 3:1 delar av, Finningerondellen, Strängnäs, Strängnäs kommun Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSHANDLING 1(7) Lovisa Andersson Planarkitekt Planbeskrivning Tillägg till detaljplan för: Upphävande av del av detaljplan: Strängnäs 2:1 och 3:1 delar av, Finningerondellen,

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret Antagandehandling

Samhällsbyggnadskontoret Antagandehandling 1 (8) Samhällsbyggnadskontoret Bashir Hajo Stadsarkitekt 0278-251 18 Samh.bygg@ @bollnas.se Antagandehandling 2017-06-20 Dnr 2017-00104 Planbeskrivning Ändring av detaljplaner/upphävande av tomtindelning,

Läs mer

Detaljplan för Librobäck 13:1, ändring genom tillägg av gällande stadsplan för del av Librobäcks industriområde,

Detaljplan för Librobäck 13:1, ändring genom tillägg av gällande stadsplan för del av Librobäcks industriområde, PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Veronica Sjögren 2014-01-15 PBN 2013-342 Detaljplan för Librobäck 13:1, ändring genom tillägg av gällande stadsplan för del av Librobäcks industriområde,

Läs mer

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Samhällsbyggnadsförvaltningen Mars 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt 2012KSM0812 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Del av Bollmora

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

Datum PLANBESKRIVNING. Antagandehandling. Antagen av Bygg- och miljönämnden: Laga kraft:

Datum PLANBESKRIVNING. Antagandehandling. Antagen av Bygg- och miljönämnden: Laga kraft: 1 (6) Datum 2015-10-07 Detaljplan för Ås-Hov 1:49 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Planområdet Antagandehandling Antagen av Bygg- och miljönämnden: 2015-10-29 123 Laga kraft: 2015-11-25 Krokoms

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(9) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande Dnr: 2018-000140 Utökat förfarande Planbeskrivning Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av Essunga kommun Västra Götalands län Samrådshandling Samrådshandling 2019 2019 Upphävande av detaljplan

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(10) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Träklubban. Planområde. Antagandehandling

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Träklubban. Planområde. Antagandehandling Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Träklubban Planområde 2015-10-20 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta och bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd Datum Vår bet 2014-09-05 Dnr 2014-77 Er bet Adressat Enligt sändlista DETALJPLAN - Samråd Härmed översändes handlingar för: Tillägg till DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) Upprättad

Läs mer

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm Vad Är En Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD Ä R E N D E TAL J P L AN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan II för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-12-20 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Ändring genom tillägg till detaljplan Del av kv Rosenberg, Fjärdingen 12:5 6, Dp 29 H (0380-P94/34).

Ändring genom tillägg till detaljplan Del av kv Rosenberg, Fjärdingen 12:5 6, Dp 29 H (0380-P94/34). PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Diarienummer: Lena Mattsson PBN 2014-2595 Ändring genom tillägg till detaljplan Del av kv Rosenberg, Fjärdingen 12:5 6, Dp 29 H (0380-P94/34). Standardförfarande

Läs mer

Upprättad Arkivnummer 0181K-P1697A. Reviderad LAGA KRAFTHANDLING Laga Kraft

Upprättad Arkivnummer 0181K-P1697A. Reviderad LAGA KRAFTHANDLING Laga Kraft Samhällsbyggnadskontoret Dnr 2015 02488-214 Upprättad 2016-01-07 Arkivnummer 0181K-P1697A Reviderad 2016-02-22 LAGA KRAFTHANDLING Laga Kraft 2016-04-13 Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län Rektangel markerar planområdets läge PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 24 maj 2016-13 juni 2016 Antagen Laga kraft TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Samrådshandling Januari 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun

Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun PÄ 15/2016 Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING Upphävande av detaljplan för

Läs mer

Ändring av stadsplan för delar av Dalviks- och Dunkehallaområdena m.fl.

Ändring av stadsplan för delar av Dalviks- och Dunkehallaområdena m.fl. Samrådshandling 2015-06-01 Dnr:2015:46 Ändring av stadsplan för delar av Dalviks- och Dunkehallaområdena m.fl. Dalvik, Jönköpings kommun Planbeskrivning Innehåll Tillägg till planbeskrivning Handlingar................

Läs mer

Diarienr: S

Diarienr: S 2019-06-12 Stadsarkitektkontoret Jonathan Pedersén Planarkitekt info@sbbergslagen.se ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 201x-xx-xx Plan nr XXX PLANBESKRIVNING Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till detaljplan 126 och 329 Utbyggnad av balkonger Blåhaken 2 m fl Östersunds kommun

Ändring av detaljplan Tillägg till detaljplan 126 och 329 Utbyggnad av balkonger Blåhaken 2 m fl Östersunds kommun Ändring av detaljplan Tillägg till detaljplan 126 och 329 Utbyggnad av balkonger Blåhaken 2 m fl Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 101/2016 Dnr ByggR: P 2016-2 Bild 1. Foto över en av byggnaderna

Läs mer

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige Planbeskrivning 1 (4) PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR SKURUP 48:41 M. FL. I SKURUP, SKURUPS KOMMUN PLANHANDLINGAR Upphävandehandlingarna består av: - En plankarta (gällande

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Krubban 2. Tillhörande detaljplan för. Olaus Petri kyrka, HALMSTADS KOMMUN. Standardförfarande, KS 2014/0556 Samhällsbyggnadskontoret

Krubban 2. Tillhörande detaljplan för. Olaus Petri kyrka, HALMSTADS KOMMUN. Standardförfarande, KS 2014/0556 Samhällsbyggnadskontoret B E H O V S B E D Ö M N I N G AV M I L J Ö B E D Ö M N I N G Tillhörande detaljplan för Krubban 2 Olaus Petri kyrka, HALMSTADS KOMMUN Standardförfarande, KS 2014/0556 Samhällsbyggnadskontoret 2016-02-23

Läs mer

Kvarteret Balder och Frigg

Kvarteret Balder och Frigg Upprättad 2016-08-29, reviderad 2016-11-04 Antagen av Kommunstyrelsen 20XX-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: KS 2016/00589 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Kvarteret Balder och Frigg i Broby,

Läs mer

Fastigheten Tyresö 1:13

Fastigheten Tyresö 1:13 Stadsbyggnadsförvaltningen Sofia Landberg, Planarkitekt Samrådshandling maj, 2017 Dnr 2017KSM0457 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR BROBÄNKEN ETAPP 10 FÖR: Fastigheten Tyresö 1:13 Inom

Läs mer

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster.

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster. Dnr BTN15/93 Tillägg till detaljplan P 37-3 för Björken 1, 2, 3, 10 & 11 Öster Nyköpings kommun Granskningshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-10-06 Reviderad 2015-11-23 Dnr 2/6 Planhandlingar Detaljplanen

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HYBO 1:28, 12:1, 2:63 MED FLERA UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR HYBO STATIONSSAMHÄLLE LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum: 2014-10-29

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Ändring och upphävande av DP 1814-P57 del av fastighet Hidinge-Lanna 3:70 m.fl. Knista församling i Lekebergs kommun

Ändring och upphävande av DP 1814-P57 del av fastighet Hidinge-Lanna 3:70 m.fl. Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Ändring och upphävande av DP 1814-P57 del av fastighet Hidinge-Lanna 3:70 m.fl. Knista församling i Lekebergs kommun Samråd: 20 maj, 2011-20 juni, 2011 Antagen av KF: 22

Läs mer

PILEN 2. SAMRÅDSHANDLING Planförfattare: Hans Bååthe Arkitekt SAR/MSA I: FE-arkitekter AB Växelgatan 11 826 40 SÖDERHAMN Planenheten

PILEN 2. SAMRÅDSHANDLING Planförfattare: Hans Bååthe Arkitekt SAR/MSA I: FE-arkitekter AB Växelgatan 11 826 40 SÖDERHAMN Planenheten FE-arkitekter AB Växelgatan 11 826 40 SÖDERHAMN Planenheten KUS/2012/0121 Enkelt planförfarande Befintlig bebyggelse mot Kungsgatan. Ändring genom tillägg till detaljplanen I:381 för fastigheten PILEN

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING TILLLÄGG TILL PLANBESKRIVNING. Tillägg till planbeskrivning för del av kv. Åsen i Grythyttan i Hällefors kommun, Örebro län

ANTAGANDEHANDLING TILLLÄGG TILL PLANBESKRIVNING. Tillägg till planbeskrivning för del av kv. Åsen i Grythyttan i Hällefors kommun, Örebro län datum 2015-02-19 diarienummer 2014-S520 Dp HA 111 ANTAGANDEHANDLING TILLLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillägg till planbeskrivning för del av kv. Åsen i Grythyttan i Hällefors kommun, Örebro län Bild 1: Illustration

Läs mer

PLANBESKRIVNING UPPHÄVANDE AV TOMTINDELNINGAR FÖR BÄCKENOMRÅDET I MALMBERGET. Gällivare kommun. Samhällsbyggnads- och teknikförvaltningen

PLANBESKRIVNING UPPHÄVANDE AV TOMTINDELNINGAR FÖR BÄCKENOMRÅDET I MALMBERGET. Gällivare kommun. Samhällsbyggnads- och teknikförvaltningen SAMRÅDSHANDLING Diarienr: Ksst/2019:207 PLANBESKRIVNING UPPHÄVANDE AV TOMTINDELNINGAR FÖR BÄCKENOMRÅDET I MALMBERGET Gällivare kommun Lantmäteriet Samhällsbyggnads- och teknikförvaltningen Gällivare kommun

Läs mer

DETALJPLAN för Gunnarsbo 1:22 m fl Habo tätort

DETALJPLAN för Gunnarsbo 1:22 m fl Habo tätort DETALJPLAN för Gunnarsbo 1:22 m fl Habo tätort ANTAGANDEHANDLING Dec 2012, redaktionellt ändrad 10 april 2013 Antagen: 2013-05-08 Laga kraft: 2013-06-06 Genomförandetiden utgår: 2028-06-06 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(12) tillhörande ändring av Förslag till ändring av stadsplan för kv. Bladet m.fl. inom Nordantill i Norrköping (Haken 16 och 18-21) den 17 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-7564) fastställd som stadsplan för del av Bergaområdet

Ändring av detaljplan (1283K-7564) fastställd som stadsplan för del av Bergaområdet Dnr:710/2018 Upprättad 8 augusti 2018 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (1283K-7564) fastställd som stadsplan för del av Bergaområdet avseende upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser

Läs mer

DP278 Dnr KS Datum Antagandehandling. Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun

DP278 Dnr KS Datum Antagandehandling. Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun Planbeskrivning DP278 Dnr KS.2016.0860 Datum 2019-06-24 Antagandehandling Antagen 2019-08-26 Laga kraft 2019-09-23 U P P H

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2007-0743-214 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av NARVA 1 (blivande NEJLIKAN) i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med

Läs mer

Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson PBN

Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson PBN PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson 2013-12-20 PBN 2013-000745 018-727 47 52 Detaljplan för Norby 53:11 och Norby 53:4 Tillägg till gällande detaljplan för Norby,

Läs mer

PLANBESKRIVNING Diarienummer S Plan nr 452

PLANBESKRIVNING Diarienummer S Plan nr 452 LAGA KRAFT 2018-05-18 PLANBESKRIVNING Diarienummer S-2017-1005 Plan nr 452 ANTAGANDEHANDLING 2018-05-18 Ändring av detaljplan genom tillägg till detaljplan, upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun Datum Diarienummer 1 (5) PLANBESKRIVNING Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta i skala

Läs mer