Slagsta 1:13 m.fl. (Fabriksgatan)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Slagsta 1:13 m.fl. (Fabriksgatan)"

Transkript

1 Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen SBN/2010: Planavdelningen Inga Krekola, Detaljplan för Slagsta 1:13 m.fl. (Fabriksgatan) Valhalla industriområde Eskilstuna kommun Samrådsredogörelse Inledning Allmänt Samrådskrets Plansamråd Inkomna synpunkter Samrådsredogörelsen sammanfattar inkomna synpunkter från detaljplanesamrådet och redovisar planavdelningens förslag och motiveringar till hur synpunkterna ska beaktas under den fortsatta hanteringen av planärendet. Samrådsredogörelsen redovisar ytterligare eventuella förändringar som har gjorts efter plansamrådet samt informerar om den fortsatta handläggningen av planärendet. Samråd har skett med berörda fastighetsägare, kommunala förvaltningar och statliga myndigheter, Länsstyrelsen och Lantmäteriet. Planförslaget skickades ut till berörda för samråd och var utställt i foajén i Värjan, under tiden 29 januari 27 februari skriftliga yttranden har inkommit under detaljplanesamrådet, varav 15 med synpunkter. En sammanfattning över skriftliga inkomna synpunkter och planavdelningens svar redovisas nedan. Samtliga skriftliga yttranden finns tillgängliga i sin helhet på planavdelningen för granskning. Sammanfattning över inkomna synpunkter Sakägare 1 Bolaget som är fastighetsägare har 1991 med kommunens medgivande anlagt en infartsväg enligt kommunens skisser och anvisningar från infarten till fastigheten Nimbusen 1 till fastigheten Valhalla 3:8. Därefter har kommunen försett vägen med gatubelysning. Fastighetsägaren önskar att kommunen tar över drift och underhåll för den anlagda vägen. Närjeholme ingår inte i den här detaljplanen, förutom gång- och cykelvägens sträckning. Kommunen har redan idag hand om snöröjning, grushyvling, dammbindning och rensning av vägdiken för tillfarten och de övriga allmänna

2 Eskilstuna kommun 2 (6) vägarna på Närjeholme och har inga planer på utökade insatser. Sakägare 2 Fastighetsägaren har en infart från Fabriksgatan och undrar om han i framtiden ska köra över den nya gång- och cykelbanan för att ta sig ut från sin fastighet. Ja, när en gång- och cykelväg anläggs får man som bilist korsa den för att ta sig ut till bilvägen. Sakägare 3 Fastighetsägarna önskar att kommunen säkerställer att flödet i Lillån klarar den ökade mängden vatten som blir följden om den planerade personalparkeringen asfalteras. De påtalar att särskild hänsyn och varsamhet bör iakttas vid genomförandet av planen på grund av det rika djurlivet. De önskar att inte fler träd ska tas bort i det gröna bältet som är en viktig barriär mellan bostads- och industriområdet. Om det byggs en cirkulationsplats anser de att bullret behöver minimeras. Vid uppförande av byggnad på Nasaren 9 anser de att hänsyn ska tas till markens beskaffenhet och vid eventuell pålning säkerställa att markrörelser inte orsakar sprickor eller sättningar i befintliga bostäder, och att vibrationsmätare ska placeras i närliggande fastigheter för att kontrollera att fastigheterna inte blir påverkade. En dagvattenutredning har genomförts för att utreda hur dagvattnet ska omhändertas. I utredningen rekommenderas att den utökade parkeringen ska ha genomsläpplig beläggning för att fördröja avrinningen av dagvatten. Bestämmelsen har införts i plankartan. Vattenstråket och grönområdet omfattas av strandskydd vilket innebär att djuroch växtlivet inte får påverkas på ett oacceptabelt sätt och att allmänhetens tillgång till strandområden inte får försämras. Enligt 7 kap. 15 miljöbalken är ett antal åtgärder inom strandskyddsområdet förbjudna. Man får t.ex. inte gräva eller utföra förberedelser för byggnader eller anläggningar eller utföra åtgärder som väsentligt förändrar livsvillkoren för djur- eller växtarter. Cirkulationsplats i korsningen Fabriksgatan/Mått Johanssons väg har utretts 2010, när planen påbörjades och i mars Vid båda mätningarna kom man fram till att trafikflödet är för ojämnt för att en cirkulationsplats ska vara till någon nytta. Störningar och risk för skador i samband med byggnation regleras i Plan- och Bygglagen (PBL) 9 kap 1 och är inte en detaljplanefråga utan bevakas i bygglovskedet.

3 Eskilstuna kommun 3 (6) Sakägare 4 Fastighetsägaren tror inte att den planerade gång- och cykelvägen kommer att påverka de som bor på Närjeholme så mycket. Den enda synpunkten är hur många ut- och infarter det ska kostas på. Avstyckningen av biogasmacken påverkar inte heller nämnvärt förutom att mera affärsverksamhet ökar kanske trafiken på Fabriksgatan, men om utfarten från Nimbusen 1 mot Tång Lindströms väg kan användas mer kan trafiken kanske minska på Fabriksgatan. Vad som däremot bekymrar de boende är det ökade vattenflödet till Lillån. Vattendraget är redan idag alltför belastat av davatten, vilket tillsammans med begränsad avrinning till Eskilstunaån ofta orsakar översvämningar vid riklig nederbörd. Lillån är i stort behov av upprensning eftersom den är ett evakueringsvattendrag för de diken som avvattnar den norra halvan av Närjeholme. Idag är dikena mellan Närjeholmevägen och Lillån ofta överfyllda. Det medför bl.a. att Närjeholmevägen undermineras med erodering och t.ex. potthål som följd. Dessutom borde någon form av rening av dagvattnet göras innan det rinner ut i Lillån och sedan vidare ut i Eskilstunaån. I grönområdet utefter Lillån vistas både rådjur, harar och allehanda fåglar. Tillfarten mellan planområdet och fastigheten Valhalla 3:8 har bekostats och genomförts av ett bolag som ville hyra ut lokalerna, där kommunen ställde som villkor för uthyrningen att en tillfart byggdes. Anläggandet genomfördes av Skanska som inte lät påla under vägtrumman som sedan dess har sjunkit cirka en meter. Sedan undrar fastighetsägaren hur lämpligt det är att ha ett bussgarage där det ligger idag, invid en gata med alltmer inriktning mot handel, och anser att lämpligare lokalisering vore t.ex. bredvid ASG:s gamla lokaler där en ny sopsorteringsanläggning håller på att byggas, eller vid logistikcentret i Folkesta. Inga nya ut- eller infarter planeras i detaljplanen. Om det är infarten vid Tång Lindströms väg som åsyftas så är den befintlig men används inte idag. En dagvattenutredning har gjorts för att utreda och åtgärda problematiken med översvämningar. I den föreslås bland annat att diket väster om Nasaren 9 ska utvidgas eller göras om till svack- eller makadamdiken med kontrollerad avtappning till ett dagvattenmagasin. Dagvattnet från dagvattenmagasinet avtappas slutligen till diket i sydöstra delen av planområdet. Fördelen med svackdiken är förutom magasinering av dagvatten att de även bidrar med en viss renande effekt. I samband med förväntad ökad nederbörd i framtiden föreslås också att hydrauliska kapaciteten på diket österut utreds. Bussgaraget som ägs av Länstrafiken har funnits på platsen sedan 1979 och är inte möjlig för kommunen att flytta på.

4 Eskilstuna kommun 4 (6) Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Myndigheten är positiv till detaljplanen men undrar vem som ska bekosta fastighetsregleringarna den medför för Nimbusen 1. De vill också påpeka att när transformatorstationen vid Tång Lindströms väg får en egen fastighet får det inte försvåra in- och utfarten för bussdepån. Eskilstuna kommun, via Mark- och fastighetskontoret beställer och bekostar fastighetsregleringen för marken som ägs av kommunen. Att transformatorstationen får en egen fastighet ändrar inte framkomligheten för in- och utfartstrafiken. Närjeholme Egnahemsförening Föreningen undrar om det finns någon undersökning om hur Lillån (vattendraget mellan planområdet och Närjeholme) kommer att påverkas av ökad dagvattentillförsel. I dag översvämmas flera fastigheter med illaluktande vatten vid kraftig nederbörd. Hur kommer djurlivet att påverkas? Kommer ännu mer föroreningar att följa med dagvattnet ner i Lillån? De påtalar att Lillån är i behov av rensning, vilket inte har gjorts sedan någon gång under 60-talet enligt uppgifter från äldre. De undrar om den nya planerade GC-vägen ska använda den befintliga överfarten över ån eller om det planeras för en ny överfart eftersom den befintliga översvämmas ofta vid högt vattenstånd och fryses till isbana vid kallt väder. Föreningen undrar om AMA är vidtalade om GC-vägens planerade sträckning eftersom de har planerat att ställa sina redskaps- och personalvagnar där GCvägen är inritad på plankartan. En dagvattenutredning har genomförts efter samrådsutställningen för att utreda och föreslå åtgärder, se utförligare svar till sakägare 4 ovan. Kommunen har nu även rensat Lillån vilket borde innebära att överfarten med den planerade gång- och cykelvägen till Närjeholme fortsättningsvis inte översvämmas. AMA är inte vidtalade om gång- och cykelvägens sträckning dels för att Planavdelningen inte kände till att de hade sina vagnar där och för att gång- och cykelvägen inte planeras att byggas inom det närmaste året. ESEM, Va Avdelningen anser att föreslagen dagvattenhantering är en lämplig lösning men påtalar att det är viktigt att ESEM ges insyn i projektet under byggtiden och informeras om när installationen av dagvattenlösningarna sker. Noteras. Miljökontoret Miljökontoret föreslår en ändring av texten under rubriken Markföroreningar i planbeskrivningen. Ändras enligt önskemål.

5 Eskilstuna kommun 5 (6) Skyddsenheten Skyddsenheten påtalar att Mått Johanssons väg är sekundär farligt godsled och att byggnation bör lokaliseras minst 40 m från leden. Planerad byggnad är placerad mer än 40 m från Mått Johanssons väg. Avdelningen kommenterar strandskyddet och texten under Naturmark. De vill också ha ett tillägg under rubriken Natur och kultur och en ändring av texten under Miljöbedömning. Ändras delvis enligt önskemål. Park- och naturavdelningen Trafikavdelningen Trafikavdelningen önskar att vi åter ska beakta behovet av en cirkulationsplats eftersom de fått synpunkter från Transdev (f.d. Veolia) och från kommunens gatuavdelning att de har problem med att ta sig in och ut på Mått Johanssons väg. Cirkulationsplats i korsningen Fabriksgatan/Mått Johanssons väg har utretts 2010, när planen påbörjades och i mars Vid båda mätningarna kom man fram till att trafikflödet är för ojämnt för att en cirkulationsplats ska vara till någon nytta. ESEM, El De önskar få en egen ruta för transformatorstationen i detaljplanen och påtalar också några faktafel i texten som bör ändras. En ny fastighet för den befintliga transformatorstationen införs och texten ändras enligt önskemål. ESEM, Avfall De vill att Eskilstuna kommuns renhållningsförordning beaktas vad gäller vändplaner m.m. Noteras. Skanova Bolaget vill ha ett u-område för optokabeln de har inom planområdet U-området infört på kartan. Lantmäteriet Myndigheten påtalar felaktigt u-område på kartan, felaktig planavgränsning på ortofoto i planbeskrivningen och en fastighet som inte är omnämnd i planbeskrivningen under markägande. Ändras enligt önskemål.

6 Eskilstuna kommun 6 (6) Ytterligare förändringar som gjorts sedan samrådet I planbeskrivningen och kartan har rubriken strandskydd införts eftersom strandskydd gäller för åstråket. Planområdet har utvidgats mot öster med NATUR-mark för att säkra diket i den gröna kilen mellan Nasaren 6 och 7. Ortofoto på sid 10 under fastighetsrättsliga frågor har bytts ut till en fastighetskarta som redovisar mark som kommer att regleras. Yttranden utan erinran Havs- och vattenmyndigheten, Länsstyrelsen Stadsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen Anna Ekwall Planchef Inga Krekola Planingenjör

Detaljplan för Odalmannen 26 och 28

Detaljplan för Odalmannen 26 och 28 Stadsbyggnadsnämnden 2016-09-01 Stadsbyggnadsförvaltningen Planavdelning SBN/2015:441 Inga Krekola 016-710 11 19 1 (1) Stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för Odalmannen 26 och 28 Förslag till beslut Förslag

Läs mer

Detaljplan för Slagsta 1:13 m.fl

Detaljplan för Slagsta 1:13 m.fl Stadsbyggnadsnämnden 2016-01-08 Stadsbyggnadsförvaltningen Planavdelning SBN/2010:57 Inga Krekola 016-710 11 19 1 (1) Stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för Slagsta 1:13 m.fl Förslag till beslut För egen

Läs mer

Ändring av detaljplan för Linden 2

Ändring av detaljplan för Linden 2 Stadsbyggnadsnämnden 2016-05-25 Stadsbyggnadsförvaltningen Planavdelning SBN/2015:382 Inga Krekola 016-710 11 19 1 (1) Stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan för Linden 2 Förslag till beslut Förslag

Läs mer

64 Detaljplan för Slagsta 1:13 (KSKF/2016:57)

64 Detaljplan för Slagsta 1:13 (KSKF/2016:57) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-04-12 Sida 1(1) 64 Detaljplan för Slagsta 1:13 (KSKF/2016:57) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Godkänna förslag till detaljplan för Slagsta

Läs mer

Slagsta 1:13 m.fl. (Fabriksgatan)

Slagsta 1:13 m.fl. (Fabriksgatan) Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (11) Stadsbyggnadsförvaltningen 2015-01-08 SBN/2010:57 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Samrådshandling Detaljplan för Slagsta 1:13 m.fl.

Läs mer

Del av Slagsta 1:13 och 3:1

Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-08-22 SBN/2016:82 3.13 Planavdelningen Anna Ekwall, 016-710 10 21 Detaljplan för Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Måsta

Läs mer

Detaljplan för Odalmannen 26 och 28

Detaljplan för Odalmannen 26 och 28 Stadsbyggnadsnämnden 2016-03-22 Stadsbyggnadsförvaltningen Planavdelning SBN/2015:441 Inga Krekola 016-710 11 19 1 (1) Stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för Odalmannen 26 och 28 Förslag till beslut Förslag

Läs mer

Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7

Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7 Stadsbyggnadsnämnden 2016-08-04 Planavdelning SBN/2015:328 Inga Krekola 016-710 11 19 1 (1) Stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7 Förslag till beslut Förslag till ändring

Läs mer

Fristaden 1:10. Samrådsredogörelse. Inledning. Detaljplan för. Faktoriholmarna Eskilstuna kommun

Fristaden 1:10. Samrådsredogörelse. Inledning. Detaljplan för. Faktoriholmarna Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (12) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-12-05 SBN/2012:334 1.40 Planavdelningen Maela Jaanivald, 016-710 11 40 Detaljplan för Fristaden 1:10 Faktoriholmarna

Läs mer

Gredby 1:1, del av. Samrådsredogörelse. Inledning. Sammanfattning över inkomna synpunkter. Detaljplan för. Tillbyggnad förskola Eskilstuna kommun

Gredby 1:1, del av. Samrådsredogörelse. Inledning. Sammanfattning över inkomna synpunkter. Detaljplan för. Tillbyggnad förskola Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (7) Stadsbyggnadsförvaltningen 2015-10-29 SBN/2014:27 1.40 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Detaljplan för Gredby 1:1, del av Tillbyggnad

Läs mer

Örjastäppans industriområde I Mora, Mora kommun, Dalarnas län

Örjastäppans industriområde I Mora, Mora kommun, Dalarnas län Antagandehandling Dnr: MK BN 2015/00004 Detaljplan för del av fastigheten Utmeland 557:1 m.fl samt ersättning av detaljplan S 104 vid Örjastäppans industriområde I Mora, Mora kommun, Dalarnas län UTLÅTANDE

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Nedan följer en sammanställning av och kommentarer till de synpunkter som har kommit in under samrådet.

Nedan följer en sammanställning av och kommentarer till de synpunkter som har kommit in under samrådet. Detaljplan för villatomter på fastigheten, Grössbyn 1:34 m.fl. Stenungsunds kommun REDOGÖRELSE FÖR SAMRÅD Samrådshandling daterad 2008-08-25. Bakgrund Detaljplanen har föregåtts av ett program som varit

Läs mer

Tunafors 1:1 del av, Trumtorp

Tunafors 1:1 del av, Trumtorp Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (9) Stadsbyggnadsförvaltningen 2017-06-13 SBN/2010:70 3.13 Planavdelningen Karolina Ehrén, 016-710 10 31 Detaljplan för Tunafors 1:1 del av, Trumtorp

Läs mer

Upphävande av avstyckningsplaner i. Flacksta/Ekeby. Planprocessen Standardförfarande

Upphävande av avstyckningsplaner i. Flacksta/Ekeby. Planprocessen Standardförfarande Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-05-02 SBN/2017:196 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Granskningshandling Upphävande av avstyckningsplaner

Läs mer

Del av Slagsta 1:13 och 3:1

Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen 2017-12-19 SBN/2016:82 1.40 Planavdelningen Anna Ekwall, 016-710 10 21 Detaljplan för Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Måsta

Läs mer

DP#150 DETALJPLAN - ANTAGANDEHANDLING. Götene kommun, augusti för Hönsäter 5:12 samt del av Hönsäter 5:4 Hällekis tätort

DP#150 DETALJPLAN - ANTAGANDEHANDLING. Götene kommun, augusti för Hönsäter 5:12 samt del av Hönsäter 5:4 Hällekis tätort HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförande beskrivning Plankartamed bestämmelser Samrådsredogörelse Bilaga Fastighetsförteckning dat 2014-06-19 Planen antagen MBN 2014-08-12 Laga kraft 2014-09-12 Genomförandetid

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun Utställningshandling 1 (6) 2015-10-08 Dnr: SBN-EDP 2015/0081 SBN 2015/449 Handläggare Planarkitekt Maria Åkerkvist Telefon 0522-69 73 29 maria.akerkvist@uddevalla.se SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN

Läs mer

Lissbrändan (Lerdal 14:50, 14:48 och del av 62:36)

Lissbrändan (Lerdal 14:50, 14:48 och del av 62:36) 1 (6) Samhällsutvecklingsförvaltningen Detaljplan för Lissbrändan (Lerdal 14:50, 14:48 och del av 62:36) Rättviks kommun Samrådsredogörelse Plannr: B335 Inledning Allmänt Samrådskrets Detaljplan för Lerdal

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Gudmundrå församling Kramfors kommun Ändrad användning, från småindustri till bostäder och verksamhet Standardförfarande Dnr Mob-2017-1340 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Köpmanberget 2:9 (hotell/restaurang) i Hudiksvall, Gävleborgs län

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Köpmanberget 2:9 (hotell/restaurang) i Hudiksvall, Gävleborgs län 1 (5) 2015-04-09 Dnr: Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Köpmanberget 2:9 (hotell/restaurang) i Hudiksvall, Gävleborgs län För att ge möjlighet till insyn och påverkan har förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för nybyggnation i de södra delarna av Fjugesta. Planen ger förutsättningar

Läs mer

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs Emma Nordstrand 0474 0474-470 68 emma.nordstrand@uppvidinge.se 2015-01-21 Dnr: 2014-0150 1(5) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs län.

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Mälarbaden, Norr. Planbeskrivning. Planprocessen Standardförfarande. Ändring av detaljplan för. Torshälla Eskilstuna kommun

Mälarbaden, Norr. Planbeskrivning. Planprocessen Standardförfarande. Ändring av detaljplan för. Torshälla Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-08-01 SBN/2017:377 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Granskningshandling Ändring av detaljplan för

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Detaljplan för Del av INNERSTADEN 1:47 och 1:1 (Kv. Hake etapp 2), Köpings tätort, Köpings kommun, PL 395

Detaljplan för Del av INNERSTADEN 1:47 och 1:1 (Kv. Hake etapp 2), Köpings tätort, Köpings kommun, PL 395 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) 70/2015 Stadsarkitektkontoret Victor Zakrisson, Planarkitekt 0221-252 92 victor.zakrisson@koping.se Detaljplan för Del av INNERSTADEN 1:47 och 1:1 (Kv. Hake etapp 2), Köpings tätort,

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling Datum 2013-10-14 1 (7) Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 [7] Plannummer: 10-38x Referens Åsa Hansson LAGA KRAFT den 2015-07-16 Botkyrka kommun Stadsbyggnadsenheten DETALJPLAN FÖR Yrkesskolan 2 och del av 3 m.fl. Tumba, Botkyrka kommun... GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-02-28 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen av

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Mälarbaden, Norr. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Ändring av detaljplan för. Torshälla Eskilstuna kommun

Mälarbaden, Norr. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Ändring av detaljplan för. Torshälla Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-02-28 SBN/2017:377 1.25 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Samrådshandling Ändring av detaljplan för Mälarbaden,

Läs mer

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 18 november 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Gredby 1:1, del av. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Planprocessen. Inledning. Detaljplan för. Tillbyggnad förskola Eskilstuna kommun

Gredby 1:1, del av. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Planprocessen. Inledning. Detaljplan för. Tillbyggnad förskola Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-10-30 SBN/2014:27 1.25 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Detaljplan för Gredby 1:1, del av Tillbyggnad

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Upprättad: 2017-09-12

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Det är positivt att det kommer handel till området.

Det är positivt att det kommer handel till området. Detaljplan för Väghyveln 1 m fl i Nora, Nora kommun, Örebro län Diarienummer 2010-S429 Samrådsredogörelse Planförslaget handläggs med normalt planförfarande. Tillfälle till samråd har beretts enligt 5

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl 1(10) 2018-04-12 Antagandehandling ANTAGEN 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Planbesked Beslut Samråd Granskning Antagande Laga kraft Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl Skolgatan Hovmantorps

Läs mer

Detaljplan för del av Nyland 5:19

Detaljplan för del av Nyland 5:19 Granskningshandling Detaljplan för del av Nyland 5:19 Ytterlännäs församling Kramfors kommun Nylands Hälsocentral Parkering Standardförfarande Dnr Mob-2017-1478 PLANBESKRIVNING Handlingar Till planen hör:

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Markägare och boende: 6. Fastighetsägare 1 med synpunkter 7. Fastighetsägare 2 med synpunkter

Markägare och boende: 6. Fastighetsägare 1 med synpunkter 7. Fastighetsägare 2 med synpunkter Samrådsredogörelse Detaljplan för Nya Väster Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 18 juni 2015 Dnr: KS 2015/00906 Detaljplanen var på samråd under perioden 2013-07-05 och 2013-08-14, enligt

Läs mer

Detaljplan för Liden 2:3, Lidköpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Liden 2:3, Lidköpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2012-03-01 SBN2011/0113 Detaljplan för Liden 2:3, Lidköpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i januari 2012 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun.

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. Granskningsutlåtande 2017-10-31 KS 2017/00504 214 Kommunstyrelsen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN DETALJPLAN FÖR NY FÖRSKOLA PÅ DEL AV FASTIGHETEN VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: PoB 2016-09 planens tidslinje Upprättad December 2016 Samrådshandling 2016-12-13 Reviderad

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Antagen av KF 2018-04-26 Laga kraft 2018-05-29 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LID 1:17 M.FL. (LASERSTANS) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LID 1:17 M.FL. (LASERSTANS) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LID 1:17 M.FL. (LASERSTANS) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning och behovsbedömning Upprättad 2016-04-11 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg 1084 Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde Antagen SBN 2010-09-07, 97 Laga kraft 2010-10-06 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret augusti 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret augusti 2017 Upprättat av samhällsbyggnadskontoret augusti 2017 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:4 m.fl., Östra Storskogens industriområde, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret augusti

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Näshulta-Österby 5:1

Näshulta-Österby 5:1 Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-10-31 SBN/2018:60 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Samrådshandling Ändring av detaljplan för Näshulta-Österby

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-03-03 NORMALT PLANFÖRFARANDE Handläggare: Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ekhammar 4:214, nr Kungsängen Upplands-Bro kommun , rev KS 15/0309

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ekhammar 4:214, nr Kungsängen Upplands-Bro kommun , rev KS 15/0309 1 (6) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Datum 2019-05-10, rev 2019-08-22 Vår beteckning KS 15/0309 Detaljplan för Ekhammar 4:214 nr 1602 Kungsängen Upplands-Bro kommun Innehållsförteckning Bakgrund till detaljplanearbetet...

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret mars 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret mars 2017 DA 103 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret mars 2017 Ändring av detaljplan, genom tillägg, för Sörvik 2:42 m.fl Oskarshamns kommun Dnr SBN 2016/115 Uppdragsbeslut 2016-09-12 Samrådsbeslut

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Torlunda S:2 del av. m.fl. södra

Torlunda S:2 del av. m.fl. södra Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-05-24 SBN/2010:149 3.13 Planavdelningen Rev. 2018-06-15 Johan Rosberg, 016-710 95 21 Detaljplan för Torlunda S:2

Läs mer

Samrådsredogörelse för PL 400 Detaljplan för del av Nyckelberget 1:1 (bangolf), Köpings tätort, Köpings kommun

Samrådsredogörelse för PL 400 Detaljplan för del av Nyckelberget 1:1 (bangolf), Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Stadsarkitektkontoret Elin Rosendahl, Planarkitekt 0221-259 27 elin.rosendahl@koping.se Samrådsredogörelse för PL 400 Detaljplan för del av Nyckelberget 1:1 (bangolf), Köpings

Läs mer

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Dnr SBN 2016/163 Uppdragsbeslut

Läs mer

UNDERSÖKNING AV BEHOVET ATT UPPRÄTTA EN STRATEGISK MILJÖBEDÖMNING

UNDERSÖKNING AV BEHOVET ATT UPPRÄTTA EN STRATEGISK MILJÖBEDÖMNING UNDERSÖKNING AV BEHOVET ATT UPPRÄTTA EN STRATEGISK MILJÖBEDÖMNING Enligt Plan- och Bygglagen (2010:900), Regeringens proposition 2016/17:200 Miljöbedömningar och enligt Miljöbedömningsförordning (2017:996)

Läs mer

Upphävning av del av detaljplan för Bosarp 1:3 och del av 1:4 m.fl. (fritidshusområde)

Upphävning av del av detaljplan för Bosarp 1:3 och del av 1:4 m.fl. (fritidshusområde) Upprättad 2016-11-11 Reviderad: 2017-03-23 Dnr: BN 2016-612 Granskningshandling Upphävning av del av detaljplan för Bosarp 1:3 och del av 1:4 m.fl. (fritidshusområde) Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

del av fastigheterna Lindan 20:2 och Bomsarvet 3:3 Samrådsredogörelse

del av fastigheterna Lindan 20:2 och Bomsarvet 3:3 Samrådsredogörelse 1 (6) Detaljplan för del av fastigheterna Lindan 20:2 och Bomsarvet 3:3 (Himmelslätta industriområde) Samrådsredogörelse Inledning Allmänt Samrådskrets Plansamråd Samrådsredogörelsen sammanfattar inkomna

Läs mer

Teglagärdet m.fl. B404. Särskilt utlåtande Upprättad 2014-03-03. Dnr. 2013-1686. Ändring av detaljplan för. Skara kommun, Västra Götalands län

Teglagärdet m.fl. B404. Särskilt utlåtande Upprättad 2014-03-03. Dnr. 2013-1686. Ändring av detaljplan för. Skara kommun, Västra Götalands län B404 Dnr. 2013-1686 Ändring av detaljplan för Teglagärdet m.fl. Skara kommun, Västra Götalands län Särskilt utlåtande Upprättad 2014-03-03 SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för Långtradaren 6 inom arbetsplatsområdet Islingby i Borlänge kommun, Dalarnas län. Planbeskrivning. upprättad i januari 2016

Detaljplan för Långtradaren 6 inom arbetsplatsområdet Islingby i Borlänge kommun, Dalarnas län. Planbeskrivning. upprättad i januari 2016 Diarienr Plan nr 2915/37019 582 Antagande 2016-08-29 BN Laga kraft 2016-09-23 inom arbetsplatsområdet Islingby i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i januari 2016 HANDLINGAR Planhandlingarna består

Läs mer

Mangeln 1 (Fellbys) Rättviks tätort, Rättviks kommun. Samrådsredogörelse. Inledning 1 (6) Detaljplan för. Plannr:

Mangeln 1 (Fellbys) Rättviks tätort, Rättviks kommun. Samrådsredogörelse. Inledning 1 (6) Detaljplan för. Plannr: 1 (6) Samhällsutvecklingsförvaltningen Detaljplan för Mangeln 1 (Fellbys) Rättviks tätort, Rättviks kommun Samrådsredogörelse Plannr: Inledning Allmänt Samrådskrets Samrådsredogörelsen sammanfattar inkomna

Läs mer

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Cecilia Nerman, 2017-04-26 Vårt Dnr: 00907-2014 Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 Planen hanteras med ett normalt planförfarande enligt PBL 2010:900.

Läs mer

Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort

Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort 1 Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING Planförslaget har varit utsänt för samråd under tiden 2016-12-12 2017-01-13. Under samrådstiden

Läs mer

Mesta 6:40 m.fl. Samrådsredogörelse. Inledning. Sammanfattning över inkomna synpunkter. Detaljplan för. Borsökna Eskilstuna kommun

Mesta 6:40 m.fl. Samrådsredogörelse. Inledning. Sammanfattning över inkomna synpunkter. Detaljplan för. Borsökna Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (11) Stadsbyggnadsförvaltningen 2015-11-18 SBN/2011:74 1.40 Planavdelningen Gustaf Nyman, 016-710 87 05 Detaljplan för Mesta 6:40 m.fl. Borsökna Eskilstuna

Läs mer

+ + Granskning 24/1-7/ Upphävande av del av detaljplan i samband med. e-post: Dnr SBN

+ + Granskning 24/1-7/ Upphävande av del av detaljplan i samband med. e-post: Dnr SBN DP- Granskning 24/1-7/2 2017 del av Granlo 3:178 Upprättad av stadsbyggnadskontoret 2016-11-30 Kontaktperson: Georg Börlin telefon 060-19 13 56 e-post: stadsbyggnadsnamnden@sundsvall.se + + Samråd t o

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län Upprättad av VästArkitekter AB 2003-01-20 Antagen av KF 2003-10-16

Läs mer

Följande yttranden har inkommit: Yttrandena sammanfattas och kommenteras med kursiv stil.

Följande yttranden har inkommit: Yttrandena sammanfattas och kommenteras med kursiv stil. Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och bygglagen (PBL) varit utställt för offentlig granskning på Falköpings bibliotek och på Falköpings kommuns webbplats under tiden 2018-01-08 till och

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅD Samråd har hållits under tiden 26 april till 17

Läs mer

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: SBF 2015/27 Stadsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation Luleå kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-12-18 Bakgrund (ev.) Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer