GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret mars 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret mars 2017"

Transkript

1 DA 103 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret mars 2017 Ändring av detaljplan, genom tillägg, för Sörvik 2:42 m.fl Oskarshamns kommun Dnr SBN 2016/115 Uppdragsbeslut Samrådsbeslut Granskningsbeslut Antagande Laga kraft Inledning I granskningsutlåtandet sammanställs inkomna synpunkter från granskningstiden tillsammans med kommunens svar på hur synpunkterna beaktas i den fortsatta hanteringen av planärendet. Här redovisas även de ändringar av planhandlingarna som har gjorts inför antagandeskedet och vilka synpunkter som inte har tillgodosetts. Granskningsskedet Detaljplanen upprättas med standard förfarande, vilket betyder att planförslaget först varit ute på samråd och därefter ställts ut för granskning. Granskningen pågick 22 februari till 15 mars 2017 och berörda sakägare, myndigheter och kommunala förvaltningar hade då tillfälle att lämna synpunkter gällande detaljplanen. Underrättelsen om granskning anslogs på kommunens anslagstavla, på kommunens hemsida ( och genom direktutskick till berörda sakägare. Under granskningstiden fanns handlingarna tillgängliga på hemsidan och i entréerna i Stadshuset, Kulturhuset och på Oscarsgymnasiet. 1 (7)

2 Sammanfattning av ändringar Endast redaktionella ändringar av planhandlingarna har gjorts efter granskningsskedet. Inkomna synpunkter Under granskningstiden inkom 10 skriftliga yttranden. Yttrandena finns tillgängliga på samhällsbyggnadskontorets planavdelning. Yttrande från Ankomstdatum Kommentar 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Inga synpunkter 3. KSRR Oskarshamns Handikappkommitté Inga synpunkter 5. Räddningstjänsten Inga synpunkter 6. Privatperson Hembygdsföreningen Oskarshamn-Döderhult Inga synpunkter 8. Oskarshamn energi Inga synpunkter 9. Privatperson Bildningsnämnden Ingasynpunkter På följande sidor redovisa de inkomna synpunkterna följt av kommunens svar på hur synpunkterna beaktas i den fortsatta hanteringen av planärendet. 2 (7)

3 1. Länsstyrelsen LÄNSSTYRELSENS SYNPUNKTER Länsstyrelsens synpunkter under miljökvalitetsnormer och hälsa och säkerhet, strandskydd måste beaktas för att planförslaget ska kunna anses vara förenligt med 11 kap. PBL och därmed inte riskera att överprövas. Länsstyrelsens synpunkter under allmänt och rådgivande bör beaktas. Kontroll enligt 11 kap. PBL Hälsa och säkerhet Kommunen uppmärksammar att delar av aktuellt planområde kan komma att översvämmas av stigande havsnivåer. Då ändringen i stort enbart tillåter utökade byggrätter för komplements byggnader anser Länsstyrelsen att avsteg från de regionala riktlinjerna, om grundläggning ska ske minst 2,7 meter över normalvattenstånd, kan göras. Dock tillåter planen avstyckning för ett antal fastigheter. För dessa fastigheter framkommer i planbeskrivningen ett antal krav gällande tomtstorlek, lägsta grundläggningsnivå etc. Enbart ett av dessa krav har säkerställts i plankartan varför plankartan ska kompletteras för att visa att marken är lämplig för ändamålet. Miljökvalitetsnormer Kommunens bedömning att MKN vatten inte påverkas negativt behöver motiveras utefter föreslagna dagvattenåtgärder och utökad byggrätt i planen. För att inte riskera att vattenstatusen i en vattenförekomst försämras måste kommunen vidta och säkerställa alla rimliga åtgärder för att åtminstone minimera påverkan från planområdet. Det framgår inte hur, d.v.s. vilka åtgärder som ska vidtas för att inte försämra statusen, samt vilka åtgärder som ska vidtas för att förbättra statusen. I sin planering och planläggning ska kommunen därför visa att detaljplaner, områdesbestämmelser och lovgivning bidrar till att uppnå fastställda miljökvalitetsnormer. Länsstyrelsen anser att kommunen på ett mer utförligt och tydligt sätt i planbeskrivningen behöver redovisa hur dagvattenhanteringen ska ske för den aktuella planen, samt vilka dagvattenrelaterade åtgärder som ska regleras med planbestämmelser. Följande frågor bör finnas med i redovisningen. Vilka åtgärder kommer att vidtas för att minska mängden dagvatten? Hur ska omhändertagandet och reningen se ut för olika typer av dagvatten, såsom tak- och dränvatten, samt dagvatten. Detta är framför allt viktigt för de fastigheter som tillåter ny bostadsbebyggelse. Strandskydd Med anledning av att planen tillåter avstyckning av fastigheter för bostadsändamål ska texten under rubriken strandskydd i planbeskrivningen utvecklas för att reflektera detta. Behovsbedömning Länsstyrelsen instämmer i kommunens bedömning att genomförandet av planen inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan och att en miljöbedömning därför inte behöver upprättas. 3 (7)

4 Svar: Plankartan har kompletterats och följande redovisas: Avstyckning får ske om minsta tillåtna tomtstorlek är 1200 m2/fastighet, byggrätten ligger till stora delar över +2.7 m samt om det finns goda möjligheter att ta sig fram till de nya fastigheterna. Kommunen har i planbeskrivningen förtydligat hur dagvattenhanteringen i planområdet ska ske. Stycket om strandskydd i planbeskrivningen har utvecklats enligt Länsstyrelsens yttrande. 2. Lantmäteriet Ingen erinran. Svar: - 3. KSRR Vid fortsatt planering för eventuell ombyggnation och förändring av området förutsättes att planering sker för framtida avfallshantering. Detta gäller för såväl tillgänglighet och utformning av miljörum uppställningsplatser för avfallskärl eller dyligt i enlighet med Ksrr:s renhållningsförskrifter. I övrigt kan tilläggas att Ksrr strävar efter lösningar med gemensamma lösningar för avfallet. Gemensamma underjordsbehållare som placeras på strategiskt bra för platser för samtliga inblandade parter. Ksrr är tillgängliga för information och delaktighet i sådana lösningar. Svar: Synpunkten medför inga ändringar. 4. Oskarshamns Handikappkommitté Inga ytterligare synpunkter. Svar: - 5. Räddningstjänsten Räddningstjänsten har inga synpunkter på planförslaget. Svar: - 4 (7)

5 6. Privatperson 1 Här kommer ett par synpunkter till nedan borttagning och tillägg i detaljplanen för SÖRVIK 2:42 m.fl. BESTÄMMELSER OM EXPLOATERING AV TOMT, 6, 2 MOM BYGGNADSYTA, SOM TAS BORT: På tomt som omfattar F betecknat område får huvudbyggnad jämte uthus och andra gårdsbyggnader icke uppta större sammanlagd yta än 80 m2. Uthus och andra gårdsbyggnader får ej uppta större sammanlagd byggnadsyta än 20 m2 BESTÄMMELSER OM EXPLOATERING AV TOMT, BYGGNADSYTA, SOM LÄGGS TILL: På tomt som omfattar F betecknat område får huvudbyggnad inte uppta större sammanlagd yta än 80 m2. Utöver dessa 80 m2 får förråd och garage uppta en sammanlagd byggnadsyta på 50m2. Synpunkter Begräsningen av ändamålet för komplementbyggnader, till förråd och garage, är rimligt att ta bort helt eller alternativt utöka ändamålet med uthus, växthus, gäststuga, bastu och båthus. En begränsning av ändamålet fyller inget syfte då ingetdera av ovan typer innefattar något större ekonomiskt värde, eller avses som bostad, som kan skadas vid eventuella olyckor, översvämningar och erosioner. Samt att vid bygglovshanteringen bedöms komplementsbyggandens volym och lokalisering, vilket tillgodoser hur bebyggelsen och miljön inom planområdet ska etablera sig. Där den lägsta färdiga golvhöjden på minst +2,7 möh för komplementbyggnader kan infrias är det rimligt att begräsningen av ändamålet för komplementbyggnader tas bort tillfullo. En begränsning av ändamålet fyller då inget syfte, då lokaliseringen minimerar risken för olyckor, översvämning och erosion. För de komplementbyggnader som är uppförda som uthus eller andra gårdsbyggnader redan idag och används för annat ändamål än förråd och garage bör ett undantag införas. Införandet av ändringen av lydelsen för komplementbyggnader från uthus och andra gårdsbyggnader till förråd och garage kan medföra en oklarhet i detaljplanens syfte och bestämmelser över tid gällande komplementbyggnader för området. Ändring till endast komplementbyggnad eller med ett kompletterat ändamål borde föredras för att frambringa klarhet. Svar: Bestämmelsen om exploatering har förtydligas genom att beskriva att komplementbyggnader så som förråd och garage för uppföras till en yta på 50 kvm. Under rubriken konsekvenser av planen genomförande i planbeskrivningen har det även förtydligats att byggnader som inte förses med till exempel vatten- och avloppsinstallationer tillåts som komplementbyggnader i ändringen och får uppföras till en yta på 50 kvm. Då gällande plan har begränsning på max. byggnadsyta har kommunen gjort bedömningen att det inte lämpar sig att ta bort regleringen av byggnadsytor i planområdet. 5 (7)

6 7. Hembygdsföreningen Oskarshamn-Döderhult Hembygdsföreningen Oskarshamn-Döderhult har inga särskilda synpunkter att framföra på detaljplanen. Kommunens svar: - 8. Oskarshamn energi Oskarshamn energi har inget att erinra emot förslaget. Kommunens svar: - 9. Privatperson 2 Vi anpassar oss till den godkända gångstigen med bro, men anser att kommunen noga undersöker möjligheterna att genom ändring i befintlig detaljplan kunna göra utfyllnad i Vbområde för att ersätta bron. Länsstyrelsen använder själva begreppet ändring i detaljplan i sitt beslut daterat Kommunens svar: Kommunen gör en ändring av detaljplanen i Sörvik genom tillägg vilket inte gör det möjligt att ändra i Vb-området. Att ändra användningen i Vb-området föranleder en ny detaljplan. Den 8 mars 2017 hade kommunen och fastighetsägarna ett möte för att diskutera ändringen av detaljplan, genom tillägg, för Sörvik 2:42 mfl fastigheter. Fastighetsägarena önskar att ändringen av detaljplanen för Sörvik ska möjliggöra uppfyllnad av planlagt Vb område (Vattenområde för mindre bryggor och dylikt) för att möjliggöra en farbar bilväg till deras fastighet. Att tillåta en utfyllnad av detta område föranleder enligt kommunen en ny detaljplan. Den nya detaljplanen måste i så fall initieras och bekostas av fastighetsägarna själva. Synpunkten medför inga ändringar. 10. Bildningsnämnden Bildningsnämnden har inget att erinra mot planförslaget. Kommunens svar: - 6 (7)

7 Ej tillgodosedda synpunkter Följande har inte fått sina synpunkter tillgodosedda efter granskningen: - Bortagande av begräsning påbyggyta för komplementbyggnader - Tillåta utfyllnad av Vb-område I övrigt anses samtliga inkomna synpunkter gällande detaljplanens utformning vara tillgodosedda för sakägarkretsen efter granskningen. Samhällsbyggnadskontoret Planavdelningen Regina Laine Planchef Sarah Hassib Planarkitekt 7 (7)

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Dnr SBN 2016/163 Uppdragsbeslut

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret oktober 2016

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret oktober 2016 Upprättad av samhällsbyggnadskontoret oktober 2016 Ändring av detaljplan, genom tillägg, för Sörvik 2:42 m.fl Oskarshamns kommun Dnr SBN 2016/115 Uppdragsbeslut 2016-09-12 Samrådsbeslut 2016-09-12 Granskningsbeslut

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 A5014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Detaljplan för del av Döderhult 1:1 och Oskarshamn 3:2, Kvastmossen Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2015/41 Uppdragsbeslut

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret i oktober 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret i oktober 2017 Upprättat av samhällsbyggnadskontoret i oktober 2017 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3, Kikebogatan Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2016/64 Uppdragsbeslut 2016-04-15 Samrådsbeslut 2017-02-08

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret mars 2017, rev juni 2018

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret mars 2017, rev juni 2018 Upprättad av samhällsbyggnadskontoret mars 2017, rev juni 2018 Detaljplan för Fälgen 1 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2013/000059 Uppdragsbeslut 2016-10-12 Samrådsbeslut 2017-02-08

Läs mer

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING. Ändring av detaljplan genom tillägg för Sörvik 2:42 mfl fastigheter

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING. Ändring av detaljplan genom tillägg för Sörvik 2:42 mfl fastigheter PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan genom tillägg för Sörvik 2:42 mfl fastigheter Oskarshamns kommun, Kalmar län Upprättad av samhällsbyggnadskontoret augusti 2016 Dnr SBN 2016/115 Uppdragsbeslut 2016-09-12

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING DA 103. Ändring av detaljplan genom tillägg för Sörvik 2:42 mfl fastigheter

BEHOVSBEDÖMNING DA 103. Ändring av detaljplan genom tillägg för Sörvik 2:42 mfl fastigheter DA 103 BEHOVSBEDÖMNING Ändring av detaljplan genom tillägg för Sörvik 2:42 mfl fastigheter Oskarshamns kommun, Kalmar län Upprättad av samhällsbyggnadskontoret augusti 2016 Dnr SBN 2016/115 Uppdragsbeslut

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

Ändring av detaljplan genom tillägg för Sörvik 2:42 mfl fastigheter

Ändring av detaljplan genom tillägg för Sörvik 2:42 mfl fastigheter DA 103 PLANBESKRIVNING Oskarshamns kommun, Kalmar län Upprättad av samhällsbyggnadskontoret augusti 2016, reviderad januari 2017 Dnr SBN 2016/115 Uppdragsbeslut 2016-09-12 Samrådsbeslut 2016-09-12 Granskningsbeslut

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret augusti 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret augusti 2017 Upprättat av samhällsbyggnadskontoret augusti 2017 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:4 m.fl., Östra Storskogens industriområde, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret augusti

Läs mer

Detaljplan för Rönnen 19

Detaljplan för Rönnen 19 Detaljplan för Rönnen 19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2019-05-28 Dnr. 2017-216 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden utan synpunkter... 4 Trafikverket 2019-04-26...

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i april 2018

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i april 2018 Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i april 2018 Detaljplan för Älvehult 1:195 och del av Älvehult 1:2 Påskallavik, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i februari 2018 Dnr SBN 2018/000001

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Upprättad av miljö- och byggavdelningen Strömsunds kommun 2016-02-25 Reviderad 2016-04-22 2 tillägg till

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av fastigheten Gården 1 genom tillägg till detaljplan DA 61, detaljplan för Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2016

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

(5) SAMRÅDSHANDLING. Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun Västra Götalands län

(5) SAMRÅDSHANDLING. Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun Västra Götalands län 2015-03-05 1(5) SAMRÅDSHANDLING Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun Västra Götalands län 2015-03-05 2(5) HANDLINGAR Detaljplan fastställd 1976-08-11 - bestämmelser och beskrivning

Läs mer

Särskilt utlåtande. Torpartäppan 6, Skälsätra Trollbäcken, Tyresö kommun, Stockholms län

Särskilt utlåtande. Torpartäppan 6, Skälsätra Trollbäcken, Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Antagandehandling november, 2014 Dnr 2013 KSM 0856 Detaljplan för Torpartäppan 6, Skälsätra Trollbäcken, Tyresö kommun, Stockholms län

Läs mer

Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1

Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1 Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2019-01-29 Dnr. 2018-181 2(11) 3(11) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter/erinran

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2019-02-19 Dnr SBN 2018/488 Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samrådet och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Detaljplan för del av Strömsholm, Blåklockan, Dp.218

Detaljplan för del av Strömsholm, Blåklockan, Dp.218 2016-11-18 Detaljplan för del av Strömsholm, Blåklockan, Dp.218 GRANSKNINGSUTLÅTANDE över inkomna synpunkter under granskningstiden Bakgrund Ett förslag till detaljplan för Blåklockan (fastigheten Strömsholm

Läs mer

Granskningsutlåtande för

Granskningsutlåtande för 2019-02-14 2016/558 Granskningsutlåtande för del av Stockrosen 1 m.fl. i Ulricehamn Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Läs mer

Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7

Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7 Stadsbyggnadsnämnden 2016-08-04 Planavdelning SBN/2015:328 Inga Krekola 016-710 11 19 1 (1) Stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7 Förslag till beslut Förslag till ändring

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön DETALJPLAN FÖR Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling PBL (2010:900) Datum: 2017-04-12 Ansvarig handläggare: Sten Hammar Samhällsbyggnadsavdelningen

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson 2019-05-08 DNR: MSN/2019:77 Planarkitekt Rev Datum Samrådsredogörelse Tillhörande ändring av detaljplan för: Bresshammar 1:1, del av, Stavlund,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret januari 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret januari 2017 Upprättad av samhällsbyggnadskontoret januari 2017 Detaljplan för del av Döderhult 1:1 och Oskarshamn 3:2 fastigheter, Kvastmossen Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2015/41 Uppdragsbeslut 2015-04-14

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2017.1866 Antagandehandling 2018-10-22 Granskningsutlåtande Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är ett granskningsutlåtande? Granskningsskedet Granskningsskedet

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande 2018-04-05 Dnr SBN 2016/453 Detaljplan för kvarteren Astern och Blåklinten, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen

Läs mer

(6) LAGA KRAFT. Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun, Västra Götalands län Dnr B

(6) LAGA KRAFT. Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun, Västra Götalands län Dnr B 2015-05-25 1(6) LAGA KRAFT Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun, Västra Götalands län Dnr B 2014-0212 2015-05-25 2(6) HANDLINGAR Detaljplan fastställd 1976-08-11 - bestämmelser

Läs mer

Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby

Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby SS Datum Diarienummer 2016-12-07 MBR-2015-658 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby Torsby kommun Värmlands län Torbjörn Almroth stadsarkitekt Besöksadress Nya Torget 8, Torsby

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping.

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping. Samrådsredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2 inom Klockaretorpet i Norrköping den 9 april 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-06-11, 134 Laga kraft: 2019-07-12 Genomförandetidens

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3, Södra Fabriksgatan Centralorten, Oskarshamns kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3, Södra Fabriksgatan Centralorten, Oskarshamns kommun Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3, Södra Fabriksgatan Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i september 2018 Dnr SBN 2018/000059 Uppdragsbeslut 2018-03-13 Samrådsbeslut

Läs mer

Detaljplan Detaljplan för Del av Horn 1:18 m.fl. Drottviksslingan Västrum, Västerviks kommun, Kalmar län

Detaljplan Detaljplan för Del av Horn 1:18 m.fl. Drottviksslingan Västrum, Västerviks kommun, Kalmar län Detaljplan Detaljplan för Del av Horn 1:18 m.fl. Drottviksslingan Västrum, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2018-04-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret mars 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret mars 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret mars 2017 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3, Kikebogatan Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2016/64 Uppdragsbeslut 2016-04-13 Samrådsbeslut

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Antagen av KF 2018-04-26 Laga kraft 2018-05-29 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Del av Slagsta 1:13 och 3:1

Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-08-22 SBN/2016:82 3.13 Planavdelningen Anna Ekwall, 016-710 10 21 Detaljplan för Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Måsta

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Upprättad: 2017-09-12

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Dnr MSN 01896-2018 Dnr ByggR: P 2016-48-00 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning pågick mellan 1 juli och 9 augusti 2019

Läs mer

Ändring av del av detaljplan 96 (Detaljplan för sydvästra Hedvigslund), avseende fastigheten Älta 105:25 i Älta, Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan 96 (Detaljplan för sydvästra Hedvigslund), avseende fastigheten Älta 105:25 i Älta, Nacka kommun 1 (4) Planbeskrivning DP 596 Dnr MSN 2015/87-214 Standardförfarande Ändring av PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring av del av detaljplan 96 (Detaljplan för sydvästra Hedvigslund), avseende fastigheten

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 12:74 SAMT GÄLLIVARE 5:13, REPISVAARA NORRA. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 12:74 SAMT GÄLLIVARE 5:13, REPISVAARA NORRA. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING 2016-08-24 UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 12:74 SAMT GÄLLIVARE 5:13, REPISVAARA NORRA Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Oskarshamn 3:31 Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret, februari 2018

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Oskarshamn 3:31 Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret, februari 2018 Detaljplan för Oskarshamn 3:31 Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret, februari 2018 Dnr SBN 2017/000227 Uppdragsbeslut 2018-02-07 Samrådsbeslut 2018-06-20 Granskningsbeslut 20xx-xx-xx

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle Granskningsutlåtande Detaljplan för Rotvägen, Säffle Ett förslag till detaljplan för Rotvägen (del av Säffle 5:16 och 5:31 m fl) har upprättats. Syftet med planen är att pröva möjligheten att skapa tomter

Läs mer

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs Emma Nordstrand 0474 0474-470 68 emma.nordstrand@uppvidinge.se 2015-01-21 Dnr: 2014-0150 1(5) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs län.

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-09-10 Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr 13-2115.214 Ks 13-1690.214 SAMMANFATTNING Under granskningen har det kommit in två yttranden.

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Matilda Svahn Dnr BMN-2016-1979 1(6) ANTAGANDEHANDLING Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Hamntorget västra, del av fastigheten Öregrund 8:1 Östhammars kommun,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1648/2017 Dnr ByggR: P 2017-43 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i Rådhuset

Läs mer

Ändring av detaljplan Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Ändring av detaljplan Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-01-30 Dnr SBN 2017/229 Ändring av detaljplan Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planläggningen är att ändra gällande planbestämmelser för området, från

Läs mer

Granskningsutlåtande 2

Granskningsutlåtande 2 Antagandehandling Mars 2014 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Hönekulla 1:153 m. fl. STENHUGGERIET i Mölnlycke, Härryda kommun Granskningsutlåtande 2 Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN SÖDRA TÄLLBERG, Kusbacken (L560) Leksands kommun, Dalarnas län

ÄNDRING AV DETALJPLAN SÖDRA TÄLLBERG, Kusbacken (L560) Leksands kommun, Dalarnas län SÖDRA TÄLLBERG, Kusbacken (L560) Leksands kommun, Dalarnas län Upprättad i oktober 2014 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan SÖDRA TÄLLBERG, Kusbacken (L560) Leksands kommun, Dalarnas län

Läs mer

DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Miljö- och stadsarkitektkontoret November 2018 Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret november 2014

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret november 2014 A 5012 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret november 2014 Dnr SBN 2013/000009 Uppdragsbeslut 2012-10-10 Samrådsbeslut

Läs mer

Fastighet KAGGEBO 2:121

Fastighet KAGGEBO 2:121 2017-01-09 PLAN.2016.3 Fastighet KAGGEBO 2:121 GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Kaggebo 2:121 Valdemarsvik kommun Östergötlands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Förslaget till tillägg till

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Vatten- och avloppsplan för Oskarshamns kommun Tematiskt tillägg till översiktsplanen Upprättad av samhällsbyggnadskontoret och tekniska kontoret november 2013, reviderad april 2015. Uppdragsbeslut 2012-08-21

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Datum 2017-10-13 Dnr SBN 2015/166 Detaljplan för Orion 1, Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på i stadshuset under perioden 13 september och 4 oktober 2017. Kungörelse

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för

Samrådsredogörelse Detaljplan för Stadsbyggnadsförvaltningen Babak Moazzami, planarkitekt Granskningshandling juni, 2019 Dnr KSM 2018 695 Samrådsredogörelse Detaljplan för Strand 1:120 och del av Tavlan 1 Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

Ändring genom tillägg av byggnadsplan för VINTERGATSFJÄRDEN i Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län.

Ändring genom tillägg av byggnadsplan för VINTERGATSFJÄRDEN i Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Upprättad: 2016-02-24 1 (6) DnrPLAN.2015.23 PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg av byggnadsplan för VINTERGATSFJÄRDEN i Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. PLANFÖRFARANDE Byggnadsnämnden beslutade 2015-12-08

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Diarienummer 499/12-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 (Fårbetet) i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten

Läs mer

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl.

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl. Ändring av detaljplan för del av Trolleboda 1:149 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Plankarta Planbeskrivning Behovsbedömning Fastighetsförteckning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser 1 (7) Datum Dnr 2017-01-02 2013-306 Samrådshandling Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för Moningssand å fastigheten Böle 3:2 m. fl. (1965-10-30) Ändring och utvidgning av byggnadsplan

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

1.1 Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att planen kan accepteras om nedanstående

1.1 Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att planen kan accepteras om nedanstående 1(5) Detaljplan för delar av Fagersand 1:2 m.fl. Gullspångs kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Ett förslag till detaljplan upprättades i juni 2013. Planärendet handlades med s.k. normalt planförfarande och

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

Utlåtande. nr 0901Ä2. Innehållsförteckning. Utlåtande

Utlåtande. nr 0901Ä2. Innehållsförteckning. Utlåtande 1 (7) Tillväxtkontoret John Öster Planarkitekt Katrin Karlsdottir Projektledare exploatering Plan- och exploateringsavdelningen Datum 2016-04-15 Vår beteckning KS 15/0753 ändring genom tillägg 2 till detaljplan

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Förfarande Planen hanteras med ett standardförfarande, då syftet inte

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer