Handelsbanken Finans Betalmoduler v1.15

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handelsbanken Finans Betalmoduler v1.15"

Transkript

1 Handelsbanken Finans Betalmoduler v1.15 Utvecklad för Opencart 1.5.x Vad är detta? Dessa betalmoduler skickar konsumenten till Handelsbankens utcheckningssida. Efter ett genomfört köp så lotsas köparen tillbaka till e-butiken och ordern slutförs samt att orderstatus uppdateras till ett värde du själv har ställt in.

2 Kontrollera detta innan installation 1. Du har ett avtal med Handelsbanken Finans, och du har ett avtalsnummer tillgängligt. 2. Du använder dig av OpenCart 1.5.x (endast testad med och ). Ska antagligen fungera under hela 1.5.x serien, men inga garantier ges för det. 3. Ställ in så att priserna visas inkl. moms, och att produkterna har momssatser på 0, 6, 12 eller 25 procent. 4. VALFRITT: Riktar sig din e-butik till en internationell marknad så kan du skapa en Geozon för att dölja Handelsbanken betalmodulerna för t.ex. alla ickesvenska registrerade kunder. 5. VALFRITT: vqmod filer följer med för att lägga till personnummer i kundregistreringen/kassan (och admin) så att kunden matar in personnummer i din e-butik istället för hos Handelsbanken utcheckningssida. För att fältet ska dyka upp så krävs det att du har vqmod installerat. vqmod är gratis men följer inte med i standard OpenCart installationen. OBS: Använd endast *en* av de två medföljande filerna Hur man installerar modulerna (det är tre stycken) 1. Ladda upp innehållet från mappen upload till din OpenCart root. (inga filer ska skrivas över) 2. Från backend: Gå till "System->Användare->Användargrupper". Tryck [Ändra] på Top Administrator. 3. Bocka i alla checkrutorna i båda listorna och tryck sedan på Spara 4. Aktivera betalningsmodulerna (Delbetalning/Fakturabetalning) Från adminmenyn, gå till "Tillägsmoduler->Betalningar". a. Installera modulerna genom att klicka på [Installera] b. Klicka [Ändra] för att komma in i inställningsformuläret c. Välj Status: Aktiverad, i listrutan d. Ange ett värde i det obligatoriska fältet Avtalsnummer e. Tryck på Spara knappen 5. Repetera steg 4 för varje betalmetod du vill aktivera (Delbetalning, Fakturabetalning). 6. Aktivera ordertotal modulen (används för att visa fakturaavgift I kassan) Från adminmenyn, gå till Tillägsmoduler->Ordertotal a. Installera Handelsbanken Faktureringsavgift genom att klicka [installera] b. Klicka [Ändra] för att komma in i inställningsformuläret c. Välj Status: Aktiverad, i listrutan d. Välj moms (25% förslagsvis) Lämpliga momssatser måste läggas till innan du utför detta steg Vanligtvis har man 25% moms på fakturaavgiften.

3 Medföljande språkfiler 1. Engelsk språkfil 2. Svensk språkfil Innehåller/Funktioner 1. Separat betalmodul för Handelsbanken Finans Delbetalning 2. Separat betalmodul för Handelsbanken Finans Fakturabetalning 3. Separat modul för att visa faktureringsavgift vid kassan/ordertotalen (om fakturabetalning är vald) 4. vqmod för att lägga till personnummer fält i kundregistrering/admin 5. Inbyggd funktion för att e-posta GET/POST data till butiksinnehavaren (för felsökning) 6. Handelsbanken betalningsalternativen döljs om inte följande villkor är uppfyllda a. Vald valuta måste vara SEK b. Momssatsen måste vara 6, 12 or 25 procent på produkterna i kundvagnen c. Om beloppet I kundvagnen är mindre än ett inställt belopp (valfritt) d. Om kundens registrerade land/region inte överensstämmer med vald Geozon (valfritt) Här hittar du Handelsbanken betalmodulerna Du kan hitta Handelsbanken betalmodulerna under Tillägsmoduler->Betalningar i OpenCarts admin.

4 Inställningsformuläret för Handelsbanken Fakturabetalning Fyll i det obligatoriska fältet Avtalsnummer och tryck på Spara knappen (resten av fälten är valfria).

5 Här hittar du Handelsbanken Ordertotal modulen Du hittar Handelsbanken ordertotal modulen under Tillägsmoduler->Ordertotal i OpenCarts admin.

6 Inställningsformuläret för Handelsbanken Ordertotal modul Ordertotal modulen används för att visa en extra faktureringsavgift i kassan och addera avgiften till ordertotalen om man valt betalalternativet Fakturabetalning. Har man inte angivit någon faktureringsavgift i inställningsformuläret för Handelsbanken Finans Fakturabetalning så aktiveras inte modulen.

7 Felsökning OBS: Kontrollera alltid att du kör senaste versionen av Handelsbanken Finans betalmodulerna innan du kontaktar oss för support. Modulen är gratis att ladda ned och finns här: Om något mot förmodan inte fungerar som beskrivet i dokumentationen så utför följande steg innan du kontaktar oss för support. Totalbeloppet som skickas till Handelsbanken diffar från den i kassan () Önskat betalalternativ syns inte i kassan när man slutför beställningen (Steg. 5 Betalsätt) 1. Kontrollera att modulen är aktiverad 2. Tänk på att om du bockar i något av valen på kundgrupper under utökade visningsalternativ så resulterar det automatiskt att betalsättet aldrig visas för köpare som använder gästkontot. Detta beror på att köpare som använder gästkontot aldrig blir upplagda som kunder. 3. Kontrollera att standard valuta är SEK i OpenCart (om du endast använder en valuta). 4. Använder du flera valutor måste SEK vara valt som valuta av kunden/användaren. 5. Kontrollera att produkterna har någon av följande momssatser (0, 6, 12 eller 25 procent). Fakturaavgift och/eller fraktkostnad skickas till Handelsbanken Checkout utan moms 1. Du måste manuellt koppla en momsklass (25%) till avgiftsmodulen/modulerna i OpenCart admin. Avgifterna visas exkl. moms i sista steget i kassan, men skickas inkl. moms till Handelsbanken Checkout 1. Avgifterna är alltid specificerad utan moms i sista steget i kassan (oavsett inställning). När jag kommer till Handelsbankens utcheckningssida så får jag ett meddelande om Tekniskt fel 1. Handelsbanken Finans har ett maxtak på orderbeloppet ( SEK respektive SEK). Ett för högt belopp resulterar ett standard felmeddelande av typen Teknisk fel. 2. Kontrollera av båda betalmodulernas inställningsformulär är inställda och sparade. 3. Som sista utväg, kontakta Handelsbanken Finans tekniska support.

PayByBill Betalmoduler v1.09

PayByBill Betalmoduler v1.09 PayByBill Betalmoduler v1.09 Utvecklad för Opencart 1.5.2.1 och nyare Vad är detta? Detta är arvato Finance AB s officiella betalmoduler till OpenCart. Modulen är gratis men för att använda den så måste

Läs mer

Business Check Betalmodul v1.00

Business Check Betalmodul v1.00 Business Check Betalmodul v1.00 Utvecklad för Opencart 1.5.x Vad är detta? En faktura betalmodul för de som vill fakturera själva. En obligatorisk kreditupplysning kommer att ske i sista steget i kassan.

Läs mer

Installationsmanual Billmate Modul Opencart

Installationsmanual Billmate Modul Opencart Installationsmanual Billmate Modul Opencart Billmate AB Gustaf Adolfs Torg 47 211 39 Malmö Innehållsförteckning Installera plugin... 4 Navigering... 5 Inställningar i Billmate Bank... 6 Aktiverad... 6

Läs mer

Visma Export v2.0.4. För OpenCart 1.5.x (upp till 1.5.6)

Visma Export v2.0.4. För OpenCart 1.5.x (upp till 1.5.6) Visma Export v2.0.4 För OpenCart 1.5.x (upp till 1.5.6) Viktigt! Detta är den *ICKE OFFICIELLA* Visma Export tillägget till OpenCart. Denna produkt är inte resultatet av ett samarbete med företaget Visma

Läs mer

Installationsmanual Billmate Modul WooCommerce

Installationsmanual Billmate Modul WooCommerce 2016-02-24 Installationsmanual Billmate Modul WooCommerce Billmate AB Gustaf Adolfs Torg 47 211 39 Malmö [Skriv här] [Skriv här] [Skriv här] Innehållsförteckning 1 Installera plugin... 4 1.1 Installera

Läs mer

EButiken.nu. Kom igång med din butik. Steg 1 Steg 2 Steg 3. Talex AB, EButiken.nu Tfn: Fax: Epost:

EButiken.nu. Kom igång med din butik. Steg 1 Steg 2 Steg 3. Talex AB, EButiken.nu Tfn: Fax: Epost: Kom igång med din butik Tack för att du har valt en butik hos! Detta är en liten snabbguide som hjälper dig att komma igång med din butik. Den är skapad för att du snabbt ska få ett grepp om hur vårat

Läs mer

Om inte denna rekommendation efterföljs kan vi tyvärr inte ge några garantier för att vi kan supportera de problem som då kan uppstå.

Om inte denna rekommendation efterföljs kan vi tyvärr inte ge några garantier för att vi kan supportera de problem som då kan uppstå. MAGENTO 3.3.4.4 SVEAWEBPAY MAGENTO INSTALLATION INFORMATION Detta dokument är framtaget i syfte att beskriva hur SveaWebPays Betalmodul för Magento (version 3.3.4.4) uppgraderas, installeraras och konfigureras.

Läs mer

Om inte denna rekommendation efterföljs kan vi tyvärr inte ge några garantier för att vi kan supportera de problem som då kan uppstå.

Om inte denna rekommendation efterföljs kan vi tyvärr inte ge några garantier för att vi kan supportera de problem som då kan uppstå. MAGENTO 3.3.4.5 SVEAWEBPAY MAGENTO INSTALLATION INFORMATION Detta dokument är framtaget i syfte att beskriva hur SveaWebPays Betalmodul för Magento (version 3.3.4.5) uppgraderas, installeraras och konfigureras.

Läs mer

Kom igång med din butik. 1. Skapa kategorier och produkter 2. Att göra en beställning i butiken 3. Övriga verktyg

Kom igång med din butik. 1. Skapa kategorier och produkter 2. Att göra en beställning i butiken 3. Övriga verktyg Kom igång med din butik Tack för att du har valt en butik hos Talex! Detta är en liten snabbguide som hjälper dig att komma igång med din butik. Den är skapad för att du snabbt ska få ett grepp om hur

Läs mer

Installationsmanual Billmate Modul PrestaShop. Billmate AB Gustaf Adolfs Torg Malmö

Installationsmanual Billmate Modul PrestaShop. Billmate AB Gustaf Adolfs Torg Malmö Installationsmanual Billmate Modul PrestaShop Billmate AB Gustaf Adolfs Torg 47 211 39 Malmö Innehållsförteckning Installera plugin... 4 Navigering... 5 Inställningar... 6 Billmate ID... 6 Secret... 6

Läs mer

CHECKLISTA. Inställningar (Steg 1) Testköp (Steg 2) Kundhantering (Steg 3) Beställningar (Steg 4) - för att lansera shopen

CHECKLISTA. Inställningar (Steg 1) Testköp (Steg 2) Kundhantering (Steg 3) Beställningar (Steg 4) - för att lansera shopen CHECKLISTA - för att lansera shopen Inställningar (Steg 1) - Generellt - Frakt - Betalningsmetoder - Redigera landlista - Redigera landinställningar Testköp (Steg 2) Vi rekommenderar er att göra ett testköp

Läs mer

Installationsmanual Billmate Modul Magento

Installationsmanual Billmate Modul Magento 2016-02-24 v. 1.0 Installationsmanual Billmate Modul Magento Billmate AB Gustaf Adolfs Torg 47 211 39 Malmö Innehållsförteckning 1 Uppdateringsinformation Manualen... 4 1.0 2016-02-24... 4 2 Installera

Läs mer

Visma Produkt Import v

Visma Produkt Import v Visma Produkt Import v1.5.5.1 Till OpenCart 1.5.x Viktigt! Detta är den *ICKE OFFICIELLA* Visma Produkt Import tillägget till OpenCart. Denna produkt är inte resultatet av ett samarbete med företaget Visma

Läs mer

Fortnox 3 Integration v1.01. Utvecklad för Opencart 2.x och nyare

Fortnox 3 Integration v1.01. Utvecklad för Opencart 2.x och nyare Fortnox 3 Integration v1.01 Utvecklad för Opencart 2.x och nyare Om Fortnox Fortnox är Sveriges ledande leverantör av internetbaserade program för företag, föreningar samt redovisnings- och revisionsbyråer.

Läs mer

Manual Fortus Faktura

Manual Fortus Faktura sida 1(9) Innehållsförteckning Presentation... 2 Användningsområde... 2 Pris... 2 Upplägg - Gratis för er... 2 Läs mer...2 Uppstart av Fortus Faktura...3 Hantera... 3 Beställning...3 Komplettera Beställning...

Läs mer

Plugboard Guide till WooCommerce. Stöder - WooCommerce 3.x

Plugboard Guide till WooCommerce. Stöder - WooCommerce 3.x Plugboard Guide till WooCommerce Stöder - WooCommerce 3.x Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information

Läs mer

Frakt & Betalning. Om Frakt & Betalning...2. Fraktalternativ...2 Betalningsalternativ...2 Kom igång...3

Frakt & Betalning. Om Frakt & Betalning...2. Fraktalternativ...2 Betalningsalternativ...2 Kom igång...3 Innehållsförteckning Om Frakt & Betalning...2 Fraktalternativ...2 Betalningsalternativ...2 Kom igång...3 Välj fraktleverantörer...3 Välj betalningsalternativ...3 Export & Moms...4 Välj in länder ni exporterar

Läs mer

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Nordea

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Nordea Nytt betalsätt ISO20022 - Europastandard för Nordea I version 2018.1 har vi lagt till formatet ISO 20022 vilket gör att du som har Nordea som bank kan skicka eurobetalningar (SEPA-betalningar) och alla

Läs mer

Manual för beställare Rekvisition IKEA Mölndals stad

Manual för beställare Rekvisition IKEA Mölndals stad Manual för beställare Rekvisition IKEA Mölndals stad Rekvisition... 2 Fyll i rekvisitionen... 2 Kontera rekvisitionen... 3 Namnge beställningen... 3 Val av leveransadress... 3 Fältet Information till leverantören...

Läs mer

Teknisk information om SveaWebPay

Teknisk information om SveaWebPay Teknisk information om SveaWebPay Detta dokument beskriver det du behöver veta för att rent teknisk integrera SveaWebPay i din e-butik. För mer information om WebServices med mera finns ytterligare dokument

Läs mer

Manual E-butiken Innehåll:

Manual E-butiken Innehåll: Manual E-butiken Innehåll: Allmänt... 2 Logga in... 2 Översikt... 2 Kategorisera produkter... 3 Lägg till en produkt... 4 Lägg till produktbilder... 5 Ändra en produkt... 5 Skapa menysidor... 6 Ladda upp

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

Ariba Network Förenklad Guide för att hantera en inköpsorder

Ariba Network Förenklad Guide för att hantera en inköpsorder Ariba Network Förenklad Guide för att hantera en inköpsorder SSAB Innehåll Skapa ordererkännande Skapa fraktavisering Skapa faktura 2 Introduktion Denna guide går inte in på alla detaljer/möjligheter gällande:

Läs mer

Schemalätt 6.0 Installationsanvisning

Schemalätt 6.0 Installationsanvisning Schemalätt 6.0 Installationsanvisning Inledning Här följer en kort instruktion över hur du som ny kund installerar och aktiverar Schemalätt 6.0. Observera att Schemalätt 6.0 är ett Windows program och

Läs mer

Manual för beställare Rekvisition med förattest Mölndals stad

Manual för beställare Rekvisition med förattest Mölndals stad Manual för beställare Rekvisition med förattest Mölndals stad Rekvisition... 2 Fyll i rekvisitionen... 2 Kontera rekvisitionen... 3 Namnge beställningen... 3 Val av leveransadress... 3 Fältet Information

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaFastighet Pro

Installationsanvisningar HogiaFastighet Pro Installationsanvisning HogiaFastighet är ett traditionellt klientsystem vilket innebär att programmet i sin helhet installeras lokalt på de arbetsstationer där det ska köras och kopplas sedan samman med

Läs mer

Administratörsrättigheter i Windows krävs för att genomföra installationen.

Administratörsrättigheter i Windows krävs för att genomföra installationen. CADCAM-it Toolbox 2011 Installationsanvisning - Installation - Licensregistrerting - Avinstallation 1. Installation Administratörsrättigheter i Windows krävs för att genomföra installationen. Avinstallera

Läs mer

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Handelsbanken

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Handelsbanken Nytt betalsätt ISO20022 - Europastandard för Handelsbanken I version 2018.1 har vi lagt till formatet ISO 20022 vilket gör att du som har Handelsbanken kan skicka eurobetalningar (SEPA-betalningar) och

Läs mer

GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang.

GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang. GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang. OBS!! Viktig information innan du börjar att fylla i registreringsformuläret!

Läs mer

Kom igång med Skype (PC)

Kom igång med Skype (PC) Kom igång med Skype (PC) 1. För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan där du kan ladda ner Skype

Läs mer

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640 Installation av CW KeyDesign/DoorDesign Detta program görs och underhålls av C/W CadWare AB. CW KeyDesign/Doordesign säljs alltid med underhållsavtal med telefonsupport samt programuppdateringar på websidan:

Läs mer

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång med Visi Felsökning 1.1. Systemkrav

Läs mer

Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid

Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid Kassaavstämning Gäller Pyramid Business Studio från och med version 3.40B (2012-10-24) Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid Detta dokument riktar sig till dig som vill veta mer om

Läs mer

Introduktion till SveaWebPay INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Introduktion till SveaWebPay INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion till SveaWebPay Detta dokument beskriver det du behöver veta för att smidigt komma igång med betalningar via SveaWebPay. Ett ytterligare syfte med dokumentet är att ge en god bild över vilka

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

Kampanj. ButikPE. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ. Försäljning Support Fax

Kampanj. ButikPE. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ. Försäljning Support Fax Kampanj ButikPE Copyright 2016 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

OBS!: Det är inte möjligt att använda garanti-funktionen på rader med redovisningskonto. Dessa kommer alltid att ligga utanför garantihantering.

OBS!: Det är inte möjligt att använda garanti-funktionen på rader med redovisningskonto. Dessa kommer alltid att ligga utanför garantihantering. Garanti och garantiuppföljning Genom att använda DSM s garantifunktion finns det möjlighet att skapa en faktura till kunden som visar vad reparationen har kostat och hur stor andel av reparationen som

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Förutsättningar...2 Beställningsreferens...3 Mail och inloggning...3 Sakattestera...5 Alternativ 1 Fakturan betalas av 1 projekt... 9 Alternativ 2- Fakturan betalas

Läs mer

Installationsanvisning ADSLmodem: SpeedTouch 546v6. Bredband ADSL. Hitta första telefonjacket

Installationsanvisning ADSLmodem: SpeedTouch 546v6. Bredband ADSL. Hitta första telefonjacket Installationsanvisning ADSLmodem: SpeedTouch 546v6 Bredband ADSL Hitta första telefonjacket Börja alltid med att läsa den lilla foldern SpeedTouch Anvisning hitta första jacket. Följ anvisningarna noga

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

2015-10-29 Integrationsguide Version 2.3. INTEGRATIONSGUIDE Svea Ekonomi / Webpay

2015-10-29 Integrationsguide Version 2.3. INTEGRATIONSGUIDE Svea Ekonomi / Webpay INTEGRATIONSGUIDE Svea Ekonomi / Webpay Inledning För att Svea Ekonomi/Webpay ska kunna garantera en väl fungerade produkt tillsammans med en kvalitetssäkring mot våra partners och kunder har vi tagit

Läs mer

Kom igång med Swish i kassan!

Kom igång med Swish i kassan! Kom igång med Swish i kassan! Beskrivning Den här dokumentationen beskriver hur man kommer igång med vår koppling till Swish i kassasystemet och är framtagen i syfte att butiken själv skall kunna klara

Läs mer

Installationsanvisningar VISI Klient

Installationsanvisningar VISI Klient Installationsanvisningar VISI Klient 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång

Läs mer

Nytt betalsätt ISO Europastandard för SEB

Nytt betalsätt ISO Europastandard för SEB Nytt betalsätt ISO20022 - Europastandard för SEB I version 2017.1 har vi lagt till formatet ISO 20022 vilket gör att du som har SEB kan skicka eurobetalningar (SEPA-betalningar) och alla andra utlandsbetalningar

Läs mer

DIO Webb 2.0, en kort manual. Version

DIO Webb 2.0, en kort manual. Version DIO Webb.0, en kort manual 06-04-8 Innehåll. Skapa nytt meddelande a. Välja mottagare b. Fältens innebörd c. Kartans funktion. Vidarebefordra inkommet meddelande 3. Uppdatera/avsluta meddelande 4. Inställningar

Läs mer

DIO Webb, en kort manual. Version 10.0 2015-05-26

DIO Webb, en kort manual. Version 10.0 2015-05-26 DIO Webb, en kort manual Version 0.0 05-05-6 Innehåll. Skapa nytt meddelande a. Välja mottagare b. Förklaring av de olika fälten c. Kartans funktion. Vidarebefordra inkommit meddelande 3. Uppdatera/avsluta

Läs mer

Inget problem, vi skickar dina registrerade uppgifter till den e-post-adressen som du använde vid registreringen.

Inget problem, vi skickar dina registrerade uppgifter till den e-post-adressen som du använde vid registreringen. 1. Registrering / Login När du klickar på Logga in kan du välja att antingen - logga in med ditt befintliga användarnamn och lösenord från en tidigare registrering i den här webbshopen (OBS! Gäller ej

Läs mer

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Personalsupport Medicinska fakulteten, Lunds universitet Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Moodle version 2.7.1 Lars Rundgren, 2012-2014 Moodle 2.7.1 Grupper; Gruppindelningar;

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

1. Hitta/aktivera sidopanelen Lägga in e-post och skapa nytt ärende 3

1. Hitta/aktivera sidopanelen Lägga in e-post och skapa nytt ärende 3 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-5 Manual Registrera och söka i Public 360 med sidopanelen i Outlook Manual för att

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE VITAL & TALANDE TANGENTBORD

ANVÄNDARGUIDE VITAL & TALANDE TANGENTBORD ANVÄNDARGUIDE VITAL & TALANDE TANGENTBORD INNEHÅLL 1. KOM IGÅNG MED VITAL 1.1. Vad är ViTal? 1.2. Vem behöver ViTal? 1.3. Hur kan ViTal användas i skolan? 1.4. Hur får jag eleverna att börja använda ViTal?

Läs mer

Manual till programvaran. TallyMaster 3.27 Basic

Manual till programvaran. TallyMaster 3.27 Basic Manual till programvaran TallyMaster 3.27 Basic Innehållsförteckning sid 1. Förord 3 2. Installation och/eller uppdatering.. 4 3. Första gången programmet startas.. 5 4. Vid ominstallation eller byte av..

Läs mer

Kundportal. Kundportal - Användarhandledning

Kundportal. Kundportal - Användarhandledning Kundportal Kundportal - Användarhandledning Version 1.0 Status Preliminär Datum 2014-12-07 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Välkommen... 3 Support - Time Care Support Team... 3 Begränsat

Läs mer

MegTax CardCenterPro

MegTax CardCenterPro 09-09-25 n 1 1 (7) MegTax CardCenterPro 1. Installation... 2 2. Hantering... 3 2.1. Tömning... 3 2.2. Fliken Kortrutiner... 4 2.3. Visa logg & Visa ej tömda... 5 2.4. Fliken Fakturafil... 5 2.5. Fliken

Läs mer

Introduktion Sida 1. Hur beställer jag nya kort med enbart Skolbiljett VT? Sida 2

Introduktion Sida 1. Hur beställer jag nya kort med enbart Skolbiljett VT? Sida 2 1(17) Innehållsförteckning: Introduktion Sida 1 Hur beställer jag nya kort med enbart Skolbiljett VT? Sida 2 Hur beställer jag nya kort med både Skolbiljett VT och Fritidsbiljett VT (f.d. Pluspaket )?

Läs mer

Installationsanvisning. ADSLmodem: SpeedTouch 780WL. Bredband ADSL

Installationsanvisning. ADSLmodem: SpeedTouch 780WL. Bredband ADSL Installationsanvisning ADSLmodem: SpeedTouch 780WL Bredband ADSL Hitta första telefonjacket Börja alltid med att läsa den lilla foldern SpeedTouch Anvisning hitta första jacket. Följ anvisningarna noga

Läs mer

HASP-felsökningsguide

HASP-felsökningsguide HASP-felsökningsguide Huvudkontor: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright och varumärken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited. Med ensamrätt.

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0 Allmänt Releasen omfattar uppgradering av Tekis Aviseringsprogram version 6.3.0 (för både Tekis-FIR och Tekis-KID avisering) samt databasuppgradering

Läs mer

Uppdatering av programvaror

Uppdatering av programvaror Uppdatering av programvaror Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen häri kan ändras

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Telia Internet WebOrder Förvandlar kunder till besökare 1 2002-01-24

Telia Internet WebOrder Förvandlar kunder till besökare 1 2002-01-24 Telia Internet WebOrder Förvandlar kunder till besökare 1 Introduktion till Telia Internet WebOrder Välkommen! Denna presentation ger dig en snabb introduktion till tjänsten Telia Internet WebOrder. Efter

Läs mer

EVO DEV. EvodevExcel.GarpReportAddin

EVO DEV. EvodevExcel.GarpReportAddin EVO DEV EvodevExcel.GarpReportAddin Evodev AB web www.evodev.se epost info@evodev.se Telefon 033-4300300 Fax 033-126697 Innehåll Installera programmet 1 Installation 1 Registerinställningar 1 Start av

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1 Allmänt Releasen omfattar uppgradering av Tekis Aviseringsprogram version 6.3.1 (för både Tekis-FIR och Tekis-KID avisering) samt databasuppgradering

Läs mer

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll Hur hanterar jag dokument i ekontrakt?... 1 Dokument... 2 Arbetsdokument... 2 Fastställd handling... 3 Skapa dokument utifrån mallar... 4 Vilka mallar

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Förutsättningar...2 Beställningsreferens...3 Mail och inloggning...3 Sakattestera...5 Alternativ 1 Fakturan betalas av 1 projekt... 9 Alternativ 2- Fakturan betalas

Läs mer

Atea eshop tablet/mobil

Atea eshop tablet/mobil GUIDE ATEA ESHOP XXXXX Atea eshop tablet/mobil 3 UTGÅVA APRIL 2016 Innehåll GUIDE ATEA ESHOP ORDERLÄGGNING eshop - tablet/mobil 5 Beta-version 5 Orderläggning 6 STEG 1 Lägg produkter i kundvagn 6 STEG

Läs mer

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Swedbank

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Swedbank Nytt betalsätt ISO20022 - Europastandard för Swedbank I version 2017.2 har vi lagt till formatet ISO 20022 vilket gör att du som har Swedbank kan skicka eurobetalningar (SEPA-betalningar) och alla andra

Läs mer

Registrering av Tjänst i Medusa - Länsteknik

Registrering av Tjänst i Medusa - Länsteknik Styrande dokument Regeldokument Arbetsinstruktioner Kvalitetshandbok för medicintekniska produkter och tjänster Del 2 Sida 1 (9) Registrering av Tjänst i Medusa - Länsteknik Sida 2 (9) Innehållsförteckning

Läs mer

Vårdfaktura Bokföringsfil och Kontering

Vårdfaktura Bokföringsfil och Kontering Version 2.3 Vårdfaktura Bokföringsfil och Kontering 2 (11) VAL AV BOKFÖRINGSFIL... 3 VAL AV KONTERINGSMODELL... 4 KONTERA OCH GODKÄNNA FAKTURA... 5 KONTERA EN POST... 6 HÄMTA/SKAPA BOKFÖRINGSFIL... 8 ADMIN

Läs mer

Lathund för ordermatchning. Version

Lathund för ordermatchning. Version Lathund för ordermatchning Version 140520 2(11) 1. Ordermatchning Ordermatchning av faktura behöver göras när fakturan avviker från order. Det finns olika tillfällen och varianter på när ordermatchning

Läs mer

Uppgradering avavigilon Control Center 6

Uppgradering avavigilon Control Center 6 Uppgradering avavigilon Control Center 6 När du uppgraderar till programvaran ACC 6, måste din programvara och dina licenser uppgraderas. OBS: Du kan endast uppgradera ACC 5.x till ACC 6. Om du kör en

Läs mer

PRINTER DRIVER ADMINISTRATOR GUIDE

PRINTER DRIVER ADMINISTRATOR GUIDE PRINTER DRIVER ADMINISTRATOR GUIDE OpusCapita förbehåller sig rätten att förändra produktens egenskaper samt produktspecifikationen. De senaste versionerna publiceras på www.opuscapita.com/terms 1. ROLLBESKRIVNING

Läs mer

Presentation och fältförklaringar av BJ Sweden s Pris-simulator

Presentation och fältförklaringar av BJ Sweden s Pris-simulator 1 Presentation och fältförklaringar av BJ Sweden s Pris-simulator Pris-simulatorn är framtagen till företag som bedriver försäljning, kan vara genom webbutik eller en fysisk butik. Pris-simulatorn är samtidigt

Läs mer

Redigering av dokument - SaveToServer

Redigering av dokument - SaveToServer Utgiven av Datum Id: Version CANEA Support Team 2018-04-16 0289 3.0 Redigering av dokument - SaveToServer 1. Introduktion: Redigering av dokument med SaveToServer Är dokumentet i Microsoft Office format

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office Installation av Vitec Mäklarsystem Office 2016-02-18 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 A. Förberedelser... 3 B. Läs noga igenom manualen... 3 C. Systemkrav - minimum... 3 D. Programsupport/Teknisk

Läs mer

LB-rutin i ADJob 4.5. ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls.

LB-rutin i ADJob 4.5. ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. LB-rutin i ADJob 4.5 ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker Steg för steg Så här förbereder du din förskola/skola för att arbeta i Unikum Detta är en guide för dig som administratör för förskola/skola, som skall förbereda din förskola eller skola för att börja

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows 2019-02-21 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows 10... 2 Öppna hemkatalogen... 2 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet.

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet. Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Gör din första fotobok i 10 enkla steg! 1 Välj ut dina bästa foton. Välj ut de bilder du vill använda och placera dem i en separat mapp på datorn

Läs mer

Display Guideline (Sverige)

Display Guideline (Sverige) Display Guideline (Sverige) Så visar du upp AfterPay och de olika betalsätten på bästa sätt och för bästa konvertering version 2.3 publicerad 18.07.2018 Introduktion AfterPay Display Guideline visar hur

Läs mer

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing Innehåll 1. Metoder att installera...1 2. Förutsättningar...2 DotNet Framework 3.5...2 MSI Installer 4.5...2 3. Hämta SQL Server 2008 R2

Läs mer

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet.

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Då du klickar på Användare öppnas denna bläddringslista.

Läs mer

Uppdatering av programvaror Användarhandbok

Uppdatering av programvaror Användarhandbok Uppdatering av programvaror Användarhandbok Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument

Läs mer

Köp- och leveransvillkor KICKS e-handel

Köp- och leveransvillkor KICKS e-handel Köp- och leveransvillkor KICKS e-handel Om KICKS KICKS är den ledande skönhetskedjan i Norden. Med attraktiva varumärken inom doft, makeup, hudvård och hårvård samt välutbildade skönhetsexperter i butik

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 2018-02-02 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 10... 3 Öppna hemkatalogen... 3 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 3: Ljud, del 1

IT-körkort för språklärare. Modul 3: Ljud, del 1 IT-körkort för språklärare Modul 3: Ljud, del 1 Innehåll Ladda ner Audacity och hjälpprogrammet LAME 3 Installera Audacity och LAME 7 Spela in med Audacity 9 Spara och exportera i MP3-format 11 Ladda upp

Läs mer

Följande utdrag är hämtat ur Handbok för handlare utgiven av Svensk Handel: Handpenning i Pyramid, modul Kassa. Registrering av Handpenningsartiklar

Följande utdrag är hämtat ur Handbok för handlare utgiven av Svensk Handel: Handpenning i Pyramid, modul Kassa. Registrering av Handpenningsartiklar Handpenning i PBS Gäller Pyramid Business Studio, från version 3.41A sp03 (2015-02-03) Vad är handpenning? Följande utdrag är hämtat ur Handbok för handlare utgiven av Svensk Handel: Handpenning är inget

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC 1 (9) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2013 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2018-04-13 LVDB i GEOSECMA Innehåll Inledning... 1 Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkrementell LVDB-import... 4 NVDB

Läs mer

LEX INSTRUKTION LEX LDAP

LEX INSTRUKTION LEX LDAP LEX INSTRUKTION LEX LDAP Innehållsförteckning LEX INSTRUKTION LEX LDAP... 1 1 INLEDNING... 1 2 INSTALLATION... 2 3 LEXLDAPSERVICE - KLIENTEN... 3 3.1 HUVUDFÖNSTER... 3 3.2 INSTÄLLNINGAR... 4 3.2.1 Lex...

Läs mer

Användarmanual för Pagero Kryptering

Användarmanual för Pagero Kryptering för Pagero Kryptering Version 1.1-1 - Allmänt... 3 Kryptering av filer... 3 Dekryptering av filer... 3 Installation... 4 Inställningar... 5 Skapa nycklar... 6 Lägg till kataloger för övervakning... 6 Lägg

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order.

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Försäljningsorder reservdelar De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigeringsrutan i Navision. Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Försäljningsordern

Läs mer

Installation av FEBDOK version 5.4 Singel

Installation av FEBDOK version 5.4 Singel FEBDOK 2014-01-07 Sida 1/10 Installation av FEBDOK version 5.4 Singel Denna handledning behandlar FEBDOK 5.4 lokal klientinstallation. Skärmklipp är hämtade från Windows 7 i norsk version. För andra operativsystem

Läs mer

Bruksanvisning Bläckfisken USB

Bruksanvisning Bläckfisken USB Bruksanvisning Bläckfisken USB Kontaktanslutning till datorer och pekplattor Tel/Fax.: 013-712 70 Östra Harg Torpängen 585 91 Linköping E-post: info@hargdata.se Hemsida: www.hargdata.se Innehållsförteckning:

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem

Installation av. Vitec Mäklarsystem Installation av Vitec Mäklarsystem Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Installera Vitec Mäklarsystem... 3 3. Inställningar av rättigheter i Windows Vista och Windows 7... 7 4. Första gången du startar...

Läs mer

OBS! Lägg till planeringsområde

OBS! Lägg till planeringsområde Planering Fronter 19 har en ny planeringsfunktion som gör det enklare för lärare att organisera sin undervisning. Det är enkelt att lägga till valfritt material, oavsett om det ligger på datorn eller på

Läs mer

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil.

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil. Basetool version 3 Genom att lägga in information om ditt företag/verksamhet i Basetool syns du automatiskt på vastgotalandet.se, skaraborg.nu, vastergotland.se och vastsverige.com Webbadress: www.basetool.se

Läs mer