Plugboard Guide till WooCommerce. Stöder - WooCommerce 3.x

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plugboard Guide till WooCommerce. Stöder - WooCommerce 3.x"

Transkript

1 Plugboard Guide till WooCommerce Stöder - WooCommerce 3.x

2 Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att sedan importera och exportera olika dataobjekt som produkter, order och kunder till och från olika systemintegration som marknadsplatser, e-handelssystem och ekonomisystem. Med Plugboard så administrerar du en eller flera olika kanaler i samma verktyg. Datan som skall hämtas och skickas kan schemaläggas, hanteras på manuell begäran eller i realtid via triggers. Sharespine erbjuder en bas av systemintegrationer samt tillgång till plugboard API så att även ni kan lägga till ert eller annat system till verktyget och det flöde ni önskar uppnå. Oavsett om det är ett e-handel, butikskassa, ekonomi, lager eller ett CRM-system så vill vi genom verktyget Plugboard ge er som kund och partner möjligheter för intressant integration genom en stabil, skalbart och standardiserat integrationsplattform. Varje systemintegration är en egen enhet mot Plugboard och i denna kom-i-gång guiden så går vi igenom integrationen av WooCommerce till Plugboard

3 Steg 1. Köp Plugboard Första steget är att köpa tjänsten via den här länken. Steg 2. Bekräftelsemejl med inloggningsuppgifter Efter att ha köpt tjänsten via Sharespine så får du ett mail med uppgifter för att logga in på Plugboard. Mejlet ser ut på följande sätt: Steg 3. Logga in på Plugboard Gå till för att komma till inloggningssidan för Plugboard. Skriv in kundnummer, användarnamn och lösenord som du fick i mejlet. Så här ser inloggningssidan ut:

4 Steg 4. Skapa en systemintegration till er WooCommerce OBS! Plugboard stödjer WooCommerce 3.0 och nyare. Nu ska vi skapa en systemintegration för att kunna koppla ihop din WooCommerce webbutik med plugboard och det gör man på följande sätt. Klicka på den gröna knappen där det står Skapa ny systemintegration. Steg 5. Välj ditt system Därefter så kommer det upp en ruta med olika inställningar. I första rutan står det Välj system, där väljer du WooCommerce. Steg 6. Ge din koppling ett namn i Plugboard När du har valt system så är nästa steg att kopiera in din webbutiks webbadress i rutan där det står Eget namn (t.ex.

5 Steg 7. Lägg till beskrivning för koppling Efter det så finns det en ruta som heter beskrivning och det är till för dig som kund om du vill ha en intern notis om systemet du vill koppla. Steg 8. Realtidstrigger Sedan kommer en ruta upp som heter Realtidstriggers som du kan bocka i. Realtidstriggers innebär att Plugboard hämtar in produkter och ordrar automatiskt så fort det skapas i diverse system. Du kan också hämta in produkter och ordrar genom att välja schemaläggning. Då schemalägger du importen efter ett intervall som antingen kan vara mellan 15 min eller 30 min. Då sker importen automatiskt efter intervallet. Du kan också skicka data manuellt genom att gå in på arbetsflöde och välja det system du vill hämta/skicka data ifrån.

6 Steg 9. Lägg in API-uppgifter När du gjort detta så kommer det komma upp ytterligare rutor och den första heter Generellt och där kopierar du in dina API uppgifter som du skapar i ditt WooCommerce konto. Steg 10. Öppna nytt fönster/flik i din webbläsare Du kommer vidare i denna kom-igång-guide behöva hoppa mellan din Wordpress-admin och Plugboard. Vi rekommenderar därför att du öppnar ett nytt fönster/flik så att du kan köra dessa parallellt.

7 Steg 11. Hämta plugin för WooCommerce API För att få en fungerande API-koppling med Plugboard behöver du installera ett plugin i WooCommerce. En länk för att ladda ner den senaste versionen av det API-pluginet hittar du under Generellt i din systemintegration. Steg 12. Lägg till och installera tillägg i Wordpress Logga in på wordpress och välj därefter Tillägg Tryck på Lägg till nytt Tryck på knappen Ladda upp tillägg uppe till vänster Tryck på knappen Choose file och välj.zip-filen du hämtade i steg 10, därefter tryck på knappen Installera nu. Därefter aktivera tillägget genom att trycka på knappen:

8 Steg 13. Gå till API inställningar (OBS! Detta kräver att du har installerat tillägget WooCommerce) Nu går du in på din WooCommerce butik. Gå in under WooCommerce Inställningar API. Se också till att aktivera REST API enligt bild Steg 14. Skapa API-nyckel Tryck på Nycklar/Appar Därefter tryck på Lägg till Nyckel

9 Lägg till en beskrivning av API nyckeln, t ex Sharespine Plugboard Under behörigheter så skall du välja Läs/Skriv. Tryck därefter på Skapa API-nyckel Nu ser du din Kundnyckel och Kundhemlighet. Denna information är känslig och behöver hanteras varsamt. Kopiera informationen och spara den på en säker plats.

10 Steg 15. Gå till Plugboard och lägg till dina API-uppgifter Gå tillbaka till Plugboard för att fortsätta med kopplingen mot WooCommerce. Lägg in uppgifterna vi skapade nyss. När du fyllt i samtliga uppgifter trycker du på knappen Testa inställningar & hämta systemdata. Vad som händer när man klickar på knappen är att en validering genomförs så API-uppgifterna stämmer samt att man hämtar information om systemet. OBS API-Adress! Använder du ett basdomän är det bara att klippa och klistra in URL:en i fältet. Om ditt domännamn ligger i en underkatalog är det viktigt att ni klistrar in den fullständiga URL:en från där den ligger för att systemet ska hitta API:et. Tänk också på att ha tidszon inställt i er WordPress installation. Se bild nedan.

11 Gå till Inställningar > Allmänt > Tidzon (rullmeny) > Välj tidzon för er butik Steg 16. Övriga flikar och dess funktioner Under fliken Generellt i Plugboard så finns där några flikar om b.la. Produktkategorier, produkter, prislistor, ordrar och aktiverade pluggar. Jag förklarar vad var och en betyder och vad dem innebär under bilden nedan.

12 Produktkategorier: Här kan du schemalägga hur ofta du ska importera dina produktkategorier från din webbutik. Du kan också välja om du vill importera dina produktkategorier utan någon schemaläggning genom att bocka i rutan Importera produktkategoriträdstruktur. Produkter: Här kan du schemalägga om du vill importera dina produkter ofta och det är bra ifall man uppdaterar sitt sortiment i sin webbutik. Eftersom WooCommerce har möjligheten att skriva in egna momssatser så kan man under momsinställningar hämta dina egna momsklasser som du skapat i WooCommerce. Man kan även läsa in produktkategori koppling för produkterna genom att klicka i rutan. Om du har olika prislistor i din WooCommerce-butik så kan du genom att välja prislistan du vill använda importera denna. Ordrar: Här kan du schemalägga hur ofta du vill importera och exportera ordrar från din webbutik respektive Plugboard och hur långt intervall det ska vara. Du kan också välja fraktsätt för dina ordrar samt att du kan sätta datum ifall du inte vill att ordrar ska exportera före ett visst datum. Aktiverade Pluggar: Här kan du bocka för och ur beroende om du vill ha eller inte vill ha import och export från någon av fälten som visas.

13 Steg 17. Momsinställningar Börja med att gå till WooCommerce > Inställningar > Allmänt och kryssa i att Aktivera moms, tryck spara ändringar För att kunna göra momsinställningar i Plugboard måste vi först lägga in momssatser i WooCommerce. Gå in under WooCommerce Inställningar Moms. (Se markering A & B)

14 C) Vidare skriver vi in namnet på de olika momssatser vi önskar att skapa i WooCommerce. Tryck Spara ändringar D) Vi kan nu se de olika länkar som skapats. Tryck på vart och en av dem för att lägga in nödvändiga uppgifter. Steg 18: Skapa momssatser Börja med att lägga in landskod Lägg därefter in övriga fält för varje momssats du skapat.. Hovra över? i WooCommerce för förklaring. Steg 19: Momsinställningar i Plugboard Standard är en standardsats i WooCommerce. Lägg till de övriga momssatser du skapade i WooCommerce i rullmenyerna. Du kan behöva trycka på Testa inställningar & hämta systemdata under fliken Generellt om du inte hittar momssatserna du skapade i WooCommerce.

15 Steg 20: Det var allt! När du har valt alla inställningar som du vill ha så klickar du på spara längst ner i högra hörnet Bra! Nu har du gjort din koppling med WooCommerce och kan nu aktivera den genom att trycka på knappen nere i vänstra hörnet (se bild).

16 Om Sharespine Sharespine AB är integrationsspecialister och bygger bl.a produkter och tjänster för att integrera flöden mellan bl.a. ekonomisystem, webbutiker, marknadsplatser och betalväxlar. Med hjälp av våra olika standardprodukter Sharespine Client och Cloud, så kan vi bl.a erbjuda avancerade "en till en" integrationer mellan din e-handelsplattform och ditt ekonomisystem. Med vår nya produkt Sharespine Plugboard, vill vi ge ett verktyg så att ni själva kunna konfigurera era digitala flöden. Med Plugboard kan du som kund mellanlagra och bearbeta dina dataregister innan du skickar dem vidare till nästa system. Över 700 företag har valt att automatisera sin kopplingar genom Sharespine och vår kundbas växer ständigt. För mer information om våra tjänster och produkter kan du använda vårt kontaktformulär eller ringa oss på Läs mer på

Plugboard Guide till Magento. Ecommmerce. Stöder - Magento 1.9.x

Plugboard Guide till Magento. Ecommmerce. Stöder - Magento 1.9.x Plugboard Guide till Magento Ecommmerce Stöder - Magento 1.9.x Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information

Läs mer

Kom-Igång-Guide för Plugboard CDON

Kom-Igång-Guide för Plugboard CDON Kom-Igång-Guide för Plugboard CDON Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att sedan importera

Läs mer

Kom-Igång-Guide för Plugboard. Nordisk e-handel

Kom-Igång-Guide för Plugboard. Nordisk e-handel Kom-Igång-Guide för Plugboard Nordisk e-handel Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att

Läs mer

Kom-Igång-Guide för Plugboard. Fyndiq

Kom-Igång-Guide för Plugboard. Fyndiq Kom-Igång-Guide för Plugboard Fyndiq Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att sedan importera

Läs mer

Plugboard Guide till prislistor

Plugboard Guide till prislistor Plugboard Guide till prislistor Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att sedan importera

Läs mer

Plugboard Innehållsgrupper. Uppdaterad:

Plugboard Innehållsgrupper. Uppdaterad: Plugboard Innehållsgrupper Uppdaterad: 2017-05-23 Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för

Läs mer

Efter att ha köpt tjänsten via Sharespine så får du ett mail med uppgifter för att logga in på Plugboard. Mejlet ser ut på följande sätt:

Efter att ha köpt tjänsten via Sharespine så får du ett mail med uppgifter för att logga in på Plugboard. Mejlet ser ut på följande sätt: Steg 1. Köp Plugboard Första steget är att köpa tjänsten via den här länken. https://my.sharespine.com/product.html/plugboard. Steg 2. Bekräftelsemejl med inloggningsuppgifter Efter att ha köpt tjänsten

Läs mer

Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1

Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1 Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1 Vad är Zendesk Vår snabb guide för att koppla ihop Zendesk och din webbutik från Nordisk e handel Steg 1 [Skapa konto] Steg 2 [Konfigurera språk] Steg

Läs mer

Installationsmanual Billmate Modul WooCommerce

Installationsmanual Billmate Modul WooCommerce 2016-02-24 Installationsmanual Billmate Modul WooCommerce Billmate AB Gustaf Adolfs Torg 47 211 39 Malmö [Skriv här] [Skriv här] [Skriv här] Innehållsförteckning 1 Installera plugin... 4 1.1 Installera

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Att sälja biljetter med Tickster BoxPoint. Användarmanual för Direktenkedjan

Att sälja biljetter med Tickster BoxPoint. Användarmanual för Direktenkedjan Att sälja biljetter med Tickster BoxPoint Användarmanual för Direktenkedjan Innehållsförteckning Skapa din butik och lägg upp kassan/kassorna... 3 Ladda ner BoxPoint:... 3 Konfigurera BoxPoint... 3 Konfigurera

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2018-04-13 LVDB i GEOSECMA Innehåll Inledning... 1 Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkrementell LVDB-import... 4 NVDB

Läs mer

Integration med Vitec Express

Integration med Vitec Express i Softphone Integration med Vitec Express Med s molnväxellösning FrontOffice och Vitecs molnbaserade affärssystem Vitec Express kan mäklare jobba i Vitec och kommunicera med kunder på ett mycket enkelt

Läs mer

Instruktion för åtkomst till Nyps via LstNet

Instruktion för åtkomst till Nyps via LstNet Instruktion för åtkomst till Nyps via LstNet Innehållsförteckning Åtkomst till Nyps via LstNet... 2 Målgrupp... 2 Åtkomst och URL... 2 Ladda ner och installera Citrix Online Plug-in Web... 2 Förberedelser

Läs mer

Administrationsmanual ImageBank 2

Administrationsmanual ImageBank 2 Administrationsmanual ImageBank 2 INNEHÅLL 1. Konventioner i manualen 3 2. Uppmärksamhetssymboler 3 3. Vad är imagebank SysAdmin 4 4. Guide för att snabbt komma igång 5 5. Uppgradera din imagebank 1.2

Läs mer

Kom igång med din butik. 1. Skapa kategorier och produkter 2. Att göra en beställning i butiken 3. Övriga verktyg

Kom igång med din butik. 1. Skapa kategorier och produkter 2. Att göra en beställning i butiken 3. Övriga verktyg Kom igång med din butik Tack för att du har valt en butik hos Talex! Detta är en liten snabbguide som hjälper dig att komma igång med din butik. Den är skapad för att du snabbt ska få ett grepp om hur

Läs mer

LEX INSTRUKTION LEX LDAP

LEX INSTRUKTION LEX LDAP LEX INSTRUKTION LEX LDAP Innehållsförteckning LEX INSTRUKTION LEX LDAP... 1 1 INLEDNING... 1 2 INSTALLATION... 2 3 LEXLDAPSERVICE - KLIENTEN... 3 3.1 HUVUDFÖNSTER... 3 3.2 INSTÄLLNINGAR... 4 3.2.1 Lex...

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Handledning för installation och komma igång med Joomla

Handledning för installation och komma igång med Joomla Uppsala universitet Monica Langerth Zetterman Handledning för installation och komma igång med Joomla Joomla är ett CMS (Content Managament System) som använder sig av de tekniker vi tittat lite på i kursen.

Läs mer

Kapitel 1 Ange din kontoinformation

Kapitel 1 Ange din kontoinformation Kapitel 1 Ange din kontoinformation Skapa ett nytt konto För att skapa ett nytt konto, öppna din webbläsare och skriv in adressen http://cloudigo.regincontrols.com/. Klicka på knappen Skapa nytt konto

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2018-02-20 LVDB i GEOSECMA Innehåll Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkrementell LVDB-import... 4 NVDB inställningar...

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

RiWiCon Hovslagare. Import från HippoHov. Kontakter, Hästar, Journalposter Version 1.3.x

RiWiCon Hovslagare. Import från HippoHov. Kontakter, Hästar, Journalposter Version 1.3.x Sida 1 (8) Import från HippoHov Kontakter, Hästar, Journalposter Version 1.3.x Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Arbetsgång... 3 Placera filerna i en mapp på lämplig disk.... 3 Installera... 3

Läs mer

INEXCHANGE FAKTURASKRIVARE

INEXCHANGE FAKTURASKRIVARE INEXCHANGE FAKTURASKRIVARE MENY 3 Kom igång 3 Introduktion 4 Aktivera tjänst 5 Installation av fakturaskrivaren 6 Överför exempelfakturor 7 Granska och godkänn exempelfakturorna 8 Skicka dina fakturor

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

Välkomna till. Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga

Välkomna till. Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga Välkomna till Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga Komma igång Öppna din webbläsare och ange URL:en: http://beta.kristianstad.se/epis erver/ Skapa favoritlänk i IE Logga

Läs mer

Kom igång med Swish i kassan!

Kom igång med Swish i kassan! Kom igång med Swish i kassan! Beskrivning Den här dokumentationen beskriver hur man kommer igång med vår koppling till Swish i kassasystemet och är framtagen i syfte att butiken själv skall kunna klara

Läs mer

Installationsguide fo r CRM-certifikat

Installationsguide fo r CRM-certifikat Installationsguide fo r CRM-certifikat För att säkerställa en säker inloggning till CRM Finance webb så behöver alla kunder installera ett kund-unikt klientcertifikat innan man kan försöka logga in i systemet.

Läs mer

Innehållsförteckning. Användaradministration 2. Notiser 10. Nyheter 11. Meddelande 12. Annonsering 14. Design 15. Inställningar 18.

Innehållsförteckning. Användaradministration 2. Notiser 10. Nyheter 11. Meddelande 12. Annonsering 14. Design 15. Inställningar 18. Innehållsförteckning Avdelning Sida Användaradministration 2 Notiser 10 Nyheter 11 Meddelande 12 Annonsering 14 Design 15 Inställningar 18 Profilsida 19 1 Användaradministration Under Användaradministration

Läs mer

Integration mellan Flex Lön och Flex HRM

Integration mellan Flex Lön och Flex HRM Integration mellan Flex Lön och Flex HRM Översikt Övergripande kan integrationen beskrivas med denna bild: Personuppgifter (valbart flöde) Lönetransaktioner och schema Flex Lön Lönespecifikationer och

Läs mer

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan LATHUND Att komma igång med Pecar E Plan E Plan Lathund Hej och välkommen till E Plan, det digitala verktyg som bl.a. gör kontrollplaner och egenkontroller digitala, sökbara samt samlar all dokumentation

Läs mer

Installera din WordPress med 9 enkla steg

Installera din WordPress med 9 enkla steg Installera din WordPress med 9 enkla steg Den här artikeln förutsätter att du har satt upp en webbserver eller har köpt ett webbhotell där du kan placera din nya WordPress hemsida. Om du inte har det,

Läs mer

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1 Användarmanual Resultatrapportering Kurs1 Skapa ett konto... 2 Lärarenkät... 3 Rapportera elevresultat... 4 Ladda ned dina resultat... 6 Ändra, ta bort eller komplettera ett resultat... 7 Glömt lösenordet...

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows 2019-02-21 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows 10... 2 Öppna hemkatalogen... 2 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT

Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT Innehållsförteckning 1 Maskinkrav innan installation 2 Konfigurera IIS 3 Installationsanvisningar

Läs mer

Guide för ebas.svea.org

Guide för ebas.svea.org Guide för ebas.svea.org I den här guiden kan ni läsa hur ni gör för att rapportera in medlemskap i Sveriges elevråd - SVEA via ebas.svea.org. Om ni behöver mer hjälp efter att ha gått igenom guiden är

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 2018-02-02 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 10... 3 Öppna hemkatalogen... 3 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer

EButiken.nu. Kom igång med din butik. Steg 1 Steg 2 Steg 3. Talex AB, EButiken.nu Tfn: Fax: Epost:

EButiken.nu. Kom igång med din butik. Steg 1 Steg 2 Steg 3. Talex AB, EButiken.nu Tfn: Fax: Epost: Kom igång med din butik Tack för att du har valt en butik hos! Detta är en liten snabbguide som hjälper dig att komma igång med din butik. Den är skapad för att du snabbt ska få ett grepp om hur vårat

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer

Manual: Skapa egna ansökningsformulär

Manual: Skapa egna ansökningsformulär INFORMATION TILL FOLKHÖGSKOLORNA Manual: Skapa egna ansökningsformulär Alla folkhögskolor kan skapa egna digitala ansökningsformulär genom en funktion på Folkhögskola.nu. Genom att logga in på www.folkhogskola.nu/admin

Läs mer

Kom igång med Skype (PC)

Kom igång med Skype (PC) Kom igång med Skype (PC) 1. För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan där du kan ladda ner Skype

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2019-05-21 LVDB i GEOSECMA Innehåll Inledning... 1 Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkentell LVDB-import... 4 NVDB inställningar...

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths Steg för steg-guide Visiba Care Office Detta är verktyget för vårdgivaren en läkare, psykolog, sjuksköterska, sjukgymnast, terapeut eller liknande. Från verktyget finns möjlighet att bjuda in till ebesök

Läs mer

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning Pict-O-Stat Light

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning Pict-O-Stat Light NEONOVA Handledning Brukarundersökning Pict-O-Stat Light Neonova AB Adress: Turistvägen 42D, 820 40 Järvsö Telnr: 0651 414 80 Orgnr: 556755 7458 E-post: info@neonova.se Webb: neonova.se Anmälan Om du inte

Läs mer

Copyright AB Regin, Sverige, CLOUDigo användarhandledning

Copyright AB Regin, Sverige, CLOUDigo användarhandledning Copyright AB Regin, Sverige, 2014 CLOUDigo användarhandledning Kapitel 1 Ange din kontoinformation Skapa ett nytt konto För att skapa ett nytt konto, öppna din webbläsare och skriv in adressen http://cloudigo.regin.se/.

Läs mer

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1 Kom igång 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Gå in på Android market och sök på Tidsvar i ett ord. Appen identifieras genom

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Resurs Login

RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Resurs Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Resurs Login...

Läs mer

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik Sense Cloud Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik, QlikTech,

Läs mer

9.4.0 W i n T i. Nyheter version 9.4.0

9.4.0 W i n T i. Nyheter version 9.4.0 9.4.0 W i n T i d Nyheter version 9.4.0 Innehåll 2. EXPORT AV PRODUKTIONSRESULTAT... 3 3. AKTIVA/INAKTIVA PFÄLT... 3 4. MINWINTID PÅ MOBIL... 3 5. MINWINTID OCH ORDNINGSFÖLJD PÅ PROJEKT... 4 6. HJÄLPDOKUMENT

Läs mer

Konfigurationsguide för Hogia PBM Time & Project för Installatörer, IT-tekniker

Konfigurationsguide för Hogia PBM Time & Project för Installatörer, IT-tekniker Konfigurationsguide Produkt/projekt Version Datum Sida Hogia PBM Time & Project 13.4 2013-10-11 1 (64) Konfigurationsguide för Hogia PBM Time & Project för Installatörer, IT-tekniker Konfiguration sker

Läs mer

Startanvisning för Bornets Internet

Startanvisning för Bornets Internet Startanvisning för Bornets Internet Denna guide kommer att hjälpa dig igång med Bornets Internet. Sidan 1 av 41 Innehållsförteckning Titel Sidan Kapitel 1. Introduktion... 3 Kapitel 2. TCP/IP-inställningar

Läs mer

SMS Webb Handbok. Logga in. Ställ in och ändra din användarinformation

SMS Webb Handbok. Logga in. Ställ in och ändra din användarinformation SMS Webb Handbok Logga in Du loggar in till SMS Webb via https://www.generic.se och kundlogin som du finner i det övre högra hörnet. Välj sedan SMS Webb i rullgardinsmenyn. Logga in genom att ange ditt

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Snabbstartsguide Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Det här dokumentet har tagits fram för att hjälpa dig att snabbt kunna administrera utvärderingar

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK)

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) 180528 1 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av

Läs mer

Installation av e-post i Mac Mail 10.3 (2017) För kunder hos Argonova Systems med maildrift hos GleSYS

Installation av e-post i Mac Mail 10.3 (2017) För kunder hos Argonova Systems med maildrift hos GleSYS Installation av e-post i Mac Mail 10.3 (2017) För kunder hos Argonova Systems med maildrift hos GleSYS Vänligen notera att, Apple har en tendens att ofta göra små justeringar i OSX-appen Mail vilket medför

Läs mer

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0 1 Guide till ELIN 2.0 Elektroniska fakturaunderlag är till för dig som skickar in- och utrikes brev och Posttidningar och betalar via faktura på ditt kundnummer

Läs mer

Kom igång med NOKflex 1

Kom igång med NOKflex 1 Kom igång med NOKflex 1 Vad roligt att du valt att arbeta med NOKflex! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner för hur du kommer igång med att skapa konton, aktivera läromedel, tilldela

Läs mer

Kom igång med Digilärserien

Kom igång med Digilärserien Kom igång med Digilärserien Administrera dina digitala läromedel Kom igång med Mina sidor 1 Välkommen till Digilär! Här går vi igenom alla administrativa steg för att komma igång med dina läromedel från

Läs mer

REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA

REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA Anna Muñoz Lundgren & MejDej Teknikhjälp, januari 2019. INTRODUKTION Den här guiden är främst avsedd för dig som skapat en hemsida med hjälp av MejDej

Läs mer

Felsökningsguide för Asgari-kameror

Felsökningsguide för Asgari-kameror Felsökningsguide för Asgari-kameror Välkommen till vår felsökningsguide! Här finner du lösningar på de vanligaste problemen som kan uppstå på vissa datorer och enheter. Om du fortfarande behöver mer hjälp

Läs mer

Kom igång med Mål 1 Interaktiv Studiehandledning

Kom igång med Mål 1 Interaktiv Studiehandledning Kom igång med Mål 1 Interaktiv Studiehandledning Kom igång med Mina sidor 1 Vad roligt att du ska använda Mål 1 Interaktiv Studiehandledning! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner

Läs mer

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Först skall certifikatet installeras på de datorer som skall kunna logga in i Online. Det gör du på följande sätt. Spara zip-filen med certifikatet

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Manual för Readsoft Online Admin användare

Manual för Readsoft Online Admin användare Hogia Performance Management AB Manual för Readsoft Online Admin användare Användarinstruktion för administratörer i Readsoft Online 0 Innehåll Administratör i Readsoft Online... 2 Välkommen till Readsoft

Läs mer

Kort presentation av våra olika grundpaket för Sharespine Integration (Client & Cloud)

Kort presentation av våra olika grundpaket för Sharespine Integration (Client & Cloud) Kort presentation av våra olika grundpaket för Sharespine Integration (Client & Cloud) Generellt Alla kunder har lite olika setup på sina system så för att ni skall komma igång med era integrationer så

Läs mer

Evenemang. Gör såhär: http://www.vasabladet.fi/evenemang/ eller http://www.ot.fi/evenemang/

Evenemang. Gör såhär: http://www.vasabladet.fi/evenemang/ eller http://www.ot.fi/evenemang/ Sida 1 av 9 Här kan föreningar, organisationer och andra arrangörer själva sätta in evenemang och händelser i Österbotten. som publiceras på webben och i tidningarna enligt redaktionens urval är till för

Läs mer

16/04/2014. Säljfolder Dokumentation för användare. Olivier Franchaud/Anna Wallsby

16/04/2014. Säljfolder Dokumentation för användare. Olivier Franchaud/Anna Wallsby 16/04/2014 Säljfolder Dokumentation för användare Säljfolder Dokumentation för användare Det här dokumentet är till för användare av den nya säljfoldern i Avista. 1 Innehållsförteckning Att komma direkt

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Integrera Jetshop Commerce med Visma Administration

Integrera Jetshop Commerce med Visma Administration Integrera Jetshop Commerce med Visma Administration Kort om integration Visma Administration Landets mest beprövade ekonomiprogram. Från butiker till jordbruk och redovisningskonsulter. Inget ekonomiprogram

Läs mer

Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator

Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator http://www.easylabelcreator.se/customer/lantmannen/ Innehållsförteckning Om tjänsten... 2 Snabbguide... 3 Inloggning... 5 Skapa konto... 5 Glömt användarnamn... 6

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

Gör så här för att rapportera:

Gör så här för att rapportera: Cykla och gå till jobbet 2012 Gör så här för att rapportera: OBS! Se till att du har anmält dig innan du gör detta. Om du inte vet hur man gör, klicka här. Steg 1: Skriv ut redovisningspapperet Gå till

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Statistik Plus. 3FrontOffice. Statistik Plus. Statistik Plus

Statistik Plus. 3FrontOffice. Statistik Plus. Statistik Plus Logga in... 2 Skapa en rapport... 3 Läsa och skräddarsy rapporten... 5 Spara rapport och skapa automatiska utskick... 6 Exportera rapport... 8 Samtalsspecifikation... 8 Exempelrapporter... 9 Rapport för

Läs mer

Guide för ebas.svea.org

Guide för ebas.svea.org Guide för ebas.svea.org Här är en guide för hur ni registerar ert medlemskap på ebas.svea.org. Innan ni går igenom den här guiden ska ni ha varit i kontakt med Sveriges elevråd - SVEAs kansli och fått

Läs mer

Guide för att komma igång med SportAdmin

Guide för att komma igång med SportAdmin Guide för att komma igång med SportAdmin 1 Inställningar 1a Ladda upp föreningens logga 1b Fyll i föreningens uppgifter 1c Fyll i övriga grundinställningar 2 Perioder 2a Skapa ny period 2b Kopiera mellan

Läs mer

Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor

Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor Logga in i Episerver 6: Logga in genom att skriva http://rfs.se/gui i webbläsaren. Skriv ditt användarnamn och lösenord i inloggningsrutan. Klicka

Läs mer

Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar.

Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar. Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar. För kunder hos Argonova Systems med maildrift hos GleSYS OBS! Outlook kommer att påstå att något är fel, det är inte fel. Läs noga och

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e- postprogrammet Microsoft Outlook 2016.

Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e- postprogrammet Microsoft Outlook 2016. Sida 1 (9) Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e- postprogrammet Microsoft Outlook 2016. Vad innebär ett POP-konto? POP har länge varit det dominerande sättet

Läs mer

Visma Company Expense. Manual för administratörer och redovisningskonsulter

Visma Company Expense. Manual för administratörer och redovisningskonsulter Visma Company Expense Manual för administratörer och redovisningskonsulter 1 Innehållsförteckning Sida 1. Kom igång 3 2. Inställningar 3-5 2.1. Rapportmottagare 3 2.2. Utläggskoder och Kontoplan 4 2.3.

Läs mer

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna.

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Att ta fram sitt schema i remissen. 1. Kopiera webbadressen och klistra in i adressfältet på din webbläsare;

Läs mer

Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur

Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur Uppdaterat 2016-06-03 1 Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur... 1 Inledning... 3 Registrera dig... 3 Logga in... 5 Federerad inloggning...

Läs mer

Smartbudget handbok Sida 1 av 16

Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Introduktion Målet med Smartbudget är att det ska vara enkelt för alla att få koll på sin ekonomi oavsett kunskapsnivå och behov. Allt eftersom Smartbudget växer med funktioner

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer