139 Sammanträdets öppnande Ordföranden hälsar alla välkomna till dagens sammanträde.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "139 Sammanträdets öppnande Ordföranden hälsar alla välkomna till dagens sammanträde."

Transkript

1 Malmö stad Revisorskollegiet PROTOKOLL Sammanträdesdatum Närvarande Kl Kl Plats Paragrafnr Stadshuset, Rum S Ledamöter Dahlvid Sten, ordförande Lilja Per, vice ordförande Lindkvist Britt-Marie Söderholm Berit Taeri Robabeh Hellberg Göran Carlén Sven-Åke Nordin Tomas Langerbeck Peter Bojesson Anneli Larsson Gösta Frånvarande ledamöter Olofsson Per-Olof Sjövall Berit Tjänstemän Håkansson Lennart, stadsrevisor Menander Christin, sekreterare Jägerhök Gun 145 Åsa le Clair 146 Hans Mandl Sammanträdets öppnande Ordföranden hälsar alla välkomna till dagens sammanträde. 140 Godkännande av dagordning Utsänt förslag till dagordning föreligger. att godkänna dagordningen. Bilaga Notering av frånvarande ledamöter Noteras att Per-Olof Olofsson och Berit Sjövall har anmält förhinder att närvara vid dagens sammanträde. 142 Utseende av justerare att utse Peter Langerbeck till att jämte ordföranden justera dagens protokoll och att justering äger rum måndagen den 21 december kl på revisionskontoret. 143 Föregående sammanträdesprotokoll Föreligger sammanträdesprotokoll från revisorskollegiets sammanträde och ej justerat protokoll från arbetsutskottets sammanträde att lägga protokollen till handlingarna. 144 Rapport Policy och riktlinjer mot mutor Jakob Smith från Ernst & Young redogör för granskningen avseende policy och riktlinjer mot mutor. RK Protokoll doc 1 (6)

2 Granskningen visar bl a att: Det finns ett uttalat behov av kommungemensamma riktlinjer Det finns brister vid genomförandet av riskanalyser som ska ligga till grund för internkontrollarbetet, som bl a borde omfatta risk för mutor Det finns inslag av riskutsatta områden inom de flesta av de granskade förvaltningarna. I många fall har områdena identifierats, men inte tagits med i internkontrollrutinen Den interna kontrollen inom fritidsförvaltningen vad avser mutor behöver förstärkas Inom gatukontoret saknas formella riktlinjer vad gäller mutor att översända rapporten till kommunstyrelsen, tekniska nämnden, stadsbyggnadsnämnden, servicenämnden, fritidsnämnden, miljönämnden, kulturnämnden, SDF Södra innerstaden och SDF Fosie för yttrande senast Av yttrandet ska framgå vilka åtgärder nämnd/styrelse avser att vidta utifrån noterade brister. att översända rapporten till övriga nämnder för kännedom. Bilaga 144 a-b 145 Rapport Föreningsbidrag Gun Jägerhök redogör för granskningen av föreningsbidrag från fritidsnämnden, kulturnämnden, stadsdelsfullmäktige, kommunstyrelsen och sociala resursnämnden. Revisionskontoret har granskat beviljade föreningsbidrag utifrån: omfattning, nämndens uppdrag, regelsystem, samordning, styrning och uppföljning. Granskningen visar generellt att samordningen mellan nämnderna behöver förstärkas, ett kommungemensamt digitalt stödsystem behöver tas fram och att uppföljningar bör förbättras. Kontroll bör göras av att mottagande föreningar/organisationer inte har oreglerade skatteskulder. Möjligheterna till specificering av kontot för bidrag till föreningar, företag mm bör utnyttjas, för att underlätta uppföljning av föreningsbidrag. att översända rapporten till kommunstyrelsen, fritidsnämnden och kulturnämnden för yttrande senast Av yttrandet ska framgå vilka åtgärder de avser vidta vad avser generella brister och/eller brister inom den egna nämndens ansvarsområde. att översända rapporten till Sociala resursnämnden, SDF Södra Innerstaden, Fosie, Hyllie och Rosengård för kännedom med möjlighet att avlämna ett yttrande. Bilaga 145 a-b 146 Rapport Information till äldre och deras rättigheter Åsa le Clair redogör för granskningen avseende hur stadens information till äldre personer om deras rättigheter till olika stödinsatser sker, hur de äldre bemöts och hur det säkerställs att de får sina önskemål och rättigheter tillgodosedda när de ansöker om olika stödinsatser. Granskningen visar att de äldres kunskap om äldreomsorgen varierar. Stadsdelarna har en bra information om vad som kan erbjudas äldre människor, men frågan är om den är tillräcklig och vilken effekt den har. RK Protokoll doc 2 (6)

3 I granskningen har också konstaterats att den uppsökande verksamheten i form av hembesök är en viktig del av stadsdelarnas information till äldre, men att det i SDF Södra Innerstaden för tillfället inte bedrivs någon uppsökande verksamhet och att verksamheten eventuellt kommer att förändras i SDF Limhamn-Bunkeflo. SDF Södra Innerstaden är den enda av de granskade stadsdelarna som har en systematisk uppföljning av biståndsbesluten. att översända rapporten till stadsdelsfullmäktige Kirseberg, Limhamn-Bunkeflo, Södra Innerstaden samt kommunstyrelsen för yttrande senast och att översända rapporten till övriga stadsdelsfullmäktige för kännedom med möjlighet att avlämna ett yttrande. Bilaga 146 a-b 147 Rapport Anlagda bränder och skadegörelser i skolorna Hans Mandl redogör för granskningen avseende hur utvecklingen av anlagda bränder och skadegörelsen i skolorna har varit de senaste åren, om Malmös utveckling är jämförbar med andra storstäder, om det finns skillnader inom olika skoltyper samt om det finns ett samarbete/ansvarsfördelning mellan olika nämnder/förvaltningar och andra aktörer för att förebygga och följa upp skadegörelse och anlagda bränder. I granskningen ingick också att undersöka om det finns en kommungemensam policy för skadeprevention. Revisionskontoret konstaterar sammanfattningsvis följande: Bränder utgör bara en mindre del av den totala skadegörelsen i skolorna. De mest skadeutsatta skolorna finns i stadsdelarna Fosie och Rosengård. Cirka 85 procent av all skadegörelse sker i grundskolorna. Malmö hade beträffande skadekostnaderna de senaste tre åren en liknande utveckling som Stockholm, fastän i mindre skala och med lägre minskningstakt. att översända rapporten till servicenämnden för yttrande senast och att översända rapporten till kommunstyrelsen, samtliga stadsdelsfullmäktige och Räddningstjänsten Syd för kännedom med möjlighet att avlämna ett yttrande. Bilaga 147 a-b 148 Rapportering från styrgrupperna Återrapporteras yttrande från tekniska nämnden över granskningen Anläggningsredovisning inom gatukontoret och från fritidsnämnden över skrivelsen gällande en felaktig utbetalning. att godkänna rapporteringen, att TSSM styrgruppen följer upp anläggningsredovisningen inom gatukontoret i samband med bokslutsöverläggningen med tekniska nämnden samt att lägga inkomna yttranden till handlingarna. Bilaga 148 RK Protokoll doc 3 (6)

4 149 Rapportering från lekmannarevisorerna Informeras från lekmannarevisorerna och de förtroendevalda revisorerna i SYSAV AB och Räddningstjänsten Syd. 150 Revisionsplan 2010 Stadsrevisorn redogör för slutligt förslag till revisionsplan för år Planen har utarbetats med beaktande av den risk- och väsentlighetsanalys som genomfördes på planeringskonferensen i november samt diskussionerna på föregående sammanträde. att godkänna upprättat förslag till revisionsplan för år 2010, att uppdra åt stadsrevisorn att fördela projekten på handläggarna inom revisionskontoret, till revisorskollegiets styrgrupper och för upphandling samt att uppdra åt stadsrevisorn att komma med förslag på hur uppföljningen av granskningen Policy och riktlinjer mot mutor kan inarbetas i planen. Bilaga 150 a-b 151 Internbudget 2010 Revisorskollegiet ska enligt kommunens riktlinjer för ekonomisk styrning upprätta en detaljerad internbudget för sin verksamhet utifrån kommunfullmäktiges beslut om tilldelning av kommunbidrag. Kommunfullmäktiges beslöt i juni 2009 att tilldela Stadsrevisionen 8998 tkr i kommunbidrag för att godkänna upprättat förslag till internbudget för 2010 och att godkänna upprättat förslag till periodisering av kommunbidraget för Bilaga 151 a-b 152 Uppföljning Internkontrollplan 2009 Stadsrevisorn informerar om uppföljningen av internkontrollplanen för år Uppföljningen visar att: Arbetet med jämställdhets- och mångfaldsfrågor behöver lyftas fram ytterligare Ersättare för miljösamordnaren behöver bättre information/utbildning Arbeta för att fler projekt redovisas för kollegiet före årsskiftet Överväga om grundakterna i papperspärmar behövs. Information finns på intranätet Komin. Vikten av att använda rätt namnstandard när man sparar elektroniska dokument bör påtalas ytterligare Skriftliga rutiner för momshanteringen bör upprättas. att godkänna redovisningen av uppföljningen av internkontrollplanen för år 2009 och att internkontrollplanen skall framöver följas upp, i större utsträckning, kontinuerligt under löpande år. Bilaga 152 RK Protokoll doc 4 (6)

5 153 Attestförteckning 2010 Revisionskontoret har upprättat förslag till besluts- och behörighetsattester inom Stadsrevisionen under att godkänna Stadsrevisionens attestförteckningen för Bilaga Jämställdhets- och mångfaldsplan 2010 Stadsrevisorn presenterar förslag till jämställdhets- och mångfaldsplan för år att godkänna Revisionskontorets jämställdhets- och mångfaldsplan för år Bilaga 154 a-b 155 Starevs erfarenhetsutbyte i Göteborg Föreligger inbjudan från Starevs styrelsen och Göteborgs revisionskontor till Starevs vinterkonferens den januari 2010 på Hotel Gothia Towers i Göteborg. att anmäla Tomas Nordin, Berit Sjövall, Berit Söderholm, Sven-Åke Carlén, Per-Olof Olofsson och Sten Dahlvid till Starevs vinterkonferens i Göteborg. Bilaga Stadsrevisorns rapportering Stadsrevisorn informerar om Starevs checklista för kvalitetssäkring av revisionen ur de förtroendevalda revisorernas perspektiv, med utgångspunkt från god revisionssed. Avsikten är att checklistan ska kunna användas för såväl egenutvärdering som kvalitetssäkring mellan Starevs medlemmar Slutligt program för Starevs årskonferens den maj på Börshuset i Malmö Rapport om gynnande beslut enligt 4 kap 1 SoL och enligt 9 LSS som inte verkställts att godkänna informationen och att Starevs checklista för kvalitetssäkring av revisionen behandlas under våren. 157 Sammanträdets avslutande Per Lilja önskar ordföranden en God Jul och ett Gott Nytt År och tackar honom för ett gott samarbete och en trevlig gemenskap under året. Ordförande framför ett tack till samtliga revisorer samt tillönskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År. RK Protokoll doc 5 (6)

6 Sammanträdet avslutas kl Vid protokollet Christin Menander Justeras Sten Dahlvid Ordförande Peter Langerbeck RK Protokoll doc 6 (6)

Sammanträdes inleds med att revisorskollegiet avtackar Jörgen Holmgren och önskar honom lycka till som pensionär.

Sammanträdes inleds med att revisorskollegiet avtackar Jörgen Holmgren och önskar honom lycka till som pensionär. Malmö stad Revisorskollegiet PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-04-29 Närvarande Kl Kl 16.00 17.00 Plats Paragrafnr Stadshuset, KC Triangeln 1-2 56-74 Ledamöter Dahlvid Sten, ordförande Lilja Per, vice ordförande

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden hälsar alla välkomna till dagens sammanträde.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden hälsar alla välkomna till dagens sammanträde. Malmö stad Revisorskollegiet PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2010-02-02 Närvarande Kl Kl 16.00 17.40 Plats Paragrafnr Stadshuset, Rum S 5054 1-16 Ledamöter Dahlvid Sten, ordförande Lilja Per, vice ordförande

Läs mer

19 Sammanträdets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna till dagens sammanträde.

19 Sammanträdets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna till dagens sammanträde. Malmö stad Revisorskollegiet PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-02-29 Närvarande Kl Kl 15.00 18.00 Plats Paragrafnr Stadshuset, Triangeln 1-2 19-35 Ledamöter Dahlvid Sten, ordförande Lilja Per, vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Stadshuset, Triangeln 1-2

PROTOKOLL. Stadshuset, Triangeln 1-2 Malmö stad Revisorskollegiet PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-10-21 Kl Kl 16.00 18.10 Plats Stadshuset, Triangeln 1-2 Paragrafnr 107 125 Närvarande Ledamöter Dahlvid Sten, ordförande Lilja Per, vice ordförande

Läs mer

Smidlund George revisionsdirektör Christin Menander sekreterare Ida Brorsson EY, tom 95 Fia Lindher sakkunnig, tom 96 Per Nilsson sakkunnig, tom 96

Smidlund George revisionsdirektör Christin Menander sekreterare Ida Brorsson EY, tom 95 Fia Lindher sakkunnig, tom 96 Per Nilsson sakkunnig, tom 96 Malmö stad Revisorskollegiet 2010-2014 1 (6) Protokoll Sammanträdestid 2014-11-26 klockan 16.00 18.05 Plats Stadshuset, konferenscenter Triangeln 1-2 Paragrafer 93-102 Ledamöter Övriga deltagare Ej närvarande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Revisorskollegiet 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid tisdag 26 maj 2015 15:00 Plats Stadshusets KC, Möllevången 2-4 Ledamöter Sten Dahlvid (S), Ordförande Per Lilja (M), Vice

Läs mer

Protokoll. George Smidlund. Per Nilsson, Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid. Justerande... Per Lilja.

Protokoll. George Smidlund. Per Nilsson, Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid. Justerande... Per Lilja. Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2016-02-17 kl. 16:00 Sluttid: 17:00 Plats Möllevången 2-4 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Sten Dahlvid

Läs mer

Protokoll. George Smidlund. Jan-Åke Troedsson Samtliga sakkunniga. Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid (S) Justerande...

Protokoll. George Smidlund. Jan-Åke Troedsson Samtliga sakkunniga. Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid (S) Justerande... Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2016-03-30 kl. 13:00 Sluttid: 17:30 Plats Triangeln 1-2 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Sten Dahlvid

Läs mer

Andreas Holmgren (MP)

Andreas Holmgren (MP) Malmö stad Revisorskollegiet 1 (7) Protokoll Sammanträdestid 2014-01-22 Plats Stadshuset Triangeln 1-2 klockan 16.00-18.10 Paragrafer 1-17 Ledamöter Övriga deltagare Sten Dahlvid (S), ordförande Per Lilja

Läs mer

Protokoll. George Smidlund. Nina Hellström, Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid (S) Justerande...

Protokoll. George Smidlund. Nina Hellström, Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid (S) Justerande... Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2017-04-26 kl. 17:00 Sluttid: 18:20 Plats Möllevången 2-4 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Sten Dahlvid

Läs mer

Protokoll. George Smidlund. Per Nilsson, 66. Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid. Justerande... Per Lilja.

Protokoll. George Smidlund. Per Nilsson, 66. Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid. Justerande... Per Lilja. Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2016-05-18 kl. 16:00 Sluttid: 17:05 Plats Stadshusets KC Möllevången 2-4 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Revisorskollegiet 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid onsdag 24 januari 2018 16:00 Plats Möllevången 2-4 Ledamöter Sten Dahlvid (S), Ordförande Ulf Axel Olof Hägg (SD), Revisor

Läs mer

Protokoll. Pelarrummet

Protokoll. Pelarrummet Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2016-08-30 kl. 15:00 Sluttid: 17:30 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pelarrummet Sten Dahlvid

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Revisorskollegiet 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid onsdag 15 juni 2016 16:00 Plats Triangeln 1-2 Ledamöter Sten Dahlvid (S), Ordförande Per Lilja (M), Vice ordförande Berit

Läs mer

Protokoll. George Smidlund. Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid (S) Justerande... Per Lilja (M) Underskrifter

Protokoll. George Smidlund. Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid (S) Justerande... Per Lilja (M) Underskrifter Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2015-12-16 kl. 15:30 Sluttid: 17:15 Plats Triangeln 1-2 ande ledamöter Sten Dahlvid (S), Ordförande Per Lilja (M), Vice ordförande Rune Andersson

Läs mer

Protokoll. Per Lilja (M) Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Kent Andersson (S) Justerande... Per Lilja (M) Underskrifter

Protokoll. Per Lilja (M) Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Kent Andersson (S) Justerande... Per Lilja (M) Underskrifter Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2019-06-17 kl. 14:30-16:50 Plats Triangeln 1-2 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Kent Andersson (S) (Ordförande) Per Lilja (M)

Läs mer

George Smidlund. Nina Hellström, Malin Jönsson, Richard Magnusson, Anneli Larsson, Förvaltningschef, 84.

George Smidlund. Nina Hellström, Malin Jönsson, Richard Magnusson, Anneli Larsson, Förvaltningschef, 84. Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2017-08-23 kl. 16:00 Sluttid: 18:10 Plats Triangeln 1-2 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Sten Dahlvid

Läs mer

Protokoll. Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid (S) Justerande... Per Lilja (M) Underskrifter. Malmö stad Revisorskollegiet

Protokoll. Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid (S) Justerande... Per Lilja (M) Underskrifter. Malmö stad Revisorskollegiet Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2018-01-24 kl. 16:00 Sluttid: 18:30 Plats Möllevången 2-4 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Sten Dahlvid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2014-12-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2014-12-10 Plats B-salen Tid Kl. 16:00 17:30 Beslutande Ledamöter Frånvarande Elsa Jönsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Kjell Jönsson (V) Göran Kannerby (KD) Christina

Läs mer

Revisorskollegiet Protokoll Underskrifter

Revisorskollegiet Protokoll Underskrifter Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2017-09-27 kl. 16:00 Sluttid: 18:15 Plats Triangeln 1-2 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Sten Dahlvid (S), Ordförande Per Lilja (M), Vice

Läs mer

Protokoll. Ann-Mari Ek (revisionsdirektör) Christin Menander (nämndsekreterare) Per Lilja (M) Sekreterare... Christin Menander

Protokoll. Ann-Mari Ek (revisionsdirektör) Christin Menander (nämndsekreterare) Per Lilja (M) Sekreterare... Christin Menander Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2019-03-20 kl. 14:30-16:15 Plats Triangeln 1-2 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Kent Andersson (S) (Ordförande) Per Lilja (M)

Läs mer

Ann-Mari Ek (revisionsdirektör) Christin Menander (sekreterare) Per Nilsson (sakkunnig revisor) 27. Sekreterare...

Ann-Mari Ek (revisionsdirektör) Christin Menander (sekreterare) Per Nilsson (sakkunnig revisor) 27. Sekreterare... Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2019-02-20 kl. 14:30-16:00 Plats Triangeln 1-2 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Kent Andersson (S) (Ordförande) Per Lilja (M)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Revisorskollegiet 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2018-09-26 16:00-18:00 Plats Triangeln 1-2 Ordförande Ledamöter Sten Dahlvid (S) Per Lilja (M), Vice ordförande Berit Söderholm

Läs mer

Protokoll. Per Lilja (M) Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Kent Andersson (S) Justerande... Per Lilja (M) Underskrifter

Protokoll. Per Lilja (M) Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Kent Andersson (S) Justerande... Per Lilja (M) Underskrifter Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2019-04-24 kl. 10:00-11:45 Plats Möllevången 3-4 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Kent Andersson (S) (Ordförande) Per Lilja (M)

Läs mer

Årsrapport 2014 Kyrkogårdsnämnden

Årsrapport 2014 Kyrkogårdsnämnden Årsrapport 2014 Kyrkogårdsnämnden Rapport från Stadsrevisionen Nr 24, 2015 Dnr 3.1.2-66/2015 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Birgitta Jönsson (S) 29-33 Christer Laurell (C) Lennart Pettersson (C) 34 Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.10 16.00 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Övriga deltagare Anneli Persson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Revisorskollegiet 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2019-04-24 10:00-11:45 Plats Möllevången 3-4 Ordförande Ledamöter Kent Andersson (S) Per Lilja (M), Vice ordförande Pia Landgren

Läs mer

REVISORERNA. Bilaga till revisionsberättelse

REVISORERNA. Bilaga till revisionsberättelse REVISORERNA Redogörelse för revisionen år 2004 Innehåll Sid. 1. Redogörelse för revisionen år 2004 1 1.1 Inledning 1 1.2 Granskningsinriktning 1 2. Årlig verksamhetsgranskning 1 2.1 Ekonomistyrning och

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

104 Beviljade ansökningar till särskilt boende augusti 2008. 107 Fastställande av avgift vid transport av avliden.

104 Beviljade ansökningar till särskilt boende augusti 2008. 107 Fastställande av avgift vid transport av avliden. 24 september 2008 1 Ärendeförteckning vid Karlskrona kommuns äldrenämnd sammanträde den 24 september 2008 102 Utvärdering av Kompetensstegen. 103 Lägesrapport, Eget val i hemtjänsten. 104 Beviljade ansökningar

Läs mer

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL SocN 06 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED SOCIALNÄMNDEN. Plats och tid: Asarumssalen, Rådhuset, Karlshamn kl 13.45 15.

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL SocN 06 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED SOCIALNÄMNDEN. Plats och tid: Asarumssalen, Rådhuset, Karlshamn kl 13.45 15. 75 (99) PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED SOCIALNÄMNDEN Plats och tid: Asarumssalen, Rådhuset, Karlshamn kl 13.45 15.45 Deltagande (markerade med x, i ledamots ställe tjänstgörande suppleant med xx) Ledamöter

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. vid sammanträde med Höganäs socialnämnd onsdagen den 17 augusti 2011 kl 14.00.

FÖREDRAGNINGSLISTA. vid sammanträde med Höganäs socialnämnd onsdagen den 17 augusti 2011 kl 14.00. FÖREDRAGNINGSLISTA vid sammanträde med Höganäs socialnämnd onsdagen den 17 augusti 2011 kl 14.00. 1. Val av justeringsman och fastställande av tid för justeringssammanträde Justeringsman: Inger Nilsson

Läs mer

Granskningspromemoria 2011

Granskningspromemoria 2011 STADSREVISIONEN www.stockholm.se/revision Nr 01 Mars 2012 DNR 360-03/2012 Granskningspromemoria 2011 Stockholms Stadshus AB Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den

Läs mer

Revisionsrapport. Internkontroll - Finspångs kommun år 2007. Ref R Wallin

Revisionsrapport. Internkontroll - Finspångs kommun år 2007. Ref R Wallin Revisionsrapport Internkontroll - Finspångs kommun år 2007 Ref R Wallin 1. Sammanfattning...3 2. Inledning...4 3. Syfte...4 4. Utgångspunkter...4 4.1 Metod...5 5. Resultat av granskningen...5 5.1 Servicenämnden...5

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden

SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Tid och plats: tisdagen den 28 april 2015 kl. 18:30 Sessionsalen Berit Lundström Ordförande Sekreterare Ärenden Enligt bifogad ärendeförteckning

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning.

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning. 2009-10-14 1 (1) Plats och tid 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning. Birgitta Larsson Bengt Wieslander Ann-Mari Louison Ulf Bengtsson Froste Persson Alf-Göran Andersson

Läs mer

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA I RONNEBY KOMMUN

REGLEMENTE FÖR REVISORERNA I RONNEBY KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Gäller från: 30 juni 2013 Antagen: KF 104/2013 I RONNEBY KOMMUN Revisionens formella reglering 1. För revisionsverksamheten gäller bestämmelser

Läs mer

PROTOKOLL 2014-03-03

PROTOKOLL 2014-03-03 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 3 mars 2014 kl. 17.00-20.05 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.10 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Anders Ottosson,

Läs mer

Protokoll. Per Lilja (M) Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid (S) Justerande... Per Lilja (M) Underskrifter

Protokoll. Per Lilja (M) Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid (S) Justerande... Per Lilja (M) Underskrifter Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2018-11-28 kl. 16:00-18:15 Plats Triangeln 1-2 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Sten Dahlvid (S) (Ordförande) Per Lilja (M) (Vice

Läs mer

Revisionskontoret har upprättat förslag till Årsredovisning 2016 för Stadsrevisionen enligt bilaga.

Revisionskontoret har upprättat förslag till Årsredovisning 2016 för Stadsrevisionen enligt bilaga. 2017-01-19 Kommunfullmäktige Årsredovisning 2016 Revisionskontoret har upprättat förslag till Årsredovisning 2016 för Stadsrevisionen enligt bilaga. Beslut Revisorskollegiet fastställer upprättad Årsredovisning

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2016-04-26 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Pia Möller (M) Ledamöter Tjänstgörande ersättare Marie Tidedal (M) Britt-Marie Kahl (M) Louise Stjernquist (L) Peter Carlson (S) Ej tjänstgörande ersättare Torbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25 Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

PROTOKOLL 2014-02-24 1(10)

PROTOKOLL 2014-02-24 1(10) 2014-02-24 1(10) Tid och plats Måndagen den 24 februari kl 16.30-18.00 Sammanträdesrum kv Grävlingen, Tingvallavägen 36, Trollhättan Beslutande Sven-Åke Strandlind, ordf. (s) Michael Meijer, v ordf (m)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Yttrande. Granskning av upphandlingar i Malmö stad. Tekniska nämnden föreslås besluta att lämna följande yttrande:

Yttrande. Granskning av upphandlingar i Malmö stad. Tekniska nämnden föreslås besluta att lämna följande yttrande: Malmö stad Tekniska nämnden 1 (9) Datum 2016-02-17 Adress August Palms plats 1 Diarienummer TN-2016-160 Yttrande Till Stadsrevisionen revisorskollegiet Granskning av upphandlingar i Malmö stad SR-2015-28

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57 2009-03-25 57 Plats och tid Älvkullen, Höör, kl 19.00-19.55 Beslutande Enligt sammanträdeslista Övriga deltagare Jan Sohlmér, kommundirektör Karin Masthagen, kanslichef Christer Lidheimer, barn- och utbildningschef,

Läs mer

Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C)

Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-10.50 Beslutande Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet Revisorskollegiet PROTOKOLL 529 547 Datum 2017-12-14 1 (6) Protokoll från sammanträde Tid: 2017-12-14 kl. 10.00 13.20 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad ande Lars-Erik Lövdén - ordförande Jana Lund Anders

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/08 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn 2011-11-15 1 (8) Plats och tid 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Alf-Göran Andersson Ann-Mari Louison Ingegerd

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2014-01-22 Plats Klockan 09.00 10.15 Paragrafer 1 11 Närvarande Ledamöter: Carina Nilsson (S) (ordförande), Kjell Stjernholm (MP) (1:e

Läs mer

Årsrapport 2013 Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Årsrapport 2013 Skarpnäcks stadsdelsnämnd Årsrapport 2013 Skarpnäcks stadsdelsnämnd Rapport från Stadsrevisionen Nr 14, 2014 Dnr 3.1.2-50/2014 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-11 1 (21) Rum 225, 2:a vån kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg. James Bucci (V) ANSLAG/BEVIS.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-11 1 (21) Rum 225, 2:a vån kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg. James Bucci (V) ANSLAG/BEVIS. 2014-12-11 1 (21) Plats Rum 225, 2:a vån kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 11 december, 2014 kl. 08:30 13:00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista,

Läs mer

REVISIONSRAPPORT SAMORDNINGSFÖRBUNDET

REVISIONSRAPPORT SAMORDNINGSFÖRBUNDET REVISIONSKONTORET REVISIONSRAPPORT SAMORDNINGSFÖRBUNDET I JÄMTLANDS LÄN ÅR 2015 Ansvarig: Therese Norrbelius Revisionsrapport 2 (6) 1 INLEDNING På uppdrag av revisorerna i Samordningsförbundet i Jämtlands

Läs mer

Revisorskollegiet. Protokoll från sammanträde. Tid: kl Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad

Revisorskollegiet. Protokoll från sammanträde. Tid: kl Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad Revisorskollegiet PROTOKOLL 25 39 Datum 2015-03-12 1 (5) Protokoll från sammanträde Tid: 2015-03-12 kl. 10.00-13.00 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad ande Lars-Erik Lövdén - ordförande Jeanette Hillding

Läs mer

BOLAGSSTÄMMOPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad 2006-06-01 1 BOLAGSSTÄMMA

BOLAGSSTÄMMOPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad 2006-06-01 1 BOLAGSSTÄMMA 2006-06-01 1 Plats och tid Kommunföretagens sammanträdesrum, Oxelösund torsdag 1 juni 2006 Beslutande Kommunens representant Mayvor Lundberg Övriga deltagande Ledamöterna Göte Eriksson, Emil Carlsson,

Läs mer

Revisionsstrategi 2015-2018

Revisionsstrategi 2015-2018 1 Inledning I enlighet med god revisionssed föreslås en strategi för kommunrevisionens långsiktiga revisionsarbete under den pågående fyraårsperioden. Revisionsstrategin ska fungera som en vägledning i

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2009-02-06. Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan 1-3 BEVIS

Samordningsförbundet Umeå 2009-02-06. Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan 1-3 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2009-02-06 Plats och tid Arbetsförmedlingen kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2007-02-16 1 (18) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, Kl 08:30-10:00, 13:00-15:00 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s)

Läs mer

Granskningsplaner för samordningsförbunden

Granskningsplaner för samordningsförbunden Granskningsplaner för samordningsförbunden Stadsrevisionens revisionsplan är utgångspunkt för all granskning som planeras för året. Revisionsplanen kompletteras med granskningsplaner för Göteborgs Stads

Läs mer

Reglemente för Upplands Väsby kommuns revisorer antaget av kommunfullmäktige den 23 september 2013

Reglemente för Upplands Väsby kommuns revisorer antaget av kommunfullmäktige den 23 september 2013 1 Reglemente för Upplands Väsby kommuns revisorer antaget av kommunfullmäktige den 23 september 2013 Revisionens roll 1 Revisorerna och lekmannarevisorerna (revisionen) är fullmäktiges och ytterst medborgarnas

Läs mer

llj /!}lldt9yh/y\ JJJ~,t Asa Andersson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunrevision Kungsbacka Klockan 13.00-17.30 Plats och tid Kabyssen, stadshuset

llj /!}lldt9yh/y\ JJJ~,t Asa Andersson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunrevision Kungsbacka Klockan 13.00-17.30 Plats och tid Kabyssen, stadshuset 2015-11 -1" llj t l Kungsbacka Plats och tid Kabyssen, stadshuset Klockan 13.00-17.30 ande Övriga deltagare Revisionen Birgitta Litsegård (S), ordfårande Christine Lindeberg (M), vice ordfårande Lou Lou

Läs mer

Sammanträdesrummet Visten, Kommunkontoret, Forshaga Avser : 107-113

Sammanträdesrummet Visten, Kommunkontoret, Forshaga Avser : 107-113 Kommunstyrelsen 1(8) Tid och plats: Kl.18.30-18.35 Sammanträdesrummet Visten, Kommunkontoret, Forshaga Avser : 107-113 Beslutande: Angelica Rage (s), ordförande Sten Myreback (c), v. ordförande Kenneth

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.45 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson Gunilla Hjelm Jan Johansson Ingemar Sturesson Agneta Lindberg, ersättare Ritva

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-02-10 Innehåll 20 Verksamhet med personligt ombud... 28 21 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 22 Överföring av ram mellan programområden...

Läs mer

Revisionsreglemente POLICY. Kommunledningskontoret, kanslienheten Sara Alberg, 0531-526014 sara.alberg@bengtsfors.se. Sida 1(5) Datum 2011-07-08

Revisionsreglemente POLICY. Kommunledningskontoret, kanslienheten Sara Alberg, 0531-526014 sara.alberg@bengtsfors.se. Sida 1(5) Datum 2011-07-08 Kommunledningskontoret, kanslienheten Sara Alberg, 0531-526014 sara.alberg@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Revisionsreglemente 2 Revisionens roll 1 Revisorerna och lekmannarevisorerna

Läs mer

Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 20-25 Inger Karlsson

Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 20-25 Inger Karlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.00 15.30 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Revisorerna i Skurups kommun. Revisionsstrategi. November 2011 Anmäld kommunfullmäktige 2011-12-12 290

Revisorerna i Skurups kommun. Revisionsstrategi. November 2011 Anmäld kommunfullmäktige 2011-12-12 290 Revisorerna i Skurups kommun Revisionsstrategi November 2011 Anmäld kommunfullmäktige 2011-12-12 290 Innehållsförteckning INLEDNING... 2 REVISORERNAS UPPGIFTER ENLIGT LAGSTIFTNINGEN... 3 ARBETSFORMER...

Läs mer

REVISIONENS ARBETSORDNING VERSION 20 FEBRUARI 2015

REVISIONENS ARBETSORDNING VERSION 20 FEBRUARI 2015 REVISIONENS ARBETSORDNING VERSION 20 FEBRUARI 2015 Revisionens formella reglering återfinns i lagstiftningen och i det av landstingsfullmäktige beslutade revisionsreglementet. Enligt god revisionssed i

Läs mer

Protokoll. Tid Torsdagen den 11 december 2008 kl. 8.30-11.30. Plats Drakenbergsgatan 1 B, samlingssalen

Protokoll. Tid Torsdagen den 11 december 2008 kl. 8.30-11.30. Plats Drakenbergsgatan 1 B, samlingssalen Tid Torsdagen den 11 december 2008 kl. 8.30-11.30 Plats Drakenbergsgatan 1 B, samlingssalen Närvarande ledamöter Ronnie Palmén (M), ordförande Gunvor Olson (M) Åsa Johansson (FP) Ingrid Nilsson (KD), kl.

Läs mer

1. Sammanträdet öppnas och dagordningen fastställs. Bengt Johansen och Sirpa Sirviö har meddelat förhinder.

1. Sammanträdet öppnas och dagordningen fastställs. Bengt Johansen och Sirpa Sirviö har meddelat förhinder. 1(5) Minnesanteckningar 2013-01-09 Revisionssammanträde 1 Ordförande Sekreterare Rolf Elamsson Håkan Olsson Närvarande revisorer Rolf Elamsson Jörgen Jörgensen Bo-Christer Österberg Per-Olof Blixt Margaretha

Läs mer

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Lokal Strået, kl. 13.40 15.25 Ajournering kl. 14.40 14.55 Beslutande Birgitta Jönsson (S), ordförande Torsten Vigre (M), tjänstgörande ersättare för Olof Röstin (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

Thomas Lindqvist (PF), ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C), ledamot

Thomas Lindqvist (PF), ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C), ledamot 1 Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C), ledamot Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/12

Protokoll Dnr: 0005/12 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) 1 Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/12 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Revisionsrapport av vård- och omsorgsnämnden

Revisionsrapport av vård- och omsorgsnämnden REVISIONSRAPPORT 2014-11-18 KR 2014/ 0010-7 Handläggare, titel, telefon Christer Lordh, 1:e revisor 011-15 17 15 Revisionsrapport av vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2 Nämndens

Läs mer

Granskning av intern kontroll

Granskning av intern kontroll Revisionsrapport Granskning av intern kontroll Finspångs kommun 2010-01-25 Karin Jäderbrink, Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning Bakgrund och revisionsfrågor...1 1.1 Bakgrund...1 1.2 Revisionsfrågor

Läs mer

Hällefors kommun. Uppföljning av intern kontroll Revisionsrapport. Offentlig sektor KPMG AB 2014-05-16 Antal sidor: 13

Hällefors kommun. Uppföljning av intern kontroll Revisionsrapport. Offentlig sektor KPMG AB 2014-05-16 Antal sidor: 13 Revisionsrapport Offentlig sektor KPMG AB Antal sidor: 13 Innehåll 1. Sammanfattning 2. Bakgrund 2.1 Definition av intern kontroll 2.2 Exempel på uppföljning av den interna kontrollen 3. Syfte 4. Avgränsning

Läs mer

Revisionsreglemente för Järfälla kommun

Revisionsreglemente för Järfälla kommun JÄRFÄLLA KOMMUN 2007-02-26 1 Revisionsreglemente för Järfälla kommun Antaget av kommunfullmäktige 2007-05-07 84 Revisionens roll 1 Revisorerna och lekmannarevisorerna (revisionen) är fullmäktiges och ytterst

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 125-137. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Birgitta Lieberth

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 125-137. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Birgitta Lieberth Socialnämnden 2014-10-16 1 (14) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2014-10-16, kl. 9.30-10.50 Gruppsammanträde: 8.00-9.30 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Siw Nordin (M) Ingegärd Brogren

Läs mer

Revisionsberättelse för år 2011

Revisionsberättelse för år 2011 Till Kommunfullmäktige Revisionsberättelse för år 2011 Arvika kommuns revisorer har granskat kommunstyrelsens och nämndernas verksamhet. Genom utsedda lekmannarevisorer har vi även granskat verksamheten

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2016-02-10 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Péter Kovács (M) Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Lennart Nilsson (S) Louise Stjernquist (L) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(26) Plats Tid Stadshuset kl 17.30--19.15 Sammanträdet ajournerades i fem minuter, kl 17.50-17.55, 126 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Mattias Adolfsson (fp), ordförande Richard Svärd (m), 1:e v ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-08-20. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 16.05 (ajournering kl. 14.50 15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-08-20. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 16.05 (ajournering kl. 14.50 15. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 16.05 (ajournering kl. 14.50 15.00) Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden 2005-11-01

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden 2005-11-01 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00-16.00 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Bitte Ekersund

Läs mer

Revisionsplan 2011. Stenungsunds kommun Revisorerna

Revisionsplan 2011. Stenungsunds kommun Revisorerna Revisionsplan 2011 Stenungsunds kommun Revisorerna 1 1. Uppdrag Revisorernas uppgift är att på kommunfullmäktiges uppdrag granska den verksamhet som bedrivs inom styrelsens och nämndernas verksamhetsområden.

Läs mer

Lekmannarevision erfarenheter från Norrköpings kommun 2015

Lekmannarevision erfarenheter från Norrköpings kommun 2015 Lekmannarevision erfarenheter från Norrköpings kommun 2015 Samverkan mellan revisorer Delvis gemensam revision Kan begära upplysningar Kommunens revisorer Lekmannarevisor Bolagets yrkesrevisor Samordnad

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 12 mars 2015 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 8-17 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 12 mars 2015 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 8-17 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 16.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Utses

Läs mer

Lovisa Ljungberg (c) Margareta Chibba (kd) Marita Johansson (s) Per Svensson (s) Gunborg Thornberg (s) Anneli Rosenberg, SSR

Lovisa Ljungberg (c) Margareta Chibba (kd) Marita Johansson (s) Per Svensson (s) Gunborg Thornberg (s) Anneli Rosenberg, SSR LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 15-23 Tid: 2003-02-17 kl. 14:00 15:30 Plats: Närvarande: Ledamöter Ersättare Personalföreträdare Tjänstemän Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.10 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Renée Solstad (S) Jan Karlsson

Läs mer

Ärendeförteckning 177-192

Ärendeförteckning 177-192 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 177-192 177 Mötet öppnas 178 Justeringsperson 179 Fastställa dagordningen 180 Inkomna/avsända handlingar 181 Minnesanteckningar 2014-11-24 182 Revisionens

Läs mer

Reglemente för Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor

Reglemente för Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Reglemente för Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Utgångspunkter för arbetet med tillgänglighetsfrågor Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor i (KRT) är ett organ för ömsesidig information och

Läs mer