Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag."
  • Gun Ek
  • för 8 år sedan
  • Visningar:

Transkript

1 Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson Gunilla Hjelm Jan Johansson Ingemar Sturesson Agneta Lindberg, ersättare Ritva Hermanson, ersättare Övriga deltagande Magnus Färjhage, Andreas Eliasson, Christina Carlsson,Thomas Hedrén ( 81), Sven-Åke Karlsson ( 81), Martin Karlsson ( 82, 86-88, Maria Isacsson ( 82), Anneli Bergström ( 82). Vid protokollet kommunsekreterare Kristina Odelberg. Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Hjelm Kommunkansliet Underskrifter Sekreterare Paragrafer Kristina Odelberg Ordförande Justerare Tommy Bohman Gunilla Hjelm Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Datum för anslagets uppsättande Datum för anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkansliet Kristina Odelberg de

2 Sammanträdesdatum 2 81 Dnr 2012/KA0001 Ansökan från Vetlanda Sporthall AB om lån och driftbidrag till idrottshall Arbetsutskottets beslut Vetlanda kommun ställer sig i princip bakom att teckna avtal med Vetlanda Sporthall AB för uppförande av idrottshallar. Kommunledningsförvaltningen får uppdraget att ta fram komplett beslutsunderlag för behandling vid kommunfullmäktige i maj Vetlanda Sporthall AB under bildande, inkom med en låne- och bidragsansökan för nybyggnation och drift av sporthall i Vetlanda. I dialog med en av kommunstyrelsen utsedd politisk styrgrupp har ett tidigare förslag till sporthall analyserats och i någon mån reviderats, särskilt beträffande den ekonomiska kalkylen. Handlingar som beskriver projektet i olika avseenden föreligger i bilagor. Yttranden över ansökan har inkommit från barn- och utbildningsnämnden, kultur- och fritidsnämnden, tekniska kontoret och ekonomikontoret. En sammanställning av inkomna synpunkter framgår också av bilaga. Sammanfattningsvis kan sägas att föreningslivets initiativ för att ta ansvar och skapa goda förutsättningar för idrottens utveckling i Vetlanda ses som mycket värdefullt. Ett eventuellt avtal mellan parterna föreslås följa den modell som användes vid uppförande av idrottsanläggningar på Tjustkulle idrottsområde. Yrkanden Tommy Bohman (S) föreslår att Vetlanda kommun i princip ställer sig bakom att avtal tecknas med Vetlanda Sporthall AB för uppförande av idrottshallar. Kommunledningsförvaltningen får uppdraget att ta fram komplett beslutsunderlag för behandling i kommunfullmäktige i maj Jan Johansson (VF), Gunilla Hjelm (C) och Klas Håkanson (M) tillstyrker Tommy Bohmans förslag. Utdrag: kommunledningsförvaltningen

3 Sammanträdesdatum 3 82 Dnr 2013/KA0134 Avstämning av erfarenheterna av digitala utskick Arbetsutskottets beslut Synpunkterna noteras till protokollet. Frågan om inköp av läsplattor till ets ledamöter överlämnas till budgetberedningen. Kallelser och sammanträdeshandlingar till kommunstyrelsens har vid de senaste tre tillfällena distribuerats genom intranätet Vinna. Som en utvärdering redovisas följande synpunkter: Kallelsen och handlingarna ska ligga kvar på Vinna ca 2 månader. När kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges protokoll är klara att publiceras på webben ska även sammanträdeshandlingarna publiceras i anslutning till protokollet. Ett problem är att kartor och eventuellt ritningar blir väldigt små och svårlästa på en skärm. Det är generellt sett jobbigt för ögat att läsa många och långa handlingar på skärmen. För den som vill läsa handlingarna hemma och har en dålig internetuppkoppling kan det vara svårt eller omöjligt att ta del av handlingarna. Viktigt med trådlöst nätverk i sammanträdeslokalen. Läsplattor förefaller vara en lämplig investering. Utdrag: Alexander Gustafsson Annelie Jönsson Anneli Bergström Maria Isacsson budgetberedningen

4 Sammanträdesdatum 4 83 Dnr 2013/KA0123 Policy för god ekonomisk hushållning samt införande av Resultatutjämningsreserv Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige föreslås besluta följande: 1. Policy för god ekonomisk hushållning i Vetlanda kommun antas i enlighet med bilaga Resultatutjämningsreserv införs. 3. Pensionsreserven omvandlas till en resultatreserv, 72 mnkr mnkr avsätts i en utvecklingsreserv. Kommunallagen medger numera att inom ramen för god ekonomisk hushållning skapa en resultatutjämningsreserv. Fullmäktige kan besluta att reservera ytterligare pengar till reserven eller disponera medel från reserven. Medel i reserven disponeras under förutsättning att de överensstämmer med de riktlinjer som fullmäktige fastställt. Vetlanda kommun har under flera år gjort reserveringar i en pensionsreserv som har kunnat användas för att återställa balanskravet vid ökade pensionskostnader. Pensionsreserven föreslås omvandlas till en resultatutjämningsreserv som kan användas för att återställa balanskravsresultatet även om det inte enbart härrör från pensionskostnader. Förslag till riktlinjer har utarbetats och föreligger i bilaga. Vetlanda kommun har ett fortsatt behov av att konsolidera ekonomin för att kunna minska låneskulden och ha en beredskap för eventuella förändringar i redovisningen av kommunala pensioner. Kommunallagen medger att man går tillbaka till 2010 års resultat vid bildandet av resultatutjämningsreserv. Det totala utrymmet som kan avsättas i reserven för åren är 108 mnkr. 72 mnkr föreslås avsättas i resultatreserven och 36 mnkr i utvecklingsreserven.

5 Sammanträdesdatum 5 83 forts. Dnr 2013/KA0123 Yrkanden Jan Johansson (VF) föreslår följande: 1. Upprättat förslag till policy för god ekonomisk hushållning i enlighet med bilaga 1 godkänns. 2. Resultatutjämningsreserv införs. 3. Pensionsreserven omvandlas till en resultatreserv, 72 mnkr mnkr avsätts i en utvecklingsreserv.

6 Sammanträdesdatum 6 84 Dnr 2013/KA0122 Årsredovisning 2012 för Vetlanda kommun Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige föreslås besluta: 1. Godkänna årsredovisningen. Årets resultat innebär en ökning av eget kapital med ,93 kr. 2. Kommunen har uppnått balanskraven. Årsredovisning 2012 för Vetlanda kommun föreligger i bilaga. Årets resultat uppgår till 54 mnkr, trots att verksamheterna sammanlagt redovisar ett resultat på -9,1 mnkr. Det positiva resultatet svarar istället finansförvaltningen för och består bl a av 14 mnkr i reavinster i samband med tomt- och markförsäljningar och 26 mnkr i återbetalning av försäkringspengar. Koncernresultatet uppgår till 74,8 mnkr och Vetab svarar för 20,6 mnkr av dessa. Här efter följer en genomgång av resultat- och balansräkningar. Investeringsvolymen uppgår till 126,3 mnkr. Avslutningsvis redovisas måluppfyllelsen inom de olika områdena.

7 Sammanträdesdatum 7 85 Dnr 2012/KA0271 Justering av måltidstaxan Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Måltidspriserna för dagverksamheten justeras från 60 kr till 54 kr. Priset för pedagogisk måltid vid middag utan efterrätt stryks. Måltidspriserna fastställdes av kommunstyrelsen i beslut den 6 mars Därefter har ett fel upptäckts avseende priset för dagverksamheten. Underlaget i form av 2012 års pris var fel, vilket innebär att det finns behov av justering av 2013 års pris. Priset för pedagogisk måltid vid middag utan efterrätt stryks, eftersom detta inte förekommer inom äldreomsorgen.

8 Sammanträdesdatum 8 86 Dnr 2012/KA0384 Yttrande över granskningsrapporten Granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Rapporten Granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt läggs till handlingarna. Ett arbete påbörjas där innebörden av och formerna för uppsiktsplikten fastställs och dokumenteras. Internkontrollen stärks i de kommunala bolagen genom att den formaliseras och struktureras. De kommunala bolagens styrelseprotokoll ska skickas till kommunstyrelsen. Särskilt beslut ska fattas om hur uppsiktsplikten gentemot de kommunala bolagen ska fullgöras och att formerna för detta dokumenteras i protokoll. Kommunrevisionens rapport Granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt föreligger i bilaga. Kommunrevisionen önskar kommentarer till de beskrivna iakttagelserna senast 17 april Ernst & Young har av kommunrevisionen fått uppdraget att granska kommunstyrelsens uppsikt över nämnder, bolag och kommunalförbund. Granskningen har även omfattat kommunstyrelsens rutiner för att säkerställa att fullmäktiges beslut följs och blir verkställda. Slutsatsen är att det finns en fungerande uppsiktsplikt. Den kan dock bli kraftfullare och tydligare om den formaliseras. Bedömningen är att det finns tillfredställande rutiner för att fånga upp ej behandlade motioner. Kommunrevisionen konstaterar dock att det finns ett antal områden där förbättringar är möjliga, vilket beskrivs i 5 punkter. Yrkanden Tommy Bohman (S) föreslår att rapporten Granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt läggs till handlingarna. Ett arbete påbörjas där innebörden av och formerna för uppsiktsplikten fastställs och dokumenteras.

9 Sammanträdesdatum 9 86 forts. Dnr 2012/KA0384 Internkontrollen stärks i de kommunala bolagen genom att den formaliseras och struktureras. De kommunala bolagens styrelseprotokoll ska skickas till kommunstyrelsen. Särskilt beslut ska fattas om hur uppsikten gentemot de kommunala bolagen ska fullgöras och att formerna för detta dokumenteras i protokoll.

10 Sammanträdesdatum Dnr 2013/KA0012 Yttrande över Regional utvecklingsstrategi för Jönköpings län (RUS) Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Upprättat förslag till yttrande över Regional utvecklingsstrategi för Region Jönköping (RUS) godkänns. Regionförbundet Jönköpings län har tagit fram förslag till Regional utvecklingsstrategi (RUS). Yttrande över förslaget ska vara regionförbundet tillhanda senast den 10 april Vetlanda kommun kommer att yttra sig i samverkan med Näringslivsutveckling i Vetlanda AB. Arbeten med strategin har pågått sedan 2011 och det har funnits möjligheter att påverka innehållet genom så kallade inspel. Vetlanda kommun har tidigare lämnat synpunkter på kommunikationer och infrastruktur, kunskap och kompetens samt attraktivitet. Vetlanda kommun har till viss del fått gehör får de synpunkter som tidigare har lämnats. Förslag till yttrande över remissversionen av den Regionala utvecklingsstrategin för Region Jönköping 2025 har upprättats och föreligger i bilaga. Yrkanden Gunilla Hjelm (C) föreslår att kommunstyrelsen godkänner det upprättade förslaget till yttrande över förslag till Regional utvecklingsstrategi för Region Jönköping.

11 Sammanträdesdatum Dnr 2013/KA0057 Mogärdeskolan Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Mogärdeskolan inför hösten 2016 är en F-6 skolan med två paralleller. Mogärdeskolan renoveras i kombination med eventuell mindre ombyggnad för att göra tillgänglighetsanpassningar. Tekniska kontoret får i uppdrag att i samverkan med barn- och utbildningsförvaltningen projektera renovering enligt ovan och med rapport över beräknade kostnader och tidplan till kommunstyrelsen. Tekniska får i uppdrag att i samverkan med barn- och utbildningsförvaltningen projektera ny lösning för 7-9 elever som idag går på Mogärdeskolan och återkomma med beräknade kostnader och tidplan till kommunstyrelsen. En förstudie, Nya Mogärdeskolan har upprättats och föreligger i bilaga. Inför läsåret behövs plats för ytterligare en parallell F-6 i centralorten. I maj 2012 presenterade tekniska nämnden utredningen kring Mogärdeskolan. Utredningen avslutades med att 3 alternativ för framtiden presenterades: 1. Ombyggnad på befintlig plats 2. Ny byggnad på befintlig plats 3. Ny byggnation på ny plats Under senare tid har ytterligare ett fjärde alternativ diskuterats avseende år 7-9. Utredningen syftar till att utreda hur högstadiet ska organiseras i framtiden inom Vetlanda kommun. Ett av utredningens alternativ innebär att samordna centralortens 7-9 verksamhet till Witalaskolan. Att samla 7-9 i Witalaskolan skulle skapa utrymme för att kunna rymma ytterligare en parallell i befintlig skola. Genom att renovera nuvarande skola och göra vissa tillgänglighetsanpassningar har således ytterligare ett alternativ skapats. Vad renoveringsalternativet kostar att genomföra och vilka driftkostnader som blir konsekvensen är inte klarlagt. Uppskattade investeringskostnader och driftkostnader för de 3 ursprungliga alternativen presenteras i bilagan.

12 Sammanträdesdatum forts Dnr 2013/KA0057 Renoveringsalternativet har grovt uppskattats till ca 41 mnkr i investering. Detta kan jämföras med den bedömda kostnaden för nybyggnation ca 90 mnkr. Driftkostnaden för nybyggnation ställd i relation till en renoverad skola bedöms bli ungefär lika stora. Yrkanden Gunilla Hjelm (C) föreslår följande: 1. Mogärdeskolan blir inför hösten 2016 en F-6 skolan med två paralleller. 2. En ny Mogärdeskola byggs. 3. Tekniska kontoret får i uppdrag att i samverkan med barn- och utbildningsförvaltningen projektera nybyggnation och komma tillbaka till kommunstyrelsen med förslag till lokalisering, kostnader och tidplan. 4. Tekniska kontoret får i uppdrag att i samverkan med barn- och utbildningsförvaltningen projektera ny lösning för 7-9 elever som idag går på Mogärdeskolan och återkomma med beräknade kostnader och tidplan till kommunstyrelsen. Ingemar Sturesson (KD) tillstyrker Gunilla Hjelms förslag. Jan Johansson (VF) föreslår följande: 1. Mogärdeskolan blir inför hösten 2016 en F-6 skola med två paralleller. 2. Mogärdeskolan renoveras i kombination med en eventuell mindre ombyggnad för att göra tillgänglighetsanpassningar. 3. Tekniska kontoret får i uppdrag att i samverkan med barn- och utbildningsförvaltningen projektera renovering enligt ovan med rapport över beräknade kostnader och tidplan till kommunstyrelsen. 4. Tekniska kontoret får i uppdrag att i samverkan med barn- och utbildningsförvaltningen projektera ny lösning för 7-9 elever som i dag går på Mogärdeskolan. Återkomma med beräknade kostnader och tidplan till kommunstyrelsen. Klas Håkanson (M) och Tommy Bohman (S) tillstyrker Jan Johansson förslag.

13 Sammanträdesdatum forts. Dnr 2013/KA0057 Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Jan Johansson förslag och Gunilla Hjelms förslag. Han finner att et beslutar tillstyrka Jan Johanssons förslag.

14 Sammanträdesdatum Dnr Kurser & konferenser Arbetsutskottets beslut Följande inbjudningar noteras till protokollet: Mötesplats sociala medier 2013 tema framtiden Tisdagen den 14 maj 2013 i Borås Borås Stad och Högskolan i Borås Korruption Givande och tagande av muta Torsdagen den 30 maj 2013 i Jönköping Regionförbundet Jönköpings län

15 Sammanträdesdatum Dnr 2013/KA0135 Ombud till årsstämma med Science Park Arbetsutskottets beslut Peter Lundgren, planeringssekreterare får uppdraget att som ombud företräda Vetlanda kommun vid årsstämma med den ideella föreningen för Science Parksystemet den 18 april Kallelse har inkommit till årsstämma med ideella föreningen för Science Parksystemet den 18 april Vetlanda kommun har att utse ombud på stämman. Utdrag: Peter Lundgren

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (6) Plats och tid Stadshuset Vetlanda kl. 13.15-15.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Tommy Bohman, ordf. (S), Klas Håkanson (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Ingemar Sturesson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (17) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-16.20 Beslutande Gunilla Hjelm, ordförande Klas Håkanson Tommy Bohman Agneta Lindberg Ejlon Johansson Rolf Forsén, ersättare Övriga

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.30 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Gunilla Hjelm Jan Johansson Ingemar Sturesson Ritva Hermanson, tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.00 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson Jan Johansson Ingemar Sturesson Agneta Lindberg, tjänstgörande ersättare Ritva

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (38) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, kl. 14.00-17.55 Beslutande Tommy Bohman ordf, Agneta Lindberg, Nils-Erik Olofsson, Klas Håkanson, Kjell-Åke Nottemark ( 50-69) 14.00-17.25,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-12-07 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (17) Plats och tid s sessionssal, kl. 18.30-20.40 Beslutande Samtliga ledamöter med undantag av Urban Erntoft, Gunilla Bergdalen, Helena Stålhammar, Lennart Lööw, Börje Wilsborn, Siv

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2014-01-22 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sammanträdesrum 1, biblioteket, Vetlanda Klas Håkanson (M), Börje Wilsborn (C), Annika Nicklasson (S), Lola Frödeberg (VF) och

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-08-26 Innehåll 103 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 118 104 Statusrapport... 119 105 Öppna jämförelser Stöd till personer

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-16.05 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson, jäv 255 Jan Johansson Ingemar Sturesson Ritva Hermanson, tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 Sida 1 (13) Paragrafer 58-68 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, onsdagen 2012-03-21 kl 13.30-14.30 Beslutande Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (11) Plats och tid Stadshuset Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Bohman, ordf. (S), Dan Ljungström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-11 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. Nils-Erik

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-10 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 71-84 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S) Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson, ej tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum 13:00 15:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.30 1 (15) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Övriga deltagande Stefan Didrik,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 7 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 3 mars 2014 kl 14.00 16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20.

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson, 30-32 Kenneth Rosén Stefan Ohlsson Johan Renfors Klas Lundbergh Gunilla Lidberg

Läs mer

Simrislundsskolan kl. 18.00 21.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Simrislundsskolan kl. 18.00 21.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2008-09-24 1 (25) Plats och tid Simrislundsskolan kl. 18.00 21.00 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-24 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.05 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-09 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. (S),

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45 arbetsutskott 2006-01-31 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2015-03-24 1 (7) Plats och tid KF-salen, Stadshuset kl. 10.00-11.40 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf Martina

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.45 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson Gunilla Hjelm Jan Johansson Ingemar Sturesson Agneta Lindberg, ersättare Ritva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2016-02-24 1 () Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, klockan 9.00 10.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Marijo Edlund (S) ordförande Aliki

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 16.15 Beslutande Närvarande ersättare Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke

Läs mer

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret, kl 8.00 11.30 Beslutande Clas Ebbeson (M) Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin (S) Inga-Lill Svanberg

Läs mer

Klas Håkanson (M) Börje Wilsborn (C) Annika Nicklasson (S) 13.00-15.45 Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD)

Klas Håkanson (M) Börje Wilsborn (C) Annika Nicklasson (S) 13.00-15.45 Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Sammanträdesdatum 1 (12) Plats och tid Östanå Wärdshus kl. 13.00-17.20 Beslutande Klas Håkanson (M) Börje Wilsborn (C) Annika Nicklasson (S) 13.00-15.45 Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Ersättare

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.10 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Anders Ottosson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2010-10-04 klockan 10.00 15.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Rosmarie Nelson Ekerå (C) Åke Almqvist (M) Göran Lindgren (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Lennart Lööw (S) och Andreas Elamsson (C). Nils-Erik Olofsson (S) och Andreas Elamsson (C)

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen. Lennart Lööw (S) och Andreas Elamsson (C). Nils-Erik Olofsson (S) och Andreas Elamsson (C) 2018-10-03 1 (7) Plats och tid Stadshuset kl. 14.00-15.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson

Läs mer

Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00

Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00 1(8) Plats och tid ande Ledamöter Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00 Mikael Johansson (S), ordförande Angelica Rage (S), vice ordförande Kenneth Eriksson (S) Stina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-15 1 (5) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 14:40-16:05 Beslutande Jonas Lennström (S) Angelica Örneholm (S) Katarina Ståhlbrand (C) Anna Frisk (S) Maria Nyström (KD) Mats Olsson (SD) Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-05 Sida 1-7

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-05 Sida 1-7 2013-11-05 Sida 1-7 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-11-05, kl. 08:15-10:50. Beslutande Bengt-Åke Rehn (S) Anna Hed (C) Malin Höglund (M) Peter Helander (C) Bernt Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Tid 2015-05-07 10:00 13:55 Plats Centrum för informationslogistik, Stationsvägen 2, Ljungby ande ledamöter Olof Björkmarker (S), ordförande Joakim Pohlman (S), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Thor-Erik Rydén (VF) ordförande Percy Karlsson (S) Conny Axelsson (S) Daniel Lundström (S)

Sammanträdesprotokoll. Thor-Erik Rydén (VF) ordförande Percy Karlsson (S) Conny Axelsson (S) Daniel Lundström (S) Sammanträdesprotokoll Tekniska nämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-02-19 1 (15) Plats och tid 14,00-17,00 Beslutande Thor-Erik Rydén (VF) ordförande Percy Karlsson (S) Conny Axelsson (S) Daniel Lundström

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning.

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning. 2009-10-14 1 (1) Plats och tid 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning. Birgitta Larsson Bengt Wieslander Ann-Mari Louison Ulf Bengtsson Froste Persson Alf-Göran Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-12-08 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Tommy Bohman, ordf. (S), Klas Håkanson (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF). Ritva

Läs mer

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). 2018-10-22 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M). Tjänstgörande

Läs mer

2012-11-22. Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24.

2012-11-22. Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanfrådesdalum 1(19) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24. enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande

Läs mer

Servicenämnden 2014-12-10 1(11)

Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Plats och tid Beslutande Kilenegården kl. 13.00-15.00 med ajournering kl. 13.20-13.25 och kl. 13.30-13.35 Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Hans-Inge

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-03-07 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57 2009-03-25 57 Plats och tid Älvkullen, Höör, kl 19.00-19.55 Beslutande Enligt sammanträdeslista Övriga deltagare Jan Sohlmér, kommundirektör Karin Masthagen, kanslichef Christer Lidheimer, barn- och utbildningschef,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 BESLUTANDE PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Hans Eriksson (M) Anders Johansson (S) Rita Gunnarsson (S) Maj-Britt Tibo

Läs mer

Lilla Rådhussalen, Rådhuset Fredagen den 7 november Kl. 08:00-09:15

Lilla Rådhussalen, Rådhuset Fredagen den 7 november Kl. 08:00-09:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Kommunstyrelsen Serviceutskottet Plats och tid: Lilla Rådhussalen, Rådhuset Fredagen den 7 november Kl. 08:00-09:15 Beslutande: Övriga närvarande: Jessica Bredenberg (S), ordförande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 20-25 Inger Karlsson

Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 20-25 Inger Karlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.00 15.30 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M) Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 9:00-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Beslutande Mathias R Karlsson (S) Ordförande Gunilla C Johansson (M) 1:e vice ordförande Matti Wahlström (V) 2:e vice ordförande

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.10 16.00 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Övriga deltagare Anneli Persson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18 1 MORA ORSA MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 OBS! På grund av felaktigt datum i föregående utskrivet och justerat protokoll. Justeras protokollet om 2011-09-08. Plats och tid Kulturhuset, Orsa kl

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 18 Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 5 november 2013, kl. 13.30-16.30 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (8) Plats och tid Stadshuset Vetlanda kl. 13.15-15.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Tommy Bohman, ordf (S),

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Sekreterare Paragrafer 22-27 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Sekreterare Paragrafer 22-27 ANSLAG/BEVIS - Plats och tid Sammanträdesrummet i Barn- och utbildningsförvaltningens lokaler, Centralgatan kl 09:00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Sören Johansson (KD), 1:e vice ordförande Carola Eriksson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-16.25 1 (21) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-05-28 Innehåll 70 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 71 Anmälan av delegationsbeslut... 82 72 Delgivningar...

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-03-29 kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2 Musik I samband med dagens sammanträde underhåller följande elever från den kommunala musikskolan: Oskar Fransson och Filip Karlsson trumpet Anton Nilsson och Daniel Johansson trombon.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.00-15.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-11 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Bohman ordf. (S), Klas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 (17) Plats och tid Vetabs sammanträdesrum, kl. 14.00-17.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Dan Ljungström (C), ordförande Percy Karlsson

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-12-20 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.05 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-06 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Hans-Petter

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-04-22 Plats och tid Södergatan 2 i Gislaved, tisdagen den 22 april 2014, kl. 14.00-15.45, med ajournering mellan kl. 14.25-14.35. Beslutande Niclas Palmgren (M),

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-15 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16)

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Plats och tid Stadshuset kl 14:00-16:30 Paragrafer 44-56 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Plats och tid Beslutande Folkets Hus, lokal Nyhem Måndagen den 24 september 2012, kl. 8.00-16.30 Tisdagen den 25 september 2012, kl. 8.00-12.00 Jörgen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-04-25 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.10 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 augusti 2008 kl. 13:00-15:45.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 augusti 2008 kl. 13:00-15:45. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 augusti 2008 kl. 13:00-15:45. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1. Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1. Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1 Plats och tid Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus, Skillingaryd, onsdagen den 27 april 2005 klockan 13.00-14.40 Beslutande Bengt Dahlqvist (m), ordförande Kristina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-10-25 1 (11) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 13:15 14:50 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-04-13 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-04-13 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande

Läs mer