Det framåtsyftande arbetet inriktas på att vidta åtgärder för ökad kvalitet i verksamheten inom följande strategiska områden:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Det framåtsyftande arbetet inriktas på att vidta åtgärder för ökad kvalitet i verksamheten inom följande strategiska områden:"

Transkript

1 1 (5) Barn- och Utbildningsförvaltningen PeM/ BUNs delårsrapport 1/ Väsentliga/kritiska händelser Det framåtsyftande arbetet inriktas på att vidta åtgärder för ökad kvalitet i verksamheten inom följande strategiska områden: Behovet av att använda mer IKT-stöd 1 i skolan fortsätter där datortätheten, för såväl lärare som elever, behöver öka för att möta den ökande digitaliseringen. Den pedagogiska tillämpningen har bara börjat och behovet kommer att accelerera. Behovet av smidig kommunikation med elever och vårdnadshavare ökar samt trycket från elever och medborgare att utnyttja Internet och sociala media kommer att bidra till en utveckling. Floran av statliga reformer under de senaste åren och de som ännu komma skall sätter stora krav på utbildning och möjligheter till förändringsarbete ute i verksamheterna. Exempel på sådana är nya eller reviderade läroplaner och kursplaner, ny skollag, ny betygsskala och bestämmelser för uppföljningar och nationella samt betyg från skolår sex. Fortsatt arbete runt kunskap, mål och bedömning, värdegrundsarbete inklusive nya bestämmelser om kränkande behandling och diskriminering. Fortsatt arbete inom Skola Gotland 2008-> med anpassning av grundskoleorganisationen, främst i Visbyområdet, samt att implementera arbetet med framgångsfaktorer för framgångsrika skolor/framgångsrika skolkommuner. Internationellt utbyte och samarbete Brukare/kunder Barn och föräldrar har erbjudits placering i förskola inom föreskriven tid. Även om det i några områden har varit ett stort tryck på förskoleplatser ser det i dagsläget ut att lösas sig även under hösten. Samtliga elever och föräldrar har erbjudits plats i den förskoleklass man önskat inför ht Elevminskningen i skolan fortsätter, men nu i stort sett bara i åk 7-9. Nöjdhetsgraden hos föräldrar i förskola och fritids har sjunkit något jämfört med tidigare år. Föräldrarna är nöjda med personalens arbete, men tycker att barngrupperna är för stora. Behov av lokaler, för att utöka verksamheten, finns främst i Väskinde, Lärbro,Norrbackaområdet och Endre. Kulturskolan har en kö på ca 500 elever. Planer för att minska kön kommer att arbetas fram under Informations- och kommunikationsteknik VISBY Besöksadress: Söderväg 2A, Visby Telefon: Telefax: Hemsida:

2 Skolhälsovården (SHV) har genomfört omgång två av A(H1N1)vaccineringen under våren. På grund av höstens vaccinering så återstår mycket av det annars obligatoriska arbetet för skolhälsovården. Inom SHV pågår arbetet att planlägga det nya vaccinationsprogrammet och HPV-vaccineringen. De olika yrkesgrupperna har arbetat intensivt i sina elevvårdsteam som finns kopplat till varje rektor. I relation till antalet avgångselever vid gymnasiesärskolan vt 2010 ser vi ändå ut att hamna runt 170 mottagna elever i september Fördelningen mellan antalet mottagna elever i obligatoriska särskolan och frivilliga gymnasiesärskolan är i nuläget ca 100 respektive 80. I dagsläget pågår utredning runt ett 10- tal elever. Ekonomi Flera rektorsområden kommer att tvingas till stora personalminskningar inför höstterminsstarten för att få en ekonomi i balans. Om inte övertalig personal kan beredas sysselsättning på annat rektorsområde befarar många rektorer underskott. Många rektorer uttrycker också osäkerhet om vad brister i kompensation för löneökningar kommer att innebära i praktiken. Vårdnadsbidraget betalas ut för ca 50 barn per månad mot budgeterat 33 barn per månad. Detta samt att antalet vårdnadsbidrag troligen även i år kommer att öka under sommarmånaderna gör att underskottet uppskattas till ca 800 tkr Förvaltningen är tilldelad 974 tkr för företagshälsovård under Under de tre första månaderna har 483 tkr förbrukats, vilket motsvarar hälften av anslaget. Huvudorsaken är sannolikt att cheferna p g a försäkringskassans ändrade regler har använt sig av mer företagshälsovård, t ex helhetsbedömningar, än tidigare. En skrivelse kommer att gå ut till cheferna om att utnyttjande av företagshälsovård måste ske mycket restriktivt under resten av året. Förvaltningen önskar att 3 mkr reserveras för omställning inom BUF i kommunens bokslut Under förutsättning att detta inte är möjligt kommer 3 mkr att anvisas ur nämndens eget kapital för att möjliggöra omställningsarbetet inom förvaltningen. Medarbetare/ledare Svårigheter finns att rekrytera förskollärare. De personalminskningar som kommer att genomföras inför hösten innebär att små 7-9-enheter kommer att få problem att bemanna skolan med rätt utbildade lärare i samtliga ämnen. Ett stort antal personal deltar i förskolelyft, lärarlyft samt högskolans utbildning mot trakasserier mm. Försöket med delade tjänster Fårösund/Slite har inte slagit väl ut då vi inför aug 2010 tappar minst två behöriga lärare. Lärarna orkar inte med arbetsbördan det innebär att arbeta halvtid på två skolor. Lärare väljer att gå ner i tid och arbetar endast i Fårösund. Satsning på utemiljön som pedagogisk lärmiljö både i förskola och skola är en mycket lyckad satsning som uppskattas av många pedagoger. Verksamheten vid Fårö förskola upphör G:\buf\prwm\2010\BUN 2010\April\Au 28 april\4 Delårsrapport 1_ 2010 MISSIV.doc 2 (5)

3 Processen med varsel och uppsägning och återanställning av Kommunals avtalsområde har påverkat arbetsmiljön, vilket syns i medarbetarenkäten. Kulturskolan behöver bredda sin verksamhet och utöka teatern och lägga till bild o form. Det behövs också fler gitarr, slagverk och pianopedagoger för att möta efterfrågan. Inom de närmaste fem åren fyller ett 20-tal medarbetare 65 år inom särskolan. Bland de personerna ingår även 3/4 av särskolans ledning. Detta medför ett rekryteringsbehov både av adekvat utbildad personal och skolledare. Tyvärr har det saknats en särskild särskollärarutbildning de senaste tio åren, men enligt regeringens proposition nyligen om en förändrad lärarutbildning har det uppmärksammats. Processer Många vittnar om en positiv utveckling av elevers resultat genom bl a fortsatt fokus på måluppfyllelse i skolan. Elev- och föräldraenkäter pekar också på en stor nöjdhet. Inom flera områden satsar man på att utveckla IKT-arbetet, t ex i form av ny teknisk utrustning. Några områden har redan startat arbetet med lärplattformen "Schoolsoft". Det internationella arbetet utvecklas från förskola till åk 9. Nya reformer införs Arbete pågår både för gemensam kompetensutveckling samt på respektive rektorsområde. Arbetet mot kränkande behandling och med värdegrunden utvecklas genom skolverkets satsning på en utbildning på Högskolan på Gotland. Deltagande i Skolverkets satsningar på läsa, skriva, räkna och den särskilda matematiksatsningen. Samarbetet med Gotlandsmusiken kring blåsklasser i år 3 i grundskolan, kommer förhoppningsvis att leda till att barnen finner glädjen i att mucisera tillsammans och att vi får fler elever på blåsinstrumenten. Socialstyrelsen (SoS) har genomfört en tillsyn av skolhälsovården på Högby och Västerhejde skola. Tyngdpunkten i tillsynen var hur skolhälsovården arbetar med psykisk ohälsa/hälsa hos barn och ungdomar. Socialstyrelsen konstaterade inga brister inom det granskade området och fann att arbetet med barns och ungdomars psykiska hälsa är väl utvecklat. I ett särskilt beslut konstaterar Socialstyrelsen att huvudmannen (BUN) behöver ge skolhälsovården ett tydligt uppdrag där det framgår vilket ansvar skolhälsovården har på området barns och ungdomars psykiska hälsa. BUN har fattat detta beslut för att kunna svara SoS. Särskolan har goda kontakter med Skolverket. Ett par specialpedagoger har varit halvtidsanställda vid Skolverket det senaste halvåret som skrivare i ämnena svenska och svenska som andraspråk vid kursplaneöversynen i obligatoriska särskolan. Särskolchef och en rektor har ingått i en referensgrupp på Skolverket runt kursplanerna under motsvarande tid. G:\buf\prwm\2010\BUN 2010\April\Au 28 april\4 Delårsrapport 1_ 2010 MISSIV.doc 3 (5)

4 Samhälle Många rektorer beskriver en stor oro kring ett ökat antal barn och elever i behov av särskilt stöd samt svårigheter att finansiera detta stöd. 2. Resultatprognos och investeringsprognos Driftbudgetens prognostiserade resultat år 2010 pekar mot ett nollresultat vid årets slut. Investeringarna genomförs i enlighet med planering och beslut, vilket innebär att investeringsbudgeten beräknas användas fullt ut för sitt ändamål. 3. Åtgärder med anledning av underskott i prognos Även om årsprognosen inte pekar mot underskott så sker nu arbete på alla nivåer i förvaltningen för att kontrollera budgetvärden, prognoser och åtgärdsplaner inför nästkommande månadsrapport. Redovisning sker till BUN i maj. 4. Sammanfattning Verksamheten inom BUF uppvisar ett preliminärt ekonomiskt resultat som pekar mot noll vid årets slut. Under året kommer fortsatta anpassningar att genomföras i personalorganisationen mot bakgrund av det vikande elevunderlaget och de ekonomiska förutsättningarna. I de flesta sammanhang där skolfrågor diskuteras lyfts behovet av en ökad kvalitet och bättre resultat i alla skolformer. På motsvarande sätt lyfter Skolverket kvalitetsfrågorna och behovet av ett högre resultat i den gotländska skolan. Det är inte enbart en fråga om resurser och kvantitet utan i hög grad en fråga om att personal skall ha kunskaper, förmåga och förutsättningar att genomföra sitt uppdrag med hög kvalitet och därmed ett högt resultat för barn och elever. Floran av reformer under de senaste åren och de som ännu komma skall sätter stora krav på utbildning och möjligheter till förändringsarbete ute i verksamheterna. Exempel på sådana är nya eller reviderade läroplaner och kursplaner, ny skollag, ny betygsskala och bestämmelser för uppföljningar och nationella samt betyg från skolår sex. BUNs verksamhet behöver fortlöpande omstruktureras för att möta elever och föräldrars behov samt erbjuda en hög kvalitet i en god lärmiljö. Här står behovet av anpassningar, med hänsyn till bl a demografi, ibland i motsats till lokala behov från föräldrar, elever och ofta andra intressenter i samhället. Det finns därför skäl att även se över på vilket sätt och med vilka metoder undervisningen kan ske i vissa verksamheter på Gotland. En översyn av grund- och särskoleorganisationen i Visby med omnejd kommer att påbörjas under hösten Fokus i det framåtsyftande arbetet: Behovet av att använda mer IKT-stöd i skolan fortsätter där datortätheten för såväl lärare som elever behöver öka för att möta den ökande digitaliseringen. Den pedagogiska tillämpningen av utbildning med IT i skolan har bara börjat och behovet kommer att accelerera. Här kommer också trycket från elever och medborgare att utnyttja Internet och sociala media att bidra till en utveckling G:\buf\prwm\2010\BUN 2010\April\Au 28 april\4 Delårsrapport 1_ 2010 MISSIV.doc 4 (5)

5 Regeringens och Skolverkets reformer Fortsatt arbete inom Skola Gotland 2008-> med anpassning av grundskoleorganisationen, främst i Visbyområdet, samt att implementera arbetet med framgångsfaktorer för framgångsrika skolor/framgångsrika skolkommuner. Internationellt arbete för att möjliggöra ett ökad internationellt utbyte och samarbete och för att förbereda eleverna att kunna ta aktivt del i en internationaliserad miljö i enlighet med Eus kunskapmål och läroplanens internationationaliseringsmål. För- och grundskola behöver ha de resurser och den kvalitet som medborgarna efterfrågar - då är BUNs verksamhet en förutsättning och möjlighet för tillväxt. Peter Molin Skoldirektör G:\buf\prwm\2010\BUN 2010\April\Au 28 april\4 Delårsrapport 1_ 2010 MISSIV.doc 5 (5)

6 GOTLANDS KOMMUN Barn- och Utbildningsförvaltningen REDOVISAD EKONOMIUPPFÖLJNING 2010 Del 1 Bokslut 09 Del 1/09 Årsresultat och prognoser 2010 BUF, mkr anm 1) Del 1 Bokslut 09 Del 1/09 Del 1 Bokslut 09 Del 1/09 Del 1 Bokslut 09 Del 1/09 FÖRVALTNINGSSTAB FÖR- & GRUNDSKOLEOMRÅDE NORR FÖR- & GRUNDSKOLEOMRÅDE SÖDER SKOLDIREKTÖR (P Molin) POLITISK LEDNING (L Celion) FÅRÖSUND KLINTE NÄMNDSEKR (Ann Åslin) FÅRÖSUND RO ( E-K Rönnfors)**) KLINTE RO 1 (T Ekholm) FÖR- & GRUNDSK CHEF NORR (B Carlsson) LÄRBRO RO (J Wahlén) KLINTE RO 2 (U Airiman) FÖR- & GRUNDSK CHEF SÖDER (M Hanell) ESKELHEM/HOGRÄN RO (J Norström) BARN & ELEVHÄLSAN (P Stenström) SLITE SANDA RO (G Lindbom) EKONOMICHEF (E Österdahl) SLITE RO 1 (A Larsson) VÅRDNADSBIDRAG (A-B Björklund) SLITE RO 2 (A-L Ahnell) SUDRET PERSONALCHEF (B Stenbom) FOLE STENKYRKA RO (M Vuorinen) SUDRET N:A RO (J Eneqvist) UTVECKLINGSCHEF (K Nyström) SUDRET M:A RO (L Belmhamdi) KOMPETENSUTV (T Annas) ROMA SUDRET S:A RO (A Munter) PROJEKTSEKR, Lokaler, måltider (E Håkansson) ROMAKLOSTER RO (C Larsson) HÖGBY RO (P Oliv) PROJEKTSEKR, Skjutsar (A Gardelius) ROMA RO (C Söderström) TALLEN/MULLVADEN RO (A Kristiansson) IT ( A Landin) DALHEM ENDRE RO (M Westerlund/S Månsson) PEDGOG. MEDIECENTRUM (K Nyström) AUSTRE RO (H Nilsson) INFORMATÖR (B Engström) VARSEL- & UPPSÄGNINGSPROCESS SOLBERGA SÖDERVÄRN Fd PLAN-OCH FÖRSÖRJNINGSAVD SOLBERGA RO (H Å Norrby) SÖDERVÄRN RO (G Smitterberg) SÄRSKOLAN (H Edlund) TJELVAR RO 1 (I Andersson) LYCKÅKER RO 1 (I Dahl) TJELVAR RO 2 (A Blixt) LYCKÅKER RO 2 (E M Claesson) KULTURSKOLAN (I Andersén ) HUMLEGÅRDEN RO 1 (Ö Grimlund) VÄSTERHEJDE RO (A-C Löttiger) HUMLEGÅRDEN RO 2 (G Daun) GRÅBO RO 1 (M Zetterström) NORRBACKA RO 1 (T Flemming) GRÅBO RO NORRBACKA RO 2 (S Nilsson) GRÅBO RO 2 Modersmålundv (G Wallqvist) VÄSKINDE RO (J Östre) GRÅBO RO 3 (G Claesson) S:T HANS RO (S Sandberg) TERRA NOVA RO 1 (A Svensson) TERRA NOVA RO 2 (E Randlert) **) Avser Fårö förskola Enl beslut i BUN skall medel ur det egna kapitalet finansiera underskottet. anm 1) varav förändring av semesterlöneskulden 3,8 mkr, dvs det egentliga resultatet är 11,6 mkr 4 BUF sammanställning per ro Delår

7 GOTLANDS KOMMUN Barn- och Utbildningsförvaltningen REDOVISAD EKONOMIUPPFÖLJNING Årsresultat per verksamhet grundskolan BUF, mkr 2010 Förskola Ped Oms Fritids F-klass Skola TOTALT Delår us = underlag saknas Förskola Ped Oms Fritids F-klass Skola Förskola Ped Oms Fritids F-klass Skola FÖR- & GRUNDSKOLEOMRÅDE NORR FÖR- & GRUNDSKOLEOMRÅDE SÖDER FÅRÖSUND KLINTE FÅRÖSUND RO ( Eva-Karin Rönnfors) KLINTE RO 1 (T Ekholm) LÄRBRO RO (J Wahlén) KLINTE RO 2 (U Airiman) ESKELHEM/HOGRÄN RO (J Norström) SLITE SANDA RO (G Lindbom) SLITE RO 1 (A Larsson) SLITE RO 2 (A-L Ahnell) SUDRET FOLE STENKYRKA RO (M Vuorinen) SUDRET N:A RO (J Eneqvist) SUDRET M:A RO (L Belmhamdi) ROMA SUDRET S:A RO (A Munter) ROMAKLOSTER RO (C Larsson) us HÖGBY RO (P Oliv) ROMA RO (C Söderström) TALLEN/MULLVADEN RO (A Kristiansson) DALHEM ENDRE RO (M Westerlund/S Månsson) us AUSTRE RO (H Nilsson) SOLBERGA SÖDERVÄRN SOLBERGA RO (P O Sahlberg) SÖDERVÄRN RO (G Smitterberg) TJELVAR RO 1 (I Andersson) LYCKÅKER RO 1 (I Dahl) TJELVAR RO 2 (A Blixt) LYCKÅKER RO 2 (E M Claesson) HUMLEGÅRDEN RO 1 (Ö Grimlund) VÄSTERHEJDE RO (A-C Löttiger) HUMLEGÅRDEN RO 2 (G Daun) GRÅBO RO 1 (M Zetterström) NORRBACKA RO 1 (T Flemming) GRÅBO RO 2 (H Å Norrby) NORRBACKA RO 2 (S Nilsson) GRÅBO RO 3 (G Claesson) VÄSKINDE RO (J Östre) TERRA NOVA RO 1 (A Svensson) S:T HANS RO (S Sandberg) TERRA NOVA RO 2 (E Randlert) Sammanst per verks grsk Delår

Fortsatt arbete kring frågor som ett friare skolval i grundskolan och alternativa driftformer.

Fortsatt arbete kring frågor som ett friare skolval i grundskolan och alternativa driftformer. 1 (4) 2009-04-20 Barn- och Utbildningsförvaltningen PeM/ BUNs delårsrapport 1/2009 1. Väsentliga/kritiska händelser Det framåtsyftande arbetet inriktas, med Skolverkets inspektionsrapporter som grund,

Läs mer

Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband med bildande av en En samlad utbildningsorganisation för ungdomar och vuxna

Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband med bildande av en En samlad utbildningsorganisation för ungdomar och vuxna 1 (3) Handläggare Elisabeth Österdahl Telefon +46 (0)498 26 94 30 E-post elisabeth.osterdahl@gotland.se Diarienr xxxxxxxxx Datum 2009-01-19 Barn- och utbildningsnämnden Överföring av resurser från Barn-

Läs mer

BEMANNING AV REKTORSORGANISATIONEN FRÅN

BEMANNING AV REKTORSORGANISATIONEN FRÅN Bilaga till beslut 2007-10-05 BEMANNING AV REKTORSORGANISATIONEN FRÅN 2008-01-01 Fårösundslinjen Fårö skola, grundskola F-3, fritidshem Fårösundsskolan Grundskola F-9, fritidshem Sjöliljan Fårösunds ro

Läs mer

Måttbandet nr 1 våren 2016

Måttbandet nr 1 våren 2016 Kvalitets- och utvecklingsavdelningen 1 (25) Statistik uppföljning - utvärdering Måttbandet nr 1 våren 2016 Föräldraenkäter Under hösten 2015 genomfördes fyra stycken föräldraenkäter i Barn- och utbildningsförvaltningen.

Läs mer

BUNs delårsrapport 2/ (6) Barn- och Utbildningsförvaltningen PeM/

BUNs delårsrapport 2/ (6) Barn- och Utbildningsförvaltningen PeM/ 1 (6) 2009-09-17 Barn- och Utbildningsförvaltningen PeM/ BUNs delårsrapport 2/2009 1. Väsentliga/kritiska händelser Branden som innebar att Garda skola nästintill totalförstördes är den mest väsentliga

Läs mer

BUN. BUN 2009/96:63 Skolinspektionen 2009: Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands Kommun

BUN. BUN 2009/96:63 Skolinspektionen 2009: Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands Kommun GOTLANDS KOMMUN 2009-06-10 Barn och utbildningsförvaltningen BUN BUN 2009/96:63 Skolinspektionen 2009:1352-31 Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen Vårt budskap -Vi vill utveckla och säkra kvaliteten i den gotländska skolan för att ge Gotlands barn och ungdomar: En skola som bygger på hälsofrämjande arbetssätt. En skola som utvecklar och ger förutsättningar

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen Vad är Skola Gotland 2008 En översyn av BUFs verksamhet med särskilt fokus på för-, grund- och gymnasieskolan, förvaltningens ledningsorganisation, samt dess stabs-/stödresurser, i syfte att kontinuerligt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott fredagen den 13 november 2009 Ärenden: Au 79 Internbudget 2010 Au 80 Au 81 Au 82 Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Elisabeth Österdahl

Barn- och utbildningsförvaltningen Elisabeth Österdahl Barn- och utbildningsförvaltningen Elisabeth Österdahl Ärendenr BUN 2015/4 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (1) Datum 16 april 2015 Barn- och utbildningsnämnden Delårsrapport 1/ 2015 Förslag till beslut

Läs mer

Redovisning av föräldraenkät

Redovisning av föräldraenkät Handläggare Telefon +46 (0)498 26 3391 E-post per_olof.sahlberg@gotland.se Diarienr BUN Datum 2012-03-28 Tjänsteskrivelse Expediering till: Bilaga: Måttband: Rapport av föräldraenkäten 2012 Redovisning

Läs mer

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BUN Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden Torsdagen den 26 november 2009 Ärenden: 97 Internbudget 2010 98 Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband med bildande av En samlad

Läs mer

Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands Kommun

Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands Kommun Handläggare FoG Bisse Carlsson Telefon +46 (0)498 26 33 96 E-post bisse.carlsson@gotland.se Diarienr BUN 2010/282 Skolinspektionen 31-2010:2209 1 (1) Datum 2010-08-24 Tjänsteutlåtande Expediering till:

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd Månadsrapport Utgåva: Månadsrapport Rapportperiod: 2019-02-28 Organisation: Barn och skolnämnd Könsfördelning År: 2019 2 God ekonomisk hushållning År: 2019 Nyckeltal Kön Målvärde 2019 Prognos Helår 2019

Läs mer

Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet

Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-10-01 Protokoll Au 82 Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet BUN 2014/127 -(Barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

Måttbandet nr 229 september 2013

Måttbandet nr 229 september 2013 1 (16) Måttbandet nr 229 september 2013 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9 I detta måttband redovisas elevernas uppnående av kunskapskraven för godtagbara kunskaper inom respektive årskurs och

Läs mer

Eleverna i skolår 5 ger skolverksamheten ett mycket gott betyg!

Eleverna i skolår 5 ger skolverksamheten ett mycket gott betyg! Eleverna i skolår 5 ger skolverksamheten ett mycket gott betyg! Sammanställning av enkät till alla elever i skolår 5 hösten 2004. Gunilla Carlson planeringssekreterare GOTLANDS KOMMUN Barn- och Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Måttbandet nr 246 hösten 2015

Måttbandet nr 246 hösten 2015 1 (17) Måttbandet nr 246 hösten 2015 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9 I detta måttband redovisas elevernas uppnående av kunskapskraven för godtagbara kunskaper inom respektive årskurs och ämne

Läs mer

Förvaltningsberättelse 2015 Särskolans ansvarsområden

Förvaltningsberättelse 2015 Särskolans ansvarsområden Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Förvaltningsberättelse 2015 Särskolans ansvarsområden Besöksadress Visborgsallén 19 Postadress SE-621 81 Visby Telefon +46 (0)498 26 90 00 vxl E-post registrator_buf@gotland.se

Läs mer

BUNS STYRKORT

BUNS STYRKORT Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-10-08 BUNS STYRKORT 2009 2010 FÖRSLAG Vid sammanställningen på Lövsta var det följande områden som fick flest markeringar. Vi har försökt

Läs mer

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN onsdagen den 12 maj 2010

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN onsdagen den 12 maj 2010 Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN onsdagen den 12 maj 2010 Ärenden: BUN 57 BUN 58 BUN 59 Tema: Kairos future Framtidens skolledare, Gotland som framgångsrik skolkommun

Läs mer

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BUN Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden onsdagen den 23 september 2009 Ärenden: 75 Förskolors och grundskolors samarbete med arbetslivet 76 Samverkansavtal med fristående förskolor och fritidshem 77

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 3 juni 2009 Ärenden: Au 40 Finansiering av överföring av resultat Au 41 Strategisk plan och budget 2010-2012 Au 42 Au 43 Skolorganisationen

Läs mer

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret Halina Jankowska Tjänsteutlåtande 2011-09-05 Sidan 1 av 2 Dnr 2011/52 BUN.104 Barn- och ungdomsnämnden Resultatprognos inkl. delårsrapport 2011 Förslag

Läs mer

BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. torsdag, 2010 mars 18

BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. torsdag, 2010 mars 18 BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Organisation Resultat Måluppfyllelse Kompetensutveckling God ekonomisk hushållning Likvärdighet IUP med skriftliga omdömen Nätverk Inspektioner Go BOKSLUT

Läs mer

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 2014-01-07 1 (5) Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 Förskolan Vid skolinspektionens tillsyn 2013 fick förskolan 4 anmärkningar/förelägganden, detta är lika många i antal som vid

Läs mer

Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott REGION GOTLAND Register till barn- och utbildningsnämndens s protokoll vid sammanträde den 11 mars 2011 Ärenden: BUN au 23 BUN au 24 BUN au 25 BUN au 26 BUN au 27 BUN au 28 BUN au 29 BUN au 30 Skolskjutsupphandling

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Uppdragsplan 2014 För Barn- och ungdomsnämnden BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Kunskapens Norrköping Kunskapsstaden Norrköping ansvarar för barns, ungdomars och vuxnas skolgång.

Läs mer

Uppdrag. Elevers upplevelse om skolskjutsverksamheten, nöjd elevundersökning

Uppdrag. Elevers upplevelse om skolskjutsverksamheten, nöjd elevundersökning Kvalitéts- och utvecklingsavdelningen Elionor Briling Ärendenr BUN 2014/306 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 12 maj 2014 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden Uppdrag. Elevers upplevelse om skolskjutsverksamheten,

Läs mer

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042 215-4-2 Johannes Pålsson Chef produktion barn och utbildning Johannes.Palsson@ekero.se Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 215 Dnr BUN15/5-42 Sammanfattning Produktionsområdet

Läs mer

Fastställande av timplaner från läsåret 2014/2015

Fastställande av timplaner från läsåret 2014/2015 Per Olof Sahlberg Ärendenr BUN 2014/328 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (1) Datum 16 maj 2014 Barn- och utbildningsnämnden Fastställande av timplaner från läsåret 2014/2015 Förslag till beslut Förvaltningen

Läs mer

Måttbandet nr 244 våren 2015

Måttbandet nr 244 våren 2015 Måttbandet nr 244 våren 2015 Enkät till föräldrar med barn i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg Verksamhetsuppföljning: Per Löttiger Hur tycker du förskolan, familjedaghemmet eller fritidshemmet fungerar

Läs mer

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2019 samt plan för ekonomin åren 2020-2021 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning VERKSAMHETERNA... 3 Driftbudget... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Förändringar i verksamheten... 3 Framtid...

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick

Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick Rev 2011-10-12 Sid 1 (6) Dnr 11BUN108 Handläggare Sinikka Pisilä Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick 2013-2015 Inledning Kommunfullmäktige har fastställt

Läs mer

Dnr 2019/000076/600 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Verksamhetsplan Djursdala och Södra Vi

Dnr 2019/000076/600 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Verksamhetsplan Djursdala och Södra Vi Dnr 2019/000076/600 Id 25567 Barn- och utbildningsförvaltningen Djursdala och Södra Vi Dnr 2019/000076/600 Id 25567 Kommunal styrning och nämndplan Med kommunens värdeord ANSVAR, MOD och FANTASI i tankar

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Utbildningsprogram Gotland - Åren 2010-2014

Utbildningsprogram Gotland - Åren 2010-2014 Utbildningsprogram Gotland - Åren 2010-2014 Barn och ungdomar på Gotland är vår framtid och det är viktigt att ge alla barn en bra start i livet och tro på sin förmåga. De viktigaste människorna för barnens

Läs mer

Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden. Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 22 mars 2011

Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden. Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 22 mars 2011 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 22 mars 2011 Ärenden: BUN 26 Utvärdering av projektet Förebyggande hälsoarbetet inom

Läs mer

Pedagogisk utvecklingsplan med IT som stöd för förskola, fritidshem, obligatoriska skolformer samt gymnasiet och gymnasiesärskola

Pedagogisk utvecklingsplan med IT som stöd för förskola, fritidshem, obligatoriska skolformer samt gymnasiet och gymnasiesärskola Pedagogisk utvecklingsplan med IT som stöd 2017-2019 för förskola, fritidshem, obligatoriska skolformer samt gymnasiet och gymnasiesärskola Fastställd i kommunstyrelsen 2017-06-13 144 Innehållsförteckning

Läs mer

Verksamhetsplan Skolna mnden

Verksamhetsplan Skolna mnden Verksamhetsplan 2019-2021 Skolna mnden 3 (10) INNEHÅLL SKOLNÄMNDEN... 4 Verksamhetsansvar... 4 Uppdrag... 4 s uppdrag till verksamheten under planperioden... 4 Organisation... 5 Verksamhet 2019-2021...

Läs mer

Rapport Placeringstider förskola

Rapport Placeringstider förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Handläggare Per Löttiger Telefon 0498 26 33 90 E-post per.lottiger@gotland.se Diarienr BUN Datum 2013-06-03 Tjänsteskrivelse Expediering till: BUN Bilaga: Se nedan Rapport

Läs mer

Budget 2020 och plan för ekonomin FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2020 och plan för ekonomin FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2020 och plan för ekonomin 2021-2023 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 VERKSAMHETERNA... 3 1.1 Driftbudget... 3 1.2 Verksamhetsbeskrivning... 3 1.3 Förändringar i verksamheten...

Läs mer

Till förvaltningens uppgifter hör att bereda ärenden som ska fattas beslut om i BUN.

Till förvaltningens uppgifter hör att bereda ärenden som ska fattas beslut om i BUN. I Kristianstads kommun har Barnoch utbildningsnämnden (BUN) det samlade ansvaret för utbildning av barn, elever och studerande från förskola till vuxenutbildning. BUN fattar beslut om kommunal Skolplan.

Läs mer

Verksamhetsplan Barn- och utbildningsnämnden

Verksamhetsplan Barn- och utbildningsnämnden Verksamhetsplan 2019 Barn- och utbildningsnämnden 1 Styrkort och mätetal Nämnder 1.1 Uppdrag Barn- och utbildningsnämnden har ansvaret för Luleå kommuns skolväsende från förskola och grundskola till gymnasieskola.

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Plan för kunskap och lärande. med kvalitet och kreativitet i centrum

Plan för kunskap och lärande. med kvalitet och kreativitet i centrum Plan för kunskap och lärande med kvalitet och kreativitet i centrum Förord Östersunds kommunfullmäktige har som skolhuvudman antagit denna plan. Med planen vill vi säkerställa att de nationella målen uppfylls.

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Kvalitetsredovisning Sudrets södra rektorsområde

Kvalitetsredovisning Sudrets södra rektorsområde Kvalitetsredovisning Sudrets södra rektorsområde Barn- och utbildningsförvaltningen 2005-2006 Området omfattar verksamhet i förskolan, familjedaghem, fritidshem, skola förskoleklass år 6 fördelat på 2

Läs mer

Måttbandet nr 2 våren 2016

Måttbandet nr 2 våren 2016 Kvalitets- och utvecklingsavdelningen 1 (13) Statistik uppföljning - utvärdering Måttbandet nr 2 våren 2016 Sammanställning av elevenkät i årskurs 3 Elionor Briling Verksamhetsuppföljningen Besöksadress

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Inledning Kommunfullmäktige har beslutat om kommunledningsmål för planeringsperioden 2008-2011 i form av kommunövergripande mål som gäller för all verksamhet

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10515 Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10515 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Statistik om skolan vad är mätbart och hur kan vi tillgodose behoven hos en bred målgrupp?

Statistik om skolan vad är mätbart och hur kan vi tillgodose behoven hos en bred målgrupp? Statistik om skolan vad är mätbart och hur kan vi tillgodose behoven hos en bred målgrupp? Karin Hedin Ingegerd Johansson Skolverkets enhet för utbildningsstatistik Statistik om skolan Vad finns det för

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Rapport om hur sparbetingen verkställts samt konsekvenser av dessa

Rapport om hur sparbetingen verkställts samt konsekvenser av dessa Avdelning eller enhet Handläggare Elisabeth Österdahl Telefon +46 (0)498 26 9430 E-post elisabeth.osterdahl@gotland.se Diarienr xxxxxxxxx Datum 2010-04-21 1 (1) Tjänsteutlåtande Expediering till: Rapport

Läs mer

Underlag budgetuppföljning till BUN

Underlag budgetuppföljning till BUN Underlag budgetuppföljning till BUN 190409 Analys budget 2018 Barn och utbildningsnämnden redovisade ett större underskott 2018 än prognostiserat. En analys har gjorts där orsaker identifierats. I detta

Läs mer

Måttbandet nr 242 våren 2015

Måttbandet nr 242 våren 2015 1 (15) Måttbandet nr 242 våren 2015 Enkät till elever skolår 5 Sammanställning av svaren. Elionor Briling Verksamhetsuppföljningen 2 (15) Hur tycker DU det är i skolan? Enkät till elever skolår 5 hösten

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Knutsbo skola grundskola åk 1-4 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll Styrkort 2016-2017...

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Säters kommun

Regelbunden tillsyn i Säters kommun Regelbunden tillsyn i Säters kommun Statens skolinspektion Granskning av kvalitet inom skolväsendet, förskoleverksamheten och skolbarnsomsorgen. Tillsyn över det offentliga skolväsendet, den allmänna förskoleverksamheten

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Inspira Förskolor och skolor AB Marita.Andersson@inspira-fos.se Rektorn vid Silverbäckens skola Ingela.Landen@inspira-fos.se Beslut för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Silverbäckens

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 för barn- och ungdomsnämnden till kommunplan 2011 och utblick

Verksamhetsplan 2011 för barn- och ungdomsnämnden till kommunplan 2011 och utblick Rev 2010-09-01 Sid 1 (6) Dnr Sinikka Pisilä Verksamhetsplan 2011 för barn- och ungdomsnämnden till kommunplan 2011 och utblick 2012-2014 Inledning Kommunfullmäktige har fastställt kommunövergripande mål

Läs mer

Fritidshemmets måluppfyllelse

Fritidshemmets måluppfyllelse Fritidshemmets måluppfyllelse fokusområde matematik Läsåret 2012-2013 dec jan feb nov mars okt april sept maj aug juli juni Anette Christoffersson Utvecklingsledare Bakgrund Utifrån kraven i den nya skollagen

Läs mer

Översyn av inskrivningsregler i förskola

Översyn av inskrivningsregler i förskola Handläggare Karin Sandberg Täpp Telefon +46 (0)498 26 94 63 E-post karin.sandberg-tapp@gotland.se Diarienr BUN Datum 2012-09-10 Tjänsteskrivelse Expediering till: BUN Bilaga: Totalt antal placerade i kommunal

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 6 augusti 2008 Ärenden: Au 48. Ordnings- och uppförandeomdömen Au 49. Remiss, Betänkandet Framtidsvägen en reformerad gymnasieskola

Läs mer

Månadsrapport maj 2019

Månadsrapport maj 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -06-14 Månadsrapport maj Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter maj månad en helårsprognos

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämnden Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott fredagen den 15 januari 2010 Ärenden: Au 1 Val av ny ledamot till Barn- och utbildningens arbetsutskott Au 2 Au 3 Nämndarbetet

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Måttbandet nr 233 februari 2014

Måttbandet nr 233 februari 2014 1 (17) Måttbandet nr 233 februari 2014 Enkät till elever skolår 5 Sammanställning av svaren. Elionor Briling Verksamhetsuppföljningen 2 (17) Hur tycker DU det är i skolan? Enkät till elever skolår 5 hösten

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

\!:)kommun Barn- och utbildningsförvaltningen

\!:)kommun Barn- och utbildningsförvaltningen ~Tingsryds \!:)kommun Barn- och utbildningsförvaltningen Kompletterande handlingar till Barn- och utbildningsnämndens kallelse 2014-11-19 Ärende 2 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport för oktober 2014.

Läs mer

Svar till Skolinspektionen Dnr :2593. Barn- och utbildningsförvaltningen

Svar till Skolinspektionen Dnr :2593. Barn- och utbildningsförvaltningen Diarienr. BUN 2010/277, 40-2010:2593 Datum 23 juni 2011 Handlingstyp Begärd redovisning av vidtagna åtgärder 1(2) Svar till Skolinspektionen Dnr 40-2010:2593 Svar från Gotlands kommun/region Gotland: -

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2015:9299 Eda kommun Kommun@eda.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Gunnarsbyskolan i Eda kommun 2 (6) Dnr 43-2015:9299 Tillsyn i Gunnarsbyskolan grundsärskola har genomfört tillsyn av Eda

Läs mer

Nr 246 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9. Förvaltningen föreslår nämnden besluta godkänna rapporten

Nr 246 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9. Förvaltningen föreslår nämnden besluta godkänna rapporten Elisabeth Jonsson Höök Ärendenr BUN 2015/91 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (4) Datum 5 oktober 2015 Barn- och utbildningsnämnden Måttbandet 2015 Nr 246 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9 Förslag

Läs mer

DELÅ RSRÅPPORT Skolnä mnden Bärn och utbildning

DELÅ RSRÅPPORT Skolnä mnden Bärn och utbildning DELÅ RSRÅPPORT -08-31 Skolnä mnden Bärn och utbildning 3 (8) INNEHÅLL SKOLNÄMNDEN/KONTORET... 4 Perioden som gått... 4 Ekonomi... 4 Målavstämning... 6 Framtiden... 7 3 (8) 4 (8) SKOLNÄMNDEN/KONTORET Perioden

Läs mer

Verksamhets/skolplan Barn- och utbildningsnämnden

Verksamhets/skolplan Barn- och utbildningsnämnden Verksamhets/skolplan 2009-2011 Barn- och utbildningsnämnden Inledning 3 Verksamhets- och Skolplan 4 Omvärldsanalys 4 Verksamhetsidé 4 Samhällsutveckling 5 Ett växande Boden 5 En bra livs- och boendemiljö

Läs mer

Kungsbacka kommun. Strategi för skolutveckling med hjälp av digitala verktyg för Förskola & Grundskola 2013-2016

Kungsbacka kommun. Strategi för skolutveckling med hjälp av digitala verktyg för Förskola & Grundskola 2013-2016 Strategi för skolutveckling med hjälp av digitala verktyg för Förskola & Grundskola 2013-2016 Fastställd i nämnden för Förskola & Grundskola 24 januari 2013 1 Strategin handlar om skolutveckling för att

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

BUN. BUN gav vid sitt sammanträde under rubriken internbudget 2009 (BUN 104) förvaltningen följande uppdrag

BUN. BUN gav vid sitt sammanträde under rubriken internbudget 2009 (BUN 104) förvaltningen följande uppdrag Barn- och utbildningsförvaltningen Bisse Carlsson Datum 1(6) Dnr 090610 Reviderat BUN BUN gav vid sitt sammanträde 2008-11-26 under rubriken internbudget 2009 (BUN 104) förvaltningen följande uppdrag Utreda

Läs mer

IB Justering kapitalkostnader -400 Justerad budget

IB Justering kapitalkostnader -400 Justerad budget Barn- och utbildningsnämnden Ärende BUN 2016/715 22 november 2016 Internbudget 2017 Internbudget omfattar samtliga skolformer och verksamheter inom barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde med fördelning

Läs mer

Delårsrapport Bildningsnämnden 1 (7) Datum Dnr BIN 2019/977:5. Delårsrapport Bildningsnämnden 2019

Delårsrapport Bildningsnämnden 1 (7) Datum Dnr BIN 2019/977:5. Delårsrapport Bildningsnämnden 2019 Delårsrapport 1- Bildningsnämnden Datum -04-10 1 (7) Dnr BIN /977:5 Delårsrapport 1- Bildningsnämnden 2 (7) Innehållsförteckning 1 Årsprognos för nämndens driftsresultat... 3 2 Årsprognos för nämndens

Läs mer

Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011

Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011 2011-04-28 1 (7) Dnr: Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011 Södra Bäckby skolor Sofiaskolan Ansvarig: Birgitta Leijon Kvalitetsrapport grundskola och särskola Inledning I den nya skollagen är kravet

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 21 och 23 mars 2012

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 21 och 23 mars 2012 1 REGION GOTLAND arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 21 och 23 mars 2012 Ärenden: BUN au 22 Övriga ärenden -Regionalt stöd -Digilär -Nationella

Läs mer

Redovisning av synpunkter vid de fem dialogtillfällena om Hur vill du att förskolan på Gotland skall vara som genomfördes våren 2009

Redovisning av synpunkter vid de fem dialogtillfällena om Hur vill du att förskolan på Gotland skall vara som genomfördes våren 2009 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen 2009-06-16 Redovisning av synpunkter vid de fem dialogtillfällena om Hur vill du att förskolan på Gotland skall vara som genomfördes våren 2009 Sammanställning

Läs mer

STRATEGI. Strategi för att öka kvaliteten i förskolan

STRATEGI. Strategi för att öka kvaliteten i förskolan STRATEGI Strategi för att öka kvaliteten i förskolan Inledning I Solna stads verksamhetsplan och budget för 2017 har barn- och utbildningsnämnden och kommunstyrelsen fått i uppdrag att ta fram en strategi

Läs mer

Remissvar angående betänkandet På goda grunder en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik SOU 2016:59

Remissvar angående betänkandet På goda grunder en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik SOU 2016:59 Remissvar angående betänkandet På goda grunder en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik SOU 2016:59 Piteå Kommun 20161030 Betänkandet som ligger till underlag för följande kommentarer från

Läs mer

Lärarlönelyftet. Riktlinjer för lärarlönelyftet inom Norrköpings kommun. Skolverket skriver

Lärarlönelyftet. Riktlinjer för lärarlönelyftet inom Norrköpings kommun. Skolverket skriver Lärarlönelyftet 2016-09-15 Riktlinjer för lärarlönelyftet inom Norrköpings kommun Dessa riktlinjer är framtagna av Utbildningskontorets ledningsgrupp i samarbete med Personalkontoret. De är baserade på

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Bilingual Montessori School of Lund Rektorn vid Bilingual Montessori School of Lund Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Bilingual Montessori School of

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre

Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre 1(8) Barn- och utbildningsförvaltningen Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre Förskoleklass-grundskola-fritidshem (sid 1-5) Förskola (sid 6-8) Beskrivning av verksamheten Dalhem, Barlingbo

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan

Kompetensförsörjningsplan Kompetensförsörjningsplan Barn och grundskolenämnden 2015 2020 Skellefteå kommun Dokumentnamn Kompetensförsörjningsplan 2015 2020, barn och grundskolenämnden Dokumentansvarig Stabschef Reviderad 2015 06

Läs mer

Verksamhetsplan Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun

Verksamhetsplan Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun Barn & Utbildning Verksamhetsplan 2018-19 Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun Reviderad och fastställd 180920 Tibro kommun, 543 80 TIBRO, Barn & Utbildning, Besöksadress: Centrumgatan

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 januari 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 januari 2011 Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 januari 2011 Ärenden: BUN 1 BUN 2 BUN 3 BUN 4 BUN 5 BUN 6 Presentation av barn- och utbildningsnämnden och tjänstemän, introduktion

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer