Fortsatt arbete kring frågor som ett friare skolval i grundskolan och alternativa driftformer.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fortsatt arbete kring frågor som ett friare skolval i grundskolan och alternativa driftformer."

Transkript

1 1 (4) Barn- och Utbildningsförvaltningen PeM/ BUNs delårsrapport 1/ Väsentliga/kritiska händelser Det framåtsyftande arbetet inriktas, med Skolverkets inspektionsrapporter som grund, på att vidta åtgärder för ökad kvalitet i verksamheten inom följande strategiska områden: Fortsatt arbete inom Skola Gotland 2008-> med att genomföra nämndens beslut om förändrad grundskoleorganisation, fortsätta arbetet och dialogen kring utformning av gymnasiet, samt att implementera arbetet med framgångsfaktorer för att uppnå uppsatta mål, ökat fokus på en god lärmiljö och på faktorer för framgångsrika skolor. Fortsatt arbete kring frågor som ett friare skolval i grundskolan och alternativa driftformer. Fortsatt stora ansträngningar kommer att behöva göras för att anpassa personalbemanningen utifrån förvaltningens framtida behov och ekonomiskt tilldelade ramar. Eventuell omställning av BUFs verksamhet med hänsyn till förändrade ekonomiska villkor på grund av nya faktorer, t ex friare skolval i grundskolan, konkurrens för ökad kvalitet, friskoleetableringar och den aviserade utredningen om lika förutsättningar för kommunala och fristående skolor. Statliga utredningar och aviserade reformer inom samtliga skolformer kan under de närmaste åren komma att öka kraven på kommunen. Dialog om Förskola Gotland 2010-> vars syfte är att med allmänheten diskutera förskolans utbud och kvalitet Mot bakgrund av uppsägningsprocessen är vi just nu är inne i en period där medarbetare fått besked om att de riskerar uppsägning präglar detta stämningen på många arbetsplatser. För förskolan sker anpassningen mot rådande budgetramar och för skolan utifrån demografin. En förutsättning för att klara verksamhetsmålen fortsättningsvis är, att de resurser som ställs till barnoch utbildningsnämnden är relaterade till de nationella målen och de kommunala styrkorten. Det är efter första delårsprognosen osäkert om BUN kommer att nå målet ekonomi i balans. Brukare/kunder Förskolan har en allt högre nyttjandegrad och lokala svängningar i barnantalen gör att förvaltningen inte alltid kan erbjuda önskad service lokalt. De minskningar som sker i grundskolans elevtal under året påverkar i hög grad skolans elevsociala och pedagogiska förhållanden. Det innebär också att det är av mycket stor vikt att anpassa VISBY Besöksadress: Söderväg 2A, Visby Telefon: Telefax: Hemsida:

2 skolorganisationen och antalet anställda i förhållande till de givna ekonomiska ramarna. Det finns en stor svårighet att inom nuvarande organisation i grundskolan hämta in de ekonomiska vinsterna av elevminskningen utan att göra avkall på barnens och elevernas berättigade krav på att erbjudas en verksamhet av god kvalitet och en god lärmiljö. Barn- och elevtal minskar i landsbygdsområden, men i områden i och kring Visby ökar de. Samtidigt som Skola Gotland 2008-> nu står inför sin andra genomförandefas där verksamheten i Tingstäde och Roma Kyrkskola flyttas vid vårterminens avslutning 2009, varslar Västerhejde om att man inom ett år har platsbrist då man måste fördubbla sin förskoleklass. Intagning till hösten 2009 pågår och den preliminära intagningen är gjord: Den kommunala gymnasieskolan har fått fler elever än vad som prognostiserats och som en konsekvens av detta friskolorna på Gotland färre. Främst av ekonomiska skäl har den kommunala gymnasieskolan minskat sin organisation, vilket innebär att färre elever än tidigare får sina förstahandsval (gäller framför allt Hotell och Restaurangprogrammet, Elprogrammet och Byggprogrammet) Färre sökande till Estetiska programmet och Hantverksprogrammet men ett ökat antal sökande till Teknikprogrammet och det Produktionstekniska programmet. Fler avhopp än vad som prognostiserats på CPG och RSG våren Nya lärlingsutbildningar startar för 20 elever hösten Ett ökat antal vuxenstuderande i distansundervisning. Antalet nyanlända svenskar i SFI-undervisning för vuxna och i gymnasieskolan ökar kraftigt. Arbetet pågår för att ytterligare öka informationen till våra kunder och allmänheten om våra verksamheter och arbetet med att förbättra resultaten. Ekonomi Osäkerheten när det gäller elevtalet, pga egna val till friskola eller annan kommunal skola påverkar budgeten. Oförutsedda personalkostnader kan uppstå i samband med sena förändringar. Många rektorsområden kommer att ha stora svårigheter att få en ekonomi i balans under Stora insatser görs f n, och många prognoser baseras på att de personalminskningar som planeras också kan verkställas. För varje månad som varsel- och uppsägningsprocessen försenas uteblir de ekonomiska effekterna. Beräknad fördröjning i processen uppskattas i nuläget till 1.5 månad vilket medför en kostnadsfördyring med ca 6,5 mkr. Medarbetare/ledare Skolverkets utbildningsinspektion har pekat på flera förbättringsområden i många verksamheter. I många rektorsområden är det ett stort problem att leva upp till Skolverkets tydliga och raka krav på H:\Peter Molin\ekonomi\2009\BUNs delrsrapport , missiv.doc 2(4)

3 kvalitetsförbättringar och att samtidigt klara anpassningar till följd av vikande elevtal. Sammantaget innebär det omfattande arbetet med att lägga ned skolor vid läsårsslutet samt att anpassa organisation och tillhörande personalförändringar att många situationer kan vara pressande och smärtsamma för medarbetarna. Processer På skolorna arbetar man med resultaten av skolverkets inspektion för att bl. a. tydliggöra mål, bedömning och måluppfyllelse. På förvaltningsnivå arbetar vi också med att utveckla metoder för analys och uppföljning samt arbetet med kvalitetsredovisningar. Svårigheten att prognostisera antalet barn och efterfrågemönstret i förskolan på Gotland är en osäkerhet som tidigare nämnts. Förvaltningen ser även fortsättningsvis över denna process och möjligheten att flexibelt kunna anpassa utbudet för att kunna medge en snabbare anpassning till rådande marknad. Samhälle De focusområden som lyfts fram i det föregående har givetvis bäring på detta perspektiv också. Tilläggas kan att färre arbetstillfällen på landet samt fördyrade resekostnader kan innebära att barnfamiljer flyttar närmare Visby. 2. Resultatprognos och investeringsprognos Driftbudgetens prognostiserade resultat år 2009 pekar mot ett underskott på ca 14 mkr vid årets slut. Investeringarna genomförs i enlighet med planering och beslut, vilket innebär att investeringsbudgeten beräknas användas fullt ut för sitt ändamål. 3. Åtgärder med anledning av underskott i prognos Arbete pågår på alla nivåer i förvaltningen för att kontrollera budgetvärden, prognoser och åtgärdsplaner inför nästkommande månadsrapport. Redovisning sker till BUN i maj. 4. Sammanfattning Verksamheten inom BUF uppvisar ett preliminärt ekonomiskt resultat som pekar mot underskott. Den fördjupade analysen av orsakerna till ev underskott är påbörjad. Under året kommer fortsatta nedskärningar att genomföras i personalorganisationen för att anpassa den till det vikande elevunderlaget och de ekonomiska förutsättningarna. Eleverna i skolår 9 och inom gymnasiets åk 1 befinner sig idag mitt i processen att genomföra sina slutliga val till program resp inriktningar inför höstterminens start. Hur dessa val faller ut har en stor ekonomisk betydelse, vilket utgör en annan orsak till att det råder osäkerhet kring den föreliggande prognosen för gymnasiet. I de flesta sammanhang där skolfrågor diskuteras lyfts behovet av en ökad kvalitet och bättre resultat i alla skolformer. På motsvarande sätt lyfter Skolverket kvalitetsfrågorna och behovet av ett högre resultat i den gotländska skolan. Det är inte enbart en fråga om resurser och kvantitet utan i hög H:\Peter Molin\ekonomi\2009\BUNs delrsrapport , missiv.doc 3(4)

4 grad en fråga om att personal skall ha kunskaper, förmåga och förutsättningar att genomföra sitt uppdrag med hög kvalitet och därmed ett högt resultat för barn och elever. BUNs verksamhet behöver fortlöpande omstruktureras för att möta elever och föräldrars behov samt erbjuda en hög kvalitet i en god lärmiljö. Här står behovet av anpassningar, med hänsyn till bl a demografi, ibland i motsats till lokala behov från föräldrar, elever och ofta andra intressenter i samhället. Det finns därför skäl att även se över på vilket sätt och med vilka metoder undervisningen kan ske i vissa verksamheter på Gotland. Under de närmaste åren lämnar den stora kullen från början av 90-talet högstadiet och gymnasiet. Det är därför naturligt att nuvarande resurser (pengar och personal) inte behövs de närmaste 10 tal åren inom dessa skolformer utan istället behöver komma de yngre åldrarna tillgodo. För att bidra till att såväl boende på Gotland som inflyttande kan rekryteras behöver för- och grundskola ha de resurser och den kvalitet som de yngre medborgarna (unga föräldrar) efterfrågar. På detta sätt kan då BUNs verksamhet vara en förutsättning och möjlighet för tillväxt. Peter Molin Skoldirektör H:\Peter Molin\ekonomi\2009\BUNs delrsrapport , missiv.doc 4(4)

5 GOTLANDS KOMMUN Barn- och Utbildningsförvaltningen REDOVISAD EKONOMIUPPFÖLJNING 2009 Del 1 Bokslut 08 Delår 1/08 Årsresultat och prognoser 2009 BUF Del 1 Bokslut 08 Del 1/08 Del 1 Bokslut 08 Del 1/08 Del 1 Bokslut 08 Del 1/08 FÖRVALTNINGSSTAB FÖR- & GRUNDSKOLEOMRÅDE NORR FÖR- & GRUNDSKOLEOMRÅDE SÖDER STAB (P Molin) POLITISK LEDNING (L Celion) FÅRÖSUND KLINTE FÖR- & GRUNDSKCHEF NORR (B Carlss FÅRÖSUND RO ( Eva Rönnfors) KLINTE RO 1 (T Ekholm) FÖR- & GRUNDSK CHEF SÖDER (M Han LÄRBRO RO (J Wahlén) KLINTE RO 2 (D Eskelund) BARN & ELEVHÄLSAN (P Stenström) ESKELHEM/HOGRÄN RO (J Norström) EKONOMIAVD EA (E Österdahl) SLITE SANDA RO (G Lindbom) EKONOMIAVD INTERKOM (M Jönsson) SLITE RO 1 (A Larsson) KANSLI (P Westholm) SLITE RO 2 (A-L Ahnell) SUDRET PLAN o FÖRSÖRJ.AVD FOLE STENKYRKA RO (M Vuorinen) SUDRET N:A RO (J Eneqvist) PLAN o FÖRSÖRJ.AVD KOST SUDRET M:A RO (U Airiman) PLAN o FÖRSÖRJ.AVD IT (A Landin) ROMA SUDRET S:A RO (A Munther) PERSONALAVD (B Stenbom) ROMAKLOSTER RO (N G Gottlander) HÖGBY RO (P Oliv) UTVECKLINGSAVD (K Nyström) ROMA RO (C Söderström) TALLEN/MULLVADEN RO (A Kristiansson) BARNOMSORG - Pool DALHEM ENDRE RO (M Westerlund) VARSEL- & UPPSÄGNINGSPROCESS AUSTRE RO (H Nilsson) GYMNASIET/KOMVUX GYMNASIECHEF (A Nilsson) SOLBERGA SÖDERVÄRN INTAGNINGSENHETEN (C Schlemlein-W) SOLBERGA RO (P O Sahlberg) SÖDERVÄRN RO (G Smitterberg) RICHARD STEFFEN (C Lilja) TJELVAR RO 1 (I Andersson) LYCKÅKER RO 1 (I Dahl) ELFRIDA ANDRÉE (B Kristiansson ) TJELVAR RO 2 (A Blixt) LYCKÅKER RO 2 (E M Claesson) CHISTOPHER POLHEM (L Nordahl) HUMLEGÅRDEN RO 1 (Ö Grimlund) VÄSTERHEJDE RO (A-C Löttiger) TROJABORG (A Weiborg) HUMLEGÅRDEN RO 2 (G Daun) GRÅBO RO 1 (M Zetterström) KOMVUX (J Boström) NORRBACKA RO 1 (T Flemming) GRÅBO RO 2 (H-Å Norrby) EXTERN VUXENUTBILDNING (M Norrby) NORRBACKA RO 2 (S Nilsson) GRÅBO RO 3 (G Claesson) SÄRSKOLAN (H Edlund) VÄSKINDE RO (J Östre) TERRA NOVA RO 1 (A Svensson) S:T HANS RO (S Sandberg) TERRA NOVA RO 2 (E Randlert) KULTURSKOLAN (W Sandström) Bokslut april Del 1.xls

6 GOTLANDS KOMMUN Barn- och Utbildningsförvaltningen REDOVISAD EKONOMIUPPFÖLJNING Årsresultat per verksamhet grundskolan BUF 2009 Förskola DBV Fritids F-klass Skola TOTALT Bokslut Del Förskola DBV Fritids F-klass Skola Förskola DBV Fritids F-klass Skola FÖR- & GRUNDSKOLEOMRÅDE NORR FÖR- & GRUNDSKOLEOMRÅDE SÖDER FÅRÖSUND KLINTE FÅRÖSUND RO ( Eva Rönnfors) KLINTE RO 1 (T Ekholm) LÄRBRO RO (J Wahlén) KLINTE RO 2 (D Eskelund) ESKELHEM/HOGRÄN RO (J Norström) SLITE SANDA RO (G Lindbom) SLITE RO 1 (A Larsson) SLITE RO 2 (A-L Ahnell) SUDRET FOLE STENKYRKA RO (M Vuorinen) SUDRET N:A RO (J Eneqvist) SUDRET M:A RO (U Airiman) ROMA SUDRET S:A RO (A Munther) ROMAKLOSTER RO (N G Gottlander) HÖGBY RO (P Oliv) ROMA RO (C Söderström) TALLEN/MULLVADEN RO (A Kristiansson) DALHEM ENDRE RO (M Westerlund) AUSTRE RO (H Nilsson) SOLBERGA SÖDERVÄRN SOLBERGA RO (P O Sahlberg) SÖDERVÄRN RO (G Smitterberg) TJELVAR RO 1 (I Andersson) LYCKÅKER RO 1 (I Dahl) TJELVAR RO 2 (A Blixt) LYCKÅKER RO 2 (E M Claesson) HUMLEGÅRDEN RO 1 (Ö Grimlund) VÄSTERHEJDE RO (A-C Löttiger) HUMLEGÅRDEN RO 2 (G Daun) GRÅBO RO 1 (M Zetterström) NORRBACKA RO 1 (T Flemming) GRÅBO RO 2 (H Å Norrby) NORRBACKA RO 2 (S Nilsson) GRÅBO RO 3 (G Claesson) VÄSKINDE RO (J Östre) TERRA NOVA RO 1 (A Svensson) S:T HANS RO (S Sandberg) TERRA NOVA RO 2 (E Randlert) Bokslut april AE Del 1.xls

Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband med bildande av en En samlad utbildningsorganisation för ungdomar och vuxna

Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband med bildande av en En samlad utbildningsorganisation för ungdomar och vuxna 1 (3) Handläggare Elisabeth Österdahl Telefon +46 (0)498 26 94 30 E-post elisabeth.osterdahl@gotland.se Diarienr xxxxxxxxx Datum 2009-01-19 Barn- och utbildningsnämnden Överföring av resurser från Barn-

Läs mer

Det framåtsyftande arbetet inriktas på att vidta åtgärder för ökad kvalitet i verksamheten inom följande strategiska områden:

Det framåtsyftande arbetet inriktas på att vidta åtgärder för ökad kvalitet i verksamheten inom följande strategiska områden: 1 (5) 2010-04-19 Barn- och Utbildningsförvaltningen PeM/ BUNs delårsrapport 1/2010 1. Väsentliga/kritiska händelser Det framåtsyftande arbetet inriktas på att vidta åtgärder för ökad kvalitet i verksamheten

Läs mer

BUNs delårsrapport 2/ (6) Barn- och Utbildningsförvaltningen PeM/

BUNs delårsrapport 2/ (6) Barn- och Utbildningsförvaltningen PeM/ 1 (6) 2009-09-17 Barn- och Utbildningsförvaltningen PeM/ BUNs delårsrapport 2/2009 1. Väsentliga/kritiska händelser Branden som innebar att Garda skola nästintill totalförstördes är den mest väsentliga

Läs mer

BEMANNING AV REKTORSORGANISATIONEN FRÅN

BEMANNING AV REKTORSORGANISATIONEN FRÅN Bilaga till beslut 2007-10-05 BEMANNING AV REKTORSORGANISATIONEN FRÅN 2008-01-01 Fårösundslinjen Fårö skola, grundskola F-3, fritidshem Fårösundsskolan Grundskola F-9, fritidshem Sjöliljan Fårösunds ro

Läs mer

BUN. BUN 2009/96:63 Skolinspektionen 2009: Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands Kommun

BUN. BUN 2009/96:63 Skolinspektionen 2009: Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands Kommun GOTLANDS KOMMUN 2009-06-10 Barn och utbildningsförvaltningen BUN BUN 2009/96:63 Skolinspektionen 2009:1352-31 Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen Vad är Skola Gotland 2008 En översyn av BUFs verksamhet med särskilt fokus på för-, grund- och gymnasieskolan, förvaltningens ledningsorganisation, samt dess stabs-/stödresurser, i syfte att kontinuerligt

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen Vårt budskap -Vi vill utveckla och säkra kvaliteten i den gotländska skolan för att ge Gotlands barn och ungdomar: En skola som bygger på hälsofrämjande arbetssätt. En skola som utvecklar och ger förutsättningar

Läs mer

Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands Kommun

Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands Kommun Handläggare FoG Bisse Carlsson Telefon +46 (0)498 26 33 96 E-post bisse.carlsson@gotland.se Diarienr BUN 2010/282 Skolinspektionen 31-2010:2209 1 (1) Datum 2010-08-24 Tjänsteutlåtande Expediering till:

Läs mer

Måttbandet nr 1 våren 2016

Måttbandet nr 1 våren 2016 Kvalitets- och utvecklingsavdelningen 1 (25) Statistik uppföljning - utvärdering Måttbandet nr 1 våren 2016 Föräldraenkäter Under hösten 2015 genomfördes fyra stycken föräldraenkäter i Barn- och utbildningsförvaltningen.

Läs mer

Eleverna i skolår 5 ger skolverksamheten ett mycket gott betyg!

Eleverna i skolår 5 ger skolverksamheten ett mycket gott betyg! Eleverna i skolår 5 ger skolverksamheten ett mycket gott betyg! Sammanställning av enkät till alla elever i skolår 5 hösten 2004. Gunilla Carlson planeringssekreterare GOTLANDS KOMMUN Barn- och Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott fredagen den 13 november 2009 Ärenden: Au 79 Internbudget 2010 Au 80 Au 81 Au 82 Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband

Läs mer

Gemensamt planeringsdokument för gymnasieskolan och vuxenutbildningen

Gemensamt planeringsdokument för gymnasieskolan och vuxenutbildningen Gotlands kommun Bilaga 3 Barn- och utbildningsförvaltningen AN 2009-09-29 Gemensamt planeringsdokument för gymnasieskolan och vuxenutbildningen Övergripande vision, verksamhetsidé och gemensamma värderingar

Läs mer

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BUN Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden onsdagen den 23 september 2009 Ärenden: 75 Förskolors och grundskolors samarbete med arbetslivet 76 Samverkansavtal med fristående förskolor och fritidshem 77

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 3 juni 2009 Ärenden: Au 40 Finansiering av överföring av resultat Au 41 Strategisk plan och budget 2010-2012 Au 42 Au 43 Skolorganisationen

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Elisabeth Österdahl

Barn- och utbildningsförvaltningen Elisabeth Österdahl Barn- och utbildningsförvaltningen Elisabeth Österdahl Ärendenr BUN 2015/4 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (1) Datum 16 april 2015 Barn- och utbildningsnämnden Delårsrapport 1/ 2015 Förslag till beslut

Läs mer

Redovisning av föräldraenkät

Redovisning av föräldraenkät Handläggare Telefon +46 (0)498 26 3391 E-post per_olof.sahlberg@gotland.se Diarienr BUN Datum 2012-03-28 Tjänsteskrivelse Expediering till: Bilaga: Måttband: Rapport av föräldraenkäten 2012 Redovisning

Läs mer

Måttbandet nr 246 hösten 2015

Måttbandet nr 246 hösten 2015 1 (17) Måttbandet nr 246 hösten 2015 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9 I detta måttband redovisas elevernas uppnående av kunskapskraven för godtagbara kunskaper inom respektive årskurs och ämne

Läs mer

Måttbandet nr 229 september 2013

Måttbandet nr 229 september 2013 1 (16) Måttbandet nr 229 september 2013 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9 I detta måttband redovisas elevernas uppnående av kunskapskraven för godtagbara kunskaper inom respektive årskurs och

Läs mer

Ett informations- och debattunderlag utgiven av Barn- och utbildningsförvaltningen

Ett informations- och debattunderlag utgiven av Barn- och utbildningsförvaltningen Ett informations- och debattunderlag utgiven av Barn- och utbildningsförvaltningen Inledning Skolan på Gotland en fråga för ALLA... Allmänheten bjuds in till dialog om den framtida skolan på Gotland Gotlands

Läs mer

BUN 24. GOTLANDS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden Budget 2009 och flerårsplan

BUN 24. GOTLANDS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden Budget 2009 och flerårsplan Skoldirektör Peter Molin och ekonomichefen Elisabeth Österdahl hade tillsammans med övriga avdelningschefer inom BUF utarbetat ett underlag för BUNs behandling av Budget 2009 och flerårsplan 2009-2013.

Läs mer

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BUN Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden Torsdagen den 26 november 2009 Ärenden: 97 Internbudget 2010 98 Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband med bildande av En samlad

Läs mer

Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet

Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-10-01 Protokoll Au 82 Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet BUN 2014/127 -(Barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

Ulla-Stina Millton, förvaltningschef Anneli Löwhagen, nämndsekreterare Yvonne Härling, ekonom Thorbjörn Levenstam, personalrepresentant

Ulla-Stina Millton, förvaltningschef Anneli Löwhagen, nämndsekreterare Yvonne Härling, ekonom Thorbjörn Levenstam, personalrepresentant SKARA KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 94(95) 2013-06-13 Plats och tid Förvaltningsbyggnad Viktoria, kl 13.00-13.20 Beslutande Ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Nr 246 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9. Förvaltningen föreslår nämnden besluta godkänna rapporten

Nr 246 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9. Förvaltningen föreslår nämnden besluta godkänna rapporten Elisabeth Jonsson Höök Ärendenr BUN 2015/91 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (4) Datum 5 oktober 2015 Barn- och utbildningsnämnden Måttbandet 2015 Nr 246 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9 Förslag

Läs mer

Rapport Placeringstider förskola

Rapport Placeringstider förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Handläggare Per Löttiger Telefon 0498 26 33 90 E-post per.lottiger@gotland.se Diarienr BUN Datum 2013-06-03 Tjänsteskrivelse Expediering till: BUN Bilaga: Se nedan Rapport

Läs mer

Uppdrag. Elevers upplevelse om skolskjutsverksamheten, nöjd elevundersökning

Uppdrag. Elevers upplevelse om skolskjutsverksamheten, nöjd elevundersökning Kvalitéts- och utvecklingsavdelningen Elionor Briling Ärendenr BUN 2014/306 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 12 maj 2014 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden Uppdrag. Elevers upplevelse om skolskjutsverksamheten,

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén Gyllensten Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Utfallet tom mars månad är inte helt

Läs mer

Verksamhetsplan Barn- och utbildningsnämnden

Verksamhetsplan Barn- och utbildningsnämnden Verksamhetsplan 2019 Barn- och utbildningsnämnden 1 Styrkort och mätetal Nämnder 1.1 Uppdrag Barn- och utbildningsnämnden har ansvaret för Luleå kommuns skolväsende från förskola och grundskola till gymnasieskola.

Läs mer

Måttbandet nr 2 våren 2016

Måttbandet nr 2 våren 2016 Kvalitets- och utvecklingsavdelningen 1 (13) Statistik uppföljning - utvärdering Måttbandet nr 2 våren 2016 Sammanställning av elevenkät i årskurs 3 Elionor Briling Verksamhetsuppföljningen Besöksadress

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

Fastställande av timplaner från läsåret 2014/2015

Fastställande av timplaner från läsåret 2014/2015 Per Olof Sahlberg Ärendenr BUN 2014/328 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (1) Datum 16 maj 2014 Barn- och utbildningsnämnden Fastställande av timplaner från läsåret 2014/2015 Förslag till beslut Förvaltningen

Läs mer

Måttbandet nr 187 november 2009

Måttbandet nr 187 november 2009 Måttbandet nr 187 november 2009 Eleverna i årskurs 5 ger också i år verksamheten ett mycket gott betyg! Sammanställning av elevernas enkätsvar Gunilla Carlson planeringssekreterare - 1 - GOTLANDS KOMMUN

Läs mer

Underlag för diskussion - Budget 2016 samt Plan 2017-2018 nämnd - version 1. Utbildningsnämnd

Underlag för diskussion - Budget 2016 samt Plan 2017-2018 nämnd - version 1. Utbildningsnämnd Underlag för diskussion - Budget 2016 samt Plan 2017-2018 nämnd - version 1 Utbildningsnämnd 1 Resultatbudget Resultatbudget Utfall 2014 Budget 2015 Intäkter 89,0 68,6 Personalkostnader -224,7-216,0 Övriga

Läs mer

BUN. BUN gav vid sitt sammanträde under rubriken internbudget 2009 (BUN 104) förvaltningen följande uppdrag

BUN. BUN gav vid sitt sammanträde under rubriken internbudget 2009 (BUN 104) förvaltningen följande uppdrag Barn- och utbildningsförvaltningen Bisse Carlsson Datum 1(6) Dnr 090610 Reviderat BUN BUN gav vid sitt sammanträde 2008-11-26 under rubriken internbudget 2009 (BUN 104) förvaltningen följande uppdrag Utreda

Läs mer

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN onsdagen den 12 maj 2010

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN onsdagen den 12 maj 2010 Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN onsdagen den 12 maj 2010 Ärenden: BUN 57 BUN 58 BUN 59 Tema: Kairos future Framtidens skolledare, Gotland som framgångsrik skolkommun

Läs mer

Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN. Tisdagen den 31 mars Ärenden: BUN 34 Budget 2010 och flerårsplan BUN 35 Förskola 2010 BUN 36

Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN. Tisdagen den 31 mars Ärenden: BUN 34 Budget 2010 och flerårsplan BUN 35 Förskola 2010 BUN 36 BUN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tisdagen den 31 mars 2009 Ärenden: BUN 34 Budget 2010 och flerårsplan 2010-2014 BUN 35 Förskola 2010 BUN 36 BUN 37 BUN 38 BUN 39 Införande av gymnasie- och vuxenutbildningsnämnd

Läs mer

\!:)kommun Barn- och utbildningsförvaltningen

\!:)kommun Barn- och utbildningsförvaltningen ~Tingsryds \!:)kommun Barn- och utbildningsförvaltningen Kompletterande handlingar till Barn- och utbildningsnämndens kallelse 2014-11-19 Ärende 2 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport för oktober 2014.

Läs mer

Månadsrapport maj 2019

Månadsrapport maj 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -06-14 Månadsrapport maj Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter maj månad en helårsprognos

Läs mer

Måttbandet nr 172 november 2008

Måttbandet nr 172 november 2008 Måttbandet nr 172 november 2008 Eleverna i årskurs 5 ger också i år verksamheten ett mycket gott betyg! Sammanställning av elevernas enkätsvar Gunilla Carlson planeringssekreterare GOTLANDS KOMMUN Barn-

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2019

Uppföljningsrapport per april 2019 Uppföljningsrapport april 2019 1 (8) 2019-05-03 Utbildningsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2019 Utbildningsförvaltningen Ekonomi Utbildningsnämnden tkr 2019 Utfall Utfall Budget Prognos Verksamhet

Läs mer

BUNS STYRKORT

BUNS STYRKORT Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-10-08 BUNS STYRKORT 2009 2010 FÖRSLAG Vid sammanställningen på Lövsta var det följande områden som fick flest markeringar. Vi har försökt

Läs mer

Måttbandet nr 244 våren 2015

Måttbandet nr 244 våren 2015 Måttbandet nr 244 våren 2015 Enkät till föräldrar med barn i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg Verksamhetsuppföljning: Per Löttiger Hur tycker du förskolan, familjedaghemmet eller fritidshemmet fungerar

Läs mer

Årsbokslut - 2009 Christopher Polhemgymnasiet

Årsbokslut - 2009 Christopher Polhemgymnasiet Årsbokslut - 2009 Christopher Polhemgymnasiet Program för Naturvetenskap Teknik Bygg El Energi Fordon Specialutformat tekniskt program Sjöfart Rektor: Lars Nordahl tfn: 0498 26 95 56 1. 2. Rektorsområdets

Läs mer

Måttbandet nr 242 våren 2015

Måttbandet nr 242 våren 2015 1 (15) Måttbandet nr 242 våren 2015 Enkät till elever skolår 5 Sammanställning av svaren. Elionor Briling Verksamhetsuppföljningen 2 (15) Hur tycker DU det är i skolan? Enkät till elever skolår 5 hösten

Läs mer

Resultatet från medarbetarenkäten 2014, Måttband 245, och jämförelser med riket

Resultatet från medarbetarenkäten 2014, Måttband 245, och jämförelser med riket Bo Stenbom, HR chef Ärendenr BUN 2015/91 och 2014/891 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (1) Datum 20 april 2015 Barn- och utbildningsnämnden Resultatet från medarbetarenkäten 2014, Måttband 245, och jämförelser

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april 2011

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april 2011 Handläggare Datum Åsa Ottosson -05-02 0480-45 30 32 Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april Verksamhet Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt

Läs mer

Månadsrapport september 2018 Barn- och utbildningsnämnden

Månadsrapport september 2018 Barn- och utbildningsnämnden Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se -11-14 Dnr /663-042 Månadsrapport september Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden Barn och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 januari 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 januari 2011 Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 januari 2011 Ärenden: BUN 1 BUN 2 BUN 3 BUN 4 BUN 5 BUN 6 Presentation av barn- och utbildningsnämnden och tjänstemän, introduktion

Läs mer

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd Månadsrapport Utgåva: Månadsrapport Rapportperiod: 2019-02-28 Organisation: Barn och skolnämnd Könsfördelning År: 2019 2 God ekonomisk hushållning År: 2019 Nyckeltal Kön Målvärde 2019 Prognos Helår 2019

Läs mer

Motivskrivning inför beslut Alléskolan/Humlegårdsskolan

Motivskrivning inför beslut Alléskolan/Humlegårdsskolan Handläggare Bisse Carlsson FoG Telefon +46 (0)498 26 33 96 E-post bisse.carlsson@gotland.se Datum 2011-10-29 Tjänsteskrivning Expediering till:bun Motivskrivning inför beslut Alléskolan/Humlegårdsskolan

Läs mer

Måttbandet nr 233 februari 2014

Måttbandet nr 233 februari 2014 1 (17) Måttbandet nr 233 februari 2014 Enkät till elever skolår 5 Sammanställning av svaren. Elionor Briling Verksamhetsuppföljningen 2 (17) Hur tycker DU det är i skolan? Enkät till elever skolår 5 hösten

Läs mer

Bokslutsdialog Barn- och utbildningsnämnden. Möjligheternas ö

Bokslutsdialog Barn- och utbildningsnämnden. Möjligheternas ö Bokslutsdialog 2017-02-24 Barn- och utbildningsnämnden Organisation Barn- och utbildningsnämnden Antal årsarbetare 418 Stab Barn- och utbildning Förvaltningschef Resurscentrum Välkomsten Barnomsorg Grundskola

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 6 augusti 2008 Ärenden: Au 48. Ordnings- och uppförandeomdömen Au 49. Remiss, Betänkandet Framtidsvägen en reformerad gymnasieskola

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2006. Ekonomivdelningen

ÅRSREDOVISNING 2006. Ekonomivdelningen ÅRSREDOVISNING 2006 Ekonomivdelningen Barn- och utbildningsförvaltningen Årsredovisning 2006 Ekonomiavdelningen Ekonomichef Elisabeth Österdahl Här lämnas en kortfattad redogörelse över viktigare händelser

Läs mer

INTÄKTER Avgifter Huvudintäkter SUMMA INTÄKTER

INTÄKTER Avgifter Huvudintäkter SUMMA INTÄKTER Produktionsförvaltningens ekonomiska uppföljning per 31 Maj 2017. Ekonomisk sammanställning Produktionsförvaltningen Budget 2017 Ack Budget Ack utfall 0 0 0 0 Avgifter/ bidrag 0 0 217 217 979 Övriga intäkter

Läs mer

Månadsrapport februari 2019

Månadsrapport februari 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -03-15 Dnr /182-042 Månadsrapport februari Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter februari

Läs mer

Rapport om hur sparbetingen verkställts samt konsekvenser av dessa

Rapport om hur sparbetingen verkställts samt konsekvenser av dessa Avdelning eller enhet Handläggare Elisabeth Österdahl Telefon +46 (0)498 26 9430 E-post elisabeth.osterdahl@gotland.se Diarienr xxxxxxxxx Datum 2010-04-21 1 (1) Tjänsteutlåtande Expediering till: Rapport

Läs mer

Översyn av inskrivningsregler i förskola

Översyn av inskrivningsregler i förskola Handläggare Karin Sandberg Täpp Telefon +46 (0)498 26 94 63 E-post karin.sandberg-tapp@gotland.se Diarienr BUN Datum 2012-09-10 Tjänsteskrivelse Expediering till: BUN Bilaga: Totalt antal placerade i kommunal

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport per april 2019 Dnr BUN19/8-022

Ekonomisk månadsrapport per april 2019 Dnr BUN19/8-022 Johannes Pålsson Chef barn och utbildning Ekonomisk månadsrapport per april 2019 Dnr BUN19/8-022 Sammanfattning Prognosen för april är fortsatt -8 mnkr förutsatt att resultatenheterna vidtar ett antal

Läs mer

Projektrapport. Miljö- och hälsoskyddnämndens inspektion av skolornas inre miljö

Projektrapport. Miljö- och hälsoskyddnämndens inspektion av skolornas inre miljö Barn- och utbildningsförvaltningen Anne Gardelius Ärendenr BUN 2015/630 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (2) Datum 22 oktober 2015 Barn- och utbildningsnämnden Projektrapport. Miljö- och hälsoskyddnämndens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 - kortversion. Barn- och utbildningsnämnd

Verksamhetsberättelse 2015 - kortversion. Barn- och utbildningsnämnd Verksamhetsberättelse 2015 - kortversion Barn- och utbildningsnämnd Innehållsförteckning 1 Inledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2 Viktiga händelser i verksamheten... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Månadsrapport januari 2019

Månadsrapport januari 2019 Västervik -02-18 Controller David Johansson Dnr /88-042 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Månadsrapport januari Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter januari månad

Läs mer

Månadsrapport. Bildningsförvaltningen. Juli 2014

Månadsrapport. Bildningsförvaltningen. Juli 2014 Månadsrapport Bildningsförvaltningen Juli 2014 1 Budgetuppföljning och prognos Bildningsförvaltningen Sammantagen prognos bildningsförvaltningen Bildningsförvaltningens mål vid årets slut ett resultat

Läs mer

Verksamhets/skolplan Barn- och utbildningsnämnden

Verksamhets/skolplan Barn- och utbildningsnämnden Verksamhets/skolplan 2009-2011 Barn- och utbildningsnämnden Inledning 3 Verksamhets- och Skolplan 4 Omvärldsanalys 4 Verksamhetsidé 4 Samhällsutveckling 5 Ett växande Boden 5 En bra livs- och boendemiljö

Läs mer

BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. torsdag, 2010 mars 18

BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. torsdag, 2010 mars 18 BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Organisation Resultat Måluppfyllelse Kompetensutveckling God ekonomisk hushållning Likvärdighet IUP med skriftliga omdömen Nätverk Inspektioner Go BOKSLUT

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR JANUARI-SEPTEMBER perioden avvikelse Periodbudget avvikelse Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens

Läs mer

Redovisning av synpunkter vid de fem dialogtillfällena om Hur vill du att förskolan på Gotland skall vara som genomfördes våren 2009

Redovisning av synpunkter vid de fem dialogtillfällena om Hur vill du att förskolan på Gotland skall vara som genomfördes våren 2009 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen 2009-06-16 Redovisning av synpunkter vid de fem dialogtillfällena om Hur vill du att förskolan på Gotland skall vara som genomfördes våren 2009 Sammanställning

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Bildningsnämndens handling 9-2012. Månadsprognos Mars 2012 Bildningsnämnden

Bildningsnämndens handling 9-2012. Månadsprognos Mars 2012 Bildningsnämnden Bildningsnämndens handling 9-2012 Månadsprognos Mars 2012 Bildningsnämnden Innehållsförteckning 1.1 Budgetuppföljning och prognos per nämnd... 3 1.1.1 Genomförda & planerade åtgärder, inräknade i prognosen

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 21 och 23 mars 2012

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 21 och 23 mars 2012 1 REGION GOTLAND arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 21 och 23 mars 2012 Ärenden: BUN au 22 Övriga ärenden -Regionalt stöd -Digilär -Nationella

Läs mer

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042 215-4-2 Johannes Pålsson Chef produktion barn och utbildning Johannes.Palsson@ekero.se Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 215 Dnr BUN15/5-42 Sammanfattning Produktionsområdet

Läs mer

Planen är ett politiskt dokument framtagen av Barn- och utbildningsnämnden. Antagen av Kommunfullmäktige Reviderad

Planen är ett politiskt dokument framtagen av Barn- och utbildningsnämnden. Antagen av Kommunfullmäktige Reviderad Plan för förskola och skola 2005-2007 Innehåll Kommunala skolplanen 2005-2007 Politisk vilja Vår skola skall kännetecknas av Verksamhetsmål och åtgärder - Normer och värden - Kunskaper och resultat - Elevers

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen DRIFT Strategisk plan och budget

Barn- och utbildningsförvaltningen DRIFT Strategisk plan och budget Barn- och utbildningsförvaltningen DRIFT 2010-2012 Strategisk plan och budget 2009-03-25 Barn- och Utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningsnämnden Strategisk plan och budget 2010 2012 för barn- och

Läs mer

Kvalitetsredovisning Sudrets södra rektorsområde

Kvalitetsredovisning Sudrets södra rektorsområde Kvalitetsredovisning Sudrets södra rektorsområde Barn- och utbildningsförvaltningen 2005-2006 Området omfattar verksamhet i förskolan, familjedaghem, fritidshem, skola förskoleklass år 6 fördelat på 2

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott tisdagen den 31 mars och onsdagen den 1 april 2009 Ärenden: AU 23 AU 24 AU 25 AU 26 Budget 2009 och flerårsplan 2010-2014 (Inledande information

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

NÄMNDS- OCH VERKSAMHETSPLAN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

NÄMNDS- OCH VERKSAMHETSPLAN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-05-22 NÄMNDS- OCH VERKSAMHETSPLAN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013 1 1. INLEDNING 3 2. VISIONER OCH STRATEGISKA MÅL 4 3. NÄMNDS- OCH VERKSAMHETSPLAN 2013 4 3.1. Mål för samtliga verksamheter 4 3.2.

Läs mer

IB Justering kapitalkostnader -400 Justerad budget

IB Justering kapitalkostnader -400 Justerad budget Barn- och utbildningsnämnden Ärende BUN 2016/715 22 november 2016 Internbudget 2017 Internbudget omfattar samtliga skolformer och verksamheter inom barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde med fördelning

Läs mer

Beslut för Grundskola och Gymnasieskola

Beslut för Grundskola och Gymnasieskola en Beslut Tyska Skolföreningen Org.nr. 802005-6530 Beslut för Grundskola och Gymnasieskola efter tillsyn i Tyska skolan belägen i Stockholms kommun Beslut 2 (7) Dnr 44-2015:4028 Tillsyn i Tyska skolan

Läs mer

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 9 december 2009 Ärenden: 104 Barn och utbildningsnämndens tema: Kvalitetsredovisningar för förskoleverksamhet, grundskola och särskola. 105 Internbudget

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 09.00 09.40 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Malin Larsson (MP) ersättare för Gunnar Sporrong (MP)

Läs mer

Förskola & Grundskola, Kungsbacka

Förskola & Grundskola, Kungsbacka Förskola & Grundskola, Kungsbacka Framgångar nationellt Högt rankade i SKL:s Öppna jämförelser för grundskolan Elevers resultat 2009 2010 2011 35 19 14 Effektivitet 11 7 5 Rankad bästa skolkommun i Halland

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola < Montessori Friskola Gotland AB Org.nr. 556793-5514 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Montessori Friskola Gotland belägen i Gotland kommun Tillsyn i Montessori Friskola Gotland

Läs mer

9 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall. 10 Information kommunfullmäktiges beslut om ny grundskoleorganisation i Tingsryds kommun

9 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall. 10 Information kommunfullmäktiges beslut om ny grundskoleorganisation i Tingsryds kommun BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-03-23 9 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall 10 Information kommunfullmäktiges beslut om ny grundskoleorganisation i Tingsryds kommun 11 Information

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10515 Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10515 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Prognosen efter juni ger ett totalt överskott på 3,9 mnkr, vilket är 1 mnkr lägre än föregående prognos. Grundskoleverksamhet inklusive

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2006 Fole/Gothem rektorsområde

ÅRSREDOVISNING 2006 Fole/Gothem rektorsområde ÅRSREDOVISNING 2006 Fole/Gothem rektorsområde Förskolan Klangstenen Förskolan Ägget Gothem skola F-6 Fole skola F-6 Barn- och utbildningsförvaltningen Årsredovisning 2006 Fole/Gothem rektorsområde rektor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson (C) Ing-Marie

Läs mer

Mål och visioner för Barn- och utbildningsnämnden i Torsby kommun

Mål och visioner för Barn- och utbildningsnämnden i Torsby kommun Mål och visioner för Barn- och utbildningsnämnden i Torsby kommun Vision - En yngre befolkning - En kommun med ett starkt varumärke, framtidstro och en positiv självbild - Förverkliga ett gott liv för

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Dnr 44-2015:9693 Plusgymnasiet AB Org.nr. 556578-9129 fredrik.ericsson@academedia.se Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Plusgymnasiet i Uddevalla belägen i Uddevalla

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2017. Utbildningsnämnd

Verksamhetsplan 2014-2017. Utbildningsnämnd Verksamhetsplan - Utbildningsnämnd 1 Mål inom respektive perspektiv 1.1 Medborgare och kunder Medborgare och kunder har förtroende för verksamheten och våra kunder är delaktiga och har inflytande i verksamheten

Läs mer

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015.

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015. Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Rapport Produktionsförvaltningens flyktingverksamhet per

Rapport Produktionsförvaltningens flyktingverksamhet per + Produktionen - Det medvetna valet! Rapport Produktionsförvaltningens flyktingverksamhet per 2017-10-31 Sida 1 av 6 Ekonomisk sammanfattning Grundskola Förberedelseklass grundskola Övriga intäkter 2 046

Läs mer

Yttrande över ansökan från Drottning Blankas Gymnasieskola AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola i Lunds kommun

Yttrande över ansökan från Drottning Blankas Gymnasieskola AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola i Lunds kommun Dnr KS.2009.202 2009-06-03 YTTRANDE Utskottet för gymnasie- och vuxenutbildning Yttrande över ansökan från Drottning Blankas Gymnasieskola AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola

Läs mer

Gymnasium. Årsredovisning 2009

Gymnasium. Årsredovisning 2009 Gymnasium Årsredovisning 2009 2 Årets verksamhet Alla platser på de yrkesförberedande programmen fylldes 2009 trots ett generellt sett lägre söktryck på dessa program under 2009 jämfört med tidigare år.

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten Uppdrag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens uppdrag är att fullgöra kommunens uppgifter

Läs mer

Månadsrapport. Bildningsförvaltningen. Oktober 2014

Månadsrapport. Bildningsförvaltningen. Oktober 2014 Månadsrapport Bildningsförvaltningen Oktober 2014 1. Budgetuppföljning och prognos Bildningsförvaltningen Sammantagen prognos bildningsförvaltningen Bildningsförvaltningens prognos vid årets slut ett resultat

Läs mer

GOTLANDS KOMMUN Barn- och utbildnings // förvaltningen

GOTLANDS KOMMUN Barn- och utbildnings // förvaltningen GOTLANDS KOMMUN 2003-05-15 Barn- och utbildnings- 35272.2// förvaltningen /('1,1*6*5833 1lUYDUDQGH Ordförande: Lars Danielson Ledningsgruppen: Anna-Lena Ahnell Jan Boström Inger Dahl Jerker Eneqvist Jan-Erik

Läs mer