Sweco Society AB RegNo: Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sweco Society AB RegNo: Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen"

Transkript

1 -14 Detaljplan Segerdal 1 (14) S w e co Vasagatan 12 SE Västerås, Sverige Telefon Fax Sweco Society AB RegNo: Styrelsens säte: Stockholm En del av Sweco-koncernen Patrik Wirsenius Telefon direkt +46 (0) Mobil +46 (0) patrik.wirsenius@sweco.se

2 Innehåll Nulägesbeskrivning av trafiken i planområdet 3 Biltrafiken 3 Kollektivtrafik 7 Cykel 8 Gångstråk 8 Parkering och varuleveranser 9 Trafikfrågorna i planförslaget 10 Gångstråk 10 Cykelstråk 11 Kollektivtrafik 11 Biltrafik 11 Allmän parkering, angöring, varuleveranser och sophantering 12 Bilaga information om gågata och gångfartsgata 14 2 (14)

3 Nulägesbeskrivning av trafiken i planområdet Översiktskarta med gatunätet runt planområdet Biltrafiken Planområdet ligger centralt direkt öster om Knivsta station. Gatorna runt området består av Centralvägen, Staffansvägen, Gredelbyvägen och Apoteksvägen. En ny allmän gata (Sågverkstorget) går igenom området i nord-sydlig riktning. Den skyltade hastigheten i området är 30 km/tim. Gredelbyvägen är huvudalternativet för att ta sig norrut ut på Gredelbyleden och vidare till E4:an. Även Centralvägen nyttjas för att ta sig norrut till Gredelbyleden. Detta bedöms vara den mest trafikerade av gatorna runt planområdet. 3 (14)

4 Gredelbyvägen, vy norrut Apoteksgatan är en av de mer trafikerade centrumgatorna med en koppling till tågstationen. Den har en bred gatusektion på 9 meter med kantstensparkering på båda sidor. Apoteksvägen, vy västerut 4 (14)

5 Centralvägen är en viktig centrumgata i nord-sydlig riktning som passerar tåg- och busstationen och utgör också den centrala bussgatan i centrum. Centralvägen har norrut en koppling till Gredelbyleden och bedöms vara relativt trafikerad. I norra delen av gatan ligger också flera långtidsparkeringar som alstrar mycket biltrafik. I höjd med kommunhuset är det ett mindre gångfartsområde i anslutning till gångtunneln till plattformen och stråket under järnvägen. Centralvägen, vy norrut Staffansvägen är utformad och reglerad som gångfartsgata väster om Sågverkstorget, där ett viktigt gångstråk i nord-sydlig riktning korsar gatan. Öster om gångfartsområdet har gatan en längsgående mittrefug samt en separat gång- och cykelbana. Utformningen med gångfartsområde inbjuder inte till genomfartstrafik och trafikmängderna bedöms vara betydligt lägre än på Apoteksvägen. 5 (14)

6 Staffansvägens gångfartsområde vid kommunhuset, vy västerut Sågverkstorget fungerar idag som anslutning till parkeringsytorna inne på kvarteret. Den bör inte användas för genomfartstrafik och bedöms ha mycket låga trafikmängder. Sågverkstorget, vy norrut sett från Apoteksvägen. Det saknas aktuella trafikmätningar på dessa gator, förutom på Centralvägen där det finns en mätning gjord år 2016 vid gångfartsområdet. Idag passerar ca 2500 fordon/dygn detta avsnitt på Centralvägen. Utifrån äldre trafikmätningar och andra trafikutredningar så har Sweco 6 (14)

7 tillsammans med kommunen gjort en uppskattning av flödena. För att ge ett underlag till bullerberäkningarna har trafikflöden för prognosåret 2040 uppskattats för gatorna längs de kvarter som går runt planområdet, se nedan. Trafikflöden år 2040 (grova uppskattning baserad på befintliga trafikprognoser): Gredelbyvägen (delen Staffansvägen-Apoteksvägen) Apoteksvägen (delen Centralvägen-Gredelbyvägen) Centralvägen (delen Staffansvägen-Apoteksvägen) Staffansvägen (delen Centralvägen-Gredelbyvägen) 7000 fordon/dygn 5000 fordon/dygn 4000 fordon/dygn 2000 fordon/dygn Trafikflödena ovan är grova uppskattningar och har stor osäkerhet. Vi rekommenderar därför att kommunen genomför trafikmätningar för att få aktuella trafiksiffror i centrum. Utifrån dessa kan en bättre prognos göras för år Kollektivtrafik Planområdet har mycket god närhet till kollektivtrafik eftersom det ligger vid tågstationen, vilket ger goda möjligheter för arbetspendling med tåg. Till Stockholm tar det inte mer än 30 minuter med tåg och till Uppsala tar det 10 minuter. SJ-tåg till Stockholm och Uppsala går från Knivsta varje halv- eller heltimme, beroende på tid på dagen. SL-pendel till/från Stockholm, Arlanda och Uppsala, går regelbundet alla dagar i veckan. Bussar med omkring 40 avgångar per dag till och från Uppsala och 30 till Arlanda med Upplands lokaltrafik. Det finns även två tätortslinjer inom Knivsta och Alsike. Regionbussarna trafikerar på Centralvägen och tätortsbussar kör även på Apoteksvägen. Busshållplatserna ligger längs Centralvägen norr om Staffanvägen. Busstationen längs Centralvägen, vy norrut 7 (14)

8 Cykel Befintliga cykelleder, utdrag från kommunens Cykelkarta 2013 Övergripande cykelleder går längs Centralvägen, Apoteksvägen och Gredelbyvägen. Bredden på de kombinerade gång- och cykelbanorna är cirka 3 meter vilket ger en acceptabel standard. Förutom de cykelleder som syns i kartan ovan så finns även en cykelväg längs Staffansvägens norra sida. Sweco föreslår också att cykelnätet kompletteras med en separat cykelbana längs Centralvägen söderut från kommunhuset, vilket ger ett sammanhängande och gent cykelnät. Det finns gott om cykelparkeringar vid kommunhuset och tågstationen i anslutning till Staffansvägen och Centralvägen, men längs Gredelbyvägen och Apoteksvägen bör det finnas fler cykelparkeringar än idag. Gångstråk Viktiga målpunkter för gående i området är tågstationen, busshållplatserna, kommunhuset samt butiker och service i närområdet. Viktiga allmänna gångstråk går längs med alla gatorna samt i 8 (14)

9 nord-sydlig riktning längs Sågverkstorget och i öst-västlig riktning längs kommunhusets södra sida. Parkering och varuleveranser Idag finns det allmän parkering (med avgift) inom planområdet på grusytorna söder om kommunhuset. Det finns också 26 stycken parkeringsplatser som är boendeparkering för bostadsrättsföreningen direkt norr om planområdet. Dessa måste återskapas i det nya planförslaget. Utanför planområdet finns det gott om långtidsparkering norr om tåg- och busstationen. Varuleveranser sker idag till de befintliga centrumbutikerna via byggnadernas baksida. In- och utfart sker via Gredelbyvägen och Sågverkstorget. 9 (14)

10 Trafikfrågorna i planförslaget Det nya kvarteret med viktiga gångstråk markerade Gångstråk Genom planområdet går två viktiga gångstråk som ska stärkas och utvecklas. Det nord-sydliga stråket längs Sågverkstorget kan utformas antingen som ett gångfartsområde eller som en gågata. Det är endast varuleveranser och fordon med ärenden till fastigheterna som behöver trafikera detta stråk och därför är det möjligt att reglera gatan som gågata. Detaljplanen bör inte ange detaljregleringen av gatan, utan kommunen ska ha kvar handlingsfriheten att välja hur gatan trafikregleras. I öst-västlig riktning går också ett viktigt gångstråk söder om kommunhuset, som går mellan tågoch busstationen och centrum. Detta stråk kan också utformas antingen som ett gångfartsområde eller som en gågata, eftersom det är endast varuleveranser och fordon med ärenden till fastigheterna som behöver trafikera dessa ytor. Vid möbleringen av dessa ytor är det viktigt att beakta tillgängligheten för såväl de gående och funktionshindrade som för varuleveranserna. 10 (14)

11 För att få en god kvalitet på gångstråken bör gångbanorna inte vara smalare än 2 meter och för att även fungera väl för snöröjningsfordon bör bredden vara minst 2,5 meter. Gångpassagerna bör också hålla god kvalitet genom t ex upphöjda och fartdämpande passager. Cykelstråk Det finns behov av en ny cykelbana längs Centralvägens östra sida mellan Apoteksvägen och Staffansvägen. Planförslaget bör beakta att denna länk kan bli utbyggd i framtiden. Nya allmänna cykelparkeringar bör placeras i direkt anslutning till entréerna för viktiga målpunkter som t ex gym, butiker och torgytor. Planförslaget ska säkerställa att det finns utrymme för dessa cykelparkeringar, gärna med låsbara cykelställ och väderskydd. För bostäderna och verksamheterna inom kvartersmark ska parkeringsnormen för cykel (2,5 per 100 kvm BTA) uppfyllas. Planförslaget omfattar ca kvm BTA för bostäder vilket ger ett behov på cirka 575 cykelparkeringar. Ytan för verksamheter är cirka 2600 kvm BTA varför det behövs cirka 65 cykelparkeringar för verksamheterna. Stråket längs Sågverkstorget bör vara tillåtet för cykeltrafik, för att ge en god tillgänglighet för cyklisterna. Cykelpassagerna vid angränsade gator bör hålla god kvalitet genom t ex upphöjda och fartdämpande passager. Kollektivtrafik Planförslaget innebär inte några förändringar för busstrafiken. Planområdets centrala läge och närhet till tågstationen skapar goda möjligheter till arbetspendling med tåg till Uppsala och Stockholm. Det goda kollektivtrafikläget minskar behovet för boende i de nya bostäderna av att äga en egen bil och bidrar till att p-talet för detaljplanen kan minska. Biltrafik Planförslaget innebär nya lägenheter (ca m2 BTA). Med kommunens p-norm på 0,6 bilar/100 kvm BTA, så ger det ett behov av ca 140 bilparkeringar. Det ger ett bilinnehav på ca 0,5 bilar per lägenhet. Om vi antar att varje bil alstrar ca 4 bilresor per dag, så kommer de nya lägenheterna ge en ökning av trafikflödena i området med ca 600 fordon/dygn. Om bilpool införs kan p-normen sänkas upp till 30%, vilket i så fall istället skulle ge en något lägre trafikökning på ca 400 fordon/dygn på grund av de nya lägenheterna. Denna trafikökning kommer i första hand belasta Gredelbyvägen och Apoteksgatan, eftersom in- och utfarterna till garagen ligger på dessa gator. Trafikökningen från de nya bostäderna bedöms i sig inte ge upphov till kapacitetsproblem i trafiknätet. 11 (14)

12 Förslag på utformning av garagen i de nya byggnaderna Parkeringsbehovet för de nya lägenheterna är cirka 140 bilplatser med den gällande p-normen 0,6 bilar/100 kvm BTA. Med införandet av bilpool kan en rabatt ges upp till 30%, vilket innebär att det då endast krävs cirka 100 bilplatser. Utöver dessa så tillkommer även de 26 bilplatser som bostadsrättsföreningen har servitut på. Det totala behovet blir därmed 126 bilplatser, som kommer att placeras i garage under byggnaderna. Eftersom 30% är en generös rabatt vid införande av bilpool så 126 bilplatser ses som ett absolut minimum antal platser. Garagenedfarterna ligger mot en gågata/gångfartsgata, där den östra byggnaden har en något trång sektion vid in- och utfarten. Den västra byggnaden kommer att ha gatuanslutningen mot Apoteksvägen och den östra byggnaden mot Gredelbyvägen. Båda gatuanslutningarna har goda siktförhållanden. Parkeringsplatserna närmast entrén/trapphus bör vara avsedda för personer med nedsatt rörelseförmåga. Platserna ska ha en minsta bredd på 5,0 meter för tvärställda parkeringar. I parkeringsgaraget med cirka 40 p-platser bör två av dessa vara avsedda för personer med nedsatt rörelseförmåga. I garaget med 75 p-platser bör det vara 3-4 p-platser som är reserverade för personer med nedsatt rörelseförmåga. Allmän parkering, angöring, varuleveranser och sophantering Parkeringsplatserna närmast entrén till publika lokaler, arbetslokaler och bostadshus, bör enligt Boverkets byggregler vara avsedda för personer med nedsatt rörelseförmåga. Platserna ska ha en minsta bredd på 5,0 meter för tvärställda parkeringar. För kantstensparkering räcker med 3,7 meter om parkeringen är intill en gångbana. Parkeringsplatsen bör anläggas inom 25 meter från entrén. Lutningen i längs- och sidled på angöringsplatser och parkeringsplatser för 12 (14)

13 rörelsehindrade bör inte överstiga 1:50. Riktlinjen är att ca 3-5 procent av tillgängliga platser (dock minst en plats) bör utgöras av parkering för personer med nedsatt rörelseförmåga. För varuleveranser och sophantering bör gatunätet vara utformat så att backning av fordon undviks, för att inte äventyra trafiksäkerheten. Gågatorna och gångfartsgatorna inom kvarteret bör därför vara ett öppet gatunät utan återvändsgator så att fordonen kan åka igenom kvarteret utan att behöva vända. Den tillgängliga körbanan bör vara minst 5,5 m bred om körning i båda riktningarna förekommer. Om parkering tillåts måste gatan vara bredare. Om gatan är enkelriktad och det inte finns parkerade fordon kan körbanan vara smalare men bör inte understiga 3,5 m. Infartsvägen får inte hindras av portar, viadukter eller träd. Fri höjd ska vara minst 4,5 meter. Riktlinjerna för själva avståndet mellan avlastningsplats och leveransadress beror på leveransens vikt och volym samt vilket hjälpmedel som används eller andra aspekter. Olika godsleveranser kommer därför att ha olika krav på hur långt avståndet kan vara. För tyngre och större varor så bör avståndet inte vara större än 10 meter. Om avståndet är över 20 meter ger det en låg standard enligt riktlinjerna. För mindre varor ger avstånd upp till 20 meter god standard och ett avstånd på över 40 meter är låg standard. Vid en eventuell återvändsgata ska det finnas en vändplats som är dimensionerad för sopbil. Vändplatsen kan utformas som en vändplan (radie 9 meter) eller som en trevägskorsning. 13 (14)

14 Bilaga information om gågata och gångfartsgata 14 (14)

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg Kv. Rosen Trafik Utredare Therese Nyman Linda Lundberg STOCKHOLM 2015-01-23 Bakgrund befintliga vägrum Kvarteret Rosen angränsas av St. Göransgatan och Liljegatan. St. Göransgatan har en karaktär av en

Läs mer

PM TRAFIK HUS 13. Dp Hus 13, Nacka strand Trafik

PM TRAFIK HUS 13. Dp Hus 13, Nacka strand Trafik 03, Uppdaterat 2014-09-30 Dp Hus 13, Nacka strand Trafik Augustendalsvägen Hus 13 ligger på norra sidan av Augustendalsvägen, i början av backen ner mot kajen i Nacka strand. Körbanan är ca 5,5-6 m bred

Läs mer

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND PM 2016-10-21 Svartviks strand Beskrivning av trafikmiljö I denna PM görs en beskrivning av planeringen för trafikfunktioner på lokal nivå i och runt nya bostadskvarteret vid Svartviks strand. Denna beskrivning

Läs mer

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 [ [ Dubbelk licka här, välj bild] PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 stockholm.se PM om Trafik för projekt Gångaren 10 är beställd av stadsbyggnadskontoret, Stockholms stad Kontaktperson: Sanna Eveby/Niklas

Läs mer

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Bildkälla: Kontur Arkitekter Utredare Therese Nyman Pär Båge STOCKHOLM 2014-11-14 Förutsättningar Vatthagen 1:103 ligger cirka 150 meter öster om Glädjens trafikplats vid

Läs mer

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Uppdrag 266127, Trafikutredning Vandenbergh 9 Titel på rapport: Titel Status: Datum: 2016-01-15 Medverkande Beställare: Kontaktperson: Niam AB Gustav Thörnqvist Konsult: Uppdragsansvarig: Tyréns AB Johanna

Läs mer

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti Uppdragsnr: 10219448 1 (7) PM PM Trafik Detaljplan Uppsala 2016-02-12 WSP Sverige AB Gunilla Sortti WSP Sverige AB Box 1516 751 45 Uppsala Besök: Kungsgatan 66 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr:

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2016-02-10 REVIDERING Kommentarer Disposition och mått parkeringsplatser

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

TRAFIKUTREDNING SÄTOFTA CAMPUS

TRAFIKUTREDNING SÄTOFTA CAMPUS PM TRAFIKUTREDNING SÄTOFTA CAMPUS 2016-06-07 1 BAKGRUND I Sätofta, Höör, planeras för en ny förskola intill befintliga Sätoftaskolan. Förskolan kommer bestå av 8 avdelningar med 20 barn i varje avdelning

Läs mer

TRAFIK, INRE HAMNEN NORRKÖPING

TRAFIK, INRE HAMNEN NORRKÖPING PM TRAFIK, INRE HAMNEN NORRKÖPING 2017-06-02 Tyréns Norrköping Susanna Davidsson Anneli Bellinger GRANSKNING 2017-06-02 1 UPPDRAG Tyréns har på uppdrag av och i dialog med Norrköpings kommun, utrett möjlig

Läs mer

PM - BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND

PM - BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND SVARTVIKS STRAND Svartviks strand Beskrivning av trafikmiljö I detta PM görs en beskrivning av planeringen för trafikfunktioner på lokal nivå i och runt det nya bostadskvarteret vid Svartviks strand. Denna

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

PM Trafik. Torbjörns torg, Uppsala Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN ,

PM Trafik. Torbjörns torg, Uppsala Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN , PM Trafik Torbjörns torg, Uppsala 2017-08-25 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2017-002462, 2017-08-25 Uppdrag: PM Trafik Torbjörns torg, Uppsala Uppdragsnummer: 1546 Status: Samrådshandling

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2017-02-10 REVIDERING 2017-04-21 Kommentarer I revideringen

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik Mars 2018 Utges av Mars 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 8 2.3 Förutsättningar för gångtrafikanter och cyklister...

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby

PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby Datum Upplands Väsby kommun Axel Nelstrand Grontmij AB Väg och trafik Johan Ericsson PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby Uppdrag och förutsättningar Denna PM diskuterar läge för in- och utfart

Läs mer

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING PM VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING SLUTRAPPORT 2017-05-15 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986 2(8) 1 BAKGRUND

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Skövde kommun Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Göteborg, 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Datum 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Uppdragsnummer 61441038924

Läs mer

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se Lundagatan PM Trafik Uppdragsnummer: 4753 Författare: Pär Båge Datum: 9 november 2017 Historik Rev Datum Beskrivning

Läs mer

Trafikutredning, Kallfors 1:4

Trafikutredning, Kallfors 1:4 Södertälje Kommun Trafikutredning, Kallfors 1:4 Uppdragsnr: 105 20 44 Version: 1.0 2018-04-11 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Södertälje Kommun Konsult: Norconsult, Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö Jönköpings kommun Malmö 2016-01-08 Datum 2016-01-08 Uppdragsnummer 1320006609-001 Utgåva/Status 1 Johan Svensson Anna Persson Johan Jönsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsvägen

Läs mer

Solnavägen vid Biomedicum och Aulan 2012-04-03

Solnavägen vid Biomedicum och Aulan 2012-04-03 Trafik 2012-04-03 Objekt: 1113 Handläggare: Mats Ekström Konsult: Structor Uppsala AB , ANTAL BLAD: 4 BLAD NR: 1 Inledning Syftet med detta är att beskriva trafiken till och från Biomedicum och Aulan och

Läs mer

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK NACKA KOMMUN Förstudie Älta Centrum UPPDRAGSNUMMER 3730116000 MEDVERKANDE: JOHAN INGELSHED YLVA ALMQVIST Innehållsförteckning 1 Inledning 1 2 Befintliga Ältavägen och planerad bebyggelse 1 3 Korsningspunkter

Läs mer

Trafik-PM Västra sjöstaden

Trafik-PM Västra sjöstaden 2013-06-14 Trafik- Västra sjöstaden Ystads kommun arbetar med att ta fram en detaljplan för Västra Sjöstaden. Som den del i detta behöver trafiken studeras med avseende på såväl trafiksäkerhet som framkomlighet

Läs mer

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16)

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16) UPPDRAGSNUMMER 2125500000 TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM VER 0.96 STOCKHOLM 1 (16) S w e co Gjörwellsgatan 22 Box 34044 SE-100 26 Stockholm, Sverige Telefon +46 (0)8 6956000 Fax +46 (0)8

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION 2019-02-21 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring

Läs mer

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER R AP P O RT EXPLOATERINGSKONTORE T Sporthotellet Kista UPPDRAGSNUMMER 70016 95000 TRAFIK 5-0 0-1 5 1 0 2 x c o ḍ 1 0 o p re 2017-01 - 31 STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING SIV LIVING Sweco Society AB JAKOB

Läs mer

Iterio AB Östgötagatan Stockholm

Iterio AB Östgötagatan Stockholm Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se Söderhöjden PM Trafik Uppdragsnummer: 4588 Författare: Sofia Stolt, Pär Båge Datum: 12 april 2018 Historik Rev Datum

Läs mer

PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg.

PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. 1 2006-11-23 PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. Trafiksituation idag På torget finns idag 88 parkeringsplatser och på de angränsande gatorna runt omkring torget finns

Läs mer

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg 1 (9) Trafikutredning Med anledning av uppförandet av ett nytt huvudkontor för Swedbank på kvarteret Cirkusängen i Sundbyberg syftar denna trafikutredning till att belysa befintlig och framtida trafiksituation.

Läs mer

Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn.

Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Dokumentinformation Titel: TRAFIKFÖRSLAG FÖR DETALJPLANEARBETE DUNKAVLEMYREN, SKÄRHAMN Version: 2013-10-23 Beställare: Åsa Jönsson, Tjörns kommun

Läs mer

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY PM BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY SLUTRAPPORT 2013-12-16 Sammanfattning Det centrala området Svartå strand i Mjölby planeras genomgå en omvandling från verksamhetsområde till ett

Läs mer

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet Inledning Bakgrund Leksands kommun önskar stärka Leksands Norets identitet och därmed stärka områdets roll som ett aktivt, levande centrum i tätorten, i kommunen och regionen. Detta gäller handel och verksamheter,

Läs mer

Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning

Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Gällivare kommun Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Malmö 2017-02-22 Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Datum 2017-02-22 Uppdragsnummer 1320022609 Utgåva/Status 1.0 Frida Svedin Catrin

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

Trafikutredning för Frillesås-Rya 1:216 & 1:132. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Frillesås-Rya 1:216 & 1:132. Förvaltningen för Teknik Trafikutredning för Frillesås-Rya 1:216 & 1:132 Förvaltningen för Teknik Utges av September 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 9 2.3

Läs mer

KOMPLETTERANDE FÖRSLAG BJÄRRED 12:1

KOMPLETTERANDE FÖRSLAG BJÄRRED 12:1 KOMPLETTERANDE FÖRSLAG BJÄRRED 12:1 2017-05-23 Sammanfattning Sweco fick i april 2017 i uppdrag att komma med förslag på lösningar på de aspekter som behövde studeras vidare i Trafikutredning Bjärred 12:1,

Läs mer

Trafikutredning för detaljplan Eskilshem 4:1 del av, Kapellbacken

Trafikutredning för detaljplan Eskilshem 4:1 del av, Kapellbacken Stadsbyggnadsnämnden Datum 1 (7) Stadsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen Johan Örn, 016-710 54 79 Trafikutredning för detaljplan Eskilshem 4:1 del av, Kapellbacken I samband med exploatering öst om

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06 Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning Kund Torsås kommun

Läs mer

ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY

ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY PM ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY SLUTRAPPORT 2017-10-05 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 BEFINTLIG BUSSTATION... 3 2.1 TÄNKBARA BUSSKÖRVÄGAR... 4 2.2 KOMMENTARER... 4 3 NY BUSSTATION

Läs mer

Dp Hus 15, Nacka strand Trafik

Dp Hus 15, Nacka strand Trafik 03 Dp Hus 15, Nacka strand Trafik Fabrikörvägen Hus 15 ligger på norra sidan av Fabrikörvägen i Nacka strand. Huset skall omvandlas till 222 lägenheter samt en förskola på 4 avdelningar. Fabrikörvägen

Läs mer

TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS

TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS 12601321 TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS Sweco Society Sweco Society Beställare Borås stad, kontaktperson Jonatan Westlin Konsult, Sweco Society Stefan Andersson,

Läs mer

Funktionskrav på Fabrikörvägen i samband med detaljplan hus 15

Funktionskrav på Fabrikörvägen i samband med detaljplan hus 15 PM TRAFIK HUS 15 2014-06-03, Uppdaterat 2014-09-25 Dp Hus 15, Nacka strand Trafik Fabrikörvägen Hus 15 ligger på norra sidan av Fabrikörvägen i Nacka strand. Huset skall omvandlas till 222 lägenheter samt

Läs mer

KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING

KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING RAPPORT KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING 2015-05-08 Uppdrag 262340, Kv Gäddan Titel på rapport: Kv Gäddan i Perstorp Trafiktutredning Status: Slutrapport Datum: 2015-05-08 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS

TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS TRAFIK PM - FÖRSKOLA BALINGSNÄS KONCEPT 2018-05-15 Innehållsförteckning 1 BAKGRUND... 3 1.1 SYFTE OCH MÅL...3 2 NULÄGE... 4 2.1 OMRÅDESBESKRIVNING...4 2.2 UPPTAGNINGSOMRÅDE...5 2.3 BESKRIVNING AV HÄMTNING

Läs mer

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING RAPPORT HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING 2018-06-01 UPPDRAG 286841, Herrgårdsgärdet Tenhult - trafik- och bullerutredning Titel på rapport: Herrgårdsgärdet Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2018-06-01

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN 2014-06-10 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nulägesbeskrivning... 3 2.1 Biltrafik... 4 2.2 Gång- och cykeltrafik... 5 2.3 Kollektivtrafik... 5 3 Planerad exploatering...

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN. Parkeringsnorm. Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93

STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN. Parkeringsnorm. Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93 STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Parkeringsnorm Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93 Parkeringsnorm vid bygglovsprövning i Strömstads kommun Godkänd av kommunstyrelsen 2011-02-02 Antagen

Läs mer

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida: 1 av 17 Upprättad av: Sophie Cronquist Granskad av: Fredrik Johnson Datum:

Läs mer

Trädgårdsstaden i Bro, Upplands-Bro kommun

Trädgårdsstaden i Bro, Upplands-Bro kommun Trädgårdsstaden i Bro, Upplands-Bro kommun Underlag för detaljplan PM Trafik Stockholm Beställare: Riksbyggen Structor Mark Stockholm AB Uppdragsnummer: 3135 Uppdragsansvarig: Patrik Lundqvist Structor

Läs mer

Trafikutredning Norra Ringgatan

Trafikutredning Norra Ringgatan Trafikutredning Norra Ringgatan Erik Eidmar: TRAFIKUTREDARE/UPPDRAGSLEDARE David Lindelöw: TRAFIKUTREDARE erik.eidmar@sweco.se david.lindelöw@sweco.se 1 (12) Sweco Skånegatan 3 Box 5397 SE-402 28 Göteborg,

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

Riktlinjer för sommargågata och sommartorg

Riktlinjer för sommargågata och sommartorg Riktlinjer för sommargågata och sommartorg Trafiknämnden initierade konceptet Levande Stockholm i budget 2016, för ett ökat stadsliv och trivsammare vistelsemiljöer. Trafikkontoret ska tillsammans med

Läs mer

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand Beställare: ALINGSÅS KOMMUN Beställarens representant: Job van Eldijk Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria

Läs mer

DETALJPLAN FÖR STANSTORP 1:177 M.FL TRAFIKPM

DETALJPLAN FÖR STANSTORP 1:177 M.FL TRAFIKPM UPPDRAGSNUMMER 12600906 DETALJPLAN FÖR STANSTORP 1:177 M.FL - TRAFIK SWECO SOCIETY MATILDA DAHLQVIST DAVID EDMAN 2 (14) Innehållsförteckning 1 Förutsättningar 4 2 Parkering 5 2.1 Parkeringsberäkning 5

Läs mer

V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10)

V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10) 29 5. 5.1 V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10) Bussgatans utformning Framkomlighet Separat bussgata utmed hela sträckningen tillsammans med signalprioritering i korsningar med övrig trafik möjliggör en

Läs mer

Trafikutredning Rankhus

Trafikutredning Rankhus Villamarken Exploatering i Stockholm AB Trafikutredning Rankhus Etapp A Uppsala 2017-10-02 Trafikutredning Rankhus Etapp A Datum 2017-10-02 Uppdragsnummer 1320021147 Utgåva/Status Granskningsversion Cecilia

Läs mer

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Ramböll Malmö Beställare: Karlstads kommun (Emma Rönnbäck) Uppdragsnummer: 1320038706 Datum: 2018-11-01 Utgåva:

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG 2012-10- INNEHÅLL Bakgrund och Syfte 3 Förutsättningar 3 Effekter av planerat verksamhetsområde 3 Framkomlighet 3 Alternativ 1 - anslutning till Skansvägen

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen 0.9 2018-02-08 PM Externgranskning IL 0.7 2018-02-02 PM Interngranskning IL SK Version Datum Beskrivning Upprättat Granskat Godkänt Detta dokument är framtaget

Läs mer

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg Beställare: FALKENBERGS KOMMUN Box 293 311 23 Falkenberg Beställarens representant: Sabina Uzelac Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Johanna Gervide Terese Salomonsson

Läs mer

Fördjupad utredning gällande trafikutformning

Fördjupad utredning gällande trafikutformning 2015-11-13 Fördjupad utredning gällande trafikutformning Trafikytorna kring skoltomten har studerats ur ett trafikperspektiv med utgångspunkt i det liggande förslaget till plankarta och Swecos tidigare

Läs mer

MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING

MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING RAPPORT MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING 2018-07-13 UPPDRAG 286645, Höör Maglehill mfl Trafk- och bullerutredning Titel på rapport: Maglehill Höör - Trafikutredning Status: Datum: 2018-07-13 MEDVERKANDE

Läs mer

PARKERINGSUTREDNING ICA SUPERMARKET SKÄRBLACKA

PARKERINGSUTREDNING ICA SUPERMARKET SKÄRBLACKA PM PARKERINGSUTREDNING ICA SUPERMARKET SKÄRBLACKA SLUTRAPPORT 2017-05-22 INNEHÅLL 1 BAKGRUND... 3 2 NULÄGE... 3 3 BEDÖMNING... 4 3.1 ICAS BEHOV AV YTTERLIGARE PARKERING...4 3.2 YTTERLIGARE PARKERINGSBEHOV

Läs mer

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun 2013-06-05 Upprättad av: Anneli Bellinger Granskad av: Catharina Rosenkvist Godkänd av: Anneli Bellinger Handläggare: Anneli Bellinger

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson UPPDRAG Trafikutredning Primus UPPDRAGSNUMMER 3780081000 UPPDRAGSLEDARE Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV Johanna Johansson DATUM 01 REVIDERAT 09 Trafikutredning Primus Stockholm stad vill möjliggöra för nya

Läs mer

Trafikförslag för detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan

Trafikförslag för detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan vid Södra Vårvindsgatan Trafikförslag för detaljplan för bostäder vid Södra Vårvindsgatan Arbetshandling Medverkande: Beställare: Kontaktperson: Trafikkontoret Göteborgs Stad Box 2403 403 16 GÖTEBORG Vxl

Läs mer

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ PM TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ 2016-11-23 1 BAKGRUND Del av kvarteren Renen och Strömsör i Skellefteå centrum planeras för nya bostäder, kontor och parkeringshus, de rödmarkerade

Läs mer

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta SIGTUNA KOMMUN Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta 2012-12-13 Uppsala Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta Datum 2012-12-13 Uppdragsnummer 61381254612 Utgåva/Status Version

Läs mer

Jakobsbergsplatsen. Trafikutredning. Hannes Englesson Trivector Traffic. Trivector Traffic Åldermansgatan 13 SE Lund / Sweden

Jakobsbergsplatsen. Trafikutredning. Hannes Englesson Trivector Traffic. Trivector Traffic Åldermansgatan 13 SE Lund / Sweden 1 PM 2015:103 Jesper Nordlund Hannes Englesson 2016-01-20 Jakobsbergsplatsen Trafikutredning Åldermansgatan 13 SE-227 64 Lund / Sweden Telefon +46 (0)10-456 56 Fax + 46 46 38 65 25 info@trivector.se 2

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

TRAFIKUTREDNING DETALJPLAN SÖDRA GUNSTA TRAFIKPROGNOS

TRAFIKUTREDNING DETALJPLAN SÖDRA GUNSTA TRAFIKPROGNOS TRAFIKUTREDNING DETALJPLAN SÖDRA GUNSTA TRAFIKPROGNOS Arini Savitri Magnusson BJERKING AB Strandbodgatan 1, 75143 Uppsala Bjerking AB Box Postnr Ort Telefon 010-211 8000 Fax 010-2118001 www.bjerking.se

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

TRAFIK-PM DETALJPLAN FÖR KV PACKRUMMET ÅRSTABERG SAMRÅDSHANDLING 30 SEPTEMBER 2014

TRAFIK-PM DETALJPLAN FÖR KV PACKRUMMET ÅRSTABERG SAMRÅDSHANDLING 30 SEPTEMBER 2014 TRAFIK-PM DETALJPLAN FÖR KV PACKRUMMET ÅRSTABERG Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor - 2014-10-04, Dnr 2013-02707 SAMRÅDSHANDLING 30 SEPTEMBER 2014 Uppdrag: Titel på rapport: Status: 251394, Kv Packrummet

Läs mer

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun Hammarö Kommun Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun 180910 Datum 2018-09-10 Uppdragsnummer 1320032649 Utgåva/Status Slutrapport Matilda Brogård Uppdragsledare Olle Evenäs Granskare Innehållsförteckning

Läs mer

ÅRSTABERG 1 TRAFIKUTREDNING

ÅRSTABERG 1 TRAFIKUTREDNING PM ÅRSTABERG 1 TRAFIKUTREDNING SAMRÅDSHANDLING 201 7-05 - 30 UPPDRAG 274821, Årstaberg trafikutredning Titel på rapport: Årstaberg 1 trafikutredning Status: Datum : 201 7-05 - 30 MEDVERKANDE Beställare

Läs mer

RAPPORT. Bullerutredning DPL Gyllehemmet 2 UPPDRAGSNUMMER SVENSKA VÅRDFASTIGHETER AB BERÄKNING AV TRAFIKBULLER [INTERNGRANSKAD]

RAPPORT. Bullerutredning DPL Gyllehemmet 2 UPPDRAGSNUMMER SVENSKA VÅRDFASTIGHETER AB BERÄKNING AV TRAFIKBULLER [INTERNGRANSKAD] SVENSKA VÅRDFASTIGHETER AB Bullerutredning DPL Gyllehemmet 2 UPPDRAGSNUMMER 3314511000 BERÄKNING AV TRAFIKBULLER 2016-11-08 SARA BERGVIN Akustik - Rikard Sjöholm Sammanfattning En ny detaljplan tas fram

Läs mer

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl 1(111) Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl Aktuell trafikutredning redovisar trafikmiljön vid Karossen 5, dess påverkan av föreslagen detaljplan samt förslag på åtgärder. 2(11) Bakgrund...

Läs mer

PM Inventering av gående och cyklister vid Ullevigatan/Fabriksgatan Detaljplan för kontor vid Ullevigatan

PM Inventering av gående och cyklister vid Ullevigatan/Fabriksgatan Detaljplan för kontor vid Ullevigatan cyklister vid Ullevigatan/Fabriksgatan Detaljplan för kontor vid Ullevigatan Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Inventering... 4 2.1 Storlek och tidpunkt på flöden... 5 2.1.1 Eftermiddag

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL RAPPORT TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL 2016-01-20 Uppdrag 265929, Trafikutredning Hällevik Titel på rapport: Trafikutredning Hällevik Stiby 4:17 mfl Status: Slutversion Datum: 2016-01-20 Medverkande

Läs mer

SJÖSTADSHÖJDEN. Gata

SJÖSTADSHÖJDEN. Gata SJÖSTADSHÖJDEN Gata 2017-11-15 SJÖSTADSHÖJDEN Gata KUND Exploateringskontoret KONSULT WSP Samhällsbyggnad 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr: 556057-4880

Läs mer

Myrsjö trafikutredning

Myrsjö trafikutredning Nacka Kommun Stockholm 2018-05-09 Datum 2018-05-09 Uppdragsnummer 1320031249 Utgåva/Status Version 1.0 Cecilia Friis Cecilia Friis Sandra Sasu Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Dragarbrunnsgatan

Läs mer

Inledning Planerade förändringar Detaljplan för del av Selleberga 17: Trafikflöden... 3

Inledning Planerade förändringar Detaljplan för del av Selleberga 17: Trafikflöden... 3 Trafikrapport Trafikrapport: Detaljplan för del av Selleberga 17:1 1 Inledning Bjuvs kommun har tagit fram ett förslag till detaljplan för del av Selleberga 17:1. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra

Läs mer

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun Hammarö Kommun Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun 180312 Datum 2018-03-12 Uppdragsnummer 1320032649 Utgåva/Status Slutrapport Matilda Brogård Uppdragsledare Olle Evenäs Granskare Innehållsförteckning

Läs mer

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING

VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING PM VÅRDBOENDE HASSELUDDEN - TRAFIKUTREDNING SLUTRAPPORT 2018-03-16 UPPDRAG 276804, Vårdboende Hasseludden Titel på rapport: Trafikutredning vårdboende Hasseludden Status: Datum: 2018-03-16 MEDVERKANDE

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NÄSBY SLOTT

TRAFIKUTREDNING NÄSBY SLOTT RAPPORT TRAFIKUTREDNING NÄSBY SLOTT 2016-09-07 Uppdrag 264987, Trafikutredning Näsby slott Titel på rapport: Trafikutredning Näsby slott Datum: 2016-09-07 Medverkande Beställare: Niam Konsult: Uppdragsansvarig:

Läs mer

RAPPORT BJUVSTORP 9:13 BJUVS KOMMUN. Sweco TransportSystem AB Malmö Trafikplanering. David Edman. Granskningshandling. Uppdragsnummer

RAPPORT BJUVSTORP 9:13 BJUVS KOMMUN. Sweco TransportSystem AB Malmö Trafikplanering. David Edman. Granskningshandling. Uppdragsnummer BJUVS KOMMUN BJUVSTORP 9:13 Uppdragsnummer 7000725 Granskningshandling Malmö 2015-08-19 Sweco TransportSystem AB Malmö Trafikplanering David Edman 1 (15) Sweco Hans Michelsensgatan 2 Box 286, 201 22 Malmö

Läs mer

Kv Herkules och Oden i Trelleborg 2014.06.26

Kv Herkules och Oden i Trelleborg 2014.06.26 Kv Herkules och Oden i Trelleborg 2014.06.26 Trafik- och konsekvensbeskrivning Inledning Denna beskrivning av trafiken och dess konsekvenser ingår i arbetet med planprogram för kvarteren. Därav formas

Läs mer

BALKÅKRA STRÄDDOR SVARTE - TRAFIKUTREDNING

BALKÅKRA STRÄDDOR SVARTE - TRAFIKUTREDNING RAPPORT BALKÅKRA STRÄDDOR SVARTE - TRAFIKUTREDNING 2012-11-01 Uppdrag: 230078, Svarte Midroc Titel på rapport: Balkåkra Sträddor Svarte - Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2012-11-01 Medverkande

Läs mer

Oxelbergen Kungsleden

Oxelbergen Kungsleden Strategisk Arkitektur Oxelbergen Kungsleden Fördjupad studie - Bef. & tillk. BTA, parkeringslösning samt barnperspektiv 5 6 Fördjupad studie 56 Illustrationsplan Strategisk Arkitektur 6 8 5 MM 6 8 MM SKALA

Läs mer

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl.

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Namn: Joel Runn Datum: 2017-03-29 Service- och teknikförvaltningen Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte och metod... 2 2.

Läs mer

Trafikutredning Åkervägen. Avseende på uppförande av skola

Trafikutredning Åkervägen. Avseende på uppförande av skola Trafikutredning Åkervägen Avseende på uppförande av skola Trafikutredning Åkervägen 2(22) Titel: Trafikutredning Åkervägen Utgivningsdatum: 17 maj 2016 Medverkande: Mörbylånga kommun Bengt Johansson, Rebecka

Läs mer