Manual för vanliga rapporter i Google Analytics

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual för vanliga rapporter i Google Analytics"

Transkript

1 Dnr: Sid: 1 / 11 Universitetsförvaltningen Informationsavdelningen Manual vanliga rapporter i Google Analytics Version 1.2, uppdaterad Manual för vanliga rapporter i Google Analytics Innehåll Om webbanalys och statistik... 2 Komma igång och inloggning... 2 Dashboard/Översikt... 3 Avancerade segment... 4 Custom reports/anpassade rapporter... 5 Demographics, Location/Befolkningstatistik, Plats... 8 Search/Sökord... 9 Exportera rapporter och schemalägga e-postrapporter Hjälpcenter i Google Analytics Postadress Besöksadress Telefon E-post Nobels väg 5 Stockholm , vx webbteamet@ki.se Webb Fax ki.se Org.nummer

2 Sid: 2 / 11 Om webbanalys och statistik Innan du börjar titta på statistik är det bra om du ställer dig några frågor. Vad är det du vill veta och varför? Vad ska du göra med statistiken? Statistiken ska stödja ett eller flera övergripande mål med webbplatsen. Till exempel vill vi att blivande studenter ska ha KI som sitt förstahandsval när de söker våra utbildningar hur kan webbanalys stödja detta mål? Jo, genom att mäta hur många broschyrer om en viss utbildning som laddats ner, hur många formulär som skickats in, hur många som läst en viss sida kan vi se om de åtgärder vi gör på webbplatsen hjälper oss att komma närmare målet. Det är därför bra om det finns en grupp som Träffas, analyserar, diskuterar Följer upp och mäter, följer upp och börjar om Gör åtgärder på webbplatsen Komma igång och inloggning För att komma åt statistik i GA, behöver du ha ett google-konto, som du skapar hos Google Accounts. Skapa gärna ett google-konto med din ki-adress (fornamn.efternamn@ki.se) som du använder till detta och andra jobbrelaterade ändamål. Om du är ansvarig för en större del av KIs webbplats, till exempel en centrumbildning eller en institution, ser vi gärna att ni använder ett konto för hela institutionen, som fler har tillgång till. Kanske finns det funktionsepost för institutionen som ni kan använda? Observera att du själv måste ta ansvar för att hålla reda på dina inloggningsuppgifter till Google-kontot. När du har ett google-konto, skicka mejladressen till webbteamet@ki.se, så vi kan lägga till dig som användare.

3 Sid: 3 / 11 När du har loggat in i GA, ser du denna vy: Klicka på länken för att titta på statistiken. Om du har tillgång till en institutions profil, kan du också välja att titta på den. En profil är en delmängd av webbplatsen. Profiler finns för varje institution. Dashboard/Översikt Dashboard är en översikt över den vanligaste statistiken. Så här ser översikten ut: Det går att ta bort och lägga till boxar med statistik hur man vill. Google har underlättat för oss, så många rapporter finns redan fördefinierade i vänstermenyn. När du tittar på en rapport och vill lägga till den på Dashboard, klickar du bara på Add to dashboard högst upp på sidan. Högst upp finns också en länk till Advanced segment/avancerat segment, länk till och länk till Export/Exportera. Se nedan för beskrivning av dessa funktioner.

4 Sid: 4 / 11 En rekommendation är att byta ut Page/Sida till Page title/sidrubrik då det är svårt att tolka polopolylänkar i Page. Det gör du genom att ändra till Page title ovanför listan med länkar. Sedan lägger du till rapporten som vanligt på Add to dashboard. Om du vill se en annan period kan du ändra periodisering. Du kan också välja att jämföra med en annan period, till exempel förra månaden eller samma månad förra året. Avancerade segment För att se en del av webbplatsen, till exempel en nod, är det enklast att göra ett så kallat segment. Segment går att se för alla rapporter. Några segment är fördefinierade, men du kan enkelt skapa egna segment. Klicka på New Custom Segment om du vill göra ett nytt segment.

5 Sid: 5 / 11 Börja med att namnge ditt nya segment. Välj sedan vad segmentet ska filtrera ut. I det här fallet har vi skapat ett segment för att se statistik för noden Aktuell forskning. Vi har angett både det svenska och det engelska namnet på noden. Spara sedan segmentet. Det kommer nu att dyka upp i din lista över avancerade segment. Tänk på: Om du ändrar Dashboard / Översikt så slår det igenom på alla rapporter du gör inom alla dina segment. Tips: I alla rapporter vi visar nedan, går det att utöka antalet rader till 25, 50, 100, 250 eller 500. Custom reports/anpassade rapporter I Google Analytics, finns redan många rapporter fördefinierade i Standard reporting/standardrapporter. Det är här man automatiskt hamnar när man loggar och det är troligen här du får svar på de flesta av de frågor du kan tänkas vilja ställa kring statistiken. Men det kan också tänkas att du vill göra en egen rapport. För att skapa anpassade rapporer, klickar du på Custom reports/anpassade rapporter högst upp på sidan. Välj + New Custom Report / Ny anpassad rapport. Nu ska du välja vad du vill ha med i din rapport. Det är inte helt lätt eller självklart vad som är vad, så du får pröva dig fram. Använd gärna Googles egna hjälpcenter.

6 Sid: 6 / 11 Här har vi valt att göra en anpassad rapport som talar om för oss hur många besök vi har från olika länder och städer. Vi får också veta hur många sidor/besök de gör och hur länge de stannar på sajten. Denna rapport sparas nu och går sedan att lägga ett avancerat segment ovanpå, precis som för standardrapporter. Du kan också välja att lägga till den anpassade rapporten på din Dashboard. Ett annat exempel (nedan) är att vi vill se vilka sidor besökarna tittar på i segmentet Aktuell forskning. Vi väljer att se statistik för Visits/Besök och lägger till aspekten Page Title/Sidrubrik:

7 Sid: 7 / 11 För att se statistiken för segmentet Aktuell forskning, gör så här: Välj den rapport du vill se (i det här fallet den rapport vi just skapade), och klicka sedan på Advancerd segments/avancerade segment upptill. Välj det segment du vill applicera rapporten på, i det här fallet Aktuell forskning, klicka på Apply/Använd.

8 Sid: 8 / 11 Du bör nu få en lista med en rad sidor som besökare tittat på. Du kommer också se sådant som inte verkar höra hemma här, t ex Startsida. Detta beror på att Google Analytics registrerar vart besöket på webbplatsen börjar. Demographics, Location/Befolkningstatistik, Plats En vanlig standardrapport är Location/Plats för att se varifrån besökarna kommer:

9 Sid: 9 / 11 Rapporten hittar du under Audience-Demographics-Location/Målgrupp- Befolkningsstatistik-Plats. Rapporten visar varifrån besökarna kommer, fortfarande inom segmentet Aktuell forskning. Search/Sökord En annan vanlig och användbar rapport är Search/Sökord. Här får du reda på vad besökarna har använt för sökbegrepp för att sedan ha klickat på en länk som ligger på just vårt skapade segment, i vårt fall Aktuell forskning: För att se vilka sökord som använts, måste du välja Keyword/Sökord. Referrals/Hänvisning En annan intressant rapport att titta på är Traffic source-referrals/trafikkällor- Hänvisning. Den visar från vilken sajt besökarna kommer från. Detta kan vara bra att veta om man gjort en kampanj någonstans eller vet att det varit mycket diskussion någonstans och man vill följa det.

10 Sid: 10 / 11 Här visas Referrals för noden Aktuell forskning, där Facebook är den största webbplatsen folk kommer från. Exportera rapporter och schemalägga e-postrapporter Exportera rapporter Ovanför diagrammen och listorna med statistik, finns en rad där du kan exportera och dela saker. För att exportera en viss rapport till pdf: Klicka på Export och välj sedan pdf. Filen hamnar i dina nedladdningar eller går att spara direkt (beroende på vilken webbläsare du använder). Du kan också ladda ner en rapport till filformaten csv, tsv och tsv för excel om du vill arbeta mer med statistiken. Schemalägga rapporter Denna funktion är mycket användbar om du vill skicka rapporter till andra eller dig själv regelbundet.

11 Sid: 11 / 11 Här kan du välja till vem eller vilka du vill skicka rapporten, hur ofta och på vilken dag den ska skickas samt hur länge den ska skickas. Hjälpcenter i Google Analytics Denna manual är framtagen för att svara på de allra vanligaste frågorna vi får. Verktyget utvecklas dock mycket fort och det allra bästa är att använda Google eget mycket väl utvecklade hjälpcenter där du får svar på många frågor och kan lära dig mer om hur du använder det. Det finns också ett Google Analytics-forum där användare frågar och svarar varandra.

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

GOOGLE ANALYTICS LATHUND KAMPANJER ENKLARE SPÅRNING FRÅN UTBILDNING.SE

GOOGLE ANALYTICS LATHUND KAMPANJER ENKLARE SPÅRNING FRÅN UTBILDNING.SE utm utm utm utm GOOGLE ANALYTICS LATHUND KAMPANJER ENKLARE SPÅRNING FRÅN UTBILDNING.SE SAMMANFATTNING NYA SPÅRNINGSKODER GÖR DET ENKLARE ATT FÅ SAMLAD WEBBSTATISTIK Nu har vi infört bättre spårning av

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Manual Administration digitala läromedel

Manual Administration digitala läromedel Manual Administration digitala läromedel I SAMARBETE MED DIG Manual för Gleerups digitala läromedel På www.gleerupsportal.se finns alla Gleerups digitala läromedel. Här kan du begära nytt lösenord, logga

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning

Telia Touchpoint mobil växellösning Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med Statistik Bas Få tillgång till Touchpoint Statistik Bas Tillgång till Touchpoint Statistik Bas får du från Adminwebben; samma gränssnitt som du administrerar

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

Startsidan Här beskriver vi hur du hittar på webbplatsen.

Startsidan Här beskriver vi hur du hittar på webbplatsen. Så fungerar tullverket.se 1 (17) Startsidan Här beskriver vi hur du hittar på webbplatsen. När du kommer till tullverket.se möts du av en startsida. På startsidan ligger en lista med nyheter, kompletterat

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Klicka på Skapa Kontakter. Välj sedan om du vill skapa en organisation eller endast en fristående kontakt.

Klicka på Skapa Kontakter. Välj sedan om du vill skapa en organisation eller endast en fristående kontakt. Vi vill underlätta så mycket som möjligt för dig i ditt PR-arbete. Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vår kundsupport får angående Plan och Connect. Har du andra frågor eller behöver hjälp med

Läs mer

Kom igång med MATCHADS Manual för byråer

Kom igång med MATCHADS Manual för byråer Kom igång med MATCHADS Manual för byråer Kom igång med MatchAds Logga in - Du får ett login och lösenord av din MatchAds kontakt. Du loggar in i systemet via följande länk: https://matchads.cxad.cxense.com/signin?3

Läs mer

Manual för Sweco Piano 1. Manual för Piano PIANO BY SWECO AN INVENTORY APP WITH OFFLINE SUPPORT

Manual för Sweco Piano 1. Manual för Piano PIANO BY SWECO AN INVENTORY APP WITH OFFLINE SUPPORT Manual för Sweco Piano 1 Manual för Piano PIANO BY SWECO AN INVENTORY APP WITH OFFLINE SUPPORT 2016-03-22 Manual för Sweco Piano 2 Innehåll Introduktion... 3 Komma Igång... 4 Skapa din Första Inventering...

Läs mer

Ekonomiportalen Sa kommer du iga ng

Ekonomiportalen Sa kommer du iga ng Ekonomiportalen Sa kommer du iga ng Innehållsförteckning Inloggningssidan... 2 Så här loggar du in... 3 Glömt ditt lösenord? Så här återställer du ditt lösenord... 4 Glömt lösenord till kundgemensamt rapportkonto?...

Läs mer

Utbildningsmaterial Google Analytics

Utbildningsmaterial Google Analytics 1(31) Utbildningsmaterial Google Analytics Susanna Westerblad 2(31) Innehåll INNEHÅLL... 2 INLEDNING... 3 BAKGRUND/INTRODUKTION... 3 GRUNDLÄGGANDE RAPPORTER... 4 MÅLGRUPP... 4 TRAFIKKÄLLOR... 6 INNEHÅLL...

Läs mer

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet.

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad 2012 Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad Adra Match 2012-03-30 CONTENTS Om detta dokumen... 4 Förberedelser... 5 Skapa kontoutdrag från ERP... 5 Exportera / Hämta kontoutdrag från din bank....

Läs mer

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Sida 1(9) Mediecenter Värmland Lena Bengtsson, 054-7011062 lena.bengtsson@regionvarmland.se Datum 2015-05-07 En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Region Värmland - kommunalförbund Postadress

Läs mer

1. Klicka på Registrera dig-knappen/länken för att komma till sign up-sidan.

1. Klicka på Registrera dig-knappen/länken för att komma till sign up-sidan. Här nedan följer instruktioner om hur du som artist och kreatör kan ladda upp dina digitala verk och göra dem tillgängliga för försäljning i Digishop. Surfa in på http://www.sn.se/digishop och klicka på

Läs mer

Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo

Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo Denna guide förklarar hur du skapar en publik kurshemsida i Mondo. En publik kurshemsida i Mondo är i princip inget mer än en vanlig Mondosajt med undantaget

Läs mer

Testa gratis i 15 dagar

Testa gratis i 15 dagar Testa gratis i 15 dagar Innehåll 1. Kom igång 3 1.1 Logga in 3 1.2 Registrera ny användare 3 1.3 Verifikation 3 1.4 Börja använda IQ Pager 3 1.6 Logga ut 3 1.7 Glömt lösenord 4 2. Skapa 5 2.1 Skapa Pager

Läs mer

Välkommen till edwise - Elev

Välkommen till edwise - Elev Välkommen till edwise - Elev 2011 Tieto Corporation Inloggning Skriv www.edwise.se i webbläsarens adressfönster. Ditt användarnamn samt lösenord får du av edwiseansvarige på skolan. Har du haft ett konto

Läs mer

ANVÄNDAR HANDLEDNING FÖR ADVITUMS KUNDPORTAL

ANVÄNDAR HANDLEDNING FÖR ADVITUMS KUNDPORTAL ANVÄNDAR HANDLEDNING FÖR ADVITUMS KUNDPORTAL Utfärdad av: Markus Persson Version: 1.1 Datum: 2013-05-31 Innehållsförteckning Område Dokumenttyp Ver.1.1 Advitum Innehållsförteckning... 2 Allmänt... 3 Varför

Läs mer

lokalnytt.se Manual kundadministration

lokalnytt.se Manual kundadministration lokalnytt.se Manual kundadministration version 2.0 2012-08-23 Innehåll Inledning... sidan 2 Rekommendationer... sidan 2 Gemensamma funktioner... sidan 3 Inloggning... sidan 4 Startsida... sidan 5 Objekt...

Läs mer

Ansökningsmanual för. Gruntvig Besök och utbyten

Ansökningsmanual för. Gruntvig Besök och utbyten Ansökningsmanual för Gruntvig Besök och utbyten 2013 1. Syfte Syftet med denna manual är att ge information om systemet TURNA Online Project Management System och förklara varje steg som du som ansökare

Läs mer

Manual för Skapa gästkonton för konferens

Manual för Skapa gästkonton för konferens 1(8) Manual för Dokument beskriver hur man som Gästkontoutlämnare använder verktyget för att skapa många gästkonton på en gång genom att importera en.csv-fil som är skapad med Excel. Obs! Verktyget är

Läs mer

Roller i Liferay och Axiell Arena

Roller i Liferay och Axiell Arena Axiell Arena Roller i Liferay och Axiell Arena Introduktion I Axiell Arena finns det i praktiken två olika behörighetssystem ett för Liferayadministration och ett för administration av funktionaliteten

Läs mer

Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv

Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv Innehåll Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv... 1 Introduktion: startsida... 1 Vad är ett filarkiv... 2 Öppna Produktionsverktyg... 2 Lägg till

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Artiklar via UB:s sö ktja nst

Artiklar via UB:s sö ktja nst 1 Artiklar via UB:s sö ktja nst UBs startsida har fått ett nytt utseende. I centrum finns nu UBs söktjänst. Istället för tre sökrutor möts du nu som användare av en sökruta där det är meningen att du kan

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

Skapa enkäter i EvaSys

Skapa enkäter i EvaSys Skapa enkäter i EvaSys Innan du börjar I EvaSys skiljer man på formulär (questionnaires) och enkäter (surveys). Du jobbar i fyra steg. I det första ser du till att du har en questionnaire och i det andra

Läs mer

Låt datorn prata med mobilen

Låt datorn prata med mobilen DET BÄSTA FRÅN BÅDA VÄRLDARNA Låt datorn prata med mobilen Skicka sms från datorn Med Pushbullet kan du skriva dina sms med datorns tangentbord. Hej Jörgen! Du får ursäkta att det här meddelandet är långt,

Läs mer

LATHUND Att överföra information till Projektportal Investera

LATHUND Att överföra information till Projektportal Investera LATHUND Att överföra information till Projektportal Investera Version.0 av 8 Denna lathund är tänkt för leverantörer till Trafikverket, som behöver en snabbintroduktion i hur man lämnar eller överför information

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Välkommen till Dropbox!

Välkommen till Dropbox! Lär dig att komma igång med Dropbox: 1 2 3 4 Skydda dina filer Ta med dina saker, var du än är Skicka stora filer Arbeta i filer tillsammans Välkommen till Dropbox! 1 Håll dina filer säkra Dropbox gör

Läs mer

Lathund för publicering i KI Commons wikitjänst

Lathund för publicering i KI Commons wikitjänst 1 Lathund för publicering i KI Commons wikitjänst (juni 2013) Skapa ett konto 1. Gå till webbplatsen: http://www.kicommons.wikispaces.net/ och klicka på Join längst upp till höger i webbläsarfönstret.

Läs mer

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING Novell Filr är som Dropbox, men betydligt säkrare. Från och med nu kan alla anställda och studerande inom Ålands gymnasium arbeta med sina

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se

Användarmanual Skolrapport.se Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass...1 Om Vklass lärplattform...2 Videomanual...2 Att komma igång med skolrapport.se...2 Varför ska jag registrera

Läs mer

Användarmanual. Atea eshop

Användarmanual. Atea eshop Användarmanual Atea eshop UTGÅVA JANUARI 2015 Innehåll Administration 3 Paket 3 Skapa paket 3 Avtalssortiment 5 Skapa sortiment 5 Vyn under Avtalssortiment 6 Export till Excel under Avtalssortiment 7 Användare

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Startsida. Högskolan Dalarna

Startsida. Högskolan Dalarna Logga in myprint-webbplatsen ger tillgång till myprint-funktioner (utskrift, inköpskredit, hantering av extra e- postadresser...). Den kan användas av studenter och personal på. Du måste logga in med din

Läs mer

Skapa en kursvärdering

Skapa en kursvärdering Skapa en kursvärdering Tanken med ett kursvärderingssystem är att ställa frågor till studenterna och automatiskt sammanställa deras svar för presentation. En kursvärdering består av ett eller flera frågeformulär.

Läs mer

Ehandelslösningars komma igång tips!

Ehandelslösningars komma igång tips! Ehandelslösningars komma igång tips! Här kan du få reda på allt du behöver för att komma igång och sälja dina produkter! Om du behöver redigera bilder kan du göra det gratis på www.pixlr.com (exempelvis

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM Linköpings Universitet 2014.08.13 VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM LiU-ID Som ny student behöver du först skapa ett temporärt LiU-ID (studentkonto). På www.liu.se/antagen finns anvisningar

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu

Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu 2013-12-03 Bakgrund Folkhögskola.nu har utvecklat en funktion som gör det möjligt för skoladministratörer att skapa kursspecifika digitala ansökningsformulär

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Manual för Skapa gästkonton för konferens

Manual för Skapa gästkonton för konferens 1(6) Manual för Dokument beskriver hur man som Gästkontoutlämnare använder verktyget för att skapa många gästkonton på en gång genom att importera en.cvs-fil som är skapad med Excel. Obs! Fungerar inte

Läs mer

Skola24 för vårdnadshavare

Skola24 för vårdnadshavare 1 av 11 Utbildningsförvaltningen Med start höstterminen 2015 använder Vaxholms stads skolor systemet Skola24 för schemapublicering och frånvarorapportering. Nedan finns information om hur du som vårdnadshavare

Läs mer

Nya internwebben. manual i Drupal 2012-03-16. Version 1.9. Ändringar från version 1.8

Nya internwebben. manual i Drupal 2012-03-16. Version 1.9. Ändringar från version 1.8 Nya internwebben manual i Drupal 2012-03-16 Version 1.9 Ändringar från version 1.8 Ny adress för inloggning Administrativ title/title Externa länkar Bildstorlekar Innehåll Inloggning... 4 My workbench...

Läs mer

Lathund för sökning i

Lathund för sökning i 2017-07-26 Lathund för sökning i Framtagen av Medicinska e-biblioteket Landstinget i Kalmar Län Innehåll Om ClinicalKey... 1 Konto... 1 Appen ClinicalKey... 1 Sökning... 2 Sökning inom en publikation...

Läs mer

Hogrefe TestSystem Web Edition. Manual HTS

Hogrefe TestSystem Web Edition. Manual HTS Hogrefe TestSystem Web Edition Manual HTS 1 Inloggning för testledare Gå till www.hts-admin.net med valfri webbläsare. För att logga in som testledare anger du ditt löpnummer och lösenord i de två rutorna.

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för leverantör

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för leverantör Förnyad konkurrensutsättning Manual för leverantör Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning - Manual för leverantör Version: 1.0.0.2013 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Handla i vår webbshop!

Handla i vår webbshop! Handla i vår webbshop! www.plandent.se Manual Inloggning Börja alltid med att logga in i webbshopen genom att gå till www.plandent.se och klicka på LOGGA IN I WEBBSHOP uppe i högra hörnet. Fyll i ditt

Läs mer

Quick Guide till Mahara och din Portfolio

Quick Guide till Mahara och din Portfolio Quick Guide till Mahara och din Portfolio 2012-05-20 A. Arstam Sida 1 Quick Guide till Mahara och din Portfolio Syftet med portfolion är att Du genom reflektion och självutvärdering ska få insikt i ditt

Läs mer

Använda SYV-spindeln

Använda SYV-spindeln 2015-02-19 Använda SYV-spindeln Instruktioner för att komma igång! 1 av 11 Komma igång! 1. Registrera en användare och logga in För att börja använda SYV-spindeln är det första du måste göra att registrera

Läs mer

Med Book Creator kan eleverna skapa multimodala böcker som kan innehålla bilder, foton, filmer, text, länkar och ljud. Book Creator finns som:

Med Book Creator kan eleverna skapa multimodala böcker som kan innehålla bilder, foton, filmer, text, länkar och ljud. Book Creator finns som: Manual Book Creator Med Book Creator kan eleverna skapa multimodala böcker som kan innehålla bilder, foton, filmer, text, länkar och ljud. Book Creator finns som: App till ipad: fullversion (50 kr) och

Läs mer

Tele2 Växel. Användarmanual Statistik

Tele2 Växel. Användarmanual Statistik Tele2 Växel Användarmanual Statistik Innehåll 1. Tele2 Växel Statistik... 3 1.1 Få tillgång till Tele2 Växel Statistik... 4 1.2 Översikt Tele2 Växel Statistik... 5 2. Tele2 Växel Statistik Bas... 7 2.1

Läs mer

Användarinstruktioner för återförsäljare

Användarinstruktioner för återförsäljare Användarinstruktioner för återförsäljare Cybercom Sweden AB Box 646 SE-831 27 Östersund Visit address office Rådhusgatan 56 Board of directors: Stockholm Operator: +46 63 19 51 00 Organization no: 556254-0673

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

TELIA TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING. Kom igång med Statistik Bas

TELIA TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING. Kom igång med Statistik Bas TELIA TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING Kom igång med Statistik Bas FÅ TILLGÅNG TILL TOUCHPOINT STATISTIK BAS Tillgång till Touchpoint Statistik Bas får du från Adminwebben; samma gränssnitt som du administrerar

Läs mer

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Använda Bildgalleriet För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Logga in För att skapa och administrera album för galleriet ska du logga in. Användarnamn är användarens

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 6 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 6 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogiskt arbete, Högskolan i Borås. 2015-02-16 1 ATT LOGGA IN... 1 2 STARTSIDAN...

Läs mer

Snabbguide för publicering i Drupal för ki.se

Snabbguide för publicering i Drupal för ki.se Senast uppdaterad 2014-04-20 av Webbteamet Version: 1.0 Snabbguide för publicering i Drupal för ki.se Den här snabbguiden tar bara upp de vanligaste momenten i Drupal. Du hittar hela manualen på webben:

Läs mer

Google Analy+cs. Umeå universitet

Google Analy+cs. Umeå universitet Google Analy+cs Umeå universitet Webbanalys? Återkoppling Kommunika+onsbehov Strategi Sociala medier Webb Kampanjer Effekt Vad ska vi mäta? Ansökningar Nedladdade filer Läst vik+g info Fyllt i kontaklormulär

Läs mer

B.1.3.2-6 INSTRUKTION FÖR ELEKTRONISK KURSUTVÄRDERING I GOOGLE MED AUTOMATISK SAMMANSTÄLLNING

B.1.3.2-6 INSTRUKTION FÖR ELEKTRONISK KURSUTVÄRDERING I GOOGLE MED AUTOMATISK SAMMANSTÄLLNING Sida 1 av 6 B.1.3.2-6 INSTRUKTION FÖR ELEKTRONISK KURSUTVÄRDERING I GOOGLE MED AUTOMATISK SAMMANSTÄLLNING Öppna ett Google-konto 1. Du behöver ett Google-konto. Gå till Google och klicka på Logga in. 2.

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 5 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 5 Anita Eklöf, Rune Fjelldal vid Centrum för Lärande och Undervisning, Bibliotek & lärande resurser, Högskolan

Läs mer

6. BLOGGVERKTYG. Här ska vi titta på några olika bloggverktyg som du kan använda för att komma igång med att börja blogga. www.blogsome.

6. BLOGGVERKTYG. Här ska vi titta på några olika bloggverktyg som du kan använda för att komma igång med att börja blogga. www.blogsome. Del 2 BÖRJA BLOGGA 6. Bloggverktyg... 28 7. Skapa en blogg... 31 8. Publicera... 35 9. Inställningar... 39 10. Ändra design... 42 11. Övriga ändringar och funktioner... 48 12. Underhålla en blogg... 51

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

Lathund - webbsidor och filer

Lathund - webbsidor och filer Lathund - webbsidor och filer 2005-09-07 Manualen nås via denna webbadress: http://www.med.lu.se/support Lathund - webbsidor och filer... 1 1. Inloggning... 2 Efter inloggningen... 2 2 Översikt över gränssnittet...

Läs mer

Manual. Kom igång med Menigo Leverantörsorder. Version 1.4 2015-06-01

Manual. Kom igång med Menigo Leverantörsorder. Version 1.4 2015-06-01 Manual Kom igång med Menigo Leverantörsorder Version 1.4 2015-06-01 Innehållsförteckning: Hur får jag tillgång till Leverantörsorder på webben? Viktig information! Logga in Startsida Välj leveransdatum

Läs mer

MA NU AL. Lokalt medlemsregister UPPDATERAD 2014-04-23

MA NU AL. Lokalt medlemsregister UPPDATERAD 2014-04-23 MA NU AL Lokalt medlemsregister UPPDATERAD 2014-04-23 INNEHÅLL 1. Om det lokala medlemsregistret 3 Behörighet 3 Inloggning 3 2. Startsidan 4 3. Sökfunktioner 5 Söka fram medlemmar 5 Skicka mejl till många

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du.

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Välkommen till internetbanken företag Med internetbanken får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner

Läs mer

INNEHÅLLS FÖRTECKNING

INNEHÅLLS FÖRTECKNING ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLS FÖRTECKNING Logga in på ditt konto... 2 Ladda upp filer... 3 Ladda ner klienten till din dator eller enhet... 4 Synk Mappen... 5 Dela filer... 6 Extern delning i webgränssnittet

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

Manual till DIKO 2012-10-19

Manual till DIKO 2012-10-19 Manual till DIKO 2012-10-19 Innehåll Manual till DIKO 2012-10-19... 1 1 Använda DIKO med en dator... 2 1.1 För att logga in i DIKO... 2 1.2 Dag... 3 1.3 Importera bilder... 4 1.4 Redigera bilder i samband

Läs mer

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Manual

Manual Manual www.jur.lu.se Innehållsförteckning Logga in 1 Skapa en ny sida 2 Sidinställningar 3 Spara sidan 5 Skapa undersidor 6 Redigera en befintlig sida 7 Länk i löpande text 7 En mejladress som länk 8 Skapa

Läs mer

En introduktion till SLI.SE

En introduktion till SLI.SE En introduktion till SLI.SE Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i skola,

Läs mer

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE)

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (11) 2011-03-01 VERSION 0.1 Guide HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) I Live@edu kan du i Internetläsaren med Microsoft Webb Apps skapa, redigera och dela dokument

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 3: Ljud, del 1

IT-körkort för språklärare. Modul 3: Ljud, del 1 IT-körkort för språklärare Modul 3: Ljud, del 1 Innehåll Ladda ner Audacity och hjälpprogrammet LAME 3 Installera Audacity och LAME 7 Spela in med Audacity 9 Spara och exportera i MP3-format 11 Ladda upp

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

CitiManager: Övergångssnabbguide för kortinnehavare

CitiManager: Övergångssnabbguide för kortinnehavare I den här snabbguiden hittar du information om: 1. Hur du registrerar dig på CitiManager. a) Kortinnehavare med online-kontoutdrag. b) Kortinnehavare med kontoutdrag på papper. 2. Viktiga tips. 3. Hur

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Citybreak Information System Produktägarmanual

Citybreak Information System Produktägarmanual Citybreak Information System Produktägarmanual Sida 1 av 9 Organisationsinställningar sid 2 Skapa ny produkt sid 3 Meddelanden sid 8 Nytt Lösenord sid 9 Observera att produkter som publiceras ska vara

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

Manual - rekryterare

Manual - rekryterare Manual - rekryterare Version 1.0 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Skapa annons & Hantera kandidater/cv:n... 2 Ditt skrivbord - förstasidan... 2 Snabbsökning av CV eller rekrytering... 3 Skapa

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer