TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2008-06-26"

Transkript

1 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 juni 2008, klockan Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder. Dnr Ärenden Ekonomi i balans Investering kontorsmöbler omsorgskontoret och IFO Rapport Benchmarking norra Bohuslän Budget Redovisning av behov av utbildning i handikappomsorgen Information om resursfördelning inom äldreomsorgen genom behovsbedömning Ansökan om stimulansmedel för anhörigstöd Komplettering avseende riktlinjer för biståndsbedömning Ventilation på nya Hedegården, Tanumshede Utredning avseende riktlinjer för spisvakt hos enskild person Phoniro Lock ett låssystem för hemtjänsten Information ang lagändring LASS 1 juli Remissvar på Idéskiss om utveckling av primärvården, vägen till medborgarnas primärvård. 58 Information från kontaktpersonerna. 59 Anmälan av delegationsbeslut. 60 Anmälningsärenden.

2 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(20) Plats och tid Bullarensalen, Kommunhuset Tanumshede, torsdagen den 26 juni 2008, klockan 13:00-16:30. ande Enligt bifogad närvaroförteckning Övriga deltagande Bengt Stranding, förvaltningschef, Sirene Johansson, avdelningschef, 45, 48-49, 56 Maj Lätto Karlsson, avdelningschef, 45, 48, Linda Lagerblad, ekonom, Lena Olsson, medinskt ansvarig sjuksköterska, Michael Svensson, sekreterare Utses att justera ina Jansson Underskrifter Sekreterare /Michael Svensson/ Ordförande... /Roger Wallentin/ Justerare... /ina Jansson/ BEVIS OM ASLAG Omsorgsnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på omsorgskontoret, Tanumshede Underskrift... Michael Svensson

3 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 3(20) On On Ekonomi i balans Tf förvaltningschef Bengt Stranding, ekonom Linda Lagerblad, avdelningschef Sirene Johansson och avdelningschef Maj Lätto Karlsson föredrar ärendet. Omsorgsnämnden gick in i 2008 med ett minus relaterat till tilldelad ram. Ett antal åtgärder har diskuterats och i viss mån beslutats, som gör så liten skada som möjligt på verksamheten. Med prognosen för maj månad och erfarenhetsmässig bedömning av sommaren, periodisering av kostnader samt justering av vissa siffermässiga justeringar göt tf förvaltningschefen efter samråd med förvaltningens ledningsgrupp och ekonom den bedömningen att förvaltningen uppvisar ett nollresultat. att notera åtgärder och ekonomiska förändringar enligt föreliggande pm, att upphäva sitt beslut vid föregående sammanträde i den delen som rör indragningar av fritidsverksamheten, att uppdra åt tf förvaltningschefen att i budget 2009 återkomma med beskrivning av en fortsatt fritidsverksamhet samt att denna paragraf förklaras omedelbart justerad. _

4 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 4(20) On On Investering kontorsmöbler omsorgskontoret och IFO. Ekonom Linda Lagerblad föredrar ärendet. I samband med omflyttning i kommunhuset och Apotekshuset behöver en investering göras i kontorsmöbler o.d. Investeringsbeloppet uppskattas till totalt 240 tkr (omsorgs-kontoret 140 tkr och IFO 100 tkr). I de ekonomiska styrprinciperna anges att: För anskaffning av inventarier får nämnd ta investeringsbeslut på maximalt 500 tkr per objekt under förutsättning att nämnden finansierar räntor och avskrivningar samt övriga driftkostnader som är föranledda av investeringen inom sin budget. Ränte- och avskrivningskostnaderna för flera av nämndens tidigare investeringar har minskat till För räntor och avskrivningar på nya investeringar finns 303 tkr i budget för Investeringen i kontorsmöbler på 240 tkr medför årliga driftskostnader på cirka 55 tkr i fem år. att godkänna en investering i kontorsmöbler på omsorgskontoret samt individoch familjeomsorgen för 240 tkr, vilken medför årliga driftskostnader på cirka 55 tkr i fem år

5 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 5(20) On On Rapport Benchmarking norra Bohuslän Ekonom Linda Lagerblad föredrar ärendet. Arbetet med att systematiskt göra jämförelser mellan kommunerna i norra Bohuslän påbörjades år 2000 i ett benchmarkingprojekt. Syftet med benchmarkingprojektet är: Att arbeta fram kvalitetssäkrade jämförelsetal inom olika verksamheter. Att ge uppslag till kvalitetsförbättringar och förnyelse av kommunernas verksamhet. Att finna förklaringsfaktorer till varför spännvidden är så stor mellan kommunerna avseende skatteuttag, ekonomisk ställning samt kostnader för olika verksamheter. Att implementera en arbetsmetodik inom benchmarkingområdet som kan fortsätta med kontinuitet efter projekttidens slut mellan de deltagande kommunerna. Att lära av varandra. Att finna ingångar till ytterligare samarbete inom olika verksamheter. att mottaga informationen för kännedom.

6 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 6(20) On On Budget Tf förvaltningschef Bengt Stranding föredrar ärendet. Omsorgsnämnden har nu fått direktiv och anvisningar inklusive preliminära ramar för budgetarbetet Ramarna har räknats upp med i snitt 4% som kompensation för löne- och prisökningar. Omsorgsnämnden skall fatta beslut om förvaltningens förslag till budget (halvdag ef). Ordförande har beslutat kalla till en extra nämnd (halvdag ef) för att informera om det förslag som kommer att ligga till grund för beslut 28 augusti. att mottaga informationen för kännedom samt att uppdra åt omsorgsförvaltningen att arbeta vidare med ett förslag till budget 2009 som inte har en lägre personaltäthet än 0,6.

7 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 7(20) On On Redovisning av behov av utbildning i handikappomsorgen Avdelningschef Sirene Johansson föredrar ärendet. Handikappomsorgen har erbjudits en utbildning av dövblindteamet och nationellt kunskapscenter i dövblindfrågor, 2x2 dagar under våren Utbildningen är kostnadsfri men verksamheten har kostnader för vikarier. Utbildningen vänder sig till personal på klippans gruppbostad och den dagliga verksamheten (ca 15 personer). Denna utbildning är en grundutbildning och ger behörighet att söka vidareutbildning på UD (nordisk utbildning för dövblindpersonal). Vidareutbildningen heter Att skapa kommunikation med dövblinda och ges bara i Danmark till en kostnad av 6000 dkr. inklusive kost och logi för 7-10 dagar. Vi får bara ta del av grundkursen om vi förbinder oss att söka till vidareutbildningen i Danmark under hösten 2009 för några av personalen. att handikappomsorgen beaktar kostnader för ovanstående utbildningar i 2009 års budget.

8 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 8(20) On On Information om resursfördelning inom äldreomsorgen genom behovsbedömning. Avdelningschef Maj Lätto Karlsson föredrar ärendet. Inom äldreomsorgen saknas det idag en metod att på ett bättre sätt fördela resurser med utgångspunkt från de behov som vård- och omsorgstagarna har. Idag fördelas resurserna beräknat på personaltäthet per boendeplats i särskilt boende. För hemtjänsten fördelas de ekonomiska resurserna baserat på tidigare års budget. I takt med att omsorgsbehovet förändras behöver verksamheterna kunna visa vad som kostar och hur man fördelar de ekonomiska resurserna. Ökar behovet behöver mer resurser tillföras förvaltningen eller så måste verksamheterna sänka ambitionsnivån (sänka kvaliteten). Metoden för resursfördelning bli därmed ett viktigt verktyg när kommunen skall fördela resurser till olika delar av sin verksamhet. Studiebesök har skett i Tingsryds kommun under våren Tingsryd är en kommun som är jämförbar med Tanums kommun både vad beträffar innevånarantal och geografisk yta. Resursfördelningssystemet startade som ett pilotprojekt 2005 och är nu en vedertagen metod som används i hela äldreomsorgen. att mottaga informationen, att ge äldreomsorgen i uppdrag att utreda möjligheten att införa resursfördelnings-metoden samt att under november månad återrapportera till omsorgsnämnden.

9 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 9(20) On On Ansökan om stimulansmedel för anhörigstöd. Avdelningschef Maj Lätto Karlsson föredrar ärendet. Länsstyrelsen förmedlar medel för att vidareutveckla ett varaktigt stöd till anhöriga som vårdar närstående som är äldre, har funktionsnedsättningar eller långvarigt sjuka. Under 2008 satsas kr till Västra Götalands län. Medlen beviljas för ett år. Mål och inriktning: Uppbyggnad av infrastruktur för anhörigstöd Utveckla varaktiga former Underlätta anhörigsituationen psykiskt, fysiskt samt socialt Förbättra o göra anhörigstödet mer lättillgängligt 1/5 skall gå till försöksverksamhet med fördjupade former för samverkan med frivilliga o ideella krafter Förstärkning och inte ersättning att godkänna anhörigstödsplanen, att godkänna ansökan om medel för utveckling av stödet till anhöriga som vårdar närstående samt att översända ansökan till länsstyrelsen samt att denna paragraf förklaras omedelbart justerad.

10 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 10(20) On On Komplettering avseende riktlinjer för biståndsbedömning. Avdelningschef Maj Lätto Karlsson föredrar ärendet. Tanums kommuns riktlinjer för gemensamma bedömningsgrunder för biståndsinsatser enligt socialtjänstlagen 4 kap 1 innehåller ej fönsterputs i biståndet städ. Enligt SoL 4 kap. 1 Den som inte själv kan tillgodose sina behov eller få dem tillgodosedda på annat sätt har rätt till bistånd av socialnämnden för sin försörjning (försörjningsstöd) och för sin livsföring i övrigt. Den enskilde skall genom biståndet tillförsäkras en skälig levnadsnivå. Biståndet skall utformas så att det stärker hans eller hennes möjligheter att leva ett självständigt liv. Kammarrätten i Jönköping dom , mål nr ansåg att fönsterputsning ett par gånger om året får anses ingå i begreppet skälig levnadsnivå. Den sökandes rätt till bistånd i form av fönsterputsning, skall ej vara beroende av ekonomiska förutsättningar. Kammarrätten konstaterade att socialtjänstens begrepp livsföring i övrigt avser alla de olika behov som den sökande kan ha för att uppnå en skälig levnadsnivå som inte omfattas av försörjningsstödet. Vilka insatser eller behov som ingår bedöms individuellt i varje enskilt fall och den enskildes ekonomi skall inte avgöra om han eller hon skall få biståndsinsatser som han eller hon har behov av. I förarbetena till socialtjänstlagen framgår vad gäller hemtjänst och sådant bistånd för livsföringen som ej är av ekonomisk art (prop. 2000/01:80 s. 95 f). Äldre och funktionshindrade människor skall inte behöva få sina behov bedömda i relation till sin ekonomi. att bevilja bistånd enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen i form av fönsterputs två gånger om året, om behovet inte kan tillgodoses på annat sätt.

11 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 11(20) On On Ventilationen på nya Hedegården Tanumshede. Avdelningschef Maj Lätto Karlsson föredrar ärendet. Under 2007 startades en arbetsgrupp med anledning av att personal och närstående till de boende upplevde dålig luftkvalitet. För att få experthjälp kontaktades Arbetsmiljöverket. Olika undersökningar har genomförts för att undersöka luftkvalitén. Vid ett flertal tillfällen och på ett flertal platser har mätning skett av temperatur, koldioxidhalt samt luftfuktighet. Resultaten visade på hög temperatur, koldioxidhalt och luftfuktighet var utan anmärkning. Ett rökgasprov har genomförts och detta visade att luftutbytet fungerade som planerat. En enkätundersökning har genomförts bland berörd personal. Enkäten har utarbetats av universitetet i Örebro och svaren har analyserats där, resultatet bifogas. Av enkätundersökningen framkom klagomål på färgsättningen av väggarna. Målning sker enligt fastighetsförvaltningens underhållsplan. Vidare framkom i enkäten att personalutrymme saknas i direkt anslutning till arbetsstället. Personalutrymme finns men är beläget ca meter från arbetsplatsen och upplevs för långt bort och är en anledning till otrivsel, 94 % i undersökningen uppger detta som problem. Då personalutrymme saknas i befintlig byggnad skulle det behövas en utbyggnad om ca 40 kvadratmeter för att tillskapa personalutrymme. Kostnad ca. 1 mkr. att i dagsläget inte företa en ombyggnad av ventilationssystemet samt att uppdra åt fastighetsförvaltningen att projektera för ett personalutrymme om ca. 40 kvadratmeter med kostnadskalkyl.

12 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 12(20) On On Utredning avseende riktlinjer för spisvakt hos enskild person. Avdelningschef Maj Lätto Karlsson föredrar ärendet. Syftet med spisvakt är att hos den enskilde personen, boende i ordinärt boende, med kognitiva funktionshinder t.ex. demenstillstånd, utredda av läkare eller demenssköterska, stroke med minnesstörning som följd, vissa dokumenterade fysiska funktionshinder såsom rörelsehinder och synnedsättning, förhindra att skada eller eldsvåda uppstår samt att möjliggöra kvarboende i större utsträckning. Det finns idag inga riktlinjer i kommunen huruvida den enskilde ska betala och installera spisvakt med egna medel eller om kommunen ska stå den kostnaden. Spisvakt kan ses som en bostadsanpassning, som ett personligt hjälpmedel, biståndsbedömd insats eller som en enskild kostnad. I 6 lagen om bostadsanpassningsbidrag står det att man kan få bidrag för anpassning av bostadens fasta funktioner i och i anslutning till den bostad som ska anpassas. Enligt Boverkets tillämpningsföreskrifter till lagen, lämnas inte bidrag till lösa inventarier dvs inventarier som normalt tas med från bostaden vid en eventuell flyttning. Spisvakt är en lös inventarie som kan återanvändas i andra hem. Enligt socialtjänstlagen ska omsorgsnämnden tillförsäkra den enskilde en skälig levnadsnivå samt ge den enskilde möjligheten att leva ett självständigt liv. Med självständigt liv kan innebära att klara att laga sin mat själv, koka en kopp kaffe osv. utan att rädsla för brand eller annan skada uppstår. Den enskilde har också möjlighet att bo kvar i eget boende längre. En biståndsbedömd insats innebär att information kan hämtas från flera olika kompetenser vad gäller den enskildes funktionshinder, situation och behov av spisvakt, samtidigt som ett kvarboende i eget boende kan förlängas. Spisvakt kan jämställas med trygghetslarm som kommunen tar ut en avgift för per månad. att behov av spisvakt utreds och beslutas av biståndshandläggare, enl. Socialtjänstlagen, att kommunen inköper spisvakter som sedan hyrs ut till den enskilde. Den enskilde står själv kostnad för ev. installation av eluttag, On On -forts

13 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 13(20) att avgift tas ut med 181 kr per månad för hyra under max 15 månader samt att överlämna ärendet till kommunfullmäktige för fastställande av avgift med 181 kr per månad i hyra.

14 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 14(20) On On Phoniro Lock ett låssystem för hemtjänsten. Avdelningschef Maj Lätto Karlsson föredrar ärendet. I Tanums kommun finns idag sju stycken hemtjänstdistrikt med cirka 250 omsorgstagare och 300 trygghetslarm. attetid ansvarar en nattpatrull för hela kommunen och kör många mil per natt. Varje arbetspass finns det planerade besök och däremellan kommer alltid akuta besök och trygghetslarm. ycklar till omsorgstagare finns på respektive servicehus och måste hämtas. yckelhanteringen är ett stort och kostsamt problem för hemtjänsten och tar idag 6 % av hemtjänstpersonalens tid. Detta innebär ca 20 minuter/dag till en kostnad av ca: 200 kr/timma beräknat på hantering av 50 st nycklar. 0.3 timma (20min) x 200 ( kr/tim) x 50 (st personal) x 330 (dagar) = :-/år i nyckelhantering. ormalt pris per omsorgtagare och månad för Phonioro Lock 160 kr (160*200= kr/månad) Vi betalar idag 103 kr/månad för 300 stycken Smith anslutningar i hemtjänst och hemsjukvård. Anbudet från Tunstall per omsorgstagare och månad för systemet: 57 kr (57*200= kr/månad) Hyran för systemet under 2008 ( 3 månader) läggs på kostnaden för Kostnaden blir kr för 15 månader år 1. År 2-5 betalas / år. Totalkostnad för hela systemet i 60 månader kr. att införa systemet Phoniro Lock, att reservera kr i budget för 2009, att under en fyraårsperiod fr o m år 2010 reservera kr/ år kr i budget samt att denna paragraf förklaras omedelbart justerad

15 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 15(20) On On Information angående lagändring LASS 1 juli Avdelningschef Sirene Johansson föredrar ärendet. Lagändringen i LASS, lagen om assistansersättning, som träder i kraft 1 juli 2008 skall säkerställa att de ersättningsberättigade väljer assistanssamordnare utifrån kvalité i stödet och servicen de erbjuder. Därmed bidrar ändringarna i lagen till att assistansersättningen används på ett ändamålsenligt sätt. Bestämmelse införs att assistansersättningen utbetalas under förutsättning att den används för köp av personlig assistans av någon som anordnar sådan som t ex kooperativ, företag eller kommun. att mottaga informationen för kännedom.

16 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 16(20) On On Remissvar på Idéskiss om utveckling av primärvården, vägen till medborgarnas primärvård. Avdelningschef Maj Lätto Karlsson föredrar ärendet. Hälso- och sjukvårdsutskottet gav den 13:e maj 2007 i uppdrag till hälso- och sjukvårdsdirektören att återkomma med en idéskiss för utveckling av primärvården i Västra Götalandsregionen. Regionen har genom hälso- och sjukvårdsutskottet den 2 maj 2008 beslutat att tillställa de fyra kommunalförbunden i Västra Götaland idéskissen för remissynpunkter och därefter bestämt att även ge enskilda kommuner möjligheter att lämna synpunkter senast under juni Idéskissen kompletteras med en kravbok som beskriver förutsättningarna och genomförandet. Generellt sett bygger materialet på ett brett åtagande för primärvården i ett idealiskt förhållande. Tanken är att utbudet skall vara lika i hela regionen och vårdgivarna måste svara upp till kraven för att bli auktoriserade/godkända. Varje vårdgivare (vårdcentral) måste ha minst tre allmänläkare, distriktssköterska samt sjuksköterska med specialiserad fortbildning, psykolog eller motsvarande samt sjukgymnast. Ytterligare specialister kan förekomma som exempelvis dietister, gynekologer mm. Medborgarna väljer vilken vårdgivare de skall tillhöra och det skall även finnas möjlighet att välja läkare eller annan vårdpersonal. Patientavgift erläggs inte om man besöker den vårdgivare man tillhör, däremot om man besöker annan vårdenhet. Ersättningssystemet är inte klart beträffande glesbygd och områden med en hög andel invandrare. att överlämna synpunkterna till Fyrbodals kommunalförbund samt att en separat skrivelse översändes till hälso- och sjukvårdsnämnden med anledning av uppsägningen av Skärgårdskliniken.

17 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 17(20) On 58 Information från kontaktpersonerna Roger Jodensvi rapporterar från APT-möte på orrhedens korttidsboende. Katarina Schewenius Lundin rapporterar från träff med personal på kostenheten. att mottaga informationen för kännedom.

18 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 18(20) On 59 Anmälan av delegationsbeslut Anmälan om delegationsbeslut: att efter anmälan lägga delegationsbesluten till handlingarna.

19 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 19(20) On 60 Anmälningsärenden Följande anmälningsärenden överlämnades till omsorgsnämnden: Protokoll Tanums Folkhälsoråd Beläggning, väntelista, fördelade platser, tomma platser, utskrivningsklara Mål- o inriktning hälso- o sjukvårdsnämnderna n:a Bohuslän. Ks au beslut 8, , inhyrd omsorgschef. Stimulansbidrag för att förbereda eller utveckla valfrihetssystem inom äldreoch handikappomsorg. att efter anmälan lägga informationen till handlingarna.

20 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 20(20) Tjänstgöringslista OMSORGSÄMDES SAMMATRÄDE amn ärvaro Omröstningar Ordinarie Ja ej Avs Ja ej Avs Ja ej Avs Roger Wallentin (C) Roger Jodensvi (C) Berit Karlsson (C) Bo Andersson (M) Agneta Fogelmark (M) Jan Karlsson (M) Berit Stjern (Fp) Bengt Widengård (S) Mats Lindström (S) Eva-Lott Andersson (S) Katarina Schewenius-Lundin (MVT) Ersättare Britt Limdal-Hansson (C) Diana Davidsson (C) Linda Hermansson (C) Lena Ahnblom (M) ina Jansson (M) Robert Dahlberg (M) Marianne Troselius-Bryngelsson (Fp) Jan Andersson (S) Jan Peterson (S) Jimmy Johansson (S) Håkan Elg (MVT) Tjg Ej tjg Ja ej Avs Ja ej Avs Ja ej Avs Summa

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 5 mars 2009, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden 2008-05-29

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden 2008-05-29 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(13) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 29 maj 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 25 oktober 2007, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 september 2009, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 9:00-16:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2007-04-26

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2007-04-26 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, tisdagen den 19 juni 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

25 27 återfinns i sekretessprotokollet 070222

25 27 återfinns i sekretessprotokollet 070222 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 februari 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-05-20

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-05-20 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 20 maj 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden 2009-06-25

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden 2009-06-25 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 25 juni 2009, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 juni 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-03-08

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-03-08 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 8 mars 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2012-12-13

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2012-12-13 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 13 december 2012, klockan 13:15. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(13) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 mars 2011, klockan 9:00. Information om individ- och familjeomsorgen samt Liz Palm, forskningsenheten

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Fornsalen och Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 23 april 2009. 9:00-11:00 Målarbete med omsorgsnämnden i Fornsalen, vi startar med kaffe

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden Sammanträdesrummet Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 oktober 2006, klockan

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden Sammanträdesrummet Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 oktober 2006, klockan TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 oktober 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-09-30

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-09-30 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 september 2010, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 18 maj 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2008-10-01 Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 oktober 2008, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 augusti 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 februari 2011, klockan 9:00 Information om omsorgsförvaltningen och handikappomsorgen.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 januari 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden återfinns i sekretessprotokollet

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden återfinns i sekretessprotokollet TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 augusti 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 20 januari 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 juni 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 mars 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 1 september 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) KOMMUSTYRELSE 2014-12-17 Dnr Ärende KS 2014/0091-321 291 Överklagande av Länsstyrelsens beslut 2014-12-01 om förordnande om utvidgat strandskydd i Tanums kommun, Länsstyrelsens

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, tisdagen den 21 juni 2011. Klockan 12:00 bjuds det på sill och potatis. Ordinarie sammanträde startar klockan

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-05-24

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-05-24 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Studiebesök på omsorgsförvaltningens verksamheter i Tanumshede. Samling på Hedegårdens parkering 09:45. Skall ni vara med och äta lunch (korvgryta ris/potatis,

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 15 april 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2010-03-04

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2010-03-04 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 4 mars 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 6 mars 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(25) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 augusti 2010, klockan 13:00-15:30. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-04-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-04-18 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 18 april 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 maj 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Omsorgsnämnden 2013-06-27

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Omsorgsnämnden 2013-06-27 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 27 juni, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 september 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 15 december 2011, klockan 13:00. PS för er som anmält er till julbordet, är ni välkomna till

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-12-16 2009.307-212 Ks 262 Ansökan från Tanumstrand att utbyggnaden av hotellet får finansieras och bedrivas enligt sale & leaseback-principen Justering(sign)

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-05-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-05-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 16 maj 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Torsdagen den 14 maj 2009, klockan 09:00 12:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Torsdagen den 14 maj 2009, klockan 09:00 12:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Torsdagen den 14 maj 2009, klockan 09:00 12:00 Plats: Närvarande: Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Sonja Klemensson, Grebbestads

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2009-10-29

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2009-10-29 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 29 oktober 2009, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-05-06 2009.148-488 Ks 79 Framställan om stöd till Fiskeområde Bohuslän Justering(sign) TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(5) Plats och tid Kommunhuset, Tanumshede,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30 11.15 Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér (M) Maria

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 2 februari 2012, klockan 08:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 Dnr Ärende 2007.005-601 Bun 1 Val av arbetsutskott 2007-2010 2007.006-601 Bun 2 Val av verksamhetsfaddrar 2007-2010 2007.007-690 Bun

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-11-20 Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 20 november 2008, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bengt

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bo Andersson Omsorgsnämnden Maj-Lis Algiréne

Läs mer

Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 14:30-15:30

Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 14:30-15:30 Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 14:30-15:30 Beslutande ledamöter Martina Johansson (C), ordf. Tommy Setzman (S) Dan Larson (M) Birgitta Pettersson (M) Lena Mobrand (KD) Ricken Svensson-Nyquist

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-04-27 Dnr Ärende 32 Information från Folkhälsorådet 33 Elev- och föräldraenkät 34 Information och diskussion om resurser och måluppfyllelse

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-04-23 Dnr Ärende 2007.102-130 Bun 44 Reviderad verksamhetsplan 2007 Arbetsmarknadsenheten 2007.103-610 Bun 45 Kvalitetsredovisning 2006 46

Läs mer

Insatser som kan beviljas av biståndshandläggare

Insatser som kan beviljas av biståndshandläggare Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Insatser som kan beviljas av biståndshandläggare inom ramen för socialtjänstlagen Sammanställd

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 29 september 2011, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 29 september 2011, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(30) Kommunala Handikapprådet 2011-09-29 Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 29 september 2011, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bo

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: Ärenden: 2013.0308-339 186 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2013-11-07

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2013-11-07 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 7 november 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2006-09-28. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00.

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2006-09-28. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00. TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunala Handikapprådet 2007-05-03

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunala Handikapprådet 2007-05-03 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Bullarsalen kommunhuset Klockan 9.30-12.00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans Bjerklinger Tekniska nämnden Alf Jonasson

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-08-26 2009.138-835 Ks 164 Samråd kring Förslag till förvaltningsplan för Västerhavets vattendistrikt Justering(sign) TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(5)

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson FALKENBERGS KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.00 1 NÄRVARANDE Ledamöter Lars Glimvik, ordf (m) Jerry Karlsson, v. ordf (s) Monica Hansson (c), gick

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 8 november 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-11 Dnr Ärende 1 Information 2011.002-600 Bun 2 Elektroniska utskick av kallelser och protokoll 2011.003-600 Bun 3 Val av arbetsutskott

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-06-18 Dnr Ärende 2007.125-745 Bun 60 Remiss Utsträckt serveringstid i Tanums kommun 2007.146-610 Bun 61 Inriktning för kvalitetsredovisning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-06-04 1 Innehållsförteckning Ärende 54 Redovisning av delegationsärenden... 4 55 Besök av Förbundschef Peter Hedfors från Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 5 56 Information från Medicinskt

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2010.182-200 Tn 120. Driftupphandling 2011 Byggnader och installationer, Tanums kommun 2010.183-200 Tn 121. Driftupphandling

Läs mer

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård Tekniska nämnden 2010-10-08 1(8) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 137. Presentation av ny medarbetare 2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 27 september 2011 kl 08.00 12.00 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf FP Annika Holmstrand C Lotta Wignell C Margareta

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(28) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(28) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(28) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, måndagen den 22 januari 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 29 april 2010, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 29 april 2010, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 29 april 2010, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Alf Jonasson Hälso- sjukvårdsnämnden Ingalill

Läs mer

utarbetande av förslag till program och planer inom nämndens verksamhetsområde, samt att utarbeta tillhörande handlingsplaner,

utarbetande av förslag till program och planer inom nämndens verksamhetsområde, samt att utarbeta tillhörande handlingsplaner, REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN I LUND Antaget av kommunfullmäktige den 9 december 1999, 173. Ändrat av kommunfullmäktige den 24 februari 2011, 30, den 27 oktober 2011, 185 samt den 24 september

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 11 februari 2010, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 11 februari 2010, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 11 februari 2010, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Alf Jonasson Hälso- sjukvårdsnämnden Ingalill

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Budget och verksamhetsstyrning

Budget och verksamhetsstyrning ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr : Ärende Tid: Tisdag 2016-02-23, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 21 Godkännande av föredragningslistan att godkänna de utsända

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-11-19 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Tjänstemän Justering Kent Lagrell (M) ordförande Anders Kjellgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Socialnämnden 2004-10-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 oktober 2004 kl 9.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Leif Peterson, ordförande (s) WiviAnne Hoffman

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 09.00--13.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-04-24 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-04-24 1 Socialnämnden 2012-04-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 44 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 45 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 46 Information

Läs mer

Omsorgsnämnden (11)

Omsorgsnämnden (11) Omsorgsnämnden 2007-03-22 1 (11) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 22 mars 2007, kl. 17.00-19.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan Edvardsson

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-06-16 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 09.00-16.30 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert 01-12 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.30. Beslutande Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel Holmdahl (fp) Margareetta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.08.28 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-14.05 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordförande Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Ulla Johansson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 Dnr Ärende 59 Information från Ungdomsrådet 2011/0170-375 Bun 60 Ansökan från Tanums IF om bidrag till fotbollsmål på Hedevallen 2011/0073-375

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Plats och tid Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Beslutande Kerstin Eriksson Ann Svensson Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Hans Nilsson Britt-Marie Kärngren

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP)

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP) Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 09.00-12.30. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-09-05 1 (11) Plats och tid Österliden, Holsbybrunn kl. 13.00-14.55 Beslutande T Bohman (S), ordf., E Johansson (L) SPF Britta Johansson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson, Paul

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Torsdagen den 19 november 2009, klockan 13:00 16:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Torsdagen den 19 november 2009, klockan 13:00 16:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Torsdagen den 19 november 2009, klockan 13:00 16:00 Plats: Närvarande: Övr. medverkande: Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede

Läs mer

Riktlinjer för biståndshandläggning och verkställighet enligt socialtjänstlagen, med inriktning äldreomsorgen. Antagen av kommunfullmäktige

Riktlinjer för biståndshandläggning och verkställighet enligt socialtjänstlagen, med inriktning äldreomsorgen. Antagen av kommunfullmäktige Riktlinjer för biståndshandläggning och verkställighet enligt socialtjänstlagen, med inriktning äldreomsorgen. Antagen av kommunfullmäktige 2015-12-08 Eksjö kommun 575 80 Eksjö Tfn 0381-360 00 Fax 0381-166

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer