TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-05-20"

Transkript

1 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 20 maj 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder. Dnr Ärenden Omsorgsnämndens delårsbokslut 1, Sjukfrånvarouppföljning i samband med delårsbokslut 1, Mål och kvalitetsgarantier samt lägesrapport avseende individ- och familjeomsorgen Tanums kommun Vägledande handläggningsbestämmelser inom individ- och familjeomsorgen för vuxna Handlingsplan efter tillsyn av Länsstyrelsen gällande socialpsykiatrin Utvärdering av samarbete med Strömstad gällande kostchef. 54 Välfärdsbokslut Folkhälsomål för omsorgsnämnden Risk och sannolikhetsanalys, införande av LOV Redogörelse över personalärende på Östanvinds äldreboende Bullaren Redogörelse över personalärende på Tärnegårdens äldreboende Grebbestad Beläggningsstatistik april Information från kontaktpersonerna. 61 Anmälan av delegationsbeslut. 62 Anmälningsärenden.

2 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(18) Plats och tid Bullarensalen, Kommunhuset Tanumshede, torsdagen den 20 maj 2010, klockan 13:00-17:00. ande Enligt bifogad närvaroförteckning Övriga deltagande Katarina Meuller, förvaltningschef Maj Lätto Karlsson, avdelningschef, Bo Hedström, avdelningschef, 48-51, 56 Lena Olsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska 48-49, 56, 59 Linda Lagerblad, ekonom 48-49, 56 Karin Davidsson, utredare 48-49, 56 Lisa Välitalo, personalsekreterare Annica Ottosson, socialsekreterare 50 Britt Långström, 50 Michael Svensson, sekreterare Utses att justera Berit Stjern Underskrifter Sekreterare /Michael Svensson/ Ordförande... /Roger Wallentin/ Justerare... /Berit Stjern/ BEVIS OM ASLAG Omsorgsnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på omsorgskontoret, Tanumshede Underskrift... Michael Svensson

3 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 3(18) On On Omsorgsnämndens delårsbokslut 1, 2010 januari-april. Förvaltningschef Katarina Meuller och ekonom Linda Lagerblad redogör för omsorgsnämndens delårsbokslut 1, Belopp i tkr Intäkter Kostnader Kapitalkostnad Verksamhetsresultat Finansiella poster -2-4 Resultat Kommunbidrag Förändring eget kapital Personalkostnader Redovisat, tkr Administration & nämnd 727 Individ- och familjeomsorg Handikappomsorg Äldreomsorg Kostenheten -248 MAS 78 Summa Prognos -1,0 mkr. att godkänna delårsbokslutet.

4 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 4(18) On On Sjukfrånvarouppföljning i samband med delårsbokslut 1, Personalsekreterare Lisa Välitalo redogör för Tanums kommuns sjukfrånvarostatistik till och med april 2010 samt redovisning av statistik, aktiva och förebyggande åtgärder för att minska sjukfrånvaron inom omsorgsförvaltningen. att mottaga informationen för kännedom.

5 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 5(18) On On Mål och kvalitetsgarantier samt lägesrapport avseende individ- och familjeomsorgen Tanums kommun Verksamhetsbeskrivning av individ- och familjeomsorgen: Individ- och familjeomsorgen arbetar i huvudsak med utrednings och biståndsinsatser riktade till barn, ungdomar och föräldrar samt till personer med missbruksproblem eller psykisk funktionsnedsättning. Individ- och familjeomsorgen handlägger även ekonomiskt bistånd samt familjerättsärenden. All familjrätt köps av Lysekils kommun utifrån ett tecknat avtal Målsättning för individ- och familjeomsorgen: Den övergripande målsättningen är att Individ- och familjeomsorgen stödjer enskilda och familjer med målet att stärka förmågan att leva ett självständigt liv. Verksamheten ska inriktas på förebyggande insatser. Särskilt engagemang ska ägnas åt behov som rör barn och unga. Individ- och familjeomsorgens kvalitetsgarantier för 2010 föreslås vara oförändrade med tillägget att en bemötandepolicy inom boendestödet ska arbetas fram och följas. att godkänna förslag till mål och kvalitetsgarantier för individ- och familjeomsorgen 2010 samt att mottaga information rörande individ- och familjeomsorgens verksamhet under 2010.

6 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 6(18) On On Vägledande handläggningsbestämmelser inom individ- och familjeomsorgen för vuxna. Som ett led i den handlingsplan som arbetades fram efter att en genomlysning av individ- och familjeomsorgen gjordes under våren 2009, har vägledande bestämmelser för handläggning av ärenden gällande vuxna arbetats fram. att anta förslag till vägledande bestämmelser för handläggning av vuxna.

7 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 7(18) On On Handlingsplan efter tillsyn av Länsstyrelsen gällande socialpsykiatrin. Länsstyrelsen genomförde en tillsyn av kommunens insatser för personer med psykisk funktionsnedsättning i slutet av Den 4 mars 2010 redovisade Claes Björnander och Michael Jonsson från Länsstyrelsen resultatet av tillsynen till omsorgsnämnden. Omsorgsnämnden beslutade att utifrån tillsynen uppdra åt förvaltningschefen att upprätta en handlingsplan och återrapportera denna till omsorgsnämnden i maj månad. Redovisning av handlingsplan med anledning av tillsynen gällande insatser för personer med psykiska funktionsnedsättningar redovisas. att mottaga informationen och följa upp arbetet på omsorgsnämnden den 26 augusti för att lämna en återrapportering till Socialstyrelsen senast den 1 september.

8 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 8(18) On On Utvärdering av samarbete med Strömstad gällande kostchef. Under perioden och har avtal slutits mellan Tanums kommun och Strömstad gällande köp av kostchefstjänst. Kostchefen arbetar således 50 procent i vardera kommun. Under våren 2010 har en utvärdering av samarbetet skett genom träff med kommunens kökssamordnare som har tagit med synpunkter från respektive kök, genom samtal med kostchef, samtal med Strömstad samt synpunkter från BU ledningsgruppen. De synpunkter som framkommit har i huvudsak varit positiva. Från kökssamordnarna och medarbetarna i köken framkommer att kostchefen har en hög tillgänglighet och att man är mycket nöjd med samarbetet. Samordnarna uppfattar också att de fått ett utökat ansvar som gett dem stimulans och omväxling i arbetet. De ser inga negativa aspekter av samarbetet med Strömstad. Övriga synpunkter som framkommit är bland annat att maten är bra och att samarbetet med rektorerna fungerar mycket väl. Utvecklingen av ekologiska livsmedel har fortsatt under Strömstad ser positivt på samarbetet med möjlighet att gemensamt utveckla verksamhet och samarbetet mellan kommunerna. att förlänga nuvarande avtal om köp av kostchef från Strömstad med ytterligare två år med en uppsägningstid om sex månader samt att en ny utvärdering av samarbetet sker våren Linda Hermansson deltog ej i beslutet på grund av jäv.

9 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 9(18) On 54 Välfärdsbokslut. Karin Gabrielsson, barn- och utbildningsförvaltningen redovisar välfärdsbokslutet. att mottaga redovisningen för kännedom.

10 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 10(18) On On Folkhälsomål för omsorgsnämnden Den 14 april 2010 antog kommunstyrelsen en folkhälsoplan för Tanums kommun. Varje nämnd har fått i uppdrag att ta fram folkhälsomål utifrån sin verksamhet. Omsorgsnämnden ska redovisa uppföljning av målen i sitt bokslut. att anta föreliggande förslag till folkhälsomål.

11 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 11(18) On On Risk och sannolikhetsanalys, införande av LOV. Den gemensamma projektgruppen i norra Bohuslän har sammanställt en risk- och sannolikhetsanalys avseende risker vid införande av valfrihetssystem enligt LOV, lagen om valfrihet. Analysen utgår från följande perspektiv, brukarens, utförarnas, personal, kommunal ekonomi samt kommunal administration. att mottaga risk- och sannolikhetsanalysen för kännedom.

12 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 12(18) On On Redogörelse över personalärende på Östanvinds äldreboende Bullaren. Enligt omsorgsnämndens beslut 28 januari 2010 fick Östanvind förstärkning av personalresurser i form av 1,34 årsarbetare under tiden januari 2010 till och med juni 2010, detta på grund av ökat omsorgs- och vårdbehov. De tillförda resurserna fördelades på följande sätt, enheterna Gullvivan och Blåklinten 84% tjänst och Gläntan 50% tjänst. Det innebär att på Gullvivan/ Blåklinten finns två personal mellan kl 07:00 till 13:30 och mellan 16:30 till 21:00. Viss omorganisation av arbetsuppgifter har skett och det tillsammans med ökad bemanning har minskat stressen till viss del, vilket var syftet med förstärkningen. Behovet av förstärkning kvarstår tv. Vad gäller Gläntans demensboende har deras bemanning höjts med 50% tjänst. Det innebär att det dagligen är två personal mellan kl 07:00 till 21:00 och en dag per vecka är det tre personal, då börjar en person kl 08:00 och slutar 13:30. Den ökade bemanningen har till viss del minskat stressen men beroende på att det för tillfället bor nio personer på Gläntan med olika behov kan vissa dagar upplevas stressiga av personalen. Behovet av förstärkning kvarstår tv. Den förra begäran vad gäller utökning av grundbemanning på Gullvivan/ Blåklinten med 62% plus 62% tjänst och för Gläntan 80% tjänst tillsammans 2.04 årsarbetare kvarstår och visar det faktiska bemanningskravet. Då ingen förändring har skett i omsorgs- och vårdbehovet föreslås att ökningen av personalstaten med 1.34 årsarbetare får fortsätta. att förstärka personalstaten med 1,34 årsarbetare till och med samt att en återrapportering skall ske till omsorgsnämnden i november månad.

13 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 13(18) On On Redogörelse över personalärende på Tärnegårdens äldreboende Grebbestad. Enligt omsorgsnämndens beslut 28 januari 2010 fick Tärnegården förstärkning av personalresurser i form av 0.50 årsarbetare under tiden januari 2010 till och med juni 2010 på grund av ökat omsorgs- och vårdbehov. Den tillförda personalresursen har använts på hela Tärnegården men placeringen har varit enhet Park där behovet har varit och är som allra störst. Vård och omsorgsbehovet hos de boende tenderar att öka på grund av försämrat hälsotillstånd, detta medför att behovet av personalförstärkning kvarstår. att förstärka personalstaten med 0,50 årsarbetare till och med samt att en återrapportering skall ske till omsorgsnämnden i november månad. Håkan Elg deltog ej i beslutet på grund av jäv.

14 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 14(18) On On Beläggningsstatistik april På kö till särskilt boende är det idag femton stycken. Tretton söker boende med fysisk inriktning och två med demens inriktning. Två fått erbjudande om särskilt boende, en tackat nej och en har tackat ja. Hittills i år har vi haft 20 betaldagar. att mottaga informationen för kännedom.

15 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 15(18) On 60 Information från kontaktpersonerna Eva-Lena Andersson rapporterar från träffar med personal i särskilda boenden samt personlig assistans. Eva-Lena rapporterar även från sitt besök på anhörigriksdagen. att mottaga informationen för kännedom.

16 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 16(18) On 61 Anmälan av delegationsbeslut Anmälan om delegationsbeslut: att efter anmälan lägga delegationsbesluten till handlingarna.

17 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 17(18) On 62 Anmälningsärenden Följande anmälningsärenden överlämnades till omsorgsnämnden: Protokoll samordningsförbundet :a Bohuslän Protokoll Tanums folkhälsoråd, Protokoll kammarrätten i Göteborg, mål nr Protokoll kommunala handikapprådet Protokoll kommunala pensionärsrådet att efter anmälan lägga informationen till handlingarna.

18 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 18(18) Tjänstgöringslista OMSORGSÄMDES SAMMATRÄDE amn ärvaro Omröstningar Ordinarie Ja ej Avs Ja ej Avs Ja ej Avs Roger Wallentin (C) Roger Jodensvi (C) Berit Karlsson (C) Bo Andersson (M) Agneta Fogelmark (M) Jan Karlsson (M) Berit Stjern (Fp) Bengt Widengård (S) Mats Lindström (S) Eva-Lott Andersson (S) Katarina Schewenius-Lundin (MVT) Ersättare Tjg Ej tjg Ja ej Avs Ja ej Avs Ja ej Avs Britt Limdal-Hansson (C) Diana Davidsson (C) Linda Hermansson (C) Lena Ahnblom (M) ina Jansson (M) Ingalill Olsson (M) Pernilla Berntsson (Fp) Helena Östlund (S) Lars Sällström (S) Jan Andersson (S) Håkan Elg (MVT) Summa

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 9:00-16:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 5 mars 2009, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 september 2009, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden 2009-06-25

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden 2009-06-25 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 25 juni 2009, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden 2008-05-29

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden 2008-05-29 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(13) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 29 maj 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 25 oktober 2007, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(13) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 mars 2011, klockan 9:00. Information om individ- och familjeomsorgen samt Liz Palm, forskningsenheten

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2007-04-26

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2007-04-26 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2012-12-13

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2012-12-13 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 13 december 2012, klockan 13:15. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-03-08

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-03-08 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 8 mars 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, tisdagen den 19 juni 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

25 27 återfinns i sekretessprotokollet 070222

25 27 återfinns i sekretessprotokollet 070222 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 februari 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-09-30

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-09-30 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 september 2010, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2010-03-04

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2010-03-04 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 4 mars 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 juni 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 20 januari 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 januari 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 februari 2011, klockan 9:00 Information om omsorgsförvaltningen och handikappomsorgen.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 maj 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 1 september 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, tisdagen den 21 juni 2011. Klockan 12:00 bjuds det på sill och potatis. Ordinarie sammanträde startar klockan

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden Sammanträdesrummet Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 oktober 2006, klockan

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden Sammanträdesrummet Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 oktober 2006, klockan TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 oktober 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-05-24

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-05-24 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Studiebesök på omsorgsförvaltningens verksamheter i Tanumshede. Samling på Hedegårdens parkering 09:45. Skall ni vara med och äta lunch (korvgryta ris/potatis,

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Fornsalen och Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 23 april 2009. 9:00-11:00 Målarbete med omsorgsnämnden i Fornsalen, vi startar med kaffe

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 15 december 2011, klockan 13:00. PS för er som anmält er till julbordet, är ni välkomna till

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-04-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-04-18 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 18 april 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 juni 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden återfinns i sekretessprotokollet

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden återfinns i sekretessprotokollet TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 augusti 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2009-10-29

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2009-10-29 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 29 oktober 2009, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 18 maj 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2008-10-01 Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 oktober 2008, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 mars 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Omsorgsnämnden 2013-06-27

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Omsorgsnämnden 2013-06-27 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 27 juni, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-05-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-05-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 16 maj 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 15 april 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 augusti 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) KOMMUSTYRELSE 2014-12-17 Dnr Ärende KS 2014/0091-321 291 Överklagande av Länsstyrelsens beslut 2014-12-01 om förordnande om utvidgat strandskydd i Tanums kommun, Länsstyrelsens

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 Dnr Ärende 2007.005-601 Bun 1 Val av arbetsutskott 2007-2010 2007.006-601 Bun 2 Val av verksamhetsfaddrar 2007-2010 2007.007-690 Bun

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2013-11-07

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2013-11-07 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 7 november 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 11 februari 2010, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 11 februari 2010, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 11 februari 2010, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Alf Jonasson Hälso- sjukvårdsnämnden Ingalill

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 6 mars 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Omsorgsnämnden Plats och tid: Tingvalls Eko, Bullaren, torsdagen den 9 december 2010, klockan 09:00.

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Omsorgsnämnden Plats och tid: Tingvalls Eko, Bullaren, torsdagen den 9 december 2010, klockan 09:00. TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(24) Plats och tid: Tingvalls Eko, Bullaren, torsdagen den 9 december 2010, klockan 09:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder. Dnr Ärenden

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-04-23 Dnr Ärende 2007.102-130 Bun 44 Reviderad verksamhetsplan 2007 Arbetsmarknadsenheten 2007.103-610 Bun 45 Kvalitetsredovisning 2006 46

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Omsorgsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 10 december 2009, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bo Andersson Omsorgsnämnden Maj-Lis Algiréne

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Omsorgsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Plats och tid: Klockan 12:00 är det rundvandring på Fjällbackaservice samt visning av nya seniorgymmet, 13:00 lunch på Fjällbackaservice till självkostnadspris. Ordinarie

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-04-27 Dnr Ärende 32 Information från Folkhälsorådet 33 Elev- och föräldraenkät 34 Information och diskussion om resurser och måluppfyllelse

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-05-06 2009.148-488 Ks 79 Framställan om stöd till Fiskeområde Bohuslän Justering(sign) TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(5) Plats och tid Kommunhuset, Tanumshede,

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2006-09-28. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00.

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2006-09-28. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00. TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(25) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 augusti 2010, klockan 13:00-15:30. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 8 november 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Torsdagen den 14 maj 2009, klockan 09:00 12:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Torsdagen den 14 maj 2009, klockan 09:00 12:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Torsdagen den 14 maj 2009, klockan 09:00 12:00 Plats: Närvarande: Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Sonja Klemensson, Grebbestads

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-12-16 2009.307-212 Ks 262 Ansökan från Tanumstrand att utbyggnaden av hotellet får finansieras och bedrivas enligt sale & leaseback-principen Justering(sign)

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 2 februari 2012, klockan 08:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-11 Dnr Ärende 1 Information 2011.002-600 Bun 2 Elektroniska utskick av kallelser och protokoll 2011.003-600 Bun 3 Val av arbetsutskott

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-06-18 Dnr Ärende 2007.125-745 Bun 60 Remiss Utsträckt serveringstid i Tanums kommun 2007.146-610 Bun 61 Inriktning för kvalitetsredovisning

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 september 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: Ärenden: 2013.0308-339 186 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2016-01-19, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 1 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 Dnr Ärende 59 Information från Ungdomsrådet 2011/0170-375 Bun 60 Ansökan från Tanums IF om bidrag till fotbollsmål på Hedevallen 2011/0073-375

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-08-26 2009.138-835 Ks 164 Samråd kring Förslag till förvaltningsplan för Västerhavets vattendistrikt Justering(sign) TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(5)

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2010.182-200 Tn 120. Driftupphandling 2011 Byggnader och installationer, Tanums kommun 2010.183-200 Tn 121. Driftupphandling

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Barn- och utbildningsnämnden 2010-01-12 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-02-16 Dnr Ärende 9 Information från Folkhälsorådet 10 Arbetsmarknadssituationen bland ungdomar 11

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-02-17, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2015/0120-339 33 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 Dnr Ärende 2007.074-606 Bun 85 Delårsredovisning Tertial 2 2007.042-607 Bun 86 Fyrbodals gymnasieskola Prislista 2008 2007.204-375

Läs mer

Budget och verksamhetsstyrning

Budget och verksamhetsstyrning ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr : Ärende Tid: Tisdag 2016-02-23, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 21 Godkännande av föredragningslistan att godkänna de utsända

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 Dnr Ärende 2007.067-376 Bun 70 Ansökan om ekonomiskt stöd till förening 2007.084-705 Bun 71 Arne Joelssons minnesfond 2007.172-600

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-11-20 Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 20 november 2008, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bengt

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2016-05-24, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 77 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00. Underskrifter: Sekreterare... /Michael Svensson/

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00. Underskrifter: Sekreterare... /Michael Svensson/ TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(28) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(28) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(28) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, måndagen den 22 januari 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 13 september 2010, klockan 13:00 16:00

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 13 september 2010, klockan 13:00 16:00 Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Måndagen den 13 september 2010, klockan 13:00 16:00 Plats: Närvarande: Övr. medverkande: Fjällbackaservice, Fjällbacka Lisbeth

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Eva-Lott Andersson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska Nämnden Anita Rylander

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 Dnr Ärende 2013/0113-601 Bun 30 Framtida organisation av förskoleverksamhet 2013/0099-600 Bun 31 Nämndsförslag 2013/0114-609 Bun 32

Läs mer

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård Tekniska nämnden 2010-10-08 1(8) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 137. Presentation av ny medarbetare 2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2008-06-26

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2008-06-26 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 juni 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

Tekniska nämnden (5)

Tekniska nämnden (5) TANUMS KOMMUN PROTOKOLL Tekniska nämnden 2015-11-19 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TN 2015/0354-314 128. Begäran om ställningstagande och förlängd tid av Exploateringsavtal mellan Tanums kommun

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (6)

Miljö- och byggnadsnämnden (6) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-10-18 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 279 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring Tillkommande

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2006-11-06

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2006-11-06 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) 98 Laga ordning KOMMUFULLMÄKTIGE 2006-11-06 99 Sammankallande i egenskap av ålderspresident 100 Länsstyrelsens protokoll från slutlig röstsammanräkning efter kommunfullmäktigevalet

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-01-26

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-01-26 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 1 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: - Ansökan från Marius

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-09-22 1(6)

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-09-22 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2009-09-22 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 228 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-06-02 Dnr Ärende 44 Information från Folkhälsorådet 2009.056-606 Bun 45 Skydds/arbetskläder 2009.110-600 Bun 46 Snabbstöd till föreningar

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-08-18, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2015/0120-339 165 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 202 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändringar:

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-10-13

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-10-13 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-10-13 Dnr Ärende 79 Information från Folkhälsorådet 2009.094-606 Bun 80 Delårsbokslut 2009.215-607 Bun 81 Utbud Tanums gymnasieskola 2007.200-623

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-17 Dnr Ärende 95 Information från Folkhälsorådet 96 Delårsbokslut 2009.220-955 Bun 97 Kulturpriser och kulturstipendium 2009.243-380 Bun

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 135 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändringar:

Läs mer

Tekniska nämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2011-01-20 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 2010.0363-563 Tn 1. Renhållningstaxa för bostäder och verksamheter med hushållsliknande avfall från och med 1 januari 2011 och taxa för

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-05-19 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-05-19 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 144. Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande ärende Ansökan från Tore Melin,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2007-12-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2007-12-17 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(23) KOMMUFULLMÄKTIGE 2007-12-17 118. Laga ordning 119. Svar på medborgarförslag om möjligheter till kommunal biltvätt 120. Förvaltningsavtal mellan Tanums kommun och Tanums Hamn

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Barn- och utbildningsnämnden 2010-06-01 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-01 Dnr Ärende 2010.131-380 Bun 39 Tanums kommuns behov av tillgång till digital utrustning för

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-05-31 Dnr Ärende 2007.185-376 Bun 46 Information Hedevallen 2010.006-364 Bun 47 Ansökan från Grebbestad Bowls Club och Svenska Bowlsförbundet

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2008-05-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden 2008-05-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 127 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: Förhandsbesked för bostadshus, Richard

Läs mer

2007.1088-339 184 Konst i offentlig miljö ett Fyrbodalprojekt Förvaltningschef Ann-Carin Andersson informerade

2007.1088-339 184 Konst i offentlig miljö ett Fyrbodalprojekt Förvaltningschef Ann-Carin Andersson informerade ÄRENDEFÖRTECKNING: 182 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: Avloppsanläggning för Tanums-Ejgde 2.40 Tillkommande

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-04-26 Dnr Ärende 34 Information från Folkhälsorådet 2010.201-606 Bun 35 Digitala läromedel 2011.086-600 Bun 36 Nämndspecifik politikerutbildning

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-29 Dnr Ärende 2008.081-784 33Ansökan om lönebidrag KKV-B 2008.081-784 34Ansökan om lönebidrag Hamburgsunds IF 2008.053-376 35Ansökan om

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 268 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan. 2012.0128-339 269

Läs mer