TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Omsorgsnämnden 2013-06-27"

Transkript

1 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 27 juni, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder. Dnr Ärenden 2013/ Omsorgsnämndens budgetuppföljning januari-maj / Uppföljning av delårsbokslut / Information om budget / Redovisning av kostnader för övertid och fyllnadstid samt vikariekostnader / Framtida användning av det så kallade annexet, Kalkåslidens särskilda boende. 2013/ Program till översiktsplan 2030, dnr 2012/ KS. 2013/ Handlingsplan för demensvård / Information om ungdomsboendet Vinbäcks samverkan med Strömstads kommun. 2005/ Kompletterande beslutsrätt i samband med omedelbart omhändertagande enligt 6 LVU. 2005/ Kompletterande beslutsrätt i samband med omedelbart omhändertagande enligt 13 LVM. 2005/ Delegering av beslutanderätt att teckna bostadskontrakt i samband med utslussning av ensamkommande ungdomar från utlandet. 2005/ Delegering av beslutanderätt i samband med mottagande av nyanlända invandrare. 2013/ Information om riktade insatser inom området psykisk ohälsa / Överenskommelse om platser för ungdomar med särskilt behov av sommarpraktik. 2013/ Överenskommelse om platser för arbetsträning för personer som beviljats bistånd i form av sysselsättning. 2013/ Överenskommelse om platser för arbetsträning för personer med försörjningsstöd. 2013/ Inköp av videokonferensutrustning. 2013/ Beläggning/väntelista - maj månad på särskilda boende inom äldreomsorgen. 86 Möteshuset. 87 Ungdomsrådet. 88 Information från kontaktpersonerna. 89 Anmälan av delegationsbeslut. 90 Anmälningsärenden.

2 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 2(27) Plats och tid Bullarensalen, Kommunhuset Tanumshede, torsdagen den 27 juni 2013, klockan 13:00. ande Enligt bifogad närvaroförteckning Övriga deltagande Maj Lätto Karlsson, förvaltningschef Sirene Johansson, avdelningschef, Bo Hedström, avdelningschef, 68-71, Agneta Kullberg, kostchef, Hilde Sletten, områdeschef HSV, Eva LaVoie, ekonom, Martina Lind, 74 Lena Olsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska, 74, 85 Mette Jansson, arbetsmarknadschef, Lena Hansson, enhetschef IFO, 86 Utses att justera Evalott Andersson Underskrifter Sekreterare /Michael Svensson/ Ordförande... /Roger Wallentin/ Justerare... /Evalott Andersson/ BEVIS OM ANSLAG Omsorgsnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på omsorgskontoret, Tanumshede Underskrift... Michael Svensson

3 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 3(27) On / On Omsorgsnämndens budgetuppföljning januari-maj Belopp i tkr Intäkter Kostnader Kapitalkostnad Verksamhetsresultat Finansiella poster Resultat Kommunbidrag Förändring eget kapital Personalkostnader interndebitering av hemtjänst inklusive matdistribution 14,2 mkr och 13,8 mkr Budgetram 2013 (tkr) Redovisat , Prognos Administration & nämnd + MAS Mottagning- och utredningsenhet Funktionshinder Hälso- och sjukvård Äldreomsorg Kostenhet Summa Budgetram 2013 (tkr) Redovisat , Prognos Adm., MoU adm. & nämnd,mas, Flyktingverksamhet IFO Handikappomsorg Äldreomsorg Kostenhet Summa Prognos: tkr (underskott) -forts

4 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 4(27) -forts On / On Operiodicerat verksamhetsresultat (kr) Summa externa periodiceringar kostnadsökning Periodiceringsposter Flyktingverksamhet Övriga poster netto intäktsminskning kostnadsökning att mottaga informationen för kännedom. _

5 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 5(27) On / On Uppföljning av delårsbokslut 1. Åtterrapportering gällande uppdrag att arbeta fram åtgärder för att få budget i balans till omsorgsnämndens sammanträde i juni. att förvaltningen får i uppdrag att fortsätta arbetet med framtagna åtgärder för att få budget i balans samt att förvaltningen får i uppdrag att utreda effektiviteten med schemaläggningssystemet Time Care, till omsorgsnämndens sammanträde i augusti 2013.

6 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 6(27) On / On Information om budget Förvaltningschef Maj Lätto-Karlsson informerar om förutsättningar gällande budget att mottaga informationen för kännedom.

7 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 7(27) On / On Redovisning av kostnader för övertid och fyllnadstid samt vikariekostnader Redovisning omfattar kostnader för övertid och fyllnadstid samt vikariekostnader från den interna bemanningen under år 2012 jämfört med att mottaga informationen för kännedom.

8 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 8(27) On / On Framtida användning av det så kallade annexet, Kalkåslidens särskilda boende. Det så kallade annexet till Kalkåslidens särskilda boende innehåller tre lägenheter samt en garagelänga med tre garage samt ett utrymme för oljetank/förråd. Annexet ligger inom fastigheten Kville 3:19 som ägs av Tanums kommun. Omsorgsnämnden beslutade att minska antalet boendeplatser på Kalkåslidens särskilda boende från 20 till 17 platser. Minskningen sker i det så kallade annexet, lediga platser kommer därefter att erbjudas i huvudbygganden. Annexet ingick fram till och med i det särskilda boendet. Från och med årsskiftet finns inga hyresgäster kvar i annexets lägenheter. En intern utredning har gjorts under våren för att klargöra om annexet verksamhetsmässigt kan avskiljas från det särskilda boendet. Under utredningen har dialog förts med samhällsbyggnadsförvaltningen. Utredningen visar att annexet inte längre behövs för verksamheten. En bedömning har gjorts att lägenheterna inte är lämpliga att använda som en del av det särskilda boendet även om det åter skulle finnas behov av fler platser i framtiden. Möjlighet finns att ordna ersättning för nuvarande användning för tre av garagen och att, om det behövs, lösa fortsatt användning av oljetank och kulvert genom avtal. att avsluta användandet av det så kallade annexet till Kalkåslidens särskilda boende så snart ersättningslokaler/ytor för tre av garagen ordnats, att därefter överlämna ärendet för fortsatt handläggning till samhällsbyggnadsförvaltningen samt att i samråd med samhällsbyggnadsförvaltningen avsluta det interna hyreskontraktet snarast möjligt.

9 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 9(27) On / On Program till översiktsplan 2030, dnr 2012/ KS. Kommunstyrelsen har skickat ut ett programförslag till översiktsplan Möjlighet finns att lämna skriftliga synpunkter senast den 2 augusti Programförslaget är ett led i den planeringsprocess som ska mynna ut i utställning och antagande av en ny översiktplan under De samhällsbyggnadsmål som presenteras i programförslaget är väl i linje med kommunens mål om att hela kommunen ska utvecklas på ett sätt som är långsiktigt hållbart och som stärker Tanums identitet Av de 25 samhällsbyggnadsmålen är punkt 5 Boende särskilt viktig ur omsorgsnämndens perspektiv. Enligt kommunens befolkningsprognoser kommer antalet äldre personer över 80 år att vara oförändrat på dagens nivå fram till år Från år 2016 till 2030 sker en drastisk ökning med ca 50%, vilket motsvarar ca 460 personer. Det ökande antalet äldre ställer stora krav på ett varierat utbud av boendetyper. att i det fortsatt arbetet med översiktsplanen särskilt beakta det ökande antalet äldre. Ökningen ställer under planeringsperioden stora krav på ett varierat utbud av boendetyper.

10 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 10(27) On / On Handlingsplan för demensvård Utifrån de Nationella riktlinjerna för demensvård har vi arbetat fram en handlingsplan för demensvård. I handlingsplanen presenteras åtgärder som skall se till att personer med demenssjukdom och deras anhöriga får möjlighet att leva ett så aktivt och meningsfullt liv som möjligt. Att erbjuda anpassade aktiviteter för personen med demenssjukdom så att det kan möjliggöra kvarboende i hemmet och även ge stöd till anhöriga. Införa BPSD (Beteendemässiga och psykiska symptom vid demens) registret, som är ett Nationellt kvalitetsregister. Syftet med BPSD registret är att minska oro, aggressivitet mm. med systematiska vårdåtgärder. Personalen skall ha god kunskap om demenssjukdomar och bemötande samt ha en tydlig vård filosofi att arbeta efter det vill säga den Palliativa vård filosofin. att anta Handlingsplanen för demensvården , att besluta om att teckna avtal om anslutande till BPSD registret, att implementera BPSD registret till en kostnad av kronor, att öka kunskapen hos personalen på särskilda boende för demenssjuka genom att fortsätta arbetet med Palliativa vård filosofin till en kostnad av kronor samt att genomföra en intern utbildning om demenssjukdomar för personal på särskilt boende till en kostnad av kronor.

11 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 11(27) On / On Information om ungdomsboendet Vinbäcks samverkan med Strömstads kommun. Avdelningschef Bo Hedström och enhetschef Helen Jönsson redogör på arbetsutskottets sammanträde hur ungdomsboendets samverkan med Strömstads kommun framlöper. Strömstads kommun har framfört önskemål om en tillfällig förlängning av samverkan efter kring några av de Strömstadsungdomar som redan bor på Vinbäck. att kvarstå vid sitt beslut om att samverkan med Strömstads kommun upphör , med möjlighet att pröva överflyttning enligt 2:a kap 10 SoL för de tre ungdomar som redan bor på ungdomsboendet Vinbäck.

12 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 12(27) On / On Kompletterande beslutsrätt i samband med omedelbart omhändertagande enligt 6 LVU. Enligt 6 LVU andra stycket får omsorgsnämndens ordförande eller vid förhinder, vice eller andre vice ordförande besluta om omedelbart omhändertagande om omsorgsnämndens beslut inte kan avvaktas. Nämnden har även möjlighet att förordna ytterligare ledamöter att besluta enligt 6 LVU i nämndens ställe. att utöver ordföranden, vice ordförande och andre vice ordförande, förordna Berit Stjern att i nämndens ställe besluta enligt 6 2 st LVU.

13 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 13(27) On / On Kompletterande beslutsrätt i samband med omedelbart omhändertagande enligt 13 LVM. Enligt 13 LVM andra stycket får omsorgsnämndens ordförande eller vid förhinder, vice eller andre vice ordförande besluta om omedelbart omhändertagande om omsorgsnämndens beslut inte kan avvaktas. Nämnden har även möjlighet att förordna ytterligare ledamöter att besluta enligt 13 LVM i nämndens ställe. att utöver ordföranden, vice ordförande och andre vice ordförande, förordna Berit Stjern att i nämndens ställe besluta enligt 13 2 st LVM.

14 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 14(27) On / On Delegering av beslutanderätt att teckna bostadskontrakt i samband med utslussning av ensamkommande ungdomar från utlandet. Tanums kommun har ett avtal med Migrationsverket att ta emot ensamkommande ungdomar som fått permanent uppehållstillstånd. Ungdomarna kommer i första hand till ungdomsboendet Vinbäck. Efter en tids boende där har de möjlighet att bo själva i en bostad som boendet tillhandahåller. Denna utslussningsbostad är en del av ungdomsboendets verksamhet och ingår därför i kommunens avtal om platser. Enligt 6 kap 33 Kommunallagen (KL) får en nämnd uppdra åt en anställd hos kommunen att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende. att enligt 6 kap 33 KL till enhetschef eller avdelningschef inom mottagningsoch utredningsavdelningen delegera beslutanderätten att i nämndens ställe teckna erforderliga bostadskontrakt i samband med att ungdomar från boendet Vinbäck erbjuds eget boende.

15 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 15(27) On / On Delegering av beslutanderätt i samband med mottagande av nyanlända invandrare. Omsorgsnämnden samverkar bland annat med arbetsförmedlingen i samband med mottagande av nyanlända invandrare enligt Lag (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare. Det ankommer på nämnden bland annat att ordna bostad åt nyanlända invandrare. Oftast finns krav från aktuell fastighetsägare att omsorgsnämnden initialt hyr bostaden i första hand och hyr ut till invandraren i andra hand. Enligt 6 kap 33 Kommunallagen (KL) får en nämnd uppdra åt en anställd hos kommunen att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende. att enligt 6 kap 33 KL till enhetschef eller avdelningschef inom mottagningsoch utredningsavdelningen delegera beslutanderätten att i nämndens ställe teckna erforderliga bostadskontrakt i samband med mottagande av nyanlända invandrare.

16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 16(27) On / On Information om riktade insatser inom området psykisk ohälsa Sveriges kommuner och landsting, SKL, har tecknat en överenskommelse med regeringen kallad stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa Som en följd av denna överenskommelse planerar Strömstads och Tanums kommuner att samverka kring de insatser överenskommelsen innebär. Överenskommelsen omfattar två målgrupper; barn och unga 0-25 år samt personer med svår psykiatrisk problematik. Inom ramen för framtagna lokala samverkansdokument ska kommunerna bland annat arbeta med uppföljning och utveckling av så kallad samordnad individuell plan. Vidare ska en kartläggning av personer med psykisk ohälsa göras och kommunerna ska även tillhandahålla webbaserad information där det beskrivs var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer kan vända sig för att få vård och stöd. Strömstads och Tanums kommuner planerar att gemensam anställa en psykiatrisamordnare som får i uppgift att arbeta med de insatser som beskrivs ovan. Finansieringen av tjänsten sker genom de projektmedel som Tanums kommun beviljas i samband med genomförandet av de riktade insatserna. att ställa sig bakom planeringen gällande riktade insatser inom området psykisk ohälsa 2013.

17 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 17(27) On / On Överenskommelse om platser för ungdomar med särskilt behov av sommarpraktik. Arbetsmarknadschef Mette Jansson har tillsammans med enhetschef Helen Jönsson utarbetat en överenskommelse mellan arbetsmarknadsenheten och mottagnings- och utredningsavdelningen för ungdomar med särskilt behov av sommarpraktik. Övereskommelsen föreslås gälla från och med att godkänna överenskommelsen.

18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 18(27) On / On Överenskommelse om platser för arbetsträning för personer som beviljats bistånd i form av sysselsättning. Arbetsmarknadschef Mette Jansson har utarbetat en överenskommelse mellan arbetsmarknadsenheten och mottagnings- och utredningsavdelningen gällande platser för arbetsträning för personer som beviljats bistånd i form av sysselsättning. Överenskommelsen föreslås gälla från och med Arbetsutskottet beslutade , 50 att föreslå omsorgsnämnden att godkänna överenskommelsen. att godkänna överenskommelsen.

19 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 19(27) On / On Överenskommelse om platser för arbetsträning för personer med försörjningsstöd. Arbetsmarknadschef Mette Jansson har utarbetat en överenskommelse mellan arbetsmarknadsenheten och mottagnings- och utredningsavdelningen gällande platser för arbetsträning för personer som uppbär försörjningsstöd. Överenskommelsen föreslås gälla från och med Arbetsutskottet beslutade , 51 att föreslå omsorgsnämnden att godkänna överenskommelsen. att godkänna överenskommelsen.

20 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 20(27) On / On Inköp av videokonferensutrustning. Mottagnings- och utredningsavdelningens äldreomsorgshandläggare, samt förvaltningens vårdplaneringssjuksköterska, deltar ofta på vårdplaneringar i samband med utskrivning av patienter från sjukhus. I dag finns tekniska möjligheter att ha vårdplaneringen via videokonferensutrustning, vilket sparar mycket tid. Handläggarna har möjlighet att använda videoutrustningen i Bullarsalen i kommunhuset, men denna lokal är ofta upptagen, varför handläggarna i stor utsträckning ändå får åka till NÄL. Det finns därför behov av att införskaffa en egen videokonferensutrustning som placeras på Hedegården, där handläggarna har sina kontor. IT-avdelningen har upphandlat en flyttbar utrustning som kostar kr i inköp. Till detta kommer kr i monteringskostnad. Det finns inga investeringsmedel avsatta för ett sådant inköp, varför nämnden behöver anslå medel där kapitalkostnaden täcks inom mottagnings- och utredningsavdelningens driftbudget. att anslå kr i investeringsmedel för inköp av en videokonferensutrustning.

21 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 21(27) On / On Beläggning/väntelista - maj månad på särskilda boende inom äldreomsorgen. Tio personer fanns på väntelista den 31 maj. Fördelat på tre som väntar på plats till boende med somatiskt inriktning och sju som väntar på plats till boende för demens inriktning. Boende med inriktning somatik Av dessa kommer två att flytta in på boende för somatiskt sjuka i början av juni. En tackat nej till erbjuden, vill vänta på tur annat boende Boende med inriktning demens Tre personer bor på särskilt boende med somatisk inriktning, står på kö att byta till boende med demens inriktning. Fyra har inte ännu fått något erbjudande om boende. Lediga lägenheter 31 maj fanns två lediga lägenheter med inriktning mot somatiskt sjuka. Ingen har väntat mer än tre månader utan erbjudande om plats på särskilt boende. att mottaga informationen för kännedom.

22 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 22(27) On 86 Möteshuset. Enhetschef Lena Hansson informerar om verksamheterna som bedrivs i Möteshuset. att mottaga informationen för kännedom.

23 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 23(27) On 87 Ungdomsrådet. Maj Lätto-Karlsson och Roger Wallentin informerar från ungdomsrådets sammanträde att mottaga informationen för kännedom.

24 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 24(27) On 88 Information från kontaktpersonerna. Roland Isaksson rapporterar från träff med personalen på Hedegården 2. Kerstin Fransson rapporterar från träff med personalen på Höjden. Bo Andersson rapporterar från träff med personalen på Östanvind. Roger Wallentin rapporterar från träff med personalen på hemtjänsten i Grebbestad. att mottaga informationen för kännedom.

25 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 25(27) On 89 Anmälan av delegationsbeslut. Anmälan om delegationsbeslut: att efter anmälan lägga delegationsbesluten till handlingarna.

26 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 26(27) On 90 Anmälningsärenden. Följande anmälningsärenden överlämnades till omsorgsnämnden: Protokoll samordningsförbundet n:a Bohuslän Protokoll samordningsförbundet n:a Bohuslän att efter anmälan lägga informationen till handlingarna.

27 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 27(27) Tjänstgöringslista OMSORGSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE Namn Närvaro Omröstningar Ordinarie Roger Wallentin (C) Berit Karlsson (C) N Kerstin Fransson (C) Bo Andersson (M) Roland Isaksson (M) Inga-Lill Olsson (M) Berit Stjern (Fp) N 68-74, Ann-Helen Danielsson (Fp) Eva-Lott Andersson (S) Helena Östlund (S) Håkan Elg (MVT) N N N N N N N J a Nej Av s Ja Ne j Av s Ja N e j A v s Ersättare Tjg Ej tjg N 75- Christian Aronsson (C) 90 N J a Nej Av s Ja Ne j Avs Ja N e j A v s Diana Davidsson (C) Astrid Helgesson (C) N N Jan Karlsson (M) Theresia Nilsson (M) Lennart Larson (M) Benny Svensson (Fp) Pernilla Berntsson (Fp) Göran Sigroth (S) N N 75-80, N Niklas Berglund (S) Per Danielsson (MVT) N Summa

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-04-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-04-18 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 18 april 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden 2009-06-25

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden 2009-06-25 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 25 juni 2009, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2007-04-26

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2007-04-26 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2012-12-13

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2012-12-13 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 13 december 2012, klockan 13:15. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00. Underskrifter: Sekreterare... /Michael Svensson/

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00. Underskrifter: Sekreterare... /Michael Svensson/ TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-03-08

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-03-08 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 8 mars 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 9:00-16:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 juni 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Eva-Lott Andersson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska Nämnden Anita Rylander

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(13) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 mars 2011, klockan 9:00. Information om individ- och familjeomsorgen samt Liz Palm, forskningsenheten

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 5 mars 2009, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-05-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-05-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 16 maj 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2006-09-28. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00.

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2006-09-28. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00. TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 Dnr Ärende 59 Information från Ungdomsrådet 2011/0170-375 Bun 60 Ansökan från Tanums IF om bidrag till fotbollsmål på Hedevallen 2011/0073-375

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-05-24

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-05-24 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Studiebesök på omsorgsförvaltningens verksamheter i Tanumshede. Samling på Hedegårdens parkering 09:45. Skall ni vara med och äta lunch (korvgryta ris/potatis,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 Dnr Ärende 2007.074-606 Bun 85 Delårsredovisning Tertial 2 2007.042-607 Bun 86 Fyrbodals gymnasieskola Prislista 2008 2007.204-375

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 september 2009, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 Dnr Ärende 2007.067-376 Bun 70 Ansökan om ekonomiskt stöd till förening 2007.084-705 Bun 71 Arne Joelssons minnesfond 2007.172-600

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 20 januari 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-09-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-09-18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 18 september 2008, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Roland Isaksson

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2013-11-07

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2013-11-07 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 7 november 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-05-20

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-05-20 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 20 maj 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 Dnr Ärende 2013/0113-601 Bun 30 Framtida organisation av förskoleverksamhet 2013/0099-600 Bun 31 Nämndsförslag 2013/0114-609 Bun 32

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 februari 2011, klockan 9:00 Information om omsorgsförvaltningen och handikappomsorgen.

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bo Andersson Omsorgsnämnden Maj-Lis Algiréne

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2012-09-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2012-09-18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 241 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande ärenden: Tanums-Röd 1:2

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 25 oktober 2007, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07 1 (17) Paragrafer 59-75 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.00-21.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair(m), ordförande Janeth Nilsson-Norén

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-09-30

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-09-30 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 september 2010, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2008-05-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden 2008-05-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 127 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: Förhandsbesked för bostadshus, Richard

Läs mer

Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Se bifogad närvarolist sidan 2. Elving Claesson.

Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Se bifogad närvarolist sidan 2. Elving Claesson. Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Närvarande ersättare Övriga

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 1 september 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-01-26

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-01-26 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 1 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: - Ansökan från Marius

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden 2008-05-29

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden 2008-05-29 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(13) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 29 maj 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2013-11-14

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2013-11-14 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 3 oktober 2013, klockan 9:00-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bo Andersson Omsorgsnämnden Lennart Larson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) KOMMUSTYRELSE 2014-12-17 Dnr Ärende KS 2014/0091-321 291 Överklagande av Länsstyrelsens beslut 2014-12-01 om förordnande om utvidgat strandskydd i Tanums kommun, Länsstyrelsens

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, tisdagen den 21 juni 2011. Klockan 12:00 bjuds det på sill och potatis. Ordinarie sammanträde startar klockan

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 15 december 2011, klockan 13:00. PS för er som anmält er till julbordet, är ni välkomna till

Läs mer

2007.1088-339 184 Konst i offentlig miljö ett Fyrbodalprojekt Förvaltningschef Ann-Carin Andersson informerade

2007.1088-339 184 Konst i offentlig miljö ett Fyrbodalprojekt Förvaltningschef Ann-Carin Andersson informerade ÄRENDEFÖRTECKNING: 182 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: Avloppsanläggning för Tanums-Ejgde 2.40 Tillkommande

Läs mer

Utskottet för omsorg 2013-10-15. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 3 2013-10-15 8:30-12.35

Utskottet för omsorg 2013-10-15. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 3 2013-10-15 8:30-12.35 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 3 2013-10-15 8:30-12.35 Beslutande Anders Wingård (Fpo) tjänstg. ers Johan Stein (C) Eva Skoglund (S) tjänstg. ers. för Lotta Husberg (S) Bertil Olsson (S) för

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.10 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Renée Solstad (S) Jan Karlsson

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2008-12-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2008-12-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 367 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: - Remiss från Lantmäteriet,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2007-11-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden 2007-11-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: ÄRENDEFÖRTECKNING: 305 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: Förhandsbesked för bostadshus, Bo Berggren, Hamburgsund,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, tisdagen den 19 juni 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-09-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-09-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2014-09-16, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2014/0042-339 191 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 september 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 8 november 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 maj 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman 1(24) Plats och tid Politikern, stadshuset kl 08.00-15.00 Beslutande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Vivan Åkerlund (S) Mikael Ölmebäck (S) Håkan Eleblad (S) tjg ersättare för Anne-Lie Bygdén

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2010-05-18 1(6)

Miljö- och byggnadsnämnden 2010-05-18 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-05-18 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2010.0894-339 146 Parentation 147 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring:

Läs mer

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers 1( 12) Plats och tid, Socialkontoret, Hagfors, kl 09:00-10.15 ande Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Birgitta Pettersson (C), Kjell-Åke Johansson (KD), Anders Hallgren (S)

Ej tjänstgörande ersättare: Birgitta Pettersson (C), Kjell-Åke Johansson (KD), Anders Hallgren (S) Socialnämnden 2013-04-22 1 Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.45 Beslutande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S) Siw Malmsten (FP) Barbro Lund (KD), deltog ej i beslutet O30 Agneta Leffler-Larsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-05-26 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-05-26 1 Socialnämnden 2015-05-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 63 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 64 Tertialrapport jan-april 2015 socialnämndens verksamheter

Läs mer

Socialnämnden 2015-01-21

Socialnämnden 2015-01-21 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunkansliet, 2015-01-21, 09:00-15:10 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Jan Larsson, S, 2 12, 15 Inger Karlsson, S Carolina Suikki, V

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-12-11 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-12-11 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Rodret Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Inger Johnsson (C) Jan Rohlén (S) Christian

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare. Ingrid Hammarlund, (m) Se i övrigt resp. Sammanträdet öppet för allmänheten. 0 närvarande.

Närvarande ej tjänstgörande ersättare. Ingrid Hammarlund, (m) Se i övrigt resp. Sammanträdet öppet för allmänheten. 0 närvarande. 1(18) Protokollet är rensat enl sekretesslagen och personuppgiftslagen Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdagen den 29 juni 2006, Klockan 13.00 15.30 Beslutande: Håkan Gusteus, (fp) ordf

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2010.182-200 Tn 120. Driftupphandling 2011 Byggnader och installationer, Tanums kommun 2010.183-200 Tn 121. Driftupphandling

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1 Socialnämnden 2012-01-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Gruppbostad

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN 2011-11-17

SOCIALNÄMNDEN 2011-11-17 K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-11-17 OBSERVERA DAG/DATUM! Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, socialkontoret Vallentuna Kallade tjänstemän Övriga kallade Inga-Lill Björklund, Socialchef Elin Rundqvist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

FN s barnkonvention har beaktats

FN s barnkonvention har beaktats Plats och tid Torsö, klockan 14-15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-03-02 1 Beslutande Lennart Daghed (fp) ordförande/vice ordförande Madeleine Biesert Salen (m) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Rune Eriksson

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Socialnämnden (1/16) Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-14.30 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Karin Nordén, (c) tjänstgörande ersättare Stig Selin, (s), 75, 77 Ann-Helen Konradsson,

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2007-12-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2007-12-17 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(23) KOMMUFULLMÄKTIGE 2007-12-17 118. Laga ordning 119. Svar på medborgarförslag om möjligheter till kommunal biltvätt 120. Förvaltningsavtal mellan Tanums kommun och Tanums Hamn

Läs mer

Tekniska nämnden 2006-10-26 1(7) 2006.239-543 Tn 158 Justering av va-taxan för 2007 avseende anslutningsavgifter

Tekniska nämnden 2006-10-26 1(7) 2006.239-543 Tn 158 Justering av va-taxan för 2007 avseende anslutningsavgifter Tekniska nämnden 2006-10-26 1(7) ÄREDEFÖRTECKIG: Dnr: : Ärenden: 2006.239-543 Tn 158 Justering av va-taxan för 2007 avseende anslutningsavgifter 2006.214-5623 Tn 159 Förslag till ändring av renhållningstaxa

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 Dnr Ärende 2007.005-601 Bun 1 Val av arbetsutskott 2007-2010 2007.006-601 Bun 2 Val av verksamhetsfaddrar 2007-2010 2007.007-690 Bun

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15. Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15. Närvarande ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15 Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Håkan Gusteus, (fp) ordf Inger Andersson (fp) Inga-Lill Thoren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

25 27 återfinns i sekretessprotokollet 070222

25 27 återfinns i sekretessprotokollet 070222 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 februari 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-01-25 Tid Kl. 08.30 10.15 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 11-20 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) vice

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Torsdagen den 16 februari 2012, kl. 08.30-15.00 Beslutande se bifogad närvarolista ajournering 08.40-08.45, 09.40-10.00, 12.00-13.00

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-03-19 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2009.04.29 1 Plats och tid Stora konferensrummet vårdcentralen kl 13.30-16.00 ande Övriga deltagande Justerare Thore Svenson (M) ordförande Håkan Svensson (M) Inger Hultén (M) Inger Olsson

Läs mer

Lokaler för asylsökande ensamkommande barn. KS 2014-479

Lokaler för asylsökande ensamkommande barn. KS 2014-479 34 Lokaler för asylsökande ensamkommande barn. KS 2014-479 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Kommunstyrelsen har möjlighet att köpa in fastigheter för att täcka behov av boende

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-01-17 1 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.45 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 2 februari 2012, klockan 08:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, 09.00-11.10 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 Beslutande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Jennie Wernäng (M) tjg ers Gun Simonsson (S) Maj-Britt

Läs mer

Protokoll. Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3

Protokoll. Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3 Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3 Närvarande ledamöter: Sigvard Sundkvist (KD) ordförande Ulf Södersten (M) 1:e vice ordförande Ylva Wessman

Läs mer

Tekniska nämnden (5)

Tekniska nämnden (5) TANUMS KOMMUN PROTOKOLL Tekniska nämnden 2015-11-19 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TN 2015/0354-314 128. Begäran om ställningstagande och förlängd tid av Exploateringsavtal mellan Tanums kommun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunfullmäktigesalen kl. 09:00 15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Leif Andersson (S), Roger Persson (S) Anna-Lena Carlsson (C), Elisabeth Johansson (C), tjänstgörande

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18)

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 28 maj 2009, kl. 16.00-18.20 Ajournering kl.17.10-17.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande

Läs mer

Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C)

Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-10.50 Beslutande Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Socialnämnden 2014-08-20 1(17)

Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 8.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-04-23 Dnr Ärende 2007.102-130 Bun 44 Reviderad verksamhetsplan 2007 Arbetsmarknadsenheten 2007.103-610 Bun 45 Kvalitetsredovisning 2006 46

Läs mer

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Boken kl 14.00 16.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Lövgren (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Läs mer