Informationsärenden. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan. Beslutande. Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Ersättare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Informationsärenden. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan. Beslutande. Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Ersättare"

Transkript

1 Protokoll 1 (7) Teknikutskottet LK/ Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Thomas Olsson (C) Erik Jansson (SIV) Åsa Johansson (S) ordförande vice ordförande ers för Aida Alvinius I tjänsten Särskilt inbjudna Justering Agnetha Jonsson, chef landstingsservice Lars Nilsson, chef landstingsfastigheter Susanne Jangentorp, sekreterare Curt Monfelt, miljöchef Dolly Linell, miljösamordnare Annika Lindgren, länschef kundservice Ulrika Adolfsson, enhetschef kundservice Centralsjukhuset Lotta Björkman, assistent Utsågs Mats Sandström att jämte ordföranden justera dagens protokoll 65 Dagordning och övriga frågor Dagordningen godkändes. Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Informationsärenden 66 Lägesrapport miljöpolitiska programmet Miljöchef Curt Monfelt redovisade kvarvarande mål i det miljöpolitiska programmet. Det som återstår är avfall, arbetsresor och godstransporter samt kemikalier. Inom landstingsfastigheter ska man se över hälsofrämjande och trivsamma inne- och utemiljöer. Avfall Mål i styrkort 2012: Måltal för minskning av avfallsmängd och ökning av andel till återvinning respektive energiutvinning skall tas fram under 2012.

2 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Förslag Effektmål: Den totala avfallsmängden från Landstinget i Värmland ska ha minskat med minst 5 procent senast utgången av år Jämförelseår är Processmål 1: Vid upphandling ska anbudsgivare kvantitera den avfallsmängd som respektive produkt ger upphov till. Avfallsmängden ska specificeras i, för landstinget, aktuella avfallsfraktioner samt om avfallet har sitt ursprung i emballage eller själva produkten. Två bedömningsnivåer ska tillämpas och poängsättas. 1. Totalmängd avfall som produkt respektive emballage genererar 2. Sammanlagd mängd återvinningsfraktioner Processmål 2: Allt organiskt avfall från respektive sjukhus ska senast år 2016 insamlas och användas för energiutvinning genom rötning. Det är också viktigt att se över beställningsrutiner i landstinget. Det pågående materialförsörjningsprojektet är en viktig del i det arbetet. Arbetsresor och godstransporter Mål i styrkort 2012: Nivå för effektmål avseende arbetsresor och godstransporter för tiden fram till 2016 fastställs under För godstransporter gäller att hitta effektiva instrument, främst vid upphandling, som bidrar till minskad miljöbelastning. Förslag Effektmål arbetsresor: Klimatpåverkan från arbetsresor ska ha minskat med 10 procent senast utgången av år Som jämförselse ska nyttjas resultatet från resvaneundersökning som ägde rum våren Processmål: Fortsatta aktiviteter som rör information om samåkning, kollektivtrafik och cykling. Tjänsteresorna fortsätter att minska. Effektmål godstransporter: Klimatpåverkan från godstransporter från landstingets upphandlade centrala varuförsörjning ska ha minskat med minst 10 procent senast utgången av Processmål: Preciserade krav vid upphandling samt årlig uppföljning. Kemikalier Mål i styrkort 2012: Inventering av kemikalier påbörjas och en utfasningslista tas fram. Förslag Effektmål: Utfasningslista Processmål: Fortlöpande uppdatering av listan med anledning av exempelvis förändringar i lagstiftning eller Kemikalieinspektionens PRIO-lista.

3 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Även förändringar inom den egna verksamheten som innebär att nya ämnen tillkommer eller tas bort kan vara anledning för en uppdatering. Kemikalieregistrering Miljösamordnare Dolly Linell presenterade sig. Dolly är tjänstledig från patologen för att arbeta som miljösamordnare med uppdrag att införa ett kemikaliehanteringssystem. Arbetet har påbörjats med en omvärldsanalys för att se hur man hanterar detta i andra landsting. Målet är att ta fram en utfasningslista på de kemikalier som man vill ta bort. Det gäller framförallt cancerogena, mutagena, hormonstörande och reproduktionsstörande kemikalier. Hormonstörande och reproduktionsstörande kemikaler vill man ta bort av försiktighetsskäl. Man ser inte vilka effekter det har nu men det kan visa sig vara skadligt i framtiden. En kemikalies hälsofarliga egenskaper motsvaras av en R-fras med ett nummer. Med hjälp av kemikalieregistreringssystemet kan man göra rapporter med valda R-fraser (som står för t ex cancerogent, mutagent o s v) och på så sätt få fram vilka kemiska produkter man har med denna märkning. Vissa kemikalier kanske inte är möjliga att direkt ersätta man får då titta på hur de används och hur man kan skydda sig på bästa sätt. Inom den nya EU-förordningen REACH, som styr kemikaliereglerna, finns det en kandidatlista som bland annat innehåller skadliga ämnen som kan krävas tillstånd för att använda. Landstinget i Värmland ingår i ett nationellt nätverk, nationella substitutionsgruppen, där man beslutat att försöka ta fram en gemensam nationell utfasningslista. Utfasningsämnen kommer att lämnas in för beslut, redovisas i TU och beslut i LS. Preliminär plan att listan ska vara klar om cirka ett år (Slutet av 2013). Listan omfattar både förbrukningsvaror och inventarier. Målsättningen för kommande år att få med alla målen i styrkortet. 67 Den röda tråden från landstingsplan till verksamhetsplan och handlingsplan Landstingsservice chef Agnetha Jonsson inledde med en redovisning av den övergripande processen från landstingsplan till verksamhetsplan och budget. Det övergripande arbetet görs i landstingsservice ledningsgrupp. Annika Lindgren länschef kundservice beskrev vidare om arbetet på verksamhetsnivå. Den plan som landstingsservice tagit fram bryts ner till kundservice nivå. Ulrika Adolfsson, enhetschef för kundservice på Centralsjukhuset börjar med att presentera målen på APT. Tydliga aktiviteter för kundservice arbetas fram gemensamt i verksamheten.

4 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Under 2012 har fokus varit aktiviteter kring kollektivtrafiken, sjukresor med nya avgifter och regler och marknadsföring av förändringar med nya sjukreselinjer ut till allmänheten. Det finns en helpdesk som man kan vända sig till med frågor om sjukresor. Tidtabeller finns på Värmlandstrafiks försäljningsställen och i informationsdiskarna på sjukhusen och på vårdcentralerna. På vissa mindre orter finns också nyhetsblad med information. Kundservice har också utvecklat arbetet kring e-tjänstekort bland annat genom hemsida på Livlinan hur man beställer e-tjänstekort. De nya betalterminalerna har införts. Idén om självbetjäningsterminaler har vuxit fram genom mätning av ledtider och översyn av kötider i receptionerna. Självbetjäningsterminaler har nyligen invigts och resultatet visar redan en minskning av kötid för patienten. De fysiska receptionerna kommer att se annorlunda ut efterhand. Det kommer att finnas mer tid för de som är i behov av hjälp. Kundservice vidarebefordrar även synpunkter från patienter till exempelvis patient- och medborgarservice, landstingsfastigheter, patientnämnden etcetera. Assistent Lotta Björkman, medarbetare inom kundservice, har deltagit i projekten ABBA och FRISK där bland annat införandet av självbetjäningsterminalerna har vuxit fram. Kundservice kommer att jobba mer framöver med att samordna tidsbokning med vården. Arbetet kring detta redovisas på teknikutskottet i januari. Hitta lösningar för kallelse och tidbokning kan vara framtida projekt. När jobbet med 2014 startas upp, uppföljningstillfällen tertial 2 och 3. LEAN Kundservice jobbar också med förbättringsarbete. Två gånger per år träffas medarbetarna från hela länet. Arbetsuppgifter ses över för att få ett flödesorienterat arbetssätt (LEAN). Kundservice på Centralsjukhuset har möten varje vecka. För att få in förbättringsarbetet i vardagen har man en tavla där medarbetarna får skriva upp vad de vill ta upp på mötet. Organisationskonsult Per Verme har varit ett stöd i att ta fram rutiner för verksamheten. 68 Invallningen vid Centralsjukhuset Landstingsfastigheters chef Lars Nilsson lämnade en lägesrapport om projektet invallningen vid Centralsjukhuset. I februari 2011 fattades beslut om invallning föra att klara höga vattennivåer i Klarälven. Det är ett projekt med många hinder men det går ändå framåt. Karlstads kommun och landstinget äger nästan all mark men det finns ett litet område som ägs av ett fastighetsbolag. En oberoende värdering och ett övertagande kommer att genomföras med det området.

5 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Det ska också göras en miljökonsekvensbeskrivning vilket tar cirka 1 1,5 år. Den tas inte upp till prövning innan man disponerar all mark som behövs. All utredning kring invallningen är klar. Vid Karl den 9:es bro finns så mycket föroreningar i marken att kommunen inte vill att invallningen ska omfatta den delen. Det är ett stort projekt att sanera vilket skulle innebära alltför stora kostnader. Gasverket har legat där tidigare. Den kommunala inriktningen har därför ändrats. Det blir ingen invallning och cykelbana mellan Rosenborgsgatan och Karl den 9:es bro. Den nya förslaget är att flytta över ekonomiska resurser för att säkra Sjömansgatan österut till Hammaröleden inklusive cykelbanor. De stora flöden som kan uppkomma i Klarälven beror på nederbördsmängden. För att lösa hela problemet görs en analys av hur man kan klara extremregn 1 gång på 1000 år. Ett nytt samverkansavtal skrivs fram preliminärt under januari februari. En formell statsbidragsansökan har ännu är inte lämnats in. Preliminär genomförandetid är beräknad (2012) Under året har en del åtgärder gjorts i hus 60 för att säkra mot stora vattenflöden. Lars Nilsson visade en bild på den nya planen för invallningen. Älvgatan kommer att höjas. Det kommer också att byggas flera underjordiska magasin, ledningar kommer att uppdeminisoneras och stora pumpgropar skapas som kan användas för att tömma alla ledningar när det är högt vatten i älven. 69 Den nya broanslutningen till Centralsjukhuset Lars Nilsson visade bilder från den nya bron som planeras. Ullebergsvägen får en förlängning med en bro. Ärendet är på väg i den kommunala beslutsprocessen. Under första kvartalet 2013 fattas beslut om trafikplan där beslut om broförbindelsen ingår. Medel för projektering och byggnation ska inordnas i kommunens budget Om allt går enligt plan beräknas beslut om byggnation av bron att fattas under 2015 och genomföras under Rapportering parkeringsfrågan vid Centralsjukhuset och Landstingshuset Centralsjukhuset Lars Nilsson rapporterade om en möjlig lösning för parkeringsfrågan vid Centralsjukhuset. Det har uppstått diverse olika problem kopplat till betalning med kort i parkeringsautomaterna. För att komma tillrätta med problemen har möjligheten till övergång till uppkoppling mot banker via LAN undersökts. Landstingsfastigheter har gjort en riskanalys tillsammans med IT vad som kan hända vid installation av nytt LAN. Resultatet visar att det inte finns några risker. Nätet byggs upp under januari och kommer att vara i drift i månadskiftet januari februari.

6 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Landstingshuset Vid landstinghuset finns motorvärmare för leasingbilar men inte för personalens privata bilar. Två tredjedelar av grusytan vid landstinghuset nyttjas som parkering av anställda. Resterande del kommer att upplåtas till byggnadsarbetare. Ärenden till landstingsstyrelsen 71 LK/120914, LK/ Ändrade lokallösningar för vårdcentrals- respektive sjukgymnastikverksamhet i Årjäng Landstingsstyrelsen beslöt LK/ att bevilja landstingsfastigheter tusen kronor i investeringsanslag för ombyggnad/anpassning och utrustning av lokaler på Järnvägsgatan 6 och Sveavägen 27 för vårdcentrals- respektive sjukgymnastikverksamhet samt att teckna 10 årigt hyresavtal avseende lokalerna på Sveavägen. Under sommaren 2012 har fastigheten Årjäng 4:79 (nuvarande lokalisering) bytt ägare. Den nya ägaren var mycket intresserad av att behålla vårdcentraloch sjukgymnastikverksamheterna på fastigheten och erbjöd landstinget att disponera erforderliga ytor på rimliga ekonomiska villkor. Ärendet beslutas i landstingsstyrelsen den 22 januari Övriga frågor Inbjudningar Det fanns inga aktuella inbjudningar. Information från seminarier Ordföranden informerade från Läkarstämman i Stockholm. Landstinget deltog för att rekrytera läkare till psykiatrin. Eva gjorde reklam för Värmland genom att dela ut broschyren om landstingets miljöarbete som tryckts upp tidigare och finns på vår hemsida. Det mesta var tänkvärt på läkarstämman. Ordföranden har också varit på ett seminarium Bankrupting Nature arrangerat av Hagainitiativet (företag med klimatansvar) och Nordea. Föreläsare var Andreas Wijkman, ordförande i Romklubben och Johan Rockström, chef för Stockholm Resilience Centre. Frågor som diskuterades Hur ser sambanden ut mellan finansmarknaden och naturens ekonomi samt Vad är finansmarknadens ansvar för ett hållbart samhälle. Att sätta pris på miljön ger nya och sunda affärsmöjligheter pratade Carl von Schants, chef för lantmännen energi, om. Seminariet kan tittas på i efterhand. Vid protokollet Susanne Jangentorp

7 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Justeras Eva Hallström Mats Sandström

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) ordförande Birgitta

Läs mer

Informationsärenden. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan. Beslutande. Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Ersättare

Informationsärenden. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan. Beslutande. Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Ersättare Protokoll 1 (5) Teknikutskottet 2013-08-13 LK/130062 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund

Läs mer

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP)

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-30 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Åsa Johansson

Läs mer

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-11-11 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) vice ordförande Patrik Fornander (M) Olof

Läs mer

Beredning av ärenden till landstingsstyrelsen

Beredning av ärenden till landstingsstyrelsen Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Susanne Jangentorp 2012-08-28 LK/120094 Plats Vårdcentralen i Kristinehamn, sammanträdesrum Hallonet Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP), ordförande Birgitta Kringlund

Läs mer

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M)

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Birgitta Wessmark (SIV) ers för Olof

Läs mer

Sekretariatet 2015-09-08 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande

Sekretariatet 2015-09-08 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-09-08 LK/150028 Plats Landstingshuset, Nordstjärnan Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) vice ordförande Patrik Fornander (M) Olof

Läs mer

Informations- och planeringsärenden

Informations- och planeringsärenden Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2013-03-05 LK/130062 Plats Beslutande Ersättare I tjänsten Särskilt inbjudna Justering Landstingshuset, sammanträdesrum Rigel Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström

Läs mer

Birgitta Wessmark (SIV)

Birgitta Wessmark (SIV) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet Sekretariatet Susanne Jangentorp 2015-01-14 LK/150028 Plats Landstingshuset, Nordstjärnan Beslutande Eva Hallström, ordförande 3 7 Per Gruvberger, vice ordförande, ordförande

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C

Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C PROTOKOLL 1 (8) TEKNIKUTSKOTTET Plats Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Aina Wåhlund (S) Åsa Johansson (S) ers för Aida

Läs mer

Sekretariatet 2015-05-20 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) Patrik Fornander (M) Olof Olsson (KD) Aina Wåhlund (S)

Sekretariatet 2015-05-20 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) Patrik Fornander (M) Olof Olsson (KD) Aina Wåhlund (S) Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-05-20 LK/150028 Plats Landstingshuset, Sirius Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) Patrik Fornander (M) Olof Olsson (KD) Aina Wåhlund

Läs mer

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

Agneta Jonsson, chef landstingsservice Lars Nilsson, chef landstingsfastigheter Susanne Jangentorp, sekreterare

Agneta Jonsson, chef landstingsservice Lars Nilsson, chef landstingsfastigheter Susanne Jangentorp, sekreterare Protokoll 1 (7) Teknikutskottet 2013-12-03 LK/130062 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Karin Andersson (M) Mats Sandström (S) vice ordförande Birgitta Kringlund

Läs mer

Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S)

Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-11-05 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Aina Wåhlund

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrum Ymer

Landstingshuset, sammanträdesrum Ymer PROTOKOLL 1 (7) TEKNIKUTSKOTTET Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Ymer Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Thomas Olsson

Läs mer

Miljöpolitiskt program 2012-2016

Miljöpolitiskt program 2012-2016 LK/111831 Miljöpolitiskt program 2012-2016 Vi fortsätter Landstinget i Värmland har under flera decennier prioriterat miljöarbetet. Målsättningen i det senaste miljöpolitiska programmet, halvering av klimatavtrycket,

Läs mer

Miljöprogram , Region Gävleborg

Miljöprogram , Region Gävleborg Information Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Dokument ID: 07-182749 Fastställandedatum: 2016-03-16 Upprättare: Marie Helene M Molander Giltigt t.o.m.: 2017-03-16 Fastställare: Susanna Andersson Miljöprogram

Läs mer

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad PROTOKOLL 1 (5) Hjälpmedelsnämnden i Värmland Plats Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad Beslutande landstinget, Annétthe Zettergren (M) ordförande landstinget, Mona Smedman (C) landstinget, Monica Iversen

Läs mer

Agnetha Jonsson, chef Landstingsservice Annette Andersson, chef Landstingsfastigheter Mikael Borén, IT-chef Susanne Jangentorp, sekreterare

Agnetha Jonsson, chef Landstingsservice Annette Andersson, chef Landstingsfastigheter Mikael Borén, IT-chef Susanne Jangentorp, sekreterare Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-12-02 LK/140109 Plats Beslutande Ersättare Landstingshuset, grupprum B1 Eva Hallström (MP) Per Gruvberger (S) Patrik Fornander (M) Olof Olsson (KD) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

TEKNIKUTSKOTTET 2011-02-09 LK/110028. Universitetssjukhuset i Örebro

TEKNIKUTSKOTTET 2011-02-09 LK/110028. Universitetssjukhuset i Örebro PROTOKOLL 1 (5) TEKNIKUTSKOTTET Plats Universitetssjukhuset i Örebro Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Thomas Olsson (C) ersättare för Malin Hall (M) Åsa Johansson

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2015-03-31 LK/150727 Plats Landstingshuset Karlstad Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S)

Läs mer

Miljöprogram 2013-2016

Miljöprogram 2013-2016 Datum 2012-10-04 Version 12 Upprättare Susanna Andersson, miljöchef Miljöprogram 2013-2016 Miljöpolitiskt måldokument Miljöpolitiskt måldokument för Landstinget Gävleborg Förord Denna skrift utgör ett

Läs mer

Informationsärenden. Plats Landstingshuset, grupprum B 1. Beslutande. Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S) Ersättare. Erik Jansson (SIV)

Informationsärenden. Plats Landstingshuset, grupprum B 1. Beslutande. Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S) Ersättare. Erik Jansson (SIV) Protokoll 1 (8) Teknikutskottet 2013-10-09 LK/130062 Plats Landstingshuset, grupprum B 1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S) Thomas Olsson (C)

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-03-17 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Vårdcentralen i Kristinehamn, länsrättens lokal i rättspsykiatrihuset. Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S)

Vårdcentralen i Kristinehamn, länsrättens lokal i rättspsykiatrihuset. Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-02 LK/140109 Plats Vårdcentralen i Kristinehamn, länsrättens lokal i rättspsykiatrihuset Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV)

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-06-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131 Protokoll 1 (9) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2014-06-24 LK/141368 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S) 2:e vice

Läs mer

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte.

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte. Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-12-12 1 (7) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-17

Läs mer

Informationsärenden. Landstingshuset, grupprum B1

Informationsärenden. Landstingshuset, grupprum B1 Protokoll 1 (7) Teknikutskottet 2014-02-04 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Mats Sandström (S) ordförande Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Tomas Ohlsson (C) ers för Eva Hallström

Läs mer

Informations- och planeringsärenden

Informations- och planeringsärenden Protokoll 1 (8) Teknikutskottet 2013-04-16 LK/130062 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrum 230 A

Landstingshuset, sammanträdesrum 230 A PROTOKOLL 1 (8) TEKNIKUTSKOTTET Plats Landstingshuset, sammanträdesrum 230 A Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Thomas

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C. Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S)

Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C. Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) PROTOKOLL 1 (10) Teknikutskottet Plats Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Thomas Olsson (C) Marianne

Läs mer

Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Mikael Borén, chef landstings-it Lars Nilsson, chef landstingsfastigheter Susanne Jangentorp, sekreterare

Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Mikael Borén, chef landstings-it Lars Nilsson, chef landstingsfastigheter Susanne Jangentorp, sekreterare Protokoll 1 (8) Teknikutskottet 2013-05-14 LK/130062 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Thomas Olsson (C)

Läs mer

Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd (FP) Christina Wahrolin, oppositionsråd (S)

Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd (FP) Christina Wahrolin, oppositionsråd (S) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2014-01-21 LK/140107 Plats Beslutande Ersättare Landstingshuset Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2014-03-26 Anders Marmon Rev/14003 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2013 Rapport 13-13 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

Sekretariatet 2015-04-15 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande. Utsågs Per Gruvberger att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

Sekretariatet 2015-04-15 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande. Utsågs Per Gruvberger att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-04-15 LK/150028 Plats Centralsjukhuset, hus 76 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) vice ordförande Patrik Fornander (M) Eva Sidenvall

Läs mer

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Sammanträdesplats Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Ledamöter Margareta Isacsson (s) ordförande Inger Persson (m) vice ordförande Britt-Marie Asp (s) Jan-Erik Johansson (s) Solveig

Läs mer

PROTOKOLL Kol lektivtrafi knäm nden. Protokoll från Kollektivtrafiknämndens sammanträde

PROTOKOLL Kol lektivtrafi knäm nden. Protokoll från Kollektivtrafiknämndens sammanträde I 111 ~ Landstinget DALARNA Kol lektivtrafi knäm nden Sammanträde 2017-11 -16 5-7 Sida 1 (6) Protokoll från s sammanträde Tid : Torsdag 16 november 2017 kl 9.00-12.00 Plats: Borlänge, Dalatrafiks lokaler,

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2009-02-04. Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur

PROTOKOLL. Datum: 2009-02-04. Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset, Hus 2 plan 2, Kyrkgatan 12. 2009-02-02 Kl 09.00-14.45. Färgfabriken, Stadsdel Norr, Byggnad 33, Infanterigatan 30. Kl 15.00-16.00. Beslutande Karen Moe Jönsson

Läs mer

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Protokoll 1 (5) Landstingets Pensionärsråd Hälso- och sjukvårdsstaben Elisabeth Ehne Jangehammar 2014-09-30 LK/140076 Plats Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Närvarande

Läs mer

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Kommunala handikapprådet 2014-09-26 PROTOKOLL 1(13) Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Ulrik Berg (M) byggnadsnämnden Ari

Läs mer

Vision och mål för landstingets miljöarbete, år 2013

Vision och mål för landstingets miljöarbete, år 2013 2012-10-15 1 (4) Vision och mål för landstingets miljöarbete, år 2013 Landstingets miljövision Landstinget ska medverka till en hållbar utveckling som innebär att östgöten, i nuvarande och kommande generationer,

Läs mer

Fredag den 2 juni 2017 kl Arnön, Karlstad CCC ANSLAG/BEVIS. Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ner

Fredag den 2 juni 2017 kl Arnön, Karlstad CCC ANSLAG/BEVIS. Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ner sid 1 (5) DRIFTS- OCH SERVICENÄMNDEN Protokoll 2017-06-02 Tid och plats Fredag den 2 juni 2017 kl. 10.00-12.00 Arnön, Karlstad CCC Ledamöter Karlstad Monika Bubholz (MP) ordförande Arvika Sten Fransson

Läs mer

Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M)

Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Protokoll 1 (8) Teknikutskottet 2014-10-01 LK/140109 Plats Landstingshuset, Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Åsa Johansson

Läs mer

TEKNIKUTSKOTTET 2011-04-20 LK/110028. Landstingshuset, sammanträdesrum Brage. Utsågs vice ordföranden att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

TEKNIKUTSKOTTET 2011-04-20 LK/110028. Landstingshuset, sammanträdesrum Brage. Utsågs vice ordföranden att jämte ordföranden justera dagens protokoll. PROTOKOLL 1 (9) TEKNIKUTSKOTTET Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Brage Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Malin Hall (M) Aina Wåhlund (S) Åsa Johansson (S)

Läs mer

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat Sammanträdets plats och tid Landstingshuset, plan 2, Dr Prag. Kyrkgatan 12, Östersund Partigrupp Alliansen: Plan 3, Syster Agnes, klockan 8.00-15.50 Beslutande Anna Gundersson Judith Hult Alvi Berglund

Läs mer

PROTOKOLL 5. 2015 02 25 t o m sid 9. Landstingsstyrelsen i egenskap av driftnämnd. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås

PROTOKOLL 5. 2015 02 25 t o m sid 9. Landstingsstyrelsen i egenskap av driftnämnd. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås PROTOKOLL 5 Organ Plats Landstingsstyrelsen i egenskap av driftnämnd Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 25 februari 2015 Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström

Läs mer

Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S)

Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S) Protokoll 1 (6) Folkhälso-och tandvårdsutskottet David Kvicklund LK/142996 Plats Beslutande Landstingshuset Karlstad Gert Ohlsson (L) Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S) Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 27 november 2015 kl 10.00-15.00, Landstingshuset, styrelserummet Landstinget Maria Stenberg (S), ordförande Anders Öberg

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan

Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Protokoll 1 (8) Teknikutskottet Susanne Jangentorp 2012-06-05 LK/120094 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP), ordförande Birgitta Kringlund (FP) Mats

Läs mer

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(7) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, hus 3 konferensrummet plan 2, den 18 december 2014 kl 13.00-16.05 Beslutande Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

18 Föregående protokoll Anmäls att patientnämndens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

18 Föregående protokoll Anmäls att patientnämndens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 5 Organ Plats Patientnämnden Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Måndagen den 16 april 2018 Ledamöter Ersättare Övriga Anna Maria Romlid (V), Ordförande Rigmor Åkesson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-01-31 Närvarande: Ann Lindgren, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Bringsalen, Ersta konferens, Erstagatan 1 K, Stockholm. Ersättare Paula Ternström (fp), t o m 3 Lilja Johansson Lindfors (s) Kerstin Burman (v)

Bringsalen, Ersta konferens, Erstagatan 1 K, Stockholm. Ersättare Paula Ternström (fp), t o m 3 Lilja Johansson Lindfors (s) Kerstin Burman (v) 1 (13) Kulturnämnden 2015-01-21 Sammanträdesdag Onsdagen den 21 januari 2015 Sammanträdestid 17.00 18.10 Sammanträdeslokal Sammanträdets art Bringsalen, Ersta konferens, Erstagatan 1 K, Stockholm Kulturnämnden

Läs mer

Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande

Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande Sekretariatet Anders Ajaxson MINNESANTECKNINGAR FRAMTIDSBEREDNINGEN 2011-01-27 LK/110121 Plats Brage, Landstingshuset, torsdag 27 januari kl. 09:00-12:00 Närvarande: Från presidiet Övriga ledamöter Ersättare

Läs mer

Miljöredovisning 2015

Miljöredovisning 2015 1 (13) Miljöenheten Handläggare Datum Diarienummer Curt Monfelt 2016-05-01 LK/161278 Miljöredovisning 2015 Lagar, förordningar och övriga regler Under de regelbundet återkommande tillsynsmötena med Karlstad

Läs mer

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare Patientnämnden Tid: 2017-09-28 09:00-13:30 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Susanne Borgström (V) Gullvi Andersson (MP)

Läs mer

Miljöredovisning 2014

Miljöredovisning 2014 1 (14) Miljöenheten Curt Monfelt 2015-05-11 LK/151124 Miljöredovisning 2014 utifrån landstingets Miljöpolitiska program 2012-2016 2 (14) Innehållsförteckning Översikt... 3 Mat och måltider... 4 Energi...

Läs mer

Ordförande Kent Alriksson och vice ordförande Bo Dalesjö justerar protokollet tisdagen den 17 juni kl

Ordförande Kent Alriksson och vice ordförande Bo Dalesjö justerar protokollet tisdagen den 17 juni kl 1(5) Patientnämnden, Annika Lundgren 2014-06-04 Sammanträdestid Kl. 09.00-12.10 PAN 3/14 ande Kent Alriksson (m) Bo Dalesjö (s) Gullvi Andersson (mp) Nils-Erik Carlström (fp) Jan Lorentzson (sd) Jerker

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2015-03-25 Anders Marmon Rev/15010 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2014 Rapport 16-14 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

Ledningens miljögenomgång , Habilitering och hjälpmedel

Ledningens miljögenomgång , Habilitering och hjälpmedel Ledningens miljögenomgång 2010-04-21, Habilitering och hjälpmedel Närvarande: Från ledningsgruppen Cajse-Marie Lindquist, Eva Widenfalk, Gunnel Haglund, Mia Pless, Sven Arne Åsman, Lars Österberg Övriga

Läs mer

Landstingsstyrelsens 8-10 arbetsutskott

Landstingsstyrelsens 8-10 arbetsutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-23 Landstingsstyrelsens 8-10 arbetsutskott Tid: Tisdagen den 23 januari 2007 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Kristina

Läs mer

KALLELSE. Datum 2015-12-14

KALLELSE. Datum 2015-12-14 KALLELSE Datum 2015-12-14 Sida 1(5) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Måndag 14 december 2015 Tid Kl 10.00 Plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-10-20 70 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-04-09 12 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl.13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Ingela Jonsson, ersättare

Läs mer

Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S)

Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Protokoll 1 (7) Teknikutskottet 2014-09-02 LK/140109 Plats Centralsjukhuset, hus 76 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Erik Jansson (SIV)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid ANC, repslagaren, 08.00 11.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Lisbeth Öjstrand, Vice

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Birgitta Larsson 2004-06-28 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Ingrid Eriksson (kd) Britt-Marie Gustavsson (c) Karim Alnejmi

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson (c)

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 5 december 2013 Tid 13.00-14.45 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 31

Kommunstyrelsen. Ärende 31 Kommunstyrelsen Ärende 31 FÖRTECKNING Datum 2018-11-27 Sida 1(1) Kommunledningsstaben, Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-281 06 anna.bryntesson@eda.se Meddelanden till kommunstyrelsen

Läs mer

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2017-06-22 09:00-11:30 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S), ordförande Fanny Battistutta (V), 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-10-24 87 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) ej 69-70, 505 Sara Andersson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (5) 1-10, 1 bilaga Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Helen Forsberg Karin Lundström Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) 1 (7) Plats och tid Landstingshuset, hus 2, Kyrkgatan 12 Östersund, plan 2, 2008-08-26 kl 09.00-17.00 Beslutande Owen Laws (mp) Karen Moe Jönsson (s) Jonny Springe (s) Solveig Lövlie (s) Eija Dibba (v)

Läs mer

Folktandvården Filipstad. Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel (S) Mona Smedman (C)

Folktandvården Filipstad. Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel (S) Mona Smedman (C) PROTOKOLL 1 (5) FOLKHÄLSO- OCH TANDVÅRDSUTSKOTTET Plats Beslutande Ersättare I tjänsten Justering Folktandvården Filipstad Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Fredag den 29 januari 2016 kl Arnön, KCCC. Maria Frisk (MP) ordförande Sten Fransson (S) tjänstgör för Aina Wåhlund (S) Hans Nilsson (HEL)

Fredag den 29 januari 2016 kl Arnön, KCCC. Maria Frisk (MP) ordförande Sten Fransson (S) tjänstgör för Aina Wåhlund (S) Hans Nilsson (HEL) sid 1 (9) Tid och plats Fredag den 29 januari 2016 kl. 10.00 Arnön, KCCC Ledamöter Karlstad Arvika Eda Filipstad Grums Kristinehamn Munkfors Sunne Säffle Torsby Landstinget i Värmland Maria Frisk (MP)

Läs mer

Projektspecifikation

Projektspecifikation Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) 2010-04-19 Projektspecifikation Projekt: Kost/Nutrition 2262 Beställare: Äldreomsorgsförvaltningen Skriven av: Wera Ekholm Datum: 100407 Godkänd av: Karin

Läs mer

Lantmäterinämnden 29 januari 2014

Lantmäterinämnden 29 januari 2014 Lantmäterinämnden Lantmäterinämnden 29 januari 2014 Sid Justering... 3 1 Bokslut 2013 - Lantmäterinämnden... 4 2 Överföring av resultat - lantmäterinämnden... 5 3 Internkontrollplan 2014 - lantmäterinämnden...

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-02-23 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Ann-Sofie Dahlberg, Bergslagens arbetsmiljö Annika

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde. Tid: l kl Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde. Tid: l kl Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 9-16 201 s-os-if.. Sid 1 (6) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2018-05-1l kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (6) 86 97 Plats Beslutande Närvarande ersättare Styrelserummet, Landstingshuset, Umeå Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Kenneth Isaksson Katarina

Läs mer

Hotell Oscar Statt, Arvika

Hotell Oscar Statt, Arvika PROTOKOLL 1 (6) LANDSTINGSSTYRELSEN Plats Hotell Oscar Statt, Arvika Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Jane Larsson, landstingsråd (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson, oppositionsråd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.15-18.40 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Stefan

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-04-14 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Gemensam Hjälpmedelsnämnd från 2015-01-01

Gemensam Hjälpmedelsnämnd från 2015-01-01 REGLEMENTE 1 (6) 1 PARTER Landstinget Västmanland samt kommunerna Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar och Västerås, nedan kallat parter, har inrättat

Läs mer

Protokoll

Protokoll Kostnämnden Datum Tid 10.00-12.00 Plats Pulsen Hudiksvall sjukhus Närvarande Ledamöter, beslutande Ersättare, ej beslutande Mikael Löthstam (s) Bengt Gill (-) Erik Berglind (-) Karl-Olof Thunelid (m) Anna-Lena

Läs mer

Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl

Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl sid 1 (10) Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl. 10.00-12.00 Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl. 10.55-11.15 Tjänstgörande Ersättare Justerare Monika Bubholz (MP), ordförande Hans Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-03-22 ...

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-03-22 ... PROTOKOLL 1 (5) 21-27 Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, 1:e vice ordförande Maria Grip, 2:e vice ordförande Erik Bergkvist Olle Edblom

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1/5 Plats och tid Fullmäktigesalen, kommunhuset i Svalöv, kl 14.30 16.00 Beslutande Birgitta Jönsson (S) ordförande Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg (SD), tjg ers för Teddy Nilsson

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting

JIL Stockholms läns landsting JIL Stockholms läns landsting Kl 10.30-12.00 53-60 i Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott Datum för justering: 21 juni 2017 Plats Mälarsalen, Landstingshuset Närvarande ledamöter Irene Svenonius

Läs mer

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 18 december 2014, 15.00 16.20

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 18 december 2014, 15.00 16.20 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 18 december 2014, 15.00 16.20 Berndt Björkman (C), Ordförande Anneli Örtlund (S) Kenneth Kristoffersson (C) Ivo Malmgren

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Fredag den 22 september 2017 kl Arnön, Karlstad CCC ANSLAG/BEVIS

Fredag den 22 september 2017 kl Arnön, Karlstad CCC ANSLAG/BEVIS sid 1 (5) DRIFTS- OCH SERVICENÄMNDEN Protokoll 2017-09-22 Tid och plats Ledamöter Karlstad Arvika Eda Filipstad Forshaga Grums Hagfors Hammarö Kil Kristinehamn Munkfors Sunne Torsby Årjäng Landstinget

Läs mer

Fredag den 27 januari 2017 kl Sandbäcken, Scandic Klarälven. Per Lawén ANSLAG/BEVIS

Fredag den 27 januari 2017 kl Sandbäcken, Scandic Klarälven. Per Lawén ANSLAG/BEVIS sid 1 (6) Tid och plats Fredag den 27 januari 2017 kl. 15.30-16.30 Sandbäcken, Scandic Klarälven Ledamöter Karlstad Arvika Eda Filipstad Forshaga Grums Hagfors Kristinehamn Munkfors Sunne Säffle Monika

Läs mer