Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande"

Transkript

1 Sekretariatet Anders Ajaxson MINNESANTECKNINGAR FRAMTIDSBEREDNINGEN LK/ Plats Brage, Landstingshuset, torsdag 27 januari kl. 09:00-12:00 Närvarande: Från presidiet Övriga ledamöter Ersättare I tjänsten Särskilt inbjudna Ej närvarande Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande Stellan Jansson (M), Kristinehamn Ulla Enarsson (C), Årjäng Jan Nilsson (SiV), Karlstad Marianne Åhman (FP), Sunne Johan Olsson (S), Säffle Anna Högberg (M), Karlstad Myrna Labusan Jönsson (S), Forshaga Birgit Bergman Blank (S), Kil Anders Ajaxson, beredningssekreterare Zandra Granfeldt, beredningssekreterare Curt Monfelt, miljöchef, Administrativa staben, LiV-kansliet Miranda Fredriksson, miljöhandläggare, Administrativa staben, LiVkansliet Thomas Réhn (S), Karlstad, ledamot Therese Göthe (S), Karlstad, ledamot Margareta Ivarsson (C), Skoghall, ersättare Ida Kullgren (KD), Karlstad, ersättare 1 Sammanträdets öppnande Mandatperiodens första sammanträde med den nytillträdda framtidsberedningen öppnandes av ordföranden Asso Zand, som hälsade alla varmt välkomna. 2 Val av justerare Birgit Bergman Blank utsågs att tillsammans med ordföranden justera dagens minnesanteckningar.

2 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (5) 3 Fastställande av föredragningslistan Förslaget till föredragningslista fastställdes. 4 Personliga presentationer De närvarande presenterade sig och sin bakgrund med tonvikt på hittillsvarande politiska uppdrag. Erfarenhet av beredningsarbete sedan tidigare har Ann-Katrin Järåsen, Thomas Réhn, Johan Olsson, Margareta Ivarsson och Birgit Bergman Blank. Genomgången summerades av ordföranden, som bland annat konstaterade att beredningen inrymmer en bred kunskap. Med glädje och tillförsikt såg han fram emot beredningens fyra stundande arbetsår. 5 Frågan om sammanträdenas offentlighet med mera Landstingsfullmäktiges beredningar har nu funnits under två mandatperioder och hela tiden har deras sammanträden varit offentliga. Framtidsberedningen beslöt i full enighet och i överensstämmelse med motsvarande beslut som nyligen fattats av hälso- och sjukvårdsberedningen (17 januari) och demokratiberedningen (20 januari) att även framtidsberedningen sammanträden ska vara offentliga under den mandatperiod som nu har inletts. Under denna punkt tog framtidsberedningen del av minnesanteckningarna från nyssnämnda sammanträde med demokratiberedningen, som också tog ställning till frågan om yttranderätt för dem som väljer att komma till beredningens offentliga sammanträden. Här instämde framtidsberedningen i demokratiberedningens ståndpunkt, nämligen att yttranderätten ska vara förbehållen dem som ingår i beredningen (ledamöter, ersättare, sekreterare) och dem som har fått särskild inbjudan med anledning av någon punkt på dagordningen. Framtidsberedningen tog också del av informationen (i demokratiberedningens anteckningar) om hur demokratiberedningen hanterat uppdraget från landstingsfullmäktige , alltså uppdraget att se över partiernas representation i beredningarna. Framtidsberedningen hade ingen avvikande mening i förhållande till yttrandet från demokratiberedningen: att de två partier som helt eller delvis saknar representation i de tre beredningarna (SD i tre fall och V i två fall) nu genom besluten att beredningarnas sammanträden ska vara offentliga har möjlighet att bevista samtliga beredningssammanträden under mandatperioden; dock att deras partiföreträdares närvaro får bekostas av partierna själva och att yttranderätten är förbehållen dem som ingår i beredningarna.

3 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (5) Ytterligare en punkt, som demokratiberedningen ventilerade 20/1, berördes av framtidsberedningen regionfrågan. Också framtidsberedningen såg positivt på tankarna på att ordna offentliga informationsmöten om regionfrågan under mars-april, det vill säga innan det drar ihop sig till politiska ställningstaganden i maj-juni för landstingspolitikerna. Om de offentliga möten kommer till stånd, är det viktigt att de som kommer till dessa möten också får ett skriftligt informationsmaterial, var en synpunkt som framfördes. 6 SKL-seminarium om beredningar I december ordnade SKL det första av två möten om företeelsen beredningar. Den 10 mars genomförs det andra mötet. Beredningen beslöt att utse Asso Zand och Marianne Åhman till framtidsberedningens representanter vid SKL-seminariet om beredningar i Stockholm torsdag 10 mars. Eftersom framtidsberedningen (se nästa punkt) håller årets andra sammanträde ovannämnda datum (10/3), kommer detta sammanträde i ordförandens frånvaro att ledas av vice ordföranden. 7 Beredningarnas arbetsordning I likhet med de övriga två beredningarna behandlade också framtidsberedningen vid sitt första sammanträde beredningarnas arbetsordning. I sina huvuddrag ändrades denna vid fullmäktiges sammanträde i december. I mars ska ytterligare några smärre justeringar göras. Demokratiberedningen ansåg vid sammanträdet 20 januari att de båda begreppen ledamöter och ersättare bör leva vidare hos beredningarna, oaktat att alla politiker i beredningen deltar på samma villkor och att beredningen inte är ett beslutsforum (som till exempel styrelsen och dess utskott). Alternativet skulle vara att alla kallades för ledamöter. Framtidsberedningen delade demokratiberedningens uppfattning. Framtidsberedningen berörde också hur beredningarna på bästa sätt ska synas och höras i fullmäktige. Under förra mandatperioden fick presidiemötet, som utgörs av fullmäktiges presidium och beredningarnas presidier, en allt viktigare roll som förbindelselänken mellan beredningarna och fullmäktige. Presidiemötet har en huvudroll när det gäller att bestämma hur fullmäktiges dagordning ska ses ut. Genom presidiemötet kan beredningarna kanalisera de frågor som de vill lyfta fram till det större forumet fullmäktige.

4 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (5) 8 Landstingets miljöarbete Den nya mandatperiodens första inbjudna gäster till beredningen var landstingets miljöchef Curt Monfelt och hans kollega, miljöhandläggare Miranda Fredriksson. Kanske kan miljöfrågorna komma att bli en av de röda trådarna att följa för den nya framtidsberedningen miljöfrågor är ju i hög grad framtidsfrågor. Miljöchefen presenterade i sammanfattning tre globala hot att tackla: Utsläppen av växthusgaser som successivt bidragit till ett varmare klimat Det faktum att oljan förr eller senare kommer att ta slut. Mycket pekar på att oljeutvinningen nådde sin högsta höjd (peak) 2006 Bristen på fosfor kan också bli ett stort och svårhanterligt problem genom den stora betydelse som fosfor har som råvara för konstgödningen. Någon har hävdat att billig konstgödning var avgörande för den befolkningsökning som skedde under förra århundradet. Temperaturstegringen kan få många olika konsekvenser. Som exempel pekade Curt Monfelt på ökade risker för översvämningar, där landstingets största vårdinrättning Centralsjukhuset i Karlstad inte har något idealläge. Att bygga vallar för att minimera översvämningsrisken för CSK:s del kostar stora pengar 100 miljoner var den siffra som miljöchefen nämnde. För Karlstads del är det i hög grad Klarälven som är den stora riksfaktorn i sammanhanget snarare än Vänern. Ändå är avtappningen från Vänern en viktig angelägenhet för alla kring Vänern. En kraftsamling på en kanal från Vänersborg till Uddevalla och därmed från Vänern till Västerhavet - är en lösning som under olika skeden förespråkats ända sedan slutet av 1880-talet. Landstingets nuvarande miljöpolitiska program gäller för fyraårsperioden Det kommer alltså att få en efterföljare under den nu inledda mandatperioden. Miranda Fredriksson presenterade innehållet och de klimatpåverkande faktorer som LiV-verksamheten inrymmer. Här låg elenergin, som LiV nyttjar, och patientresorna nära nog i jämnbredd 2009, mätt i ton koldioxidekvivalenter. På tredje plats kom lustgasen, vars jämförelsevis små utsläpp alltså har större påverkan på miljön än alla tjänsteresor (med leasingbil eller egen bil) som LiV:s anställda företar. Inom fastighetsdriften görs i programmets anda ett antal åtgärder för att minska klimatpåverkan. Fyra exempel är tillkomsten av energibrunnar för värme och kyla, övergång till ursprungsmärkt el, inköp av energieffektiv utrustning och lustgasrening. Tjänsteresornas klimatpåverkan minskar stadigt genom att allt fler bilar körs på etanol.

5 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (5) När det gäller patientresor så är inriktningen att främja cykel, buss och tåg som miljövänliga alternativ till bil och flyg. Att göra kollektivtrafiken attraktivare inte minst genom bättre turtäthet är ett ansvar som i hög grad åvilar Värmlandstrafik, länstrafikbolaget som landstinget och länets kommuner delar på huvudmannaskapet för. Området mat & måltider inrymmer bland annat inköpen av ekologiska livsmedel, där kurvan stadigt pekar uppåt. I dagsläget ligger LiV ca tio procentenheter under det nationella målet: att 25 procent av matinköpen ska utgöras av ekologisk mat. Andra programmål inom detta område är att minska mängden mat som slängs och att nytta matresterna från produktionsköken för biogasproduktion. Miljöprogrammet övriga arbetsområden är läkemedel, kemikalier och avfall. Avslutningsvis förde beredningen en kortare diskussion om hur miljöarbetet ska bli ännu tydligare för landstingets politiker. Hittills har redovisningarna som regel skett i landstingsstyrelsens teknikutskott. 9 Avslutning Sammanträdet avslutades av ordföranden, som tackade alla för ett engagerat deltagande och framhöll att han vill se beredningen som ett öppet diskussionsforum där vi utvecklar varandra. Nedskrivet av: Justerat av: Justerat av: Anders Ajaxson Asso Zand Birgit Bergman Blank Sekreterare Ordförande Utsedd justerare

Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande

Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande Sekretariatet Anders Ajaxson MINNESANTECKNINGAR FRAMTIDSBEREDNINGEN 2011-03-10 LK/110023 Plats Brage, Landstingshuset torsdag 10 mars kl. 09:00-11:55 Närvarande Presidiet Övriga ledamöter Ersättare I tjänsten

Läs mer

Från presidiet: Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Kenneth Johannesson (S), Arvika, vice ordförande

Från presidiet: Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Kenneth Johannesson (S), Arvika, vice ordförande Sekretariatet AAj MINNESANTECKNING FRAMTIDSBEREDNINGEN 2012-01-26 LK/120036 Plats Nya landstingshuset, rum 141 F, torsdag 26 januari 2012, kl. 09:00-12:00 Närvarande Från presidiet: Asso Zand (MP), Karlstad,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 2011-08-18 LK/110021. Arenan, Bibliotekshuset i Karlstad, torsdag 18 augusti kl. 09:00-12:25

MINNESANTECKNINGAR 2011-08-18 LK/110021. Arenan, Bibliotekshuset i Karlstad, torsdag 18 augusti kl. 09:00-12:25 Sekretariatet Anders Ajaxson MINNESANTECKNINGAR FRAMTIDSBEREDNINGEN 2011-08-18 LK/110021 Plats Närvarande Ej närvarande Särskilt inbjudna Arenan, Bibliotekshuset i Karlstad, torsdag 18 augusti kl. 09:00-12:25

Läs mer

Bo Ekelund (M), Alkvettern, ersättare Lennart Melin (S), Karlstad, ersättare

Bo Ekelund (M), Alkvettern, ersättare Lennart Melin (S), Karlstad, ersättare Sekretariatet Anders Ajaxson MINNESANTECKNINGAR DEMOKRATIBEREDNINGEN 2011-06-15 LK/110222 Plats Brage, Landstingshuset, onsdag 15 juni kl. 09:00-11:45 Närvarande Malin Hall (M), Karlstad, ordförande Hans

Läs mer

Presidiet: Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Kenneth Johannesson (MP), Arvika, vice ordförande

Presidiet: Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Kenneth Johannesson (MP), Arvika, vice ordförande Minnesanteckningar FRAMTIDSBEREDNINGEN Sekretariatet Anders Ajaxson 2012-06-01 LK/120036 Plats Närvarande Rigel, Landstingshuset i Karlstad, torsdag 31 maj 2012, kl. 09:00-12:10 Presidiet: Asso Zand (MP),

Läs mer

Plats Stadshuset, Arvika kommun, kl. 09:00-11:50, Sjukhuset i Arvika (Stille salen) kl. 13:15-16:00. Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande t

Plats Stadshuset, Arvika kommun, kl. 09:00-11:50, Sjukhuset i Arvika (Stille salen) kl. 13:15-16:00. Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande t Sekretariatet AAj MINNESANTECKNINGAR FRAMTIDSBEREDNINGEN 2011-09-21 LK/100021 Plats Stadshuset, Arvika kommun, kl. 09:00-11:50, Sjukhuset i Arvika (Stille salen) kl. 13:15-16:00 PNärvarande: l a Asso Zand

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143 Sammanträdets plats och tid Landstinget, Hus 2, Dr Pragrummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-12-08, klockan 09.00-16.30. Beslutande Anna Gundersson (S) David Berglund (S) Judith Hult (S) Börje Lundin (V)

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-02-26 LK/150041

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-02-26 LK/150041 Minnesanteckningar 1 (6) Framtidsberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-02-26 LK/150041 Plats Närvarande Frånvarande Särskilt inbjudna Lokal Rigel, landstingshuset,

Läs mer

Gunnar Tidemand, regiondirektör, Region Värmland Ulf Johansson, näringslivsdirektör, Karlstads kommun Tore Olsson, senior advicer, LiV

Gunnar Tidemand, regiondirektör, Region Värmland Ulf Johansson, näringslivsdirektör, Karlstads kommun Tore Olsson, senior advicer, LiV Sekretariatet, Administrativa staben Anders Ajaxson MINNESANTECKNINGAR DEMOKRATIBEREDNINGEN 2011-08-31 LK/110022 Plats Brage, Landstingshuset, onsdag 31 augusti kl. 09:00-11:45 Närvarande Särskilt inbjudna

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Minnesanteckningar 1 (5) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Plats Scandic Winn, kl. 09.00 15.00 Närvarande Malin Berglund (M), ordförande

Läs mer

Från presidiet: Malin Hall (M), Karlstad, ordförande Hans Magnusson (S), Mölnbacka, vice ordförande

Från presidiet: Malin Hall (M), Karlstad, ordförande Hans Magnusson (S), Mölnbacka, vice ordförande Sekretariatet AAj MINNESANTECKNING DEMOKRATIBEREDNINGEN 2012-02-08 LK/120035 Plats Närvarande Lokalen Fryken, Bragska villan, CSK-området, Karlstad, onsdag 8 februari 2012, kl. 09:00-11:50 Från presidiet:

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan

Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan Minnesanteckningar Demokratiberedningen Sekretariatet Marina Tilderlindt 2014-05-28 LK/140050 Plats Närvarande I tjänsten Ej närvarande Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan Malin Berglund (M),

Läs mer

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2015-02-10 1 (11) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-02-10, kl. 09.30 12.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh

Läs mer

Christian Eriksson 2013-03-07 LK/130177

Christian Eriksson 2013-03-07 LK/130177 Minnesanteckningar 1 (6) Framtidsberedningen Christian Eriksson 2013-03-07 LK/130177 Plats Närvarande Ej närvarande Justering Rigel, Landstingshuset Asso Zand (MP) ordf. Kenneth Johannesson (S) vice ordf.

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134 Sammanträdets plats och tid Övrigt Landstinget, Hus 3, Styrelserummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-10-20, klockan 10.00-11.45 Möte med Landstingsfullmäktiges presidium, klockan 8.30-9.30 Utbildning,

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad PROTOKOLL 1 (5) Hjälpmedelsnämnden i Värmland Plats Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad Beslutande landstinget, Annétthe Zettergren (M) ordförande landstinget, Mona Smedman (C) landstinget, Monica Iversen

Läs mer

Sekretariatet Anders Ajaxson 2012-09-12 LK/120036

Sekretariatet Anders Ajaxson 2012-09-12 LK/120036 Minnesanteckningar FRAMTIDSBEREDNINGEN Sekretariatet Anders Ajaxson 2012-09-12 LK/120036 Plats Karlskoga lasarett, onsdag 12 september 2012, kl. 09:30-16:00 Närvarande Från framtidsberedningen: Asso Zand

Läs mer

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat Sammanträdets plats och tid Landstingshuset, plan 2, Dr Prag. Kyrkgatan 12, Östersund Partigrupp Alliansen: Plan 3, Syster Agnes, klockan 8.00-15.50 Beslutande Anna Gundersson Judith Hult Alvi Berglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Landstingshuset Hus 2 Kyrkgatan 12, plan 2, kl 09.00-17.00 Beslutande Owen Laws (mp) Christer Siwertsson (m) Bogna Wojtkiewicz Adolfsson (c ) Inger Jonsson (c ) Eija Dibba (v) Jonny

Läs mer

Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl.09:00-12:00

Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl.09:00-12:00 Plats och tid Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl.09:00-12:00 Beslutande Marléne Lund Kopparklint (M) (ordförande) (Landstinget i Värmland) Ulla Carlberg (C) (Landstinget i Värmland) Pia Falk (S) (Landstinget

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden i Värmland

Hjälpmedelsnämnden i Värmland LK/152888 Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Reglemente Sekretariatet 2 7 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Anna-Lena Wingqvist Fullmäktige 2019-01-01 Hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Halmstadsnämnden 10-18

Halmstadsnämnden 10-18 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-20 Halmstadsnämnden 10-18 Tid: Onsdagen den 20:e februari 2008, kl. 10:00-15:55 Plats: Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

Regionfullmäktige ej samma person som ordförande i regionstyrelsen

Regionfullmäktige ej samma person som ordförande i regionstyrelsen Regionfullmäktige, ordförande... 2 Regionfullmäktige, 1:e vice ordförande... 2 Regionfullmäktige, 2:e vice ordförande... 2 Regionfullmäktige, budgetberedningsgrupp... 3 Region Värmlands valberedning jämte

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-03-09 LK/150039. 1 Sammanträdet öppnas Malin Berglund öppnade dagens sammanträde.

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-03-09 LK/150039. 1 Sammanträdet öppnas Malin Berglund öppnade dagens sammanträde. Minnesanteckningar 1 (8) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-03-09 LK/150039 Plats Närvarande Frånvarande Särskilt inbjudna Lokal Galaxen (kl.9-12),

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-11-22

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-11-22 Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-11-22 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Hus

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: OMMVJNOJMU=

PROTOKOLL. Datum: OMMVJNOJMU= Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.35 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP)

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-30 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Åsa Johansson

Läs mer

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M)

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Birgitta Wessmark (SIV) ers för Olof

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV)

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-06-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Hälsocentralen, Strömsund. Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svensson (v) Anne Marie Johansson (s) Christer Åkerlind (s) Bo Danielsson (v) Kjell Nilsson (v) Birgitta Franzon

Läs mer

Falkenbergsnämnden 66-74

Falkenbergsnämnden 66-74 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-11-04 Falkenbergsnämnden Falkenbergsnämnden 66-74 Tid: Onsdagen den 4 november 2009, kl 13:15-16:15 Plats: Sammanträdesrummet Biblioteket Falkenberg Ledamöter Inger Svensson

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-09-17 1 (16) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-09-17, kl. 14.00 16.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande Jenny

Läs mer

Kungsbackanämnden 41-49

Kungsbackanämnden 41-49 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-06-02 Kungsbackanämnden 41-49 Tid: Måndag 2 juni 2008 kl 13:00-15:45 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Närvarande: Margareta Ödman (m) Maud Lanne

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-03-17 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Roy Pettersson, Arvika, ersättare Lars Gustafsson, Kristinehamn, ersättare Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare

Roy Pettersson, Arvika, ersättare Lars Gustafsson, Kristinehamn, ersättare Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Plats och tid Kristinehamns kommunhus 12:30-14:30 Beslutande Ej närvarande kommuner Övriga deltagande Bengt-Olov Persson, Filipstad, ordförande Arne Olsson, Sunne 1. vice ordförande Thomas Backelin, Storfors,

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-05-26 LK/150039

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-05-26 LK/150039 Minnesanteckningar 1 (7) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-05-26 LK/150039 Plats Lokal Skogsstjärnan, Centralsjukhuset (Psykiatrihuset), Karlstad,

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Beredning av ärenden till landstingsstyrelsen

Beredning av ärenden till landstingsstyrelsen Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Susanne Jangentorp 2012-08-28 LK/120094 Plats Vårdcentralen i Kristinehamn, sammanträdesrum Hallonet Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP), ordförande Birgitta Kringlund

Läs mer

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) ordförande Birgitta

Läs mer

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD)

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Beredningen för barn och unga 2015-05-07 1 (14) Plats och tid Hälsoäventyret i Uppsala, 2015-05-07, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande

Läs mer

Av 500 genomförda medborgardialoger var 126 svar från den specifikt utvalda målgruppen, dvs. unga värmlänningar i åldersgruppen 18-29 år.

Av 500 genomförda medborgardialoger var 126 svar från den specifikt utvalda målgruppen, dvs. unga värmlänningar i åldersgruppen 18-29 år. Medborgardialog 2013 Putte i Parken Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Bakgrund... 3 2.1 Principer för medborgardialog... 4 2.2 Medborgardialogens aktiviteter under 2013... 4 3. Genomförande... 5 3.1 Medborgardialog

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 7 december 2011 kl. 12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Kjell Karlsson, Torsby (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare) Justerande Anna Wilén

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Kjell Karlsson, Torsby (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare) Justerande Anna Wilén Plats och tid Halgåns doserar samt Klarälvdalens Folkhögskola 11:00 15:30 Beslutande Ej närvarande Övriga deltagande Utses att justera Anders Eriksson, Forshaga Helena Anshammar, Sunne Irene R-Karlsson,

Läs mer

Varbergsnämnden 57-68

Varbergsnämnden 57-68 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-10-16 Varbergsnämnden 57-68 Tid: Tisdag 16 oktober 2007 kl 15:00-17:30 Plats: Hotell Gästis, Varberg Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt

Läs mer

Ärendeförteckning 1-16

Ärendeförteckning 1-16 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 1-16 1 Mötet öppnas 2 Justeringsperson 3 Fastställa dagordningen 4 Presentation av revisorerna 5 Inkomna/avsända handlingar 6 Revisionens egen budgetuppföljning

Läs mer

Miljöprogram , Region Gävleborg

Miljöprogram , Region Gävleborg Information Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Dokument ID: 07-182749 Fastställandedatum: 2016-03-16 Upprättare: Marie Helene M Molander Giltigt t.o.m.: 2017-03-16 Fastställare: Susanna Andersson Miljöprogram

Läs mer

Miljöprogram 2013-2016

Miljöprogram 2013-2016 Datum 2012-10-04 Version 12 Upprättare Susanna Andersson, miljöchef Miljöprogram 2013-2016 Miljöpolitiskt måldokument Miljöpolitiskt måldokument för Landstinget Gävleborg Förord Denna skrift utgör ett

Läs mer

Reglemente. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. för Kommunala pensionärsrådet ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

Reglemente. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. för Kommunala pensionärsrådet ... Beslutat av: Kommunfullmäktige modell plan policy Reglemente för Kommunala pensionärsrådet program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: Ansvarig: Socialnämnd

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Gunnar Bengtsson (S), 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C),

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2015-03-25 Anders Marmon Rev/15010 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2014 Rapport 16-14 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (8) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (8) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Varbergsnämnden 28-36

Varbergsnämnden 28-36 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-04-14 Varbergsnämnden 28-36 Tid: Tisdag 14 april 2009 kl 14:00-17:15 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 66-76

Allmänpolitiska utskottet 66-76 PROTOKOLL 1(6) Plats: Stora konferensrummet, Vandalorum Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång, ordf (KD) Per Hansson (FP) Jarl Karlsson (S) Anders Gustafsson (M) 66-75 Kjell Ekelund (S) Eva Eliasson

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet

Reglemente för folkhälsorådet Reglemente för folkhälsorådet Upprättat: 2014-05-14 Antaget av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-06-02, 69 Giltig från: 2015-01-01 Kontaktperson: André Enarsson Utöver vad som framkommer i reglemente

Läs mer

Lokal Rigel, Landstingshuset, Karlstad kl.09:00-12:00

Lokal Rigel, Landstingshuset, Karlstad kl.09:00-12:00 Plats och tid Lokal Rigel, Landstingshuset, Karlstad kl.09:00-12:00 Beslutande Marléne Lund Kopparklint (M) (ordförande) (Landstinget i Värmland) 5-10 Ulla Carlberg (C) (Landstinget i Värmland) Pia Falk

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-11-11 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) vice ordförande Patrik Fornander (M) Olof

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN07-001

Protokoll D.nr DU-KAN07-001 D.nr DU-KAN07-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DUnämnden Datum: 2007-05-25 Tid: kl 09.00-12.00

Läs mer

Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30

Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30 1 / 9 Plats och tid Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30 ande Stina Höök (M) (ordförande) 15-16, 18-20 Åsa Johansson (S) (vice ordförande) 15-16, 18-20 Erik Evestam (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-09-01 LK/150039

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-09-01 LK/150039 Minnesanteckningar 1 (6) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-09-01 LK/150039 Plats Sirius, kl. 09.00 12.00 Närvarande Frånvarande Särskilt inbjudna

Läs mer

2011-12-13. Från 2012-01-01 utgör kommunalförbundet även regional kollektivtrafikmyndighet enligt lag om kollektivtrafik (2010:1065)

2011-12-13. Från 2012-01-01 utgör kommunalförbundet även regional kollektivtrafikmyndighet enligt lag om kollektivtrafik (2010:1065) FÖRBUNDSORDNING Region Värmland - kommunalförbund har tillkommit som ett led i ett fördjupat samarbete mellan kommunerna och landstinget i Värmland för att stärka den demokratiska förankringen i utvecklingsarbetet

Läs mer

Förbundsordning för Region Värmland

Förbundsordning för Region Värmland KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2006-12-14 Ersätter: 2000-11-23 Gäller fr o m: 2006-12-14 Förbundsordning för Region Värmland Region Värmland -

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 12-22. Tid: 2012-03-20, 10:00 Plats: Landstingets kansli, sal C

Allmänpolitiska utskottet 12-22. Tid: 2012-03-20, 10:00 Plats: Landstingets kansli, sal C PROTOKOLL 1(5) Plats: Landstingets kansli, sal C Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg, ordf KD Per Hansson FP Jarl Karlsson S Kjell Ekelund S Eva Eliasson S Annika Hansson S Maria Hörnsten

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2010-03-25. Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10

PROTOKOLL. Datum: 2010-03-25. Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Alerummet, kl 09:30-10.30 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Kjell Stensson (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Marianne Olsson (c) Daniel

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C

Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C PROTOKOLL 1 (8) TEKNIKUTSKOTTET Plats Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Aina Wåhlund (S) Åsa Johansson (S) ers för Aida

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-26 Laholmsnämnden 76-88 Tid: Måndag 26 oktober 2009, kl. 08:30-16:45 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Landstingskontoret, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Margareta

Läs mer

Stugun Fujitsus konferensrum klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Geijer Gunnar Granström Staffan Danielsson Bo Olsson Per-Olov

Stugun Fujitsus konferensrum klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Geijer Gunnar Granström Staffan Danielsson Bo Olsson Per-Olov Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-10-10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Stugun Fujitsus konferensrum klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Geijer Gunnar Granström Staffan Danielsson

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2015-03-31 LK/150727 Plats Landstingshuset Karlstad Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S)

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2014-03-26 Anders Marmon Rev/14003 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2013 Rapport 13-13 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (11) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (11) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-14.00 Med avbrott för lunch 11.30-12.30

Läs mer

Birgitta Wessmark (SIV)

Birgitta Wessmark (SIV) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet Sekretariatet Susanne Jangentorp 2015-01-14 LK/150028 Plats Landstingshuset, Nordstjärnan Beslutande Eva Hallström, ordförande 3 7 Per Gruvberger, vice ordförande, ordförande

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-03-26 1 (15) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-03-26, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina

Läs mer

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD Tid: Plats: 2003-01-23 kl.14:00 Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1. Val av protokolljusterare att utse Agneta

Läs mer

Dnr 2017/ Barn och utbildningsnämndens beslut , 40 att införa lovskola. Kommunstyrelsens beslut , 212 med svar på

Dnr 2017/ Barn och utbildningsnämndens beslut , 40 att införa lovskola. Kommunstyrelsens beslut , 212 med svar på SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-06-18 27 (28) Kf Anmälningar Dnr 2017/344 109 Barn och utbildningsnämndens beslut 2018 04 24, 40 att införa lovskola. Dnr 2017/372 109 Kommunstyrelsens beslut

Läs mer

Reglemente för hjälpmedelsnämnden i Värmland

Reglemente för hjälpmedelsnämnden i Värmland Reglemente för hjälpmedelsnämnden i Värmland Sekretariatet, Administrativa staben 1,0 1 (5) Reglemente för hjälpmedelsnämnden i Värmland Landstinget i Värmland och Arvika-, Eda-, Filipstads-, Forshaga-,

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131 Protokoll 1 (9) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2014-06-24 LK/141368 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S) 2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2009-02-04. Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur

PROTOKOLL. Datum: 2009-02-04. Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset, Hus 2 plan 2, Kyrkgatan 12. 2009-02-02 Kl 09.00-14.45. Färgfabriken, Stadsdel Norr, Byggnad 33, Infanterigatan 30. Kl 15.00-16.00. Beslutande Karen Moe Jönsson

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2011-02-16 1-10 1(7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 14.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga Utses att justera Sören Bertilsson, ordförande,

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus Storfors, torsdagen den 4 juni 2015, kl. 18.00 18.45. Beslutande. Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C)

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus Storfors, torsdagen den 4 juni 2015, kl. 18.00 18.45. Beslutande. Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C) 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus Storfors, torsdagen den 4 juni 2015, kl. 18.00 18.45. Beslutande Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C) Ingrid Andersson (C) Birgitta Hagström

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-04-14 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2016

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2016 LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2017-03-23 Anders Marmon Rev/17012 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2016 Rapport 24-16 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati, jämställdhet och integration

Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati, jämställdhet och integration 2017-11-17 Administrativa avdelningen Peter Helgesson Tfn 018-611 61 06 E-post peter.helgesson@lul.se Beredningen för demokrati, jämställdhet och integration Kallelse till sammanträde med beredningen för

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] 2015-01-07 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.00 15:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Sociala Huset 2015-01-14 Paragrafer

Läs mer

Hotell Oscar Statt, Arvika

Hotell Oscar Statt, Arvika PROTOKOLL 1 (6) LANDSTINGSSTYRELSEN Plats Hotell Oscar Statt, Arvika Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Jane Larsson, landstingsråd (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson, oppositionsråd

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 12-24. Tid: 2012-02-23, kl 10:00-16:00

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 12-24. Tid: 2012-02-23, kl 10:00-16:00 PROTOKOLL 1(6) Plats: Närvarande: Konferensrum i Regionens hus och Sal C landstingets kansli, Jönköping Beslutande: Helena Stålhammar (C), ordförande Kerstin Robertson (M) Bo Arencrantz (M) (ers Birgitta

Läs mer

Protokoll distriktsstyrelsemöte nr 2 18 april 2016

Protokoll distriktsstyrelsemöte nr 2 18 april 2016 Protokoll distriktsstyrelsemöte nr 2 18 april 2016 Vänsterpartiet Värmland Distriktsexpeditionen, kl. 18.00-20.45 Närvarande: Lennart Eriksson, Magnus Wallengren, Jenny Kumm, Anne-Marie Wallouch, Parvane

Läs mer

HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden

HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden 2018-2022 Innehåll Färska uppgifter... 3 Politik & ledning... 3 Antal anställda, skatter med mera... 3 Ekonomi, planer & rapporter... 3 Utbildningsdagar...

Läs mer