Christian Eriksson LK/130177

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Christian Eriksson 2013-03-07 LK/130177"

Transkript

1 Minnesanteckningar 1 (6) Framtidsberedningen Christian Eriksson LK/ Plats Närvarande Ej närvarande Justering Rigel, Landstingshuset Asso Zand (MP) ordf. Kenneth Johannesson (S) vice ordf. Kurt Andersson (KD) ers Stellan Jansson (M) led Marianne Åhman (FP) led Ulla Enarsson (C) led Anna Högberg (M) ers Jan Nilsson (SIV) led Myrna Labusan Jönsson (S) ers Johan Olsson (S) led Birgit Bergman Blank (S) ers Nils-Gunnar Andersson (S) led Margareta Ivarsson (C) Birgit Bergman Blank utsågs att jämte ordföranden justera dagens minnesanteckningar 1. Ordföranden hälsade välkommen och förklarade sammanträdet öppnat. 2. Birgit Bergman Blank utsågs att justera minnesanteckningarna. 3. Föredragningslistan fastställdes med tillägg under övriga frågor angående medicinsk sekreterarutbildning i Kristinehamn samt rapport från den avhandlade sekreterarfrågan vid presidiemötet. 4. Engångs- vs flergångsartiklar ur ett miljöperspektiv Miljöcontroller Sara Richert från Örebro läns landsting, ÖLL, hälsades välkommen till beredningen. Sara berättade att ÖLL har jobbat länge med miljöfrågor och tidigare mycket med avfallshantering och energiförbrukning. Områden som är lätta att mäta. ÖLL har en lista med frågor som har miljöpåverkan. Engångsartiklar har alltid funnits med på den listan men landstinget har inte jobbat med frågan då det är ett område som är svårt att mäta. ÖLL har valt att titta på engångsartiklar ur synvinkeln av klimatpåverkan. Andra effekter som kan beaktas är t.ex. minskad biologisk mångfald och vattenanvändningen.

2 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (6) Klimatpåverkan får alltmer genomslag och uppmärksamhet. Även Försvarsmakten beaktar detta perspektiv i sin verksamhet. Om man beaktar att landstingens verksamhet svarar för ca 10% av BNP så inser man att landstingen också kan påverka. ÖLL har kartlagt och beräknat miljöpåverkan från engångs/förbrukningsartiklar. Det har visat sig att dessa står för hela 27 % av ÖLL s klimatpåverkan exklusive kollektivtrafik. Inkluderas kollektivtrafiken blir siffran 19 %. Exempel från Skåne län visar att engångsmateriel står för 50% av klimatpåverkan från opererande verksamhet. Operation och IVA står för ca 40% av avfallsmängden vid ett sjukhus. Trenden är också ökade avfallsmängder. Varför det ligger till på det viset kan man inte säkert säga men en ökning av engångsartiklar bidrar. ÖLL har som mål i sitt Miljö- och hållbarhetsprogram att användandet av engångsprodukter ska ha minskat med 15 % år 2015 jämfört med år Detta gäller då ett urval av de värsta engångsprodukterna. Strategiska åtgärder är bland annat att ändra arbetsrutiner och att övergå till flergångsprodukter. I de fall engångsartiklar ändå används strävar man att gå från icke förnyelsebara till förnyelsebara råvaror. För att få en rättvisande bild av en produkts klimatpåverkan så måste man se till produktens livscykel. Det är en komplex uppgift att kartlägga en livscykel. Man måste titta på råvaror, produktionssätt, vilken typ av energi som används etc. Ett fynd som ÖLL har gjort är att flergångskläder är fem gånger bättre ur klimatpåverkansynpunkt. En låg merkostnad per användningstillfälle finns vid val av flergångsprodukter. Det är dock svårt att jämföra kostnader då olika prissättningsmodeller används. Sara Richert anger fyra verktyg för smartare materelanvändning: 1. Minskad användning 2. Gå över från engångsprodukter till flergångsprodukter 3. Klimatsmartare material (upphandlingsfråga) 4. Förbättrad logistik 5. Nya sterilcentralen i hus 60 Miljöchef Curt Monfelt inledde och presenterade verksamhetschef Gun Fridh.

3 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (6) Gun fortsatte med att beskriva steriltekniska enheten som en funktionell verkstad mitt i vården. De arbetar efter ett kvalitetsledningssystem och levererar även till andra vårdgivare. Mellanlagring sker idag hos steriltekniska varifrån önskat antal produkter beställs. Gun kommenterade flergångstextilier med anledning av vad som framkom i föregående föreläsning om dess gynnsammare klimatpåverkan. Det är idag svårt att hantera flergångstextilier. Textil kan inte blandas med instrument i autoklaver. Det är svårt att blanda material generellt. Idag har landstinget ingen last som är validerad för textilier. När man blandar material så ger det en ojämn temperatur vilket inte är önskvärt i steriliseringsprocessen. Man behöver olika produktionslinjer för att hantera textilier. Maskinparken, ytorna och lokalerna i hus 60 är ej dimensionerade för att hantera textil. Vid ett ökat användande av flergångsprodukter så måste man dimensionera autoklaverna efter detta. Det kommer kräva en större arbetsinsats personalmässigt och föranleder en ökad mängd packmaterial på steriltekniska. Det blir därför väldigt viktigt att inventera mängden materiel som verkligen behöver steriliseras och samtidigt inventera vad som kan användas som höggradigt rent. Andelen produkter som kan användas såsom höggradigt rent bedöms kunna ökas. Det kan då produceras på varje enhet. Det är rekommenderat att gå sakta fram i omställning från engångsartiklar till flergångsartiklar för att undvika problem och lära sig på vägen. 6. Projekt LivREM Roy Sjöqvist var som projektledare inbjuden för att redogöra för projektet LivREM (rationell, effektiv materielförsörjning). Landstinget handlar idag förbrukningsmateriel för ca 250 miljoner kronor årligen. Åtgärder som hittills genomförts är att verksamheternas förråd slagits ihop och sköts centralt. Antalet artiklar ska minskas från 1200 till 500 st. Det finns mycket likvärdiga produkter men kunskapen sprids inte mellan verksamheterna. Det behövs inte tolv olika handskar. Det går heller inte att tillgodose alla enskilda önskemål det måste finnas rationalitet i behovssättningen. Genom att gå ner till 500 artiklar och ett förråd så lösgör man kapital då det bundna kapitalet minskar. Omsättningshastigheten har ökat tiofalt.

4 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (6) Inventeringar sker på flertalet avdelningar för att försöka minska antalet produkter. Det gäller att standardisera sortimentet och få kontroll över lagerstyrningen. Roy berättar om förrådshissen på CSK. Den är 25 meter hög med uttagsmöjlighet på fem plan. Hissen har minskat lagerytan, bidragit till sortimentsrensningen och finns tillgänglig dygnet runt. Nuvarande logistikkostnad inom landstinget är 18,75 %. Detta måste minska. Ett nytta avtal ska upphandlas från september Emballage, transporter mm. Kommer att minska efter en ny upphandling. Roy Sjöqvist ger slutligen följande råd: Åt med livremmen! Avdelningarna kan inte själva få styra materielanskaffningen. Genom att minska sortimentet så kommer vi köpa större volymer av kvarvarande artiklar vilket ska ge utslag i priserna. Exempelvis ger ju en 10 % prisminskning på nuvarande inköp på 250 miljoner en minskning med 25 miljoner. 7. Fri diskussion Efter lunch diskuterade beredningen vad som framkommit under förmiddagens föreläsningar vilka alla tyckte var mycket intressanta. En uppfattning var att det vore intressant att göra en liknande kartläggning som ÖLL. Då kanske man kan samarbeta mer i upphandlingar och få ned kostnaderna. Det var också uppskattat att höra om LivREM och det tänk som finns kring detta. Sjukvården kan här genom relativt enkla åtgärder få ut mer av sina resurser. Någon framförde att man måste sätta en prislapp på miljöpåverkan. I exemplet med en engångsdräkt för operation jämfört med en flergångsdräkt så kan kostnadsargumentet att välja engångs då förmodligen vara försumbart. Det framkom en önskan att sprida kunskaperna från dagen vidare på fullmäktige. Angående Framtidsberedningen så framkom det under sammanträdet liksom vid tidigare sammanträden att många upplever uppdraget som otydligt. Alla beredningar är i någon form också framtidsberedningar. Hur definieras framtiden? Kanske frågor som ligger år fram i tiden. Det sågs ett behov av att samverka för att klara ut gränserna mellan beredningarna. Någon föreslog att hälso- och sjukvårdsberedningen och framtidsberedningen kunde utgöra en beredning - en uppfattning som inte alla delade.

5 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (6) Någon framförde att det enda framtidsperspektiv som känns aktuellt att diskutera ur ett framtidsperspektiv är frågan om centralisering och decentralisering. Det är viktigt att alla får en lika vård över hela länet. Detta visas i exemplet med den lilla flicka som döende i cancer inte fått optimal insatser då ingen kunde tänka sig att åka ut till patienten. En annan betraktelse var att framtidsberedningen borde spana på framtidstrender inom forskning, teknik etc. En annan fråga för beredningen kan vara sjukhusstrukturen. Ska våra sjukhus bli tre självständiga enheter som i ÖLL? Beredningen skulle också kunna titta på risker i verksamheten. Översvämningsrisken är ett sådant område. Det är viktigt att beredningarna sprider sin kunskap och också att andra läser anteckningarna från sammanträdena. Vidare beslutades att de som vill delta i seminariet om vård i livets slutskede den 8 april gör detta arvoderat. Beredningen önskade också den 18 april genomföra ett studiebesök på CSK för att efter detta samlas i landstingshuset för fortsatt sammanträde. Dagen ska vara en heldag och sammanträdet den 30 maj utgår. 8. Inga synpunkter 9. Punkten togs inte upp 10. Övriga frågor Ordföranden redogjorde för det samtal kring sekreterarrekryteringen som hölls under föregående presidiemöte. Ansvariga tjänstemän Anna-Lena Wingqvist och Johanna Orre deltog. Beredningarnas bekymmer är egentligen inte rekryteringsprocessen utan att den tänkta lösningen innebär en minskning av resursen med 0,5 åa till förmån för medborgardialog. Den presenterade lösningen innebär dock att resurstilldelning kan ske vid behov. Andra tjänstemän kan vara behjälpliga vid t.ex. seminarier. Synpunkter framförs om att beredningarna borde ha tillfrågats och att beredningen känner sig överkörd i processen. Resursen är nu max 1,0 åa på tre beredningar. Rekryteringen har skötts undermåligt och utan lyhördhet för politikernas önskemål. Vidare framfördes åsikter om att det är felprioriterad resursanvändning att landstingsjuristen agerar sekreterare i beredningarna.

6 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (6) Angående den medicinska sekreterarutbildningen i Kristinehamn så redogjorde Stellan Jansson för läget. Utbildningen bedrivs vid Yrkeshögskolan och är viktig för landstinget som rekryterar eleverna. Utbildningens ansökan om statliga medel för har avslagits. Det är ännu oklart exakt varför YH myndigheten sade nej till ansökan. De som beviljats medel finns dock alla i storstadsområdena. I den nya ansökan som görs måste yrkespraktik och yrkes SFI garanteras. Utbildningen i Kristinehamn har ställt krav på Sv A och B varför inga elever med behov av SFI tidigare antagits. Landstinget har ingett en skrivelse om läget och hur personalbehovet ser ut. Landstinget skulle behöva fler examinerade istället för färre. Utbildningen är därtill kostnadseffektiv. Personalchef Gunnar Blomquist ska gå vidare och försöka påverka via SKL. Sammanträdet förklarades avslutat. Nedskrivet av: Justerat av: Justerat av: Christian Eriksson Asso Zand Birgit Bergman Blank Landstingsjurist Ordförande Utsedd justerare

Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande

Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande Sekretariatet Anders Ajaxson MINNESANTECKNINGAR FRAMTIDSBEREDNINGEN 2011-01-27 LK/110121 Plats Brage, Landstingshuset, torsdag 27 januari kl. 09:00-12:00 Närvarande: Från presidiet Övriga ledamöter Ersättare

Läs mer

Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande

Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande Sekretariatet Anders Ajaxson MINNESANTECKNINGAR FRAMTIDSBEREDNINGEN 2011-03-10 LK/110023 Plats Brage, Landstingshuset torsdag 10 mars kl. 09:00-11:55 Närvarande Presidiet Övriga ledamöter Ersättare I tjänsten

Läs mer

Från presidiet: Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Kenneth Johannesson (S), Arvika, vice ordförande

Från presidiet: Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Kenneth Johannesson (S), Arvika, vice ordförande Sekretariatet AAj MINNESANTECKNING FRAMTIDSBEREDNINGEN 2012-01-26 LK/120036 Plats Nya landstingshuset, rum 141 F, torsdag 26 januari 2012, kl. 09:00-12:00 Närvarande Från presidiet: Asso Zand (MP), Karlstad,

Läs mer

Sekretariatet Anders Ajaxson 2012-09-12 LK/120036

Sekretariatet Anders Ajaxson 2012-09-12 LK/120036 Minnesanteckningar FRAMTIDSBEREDNINGEN Sekretariatet Anders Ajaxson 2012-09-12 LK/120036 Plats Karlskoga lasarett, onsdag 12 september 2012, kl. 09:30-16:00 Närvarande Från framtidsberedningen: Asso Zand

Läs mer

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP)

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-30 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Åsa Johansson

Läs mer

Presidiet: Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Kenneth Johannesson (MP), Arvika, vice ordförande

Presidiet: Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande Kenneth Johannesson (MP), Arvika, vice ordförande Minnesanteckningar FRAMTIDSBEREDNINGEN Sekretariatet Anders Ajaxson 2012-06-01 LK/120036 Plats Närvarande Rigel, Landstingshuset i Karlstad, torsdag 31 maj 2012, kl. 09:00-12:10 Presidiet: Asso Zand (MP),

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2015-03-31 LK/150727 Plats Landstingshuset Karlstad Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S)

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-09-03 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-02-26 LK/150041

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-02-26 LK/150041 Minnesanteckningar 1 (6) Framtidsberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-02-26 LK/150041 Plats Närvarande Frånvarande Särskilt inbjudna Lokal Rigel, landstingshuset,

Läs mer

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad PROTOKOLL 1 (5) Hjälpmedelsnämnden i Värmland Plats Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad Beslutande landstinget, Annétthe Zettergren (M) ordförande landstinget, Mona Smedman (C) landstinget, Monica Iversen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (8) 31 45, 1 bilaga Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga SCA Obbola, Linjevägen 33, Obbola Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Robin Holmgren,

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-03-17 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV)

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-06-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M)

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Birgitta Wessmark (SIV) ers för Olof

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-05-17 11-19 Sid 1 (7) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2017-05-17, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131 Protokoll 1 (9) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2014-06-24 LK/141368 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S) 2:e vice

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Minnesanteckningar 1 (5) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Plats Scandic Winn, kl. 09.00 15.00 Närvarande Malin Berglund (M), ordförande

Läs mer

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan

Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan Minnesanteckningar Demokratiberedningen Sekretariatet Marina Tilderlindt 2014-05-28 LK/140050 Plats Närvarande I tjänsten Ej närvarande Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan Malin Berglund (M),

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143 Sammanträdets plats och tid Landstinget, Hus 2, Dr Pragrummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-12-08, klockan 09.00-16.30. Beslutande Anna Gundersson (S) David Berglund (S) Judith Hult (S) Börje Lundin (V)

Läs mer

Engångs eller flergångs ur miljöperspektiv. 2015-10-22 Gustav Eriksson

Engångs eller flergångs ur miljöperspektiv. 2015-10-22 Gustav Eriksson Engångs eller flergångs ur miljöperspektiv 2015-10-22 Gustav Eriksson Vi lånar för framtiden!!! 13 aug 2015 Ekologiskt fotavtryck En ojämn fördelning Historiska data Miljöinformatörsutbildning: Introduktion

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Minnesanteckningar POLSAM 2018-05-14 Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Dag: Måndagen den 14 maj Tid: kl. 09.00 11.15 Plats: Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande:

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (6) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-09-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L)

Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling 08.30 12.00 Beslutande: Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) Övriga deltagare: Harriet Hedlund (s),

Läs mer

PROTOKOLL. Zeus konferensrum, Centrallasarettet Växjö. Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Zeus konferensrum, Centrallasarettet Växjö. Hillevi Andersson 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-06-02 2014-05-22 FoUB 2/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 22 maj 2014 kl. 13 15.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Sammanträdesplats Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Ledamöter Margareta Isacsson (s) ordförande Inger Persson (m) vice ordförande Britt-Marie Asp (s) Jan-Erik Johansson (s) Solveig

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 7 december 2011 kl. 12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2013-04-16 SBK 02/2013 Planeringsavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 april 2013 kl. 14.00 16.00 Plats Närvarande

Läs mer

Plats Stadshuset, Arvika kommun, kl. 09:00-11:50, Sjukhuset i Arvika (Stille salen) kl. 13:15-16:00. Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande t

Plats Stadshuset, Arvika kommun, kl. 09:00-11:50, Sjukhuset i Arvika (Stille salen) kl. 13:15-16:00. Asso Zand (MP), Karlstad, ordförande t Sekretariatet AAj MINNESANTECKNINGAR FRAMTIDSBEREDNINGEN 2011-09-21 LK/100021 Plats Stadshuset, Arvika kommun, kl. 09:00-11:50, Sjukhuset i Arvika (Stille salen) kl. 13:15-16:00 PNärvarande: l a Asso Zand

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Lokal Rigel, Landstingshuset, Karlstad kl.09:00-12:00

Lokal Rigel, Landstingshuset, Karlstad kl.09:00-12:00 Plats och tid Lokal Rigel, Landstingshuset, Karlstad kl.09:00-12:00 Beslutande Marléne Lund Kopparklint (M) (ordförande) (Landstinget i Värmland) 5-10 Ulla Carlberg (C) (Landstinget i Värmland) Pia Falk

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-09-01 LK/150039

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-09-01 LK/150039 Minnesanteckningar 1 (6) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-09-01 LK/150039 Plats Sirius, kl. 09.00 12.00 Närvarande Frånvarande Särskilt inbjudna

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 29 oktober kl 14.00-15.40 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Fästningsholmen, plan 4, stadshuset klockan 13:00-16:00 ande Matilda Jansson (L) Ordförande Camilla Haag (S) Erika Sjöblom (S) Fredrik Gullbrantz (S) Fredrik Schandorff

Läs mer

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) ordförande Birgitta

Läs mer

\--1 y402q 09. Landstinget d

\--1 y402q 09. Landstinget d \--1 y402q 09. d Plats Landstingshuset Lokal: Gemma Tid Fredag 19 maj kl. 13:30-15:00. Politiska styrgruppen för utveckling av missbruks- och beroendevården i Värmland. Beslutande: Mats Sandström (s),

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Marianne Kierkemann

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 09.30 11.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande Kerstin Bergström Persson

Läs mer

Landstingets revisorer 108-117

Landstingets revisorer 108-117 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Hestraviken hotell och restaurang, Hestra Närvarande: Doris Johansson, ordförande Arnold Carlzon Marianne Ericsson Robert Erlandsson, 113-117 Östen Johnsson, 111-117

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-12-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 11 december 2013 kl. 9.00-11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Falkenbergsnämnden 66-74

Falkenbergsnämnden 66-74 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-11-04 Falkenbergsnämnden Falkenbergsnämnden 66-74 Tid: Onsdagen den 4 november 2009, kl 13:15-16:15 Plats: Sammanträdesrummet Biblioteket Falkenberg Ledamöter Inger Svensson

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-04-29 2014-04-16 PAN 2/2014 Patientnämnden Tid Onsdagen den 16 april kl. 9 12.10 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, landstingets kansli,

Läs mer

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08 Protokoll 1(8) Tid och plats för Sammanträdet Bergs kommun Svenstavik Tingshuset kl 9:00-16:00 Beslutande Stefan Wikén Gun-Marie Axelsson Gunnar Geijer Staffan Granström Karin Österberg Per-Olov Olsson

Läs mer

NAVI (nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) Sid

NAVI (nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) Sid 2010-08-25 NAVI (nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning Sid Justering...3 57 Workshop - FAVI:s verksamhetsplan...4 58 Extraordinär händelse samt höjd beredskap i Sundsvalls kommun...5 59 Extraordinära

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 26/37 Plats Sammanträdesrummet fyra och en halv trappa upp, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Jan Larsson, (v), Pajala Eva Bergström, (s), Luleå Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s),

Läs mer

Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-10-20 2008-10-07 FU7/08 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 22 maj 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-06-21 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Torsdagen den 9 juni 2011 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-03-26 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 19 mars 2014 kl. 9.00 11.15 Plats Kronobergsrummet, landstingets kansli,

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL 1 (8) PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL 2 (8) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 27 november 2015 kl 10.00-15.00, Landstingshuset, styrelserummet Landstinget Maria Stenberg (S), ordförande Anders Öberg

Läs mer

Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30

Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30 1 / 9 Plats och tid Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30 ande Stina Höök (M) (ordförande) 15-16, 18-20 Åsa Johansson (S) (vice ordförande) 15-16, 18-20 Erik Evestam (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl.09:00-12:00

Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl.09:00-12:00 Plats och tid Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl.09:00-12:00 Beslutande Marléne Lund Kopparklint (M) (ordförande) (Landstinget i Värmland) Ulla Carlberg (C) (Landstinget i Värmland) Pia Falk (S) (Landstinget

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 1510 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Närvaro: Maria Chergui (V) ordf. Lisa Friberg (S),

Läs mer

Gert Raiml (V) Susanna Göransdotter (V) Eva Hallonsten Wikström (FP) Oscar Karlsson (SIV)

Gert Raiml (V) Susanna Göransdotter (V) Eva Hallonsten Wikström (FP) Oscar Karlsson (SIV) Minnesanteckningar 1 (8) Hälso- och sjukvårdsberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-04-27 LK/150040 Plats Lokal Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl. 9-15 Närvarande

Läs mer

Beredning av ärenden till landstingsstyrelsen

Beredning av ärenden till landstingsstyrelsen Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Susanne Jangentorp 2012-08-28 LK/120094 Plats Vårdcentralen i Kristinehamn, sammanträdesrum Hallonet Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP), ordförande Birgitta Kringlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (6) Landstingets kansli 2014-12-01 Kansliavdelningen, Justerat 2014-12-11 SB 7/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 1 december kl. 9.00 11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar. Plats Skärgårdssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45. Sofia Paulsson.

Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar. Plats Skärgårdssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45. Sofia Paulsson. Programberedning 6-1 (6) Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar Datum Tid 14.00-16.00 Plats Skärgårdssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (KD) (M) (L) (C) (MP) (V) Maria

Läs mer

Kungsbackanämnden 23-29

Kungsbackanämnden 23-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-03-17 Kungsbackanämnden 23-29 Tid: Måndag 2008-03-17 kl 13:00-16:30 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka sjukhus Ledamöter Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s)

Läs mer

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-09-15 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 2 september 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (6) Landstingets kansli 2014-10-20 Kansliavdelningen, Justerat 2014-11-03 SB 6/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 9-11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-12-14 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134 Sammanträdets plats och tid Övrigt Landstinget, Hus 3, Styrelserummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-10-20, klockan 10.00-11.45 Möte med Landstingsfullmäktiges presidium, klockan 8.30-9.30 Utbildning,

Läs mer

PROTOKOLL. Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Hillevi Andersson 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2013-10-16 FoU-beredningen Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Onsdagen den 8 oktober 2013 kl.13-15.30 Röda rummet, Landstingets

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 1 (8) Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka Datum Tid 14.00 16.20 Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (KD) Thorbjörn Larsson Ordförande (M) Caroline Wallensten

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Mötesplats Mölle samt Rådhuset, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-11-11 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) vice ordförande Patrik Fornander (M) Olof

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (10) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-10-07 Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle kl 14.00 15.20 Paragrafer 6-13 Närvarande Se sidan 2 Justeringens tid/plats 2016-10-14 Kommunledningskontoret

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-17 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN 2014-12-16 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Margareta Cantell (C) Eleonor Eriksson (S)

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Margareta Cantell (C) Eleonor Eriksson (S) 2013-12-10 1 (7) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2013-12-10 Tid: 14.30 16.30 Plats: Hornsgatan 15, 2 tr Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Inger Ros (S) Vice ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss

Läs mer

Konferensrum Apollon, CLV

Konferensrum Apollon, CLV FoU-beredningen Tid 2015-06-10 13:00-16:00 Plats Konferensrum Apollon, CLV e Lennart Värmby (V) (ordförande) Anna Fransson (S) (vice ordförande) Elizabeth Peltola (C) (2:e vice ordförande) Chreyl Jones

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Ledamöter (KD) Thorbjörn Larsson Ordförande (M) (S) Caroline Wallensten

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Ledamöter (KD) Thorbjörn Larsson Ordförande (M) (S) Caroline Wallensten 1 (5) Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka Datum Tid 14.00 15.50 Plats Stockholms sjukhem, Mariebergsgatan 22 Ledamöter (KD) Thorbjörn Larsson Ordförande Caroline Wallensten Tuva Lund

Läs mer

PROTOKOLL Landstingets pensionärsråd Ledningsstaben 2012-11-21 24-32 1(5) Maud Jonsson kl 09.00-12.00

PROTOKOLL Landstingets pensionärsråd Ledningsstaben 2012-11-21 24-32 1(5) Maud Jonsson kl 09.00-12.00 PROTOKOLL Landstingets pensionärsråd 2012-11-21 24-32 1(5) Maud Jonsson kl 09.00-12.00 Sammanträdesplats Landstingshuset, S:t Larsgatan 49 B i Linköping. Lokal: Sessionssalen Närvarande Ledamöter Viktoria

Läs mer

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder 1 (6) Sjukvårdsstyrelse Söder Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder Datum Tid 13.30 15.00 Plats Roslagssalen, Landstingshuset Ledamöter (M) Gunilla Helmerson Ordförande (FP) (S) Jessica Ericsson Adriana

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

79 PROTOKOLL 6/2013. och Frölunda Specialistsjukhus

79 PROTOKOLL 6/2013. och Frölunda Specialistsjukhus Plats: Konferensrum Riddarsporren, Kungälvs sjukhus Datum och tid: Måndag den 30 september 2013, klockan 17:00 Beslutande Joakim Larsson (MP), ordförande Morgan Hedman(S) Henrik Nilsson (S Frode Slinde

Läs mer

Minskad klimatpåverkan från förbrukningsmaterial

Minskad klimatpåverkan från förbrukningsmaterial Minskad klimatpåverkan från förbrukningsmaterial Presentation av arbetet inom Örebro läns landsting Sara Richert, miljöcontroller Så här började det 2010 tog landstinget fram en energi- och klimatstrategi,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

Ingvar Klang (M), Karlstad, ordförande Anders Nilsson (V), Nykroppa, vice ordförande

Ingvar Klang (M), Karlstad, ordförande Anders Nilsson (V), Nykroppa, vice ordförande Minnesanteckningar Hälso- och sjukvårdsberedningen Sekretariatet Marina Tilderlindt HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSBEREDNINGEN LK/130175 Plats Lokal: Sirius, landstingshuset, Karlstad, kl. 9.00 16.00 Närvarande Presidiet:

Läs mer

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat Sammanträdets plats och tid Landstingshuset, plan 2, Dr Prag. Kyrkgatan 12, Östersund Partigrupp Alliansen: Plan 3, Syster Agnes, klockan 8.00-15.50 Beslutande Anna Gundersson Judith Hult Alvi Berglund

Läs mer

Landstingets pensionärsråd

Landstingets pensionärsråd Protokoll 1(7) s pensionärsråd Tid och plats för Sammanträdet Beslutande Dr Prag, plan 2, Hus 2, Landstingshuset, 28 oktober 2010, kl. 09.00 11.50 Monalisa Norrman Ordf 5 10 Inger Jonsson Finn Cromberger

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 4 2013-03-25 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/ Personalberedningen. Sammanträdesdag kl Justerat den. Närvarande: 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

PROTOKOLL Nr 1/ Personalberedningen. Sammanträdesdag kl Justerat den. Närvarande: 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Personalberedningen Justerat den PROTOKOLL Nr 1/06 1-12 Sammanträdesdag 2006-02-28 kl. 15.00-17.15 Lars Dahlberg Närvarande: 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Ledamöter Övriga: Pol. Sekr. Tjänstemän Fackliga

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-04-14 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-16

Landstingsstyrelsen 1-16 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 Landstingsstyrelsen 1-16 Tid: Måndagen den 8 januari 2007, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m)

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2014-03-26 Anders Marmon Rev/14003 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2013 Rapport 13-13 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Fredag den 13 december 2013 kl 10.00-14.00 i Landstingshuset, rum 3 Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm (NS) Närvarande

Läs mer

Måltider på sjukhus i Stockholms läns landsting Ett strategiskt perspektiv

Måltider på sjukhus i Stockholms läns landsting Ett strategiskt perspektiv Måltider på sjukhus i Stockholms läns landsting Ett strategiskt perspektiv Lena Halvardson Rensfelt Samordnare, Landstingsdirektörens stab Lena.Halvardson-rensfelt@sll.se Stockholms läns landsting, SLL

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN07-001

Protokoll D.nr DU-KAN07-001 D.nr DU-KAN07-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DUnämnden Datum: 2007-05-25 Tid: kl 09.00-12.00

Läs mer