Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S)"

Transkript

1 Protokoll 1 (7) Teknikutskottet LK/ Plats Centralsjukhuset, hus 76 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Erik Jansson (SIV) Åsa Johansson (S) ordförande vice ordförande ers för Karin Andersson (M) I tjänsten Anna-Lena Wingqvist, administrativ chef ers för Agneta Jonsson, chef lands tingsservice Susanne Jangentorp, sekreterare Särskilt inbjudna Justering Annette Andersson, verksamhetschef Daniel Axelsson, fastighetsförvaltare Eva Eriksson, utvecklingsledare Bengt-Åke Karlsson, teknikförvaltare Pär Lindström, lokalutvecklare Jim Nilsson, projektledare Sven Olsson, projektledare Uno Olsson, verksamhetsutvecklare Hans-Erik Persson, projektledare Per Wennberg, projektledare Utsågs Mats Sandström att jämte ordföranden justera dagens protokoll 34 Dagordning och övriga frågor Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Dagordningen godkändes och fastställdes. En presentationsrunda genomfördes. 35 Presentation av landstingsfastigheters nya chef Annette Andersson, tillträdande fastighetschef den 1 oktober, presenterade sig vid mötet. Hon är nu verksamhetschef för radiologin och har tidigare varit chef för medicinsk teknik.

2 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Ärenden till landstingsstyrelsen den 23 september och 14 oktober 36 LK/ Förlängning av hyresavtal avseende lokaler för barn och ungdomspsykiatrisk vård, Lagergrensgatan 3, kvarteret Kanoten 5, Karlstad Fastighetsförvaltare Daniel Axelsson redovisade underlag för rubricerade Landstinget bedriver sedan 2001 stora delar av sin barn- och ungdomspsykiatriska vård från lokaler belägna på Lagergrensgatan 3 i Karlstad. Nuvarande hyresavtal löper till och med Med anledning av den satsning som 2015 beslutats ske inom denna vårdverksamhet föreslås att hyresavtalet förlängs på marginellt justerade villkor till och med De justerade villkoren innebär en sänkning av årshyran med 140 tusen kronor/år. Det är viktigt att samråd med brukarorganisationer och fackligt samråd sker. 37 LK/ Förhyrning av lokaler för ambulansverksamheten Schéelegatan 1 A, kvarteret Ejdern, Filipstads kommun Fastighetsförvaltare Daniel Axelsson redovisade underlag för rubricerade Division medicinska specialiteter inom landstinget bedriver från Filipstad en ambulanssjukvårdsverksamhet som omfattar 2 ambulanser och en reservambulans. Lokalerna uppfyller inte de krav som gäller för ambulansverksamhet enligt arbetsmiljölagen. Landstinget föreslås därför hyra lokaler i den kommunala brandstationen efter ombyggnad och anpassning. Daniel Axelsson informerade om att det i nuläget inte är klart om Landstinget i Värmland eller Filipstads kommun ska stå för investeringen. Beslut kring detta tas i Filipstads kommun i oktober. Teknikutskottet vill föra dialog kring ärendet när det finns ytterligare information.

3 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) 38 LK/ Avlägsnande av före detta arbetsterapipaviljong, Mariebergsområdet, Kristinehamn Fastighetsförvaltare Daniel Axelsson redovisade underlag för rubricerade Landstinget kompletterade 2006 sitt lokalbestånd inom Mariebergsområdet genom att hyra en enkel paviljongbyggnad för fem års användning, uppställd i direkt anslutning till byggnaden M49, för rättspsykiatrisk vård. På grund av ägarens ekonomiska svårigheter övergick paviljongen i landstingets ägo. I avtalet med Kristinehamns kommun om avvecklingen av landstingets engagemang i Mariebergsområdet har landstinget åtagit sig att riva byggnaden M49 och avlägsna paviljongbyggnaden före utgången av Paviljongbyggnaden har inget bokfört värde. 39 LK/ Revidering av tidigare beslut angående Energiprojektet Torsby Teknikförvaltare Bengt-Åke Karlsson redovisade underlag för rubricerade Landstingsstyrelsen beslöt LK/ att genomföra Energiprojekt Torsby. I samband med landstingsfastigheters fortsatta beredning av projektet har fjärrvärmeleverantören uppvaktat landstingsfastigheter med en alternativ lösning. Lösningarna är likvärdiga ur miljö-, driftsäkerhet- och kostnadsaspekter för landstinget men fjärrvärmeleverantörens alternativ reducerar investeringsutgiften för landstinget och genom att sjukhuset skulle finnas kvar som stor fjärrvärmekund säkras kundunderlaget för fjärrvärmeverksamheten i Torsby tätort. 40 LK/ Yttrande över planprogram avseende Jakobsberg Lokalutvecklare Pär Lindström redovisade underlag för rubricerade Karlstads kommun har upprättat förslag till Planprogram för Jakobsberg som underlag för kommande detaljplanläggning. Förslaget är föremål för samråd enligt plan- och bygglagen (PBL).

4 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Planprogrammet omfattar stora delar av det tidigare flygplatsområdet och förslaget påverkar tillgängligheten till Centralsjukhuset. Utskottets synpunkter till landstingsstyrelsen: 41 LK/ Mellanvårdsplatser i Kristinehamn och Säffle Drift Utvecklingsledare Eva Eriksson informerade om rubricerade Dialoger har genomförts internt och i kommunerna och fortsätter under september och oktober. Underlaget ska färdigställas under denna vecka. Det kommer att innehålla en redovisning från HR-staben, en kommunikationsplan och driftkostnader. Utskottets synpunkter till landstingsstyrelsen: Investering Lokalutvecklare Pär Lindström redovisade underlag för rubricerade Landstingsfullmäktige beslöt att mellanvårdsplatser i Kristinehamn och Säffle ska införas och driftsättas till årsskiftet 2014/15. Vid landstingets vårdcentralsanläggningar i Kristinehamn och Säffle finns lokaler vilka tidigare utnyttjats för vårdändamål möjliga att rusta upp och förse med ny utrustning så att de med vissa begränsningar rymmer 17 vårdplatser vid vardera anläggningen. Utskottets synpunkter till landstingsstyrelsen: Det är angeläget att verksamhetsplaneringen bedrivs jämsides med lokalplaneringen. 42 LK/ Utredning av den framtida lokaliseringen av den nuvarande vårdcentralen i Likenäs Landstingsfullmäktige beslutade den 24 april 2013 att uppdra till landstingsstyrelsen att förutsättningslöst utreda den framtida lokaliseringen av den nuvarande vårdcentralen i Likenäs. Landstingsdirektören har uppdragit åt hälso- och sjukvårdschefen att genomföra en omfattande genomlysning av primärvårdens uppdrag. Uppdraget är på-

5 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) börjat och angivet ärende kommer att inkluderas i detta arbete. Uppdraget redovisas för landstingsstyrelsen senast i december Ärenden för kännedom 43 Biogasproduktion Förelåg ärende för kännedom. 44 LK/ Uppföljning av landstingens/regionernas styrning av städning i vårdlokaler Förelåg ärende för kännedom. 45 Övriga frågor Inbjudningar Det fanns inga inbjudningar. Information från seminarier Det fanns för närvarande inget att informera. Informationsärenden inför studiebesök 46 Ersättningslokaler OP Öst Projektledare Sven Olsson, informerade om projektet. Tidplaneringen i projektet är väldigt detaljerad. Sprinklercentralen i hus 46 driftsattes den 15:e maj. Den kommer att kunna användas även i framtida projekt. I slutet av oktober beräknas alla ytterväggar vara på plats i hus 60. Målning pågår och vissa mattor är lagda i fläktrum och liknande utrymmen. Värmen har driftsatts i några delar av huset och sprinklerinstallationen är klar på plan 1 och 2. Montage av de första elcentralerna har också påbörjats. Nu pågår väggmontage och montage av dörrar. Några av operationssalarna har så kallade LAF-tak. Dessa tak säkerställer att luften blir så ren som möjligt genom ett högre luftinsläpp. Salarna används främst vid ortopediska ingrepp som exempelvis höftoperationer.

6 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Man använder en ny princip till operationssalarna för cirkulation. Varje sal har sina egna aggregat för att säkerställa att bara en sal kan drabbas om det blir fel på något aggregat. Det finns sprinklersystem även i operationsrummen. Det finns redundanta system för kylsystem till data i huset. Övrigt finns i hus 41. All gasförsörjning hämtas från hus 54. Man har också byggt ett reservgassystem i hus 46. Det finns bra redundans på gasförsörjningen och även för el bland annat via UPS (batteri-backup) på viktiga system. Det finns ett stort intresse för byggnationen av operation Öst. Under kirurgveckan var cirka 80 personer här på studiebesök. Byggnadsberoende utrustning Projektledare Per Wennberg informerade om byggnadsberoende utrustning i hus 60. Inköp av byggnadsberoende utrustning sker inom ramen för byggentreprenaden. Det medför många fördelar genom att byggaren tidigt har tillgång till dimensionerade uppgifter, bättre projekteringsunderlag, god koppling till tidplanen och korta informationsvägar. Exempel på byggnadsberoende utrustning är, operationslampor, operationsbord, diskdesinfektorer och fast röntgenutrustning. Rumsfunktionsprogram Projektledare Hans-Erik Persson beskrev arbetet med det dynamiska rumsfunktionsprogrammet som fastigheter använder sig av. Antaganden blir verklighet som mynnar ut i en rumsfunktionsritning med olika typer av rum. Utrustningen i de flesta operationssalarna är generell för att säkra flexibilitet inför framtiden. Undantaget hybridsal och operationsrobotsal. Det är ett teknikrum till varje operationssal. Fördelen är att man inte behöver dra in all utrustning i operationssalen. Driftstart Projektledare Jim Nilsson, informerade om driftstarten för hus 60. Huset ska enligt plan vara patientklart våren 2016 (april) för vissa delar och våren 2018 för resterande. Definition av driftstart Driftstart är en process som påbörjas i projektets tidiga fas. I huvudsak består driftstart av tre områden, verksamheterna, utrustningen och fastigheten. Driftstartsprocessens slutmål är att nå lokaler som är patientklara. Patientklart nås genom en stor mängd olika aktiviteter som sker under en tidsrymd och uppnås först när de tre huvudområdena tillsammans harmoniserar. För att verksamheten ska kunna arbeta i lokalerna och på ett patientsäkert sätt kunna behandla patienter krävs att all personal är väl förtrogna med lokalerna samt innebörden av nytt arbetssätt. Det är viktigt att personalen får

7 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) kunskap om flöde och logistik i lokalerna, brand, utrymning, el och gas etcetera. Inredning och utrustning måste finnas på rätt plats. Utrustningen ska vara kontrollerad, besiktad och verifierad att den fungerar på avsett sätt. Personalen ska ha genomgått rätt utbildning för att kunna handha utrustningen, körkort. Alla aspekter gällande fastigheten och dess system och funktioner ska vara färdigbyggda, kontrollerade, besiktigade, provade och justerade. När samband och beröringspunkter mellan ovan nämnda huvudområden är uppnådda kan milstolpen patientklart uppnås. Möjligheten att använda kompetensverktyget för utbildning ses över. Driftsättning av fastigheten Olika zoner (områden) i huset kommer att driftsättas efterhand med början i februari Verksamhetsutvecklare Uno Olsson avslutade med att informera om perioden när hus 60 är klart. Han visade bilder på rumsplaceringen i huset. Endoskopin flyttar in i op öst under byggtiden. Intensivvårdsavdelningen (IVA) ska också byggas om. Det kommer att bli minimalt återställningsarbete av tillfälligt använda lokaler. 47 Studiebesök Teknikutskottet visades runt i hus Kaffe och tid för frågor Mötet avslutade med en frågestund där bland annat Sven Olsson beskrev att hus 60 kommer att bli lean certifierad. Vid protokollet Susanne Jangentorp Justerat den / 2014 Eva Hallström Mats Sandström

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-11-11 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) vice ordförande Patrik Fornander (M) Olof

Läs mer

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M)

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Birgitta Wessmark (SIV) ers för Olof

Läs mer

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP)

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-30 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Åsa Johansson

Läs mer

Beredning av ärenden till landstingsstyrelsen

Beredning av ärenden till landstingsstyrelsen Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Susanne Jangentorp 2012-08-28 LK/120094 Plats Vårdcentralen i Kristinehamn, sammanträdesrum Hallonet Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP), ordförande Birgitta Kringlund

Läs mer

Informationsärenden. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan. Beslutande. Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Ersättare

Informationsärenden. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan. Beslutande. Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Ersättare Protokoll 1 (5) Teknikutskottet 2013-08-13 LK/130062 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund

Läs mer

Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S)

Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-11-05 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Aina Wåhlund

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV)

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-06-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) ordförande Birgitta

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2015-03-31 LK/150727 Plats Landstingshuset Karlstad Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S)

Läs mer

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

Vårdcentralen i Kristinehamn, länsrättens lokal i rättspsykiatrihuset. Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S)

Vårdcentralen i Kristinehamn, länsrättens lokal i rättspsykiatrihuset. Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-02 LK/140109 Plats Vårdcentralen i Kristinehamn, länsrättens lokal i rättspsykiatrihuset Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund

Läs mer

Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd (FP) Christina Wahrolin, oppositionsråd (S)

Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd (FP) Christina Wahrolin, oppositionsråd (S) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2014-01-21 LK/140107 Plats Beslutande Ersättare Landstingshuset Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131 Protokoll 1 (9) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2014-06-24 LK/141368 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S) 2:e vice

Läs mer

TEKNIKUTSKOTTET 2011-02-09 LK/110028. Universitetssjukhuset i Örebro

TEKNIKUTSKOTTET 2011-02-09 LK/110028. Universitetssjukhuset i Örebro PROTOKOLL 1 (5) TEKNIKUTSKOTTET Plats Universitetssjukhuset i Örebro Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Thomas Olsson (C) ersättare för Malin Hall (M) Åsa Johansson

Läs mer

Sekretariatet 2015-05-20 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) Patrik Fornander (M) Olof Olsson (KD) Aina Wåhlund (S)

Sekretariatet 2015-05-20 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) Patrik Fornander (M) Olof Olsson (KD) Aina Wåhlund (S) Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-05-20 LK/150028 Plats Landstingshuset, Sirius Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) Patrik Fornander (M) Olof Olsson (KD) Aina Wåhlund

Läs mer

Sekretariatet 2015-09-08 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande

Sekretariatet 2015-09-08 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-09-08 LK/150028 Plats Landstingshuset, Nordstjärnan Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) vice ordförande Patrik Fornander (M) Olof

Läs mer

Hotell Oscar Statt, Arvika

Hotell Oscar Statt, Arvika PROTOKOLL 1 (6) LANDSTINGSSTYRELSEN Plats Hotell Oscar Statt, Arvika Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Jane Larsson, landstingsråd (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson, oppositionsråd

Läs mer

TEKNIKUTSKOTTET 2011-04-20 LK/110028. Landstingshuset, sammanträdesrum Brage. Utsågs vice ordföranden att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

TEKNIKUTSKOTTET 2011-04-20 LK/110028. Landstingshuset, sammanträdesrum Brage. Utsågs vice ordföranden att jämte ordföranden justera dagens protokoll. PROTOKOLL 1 (9) TEKNIKUTSKOTTET Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Brage Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Malin Hall (M) Aina Wåhlund (S) Åsa Johansson (S)

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-03-17 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (7) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2014-11-11 LK/140107 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, oppositionsråd (S)

Läs mer

Informations- och planeringsärenden

Informations- och planeringsärenden Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2013-03-05 LK/130062 Plats Beslutande Ersättare I tjänsten Särskilt inbjudna Justering Landstingshuset, sammanträdesrum Rigel Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström

Läs mer

Informationsärenden. Plats Landstingshuset, grupprum B 1. Beslutande. Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S) Ersättare. Erik Jansson (SIV)

Informationsärenden. Plats Landstingshuset, grupprum B 1. Beslutande. Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S) Ersättare. Erik Jansson (SIV) Protokoll 1 (8) Teknikutskottet 2013-10-09 LK/130062 Plats Landstingshuset, grupprum B 1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S) Thomas Olsson (C)

Läs mer

Agnetha Jonsson, chef Landstingsservice Annette Andersson, chef Landstingsfastigheter Mikael Borén, IT-chef Susanne Jangentorp, sekreterare

Agnetha Jonsson, chef Landstingsservice Annette Andersson, chef Landstingsfastigheter Mikael Borén, IT-chef Susanne Jangentorp, sekreterare Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-12-02 LK/140109 Plats Beslutande Ersättare Landstingshuset, grupprum B1 Eva Hallström (MP) Per Gruvberger (S) Patrik Fornander (M) Olof Olsson (KD) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-04-14 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2015-03-25 Anders Marmon Rev/15010 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2014 Rapport 16-14 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrum Ymer

Landstingshuset, sammanträdesrum Ymer PROTOKOLL 1 (7) TEKNIKUTSKOTTET Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Ymer Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Thomas Olsson

Läs mer

Birgitta Wessmark (SIV)

Birgitta Wessmark (SIV) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet Sekretariatet Susanne Jangentorp 2015-01-14 LK/150028 Plats Landstingshuset, Nordstjärnan Beslutande Eva Hallström, ordförande 3 7 Per Gruvberger, vice ordförande, ordförande

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (6) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-09-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad PROTOKOLL 1 (5) Hjälpmedelsnämnden i Värmland Plats Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad Beslutande landstinget, Annétthe Zettergren (M) ordförande landstinget, Mona Smedman (C) landstinget, Monica Iversen

Läs mer

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Protokoll 1 (5) Primärvårds- och psykiatriutskottet Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Plats Beslutande Landstingshuset Nordstjärnan Marianne Utterdahl (SiV), ordförande Mats Sandström (S),

Läs mer

Informationsärenden. Landstingshuset, grupprum B1

Informationsärenden. Landstingshuset, grupprum B1 Protokoll 1 (7) Teknikutskottet 2014-02-04 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Mats Sandström (S) ordförande Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Tomas Ohlsson (C) ers för Eva Hallström

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-10-24 87 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) ej 69-70, 505 Sara Andersson

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (5) 1-10, 1 bilaga Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Helen Forsberg Karin Lundström Marianne

Läs mer

Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl.09:00-12:00

Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl.09:00-12:00 Plats och tid Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl.09:00-12:00 Beslutande Marléne Lund Kopparklint (M) (ordförande) (Landstinget i Värmland) Ulla Carlberg (C) (Landstinget i Värmland) Pia Falk (S) (Landstinget

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Genomförandebeslut för investeringsobjektet Ny behandlingsbyggnad vid Danderyds sjukhus

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Genomförandebeslut för investeringsobjektet Ny behandlingsbyggnad vid Danderyds sjukhus 1 (3) FÖRSLAG 2014:45 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Genomförandebeslut för investeringsobjektet Ny behandlingsbyggnad vid Danderyds sjukhus Föredragande landstingsråd: Charlotte Broberg Ärendebeskrivning

Läs mer

Motion Ambulanssituationen i Jönköpings län

Motion Ambulanssituationen i Jönköpings län ÄRENDE 9 2012-03-07 Motion Ambulanssituationen i Jönköpings län Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Kristina Winberg, Sverigedemokraterna Yttrande

Läs mer

Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M)

Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Protokoll 1 (8) Teknikutskottet 2014-10-01 LK/140109 Plats Landstingshuset, Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Åsa Johansson

Läs mer

JL Stockholms läns landsting

JL Stockholms läns landsting JL Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning 2014-05-21 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 1(5) LS 1405-0663 Ankom Stockholms läns landsting 2014-05- 2 1 Utredningsbeslut om Nybyggnation

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C

Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C PROTOKOLL 1 (8) TEKNIKUTSKOTTET Plats Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Aina Wåhlund (S) Åsa Johansson (S) ers för Aida

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-12-16 SBK 03/2014 Kansliavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 december 2014 kl. 14.00 15.10 Plats Närvarande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2004-09-08

Sammanträdesdatum 2004-09-08 Sammanträdesdatum 2004-09-08 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 8 september, kl 09.00-17.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets kansli, Halmstad Information Arbetsmiljöinspektionen i Göteborg

Läs mer

Agneta Jonsson, chef landstingsservice Lars Nilsson, chef landstingsfastigheter Susanne Jangentorp, sekreterare

Agneta Jonsson, chef landstingsservice Lars Nilsson, chef landstingsfastigheter Susanne Jangentorp, sekreterare Protokoll 1 (7) Teknikutskottet 2013-12-03 LK/130062 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Karin Andersson (M) Mats Sandström (S) vice ordförande Birgitta Kringlund

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 12-22. Tid: 2012-03-20, 10:00 Plats: Landstingets kansli, sal C

Allmänpolitiska utskottet 12-22. Tid: 2012-03-20, 10:00 Plats: Landstingets kansli, sal C PROTOKOLL 1(5) Plats: Landstingets kansli, sal C Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg, ordf KD Per Hansson FP Jarl Karlsson S Kjell Ekelund S Eva Eliasson S Annika Hansson S Maria Hörnsten

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 1-9. Tid: 2011-02-01, 10:00-14:00 Plats: Landstingets kansli sal C

Allmänpolitiska utskottet 1-9. Tid: 2011-02-01, 10:00-14:00 Plats: Landstingets kansli sal C PROTOKOLL 1(5) Plats: Landstingets kansli sal C Närvarande: Beslutande: Per Hansson (FP) Marie Johansson (KD) ersätter Tommy Bernevång Forsberg (KD) Jarl Karlsson (S) Lena Ahnstedt (C) Malin Wengholm (M)

Läs mer

Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för psykiatrisk vård vid S:t Görans sjukhus

Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för psykiatrisk vård vid S:t Görans sjukhus Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-05-22 1 (2) LS 1405-0663 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN H-05-2 7 0 00 1 5 ' Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för

Läs mer

Ombyggnad av hus 05, Nässjö vårdcentrum för kundcenter

Ombyggnad av hus 05, Nässjö vårdcentrum för kundcenter ÄRENDE 13 LF februari Ombyggnad av hus 0, Nässjö vårdcentrum för kundcenter Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Protokollsutdrag från landstingsstyrelsens sammanträde

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Onsdag den 13 maj 2015 kl. 13.00 Arnön, KCCC. Åsa Johansson. Patrik Fornander (M) Linda Larsson (S) ANSLAG/BEVIS

Onsdag den 13 maj 2015 kl. 13.00 Arnön, KCCC. Åsa Johansson. Patrik Fornander (M) Linda Larsson (S) ANSLAG/BEVIS sid 1 (5) Tid och plats Onsdag den 13 maj 2015 kl. 13.00 Arnön, KCCC Ledamöter Karlstad Arvika Eda Filipstad Forshaga Grums Hagfors Hammarö Kil Munkfors Storfors Sunne Säffle Torsby Maria Frisk (MP) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Plats och tid: Nymansgatan 23, kl. 12:00-12:45 Beslutande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S)

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Thomas Ohlsson (C) Marianne Utterdahl (SIV) Gert Ohlsson (FP)

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Thomas Ohlsson (C) Marianne Utterdahl (SIV) Gert Ohlsson (FP) Protokoll 1 (6) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2014-05-20 LK/141046 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S) 2:e vice

Läs mer

Fredag den 29 januari 2016 kl Arnön, KCCC. Maria Frisk (MP) ordförande Sten Fransson (S) tjänstgör för Aina Wåhlund (S) Hans Nilsson (HEL)

Fredag den 29 januari 2016 kl Arnön, KCCC. Maria Frisk (MP) ordförande Sten Fransson (S) tjänstgör för Aina Wåhlund (S) Hans Nilsson (HEL) sid 1 (9) Tid och plats Fredag den 29 januari 2016 kl. 10.00 Arnön, KCCC Ledamöter Karlstad Arvika Eda Filipstad Grums Kristinehamn Munkfors Sunne Säffle Torsby Landstinget i Värmland Maria Frisk (MP)

Läs mer

Plats Landstingshuset Karlstad, torsdagen den 4 september kl. 09.00 12.00. Marianne Utterdahl (SIV), ej närvarande 56-57 ordförande

Plats Landstingshuset Karlstad, torsdagen den 4 september kl. 09.00 12.00. Marianne Utterdahl (SIV), ej närvarande 56-57 ordförande Protokoll 1 (5) Primärvårds- och psykiatriutskottet Elisabeth E Jangehammar 2014-09-04 LK/140042 Plats Landstingshuset Karlstad, torsdagen den 4 september kl. 09.00 12.00 Beslutande Ersättare I tjänsten

Läs mer

Motion - Ambulanssituationen i Jönköpings län

Motion - Ambulanssituationen i Jönköpings län YTTRANDE 1(2) 2012-01-26 LK11-0480 Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet Landstingsfullmäktige Motion - Ambulanssituationen i Jönköpings län Inledning I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion

Läs mer

Landstingsstyrelsen Tid: :00-15:45 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen Tid: :00-15:45 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(6) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Anders Pansell (KD) ersätter Mia Frisk Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP)

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2016

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2016 LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2017-03-23 Anders Marmon Rev/17012 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2016 Rapport 24-16 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

Om- och tillbyggnad av operations- och intensivvårdskliniken, Värnamo sjukhus

Om- och tillbyggnad av operations- och intensivvårdskliniken, Värnamo sjukhus Om- och tillbyggnad av operations- och intensivvårdskliniken, Värnamo sjukhus Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige inkl bilagor Protokollsutdrag från landstingsstyrelsen

Läs mer

Planeringsdelegationen 1-15

Planeringsdelegationen 1-15 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén Marcus Eskdahl (S) Carina Ödebrink (S) Övriga:

Läs mer

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm LS-LED10-009 sammanträde med s Västra samverkans beredning Datum: Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: 12 oktober 2010 Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Kjell Rosén (MP), ordförande

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2014-03-26 Anders Marmon Rev/14003 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2013 Rapport 13-13 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2009-05-26 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 maj 2009, kl. 08.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo Motion från Inga Jonasson,

Läs mer

Tid och plats Torsdag den 31 januari 2019, kl Gustav, Karlstad CCC

Tid och plats Torsdag den 31 januari 2019, kl Gustav, Karlstad CCC sid 1 (9) Tid och plats Torsdag den 31 januari 2019, kl. 10.00-12.00 Gustav, Karlstad CCC Tjänstgörande Ersättare Justerare Mattias J Fröding (KD), ordförande Patrik Fornander (M) (Region Värmland), 2:e

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Tid: Tisdagen den 17 april 2007, kl 09:00-12:40 Plats: Sjukhuset i Varberg, konferensrummet, arbetsterapin Ledamöter Christer

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (6) 46-54, 2 bilagor Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Olle Edblom Helen Forsberg Karin Lundström

Läs mer

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor ÄRENDE 10 2012-06-01 Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till

Läs mer

Dnr 2012/0448 2014-05-12 Rev 2014-05-17 2014-05-21 Landstingsdirektörens stab Landstingsdirektör Peter Lilja

Dnr 2012/0448 2014-05-12 Rev 2014-05-17 2014-05-21 Landstingsdirektörens stab Landstingsdirektör Peter Lilja Dnr 2012/0448 2014-05-12 Rev 2014-05-17 2014-05-21 Landstingsdirektörens stab Landstingsdirektör Peter Lilja Till landstingsstyrelsen Angående återremitterat ärende investeringar de kommande 10 åren Bakgrund

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Hälso- och sjukvårdsnämnden BILAGA PsB 11/08 DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-02-15 HN-HOS08-021 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Inledning Psykiatriberedningen är ett beredande

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 1 (8) Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka Datum Tid 14.00 16.20 Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (KD) Thorbjörn Larsson Ordförande (M) Caroline Wallensten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-03-17 24 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Fredag den 2 juni 2017 kl Arnön, Karlstad CCC ANSLAG/BEVIS. Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ner

Fredag den 2 juni 2017 kl Arnön, Karlstad CCC ANSLAG/BEVIS. Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ner sid 1 (5) DRIFTS- OCH SERVICENÄMNDEN Protokoll 2017-06-02 Tid och plats Fredag den 2 juni 2017 kl. 10.00-12.00 Arnön, Karlstad CCC Ledamöter Karlstad Monika Bubholz (MP) ordförande Arvika Sten Fransson

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN i VARBERG Tid: Måndag 8 oktober kl 15:00-16:55 Plats: Närvarande: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Tore Fritzson, ordförande Ingvar Svensson, vice ordförande Sven

Läs mer

Rigel, Regionens hus, kl.09:00-16:30

Rigel, Regionens hus, kl.09:00-16:30 Plats och tid Rigel, Regionens hus, kl.09:00-16:30 ande Marianne Utterdahl (SiV) (ordförande) Mats Sandström (S) (1:e vice ordförande) Eva Julin Dombrowe (L) (2:e vice ordförande) Henrik Samuelsson (M)

Läs mer

Primärvårdsnämnden Falkenberg

Primärvårdsnämnden Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-19 Primärvårdsnämnden Falkenberg 30-39 Tid: Tisdagen 19 september 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Falkenberg, sammanträdesrummet Biblioteket Ledamöter Inger

Läs mer

Jossans Café, storgatan 42, Forshaga, kl.10:00-12:00

Jossans Café, storgatan 42, Forshaga, kl.10:00-12:00 Plats och tid Jossans Café, storgatan 42, 667 21 Forshaga, kl.10:00-12:00 Beslutande Ulla Carlberg (C) Ulla Olsson (L) ersätter Marléne Lund Kopparklint (M) (ordförande) Jomark Polintan (S) ersätter Pia

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2014-10-02

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2014-10-02 PROTOKOLL 1 (9) 82-94, 1 bilaga Plats och tid Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå, klockan 09.00-11.50 Beslutande Peter Olofsson, (S), ordförande Nicklas Sandström, (M), vice ordförande Helen Forsberg,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-05-29 LSAU 5/2012 Planeringsavd, Justerat 2012-06-05 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 maj 2012 kl. 09.00 11.15 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer

Motion - Den äldre människan på akutmottagningen

Motion - Den äldre människan på akutmottagningen ÄRENDE 9 LF februari 2012 Motion - Den äldre människan på akutmottagningen Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Anne Karlsson, SD Yttrande från Hälso-

Läs mer

Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter

Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter ÄRENDE 13 2012-03-07 Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Samuel Godrén, Sverigedemokraterna

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(7) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, hus 3 konferensrummet plan 2, den 18 december 2014 kl 13.00-16.05 Beslutande Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Familjecentral Värnamo om- och tillbyggnad Värnamo Sjukhus

Familjecentral Värnamo om- och tillbyggnad Värnamo Sjukhus ÄRENDE 13 2012-03-07 Familjecentral Värnamo om- och tillbyggnad Värnamo Sjukhus Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Protokollsutdrag från landstingsstyrelsens

Läs mer

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare Sida 1 av 5 Tid och plats 12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Bengt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

och Frölunda Specialistsjukhus Dnr:

och Frölunda Specialistsjukhus Dnr: Plats: Bergabo hotell & konferens, Tjörn Datum och tid: Onsdag 24 augusti Beslutande Joakim Larsson (MP), ordförande Lisbeth Sundén Andersson, (M) vice ordförande Morgan Hedman (S) Ann-Britt Svensson (S)

Läs mer

Regionstyrelsens protokoll

Regionstyrelsens protokoll Regionstyrelsen 11 april 2018 Sida 1 (8) Regionstyrelsens protokoll Sammanträdesdatum: 2018-04-11 Tid: kl. 09:00 09:05 Plats: Regionhuset, regionstyrelsens sammanträdesrum 68-71 Beslutande Maria Stenberg

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Halmstadsnämnden 10-18

Halmstadsnämnden 10-18 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-20 Halmstadsnämnden 10-18 Tid: Onsdagen den 20:e februari 2008, kl. 10:00-15:55 Plats: Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2013-04-16 SBK 02/2013 Planeringsavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 april 2013 kl. 14.00 16.00 Plats Närvarande

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-05-26 LK/150039

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-05-26 LK/150039 Minnesanteckningar 1 (7) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-05-26 LK/150039 Plats Lokal Skogsstjärnan, Centralsjukhuset (Psykiatrihuset), Karlstad,

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-09-17 1 (16) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-09-17, kl. 14.00 16.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande Jenny

Läs mer

Motion 2017:16 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om direktintag vid geriatriska kliniker 26 LS

Motion 2017:16 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om direktintag vid geriatriska kliniker 26 LS Motion 2017:16 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om direktintag vid geriatriska kliniker 26 LS 2017-0730 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-01 LS 2017-0730 Landstingsstyrelsen Motion 2017:16

Läs mer

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD)

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Beredningen för barn och unga 2015-05-07 1 (14) Plats och tid Hälsoäventyret i Uppsala, 2015-05-07, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande

Läs mer