Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Thomas Ohlsson (C) Marianne Utterdahl (SIV) Gert Ohlsson (FP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Thomas Ohlsson (C) Marianne Utterdahl (SIV) Gert Ohlsson (FP)"

Transkript

1 Protokoll 1 (6) Landstingsstyrelsen Sekretariatet LK/ Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S) 2:e vice ordförande Göran Nilsson (M) Maria Widlund (M) Thomas Ohlsson (C) Marianne Utterdahl (SIV) Gert Ohlsson (FP) Karin Andersson (M) Elisabeth Kihlström (KD) Christina Wahrolin (S) Per Gruvberger (S) Aina Wåhlund (S) Mats Sandström (S) Monica Gundahl (S) Hans Magnusson (S) Anders Nilsson (V) ersättare för Björn Kihl ersättare för Eva Hallström Ersättare I tjänsten Politisk sekreterare Justering Anna-Karin Berglund (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Erik Jansson (SIV) Jonny Mattsson (KD) Åsa Johansson (S) Daniel Schützer (S) Ulrika Nilsson (S) Gunilla Andersson, landstingsdirektör Harald Ludviksen, stabschef Ingrid Magnusson, hälso- och sjukvårdschef Tobias Kjellberg, hälso- och sjukvårdschef Annica Lidén, HR chef Anna-Lena Wingqvist, administrativ chef Tomas Philipp, kommunikationschef Ewa Pettersson, nämndsekreterare sekreterare Ulrica Gellerstedt Utsågs Christina Wahrolin att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

2 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (6) 94 Föredragningar Handlingsplan och fördjupad analys av personalkostnader återrapport Hälso- och sjukvårdschef Ingrid Magnusson återrapporterade arbetet med handlingsplanen i hälso- och sjukvården. Utfallet på personalkostnader är fortfarande högre än budget, men totalt är hälso- och sjukvården inom ram. Flera olika arbeten pågår inom personalområdet och ett exempel på arbetet med strategi för att minska återbesättningar efter pensionsavgångar redovisades. (Bildpresentation dnr LK/141046) HR-chef Annica Lidén lämnade en redovisning av pågående arbete utifrån handlingsplanen. I handlingsplanen finns ett avsnitt som avser reducering av personalkostander. Som ingångsvärden redovisas antalet anställda inom respektive yrkesgrupp och organisatorisk enhet samt övertid i antalet timmar för yrkesgrupper inom vården. Antalet läkare, sjuksköterskor, handläggare och vårdadministratörer har ökat i antal, under samma tid har antalet övertidstimmar har ökat. Samtidigt råder brist på resurser inom vården. För att identifiera orsak behövs ytterligare analys. För närvarande finns förslag som tar sin utgångspunkt i arbetstid och hur arbetsgivaren kan tillämpa arbetstidsmodeller som stimulerar till ökat arbete och arbete på obekväma arbetstider. Dessutom redovisades pågående aktiviteter som styr mot kostnadsminskningar. (Bildpresentation dnr LK/141046) Nulägesrapport från verksamheten Landstingsdirektör Gunilla Andersson lämnade en nulägesrapport om bristen på sjuksköterskor, verksamhetsläget vid Sjukhuset i Arvika samt om arbetet med produktionsplanering. En fördjupad information om läget vid akutmottagningen på Centralsjukhuset i Karlstad kommer att lämnas vid styrelsens nästa sammanträde den 2-3 juni. Hälso- och sjukvårdschef Tobias Kjellberg lämnade en rapport om processen för nivåstrukturering av cancervården inom ramen för Regionalt Cancercentrum, RCC. Efter ajournering för partiernas gruppmöten återupptogs sammanträdet. 95 LK/ Föredragningslistan Godkändes upprättad föredragningslista med nedanstående ändringar; Ärende 1 Månadsrapport utgick. Ärende 6 Utredning av framtida driftform Nordic Medtest utgick och återkommer till landstingsstyrelsens sammanträde den 2-3 juni.

3 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (6) 96 LK/ Revisionsrapport: Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks och beroendeproblem På uppdrag av landstingets revisorer och 14 värmlänska kommuner har en revisionsrapport gällande granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks och beroendeproblem framtagits. I revisionsrapporten framförs synpunkter i huvudsak gällande samverkan på operativ nivå. I förslag till yttrande beskrivs olika åtgärder som pågår för att förbättra samverkan för målgruppen. Förslag till svar på revisionsrapporten framgår av bilaga till tjänsteskrivelsen. Under ärendets behandling yrkade Marianne Utterdahl bifall till föreliggande förslag. Fredrik Larsson yrkade på ett tillägg om att landstingsstyrelsen får en återrapport till styrelsens sammanträde i september om hur arbetet fortgår. Det noterades att styrelsen var överens om att ändra i nästa sista stycket i yttrandet från Sammanfattningsvis anser division psykiatri till Sammanfattningsvis anser hälso- och sjukvårdsledningen. Landstingsstyrelsen beslutade således att godkänna upprättat förslag till svar med ovanstående ändring, att landstingsstyrelsen får en återrapport om hur arbetet fortgår till styrelsens sammanträde i september samt att förklara denna paragraf omedelbart justerad. 97 LK/ Remiss: Regional handlingsplan för klimatanpassning Landstinget har beretts möjlighet att yttra sig över rubricerade remiss. Förslag till regional handlingsplan framgår av bilaga till tjänsteskrivelsen. Konsekvenserna av den pågående klimatförändringen är sedan lång tid tillbaka känd. I detta perspektiv är en regional handlingsplan för klimatanpassning nödvändig. Insatser måste samordnas och koordineras med syftet att minimera och förebygga risker som kan hota vitala samhällsfunktioner. Handlingsplanen är till övervägande del koncentrerad på att beskriva konsekvenser av klimatförändringen samt en redogörelse av pågående

4 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (6) klimatanpassningsarbeten i länet. Framtida behov av åtgärder redovisas översiktligt. Landstinget i Värmland anser att aktuell handlingsplan i framtiden behöver utvecklas ytterligare så att dokumentet blir en än mer tydlig guide för kommunerna och regionala aktörer i det framtida klimatanpassningsarbetet. Förslag till remissvar framgår av bilaga till tjänsteskrivelsen. Landstingsstyrelsen beslutade att godkänna upprättat förslag till svar på remiss, samt att förklara denna paragraf omedelbart justerad. 98 LK/ Försäljning av Villa Solhäll Landstinget är lagfaren ägare till en tomt som består av tre fastigheter, Steffensminne 1:2, 1:3 och 1:4, och som utgör sjuksköterskornas fritidshem Villa Solhäll. Tomten, som är belägen vid Edsgatan vid sjön Alstern, inköptes 1942 för P Clarholms 60-årsfonds räkning som rekreations- och semesterhem för sjuksköterskor i Värmland. Hos Skattemyndigheten anges Föreningen Sjuksköterskornas Fritidshem (en ideell förening) vara taxerad ägare. På tomten finns en villa som behöver renoveras och i samband därmed har frågan om fastigheternas framtida ägarförhållanden uppkommit. En detaljerad beskrivning av ärendet finns i ärendebeskrivning som framgår av bilaga till tjänsteskrivelsen. Den situation som råder idag beträffande Villa Solhäll är inte tillfredsställande. Byggnaden, som är av kulturhistoriskt värde, behöver renoveras om den inte ska förfalla. Landstinget äger fastigheterna endast i formellt avseende, och har inget intresse av att behålla dem och därmed bekosta nödvändig renovering och framtida underhåll. Föreningen Sjuksköterskornas Fritidshem har förklarat att den är beredd att överta fastigheterna och fortsätta bedriva sin verksamhet där. Som lagfaren ägare skulle föreningen kunna belåna fastigheterna för att finansiera nödvändig renovering. En sådan lösning överensstämmer även bäst med syftet med donationen från Per Clarholm. Elisabeth Kihlström anmälde att hon inte deltar i beslutet. Landstingsstyrelsen beslutade därefter att landstinget säljer fastigheterna Steffensminne 1:2, 1:3 och 1:4 i Karlstads kommun till Föreningen Sjuksköterskornas Fritidshem för en köpeskilling på femtusen kronor (5 000 kr), med villkor att fastigheterna används i enlighet med de ändamål som framgår av donationen samt att föreningen inte får sälja fastigheterna vidare utan landstingets godkännande.

5 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (6) 99 LK/ Avtal mellan Västra Götalandsregionen och Landstinget i Värmland angående möjlighet för invånare att välja vårdcentral över landstingsgränsen Bilagda avtalsförslag är ett underavtal till det samverkansavtal mellan Landstinget i Värmland och Västra Götalandsregionen som gäller till och som förlängs med 12 månader i taget om avtalet inte sägs upp av någon av parterna. Parternas gemensamma ambition är att utveckla ett förtroendefullt samarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet. Samverkan ska ske i en anda av öppenhet och dialog och med ett ömsesidigt åtagande att bidra till en för båda parter gynnsam utveckling av hälso- och sjukvården. Syftet med detta underavtal är att i första hand tillgodose den gemensamma inriktningen gällande utvecklat samarbete och ambitionen att vidga valfrihet över länsgränserna. Bilagda avtal gäller utökad möjlighet för länens invånare att fritt välja/lista sig på/ vårdcentral/hälsocentral i båda landstingen fr.o.m till med en ömsesidig uppsägningstid på 6 månader. Om avtalet inte sägs upp under denna tid förlängs det med ett år. De effektmål som förväntas uppnås är: Ökat utbud ökad tillgänglighet Ökad delaktighet och valfrihet Det utbud som finansieras av respektive landsting står till förfogande på primärvårdsnivån för invånarna i båda landstingen. Tidigare har ett avtal med Örebro Läns landsting slutits med samma innehåll och syfte. Landstingsstyrelsen beslutade att fastställa avtalet mellan Landstinget i Värmland och Västra Götalandsregionen 100 LK/ m.fl Ärenden för kännedom Lades till handlingarna ärenden för kännedom punkt 1-5.

6 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (6) 101 LK/ Landstingsdirektörens anmälningsärenden Under punkten informerade landstingsdirektör Gunilla Andersson om process och övergripande tidplan för Landstingsplan (Bildpresentation LK/141046) 102 LK/ Hjälp till patienter vars problem inte kunnat diagnostiseras eller behandlas Landstingets i Värmland politiska majoritet, Värmlandssamverkan, har inkommit med ett förslag om uppdrag att utreda hur Landstinget i Värmland på ett bättre och mer resurseffektivt sätt ska kunna hjälpa patienter vars problem inte kunnat diagnostiseras eller behandlas. Under ärendets behandling yrkade Marianne Utterdahl med instämmande av Elisabeth Kihlström bifall till föreliggande förslag. Landstingsstyrelsen beslutade därefter att ge landstingsdirektören i uppdrag att utreda hur Landstinget i Värmland på ett bättre och mer resurseffektivt sätt ska kunna hjälpa patienter vars problem inte kunnat diagnostiseras eller behandlas samt att återkomma med en rapport om uppdraget till Landstingsstyrelsen i september Vid protokollet Ewa Pettersson Justeras 2 / Fredrik Larsson Christina Wahrolin Justering av ovanstående protokoll har kungjorts på landstingskommunens anslagstavla / 2014 I tjänsten:.

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131 Protokoll 1 (9) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2014-06-24 LK/141368 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S) 2:e vice

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2015-03-31 LK/150727 Plats Landstingshuset Karlstad Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S)

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV)

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-06-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-03-17 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-04-14 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd (FP) Christina Wahrolin, oppositionsråd (S)

Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd (FP) Christina Wahrolin, oppositionsråd (S) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2014-01-21 LK/140107 Plats Beslutande Ersättare Landstingshuset Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (6) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-09-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Hotell Oscar Statt, Arvika

Hotell Oscar Statt, Arvika PROTOKOLL 1 (6) LANDSTINGSSTYRELSEN Plats Hotell Oscar Statt, Arvika Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Jane Larsson, landstingsråd (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson, oppositionsråd

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (7) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2014-11-11 LK/140107 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, oppositionsråd (S)

Läs mer

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Protokoll 1 (5) Primärvårds- och psykiatriutskottet Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Plats Beslutande Landstingshuset Nordstjärnan Marianne Utterdahl (SiV), ordförande Mats Sandström (S),

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (8) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-08-25 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

09.00 Sammanträdets öppnande och eventuella frågor. Partiernas gruppmöten. Förslag till justerare: Christina Wahrolin (Ulric Andersson)

09.00 Sammanträdets öppnande och eventuella frågor. Partiernas gruppmöten. Förslag till justerare: Christina Wahrolin (Ulric Andersson) Sekretariat Ewa Pettersson FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (1) LANDSTINGSSTYRELSEN 2013-10-15 LK/131760 Plats Landstingshuset, Karlstad 09.00 Sammanträdets öppnande och eventuella frågor Partiernas gruppmöten 10.00

Läs mer

Vårdcentralen i Kristinehamn, länsrättens lokal i rättspsykiatrihuset. Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S)

Vårdcentralen i Kristinehamn, länsrättens lokal i rättspsykiatrihuset. Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-02 LK/140109 Plats Vårdcentralen i Kristinehamn, länsrättens lokal i rättspsykiatrihuset Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund

Läs mer

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP)

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-30 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Åsa Johansson

Läs mer

Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl.09:00-12:00

Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl.09:00-12:00 Plats och tid Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl.09:00-12:00 Beslutande Marléne Lund Kopparklint (M) (ordförande) (Landstinget i Värmland) Ulla Carlberg (C) (Landstinget i Värmland) Pia Falk (S) (Landstinget

Läs mer

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad PROTOKOLL 1 (5) Hjälpmedelsnämnden i Värmland Plats Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad Beslutande landstinget, Annétthe Zettergren (M) ordförande landstinget, Mona Smedman (C) landstinget, Monica Iversen

Läs mer

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-11-11 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) vice ordförande Patrik Fornander (M) Olof

Läs mer

Rigel, Regionens hus, kl.09:00-16:30

Rigel, Regionens hus, kl.09:00-16:30 Plats och tid Rigel, Regionens hus, kl.09:00-16:30 ande Marianne Utterdahl (SiV) (ordförande) Mats Sandström (S) (1:e vice ordförande) Eva Julin Dombrowe (L) (2:e vice ordförande) Henrik Samuelsson (M)

Läs mer

Landstingets revisorer

Landstingets revisorer 1 (5) Datum Vår beteckning Ekonomistaben 2016-05-31 LK/160509 Handläggare och telefon Ert datum Er beteckning Veronica Hedlund Lundgren, 054-61 41 38 2016-02-18 Rev/15019 Landstingets revisorer Svar på

Läs mer

Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015.

Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015. Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 2015-04-20 ~~ landslinget BlEKINGE Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015. 109 Godkännande av föredragningslista

Läs mer

Plats Landstingshuset Karlstad, torsdagen den 4 september kl. 09.00 12.00. Marianne Utterdahl (SIV), ej närvarande 56-57 ordförande

Plats Landstingshuset Karlstad, torsdagen den 4 september kl. 09.00 12.00. Marianne Utterdahl (SIV), ej närvarande 56-57 ordförande Protokoll 1 (5) Primärvårds- och psykiatriutskottet Elisabeth E Jangehammar 2014-09-04 LK/140042 Plats Landstingshuset Karlstad, torsdagen den 4 september kl. 09.00 12.00 Beslutande Ersättare I tjänsten

Läs mer

Jossans Café, storgatan 42, Forshaga, kl.10:00-12:00

Jossans Café, storgatan 42, Forshaga, kl.10:00-12:00 Plats och tid Jossans Café, storgatan 42, 667 21 Forshaga, kl.10:00-12:00 Beslutande Ulla Carlberg (C) Ulla Olsson (L) ersätter Marléne Lund Kopparklint (M) (ordförande) Jomark Polintan (S) ersätter Pia

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2012-10-16 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 16 oktober, kl. 09.00 11.10 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Regionfullmäktige ej samma person som ordförande i regionstyrelsen

Regionfullmäktige ej samma person som ordförande i regionstyrelsen Regionfullmäktige, ordförande... 2 Regionfullmäktige, 1:e vice ordförande... 2 Regionfullmäktige, 2:e vice ordförande... 2 Regionfullmäktige, budgetberedningsgrupp... 3 Region Värmlands valberedning jämte

Läs mer

Tid: Onsdagen den 20 juni 2012, kl. 08:30 12:00. Södra Älvsborgs Sjukhus, Borås, Bertil Söderling

Tid: Onsdagen den 20 juni 2012, kl. 08:30 12:00. Södra Älvsborgs Sjukhus, Borås, Bertil Söderling Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus Tid: Onsdagen den 20 juni 2012, kl. 08:30 12:00 Plats: Södra Älvsborgs Sjukhus, Borås, Bertil Söderling ande Peter Rosholm (S) ordförande Ann-Christine

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134 Sammanträdets plats och tid Övrigt Landstinget, Hus 3, Styrelserummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-10-20, klockan 10.00-11.45 Möte med Landstingsfullmäktiges presidium, klockan 8.30-9.30 Utbildning,

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-10-24 87 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) ej 69-70, 505 Sara Andersson

Läs mer

Protokoll från psykiatriberedningen den 17 maj 2018

Protokoll från psykiatriberedningen den 17 maj 2018 1 (14) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från psykiatriberedningen den 17 maj 2018 Tid: 09:30-14:15 Plats: Psykiatrimottagning utmattningssyndrom, Viktor Rydbergsgatan 12, Göteborg Närvarande

Läs mer

PROTOKOLL 5. 2015 02 25 t o m sid 9. Landstingsstyrelsen i egenskap av driftnämnd. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås

PROTOKOLL 5. 2015 02 25 t o m sid 9. Landstingsstyrelsen i egenskap av driftnämnd. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås PROTOKOLL 5 Organ Plats Landstingsstyrelsen i egenskap av driftnämnd Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 25 februari 2015 Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Samverkansavtal mellan Örebro läns landsting och Landstinget i Östergötland avseende valfrihet över länsgräns inom primärvård

Samverkansavtal mellan Örebro läns landsting och Landstinget i Östergötland avseende valfrihet över länsgräns inom primärvård 1 (6) DATUM BETECKNING 2014-05-30 LiÖ 2014-216 Samverkansavtal mellan Örebro läns landsting och Landstinget i Östergötland avseende valfrihet över länsgräns inom primärvård 1 Parter Örebro läns landsting,

Läs mer

Malin Hagström (S) utsågs jämte ordföranden justera protokollet.

Malin Hagström (S) utsågs jämte ordföranden justera protokollet. 1 / 12 Plats och tid Lagergrens gata 2, Karlstad. Lokal: Skeppet, entréplan, kl.09:30-16:00 Beslutande Stina Höök (M) (ordförande) Anton Bengtsson (M) Sara Kihlström (KD) Marianne Åhman (L) Sebastian Hidén

Läs mer

Sekretariatet Ewa Pettersson 2013-02-20 LK/130334

Sekretariatet Ewa Pettersson 2013-02-20 LK/130334 Protokoll 1 (14) Landstingsstyrelsen Sekretariatet Ewa Pettersson 2013-02-20 LK/130334 Plats Hotell Frykenstrand, Sunne Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2011-12-06 LSAU 10/2011 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2011-12-13 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 december 2011 kl. 09.00 11.10 Plats

Läs mer

Gert Raiml (V) Susanna Göransdotter (V) Eva Hallonsten Wikström (FP) Oscar Karlsson (SIV)

Gert Raiml (V) Susanna Göransdotter (V) Eva Hallonsten Wikström (FP) Oscar Karlsson (SIV) Minnesanteckningar 1 (8) Hälso- och sjukvårdsberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-04-27 LK/150040 Plats Lokal Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl. 9-15 Närvarande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-08-26 LSAU 7/2014 Kansliavd, Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 augusti, kl. 09.00 11.15 Plats Närvarande Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

:30-15:30

:30-15:30 Pensionärsrådet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-05-17 13:30-15:30 Lokal Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup (SPF Seniorerna)

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN i VARBERG Tid: Måndag 8 oktober kl 15:00-16:55 Plats: Närvarande: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Tore Fritzson, ordförande Ingvar Svensson, vice ordförande Sven

Läs mer

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD).

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD). 1(8) PROTOKOLL Sammanträde med Folkhälsokommittén torsdagen den 27 mars 2013 på Lilla Bommens konferenscenter, Göteborg, kl.10.00 14.20 med ajournering kl. 11.15 11.25, 12.05 12.55 samt 13.55 14.00. NÄRVARANDE

Läs mer

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott : 2015-11-12 Plats: Närvarande: Landstingshuset, Karlstad Marie-Louise Forsberg-Fransson, Region Örebro län Vivianne Macdisi, Landstinget i Uppsala län Fredrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Per-Olov Ålander (C) Hans Forssell (S)

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2011-01-25 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavd, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 januari 2011, kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Onsdag den 13 maj 2015 kl. 13.00 Arnön, KCCC. Åsa Johansson. Patrik Fornander (M) Linda Larsson (S) ANSLAG/BEVIS

Onsdag den 13 maj 2015 kl. 13.00 Arnön, KCCC. Åsa Johansson. Patrik Fornander (M) Linda Larsson (S) ANSLAG/BEVIS sid 1 (5) Tid och plats Onsdag den 13 maj 2015 kl. 13.00 Arnön, KCCC Ledamöter Karlstad Arvika Eda Filipstad Forshaga Grums Hagfors Hammarö Kil Munkfors Storfors Sunne Säffle Torsby Maria Frisk (MP) ordförande

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2010-03-25. Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10

PROTOKOLL. Datum: 2010-03-25. Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30

Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30 1 / 9 Plats och tid Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30 ande Stina Höök (M) (ordförande) 15-16, 18-20 Åsa Johansson (S) (vice ordförande) 15-16, 18-20 Erik Evestam (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Bertil Kinnunen (S) Bengt-Ivar Fransson (M)

Bertil Kinnunen (S) Bengt-Ivar Fransson (M) Protokoll 1 (10) Plats och tid: Regionkontoret, den 6 april 2018, kl. 9:30 12:00 Beslutande: Bertil Kinnunen (S), ordförande Bengt-Ivar Fransson (M), vice ordförande Börje Wennberg (S) Annika Krispinsson

Läs mer

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017 Protokoll 1 (12) Plats och tid:, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00 Beslutande: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Bertil Kinnunen (S), ordförande Bengt-Ivar Fransson

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2014-04-15 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, LSPU 2/2014 Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 15 april 2014, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-12 Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Tid: Måndag 12 december 2005 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2012-12-18 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 18 december, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2011-11-07 LSAU 09/2011 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2011-11-15 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Måndagen den 7 november 2011 kl. 08.30 11.30 Plats

Läs mer

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) ordförande Birgitta

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Lokal Rigel, Landstingshuset, Karlstad kl.09:00-12:00

Lokal Rigel, Landstingshuset, Karlstad kl.09:00-12:00 Plats och tid Lokal Rigel, Landstingshuset, Karlstad kl.09:00-12:00 Beslutande Marléne Lund Kopparklint (M) (ordförande) (Landstinget i Värmland) 5-10 Ulla Carlberg (C) (Landstinget i Värmland) Pia Falk

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (5) 1-10, 1 bilaga Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Helen Forsberg Karin Lundström Marianne

Läs mer

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott : 2016-01-20 Plats: Närvarande: SKL, Stockholm Marie-Louise Forsberg-Fransson, Region Örebro län Börje Wennberg, Landstinget i Uppsala län, 1-5e Fredrik Larsson,

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: OMMVJNOJMU=

PROTOKOLL. Datum: OMMVJNOJMU= Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.35 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

Sammanträde med Folkhälsoberedningen

Sammanträde med Folkhälsoberedningen 1 (11) Kl. 14:00-16:00 21-28 Sammanträde med Datum för justering: 2019-05-15 Christine Lorne (C) Hanna Jokio (S) Plats Skärgårdssalen, Landstingshuset Närvarande ledamöter Christine Lorne (C) Ann-Catrin

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-10-16 SBK 03/2012 Planeringsavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 oktober 2012 kl. 14.00 15.30 Plats Närvarande

Läs mer

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg

Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-12-16 SBK 03/2014 Kansliavd, Samverkansnämnden för Landstinget Blekinge och Landstinget Kronoberg Tid Tisdagen den 16 december 2014 kl. 14.00 15.10 Plats Närvarande

Läs mer

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Protokoll 1 (5) Landstingets Pensionärsråd Hälso- och sjukvårdsstaben Elisabeth Ehne Jangehammar 2014-09-30 LK/140076 Plats Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Närvarande

Läs mer

Hantverkargatan 45, Landstingshuset. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande

Hantverkargatan 45, Landstingshuset. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande 2015-02-03 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2015-02-03 Tid: 14.30 16.30 Plats: Hantverkargatan 45, Landstingshuset Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Eleonor Eriksson (S) Vice ordf Pia Helleday

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Tjänstemän Eva Karin Möllefors tf nämndsdirektör, sekreterare, Maria Fransson sekreterare, 42-48

Protokoll Sammanträdesdatum Tjänstemän Eva Karin Möllefors tf nämndsdirektör, sekreterare, Maria Fransson sekreterare, 42-48 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-17 Laholmsnämnden 42 51 Tid: Torsdag 17 juni 2010, kl. 09:00 12:15 Plats: Sammanträdesrummet Svanen, stadshuset, Humlegången, Laholm Ledamöter Margareta Bengtsson (M)

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Reglemente för Patientnämnden

Reglemente för Patientnämnden Reglemente för Patientnämnden Fastställt av landstingsfullmäktige 2010-06-01, 127 Senast reviderat av landstingsfullmäktige 2015-02-17, 22 Allmän del Arbetsformer Dessa bestämmelser gäller även för nämnds

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-05-07 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 24 april 2013, kl. 9.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M)

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Birgitta Wessmark (SIV) ers för Olof

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sadelmakaren, ANC, kl. 09.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden i Värmland

Hjälpmedelsnämnden i Värmland LK/152888 Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Reglemente Sekretariatet 2 7 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Anna-Lena Wingqvist Fullmäktige 2019-01-01 Hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31-35

Landstingsstyrelsen 31-35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-23 Landstingsstyrelsen 31-35 Tid: Måndagen den 23 februari 2004, kl 10:00 10:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-05-29 LSAU 5/2012 Planeringsavd, Justerat 2012-06-05 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 maj 2012 kl. 09.00 11.15 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 30-36 Tid: Tisdagen 7 juni kl. 13:00 15:50 Plats: Kungsbacka sjukhus Ledamöter Margareta Ödman, ordf. (m) Bo Karlsing, vice ordf. (s)

Läs mer

att utse Martin Andreasson att jämte ordföranden justera protokollet från dagens sammanträde.

att utse Martin Andreasson att jämte ordföranden justera protokollet från dagens sammanträde. Protokoll fört vid sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet den 9 januari 2008, kl 09.00 12.20, Sessionssalen, Residenset, Vänersborg Paragrafer 1-11 Närvarande Ledamöter Jonas Andersson, ordförande

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2009-05-26 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 maj 2009, kl. 08.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2012-02-28 LSAU 2/2012 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2012-03-06 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 februari 2012 kl. 09.00 12.10 Plats

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Jan Berndtsson (S)

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Jan Berndtsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) 2015-03-20 Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl. 09.00 10.00 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan Berndtsson (S) Vallhamn, direkt efter sammanträdet Paragrafer

Läs mer

Fredag den 29 januari 2016 kl Arnön, KCCC. Maria Frisk (MP) ordförande Sten Fransson (S) tjänstgör för Aina Wåhlund (S) Hans Nilsson (HEL)

Fredag den 29 januari 2016 kl Arnön, KCCC. Maria Frisk (MP) ordförande Sten Fransson (S) tjänstgör för Aina Wåhlund (S) Hans Nilsson (HEL) sid 1 (9) Tid och plats Fredag den 29 januari 2016 kl. 10.00 Arnön, KCCC Ledamöter Karlstad Arvika Eda Filipstad Grums Kristinehamn Munkfors Sunne Säffle Torsby Landstinget i Värmland Maria Frisk (MP)

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Marie Johansson, ordförande, Gunnar Pettersson, Anna-Carin Magnusson

Läs mer

Protokoll 1(6) Personalpolitiska utskottet. kl Ordförande Vice ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(6) Personalpolitiska utskottet. kl Ordförande Vice ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(6) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, Hus 3, konferensrummet, plan 2, den 23 september 2011, kl. 08.30-12.00. Beslutande Bengt Bergqvist (S) Lars-Eric Bergman

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2012-04-10 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 10 april, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen, Ingelstadsvägen

Läs mer

Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl

Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl sid 1 (10) Tid och plats Fredag den 26 januari 2018, kl. 10.00-12.00 Arnön, Karlstad CCC Mötet ajourneras kl. 10.55-11.15 Tjänstgörande Ersättare Justerare Monika Bubholz (MP), ordförande Hans Nilsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21 21 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.15 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Wilhelmsson, Anders (s) Glans, Monika (fp) Åkerman, Lizette (s) Gavrilids, Georgies (s) Andersson, Annika

Läs mer

Sammanträdesprotokoll och 35

Sammanträdesprotokoll och 35 1 (7) Sammanträdesprotokoll 25 33 och 35 Sammanträdesdatum 8 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 13:00-16:00 Sammanträdet ajournerades kl 14:20-14:30 Tjänstgörande ledamöter Adjungerad från

Läs mer

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-02-10 Tid: 15:00 15:40 Plats: Stadsbiblioteket Göteborg Utbildningssalen, plan 3 Paragrafer: 29 44 Närvarande Ledamöter Ordförande Mariya Voyvodova (S), 1:e

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Yvonne Kristoffersen (SIV) (Region Värmland) Linda Johansson (S) (Region Värmland) Mats Sandström (S) utsågs jämte ordföranden justera protokollet.

Yvonne Kristoffersen (SIV) (Region Värmland) Linda Johansson (S) (Region Värmland) Mats Sandström (S) utsågs jämte ordföranden justera protokollet. ^Region st^ Värmland Hj älpmedelsnämnd Plats och tid Skogsstjärnan, psykiatrihuset (Älvgatan 652, 30 Karlstad), kl.09:00-10:45 Beslutande Henrik Samuelsson (M) (ordförande) (Region Värmland) Eva Frykenberger

Läs mer