KVALITETSREDOVISNING BJÖRKSÄTRASKOLAN 2012/2013. Plan för det systematiska kvalitetsarbetet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KVALITETSREDOVISNING BJÖRKSÄTRASKOLAN 2012/2013. Plan för det systematiska kvalitetsarbetet"

Transkript

1 KVALITETSREDOVISNING BJÖRKSÄTRASKOLAN 2012/ juni 2013 Plan för det systematiska kvalitetsarbetet ANSVAR OCH ORGANISATION (Här beskrivs ansvarsfördelning och organisation av kvalitetsarbetet över året.) Rektor: Jörgen Andersson Antal lärartjänster: 16,39 årsarbetare Flexibel resurs: 4,40 tjänster Förskoleklass och fritidsverksamhet: 6,40 tjänster Antal lärare med specialpedagogisk kompetens: 1 tjänst fördelad på två skolor. I maj 2013 hade Björksätraskolan 288 elever från förskoleklass till åk 6 samt 121 elever inskrivna i fritidsverksamheten. 2/5 av eleverna har annat modersmål än svenska Det finns tre arbetslag; förskoleklass och fritidsverksamhet, åk 1-3 samt åk 4-6. Stödfunktioner: elevhälsoteam samt 50 % skoladministratör. Elevhälsoteamet består av rektor, speciallärare, specialpedagog, skolsköterska samt kurator. Ledningsgruppen består av rektor samt en pedagog från varje arbetslag. Gruppen har under året gått på två träffar när det gäller Lokal Kvalitetsutveckling. Under läsåret har alla pedagoger kontinuerligt suttit i grupper och utvärderat arbetsplanen. Det finns en plan för hur det systematiska kvalitetsarbetet ska ske på Björksätraskolan, se bifogad fil. Den utgår från läsåret och omfattar Arbetsmiljö/trygghet/trivsel, Elevers lärande, Mål och resultat, Personal och verksamhet, Elevvård, Ekonomi samt en tidslinje över läsåret. DELAKTIGHET OCH KOMMUNIKATION (Här beskrivs hur personal och brukare görs delaktiga och hur information om och kommunikation av kvalitetsarbetet och dess resultat sker så att det blir en del av den dagliga verksamheten.) Veckobrev. Elevråd. Föräldraråd. Elevenkäter åk 3 och 5. Fritidshemsenkät. Planeringar. Omdömen. Bedömd måluppfyllelse.

2 Nationella prov. Betyg. LÄRA AV VARANDRA (Här beskrivs hur kompetensutveckling, goda exempel och gjorda erfarenheter tas tillvara i utvecklingsarbetet.) Samplanering, sambedömning leder till kompetensutveckling. Vi har påbörjat nätverk i olika ämnen där lärare från andra skolor sambedömer, diskuterar målbedömning, kursplaner och ger varandra inspiration inom ämnets ramar. Några lärare har spontant tagit kontakt med lärare från andra skolor för att sambedöma Nationella Prov. PROCESSFÖRBÄTTRING (Här beskrivs hur slutsatser används så att de leder till förbättringar av den egna verksamheten, dvs hur arbetsprocesserna förbättras.) Vi har infört ett systematiskt årshjul. Likabehandlingsplanen tas upp på föräldramöten, föräldraråd, elevråd samt på APT där vi utvärderar och förbättrar. DOKUMENTATION (Här beskrivs hur arbetet dokumenteras samt var dokumentation förvaras.) Planeringar ligger i edwise. LUS. Måluppfyllelse-dokumentet. Varje elevs omdömen och IUP i edwise. Fritidshemsenkät: Metodstöd Information om verksamhetens mål och om vad som hänt/planerats, mitt barn trivs och känner sig tryggt samt personalens bemötande var områden som fick ett ganska lågt resultat i brukarenkäten Detta blev då fritidshemmets förbättringsområden för läsåret 2012/2013. Vi gjorde upp en plan för hur detta skulle kunna förbättras, följde upp var 4-5:e vecka och

3 utvärderade. Resultatet blev en fin respons i årets brukarenkät. Det blev på just dessa områden som vi förbättrat oss mest. Brukarenkät åk 3: Vi ser en försämring i bemötande från vuxna, trivsel och medvetenhet om vad de ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. Vi har missat tydlighet gällande valmöjlighet i skolan. Bra punkter till klassrådet: vad är ett val i skolsituationen? vad är ett bra bemötande? Brukarenkät åk 5: Vi ligger över kommunsnittet på många av områdena, vi har varit framgångsrika när det gäller elevers upplevelse av att kunna påverka, att de känner sig väl behandlade av vuxna i skolan, att de känner sig trygga i skolan, att de känner att vi lärare förväntar oss att eleverna ska nå målen samt att de får veta när de lyckats bra. Resultaten nåddes tack vare en medveten satsning på dessa områden. Vi kan inte se skillnad mellan pojkar och flickor, ej heller mellan klass A och B, då resultaten inte är redovisade på det sättet. Utifrån enkäten kan vi se följande förbättringsområden: Arbetsro och matro i skolan. Betyg, bedömd måluppfyllelse och nationella prov: Betyg åk 6: På höstterminen sattes till största delen betyget E i de flesta ämnen. Under våren använde vi hela skalan A-E. Vi fick stöd för våra bedömningar i och med nätverk, gemensamma bedömningar och Nationella Prov. Mentorerna i åk 6 åkte på betygskonferens till Stockholm i Skolverkets regi inför betygssättningen i december 2012.

4 Bedömd måluppfyllelse åk 1-3: När det gäller måluppfyllelse i idrott och hälsa är det främst simningen som avgör om en elev klarar kunskapskraven eller ej. I de praktiska ämnena har eleverna lättare att analysera och visa sina kunskaper än i de teoretiska ämnena. Måluppfyllelsen blir därför högre. Bedömd måluppfyllelse åk 4-6: När det gäller måluppfyllelse i idrott och hälsa är det främst simningen som avgör om en elev klarar kunskapskraven eller ej. Vi ser att i de praktiska ämnena är måluppfyllelsen högre än i de teoretiska ämnena. När det gäller den språkliga medvetenheten kan vi inte se någon större skillnad mellan tjejer och killar i åk 6. Nationella prov åk 3: Matematikproven ställde höga krav på huvudräkning. Det var begränsade anpassningar främst inom matematiken. Vid problemlösning borde laborativt material få användas. I svenska ser vi att ord, begrepp och förförståelse är avgörande, speciellt vid skrivning av faktatexter. Nationella prov åk 6: När det gäller nationella proven i de olika ämnena ser vi att språket spelar en oerhört stor roll. Stora krav ställs på läsförståelse, att jämföra och resonera samt dra egna slutsatser. Vi ser att resultaten på de nationella proven och betygen i ämnena överensstämmer väl. Faktablad Enligt nyckeltalen från skolverket (SIRIS) har Björksätraskolan varit framgångsrika i sitt arbete med ämnet svenska. I åk 3 ligger vi över rikets snitt i både svenska och svenska som andraspråk. Det är i ämnet matematik som vi behöver ta reda på mer vad som gör att vi inte når upp till önskat resultat. Vi kommer att delta i skolverkets matematiksatsning, matematiklyftet under läsåret 13/14 där vi kommer att träna på kollegialtlärande, vi kommer även att mäta elevernas taluppfattning nästa läsår med hjälp av NCM:s publikation Förstå och använda tal en handbok.

5 Medarbetarenkät Skyddsombuden på Björksätraskolan får i uppdrag av rektorn att tillsammans med medarbetarna analysera enkäten och plocka ut områden som de tycker är viktiga att arbeta med. Detta sker i november. Rektor och skyddsombuden träffas därefter för att prioritera 3 områden att fördjupa sig i december månad. På en arbetsplatsträff i januari får medarbetarna bestämma vilka mål och åtgärder som göras tillsammans med rektorn, vilket utmynnar i en handlingsplan. Utvecklingssamtal Sker varje halvår tillsammans med personalen, medarbetarna bokar själva en tid i ett öppet dokument i edwise (skolans lärplattform). Medarbetarsamtal sker under oktober månad och april månad. I oktober utvärderar och lägger man upp nya mål i en individuell utvecklingsplan. I april har man ett uppföljningssamtal inför lönesättningen. Inför samtalen kommer en mall ut till medarbetarna som förbereder sig inför samtalen genom att fylla i den och skicka den i förväg till rektor. Samtalen dokumenteras skriftligt och läggs i personalmappen inför nästa samtal. Pedagogisk revision Som en del i insatserna för att stödja det pedagogiska arbetet med fokus på elevers utveckling och lärande genomförs pedagogisk revision. Den syftar också till att generellt utveckla kvalitetsarbetet samt sprida kunskap och ansvar på skolan med fokus på förbättrade resultat och måluppfyllelse i relation till förutsättningar och insatser. Den genomförs med skolformschef, rektor, ledningsgrupp eller motsvarande och kvalitetssamordnare och sker i samtalsform på kunskapskontoret under ca 1,5 timme. Utgångspunkter är bland annat en självvärdering som görs i förväg av rektor samt arbetslag för att bedöma kvaliteten i den egna verksamheten. För att underlätta er planering får ni redan nu underlaget till självvärderingen som ska vara inskickad digitalt till kvalitetssamordnare senast 1 september. Faktablad med enhetens resultat, innehåll i kvalitetsredovisning och arbetsplan samt uppföljning av de förbättringsområden som granskningar av likabehandlingsplaner samt eventuella inspektioner och revisioner visat är andra viktiga utgångspunkter för samtalet.

6 Resultat av den pedagogiska revisionen ligger bland annat till grund för de åtaganden som rektors utvecklingssamtal med skolformschef resulterar i och som följs upp vid lönesamtalet. Synpunkts- och klagomålshantering Vid två tillfällen varje år skickas en sammanställning av klagomål och synpunkter in till huvudmannen. Det sker i slutet av december och i slutet av juni månad. Inkomna synpunkter och klagomål skrivs in i dokumentet vid klagomål om brister i verksamheten. Dokument Arbetsplan för Björksätraskola läsåret Områden som Björksätraskolan prioriterar Uppföljning utifrån Skolinspektionen besök på Björksätraskolan 2008 visar: Det finns fortfarande brister i skrivningar av åtgärdsprogram. Hur eleverna ska lära sig, hur undervisningen ska vara preciseras inte. Eleverna vet ej på vilket/vilka sätt de ska lära sig. Uppföljning av åtgärdsprogram görs ej kontinuerligt. Mål 2012/2013: Åtgärdsprogrammen kommer att förbättras genom att: lärarna får ökade kunskaper från Kunskapskontoret samt att alla enheter följer upp de elever som har åtgärdsprogram en gång i månaden. Datum för uppföljning skrivs in i veckokalendariet. Ansvar: specialpedagog samt mentor. Resultat: Målet uppfyllt i hög grad. Vi anser att vi har fått ökade kunskaper i hur vi kan skriva åtgärdsprogram, bland annat genom riktlinjer och information från EHT. Analys: Vi har blivit bättre på att regelbundet följa upp åtgärdsprogrammen, med ett intervall på 6-8 veckor. Vi har också blivit bättre på att skriva kortare delmål, som hjälper eleven framåt. Nya åtgärdsprogram lyfts i EHT och vår arbetsenhet. Vi har inte skrivit in datum för uppföljningar i kalendariet. Rutiner bör förbättras inför nästa läsår. Skolverkets allmänna råd är ett nytt material i arbetet med åtgärdsprogram för elever i behov av särskilt stöd.

7 Skolinspektionen meddelade vidare att eleverna ges få möjligheter att påverka planering och genomförande av undervisningen. Under rubriken Elevernas ansvar och inflytande skrivs att det saknas systematik och dokumentation. Mål 2012/2013: Lärare och elever vet utifrån dokumentation vad eleverna kan och vilket nästa steg som ska tas. Aktiviteter: All personal skriver och använder tydliga planeringar. Planeringar i alla ämnen ska finnas i edwise. Läraren utvärderar undervisningen med elever och i arbetsenheten. Resultat från elevernas aktiviteter tas upp enskilt med eleverna samt i enhetskonferenserna så att arbetsformer varieras och resursbehoven kan kartläggas och tillgodoses. Dokumentation ska finnas för varje elevs resultat samt på organisationsnivå för att anpassningar av stödresurser och olika arbetsformer ska tillfalla alla elever. Möjlighet att dokumentera ska finnas, förslagsvis i edwise. Mentorerna skapar tid för detta i sina scheman. Specialpedagogen ger konsultation till arbetslaget och enskilda lärare gällande arbetsformer och kopplingen mellan elevers aktiviteter och lärande. Alla vuxna tydliggör rättigheter och skyldigheter utifrån Björksätraskolans och Söderskolans dokument. Ansvar: mentorer, speciallärare och specialpedagog samt rektor Delmål : Att skillnaden mellan pojkars och flickors resultat i den kommunala enkäten i åk 3 och 5 ska minska och ligga över kommunens genomsnitt. Mått: Att Björksätraskolans resultat ligger över kommunens i nästa läsårs enkät. Resultat åk 3: Målet är uppfyllt till viss del. Analys: Vi kan se skillnad mellan de två olika klassernas resultat i frågan. Den ena klassen har haft två lärare och arbetat i halvklass, där kan man se att eleverna anser sig ha större medvetenhet jämfört med den andra klassen. Vi dokumenterar elevernas utveckling genom omdömen, IUP, LUS och måluppfyllelse. Vi kan inte se någon skillnad mellan flickor/pojkars resultat i den kommunala enkäten på grund av brister i webb-enkätens statistikfunktion. Resultat åk 5: Målet uppfyllt i mycket hög grad. Analys: Vi ligger över kommunens genomsnitt eller på samma nivå på alla områden, utom då det gäller arbetsron, där ligger vi en tiondel under. När det gäller den fysiska aktiviteten ligger vi 2 procentenheter under, men vi är osäkra på om eleverna har uppfattat rastverksamheten som en fysisk aktivitet.

8 Inspektörerna såg att Läromedel styr verksamheten. Björksätraskolan kommer att gå in i en till en, dvs alla elever får en dator vt 13. Det kommer att innebära att elever och lärare får ökat fokus mot elevernas aktiviteter; dvs undervisning för ett djupare och mer kvalitativt lärande. Mål 2012/2013 utifrån läroplanerna i musik, bild, svenska: personalen har kompetens att använda digitala verktyg i enlighet med Lgr11s mål och att prioritera läromedel anpassade utifrån de nya kursplanerna. Mått: all personal tar del av fortbildning inom något digitalt verktyg. Ämnesnätverken diskuterar läromedel i olika ämnen. Aktiviteter: Inventera behov och kompetens, genomföra och delta i intern och extern utbildning. PIM-utbildning internt. Utbildningen ska ligga på studiedagar på höstlovet och regelbundet under måndagskonferenserna på läsåret. Ansvar: Veronica Östman, IT-gruppen och rektor. Resultat åk 1-3: Målet är helt uppfyllt Analys: Vid skolstart hade vi en studiedag på Söderskolan, workshops inom IT-området. I svenska har vi tagit del av fortbildning för att öka kompetensen i vårt arbete med att eleverna ska nå målen. Resultat åk 4-6: Målet är helt uppfyllt Analys: All personal har deltagit i fortbildning inom digitala verktyg. Vi ser att dessa insatser har lett till en mer varierad undervisning för eleverna och ökad kunskap hos personalen. Normer och värden Grundskola Mål : All mobbning eller kränkande behandling upptäcks och insatser påbörjas samma dag. Mått: Att resultaten i kommun-enkäten gällande frågor som rör elevernas trygghet och trivsel ligger högre än föregående år. Aktiviteter: Skriva en ny Likabehandlingsplan. Följa rutiner i planen samt följa upp de gemensamma dokument som Söderskolan och Björksätraskolan skapat, på enskild och organisationsnivå samt på arbetsplatsträffar. Dokumentera. Ansvar: all personal och rektor i konferenser.

9 Resultat åk 1-3: Målet uppfyllt till viss del Analys: Enkäten visar att frågor gällande elevernas trygghet och trivsel ligger något lägre jämfört med föregående år. Det gemensamma dokumentet med Söderskolan är ej färdigt. Vi ser att det finns behov av fler planerade aktiviteter och förbättringsåtgärder för att skapa trygghet och trivsel. Förslag: trygghetsvandring tidigt under hösten, sociogram, ett trygghetsteam, faddrar, fler planerade klassöverskridande verksamheter. Resultat åk 4-6: Målet helt uppfyllt Analys: Kommun-enkäten för åk 5 visar att resultat på frågor som rör elevernas trygghet och trivsel har ökat från föregående år. Ny Likabehandlingsplan är skriven. Arbetet med gemensamma dokument rörande Björksätraskolan och Söderskolan är under bearbetning. Länken till Vänskapsfilmen klistras in Kunskaper Engelska Grundskola Mål 2012/2013: I åk 6 ska flertalet av eleverna nå kunskapskravet för betyget E. Mått: 75 % av eleverna når kunskapskravet för betyget E. Aktiviteter: Intensivträna på hörförståelse och skrivande. Till de elever som vi befarar ej når kunskapskraven ges extra stöd. Ansvar: Ämneslärare och speciallärare Resultat: Målet uppfyllt i ganska hög grad. Analys: 68% av eleverna i åk 6 har nått kunskapskravet för betyget E eller högre. I elevgruppen finns flera nyanlända som ej har läst enligt kursplanen i engelska, men de är ju ändå med i statistiken. Under året har vi gett extra stöd till elever som vi befarade ej skulle nå målen, dessa klarade vissa delmoment. Undervisningen har fokuserat mer på både hörförståelse och skrivande detta läsår än tidigare, vilket syntes på resultaten i Nationella proven.

10 Matematik Grundskola Mål 2012/2013: flertalet av eleverna når kunskapskraven för åk 3 och i åk 6 ska flertalet av eleverna nå kunskapskravet för betyget E. Mått: i åk 3 kommer 65% att klara kunskapskraven och i åk 6 kommer fler än 73% att klara kunskapskravet för betyget E. Aktiviteter: Eleverna tränar på att använda fungerande strategier och metoder och kan se om lösningens svar är rimligt. De tränar på att föra och följa matematiska resonemang. De elever som vi befarar ej når kunskapskraven ges extra stöd utifrån uppföljning av resultat. Ansvar: ämneslärarna och rektor Resultat åk 3: Målet är helt uppfyllt. Analys: 73% av eleverna har nått målet. Vi har genomfört de aktiviteter som bestämdes, samt gett extra stöd till elever med åtgärdsprogram. Några elever som vi befarade ej skulle nå kunskapskraven gavs extra stöd i form av en timmes extra matematik i liten grupp/vecka. Resultat åk 6: Målet är helt uppfyllt. Analys: 86% av eleverna klarade kunskapskravet för betyget E eller högre. Vi har genomfört de aktiviteter som vi bestämt, samt gett extra stöd till de elever som behövt det, vilket har gett resultat. Fokus har varit på matematiska samtal. För att öka resultaten ytterligare är en tanke att eleverna på Landningen får studiehandling på modersmålet i det aktuella ämnet. Förskoleklasser Mål 2012/2013: Alla elever ska vara väl förberedda att uppnå målen i matematik för skolår 3. Mått: 100 % känner till och kan benämna formerna, känner till siffrorna 0-10, kan benämna veckans dagar och känna till att året är indelat i månader, att alla elever känner till enkla matematiska begrepp, t ex lika många, fler och färre. Aktiviteter: Arbeta med problemlösningar, arbetar med konkret material, samarbetsövningar och reflektion/dokumentation av elevernas kunskaper.

11 Ansvar: Pedagogerna Resultat: Målet är helt uppfyllt Analys: Eleverna har jobbat praktiskt enskilt och i grupp. De har gjort egna matteböcker, som dokumentation och ett mått på vad de har lärt sig. Mål 2012/2013 Fritids: Eleverna motiveras till läxhjälp. Mått: 50 % av eleverna gör sina läxor på fritids. Aktiviteter: Erbjuda eleverna spel, pussel, hjälp med läxor. Ta fram material som hjälpmedel. Ansvar: Pedagogerna Resultat: Målet uppfyllt till viss del. Analys: Vi har erbjudit eleverna att göra läxor på fritids. Fritids är elevernas fritid och de har själva fått välja om de velat göra läxan eller inte. Storbarnsfritids (från skolår 2) har de haft det som ett val. De yngre har oftast haft veckoläxor i form av läsläxa och det är svårt att hjälpa varje elev enskilt på fritids. Om eleverna gjort läxan är det på eget ansvar. Fritids har inga resurser för läxläsning. Svenska/svenska som andraspråk Grundskola Mål 2012/2013: Flertalet av eleverna når kunskapskraven för åk 3 och i åk 6 ska flertalet av eleverna nå kunskapskravet för betyget E. Mått: 86% av eleverna i åk 3 når kunskapskraven och 77% av eleverna i åk 6 når kunskapskravet för betyget E. Aktiviteter: Intensivläsningsperiod och skrivperiod under läsåret. Träning på att läsa och skriva texter i många olika genrer. Ansvar: Ämneslärarna och rektor

12 Resultat åk 3: Målet är uppfyllt i ganska hög grad. Analys: 75% av eleverna har nått målet. Vi kan se att övning i att läsa och skriva texter i många olika genrer har gett goda resultat i många ämnen. Intensivläsningsperioden och gott samarbete med Björksätra bibliotek har bidragit till ökad läsning. In- och utflyttning av elever påverkar resultatet. Elever från Landningen har slussats ut i klass. Eleverna är identifierade och har eller ska få ett åtgärdsprogram. Vi ser att elever med annat modersmål och elever med åtgärdsprogram har haft svårigheter att skriva och förstå faktatexter. Resultat åk 6: Målet är helt uppfyllt. Analys: 87% av eleverna klarade kunskapskravet för betyget E eller högre. Genomgående har vi arbetat med genrepedagogik, både att läsa och skriva, och det har gett resultat. Vi har fokuserat på språket i alla ämnen. Förskoleklasser och fritidsverksamheten Mål 2012/2013 Alla elever vågar prata inför en grupp. Fsk: LUS 3. Mått: 100 % av eleverna når LUS 3, alla vågar tala i samling eller i mindre grupp. Aktiviteter: Alla elever ges möjlighet att träna på att prata inför grupp på samlingar och i mindre grupper. I förskoleklass ska vi arbeta med veckans bokstav utifrån Bornholmsmodellen och Språklekar med Mamma Mu. Ansvar: Pedagogerna Resultat: Målet är helt uppfyllt. Analys: I leken lär sig eleverna sociala regler, säga vad de tycker och uttrycka känslor. De talar inför grupp i lek med andra, i samlingar och på våra fritidsråd. I förskoleklass har vi jobbat med veckans bokstav, där eleverna lyssnat på ljudet och vad den heter. Vi har ritat och målat till, klippt och klistrat. Vi har jobbat utifrån Bornholmsmodellen och Språklekar med Mamma Mu.

13 Idrott och hälsa Grundskola Mål 2012/2013: Alla elever i åk 3 kan leka och röra sig i vatten, balansera, flyta och simma i mag- och ryggläge samt alla elever i åk 6 kan simma 200 m varav 50 m på rygg. Mått: I åk 3 ska 100% av eleverna nå målet och i åk 6 ska 84% klara kunskapskravet för betyget E. Aktiviteter: extra simskola. Ansvar: rektor och simlärare.. Resultat åk 3: Målet uppfyllt till viss del. Analys: 44% av våra elever i åk 3 kan leka och röra sig i vatten, balansera, flyta och simma i mag- och ryggläge. Eleverna har gått på simskola 5 ggr under hösten, vilket inte är tillräckligt. Extra simundervisning har genomförts 6 ggr i slutet av vårterminen, där målen nåtts till viss del. Resultat åk 6: Målet är helt uppfyllt. Analys: 87% av våra elever i åk 6 kan simma 200 m varav 50 m på rygg. Simskolan har varit betydelsefull för våra elever, då det är obligatoriskt att kunna simma för att nå betyget E. Förskoleklasser och fritidsverksamheten Mål 2012/2013 Fsk: Alla elever ska känna till vad en nyttig matsäck innehåller. Fritids: Alla elever ska prova på Boll & Lek. Mått: 100 % ska prova på Boll & Lek. Aktiviteter: Fortsätta samarbetet med SIF och Boll & Lek 2 gånger/vecka. Samtal med elever och föräldrar om god kosthållning. Ansvar: Pedagogerna

14 Resultat: Målet är helt uppfyllt. Analys: Alla elever har gått minst en gång på Boll & Lek. Därefter har varje elev fått välja själv. En del elever har inte fått välja eftersom de inte kan följa och förhålla sig till de regler som finns. Befintliga resurser har inte räckt till för att kunna stötta dessa elever så de kunnat delta på Boll & Lek. Alla elever känner till vad en nyttig matsäck innehåller, men detta följs inte av alla. Det beror delvis på att en del föräldrar och elever inte kan språket. Förskoleklasser och fritidsverksamheten Mål 2012/13: Eleverna ska känna till vad nätvett är. Mål 2012/13 För förskoleklasserna: alla elever känner till fingersättning på dator. Mått: 100 % av eleverna använder skolans datorer enligt kommunens regler samt har fått utbildning på fingersättning i mindre grupper. Aktiviteter: Fortlöpande diskussioner om användandet av datorn och vilka sidor som används på nätet. Personalen ska erbjuda fler pedagogiska program än de som används nu. Ansvar: Fritidspedagogerna Resultat: Målet uppfyllt i ganska hög grad. Analys: Nätvett diskuteras fortlöpande med eleverna. De använder skolans datorer enligt kommunens regler. Vad gäller fingersättning har vi inte haft möjlighet att utföra detta i mindre grupper. Vi har haft en dator på 22 elever och därför inte prioriterat det. Vi har inte resurser till att sitta med en pedagog och några elever för att träna fingersättning på datorn. Vi har erbjudit flera pedagogiska program som eleverna har fått använda. En lista har gjorts i ordning på bra sidor/pedagogiska program på Internet som eleverna har fått använda. MEDARBETARE Mål : Alla ska känna till Kunskapsnämndens mål, arbetsplanen och de gemensamma förhållningsdokumenten som arbetats fram tillsammans med Söderskolan.

15 Aktivitet: Målen kommuniceras till nyanställda, och tas upp för all personal på första arbetsplatsträffen under ht 12. Kommuniceras med elever och föräldrar. Ansvar: rektor Resultat: Målet uppfyllt till viss del. 26 juni 2013 Alla känner till Kunskapsnämndens mål och arbetsplanen. De gemensamma förhållningsdokumenten som arbetats fram tillsammans med Söderskolan planeras att tas i bruk under nästa läsår. Analys: De gemensamma förhållningsdokumenten med Söderskolan är framtagna, men ej implementerade. Brist i överlämning mellan rektorer.

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Norrsätraskolans kvalitetsredovisning 2013-2014

Norrsätraskolans kvalitetsredovisning 2013-2014 Grund-/särskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(11) 2014-02-20 Norrsätraskolans kvalitetsredovisning 2013-2014 1. Organisation Skolan består av 2 arbetslag F-3, 4-6. Vi är uppdelade i två byggnader

Läs mer

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Jennika Pettersson 2012-07-24 Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGARperspektivet Resultaten för lärande

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Kungsgårdens skola arbetsplan

Kungsgårdens skola arbetsplan Kungsgårdens skola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) Birgitta Wikström 2015-11-05 Kungsgårdens skola arbetsplan 2015-2016 MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2015 Kunskapsförvaltningens verksamheter

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan 4-6 Sjötofta

Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan 4-6 Sjötofta Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Grundskolan 4-6 Sjötofta Innehåll 1 Anvisningar 3 2 Resultat 4 2.1 Kunskaper Utbildningsresultat... 4 2.1.1 Har i nuläget förväntade kunskaper för kunskapskravet

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016 Vimarskolan Åk 7-9 Tillsammans når vi toppen! Förbättringsområden inom förskola och grundskola enligt Nämndsplanen för styrning av barn- och utbildningsförvaltningen 2014 Nämndsplanen för styrningen av

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande.

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande. Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport 2018-19 har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden ligger till grund för arbetsplanen under

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Fårösundsskolan Verksamhetsåret 2014/2015 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret Uppföljning

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Grundskola 1-6 Läsåret 2013/2014 Hedeskoga skola Ansvarig rektor:jim Priest Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Alingsås kommun Noltorpsskolan Dnr 53-2005:1533 Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Volymer och nyckeltal Elevgrupp/åk Antal elever Antal lärare, heltidstjänster förskoleklass 9 0,6 100% 1 9 1,0 100% 2 9 1,0 100% 3 16 1,0 100%

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning Läsåret 2012/2013 Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Innehåll 1. Kvalitetsutvecklingsplan Planering Uppföljning Utvärdering och utveckling Analys och rapport Kvalitetsredovisning

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 enhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 enhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 enhet Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kvalitetsrapport Hagabackens skola

Kvalitetsrapport Hagabackens skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Hagabackens skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Innehåll Utbildningsinspektion i Vara kommun Larvs och Tråvads skolor Dnr 53-2005:1524 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Lilla Edets kommun Nygårdsskolan Dnr 53-2005:1523 Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Jäderfors skolas kvalitetsredovisning 2012-2013

Jäderfors skolas kvalitetsredovisning 2012-2013 Grund-/särskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(14) Margareta Skog 2013-06-24 Jäderfors skolas kvalitetsredovisning 2012-2013 Inledning Järbo/Jäderfors ro kvalitetsredovisar sin verksamhet

Läs mer

Utbildningsinspektion i Ingaredsskolan, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Ingaredsskolan, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Alingsås kommun Ingaredsskolan Dnr 53-2005:1533 Utbildningsinspektion i Ingaredsskolan, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Utbildningsinspektion i Grossbolsskolan, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Grossbolsskolan, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Forshaga kommun Grossbolsskolan Dnr 53-2005:3228 Utbildningsinspektion i Grossbolsskolan, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Hedängskolan arbetsplan 2015-2016

Hedängskolan arbetsplan 2015-2016 Hedängskolan Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(5) Birgitta Wikström 2015-08-28 Hedängskolan arbetsplan 2015-2016 MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2015 Kunskapsförvaltningens verksamheter lägger

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

2014 Systematiskt kvalitetsarbetet Åbyskolan Särskilt stöd

2014 Systematiskt kvalitetsarbetet Åbyskolan Särskilt stöd 2014 Systematiskt kvalitetsarbetet Åbyskolan 2 10. Särskilt stöd Särskilt stöd ges i den omfattning och på det sätt eleverna behöver och har rätt till. 3 kap. 8 tredje stycket och 10 (ej gymnasieskolan)

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

Hedängskolan arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse

Hedängskolan arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse Hedängskolan Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(6) Birgitta Wikström 160830 Hedängskolan arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse 2016-2017 Bakgrund Ett utvecklingsprogram beslutades i

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Grundskola. Kvalitetsredovisning Jernvallsskolan åk /17. Organisation

Grundskola. Kvalitetsredovisning Jernvallsskolan åk /17. Organisation Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(6) 2017-09-30 Kvalitetsredovisning Jernvallsskolan åk 4-9 2016/17 Organisation Jernvallsskolan är en F-9 skola med två paralleller i varje årskurs.

Läs mer

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Gemensamma mål för hela enheten Gemensam för såväl grundskola som förskoleklass och fritidshemmet ligger som grund för våra mål? Skolinspektionens rapport Vilka mål

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skolenhet F-6

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skolenhet F-6 Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skolenhet F-6 Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Hedängskolan 7-9 arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse

Hedängskolan 7-9 arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse Hedängskolan 7-9 Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Birgitta Wikström 170901 Hedängskolan 7-9 arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse 2017-2018 Kunskapsförvaltningen Bakgrund Ett utvecklingsprogram

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Åbyggeby skola och fritidshem Kerstin Norlin biträdande rektor 1. Inledning Verksamheten har bedrivits med 70 barn i åldrarna 6-10 år, fördelade i förskoleklass upp till

Läs mer

Lokal arbetsplan för skolan 2015-2016

Lokal arbetsplan för skolan 2015-2016 Lokal arbetsplan för skolan 2015-2016 Skola Ort Ansvarig rektor Kontaktinformation Kundtjänst 0910 73 50 00 Kundtjanst@skelleftea.se 1. Vår grundverksamhet Auraskolan i Skelleftehamn är en F-2 skola med

Läs mer

Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Ing-Marie Jonsson

Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Ing-Marie Jonsson Barn- och utbildning Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014 2015 Rektor Ing-Marie Jonsson Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 1.1 Mål... 3 1.2 Måluppfyllelse...

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Specialpedagogisk handlingsplan för Tolg skola

Specialpedagogisk handlingsplan för Tolg skola Specialpedagogisk handlingsplan för Tolg skola Läsåret 2015-2016 Joachim Åberg Rektor Tolg skola Ewa-Lena Eliasson Specialpedagog Tolg skola Rev. 1 augusti-15. 1. Vision Skolans vision ska vara möjlig

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Arbetsplan 2014/2015 Olaus Petriskolan inkl fritidshem

Arbetsplan 2014/2015 Olaus Petriskolan inkl fritidshem Arbetsplan 2014/2015 Olaus Petriskolan inkl fritidshem Innehållsförteckning Inledning Förutsättningar Normer och värden Kunskaper samt Bedömning och betyg Delaktighet och inflytande Övergång och samverkan

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Vintrosa skola ligger i ett naturskönt område en bit utanför centralorten

Läs mer

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Prioriterade områden: 1.normer och värde (värdegrund), 2.specialpedagogiklyftet utveckla undervisningen i den ordinarie gruppen samt lärmiljön för att möta elevernas

Läs mer

Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Åstorps kommun Haganässkolan Dnr 53-2005:3062 Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Utbildningsinspektion i Rappestad/Västerlösa skolor förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Rappestad/Västerlösa skolor förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Linköpings kommun Rappestad/Västerlösa skolor Dnr 53-2005:1310 Utbildningsinspektion i Rappestad/Västerlösa skolor förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Bilingual Montessori School of Lund Rektorn vid Bilingual Montessori School of Lund Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Bilingual Montessori School of

Läs mer

Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Ing-Marie Jonsson

Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Ing-Marie Jonsson Barn- och utbildning Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014-2015 Rektor Ing-Marie Jonsson Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 1.1 Mål... 3 1.2 Måluppfyllelse...

Läs mer

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Stocksätterskolan ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Innehållsförteckning 1. Normer och värden...3 2. Kunskaper...4 3. Elevernas ansvar och inflytande...5 4. Skola och hem...6 2 Stocksätterskolans

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Bildningsnämnden Lokal arbetsplan Läsåret 2017-2018 Prästbols skola Innehåll Kunskap och kompetens...3 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag.3 Vision för grundskolan i Sunne kommun.3 Vad som ska

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Högbyskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Högbyskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Dnr :563. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Vikskolan i Upplands Väsby kommun

Dnr :563. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Vikskolan i Upplands Väsby kommun Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Vikskolan i Upplands Väsby kommun Beslut Tillsyn i Vikskolan 1 (3) Magnetica Education AB Box 5017 194 05 Upplands Väsby Tillsyn i Vikskolan Fristående

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 151013 Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012

Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012 Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012 Lärkeskolans fritidshem Nora kommun 1 Arbetsgång för kvalitetsarbetet... 3 Åtgärder för utveckling enligt föregående års kvalitetsredovisning... 3 Verksamhetens

Läs mer

Kvalitetsrapport Vedevågs skola

Kvalitetsrapport Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola 2015-2016 1 Innehåll 1. GRUNDFAKTA... 4 2. RESULTAT... 5 2.1 Normer och värden... 5 2.2 Måluppfyllelse i arbetet med kursplanernas mål... 6 2.3 Elevinflytande och demokrati

Läs mer

1. INLEDNING BESKRIVNING AV ENHETENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE FÖRUTSÄTTNINGAR... 4

1. INLEDNING BESKRIVNING AV ENHETENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE FÖRUTSÄTTNINGAR... 4 Verksamhetsrapport för Kvarnsvedens skola läsåret 2014/2015 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. BESKRIVNING AV ENHETENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE... 4 3. FÖRUTSÄTTNINGAR... 4 3.1. Pedagogisk personal...

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Åsaka skola

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Åsaka skola Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Åsaka skola 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14 Saltsjö-Boo 2014-08-11 Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Klättenskolan Postadress Besöksadress Telefon Internet Giro och org nr Sunne kommun Stöpafors 0565-160 00 växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 79. Klättenskolan 686 93 Sunne

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:5260 Göteborgs kommun lundby@lundby.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bräckeskolan F-6 i Göteborgs kommun 2 (9) Dnr 43-2015:5260 Tillsyn i Bräckeskolan F-6

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12

Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12 2012/10/16 Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12 Åkerö skola Flexgrupp 1 och 2 Särskola och Asbergerklass 1 Innehållsförteckning 1. Presentation av skolan 2. Beskrivning av årets verksamhet 3. Underlag

Läs mer

Humleskolan. Kvalitetsredovisning 2011

Humleskolan. Kvalitetsredovisning 2011 Humleskolan Kvalitetsredovisning 2011 Inledning Friendsskola Inspektion slutsats; arbeta mer på måluppfyllelse, tydliggöra målen och arbeta med höga förväntningar Ny läroplan och skollag Lokalt arbetstidsavtal

Läs mer

Arbetsplan Fritidshem

Arbetsplan Fritidshem Arbetsplan Fritidshem Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Terminsplaneringar delges fritidshemmet

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Arbetsplan 2016/2017. Brukets skola inkl fritidshem

Arbetsplan 2016/2017. Brukets skola inkl fritidshem Arbetsplan 2016/2017 Brukets skola inkl fritidshem Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättning 3. Läroplansmål - Normer och värden 4. Läroplansmål - Kunskaper 5. Läroplansmål - Elevernas ansvar

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning 2008 Rosentorps platschefsområde Vellinge Rosentorpskolan Trädgårdsgatan 23521Vellinge 1 Kvalitetsredovisning för 2008, Rosentorpskolans platschefsområde, Grundfakta om Rosentorpskolans

Läs mer