Riskanalys i samband med ny detaljplan för Kv. Elefanten 1 m.fl.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riskanalys i samband med ny detaljplan för Kv. Elefanten 1 m.fl."

Transkript

1 Riskanalys i samband med ny detaljplan för Kv. Elefanten 1 m.fl. Kalmar Kommun Uppdragsgivare: Kalmar kommun Kontaktperson: Birgit Endom Uppdragsnummer: Datum: Handläggare: Lars Magnusson Kvalitetsgranskare: Jan Nählinder Process Safety Group Box 835 Tfn Staffanstorp

2 Dokumentinformation Uppdragsansvarig: Lars Magnusson Kvalitetsgranskare: Jan Nählinder Revidering Rev Rev avser Sign Kontr Datum Process Safety Group Sweden AB Kalmarkontoret Box 835 Stationsgatan Staffanstorp Kalmar Tel: Tel: Org.Nr: Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 2(24)

3 Innehållsförteckning 1 Inledning Uppdragsbeskrivning Syfte och mål Omfattning och avgränsningar Genomförande av uppdrag Tillgängligt underlag Allmänt om riskhantering Bakgrund Acceptabel risk 6 2 Förutsättningar Skyddsobjekt Riskobjekt 8 3 Identifiering av dimensionerande scenarier KLS Arla Ostlager Värmeverket Draken Läckeby Products Järnväg Ammoniak 9 4 Riskberäkningar Frekvens för olycka Beräkning av konsekvens vid olycka 10 5 Resultat Individrisk Samhällsrisk 12 6 Värdering av risk och redovisning av åtgärdsförslag samt beskrivning av osäkerheter Värdering av risk Åtgärdsförslag Osäkerheter 14 7 Risknivå efter vidtagna åtgärder 15 8 Slutsats 16 9 Referenser 17 Bilaga 1 Personantal 18 Bilaga 2 Frekvensberäkningar 19 Bilaga 3 Väderförhållanden 22 Bilaga 4 Spridningsberäkningar 23 Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 3(24)

4 1 Inledning 1.1 Uppdragsbeskrivning PS Group har på uppdrag av Kalmar kommun upprättat en riskanalys i samband med ny detaljplan för Kv. Elefanten 1 m.fl. i Kalmar. Analysen är upprättad av Brandingenjör/Civilingenjör riskhantering Lars Magnusson och kvalitetsgranskad av Brandingenjör Jan Nählinder. 1.2 Syfte och mål Syftet med analysen är att redovisa risknivå till följd av industriella verksamheter inom planområdet, eller i dess direkta närhet, samt att vid behov ge förslag på åtgärder för att sänka risknivån. Riskanalysens resultat redovisas i form av samhälls- och individrisk enligt Riskhanteringsmodell för nybyggnationer och etableringar i Kalmar kommun, , Dnr: Målet med utredningen är att uppfylla de krav på riskanalys som anges i Plan- och bygglagen (2010:900). Riskanalysen utgör beslutsunderlag för kommun/länsstyrelse i samband med beslut angående aktuell detaljplan. 1.3 Omfattning och avgränsningar Riskanalysen innehåller en beskrivning av möjliga scenarier för sådana olyckor som skulle kunna medföra allvarliga skador på människor i omgivningen. Ingen hänsyn tas till skador på egendom, miljö eller anställda på den industri där olyckan sker. Eventuella långtidseffekter av utsläpp beaktas ej. Respektive verksamhets egna riskanalyser finns sammanställda i Riskanalys i samband med ny detaljplan för Kv. Elefanten 1 m.fl. Kalmar, upprättad av PS Group. I denna analys sker utökade beräkningar av samhälls- och individrisk till följd av ammoniaksystem på KLS och Arla. Hantering av övriga farliga ämnen beaktas inte. 1.4 Genomförande av uppdrag Nedan redovisas information om tillvägagångssättet för de olika delstegen: 1. Insamling av information; med hjälp av tillgängligt underlag, muntlig information och platsbesök insamlas och dokumenteras information. 2. Riskidentifiering; inleds med en sammanställning av vilka dimensionerande scenarier som skall analyseras. 3. Beräkning av sannolikhet och konsekvens 4. Redovisning av samhälls- och individrisk 5. Värdering av risk; behov av åtgärder och/eller ytterligare analyser identifieras 6. Förslag till riskreducerande åtgärder redovisas vid behov 7. Slutsats Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 4(24)

5 1.5 Tillgängligt underlag Planhandlingar daterade upprättade av Kalmar kommun Platsbesök på Arlas ostlager Möte med representanter för Kultur och fritid i Kalmar kommun 1.6 Allmänt om riskhantering Risk definieras av Kaplan och Garrick (1981) som en triplett vilken besvarar frågorna: Vad kan hända? Hur sannolikt är det? Om det inträffar, vad blir konsekvenserna? Riskhantering innebär att en anläggning/process granskas för att identifiera de risker som finns i hanteringen och en värdering av dessa göras. Med ledning av resultatet föreslås vid behov riskreducerande åtgärder. 1.7 Bakgrund Risk är en sammanvägning av konskevens och sannolikhet för en olycka. I en riskanalys sker en systematisk identifiering och analys av de scenarier som kan påverka omgivningen. Vid värdering av risk, d.v.s. då beslut ska fattas angående om risken kan accepteras eller om åtgärder måste vidtas, finns ett antal principer som ofta används. Dessa är hämtade ur Värdering av risk, SRV (2002). Rimlighetsprincipen Kan en risk undvikas eller minimeras bör detta ske, om åtgärden kan anses rimlig. Det innebär exempelvis att för risker som är mycket små, men kan undvikas eller reduceras med enkla medel, bör åtgärd utföras. Proportionalitetsprincipen De risker som genereras av en verksamhet bör vara proportionerliga mot de fördelar den ger. Fördelningsprincipen Principen innebär att personer inte bör utsättas för risker som är oproportionerliga i förhållande till de fördelar verksamheten ger till aktuella personer. Princip om undvikande av katastrofer Då samhällets resurser är begränsade är det viktigt att undvika katastrofer. Därmed är det, allt annat lika, bättre att flera mindre olyckor sker än enstaka katastrofer med många drabbade. Vid beslut angående risker och åtgärder finns olika metoder att använda. Dessa är teknologibaserade kriterier, rättighetsbaserade kriterier, nyttobaserade kriterier och hybridkriterier. Teknologibaserade kriterier innebär att bästa möjliga teknik skall användas. Rättighetsbaserade kriterier innebär att se det som en rättighet att inte utsättas för en risknivå över ett visst värde. Nyttobaserade kriterier är en avvägning mellan kostnad och nytta. Hybridkriterier är då de olika kriterierna kombineras på något sätt. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 5(24)

6 1.8 Acceptabel risk I en riskanalys analyseras risker som orsakas av ett riskobjekt, exempelvis en industri med hantering av farliga kemikalier, eller en transportsträcka för farligt gods. Risknivån redovisas ofta i form av samhälls- och individrisk. Det finns vissa rekommenderade risknivåer som kan användas för att bedöma om en risk skall accepteras eller ej. Dessa kriterier har tagits fram i en jämförelse med risk att omkomma av naturliga dödsorsaker. Kriterierna innebär att den ökade risken att dö av den studerade riskkällan, skall vara mycket mindre än risken att dö av någon naturlig dödsorsak. Den generella risken för en person att omkomma varierar beroende på bland annat ålder. T.ex.: En person som är sju år gammal har en dödsrisk på cirka 10-4 per år, IPS (2001). Risk att dö av en naturolycka är cirka 10-6 per år SRV (1997). Samhällsrisk Samhällsrisk presenteras i form av en kurva. Risknivån är en sammanvägning mellan antal omkomna och frekvens. Antal omkomna redovisas på x-axeln och frekvens redovisas på y-axeln. Beskrivning av låg risk och hög risk nedan är enligt rekommendationer i SRV (2002). Risker under den gröna linjen är små, och bör kunna accepteras. Risker över den röda linjen är stora och bör därför inte accepteras. Mellan röd och grön linje är ett mellanområde, det kallas ALARP (As Low As Reasonable Practicable). Inom det området bör skäliga åtgärder vidtas utifrån en bedömning av kostnad och nytta. Figur 1.1 Samhällsrisk. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 6(24)

7 1.8.2 Individrisk Individrisk definieras som sannolikheten att en person som befinner sig på en punkt under ett år omkommer. Risknivån minskar med avstånd från riskkällan. Gräns för vilka risker som kan anses små är 10-7 (en gång på 10 miljoner år). Hög risk är en risknivå över 10-5 (en gång på år). Mellan dessa värden är ett mellanområde (ALARPområde, se ovan). Inom det området kan åtgärder krävas utifrån en kostnadsnyttobedömning. 2 Förutsättningar I detta kapitel anges de förutsättningar som ligger till grund för utredningen. En översiktsbild av området redovisas i figur 2.1. Figur 2.1 Områdesöversikt. Underlag till bilden kommer från planbeskrivning, Kalmar kommun, Skyddsobjekt Närmast Torsåsgatan finns lager och försäljningsverksamheter. Uteslutande kontorsverksamhet finns i två byggnader. I den östra och västra delen finns idrotts- och friskvårdsverksamhet. Handel inom området utgörs av yrkeskläder, byggvaror, etc. I västra delen av planområdet, i närheten av idrottshall Spelefanten, finns en träningshall (Brännarhallen). Ytterligare en idrottshall ska även vara möjlig att uppföra i området. Idrottshall för träningsändamål planeras söder om Malkars träningscenter d.v.s. i detaljplaneområdets östra del. Hallen förutsätts nyttjas som träningshall (ej större folksamlingar/läktare/publik). Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 7(24)

8 2.2 Riskobjekt Inom planområdet Läckeby products och Norba AB som utför ytbehandlingar och montering. Dessa verksamheter har viss hantering av kemikalier. Övriga industrier inom området är mindre störande verksamheter som främst genererar transporter I planområdets närhet Direkt norr om Torsåsgatan finns ett ostlager (Arla) med kylsystem innehållande ammoniak. Det finns även ett fjärrvärmeverk (Draken, Kalmar Energi) med ammoniaklösning och eldningsolja i tankar. Söder om järnvägen, på Kv. Tigern 7, finns ett slakteri med kylanläggning med ammoniak (KLS). 3 Identifiering av dimensionerande scenarier I detta avsnitt identifieras vilka risker som finns och hur de beaktas i denna analys. 3.1 KLS Befintlig kvantitativ riskanalys avseende ammoniaksystem på KLS Ugglarps AB uppdateras med de nya förutsättningarna avseende personantal och verksamheter på Kv. Elefanten 1 m.fl. 3.2 Arla Ostlager Ammoniaksystem på Arlas Ostlager på Kv. Gumsen analyseras i detalj (kvantitativ riskanalys) för att undersöka dess bidrag till individ- och samhällsrisk på planområdet. Maximal mängd ammoniak i systemet är 630 kg. 3.3 Värmeverket Draken Riskutredning med kvalitativa bedömningar för olika riskscenarier finns. Följande kemikalier hanteras: - Ammoniaktank 20 m 3 - Cisterner med eldningsolja m 3 Verksamheten ger ej bidrag till samhällsrisk och individrisk på Kv. Elefanten 1 m.fl. 3.4 Läckeby Products Läckeby products hanterar betvätska i ett betbad. Betvätskan är en blandning av salpetersyra och fluorvätesyra. Vid leverans av vätska kan behållare tappas med utläckande syra som följd. Upprättad riskutredning har resulterat i att spridning av giftiga ångor från ett sådant utsläpp dock endast ger dödliga koncentrationer (mellan 150 och 200 ppm) inom närområdet (25 meter). Mindre påverkan kan uppstå på personer på avstånd upp till 130 meter från utsläppet i värsta fall. Avstånd till delar av området som detaljplaneläggs för kultur och fritidsändamål är omkring 50 meter från denna hantering. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 8(24)

9 Lokal med betvätska är brandtekniskt avskild i klass EI 60 från övriga delar av industrilokalen. Därmed är risk för att syran förvärrar situationen i omgivningen vid en brand i industrilokalen låg. 3.5 Järnväg Transport av farligt gods på järnväg sker i begränsad omfattning. Det sker ungefär en tågtransport per dag ut till Tjärhovet. Huvuddelen av den farligtgodstransport som sker i tätorten sker på Södra vägen. I denna riskanalys behandlas transport av farligt gods på järnväg genom att undersöka konsekvenser av att en stor del av den transport av farligt gods som sker på Södra vägen läggs om till järnvägstransport. Riskanalys utförd för Södra vägen har resulterat i en låg risknivå på avstånd överstigande 35 meter från väg. Motsvarande avstånd kan därmed användas som riktlinje även mellan byggnad och järnväg. Planeras byggnation närmare än 35 meter från järnväg bör en mer detaljerad riskanalys utföras för att säkerställa åtgärdsbehovet. 3.6 Ammoniak Det ämne som ger störst påverkan på planområdet är ammoniak i kylsystem. Nedan redovisas information om ammoniak och dess egenskaper. Ammoniak som används i kylsystem är giftigt. Ämnet kan vid ett utsläpp spridas i gasform till omgivningen. Personer som andas in gasen kan skadas eller i värsta fall omkomma. Ammoniak är även brandfarligt. Exempel på gränsvärden redovisas i Tabell 3.1 nedan. Koncentration (ppm) Effekt 25 Tydlig lukt 100 Besvärande att vistas i utan andningsskydd, lindriga ögonirritationer 300 (IDLH) Maximal tolerabel utan allvarliga störningar vid 30 minuters exponering Irritation av näsa och hals m.m. Känsliga personer kan omkomma Krampaktig hostning, svår ögonirritation. Personer kan omkomma efter längre exponering Krampaktig andning, snabb kvävning. Kortvarig exponering kan orsaka dödsfall Tabell 3.1 Riktlinjer för vilka effekter som kan uppstå till följd av olika koncentrationsnivåer SRV (2000). Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 9(24)

10 4 Riskberäkningar I detta kapitel redovisas de beräkningar som utförs för att klargöra risknivån i området. Beräkningar utförs av frekvens för olycka samt konsekvens av densamma. Den konsekvens som studeras är dödsfall. Risker från KLS Ugglarps och Arla beaktas. Övriga riskobjekt adderas i samband med sammanställning av resultat från analysen. Därmed kommer resultatet ge en helhetsbild av risknivån i området. 4.1 Frekvens för olycka Nedan beskrivs hur frekvensberäkningar utförs KLS Ugglarps Samma frekvenser som är använda i företagets egen riskanalys, upprättad i samband med ändring i tillstånd vid tillbyggnation, används även i denna analys. Sannolikhet att utsläpp sker samtidigt som folk befinner sig på aktuellt område beaktas Arla Frekvens för läckage i kylsystem beräknas med hjälp av felfrekvenser för ingående komponenter. Flödesschema, nr V55:1, daterat , upprättat av Ace Energi används som underlag. Detaljerade underlag återfinns i Bilaga Beräkning av konsekvens vid olycka Konsekvensberäkningar utförs med spridningsprogrammet Spridning i luft som är en del i programpaketet RIB, utvecklat av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (tidigare Räddningsverket). Spridning av ammoniak ger olika påverkan på personer beroende på hur lång tid de utsätts för gasen. Konsekvensutfall beaktar därför exponeringstiden. Avstånd till det värde då 50 % av populationen omkommer (LC50-värde) används som dimensionerande. Vid denna koncentration antas samtliga utsatta personer omkomma. Detaljerade underlag återfinns i Bilaga 4. Det är viktigt att beakta att endast dödsfall studeras i denna riskanalys. Det beror på att de kriterier som finns för olika risknivåer utgår från dödsfall. Vid ett utsläpp kan dock personer på längre avstånd än redovisade dimensionerande konsekvensavstånd utsättas för skada. Detta beror på att koncentration för dödsfall är betydligt högre än den koncentration som kan ge skador. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 10(24)

11 5 Resultat I detta kapitel redovisas resultat av utförda riskberäkningar och bedömningar. 5.1 Individrisk Individrisk redovisas för ammoniak på KLS Ugglarps, Arla foods ostlager, kemikaliehantering på Läckeby products och transport av farligt gods på järnvägen (förutsatt samma risknivå som kring Södra vägen, inga nya beräkningar är utförda). Individrisknivå enligt utförda beräkningar redovisas i Tabell 5.1 och 5.2 nedan samt Figur 5.1 nedan Arla Individrisknivå Avstånd från utsläppspunkt Tabell 5.1 Individrisk kring Arla KLS Individrisknivå Avstånd från utsläppspunkt Tabell 5.2 Individrisk kring KLS Övriga riskkällor För Läckeby products råder hög risk inom cirka 25 meter från hantering av behållare med syra. För transport av farligt gods på järnväg gäller riskområde mellan 10-5 och 10-7 inom cirka 35 meter från järnvägen. Låg risk råder på avstånd längre än cirka 35 meter från spåret. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 11(24)

12 Figur 5.1. Individrisknivån inom området. Rödmarkerade ytor symboliserar en hög risk (högre än 10-5 ). Blåmarkerade ytor symboliserar ett mellanriskområde (ALARP) ( ). I övriga områden är risknivån låg (mindre än 10-7 ). Individrisken är förhöjd i närheten av riskobjekten. 5.2 Samhällsrisk Samhällsrisk för området redovisas i Figur 5.2 nedan. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 12(24)

13 Frekvens 1.E-03 1.E-04 1.E-05 Samhällsrisk Låg risk Gräns för hög risk Samhällsrisk 1.E-06 1.E-07 1.E-08 1.E Antal omkomna Figur 5.2 Samhällsrisk inom området. Samhällsrisken är inom ALARP-området. Åtgärder bör därför vidtas för att reducera risknivån. 6 Värdering av risk och redovisning av åtgärdsförslag samt beskrivning av osäkerheter 6.1 Värdering av risk Risknivån kräver att åtgärder vidtas för att personer inom området inte ska utsättas för oproportionerligt stora risker. Åtgärderna inriktas till att planera området på ett, ur risksynpunkt, fördelaktigt sätt. Utöver detta föreslås även byggnadstekniska åtgärder för att reducera risknivån. 6.2 Åtgärdsförslag Åtgärdsförslag sammanställs enligt nedan Planering av området Personer inomhus är betydligt säkrare vid ett utsläpp än personer som befinner sig utomhus. Genom att placera entréer till byggnader så långt från riskkällorna som möjligt ökar säkerheten. I områdets östra del är främst parkeringsplatser inom område med hög risknivå (över 10-5 ). Delar av byggnader med kontor/försäljningslokaler är dock inom riskområdet. Verksamheterna, i form av kontor och vissa varor (ej dagligvaruhandel), kan dock förutsättas ge ett begränsat antal personer utomhus. För att ytterligare reducera personbelastning utomhus bör ytor utomhus, inom riskområde, utformas så de ej inbjuder till stadigvarande vistelse. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 13(24)

14 Verksamheter i form av kontorslokaler och vissa butiker innebär att riskbidraget till enskild individs risknivå begränsas eftersom vistelse utomhus blir begränsad Byggnadstekniska åtgärder Vid ny och ombyggnation kan ett antal åtgärder vidtas för byggnader inom riskområden Riktning för intag av friskluft till ventilationssystemet ska vara i riktning från Järnvägen/KLS/Arla (beroende på vilken riskkälla som är närmast) - Ventilationssystemet ska vara möjligt att stänga av manuellt. Alternativt möjlighet att på ett enkelt sätt begränsa friskluftsintag. - Utrymningsvägar bör huvudsakligen placeras i riktning från hantering av betvätska vid Läckeby products och järnvägen. Övriga åtgärder - Säkerställ hörbarhet för VMA-signal (viktigt meddelande till allmänheten) - Information ges till kringliggande verksamheter Åtgärder vid byggnation intill järnväg Vid antagande att ett stort antal transporter av brandfarlig vätska kommer ske på järnväg kan åtgärder som förhindrar brandspridning till byggnad vid en olycka på järnväg vidtas. Nedan redovisas motsvarande åtgärder som för Södra vägen. Om byggnation planeras mellan 30 och 35 meter från järnväg är det dock lämpligt att utföra en mer detaljerad riskanalys avseende järnvägen. Anledning är dels att järnvägstransport är säkrare än vägtransport, dels att det inte är troligt att all godstransport ändras till järnvägstransport. Om ingen detaljerad riskanalys utförs för järnvägen rekommenderas, utöver de åtgärder som redovisas ovan, följande åtgärder vid byggnation i järnvägens närhet (inom 35 meter). - Fasad inom 35 meter från järnväg utförs i brandteknisk klass minst EI 30 och av obrännbart material. Fönster utförs i motsvarande klass och ej lätt öppningsbara. Lägre klass kan eventuellt godtas efter verifiering. - Byggnad förses med ett enkelt utrymningslarm som kan startas manuellt på varje våningsplan. - Utrymningsvägar placeras i huvudsak i riktning från järnvägen. Återinrymning bör vara möjlig för eventuella utrymningsvägar i riktning mot järnvägen. I den mån utrymning mot järnvägen erfordras ska aktuella risker beaktas. 6.3 Osäkerheter I en riskanalys finns osäkerheter. Osäkerheter byggs in i analysen till följd av exempelvis antaganden vid modelleringar, val av representativt frekvensmaterial m.m. För att möjliggöra beslutsfattande med riskanalysen som underlag är det därför viktigt att belysa vilka osäkerheter som finns och hur de kan påverka resultatet. Vid behov utförs känslighetsanalyser. I denna analys hanteras osäkerheter genom att antaganden utförs konservativt för att riskerna inte skall underskattas. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 14(24)

15 Frekvens Konservativa antagenden som utförs i analysen är följande: - Personer antas ej sätta sig i säkerhet om de utsätts för farliga ämnen - Ingen räddningsinsats som begränsar utsläpp antas ske - Samtliga personer som utsätts för koncentration som ger 50 % dödsfall antas omkomma 7 Risknivå efter vidtagna åtgärder De åtgärder som vidtas reducerar risknivån inom området. Störst bidrag till risknivån utgörs av Arlas verksamhet som ger en påverkan med hög risk inom del av området. Om antalet personer utomhus kan reduceras inom detta område kommer samhällsrisken att minska. Nedan redovisas samhällsrisk efter vidtagna åtgärder. Individrisknivån reduceras genom att planera området så att personer vistas i begränsad omfattning inom delar av området med förhöjd risknivå. 1.E-03 1.E-04 1.E-05 1.E-06 1.E-07 1.E-08 Samhällsrisk Låg risk Gräns för hög risk Samhällsrisk Samhällsrisk efter åtgärder 1.E Antal omkomna Figur 7.1 Samhällsrisk efter åtgärder. Även efter åtgärder ligger samhällsrisken inom ALARP-området, dock något närmare den gröna linjen. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 15(24)

16 8 Slutsats Riskanalysen har resulterat i att risknivån är förhöjd i vissa delar av området. I andra delar av planområdet är dock risknivån låg. Detta innebär möjligheter att planera byggnationer så att risknivån hålls på en acceptabel nivå. Samhällsrisknivån är inom ALARP-området. Detta beror på att vissa personer kommer att finnas inom högriskområden. Genom att, i detaljplanen, beakta riskområden enligt individriskkurvorna finns dock möjlighet att reducera risknivån i området. Individrisknivån är förhöjd inom delar av området. Åtgärder inom området ger inget direkt utslag på individrisknivån så som den är definierad. För att se effekter på individrisknivå krävs riskreducerande åtgärder på riskkällorna. Sådana åtgärder studeras inte i denna analys. Istället bör individriskkurvorna användas vid planering av område i form av entréplacering, placering av parkeringsplatser, samlingsytor etc. En lämplig planering av området kan ge en naturlig styrning av folk till lämpliga delar. Vissa principer som används vid riskhantering beskrivs i kapitel 1. Nedan redovisas hur dessa principer kan beaktas i samband med aktuellt detaljplanearbete. Rimlighetsprincipen kan beaktas genom att åtgärder som med lätta medel kan åstadkommas, även bör åstadkommas. Det kan handla om enklare byggnadstekniska åtgärder, byggnadsplacering, områdesutformning etc. Proportionalitetsprincipen kan beaktas genom övervägande av fördelar med stadsnära industrier kontra de risker som de medför. När städer växer och tidigare industriområden önskas nyttjas för andra ändamål måste nyttan vara proportionell mot riskerna. Det är endast i delar av planområdet som risknivån är hög (rödmarkerad individrisk). I övriga delar är risken i ett mellanområde (ALARP-området) där rimliga överväganden får avgöra om risken ska accepteras eller ej. Angående fördelningsprincipen har personerna i planområdet inte en direkt nytta av verksamheten riskobjekten skapar. Risknivån är dock inom ALARP-området i stora delar, vilket gör att hög risk endast gäller begränsade delar. Katastrofscenarier är inte troliga inom detta område. Det beror på att även om stort utsläpp av ammoniak skulle inträffa, är antalet påverkade personer lågt. Med hänsyn till planerade verksamheter inom området är det inte sannolikt med ett stort utsläpp som kan påverka flera hundra personer utomhus. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 16(24)

17 9 Referenser Cox (1990) Fischer (1998) Forsén (1999) IPS (2001) Kaplan & Garrick (1981) Kemikontorer (2001) Classification of hazardous locations, AW Cox, FP Lees och M.L Ang, Vådautsläpp av brandfarliga och giftiga gaser och vätskor, Försvarets forskningsanstalt, November Konsekvenser vid explosioner. Avsnitt 2. Skador vid tryck och splitter, FOA Tolerabel risk inom kemikaliehanterande verksamheter, en vägledning från IPS. Kaplan, S. & Garrick, J. (1981), On the Quantitative Definition of Risk, Risk Analysis, Vol. 1, Nr. 1, ss Riskantering 3 Tekniska riskanalysmetoder, Kemikontoret, Kylefors (2001) Kylefors, M., Cost-Benefit Analysis of Separation Distances, a utility-based approach to risk management decisionmaking, Rapport 1023, Avdelningen för brandteknik, Lunds Tekniska högskola. SRV (2002) Värdering av risk, Statens räddningsverk 2002 SRV (1997) VTI (1994) Riskhantering vid fysisk planering, M. Strömgren, Statens räddningsverk, Karlstad Väg- och Trafikforskningsinstitutet, Vägtransporter med farligt gods Farligt gods i vägtrafikolyckor, rapport nr 387:3, Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 17(24)

18 Bilaga 1 Personantal Nedan redovisas antaganden gällande personantal inom området. Idrottshallar vid Spelefanten Vid Spelefanten finns/planeras för två träningshallar till, varav en är befintlig (Brännarhallen). Följande dimensionerande personantal används i området: Lokal Befintligt sporthall Spelefanten (dag/kvällstid mellan kl. 8-22) Antal personer Befintlig fritidslokal, mötesverksamhet: 100 personer 6 ggr per år (antag 3 timmar per gång) Träningshall (Brännarhallen) (dag/kvällstid mellan kl. 8-22): Ny träningshall (dag/kvällstid mellan kl. 8-22): Tabell B.1.1 Personantal i området kring Spelefanten. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 18(24) personer 40 personer Besökare vid idrottshallar antas vara utomhus 5 minuter per besök som varar 1,5 timmar vid normalkväll. D.v.s. cirka 5 % av tiden är de utomhus. Malkars träningscenter, idrottshall, kontor/butiker Hall söder om Malkars (dag/kvällstid kl. 8-22): 100 personer För personbelastning vid kontor/butiker längsmed Torsåsgatan utförs följande beräkning: Områdets area är ungefär m 2, inklusive väg utanför. Antag i genomsnitt en person per 75 m 2 byggnadsarea. Antag byggnation på 1/3 av ytan. Det innebär 132 personer inom området. Det motsvarar en persontäthet på 132/(30 000) = 0,0044 personer per m 2, d.v.s. cirka 4400 personer per km 2. Detta kan jämföras med persontäthet i städer. VTI (1994) anger exempelvis persontäthet 2500 personer per km 2 för tätort. Motsvarande siffra som används i Kylefors (2001) är 4100 personer per km % av personerna antas vara utomhus och kan därmed direkt påverkas av ett utsläpp. Detta innebär att antal personer som kan påverkas vid ett utsläpp från KLS, med spridningsvinkel 15 grader, och konsekvensavstånd 250 meter, blir 4 personer. För industriverksamheter på kvarteret (Norba, Läckeby Products), antas personbelastning utomhus modelleras med att 1 person kan utsättas för ett inträffat utsläpp (d.v.s. 1 person utomhus.) inom spridningszonen för utsläppet.

19 Bilaga 2 Frekvensberäkningar Nedan redovisas frekvensberäkningar för utsläpp vid Arla. Frekvens för läckage i kylsystem beräknas med hjälp av felfrekvenser för ingående komponenter. Flödesschema, nummer V55:1, daterat , upprättat av Ace Energi används som underlag. Systemet undersöks och dimensionerande olycksscenarier sammanställs utifrån faktorer såsom rördimension, tryck, ventiler, fläktkapacitet m.m. Som underlag för frekvens för varje komponent används Cox (1990). Detta redovisas i Tabell B.2.1 Rör Rördimension (mm) Läckagefrekvens per meter och år Stort läckage Medelstort läckage Litet läckage *10-7 6*10-6 3* *10-6 1*10-5 1*10-4 Läckagefrekvens per ventil och år Ventil 1*10-5 1*10-4 1*10-3 Tabell B2.1 Felfrekvens per ingående komponent. I tabell nedan redovisas en sammanställning av antal rör och ventiler. Detta ligger till grund för frekvensberäkningarna. Scenarierna som ger motsvarande konsekvens har slagits samman och respektive delfrekvens har summerats. Scenario 1 är samtliga komponenter som ger utsläpp inomhus. Spridning till omgivningen har där modellerats med utsläpp från nödevakueringsfläkt. Källstyrka för dessa utsläpp beräknas nedan. Fläktkapacitet: 3,5 m 3 /s Densitet ammoniak: 0,6 kg/m 3 Källstyrkan från fläkten vid 100 % ammoniak i rum: 3,5 m 3 /s x 0,6 kg/m 3 =2,1 kg/s Kondensorer modelleras med rörlängd 1000 meter vardera. Stort rörläckage antas dock ej dimensionerande för kondensor eftersom rören är skyddade. Dock är mindre läckage troligare, varför frekvensen för dessa händelser räknats upp med att anta långa rör. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 19(24)

20 Vid ett stort läckage i systemet kommer inte all ammoniak att spridas ut från systemet. Normalt kan maximalt % av total mängd ammoniak i systemet kan släppas ut. I beräkningarna antas maximalt 50 % av den största fyllnadsmängden kunna avgå vid läckage. Scenario Tryck (bar) Rördim (mm) Storlek Ventiler (antal) Stort Medel Litet 1 Rör (m) Stort Medel Litet Stort Medel Litet Stort Medel Litet Stort Medel Litet Stort Medel Litet Stort Medel Litet Stort Medel Litet Stort Medel Litet 9 Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 20(24)

21 Stort Medel Litet Stort Medel Litet Stort Medel Litet Stort Medel Litet Stort Medel Litet Medel Litet Stort Medel Litet Stort Medel Litet Stort Medel Litet 5 Tabell B2.2 Sammanställning av komponenter i kylsystem. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 21(24)

22 Bilaga 3 Väderförhållanden Utifrån väderstatistik redovisad i Riskanalys Arla Foods, Kalmar kommun, daterad , har följande väderförhållanden antagits som dimensionerande: Vindhastighet Stabilitetsklass Procentuell fördelning 3 m/s D 85 % 2 m/s E 14 % 1 m/s F 1 % Tabell B3.1 Väderförhållanden i beräkningar samt procentuell fördelning. Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 22(24)

23 Bilaga 4 Spridningsberäkningar I Tabell B 4.1 nedan redovisas resultat av utförda spridningsberäkningar med Spridning i luft. Beroende på utsläppets varaktighet används olika gränsvärden för påverkan på utsatta personer. Samband mellan sannolikhet för dödsfall, expongeringstid och ammoniakkoncentration beräknas enligt Fischer (1998). Scenario Rördim (mm) Tryck (bar) Hålstorlek Vindhastighet /stab-klass Avstånd till ppm-värde enligt rad nedan (m) ppm ppm 6000 ppm 5600 ppm ppm Varaktighet (minuter) 1a Fläkt m/s, D b fläkt m/s E c fläkt m/s F Sa Stort m/s, D Sb Stort m/s E Sc Stort m/s F Ma Medel m/s, D Mb Medel m/s, E Mc Medel m/s F La Litet m/s, D Lb Litet m/s E Lc Litet m/s F Sa Stort m/s, D Sb Stort m/s E Sc Stort m/s F Ma Medel m/s, D Mb Medel m/s E Mc Medel m/s F La Litet m/s, D Lb Litet m/s E Lc Litet m/s F Sa Stort m/s, D Sb Stort m/s E Sc Stort m/s F Ma Mede m/s, D Mb Medel m/s E Mc Medel m/s F La Litet m/s, D Lb Litet m/s E Lc Litet m/s F Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 23(24)

24 Kalmar kommun, Kv. Elefanten 1 m.fl. Sidan 24(24)

Riskanalys i samband med ny detaljplan för Kv. Elefanten 1 m.fl., Kalmar

Riskanalys i samband med ny detaljplan för Kv. Elefanten 1 m.fl., Kalmar Preliminär handling Riskanalys i samband med ny detaljplan för Kv. Elefanten 1 m.fl., Kalmar Kalmar kommun Uppdragsgivare: Kalmar kommun Kontaktperson: Birgit Endom Uppdragsnummer: 13-072 Datum: 2014-04-15

Läs mer

Riskanalys. Del av Sandås 2:7, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Riskanalys. Del av Sandås 2:7, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel: Upprättad 2017-09-15 (rev. 2018-05-17), Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods och närliggande industriverksamhet Preliminär handling Uppdragsnummer 17177 Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Läs mer

Kalmar Kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot närliggande verksamheter i samband med ny detaljplan för Södra staden

Kalmar Kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot närliggande verksamheter i samband med ny detaljplan för Södra staden Riskanalys Kalmar Kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot närliggande verksamheter i samband med ny detaljplan för Södra staden Uppdragsgivare: Kalmar Kommun Kontaktperson: Hanna Dahmberg Uppdragsnummer:

Läs mer

Kompletterande riskberäkningar

Kompletterande riskberäkningar Kompletterande riskberäkningar Kalmar kommun Riskanalys i samband med byggnation av universitet, resecentrum, restauranger och hotell vid Ölandskajen/Barlastholmen, Kalmar kommun Uppdragsgivare: Kalmar

Läs mer

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra)

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 1 (9) PM Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 2016-05-13 Kund Arkitektgruppen GKAK AB Dalsgatan 14, Norrköping Kontaktperson: Lena Josefsson Konsult WSP Brand & Risk

Läs mer

Riskutredning Ekhagen

Riskutredning Ekhagen Jönköpings Kommun Slutgiltig Malmö 2017-09-28 Datum 2017-09-28 Uppdragsnummer 1320030058 Version Slutgiltig Joakim Martikainen Björn Andersson Joakim Martikainen Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m.

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. 1 (10) Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. Kristineberg, Stockholm BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (10) C.1 BERÄKNING

Läs mer

Mönsterås kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot Kv. Musseronen 1 m.fl. Mönsterås kommun

Mönsterås kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot Kv. Musseronen 1 m.fl. Mönsterås kommun Riskbedömning Mönsterås kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot Kv. Musseronen 1 m.fl. Mönsterås kommun Uppdragsgivare: Mönsterås kommun Kontaktperson: Henrik Eriksson Uppdragsnummer: 14-054 Datum:

Läs mer

PM Farligt gods. Skövde Slakteri. Tillbyggnad vid farligt godsled. Aspelundsvägen Skövde kommun 2015-01-21

PM Farligt gods. Skövde Slakteri. Tillbyggnad vid farligt godsled. Aspelundsvägen Skövde kommun 2015-01-21 Skövde Slakteri Tillbyggnad vid farligt godsled Aspelundsvägen Skövde kommun PM Farligt gods 2015-01-21 FAST Engineering AB Civilingenjör 2 Dokumentinformation Uppdragsnummer (internt): 2015-044 Dokumenttitel:

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum Dokumenttyp BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum 2013 10 17 Status SLUTRAPPORT Handläggare Rosie Kvål & Erik Hall Midholm Tel: 08 588 188 00 E post: rosie.kval@brandskyddslaget.se

Läs mer

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 Uppdrag: 230078, Västra Svarte, Ystad Titel på rapport: PM Riskanalys - Västra Svarte, Ystad Status: PM Datum: 2012-09-18 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods Projekt Projektnr Freden Större 11, Sundbyberg 105521 Handläggare Datum Lisa Åkesson 2014-06-04 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2014-06-04 Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr 1 (7) Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (7) C.1 BERÄKNING AV INDIVIDRISK För bebyggelse inom planområdet presenteras risken genom att beräkna den platsspecifika individrisken.

Läs mer

BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR

BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR BILAGA C SIDA 1 (5) BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR De riskmått som används i denna riskbedömning är individrisk och samhällsrisk. Indata till beräkningar är bl.a. avståndet inom vilka personer antas omkomma,

Läs mer

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS Komplettering Hus B 2011-02-09 Peter Nilsson peter.nilsson@briab.se 08-410 102 59 Briab - Brand & Riskingenjörerna AB Rosenlundsgatan

Läs mer

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 Datum 2014-03-25 Internt granskad av: Stefan Nilsson David Winberg Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 1. Bakgrund En ny detaljplan håller på att arbetas fram för området Barkabystaden 2 i Järfälla kommun.

Läs mer

Riskanalys. Upprättad 2013-02-14 Senast justerad 2013-05-13. Förstudie till detaljplan. Kalmar Norra Långgatan 1 Tel: 0480-100 92

Riskanalys. Upprättad 2013-02-14 Senast justerad 2013-05-13. Förstudie till detaljplan. Kalmar Norra Långgatan 1 Tel: 0480-100 92 Riskanalys Upprättad 2013-02-14 Senast justerad 2013-05-13 Riskanalys för universitet, resecentrum, restauranger och hotell vid Ölandskajen/Barlastholmen Kalmar kommun Kalmar Norra Långgatan 1 Tel: 0480-100

Läs mer

RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN

RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN RAPPORT RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN 2015-11-19 Uppdrag 259586, Riskbedömning olycksrisk, kv Garvaren, Simrishamn Titel på rapport: Riskutredning verksamheter inom kv. Garvaren,

Läs mer

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT 2018-04-06 UPPDRAG 281561, Miljökonsekvensbeskrivning för planprogram Hamnstaden Ystad Titel på rapport: PM Risk, del 1 Ystad Hamnstaden Status: Förhandskopia

Läs mer

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling Kvantitativ riskbedömning för detaljplan Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg 2012-08-13 1 (13) Dokumentinformation Process: Skede Uppdragsgivare: Fysisk planering

Läs mer

BILAGA 3 Underlag för beräkning av individrisk och samhällsrisk (riskberäkningar)

BILAGA 3 Underlag för beräkning av individrisk och samhällsrisk (riskberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR DETALJPLAN KRISTINEBERSOMRÅDET, VALLENTUNA KOMMUN RISKANALYS MED AVSEENDE PÅ HANTERING OCH TRANSPORT AV FARLIGA ÄMNEN KRING DETALJPLANEOMRÅDET BILAGA 3 Underlag för beräkning av individrisk

Läs mer

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet PM Riskanalys för kv Åran och Nätet Haparanda kommun 2007-03-12 WSP Brand- och Riskteknik PM KOMPLETTERING AV RISKANALYS KV PATAN MED AVSEENDE PÅ BEBYGGELSE I KV ÅRAN OCH NÄTET Bakgrund Haparanda kommun

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Henrik Georgsson UPPRÄTTAD AV

UPPDRAGSLEDARE. Henrik Georgsson UPPRÄTTAD AV UPPDRAG Lövstavägen Riskanalys III UPPDRAGSLEDARE Henrik Georgsson DATUM 2012-10-24, rev 2014-07-07 UPPDRAGSNUMMER 2125487000, 4028483000 UPPRÄTTAD AV Joel Andersson, Markus Glenting Inledning Sweco Brand-

Läs mer

PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum. Avseende transport av farligt gods på E18

PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum. Avseende transport av farligt gods på E18 Uppdragsnr: 10146483 1 (5) PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum Avseende transport av farligt gods på E18 Inledning Denna PM utgör en beskrivning av vilka effekter de riskreducerande åtgärderna skyddsavstånd,

Läs mer

PM RISK KOMPLETTERANDE UTREDNING URSPÅRNING

PM RISK KOMPLETTERANDE UTREDNING URSPÅRNING Projekt Projektnummer Lokstallet 6, Stockholm 106015 Handläggare Datum Erik Hall Midholm 2013-07-11 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2013-07-11 PM RISK KOMPLETTERANDE UTREDNING URSPÅRNING Bakgrund och syfte

Läs mer

Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg

Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg UPPDRAG DP Mörviken Åre UPPDRAGSNUMMER 1331390000 UPPDRAGSLEDARE UPPRÄTTAD AV DATUM Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg En ny detaljplan som omfattar Mörviken 1:61, 1:62,

Läs mer

KOMPLETTERING RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN

KOMPLETTERING RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN ÖSTERSUNDS KOMMUN Östersunds kommun, Riskutredning Ångbryggeriet UPPDRAGSNUMMER 13002950 RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN ÖSTERSUND VATTEN OCH MILJÖ HELENA FUREMAN UPPDRAGSLEDARE DAVID RANSTRÖM

Läs mer

PM DETALJPLAN KUMLA 9:401 M.FL

PM DETALJPLAN KUMLA 9:401 M.FL Uppdragsnr: 1024 6975 1 (7) PM DETALJPLAN KUMLA 9:401 M.FL Kvalitativ riskbedömning WSP Brand & Risk har fått i uppdrag av Kumla kommun att bedöma vad som är erforderliga riskreducerande åtgärder i samband

Läs mer

RAPPORT. Fysisk planering intill transportleder för farligt gods i Älmhult UPPDRAGSNUMMER ÄLMHULTS KOMMUN

RAPPORT. Fysisk planering intill transportleder för farligt gods i Älmhult UPPDRAGSNUMMER ÄLMHULTS KOMMUN repo001.docx 2015-10-05 RAPPORT ÄLMHULTS KOMMUN Fysisk planering intill transportleder för farligt gods i Älmhult UPPDRAGSNUMMER 13004559 Riskutredning av transporter med farligt gods på väg och järnväg

Läs mer

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Karlstad Kommun Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Slutrapport Malmö 2018-06-14 Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Datum 2018-06-14 Uppdragsnummer 1320035129 Utgåva/Status Slutrapport Olle

Läs mer

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av UTLÅTANDE 2012-11-21 barbro.malmlof@jarfalla.se Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av Viksjö 3:11 m fl, Järfälla kommun Bakgrund

Läs mer

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 s.1 PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 1 Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Fastighets AB Nävekvarn i samband med planarbete för detaljplan Nävekvarn 3:5 i Nyköpings kommun. Planförslaget

Läs mer

PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA

PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA s.1 PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA 1. Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Memory Hotel AB i samband med planarbete för Hornafjord 3 i Kista. Planområdet består av fastigheten Hornafjord

Läs mer

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING UPPDRAGSNUMMER: 285746 2018-08-21 UPPDRAG 285746, Riskutredning detaljplan Björkfors, Hemavan Titel på rapport: Riskutredning Farligt Gods Björkfors

Läs mer

PM RISKUTREDNING VÄXJÖ

PM RISKUTREDNING VÄXJÖ -14 UPPDRAG Riskanalys UPPDRAGSNUMMER 11004878-001 UPPDRAGSLEDARE Johan Gustavsson UPPRÄTTAD AV Egzon Haliti DATUM Inledning Syftet med detta PM är att bedöma vilka risker som transporter av farligt gods

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse av bostadshus intill bensinstation och farligt gods-led.

Riskanalys för ny bebyggelse av bostadshus intill bensinstation och farligt gods-led. www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse av bostadshus intill bensinstation och farligt gods-led. Norra och södra låset. Huddinge kommun Dokument: Riskanalys Version nummer: Datum

Läs mer

ÖVERSIKTLIG RISKBESKRIVNING

ÖVERSIKTLIG RISKBESKRIVNING Projekt Projektnummer Kv Vitsippan 104694 Handläggare Datum Rosie Kvål 2011-05-20 Internkontroll Datum Erik Midholm 2011-05-18 ÖVERSIKTLIG RISKBESKRIVNING Inledning Inom kv Vitsippan i Borås kommun planeras

Läs mer

RISKANALYS KV.TÖRNROSEN

RISKANALYS KV.TÖRNROSEN RISKANALYS KV.TÖRNROSEN Risk- och bullerutredning i detaljplaneskedet UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av Anders Höök Emmy Frohm Per-Håkan Sandström Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...3

Läs mer

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Upprättad: 2017-12-22 Upprättad av: Sandra Sydbom, White arkitekter AB Martin Henriksson, Infrapartner AB Sammanfattning

Läs mer

SBK Värmland AB Patrick Ahlgren PAN LSS

SBK Värmland AB Patrick Ahlgren PAN LSS Uppdragsnamn Östmarkskorset, Torsby Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum SBK Värmland AB 112132 2019-03-04 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Patrick Ahlgren PAN 2019-03-04 LSS 2019-03-04 Inom fastigheten

Läs mer

PM risk "Dallashuset"

PM risk Dallashuset Uppdragsnamn Kv Lagern, Dallashuset Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Fabege 109963 2017-02-01 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 2017-02-01 LSS/EMM 2017-02-01 PM risk "Dallashuset"

Läs mer

Bilaga riskanalys. Läggs in här. Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26

Bilaga riskanalys. Läggs in här. Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26 Detaljplan för Focken 5 inom Haga, Umeå kommun 20013-10-11 Bilaga riskanalys Läggs in här Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26 Uppdragsnummer: 249616 Uppdragsansvarig:

Läs mer

Riskanalys. Arla Foods AB, Kalmar kommun. Upprättad 2012-02-29. Riskanalys med alternativa åtgärder för ammoniaksystem GRANSKNINGSHANDLING

Riskanalys. Arla Foods AB, Kalmar kommun. Upprättad 2012-02-29. Riskanalys med alternativa åtgärder för ammoniaksystem GRANSKNINGSHANDLING Riskanalys Upprättad 2012-02-29 Riskanalys med alternativa åtgärder för ammoniaksystem Kalmar Norra Långgatan 1 Tel: 0480-100 92 Växjö Kronobergsgatan 4 Tel: 0470-777 992 Postadress: Box 144 391 21 Kalmar

Läs mer

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun PM Risker med transport av farligt gods Beställare: Kungälvs kommun 442 81 Kungälv Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Gunnar Håkansson

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse av bostadshus intill bensinstation och järnvägsspår.

Riskanalys för ny bebyggelse av bostadshus intill bensinstation och järnvägsspår. www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse av intill bensinstation och järnvägsspår. Norra och södra låset. Huddinge kommun Dokument: Riskanalys Version nummer: Datum aktuell version:

Läs mer

PM - Svar på samrådsyttrande om riskutredning i kvarteret Tändstickan.

PM - Svar på samrådsyttrande om riskutredning i kvarteret Tändstickan. PM - Svar på samrådsyttrande om riskutredning i kvarteret Tändstickan. Uppdragsledare och ansvarig handläggare Anders Egilsson 010-505 73 82 anders.egilsson@afconsult.com Internkontroll Anders Norén 010-505

Läs mer

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER

Läs mer

RISKUTREDNING FÖR PLANOMRÅDE

RISKUTREDNING FÖR PLANOMRÅDE 2016-01-07 RISKUTREDNING FÖR PLANOMRÅDE NORRBACKA 1:32-1:36, SIGTUNA VERSION 3 Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Magnus Ladulåsgatan 65. 118 27 Stockholm. Telefon: 08-410 102 50 Uppsala: Dragarbrunnsgatan

Läs mer

Tabell 1. Frekvens för dimensionerande läckage. Läckage leder till antändning i 3,3 % av fallen [2].

Tabell 1. Frekvens för dimensionerande läckage. Läckage leder till antändning i 3,3 % av fallen [2]. Uppdragsnr: 10194801 1 (5) STRÅLNINGSBERÄKNING Riskreducering med skyddsmur, Kungsängen 35:4 Denna PM är upprättad på uppdrag av SH bygg, sten och anläggning AB och ämnar utreda möjligheten att reducera

Läs mer

Riskanalys i samband med planärende avseende fastighet; Stenung 3:278

Riskanalys i samband med planärende avseende fastighet; Stenung 3:278 RETURVARUHUSET - STENUNGSUND Riskanalys i samband med planärende avseende fastighet; Stenung 3:278 COWI AB Postadress: Södra Förstadsgatan 26, 211 43 MALMÖ Telefon: 010-850 25 00 Telefax: 010-850 25 10

Läs mer

1 Inledning MEMO. 1.1 Bakgrund och syfte. 1.2 Metod. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka

1 Inledning MEMO. 1.1 Bakgrund och syfte. 1.2 Metod. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka MEMO TITEL DATUM 27 juni 2019 TILL FRÅN PROJEKTNR. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka Ann-Louise Hulter Viktor Sturegård A127006 ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN

KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN Riskutredning avseende transport av farligt gods KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN PROJEKTNUMMER: 262684 2015-06-26 Uppdrag: 262684, Riskhänsyn detaljplan Gasverket 1, Kristianstad Titel på rapport:

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led.

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led. www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led. Alkoven Huddinge kommun Dokumentstatus: Riskanalys Version nummer: Datum aktuell version: 017-08-08

Läs mer

RAPPORT. Riskanalys Kinnarps Förskola 2015-03-24 LEIF THORIN SWECO ENVIRONMENT AB UPPDRAGSNUMMER 1331526000

RAPPORT. Riskanalys Kinnarps Förskola 2015-03-24 LEIF THORIN SWECO ENVIRONMENT AB UPPDRAGSNUMMER 1331526000 RAPPORT UPPDRAGSNUMMER 1331526000 Riskanalys Kinnarps Förskola 2015-03-24 LEIF THORIN SWECO ENVIRONMENT AB Sweco Sandbäcksgatan 1 Box 385 SE 651 09 Karlstad, Sverige Telefon +46 (0)54 141700 Fax +46 (0)54

Läs mer

Riskutredning för detaljplan för del av Hamnen 2:2 mfl i Ystad, Ystads kommun

Riskutredning för detaljplan för del av Hamnen 2:2 mfl i Ystad, Ystads kommun Riskutredning för detaljplan för del av Hamnen 2:2 mfl i Ystad, Ystads kommun Uppdragsnummer: 226394 Markerat planområde i Ystad hamn 16 maj 2011 Beställare: Ystads kommun Dick Bengtsson Konsult: Tyréns

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE UPPDRAGSNUMMER: 3840149000 RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE 1:17 SWECO ENVIRONMENT AB Handläggare: Martin Bjarke Linda Hallberg Uppdragsledare: Erik Mejer Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

Riskbedömning. Delar av Snurrom, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Riskbedömning. Delar av Snurrom, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel: Upprättad 2017-05-15 (Rev. 2017-06-12) Riskbedömning med avseende på transporter av farligt gods på E22 Preliminär handling Kalmar Norra Långgatan 1 Tel: 0480-100 92 Karlskrona Drottninggatan 54 Tel: 0455-107

Läs mer

FÖRDJUPAD RISKANALYS BILAGA 2 PÅVERKAN PÅ MÄNNISKOR OCH OMGIVNING. 2011-11-22 Version 2

FÖRDJUPAD RISKANALYS BILAGA 2 PÅVERKAN PÅ MÄNNISKOR OCH OMGIVNING. 2011-11-22 Version 2 STRANDÄNGEN JÖNKÖPING FÖRDJUPAD RISKANALYS BILAGA 2 PÅVERKAN PÅ MÄNNISKOR OCH OMGIVNING 2011-11-22 Version 2 Fredrik Carlsson fredrik.carlsson@briab.se 08-410 102 64 Peter Nilsson peter.nilsson@briab.se

Läs mer

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar)

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR OMRÅDET SÖDRA CENTRUM, FALU KOMMUN BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 2 INLEDNING I denna bilaga beräknas frekvensen

Läs mer

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen)

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) bilaga till Detaljplan för KLIPPAN 3:8, del av INDUSTRIOMRÅDE I KLIPPAN, vid

Läs mer

Nybyggnad. Bygglovshandling 2014-08-22. Brandkonsulten Kjell Fallqvist AB Gävlegatan 12 B 113 30 Stockholm

Nybyggnad. Bygglovshandling 2014-08-22. Brandkonsulten Kjell Fallqvist AB Gävlegatan 12 B 113 30 Stockholm Barents Center Nybyggnad Övergripande brandskyddsbeskrivning Bygglovshandling Magnus Lindström Brandingenjör Handläggare Kjell Fallqvist Brandingenjör Internkontrollerande Brandkonsulten Kjell Fallqvist

Läs mer

IFÖSTRAND, BROMÖLLA KOMMUN

IFÖSTRAND, BROMÖLLA KOMMUN Dnr 2008/146 DETALJPLAN FÖR BROMÖLLA 11:83, 11:84, 11:90 M FL IFÖTRAND, BROMÖLLA KOMMUN Riskutredning UTTÄLLNINGHANDLING 2011-04-06 IFÖ Bromölla Iföstrand RIKUTREDNING Revidering 2011-01-28 lutrapport

Läs mer

Detaljplan för Nol 3:72 i Ale kommun Risker i samband med närhet till Perstorp Oxo:s anläggning

Detaljplan för Nol 3:72 i Ale kommun Risker i samband med närhet till Perstorp Oxo:s anläggning Beställare: Ale kommun Beställarens representant: Emelie Johansson Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr: 102 1243 Filnamn och sökväg: Kvalitetsgranskad

Läs mer

Riskutredning för planområde

Riskutredning för planområde Briab Brand & Riskingenjörerna AB Magnus Ladulåsgatan 65 118 27 Stockholm Org nr 556630-7657 0 av 13 Kungsängens Kyrkby 2:164, Upplands-Bro Briab Brand & Riskingenjörerna AB Magnus Ladulåsgatan 65 118

Läs mer

Sammanfattning av kvantitativ riskanalys (QRA) 2010. AB Stadex, Kopparbergsgatan 31Kvarter Masugnen 23 och 24 i Sofielunds Industriområde

Sammanfattning av kvantitativ riskanalys (QRA) 2010. AB Stadex, Kopparbergsgatan 31Kvarter Masugnen 23 och 24 i Sofielunds Industriområde , Malmö Sammanfattning av kvantitativ riskanalys (QRA) 2010, Kopparbergsgatan 31Kvarter Masugnen 23 och 24 i Sofielunds Industriområde Uppdragsgivare: Kontaktperson: Camilla Krook Tyréns AB uppdragsansvarig:

Läs mer

2 Beskrivning av ändrade förutsättningar

2 Beskrivning av ändrade förutsättningar Author Fredrik Zachrisson Phone +46 10 505 47 41 Mobile + 46 (0)76-772 43 53 E-mail fredrik.zachrisson@afconsult.com Recipient Håbo Kommun Plan- och utvecklingsavdelningen Märit Olofsson Nääs 746 80 Bålsta

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och järnvägsspår

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och järnvägsspår www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och järnvägsspår Alkoven Huddinge kommun Dokumentstatus: Riskanalys Version nummer: Datum aktuell version: Datum föregående

Läs mer

Skyddsanalys. Del av Västerås 4:86, Västerås Norra Älvkullen. Fire and Risk Engineering Nordic AB Version nr: Ver-1.

Skyddsanalys. Del av Västerås 4:86, Västerås Norra Älvkullen. Fire and Risk Engineering Nordic AB Version nr: Ver-1. Del av Västerås 4:86, Västerås Norra Älvkullen Version nr: Ver-1 Datum: 170922 Ändring: - Uppdragsnummer: 17-516 Handläggare: Joachim Johansson, Västerås Fire and Risk Engineering Nordic AB 556731-6285

Läs mer

PM DETALJPLAN KUMLA KV. VEVSTAKEN 2

PM DETALJPLAN KUMLA KV. VEVSTAKEN 2 Uppdragsnr: 1024 6975 1 (8) PM DETALJPLAN KUMLA KV. VEVSTAKEN 2 Kvalitativ riskbedömning WSP Brand & Risk har fått i uppdrag av Kumla kommun att upprätta en kvalitativ riskbedömning för en ny detaljplan

Läs mer

Bilaga B7.1 PM - RISK- OCH SLÄCKVATTENUTREDNING PROJEKT FORS UPPDRAGSNUMMER: MALMÖ

Bilaga B7.1 PM - RISK- OCH SLÄCKVATTENUTREDNING PROJEKT FORS UPPDRAGSNUMMER: MALMÖ Bilaga B7.1 PM - RISK- OCH SLÄCKVATTENUTREDNING UPPDRAGSNUMMER: 5630245410 PROJEKT FORS MALMÖ 2017-04-10 SWECO SYSTEMS, BRAND- OCH RISKTEKNIK SWECO ENVIRONMENT, FÖRORENADE OMRÅDEN OCH KEMIKALIER AV: DAVID

Läs mer

Stadsbyggnads- och miljöförvaltningen Pia Ekström (7) Dnr SMN-1150/2012. Stadsbyggnads- och miljönämnden

Stadsbyggnads- och miljöförvaltningen Pia Ekström (7) Dnr SMN-1150/2012. Stadsbyggnads- och miljönämnden 2012-09-18 1 (7) Stadsbyggnads- och miljönämnden Remiss - Länsstyrelsen i Stockholms läns rekommendation om riskhänsyn vid planläggning av bebyggelse - människors säkerhet intill vägar och järnvägar med

Läs mer

Riktlinjer för planläggning intill vägar och järnvägar där det transporteras farligt gods. Fakta 2016:4

Riktlinjer för planläggning intill vägar och järnvägar där det transporteras farligt gods. Fakta 2016:4 Fakta 2016:4 Riktlinjer för planläggning intill vägar och järnvägar där det transporteras farligt gods Publiceringsdatum 2016-04-11 Kontakt Enheten för samhällsskydd och beredskap Telefon: 010-223 10 00

Läs mer

PM Bedömning av riskavstånd vid spridning av brandgaser med bekämpningsmedel

PM Bedömning av riskavstånd vid spridning av brandgaser med bekämpningsmedel PM Bedömning av riskavstånd vid spridning av brandgaser med bekämpningsmedel 2015-12-23 Uppdrag 267171, Bedömning av riskavstånd mellan Syngenta och nya bostäder Titel på rapport: Bedömning av riskavstånd

Läs mer

1 Inledning. 2 Yttrande

1 Inledning. 2 Yttrande PM TITEL Kommentarer till yttrande Riskanalys för östra centrum i Partille DATUM 25. februari 2013 PROJEKTNUMMER A026849 / 164361 VERSION PM001 UTARBETAD Rebecka Thorwaldsdotter GRANSKAD Göran Davidsson

Läs mer

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar)

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR DETALJPLAN KRISTINEBERSOMRÅDET, VALLENTUNA KOMMUN RISKANALYS MED AVSEENDE PÅ HANTERING OCH TRANSPORT AV FARLIGA ÄMNEN KRING DETALJPLANEOMRÅDET BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka

Läs mer

PM Farligt gods Utlåtande gällande fastigheter. Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Britta Hedman. Handläggare. Kvalitetsgranskning

PM Farligt gods Utlåtande gällande fastigheter. Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Britta Hedman. Handläggare. Kvalitetsgranskning 1(5) 2011-06-01 PM Farligt gods Utlåtande gällande fastigheter Uppdragsnummer: 227438 Uppdragsansvarig: Britta Hedman Handläggare Kvalitetsgranskning Cecilia Sandström Martin Kylefors 2(5) Innehållsförteckning

Läs mer

Råd och anvisningar Riskanalyser och riskvärderingar i riskhanteringsprocessen

Råd och anvisningar Riskanalyser och riskvärderingar i riskhanteringsprocessen Råd och anvisningar Riskanalyser och riskvärderingar i riskhanteringsprocessen Inledning Krav på riskanalyser förekommer idag inom många olika områden och i många olika sammanhang dessutom syftar det ofta

Läs mer

RISKBEDÖMNING UTIFRÅN TRANSPORTER MED FARLIGT GODS

RISKBEDÖMNING UTIFRÅN TRANSPORTER MED FARLIGT GODS VVS Energi & Miljö Styr & Övervakning Brand & Risk Teknisk Förvaltning HUSVÄRDEN AB MÖLNDAL MED FARLIGT GODS Antal sidor: 26 Göteborg : Bengt Dahlgren Brand & Risk AB Karin af Geijerstam Thomas Natanaelsson

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY UPPDRAGSNUMMER: 1270894000 RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY 2 SWECO ENVIRONMENT AB Uppdragsledare: Martin Bjarke Handläggare: Marika Karras Granskare: David Winberg Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV HAKEN OCH HÖRNET SOLLENTUNA KOMMUN 2013-03-20 Uppdrag: 242366, Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan. Kv Haken och Hörnet, Helenelund Status: Slutgiltig handling

Läs mer

Sörby Urfjäll 28:4 mfl Detaljplan för kontor med utbildningslokaler mm Gävle kommun, Gävleborgs län

Sörby Urfjäll 28:4 mfl Detaljplan för kontor med utbildningslokaler mm Gävle kommun, Gävleborgs län MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING 2011-02-15 Utställningshandling Dnr:10BMN244 Handläggare: Lars Westholm Sörby Urfjäll 28:4 mfl Detaljplan för kontor med utbildningslokaler mm Gävle kommun, Gävleborgs län Foto:

Läs mer

Vägledning för riskanalys vid farlig verksamhet (LSO 2 kap. 4 )

Vägledning för riskanalys vid farlig verksamhet (LSO 2 kap. 4 ) Dokumentnummer VL2018-01 Giltighet Kommuner inom Storstockholms brandförsvar Berörda regelverk LSO, FSO Beslutad 2018-06-20 Giltigt t.o.m. 2019-12-31 Handläggare Fredrik Nilsson Kvalitetsgranskning Robin

Läs mer

Fördjupad riskbedömning för bensinstation/farligt gods Brottkärr Närcentrum

Fördjupad riskbedömning för bensinstation/farligt gods Brottkärr Närcentrum Uppdragsnr: 10153637 1 (6) Fördjupad riskbedömning för bensinstation/farligt gods Brottkärr Närcentrum Bakgrund WSP Brand & Risk har tidigare gjort en kvalitativ riskbedömning (1) i samband med förstudie

Läs mer

Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman

Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman Del av Fritiden 1 (Fritidsbadet) och del av Östra Förstaden 2:1, Ystad riskbedömning avseende transport och hantering av farligt gods i planområdets närhet

Läs mer

PM-Riskutredning för ny detaljplan Bockasjö 1, Borås

PM-Riskutredning för ny detaljplan Bockasjö 1, Borås ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se DATUM 18. October 2012 SIDA 1/5 REF Mrni PROJEKTNR A029039 Svar på yttrande för PM-Riskutredning

Läs mer

Förbigångsspår Stenkullen

Förbigångsspår Stenkullen JÄRNVÄGSPLAN Västra stambanan, Göteborg - Skövde Punktinsatser för effektivare tågtrafik Förbigångsspår Stenkullen Lerums kommun, Västra Götalands län Risk och säkerhet 2012-07-13 Objekt:TRV 2012/1996,

Läs mer

Yttrande Riskbedömning

Yttrande Riskbedömning Yttrande Riskbedömning Yttrande - Riskbedömning Fastighetsbeteckning: Projekt: Datum: Uppdragsnummer: Uppdragsgivare: Yttrandet avser: Kv. Snöflingan 10, Växjö kommun 2016-11-16 16326 Vöfab Nygatan 34

Läs mer

Trafikförvaltningen Stockholms läns Landsting Rosie Kvål RKL EMM

Trafikförvaltningen Stockholms läns Landsting Rosie Kvål RKL EMM Uppdragsnamn Tvärbanan Kistagrenen Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Trafikförvaltningen Stockholms läns Landsting 107756 2018-09-14 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 180914 EMM

Läs mer

RAPPORT. Riskutredning för detaljplan UPPDRAGSNUMMER KÅRSTA-RICKEBY (8) Sweco En v iro n men t AB

RAPPORT. Riskutredning för detaljplan UPPDRAGSNUMMER KÅRSTA-RICKEBY (8) Sweco En v iro n men t AB 2013-06-14 RAPPORT KÅRSTA-RICKEBY 2017-09-28 Riskutredning för detaljplan UPPDRAGSNUMMER 1157874000 Linda Hallberg Martin Bjarke Handläggare Kvalitetsgranskare 1 (8) Sweco En v iro n men t AB Sammanfattning

Läs mer

RAPPORT. Riskbedömning avseende ändringar av markanvändning baserat på riskutredningar av farligt gods på E6 och närliggande industriverksamheter.

RAPPORT. Riskbedömning avseende ändringar av markanvändning baserat på riskutredningar av farligt gods på E6 och närliggande industriverksamheter. repo001.docx 2015-10-05 RISKUTREDNING FÖR TINGSHUSET 13, MÖLNDAL UPPDRAGSNUMMER 13007458 Riskbedömning avseende ändringar av markanvändning baserat på riskutredningar av farligt gods på E6 och närliggande

Läs mer

Utlåtande uppdatering av farligt godsutredning,

Utlåtande uppdatering av farligt godsutredning, Handläggare Sohrab Nassiri Tel 010 505 32 42 Mobil 0722 42 88 97 E-post Sohrab.nassiri@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Emelie Johansson Box 225 443 25 Lerum Datum 2016-03-03 Projekt-ID 719727 Granskad

Läs mer

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala PM Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala Denna översiktliga riskbedömning upprättas av Structor Riskbyrån AB på uppdrag av Structor Uppsala AB, med anledning av arbetet med

Läs mer

Lantmannen 7, Falköpings kommun. PM - Olycksrisker. Structor Riskbyrån AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org.nr. 556872-1251

Lantmannen 7, Falköpings kommun. PM - Olycksrisker. Structor Riskbyrån AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org.nr. 556872-1251 Lantmannen 7, Falköpings kommun PM - Olycksrisker Structor Riskbyrån AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org.nr. 556872-1251 Projektledning och administration Beställare Falköpings kommun Datum 2014-12-19

Läs mer

RIKTLINJER FÖR RISKUTREDNINGAR GÄLLANDE FARLIGA VERKSAMHETER

RIKTLINJER FÖR RISKUTREDNINGAR GÄLLANDE FARLIGA VERKSAMHETER Dnr 2012/575-MBR-191 RIKTLINJER FÖR RISKUTREDNINGAR GÄLLANDE FARLIGA VERKSAMHETER Förord Dessa riktlinjer är framtagna av Mälardalens Brand- och Räddningsförbund(MBR). Syftet är att fastställa kravnivå

Läs mer

Norrköping Klockartorpet Stockholm

Norrköping Klockartorpet Stockholm Norrköping Klockartorpet Kompletterande riskbedömning baserad på befintlig riskanalys från 2012 för detaljplan för del av Klockaretorpet 1:1 med närområde Stockholm 2017-09-26 Kompletterande riskbedömning

Läs mer

ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN

ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN Dalen 16, Danderyd Slutgiltig handling 2009-01-26 Upprättad av: Joakim Almén Granskad av: Johan Lundin Godkänd av: Ulrika Lindblad ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING FÖR

Läs mer

Handelsmannen, Glumslöv, Landskrona

Handelsmannen, Glumslöv, Landskrona 1(5) Cecilia Sandström 010-452 28 80 Malmö, 2013-06-27 Handelsmannen, Glumslöv, Landskrona 1.1 Bakgrund och förutsättningar Det finns önskemål att uppföra bostäder (flerbostadshus) i Glumslöv, Landskrona.

Läs mer

Hur arbetar konsulten?

Hur arbetar konsulten? Hur arbetar konsulten? En konsults erfarenheter från arbete med riskhantering ur ett samhällsplaneringsperspektiv Fredrik Nystedt Upplägg Varför visa riskhänsyn? Viktiga begrepp Konsultens roll Metoder

Läs mer

PM 2 kompletterande riskanalys Mölnlycke fabriker, Härryda kommun

PM 2 kompletterande riskanalys Mölnlycke fabriker, Härryda kommun Beställare: Härryda kommun Råda Torg 435 80 MÖLNLYCKE Beställarens representant: Anna Wallin Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr: 103 20 39 Filnamn

Läs mer

Riskhantering i detaljplaneprocessen. Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods

Riskhantering i detaljplaneprocessen. Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods Riskhantering i detaljplaneprocessen Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods Inledning Riskhantering i samhällsplaneringen har fått en framträdande roll då behovet av att

Läs mer