OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/"

Transkript

1 Utveckling Medborgare OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Område/enhet: Myndighetsenheten Myndighetschef: Lotta Lindberg Uppföljning av styrkort, bedömd måluppfyllelse under året bilaga 3 MÅL STYRTAL / INDIKATORER KOMMENTAR Nöjda medborgare Antal kunder i byteskön på vård- och omsorgsboende ska minska Mätperiod tertial jft med byteskön , 18 kunder 15 eller färre eller fler var byteskön var byteskön var byteskön 17 Ej verkställda beslut till vårdoch omsorgsboende ska vara 0 vid inrapporteringstillfällena till IVO, inspektionen för vård och omsorg Antal kunder vid inrapporteringstillfällena 31/3, 30/6, 30/9 och 31/ eller fler Inrapporteringstillfällen 31/ 3, 30/6 samt 30/9 var 0. 31/12 inrapporterades 5 ej verkställda med demensinriktning. Ökad valfrihet Öka andelen kunder med insatsen kontaktperson Mätperiod jft med , 9 kunder. 20 eller fler eller färre Positiv utveckling av insatsen, fanns 21 beslut om insatsen. Aktiva och trygga kunder Pilotprojekt för införande av boendestöd för personer över 65 år med psykiska funktionsnedsättningar alternativt stöd från Stöd- och serviceenheten i form av handledning i verkställigheten God demensvård Pilotprojekt biståndshandläggning på vård- och omsorgsboende utifrån behov i centrum- ICF. Antal kunder som ingått i pilotprojektet, eller fler eller färre Pilotprojekt på vård- och omsorgsboende under avdelningar 2 avdelningar 0-1 avdelning Genomförts enligt planering. 3 avdelning ingår i piloten sedan Hög livskvalitet Antal boendeplatser enligt LSS för yngre kunder med demenssjukdom. Antal inflyttade kunder kunder.

2 Ekonomi Medarbetare OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ God hälsa och hög arbetstillfredsställelse Nöjd medarbetarindex NKI, jfr med utfall ,63 eller högre 4,58 4,62 4,57 eller lägre 5,56 Ökad delaktighet, ökat medskapande och ansvarstagande Medskapande Index God kompetens Alla medarbetare erbjuds kompetensutveckling i ICF/BIC Budget i balans Budgetföljsamhet MSI, jfr med utfall ,60 eller högre 4,50 4,59 4,49 eller lägre Antal kompetensutvecklande tillfällen under eller fler eller färre Avvikelse positiv budgetavvikelse negativ budgetavvikelse mindre än eller lika med- 1% negativ avvikelse 5,87 Regelbunden kompetensutveckling har skett minst 8 tillfällen. Positiv budgetavvikelse med 1,5 miljoner, 5 % Sammanfattning av viktiga händelser under året Medborgare: Sedan i somras har kön till vård- och omsorgsboende enligt Socialtjänstlagen fortsatt att öka pga platsbrist fanns 66 kunder i kö jämfört med 32 kunder Ca 35 i kö är brytpunkten för ett hanterligt flöde. Därför har det beslutats att öppna upp 18 nya vård- och omsorgsboende platser, 8 platser på Björken 5 samt 10 platser med demensinriktning på Jasminen under första kvartalet. Även utökning av korttidsplatser på Stafvre (6 st) och på Lindåsa (4 st) har medfört att situationen börjar bli bättre. I nuläget finns brist på boende med demens vilket har lett till att 5 beslut inte har verkställts inom 3 månader och rapporterats till IVO. Det kan konstateras att omsättningen på platser varit lägre under 2014 än 2013, 42 färre har anvisats vilket är en troligen orsak till kösituationen. 17 par har fått anvisat enligt parboendeprincipen, dock har båda makarna haft behov av insatsen. Till följd av brist på vård- och omsorgsboende har betalningsansvaret under 2014 uppgått till 798 dagar jfr med 32 dagar Antalet kunder över 80 år som beviljas insatsen kontaktperson fortsätter att öka, vid årsskiftet fanns 24 beslut (9 per ). I samband med uppföljning har det framkommit att kunderna upplever att livskvaliten ökar med insatsen. Under 2014 har det meddelats 34 domar i ärenden gällande personlig assistans enligt 9 2 LSS. I 25 ärenden har dömts enligt kommunens beslut och i 9 ärenden till den enskildes fördel. Under året har 6 kunder,>65 år, med psykisk funktionsnedsättning som har valt kommunen som utförare av hemtjänstinsatser, getts möjlighet att erhålla boendestödsinsats genom Stöd- och serviceenhetens Mobila Stöd.

3 OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Stödet har getts i form av handledning till kundernas hemtjänstgrupper och detta har bidragit till ökad kunskap kring psykiska funktionsnedsättningar och förhållningssätt. Mobila Stödet har även träffat de berörda kunderna och tagit emot synpunkter från dem. I utvärdering som genomförts påvisas att utförande av insatser fungerar bättre efter handledningen. Resultatet av vad tycker de äldre om äldreomsorgen visar att enheten ligger mycket över rikssnittet gällande frågan; Är handläggarbeslutet anpassat efter den äldres behov, Kristianstads resultat är 80 jämfört med rikets 73. Slutsaten är att handläggaren har en god kvalité i utredningsarbetet och att kunderna känner igen sina behov i utredning och beslut. Utveckling: Två nya LSS- boenden med inriktning demenssjukdom respektive psykisk funktionsnedsättning med 10 respektive 12 platser per boende har öppnats. Biståndshandläggare har tillsammans med verkställigheten träffat kunder och anhöriga/legala företrädare vilket har lett till en god planering och trygga kunder och anhöriga. Medarbetare: Resultatet av medarbetarenkäten visar att myndighetsenheten har en välfungerande arbetsmiljö där medarbetarna trivs och bidrar till en effektiv och utvecklande arbetsplats. Medarbetarna känner sig trygga och mår bra. Resultatet på Nöjd medarbetarindex är 5,56 (OF 4,73), medarbetarskapsindex 5,87 (OF 4,72) samt ledarskapsindex 5,87 (OF 4,79). Pilot för biståndshandläggning på vård- och omsorgsboende pågår och handläggarna upplever att det är värdefullt för kund och teamet kring kunden. Kundens behov blir tydliga och sättet att arbeta stärker kundens egna resurser. Samtliga berörda medarbetare får kontinuerlig utbildning i socialstyrelsens utredningsmodell Äldres behov i centrum och implementeringen pågår av att ytterligare tydliggöra göra kundernas behov i utredningsarbetet. Ekonomi: Myndighetsenhetens verksamheter visar positiva resulta med undantag för betalningsansvaret. Sammanlag redovisas ett överskott på 5 %, tkr av budget tkr. Kostnader för betalningsansvar till Regionen har överskridits med tkr. men detta kompenseras av ett överskott på personalkostnader med tkr. Överskottet på personalkostnaderna beror på att enheten bemannar med personal efter behov och inte efter tilldelad budget. Resultaträkning Budget Redovisning Avvikelse Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Nettokostnader

4 OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Kommentera större ekonomiska avvikelser på verksamhetsnivå De större ekonomiska avvikelserna har kommenterats under ekonomi och gäller kostnader för betalningsansvar och personalkostnader. Anhörigbidragen har minskat i genomsnittligt antal/mån till 122 år 2014 jfr med 128 år 2013, vilket ger ett överskott på 98 tkr. Ett överskott uppkommer på bostadsanpassningsbidrag med 547 tkr, p g a tidsförskjutningar i utförande. Det har fattats beslut i flera kostnadskrävande ärenden under 2014 som kommer att innebära merkostnader år Genom att i huvudsak verkställa korttidsvistelser LSS i egen regi har ett överskott på 143 tkr uppkommit på denna verksamhet. F n finns ett stabilt läge med 16 stödfamiljer. Vilka åtgärder har genomförts och planeras för att nå budget i balans Översiktlig bedömning av hur 1% effektiviseringskrav hanterats/kommer att hanteras Myndighetsenheten redovisar överskott med ca 5 % av enhetens tilldelade resurser och för att bidra till OFs måluppfyllelse i ekonomiperspektivet har enheten under 2014 arbetat med samarbete och dialog med verkställighet för att trygga omsorgen för kunderna och fatta kostnadseffektiva beslut analys av insatser för kunder som är ytterfall enligt kostnad per brukare år 2013, (78 stycken LSS kunder kostnad> 1 mkr, 138 stycken SOL kunder kostnad >600tkr). Arbetet har sammanfattats i skrivelser till berörda verksamhetschefer. Biståndshandläggare har för 78 kunder i ordinärt boende utrett om det finns möjlighet att ändra till mer kostnadseffektiva beslut t ex om behov av tillsyn kan ske genom telefontjänst handläggare på enheten har deltagit i internkontrollarbete med analys av avbokade besök i hemtjänsten och balanserad styrning ny rutin, med samarbete med BUN, har tagits fram för att kunna teckna avtal i enligt med kundbehov och trygg verkställighet vid köp från externa leverantörer i samband med beslut om elevhemsboende enligt LSS egenkontroll på utredningar genom aktgranskning har genomförts för 29 kunder som i samband med hemgång från sjukhus beviljats hemtjänstinsatser. Kontrollen visade att de insatser som beviljades stämde väl överens vid utskrivningen från sjukhuset. Efter 3 veckor då insatserna följdes upp så minskades insatserna i 13 ärende främst med dagliga besök. I fyra ärenden skedde en utökning av insatser.

5 Utveckling Medborgare OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Område: Östra Verksamhetschef: Ingela Nilsson Mål Styrtal Styrtal/Indikatorer Kommentar Nöjda medborgare De äldres bedömning av O 85 eller högre O 87 (rikssnitt 2014: 83) omsorgen i sin helhet, O under 85 men högre än vård- och omsorgsboende rikssnitt De äldres bedömning av omsorgen i sin helhet, ordinärt boende Ökad valfrihet Individuell planering påverka tider Aktiva och trygga kunder Trygg och säker kommunal hälso- och sjukvård Trygghetsindex mycket trygg Meningsfull vardag sociala aktiviteter vårdoch omsorgsboende Lex Maria antal anmälningar BPSD, fortsatt implementering av antal enheter Senior Alert Vård och omsorgsboende - 90 % (alla 5 riskerna) registrerade eller ifyllt i pappersform (inkl LOU) Senior Alert Hemtjänst Samtliga enheter skall registrera Palliativa registret 70 % av förväntade dödsfall Öka antalet munhälsobedömningar i Palliativa registret. Förbättring med 5 %. Använda validerat smärtskattningsinstrument. Förbättring med 5 %. Hög livskvalitet Personalkontinuitet Kolada minst två besök dagligen under 14 dagar O Under rikssnitt O 92 eller högre O Under 92 men högre än rikssnitt O Under rikssnitt Eget boende O bättre än föregående (2013, 62%) O rikssnitt +2-2 O under rikssnitt Vård- och omsorgsboende O bättre än föregående (2013, 65 %) O över rikssnitt O under rikssnitt Eget boende O över rikssnitt (2013, 89 %) O rikssnitt +2-2 O under rikssnitt Vård- och omsorgsboende O bättre än föregående (2013, 90 %) O över rikssnitt O under rikssnitt O 60 eller högre O O under 50 O 0 O 1-2 O 3 eller fler O 2 O 1 O 0 O 90 % eller högre O 70-90% O under 70 % O 100 % (samtliga enheter) O 80-99% O under 80 % O 75-90% O 50-74% O Under 50 % O 80 % eller högre O 60-79% O Under 60 % O 80 % eller högre O 60-79% O Under 60 % O Bättre än riket O Lika med riket O Sämre än riket O 91 (rikssnitt 2014: 89) O 59 (rikssnitt 2014: 61) O 69 (rikssnitt 2014: 60) O 87 (rikssnitt 2014: 86) O 92 (rikssnitt 2014: 89) O 62 (rikssnitt 2014: 63) O Två Lex Maria finns redovisade. O Två nya enheter har under året påbörjat implementering av BPSD (Fjällbacka o, Åhaga) O Området har genomfört 429 riskbedömningar under Kristianstads kommun når ej upp till 90%. O Fem av åtta enheter har genomfört registreringar. O 82,3% för hela kommunen. O 46,7% för hela kommunen (2013:39,6%). O 38,7% för hela kommunen (2013:25,5%). O 17 (rikssnitt 2014: 15).

6 Ekonomi Medarbetare OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Mål Styrtal Indikatorvärden Måluppfyllelse God hälsa och hög arbetstillfredsställelse Frisktal O 53,6 % eller högre O Mellan 51,5 % och 53,5 % O 51,4 % eller lägre O 45,7 % (2013: 41,7 %). Ökad delaktighet, ökat medskapande och ansvarstagande Attraktiv arbetsgivare Nöjd medarbetarindex Medskapande-Index Ledarskaps-Index Genomsnittlig sysselsättningsgrad tillsvidare anställda Önskad sysselsättningsgrad - Index O 4,63 eller högre O 4,58 4,62 O 4,57 eller lägre O 4,60 eller högre O 4,50 4,59 O 4,58 eller lägre O 4,78 eller högre O 4,67-4,77 O 4,66 eller lägre O 85% eller högre O 83,5% - 84,9% O 83,4% eller lägre O 4,75 eller högre O 4,65-4,74 O 4,64 eller lägre O 4,59 (förvaltningen 4,73). O 4,57 (förvaltningen 4,72). O 4,71(förvaltningen 4,79). O 84,7. O Mätning kan ej preciseras på områdesnivå. God kompetens Delade turer antal personer med grundschema varannan helg Andel med formell kompetens Alla enheter som utbildar i Oral Care vartannat år O Färre än 175 O O fler än 190 Äldreguiden O Högre andel än riket O Lika med riket O Sämre än riket O 100 % O 80 % O 0-79% O 69 personer (varav en efter eget önskemål) O Kan enbart presenteras för vård- o omsorgsboende Finns ej sammanställd för Östra området. O Samtliga enheter deltar i utbildning från Oral Care. Budget i balans med effektivt resursutnyttjande Budgetföljsamhet O Positiv budgetavvikelse O Mellan 0 och -1% O Sämre än -1% O tkr. Kostnad för avböjda besök inom 48 timmar Ofinansierade kostnader i resursfördelningsmodell 60 % kundtid i förhållande till arbetad tid O 0 O under 499 tkr O över 500 tkr O 60 % eller mer O % O lägre än 49 % O ca tkr. O 50,2%

7 OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Sammanfattning av viktiga händelser under året Medborgare Sex av åtta hemtjänstenheter har gått ut med enkäter direkt till kund för att lyssna in kundernas synpunkter och önskemål. I april öppnades åtta nya platser för demensvård på Österängsgården. I Socialstyrelsens enkät kring Vad äldre tycker om äldreomsorgen redovisar Östra, på vård- och omsorgsboende, ett högre värde än rikssnittet gällande kundernas nöjdhet med sitt boende. Av 22 frågor redovisades 17 svar över rikssnittet. Hemtjänsten redovisar ett värde (86) strax under rikssnittet (87) gällande kundernas sammantagna nöjdhet. Utveckling I februari inleddes ett samarbete med konsult Eva Liljevall och två enheter i hemtjänsten för att finna verktyg för en hållbar planering, god kvalitet till kund, en bra arbetsmiljö för medarbetare och en ekonomi i balans. Implementeringsfasen blev längre än planerat. Österängs hemtjänst startade med ny planering och nytt schema i början av september och Åhus södra hemtjänst i början av november. Redovisning av projektet kommer att ske i mars Hjärtebacken 2 deltar i pilotprojekt gällande införande ÄBIC (Äldres behov i centrum). Hjärtebacken 1 deltar i pilotprojekt gällande införande av årsarbetstid. Under året har ett beslutsstöd införts för sjuksköterskorna som ett stöd i bedömningen om kund behöver skickas till sjukhus eller ej. Samtliga enheter i vård- och omsorgsboende arbetar fortlöpande med registrering i kvalitetsregister (Senior Alert, Palliativ och BPSD). Inom hemtjänsten har man inte kommit lika långt med implementering av arbetssätt som gör att det blir en vardaglig rutin. Samtlig personal i vård- och omsorgsboende har fått läs- och skrivbehörighet i Procapita. Medarbetare Ledarutveckling för enhetschefer och administration har genomförts med konsult vid två tillfällen. Större svårigheter än tidigare år att finna vikarier för sjuksköterskor. För att stödja sjuksköterskorna under sommaren rekryterades två undersköterskor som bistod praktiskt, detta föll väl ut. För att ha en större beredskap för sommaren 2015 etablerades en arbetsgrupp som träffas regelbundet sedan september för att diskutera möjliga rekryteringsvägar och sätt samt hur vi kan hjälpa varandra över områdesgränserna. Sommarrekryteringen gällande vårdpersonal innebar svårigheter. Ansvarsfördelning mellan enhetschefer och RoB var inte tydlig. Ekonomi Svårigheter att rekrytera sommarvikarer och även vikarier löpande under året har varit ett bekymmer. Detta påverkar planeringen och utförandet av insatser på ett negativt sätt, både kvalitetsmässigt och ekonomiskt. En bättre planering i hemtjänsten har inneburit en sänkt restid från 39,2% till 35,6%. Under året har hemtjänstens kunder informerats skriftligt kring rutiner för avbokning av insatser.

8 OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Resultaträkning Budget Redovisning Avvikelse Intäkter Arbetskraftskostnader 1) Övriga kostnader Nettokostnader: Kommentera större ekonomiska avvikelser på verksamhetsnivå Ny områdesindelning i Åhus Norra, Arkelstorp och Fjälkinge gjordes för rimligare fördelning av antal kunder och restid. Därutöver pågår fortlöpande arbetet med att förbättra planering av insatser utifrån kundernas behov. En realistisk planering innebär också en bättre arbetsmiljö för personalen. Två enheter deltar i projektet Genomlysning av processer i hemtjänsten, men även övriga enheter har tagit del av de tankar och arbetssätt Eva Liljevall förmedlat. En av svårigheterna för hemtjänsten är att fortlöpande anpassa bemanning efter skiftande timvolymer och avbokade besök. Hemtjänsten redovisar totalt ett underskott med ca 6,6 Mkr, detta är ca 3,1 Mkr lägre än 2013 (exkl Allögårdens A- o B-hus). Inom vård- och omsorgsboende har tillfälliga förstärkningar krävts i samband med vård- i livets slut och för kunder med försämrat hälsotillstånd. De enheter som främst berörts är Åhaga, Hjärtebacken 2, Nya Tollaregården och Fjällbacka. Underskott som avser hälso- och sjukvård kan hänföras till Norra delen. Under året har det pågått ett arbete för att förbättra arbetsklimat och arbetssituation i gruppen. Åtgärder Vilka åtgärder har genomförts och planeras för att nå budget i balans. Översiktlig bedömning av hur 1% effektiviseringskrav hanterats/kommer att hanteras. Fortsatt arbete med se över processer i hemtjänsten framförallt gällande planering av insatser. Snabbare anpassning av bemanning. Schema utifrån verksamhetens behov. Implementera ett strukturerat arbetssätt i vård- och omsorgsboende för att tillgodose kundernas behov av insatser i linje med ÄBIC. Ett ökat samarbete inom hälso- och sjukvården såväl inom området som över geografiska områdesgränser. En översyn av utbildningsteamets arbetssätt pågår. Samarbete med Arbete & Välfärd. Flera enheter tar emot praktikanter för introduktion i vård- och omsorg.

9 Medborgare OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per dec (31/ ) Område/enhet: Västra Verksamhets-/enhetschef: Lars Sjöberg Uppföljning av styrkort, bedömd måluppfyllelse under året bilaga 3 MÅL STYRTAL / INDIKATORER KOMMENTAR Nöjda medborgare De äldres bedömning av omsorgen i sin helhet, VoB 85 eller högre Under 85 men högre än rikssnittet Under rikssnittet 83 % som är lika med riket De äldres bedömning av omsorgen i sin helhet, ordinärt boende 92 eller högre Under 92 men högre än rikssnittet Under rikssnittet 94 % (riket 89 %) Antal synpunkter 41 st 2013 Fler synpunkter än synpunkter Färre synpunkter än synpunkter 2014, varav 12 klagomål, 12 beröm och 2 förslag Aktiva och trygga kunder Trygghetsindex mycket trygg Eget boende Bättre än 2013 (89 %) Över rikssnitt Under rikssnitt Trygghetsindex 90 % (riket 86 %) Vård och omsorgsboende Bättre än 2013 (90 %) Över rikssnitt Under rikssnitt Trygghetsindex 90 % (riket 89 %) Meningsfull vardag-sociala aktiviteter VoB 64 % eller högre mycket nöjd/ganska nöjd 60-63% mycket nöjd/ganska nöjd Under 59 % mycket nöjd/ganska nöjd Meningsfull vardag 69 % (riket 63 %) Upplevd kvalité på Mötesplatser enligt intern kundenkät 93,2 % nöjda kunder 2013 Högre än 93,2 % 85-93,1 % Lägre än 85 % Nöjdhet 95 %

10 Utveckling OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per dec (31/ ) Trygg och säker kommunal hälso- och sjukvård Lex Maria antal anmälningar eller fler st Hög livskvalitet BPSD-registret - Antal med prestationsersättning 9 demensenheter demensenheter 12 demensenheter eller färre Kvalitetsregistren Senior Alert, Palliativregistret- Antal med prestationsersättning Båda registren Ett av registren Inget av registren Personalkontinuitet ordinärt boendet enligt Kolada Bättre än riket Lika med riket Sämre än riket 13 enheter anslutna Samtliga är anslutna Under året har Västra området haft personer i snitt per kund, vilket är sämre än riket Antal arvoderade kontaktpersoner eller fler eller färre I slutet av 2014 är det 24 kontaktpersoner God demensvård Antal anhöriggrupper via Demenscentrum 3 eller fler 2 1 Det finns 3 anhöriggrupper Ökad flexibilitet Rotationsschema på VoB Alla VoB har infört schema Vissa VoB har inte infört schema Vissa VoB har börjat införa flexibilitet mellan enheterna i olika omfattning

11 Medarbetare OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per dec (31/ ) God hälsa och hög arbetstillfredsställelse Nöjd medarbetarindex Maxvärde 6 4,63 eller högre 4,58-4,62 4,57 eller lägre Nöjd medarbetarindexet är 4,7. Sjukfrånvaro Kalenderdagar/tillsvidareanställd/år Lägre än 2013 Samma som 2013 Högre än 2013 Den långa sjukfrånvaron är betydligt högre än Västra har arbetat med den korta frånvaron (som är kostsam) och den sjunker. Även dagars frånvaron sjunker. Ökad delaktighet, ökat medskapande och ansvarstagande Attraktiv arbetsgivare God kompetens Ledarskaps index Maxvärde 6 4,78 eller högre 4,67-4,77 4,66 eller lägre Erbjuden önskad sysselsättningsgrad i Omsorgsförvaltningen % % Färre än 84 % Andel tillsvidareanställda med formell kompetens (lägst basplattan) 86 % % 85-90% Färre än 84 % Ledarskapsindexet är 4, % har önskad sysselsättningsgrad inklusive timbankstid. I Västra området, har flertal enheter 100 %. Västra har 88,5 %, något bättre nivå än 2013 (85 %).

12 Ekonomi OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per dec (31/ ) Budget i balans Budgetföljsamhet Positiv budgetavvikelse Mellan 0 och -1 % Sämre än -1 % Resultatet blev -0,9 Mkr d v s en avvikelse på -0,3 %. Underskottet beror bland annat på höga utköpskostnader avseende bilarna. Effektiv bemanningsekonomi och resursanvändning Antal schemarader som är bemannade av månadsvikariat inom hemtjänsten 2 schemarader per enhet 1 schemarad per enhet Ingen förändring Alla enheter arbetar med strategin för att möta minskade hemtjänsttimmar Antal ofinansierade utbildningar för omvårdnadspersonal och ssk beslutade av VC Mer än 5 Förvaltningsövergripan de projekt ska framåt finansieras centralt och antalet ofinansierade utbildningar har minskats. Det kommer reducera belastningen på enheterna framöver. Ofinansierade kostnader enl. Resursfördelningsmodellen ordinärt boende för Avböjda timmar inom 48 timmar 0 Tkr Under 499 Tkr Över 500 Tkr Västra området har ca 3,5-4,0 % av utförda timmar som avböjs varje månad. Det innebär en intäktsreducering på ca 150 Tkr/månad, vilket kan förklara en del av underskottet på hemtjänsten.

13 OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per dec (31/ ) Sammanfattning av viktiga händelser under året Om 2014 skall sammanfattas utifrån ett kundperspektiv måste resultatet för Västra området betraktas som synnerligen gott. De äldres bedömning av Västra områdets arbetsinsatser värderas och redovisas i enkäten Vad äldre tycker om äldre omsorgen. Helhetsbedömningarna av Vård- och omsorgboende och Hemtjänst inom Västra området uppvisar resultat som ligger över riket. Med undantag från hemtjänsten uppvisar Västra området också ett gott budgetresultat. Det negativa ekonomiska utfallet inom hemtjänsten måste dock sättas in i sitt rätta sammanhang. Under 2014 har underlaget för hemtjänsten minskat med 8600 timmar. Omställningsprocesserna för de enskilda enheterna har varit många och kostsamma. Bortfallet av 8600 hemtjänsttimmar motsvarar en minskad intäkt med 4 Mkr. Återkommande schemaförändringar har präglat verksamheten, vilket också har varit slitsamt för personalen. Trots denna situation har hemtjänsten ökat sin effektivitet om vi ser till hur enheterna har lyckats att pressa ner produktionskostnaderna per timme. Utifrån dessa förutsättningar har hemtjänstens personal gjort en mycket god arbetsprestation. Om vi ser till ovanstående kundenkät har hemtjänsten i Västra området överträffat riket på 16 av totalt 17 frågeställningar. Vård- och omsorgsboenden uppvisar budgetmässigt ett mycket bra resultat. Om vi ser till redovisad kundenkät överträffade Vård- och omsorgsboendena inom Västra området riket på 16 av 21 frågeställningar. Speciellt glädjande är att kunderna upplever en stor trygghet på sitt äldreboende och att bemötandet bedöms som mycket gott. Utbudet av aktiviteter på Vård- och omsorgboendena uppvisar en stor variation. Musikaftnar, matupplevelser, filmkvällar, teater, samtalsgrupper kring olika ämnen är exempel på aktiviteter. Boendeenheterna har i allt större omfattning inhämtat kunskap genom registren BPSD och Senior Alert. Rotationsscheman börjar i allt större omfattning att tillämpas inom Västra områdets boenden. Att medarbetarna skall kunna arbeta inom hela huset är givande och lärorikt för personalgruppen samtidigt som kunderna inte behöver möta alltför många nya ansikten i samband med frånvaro. Genom projektet För och med alla sinnen äldres rätt till kultur har för kunder inom Vård- och omsorgsboenden kunnat erbjudas ett utökat utbud av aktiviteter. Rapporterna från enheterna visar på stor uppskattning. Äldres rätt till kultur handlar om att lyfta vardagen, öka välbefinnandet, livslusten och glädjen. Konst, litteratur, musik, film och teater kan starkt bidra till livskänslan ökar. Enheten för hälso- och sjukvård uppvisar ånyo ett positivt budgetresultat. Resurser inom denna enhet nyttjas på ett föredömligt sätt. Återkommande arbetslagsutvecklingsdagar lägger grunden för en god kvalitet och god ekonomisk hushållning. I nära samverkan med Vårdcentralerna inom Västra området har ett nytt arbetssätt gällande läkemedelsgenomgångar tagits fram. Enheten har under 2014 bl.a. satt fokus på kvalitetsregistren. Mötesplatserna har under det gångna året utvecklat sitt arbete mot hälsofrämjande insatser. Allt större vikt läggs på det förebyggande arbetet. Deltagarna uppmuntras i större utsträckning att delta vid aktiviteter utanför den egna Mötesplatsen. Därigenom kan nya kontaktnät också byggas. Nyrekryteringen till Mötesplatserna innebär att antalet anställda med högskolekompetens ökar. Under 2014 har antalet deltagare vid Mötesplatserna blivit fler. Ledningsgruppen har under hösten 2014 påbörjat ett utvecklingsarbete gällande ledningsgruppens struktur på arbetsformer och innehåll. Fortsatt arbete sker under våren 2015.

14 OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per dec (31/ ) Resultaträkning Budget Redovisning Avvikelse Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Nettokostnader Administration: + 0,2 Mkr. Budget i balans. 511 Hemtjänst: -5,8 Mkr. Resursfördelningen för dag hemtjänst täcker inte timkostnaderna. Faktorer som påverkar är avböjda besök som ej kompenseras eller avgiftbeläggs kunderna. Andra faktorer är korta besök med långa restider, svårt att erhålla önskat antal timvikarier i bland annat Degeberga och omställningskostnader i samband med minskning av timmar. Likaså har Västra området fått några små grupper, d v s beställda timmar har minskat, som med fördel kan samplaneras för att optimera det ekonomiska utfallet. Underskott på hemtjänst dag blev -5,2 Mkr. Nattpatrullens utfall blev +0,4 Mkr. Bilarnas utköpskostnader utföll till -0,8 Mkr. Stor del av det underskottet är ej påverkbart utan beror till stor del på att garanterad inlösenintäkt är lägre än utköpskostnaden samt förslitning som blir då bilar används såsom i denna verksamhet. Västra området har dock ett arbete att göra avseende att minska antalet krockskador för att förbättra ekonomin ytterligare då övriga bilkostnader är -0,2 Mkr. 512 Dagverksamhet för kunder med demenssjukdom: 0 Mkr. Budget i balans. 514 Korttidsboende: -0,2 Mkr. Uppbemanning har behövts vid vårdtunga ärenden. 522 Vård- och omsorgsboende: +2,4 Mkr. Verksamheten arbetar hårt för att effektivisera sysselsättningsgrad, schemaläggning och rotationsschema, vilket alltmer ger effekt. Även stor återhållsamhet på driftsidan sker. 530/612 Gem. Omsorg/Anställningsstöd: +0,3 Mkr. Budget i balans 531 Gem hälso- och sjukvårdsinsats: +1,0 Mkr. Sommarens kostnader för uppkomna sjukskrivningar blev höga då ordinarie personal fick ändra semester för att täcka. Men tack vare god schemahantering i övrigt under året generar verksamheten ändå ett överskott. Verksamheten bär obudgeterade utköpskostnader för bilar på -0,2 Mkr. 539 Arbetsledning: + 0,4 Mkr. Återhållsamhet har gällt för utbildning och vikarier. 561 Mötesplatser: + 0,8 Mkr. Mötesplatsen på Riksens Ständer kommer att öppnas 2015, varför överskott med +0,3 Mkr uppstår 2014 då budget erhållits. På grund av pensionsavgångar är det flera tjänster som tillsatts inom enheten och det uppstår överskott när det inte är möjligt att synkronisera medarbetare i tiden, +0,3 Mkr. Frivilligsamordnare är ännu ej anställd, vilket ger ett överskott på +0,2 Mkr. Under 2015 kommer innehållet på Mötesplatserna att utvecklas mer, vilket då kommer att medföra ökade kostnader i verksamheten. Åtgärder Vilka åtgärder har genomförts och planeras för att nå budget i balans på månadsbasis? Den stora förändringen som inträffat sedan 2012 avseende hemtjänsten är att budgeten minskat medan samma uppdrag består. Det är inte möjligt att nå budget i balans med nuvarande ambitionsnivå och en resursfördelning som inte motsvarar uppdraget. Västra området effektiviserar utifrån nuvarande uppdrag så långt som det är möjligt, vilket medför att utfallet ser bättre och bättre ut men det kommer framgent förbli svårt med omställning vid minskade timmar då resursfördelningen kräver omställning omedelbart men i praktiken är det inte möjligt. Driftskostnaderna är låga inom boendena då Västra området är återhållsamma för att täcka hemtjänstens stora underskott, vilket medför minskade återinvesteringar i verksamheterna t ex gällande underhåll. Men verksamheten har ändå 2014 kunnat investera i möbler på Björklunden och Charlottesborgs demenscentrum samt utvecklat personalen tack vare investeringsmedel från förvaltningen och prestationsutbetalningar för Senior Alert och BPSD med +0,4 Mkr.

15 Medborgare OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Område/enhet: Centrala Verksamhets-/enhetschef: Maja S-Olsson Uppföljning av styrkort, bedömd måluppfyllelse under året bilaga 3 MÅL STYRTAL/INDIKATORER KOMMENTAR Nöjda medborgare De äldres bedömning av omsorgen i sin helhet, vård och omsorgsboende 85% eller högre Under 85% men högre än rikssnittet Under rikssnitt Området 76 Riket 83 De äldres bedömning av omsorgen i sin helhet, ordinärt boende 92% eller högre Under 92% men högre än rikssnitt Under rikssnitt Individuell planering påverka tider, eget boende Över rikssnitt Rikssnitt +2-2 Under rikssnitt Individuell planering påverka tider, vård och omsorgsboende Över rikssnitt Rikssnitt +2-2 Under rikssnitt Området 91 Riket 89 Området 67 Riket 61 Området 46 Riket 60 Aktiva och trygga kunder Trygghetsindex mycket trygg, eget boende Bättre än 2013 (89%) Över rikssnitt Under rikssnitt Trygghetsindex mycket trygg, vård- och omsorgsboende Bättre än 2013 (90%) Över rikssnitt Under rikssnitt Området 84 Riket 86 Området 83 Riket 89

16 Medarbet are Utveckling OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ MÅL STYRTAL/INDIKATORER KOMMENTAR Trygg och säker kommunal hälso- och sjukvård Meningsfull vardag sociala aktiviteter vård- och omsorgsboende 64% eller högre. Mycket nöjd/ganska nöjd 60-63%. Mycket nöjd/ganska nöjd Under 59%. Mycket nöjd/ganska nöjd Lex Maria antal anmälningar Kvalitetsregistren Senior alert, Palliativregistret och BPSD antal med prestationsersättning Hög livskvalitet Behov i centrum ICF antal enheter med i pilotprojekt Personalkontinuitet Kolada antal hemtjänstpersonal som kunden möter under 14 dagar minst två besök dagligen, eget boende Bättre än riket Lika med riket Sämre än riket God demensvård Demensenheterna skall använda BPSD som ett arbetshjälpmedel Antal vårdhundsremisser God hälsa o hög arbetstillfredsstä llelse Frisktal, 50,7% 2013 års resultat. < 5 sjukdagar/år 50,7% eller högre Mellan 49,5% och 50,6% 49,4% eller lägre Området 48 Riket 63 1 anmälan gjord under perioden Vi har fått ersättning för alla 3 registren En enhet är med i projektet Kommunen 17 Riket 15 3 av 4 demensbo använder BPSD 19 remisser för ökat socialt/psykiskt välbefinnande 50,7%

17 Ekonomi OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ MÅL STYRTAL/INDIKATORER KOMMENTAR Ökad delaktighet, ökat medskapande och ansvarstagande Attraktiv arbetsgivare God kompetens Budget i balans med effektivt resursutnyttjande Nöjd medarbetarindex, 4,58 år ,59 eller högre 4,55 4,58 4,54 eller lägre Medskapande-Index, 4,55 år ,56 eller högre 4,53 4,55 4,52 eller lägre Ledarskapsindex, 4,74 år ,75 eller högre 4,72 4,74 4,71 eller lägre Genomsnittlig sysselsättningsgrad tillsvidare anställda 89,3 % år % eller högre 86,5% - 89,9% 86,4% eller lägre Önskad sysselsättningsgrad- Index, 81% år % eller högre 79,0% - 81,0% 78,0% eller lägre Andel anställda med formell kompetens. 95% Äldreguiden. Högre andel än riket Lika med riket Sämre än riket Budgetföljsamhet Positiv budgetavvikelse Mellan 0 och -1% Sämre än 1% Kundtid i hemtjänsten. (Kundtid i förhållande till arbetstid/ nettotimmarrapport) 60% 55% - 60% Mindre än 55% 4,41 4,42 4,37 89,1 % Frågan finns ej med i årets MEA Frågan finns ej med i årets Äldreguide Utfall - 2,9 mkr 53%

18 OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Sammanfattning av viktiga händelser under året MEDBORGARE I brukarenkäten som genomfördes på våren hade vård-och omsorgsboendena bra resultat vad gäller personalens bemötande, kundernas trygghet och samarbetet med anhöriga. Det behövs bättre information om hur man som kund och anhörig lämnar synpunkter, förbättrat aktivitetsutbud och större möjlighet till utevistelse. Många kunder är också missnöjda med utemiljön men stadsmiljön utanför våra boenden är svår att påverka. Enkätens svarsfrekvens var mycket låg på två av boendena vilket påverkar totalresultatet. För ordinärt boende redovisas ett lysande resultat, över 90% kundnöjdhet. Personalen tar hänsyn till den äldres egna åsikter och önskemål och kommer på avtalad tid. Vidare får kunderna ett bra bemötande från personalen, känner förtroende samt upplever ett fungerande samarbete mellan anhörig och hemtjänst. Det behövs förbättrad information inför förändringar samt vart man ska vända sig med synpunkter. UTVECKLING All personal har nu genomgått utbildning i det nya avvikelsesystemet i Flexite för både socialtjänsten och hälso-och sjukvården. Den legitimerade personalen har fått utbildning i Nationella Patientöversikten (NPÖ) och Samordnad Individuell Plan (SIP). Arbetsterapeuter och fysioterapeuter har deltagit i strokekonferenser och utbildats i rehabilitering vid neurologiska sjukdomar samt kognitiv rehabilitering. Mycket arbetstid har gått åt till att byta ut olika hjälpmedel som det funnits brister på. Omvårdnadspersonalen har fått utbildning av sina enhetschefer i att dokumentera i Procapita. All personal kan lämna förbättringsförslag via förbättringsvägen. Arbetet med att förankra det nya arbetssättet med Senior Alert genom riskbedömningar och åtgärder för kunderna vad gäller fall, trycksår, undernäring och munhälsa har kommit en bra bit på väg. Genom åtgärder utifrån sjuksköterskornas registreringar i Palliativregistret har vården i livets slutskede förbättrats. Områdets alla nuvarande demensenheter använder BPSD registret som är ett bra stöd i förslag till åtgärder och förhållningssätt vid utåtagerande demenssjuka. Pilotprojektet B I C pågår för fullt i ett vård- och omsorgsboende. Larmteknikgruppen i området arbetar över hela förvaltningen med att successivt byta till digitala larm. Gruppen ingår också i den praktiska hanteringen av projektet med digitala nycklar. Ett vård-och omsorgsboende har öppnats upp och planering pågår för att öppna upp ett demensboende samt TAK-platser (tillfälliga akuta korttidsplatser). MEDARBETARE Medarbetarenkätens resultat för området är något sämre än En orsak kan säkert vara hög förändringstakt i verksamheten och ett flertal byten av enhetschefer. Verksamheten i två vård- och omsorgsboenden har flyttats över till Stöd-och service och i korttidsboendet har det varit flera platsförändringar med personalförändringar som en följd. Allögårdens boende och hemtjänst samt sjuksköterskor gick över till området i början på året. De ständiga förändringarna i hemtjänsten där personalbemanningen ska följa ett varierande behov av timmar är en annan orsak. Alla enheter har nu gjort upp handlingsplaner på tre förbättringsområden. Införandet av enhetschefer i beredskap ger omvårdnadspersonalen trygghet och kollegorna kan känna sig lediga utanför arbetstid. Inrapporterade arbetsskador är 125 st varav 72 st är relaterade till hot och våld. De flesta är hänförbara till ett specifikt boende där Arbetsmiljöverket gjort inspektion och kontroll av att krävda åtgärder vidtagits. EKONOMI Korttiden har återigen fungerat som ett dragspel vad gäller betalningsansvar och boendeplatser. De vid årets början 10 stängda platserna har öppnats upp efterhand och i december har även två dubbelrum införts. Trots idogt arbete med att förbättra planeringen och anpassa personalstyrkan efter varierande behov har hemtjänstens kundtid hamnat på 53%. Beställd tid utförs och kunderna är nöjda men sett mot uppsatta mål används för mycket personalresurser.

19 OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Resultaträkning Budget Redovisning Avvikelse Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Nettokostnader Kommentera större avvikelser på verksamhetsnivå 511 Hemtjänst, hemsjukvård: underskott med 4,9 mkr (2013:-6,7). Områdets hemtjänsttimmar har under 2014 minskat med drygt 2000 timmar. Bemanning dimensionerad för att klara dagens sysselsättningstoppar, svårigheter att anpassa personalstyrkan efter varierande timvolymer och en resursfördelning utan ersättning för avböjda besök är några viktiga orsaker till det fortsatt kraftiga underskottet. Verksamheterna för natt/larm samt försäljning av hemtjänstassistans internt och externt ger överskott. 514 Korttidsboende: överskott med 0,6 mkr. Det under året ökade antalet vårdplatser har budgetkompenserats enligt gängse resursfördelning. Ett effektivt arbetssätt och ett relativt sett mindre behov av att sätta in förstärkningsresurser är några orsaker till det goda resultatet. 522 Vård och omsorgsboende: överskott med 0,3 mkr. Arbetskraftskostnaden avviker från budget med minus 0,7 mkr. Personalförstärkningar i samband med vak och extraordinära vårdinsatser är den främsta orsaken. Ej budgeterade intäkter (bidrag och praktikantersättningar) samt lägre driftskostnader (bl a för måltider/livsmedel och arbetskläder) resulterar i det sammanlagda överskottet. 531 Gemensam hälso- och sjukvård: överskott med 0,5 mkr. Svårigheter med personalrekrytering, främst under semesterperioden, innebär att personalkostnaderna utvisar ett överskott på 1,1 mkr. Nettokostnaden för hjälpmedel är däremot 1,0 mkr över budget. För sjuksköterskorna redovisas såväl driftskostnader som intäkter (tjänsteförsäljning) under budgetnivån. 539 Arbetsledning: Överskott med 0,5 mkr främst till följd av en över året sett lägre bemanning än budgeterat samt en effektiv semesterorganisation. Åtgärder Vilka åtgärder har genomförts och planeras för att nå budget i balans Översiktlig bedömning av hur 1 % effektiviseringskrav hanterats/kommer att hanteras Enheter som redovisar mindre bra resultat följs noggrant, handlingsplaner upprättas och korrigerande åtgärder vidtas. Hemtjänstverksamheten är trots en viss förbättring fortfarande områdets stora problematik. För övrig verksamhet redovisas ett överskott på 2,0 mkr. En radikalt ändrad kostnadsbild inom hemtjänsten kräver en vid nödvändiga personalomflyttningar fungerande personalpool. Andra för hemtjänsten viktiga faktorer är välutbildad personal i funktionerna planering, samordning och schemaläggning, modernare teknik för bl a nyckelhantering och en kontinuerlig översyn och anpassning av resursfördelningssystemet.

20 Medarbet are Utveckling Medborgare OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Enhet: Stöd- och serviceenheten Verksamhetschef: Bo Lang Uppföljning av styrkort, bedömd måluppfyllelse under året bilaga 3 MÅL STYRTAL / INDIKATORER KOMMENTAR Nöjda kunder Pic-o-stat mätningar/uppföljningar Antal slingor delaktighetsmodellen Antal aktiva internutbildare TAKK Under året har 9 Pict-o-stat mätningar (NKI) och 11 slingor inom delaktighetsmodellen gjorts samt 10 internutbildare inom TAKK har varit aktiva under året Aktiva och trygga kunder Anpassad inneoch utemiljö Samlokalisering av äldreverksamheten och ny baslägenhet God demensvård Antal gjorda uppföljningar av genomförandeplaner var 6:e mån <80% % 100 % Antal gruppbostäder: Arbetsgruppens förslag: Ej klart oktober 2014 Förslag klart oktober 2014 Uppstart av ny gruppbostad: % av genomförandeplanerna har följts upp var sjätte månad Anpassning av ute- och innemiljö har gjorts på Munkeberg och Ringelund i SoS Arbetsgruppen har tagit fram förslag till samlokalisering av SoS två äldreverksamheter samt ny baslägenhet för S Långgatan (Odalområdet), klart oktober 2014 Nya gruppbostaden öppnad 15 september september 2014 Samverkan Deltagande i Förbättringsprojektet Utveckling processtöd Attraktiv arbetsgivare Samverkan HSV-teamet och enhetschefer: Kartläggning: Ej påbörjad Påbörjad, ej klar Klar Processtöd som ansvarsområde: <95% % 100 % Antal medarbetare med önskad sysselsättningsgrad <95% % 100 % Samverkan har skett minst en gång per år mellan enhetschef och hälso- och sjukvårdsteam Kartläggning avseende boende, personlig assistans, daglig verksamhet och barn- och ungdomsverksamhet klar Processtöd som ansvarsområde finns på de arbetsplatser processtöd arbetar Medarbetare har önskad sysselsättningsgrad

21 Ekonomi OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Två processtöd per enhetschef <75% % 80% Det finns minst 2 processtöd per enhetschef God kompetens Erbjudande till alla nya processtöd <90% % 100 % Alla nya processtöd har erbjudits utbildning för processtöd Nyttjande av utbildningar i verktygslådan, använda platser <60% % 80% Nyttjande av följande utbildningar i verktygslådan: - Att åldras med utvecklingsstörning - Autism ett annorlunda tänk - Världen behöver alla sorters hjärnor - Nyfiken på psykiatri - AKK - Samtal i motiverande syfte (ny) Plan: Ej påbörjad Plan klar, ej påbörjad Klar och påbörjad Plan för stöd till EC och medarbetare inom ekonomi är klar och arbetet har påbörjats Antal utbildningar: <95% % 100 % Utbildning i avvikelsehantering/lex Sarah, Lex Maria och synpunkten för anställd personal har genomförts Frisktal Andel medarbetare som utnyttjat friskvårdssubvention: <39% 39 % 49 % 50% Stimulera nyttjandet av friskvårdssubvention, 52 % av medarbetarna har utnyttjat friskvårdssubventionen Nöjd medarbetarindex Klart: LÖÖV 2016 Pågående Skapa karriärvägar för medarbetare genom gemensam titulatur 1/4 2015, pågående Processat i arbetsgrupper: <80% 80 % 94 % 95% Förhållningssättet Låg affektivt bemötande är processat i arbetsgrupperna Processat i arbetsgrupper: <80% 80 % 94 % 95% Medarbetar-/Ledarpolicy är processad i samtliga arbetsgrupper Hållbar ekonomi Budgetavvikelse: <1% 0,5 % 1 % <0,5 % Effektivt resursutnyttjande, avvikelse -0,4 % i förhållande till internbudget Analys: Ej klart Klart Analys av köp av hemtjänst inom personlig assistans är genomförd,

22 OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Sammanfattning av viktiga händelser under året Medborgare Stöd- och serviceenheten (SoS) arbetar omvärldsorienterat i samarbete med flera för medborgarna viktiga samhällsaktörer. SoS är idag indelat i fyra geografiska närområden vilka inkluderar både insatsen boende enligt LSS och insatsen personlig assistans, samt de kommunövergripande verksamheterna daglig verksamhet, barnoch ungdomsverksamhet, teamområde för ledsagare och avlösareservice samt HSVteam. SoS har även tre enheter för insatser till psykiskt funktionsnedsatta. Nöjdkundindexmätningarna (NKI) har under 2014 kopplats till utfallet i kostnad per brukare (KpB) samt även till medarbetarenkäten (NMI) och det har visat sig att i de allra flesta fall att en låg platskostnad faktiskt har en god kvalité och nöjda medarbetare. Detta arbete kommer att fortsätta kontinuerligt framöver. Utveckling Sos verksamheter som i nuläget består av ca 140 arbetsplatser är utspridda över hela kommunen. Med en strategiskt och långsiktig prioritering av boendeinsatser utifrån kartlagda behov och ansökningar kommer SoS att ha ett behov av ca 60 nya bostäder för olika målgrupper fram till och med SoS har under hösten 2014 öppnat 22 nya servicebostadsplatser för olika målgrupper, 10 platser för yngre personer med demens samt 12 platser personer med komplexa psykiatriska funktionsnedsättningar. Medarbetare Målsättningen är att skapa personalteam med möjlighet att påverka sin arbetssituation samt få önskad sysselsättningsgrad. SoS har ett relativt högt frisktal som dock har försämrats något i förhållande till 2013, då den långa sjukfrånvaron (över 90 dagar) har ökat. En trolig förklaring till det höga frisktalet kan vara den nya ledningsstrukturen där enhetscheferna arbetar nära och tillgängligt med tydlighet i sitt ledarskap. Med intern finansiering fortsätter SoS värdegrunds- och kompetensutvecklingsarbetet som påbörjats i MIF-projektet (Medarbetare i Fokus) med utbildningar och utveckling av processtödsarbetet. Genom fortbildning, förankring hos medarbetare med hjälp av processtöd och internutbildare skapas en långsiktig och hållbar utveckling. Ekonomi Genom presentation av planeringsdokumentet i ON, tydliggörs volymökningarna i treårs perioder för nämndens godkännande inför nämndens långsiktiga budgetarbete. Handlingsplaner görs alltid upp vid ekonomiska avvikelser med berörd enhetschef samt uppföljning av nettokostnaderna för volymökningar varje månad. Att sitta nära enhetscheferna som tillsammans med stabsfunktionen (ekonomer, hrspecialist samt övrig stab) sitter samlade och därigenom kunna vara en tillgänglig och närvarande verksamhetschef är en framgångsfaktor för god planering och hållbar ekonomisk styrning!

23 OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Resultaträkning Budget Redovisning Avvikelse Prognos Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Nettokostnader Kommentera större ekonomiska avvikelser på verksamhetsnivå Stöd- och serviceenheten (SoS) redovisar ett resultat för 2014 på -1,7 mkr i förhållande till tilldelad budget. För verksamheterna personlig assistans (-4,1 mkr) och boende enligt LSS (-3,8 mkr) redovisas underskott emedan verksamheten övriga insatser enligt LSS slutligen hamnar på ett positivt resultat (+6,2 mkr). Intäkterna för SoS understiger budgeterade medel motsvarande -2,8 mkr främst beroende på färre utförda personlig assistanstimmar (-6,9 mkr) samtidigt som övriga verksamheter har haft högre intäkter än budgeterat. Arbetskraftskostnaderna för 2014 visar ett positivt resultat (+5,8 mkr) främst för verksamheterna personlig assistans (+6,6 mkr), 554 övriga insatser enligt LSS (+3,0 mkr) samtidigt som ett underskott avseende arbetskraftskostnader redovisas för boende enligt LSS (-2,4 mkr) och daglig verksamhet. Övriga verksamheter enligt LSS vht 554 (+6,2mkr): För SoS barn- och ungdomsverksamheten redovisar överskott (+3,9 mkr) och för köp av extern placeringar 2,4 mkr (avslutad skolgång). I barn- och ungdomsverksamheten gjordes 2013 förändringar i korttidsvistelse/-boende verksamheten vilket medfört samverkansvinster Även kostnaderna för köp av verksamhet från BUN har minskat i förhållande till budgeterade medel. Personlig assistans (-4,1 mkr): Inom verksamheten personlig assistans sker det ofta och stora förändringar. Kunder har avslutats, tillkommit eller valt annan assistansanordnare. Intäkterna för personlig assistans enligt 51 kap SFB kommunal regi uppnår inte budgeterade medel maa flera avslutade ärenden vilket även medfört att arbetskraftskostnaderna redovisar ett positivt resultat i förhållande till budgeterade medel. Vid årets slut är antalet kunder detsamma som vid årets början (214) Ärende med ersättning från försäkringskassan (SFB) har minskat med tre kunder och antalet kunder med kommunal LSS har ökat med fyra kunder. Antalet kunder i kommunal regi minskat med sex samtidigt som kunder med extern assistansanordnare har ökat med motsvarande. Det man kan se är att antalet timmar per kund ökar markant avseende den kommunala LSS insatsen, vilket till allra största delen bidraget till det stora prognostiserade underskottet. (Snitt över 200 tim/kund och månad ifht 20 tim/v = 87 tim/mån). Åtgärder Vilka åtgärder har genomförts för att nå budget i balans Översiktlig bedömning av hur 1% effektiviseringskrav har hanteras Effektiviseringskravet har hanterats i internbudgetarbetet främst inom verksamheten personlig assistans men även inom de andra verksamheterna. Arbetet pågår hela tiden med att analysera konsekvenser av olika alternativa lösningar samt samverkan inom de geografiska verksamhetsområdena för att minimera kostnaderna för vikarier samtidigt som det ger anställda möjlighet till önskad sysselsättningsgrad.

24 Utveckling Medborgare OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/ Område/enhet: Kostenheten Verksamhets-/enhetschef: Lena Larsen Uppföljning av styrkort, bedömd måluppfyllelse under året bilaga 3 MÅL STYRTAL / INDIKATORER KOMMENTAR Nöjda medborgare Uppnå kvalitetsmålen på maten genom enkätundersökningar 89% och under 90-94% 995% och över Nöjdhet Äldreguiden VoB Under rikssnittet Under 82 men högre än rikssnittet 82 eller högre Se sammanställning nedan Svarsfrekvensen på kvällsmaten var den sämsta någonsin med 28%. Enkäter och mättillfällen kommer att göras om 2015 Resultatet i Äldreguiden låg på 82 % Aktiva insatser för hållbar miljö Ökad valfrihet Trygg och säker kommunal hälso- och sjukvård Hög livskvalitet God hälsa och hög arbetstill- Medarbe- fredsställelse Ökad andel ekologiska/krav/msc livsmedel Samma som inköpsvärdet 2013 Ökad andel med 1-14% av inköpsvärdet jmf 2013 Ökad andel med 15 % och över jmf med inköpsvärdet 2013 Bibehålla 2013 års disk- och torkmedelsförbrukning/serverad portion 3% sämre eller mer än % sämre än 2013 Samma eller bättre än 2013 Tillhandahålla kyld mat till de som så önskar 0-4% av antal beviljade portioner 5-9% av antal beviljade portioner 10% eller fler av antal beviljade portioner Avvikelser avseende synpunkter och klagomål Färre positiva än 2013 Lika många positiva som 2013 Fler positiva än 2013 Avvikelser avseende egenkontroll Allmänna avvikelser Ökat jfm 2013 Oförändrat jfm % jfm 2013 Kundupplevelser med olika tema Mindre än (Samma som 2013) 30 eller fler Frisktal Oförändrad eller minskning jfm 2013 Ökning 0-1 % jfm 2013 Ökning med 1 % jfm 2013 Ökning av andelen ekologiska/krav/msc livsmedel med 9,3% på inköpsvärdet. Hade varit högre om vi alltid hade fått vad vi beställt. Samma resultat som 2013 Mindre än 1% av beviljade portioner önskar kyld mat Färre positiva synpunkter än 2013 Färre avvikelser än 2013 Samma antal kundupplevelser som 2013 Ökning med 15,3% jmf 2013

OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/8 2014 Bil 3

OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/8 2014 Bil 3 Utveckling Medborgare OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per 31/8 2014 Bil 3 Område/enhet: Myndighetsenheten Myndighetschef: Lotta Lindberg Uppföljning av styrkort, bedömd måluppfyllelse under året MÅL

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter andra tertialet 2012

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter andra tertialet 2012 TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Omsorgsförvaltningen 2012-09-12 Ekonomienheten Lars Agardius 044-136816 Lars.Agardius@kristianstad.se Omsorgsnämnden Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter andra tertialet 2012

Läs mer

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämnden. Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämnden. Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/ Uppdragsplan 2016 Vård- och omsorgsnämnden Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/0864 003 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ansvarsområden 4 Verksamhetsidé 4 Uppföljning och utvärdering

Läs mer

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015 Tertialrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Apr 2015 Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad... 3 Medborgarna ska uppleva att de har goda

Läs mer

Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer)

Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Bilaga till Dnr: VoO.2015.0042 1 (6) 2015-02-17 Vård och Omsorg Johanna Elfsberg Bokslutsanalys 2014 Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Volymökningar

Läs mer

Ange datum. 1 (6) DELÅRSRAPPORT 2014 NÄMND: Socialnämnd FÖRVALTNING: Socialförvaltning Ordförande: Bo Brantmark Förvaltningschef: Lena Landström VERKSAMHET Vård och omsorg har ansvar för kommunens vårdboenden,

Läs mer

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret Månadsrapport september 2013 Kundvalskontoret Innehållsförteckning 1 Ekonomi och verksamhet... 3 1.1 Resultat per verksamhet... 3 1.2 Investeringsuppföljning... 7 1.3 Volymer, statistik och kostnadsnyckeltal...

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen I nuläget inget

Läs mer

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi Verksamhetsplan 2019 Vård och omsorg i egen regi Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Verksamhetens ansvar och uppgifter...3 3 Verksamhetens utvecklingsområden...4 4 Mål...4 4.1 Hög kvalitet...4 4.2

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (4) Socialförvaltningen Monica Örmander Medicinskt ansvarig sjuksköterska 2014-07-11 Socialnämnden Redovisning av resultat från kvalitetsregister En satsning och överenskommelse har

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för år 2013 SN-2014/48

Patientsäkerhetsberättelse för år 2013 SN-2014/48 Rolf Samuelsson Ordförandens förslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2014-02-17 SN-2014/48 Socialnämnden Patientsäkerhetsberättelse för år 2013 SN-2014/48 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Öppna jämförelser 2018

Öppna jämförelser 2018 Handläggare Datum Mia Lindgren 2019-04-29 0480-452903 Öppna jämförelser 2018 Bakgrund Öppna jämförelser 2018 är den nionde rapporten om vården och omsorgen av äldre som Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

5.7 MÅLOMRÅDE TRYGGHET OCH SÄKERHET. Övergripande mål. 1. Växjö kommun ska upplevas som trygg och säker. Verksamhetsmål för god ekonomisk hushållning

5.7 MÅLOMRÅDE TRYGGHET OCH SÄKERHET. Övergripande mål. 1. Växjö kommun ska upplevas som trygg och säker. Verksamhetsmål för god ekonomisk hushållning 5.7 MÅLOMRÅDE TRYGGHET OCH SÄKERHET Övergripande mål 1. Växjö kommun ska upplevas som trygg och säker. Verksamhetsmål för god ekonomisk hushållning Andelen medborgare som känner sig trygga ska öka. Antalet

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017

Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017 Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017 Innehållsförteckning LÅNGSIKTIG HÅLLBAR UTVECKLING... 3 VÄRDEGRUND... 3 BRUKARE... 4 VISION... 4 VERKSAMHETSIDÉ... 4 ÖVERGRIPANDE BRUKARMÅL... 4 PERSONAL...

Läs mer

OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per augusti (31/8-2015)

OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per augusti (31/8-2015) OMSORGSFÖRVALTNINGEN, uppföljning per augusti (31/8-2015) Område/enhet: Myndighetsenheten Myndighetschef: Lotta Lindberg Mål Indikatorer Indikatorvärden Kommentarförväntat utfall Medborgare Attraktiv kommun

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2017 för nämnd och bolag

Verksamhetsplan 2014-2017 för nämnd och bolag Bilaga 4 Verksamhetsplan - för nämnd och bolag Omvårdnadsnämnd 1 Mål inom respektive perspektiv 1.1 Medborgare och kunder Omvårdnadsnämnden har nöjda kunder som erbjuds god service och möjlighet till inflytande,

Läs mer

Verksamhetsplan. Myndighetsutövningen Diarienummer: VON-2017/ VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Verksamhetsplan. Myndighetsutövningen Diarienummer: VON-2017/ VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Verksamhetsplan 2018-03-16 Myndighetsutövningen Diarienummer: VON-2017/1130-4 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET 2 (7) Ansvarsområde Verksamheter som verksamhetsplanen omfattar: Myndighetsutövning Lagen om stöd

Läs mer

Omvårdnad Gävle. Bokslutsdagen. 27 mars 2015

Omvårdnad Gävle. Bokslutsdagen. 27 mars 2015 Omvårdnad Gävle Bokslutsdagen 27 mars 2015 Omvårdnad Gävle Omvårdnad Gävle ansvarar för stöd och omsorg till äldre och personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning i Gävle kommun. Verksamheten

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2018-02-19 Dnr 17ON21 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december 2017

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Handlingsplan Ledningskraft 2014 i Osby kommun Mål ur den enskildes perspektiv Jag kan åldras i trygghet och självbestämmande med tillgång till

Läs mer

Vård-och omsorgsnämnden. Presentation av årsredovisningen 2016

Vård-och omsorgsnämnden. Presentation av årsredovisningen 2016 Vård-och omsorgsnämnden Presentation av årsredovisningen 2016 NÖJDA MEDBORGARE: Nämndens mål: Under år 2016 ska minst 95 % av alla personer som har insatser inom äldreomsorg och LSS göras delaktiga i utformningen

Läs mer

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg År 2012 2013-02-25 Maria Ottosson Lundström Dnr: 2013-80 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar... 4 Struktur

Läs mer

Resultat- och kvalitetsberättelse

Resultat- och kvalitetsberättelse Pool hemtjänst Resultat- och kvalitetsberättelse 2017 Resultat- och kvalitetsberättelse 2017 Pool hemtjänst Innehållsförteckning Inledning... 3 Varför en resultat- och kvalitetsberättelse?... 3 Vår enhet...

Läs mer

Hemsjukvård i Hjo kommun

Hemsjukvård i Hjo kommun Hemsjukvård i Hjo kommun Kommunal hälso- och sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård/hemsjukvård är till för dig som bor i en särskild boendeform eller i bostad med särskild service vistas på en biståndsbedömd

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

Kvalitetsberättelse för 2017

Kvalitetsberättelse för 2017 Tjänsteskrivelse 1(5) VIMON 2017/000308/739 Id 25472 Socialnämnden Kvalitetsberättelse för 2017 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner kvalitetsberättelsen för 2017 och lägger informationen till handlingarna.

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Uppdragsplan 2017 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS UPPDRAG TILL VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Uppdragsplan 2017 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS UPPDRAG TILL VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Uppdragsplan 2017 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS UPPDRAG TILL VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET VON 2016/0924 Antagen av vård- och omsorgsnämnden den 7 december 2016 norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun Innehåll

Läs mer

Verksamhets- och budgetuppföljning efter maj månad

Verksamhets- och budgetuppföljning efter maj månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2013-06-11 ON 2013/0071 53510 Omsorgsnämnden Verksamhets- och budgetuppföljning efter maj månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner

Läs mer

Hållbar Hemtjänst ett arbetssätt som ökar kvaliteten hos både kund och personal och som är hållbar över tid

Hållbar Hemtjänst ett arbetssätt som ökar kvaliteten hos både kund och personal och som är hållbar över tid Hållbar Hemtjänst ett arbetssätt som ökar kvaliteten hos både kund och personal och som är hållbar över tid 2 Fakta om Leksands kommun Antal invånare: 15 157 Antal invånare över 65 år: 3998 (26%) Omsättning:

Läs mer

Fråga nr 5 d.v.s. kundens upplevelse av beslut utifrån behov Under rikssnitt Rikssnitt Över rikssnitt. Antal insatser

Fråga nr 5 d.v.s. kundens upplevelse av beslut utifrån behov Under rikssnitt Rikssnitt Över rikssnitt. Antal insatser Medarbetare Utveckling Medborgare OMSORGSFÖRVALTNIGNEN, uppföljning per 31/12-2013 Område/enhet: Myndighetsenheten Myndighetschef: Liselott Lindberg Uppföljning av styrkort, bedömd måluppfyllelse under

Läs mer

Öppna jämförelser 2018

Öppna jämförelser 2018 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2019-04-23 ON 2019/0044 53515 Omsorgsnämnden Öppna jämförelser 2018 Förslag till beslut Omsorgsnämnden antecknar informationen till

Läs mer

Hemtjänst...1 Inledning...2. Beskrivning av insatsen...2 Beskrivning av målgruppen...2. Krav på insatsen hemtjänst...2

Hemtjänst...1 Inledning...2. Beskrivning av insatsen...2 Beskrivning av målgruppen...2. Krav på insatsen hemtjänst...2 Uppdrag och kvalitetskrav Fastställd av socialnämnden Framtagen av socialförvaltningen Datum 2017-04-20 Ärendenr SON 2017/72 Version [1.0] Innehållsförteckning...1 Inledning...2 Beskrivning av insatsen...2

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad Avdelningen egen regi äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (6) 2019-03-15 Handläggare: Maria Premfors 08 508 18 170 Till Farsta stadsdelsnämnd 2019-04-11 Patientsäkerhetsberättelser

Läs mer

Nyhetsbrev från MiF Medarbetare i Fokus 2.0

Nyhetsbrev från MiF Medarbetare i Fokus 2.0 Nyhetsbrev från MiF Medarbetare i Fokus 2.0 Nu är hösten här och alla börjar så smått komma tillbaka från sina sommarsemestrar. Som många av er säkert redan hört kommer internutbildningarna i Nyfiken på

Läs mer

Bokslut 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG

Bokslut 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Bokslut 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Årets händelser... 3 1.3 Mål och måluppfyllelse... 3 Brukaren ska uppleva att hon eller han får

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Uppföljning Vård- och omsorgsnämnden

Uppföljning Vård- och omsorgsnämnden j j! 1 23 4 5 6 7 8 4 9: ; < = = >? @ > A B C D B A A E

Läs mer

Delårsrapport 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG

Delårsrapport 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Delårsrapport 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Innehållsförteckning Delårsrapport 2018...3 Driftredovisning...3 Sammanfattning...3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet...3 Helårsprognos...4 - Prognos...4 Effektivisering...5

Läs mer

Ekonomisk rapport efter november

Ekonomisk rapport efter november TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2014-12-09 ON 2014/0111 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter november Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER Äldreomsorg, Vadstena Kommun Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 117 Dnr 2012/100-730, 2012.1036 INNEHÅLL Bakgrund... 3 Nationellt... 3 Vadstena... 4 Värdegrund för

Läs mer

Kvalitetsrapport hemtja nst

Kvalitetsrapport hemtja nst Kvalitetsrapport hemtja nst 2018-08-13 1 1 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Kvalitetsrapporten... 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 2.1 Riskanalys... 3 2.2 Egenkontroll... 4 2.3 Utredning av avvikelser,

Läs mer

kvalitet God service och nöjda kunder Resultat på minst 2% Anvar Mod Fantasi Positiv befolkningsutveckling God folkhälsa Valfrihet för medborgarna

kvalitet God service och nöjda kunder Resultat på minst 2% Anvar Mod Fantasi Positiv befolkningsutveckling God folkhälsa Valfrihet för medborgarna Anvar Mod Fantasi Dnr 2/2013.041 Id 2014. 21398 Nämndsplan Socialnämnden Verksamhetsbeskrivning Socialnämnden ansvarar för verksamhet enligt: socialtjänstlagen (SoL) lagen om stöd och service till vissa

Läs mer

Ekonomi. Verksamhetsberättelse 2013. Omsorgsnämnden

Ekonomi. Verksamhetsberättelse 2013. Omsorgsnämnden Verksamhetsberättelse 2013 Omsorgsnämnden Det ekonomiska resultatet för 2013 visar ett underskott mot budget med 10 Mkr. Personalkostnaderna inom Vård och omsorg står för den största delen av budgetunderskottet.

Läs mer

Äldrenämnden Bilaga 3

Äldrenämnden Bilaga 3 Äldrenämnden Bilaga 3 Nämndens samtliga mål med indikatorer Nämndens viktigaste mål för verksamheten Äldrenämndens insatser ska bidra till att äldre personer känner sig trygga i sin vardag och får stöd

Läs mer

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan för 2018 VON 2017/1008. Antagen av nämnden den 13 december norrkoping.

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan för 2018 VON 2017/1008. Antagen av nämnden den 13 december norrkoping. Uppdragsplan 2018 Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan för 2018 VON 2017/1008. Antagen av nämnden den 13 december 2017 norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun 1 I årets uppdragsplan uttrycker vård-

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Handlingsplan Ledningskraft 2014 i Osby kommun Mål ur den enskildes perspektiv Jag kan åldras i trygghet och självbestämmande med tillgång till

Läs mer

1 (6) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial

1 (6) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (6) Socialnämnden Datum 2016-05-13 Delårsrapport 1-2016 Socialnämnden Tertial 1 2016 2 (6) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Socialnämndens resultat efter 4 månader visar ett

Läs mer

Managementrapport 2014

Managementrapport 2014 Social- och omsorgskontoret Managementrapport 2014 Nämnd: Äldreomsorgsnämnden Månad: oktober Ekonomi tkr Resultat perioden Rättvisande resultat efter korrigeringar helårsresultat efter beslutade åtgärder

Läs mer

Presentation av budget 2013-2015

Presentation av budget 2013-2015 Presentation av budget 2013-2015 2012-04-25 Omsorgsförvaltningen 1 Hur gick det 2011? Resultat: 5,94 Mkr Verksamhetsnetto (fem områden samt bistånds- och vårdenheten) 1,60 Mkr Personlig assistans -2,4

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN VERKSAMHETER INOM SOCIALA UTSKOTTETS ANSVARSOMRÅDE

KOMMUNSTYRELSEN VERKSAMHETER INOM SOCIALA UTSKOTTETS ANSVARSOMRÅDE KOMMUNSTYRELSEN VERKSAMHETER INOM SOCIALA UTSKOTTETS ANSVARSOMRÅDE Ordförande: Socialchef: Kjell-Åke Nilsson Jhonas Nilsson REDOVISAT HELÅR 2018 2018 2017 Driftintäkter Driftkostnader Nettoram Kalk kapitalkostnad

Läs mer

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden RAPPORT/REDOVISNING Socialkontoret Handläggare Karolina Blomqvist Tel. 0152-29331 Socialnämnden Dnr SN/2015:110-042 2015-03-11 1/7 Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden Ekonomi och verksamhet Drift

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 31 oktober 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 237 875-234 486 3 389 4

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2 KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND GRUPPBOSTÄDER 2 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-521-2012 SID 1 (9) 2013-02-13 Handläggare: Mathias Englund Telefon:08-508 08 549 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnd. Nämndsbudget 2012-2014

Vård- och omsorgsnämnd. Nämndsbudget 2012-2014 Nämndsbudget 2012-2014 Innehållsförteckning LÅNGSIKTIG HÅLLBAR UTVECKLING... 3 VÄRDEGRUND... 3 BRUKARE... 4 VISION... 4 VERKSAMHETSIDÉ... 4 ÖVERGRIPANDE BRUKARMÅL... 4 PERSONAL... 6 VISION... 6 VERKSAMHETSIDÉ...

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Bilaga till verksamhetsberättelse

Bilaga till verksamhetsberättelse SOLLENTUNA KOMMUN Bilaga 1 Bilaga till verksamhetsberättelse Verksamhetsmått 2014-12-31 Verksamhetsmått Bokslut Budget Bokslut* Budget* Prognos Bokslut*2 I Vård- och omsorgsnämnden 2012 2013 2013 2014

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden -04-14 Frida Wennermark Controller Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk sammanställning HELÅR Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) % Verksamhetens intäkter Avgifter

Läs mer

Bokslut 2018 LSS-VERKSAMHET

Bokslut 2018 LSS-VERKSAMHET Bokslut 2018 LSS-VERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Årets händelser... 3 1.3 Mål och måluppfyllelse... 3 Brukaren ska uppleva att hon eller han får de behov

Läs mer

Socialnämnden bokslut

Socialnämnden bokslut - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet Socialnämnden bokslut 2015 2016-01-15 1) Resultatavstämning (måluppfyllelse) 2) Ekonomi 3) Statistik/nyckeltal - attraktiv och hållbar i alla delar, hela

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015

VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015 VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015 Upprättad 2013-01-23 2(7) INLEDNING Omsorgen om funktionshindrade riktar sig till personer med fysiska och psykiska funktionshinder och deras familjer.

Läs mer

Ekonomisk rapport efter september månad

Ekonomisk rapport efter september månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2017-10-12 ON 2017/0094 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter september månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Bilaga 9, SN Karlsborgs kommun. iiiaiiii Soclai!O" 'OIInlngen. Delårsrapport Socialnämnden

Bilaga 9, SN Karlsborgs kommun. iiiaiiii Soclai!O 'OIInlngen. Delårsrapport Socialnämnden Karlsborgs kommun iiiaiiii Soclai!O" 'OIInlngen Delårsrapport 2017 Socialnämnden Innehållsförteckning Bilaga 9, SN 2017-09-06 98 VERKSAMHETSBERÄTTELSE... ~~~~?~ -:-: :. : ~- :;.; -: ::;: : ::.~ : -:; _:..

Läs mer

Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda insatser.

Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda insatser. Anita Care AB Kvalitetsberättelse 2016-01-30 (Solna Stad) Verksamhetsbeskrivning Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda

Läs mer

Utveckling av hemtjänsten

Utveckling av hemtjänsten Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 547-16-1.5.1 Sida 1 (5) SDN 2017-02-02 2016-12-05 Handläggare Susanne Brinkenberg Telefon: 08-508 06 320 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämndens sammanfattning till kommunstyrelsen för perioden jan-juni samt prognos Liksom under tidigare prognoser under året

Läs mer

Kvalitet inom äldreomsorgen

Kvalitet inom äldreomsorgen Revisionsrapport* Kvalitet inom äldreomsorgen Mora kommun Februari 2009 Inger Kullberg Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning och bakgrund...4 2.1 Revisionsfråga...5 2.2 Revisionsmetod...5

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Gruppbostäder

Verksamhetsberättelse 2011 Gruppbostäder KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND GRUPPBOSTÄDER TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-029-2012 SID 1 (6) 2012-02-16 Handläggare: Margareth Berglin Telefon: 08-50808642 Till Kungsholmens Stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Vi Omsorg i Sverige AB 556042-8517 Kvalitetsdeklarationen gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är

Läs mer

Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning

Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning Denna vägledning kan ses som ett stöd vid framtagandet av medarbetarens utbildnings- och introduktionsplan. Förslag på

Läs mer

Omsorgspolitisk färdriktning i Södermöre kommundel

Omsorgspolitisk färdriktning i Södermöre kommundel Handläggare Datum Ann-Christine Kittel-Olsson 2014-12-01 Omsorgspolitisk färdriktning i Södermöre kommundel 2015-2018 1. Bakgrund Södermöre kommundel har uppdraget att tillhandahålla en god vård- och omsorg.

Läs mer

Delårsuppföljning augusti 2016

Delårsuppföljning augusti 2016 Handläggare Datum Maria Engblom -09-08 0480-45 29 02 Delårsuppföljning augusti ÅRET SOM GÅTT Södermöre kommundelsnämnd beslutade den 17 februari att ge omsorgsförvaltningen i Kalmar fullt mandat och ansvar

Läs mer

Undersökning om funktionshinderomsorgens verksamhet och organisering

Undersökning om funktionshinderomsorgens verksamhet och organisering Undersökning om funktionshinderomsorgens verksamhet och organisering Vårt uppdrag Socialnämnden i Jönköpings kommun har fått i uppdrag att se hur Funktionshinderomsorgen fungerar och är organiserad. Meningen

Läs mer

Inspektionen för vård och omsorg (IVO)

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) Inspektionen för vård och omsorg (IVO) En regionaliserad verksamhet Insynsråd Generaldirektören Internrevision Avdelningen för verksamhetsstöd och styrning Generaldirektörens stab Avdelningen för analys

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2019-02-18 Dnr 18ON63 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december Resultaträkning

Läs mer

KLK 2018/235. Kommunfullmäktige

KLK 2018/235. Kommunfullmäktige TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) 2018-10-04 KLK 2018/235 Handläggare Kommunjurist Magnus Gjerstad Kansliavdelningen Kommunfullmäktige Magnus.Gjerstad@hassleholm.se Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Budgetuppföljningsprognos BUP , V ård - och omsorgsnämnden

Budgetuppföljningsprognos BUP , V ård - och omsorgsnämnden Tjänsteskrive 2017-10 - 24 Handläggare Anki Ekeblad Controllerenheten Diarienummer 2016VON/0130 Vård - och omsorgsnämnden Budgetuppföljnings BUP 3 2017, V ård - och omsorgsnämnden Förslag till beslut Vård

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse Omsorgsnämnden år 2014 Dnr 2015-104-790 Innehåll 1 Sammanfattning 7 1.1 Hemsjukvård... 7 1.2 Senior Alert... 7 1.3 Efterlevandesamtal... 8 1.4 Smärtskattning... 8 1.5 Hygien...

Läs mer

Bilaga 16 till kundval hemtjänst Speciella frågeställningar

Bilaga 16 till kundval hemtjänst Speciella frågeställningar Bilaga 16 sida 1 (6) Bilaga 16 till kundval hemtjänst Speciella frågeställningar Bilaga 16 sida 2 (6) Hemrehabilitering Plus Beställarens rehabiliteringsverksamhet bedriver Hemrehabilitering Plus som är

Läs mer

Nationella kvalitetsregister år 2016 rapport

Nationella kvalitetsregister år 2016 rapport Vård- och omsorgsförvaltningen Tjänsteskrivelse 1 (6) Vård-och omsorgsförvaltningen, kvalitetsenheten Elisabeth Fagerström/Linda Svensson 046-35 55 58/35 64 55 elisabeth.fagerstrom@lund.se/linda.svensson@lund.se

Läs mer

s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN

s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN Rapport 2018-01-25 VON 230/17 Vård- och omsorgsförvaltningen Enheten för kvalitet- och verksamhetsutveckling s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN Undersökning av kvaliteten i hemtjänst och särskilt boende

Läs mer

Flerårsplan avseende bostäder för personer med funktionsnedsättning Avser

Flerårsplan avseende bostäder för personer med funktionsnedsättning Avser Flerårsplan avseende bostäder för personer med funktionsnedsättning Avser 2018-2024 Framtagen av: Verksamhetschef Helen Persson, funktionshinderavdelningen Datum: 2017-11-20 Sammanfattning Utifrån lagen

Läs mer

Resultatredovisning av, de av VOHJS fastställda målen för 2012

Resultatredovisning av, de av VOHJS fastställda målen för 2012 Resultatredovisning av, de av VOHJS fastställda målen för 2012 1. Hemsjukvård Insatserna för patienter i hemsjukvården ska vara sammanhållna för att skapa en trygg vård i hemmet. För att nå det ska samordnade

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Socialnämnden ,00 12,00

Verksamhetsuppföljning Socialnämnden ,00 12,00 Verksamhetsuppföljning 2015 2016-02-16 08,00 12,00 Uppnådda mål Mål Utfall Ansvarig nämnd ska främja integration för ensamkommande barn och unga enligt det avtal kommunen tecknat. Antalet folkbokförda

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Dokumentnamn: Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Skapad av: Bodil Evertsson, MAR, Christina Taraldsson, handläggare Beslutad av: Robert Brandt, biträdande förvaltningschef Gäller från: 1 januari 2013

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Årsredovisning Socialförvaltningen

Årsredovisning Socialförvaltningen Årsredovisning 2012 Socialförvaltningen Förvaltningschefens inledande kommentar Budgetarbetet är ett ständigt övergripande arbete inom förvaltningen. Under 2012 har ekonomin på flera enheter stabiliserats.

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

INFORMATION OM VERKSAMHETERNA INOM HÖGANÄS. HÖGANÄS omsorg AB

INFORMATION OM VERKSAMHETERNA INOM HÖGANÄS. HÖGANÄS omsorg AB INFORMATION OM VERKSAMHETERNA INOM HÖGANÄS Omsorg AB HÖGANÄS omsorg AB 1 2 INNEHÅLL HEMTJÄNST... 6 HEMSJUKVÅRD... 8 SÄRSKILT BOENDE... 9 KORTTIDSBOENDE... 12 DAGVERKSAMHET... 13 PERSONLIG ASSISTANS INOM

Läs mer

Patientsäkerhetsarbetet under 2011 Strategi 2012 Mål 2012 Långsiktiga mål

Patientsäkerhetsarbetet under 2011 Strategi 2012 Mål 2012 Långsiktiga mål 1 Patientsäkerhetsarbetet under 2011 Strategi 2012 Mål 2012 Långsiktiga mål Antal fall med kroppsskada Uppföljningar årligen av har under 2011 minskat från 2,7 per 100 patienter till 2,3. Dock har antalet

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen 2015-10-15 Dnr von/2015:129. Vård- och omsorgsnämnden godkänner demensstrategin

Vård- och omsorgsförvaltningen 2015-10-15 Dnr von/2015:129. Vård- och omsorgsnämnden godkänner demensstrategin TJÄNSTESKRIVELSE 1[5] Referens Petra Oxonius Mottagare Vård- och omsorgsnämnden Demensstrategi Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden godkänner demensstrategin Sammanfattning Antalet äldre ökar och

Läs mer

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE jonkoping.se I område personlig assistans i Jönköpings kommun arbetar vi tillsammans med dig för att främja hälsa och inflytande

Läs mer

Förslag på insatser inom ramen för den nationella handlingsplanen Förstärkning av rehabiliteringsresurser. Hälso- och sjukvård i särskilt boende

Förslag på insatser inom ramen för den nationella handlingsplanen Förstärkning av rehabiliteringsresurser. Hälso- och sjukvård i särskilt boende 1(6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Social- och omsorgsnämnden Förslag på insatser inom ramen för den nationella handlingsplanen 2004 Fördelningen av statsbidraget 2001 1 miljard till Gotland 7mkr 2002 1

Läs mer

Kvalitetsredovisning Individ- och omsorgsförvaltningen 2013

Kvalitetsredovisning Individ- och omsorgsförvaltningen 2013 Skurup 2014-03-06 Kvalitetsredovisning Individ- och omsorgsförvaltningen 2013 Syfte Syftet med denna kvalitetsredovisning är att på ett kort och sammanfattande vis redovisa stora delar av det kvalitetsarbete

Läs mer

Projekt Multi7 -bättre liv för sjuka äldre

Projekt Multi7 -bättre liv för sjuka äldre Projekt Multi7 -bättre liv för sjuka äldre Samarbete mellan Umeå kommun och Västerbottens läns landsting. Bättre liv för sjuka äldre Kan vi höja kvaliteten i vård och omsorg och samtidigt göra den mer

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens. Uppdragsplan 2015. Dnr VON 2015/0058 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Vård- och omsorgsnämndens. Uppdragsplan 2015. Dnr VON 2015/0058 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vård- och omsorgsnämndens Uppdragsplan 2015 Dnr VON 2015/0058 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Uppdragsplan för vård- och omsorgsnämnden 2015 Inledning Vård- och omsorgsnämnden vill med uppdragsplanen för 2015

Läs mer

Månadsrapport september

Månadsrapport september Månadsrapport september Socialnämnden Sep Innehållsförteckning 1 Verksamhetsresultat... 3 2 Ekonomiskt resultat... 4 2.1 Ekonomisk tabell... 5 3 Investeringar... 6 3.1 Investeringstabell... 6 4 Åtgärdsplan...

Läs mer

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mats Ståhl Elgström Datum SN-2017/104 Socialchef 2017-04-26 Socialnämnden Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans 2017-2018 SN-2017/104 Förslag

Läs mer

Svar på motion angående äldreomsorgen i Piteå kommun

Svar på motion angående äldreomsorgen i Piteå kommun PITEÅ KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-08-14 10 Sn 110 Svar på motion angående äldreomsorgen i Piteå kommun Beslut Socialnämnden anser motionen som färdigbehandlad. Ärendebeskrivning

Läs mer