Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott"

Transkript

1 Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 15 juni 2016, klockan 08: Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars Valtersson (MP) Ann-Christin Frickner (C) Oskar Weinmar (M), Ersättare: Leif Bejhed (V) Ann-Christin Martens (S) Roland Storm (VB) Torsten Hemph (L) tjg Övriga deltagande Utses att justera Timmie Aspelin, nämndsekreterare Torgny Hagelin, direktör med ansvar för HR och Stöd & Process Per Axell, arbetsrättsjurist 37 Sara Svanfeldt, enhetschef HR och löner 38 Viktoria Färm, förhandlingsstrateg Ann-Christin Frickner (C) Sofia Gullberg, projektledare Per-Richard Lindgren, ekonom 42 Maria Lindeberg, projektledare Danilo Espinoza, arbetsmarknadscoach Niklas Claesson, säkerhetssamordnare Justeringens plats och tid Kommunhuset Dragonvägen 86 måndagen den 20 juni 2016 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens allmänna utskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kanslienheten Underskrift...

2 Kommunstyrelsens allmänna utskott Utbildning i arbetsmiljöansvar Ärendebeskrivning Per-Axell, arbetsrättsjurist vid Arbetsrättsspecialisten, håller utbildning i arbetsrätt för kommunstyrelsens allmänna utskott. Områden som berörs är: - Arbetsgivarens skyldigheter (kap 3 AML) - Delegering av arbetsmiljöuppgifter (SAM 6 och HD:s praxis) - Ansvar för arbetsmiljön (kap 8 AML och kap 3 BrB)

3 Kommunstyrelsens allmänna utskott Upphandling HR och lönesystem (KS/2016:65) Kommunstyrelsens allmänna utskott godkänner förfrågningsunderlaget gällande upphandling av HR och lönesystem. Beskrivning av ärendet Denna upphandling avser ett HR- och lönesystem som tjänst, så kallad Software as a Service. Webbaserat system för chefer, administratörer och medarbetare. Befintligt avtal för HR- och lönesystem löper på avtalade förlängningsoptionsperioder med ett år i taget. Kommunen har som ambition att ett nytt upphandlat system ska driftsättas år Idag använder Upplands Väsby kommun systemet Heroma med sidosystem. Varje månad behandlas ca 2300 löner, arvoden och ersättningar för personer knutna till Upplands Väsby kommun. I Upplands Väsby kommun finns ca 90 chefer med budget- och personalansvar. Den centrala lönefunktionen består av fyra och en halv årsarbetare, därutöver finns ett flertal lokalt placerade lönerapportörer. När det handlar om lönehantering är grundprincipen att all hantering av löneunderlag sker av verksamheterna själva. En central supportfunktion (Helpdesk) finns inom HR & löneenheten för att tillhandahålla stöd via epost och telefon. Utbildningar och workshops erbjuds chefer/administratörer för att stödja lönehanteringen. Helpdesk kvalitetssäkrar processerna för lönehantering, sköter filöverföring till banken, rapporterar till berörda myndigheter samt hanterar samtliga personalakter. Uppdraget rymmer intygshantering, extrautbetalningar och rättningar av löner. Utgångspunkten är att inga arbetssätt ska ändras. En styrgrupp och en arbetsgrupp bestående av tjänstemän i kommunen har arbetat fram förfrågningsunderlaget. Konsultföretaget AdviceU har kvalitetssäkrat förfrågningsunderlaget, tagit fram processbeskrivningar och systemkarta. Två referensgrupper, verksamhetsrepresentanter och fackliga förtroendemän, har tagit del av förfrågningsunderlaget och haft möjlighet att lämna synpunkter. Förfrågningsunderlaget ställer på att Leverantören kan leverera ett system som klarar av: lönehantering, anställning, tidrapportering, historikföring, intyg, LAS hantering, lönekörning, schema-och bemanningshantering, rättningar och löneskulder, kopplingar mot redovisningen, pension, semester, frånvarohantering, lönekartläggningar, självservice, digitala lönespecifikationer, reseräkningar, statistik och utdata samt årsbearbetning och kontrolluppgifter.

4 Kommunstyrelsens allmänna utskott Leverantören ska tillhandahålla ett system med en portal där användaren når Systemets samlade personaladministrativa funktioner för samtliga roller som användaren innehar. Systemet ska vidare stödja en effektiv digital flödesprocess. Stora krav ställs på effektiv hantering av integrationer. Beställaren kommer att anta det anbud som det mest ekonomiskt fördelaktiga anbudet med hänsyn tagen till nedanstående kriterier kommer att antas: Pris 40 % Användarvänlighet 40 % Börkrav 15 % Referenser 5 % Ekonomiska konsekvenser Investeringskostnader på kr. Driftskostnaderna uppskattas bli oförändrade eller något lägre. Driftskostnaderna ryms inom befintlig budget. Barnrättsperspektivet Barnchecklistan har inte använts eftersom frågorna inte är aktuella i detta ärende. Kommunstyrelsens allmänna utskott godkänner förfrågningsunderlaget gällande upphandling av HR och lönesystem. Beslutsunderlag 1. Förfrågningsunderlag upphandling av HR och lönesystem 2. Utvärdering användarvänlighet upphandling HR och lönesystem 3. Referensfrågor upphandling och lönesystem 4. Tidplan upphandling och lönesystem Beslutet skickas till: HR och löneenheten

5 Kommunstyrelsens allmänna utskott Jämställdhet och övrig likabehandling Informationen noteras till protokollet. Ärendebeskrivning Förhandlingsstrateg Viktoria Färm redogör för arbetet med jämställdhet och övrig likabehandling. Pågående aktiviteter just nu: Uppstart och implementering Agenda 2030 mål om jämställdhet Nulägesrapport Anslutning till jämställdhetskartan Kartläggning av struktur, resurser och aktiviteter Kartläggning av styrdokument Tydliggörande av mål och nyckeltal Revidering av styrdokument Utbildning för nyckelpersoner Formalisering av struktur med likabehandlingsombud- och råd Formulering av årshjul för likabehandling på APT-nivå Informationen noteras till protokollet.

6 Kommunstyrelsens allmänna utskott Pågående rekryteringar Informationen noteras till protokollet. Ärendebeskrivning Torgny Hagelin, direktör med ansvar för HR och Stöd & Process, informerar om pågående rekryteringar: Pågående rekryteringar är: Ekonomidirektör Rekryteringen är genomförd, endast formaliteter återstår Samhällsbyggnadschef Avstämningar med KSB har genomförts, två personer från KSB är involverade i arbetet. Förhoppningen är att få ut annons på rekryteringen snarast Kommundirektör Processen har inletts. Kommunstyrelsens presidium kommer utgöra styrgrupp i arbetet Informationen noteras till protokollet.

7 Kommunstyrelsens allmänna utskott Slutrapport av Ung i Väsby 2016 (KS/2015:365) Allmänna utskottet godkänner slutrapporten och redovisningen av informationen. Beskrivning av ärendet Den 10 februari genomfördes för 13:e året i rad ungdomsforumet Ung i Väsby. Den 3 februari anordnades ett Ung i Väsby forum i mindre skala för elever vid Smedby grundsärskola. Ung i Väsby genomförs med syftet att ge ungdomar i kommunen en möjlighet att påverka, samt att bekanta elever med hur demokrati och beslutsfattande kan fungera i praktiken. Elever i årskurserna 6-9 från Väsbys skolor bjöds in att delta vid forumet. Planering och genomförande av forumet skedde med hjälp av en projektgrupp bestående av tio ungdomar från olika skolor. Förutom projektgruppen av ungdomar deltog 156 ungdomar från sex olika skolor i Ung i Väsby; Väsby skola, Runby skola, Grimsta skola, Vittra Väsby, Södervikskolan och Smedby grundsärskola. De senaste åren har Ung i Väsby haft ett särskilt tema och år 2016 var temat trygghet. Ungdomarna fick i grupper om fyra till åtta personer ta fram förslag på hur tryggheten i Upplands Väsby kan ökas på kort och lång sikt. Totalt arbetade ungdomarna fram 22 förslag som rörde allt från trygghet och säkerhet i fysiska miljöer till vilka fritidsaktiviteter som de önskar se i Upplands Väsby. Återkommande diskussionsämnen var att det upplevs som tryggt med väl upplysta platser och gångvägar, samt att närvaro av andra människor såsom vänner, familj eller vuxna i form av fältare och nattvandrare ger trygghet. Flera förslag på fritidsaktiviteter i kommunen föreslogs under diskussionerna. Mellan den 11 februari och den 29 februari 2016 kunde alla ungdomar i kommunen rösta på de olika förslagen via ett digitalt verktyg. Fyra förslag togs sedan vidare genom att de skickades till den nämnd som förslaget berör. Nämnderna ska återrapportera till kommunstyrelsens allmänna utskott hur de hanterat förslagen från Ung i Väsby i juni Dialogen följs även upp genom att sammanställningen av åsikter sprids till kommunens skolor och fritidgårdar, övriga berörda verksamheter i kommunen såsom fältverksamheten och ungdomsmottagningen, polis samt intresserad allmänhet.

8 Kommunstyrelsens allmänna utskott Under Ung i Väsby hölls, förutom dialog om trygghet, en politisk debatt med företrädare för de olika partierna i Upplands Väsby. Frågorna som togs upp i debatten skickades in i förväg av ungdomarna vid tillfället för anmälan till Ung i Väsby. Ung i Väsby är ett viktigt forum för ungdomarna i kommunen, både som en mötesplats för påverkan och för utveckling av kommunen samt som en arena för att pröva nya arbetssätt. Sammanfattningsvis så uppfylldes syftet med projektet att ungdomar ska ges möjlighet att påverka kommunen. För att sprida projektet och möjliggöra vidareutveckling och förbättring av projektet har en rapport om Ung i Väsby 2016 tagits fram. Ekonomiska konsekvenser Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser. Barnrättsperspektivet Ung i Väsby ger en arena för ungdomar i Upplands Väsby i åldrarna att uttrycka sin åsikt och påverka den lokala politiken och samhällsutvecklingen i kommunen. Genom att hålla ett särskilt forum för elever vid särskolan tillgodoses även att barn med utvecklingsstörning ges möjlighet att uttrycka sin åsikt. Allmänna utskottet godkänner slutrapporten och redovisningen av informationen. Protokollsanteckning Kommunstyrelsens allmänna utskott vill till sammanträdet 20 september ha en uppföljning på hur nämnderna har hanterat de förslag som kom från projektet Ung i Väsby. Beslutsunderlag 1. Tjänsteutlåtande , Dnr KS/2015: Slutrapport Ung i Väsby 2016

9 Kommunstyrelsens allmänna utskott Beslutet skickas till: Kommunstyrelsen Kultur- och fritidsnämnden Utbildningsnämnden Samtliga grundskolor i Upplands Väsby Samtliga fritidsgårdar i Upplands Väsby Projektet Ett lärande Väsby Elevråden i Upplands Väsby

10 Kommunstyrelsens allmänna utskott Utdelning ur stiftelsen Adolf Stafs fond 2016 (KS/2016:132) 1. Kommunstyrelsens allmänna utskott beslutar att dela ut följande bidrag för år 2016 ur Stiftelsen Adolf Stafs Fond: PRO Upplands Väsby SPF i Upplands Väsby PRO Upplands Väsby Finska Väsbypensionärernas bridgeförening Uppl. Väsby Finska Förenings Pensionärs. SeniorNet Smedbys Seniorklubb Summa kronor kronor kronor kronor kronor kronor kronor kronor 2. Röda Korset i Upplands Väsby får ett bidrag på kronor. Sammanfattning av ärendet Pensionären Adolf Staf testamenterade i slutet av 1960-talet en större del av sin kvarlåtenskap till kommunen. Enligt ändamålsbestämmelserna ska stiftelsen användas till att främja vården av behövande ålderstigna inom Upplands Väsby kommun. För sådant ändamål kan utdelning ske till trivselfrämjande åtgärder, såsom hobbyverksamhet eller utflykter. Under en längre tid har huvuddelen av stiftelsens avkastning, efter avdrag för omkostnader, delats ut som driftbidrag till pensionärsföreningar i kommunen. Medlen har betalats ut som ett generellt driftbidrag och inte varit kopplat till någon enskild person eller verksamhet. Kommunstyrelsen beslutade den 6 oktober 2008, 175, om ändrade regler för utdelning av nettoavkastningen från Stiftelsen Adolf Stafs Fond. Reglerna innebär att 85 procent av nettoavkastningen, året före bidragsåret, delas ut till pensionärsorganisationer/föreningar/sektioner, som har minst 50 ålderspensionärer som medlemmar. Resterande 15 procent av nettoavkastningen är tillgängligt för utdelning av kommunstyrelsens allmänna utskott. Dessa medel kan sökas av pensionärsföreningar och/eller andra ideella organisationer och ska användas till fritidsverksamhet i första hand för pensionärer i särskilt boende eller annat

11 Kommunstyrelsens allmänna utskott Nettoavkastningen år 2015, som utgör det utdelningsbara beloppet 2016, uppgick till kronor. Av den summan avser kronor (85 procent) bidrag till pensionärsföreningar och kronor (15 procent) övriga bidrag. Enligt kommunledningskontorets förslag till beslut utdelas totalt kronor som driftbidrag till pensionärsföreningar och kronor utdelas som övrigt bidrag. 1. Kommunstyrelsens allmänna utskott beslutar att dela ut följande bidrag för år 2016 ur Stiftelsen Adolf Stafs Fond: PRO Upplands Väsby SPF i Upplands Väsby PRO Upplands Väsby Finska Väsbypensionärernas bridgeförening Uppl. Väsby Finska Förenings Pensionärs. SeniorNet Smedbys Seniorklubb Summa kronor kronor kronor kronor kronor kronor kronor kronor 2. Röda Korset i Upplands Väsby får ett bidrag på kronor. Beslutsunderlag 1. Tjänsteutlåtande , Dnr KS/2016: Beräkning av bidrag till pensionärsföreningar 2016 Beslutet skickas till: Per-Richard Lindgren, Stöd & Process

12 Kommunstyrelsens allmänna utskott Bidrag till föreningar 2016 (KS/2016:15) Kommunstyrelsens allmänna utskott beviljar föreslagna bidrag. Sammanfattning av ärendet Kommunstyrelsens allmänna utskott beviljar bidrag till handikapp- och frivilligorganisationer samt vissa intresseorganisationer. Frivillig- och intresseorganisationerna ska vara ett komplement eller ett alternativ till socialtjänsten. Verksamheterna ska ha kommuninvånare i Upplands Väsby som medlemmar eller deltagare. Bidrag utgår inte till enskilda medlemmar och till organisationer som får bidrag från annan nämnd, styrelse eller utskott i kommunen. Enstaka organiserade projekt samt engångsbelopp för speciella ändamål, till exempel föreningars jubileum kan också bli beviljade bidrag. Riktlinjer och handläggningsordningen beslutades av kommunfullmäktige respektive kommunstyrelsen år Riktlinjerna kommer att ses över under år I budgeten för 2016 finns totalt ,50 kronor att fördela varav ,50 kronor har använts till annonskostnader. I den totala summan ingår lokalhyran för HSO med kr. Enligt följande förslag kommer kronor att beviljas som föreningsbidrag (exklusive annonskostnader). Nr. Organisation Förslag på bidrag Lokala handikapporganisationer 1. Hjärt- och lungsjukas förening i Upplands Väsby Handikapporganisationer i grannkommunerna 2. Reumatikerförbundet i Sollentuna Upplands Väsby Sigtuna 3. FUB Sollentuna-Väsby Astma- och allergiföreningen Stockholm nordväst 5 876

13 Kommunstyrelsens allmänna utskott Övriga handikapporganisationer 5. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan HSO i Upplands Väsby kommun Lokala frivilligorganisationer 6. Bokstavsbarn Väsby Tjejjour Frivilligorganisationer i grannkommunerna 8. Akillesjouren Frivilligorganisationer i Stockholms län 9. Barnens rätt i samhället BRIS region Mitt Bryggan Stockholm Intresseorganisationer 11. Röda korset Upplands Väsby Auktion för fred och utveckling i Kongo 0 Totalt: Kommunstyrelsens allmänna utskott beviljar föreslagna bidrag. Beslutet skickas till: Samtliga ansökande föreningar

14 Kommunstyrelsens allmänna utskott Information feriearbeten Informationen noteras till protokollet. Ärendebeskrivning Arbetsmarknadscoach Danilo Espinoza informerar om feriearbeten Totalt har 387 ungdomar sökt feriejobb. 183 ungdomar har fått feriejobb hos 49 olika arbetsgivare, av dessa har 9 ordnat jobben själva. Fördelning av platser: Mål för 2016 Kommunen (16) 100 Ideella föreningar Privata företag (9) 210 Informationen noteras till protokollet.

15 Kommunstyrelsens allmänna utskott Trygghet och säkerhet Informationen noteras till protokollet. Ärendebeskrivning Säkerhetssamordnare Niklas Claesson lämnar nulägesrapport gällande trygghet/säkerhet i Upplands Väsby. Rapporter har samlats in från ett antal olika aktörer såsom Polismyndigheten, KSB, SOB m.fl. Polismyndigheten rapporterar att förberedelser inför skolavslutningarna pågår. Utöver det har det på senare tid förekommit olovligt nyttjande av mark och mopedåkare på gång- och cykelvägar. Enligt fältarna är det relativt lugnt just nu. De möter ibland större grupper av ungdomar men det är just nu inte samma oro som de tidigare mött på exempelvis Arkadstigen. SOB rapporterar att läget är bra men att det förekommer oroligheter i vissa områden. Exempel på detta är: Stökiga ungdomar och skadegörelse i Vilundaparken, våld och hot vid stationsområdet, alkoholförtäring utanför Vilunda kyrka, stökiga ungdomar vid Kairobadet och Sigma centrum, samt mopedåkning och stökiga ungdomar vid Bollstanäs skola. SOB arbetar förebyggande genom att exempelvis besöka ungdomar för att skapa kontakt. KSB redovisar kostnader för skadegörelse mellan januari 2016 och juni Glaskross 225 tkr 448 tkr Klotter 170 tkr 200 tkr Bevakning 200 tkr 450 tkr Informationen noteras till protokollet.

16 Kommunstyrelsens allmänna utskott Meddelanden Allmänna utskottet godkänner redovisning av meddelanden. Ärendebeskrivning 1. Utdrag ur KS protokoll Månadsrapporter 2016 för Upplands Väsby kommun Allmänna utskottet godkänner redovisning av meddelanden.

Utdelning ur stiftelsen Adolf Stafs fond 2017

Utdelning ur stiftelsen Adolf Stafs fond 2017 Tjänsteutlåtande Ekonom 2017-04-25 Per-Richard Lindgren /08-590 971 18/ Dnr per-richard.lindgren@upplandsvasby.se KS/2017:124 Kommunstyrelsens allmänna utskott Utdelning ur stiftelsen Adolf Stafs fond

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love almqvists torg 1. Lokal: Lundström Onsdagen den 16 september 2015, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V),

Läs mer

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2016-04-13 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 13 april 2016, klockan 08:30-10:08 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars

Läs mer

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-03-04 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. Onsdagen den 4 mars, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Maria Fälth (C), vice ordförande Per-Erik Kanström (M) Mathias Bohman (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Maria Fälth (C), vice ordförande Per-Erik Kanström (M) Mathias Bohman (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-05-14 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, Dragonvägen 86 Onsdagen den 14 maj 2014, klockan 8:30-09:10 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Maria

Läs mer

Ledamöter: Fälth Maria (KD) ordf. Kanström Per-Erik (M) Bromme Eila (FP) tjg. ers. Berglund Leif (S) Valtersson Lars (MP)

Ledamöter: Fälth Maria (KD) ordf. Kanström Per-Erik (M) Bromme Eila (FP) tjg. ers. Berglund Leif (S) Valtersson Lars (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-05-22 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdag den 22 maj 2012, klockan 8.30-9.45 Beslutande Ledamöter: Fälth Maria (KD) ordf. Kanström

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

Timmie Aspelin, nämndsekreterare Maria Röstberg, kultur- och fritidschef. Madeleine Pettersson Svärd

Timmie Aspelin, nämndsekreterare Maria Röstberg, kultur- och fritidschef. Madeleine Pettersson Svärd Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-14 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Måndagen den 14 november 2016, klockan 17:00-18.00 Ledamöter: Leif Bejhed (V), ordf Ann-Christin Jyttner (S), v.ordf

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Johan Magnusson (C) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Johan Magnusson (C) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2010-05-19 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 19 maj 2010, klockan 8.30 11.00 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1 Plats och tid Beslutande Messingen, lokal Lundström. Tisdagen den 10 februari, klockan 8:30-10.45 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias Bohman (S), v

Läs mer

Uppföljning av ungdomarnas förslag på trygghetsskapande insatser från Ung i Väsby 2016

Uppföljning av ungdomarnas förslag på trygghetsskapande insatser från Ung i Väsby 2016 Tjänsteutlåtande Projektledare 2016-02-29 Sofia Gullberg 08-590 974 79 Dnr: sofia.gullberg@upplandsvasby.se KS/2015:365 10101 Kommunstyrelsens allmänna utskott Uppföljning av ungdomarnas förslag på trygghetsskapande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Ersättare: Jan-Erik Ek (M) Eila Bromme (FP)

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Ersättare: Jan-Erik Ek (M) Eila Bromme (FP) Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott 2014-03-19 1 Plats och tid Blacken, Drabantvägen 9 Onsdagen den 19 mars 2014, klockan 8:00 09:05 Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Halldén (M), ordförande Torsten

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

Anteckningar från möte med politiska styrgruppen för kommunövergripande skolutveckling

Anteckningar från möte med politiska styrgruppen för kommunövergripande skolutveckling Stöd & Process 2016-09-05 Britta Strömberg 08-590 974 02 Dnr KS/2014:33 Britta.Stromberg@upplandsvasby.se Politiska styrgruppen för kommunövergripande skolprojektet Anteckningar från möte med politiska

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:30-14:45, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 6-9 Utses att justera Peter Evansson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C) ordförande Peter Evansson (S) Beslutande ersättare

Läs mer

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M)

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M) Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-10-14 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Tisdagen den

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Per Nordenstam, kommundirektör Marisa Lindblom, personalchef Sara Widströmer, sekreterare

Per Nordenstam, kommundirektör Marisa Lindblom, personalchef Sara Widströmer, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 10:00 torsdagen den 19 januari 2017, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Agneta Hägglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjrättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2010-08-25 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 2, Plan 3 Onsdagen den 25 augusti 2010, klockan

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-02-22 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V)

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V) Byggnadsnämnden 2016-01-19 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 19 januari, 2016, klockan 18:00-19:11 Ledamöter: Olli Hakala (M), ordförande Halina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-02-02 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. tisdagen den 2 februari 2016, klockan 09:00-12.30. Ledamöter: Ann Christin Martens (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2010-10-19 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 2, Plan 3 Tisdagen den 19 oktober 2010, klockan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2012-12-12 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2012-12-12 1 Produktionsstyrelsen -12-12 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists Torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 12 december, klockan 18.00-19.10 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande Kent Hjalmarsson

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2007-10-18 86 Plats och tid Edane, klockan 13.15-16.20 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt, vice ordförande (m)

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag till handikapp- och frivilligorganisationer m.fl.

Riktlinjer för föreningsbidrag till handikapp- och frivilligorganisationer m.fl. 2003-12-15, reviderad 2015-01-15 Riktlinjer för föreningsbidrag till handikapp- och frivilligorganisationer m.fl. 1 Målsättning Föreningslivets funktion Föreningslivet fyller en viktig funktion i samhället.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Agneta Hägglund (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 5 mars 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta. Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Agneta Hägglund (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 5 mars 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta. Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Agneta Hägglund (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personal- och förhandlingsutskottet Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 måndagen den 5 mars 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Liselotte

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-04-18 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan 8.30-10.50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Johan Eriksmark (S) Kommunkontoret, tisdag 13 januari 2015, kl 8.00

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Johan Eriksmark (S) Kommunkontoret, tisdag 13 januari 2015, kl 8.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby kl 09:00-11.00 Beslutande Per Möller (C), ordf Harald Brixeskog (MP) Per Sverkersson (S) Bodil Persson (M) Erik Backman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-12-13, kl. 08:30-11.14 Mötet ajournerades mellan 09.35-10.26 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2012-05-22 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby kommun Tisdagen den 22

Läs mer

Kommunstyrelsen Tekniskt utskott

Kommunstyrelsen Tekniskt utskott 1(6) Plats och tid Tjädern sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 10.45. Beslutande Håkan Karlsson, M, ordförande Daniel Danielsson, C Mikael Jönsson, C ersättare för Tomas Rydberg, MP Övriga närvarande

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2016-12-21 1 (10) Plats och tid Myresjö, 13.10-16.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Andreas Granlöf (S), Lola Frödeberg (VF), Dan Ljungström (C), Klas Håkanson (M) och Martina Jansson (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Lars-Göran Bromander (S), tjänstgör för Agneta Hägglund (S) Onsdagen den 12 april 2017, Skoklosterrummet

Lars-Göran Bromander (S), tjänstgör för Agneta Hägglund (S) Onsdagen den 12 april 2017, Skoklosterrummet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Kl. 13:30 onsdagen den 12 april 2017, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Anders Cyrillus

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl 09.40-11.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Håkan Andersson (C) Jenny Ulfvin (SD), tjg, ers. för Hans Lindström (SD), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Kl. 08:30 måndagen den 22 augusti 2016, Jättestora Centrumrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Kl. 08:30 måndagen den 22 augusti 2016, Jättestora Centrumrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 08:30 måndagen den 22 augusti 2016, Jättestora Centrumrummet, Kommunhuset, Bålsta Håkan Welin (L), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Nr 04 Kultur- och utbildningsnämnden 2017-04-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 april 2017, klockan 08.30 12.00, i Erikstadsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset Tekniska nämnden 2019-01-09 1 Tid och plats Klockan 13.00-13.35, Mäntsälä, Kommunhuset Beslutande Erik Lindström (M), ordf. Lennart Haglund (M) Bengt-Åke Svensson (S), v. ordf. Mikael Zetterström (S) Mikael

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-02-05 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 5 februari, klockan 8:30-10.15 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf.

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

9 oktober 2018, kl. 08:30 i Kommunhuset, A-salen, Tierp. Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Christer Niklasson (S)

9 oktober 2018, kl. 08:30 i Kommunhuset, A-salen, Tierp. Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Christer Niklasson (S) Tid och plats 9 oktober 2018, kl. 08:30 i Kommunhuset, A-salen, Tierp Paragrafer 269-273 Utses att justera Christer Niklasson ande Ledamöter Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Christer

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset, tisdag den 7 februari 2017, kl 16.20-17.00 Beslutande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Sten G Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Vetlanda, Hultaby kl. 13.15 16.00 ande Börje Wilsborn (C) Håkan Johansson (M) Marie Johansson (KD) Lennart Lööw (S) Nils-Erik Johansson (S) Ersättare Nils-Erik Olofsson

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2018-05-14 1(10) Tid och plats Måndagen den 14 maj 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Anette Ternstedt

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 11:15 11:40. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 11:15 11:40. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-02-27, kl. 11:15 11:40 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD) Karl-Otto Rosenqvist (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander Plats och tid: Sammaträdesrum 429, 2018-12-17, kl. 14:00 14:15 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Lars Nyander (S) Patrik Ohlsson (SD) Eric Sahlvall (L) Linda Persson (KD) Åsa Larsson

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken 1(22) Plats och tid Sessionssalen, onsdagen den 7 februari 2018 kl 09:00-11:40 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Monica Georgsson (S) Sören Åhlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.15 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2011-03-15 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Plan 3, Upplands Väsby kommun

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00-17:10 måndagen den 12 juni 2017, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S)

Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S) 1 Plats och tid: 429, 2013-12-04 Kl. 08:30-09:00 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S) Övriga närvarande: Robin Holmberg (M) Ola Carlsson

Läs mer

Maria Sörkvist (C) Lisbeth Arff (M) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande

Maria Sörkvist (C) Lisbeth Arff (M) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande 1 Plats och tid Årholmen 2018-04-17 08:00-11:30 Beslutande Ulf Sjölinder (L) Maria Sörkvist (C) Lisbeth Arff (M) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande ersättare ersättare Övriga

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S) 1/9 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 32-41 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida två Se deltagarlista på

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida tre. Catharina De Geer (KD) Mari-Anne Törnblom (M) Catharina De Geer (KD)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida tre. Catharina De Geer (KD) Mari-Anne Törnblom (M) Catharina De Geer (KD) 1/8 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 18-23 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida tre Se deltagarlista på

Läs mer

Utses att justera: Åke Almqvist (M) Ing-Britt Andersson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Utses att justera: Åke Almqvist (M) Ing-Britt Andersson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2011-02-07 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2011-02-07 klockan 10.00 16.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Jan-Olof Andersson (C) Markus Hall (MP) Göran Lindgren (M)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant. Kommunkontoret, tisdag 25 februari 2014, kl 08:30. Sekreterare Paragrafer 1-11 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant. Kommunkontoret, tisdag 25 februari 2014, kl 08:30. Sekreterare Paragrafer 1-11 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby kl 09:00-12:30 Beslutande Per Möller (C), ordf Sixten Larsson (M) Carl-Eric Thörngren (S) Ola Birgersson (C) Harald

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Valnämnd 2014-08-25 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-15.45 Beslutande Ersättare Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Magnus Olofsgård

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (11) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 7 december 2016 kl 09:00-10:40 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15:15 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Niklas Backelin (V) ersättare för Björn Källman (Hela Edas Lista)

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2014-06-18 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 13.15-16.00 Beslutande Börje Wilsborn (C), Andreas Granlöf (S) och Lola Frödeberg (VF) Övriga deltagare Annelie Ekstrand, 45 Utses att

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs 1/6 Paragrafer 230 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Marianne Andersson (C) med Lina Boy (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 12 november 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 12 november 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 09:00 måndagen den 12 november 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Agneta Hägglund (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C)

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C) Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:00-14:30, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 9-12 Utses att justera Olof Nilsson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson

Läs mer

Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta

Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Leif Zetterberg (C), tjänstgör

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11.

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11. - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 11.00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Ewa Westling Olzon (M), ordförande Carina Schön (S), vice ordförande Dick Pettersson (C) Kommunkontoret, 26 februari 2016 kl 14.30

Ewa Westling Olzon (M), ordförande Carina Schön (S), vice ordförande Dick Pettersson (C) Kommunkontoret, 26 februari 2016 kl 14.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 08.00 10.00 Beslutande Ewa Westling Olzon (M), ordförande Carina Schön (S), vice ordförande Dick Pettersson (C) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-17.00 Beslutande Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Ersättare Övriga deltagande Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Kristian Vramsten (M) (vice ordförande) Solveig Hallin (S) Marie

Läs mer