Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Johan Magnusson (C) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Johan Magnusson (C) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V)"

Transkript

1 Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 19 maj 2010, klockan Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Johan Magnusson (C) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V) Ersättare: Bo Callerhorn (M) Magda Ayoub (KD) 23 24, Lars Valtersson (MP) Övriga deltagande Titti Ringström, stöd & process Per-Ola Lindahl, kommunledningskontoret Jolle Rommel, Väsby välfärd 23 24, Linn Byström, Väsby välfärd 23 24, Emma Kaumheimer, stöd & process Björn Eklundh, kommunledningskontoret Utses att justera Leif Berglund Justeringens plats och tid Måndag den 24 maj 2010 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens allmänna utskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kanslienheten, plan 6, kommunhuset, Dragonvägen 86 Underskrift...

2 Kommunstyrelsens allmänna utskott Meddelande Ärendebeskrivning Svarsbrev till ordförande i handikappföreningarnas samarbets organ (HSO) från kommunstyrelsens ordförande med anledning av förändringar inom HSO:s lokalavdelning i Upplands Väsby.

3 Kommunstyrelsens allmänna utskott Väsby Direkt - kontaktcenter - lägesrapport (KS/2010:118) Ärendebeskrivning Ärendet föredras direkt på sammanträdet. Vision och mål I Väsby Direkt är varje möte centralt och vi bemöter varje kund med värme, förståelse och med glimten i ögat I Väsby Direkt är vi: 1. Engagerade, vi lyssnar på och bryr oss om dig som behöver hjälp, stöd och vägledning 2. Kunniga: vi har en bred kunskap om olika kommunala frågor 3. Effektiva: vi hjälper dig snabbt och har korta svarstider oavsett hur du väljer att kontakta oss Kundernas synpunkter ger oss möjlighet att förbättra servicen i Upplands Väsby kommun. Fördelar med kundtjänst procent av samtliga inkommande kontakter till en stor organisation är av allmän karaktär. 2. En gemensam faktor för framgångsrika företag är att de har organiserat sin service mot sina kunder. 3. En viktig faktor i organisationers kvalitetsarbete. Fördelar med kommunen som helhet 1. Samlad bild över kommunens kontakter 2. Ökad öppenhet 3. Likställig information 4. Registrering av ärenden 5. Möjligheter att effektivisera styra/utbilda till e-tjänster 6. Strategisk nytta - arbeta mer proaktivt 7. Språkkompetens För invånarna 1. Ökad tillgänglighet 2. Upplever ökad öppenhet

4 Kommunstyrelsens allmänna utskott Ger rätt förväntningar 4. Enklare, ett ställe att vända sig till I Väsbys Direkts uppdrag ligger att utöka användandet av Webb och e-tjänster Kundtjänsthanteringen i stora organisationer styrs alltmer till webbformulär och e-tjänster. Förutsättningen är att det finns tydlig, efterfrågad och användarvänlig information på organisationers hemsidor. Väl utvecklad självservice via webbplatser ska utgöra ett bra och pålitligt sätt för kunden att hämta information och sköta sina ärenden på tider som kunden själv väljer. Webb baserad kundtjänst innebär kostnadsbesparingar. I Väsby Direkt kommer vi att verka för att kunderna lär sig hitta till och använda våra webbaserade tjänster. För nuvarande uppskattas att det behövs en personalorganisation på 17,5 tjänster. 9,5 av dessa är generalister och fem stycken är specialister. Två av tjänsterna ska ha rollen som teamledare. Statistik på inkomna samtal stort tapp Allmänna utskottet får se statistik på inkomna samtal till kommunen under en månad. Statistiken visas både på hela kommunen samt nedbrutet på kontorsnivå. Resultatet är uppdelat på hur många av samtalen som besvaras direkt, hur många som hamnar i en röstbrevlåda och hur många som är tappade. Med tappade menas exempelvis samtal där man inte orkar vänta på svar och därför väljer att lägga på. Allmänna utskottets beslut Informationen noteras till protokollet.

5 Kommunstyrelsens allmänna utskott Finskt förvaltningsområde - verksamhetsplan och budget 2010 (KS/2010:39) Ärendebeskrivning Den 1 januari trädde den nya lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk i kraft. De nationella minoriteterna får ökat inflytande i frågor som berör dem och de nationella minoritetsspråken ska främjas och skyddas. Barns utveckling av en kulturell identitet och användning av det egna minoritetsspråket ska främjas särskilt. Upplands Väsby kommun ingår i förvaltningsområde för finska språket. Detta innebär att väsbybor har rätt att använda finska i kontakter med kommunen. Finansiering av merkostnaden Kommunen får årligen statsbidrag för de merkostnader som uppkommer med anledning av de rättigheter som enskilda har enligt den nya lagen och för att stödja användningen av finska. Statsbidraget består av ett grundbelopp som regeringen beslutar om varje år. Upplands Väsby kommun får ett grundbelopp som för år 2010 är kronor. Kommunen ska tillsammans med den nationella minoriteten kartlägga de behov som finns i kommunen av åtgärder till stöd för användningen av finska. Kommunen ska varje år redovisa vad medlen har använts till. Kommunen ska också redovisa hur kartläggningen har genomförts. Kommunstyrelsens allmänna utskott uppdrog den 15 mars 2010 ( 11) åt kommunledningskontoret att göra en kartläggning av behovet av åtgärder med anledning av den nya lagen och återkomma till utskottet med förslag till åtgärdsplan med budget. Utskottet utsåg följande grupp att svara för kartläggningen av behoven; Eila Bromme (FP) Maria Fälth (KD) Eva Lindén (S) Rektor från Sverigefinska skolan Ordförande i Finska PRO Präst i finskt församlingsarbete i Upplands Väsby Ordförande i Finska föreningen i Upplands Väsby Gruppen har haft ett antal möten och presenterat ett förslag till verksamhetsplan med budget.

6 Kommunstyrelsens allmänna utskott Budget Statsbidraget på kronor är avsett att användas till merkostnader som uppkommer med anledning av de rättigheter som enskilda har enligt lagen. Översättning, informationsmaterial, information Översättning av information till finska på webb, trycksaker m.m. och information internt i kommunen, kronor Kundhandläggare i Väsby Direkt/kontaktcenter, kronor Möte, sammanträdesarvoden, studiebesök kronor Främjande av finsk kultur Finsk bastu på Hedvigsgården, kronor Äldreomsorg, kronor Förskola, kronor Kommunledningskontorets förslag till beslut Förslaget till verksamhetsplan och budget fastställs Allmänna utskottets beslut 1. Förslaget till verksamhetsplan och budget fastställs. 2. När budgeten följs upp, i delårsrapport , ska det även finnas en redovisning som visar hur många som använder den finska bastun.

7 Kommunstyrelsens allmänna utskott Ung och Trygg - lägesrapport maj 2010 (KS/2007:278) Ärendebeskrivning Ung & Trygg har som en av sina uppgifter att samordna sommarens alla aktiviteter för barn, ungdomar och familjer. I år genomförs följande aktiviteter: Fotboll I Runby är det fotbollsskola den 12 till 17 juni med plats för 65 deltagare födda mellan 1997 och Varje dag är det träning på konstgräsplanen bredvid Runby skola. Deltagare födda tränar mellan 8.30 och och deltagare födda mellan och I samarbete med Runby IF anställs 8 ungdomar från skolår 8 och 9. Grimstajobb Under perioden 14/6-2/7 kommer 8 stycken ungdomar från Grimsta skolan så 8 och 9 att jobba med uppdrag från Vilundaparken,skola och fritidsgård mfl. Arbetsuppgifterna är varierande men i huvudsak praktiska. Arbetstid är mellan SommarKlubben 2010 Under vecka kommer Sommar Klubben att anordna en mängd aktiviteter för barn mellan år med utgångspunkt från fritidsgården Ladan. Öppettiderna kommer att vara måndag-fredag Det kommer att finnas aktiviteter utanför Ladan såsom fotboll, frisbeegolf och vattenkrig. Klubben kommer även att anordna utflykter för att spela minigolf, testa på utomhusklättring och andra friluftsaktiviteter. På fredagar blir det chill och grill med musik och mys på ladans altan. I samarbete med Ung & trygg anställs 6-8 ungdomars från skolår 9. Läger för tjejer Den 11 till 13 juni åker 30 tjejer från hela Väsby till ett tjejläger som heter Kloten och ligger utanför Kopparberg i Västmanland. Här hålla vi på med samarbetsövningar, sumobrottning, lekar med mera. Tanken är att de ska få komma iväg på något roligt och samtidigt lära känna andra tjejer från Väsby.

8 Kommunstyrelsens allmänna utskott Mobila fritidsgården/vega Natt Bussen är igång tisdag till lördag vecka Från kl vardagar och på fredag och lördag. Detta arbete är en samverkan mellan Vega, fältarna och fritidsledarna. Ombord finns en dator så att vi hela tiden kan hålla oss uppdaterad om var ungdomarna är. Dessutom kommer vi ha med oss grillgrejer, lekredskap m m. Summercamp Under fyra veckor, vecka 24-27, kommer tio stycken ungdomar i årskurs 8-9 att erbjudas sommarjobb som hjälpledare för en lägerverksamhet för barn i årskurs 5-6. Tillsammans kommer ungdomarna att utföra enklare sysslor åt Gunnes Gård, Stena Fastigheter och Väsbyhem men även hitta på roliga aktiviteter tillsammans såsom att åka på badutflykter, gå på museum och göra en heldagsutflykt till Gröna Lund. Sommarverksamhet för omsorgen Genom ett samarbete mellan workcenter, Väsby stöd för personer med funktionsnedsättning, Runbyskolan och fritidsledarna i Runby genomförs för andra året i rad sommaraktiviteter för funktionshindrade. Med utgångspunkt från Runby fritidsgård kan alla ta del av olika slag aktiviteter, så som spel, lek, vandringar och utflykter. Tillsammans med personal jobbar 6 sommarjobbare i denna verksamhet. Familjeläger I samarbete med Fadderbyn, KFUM/KFUK, boendestödjare och Ung & Trygg kommer familjer erbjudas gratis dagläger på Ängsholmen. Veckorna 24, 25 och 32. Utveckling av verksamhet för elever som inte är behöriga till ett nationellt program på gymnasiet samt uppföljande verksamhet för ungdomar i Upplands Väsby som inte fyllt 20 år Allmänna utskottet får information om hur läget ser ut idag på individuella programmet och vilken typ av ungdomar som går på det. Informationen avslutas med ett förslag på hur organisationen kan se ut för start av individuellt alternativ hösten Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden behandlar ärendet under sitt sammanträde den 19 maj. Kommunledningskontorets förslag till beslut Informationen noteras till protokollet.

9 Kommunstyrelsens allmänna utskott Allmänna utskottets beslut Informationen noteras till protokollet.

10 Kommunstyrelsens allmänna utskott Rapport från Trygghetsrådet (KS/2009:282) Ärendebeskrivning Onsdagen den 20 januari 2010 hade Trygghetsrådet sitt första möte med representanter från kommunen, Väsbyhem, Stena Fastigheter, Polisen, Frivården och Landstinget. Följande beslut fattades. Under prioriteras riktade insatser mot droger på olika plan och nivåer. På Trygghetsrådets möte den 18 maj redovisar Jolle Rommel projektledare Ung och Trygg och Caroline Ankarström preventionssamordnare: Vilka dessa insatser är Hur de ska följas upp En kommunikationsplan för arbetet De lokala trygghetsråden har haft två sammanträden per område. Vid dessa möten har det framkommit olika önskemål och idéer rörande det drogförebyggande arbetet. På östra sidan vill man satsa på att utveckla nätverksarbete, tjejgrupper och information om drogtecken till personal och föräldrar. På västra sidan vill man satsa på att utveckla sitt arbete med ungs tjejer genom DISA programmet och att göra en tydligare plan rörande tobaksrökning så att snabbare fångar upp ungdomar som upptäckts rökande på skolan. I det centrala området beslutades att man skulle satsa på insatser i familjer med stora komplexa problem. Den 18 maj kommer detta att redovisas till Trygghetsrådet och där beslutats om eventuella prioriteringar. Från det Östra trygghetsrådet Information om drogtecken. Föräldramötet till hösten 2010 Lathund till föräldrar, skolpersonal, fritidspersonal. Från det Västra trygghetsrådet Utbilda personal och frivilliga i DISA. Jobba med tjejers dåliga självbild och självförtroende Central trygghetsrådet Skapa en modell för arbete med multiproblem familjer.

11 Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunledningskontoret förslag till beslut Informationen noteras till protokollet. Allmänna utskottets beslut Informationen noteras till protokollet.

12 Kommunstyrelsens allmänna utskott Bidrag till föreningar 2010 (KS/2010:40) Ärendebeskrivning Kommunstyrelsens allmänna utskott beviljar bidrag till handikapp- och frivilligorganisationer samt vissa intresseorganisationer. Frivillig- och intresseorganisationerna ska vara ett komplement eller ett alternativ till socialtjänsten. Verksamheterna ska ha kommuninvånare i Upplands Väsby som medlemmar/deltagare. Bidrag utgår inte till enskilda medlemmar/deltagare och till organisationer som får bidrag från annan nämnd, styrelse eller utskott i kommunen. För 2010 har 19 stycken organisationer ansökt om bidrag. Ansökningarna är bedömda utifrån de riktlinjer och den handläggningsordning som kommunfullmäktige fastställde den 15 december Grundbidragsbeloppen har räknats upp enligt prisbasbeloppet, vilket i år inte blev någon skillnad i beloppen. I budgeten för 2010 finns totalt kronor att fördela. I detta ingår lokalhyran för HSO med kronor. Enligt följande förslag kommer kronor att användas till bidrag. Nr. Organisation Förslag på bidrag Lokala handikapporganisationer 1 Astma- och allergiföreningen i Upplands Väsby kronor 2. Hjärt- och lungsjukas förening i Upplands Väsby kronor Handikapporganisationer i grannkommunerna 3. Afasiföreningen i Sollentuna Upplands Väsby kronor 4. Reumatikerförbundet i Sollentuna Upplands Väsby kronor Sigtuna 5. Föreningen för Utvecklingsstörda Barn, Ungdomar och kronor Vuxna (FUB) i Sollentuna Upplands Väsby-Sigtuna 6. Neurologiskt handikappades Riksförbund Norrort i Sigtuna- Sollentuna-Upplands Väsby kronor Övriga handikapporganisationer 7. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan HSO i Upplands Väsby kommun kronor i lokalhyra 8. Riksförbundet för Social- och Mental Hälsa i Upplands 0 kronor Väsby RSMH 9. Patientföreningen Optimalen 0 kronor

13 Kommunstyrelsens allmänna utskott Lokala frivilligorganisationer 10. Anhöriga mot droger, Upplands Väsby kronor 11. Föreningen Fadderbyn kronor 12. Futur Health Sweden (FHS) kronor 13. Röda korset i Upplands Väsby kronor 14. Väsby kvinnojour kronor Frivilligorganisationer i grannkommunerna 15. Norrorts Brottsofferjour BOJ kronor Frivilligorganisationer i Stockholms län 16. Barnens rätt i samhället BRIS region mitt kronor 17. Föräldraföreningen mot narkotika i Stor Stockholm (FMN i 0 kronor Stor Stockholm) 18. Spelberoendes förening Stockholm kronor Totalt: kronor Kommunledningskontorets förslag till beslut Allmänna utskottet beviljar föreslagna bidrag. Allmänna utskottets beslut 1. Allmänna utskottet beviljar föreslagna bidrag. 2. Inför nästa års bedömning ska utredningen ifrågasätta om föreningar med stort eget kapital är i behov av bidrag. Föreningar som har inget eller lite eget kapital borde vara i större behov av bidrag än föreningar med större eget kapital. Delges: Samtliga föreningar som sökt bidrag.

14 Kommunstyrelsens allmänna utskott Utdelning ur Stiftelsen Adolf Stafs Fond 2010 (KS/2010:87) Ärendebeskrivning Pensionären Adolf Staf testamenterade i slutet av 60-talet en större del av sin kvarlåtenskap till kommunen. Enligt ändamålsbestämmelserna skall stiftelsen användas till att främja vården av behövande ålderstigna inom Upplands Väsby kommun. För sådant ändamål kan utdelning ske till trivselfrämjande åtgärder, såsom hobbyverksamhet eller utflykter. Under en längre tid har huvuddelen av stiftelsens avkastning, efter avdrag för omkostnader, delats ut som driftbidrag till pensionärsföreningar i kommunen. Medlen har betalats ut som ett generellt driftbidrag och inte varit kopplat till någon enskild person eller verksamhet. Stiftelsens tillgångar är placerade dels på en bankräkning och dels i värdepappersfonder, vilket inneburit att avkastningen kommit och kommer att variera ganska kraftigt mellan olika år. Stiftelsen har av skattemyndigheten bedömts vara skattebefriad. Regler för utdelning Kommunstyrelsen beslutade den 6 oktober 2008, 175, om ändrade regler för utdelning av nettoavkastningen från Stiftelsen Adolf Stafs Fond. Reglerna innebär att 85 procent av nettoavkastningen, året före bidragsåret, delas ut pensionärsorganisationer- /föreningar/sektioner, som har minst 50 ålderspensionärer, som medlemmar. Resterande 15 procent av nettoavkastningen är tillgängligt för utdelning av kommunstyrelsens allmänna utskott. Dessa medel kan sökas av pensionärsföreningar och/eller andra ideella organisationer och ska användas till fritidsverksamhet i första hand för pensionärer i särskilt boende eller annat omvårdnadsboende. För ansökan om bidrag har annons varit införd i lokaltidning samt funnits på kommunens hemsida. Ansökan skulle vara inlämnad senast den 31 mars Avkastning Belopp tillgängligt att utdela för år 2010 är kronor, vilket är 16 procent lägre än föregående år, i första hand beroende på lägre ränteintäkter på banktillgodohavandet. 85 procent av nettoavkastningen är kronor och 15 procent är kronor. Fördelningsprincip Under senare år har följande regler tillämpats:

15 Kommunstyrelsens allmänna utskott a. Grundbelopp Ett grundbelopp på kronor per påbörjat 300-tal medlemmar vid senaste årsskifte. Denna del föreslås vara oförändrad för b. Medlemsbidrag Bidraget per medlem är rörligt och beror på avkastningen respektive år. År 2009 uppgick medlemsbidraget till 193 kronor per medlem men eftersom nettoavkastningen år 2009 är lägre än år 2008, föreslås att bidraget per medlem blir 153 kronor för Ansökningar 2010 från pensionärsföreningar ur föreningsdelen Ansökningar har inkommit från följande organisationer/föreningar/sektioner: PRO i Upplands Väsby SPF i Upplands Väsby PRO Upplands Väsby Finska Väsbypensionärernas bridgeförening Upplands Väsby Finska Förening-P SeniorNet i Upplands Väsby Totalt medlemmar 844 medlemmar 157 medlemmar 76 medlemmar 75 medlemmar 108 medlemmar medlemmar Övriga ansökningar Utöver dessa föreningar, har ytterligare två ansökningar inkommit, från Röda Korset i Upplands Väsby och Hjärt- och Lungsjukas förening i Upplands Väsby. Med nuvarande regler kan anses att dessa ansökningar avser bidraget på 15 procent av nettoavkastningsbeloppet, enligt punkt 3 i kommunstyrelsens beslut om regler. Kommunledningskontorets bedömning är att Röda Korsets verksamhet kan anses inrymmas i vad bidrag kan ges till, varför bidrag föreslås med kronor till Röda Korset i Upplands Väsby. Det är även vad Röda Korset begärt. Hjärt- och Lungsjukas förening i Upplands Väsby hade medlemmar, varav 59 medlemmar är 65 år och äldre. Föreningen har ansökt om ett bidrag på kronor. Föreningen torde dock inte kunna betraktas som en pensionärsförening. 15-procent-delen kan sökas för fritidsverksamhet i första hand för pensionärer i särskilt boende eller omvårdnadsboende. Detta synes inte heller vara föreningens inriktning. Nämnas skall att föreningen under senare år fått bidrag ur kommunstyrelsens föreningsanslag.

16 Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunledningskontorets förslag Kommunledningskontoret föreslår att driftbidrag fördelas, enligt tidigare regler, för 2010 och att det rörliga medlemsbidraget är 153 kronor per medlem. Ansökan om bidrag från Röda Korset i Upplands Väsby tillstyrks med kronor. Bidrag ges inte till Hjärt- och Lungsjukas förening i Upplands Väsby. Kommunledningskontorets förslag till beslut Kommunstyrelsens allmänna utskott beslutar att ur Stiftelsen Adolf Stafs Fond dela ut bidrag för år 2010 enligt följande: PRO Upplands Väsby SPF i Upplands Väsby PRO Upplands Väsby Finska Väsbypensionärernas bridgeförening Uppl Väsby Finska Förenings Pensionärs. SeniorNet kronor kronor kronor kronor kronor kronor Kommunstyrelsens allmänna utskott beslutar likaså att bevilja bidrag till Röda Korset i Upplands Väsby med kronor. Bidrag ges inte till Hjärt- och Lungsjukas förening i Upplands Väsby. Allmänna utskottets beslut Kommunstyrelsens allmänna utskott beslutar att ur Stiftelsen Adolf Stafs Fond dela ut bidrag för år 2010 enligt följande: PRO Upplands Väsby SPF i Upplands Väsby PRO Upplands Väsby Finska Väsbypensionärernas bridgeförening Uppl Väsby Finska Förenings Pensionärs. SeniorNet kronor kronor kronor kronor kronor kronor Kommunstyrelsens allmänna utskott beslutar likaså att bevilja bidrag till Röda Korset i Upplands Väsby med kronor. Bidrag ges inte till Hjärt- och Lungsjukas förening i Upplands Väsby.

17 Kommunstyrelsens allmänna utskott Delges: Samtliga föreningar som sökt bidrag.

18 Kommunstyrelsens allmänna utskott Diskussion och frågor kring resultatet av medarbetarenkäten - fortsättning från utskottets möte i april (KS/2009:139) Ärendebeskrivning Ärendet utgår eftersom det inte fanns tillräcklig med tid för diskussion. I stället tas ärendet upp som första punkt på allmänna utskottets sammanträde den 29 september.

19 Kommunstyrelsens allmänna utskott Trevlig sommar! Ärendebeskrivning Ordförande hälsar alla politiker i allmänna utskottet och tjänstemän en trevlig sommar. Oppositionsrådet önskar detsamma.

Utdelning ur stiftelsen Adolf Stafs fond 2017

Utdelning ur stiftelsen Adolf Stafs fond 2017 Tjänsteutlåtande Ekonom 2017-04-25 Per-Richard Lindgren /08-590 971 18/ Dnr per-richard.lindgren@upplandsvasby.se KS/2017:124 Kommunstyrelsens allmänna utskott Utdelning ur stiftelsen Adolf Stafs fond

Läs mer

Ledamöter: Fälth Maria (KD) ordf. Kanström Per-Erik (M) Bromme Eila (FP) tjg. ers. Berglund Leif (S) Valtersson Lars (MP)

Ledamöter: Fälth Maria (KD) ordf. Kanström Per-Erik (M) Bromme Eila (FP) tjg. ers. Berglund Leif (S) Valtersson Lars (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-05-22 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdag den 22 maj 2012, klockan 8.30-9.45 Beslutande Ledamöter: Fälth Maria (KD) ordf. Kanström

Läs mer

Meddelande Ärendebeskrivning

Meddelande Ärendebeskrivning Meddelande Ärendebeskrivning Svarsbrev till ordförande i handikappföreningarnas samarbets organ (HSO) från kommunstyrelsens ordförande med anledning av förändringar inom HSO:s lokalavdelning i Upplands

Läs mer

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-03-04 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. Onsdagen den 4 mars, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Maria Fälth (C), vice ordförande Per-Erik Kanström (M) Mathias Bohman (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Maria Fälth (C), vice ordförande Per-Erik Kanström (M) Mathias Bohman (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-05-14 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, Dragonvägen 86 Onsdagen den 14 maj 2014, klockan 8:30-09:10 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Maria

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-02-22 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag till handikapp- och frivilligorganisationer m.fl.

Riktlinjer för föreningsbidrag till handikapp- och frivilligorganisationer m.fl. 2003-12-15, reviderad 2015-01-15 Riktlinjer för föreningsbidrag till handikapp- och frivilligorganisationer m.fl. 1 Målsättning Föreningslivets funktion Föreningslivet fyller en viktig funktion i samhället.

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Magda Ayoub (KD) Kjell Söderqvist (S)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Magda Ayoub (KD) Kjell Söderqvist (S) Kommunstyrelsens stöd- och processutskott 2010-05-18 1 Plats och tid Väsbyrummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdagen den 18 maj, klockan 17.30-18.20 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M)

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M) Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-10-14 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Tisdagen den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-02-05 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 5 februari, klockan 8:30-10.15 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf.

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (6) Mötesdatum Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Ulf Bingsgård (M) Catherine Persson (S) Tina Järvenpää (FP) Nils-Gunnar Snygg (S) Lars Mikkelä

Läs mer

Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Ibrahim Abdallah (S) Anders Holmberg Bengt-Erik Johansson

Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Ibrahim Abdallah (S) Anders Holmberg Bengt-Erik Johansson Kommunala handikapprådet 2011-05-31 1 Plats och tid HK-Center, Dragonvägen 64 Tisdagen den 31 maj 2011, klockan 18:00-20:00 Beslutande Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Ibrahim Abdallah (S) Anders

Läs mer

Bidrag till föreningar 2014

Bidrag till föreningar 2014 Tjänsteutlåtande Koordinator 2014-05-05 Linda Nordberg 08-590 971 07 Dnr: linda.nordberg@upplandsvasby.se KS/2014:20 20562 Bidrag till föreningar 2014 Förslag till beslut Allmänna utskottet beviljar föreslagna

Läs mer

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2016-04-13 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 13 april 2016, klockan 08:30-10:08 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars

Läs mer

Centralskolans konferensrum, den: kl.10:00-12:00.

Centralskolans konferensrum, den: kl.10:00-12:00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Beslutande Centralskolans konferensrum, den: kl.10:00-12:00. Pernilla Fagerlönn, ordförande Lennart Albinsson, vice ordförande (repr. Storlule sameförening)

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2010-10-19 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 2, Plan 3 Tisdagen den 19 oktober 2010, klockan

Läs mer

Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S)

Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S) 1 Plats och tid: 429, 2013-12-04 Kl. 08:30-09:00 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S) Övriga närvarande: Robin Holmberg (M) Ola Carlsson

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-04-18 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan 8.30-10.50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 32 Besök hos Habo idrottsförening... 37 33 Kulturstipendium 2012... 38 34 Bidrag till föreningar med verksamhet för funktionshindrade... 39 35 Driftsbidrag till idrottsföreningar 2012...

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Johan Magnusson (C) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Johan Magnusson (C) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2010-04-14 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 14 april 2010, klockan 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Kommunkontoret, Flataklocken måndagen den 20 september 2004, kl

Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Kommunkontoret, Flataklocken måndagen den 20 september 2004, kl Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ Plats och tid för sammanträdet Kommunkontoret, Flataklocken måndagen den 20 september 2004, kl 13.00 15.00 Ärenden Justering 20 Information från kommunens

Läs mer

Allmänna utskottet Sammanträdeshandlingar

Allmänna utskottet Sammanträdeshandlingar Allmänna utskottet Sammanträdeshandlingar 2013-05-21 Tjänsteutlåtande Arbetsmarknadscoach 2013-05-06 Johanna Part 08-590 972 56 Dnr: Fax 08-590 337 05 KS/2013:146 Johanna.part@upplandsvasby.se Kommunstyrelsens

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

Jenny Brolin, nämndsekr. Margareta Persson & Solveig Johansson Grip, Handikapphistoriska föreningen. Bengt-Erik Johansson

Jenny Brolin, nämndsekr. Margareta Persson & Solveig Johansson Grip, Handikapphistoriska föreningen. Bengt-Erik Johansson Kommunala handikapprådet 2012-09-04 1 Plats och tid Beslutande Vilundarummet, plan 8, kommunhuset Tisdag den 4 september 2012, klockan 19:00 20:45 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordf. Ibrahim Abdallah (S)

Läs mer

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2016-06-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 15 juni 2016, klockan 08:30-12.10 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.15 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen, extra sammanträde

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen, extra sammanträde Produktionsstyrelsen, extra sammanträde 2011-10-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal: Kohl Måndagen den 24 oktober 2011, klockan 18:00-18:40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M),

Läs mer

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och Sammanträdesdatum 1 fritidsnämnden

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och Sammanträdesdatum 1 fritidsnämnden Kultur- och Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Måndagen den 29 augusti 2011, kl 19.00-21.10 Rackethallen Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Se bilaga Se bilaga Bo Furugård (S) Tid och plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Björken samlingssalen, Tierps köping kl. 17.00-19.00 Se sidan 30 Susanne Ivarsson, utredare/utvecklare Åsa Joelsson, sekreterare Christina Svensson (S) Kommunhuset måndag den 8 oktober 2012 kl.07.30 Justering

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1. Ersättare:

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1. Ersättare: Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, Dragonvägen 86 Onsdagen den 9 april 2014, klockan 08:30-09:30 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V)

Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2010-09-29 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 29 september, klockan 8:30-10.50 Beslutande Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Förvaltningsområde för finska språket och meänkieli

Förvaltningsområde för finska språket och meänkieli 2012-05-21 Mötesanteckningar samrådsgrupp Förvaltningsområde för finska språket och meänkieli Tid och plats: Den 21 maji 2011 kl. 12:00 15:30 i kommunhuset i Kalix. Närvarande: Reijo Tarkkonen, Keijo Leppäniemi,

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-23 Innehållsförteckning Ärende 9 Aktuell information från polisen... 2 10 Våldsbejakande extremism... 3 11 Kameraövervakning i centrala Habo...

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-03-22, kl 0900-1035 ande Åke Johdet, S Markus Forsberg, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf. kultur-

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), tjänstgörande ersättare

Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), tjänstgörande ersättare 1 (5) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 15.40 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Torsdag den 17 maj kl.

Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Torsdag den 17 maj kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-05-15 08:30-12:00 Beslutande Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

Sammantradesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet är JUsterat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sammantradesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet är JUsterat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantradesdatum Sida Plats och ltd stadshuset, kl 08.30-11.00 Beslutande Ledarnoter Catrin Hulmarker (M), ordförande Rune Larsson (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Benkt-Eric Lindh (Fp)

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid kl. 13:00-16:00 Beslutande Bernt Nordgren Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund Michael Martinsson AnnaMaja Larsson Laila Furskog Rigmor Matti Mayvor Larsson Bo

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2011-09-20 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Plan 3, Upplands Väsby kommun

Läs mer

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V)

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V) Byggnadsnämnden 2016-01-19 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 19 januari, 2016, klockan 18:00-19:11 Ledamöter: Olli Hakala (M), ordförande Halina

Läs mer

2011/270 VON 710 Vård- och omsorgsnämnden

2011/270 VON 710 Vård- och omsorgsnämnden 18 Fredrik Söderlind Avtalssekreterare 08-579 215 21 2011-11-14 Sidan 1 av 1 2011/270 VON 710 Vård- och omsorgsnämnden Upphandling av drift gällande Norrgårdens äldreboende i Sollentuna kommun Förslag

Läs mer

KS 18 9 APRIL 2014. Finskt förvaltningsområde 2014. Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta

KS 18 9 APRIL 2014. Finskt förvaltningsområde 2014. Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta KS 18 9 APRIL 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Lagerkvist Monika Datum 2014-03-13 Diarienummer KSN-2013-1409 Kommunstyrelsen Finskt förvaltningsområde 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 7-12. Marie Jesson. Pia Wårdsäter. Marianne Pettersson BEVIS OM ANSLAG

Underskrifter Paragrafer 7-12. Marie Jesson. Pia Wårdsäter. Marianne Pettersson BEVIS OM ANSLAG 2011-05-10 8 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Pia Wårdsäter (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Urban Blomster

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden rum 2, kl

Förvaltningsbyggnaden rum 2, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden rum 2, kl.10.00-12.30. Pernilla Fagerlönn, ordförande Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16 1(11) Plats och tid Beslutande Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrummet på Kansliavdelningen, kl 10.00-12.05 Catrine Ek (MP), ordförande Daniel Adborn (FP) Thomas Johansson (S) Bodil Toll (M) Harry Bouveng

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2011-03-15 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Plan 3, Upplands Väsby kommun

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 12.00, med ajournering kl. 10.00 10.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2007-10-18 86 Plats och tid Edane, klockan 13.15-16.20 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt, vice ordförande (m)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

27 Lägesbeskrivning omsorgsförvaltningen. 28 Kommunala pensionärsrådets reglemente. 29 Förslag till ny organisation, omsorgsförvaltningen

27 Lägesbeskrivning omsorgsförvaltningen. 28 Kommunala pensionärsrådets reglemente. 29 Förslag till ny organisation, omsorgsförvaltningen Tid och plats Torsdagen den 18 januari 2007, kl 17.00-18.45, i Dynamiken, Bollegården Ärenden 26-33 Ordförande Hannu Sutinen Beslutande Pensionärsorg. Lars Engstrand, SPF, till och med 28 Alf Krafve, PRO

Läs mer

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD)

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD) 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 22 februari 2017 kl 18:30-19:30 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-01-18, kl. 08:30-09:54 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 av 8 Plats och tid Skurup, kl. 18.00 20.30 Beslutande Ordförande Maritha Johansson (S) Kristina Andersson (M) Ersättare Roland Hansson (S) Inger Steinbichler (KV) Liselott Hortevall (M) Eva Hallmer Lindahl

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-03-10 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.00 ande: Övriga deltagande: Sidsel Waern (M), ordförande Karl-Mats Bodestad (M) Ingvar Widerberg (C) Tommy Sörensen

Läs mer

Catrine Mattsson, administrativ chef. Justeringens plats och tid Godkännande via mail, underskrift den 20 september 2017

Catrine Mattsson, administrativ chef. Justeringens plats och tid Godkännande via mail, underskrift den 20 september 2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (16) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden kl.10.00-11.40. Pernilla Fagerlönn, ordförande Lennart Albinsson, vice ordförande Ellen Lundgren, Finska klubben Gällivare

Läs mer

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 20 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-11-27 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2017-11-27 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (9) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga

Läs mer

Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning samt till frivillig- och intresseorganisationer

Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning samt till frivillig- och intresseorganisationer Styrdokument, riktlinjer Projektkoordinator 2017-08-18 Maria Lindeberg 08-59097376 Dnr Maria.Lindeberg@upplandsvasby.se KS/2017:100 Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjrättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2010-08-25 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 2, Plan 3 Onsdagen den 25 augusti 2010, klockan

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Plats och tid Notariet, onsdagen den 8 november 2017 kl 08.30-16.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset, kl 13.15 16.10 ande Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Nils-Erik Johansson (S) Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-08-22, kl. 1300-1515 ande Anne Niska, S Jan Larsson, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef

Läs mer

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Valnämnd 2014-08-25 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt

Kommunkontoret Direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 08:00-09:00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista) ersättare för Björn Källman

Läs mer

Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Anna-Lena Göttfert, rektor 39. Magnus Forsberg.

Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Anna-Lena Göttfert, rektor 39. Magnus Forsberg. Barn- och utbildningsutskottet 2017-05-15 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-05-15 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Ingrid Sundbom (c) ersättare för Elisabeth

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer