Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45"

Transkript

1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf. Leif Berglund (S) Ann-Mari Rosén (PRO) Ulla Andersson (PRO) Pia Pallin (Finska PRO) Lillemor Svensson (SPF) Sten Deutgen (SPF) Ersättare: Bo Callerhorn (M) Lars Valtersson (MP) Margareta Rosén (PRO) Hely Olofsman (Finska PRO) Nils Rydén (SPF) Solweig Flemmer (SPF) Övriga deltagande Lars Björkvall, upphandlingsenheten, stöd & process Malin Lövdahl och Lena Johansson, Väsby direkt Helene Hagberg, folkhälsosamordnare Jenny Brolin, sekreterare, stöd & process Utses att justera Ann-Mari Rosén (PRO) Justeringens plats och tid Kommunhuset, plan 6, måndagen den 4 juni 2012, klockan 11:00 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunala pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet stöd & process, plan 6, kommunhuset Underskrift...

2 Kommunala pensionärsrådet Lägesrapport upphandling av måltidspolitiska programmet Lars Björkvall, upphandlare i kommunen, informerar om att en diskussion pågår med intresserade leverantörer med fokus på närproducerad mat, tillagning från grunden och ekologiska produkter. Upphandlingen av matleverans omfattar totalt åtta objekt, sju grundskolor och ett äldreboende. Företag kan lägga anbud på enskilda objekt eller på samtliga. Matlådorna upphandlas särskilt senare i höst. Kommunala pensionärsrådet är representerat i dialoggruppen för upphandling av kost till äldre, skolor och förskolor. Där pågår arbetet nu med att ta fram ett förfrågningsunderlag som ska vara klart i mitten av juni och därefter skickas till produktionsstyrelsen för beslut. Rådets representanter prioriterar valfrihet för pensionärer att kunna välja om de vill hämta matlådor från skolkök eller restaurang. Det ska också finna möjlighet för dem som så önskar att äta i skolmatsalen. Ett annat förslag är att det på matlådorna ska framgå vem som är leverantörens kontaktperson och tillagningsråd ska finnas utanpå förpackningen. Avtalstiden löper på fyra år och kan endast förlängas om sakliga skäl föreligger, till exempel kontinuitet. Avtal med leverantör ska skrivas den 1 november 2012 och efter en övergångsperiod kan företaget börja leverera mat till skolor och äldreboende från den 1 februari Om det blir leverantörsbyte innebär det en verksamhetsövergång som regleras i lagen om offentlig upphandling. Två saker utmärker upphandlingen av kost till grundskolor och äldreboende: 1. Aktiv samverkan mellan måltidsakademin och leverantören 2. Policybeslut i måltidspolitiska programmet, tillagning av mat på plats Kommunala pensionärsrådet ska inom rådet följa upp och utvärdera upphandlingen, eventuellt ska en särskild arbetsgrupp bildas senare. Kommunala pensionärsrådet godkänner redovisningen av information.

3 Kommunala pensionärsrådet Utvärdering av Väsby direkt talsvar Den 18 april bytte kommunen telefonisystem och Väsby direkt införde ett nytt talsvar. Kommunala pensionärsrådet fick i uppdrag att ringa till Väsby direkt för att utvärdera det nya talsvaret. Intresseorganisationerna återrapporterade att man som medborgare får ett trevligt bemötande hos Väsby direkt, det är enkelt att ringa dit och man kommer snabbt i kontakt med den man söker. Av tio ringda samtal till olika svarsgrupper den 23 april hade PRO:s representant två samtal att anmärka på. I det ena samtalet gjordes ett aktivt val för att kopplas till Väsby direkt men hon placerades i kö utan att få ytterligare information. Väsby direkt noterar synpunkten, när samtalet blir placerat i kö ska man få höra ett meddelande. I det andra samtalet svarade telefonisten att klagomål måste lämnas skriftligt. Väsby direkt noterar också denna synpunkt, eftersom medborgare kan lämna klagomål till kommunen både muntligt och skriftligt. Väsby direkt välkomnar fler synpunkter som kan lämnas in löpande. Eftersom kommunen är finskt förvaltningsområde finns ett tiotal handläggare på Väsby direkt som besvarar samtal på finska. Bland personalen finns också språkkunskaper i arabiska, persiska, spanska och italienska. Kommunala pensionärsrådet godkänner redovisningen av information.

4 Kommunala pensionärsrådet Föregående protokoll 3 Måltidspolitiska programmet och måltidsakademin, justering: Måltidsakademin genomför också en utredning tillsammans med miljö- och hälsoskyddskontoret samt teknik- och fastighetskontoret för att beräkna vad det kostar att göra om de kommunala mottagningsköken till tillagningskök. Miljö- och hälsoskyddskontoret genomför en utredning tillsammans med teknik- och fastighetskontoret för att beräkna vad det kostar att göra om de kommunala mottagningsköken till tillagningskök. 4 Återrapport från seniordagen den 21 mars Till boenkäten med frågeställningen: hur och vart vill du flytta, kom det in omkring 100 svar. Kommunala pensionärsrådet ska följa upp undersökningen vid nästa sammanträde den 3 oktober. Föregående protokoll lades till handlingarna.

5 Kommunala pensionärsrådet Meddelanden 1. Sammanträdeshandlingar till social- och äldrenämnden Folkhälsoprogram för Upplands Väsby Förslag. 3. Folkhälsoprogram , förslag. Utdrag ur protokoll från kommunstyrelsens allmänna utskott (KS/2011:81). 4. Avveckling av Väsby Välfärds hemtjänstverksamhet dag- och kvällstid. Utdrag ur protokoll från produktionsstyrelsen (PS/2012:59). Kommunala pensionärsrådet godkänner redovisningen av meddelanden.

6 Kommunala pensionärsrådet Kulturhuset Ordförande berättar att arbetet med kulturhus pågår. Minnesanteckningar från informationsmöte den 18 april ska skickas ut till pensionärsrådets representanter. Styrgrupp för biblioteks- och kulturlokaler anordnade en workshop den 28 maj där man bland annat diskuterade möjligheten för en konsertlokal som också kan komma musikskolan till nytta. Kommunala pensionärsrådet godkänner redovisningen av information.

7 Kommunala pensionärsrådet Bio Information om bio i Messingen Maria Röstberg på kundvalskontoret har varit i kontakt med en juridisk expert på upphovsrättsfrågor, Agneta Lefwert, och diskuterat eventuell filmklubb fram och tillbaka. Filmklubb som visar dvd Agneta Lefwert var tydlig med att en filmklubb som visar dvd: er i Messingen inte kommer undan de krav på tillstånd etc. som krävs. Det betyder att en filmklubb inte skulle kunna hyra vanliga dvd: er och visa för sina medlemmar. Hon berättar att en klubb som är öppen för många och visar dvd: er på offentlig plats ändå definieras som en offentlighet, och därför inte kan visa dvd: er utan tillstånd. Och det är exakt samma som det Urban Niklasson och Väsby Bio stupade på, att då finns inga intressanta filmer att visa, eftersom vi inte har modern teknik, kostnaden för filmerna är dyra etc. På egen risk Maria Röstberg frågade även om vad som hände om pensionärsföreningarna själva hyrde en dvd och visade bara bland egna medlemmar i Messingen. Agneta berättade att då bryter man mot avtalsrätten. Till och med skolor som visar dvd: er gör det "på egen risk" därför att det finns tydliga direktiv, (t.ex. i de texter som rullar innan filmen sätts igång), att filmen endast får visas i privat bruk. En skolklass är inte privat, så inte heller en pensionärsförening. Lösning Juridiskt sett går det inte att hitta en enkel lösning till bio i Messingen i klubbform, då man inte kommer runt dessa två delar. Det finns till och med beslut i Högsta domstolen mot en liknande klubb som gav en fällande dom. Frågan ställdes om det är möjligt att visa opera på storbildsskärm, men i nuläget finns inte den möjligheten. Kommunala pensionärsrådet godkänner redovisningen av information.

8 Kommunala pensionärsrådet Folkhälsoprogram, yttrande från pensionärsrådet Folkhälsoprogram har funnits sedan 2006 i Upplands Väsby kommun. Kommunala pensionärsrådet är en av remissinstanserna som ska lämna ett yttrande till reviderat folkhälsoprogram Programmet har sex målområden 1. Delaktighet och inflytande i samhället 2. Ekonomiska och sociala förutsättningar 3. Trygga och goda uppväxtvillkor 4. Ökad fysisk aktivitet 5. Goda matvanor och säkra livsmedel 6. Minskat bruk av tobak och alkohol, ett samhälle fritt från narkotika och dopning samt minskade skadeverkningar av överdrivet spelande Kommunala pensionärsrådets yttrande till folkhälsoprogrammet Ekonomiska och sociala förutsättningar Äldres hälsa - en medicinöversyn ska ske en gång om året. Äldre som lever socialt isolerat drabbas ofta av ohälsa och behöver stimuleras till aktiviteter. Det är viktigt att det finns mötesplatser för äldre för att bryta ensamheten. Vilka resurser finns för äldre med psykisk ohälsa? Kommunala pensionärsrådet efterlyser ökat samarbete mellan kommun, landsting och äldrevård. 4. Ökad fysisk aktivitet Tillägg till formulering: stimulera vuxna och äldre till fysisk aktivitet. Aktiviteter för äldre såsom sittande gymnastik och gammeldans. 5. Goda matvanor och säkra livsmedel En uppföljning bland äldre som får matlådor levererade, för att motverka viktnedgång. Allmänna kommentarer: Äldreperspektivet ska genomsyra respektive målområde Särskild folkhälsosamordnare ska inrättas för äldre. Kommunala pensionärsrådet beslutar att anta yttrandet till folkhälsoprogram och översänder det till kommunstyrelsens allmänna utskott.

9 Kommunala pensionärsrådet Avveckling av hemtjänstverksamhet Kommunala pensionärsrådets representanter var inbjudna till ett informationsmöte med anledning av den avvecklade kommunala hemtjänsten den 15 maj. Rådet understryker vikten av att diskutera frågor inom pensionärsrådet också innan beslut har tagits. Torsdag den 14 juni anordnar kommunens kundvalskontor en hemtjänstmässa, klockan 15:00-18:00 i Messingenhuset, Love Almqvists torg 1. Kommunala pensionärsrådet godkänner redovisningen av information.

10 Kommunala pensionärsrådet Revidering av arbetsgrupper Kommunala pensionärsrådet beslutar att referensgruppen för måltidspolitiska programmet ska upphöra. i fortsättningen ska rådet delta i arbetet med måltider för äldre genom sina representanter i dialoggruppen för upphandling av kost till äldre, skolor och förskolor (till och med den 1 november 2012) samt i måltidsakademin. PRO återkommer med namn på sina representanter i måltidsakademin. Arbetsgrupperna reviderades och fastställdes.

11 Kommunala pensionärsrådet Övriga frågor Inga övriga frågor togs upp. Nästa sammanträde: Onsdag den 3 oktober 2012, klockan 09:30.

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00 Kommunala pensionärsrådet 2011-11-02 1 Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP) Jan Eckert (M) Ann-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 7 september 2011, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 7 september 2011, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2011-09-07 1 Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 7 september 2011, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP) Jan Eckert (M) Leif Berglund

Läs mer

Social- och äldrenämnden

Social- och äldrenämnden Social- och äldrenämnden 2012-09-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Estrid Måndag den 24 september 2012, klockan 17.15-17.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande Kent Hjalmarsson (M), v. ordförande Lars Tunkrans (KD) Michel Silvestri (MP)

Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande Kent Hjalmarsson (M), v. ordförande Lars Tunkrans (KD) Michel Silvestri (MP) Produktionsstyrelsen 2012-11-21 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Onsdagen den 21 november 2012, klockan 19.00-20.34 Beslutande Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande Kent Hjalmarsson

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-02-22 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Alfven Måndag den 26 mars 2012, klockan 18:00-19.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena Kanström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love almqvists torg 1. Lokal: Lundström Onsdagen den 16 september 2015, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V),

Läs mer

Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Ibrahim Abdallah (S) Bengt-Erik Johansson Ulla Andersson. Jenny Magnusson, nämndsekreterare, SP

Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Ibrahim Abdallah (S) Bengt-Erik Johansson Ulla Andersson. Jenny Magnusson, nämndsekreterare, SP Kommunala handikapprådet 2011-11-29 1 Plats och tid HK-Center, Dragonvägen 64 klockan 18:00-19:40 Beslutande Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Ibrahim Abdallah (S) Bengt-Erik Johansson Ulla Andersson

Läs mer

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO)

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO) Kommunala handikapprådet 2014-05-27 1 Plats och tid ande Messingen, Dahlén Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:00-15.00 Ledamöter: Maria Fälth (KD) ordf. Kristina Klempt (FP) Lena Kanström (M) Bengt-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 19:00-21:15 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens miljö- och planutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens miljö- och planutskott Kommunstyrelsens miljö- och planutskott 2014-08-18 1 Plats och tid Estrid, Messingen, Love Almqvists torg 1 Måndagen den 18 augusti, klockan 15:00-16:30 Beslutande Ledamöter: Ann-Christin Frickner-Larsson

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-02-05 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 5 februari, klockan 8:30-10.15 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal Pasch Tisdagen den 15 november 2011, klockan 19:00-20:35 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Maria Lindeberg, projektkoordinator, 11-14 Stig Fjelheim, IT-projektledare, 15 Emma Rauf-Otworowski, nämndsekreterare. Bengt-Erik Johansson

Maria Lindeberg, projektkoordinator, 11-14 Stig Fjelheim, IT-projektledare, 15 Emma Rauf-Otworowski, nämndsekreterare. Bengt-Erik Johansson Kommunala handikapprådet 2015-04-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Dragonvägen 86. Lokal: Vilundarummet. Torsdagen den 9 april, klockan 09:00-11.30 Ledamöter: Ann-Christin Martens (S) Anders Rosén

Läs mer

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-03-04 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. Onsdagen den 4 mars, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-02-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Margareta

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-02-02 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. tisdagen den 2 februari 2016, klockan 09:00-12.30. Ledamöter: Ann Christin Martens (S),

Läs mer

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Produktionsstyrelsen 2011-09-21 1 Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf.

Läs mer

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef Kommunstyrelsen 2013-04-15 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2013-04-15 klockan 10.00 17.30 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olofsson (C) Malin Svensson (M) Göran Landström (M)

Läs mer

Folkhälsoprogram 2014-2017

Folkhälsoprogram 2014-2017 Styrdokument, program Stöd & Process 2014-03-10 Helene Hagberg 08-590 971 73 Dnr Fax 08-590 91088 KS/2013:349 Helene.Hagberg@upplandsvasby.se Folkhälsoprogram 2014-2017 Nivå: Kommungemensamt Antagen: Nämndens

Läs mer

Stöd & Process, plan 6, Kommunhuset

Stöd & Process, plan 6, Kommunhuset Kommunala pensionärsrådet 2012-12-04 1 Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Tisdag den 4 december 2012, klockan 9:30-12.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf Maria Fälth (KD) Nils

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (FP)

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (FP) FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2015-11-02 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset, Vasavägen 16 Katrineholm, kl 10:00 11:30 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

Justering av Pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-06-04 26 (9) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl 13.00-16.00 Beslutande Se sid.27 Övriga närvarande Susanne Ivarsson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

Upplands Väsbys kommunala pensionärsråd Sammanträdeshandlingar

Upplands Väsbys kommunala pensionärsråd Sammanträdeshandlingar Upplands Väsbys kommunala pensionärsråd Sammanträdeshandlingar 2014-11-05 1 Kommunala pensionärsrådet 2014-05-20 1 Plats och tid Beslutande Vilundarummet Tisdag 20 maj 2014, klockan 9:00-12.00 Ledamöter:

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant. Kommunkontoret, tisdag 25 februari 2014, kl 09:00. Helena Henriksson 12-22 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant. Kommunkontoret, tisdag 25 februari 2014, kl 09:00. Helena Henriksson 12-22 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby kl 09:00-11:45 Beslutande Per Möller (C), ordf Sixten Larsson (M) Ola Birgersson (C) Harald Brixeskog (MP) Larry Tallroth

Läs mer

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den Utskottet Vård och omsorg 2008-11-20 113 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-16.55 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) 100-104 Kerstin Svensson, ordförande 97-99 Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-10-19 Kommunala Pensionärsrådet 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset, Norrtäljesalen Onsdag 19 oktober kl.13.00-15.20 enligt bifogad närvarolista Tomas Sjöberg, sekreterare Eva

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2011-09-20 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Plan 3, Upplands Väsby kommun

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 3 oktober 2012, klockan 9:30 11:50

Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 3 oktober 2012, klockan 9:30 11:50 Kommunala pensionärsrådet 2012-10-03 1 Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 3 oktober 2012, klockan 9:30 11:50 Beslutande Övriga deltagande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 18 maj 2011, klockan 19:00-20:45

Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 18 maj 2011, klockan 19:00-20:45 Produktionsstyrelsen 2011-05-18 1 Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 18 maj 2011, klockan 19:00-20:45 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordförande Kent Hjalmarsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag, kl. 08.15 13.45 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) Stig Svensson (KD) Marie Lindh Eriksson (C) Inga Ericsson (S) Närvarande

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-22 1(9)

Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Plats och tid Hotell Källan Åmliden Norsjö, torsdag den 22 mars 2012 kl. 10.30 12.15 Beslutande ledamöter Christer Lundgren, (c) ordförande Dan Oskarsson, (s) Elli-Mari Lundgren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2012-11-26 148 (165) Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, måndagen den 26 november, klockan 16.00 18.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson (S), ordf

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-09-23 21-32

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-09-23 21-32 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 21-32 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 21 Mötets öppnande och presentationsrunda 22 Föregående protokoll och val av justeringsman 23 Livet rullar på om

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

Information från socialnämnden 7

Information från socialnämnden 7 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Projekt Ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning genom fysisk aktivitet 3 Representant för handikapprådet till ett möte

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-05 Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Skånes Fagerhult rummet, Örkelljunga kommunhus. tisdagen den 5 juni 2012,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-12-04 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, Konsthallen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Stig Hallstensson (S) erästtare för Carina Sätterman (S) Bernt Fägerås,

Läs mer

Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05

Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05 VALLENTUNA KOMMUN Kommunalt pensionärsråd 1 (6) 19 mars 2015 Plats och tid Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Margareta Svanström FN (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-14 65 (76) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 14 september 2011, kl. 08.30-12.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Utses att justera Lena Furén,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 7 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 3 mars 2014 kl 14.00 16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103 Kommunstyrelsen 2010-12-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-19:20 Beslutande Ej tjänstgörande ers. Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (1) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 14.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Helena Johansson (S) Bertil Eklund (NB) Jörgen Malmström (NB) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-03-02 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 2 mars 2015 kl. 8.30-17.00 Beslutande Marie Johansson (S), ordf. Kjell Thelin (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-04-18 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan 8.30-10.50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Anne-Charlotte Glantz, kontorschef Birgitta Hillblom Robert Åsberg Jenny Magnusson, sekr. Anders Rosén (V)

Anne-Charlotte Glantz, kontorschef Birgitta Hillblom Robert Åsberg Jenny Magnusson, sekr. Anders Rosén (V) Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2012-06-12 1 Plats och tid Beslutande Skimmeln, Drabantvägen 9A Tisdag den 12 juni 2012, klockan 19:00-20:45 Ledamöter: Johan Magnusson (C), ordf. Jan-Erik Ek (M), vice ordf.

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M)

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Takåsrummet, Kommunhuset, onsdagen den 28 mars 2012, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Bolmens sammanträdesrum, Kommunhuset i Gislaved, kl 14.00-16.45 Beslutande Solveig Davidsson (M) ordf. Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt Larsson (C) Elisabeth Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Biblioteket kl 13.30 16.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Laila Andersson SPF

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Ej närvarande Helena Dahlström Daniel Tidefjärd Pernilla Olebring Lena Ek Helena Hall Blixt Malin Persson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-02-18 13 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Margareta Jarlstedt (M) Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Musikrummet Uret, kl 13.00 16.00 Beslutande Anna Schönning (S) ordförande Staffan Nordqvist (S) Andreas Byström (S) ersättare för Eva Sjölander (S) Torbjörn Nyholm (S) Anna Engblom

Läs mer

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50 2015-01-16 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-01-16 kl. 9:00 15:35 Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2016-04-05 1 (9) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2016-04-05, kl 13 00 15 30 Beslutande Sylvia Samuelsson ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Malin

Läs mer

Torsdagen den 14 maj, kl. 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro)

Torsdagen den 14 maj, kl. 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Tid och plats Torsdagen den 14 maj, kl. 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 14-20 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Övriga närvarande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. 1 (7) Plats och tid Personal & arbetsmiljö, Björkhemsvägen 13, 10:00 11:30 ande Ewa Wemby (M) Dan Berger (S) Sten Hermansson (Fp) Kalle Heise (Mp) Kristina Lindbåge (S) Ersättare Övriga närvarande Leif

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning.

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning. 2009-10-14 1 (1) Plats och tid 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning. Birgitta Larsson Bengt Wieslander Ann-Mari Louison Ulf Bengtsson Froste Persson Alf-Göran Andersson

Läs mer

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh Högsby kommun Protokoll Kommunfullmäktige 1(22) Sammanträdesdatum 2007-10-18 Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal torsdagen den 18 oktober 2007 kl 18.30-20.00 Enligt bifogad lista KF 2007-10-18.doc

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Bodil Persson (M) Niklas Ahlezon (KD) Elise Teinler 67-72 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Bodil Persson (M) Niklas Ahlezon (KD) Elise Teinler 67-72 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby, kl 09:00-11:30 Beslutande Per Möller (C), ordf Sixten Larsson (M) Per Sverkersson (S) Ola Birgersson (C) Harald Brixeskog

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-11-20 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.00 15.00, C-salen i Folkets Hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bengt Fägerås, PRO

Läs mer

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämnden 2013-11-21 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl 13,15 15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2014-01-22 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sammanträdesrum 1, biblioteket, Vetlanda Klas Håkanson (M), Börje Wilsborn (C), Annika Nicklasson (S), Lola Frödeberg (VF) och

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson

Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-15 Tjörns Måltids AB Plats och tid Styrelserummet Vallhamn kl 16:00 17.15 Utses att justera Henry Hermansson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-10-21

Läs mer

Ledamöter: Johan Magnusson (C), ordförande Jan Holmberg (M), vice ordförande Antonia Ax:son Johnson (FP) Leif Berglund (S) 67-74 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Johan Magnusson (C), ordförande Jan Holmberg (M), vice ordförande Antonia Ax:son Johnson (FP) Leif Berglund (S) 67-74 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens miljö- och planutskott 2010-12-15 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 15 december 2010, klockan15.00-17.30 Beslutande Ledamöter: Johan Magnusson

Läs mer

Carina Hjertonsson, sekreterare. /Tord du Rietz/ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Carina Hjertonsson, sekreterare. /Tord du Rietz/ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 28 februari 2013 klockan 13.15 16.15 1 Beslutande Övriga deltagare Närvarande Stefan Gustafsson, ordförande Anders Åberg, socialchef Therese Rostedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tekniska servicenämnden 2010-10-20 56 (67) Plats och tid Kommunförrådet Vingåker, onsdagen den 20 oktober 2010, kl. 13.30-15.45 Beslutande Harald Olsson (S) ordf Rutger Hallin (M) Kristina Jonsson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-13

Sammanträdesdatum Sida 1-13 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-13 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Arne Pettersson, PRO, Mora Inger Lindkvist, SPF, Mora Henning Mårts, PRO, Venjan Lillot

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats Tid Stadshuset kl 17.00--17.55 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Mattias Adolfsson (fp), ordförande Richard Svärd (m), 1:e v ordförande Jonas Esbjörnsson (s), 2:e v ordförande Jan Allan Beer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2011-05-06 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.00 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer 13-23

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-01-17 1 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.45 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Tid och plats Närvarande Ledamöter Kl. 09:00 onsdagen den 25 maj 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C) Irene Lundbäck, PRO Monica Borg, PRO Christer Ridderstråle,

Läs mer

Torsten Karlsson, ekonom 36 Carina Olsson, biståndshandläggare 37. Carina Leijon 18-31 Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande

Torsten Karlsson, ekonom 36 Carina Olsson, biståndshandläggare 37. Carina Leijon 18-31 Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 13 Plats och tid Nya Kommunhuset, Torsås, kl. 15.00 17.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, SN, ordf. Roland Swedestam, KS Ove Hagstrand Bernt Magnusson Eva

Läs mer

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-23 1 (20) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.30 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Karin Ekeståhl (M) och Lizzy Fredriksson (HRF)

Karin Ekeståhl (M) och Lizzy Fredriksson (HRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-12-05 Plats och tid Kommunalhuset Tumba rum 2:2, kl 17:00-19:30 Beslutande Ebba Östlin (S), ordförande Pelle Kölhed (DHR) Karin

Läs mer

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 juni 2013 1(12) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordf Lisa Sallin, M, 1:e vice ordf Rolf Lilja, S,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-06-18 (58)78 Plats och tid Anhörigcentrum Vingåker, onsdagen den 18 juni, klockan 16.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Anneli Bengtsson (S), ordf Bo Sävhammar (KD) Sari Thorén (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Magnus Hesse (M), ordförande Lennart Haraldsson (S), vice ordförande Ulf Dahl (S) Marie Karlsson (M) Sören Söderström

Läs mer

Kommunkontoret 2013-03-18

Kommunkontoret 2013-03-18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.30 14.05 Beslutande Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors, vice ordförande Jerry Elvin (S), Lindesberg

Läs mer