Förslag till Piratpartiets budget 2016, v. 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till Piratpartiets budget 2016, v. 2"

Transkript

1 Förslag till Piratpartiets budget 2016, v. 2 Anton Nordenfur den 11 januari 2016, inför partistyrelsemötet 17 januari Bakgrund Partistyrelsen ska enligt stadgarna varje år besluta om budget för verksamhetsåret och löpande redovisa ekonomiskt läge gentemot budget med största praktiskt möjliga transparens. Detta görs efter den 1 verksamhetsplan som antogs på höstmötet I det här dokumentet går jag igenom mitt förslag, och i bilagan (xls) står allt uppradat. Sammanfattning Jag har ändrat om en del för att göra budgeten mer översiktlig jämfört med förra årets budget. Bland annat finns ingående och utgående balans med för att vi lättare ska kunna se den ekonomiska utvecklingen. De olika raderna har bytt namn för att bättre överensstämma med vad som står i det nya ekonomisystemet SpeedLedger, och kontoplanen finns med för att göra det lättare att jämföra med bokföringen. Precis som i 2015 års budget har jag tagit med även rader som föreslås vara tomma i år, för att göra det tydligt när vi exempelvis bortprioriterar. Till skillnad från förra året räknar jag dock med förslag till crowdfunding (3912 till Dreamhack och 3913 till Pride), och tar med utgifterna på utgiftssidan. Jag föreslår också en crowdfundingkampanj för att bekosta nytt kampanjmaterial. Att dessa förslag står med hindrar förstås inte att vi under årets gång crowdfundar ytterligare events, kampanjer eller annat. Budgeten i det stora hela skiljer sig inte avsevärt från tidigare års budget. På inkomstsidan räknar jag med utökade donationer jämfört med 2015, med ett genomsnitt på kronor per månad jämfört med 2015s utfall på kronor per månad. Detta förutsätter att vi gör realitet av den satsning på utökade donationer vi pratat om under 2015, och till viss del åstadkom under decembers stora donationskampanj. Flera utgifter är nedskurna, helt enkelt för att vi varit överdrivet pessimistiska flera år i rad - det är alltså andra året i rad som flera poster minskas. Andra utgifter, som mobiltelefoni och presstjänster, är inte längre aktuella eftersom vi sagt upp de avtalen. Detta är alltså en budget med lite större inkomster än i 2015 års budget, men med något mindre utgifter. Liksom 2015 föreslår jag att vi placerar kapital i valfond till kronor, vilket är lika mycket som i slutändan placerades även Detta lämnar oss med ett resultat på kr (innan fondering) och en utgående balans på runt kr, av vilket är rörligt kapital och kronor är i valfond. 1 Verksamhetsplan för 2016:

2 Vad kan gå fel? Alla budgetar innehåller många spekulationer, och så är det även med vår. Våra allra största inkomster (93%) är donationer, vilka egentligen är rena spekulationer. Får vi inte in dessa kan vi rent krasst inte göra något av det vi planerar. Det värsta scenariot för denna budget är alltså att donationerna inte samlas in som planerat. Hanteringen av detta är att justera utgifter varefter detta problem eventuellt uppdagas. Vid sänkta donationer måste styrelsen arbeta proaktivt med att sänka partiets planerade utgifter. Något som lades mycket arbete på 2015 var att minska partiets stående utgifter, vilket gör att vi i dagsläget har betydligt lättare att klara oss om något skulle hända. Vi har även ett större kapital än tidigare, vilket ger oss längre tidsfrist att leva på besparade medel. Något annat som alltid kan hända är att det kan dyka upp oväntade utgifter. Det hanteras bäst genom att proaktivt försöka ta reda på vad som kan dyka upp, och lämna en god nog marginal i budgeten för att möjliggöra att vi kan betala utan att budgeten brister helt. Tack vare avslutade stående utgifter och en förbättrad översikt av ekonomin har risken för dessa oväntade utgifter minskat, men de kan fortfarande uppkomma. Det bästa sättet att hantera detta, som visat sig fungera bra historiskt, är att styrelsen kräver in regelbundna ekonomirapporter från arbetsutskottet och/eller ekonomiansvarig. I dagsläget ligger ansvaret för detta, precis som det huvudsakliga ansvaret över ekonomin, på partiorganisatören. Punkt för punkt Jag har omstrukturerat budgeten en del. Eftersom jag nu föreslår budgetering av några events, till skillnad från 2015 när vi bara budgeterade en post för Centrala initiativ, har de nu en egen kategori som heter Representation. Internt och Admin har klumpats samman i en kategori med namnet Internt arbete. Eftersom en del poster flyttats runt stämmer inte alla belopp för 2015 med den ekonomiska berättelsen, men totalsummorna stämmer, det är bara att pengarna ligger på andra poster. Ingående balans Inte mycket att bestämma här, bara fakta. Om året slutar som det ser ut i den preliminära ekonomiska berättelsen har vi i början av kr, varav kr i valfond, drygt kr mer än i början av Till skillnad från förra året börjar vi året utan några betydande skulder.

3 Inkomster Våra donationer har minskat under 2015, och har under årets gång legat på ungefär kr i månaden (borträknat riktade donationer aka crowdfunding). Jag räknar här på kr, vilket är lite mer än genomsnittet under Vi borde självklart göra det vi kan för att boosta dessa viktiga inkomster. Försäljning av IT-tjänster är vårt avtal med Ung Pirat, som idag ligger på kr per år (omförhandlingsbart varje halvår). Jag föreslår tre crowdfundingkampanjer - en för kampanjmaterial, en för Dreamhack och en för Stockholm Pride. De två eventsen krävs av verksamhetsplanen. Jag föreslår att vi även i år siktar på att göra något slags samarbete kring Stockholm Pride som finansierar delar av kostnaderna. Det fungerade väldigt bra 2015 att arbeta med UP Täby, och även om de kanske inte vill vara med på samma nivå i år finns det flera andra piratföreningar att söka samarbete med, exempelvis Ung Pirat (antingen centralt eller på lokal nivå), lokala piratpartiföreningar, och Regnbågspiraterna. Utgifter - Internt arbete Internt arbete täcker allt internt arbete och administration, med undantag för förtroendevaldas direkta utgifter, vilket har en egen kategori. Detta inkluderar dels saker som krävs för att partiet ska gå runt (exempelvis IT, mobiltelefon, ekonomihantering), dels saker som utbildning och internationella samarbete. Kategorin i sin helhet minskas betydligt från 2015 års budget, och ligger närmare 2015 års resultat. IT-tjänster minskas efter att ha hamnat en bit under budget flera år - det är en väldigt hög kostnad, men samtidigt väldigt viktig. Budgeten hålls samtidigt hög nog för att kunna hantera den IT-uppdatering som planeras. Mobiltelefon sänks betydligt efter att våra avtal sades upp under Partiets enda mobilutgift idag är pressekreterarens telefon (runt 100 kr per månad) som idag betalas utanför partiet men bör tas över av partiet. Utöver detta kan det bli att partiet betalar telefonabonnemang för exempelvis partiledare och/eller partisekreterare. Ekonomihantering täcker både bankkostnader och kostnaden för ekonomisystemet SpeedLedger (vilken tillkom under 2015 och kostar runt kr per år). Lokalhyra täcker vår hyra av kansliet i Aspudden, som vi hyr delar av från UP Stockholm och främst använder som lagerlokal. Den kostnaden är kr i månaden, betalas en gång i halvåret. Vi har redan betalat för perioden maj juni 2016.

4 Internationella samarbeten täcker exempelvis närvaro på internationella piratmöten, och sänks något från Utbildning är större än 2015 för att möjliggöra fler och/eller större utbildningar. Föreningsavgifter var obudgeterat 2015, men dök upp pga medlemsavgifter till European Pirate Party, vilket återkommer i år - dock lägre än förra året, eftersom vi 2015 även betalade för 2014 års avgifter. Övrig administration täckte 2015 partiets postbox (som nu sägs upp då post flyttas till aspuddenkansliet) och försäkringsavgift för en släpvagn som ska hittas och avregistreras. Posten nollas därför i år. Centralt arbete och resor är budgeten som 2015 användes för partiorganisatörens arbete, den nollas nu då partiorganisatören ingår i arbetsutskottet. Fundraising nollas då det täckte en engångskostnad för mjukvara under Utgifter - Externt arbete Externt arbete täcker det utåtriktade, det vill säga olika sätt som vi syns utåt på, såsom PR och kampanjmaterial, medan ren representation på events står med under en separat kategori. Kategorin i sin helhet är densamma som 2015, men det är stora ändringar i vad som kostar. Partiledarens arbete och resor är en ny post, och täcker exempelvis PLs och vice PLs resor till lokala aktivister, närvaro på intervjuer och utspel, et cetera. Det ska dock tänkas på att PL och vice PL bara sitter andra halvan av året. Talespersoners arbete och resor är också en ny post - vi har haft talespersoner länge men de har inte haft en egen budgetpost. Den ska täcka exempelvis möten, resor till intervjuer och utspel. Annonser och reklam ökas tillräckligt för att vi ska kunna genomföra någon slags mindre nätkampanj under året. Reklamtrycksaker täcker produktion av nytt kampanjmaterial, och föreslås crowdfundas. Distribution av reklamtrycksaker täcker Piratprylar ABs utskick av kampanjmaterial såsom aktivistkit. Presstjänster nollas efter att vi säger upp vårt avtal med MyNewsDesk.

5 Utgifter - Förtroendevalda Partistyrelsens budget minskar något, vilket reflekterar att styrelsen är ganska liten under första halvan av året, innan valet av arbetsutskott på vårmötet. Det nya Arbetsutskottet får en ny budget på kr, vilket täcker deras egna möten (inte möten med partistyrelsen, det täcks av styrelsens budget). Partiledaren har utöver det en egen budget under Externt arbete. Mötespresidiet och Valberedningen får en höjd budget. Revision behåller samma budget. Utgifter - Representation Representation täcker vår närvaro på olika evenemang där vi marknadsför Piratpartiet. Den enda budgeteringen som gjordes här 2015 var Centrala initiativ, som användes för Almedalsveckan och Bok & Bibliotek. I år stryks den posten, medan events budgeteras. Stockholm Pride föreslås finansieras dels genom crowdfunding, dels genom något slags samarbete med en eller flera andra föreningar. Krävs av verksamhetsplanen. Dreamhack föreslås crowdfundas. Krävs av verksamhetsplanen. Almedalsveckan täcker en eller ett par representanter med billig resa och boende. Krävs av verksamhetsplanen. Bok & Bibliotek föreslås nollas - oklart hur mycket vi får ut av en mindre satsning, samtidigt som större satsningar är mycket dyra. Centrala initiativ nollas. MEG och IFW kan bli av, men skulle i så fall återigen kräva en betydande satsning och antagligen crowdfunding. Jag föreslår precis som förra året ingen budget, vilket förstås inte betyder att vi inte gör en satsning, den måste bara vara självfinansierande.

6 Utgifter - Lokal verksamhet Lokal verksamhet täcker bidrag till den lokala verksamheten i partiet. Kategorin i sin helhet minskas något från Bidrag till lokal förening föreslås även i år vara kr till varje förening, men budgeten är nedjusterad för att stämma bättre överens med hur många föreningar det är sannolikt att vi har, en mindre ökning från antalet föreningar Bidrag till aktivistinitiativ minskas för att reflektera 2015 års resultat. Bidrag till regionala konferenser föreslås minska något kr till varje regional konferens, med målet att ha sex konferenser enligt verksamhetsplanen. Resultat och utgående balans Resultatet blir runt kr - betydligt högre än 2015 års budget och något högre än 2015 års resultat kr investeras i valfonden, vilket gör att vårt disponibla kapital landar på runt kr. Vår sammanlagda utgående balans, inklusive valfond, blir runt kr. Anton Nordenfur, partiorganisatör Stockholm, 11 januari 2016

Verksamhetsplanen är dokumentet som pekar ut hur partiet kommer att arbeta under 2016, vilka mål vi sätter upp åt oss själva och hur vi ska uppnå dem.

Verksamhetsplanen är dokumentet som pekar ut hur partiet kommer att arbeta under 2016, vilka mål vi sätter upp åt oss själva och hur vi ska uppnå dem. Verksamhetsplanen är dokumentet som pekar ut hur partiet kommer att arbeta under 2016, vilka mål vi sätter upp åt oss själva och hur vi ska uppnå dem. Vi har arbetat för en visionär verksamhetsplan som

Läs mer

Piratpartiet årsmöte 2015-02-11

Piratpartiet årsmöte 2015-02-11 Piratpartiet årsmöte 2015-02-11 1. Mötet förklarat öppet. 2. Genomgång av röstlängd. Röstlängd enligt följande: Anton Nordenfur, Yuxuan Chen, Martin Åbom, Henrik Wallin, Tobias Jernér (tom punkt 11), Johannes

Läs mer

Piratpartistisk tidning

Piratpartistisk tidning Piratpartistisk tidning Beslutsunderlag inför Piratpartiets styrelsemöte 27 september 2015, av Anton Nordenfur Bakgrund Inför partistyrelsemötet i augusti 2015 lämnade jag in ett beslutsunderlag som sammanfattade

Läs mer

Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen

Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Ung Pirats ekonomiska berättelse för 2012 Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Ung Pirats ekonomiska berättelse för 2012 Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Budget

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Introduktion: 2015 ett år av förändring 1. Internt arbete 1.1. Lokal verksamhet 1.2. Medlemsutbildning 1.3. Träffar AFK 1.4. Internkommunikation 1.5. Samordning 1.6. Politisk

Läs mer

Partistyrelsens förslag till verksamhetsplan för 2015

Partistyrelsens förslag till verksamhetsplan för 2015 Partistyrelsens förslag till verksamhetsplan för 2015 Piratpartiet ska under 2015 fortsätta vara en viktig röst i den offentliga debatten. Förutsättningarna för detta arbete är dock på många sätt förändrade.

Läs mer

Budget 2013. Administration Trycksaker 1000 Postkostnader 1000 Försäkring 1000 Kontorsmaterial 2000 Revision/Ekonomi 1000 Total Administration 6000

Budget 2013. Administration Trycksaker 1000 Postkostnader 1000 Försäkring 1000 Kontorsmaterial 2000 Revision/Ekonomi 1000 Total Administration 6000 Budget 2013 Kostnader Information & Utbildning Skolinformatörsutbildning 8000 Skolinformationsomkostnader 4000 Representation och övrig utbildning 1500 Total Information & Utbildning 13500 Arrangemang

Läs mer

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr Rambudget 2015-2016 förklaring och motivering av budgetposter Intäkter 2015-2016 Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr - Myndigheten för Ungdom och Civilsamhällsfrågor är vår största bidragsgivare.

Läs mer

Ung Pirat Södertörn Protokoll årsmöte 2013

Ung Pirat Södertörn Protokoll årsmöte 2013 Ung Pirat Södertörn Protokoll årsmöte 2013 1 1. Mötets öppnande Elin Andersson öppnar mötet 21:01 2. Mötets behörighet Beslut att mötet anser sig behörigt kallat. 3. Justerande av röstlängd och eventuella

Läs mer

Ekonomisk rapport 26/4 2014

Ekonomisk rapport 26/4 2014 Ekonomisk rapport 26/4 2014 Henrik Brändén Denna rapport innehåller ingen sifferstat med utfall, eftersom de siffror som i dagsläget kan plockas ur PW inte är meningsfulla. Detta beror varken på att systemet

Läs mer

Ekonomiguide. Del 1 - Budget

Ekonomiguide. Del 1 - Budget Ekonomiguide Del 1 - Budget Innehållsförteckning Årsbudget 3 Vad, vem, varför? 3 Förklaring av årsbudgetmallen 4 Budgetens segment 5 Dokumentets kodning 7 Utskottsbudget 8 Vad, vem, varför? 8 Förklaring

Läs mer

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman Hela Sverige ska leva Sandviken Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april 2019 1. Val av ordförande och sekreterare för stämman 2. Val av två justeringspersoner 3. Fråga om stämman

Läs mer

3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015?

3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015? Piratpartiet Josef Ohlsson Collentine 3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015? 1 Introduktion Styrelsen 2015 startade med era viktiga och svåra beslut att ta ställning till. Vi behövde handskas med en uteslutning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2009

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2009 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2009 1. Allmänt/sammanfattning av året Piratpartiet har under 2009 haft en stor valframgång i och med inträdet i Europaparlamentet. Partiet har vidare lyft patentfrågan

Läs mer

Organisationsrapport, 27 mars 2015

Organisationsrapport, 27 mars 2015 Organisationsrapport, 27 mars 2015 av Anton Nordenfur Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland sina arbetsuppgifter ska rapportera på vilket

Läs mer

Möteshandlingar. Medlemsmöte Onsdagen den 27:e Februari 2013

Möteshandlingar. Medlemsmöte Onsdagen den 27:e Februari 2013 Möteshandlingar Medlemsmöte Onsdagen den 27:e Februari 2013 1 Kallelse till medlemsmöte, Piratpartiet i Stockholms län Praktisk information Kontakt Medlemsmötet är det årliga mötet som en förening håller

Läs mer

Organisationsrapport, 18 april 2015

Organisationsrapport, 18 april 2015 Organisationsrapport, 18 april 2015 av Anton Nordenfur Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland sina arbetsuppgifter ska rapportera på vilket

Läs mer

Organisationsrapport, 21 november 2015

Organisationsrapport, 21 november 2015 Organisationsrapport, 21 november 2015 av partiorganisatör Anton Nordenfur till partistyrelsens möte 5 december. Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör,

Läs mer

Diskussionsunderlag Budget

Diskussionsunderlag Budget Linköping 2015-02-25 Diskussionsunderlag Budget Efter diskussion om verksamhetsplan för kommande verksamhetsår har styrelsen kommit fram till att vissa poster i budgeten kommer att behöva ändras. Just

Läs mer

2.1. Ekonomirapport Halvår* Emma Fogelström. 4.2. Stadfästelse av eventuella studeranderepresentationsbeslut

2.1. Ekonomirapport Halvår* Emma Fogelström. 4.2. Stadfästelse av eventuella studeranderepresentationsbeslut Föredragningslista Kårstyrelsemöte KSm4 12/13 2012-12-03 Sid 1(2) FÖREDRAGNINGSLISTA Kårstyrelsemöte 9 12/13 Måndagen den 3 december 2012 klockan 18.00 Plats: Sammanträdesrummet, Nymble * = bilaga finnes.

Läs mer

PIRATPARTIET EKONOMISK BERÄTTELSE

PIRATPARTIET EKONOMISK BERÄTTELSE PIRATPARTIET EKONOMISK BERÄTTELSE 2010 1/7 Innehållsförteckning EXEKUTIV SAMMANFATTNING ( TLDR )...3 REDOVISNINGSMETOD...4 Statistik...4 Spårbarhet...4 Framförhållning...4 Dagens problem och kommande lösningar...5

Läs mer

Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och budget

Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och budget P2 Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och budget 2019-2020 Inledning I följebrevet redovisas styrelsens förslag till medlemsavgift 2019-2020, preliminär avgift och budget 2019-2020. Därefter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2014

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2014 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2014 Ett förlorat år? När partiet gick in i 2014 var det med stora förhoppningar och med två stora utmaningar framför oss. Vi skulle försvarar våra platser i EU-parlamentet

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Piratpartiet Skåne söndagen den 16:e februari Klockan 17:00 Bendzgatan 38, Ramlösa.

Protokoll Styrelsemöte Piratpartiet Skåne söndagen den 16:e februari Klockan 17:00 Bendzgatan 38, Ramlösa. Protokoll Styrelsemöte Piratpartiet Skåne söndagen den 16:e februari Klockan 17:00 Bendzgatan 38, Ramlösa. Dagordning 1. Mötets öppnande kl. 17:25 2. Närvarande: Christoffer Willenfort Björn Flintberg,

Läs mer

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 1 1. Inledning 1.1 Varför finns delegationsordningen och hur används den? Delegationsordningen är några av organisationens

Läs mer

Ekonomisk rapport 2018

Ekonomisk rapport 2018 Ekonomisk rapport 2018 I följande dokument återfinns balansräkning och resultaträkning för Vänsterpartiet Umeå för kalenderåret 2018. Balansräkningen visar föreningens tillgångar och skulder, jämfört mellan

Läs mer

Organisationsrapport, 25 september 2015

Organisationsrapport, 25 september 2015 Organisationsrapport, 25 september 2015 av partiorganisatör Anton Nordenfur till partistyrelsens möte 27 september. Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör,

Läs mer

Svenska Taidoförbundet

Svenska Taidoförbundet svenska taidoförbundet Swedish Taido Association www.taido.nu Ekonomisk berättelse, Svenska Taidoförbundet 2013 Året 2013 har präglats av VM i Finland, vilket har drivit upp omsättningen jämfört med budget

Läs mer

Denna bild visar fördelningen av förbundets totala intäkter.

Denna bild visar fördelningen av förbundets totala intäkter. Denna bild visar fördelningen av förbundets totala intäkter. 2 375; 1 699; 14 300; 3 29 000; 61% Medlemsavgifter Medlemsförmåner Annonser Statliga bidrag summa övriga intäkter 500; 1% TOTALT 47 874 KSEK

Läs mer

Organisationsrapport, 10 augusti 2015

Organisationsrapport, 10 augusti 2015 Organisationsrapport, 10 augusti 2015 av partiorganisatör Anton Nordenfur till partistyrelsens möte 15 16 augusti. Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör,

Läs mer

Verksamhetsåret i siffror

Verksamhetsåret i siffror Ekonomisk Berättelse för Föreningen SvenskaMagic 2010 Verksamhetsåret i siffror Ingående saldo 2010-05-15: 29 674 kr Utgående saldo 2011-05-30: 117 118kr Verksamhetsårets resultat: + 87 444 (2011-05-30)

Läs mer

Budget 2015. Box 25 Tel 0960-21500 933 32 Arvidsjaur Fax 0960-101 50

Budget 2015. Box 25 Tel 0960-21500 933 32 Arvidsjaur Fax 0960-101 50 1 Budget 2015 INTÄKTER Sametinget, verksamhetsbidrag 295 000 Medlemsavgifter 7 000 Hyresintäkter 0 Ränteintäkter 0 Löneintäkter 0 Summa rörelseintäkter 302 000 KOSTNADER Bokföringskostnader Ekonomibyrå

Läs mer

Inkomst- och utgiftstat samt medlems- och serviceavgifter

Inkomst- och utgiftstat samt medlems- och serviceavgifter Sveriges Arkitekters stämma 2018 Föredragningspunkt 8 Inkomst- och utgiftstat samt medlems- och serviceavgifter Stämman ska enligt stadgan ta beslut om inkomst- och utgiftsstat, d.v.s. övergripande ekonomiska

Läs mer

Organisationsrapport, 1 juni 2015

Organisationsrapport, 1 juni 2015 Organisationsrapport, 1 juni 2015 av partiorganisatör Anton Nordenfur till partistyrelsens möte 14 juni. Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland

Läs mer

Översikt över RF bidrag

Översikt över RF bidrag Översikt över RF bidrag SF-bidrag, betalas ut i kvartalets första månad Kvart 1 Kvart 2 Kvart 3 Kvart 4 Elit stöd IL-stöd Projekt SF-stöd Ökning Totalt RF jan-mar apr-jun jul-sep okt-dec 2010 223 250 223

Läs mer

Översikt över RF bidrag

Översikt över RF bidrag Översikt över RF bidrag SF-bidrag, betalas ut i kvartalets första månad Kvart 1 Kvart 2 Kvart 3 Kvart 4 Elit stöd IL-stöd Sv.spel Projekt SF-stöd Ökning Totalt RF jan-mar apr-jun jul-sep okt-dec 2010 223

Läs mer

Feministiskt initiativ Årsredovisning 2014

Feministiskt initiativ Årsredovisning 2014 Feministiskt initiativ Årsredovisning 2014 Förvaltningsberättelse... 2 Resultaträkning... 3 Balansräkning... 4 Revisionsberättelse... 5 Underskrifter... 6 Förvaltningsberättelse 2014 Feministiskt Initiativ,

Läs mer

Styrelse helägt bolag i Sundsvalls kommunkoncern

Styrelse helägt bolag i Sundsvalls kommunkoncern Styrelse 2011-11-24 Sundsvall Logistikpark AB MRP 2011-14 Bokslut Budget Prognos 2 MRP MRP Plan 2010 2011 2011 2012 2013 2014 Nettoomsättning 2 617 495 8 300 2 342 2 562 2 760 Övriga externa kostnader

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014 1 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Summering...1 Huvudspåren...1 Internt arbete...2 Politiskt programarbete...3 Aktivism och medlemsvård!...3

Läs mer

Guide Postbeskrivning Uppdaterad: Sida 1 av 5

Guide Postbeskrivning Uppdaterad: Sida 1 av 5 Sida 1 av 5 Guide för postbeskrivningar Den här guiden visar exempel på olika poster som en elevkårsstyrelse kan innehålla. Poster är alltså olika ansvarsområden inom en styrelse och det kan variera beroende

Läs mer

Styrelsens förslag till nya redovisningsprinciper för utvecklingsfond

Styrelsens förslag till nya redovisningsprinciper för utvecklingsfond Styrelsens förslag till nya redovisningsprinciper för utvecklingsfond De redovisningsprinciper som föreningen använder sig av gällande utbildningsfonden gör det svårt för medlemmarna att få en rättvisande

Läs mer

Ekonomi. Bokslut 2014 Revisionsberättelse Budgetrapport VI HÖJER VÅRA RÖSTER!

Ekonomi. Bokslut 2014 Revisionsberättelse Budgetrapport VI HÖJER VÅRA RÖSTER! Ekonomi Bokslut 2014 Revisionsberättelse Budgetrapport VI HÖJER VÅRA RÖSTER! Distriktsårskonferens 30-31 maj, 2015 BOKSLUT 2014 VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM 802004-5350 RESULTATRÄKNING INTÄKTER 2014 Budget

Läs mer

1. Det åligger varje förtroendevald i P-Riks att informera sig om denna policys innehåll.

1. Det åligger varje förtroendevald i P-Riks att informera sig om denna policys innehåll. Ekonomipolicy Sveriges Personalvetarstuderandes Riksförbund, P-Riks, ekonomipolicy styr planeringen, förvaltningen, uppföljningen, utvärderingen och kontrollen av P-Riks ekonomiska processer samt Styrelsens

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

Ekonomisk redogörelse verksamhetsåret 2011/2012 och Budgetförslag 2012/2013

Ekonomisk redogörelse verksamhetsåret 2011/2012 och Budgetförslag 2012/2013 Ekonomisk redogörelse verksamhetsåret 2011/2012 och Budgetförslag 2012/2013 Ekonomisk redogörelse verksamhetsåret 2011/2012 Resultaträkning UTFALL BUDGET Avvikelse Medlemsavgifter 422 675 422 675 0 Övr

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

HANDBOK I EKONOMI FÖR EUP SVERIGES REGIONALA STYRELSER 2019

HANDBOK I EKONOMI FÖR EUP SVERIGES REGIONALA STYRELSER 2019 HANDBOK I EKONOMI FÖR EUP SVERIGES REGIONALA STYRELSER 2019 Organisationsnummer EUP Öst: 802450-2604 EUP Väst: 802448-8028 EUP Syd: 802447-7120 EUP Nord: Frågor? Kansliet: simon.jernberg@eup.se Grant Thornton

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Tisdagen 17:e September 2013 1. Mötet öppnas Erik öppnar mötet klockan 19:46 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade.

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer

2009-07-01 2010-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654

2009-07-01 2010-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654 ÅRSREDOVISNING 2009-07-01 2010-06-30 för Republikanska Föreningen Org. nr. Innehåll Förvaltningsberättelse 2 Disposition av årets resultat 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar (noter)

Läs mer

Proposition 1 om ändring av Svenska Seniorers status till specialförening

Proposition 1 om ändring av Svenska Seniorers status till specialförening Proposition 1 om ändring av Svenska Seniorers status till specialförening Svenska Seniorer i Finland r.f. har i november 2009 inlämnat till partistyrelsen för Svenska folkpartiet i Finland r.p. en ansökan

Läs mer

1) fungera som en centralorganisation för sina medlemsorganisationer och stödja deras verksamhet

1) fungera som en centralorganisation för sina medlemsorganisationer och stödja deras verksamhet STADGAR 1 (5) 1 Namn och hemort Föreningens namn är Vanhustyön keskusliitto Centralförbundet för de gamlas väl ry. Föreningens hemort är Helsingfors. I dessa stadgar omtalas föreningen som förbundet. 2

Läs mer

Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och ekonomiska ramar

Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och ekonomiska ramar P2 Handläggare: Styrelsen Datum: 2018-02-25 Dnr: O412-2/1718 Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift 2018-2019 och ekonomiska ramar 2018-2019 Inledning SFS ekonomiska ramar är en uppskattning över

Läs mer

Leader Åland totalbudget 2015 styrelsens förslag till HÖSTMÖTET 25_11_14 / Total

Leader Åland totalbudget 2015 styrelsens förslag till HÖSTMÖTET 25_11_14 / Total Leader Åland TOTALBUDGET 2015 Utgifter Totalt Driften 431:an 2015 LAG+KAG 100% Offentligt finansierat EU Delvis el föreningens fiansiering Information o utbild 341:an Föreningen ej stödberättigat Hållbart

Läs mer

VÅRMÖTESPROTOKOLL 2012-04-17

VÅRMÖTESPROTOKOLL 2012-04-17 VÅRMÖTESPROTOKOLL 2012-04-17 Närvarolista: nostrad, Mattias Jernberg danlii, Daniel Liikamaa sandy, Joel Andersson firetech, Joakim Andersson ccw, Carl Cristian Arlock farsan, Tobias Lundquist kapsyl,

Läs mer

Revisionsberättelse. Till Stockholmscenterns distriktsstämma. Orgnr 802000-4829

Revisionsberättelse. Till Stockholmscenterns distriktsstämma. Orgnr 802000-4829 Revisionsberättelse Till Stockholmscenterns distriktsstämma Orgnr 802000-4829 Vi av Stockholmscenterns distriktsstämma valda revisorer har granskat årsredovisning, räkenskaper samt styrelsens förvaltning

Läs mer

Mallar till Föreningsårsmöte

Mallar till Föreningsårsmöte Mallar till Föreningsårsmöte 2016 INLEDNING I detta häfte finns förberedda mallar för ett årsmöte i er Vi Unga-förening. Mallarna är tänkta som ett stöd till ert årsmöte och finns också att ladda ned i

Läs mer

Uppgift 2 (2 p) Budgetar kan användas som ekonomiska styrmedel. Ange på vilka sätt man kan styra verksamheten med hjälp av budgetering.

Uppgift 2 (2 p) Budgetar kan användas som ekonomiska styrmedel. Ange på vilka sätt man kan styra verksamheten med hjälp av budgetering. Bo Ekdahl Prov Företagsekonomi B Hörby Lärcenter Planering och budgetering Budgetuppföljning och analys Namn: Uppgift 1 (3 p) I boken skrivs det att planering bör göras med flera olika tidshorisonter.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Regional föreningskonsulent Föreningskonsulenten har nu växlat upp arbetet rejält med både samordningen kring föreningar i länet samt med externa aktörer. Nätverk för ungdomsorganisationer,

Läs mer

Ekonomisk berättelse 2015 Ung Pirat Stockholmsdistriktet

Ekonomisk berättelse 2015 Ung Pirat Stockholmsdistriktet EKONOMISK BERÄTTELSE 2015 Senast reviderad Måndag 24:e April 2016 Ekonomisk berättelse 2015 Ung Pirat Stockholmsdistriktet Ekonomisk berättelse 2015 Sid 1 Allmänt om räkningen Den här räkningen är upprättad

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande............................... 1 2.2 Vice ordförande tillika ekonomiskt ansvarig.............

Läs mer

THS BUDGET 12/13 - Version 2: KF 1 12/13

THS BUDGET 12/13 - Version 2: KF 1 12/13 THS BUDGET 12/13 - Version 2: KF 1 12/13 Resultatställe med exempel på intäkter och Resultat (utan ) Reviderad resultatbudget Varav Medfinansiering KTH varav finansiella/ avskrivningar/ bokslutsdispositioner

Läs mer

Swarmsweep. Så startar du förening

Swarmsweep. Så startar du förening Så startar du förening Varför starta en förening? För att samla aktivister under ett och samma varumärke kan det ibland vara en stor fördel att bilda en förening. En del aktivister tillhör naturligtvis

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN SAMMANFATTNING Genom HSO Västerbotten arbetar medlemsföreningarna tillsammans och ger varandra stöd i frågor som rör dess medlemmar. HSO Västerbotten arbetar och företräder grupper med funktionsnedsättning,

Läs mer

Slutrapport Valsamordnare Mikael Holm

Slutrapport Valsamordnare Mikael Holm Slutrapport Valsamordnare Mikael Holm Den 27 december meddelade regeringen att man inte kommer fatta beslut om extra val (http://www.regeringen.se/sb/d/18989/a/252138). Med det beslutet anser jag att mitt

Läs mer

Styrelsen lämnar härmed Årsredovisning för verksamhetsåret

Styrelsen lämnar härmed Årsredovisning för verksamhetsåret Svenska Riesenschnauzerklubben (Org.Nr. : 802016-3286) Styrelsen lämnar härmed Årsredovisning för verksamhetsåret 2016-01-01 -- 2016-12-31 INNEHÅLL: SIDA: Balansräkning 2 Resultaträkning 3-6 Not 1) Verksamhetsberättelse

Läs mer

ELLPE demokratikonsult AB

ELLPE demokratikonsult AB AB KASSÖRER - pengar och lite till Presentation Kassörens uppdrag i stort Ansvar och uppdrag Bokföring m m Vem är jag? 1952 Född på ett litet lantbruk i Halmstaby i Svalövs kommun 1973-1990 Bankchef på

Läs mer

1920 Postgiro Ingående balans: 924,00 Ingående saldo: 924,00

1920 Postgiro Ingående balans: 924,00 Ingående saldo: 924,00 Amatörkulturens samrådsgrupp Sida: 1(10) 1510 Kundfordringar A25 160510 Fakturajournal nr 6 1 000,00 1 000,00 A25 160510 Fakturajournal nr 6 1 000,00 2 000,00 A25 160510 Fakturajournal nr 6 1 000,00 3

Läs mer

Budget 2016 - Rambudget

Budget 2016 - Rambudget Budget 2016 - Rambudget Nämnd Arrangemang Namn Intäkter Utgifter Extern kostnad Intern kostnad Balans Förra året Diff Sektionen Summering Centralt 46,600.00 kr 156,200.00 kr 136,200.00 20,000.00 (109,600.00)

Läs mer

Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012, föreningens tolfte räkenskapsår

Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012, föreningens tolfte räkenskapsår Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012, föreningens tolfte räkenskapsår Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 3 - resultaträkning

Läs mer

UTKAST: Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och ekonomiska ramar

UTKAST: Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och ekonomiska ramar P2 Handläggare: Styrelsen Datum: 2018-01-26 Dnr: Oxxx-/ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 UTKAST: Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift 2018-2019 och ekonomiska

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Under den gångna våren har vi haft matlådemöten hemma hos föreningens medlemmar. Framförallt cupcakemötet var väldigt väldigt uppskattat och välbesökt. Inför valborg träffades vi

Läs mer

Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: Förvaltning: 117 Kr

Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: Förvaltning: 117 Kr Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: 201701-201713 Förvaltning: 117 Kr Nämndens budget Nämndens utfall Avvikelse inkl budgetjust. Drift och underhåll 19 626 200 000,00

Läs mer

Förslag till ändringar av medlemsavgift och stadgar på lättläst

Förslag till ändringar av medlemsavgift och stadgar på lättläst Förslag till ändringar av medlemsavgift och stadgar på lättläst Innehåll Sidan Medlemsavgift 4-7 Stadgar 8-11 Förslag till Samma medlemsavgift för alla och medlemsavgift 2019 Riksförbundet FUB har i många

Läs mer

Förenklat årsbokslut för. Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 717903 8000 814000-2653*

Förenklat årsbokslut för. Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 717903 8000 814000-2653* Dokument: Förenklat årsbokslut för verksamhetsåret 2014-15 Förenklat årsbokslut för Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 717903 8000 814000-2653* Räkenskapsåret 2014 15 Innehåll: Resultaträkningar

Läs mer

2010-07-01 2011-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654

2010-07-01 2011-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654 ÅRSREDOVISNING 2010-07-01 2011-06-30 för Republikanska Föreningen Org. nr. Innehåll Förvaltningsberättelse 2 Disposition av årets resultat 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar (noter)

Läs mer

EKONOMISK BERÄTTELSE 2014

EKONOMISK BERÄTTELSE 2014 EKONOMISK BERÄTTELSE 2014 AVSEENDE HELÅRET 2014-01-01 2014--31 I den ekonomiska berättelsen redogörs för hur förbundets ekonomi har sett ut under 2014. Resultatrapporten visar budgeten för 2014 som antogs

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Villaägarna Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 2014-03-20 Behandlad på årsmötet den 2014-03-20 Innehåll 1.Inledning 3 2.Villaägarna Södra

Läs mer

Marieby Väglyseförening

Marieby Väglyseförening 2017-01-01 -- 2017-12-31 Innehåller rapport för perioden Verifikationslista - Januari 2017 - December 2017 Balansrapport - Januari 2017 - December 2017 Resultatrapport - Januari 2017 - December 2017 Huvudbok

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN EKONOMISK POLICY SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN EKONOMISK POLICY SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN EKONOMISK POLICY INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion s. 3 Allmänt s. 4 Startkapital s. 4 Budget s. 4 Äskningar s. 4 Kontanthantering s. 4 Inköp s. 5 Kläder s. 5 Större inköp s. 5 Arrangemang s. 5 Sektionsmöte

Läs mer

Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00

Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00 Konglig Samhällsbyggnadssektion Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av två justeringspersoner

Läs mer

4. Ett företag har vid årets början respektive slut nedanstående tillgångar, skulder och eget kapital:

4. Ett företag har vid årets början respektive slut nedanstående tillgångar, skulder och eget kapital: 2p 1. Ett företag köper i början av 2008 en maskin för 100 000 kr. Man beräknar att den ska kunna användas under 5 år och att restvärdet då är noll. a. Hur stor är företagets utgift 2008? Svar: 100 000

Läs mer

Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016

Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016 Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016 Måndag 7 mars 2016 kl. 18:39 Lokal: Gustav Adolfsskolan, Alingsås Närvarande Mats Hjerpe Stellan Modigh Daniel Castor Olle Samuelsson Henrik Bergqvist Oskar

Läs mer

Motionär: Förbundsstyrelsen

Motionär: Förbundsstyrelsen Motionär: Förbundsstyrelsen Verksamhetsplanens syfte är att formulera vad Ung Media ska göra under kommande verksamhetsår och på så sätt definiera förbundsstyrelsens uppdrag så att de jobbar mot mål som

Läs mer

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt 17 augusti 2014, 10.00, DS-lokalen Närvarande: Mia, Tomas, Elsa, August, Ylva, Agnes, Petter Frånvarande: Malin, Matilda 1. Mötet Öppnas 2. Val av mötesfunktionärer

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN Genom HSO Västerbotten arbetar medlemsföreningarna tillsammans och ger varandra stöd i frågor som rör dess medlemmar. HSO Västerbotten arbetar och företräder grupper med funktionsnedsättning, grupper som

Läs mer

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 29:e mars 2015 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten sammanställer

Läs mer

ÅRSMÖTE 2012 - Bilaga 1

ÅRSMÖTE 2012 - Bilaga 1 ÅRSMÖTE 2012 - Bilaga 1 Ordinarie årsmöte 2012 TID: 2012-09-25 (tisdag) kl 19.30 21.00 PLATS: Vallda Församlingshem Dagordning: 1. Öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet 3. Val av sekreterare för årsmötet

Läs mer

Förändring av investeringsbudget Falkenbergs Näringsliv AB och Destination Falkenberg AB. KS

Förändring av investeringsbudget Falkenbergs Näringsliv AB och Destination Falkenberg AB. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-10-10 305 Förändring av investeringsbudget Falkenbergs Näringsliv AB och Destination Falkenberg AB. KS 2017-466 KS, KF Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Budget för verksamhetsår 2015 anvisningar för lokalavdelningar

Budget för verksamhetsår 2015 anvisningar för lokalavdelningar Budget för verksamhetsår 2015 anvisningar för lokalavdelningar Det är nu dags att börja planera aktiviteter med budget för 2015. Tänk på att ni i styrelsen även behöver förankra budgetförslagen hos era

Läs mer

Vasteras Radioklubb. Kommentarer till 2015 ars bokslut

Vasteras Radioklubb. Kommentarer till 2015 ars bokslut Kommentarer till 2015 ars bokslut J Ekonomin i VRK ar fortsatt mycket god. Det har varit nagot av ett mellanar och vi sag inget rimligt skal till varfor vi skulie soka kommunalt bidrag, varfor vi avstod.

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013-11-26

ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013-11-26 ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013-11-26 Närvarolista: nostrad, Mattias Jernberg danlii, Daniel Liikamaa farsan, Tobias Lundquist firetech, Joakim Andersson glyph, Fredrik Andersson kongo, Fredrik Ahlberg ao, Andreas

Läs mer

Konto Benämning Ingående balans Förändring Utgående balans 120101 1201-1212 121231

Konto Benämning Ingående balans Förändring Utgående balans 120101 1201-1212 121231 Balansrapport Sid 1 (av 1) RFSL Ungdom Karlstad, 802427-5219 (RFSLUKD) Utskrifts-ID: 485 Period: 1201-1212 Senast reg verifikat: A:214 Utskriven: 130102 17:17 av RFSL U-KD Konto Benämning Ingående balans

Läs mer

SlösO. Utförsbacken. Oskarshamns ekonomi under 2000-talet. Nima Sanandaji. April 2010. Ombudsmannen mot slöseri med skattepengar

SlösO. Utförsbacken. Oskarshamns ekonomi under 2000-talet. Nima Sanandaji. April 2010. Ombudsmannen mot slöseri med skattepengar Utförsbacken Oskarshamns ekonomi under 2000-talet Nima Sanandaji April 2010 www.timbro.se/innehall/?isbn=9175667560&flik=4 SlösO Ombudsmannen mot slöseri med skattepengar Författaren och Timbro 2010 ISBN

Läs mer

och den verkar i anslutning till daghemmet främja samverkan mellan barnens föräldrar och daghemmet

och den verkar i anslutning till daghemmet främja samverkan mellan barnens föräldrar och daghemmet (Översättning från finska) 1 (5) FINLANDS FÖRÄLDRAFÖRBUND MODELLSTADGAR FÖR DAGHEMMETS FÖRÄLDRAFÖRENING 1 Föreningens namn är rf, och den verkar i anslutning till daghemmet, och dess hemort är (kommun).

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte Reviderade vid stormöte , ,

Reglemente Fastställda vid stormöte Reviderade vid stormöte , , Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reviderade vid stormöte 2014-11-12, 2015-10-28, 2016-04-20 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande...............................

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av årsredovisning HÄRJEDALENS KOMMUN

Revisionsrapport Granskning av årsredovisning HÄRJEDALENS KOMMUN Revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2012. HÄRJEDALENS KOMMUN 17 maj 2013 Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning... 2 2.1 Bakgrund... 2 2.2 Revisionsfråga och kontrollmål... 2 2.3 Avgränsning...

Läs mer

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmar i Utbyvägens Garage- och Ledningssamfällighetsföreningar kallas till ordinarie föreningsstämma. TISDAGEN

Läs mer