Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2014"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2014 Ett förlorat år? När partiet gick in i 2014 var det med stora förhoppningar och med två stora utmaningar framför oss. Vi skulle försvarar våra platser i EU-parlamentet vid valet i maj och burna av den framgången ta oss in i lokala, regionala och nationella politiska vid höstens nationella val. Vi hade ägnat tre år åt förberedelser för detta uppdrag. Vi hade en mer utvecklad organisation, en breddad politisk plattform, mer erfarenheter och partiets framgångsrika arbete i EU-parlamentet att luta oss mot. Ändå står vi här ett år senare efter två svidande misslyckanden. Vår förlust av de två mandaten i EU-parlamentet kompenseras på inget sätt av att tyska Piraten Partei kom in. Det dubbla misslyckandet att inte nå in varken i riksdagen eller i någon av de 35 lokala och regionala beslutande församlingar vi kandiderar strödde salt i såren. Det går inte att förklara bort ett sådant misslyckande. Det är bara att nyktert konstatera att vi gjorde misstag. Organisationen var inte redo, personer i ledande ställning gjorde felbedömningar, som organisation lyckades vi inte samla oss och fokusera på uppgiften. En verksamhetsberättelse är inte rätta stället att reda ut varför och hur vi misslyckades, eller hur ansvaret för misslyckandet ska fördelas. En verksamhetsberättelse är platsen att redovisa vad organisationen företagit sig under året och en sådan redogörelse följer nedan. Men innan den vill vi i den avgående styrelsen ändå avrunda med lite hoppfullare tongångar. För unga oprövade organisationer är misslyckanden bara en katastrof om man inte klarar av att resa sig från dem. Annars är de bara en effektiv metod för inlärning har inte varit ett förlorat år för piratrörelsen. Internationellt växer vi och skördar framgångar. Vår politik utvecklas och blir bara mer och mer relevant med samhällsförändringen. Och vi lever och lär för att komma igen starkare i framtida val. 1. Partiets inre organisation och arbete 1.1 Lokal verksamhet I samband med valåret hölls fem uppstartsmöten för länsföreningar, ett återuppväckande av föreningen för Östergötlands län samt 15 uppstartsmöten för kommunföreningar. Partiet ställde upp i lokala val i sammanlagt 35 kommuner och län/regioner. Partistyrelsen budgeterade 2000 kr i

2 grundanslag till varje förening som genomfört medlemsmöte. Partistyrelsen uppdrog ledningen att fördela kr till lokala föreningar i tio fokuskommuner, kronor budgeterades till aktivistinitiativ. Ett aktivistnätverk med lokala aktivister och kontaktpersoner skapades och underhölls. Partisekreteraren, Henrik Brändén, och Ung Pirats förbundssekreterare, Mikael Holm, uppmanade lokala partiföreningar och Ung Pirats lokalavdelningar att samverka under valrörelsen. 1.2 Medlemsutbildning Studier spelar en avgörande roll för att bygga en stark kampanj- och partiorganisation. Med detta i åtanke genomfördes en valledarutbildning (mars), en aktivistutbildning (april), en studiecirkel (april) samt en quiz som släpptes på webben och Facebooksidan. Malin Ahnberg ansvarade för partiets centrala kurser under partisekreteraren, Henrik Brändén, och vice partiledare, Marit Deldén. 1.3 Politik Principprogrammet och de sakpolitiska programmen lades ihop till ett heltäckande partiprogram, som både trycktes upp och kan läsas på partiets webbplats. Valmanifestet för PPEU förhandlades och antogs. Valmanifesten för EU-valet samt riksdagsvalet antogs av styrelsen och trycktes upp som ett komplement till kampanjmaterialet. Under året utsågs ytterligare två politiska talespersoner, Mattias Bjärnemalm inom utrikespolitik och Björn Flintberg inom arbetsmarknad och social trygghet. En AFK-träff hölls i Uppsala 18/10 i anslutning till höstmötet för att diskutera mötet och partiets framtida politiska utmaningar. 1.4 Intern information / kunskapsöverföring Hemsidan uppdaterades under året med information om vår politik, valmanifest samt vad våra EUparlamentariker uträttat. Ett nytt forum lanserades och Piratpartiets officiella facebooksida uppdaterades och underhölls kontinuerligt.

3 1.5 Organisatorisk samordning Avstämningen mellan styrelsen och ledningen skedde i form av partiledningsrapporter som skrevs till partistyrelsemötena. Det fanns i stort sätt ingen annan kontakt mellan ledning och styrelse under året bortsett ifrån 2 informella träffar mellan partiledaren, Anna Troberg, och styrelsens sammankallande, Malin Ahnberg. Avstämningen mellan ledningen och EU-parlamentarikerna skedde via deras assistenter då direktkommunikationen havererade. Avstämningsmöten skedde mellan partisekreteraren, Henrik Brändén, och Ung Pirats förbundssekreterare, Mikael Holm, med cirka tre veckors mellanrum. Partiledaren, Anna Troberg, och Ung Pirats ordförande, Gustav Nipe, hade ett antal möten under året. Samarbetet mellan vice partiledare, Marit Deldén, och Ung Pirats valamiral, David Midhage, var i stort sätt obefintligt. Nils Agnesson (t o m 2 juli) och Marit Deldén ansvarade för löpande kontakt och samordning med lokala föreningar och grupper av lokalt aktiva. 1.6 Arbetsklimat och arbetsbelastning För att förbättra arbetsklimatet gjordes satsningar på moderatorer i facebookgruppen. På uppdrag av ledningen arbetade Annika Suikki med medlemsvård till både enskilda aktivister och till lokala föreningar som bildats. Under januari och februari började Marit Deldén och Torbjörn Wester arbeta på heltid, vilket avlastade partiledaren. 1.7 Organisatorisk utveckling Under höstmötet 2014 bifölls en motion om tidsneutrala möten. Två propositioner bifölls, personuppgiftsombud samt utredning och tidtabell för organisation- och stadgerevision. I övrigt så har organisationsutvecklingen avstannats under året till förmån för valarbetet. 2. Utåtriktat arbete 2.1 Lokalt kampanjande och aktivism Partiledaren var på turné under de sista två veckorna i april och besökt Umeå, Härnösand, Sundsvall, en rad orter i Skåne och Karlskrona. Lokala initiativ och aktiviteter presenterades i allt högre utsträckning i partiets sociala mediekanaler. En katalog med tips och och idéer på utåtriktade verksamheter lades upp på partiets hemsida.

4 Valstugor fanns under EU-valrörelsen i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Norrköping, Linköping och Västerås. Under EU-valrörelsen delade man på många orter ut material i brevlådor. Under valrörelsens sista veckor var aktiviteten hög med väldigt många aktiva som spred material och affischerade på en lång rad orter. Ledningen tog fram en central riksdagsvalkampanj. Under höstvalrörelsen fortsatte man att dela ut material i brevlådor. Valstuga fanns under höstvalrörelsen på samma orter som under EUvalrörelsen. 2.2 Kampanj och valmaterial Piratshoppen hanterade kampanjmaterialet. Kampanjmaterial till EU-valet togs fram och trycktes: En affisch med vardera av våra tre toppkandidater frambärande var sitt av partiets centrala budskap, en åttasidig folder med toppkandidaterna och våra viktigaste krav, valmanifestet och ex av en enkel flyer om en tredjedels A4 tryckt på båda sidor. Mycket profilmaterial, t ex T- shirts och ballonger, fanns inte för leverans under EU-valrörelsen. Rösta pirat-knappar och klistermärken levererades så de nådde partiaktiva först när en dryg vecka återstod till EU-valet. Tillsammans med UP genomfördes en valupptakt 5 april i Europahuset med brittiska Piratpartiets partiledare och våra fd EU-parlamentariker. Crowdfunding till olika event, kampanjer och lokalföreningar återfanns på partiets crowdfundingsida som marknadsfördes hårt på mail och facebook. Till höstvalrörelsen trycktes valmaterial upp med den nya designen flyers (en tredjedels A4), foldrar (vikt A4), valmanifest (8 A4-sidor) och därtill 3000 partiprogram. Vidare 1500 ex var av fyra olika A4-affischer, ex var av 4 olika A3-affischer och 1500 ex var av tre olika B1-affischer. Av dessa hade alla foldrar gått åt en knapp vecka före valet, medan en del av upplagan av flyers, valmanifest och affischer återstod. En FRA-kampanj kördes i våra sociala medier veckorna inför den 14 september.

5 2.3 Mediearbete Partiet syntes i media, bland annat genom vår fd EU-parlamentariker Christian Engström som deltog i ett antal intervjuer under valåret. Även Amelia Andersdotter och Anna Troberg fick en del medietid trots det höga trycket under valåret. Torbjörn Wester skapade ett nätverk för support för lokalt insändarskrivande. Torbjörn hade även ansvar för talespersonernas arbete under valperioderna. 2.4 Evenemang och utåtriktade insatser Partiet närvarade bland annat med en representant på Dreamhack Summer, ett antal personer deltog på almedalsveckan, vi närvarade på pride och deltog i prideparaden. Vi deltog även på bokoch biblioteksmässan i september. Styrelsen beslutade att prioritera ner Dreamhack ekonomiskt och istället samarbeta med UP för att få en bra piratrepresentation där. Ledningen skulle samråda med UP om planeringen av närvaron. Utåtriktade insatser: Rösta Pirat-reklam på videoskärmar i Stockholm x 2, Göteborg, Malmö och Gävle. Helsidesannons under Maj månad i magasinet QX. Facebook-reklam. Radioreklam i Stockholmsområdet (aktivistinitiativ). Helsidesannons inför höstvalet i magasinet QX. 3. Internationellt samarbete Under 2014 deltog ett stort antal svenskar i anslutning till PPEUs uppstartsmöte, där Amelia Andersdotter valts till PPEUs ordförande. Josef Collentine valdes till internationellt ansvarig, ledaren för brittiska piratpartiet, Loz Kaye, besökte Sverige och deltog i partiets EU-valupptakt i början av april. Ett samarbete etablerades med norska Piratpartiet inför valen.

6 4. Centrala organ Under 2014 har alla partiets centrala organ fungerat och fyllt sina funktioner. 4.1 Medlemsmöte och presidium Under 2014 genomfördes både vårmötet och höstmötet vid de tidpunkter och på de sätt stadgarna föreskriver. Vårmötet ägde rum 7 april till 18 maj på partiets mötesforum, och höstmötet ägde rum 6 oktober till 16 november på samma ställe. Mötespresidiet bestod under vårmötet av ordförande Lars Johansson och vice ordförandena Jörgen Lindell, Johan Karlsson, Mikael Iresten, Emil Isberg och Andreas Bjärnemalm. Mötespresidiet bestod under höstmötet av ordförande Andreas Bjärnemalm och vice ordförandena Mikael Iresten och Emil Isberg. Mikael Holm fyllnadsvaldes av partistyrelsen till höstmötet. 4.2 Styrelse Styrelsen har under 2014 hållit tre fysiska samt fem elektroniska möten. Mötena dokumenterades genom protokoll som återfinns på styrelsebloggen. Därtill har den tillträdande styrelsen för 2015 hållit konstituerande möte den 7 december. Tre per capsulam-beslut har fattats. PC-beslut om lokalavdelningar (28/2), ny sammankallande (1/10) och riksdagslista (17/12). Under året har styrelsen bestått av: mandat t o m JP Anderson Fredrik Holmbom Andreas Larsson (Lämnade partistyrelsen 28/9) Nathalie Ylitalo Kristofer Pettersson mandat t o m Troed Sångberg C Magnus Berglund Malin Karlsson (Lämnade partistyrelsen) Anton Nordenfur (sekreterare) Malin Ahnberg (biträdande sekreterare t o m 1/10, tillträdde som sammankallande 1/10)

7 mandat t o m Göran Widham Erik Hultin Jan Lindgren (sammankallande t o m 30/9) Karolina Andersdotter (Lämnade partistyrelsen 13/3) Torbjörn Wester (Lämnade partistyrelsen 2/2) Nils Kadesjö (Lämnade partistyrelsen i december 2014) 4.3 Ledning Ledningen har haft ett fysiskt samt tre elektroniska möten under året. Mötena dokumenterades genom minnesanteckningar som återfinns på ledningsbloggen. Ledningen har under året bestått av: Anna Troberg, partiledare Marit Deldén, partiledarassistent, vice partiledare Henrik Brändén, partisekreterare Ola Nyström, IT-ansvar Nils Agnesson, lokal samordnare (Lämnade ledningen 2e juli) Torbjörn Wester, centralt stöd Christian Engström, EU-representant (Lämnade ledningen 2e juli) Isabelle Danielsson, eventansvarig 4.4 Revisorer För 2014 har revisorerna varit Jacob Hallén och Markus Berglund samt Anders Andersson som revisorsersättare. 4.5 Valberedning Under 2014 har valberedningen bestått av: Ledamot med mandat t o m Victoria Westberg Niklas Dahl Max Gnipping

8 Ledamot med mandat t o m Anders Lindbäck Adam Eltér (Lämnade sitt uppdrag under hösten) Mattias Bjärnemalm

Verksamhetsplanen är dokumentet som pekar ut hur partiet kommer att arbeta under 2016, vilka mål vi sätter upp åt oss själva och hur vi ska uppnå dem.

Verksamhetsplanen är dokumentet som pekar ut hur partiet kommer att arbeta under 2016, vilka mål vi sätter upp åt oss själva och hur vi ska uppnå dem. Verksamhetsplanen är dokumentet som pekar ut hur partiet kommer att arbeta under 2016, vilka mål vi sätter upp åt oss själva och hur vi ska uppnå dem. Vi har arbetat för en visionär verksamhetsplan som

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2009

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2009 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2009 1. Allmänt/sammanfattning av året Piratpartiet har under 2009 haft en stor valframgång i och med inträdet i Europaparlamentet. Partiet har vidare lyft patentfrågan

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Piratpartiet Skåne söndagen den 16:e februari Klockan 17:00 Bendzgatan 38, Ramlösa.

Protokoll Styrelsemöte Piratpartiet Skåne söndagen den 16:e februari Klockan 17:00 Bendzgatan 38, Ramlösa. Protokoll Styrelsemöte Piratpartiet Skåne söndagen den 16:e februari Klockan 17:00 Bendzgatan 38, Ramlösa. Dagordning 1. Mötets öppnande kl. 17:25 2. Närvarande: Christoffer Willenfort Björn Flintberg,

Läs mer

Diskussionsunderlag: Valplanering

Diskussionsunderlag: Valplanering Diskussionsunderlag: Valplanering Ledningen anse det vara viktigt att vi tar ett helhetsgrepp på planeringen av supervalåret 2014, så vi får ett genomtänkt flöde för förberedelser och genomförande av valrörelsens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014 1 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Summering...1 Huvudspåren...1 Internt arbete...2 Politiskt programarbete...3 Aktivism och medlemsvård!...3

Läs mer

Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro

Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro Närvarande: Torbjörn Wester, Anders S. Lindbäck (från punkt 2c), Anton Nordenfur, Nils Agnesson (från punkt 2c till punkt 12), Mattias

Läs mer

Dagordning, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Dagordning, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Dagordning, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Måndagen 3:e Juni 2013 1. Mötet öppnas 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten sammanställer vi

Läs mer

PP - kampanj 2013 - För Sverige i framtiden NU SKA PIRATPARTIET TA PLATS!

PP - kampanj 2013 - För Sverige i framtiden NU SKA PIRATPARTIET TA PLATS! PP - kampanj 2013 - För Sverige i framtiden NU SKA PIRATPARTIET TA PLATS! Nu är det dags att synliggöra Piratpartiet och bygga image inför valåret 2014. Det gör vi med att remixa kungens valspråk För Sverige

Läs mer

STADGAR PIRATPARTIET

STADGAR PIRATPARTIET STADGAR PIRATPARTIET 1 NAMN OCH ORGANISATIONSFORM Organisationens namn är Piratpartiet. Partiet har som mål legalisera kopiering och hävda medborgarnas rätt till en säkrad integritet. 2 SÄTE Partiets säte

Läs mer

Möteshandlingar. Medlemsmöte Onsdagen den 27:e Februari 2013

Möteshandlingar. Medlemsmöte Onsdagen den 27:e Februari 2013 Möteshandlingar Medlemsmöte Onsdagen den 27:e Februari 2013 1 Kallelse till medlemsmöte, Piratpartiet i Stockholms län Praktisk information Kontakt Medlemsmötet är det årliga mötet som en förening håller

Läs mer

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser.

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser. 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk grund. Föreningen Emmaus Björkå

Läs mer

juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna

juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna brev Sommaren närmar sig. Hoppas ni har haft en bra vår tillsammans i Klippan-sektionerna! Ta med det här nyhetsbrevet till Klippan-sektionens nästa möte

Läs mer

Praktikrapport - Socialdemokraterna i Stockholms län

Praktikrapport - Socialdemokraterna i Stockholms län Mika Metso Statsvetenskapliga institutionen Yrkesförberedande praktik, HT 2011 Stockholms universitet Praktikrapport - Socialdemokraterna i Stockholms län Praktikplats: Socialdemokraterna i Stockholms

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07

Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07 Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07 Ett komplement till Verksamhetsplan 2015 2018 som fastställdes på Höstmötet 2014-10-28 2 (7) Verksamhetsinriktning 2016 2.1 Samordna Partidistriktet

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011 KL 15.00 Föregås av miniseminarium 12.00: Myter, missförstånd och sanningar kring Aspergers syndrom med företrädare för OA och psykiatern Andreas Fries,

Läs mer

Stockholms läns partidistrikt 2.0

Stockholms läns partidistrikt 2.0 Stockholms läns partidistrikt 2.0 Partidistriktets valanalys konstaterar : Det behövs en betydligt större regional kraftsamling. Relationen mellan arbetarekommunerna och partidistriktet måste klarläggas.

Läs mer

Partiledningsrapport 2014-06-12

Partiledningsrapport 2014-06-12 Partiledningsrapport 2014-06-12 Av Henrik Brändén Det är en bit kvar på 2014, men supervalåret är till ända. Dessvärre inte med de valresultat som vi hoppats på och arbetat för. Ledningens arbete kan man

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015?

3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015? Piratpartiet Josef Ohlsson Collentine 3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015? 1 Introduktion Styrelsen 2015 startade med era viktiga och svåra beslut att ta ställning till. Vi behövde handskas med en uteslutning

Läs mer

5) Representation. 6) Fadder. 7) Kontaktperson. Lördag: Vi träffas 08:30 och mötet öppnas 09.00.

5) Representation. 6) Fadder. 7) Kontaktperson. Lördag: Vi träffas 08:30 och mötet öppnas 09.00. Arbetsordning för förbundsstyrelsen Detta är en överenskommelse för att styrelsen på bästa sätt ska arbeta med varandra. Överenskommelsen uppdateras vid behov av styrelsen. Här behandlas: 1) Förbundsstyrelse-

Läs mer

Valberedningens förslag till partistyrelse

Valberedningens förslag till partistyrelse Valberedningens förslag till partistyrelse Partiordförande Jimmie Åkesson Ort: Sölvesborg Ålder: 32 år Motivering: Jimmie har gjort ett fantastiskt arbete som partiets ordförande i drygt sex år, han har

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra INNEHÅLL 1. DAGORDNING... 3 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE... 4 2.1. Förtroendevalda... 4 2.2. Fullmäktigedeligater...

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2015

Kallelse till årsmöte 2015 Kallelse till årsmöte 2015 Feministiskt Initiativ Nordöstra Skåne Datum: 21 mars 2015 Tid: 13.00 Plats: Spannmålsgatan 9 291 32 Kristianstad Information Lokalen är fullt tillgänglig och i närheten av tågstationen.

Läs mer

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013.

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013. Protokoll 2015:1 Närvarande Anna Gottfridsson Pernilla Niemi Karolina Natt och Dag Jenny Irwert Micael Andreasson Magnus Bernhardson Markus Forsgren Tobias Stellert David Udén Frånvarande Panagiotis Jotis

Läs mer

Studier 2011-2014 SOCIALDEMOKRATERNA GOTLAND

Studier 2011-2014 SOCIALDEMOKRATERNA GOTLAND Studier 2011-2014 SOCIALDEMOKRATERNA GOTLAND 2013 Utbildningarna riktar sig till tre olika delar av vår organisation; medlemmarna, s-föreningarna och de förtroendevalda. Studieprogrammet är basen som vi

Läs mer

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE Sofia Arkelsten, partisekreterare 20110704 INLEDNING Politiken påverkar människors liv. Därför är det viktigt vilka människor som utformar politiken. Och därför är det viktigt att

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

Ungdomsrådets protokoll

Ungdomsrådets protokoll s protokoll PROTOKOLL 2 Plats och tid, kl. 17.00-19.00, Navigatorcentrum Paragrafer 17 24 Beslutande Övriga deltagare Enligt tjänstgöringslista Elin Svärd, Wargen Hanna Carlsson, Wargen Bengt Werin, Navigatorcentrum

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014 ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida: www.atsubgbg.nu

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

I soffan kan ingen höra dig skrika. Vår röst din röst i EU

I soffan kan ingen höra dig skrika. Vår röst din röst i EU I soffan kan ingen höra dig skrika Vår röst din röst i EU Piratpartiet levererar 2009 fick Piratpartiet 7,13 % i EU-valet. Sedan dess har våra två EU-parlamentariker Christian Engström och Amelia Andersdotter

Läs mer

Slutrapport Valsamordnare Mikael Holm

Slutrapport Valsamordnare Mikael Holm Slutrapport Valsamordnare Mikael Holm Den 27 december meddelade regeringen att man inte kommer fatta beslut om extra val (http://www.regeringen.se/sb/d/18989/a/252138). Med det beslutet anser jag att mitt

Läs mer

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-28 Tid: 17:00 Plats: Tryggheten, plan 1 i Samhällsvetarhuset plan Närvarande med rösträtt (röstlängd): Närvarande utan rösträtt: FORMALIA Punkt Ärende

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Onsdagen 29:e Januari 2014 1. Mötet öppnas Erik Lönroth öppnade mötet 18:56 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Föreningen Norden i Skåne 2015 samt inriktning för 2016

Förslag till verksamhetsplan för Föreningen Norden i Skåne 2015 samt inriktning för 2016 Förslag till verksamhetsplan för Föreningen Norden i Skåne 2015 samt inriktning för 2016 Inledning Distriktets roll har länge ifrågasatts inom Föreningen Norden, och det har vid flera tillfällen skrivits

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD Innehåll SAMMANFATTNING... 1 SAMARBETE med RÖDA KORSET... 1 MEDLEMMAR... 1 STYRELSEN... 2 FÖRTROENDEVALDA... 2 STYRELSENS ARBETE...

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 Snart är det dags för en spännande kampanjhelg mot knark på krogarna! Under lönehelgen i maj kommer 475 krogar i 50 kommuner runt om i landet att tydligt ta ställning mot droger

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 5/2015 Styrelsesammanträde med motionsgenomgång Tid Kl 09.00-17.40 Plats Sparbanken Skaraborg, Skara Närvarande Sofia Karlsson, ordförande, fr

Läs mer

FÖRENINGEN KRISTNA RADIONÄTET

FÖRENINGEN KRISTNA RADIONÄTET FÖRENINGEN KRISTNA RADIONÄTET STADGAR Antagna vid konstituerande årsmöte 1992-11-29 Stadgerevision vid årsmöte 1993-05-08; samtliga paragrafer Stadgerevision vid årsmöte 1995-04-25; paragrafer 3:1, 8:3

Läs mer

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Sida 1 (6) Möte Styrelsemöte 6/2014 (549) Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Birgitta Billstam Erik Daniels Eidar Lindgren Leif Carlsson Mette

Läs mer

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 MSF Umeå för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 Introduktion MSF Umeås verksamhetsår 2014-2015 har varit händelserikt. Styrelsen har under detta verksamhetsår haft en god representation från såväl prekliniska

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015 2016-01-18 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Partiledningsrapport 2014-04-26

Partiledningsrapport 2014-04-26 Partiledningsrapport 2014-04-26 Av Henrik Brändén 1. Internt arbete 1.1 Lokal verksamhet Plan för 2014: Målet är att ha aktiva som träffas, driver valrörelse och tillsammans genomför aktiviteter på så

Läs mer

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Vilket år det har varit! Det här kommer bli svårt att sammanfatta på några få sidor. Det har hänt så mycket inom vår lokalavdelning att det skulle ta upp

Läs mer

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse Lärarförbundet Arboga U10 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för 2015 och andra funktioner Ordförande Helena Kindberg 2015 V. ordförande Susanne Skyllkvist 2015-2016

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Protokoll Unionens årsmöte 2014 Närvarande: David Gustafsson, Dennis Rundqvist, Anders Wilhelmsson

Protokoll Unionens årsmöte 2014 Närvarande: David Gustafsson, Dennis Rundqvist, Anders Wilhelmsson Protokoll Unionens årsmöte 2014 Närvarande: David Gustafsson, Dennis Rundqvist, Anders Wilhelmsson 1. Mötets öppnande Ordförande David Gustafsson öppnade mötet. 2. Mötets behörighet Mötet kallades via

Läs mer

Organisationsrapport, 18 april 2015

Organisationsrapport, 18 april 2015 Organisationsrapport, 18 april 2015 av Anton Nordenfur Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland sina arbetsuppgifter ska rapportera på vilket

Läs mer

STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET

STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET Beslutade på rådsmötet den 1 juni 2012 Mälardalsrådet är en frivillig samarbetsorganisation för kommuner och landsting i form av en ideell förening för gemensamma strategiska

Läs mer

Jobba rätt, vecka 38 en kampanj för alla SEKO Postens medlemmar i Posten Meddelande

Jobba rätt, vecka 38 en kampanj för alla SEKO Postens medlemmar i Posten Meddelande Jobba rätt, vecka 38 en kampanj för alla SEKO Postens medlemmar i Posten Meddelande SEKO Postens råd i Posten Meddelande AB har under 2011 haft som en av sina aktiviteter att genomföra en landsomfattande

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Ett attraktivt yrke i utveckling Lärares och skoledares löner ökar mer andras Under året har vi fortsatt med att jobba för höjda lärarlöner. I alla sammahang har vi påtalat att

Läs mer

Uppsala kommuns författningssamling

Uppsala kommuns författningssamling Uppsala kommuns författningssamling Arbetsordning för Uppsala kommunfullmäktige; antagen den 7 september 2015 Antalet ledamöter 1 Fullmäktige har 81 ledamöter. I vallagen (1997:157) finns bestämmelser

Läs mer

Uppdaterad 2013 04-24. Juridiska föreningen i Uppsala. Grundad 24 maj 1844. Stadgar

Uppdaterad 2013 04-24. Juridiska föreningen i Uppsala. Grundad 24 maj 1844. Stadgar Juridiska föreningen i Uppsala Grundad 24 maj 1844 Stadgar Innehållsförteckning Kapitel 1 Inledande bestämmelser... 3 Kapitel 2 Medlemskap... 3 Kapitel 4 Föreningsstämma... 5 Kapitel 5 Styrelse... 6 Kapitel

Läs mer

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Måndag den 30 november 2015 kl. 16:00 Plats: Hörsal 4, Ekonomikum

Läs mer

Arbetsplan 2013. Hela Sverige ska leva - Uppsala län

Arbetsplan 2013. Hela Sverige ska leva - Uppsala län Arbetsplan 2013 För att nå största möjliga framgång med föreningen har denna arbetsplan tagits fram. Arbetsplanen ska underlätta för styrelsen, revisorer, valberedning och arbetsgrupper att utföra de uppdrag

Läs mer

Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR

Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR Innehåll Praktisk information...3 Inför regionrådet så här går det till...4, 6 Program...5 Val av regionstyrelse...7 Val av ombud...8 Valberedningen...9

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för Moderaterna i Stockholms stad Mariaföreningen får härmed överlämna redovisning för verksamhetsåret 2014. Organisationsnummer: 802406-4431 Årsmötet 2014 Årsmötet

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Partistyrelsens förslag till verksamhetsplan för 2015

Partistyrelsens förslag till verksamhetsplan för 2015 Partistyrelsens förslag till verksamhetsplan för 2015 Piratpartiet ska under 2015 fortsätta vara en viktig röst i den offentliga debatten. Förutsättningarna för detta arbete är dock på många sätt förändrade.

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig.

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig. Foto: Tomas Ohlsson Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2016 Utbildningar och träffar 2016 JANUARI 29 30 Planeringsdagar för Distriktet i Västerbotten, Västerbotten Alla som är medlemmar i en lokalföreningsstyrelse

Läs mer

Dagordning Årsmöte 2010

Dagordning Årsmöte 2010 DAGORDNING Kårhuset Lund, 12 november 2010 Christian Nilsson, ordförande Dagordning Årsmöte 2010 Tid: Torsdag 2 december 2010 klockan 18.00 Plats: Fakultetsklubben, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Bolagsordning för Länsförsäkringar Skåne ömsesidigt - fastställd på ordinarie bolagsstämma 2015-03-05

Bolagsordning för Länsförsäkringar Skåne ömsesidigt - fastställd på ordinarie bolagsstämma 2015-03-05 Bolagsordning för Länsförsäkringar Skåne ömsesidigt - fastställd på ordinarie bolagsstämma 2015-03-05 Bolagets verksamhet 1 Bolaget, vars firma är Länsförsäkringar Skåne-ömsesidigt, har till föremål för

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

Datatekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola 2002-04-22

Datatekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola 2002-04-22 Datatekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola 2002-04-22 Motion angående Intresseföreningen InfoCom Förslag angående Intresseföreningen InfoCom (IC) Som många förmodligen redan är medvetna om så har

Läs mer

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 Landstingsfullmäktiges arbetsordning Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 2014-10-29--30 14LS2977 2(14) ARBETSORDNING FÖR LANDSTINGSFULLMÄKTIGE I LANDSTINGET VÄSTERNORRLAND Utöver

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Ungdomsrådets protokoll

Ungdomsrådets protokoll s protokoll PROTOKOLL 2 Plats och tid Brunflorummet, Rådhuset, Paragrafer 44 56 Beslutande Övriga deltagare Enligt tjänstgöringslista Amanda Henriksson, Kulturkollektivet Olle Olsson, Kulturkollektivet

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Utrikespolitiska Förbundet Sverige, fastställd den 7 september 2014.

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Utrikespolitiska Förbundet Sverige, fastställd den 7 september 2014. Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Utrikespolitiska Förbundet Sverige, fastställd den 7 september 2014. Förbundsstyrelsen 1 Förbundsstyrelsen ansvarar för UFS verksamhet mellan förbundsstämmorna och

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

Tisdag 17 mars klockan 10:00 till 16:00 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm.

Tisdag 17 mars klockan 10:00 till 16:00 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm. Stockholm 2015-03-17 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 2/15 Tid och plats Tisdag 17 mars klockan 10:00 till 16:00 på s kansli i Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Eje Andersson

Läs mer

Visita Norrland. Årsberättelse 2015

Visita Norrland. Årsberättelse 2015 Visita Norrland Årsberättelse 2015 Box 3546, 103 69 Stockholm T +46 8 762 74 00 Box 404, 401 26 Göteborg T +46 31 62 94 00 Box 186, 201 21 Malmö T +46 40 35 25 00 Pedagogensväg 2, 831 40 Östersund T +46

Läs mer

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008, 2010 och 2012 Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2007 Engelbrektsmoderaterna

Verksamhetsberättelse 2007 Engelbrektsmoderaterna 1(5) Verksamhetsberättelse 2007 Engelbrektsmoderaterna Styrelsen för Engelbrektsmoderaterna får härmed överlämna redovisning för verksamhetsåret 2007. Årsmötet 2006 Årsmötet avhölls den 21 februari 2006

Läs mer

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll 2008-04-21 1. Årsstämmans öppnande Allan Risberg förklarade årsstämman öppnad, kl. 19:30. 2. Val av ordförande vid stämman Lars Öberg valdes att leda årsstämman.

Läs mer

Ha en underbar sommar!

Ha en underbar sommar! maj 2012 Hej Klippan-vänner! brev Ett nytt Klippan-brev! Läs nyhetsbrevet tillsammans eller välj ut vilka saker du tar upp med din Klippan-sektion. Hör gärna av er om ni vill veta mer om något av det vi

Läs mer

STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN.

STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN. 1 2015-03-25 STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN. 1. ÄNDAMÅL Arbetarekommunen har till ändamål Att på grundval av partiets program verka för de socialdemokratiska idéerna, Att vara partiets

Läs mer

Kristna studentrörelsen i Sverige

Kristna studentrörelsen i Sverige Kristna studentrörelsen i Sverige Protokoll fört vid KRISS riksmöte Farsta den 4-6 mars 2011 Inledning 1. Riksmötet öppnas Kristoffer Moldéus öppnar mötet. 2. Val av presidium, bestående av ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna 1 Verksamhetsberättelse 2015 för 2 Verksamhetsberättelse Ordförande Lars Jalkevik Falun Vice ordförande Ann-Sofie Eriksson Borlänge Kassör Thord Öberg Borlänge (adjungerad) Sekreterare Lillemor Wass Ovansiljan

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna plus föreningsnamnet plus orten inom. distriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är.. Föreningen är ideell samt partipolitiskt

Läs mer

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Projekt Region 2015 21 samverkan 130603 Bilaga Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Bakgrund En region, en plats där människor vill leva, arbeta och bo, måste ha något att erbjuda: attraktiva

Läs mer

Organisationsrapport, 27 mars 2015

Organisationsrapport, 27 mars 2015 Organisationsrapport, 27 mars 2015 av Anton Nordenfur Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland sina arbetsuppgifter ska rapportera på vilket

Läs mer

STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE

STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE Grundstadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgar antagna vid årsmöte den 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vid årsmöte den 23

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse - 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund, Linköping 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Medlemmar... 3 3. Styrelsen... 3 3.1 Arbetssätt... 4 3.2 Mål...

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige i Finspångs kommun

Arbetsordning för kommunfullmäktige i Finspångs kommun 2015-02-05 1(13) Arbetsordning för kommunfullmäktige i Finspångs kommun Arbetsordningen har antagits av kommunfullmäktige 2014-11-26, 244. Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i kommunallagen,

Läs mer

Stadgar 2013. för Lärarnas Riksförbund. gäller från och med 2013 01 01

Stadgar 2013. för Lärarnas Riksförbund. gäller från och med 2013 01 01 Stadgar 2013 för Lärarnas Riksförbund gäller från och med 2013 01 01 Stadgar 2013 Fastställda av Lärarnas Riksförbunds ordinarie kongress 2012 Innehåll Stadgar för Lärarnas Riksförbund 1 Ändamål 10 2

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland PROTOKOLL Nr 1/2014 Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30 16.00 Plats Närvarande Länsförsäkringar, Karlstad Dag Rogne, ordförande Karl-Axel Ström, vice ordförande Britt

Läs mer

Projektplan. 1. Bakgrund. Projektnamn: Barnrättsarbete i Eslövs kommun. Projektägare: Elsa von Friesen. Projektledare: Sara Mattisson.

Projektplan. 1. Bakgrund. Projektnamn: Barnrättsarbete i Eslövs kommun. Projektägare: Elsa von Friesen. Projektledare: Sara Mattisson. Projektnamn: Barnrättsarbete i Eslövs kommun Projektägare: Elsa von Friesen Projektledare: Sara Mattisson Godkänt av: Datum för godkännande: Barn och unga är en prioriterad grupp i kommunens olika verksamheter.

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. Gimo, Östhammars kommun 2015-12-01

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. Gimo, Östhammars kommun 2015-12-01 Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Gimo, Östhammars kommun 2015-12-01 1 Innehåll Samverkan... 3 Resurser för samverkan... 3 Organisering av samverkan inklusive samlokalisering... 3 Arbete i samverkan... 4

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

Utöver vad som anges i Kommunallagen (KL) gäller nedanstående bestämmelser.

Utöver vad som anges i Kommunallagen (KL) gäller nedanstående bestämmelser. Gällande förbundsordning för Sjuhärads kommunalförbund: Utöver vad som anges i Kommunallagen (KL) gäller nedanstående bestämmelser. 1 Medlemmar namn, säte och varaktighet Medlemmar i Sjuhärads kommunalförbund

Läs mer

Utredning Arbetssökandes framtida ställning i organisationen

Utredning Arbetssökandes framtida ställning i organisationen Utredning Arbetssökandes framtida ställning i organisationen SKTFs förbundsmöte Innehåll Förbundsstyrelsens yttrande... 1 Bakgrund... 1 Förslag... 2 Målen SKTF 2012... 5 Övrigt... 5 Förbundsstyrelsens

Läs mer

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30 Inför årsmötet i Svenska Judoförbundet den 5 mars 2016 Valberedningen har under året följt styrelsens arbete och har haft kontakt vid flera tillfällen med de olika styrelsemedlemmarna. Vår bedömning är

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer