Valberedningens förslag till partistyrelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Valberedningens förslag till partistyrelse"

Transkript

1 Valberedningens förslag till partistyrelse Partiordförande Jimmie Åkesson Ort: Sölvesborg Ålder: 32 år Motivering: Jimmie har gjort ett fantastiskt arbete som partiets ordförande i drygt sex år, han har spelat en stor roll i partiets utveckling på många plan, inte minst i bedriften att ta Sverigedemokraterna in i riksdagen. Valberedningen är övertygad om att partiet har nya framgångar att se fram emot med Jimmie som ordförande. Detta visste du kanske inte: Jimmie har alltid mönstrade strumpor i glada färger. Vice partiordförande Jonas Åkerlund Ort: Stockholm Ålder: 62 år Motivering: Jonas har under många år varit vice partiordförande. Han har visat prov på visdom och eftertänksamhet i många situationer och är en värdefull tillgång för partiet. Detta visste du kanske inte: Jonas är mycket road av matlagning. Andra vice partiordförande Carina Herrstedt Ort: Landskrona Ålder: 40 år Motivering: Carina har fungerat bra som partiets andra vice ordförande, hon har ofta åsikter och kommer med ett kritiskt granskande av olika förslag. Carina sitter idag som riksdagsledamot och ledamot i civilutskottet. Hon är även ordförande för SD-kvinnor. Detta visste du kanske inte: Carina har spelat fotboll i division 2. Ordinarie ledamöter Björn Söder Ort: Kristianstad Ålder: 35 år Motivering: Björn har en stor förmåga att hålla många bollar i luften, detta har han verkligen fått visa under de många år han har varit aktiv i partiet. Som partisekreterare har han byggt upp en stor del av partiets organisation. Han är också ledamot i riksdagen samt gruppledare för Sverigedemokraternas riksdagsgrupp.

2 Detta visste du kanske inte: Björn är en whiskysamlare på amatörnivå. Per Björklund Ort: Karlskrona Ålder: 59 år Motivering: Som partikassör har Per organiserat den ekonomiska avdelningen till en fungerande enhet som idag kan möta den nya situationen efter riksdagsinträdet. Detta visste du kanske inte: Per är duktig på att laga mat och gillar långresor. Mattias Karlsson Ort: Veberöd Ålder: 34 år Motivering: Mattias har gjort sig känd som presstalesman under många år och även som partiets ideolog. Han är huvudförfattaren till det nya förslaget till principprogram. Mattias är riksdagsledamot och ledamot i kulturutskottet, och som politisk gruppledare för riksdagsgruppen håller han samman partiets politiska ställningstaganden i riksdagen. Detta visste du kanske inte: Mattias är duktigt på att dansa oxdansen, en gammal svensk dans. Richard Jomshof Ort: Karlskrona Ålder: 42 år Motivering: Genom sitt arbete med SD-kuriren så borde Richard vara en välkänd profil för de flesta i partiet idag. Richard har under många år ingått i partiets ledning och hjälpt till att staka ut den kurs som har lett partiet på rätt väg in i riksdagen. Hans erfarenhet behövs även i framtiden. Detta visste du kanske inte: Richard har turnerat i Tyskland, Spanien, Central- och Sydamerika med synthgruppen Elegant Machinery. Lars Isovaara Ort: Skellefteå Ålder: 52 år Motivering: Lars är ledamot i riskdagens näringsutskott och har innan riksdagsinträdet varit egen företagare. Lars har innehaft poster som distriktsordförande i SD Nord från och med 2004 men sitter nu som ordförande för SD Västerbotten. Lars har genom lång erfarenhet som näringsidkare erfarenhet och kompetens kring sitt område och är målmedveten och resultatinriktad. Med sitt jordnära och verklighetsförankrande tillvägagångssätt har han en känsla för balans vilket är värdefullt i partistyrelsearbetet. Detta visste du kanske inte: Lars tror sig vara ganska duktig på matlagning.

3 Tony Wiklander Ort: Åstorp Ålder: 72 år Motivering: Tony har varit med under många år inom politiken och är en ovärderlig tillgång för partiet. Han har djupa kunskaper efter ett långt liv inom det politiska men håller inte sin plats för gamla bedrifter utan snarare för den potential som finns för att utföra nya bedrifter. Detta visste du kanske inte: Tony har på nittiotalet ägt ett f.d. sovjetiskt u-båtsvarv. Sven-Olof Sällström Ort: Östersund Ålder: 43 år Motivering: Sven-Olof är riksdagsledamot och ledamot i arbetsmarknadsutskottet i riksdagen. Tidigare har Sven-Olof suttit i styrelsen för distrikt SD Jämtland/Härjedalen och han var partiets toppkandidat i valet till europaparlamentet Sven-Olof är eftertänksam, grundlig och ödmjuk och tar sina politiska uppdrag på största allvar. Detta visste du kanske inte: Sven-Olof har en bakgrund som både yrkesmilitär och ICA-handlare. David Lång Ort: Stockholm Ålder: 39 år Motivering: David har sedan 2003 erfarenhet av partiarbete och har suttit som ledamot i partistyrelsen under ett antal år. I riksdagen har han tagit plats som ledamot i skatteutskottet och har dessförinnan i partistyrelsen haft ekonomi som ämnesområde. David har genom sin långa erfarenhet av organisationsbygge samlat kompetens som kan vara betydelsefull i partistyrelsen. Under en femårsperiod har han verkat som ordförande i Stockholms stad samt vice distriktsordförande i Stockholms län. David kommer utifrån sin erfarenhet och kompetens att utgöra en viktig funktion i partistyrelsen och fungera som ett stöd kring viktiga beslut. Detta visste du kanske inte: David är en enastående vedkapare. Johnny Skalin Ort: Sundsvall Ålder: 33 år Motivering: Johnny är invald som ledamot i riskdagens finansutskott och har dessförinnan varit ekonomisk talesman. Kompetensområdet ligger främst inom EU-/EMU-området och ekonomisk politik men erfarenhet finns även av organisation då Johnny även tidigare, och även nu har posten som ordförande i Sundsvall. Johnny är en analytisk person med känsla för noggrannhet och blir fortsatt värdefullt i partistyrelsen. Detta visste du kanske inte: Johnny är en stolt, busig och lekfull tvåbarnspappa.

4 Erik Almqvist Ort: Lund Ålder: 29 år Motivering: Erik är riksdagsledamot och sitter i socialförsäkringsutskottet i riksdagen, han har tidigare suttit i kommunfullmäktige i Lund samt varit ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU. Erik är en självständig idéspruta som ofta tar rollen som konstruktiv kritiker och ser till att belysa alla aspekter av olika förslag, idéer och frågor - egenskaper som vi tror kommer att vitalisera styrelsearbetet. Detta visste du kanske inte: Innan Erik hittade rätt har han varit medlem i både Ung Vänster och Liberala Ungdomsförbundet, jobbat i krogbranschen och banksektorn, bott på Östermalm och i segregerade Skärholmen. Marie Edenhager Ort: Borlänge Ålder: 50 år Motivering: Marie är ordförande för partidistriktet i SD DalarnaVästmanland och oppositionsråd i Landstinget Dalarna. I sin egen hemkommun Borlänge ökade partiet från fyra till elva procent i valet 2010 vilket resulterade i fem nya mandat. Detta visste du kanske inte: Marie är en stor djurvän. Therese Borg Ort: Eskilstuna Ålder: 34 år Motivering: Therese är kommun- och landstingsfullmäktigeledamot i Eskilstuna, sitter i en rad lokala nämnder samt arbetar som politisk sekreterare i kommun och landsting. Therese har utmärkt sig som omdömesgill, energisk och driftig och valberedningens övertygelse är att hon kommer att bli en tillgång i partistyrelsen. Detta visste du kanske inte: Therese har studerat till och jobbat som lärare och skaffat sig kunskaper inom både beteende-, natur - och samhällsvetenskap. Hanna Wigh Ort: Falköping Ålder: 25 år Motivering: Hanna är gruppledare för Sverigedemokraterna i Falköpings kommunfullmäktige och invald som ledamot i kommunstyrelsen, hon är personkryssad till regionfullmäktige Västra Götaland, distriktsordförande i Skaraborg samt engagerad i SD-Kvinnor. Hannas förmåga att entusiasmera andra människor och se till att få saker gjorda gör henne till en uppskattad partivän som passar utmärkt i partiets styrelse. Detta visste du kanske inte: Hanna omhändertar och vårdar hästar och andra djur. Hon har fem bofasta hundar.

5 Suppleanter 1. Mikael Jansson Ort: Askim Ålder: 46 år Motivering: Mikael var partiledare för Sverigedemokraterna Därefter flyttade han till Göteborg och byggde som distriktsordförande upp partiverksamheten i staden. Han har varit kommunpolitiskt aktiv under en mandatperiod i Göteborg. Idag är han partiets ledamot i försvarsutskottet. Detta visste du kanske inte: Mikael är en passionerad fritidsfiskare. 2. Mattias Bäckström-Johansson Ort: Oskarshamn Ålder: 26 år Motivering: Mattias sitter som ledamot både i kommunfullmäktige i Oskarshamn samt i landstingsfullmäktige för Kalmar landsting. Han är också ordförande för distriktet SD Kalmar samt ledamot i styrelsen för SD Kalmar. Han har sedan han blev medlem i början på 2000-talet visat sig vara en drivande person som nu valberedning anser behövs även i partistyrelsen. Detta visste du kanske inte: Mattias är utbildad driftingenjör och har ett stort intresse för siffror och tekniska processer. 3. Markus Wiechel Ort: Norrköping Ålder: 23 år Motivering: Markus är ett lovande ungt namn som idag är ordförande för distriktet SD Östergötland och gruppledare för SD Norrköpings kommunfullmäktigegrupp. Detta visste du kanske inte: Markus är en kung på köttfärssås. 4. Magnus Olsson Ort: Malmö Ålder: 35 år Motivering: Magnus är idag kommunalråd för SD Malmö. Han har också varit ledamot i SD Malmös styrelse under många år. Där har han visat prov på goda egenskaper som politiker, egenskaper som valberedningen tror kan komma till nytta i partistyrelsen. Detta visste du kanske inte: Magnus sjunger i kör.

6 5. Julia Kronlid Ort: Lillkyrka Ålder: 31 år Motivering: Julia är uppväxt i Vetlanda. Hon har studerat teologi i Stockholm och arbetat som biståndsarbetare med sjukvård och hälsoförebyggande arbete samt på en skola. Hon bor sedan 2005 i Örebro där hon studerat till socialpedagog. Idag är hon partiets ledamot i utrikesutskottet. Detta visste du kanske inte: Julia har jobbat som biståndsarbetare på Papua nya Guinea. 6. Fredrik Eriksson Ort: Öjersjö Ålder: 36 år Motivering: Fredrik har ett obrutet medlemskap i partiet sedan tidigt 90-tal. Han har en ekonomisk högskoleutbildning och arbetar nu som projektledare i den offentliga sektorn. Fredrik är också en mycket aktiv kommunpolitiker i sin hemkommun Partille. Detta visste du kanske inte: Fredrik anslöt sig till Sverigedemokraterna redan Pavel Gamov, Uppsala Ort: Uppsala Ålder: 22 år Motivering: Pavel är född i Moskva, kom till Uppsala som tvååring och engagerade sig i partiet i tonåren. Pavel är ordförande för partidistriktet i Uppland. Han är gruppledare för Sverigedemokraterna i Uppsala kommunfullmäktige och landstingsråd i Uppsala län. Detta visste du kanske inte: Pavel är nybliven far.

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Valberedningens förslag Enligt partiets stadgar 6 Mom 6 Datum för motioner, förslag och nomineringar: Alla motioner och förslag som behandlas vid Landsdagar ska vara föranmälda. Detta gäller även nomineringar

Läs mer

Dagordning och program Tider i kursivt är cirkatider

Dagordning och program Tider i kursivt är cirkatider Dagordning och program Tider i kursivt är cirkatider Fredagen 22 november 08.00-10.00 Registrering av ombud och deltagare 09.00-10.00 11.00 11.10 11.40 Registrering av press Landsdagarna 2013 inleds 1.

Läs mer

Inbjudan till Kommun- och landstingskonferens

Inbjudan till Kommun- och landstingskonferens Inbjudan till Kommun- och landstingskonferens Härmed kallas alla Sverigedemokraternas ledamöter och ersättare i fullmäktigen och politiska nämnder, politiska sekreterare, riksdagsledamöter samt partistyrelsen

Läs mer

Förslag på styrelse 2016

Förslag på styrelse 2016 Förslag på styrelse 2016 Ordförande Yusra Imsheiel Yusra läser pol kand-programmet och siktar på en ekonomikandidat i juni 2016. Hon har tidigare varit engagerad i Tamams läxhjälp och eftermiddagsverksamhet,

Läs mer

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande:

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: Medlemsmöte, Novitas Tid: 2015-04-29 16:30 Plats: M402 Närvarande: Inledning 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: 3. Val av mötespresidie: Förslag: Helny Malmborg som mötesordförande

Läs mer

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 Förbundsstyrelse 1 januari 31 december 2011 Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Har du träffat en miljöpartist den senaste månaden? Känner du en miljöpartist?

Har du träffat en miljöpartist den senaste månaden? Känner du en miljöpartist? Kommunikationsplan för Sveriges mest öppna parti 2012-2013 INTRODUKTION Vi finns där du finns ska vara en ledstjärna för Miljöpartiet de grönas kommunikation. Genom att vara närvarande i människors vardag

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

1 Den socialdemokratiska föreningens uppgift

1 Den socialdemokratiska föreningens uppgift Stadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt. Antagen av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015 1 Den socialdemokratiska

Läs mer

Valberedningens förslag styrelse JBK 2015

Valberedningens förslag styrelse JBK 2015 Valberedningens förslag styrelse JBK 2015 Ordförande Mikael Ström Mikael och hans sambo Lena har 3 hundar, en blandras och numera 2 Vita Herdehundar. Hans stora intresse är hundsport och hund Mikael är

Läs mer

KURSKATALOG 2016 HSB UPPSALA

KURSKATALOG 2016 HSB UPPSALA KURSKATALOG 2016 HSB VARMT VÄLKOMMEN TILL ETT NYTT KURSÅR! Du som är invald i styrelsen i din bostadsrättsförening har fått ett ansvarsfullt uppdrag. Det är också en stor och rolig utmaning. Du ingår i

Läs mer

Riksdagen en kort vägledning

Riksdagen en kort vägledning Riksdagen en kort vägledning September 2007 Folket bestämmer Sverige är en demokrati. Det innebär att folket får vara med och bestämma hur Sverige ska styras. Alla kan inte vara med och bestämma om allting.

Läs mer

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte Valberedningens förslag till Årsstämman 2016 1 1 Ordförande och ledamöter i styrelsen Ordförande Sophia Hjorth, nyval 1 år Styrelseledamöter Agnes A. Hammarstrand, Delphi Advokatbyrå, omval 2 år Jonas

Läs mer

Förslag till medlemsavgift för 2014 2015...32 Motioner...33

Förslag till medlemsavgift för 2014 2015...32 Motioner...33 Handlingar Handlingar för Landsdagarna 2013 Innehållsförteckning Hälsning från partiordföranden...4 Hälsning från partisekreteraren...5 Dagordning och program...6 Fredagen 22 november... 6 Lördagen 23

Läs mer

RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016

RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016 RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016 Valberedningens förslag till styrelse för 2016 innehåller två ordföranden och sju ledamöter, totalt nio personer. Vi har gjort intervjuer med personal och sittande

Läs mer

11 000 ungdomsjobb hotas i Västra Götaland. - Så slår förslaget om höjda arbetsgivaravgifter mot unga i Västra Götaland och Göteborg

11 000 ungdomsjobb hotas i Västra Götaland. - Så slår förslaget om höjda arbetsgivaravgifter mot unga i Västra Götaland och Göteborg 11 000 ungdomsjobb hotas i Västra Götaland - Så slår förslaget om höjda arbetsgivaravgifter mot unga i Västra Götaland och Göteborg september 2014 2014-09-08 2 (6) Förslag om höjda arbetsgivaravgifter

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2013

Årsmöteshandlingar 2013 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2013 Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2013 1. Mötet

Läs mer

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor.

Läs mer

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte Valberedningens förslag till Årsstämman 2016 1 1 Ordförande och ledamöter i styrelsen Ordförande Sophia Hjorth, nyval 1 år Styrelseledamöter Agnes A. Hammarstrand, Delphi Advokatbyrå, omval 2 år Jonas

Läs mer

250 Förslag om rätt till föräldraledighet för förtroendevalda. Kommunfullmäktige fattar det slutliga beslutet

250 Förslag om rätt till föräldraledighet för förtroendevalda. Kommunfullmäktige fattar det slutliga beslutet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 39(66) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-12-01 Dnr 2014/1554 250 Förslag om rätt till föräldraledighet för förtroendevalda Beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

centerpartiets partiledarkandidater

centerpartiets partiledarkandidater centerpartiets partiledarkandidater Foto: Fredrik Persson/Scanpix anna-karin hatt Jag vill bli din partiledare, därför att jag tror på Centerpartiet som ett angeläget allmänborgerligt parti som är drivande

Läs mer

Hur tror du att det påverkar de politiska besluten? Hur tror du att det påverkar dig?

Hur tror du att det påverkar de politiska besluten? Hur tror du att det påverkar dig? Idag är var femte invånare i Sverige mellan 18-30 år. Samtidigt är bara var femtonde politiker i samma ålder. I kommuner och i landsting såväl som i riksdagen är unga människor kraftigt underrepresenterade.

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

Liberal? Vi med. Folkpartiet i Eskilstuna

Liberal? Vi med. Folkpartiet i Eskilstuna Liberal? Vi med. Folkpartiet i Eskilstuna Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor. Jag tror att jag kan uträtta en hel

Läs mer

RFSL LITE OM VAD RFSL ÄR, VAD VI GÖR OCH VARFÖR VI BEHÖVS

RFSL LITE OM VAD RFSL ÄR, VAD VI GÖR OCH VARFÖR VI BEHÖVS LITE OM VAD RFSL ÄR, VAD VI GÖR OCH VARFÖR VI BEHÖVS Kontaktuppgifter Den enklaste vägen till RFSL går via vår hemsida www.rfsl.se. Där finner du allt värt att veta om RFSL såsom principprogram, kommande

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg 1. Föreningens firma Föreningens firma är Reningsborg. 2. Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen är en hjälporganisation på kristen grund och är organiserad

Läs mer

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Älghult 2014 11 12 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Ingela Olsson, kultur och fritidskonsulent Annie Öhman, planerare/utvecklare Peter Skog

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07

Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07 Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07 Ett komplement till Verksamhetsplan 2015 2018 som fastställdes på Höstmötet 2014-10-28 2 (7) Verksamhetsinriktning 2016 2.1 Samordna Partidistriktet

Läs mer

Väljarkontraktet. 2014-06-29 Karin Nelsson

Väljarkontraktet. 2014-06-29 Karin Nelsson Väljarkontraktet 2014-06-29 Karin Nelsson Mätning om partisympati? Sverige Tycker har genomfört en undersökning om svenska folkets relation till sitt parti med avseende på olika parametrar. Undersökningen

Läs mer

EU och riksdagen i världen. Fortbildning för lärare den 29 april 2013

EU och riksdagen i världen. Fortbildning för lärare den 29 april 2013 EU och riksdagen i världen Fortbildning för lärare den 29 april 2013 2 EU och riksdagen i världen EU och riksdagen i världen Fortbildningsdag för lärare den 29 april 2013 Hur ser EU:s och riksdagens roll

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Dagordning för årsmöte

Dagordning för årsmöte Dagordning för årsmöte Den 14:e April 2013 Kl 18.00 Plats: Folkets hus, lokal Embla 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 2. Årsmöteskallelse 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande

Läs mer

RAPPORT. (S)-förslag hotar minst 1700 ungdomsjobb i Skaraborg

RAPPORT. (S)-förslag hotar minst 1700 ungdomsjobb i Skaraborg RAPPORT (S)-förslag hotar minst 1700 ungdomsjobb i Skaraborg (S)-förslag om höjda arbetsgivaravgifter hotar minst 1700 ungdomsjobb i Skaraborg Socialdemokraternas förslag om höjda arbetsgivaravgifter slår

Läs mer

Verksamhetsledarnas kvartalsberättelse

Verksamhetsledarnas kvartalsberättelse Civilförsvarsförbundet Region Mellersta nr 2 Information till distrikt och medlemmar i den Mellersta regionen. Vi verksamhetsledare har som avsikt att informera om vad som händer i distriktet 4 gånger

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2014 10 20 1 (13) Kristina Salomonson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2014 10 20 1 (13) Kristina Salomonson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2014 10 20 1 (13) Plats och tid: Folkets Hus i Kisa måndagen den 20 oktober 2014 klockan 18.00 18.25 Beslutande: Se närvarolista Övriga deltagande: Anita Silfver, kommunchef Kristina

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Medlemmar Möten Antalet medlemmar var vid årets slut 211 st. Styrelsemöten har hållits 11 gånger under året. Årsmötet hölls den 10 mars på FUB-gården. Styrelsen

Läs mer

"STÄLL DIG I BOSTADSKÖN"

STÄLL DIG I BOSTADSKÖN "STÄLL DIG I BOSTADSKÖN" INLEDNING De får ju ställa sig i bostadskön, givetvis. I en tv-sänd debatt inför kommunalvalet 1966 fick dåvarande statsminsiter Tage Erlander frågan vad han skulle ge för råd

Läs mer

Valberedningens arbete under året

Valberedningens arbete under året Valberedningens arbete under året Här är valberedningens förslag till Riksårsmötet 2016. Valberedningen har till uppgift att ta fram kandidater, intervjua och lägga förslag på personer som årsmötet väljer.

Läs mer

3. Val av ordförande och sekreterare för årsmötesförhandlingarna Till mötesordförande valdes Susanne Nyman, som sekreterare Gunnel Becker.

3. Val av ordförande och sekreterare för årsmötesförhandlingarna Till mötesordförande valdes Susanne Nyman, som sekreterare Gunnel Becker. 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 8/8 2015 Plats: Berättarladan, Rottneros Närvarande: ett sextiotal av sällskapets medlemmar samt från styrelsen ordf. Eva Eriksson, Herta Hedlund,

Läs mer

Ny styrelse och Fritidskommitté

Ny styrelse och Fritidskommitté Information till dig som bor i Brf Övre Runby 2016-05-18 Ny styrelse och Fritidskommitté Bäste boende! Vårens föreningsstämma innebar att ett helt knippe av de som över åren (både i Styrelse och Fritidskommitté)

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

1 Mötets öppnande. Förbundets representanter har ordet. Ordförande Roger hälsar välkommen och förklarar årsstämman öppnat.

1 Mötets öppnande. Förbundets representanter har ordet. Ordförande Roger hälsar välkommen och förklarar årsstämman öppnat. Protokoll PROTOKOLL Årsstämman 2013 Tid: 17 Mars 2013 Plats: Ansia konferens, Lycksele 1 Mötets öppnande. Förbundets representanter har ordet. Ordförande Roger hälsar välkommen och förklarar årsstämman

Läs mer

Stadgar för avdelning - förslag

Stadgar för avdelning - förslag DHR - Stadgar för avdelning 1(8) Stadgar för avdelning - förslag Bearbetade inför förbundsmötet, oktober 2013 1. NAMN, ÄNDAMÅL OCH ORGANISATION 1.1 Namn DHR-avdelnings namn är DHR, följt av ortsnamnet

Läs mer

Karlskrona 2014-09-17. Anslutna organisationer samt medlemmar i Karlskrona arbetarekommun. Hej,

Karlskrona 2014-09-17. Anslutna organisationer samt medlemmar i Karlskrona arbetarekommun. Hej, Karlskrona 2014-09-17 Anslutna organisationer samt medlemmar i Karlskrona arbetarekommun Hej, Detta brev innehåller information om kommande medlemsmöten och nomineringsanmodan till kommunala uppdrag, landstingsuppdrag

Läs mer

Så kommer skattepengarna till nytta i Järfälla. Kortversion av kommunens mål och budget 2016 2017

Så kommer skattepengarna till nytta i Järfälla. Kortversion av kommunens mål och budget 2016 2017 Så kommer skattepengarna till nytta i Järfälla Kortversion av kommunens mål och budget 2016 2017 1 JÄRFÄLLA så här används dina skattepengar 2016 2017 Du kan läsa mer om kommunens politik på jarfalla.se/politik.

Läs mer

Välkommen till Sollentunamoderaterna!

Välkommen till Sollentunamoderaterna! Nymedlemsinformation Utgåva 1/2012 Välkommen till Sollentunamoderaterna! Vi vill hälsa dig varmt välkommen till Sollentunamoderaterna! Vi är en del av ett parti som ständigt försöker förnya oss och utveckla

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Mot bakgrund till detta föreslog den samlade oppositionen också ändringar i nämndens Mål för sin verksamhet vid senaste nämndsmöte.

Mot bakgrund till detta föreslog den samlade oppositionen också ändringar i nämndens Mål för sin verksamhet vid senaste nämndsmöte. Minnesanteckningar från Kompol, kommunpolitiska gruppens möte måndagen den 22 april 2013 Närvarande: Lars, Joaquim, Olof, Anne, Saima, Karin, Nilla, Nita, Sven-Inge, Johan, Sten, Helmut, Mats, Hanna, Bengt-Göran

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET Foto Bengt Backström 485 BJÖRKEN, 2012 Höstens Program 2012 5.9 Styrelsemöte 12.9 Månadsmöte, Bra för hjärtat - bra för hjärnan Från Landstinget

Läs mer

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland.

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland. Glödlampan December 2014 Sörmland Representanter till LRFF 2015-2018 I detta nummer Ordförande har ordet Lena Talman Solveig Fredriksson Ulf Nordström Helge Andersson Ny mandatperiod i LRFF Christer Arnrup

Läs mer

NOMINERADE DISTRIKT MALMÖ 2012-2013 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG. Sven-Åke Hansson. Karl Kindberg. Anna-Greta Wandegren-Heinegård Bor i: Lomma FORTS >>

NOMINERADE DISTRIKT MALMÖ 2012-2013 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG. Sven-Åke Hansson. Karl Kindberg. Anna-Greta Wandegren-Heinegård Bor i: Lomma FORTS >> VALBEREDNINGENS FÖRSLAG NOMINERADE DISTRIKT MALMÖ 2012-2013 Sven-Åke Hansson Ålder: 72 år Tidigare konsumentsekreterare i Malmö Stad, amatörmusiker. Öka medlemmarnas engagemang och intresse för kooperation.

Läs mer

Hemsida Sociala medier (i dagsläget: Facebook, Instagram, Twitter och Wordpress) Nyhetsbrev One.com

Hemsida Sociala medier (i dagsläget: Facebook, Instagram, Twitter och Wordpress) Nyhetsbrev One.com 1 Motion VT2014:1 Att vara ansvarig för kommunikationsutskottet är stundvis väldigt krävande. Bland annat på grund av behovet att personligen ansvara för lösenord är det även ett arbete som inte går att

Läs mer

Stadga. för ICA-handlarnas Förbund

Stadga. för ICA-handlarnas Förbund Stadga för ICA-handlarnas Förbund Innehåll 1 Ändamål 3 2 ICA-handlarnas Förbunds organisation 3 3 Verksamhet 3 4 Förutsättningar för medlemskap 4 5 Medlemskapets innehåll 4 6 Medlemsdistrikt 5 7 Distriktsstyrelse

Läs mer

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se EE-blad Ekegårdsbladet kommer fr.o.m. nu att kunna fås via mail. Gå in på vår hemsida och följ instruktionerna. Stämma 2015, 22 april.

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011 KL 15.00 Föregås av miniseminarium 12.00: Myter, missförstånd och sanningar kring Aspergers syndrom med företrädare för OA och psykiatern Andreas Fries,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats Tid Stadshuset kl. 16.00 17.00 1(11) Sammanträdesprotokoll Ledamöter Jan Allan Beer (FP), ordförande Gun-Britt Lööf (FP) Gulistan Batak (FP) Ola Stenfelt (FP) Torbjörn Brorsson (M) Bodil Möller (M),

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 217/2008 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lagar om upphävande av lagen om arvode och pension för den som valts till företrädare för Finland i Europaparlamentet och om ändring

Läs mer

Protokoll fört vid Aktiva Seniorers ordinarie förbundsstämma i Sundsvall den 11-12 maj 2012

Protokoll fört vid Aktiva Seniorers ordinarie förbundsstämma i Sundsvall den 11-12 maj 2012 Sid 1(5) Närvarande: Från Förbundsstyrelsen Ing-Marie Noréen, Förbundsordförande, Kungsbacka Asta Andersson, Karlskrona Mai-Britt Danielsson, Värnamo Lillemor Fridlund, Skövde Lars Hellström, Örebro Bengt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Styrelsen för Stockholms Motorcykelklubb Rapido avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011: Styrelsen har under året bestått av: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Svängsta VK i samarbete med Banda VK för SM-veckan Hablingbo IK Gotlands Bara IF för USM Kovlands IF för 2-mannaSM i Sundsvall.

Svängsta VK i samarbete med Banda VK för SM-veckan Hablingbo IK Gotlands Bara IF för USM Kovlands IF för 2-mannaSM i Sundsvall. Protokoll fört vid Svenska Varpaförbundets 62:a ordinarie förbundsmöte 2008-03-29 på Scandic Hotell, Bromma. 1 Förbundsmötets öppnande Förbundsordförande Lars Henriksen hälsade alla hjärtligt välkomna

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011 barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011 Fem veckor sedan sist, fem veckor fyllda med massor av roliga saker som vi vill dela med oss både som har hänt här och i Sverige och hela

Läs mer

STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN.

STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN. 1 2015-03-25 STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN. 1. ÄNDAMÅL Arbetarekommunen har till ändamål Att på grundval av partiets program verka för de socialdemokratiska idéerna, Att vara partiets

Läs mer

! / » det finns en frustration. Trots. blivit något.« : : : /

! / » det finns en frustration. Trots. blivit något.« : : : / Det saknas 1 4 läkare på Sveriges vårdcentraler. Skillnaderna är stora mellan olika landsting, men inte ett enda av dem lever upp till målet: att det ska finnas en fast allmänläkare per 1 5 invånare. Det

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande Förslag till dagordning för Årsmöte 2013 1. Årsmötets öppnande 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av

Läs mer

Sveriges riksdag på lättläst svenska

Sveriges riksdag på lättläst svenska Sveriges riksdag på lättläst svenska Sveriges riksdag på lättläst svenska Webbplats www.riksdagen.se Postadress Sveriges riksdag, 100 12 Stockholm Besöksadresser Allmänhetens entré, Riksgatan 3 Riksdagsbiblioteket,

Läs mer

STADGAR PIRATPARTIET

STADGAR PIRATPARTIET STADGAR PIRATPARTIET 1 NAMN OCH ORGANISATIONSFORM Organisationens namn är Piratpartiet. Partiet har som mål legalisera kopiering och hävda medborgarnas rätt till en säkrad integritet. 2 SÄTE Partiets säte

Läs mer

Valberedningens förslag. förbundsstämma 2016

Valberedningens förslag. förbundsstämma 2016 Valberedningens förslag förbundsstämma 2016 2 Vid förbundsstämman i Trollhättan den 18 19 juni 2016 ska Hyresgästföreningen fatta beslut som betyder mycket, för Hyresgästföreningen och vårt arbete de kommande

Läs mer

WHO:s kommission för hälsans sociala bestämningsfaktorer 2008

WHO:s kommission för hälsans sociala bestämningsfaktorer 2008 WHO:s kommission för hälsans sociala bestämningsfaktorer 2008 Sir Michael Marmot och 19 kommissionärer Tre övergripande rekommendationer: 1. Förbättra vardagslivets villkor 2. Motverka den orättvisa fördelningen

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET [REGIONENS] ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet [Region] är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets och arbetslivets

Läs mer

Playstars årsmöte 2012-03-31

Playstars årsmöte 2012-03-31 Playstars årsmöte 2012-03-31 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Lena Lemethy, barnmorska vid Barnmorskorna Gamla stan, Stockholm

Lena Lemethy, barnmorska vid Barnmorskorna Gamla stan, Stockholm Lena Lemethy, barnmorska vid Barnmorskorna Gamla stan, Stockholm Möten med alla fantastiska människor; kvinnor i livets olika skeden och blivande föräldrar som jag har förmånen att stödja och ledsaga genom

Läs mer

Verksamhetsberättelse Svenska Hamitonstövareföreningen 2014

Verksamhetsberättelse Svenska Hamitonstövareföreningen 2014 Verksamhetsberättelse Svenska Hamitonstövareföreningen 2014 Styrelsen får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 2014-01-01 2014-12-31. Styrelse Erling Buch, Hönö Marita Lithander, Strömsund

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 29 oktober 2014 KLAGANDE AA MOTPART Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Box 210 641 22 Katrineholm ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten

Läs mer

Här följer valberedningens förslag till distriktsungdomssektion (DUS) i Smålands Ridsportförbund 2013.

Här följer valberedningens förslag till distriktsungdomssektion (DUS) i Smålands Ridsportförbund 2013. Här följer valberedningens förslag till distriktsungdomssektion (DUS) i Smålands Ridsportförbund 2013. Astrid Axelsson, Månsarp - ordförande nyval till 2014 Maja Okmark, Växjö omval till 2015 Emma Erlandsson,

Läs mer

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Valberedningen har nu kommit fram till sitt förslag. Till valberedningen har endast fyra nomineringar inkommit och därför finns det i dagsläget

Läs mer

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 A B C Stämmans öppnande Kjell Kolterud hälsade alla välkomna till Katrineholm och Verdandi Fdl och distriktsordföranden Pierre Marklund tackade för att vi fick

Läs mer

Åsiktsutbyte om Hjältarna i vardagen = Skolmåltidspersonalen!

Åsiktsutbyte om Hjältarna i vardagen = Skolmåltidspersonalen! Åsiktsutbyte om Hjältarna i vardagen = Skolmåltidspersonalen! Vem är gubben på bilden? Vad har han gjort? Vad gör han nu? Om kunskap och engagemang i storhushållssektorn - respektive restaurangvärlden

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2012-02-20 1 (17)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2012-02-20 1 (17) 2012-02-20 1 (17) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 februari 2012 klockan 18.00 19.30 Christina Waster Jansson (S),Ordf, Olle Thorell (S) tom 24 Britt-Inger Fröberg

Läs mer

Nomineringskommitténs presentation av kandidater till styrelse, verksamhetsgranskande utskott samt nomineringskommitté

Nomineringskommitténs presentation av kandidater till styrelse, verksamhetsgranskande utskott samt nomineringskommitté Inför Riksstämman i Göteborg 5-8 juni 2008 Nomineringskommitténs presentation av kandidater till styrelse, verksamhetsgranskande utskott samt nomineringskommitté Hej alla engagerade medlemmar i equmenia!

Läs mer

Stockholms läns partidistrikt 2.0

Stockholms läns partidistrikt 2.0 Stockholms läns partidistrikt 2.0 Partidistriktets valanalys konstaterar : Det behövs en betydligt större regional kraftsamling. Relationen mellan arbetarekommunerna och partidistriktet måste klarläggas.

Läs mer

Högskolan i Kristianstad. Designkoncept. Design av medietjänster för mobila enheter VT14

Högskolan i Kristianstad. Designkoncept. Design av medietjänster för mobila enheter VT14 Högskolan i Kristianstad Designkoncept Design av medietjänster för mobila enheter VT14 Emma Axelsson, Mattias Johansson, Gustav Jacobsson & Emmy Ellemo 2014-03-28 Lite-version (Designkoncept 1) Introduktion

Läs mer

KF 49 31 MARS 2014. Nr 49. Motion av Pavel Gamov (SD) om att upphäva nedsläckning av gatubelysning i Uppsala kommun KSN-2013-1035

KF 49 31 MARS 2014. Nr 49. Motion av Pavel Gamov (SD) om att upphäva nedsläckning av gatubelysning i Uppsala kommun KSN-2013-1035 KF 49 31 MARS 2014 Nr 49. Motion av Pavel Gamov (SD) om att upphäva nedsläckning av gatubelysning i Uppsala kommun KSN-2013-1035 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Kandidatur till vice ordförande Anna Horn

Kandidatur till vice ordförande Anna Horn Kandidatur till vice ordförande Anna Horn I ett myller av sensationsmedia, moderpartiets krav och andra ungdomsförbunds trams glöms kärnan i vårt uppdrag bort. Vi behöver starka liberala principer som

Läs mer

Bolagsordning för Länsförsäkringar Skåne ömsesidigt - fastställd på ordinarie bolagsstämma 2015-03-05

Bolagsordning för Länsförsäkringar Skåne ömsesidigt - fastställd på ordinarie bolagsstämma 2015-03-05 Bolagsordning för Länsförsäkringar Skåne ömsesidigt - fastställd på ordinarie bolagsstämma 2015-03-05 Bolagets verksamhet 1 Bolaget, vars firma är Länsförsäkringar Skåne-ömsesidigt, har till föremål för

Läs mer

Yttrande över motion - Angående Reglemente för omställningsbidrag

Yttrande över motion - Angående Reglemente för omställningsbidrag TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(4) H A N D LÄ G G A R E D A TU M D IA R IEN R Eva Andrén Landstingsdirektörsstaben +46155245795 2015-12-01 LS-LED15-0230-3 Ä R EN D EG Å N G Landstingsstyrelsens finans- och regionalutvecklingsutskott

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014 1 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Summering...1 Huvudspåren...1 Internt arbete...2 Politiskt programarbete...3 Aktivism och medlemsvård!...3

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona.

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. 1 Ordföranden Bengt Almqvist förklarade årsmötet öppnat. Han hälsade medlemmarna

Läs mer

Valberedningens styrelseförslag RFSU Malmö 2016

Valberedningens styrelseförslag RFSU Malmö 2016 Valberedningens styrelseförslag RFSU Malmö 2016 Ordförande Namn: Sara Alfredsson Född: 1978 Pronomen: Hon Sysselsättning: Arbetar som utvecklingsledare för Utbildningsförvaltningen i Lund. Stöttar skolor

Läs mer

Valnämnden 2014-11-26 1 (9) Anders Krook (M) Anita Håkansson (C), ordförande Ingrid Årdh-Strid (S), vice ordförande Einar Holmquist (S)

Valnämnden 2014-11-26 1 (9) Anders Krook (M) Anita Håkansson (C), ordförande Ingrid Årdh-Strid (S), vice ordförande Einar Holmquist (S) Valnämnden 2014-11-26 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 26 november 2014 kl. 14.00 16.10 Beslutande Anders Krook (M) Anita Håkansson (C), ordförande Ingrid Årdh-Strid (S), vice ordförande

Läs mer

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse Lärarförbundet Arboga U10 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för 2015 och andra funktioner Ordförande Helena Kindberg 2015 V. ordförande Susanne Skyllkvist 2015-2016

Läs mer

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-01-08

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-01-08 Tid: 2015-01- 08 kl 19.15-20.30 Plats: Segerlindsgatan 17, Göteborg Närvarande: Linnea Wulfsberg, ordförande Maria Henoch, vice ordförande ordinarie Andreas Lindhé, ordinarie Emma Boije, ordinarie Emma

Läs mer

Uppsala Simskoleförenings verksamhetsberättelse 2015

Uppsala Simskoleförenings verksamhetsberättelse 2015 Uppsala Simskoleförenings verksamhetsberättelse 2015 Ett av de viktigaste målen för Uppsala Simskoleförening (USF) är att göra så många som möjligt simkunniga utan att kompromissa med undervisningens kvalitet.

Läs mer

Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg

Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg Hej konfirmander och föräldrar! Välkomna till infobrev 2 inför Konfa 2016. Det här är ett ganska omfattande dokument som kommer innehålla information om: Förträffen Upplägg

Läs mer

Sju av tio kommuner i Dalarna ställer miljökrav vid upphandling

Sju av tio kommuner i Dalarna ställer miljökrav vid upphandling PRESSMEDDELANDE 2008-01-16 Sju av tio kommuner i Dalarna ställer miljökrav vid upphandling Sju av tio kommuner i Dalarna, som svarat på en enkät från Naturvårdsverket, anger att de alltid eller oftast

Läs mer

Författarpresentationer

Författarpresentationer Författarpresentationer Inga Berggren, Trelleborg Hushållslärare, Fil. kand. i pedagogik, psykologi och sociologi. Yrkeslärare vid f.d. Värnhemsskolan i Malmö 1968 1991. Kommunpolitiker i Trelleborg 1967

Läs mer