Verksamhetsberättelse 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2015"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2015 Introduktion: 2015 ett år av förändring 1. Internt arbete 1.1. Lokal verksamhet 1.2. Medlemsutbildning 1.3. Träffar AFK 1.4. Internkommunikation 1.5. Samordning 1.6. Politisk utveckling 1.7. Ekonomi 1.8. Folkhögskola 2. Utåtriktat arbete 2.1. Kampanj och aktivism 2.2. Mediaarbete 2.3. Extern hemsida 2.4. Sociala media 2.5. Evenemang 2.6. Medlemsvärvning 3. Internationellt samarbete 4. Långsiktig plan Slutliga ord från styrelsen: 2016 ett år för tillväxt

2 Introduktion: ett år av förändring 2015 har varit ett viktigt år för Piratpartiet. Efter att ha misslyckats parlamentariskt under supervalåret 2014 var moralen vid årsskiftet låg, vilket snart följdes av att partiets ledning valde att inte ställa upp för ett år till. Kort därpå utlyste regeringen ett extra val, planerat att äga rum i mars Vad som följde kunde ha varit kaos. De beslut som partistyrelsen tog som följd - att vakantsätta partiledarrollen, att utse Anton Nordenfur som partiorganisatör med ett internt uppdrag och att utse Mikael Holm som valsamordnare med ansvar att hantera det kommande valet - har följt med partiet under 1 hela Trots att det inte blev något extra val blev 2015 med ens ett väldigt introspektivt verksamhetsår, då partistyrelsen inte planerade för några större utåtriktade utspel utan istället fokuserade på att lösa buggar som dykt upp under åren, men som aldrig blivit fixade. Under året antog partiet exempelvis en stor stadgerevision, som förändrade en hel del om hur partiet fungerar. Partiet bytte även ekonomisystem och uppdaterade diverse rutiner runtom i partiets interna struktur. Samtidigt fick det hela kosta, och det vi betalade med var utåtriktad aktivitet. Som följd har det varit ett väldigt tyst år. I den här verksamhetsberättelsen vill vi gå igenom hur året gått i jämförelse med verksamhetsplanen. Vissa områden har gått som planerat, andra har gått bortom förväntningarna bra, och andra har gått mindre bra. En sak är dock tydlig - allt det som gått så bra har varit tack vare de fantastiska människor som offrat sin tid och energi för någonting de tror på. Det gäller de som valt att engagera sig i styrelser, som mötespresidium, och mycket mer, de som engagerat sig som aktivister, de som donerar till partiet, och fler därtill. Det är tack vare er som Piratpartiet lever, och tack vare er som Piratpartiet har en chans att få reell politisk makt. Partistyrelsen Styrelseledamöter och gäster på ett partistyrelsemöte i februari Från vänster: Henry Rouhviori, Mattias Bjärnemalm, Björn Flintberg, Josef Ohlsson Collentine, Jacob Hallén, Carl Johan Rehbinder, Magnus Andersson. Foto av Anton Nordenfur. 1 Piratpartiet: Nu är det dags att visa vad vi går för, 7 december 2014: ar det dags att visa vad vi gar/

3 1. Internt arbete 1.1. Lokal verksamhet Partiet har under verksamhetsåret haft ett stadigt nätverk med lokala föreningar och lokala aktivistansvariga, om än ett mindre sådant än det som existerade under Totalt höll sexton föreningar årsmöte eller uppstartsmöte, och åtta föreningar uppfyllde kraven för att få bidrag utbetalt från partiet centralt. Partiet hade under året föreningar i sju av Sveriges tio största kommuner. De kommuner som saknade en aktiv förening var Malmö, Västerås och Jönköping. Två föreningar - Piratpartiet Ljungby och Piratpartiet Gotland - grundades under året. Vi har under året aktivt arbetat för att hjälpa föreningar med att skicka ut kallelser, hålla årsmöte, och mycket mer. Under året var först Mikael Holm och senare Troed Sångberg ansvarig för partiets kontakt med lokala föreningar. Bilden t h: Piratpartiet Gotlands banderoll och en pirattjocktröja strax innan Almedalsveckan i juli Foto av Janne Lundstein Medlemsutbildning Vi har under verksamhetsåret arbetat mycket med att fylla på 2 partiets wiki med relevant information om partiet, hur man kan vara aktiv, och så vidare. Tanken är att detta även framöver ska utvecklas vidare till en stark kunskapsbas där man kan få information om det mesta som partiet håller på med. Utöver detta har partiet under året anordnat en central kurs, en medieträningshelg som hölls utanför Göteborg i slutet av november. Under helgen fick ett antal partimedlemmar träna på att tala inför kamera, skriva debattartiklar, och mycket mer, och responsen var mycket positiv. Bilden t h: Styrelsens sammankallande Josef Ohlsson Collentine intervjuar partiets revisor Jacob Hallén under medieträningshelgen i Göteborg, november Foto av Anton Nordenfur. 2 Piratpartiets wiki:

4 Bild ovan: Ett antal pirater på Mediedagarna i Göteborg, mars Från vänster, överst: Erik Einarsson, Michael Andersson, nederst: Anton Nordenfur, Anastasia Storm, Daniel Samani, Annika Suikki, Sanna Lindén, Oscar Persson. Foto av Ein Andersson Träffar AFK Partistyrelsen antog i enlighet med verksamhetsplan en budget som möjliggjorde bidrag för att finansiera parleys - regionala konferenser - men tyvärr nyttjades inte detta alls, antagligen på grund av en blandning av lågt intresse och otillräckligt med information. Partiet centralt anordnade inte direkt några centrala träffar under året, annat än medieträningshelgen och de gånger då pirater träffas naturligt på centralt anordnade evenemang som Stockholm Pride, Dreamhack och Almedalsveckan. Ett antal eldsjälar, däribland Mattias Bjärnemalm, Björn Flintberg, Magnus Andersson och Sofia Hartelius, anordnade även under mars månad konferensen Internet Freedom Weekend, en lyckad tvådagarskonferens med fokus på frågor rörande frihet på nätet. På lokal nivå anordnades ett mindre antal piratfikor och liknande träffar runtom i landet, bland annat i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Linköping men även i många andra städer.

5 1.4. Internkommunikation Partiet är fortsatt aktivt på flera digitala plattformar, både inofficiellt och officiellt. Partiet 3 har sedan länge en aktiv officiell grupp på Facebook, som modereras av en grupp med Malin Moberg i spetsen för att se till att samtalsnivån är rätt och att diskussionen inte går off topic. 4 Partiet har även ett medlemsforum med lägre aktivitet, samt inofficiella diskussionsfora på exempelvis Reddit och Google+. Under året har partiet arbetat mer med att sköta balansen som krävs vid moderering, för att säkerställa att vi kan ha högt i tak samtidigt som våra medlemmar ska kunna delta i diskussioner utan att omedelbart känna sig attackerade. 5 Partiets hemsida har under året uppdaterats främst textmässigt men även grafiskt. Under året blev Magnus Andersson ny webmaster. Vi har även systematiskt gått igenom behörigheter och roller i PirateWeb för att se till att ingen har bredare rättigheter än vad de bör ha. Partiorganisatör Anton Nordenfur har under året mer eller mindre regelbundet skickat ut medlemsbrev till alla medlemmar, med information om vad som händer i partiet och med våra frågor tillsammans med lästips och pushningar att handla i Piratshoppen och donera till partiet Samordning Partiet har under året stärkt samordningen med ungdomsförbundet, och har regelbundet skickat representanter på deras styrelsemöten samt fört en löpande dialog för att se till att vi på bästa sätt möjliga arbetar mot samma mål. Även på lokal nivå har kontakten varit fortsatt god, och vi har kunnat samarbeta på en lång rad lokala projekt. Kontakten med lokala föreningar har blivit allt bättre, och föreningarnas representanter hör av sig till partiet centralt med frågor och funderingar. Magnus Andersson och Malin Moberg har som aktivistsamordnare samtalat med aktivister och utsett nya lokala kontaktpersoner. Partistyrelsen har haft fyra fysiska möten och fem via video. Styrelsen har utöver dessa möten även tagit 14 per capsulam-beslut. Vi har haft tre ledamöter som avgått tidigt och en som blivit fyllnadsvald (i tid för det sista styrelsemötet samt de två sista PC-besluten). Bilden t h: Gemensam demonstration i Göteborg mellan Ung Pirat och Piratpartiet för kvinnors rättigheter. På bild Sokrates Holmgren Cakadoussis och Sanna Lindén. 3 Piratpartiets officiella facebookgrupp: 4 Piratpartiets medlemsforum: 5 Piratpartiets hemsida:

6 1.6. Politisk utveckling Vårmötet 2015 antog en del ny politik, men den politiska utvecklingen har i övrigt till stor del avstannat. Partistyrelsen började under hösten 2015 att föra en djupare diskussion rörande partiets ideologi och fortsatta ideologiska utveckling, någonting som planeras fortsätta under Representanter från partiet har utöver detta träffats med andra politiker i syfte att vidareutveckla politiken. Vi blev dessutom inbjudna till ett möte med ett japanskt parti som ville ha vår input på deras politik. Bild t h: Representanter från svenska Piratpartiet (från vänster: Carl Johan Rehbinder, Rick Falkvinge, Elin Andersson, Anton Nordenfur) möter med representanter från ett japanskt parti på den japanska ambassaden Ekonomi Partistyrelsen antog i början av året en väldigt strikt budget som skar ned en hel del kostnader. Vi har sedan systematiskt arbetat för att skära ned på onödiga löpande kostnader, vilket gjort att partiets ekonomi under 2015 i stort varit väldigt god. Högsta ansvaret för ekonomin har under året legat på styrelsen genom partiorganisatör Anton Nordenfur, som i sin tur tillsatt ekonomiansvarig. Partiet bytte under året ekonomisystem, och har nu övergått helt till att använda SpeedLedger. Jan Lindgren lämnade efter flera trogna år posten som ekonomiansvarig, och ersattes under hösten av Henry Rouhviori. Under december lanserades en stor donationskampanj med målet att drastiskt öka antalet guldpiratdonationer. Under månaden ökade donationerna kraftigt, från att ha snittat på till under året till att under december landa på närmare kr Folkhögskola Arbetet med punkten folkhögskola stod i stort still under 2015, även om det under slutet av året stod klart att ett större underlag planerades till ett av partistyrelsens möten i början av 2016.

7 2. Utåtriktat arbete 2.1. Kampanj och aktivism 2015 har som redan nämnt varit ett väldigt introspektivt år utan några större utspel. Partiet har synts en del, men inte så mycket som var tanken i verksamhetsplanen och definitivt inte så mycket som under supervalåret Partiet har varit som mest aktivt på nätet, bland annat genom produktionen av olika bilder och citat att sprida på nätet. Under året har det varit möjligt att beställa kampanjmaterialpaket med flygblad, foldrar och affischer, och mer kampanjmaterial därtill har funnits att köpa från Piratshoppen. Inför Stockholm Pride i augusti 2015 tillverkade Anton Nordenfur och Emma Marie Andersson en specifik HBTQ-flyer. Under året påbörjade partiet även en nätkampanj, Jag är pirat, med syftet att samla en lång rad kända och okända pirater och låta dem besvara frågan varför är du pirat? Bilderna har sedan spridits i sociala media och har synts en hel del. Bild nedan: Elin Anderssons bidrag till kampanjen Jag är pirat. En stor förändring på ämnet, som inte är kampanj i sig utan snarare förberedelse till kampanj, är arbetet som partistyrelsen och speciellt Emma Marie Andersson gjort i framtagandet av

8 6 partiets nya grafiska manual. Den grafiska manualen är en tydlig genomgång av hur partiets logotyp, typsnitt, färger och annat används på ett effektivt sätt för att vi ska synas enhetligt utåt års uppdatering av den grafiska manualen är antagligen den största som gjorts i partiets historia - den inkluderar en uppdaterad version av segellogotypen som varit med sedan partiet grundades, samt en total övergång i typsnitt från Impact till Lato och flera andra förändringar. Bild nedan: Piratpartiets nya logotyp, som den visas i den grafiska manualen. Av Emma Marie Andersson Mediaarbete Partiet har misslyckats i att få någon avsevärd mediauppmärksamhet under verksamhetsåret. Vi har figurerat i media vid ett par tillfällen, bland annat i samband med Mediedagarna och med insändare och debattartiklar (exempelvis i SVT Opinion i samband med Stockholm Pride), men det har varit en tydlig minskning både från supervalåret och från året dessförinnan. Vårt ungdomsförbund har lyckats figurera i media ett antal gånger, ibland allena och ibland i samarbete med partiet. Gustav Nipe och Elin Andersson fick exempelvis en del utrymme i 7 media efter att ha avlyssnat konferensen Folk och försvar, och när de anordnade ett 8 panelsamtal med Lars Vilks. Piratpartiets Carl Johan Rehbinder deltog även på SVT Debatt och diskuterade attacken mot Charlie Hebdo. Partistyrelsen har under året konsekvent nedprioriterat arbetet med att synas i media för att istället prioritera främst intern utveckling, på gott och ont. Ett fåtal utspel har gjorts, men de har varit få och har inte fått något större utrymme i media. Under hösten anordnades som tidigare nämnt en medieträningshelg, vilken uppenbart gav blodad tand och visar att det finns ett intresse hos aktivister att försöka synas i media. 6 Piratpartiets grafiska manual: 7 DN, Ung pirat avlyssnade Folk och försvar, 13 januari 2015: pirat avlyssnade folk och forsvar/ 8 Ung Pirat, Pressmeddelande: Panelsamtal med Lars Vilks har flyttats, 4 mars 2015: panelsamtal med lars vilks har flyttas/

9 2.3. Extern hemsida 9 Partiets externa hemsida har under året hållits uppdaterad, med fokus på att speciellt synliggöra pressmeddelanden, uttalanden från partistyrelsen, och medlemsbrev. Det har även lagts ett ökat fokus på att anpassa hemsidan för de som inte redan är aktiva inom partiet, och det har lagts en hel del på att speciellt uppmuntra till att gå med i partiet, bli aktiv, donera pengar, och hjälpa till på andra vis. Magnus Andersson utsågs under sommaren till webmaster, och tillsammans med en grupp har han arbetat på förslag till en helt ny hemsida som kan utvecklas under Under den tidiga hösten gjordes en push att uppdatera hemsidan överlag, ta bort felaktigheter och förbättra språket samt bilderna Sociala media Piratpartiet är som allra störst på de största sociala medierna - Facebook och Twitter. Under året har partiet dessutom öppnat ett konto på Instagram, och vi har blivit något mer systematiska med att synas på Reddit. Utöver dessa medier är vår närvaro däremot låg, och vi har inte lyckats uppfölja verksamhetsplanens mål att vara ett föregångsparti vad det gäller sociala medier, och visa att det finns icke-proprietära plattformar som slår vakt om användarnas integritet. Vi har under året arbetat mer systematiskt med användandet av sociala medier, genom att skapa grupper där admins kunnat diskutera tillvägagångssätt, pröva sig fram, och tipsa varandra om saker att posta. Vi har satsat på en blandning av delat material (exempelvis nyhetsartiklar) och eget material (oftast i form av utspel med en delbar bild och en kortare text om våra åsikter). Vi har även under året satsat mer på att särskilja mellan intern och extern kommunikation i sociala media. Bild till höger: En av många kampanjbilder som Emma Marie Andersson gjort och som vi sedan spridit på sociala media i form av mindre och relativt spontana utspel. 9 Piratpartiets hemsida:

10 2.5. Evenemang Partiet har under verksamhetsåret synts på ett antal evenemang, i vissa fall i samarbete med lokala partiföreningar och i vissa fall i samarbete med vårt ungdomsförbund. Vi syntes under året bland annat på Dreamhack, på Stockholm Pride, på Almedalsveckan, på Bokmässan och på Mediedagarna i Göteborg. Partiet har även synts på lokala evenemang på lokal nivå. Engagemanget har varierat från evenemang till evenemang. På Stockholm Pride kunde vi genom crowdfunding och ett samarbete med Ung Pirat Täby ställa upp med ett eget tält. På Almedalsveckan använde sig partiet av många ideella aktiva som åkte dit på egen bekostnad, och fokuserade främst på dessas samordning. På Bokmässan ställde vi i år inte upp med en egen monter, utan bekostade istället semariepass så att våra aktiva kunde nätverka och utbilda sig. Bild nedan: Piratpartiet i Pridetåget genom Stockholm under Stockholm Pride i augusti Bild av Gustav Hagqvist.

11 2.6. Medlemsvärvning Planen att under 2015 satsa extra på medlemsvärvning i form av någon slags tävling slopades då partistyrelsen såg en större vikt i att satsa på dels interna omorganiseringar, dels att genom aktivistsamordning behålla de medlemmar och aktivister partiet har. En rejäl värvningskampanj har därför skjutits upp till senare verksamhetsår. Det som däremot har gjorts har varit en ständig satsning i externa sammanhang där vi prioriterat medlemsvärvning, och försökt få ut budskapet till aktiva att satsa extra på att försöka värva de som verkar intresserade. Bild nedan: Bokbord med knappar, pennor, klistermärken och information om Piratpartiet, från Stockholm Pride Bild av Gustav Hagqvist.

12 3. Internationellt samarbete Partiet har under 2015 deltagit i internationella samarbeten främst genom European Pirate Party, där vi är medlem. Vi har även fortsatt kontakt med aktiva i andra partier, bland annat genom nättidningen Pirate Times och samarbetsorganisationen Pirate Parties International, där vi dock inte längre är medlem. Piratrörelsen i stort har börjat röra sig mot ett starkare nordiskt samarbete, speciellt rörande vårt ungdomsförbund som i slutet av 2015 var på väg att dra igång en nordisk samarbetsorganisation för Ung Pirat i Sverige, Finland, Norge och Island. Utöver detta har även Regnbågspiraterna, som grundades i Sverige 2014, fått ett systerförbund i Finland. I slutet av året lyftes frågan att kandidera som värdland för Pirate Parties Internationals årsstämma 2016, men idén slopades på grund av bristande engagemang. Värdland för nästa år blev istället Tyskland. 4. Långsiktig plan Partistyrelsen har under året arbetat med att ta fram en långsiktig plan, med målet att denna ska göra det lättare att planera partiets verksamhet då vi har en gemensam tanke om var vi ska hamna några år framåt i tiden. Arbetet hann dock inte avslutas under 2015, utan fortsätter in i nästa verksamhetsår. Bilden nedan: Piratpartiet syns i folkhavet på DreamHack 2015.

13 Slutliga ord från styrelsen: ett år för tillväxt Traditionellt är mellanvalsåren inte så intensiva för politiska partier utan representation i riksdag, kommun eller landsting. Det märks även på Piratpartiet, och den nya styrelsen passar därför på att fokusera på att bygga en stark organisation för framtiden. De förändringarna påbörjades under 2015 där flera viktiga stadge-, struktur- och ledarskapsförändringar skedde. Under 2016 kommer Piratpartiet få en demokratiskt vald partiledare för första gången i partiets historia, tillsammans med flera andra förändringar som påbörjades redan förra året är året då vi kan realisera många förbättringar och det är ett viktigt uppbyggnadsår inför de kommande valkampanjerna. Vi skapar alla tillsammans Piratpartiet. Det är vi tillsammans som utgör partiet och vi behövs! Tidigare framgångar har visat vad vi kan åstadkomma när vi jobbar mot gemensamma mål. Med alla utvecklingar i massövervakningen och all ny lagstiftning på gång finns det mycket att göra. Nu har vi möjligheten att bygga upp vår styrka, reparera masten och laga seglen. Det kommer bli ett spännande år! Vi ska välja partiledare, vice partiledare och partisekreterare, och det kommer prägla hela året. En nystart för partiet och en riktig energikick. Vi behöver alla sorters människor till alla olika uppgifter. Hela idén med att använda kraften i internet och svärmen är att vi hjälper varandra. För om vi hjälps åt, tillsammans, kan vi lyckas hålla arbetsbelastningen för de otroligt duktiga eldsjälarna inom partiet på en rimlig nivå, något som tyvärr inte alltid lyckats. Våra eldsjälar har ibland givit mer än vad de orkat och brunnit ut. Desto fler vi är som är engagerade, desto enklare blir det att dela på det som behöver göras och stötta varandra. Genom att istället skapa många små eldar som sprider sig kan vi tillsammans se till att våra eldsjälar brinner starkt men hållbart. Därför är ditt engagemang och ditt stöd det allra bästa du kan göra för partiet Partistyrelsen Dessa slutliga ord är ett remixat utdrag från ett uttalande styrelsen gjorde i början av 2016 läs gärna hela på webbsidan: ett ar for tillvaxt/

Verksamhetsplanen är dokumentet som pekar ut hur partiet kommer att arbeta under 2016, vilka mål vi sätter upp åt oss själva och hur vi ska uppnå dem.

Verksamhetsplanen är dokumentet som pekar ut hur partiet kommer att arbeta under 2016, vilka mål vi sätter upp åt oss själva och hur vi ska uppnå dem. Verksamhetsplanen är dokumentet som pekar ut hur partiet kommer att arbeta under 2016, vilka mål vi sätter upp åt oss själva och hur vi ska uppnå dem. Vi har arbetat för en visionär verksamhetsplan som

Läs mer

3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015?

3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015? Piratpartiet Josef Ohlsson Collentine 3.6 Vad har styrelsen gjort under 2015? 1 Introduktion Styrelsen 2015 startade med era viktiga och svåra beslut att ta ställning till. Vi behövde handskas med en uteslutning

Läs mer

Förslag till Piratpartiets budget 2016, v. 2

Förslag till Piratpartiets budget 2016, v. 2 Förslag till Piratpartiets budget 2016, v. 2 Anton Nordenfur den 11 januari 2016, inför partistyrelsemötet 17 januari Bakgrund Partistyrelsen ska enligt stadgarna varje år besluta om budget för verksamhetsåret

Läs mer

Organisationsrapport, 10 augusti 2015

Organisationsrapport, 10 augusti 2015 Organisationsrapport, 10 augusti 2015 av partiorganisatör Anton Nordenfur till partistyrelsens möte 15 16 augusti. Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör,

Läs mer

Organisationsrapport, 18 april 2015

Organisationsrapport, 18 april 2015 Organisationsrapport, 18 april 2015 av Anton Nordenfur Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland sina arbetsuppgifter ska rapportera på vilket

Läs mer

Organisationsrapport, 1 juni 2015

Organisationsrapport, 1 juni 2015 Organisationsrapport, 1 juni 2015 av partiorganisatör Anton Nordenfur till partistyrelsens möte 14 juni. Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland

Läs mer

Organisationsrapport, 25 september 2015

Organisationsrapport, 25 september 2015 Organisationsrapport, 25 september 2015 av partiorganisatör Anton Nordenfur till partistyrelsens möte 27 september. Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör,

Läs mer

Organisationsrapport, 27 mars 2015

Organisationsrapport, 27 mars 2015 Organisationsrapport, 27 mars 2015 av Anton Nordenfur Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland sina arbetsuppgifter ska rapportera på vilket

Läs mer

Partistyrelsens förslag till verksamhetsplan för 2015

Partistyrelsens förslag till verksamhetsplan för 2015 Partistyrelsens förslag till verksamhetsplan för 2015 Piratpartiet ska under 2015 fortsätta vara en viktig röst i den offentliga debatten. Förutsättningarna för detta arbete är dock på många sätt förändrade.

Läs mer

Organisationsrapport, 21 november 2015

Organisationsrapport, 21 november 2015 Organisationsrapport, 21 november 2015 av partiorganisatör Anton Nordenfur till partistyrelsens möte 5 december. Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2014

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2014 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2014 Ett förlorat år? När partiet gick in i 2014 var det med stora förhoppningar och med två stora utmaningar framför oss. Vi skulle försvarar våra platser i EU-parlamentet

Läs mer

Slutrapport Valsamordnare Mikael Holm

Slutrapport Valsamordnare Mikael Holm Slutrapport Valsamordnare Mikael Holm Den 27 december meddelade regeringen att man inte kommer fatta beslut om extra val (http://www.regeringen.se/sb/d/18989/a/252138). Med det beslutet anser jag att mitt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2009

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2009 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet 2009 1. Allmänt/sammanfattning av året Piratpartiet har under 2009 haft en stor valframgång i och med inträdet i Europaparlamentet. Partiet har vidare lyft patentfrågan

Läs mer

Organisationsrapport, 22 februari 2015

Organisationsrapport, 22 februari 2015 Organisationsrapport, 22 februari 2015 av Anton Nordenfur Partistyrelsen beslutade på sitt konstituerande styrelsemöte att utse en partiorganisatör, som bland sina arbetsuppgifter ska rapportera på vilket

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014

Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014 1 Verksamhetsberättelse för Piratpartiet i Stockholms län 2014 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Summering...1 Huvudspåren...1 Internt arbete...2 Politiskt programarbete...3 Aktivism och medlemsvård!...3

Läs mer

Piratpartiet årsmöte 2015-02-11

Piratpartiet årsmöte 2015-02-11 Piratpartiet årsmöte 2015-02-11 1. Mötet förklarat öppet. 2. Genomgång av röstlängd. Röstlängd enligt följande: Anton Nordenfur, Yuxuan Chen, Martin Åbom, Henrik Wallin, Tobias Jernér (tom punkt 11), Johannes

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro

Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro Närvarande: Torbjörn Wester, Anders S. Lindbäck (från punkt 2c), Anton Nordenfur, Nils Agnesson (från punkt 2c till punkt 12), Mattias

Läs mer

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 1. Organisation RFSU Stockholms verksamhet har vuxit och utvecklats snabbt de senaste åren. Av den anledningen har fokus under det verksamhetsår som

Läs mer

Verksamhetsplan för Piratpartiet i Stockholms län 2013

Verksamhetsplan för Piratpartiet i Stockholms län 2013 1 Verksamhetsplan för Piratpartiet i Stockholms län 2013 Senast reviderat: 2013-10-05 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Internt arbete...1 Politiskt programarbete...3 Aktivismera mera!...3

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Feministiskt initiativ Linköping Verksamhetsåret 2015-02-18 2016-02-17 Styrelsen Styrelsen har under året bestått av följande personer: o Ordförande: Madelene Ahlquist o Vice

Läs mer

Dagordning förbundsstyrelsemöte Ung Pirat 2-3 juni 2012 i Uppsala

Dagordning förbundsstyrelsemöte Ung Pirat 2-3 juni 2012 i Uppsala Dagordning förbundsstyrelsemöte Ung Pirat 2-3 juni 2012 i Uppsala Information och schema Ansvarsområden under mötet: Inköp frukost: Mikael Holm Framtagning och borttagning av frukost på lördag: Christoffer

Läs mer

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat. Bilaga 1: Stadgar Stadgar för UP esport. 1 Namn och föreningsform Lokalavdelningens namn är UP esport. Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Läs mer

PP - kampanj 2013 - För Sverige i framtiden NU SKA PIRATPARTIET TA PLATS!

PP - kampanj 2013 - För Sverige i framtiden NU SKA PIRATPARTIET TA PLATS! PP - kampanj 2013 - För Sverige i framtiden NU SKA PIRATPARTIET TA PLATS! Nu är det dags att synliggöra Piratpartiet och bygga image inför valåret 2014. Det gör vi med att remixa kungens valspråk För Sverige

Läs mer

OPERATIV FYRAÅRSPLAN. (Version 1, 10/1 2011)

OPERATIV FYRAÅRSPLAN. (Version 1, 10/1 2011) (Version 1, 10/1 2011) OPERATIV FYRAÅRSPLAN Den operativa fyraårsplan som ledningen stakar ut i detta dokument är en början, inte ett slut. Den ska och kommer att revideras fortlöpande i samråd med medlemmar

Läs mer

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Protokoll: Årsmöte för Aktiv Demokrati 2011 Datum: 2011-09-16 -- 2011-09-24 Plats: Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Dagordning: 01. Val av mötesordförande

Läs mer

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Inledning Grön Ungdom ska synas och höras. Ingen ska kunna missa att på något sätt under 2014 komma i kontakt med oss eller med Miljöpartiet. Grön Ungdom

Läs mer

Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009

Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009 Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009 Lagd till handlingarna av förbundskongressen 2010 1 Inledning Ung Pirat fick under 2009 sitt första större bidrag från Ungdomsstyrelsen. Mycket av året kan liknas

Läs mer

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 29:e mars 2015 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten sammanställer

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 14:e April 2013 1. Mötet öppnas Erik avslutar mötet 11:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Piratpartiet Skåne söndagen den 16:e februari Klockan 17:00 Bendzgatan 38, Ramlösa.

Protokoll Styrelsemöte Piratpartiet Skåne söndagen den 16:e februari Klockan 17:00 Bendzgatan 38, Ramlösa. Protokoll Styrelsemöte Piratpartiet Skåne söndagen den 16:e februari Klockan 17:00 Bendzgatan 38, Ramlösa. Dagordning 1. Mötets öppnande kl. 17:25 2. Närvarande: Christoffer Willenfort Björn Flintberg,

Läs mer

Piratpartistisk tidning

Piratpartistisk tidning Piratpartistisk tidning Beslutsunderlag inför Piratpartiets styrelsemöte 27 september 2015, av Anton Nordenfur Bakgrund Inför partistyrelsemötet i augusti 2015 lämnade jag in ett beslutsunderlag som sammanfattade

Läs mer

Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015

Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015 Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015 Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation. Ungdom Mot Rasism är ett nätverk av antirasister

Läs mer

Förslag till dagordning:

Förslag till dagordning: Förslag till dagordning: 1) Mötets öppnande 2) Val av mötesfunktionärer a) Ordförande b) Sekreterare c) Justerare d) Rösträknare 3) Fråga om mötet är stadgeenligt kallat 4) Fastställande av röstlängd 5)

Läs mer

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete.

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete. Medlemsveckan arrangeras två gånger per år och innebär att vi lyfter fram allt det fantastiska en får ut av att vara engagerad i Latinamerikagrupperna med syftet att värva fler medlemmar till föreningen

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Tisdagen 17:e September 2013 1. Mötet öppnas Erik öppnar mötet klockan 19:46 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade.

Läs mer

Ung Pirat Södertörn Protokoll årsmöte 2013

Ung Pirat Södertörn Protokoll årsmöte 2013 Ung Pirat Södertörn Protokoll årsmöte 2013 1 1. Mötets öppnande Elin Andersson öppnar mötet 21:01 2. Mötets behörighet Beslut att mötet anser sig behörigt kallat. 3. Justerande av röstlängd och eventuella

Läs mer

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Erik Einarsson öppnar mötet klockan 12.15. 2. Mötets behörighet Stadgan säger:

Läs mer

Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista

Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista Johan Sånesson, Anders Hedberg och Martina Johansson (via telefon) Beslutsärenden 1. Mötet öppnades Johan Sånesson hälsade välkommen

Läs mer

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen.

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen. 2 (8) Den här verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Bohuslän sträcker sig från 1 januari 2015 till 31 december 2018. Eftersom det är en flerårig verksamhetsplan håller den sig på en övergripande verksamhetsnivå.

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö Verksamhetsberättelse 2014 Utrikespolitiska Föreningen, Växjö 1 Sammanfattning av 2014 2014 har varit ett intressant och framgångsrikt år för Utrikespolitiska Föreningen, Växjö. Ny styrelse valdes in i

Läs mer

MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17

MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17 MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17 KALLELSE STYRELSEMÖTE Tid Måndagen 17:e Februari 2014 kl 18:30 Plats Ung Pirat - Stockholms kansli på Styrbjörnsvägen 3 i Hägersten Möteshandlingar Möteshandlingar

Läs mer

Ett öppet parti. i takt med tiden. SSU:s plan för en öppen process. Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Stockholm 25 januari 2012

Ett öppet parti. i takt med tiden. SSU:s plan för en öppen process. Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Stockholm 25 januari 2012 Ett öppet parti i takt med tiden SSU:s plan för en öppen process Stockholm 25 januari 2012 Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund Sammanfattning Många kräver att Socialdemokraterna utser sin partiordförande

Läs mer

Centerkvinnorna i Halland Verksamhetsplan 2017

Centerkvinnorna i Halland Verksamhetsplan 2017 Centerkvinnorna i Halland Verksamhetsplan 2017 Inledning Genom historien har Centerkvinnornas arbete byggt på starka, drivna kvinnors engagemang för att förändra och förbättra vårt samhälle. Kvinnor som

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

Möteshandlingar. Medlemsmöte Onsdagen den 27:e Februari 2013

Möteshandlingar. Medlemsmöte Onsdagen den 27:e Februari 2013 Möteshandlingar Medlemsmöte Onsdagen den 27:e Februari 2013 1 Kallelse till medlemsmöte, Piratpartiet i Stockholms län Praktisk information Kontakt Medlemsmötet är det årliga mötet som en förening håller

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar. 2 Verksamhetsplanen är det dokument som pekar ut arbetarekommunens prioriterade verksamhet under 2013. Verksamhetsplanen föreslå inte till skillnad från föregående års verksamhetsplaner, att gälla över

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Liberala partiets kongress 2016

Liberala partiets kongress 2016 Liberala partiets kongress 2016 Tid och plats, föreningslokal på Doktor Hjorts gata 8C, Göteborg. 1 Mötets öppnande Mötet öppnade av Andreas Agorander, i egenskap av sittande ordförande. 2 Fastställande

Läs mer

PROPOSITION #1. Kompletterande förslag - Motion #1

PROPOSITION #1. Kompletterande förslag - Motion #1 PROPOSITION #1 Kompletterande förslag - Motion #1 Ändra definitionen av ekonomisk hållbarhet i värdegrunden Motivering motion #1: Denna motion föreslår att ändra definitionen av ekonomisk hållbarhet i

Läs mer

Verksamhetsberättelse för RFSU Gotland 2014

Verksamhetsberättelse för RFSU Gotland 2014 Verksamhetsberättelse för RFSU Gotland 2014 RFSU Gotland: RFSU Gotland är en ideell förening med organisationsnummer 834001-9416. RFSU Gotland är en lokalförening av Riksförbundet för sexuell upplysning.

Läs mer

Valplan för Moderaterna i Södermanland 2014

Valplan för Moderaterna i Södermanland 2014 Förbundsstyrelsen föreslå förbundsrådet att anta nedanstående valplan för Moderaterna i Södermanland 2014 Valplan för Moderaterna i Södermanland 2014 Det övergripande mål för Moderaterna i Södermanland

Läs mer

Första utkast till nytt informationsmaterial

Första utkast till nytt informationsmaterial Första utkast till nytt informationsmaterial av Anton Nordenfur 2016-04-25 Sammanfattning Folder Huvudrubrik Introduktionstext Brödtext Call to action Footer Flygblad Affischer Sammanfattning Informationsmaterialet

Läs mer

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2 Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus D å har snart en till månad paserat och vi går djupare in i hösten. Här i Göteborgsdistriktet

Läs mer

JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018

JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018 JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018 8.30-12.30 Närvarande Lovisa Kronsporre, ordförande John-Erik Bergkvist, vice ordförande Abelone Tischben-Madsen, ledamot Lina Arvidsson, ledamot Jonatan Arblom

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Föreningen Blöjupproret, Sveriges förening för EC och tygblöjor Verksamhetsåret 2016-01-01 2016-12-31 Styrelsen Styrelsen har bestått av: Ordförande : Marie Nyman Hedbom fram

Läs mer

FILK resultat och fortsatt verksamhet. Innehåll

FILK resultat och fortsatt verksamhet. Innehåll FILK resultat och fortsatt verksamhet Innehåll Bakgrund...2 Resultat - Detta har vi fokuserat på genom åren...2 Kommunens vision för skolan i Lerum har ändrats i linje med FILKs formulering...2 De politiska

Läs mer

Tisdag 31 MAJ 2015 NR 3 PIRATPOSTEN. En tidning av Ung Pirat Media. Piratpartiets första affisheringstävning är avslutad Sid 2

Tisdag 31 MAJ 2015 NR 3 PIRATPOSTEN. En tidning av Ung Pirat Media. Piratpartiets första affisheringstävning är avslutad Sid 2 Tisdag 31 MAJ 2015 NR 3 PIRATPOSTEN En tidning av Ung Pirat Media Piratpartiets första affisheringstävning är avslutad Sid 2 Succeé för temakvällar på Mumble Ny rapport om fildelning och streaming i Sverige

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för RFSL Umeå verksamhetsåret 2014

Förslag till verksamhetsplan för RFSL Umeå verksamhetsåret 2014 Förslag till verksamhetsplan för RFSL Umeå verksamhetsåret 2014 rfsl umeå Innehållsförteckning 1. Inledning...3 2. Extern verksamhet... 4 2.1 föreläsningar... 4 2.2 Marknadsföring... 4 2.3 Demonstrationer

Läs mer

Expedition 50 Vad IOGT-NTO:s förbundsstyrelse ser som utvecklande steg framöver

Expedition 50 Vad IOGT-NTO:s förbundsstyrelse ser som utvecklande steg framöver Expedition 50 Vad IOGT-NTO:s förbundsstyrelse ser som utvecklande steg framöver Stora och viktiga processer är igång Förbundsstyrelsen kommer på kongressen att lägga ett antal konkreta förslag och uppdrag

Läs mer

KOMMUNIKATIONSINSATSER KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND

KOMMUNIKATIONSINSATSER KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND KOMMUNIKATIONSINSATSER KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND Vi har påbörjat ett kommunikationsstrategiskt arbete för att tydliggöra vår verksamhet både inåt och utåt. Vi tar ett helhetsgrepp om allt det som

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Bakgrund Juseks studerandesektion Juseks studerandesektion består av omkring 20 000 studentmedlemmar. Engagemanget inom sektionen är

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Valårskalendern. Kalendarium för partiföreningar och distrikt 2014

Valårskalendern. Kalendarium för partiföreningar och distrikt 2014 Valårskalendern Kalendarium för partiföreningar och distrikt 2014 Vänsterpartiet 2014 Den här valårskalendern kan förhoppningsvis hjälpa partiföreningarna och distrikten i planeringen av det intensiva

Läs mer

GRUPPSTARTARKIT ETT FÖRSLAG PÅ HUR GRUPPEN KAN KOMMA IGÅNG

GRUPPSTARTARKIT ETT FÖRSLAG PÅ HUR GRUPPEN KAN KOMMA IGÅNG GRUPPSTARTARKIT ETT FÖRSLAG PÅ HUR GRUPPEN KAN KOMMA IGÅNG GRUPPSTARTARKIT Gruppstartarkitet är skrivet för att kunna besvara gruppernas funderingar kring varför, vad en kan göra och hur en kan jobba inom

Läs mer

Swarmsweep. Så startar du förening

Swarmsweep. Så startar du förening Så startar du förening Varför starta en förening? För att samla aktivister under ett och samma varumärke kan det ibland vara en stor fördel att bilda en förening. En del aktivister tillhör naturligtvis

Läs mer

Policy personvalskampanj. Valen till kommun, landsting/region och riksdagen 2018.

Policy personvalskampanj. Valen till kommun, landsting/region och riksdagen 2018. Policy personvalskampanj. Valen till kommun, landsting/region och riksdagen 2018. september 2017 Policy personvalskampanj. Valen till kommun, landsting/region och riksdagen 2018. Moderaterna har en positiv

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2017 Samhällsföreningen Tor Årsmötesprotokoll. Årsmöte 2017 för Samhällsföreningen Tor

Årsmötesprotokoll 2017 Samhällsföreningen Tor Årsmötesprotokoll. Årsmöte 2017 för Samhällsföreningen Tor Årsmötesprotokoll Årsmöte 2017 för Samhällsföreningen Tor 2017-04-23 Närvarande: Malin Stattin, Annika Lamell, Monika Sundström, Linda E Nordström, Björn Garefelt, Sören Tjärnström, Benny Wälitalo, Ingela

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Måndagen 3:e Juni 2013 1. Mötet öppnas Erik öppar mötet 19:01 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunikatörsmöte 2014-01-21

Minnesanteckningar från kommunikatörsmöte 2014-01-21 Minnesanteckningar från kommunikatörsmöte 2014-01-21 22 förbund och närmare 30 deltagare. Gemensam valstrategi Handikappförbundens kongress fastställde en gemensam valstrategi med ambitionen att alla medlemsförbund

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Sammanfattning Under 2014 har FILKs huvudsakliga arbete handlat om dialog och debatt

Läs mer

Praktikrapport - Socialdemokraterna i Stockholms län

Praktikrapport - Socialdemokraterna i Stockholms län Mika Metso Statsvetenskapliga institutionen Yrkesförberedande praktik, HT 2011 Stockholms universitet Praktikrapport - Socialdemokraterna i Stockholms län Praktikplats: Socialdemokraterna i Stockholms

Läs mer

Proposition Ung Pirat Huddinge För årsmöte 2010

Proposition Ung Pirat Huddinge För årsmöte 2010 Proposition Ung Pirat Huddinge För årsmöte 2010 Skriven av: Marcus Stenhols Den 17 Januari 2010 Efter en granskning av nuvarande stadgar som beslutade gälla på uppstartsmötet har styrelsen bestämt att

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 2018

Verksamhetsplan 2015 2018 Liberal kraftsamling Verksamhetsplan 2015 2018 1 Liberal kraftsamling Vart vi ska och vägen dit Vårt uppdrag är att utifrån liberala idéer ta strid för varje människas frihet att forma sitt eget liv. Ur

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

KAMPANJMANUALEN 9. ATT AKTIVERA OCH ENGAGERA MEDLEMMAR

KAMPANJMANUALEN 9. ATT AKTIVERA OCH ENGAGERA MEDLEMMAR KAMPANJMANUALEN ARBETSDOKUMENT 1. KAMPANJENS SYFTE OCH MÅL 2. KAMPANJENS HUVUDBUDSKAP 3. TAKTIK INFÖR KAMPANJEN 4. KAMPANJENS TÄVLINGAR 5. KAMPANJAKTIVITETER 6. 25 EXTRA KAMPANJAKTIVITETER 7. TRE UPPFÖLJNINGSAKTIVITETER

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte

Protokoll för styrelsemöte Protokoll för styrelsemöte 2016-12-10 Jusek Student, sektionsstyrelsen Närvarande: Hannes Guggenheimer, ordförare Lovisa Kronsporre, ledamot John-Erik Bergkvist, ledamot Rebecka Elm, ledamot Marco Poblete,

Läs mer

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt Socialdemokraterna i Göteborg är en förening som drivs av viljan att skapa ett jämlikt samhälle, en stad som ger barn de bästa möjliga uppväxtvillkor, där alla som kan jobba också ska ha ett jobb och där

Läs mer

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang Årsmöte 2012-02-22 1 Mötet öppnades. 2 Mötets behörighet: Årsmötet har utannonserats i tid (två veckor innan) via e-post. Mötet fanns behörigt. 3 Val av mötets ordförande: Robin valdes. 4 Val av mötets

Läs mer

Sista minuten. Tips och råd inför valrörelsen

Sista minuten. Tips och råd inför valrörelsen Sista minuten Tips och råd inför valrörelsen Vänsterpartiet 2014 Inledning Den här texten riktar sig i första hand till dig som sitter i styrelsen i en partiförening som inte planerat färdigt höstens

Läs mer

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING RFSL REGNBÅGEN Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING Organisationen bildades den 8 augusti 1982 som Föreningen Regnbågen Skandinavien, fram till liknande föreningar bildades i Danmark och Norge. År 2000

Läs mer

Opinionsbildning och kommunikation

Opinionsbildning och kommunikation Verksamhetsplan 2019 Det är en ynnest att vara en del av Linköpings arbetarekommun och att ha förtroendet att leda den. Det åligger oss i styrelsen att se till att Socialdemokraterna i Linköping lever

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

Mötet öppnades av Robert Johansson och röstlängden godkändes. Bilaga 1. Robert Johansson utsågs till ordförande och Anders Ihrfors till sekreterare.

Mötet öppnades av Robert Johansson och röstlängden godkändes. Bilaga 1. Robert Johansson utsågs till ordförande och Anders Ihrfors till sekreterare. Protokoll fört vid årsmöte för Peña Malaguista de Suecia söndagen den 27 januari 2013 kl. 20.00 i Stockholm 1 Fastställande av röstlängd för mötet Mötet öppnades av Robert Johansson och röstlängden godkändes.

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Animal Protection Network. Verksamhetsberättelse 2013

Animal Protection Network. Verksamhetsberättelse 2013 Animal Protection Network Verksamhetsberättelse 2013 Innehåll Inledning Ledning och samordning Arbetsområden Verksamhet Finansiering och medlemmar Årsmöte Slutord Inledning Animal Protection Network (APN)

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2014

Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd

VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd SEKs vision är en värld präglad av fred, rättvisa och respekt för skapelsen där alla människor har möjlighet att bidra till och bruka sina gåvor i samhälle

Läs mer

Dechargerapport över Liberala studenter verksamhetsåret 2016

Dechargerapport över Liberala studenter verksamhetsåret 2016 Dechargerapport över Liberala studenter verksamhetsåret 2016 Dechargeutskottet har haft som uppgift att granska Liberala studenters riksstyrelse. Till underlag för rapporten har vi granskat protokoll,

Läs mer

Dagordning, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Dagordning, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Dagordning, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Måndagen 3:e Juni 2013 1. Mötet öppnas 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten sammanställer vi

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 /! VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I GÖTEBORG Styrelse Vald till år Ordförande Katarina Wendsjö 2014 Kassaförvaltare Hanna Waddington 2015 Tao Hemberg 2015 Ledamöter Åsa Ekman 2014

Läs mer

Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22

Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22 Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Leksands Dykarklubb (LDK) 2 - Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Leksand. 3 Föreningsform

Läs mer