Frågeställningar. Resultat

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågeställningar. Resultat"

Transkript

1 1(5) Redovisning av enkät till Universitetsförvaltningens avdelningar och Fakultetskanslierna Hösten 2012 genomförde en enkätstudie för att göra en nulägesanalys och behovsinventering för att skapa en överblick av hur Universitetsförvaltningen (UF) och fakultetskanslierna arbetar idag. Här ställdes bland annat frågor om vilken typ av arbetsuppgifter man utför på avdelningen/kansliet, vilken samverkan som finns mellan de olika aktörerna, vilka behov avdelningarna har för att kunna genomföra sitt dagliga arbete, vad som är bra respektive mindre bra med de arbetsplatser som finns idag. En projektledare från, LFA besökte alla universitetsförvaltningens avdelningschefer för att beskriva hur enkäten skulle fyllas i, därefter var det upp till respektive avdelningschef att tillsammans med sina medarbetare fylla i enkäten. Fakultetskanslierna fick bara enkäten utskickad till sig och detta skedde något senare än till UF. Underlaget är tänkt att användas i ett framtida planerings- och projekteringsskede för att skapa en samlad bild av universitetsförvaltningens och fakultetskansliers verksamhet. Resultat De resultat som presenteras nedan visar på hur förhållandena såg ut på UF och fakultetskanslierna hösten Under våren 2013 har rektor fattat beslut om en ny organisation för förvaltningen, vilken inte tas hänsyn till i denna sammanställning. Totalt har inkommit svar från 22 av UF:s 24 avdelningar. LiU- Service i Norrköping (LISIN) har inte fått någon enkät och Löneavdelningen (LA) har inte skickat in något svar. Även de fyra fakultetskanslierna har inkommit med varsitt svar på enkäten. Frågeställningar Vilken typ av arbetsuppgifter har ni inom er avdelning, och hur skulle ni uppskatta att arbetstiden under en vecka är fördelad på dessa arbetsuppgifter? Det är svårt att ge en samlad bild av vad man inom avdelningen/kansliet arbetar med, då de anställda har skilda arbetsuppgifter. Informationsinsamling och inläsning av material kan vara ett arbete som sker vid datorn och även telefonsamtal och besök kan innefattas i denna kategori. Enligt svaren på fråga Hur stor del av arbetstiden i procent skulle ni uppskatta att personerna på er avdelning spenderar fysiskt vid sin arbetsplats tillbringar de anställda vid Filosofiska fakulteten (FFK), Tentamen, examination och ladokadministration (TEXAS), Ekonomi- och verksamhetsstyrning (EVS), Upphandlingsavdelningen (UA) och Teknisk systemförvaltning och utveckling (UTF) mellan % av arbetstiden vid sin arbetsplats. På 14 av de avdelningar som svarat spenderar mer än hälften av de anställda mindre än 80 % av arbetsdagen på sin fysiska arbetsplats.

2 2(5) Under en månads tid, när din avdelning har som mest att göra, hur många möten av följande storlek har området då? Antalet möten mellan olika avdelningar varierar stort. De avdelningar som är mest mötesfrekventa är framför allt de som möter mycket studenter, såsom fakultetskanslierna, Studenthälsan (SH) och International office (IO). Det rör sig mest om mindre möten med 2-4 personer för dessa avdelningar. Andra mötestäta avdelningar är Personalavdelningen (PA), Studentrekrytering (SR). Forskningsfinansiering och alumni (FFA) och Ledningsstöd (LES). Även här är den största delen mindre möten om 2-4 personer, men många möten omfattar fler, dvs grupper om 5 personer eller fler. Vilken specifik utrustning behövs? Utgångspunkten i underlaget var att alla medarbetare har tillgång till en dator, en telefon, ett skrivbord, förvaring och en arbetsstol. Vid sammanställning av enkätsvaren kan konstateras att de grundläggande behoven utöver detta består av: tillgång till konferens- och mötesrum, kopieringsrum (både med vanliga skrivare och färgskrivare samt dokumentförstörare), förråd för kontorsmaterial och lunch/pausrum. Man ser en fördel i att sitta nära sina kollegor inom avdelningen och att skrivborden är höj- och sänkbara. Alla avdelningar har något behov utav förråd för kontorsmaterial. Många har dessutom behov av brandsäkra låsbara förråd/arkiv för känsligt material och sekretess. Samtalsrum, projektrum och rum för utbildning PA, Studentinformation och vägledning (SIV), Fakultetskanslierna, LES och SH har en del känsliga samtal och behöver därför samtalsrum som är ljudisolerade och neutrala. IO behöver också samtalsrum för möten med studenter. SH och SIV bedriver utbildning, och har därför behov av rum anpassade för föreläsningar och workshops. Administrativa system (ADSYS), UTF, Kommunikationsavdelningen (KOM) och FFA lyfter också fram att de har behov av projektrum för tillfälliga arbetskonstellationer, både för studenter och tillfälligt anställda. SR har också ett behov av att i framtiden skapa ett kreativt rum där de kan sätta upp och lagra trycksaker, spara idéskisser och lämna kvar idéutkast under en längre period. Arkiv och förråd LES, IO, SR och IT- support (ITS) har behov av större låsbara förråd för förvaring av material, så som mässmaterial, profilprodukter, doktorshattar och datorer. LiU- tryck (LT) har behov av att ha ett papperslager och annat förbrukningsmaterial som behövs i deras verksamhet. Lokalvården (LV) vilka är utspridda över hela campus behöver förråd på flera ställen för sin utrustning och sitt förbrukningsmaterial. LES har behov av ett närarkiv och ett slutarkiv Mottagning och väntrum Fakultetskanslierna och de avdelningarna med mycket studentkontakt, Antagningen (ANT), IO, SH, SIV) har behov av väntrum och en mottagningsfunktion. LES ser ett fortsatt behov av ett väntrum för besök till rektor.

3 3(5) Videokonferens Respondenterna tror att videokonferenser kommer att bli vanligare och viktigare i framtiden, även om behovet finns redan idag. Det kommer bli viktigare för kommunikationen mellan LiU:s olika campus och för andra samarbeten. Önskemålen handlar både om videokonferenser i konferensrum med fast utrustning men framför vill man att tekniken ska finnas vid den enskilda arbetsplatsen. Övriga behov Post och Husservice (PH) behöver en verkstad, förråd och truckladdningsrum, truckladdare, tvätthall, postsorteringsfack, lagerutrymme/pallställ Schema, lokal och AV- stöd (SAL) behöver ha tillgång till en verkstadslokal LT behöver utrymmen till en butik och pressar KOM behöver en fotostudio och utrymme för redigering och ljudinspelning (speakerbås) av filmer. ITS kundcenter skulle gärna se att de får möjlighet att ha en besöksmottagning skilt från kundcentret, för att minska störande moment. Systeminfrastruktur (SI) behöver utrymmen för labb och testdatorer. Avdelningarna inom området för LiU- IT behöver plats för fler datorer och flera nätverksuttag vid varje arbetsplats samt plats för fler skrivare för felsökning ANT, LES, UA och EVS behöver avlastningsytor för att kunna hantera stora mängder med dokument. SH har ett behov av tillgång till vatten/dusch (sjuksköterskeexpedition). Lokalplacering bör vara lättillgänglig för taxi och ambulans. Vilka avdelningar inom universitetet samarbetar er avdelning mycket med? Alla avdelningar och kanslier uppger att de har mycket kontakt inom sin egen organisation och med andra avdelningar/kanslier inom LiU. Då det kommer till möten med andra utanför LiU så skiljer det sig åt, men 13 avdelningar har uppgett att de ofta samarbetar med aktörer utanför LiU. I enkäten har avdelningarna/kanslierna fått uppge vilka avdelningar de samarbetar mycket med. Bilden på nästa sida visar att utbytena är flera och att det finns många kopplingar mellan både avdelningar och fakultetskanslier.

4 (5) Studentkontakter Av de tillfrågade avdelningarna anger 14 av dem att de har någon form av studentkontakt. De flesta avdelningar har inga speciella behov för att möta studenterna. De som har tätare kontakt med studenterna har det oftast i form av besök och möten med studenter. Det som är gemensamt för de avledningar/kanslier som har studentkontakter är att de har behov av någon typ av väntrum eller mottagningsfunktion och någon typ av mötes/samtalsrum med möjlighet att ta emot enskilda studenter. Lokaliseringen för dessa avdelningar bör vara lättillgängliga för studenterna, centralt placerade på campus och med tydlig skyltning. Många avdelningar anger att det är stora variationer i arbetet som är kopplat till studentkontakten. I samband med terminsstart och valperioder blir det extra många studentbesök. Andra specifika behov som nämnts i samband med frågan om studentkontakt är: FFA: projektarbetsplatser för studenter på kvällstid. Kansliet för utbildningsvetenskap (KfU): tillgång till arkiv i allt som rör studenternas studiegång. IO: receptionsdisk och nummerlappssystem, plats att duka upp enklare fika, ställ för exponering av informationsmaterial, mötesrum utrustade med projektor och whiteboard med plats för grupparbetsplatser. Lätt att komma till med mycket bagage.

5 5(5) SIV: överfallslarm och besökslampor till koordinatorer för funktionshindrade studenter och studievägledare. De har också behov av en studerandeexpedition med ett kösystem. SH: enskilda rum för att kunna ha möten och skriva journaler med hänsyn till sekretess. Större rum för undervisning. Vad är bra med den nuvarande arbetsplatsen? Saker som lyfts fram som positivt med den nuvarande arbetsplatsen är ändamålsenliga lokaler och funktionella möbler. 14 av avdelningarna/kanslierna uppger att en fördel med den nuvarande arbetsplatsen är att ha ett eget rum. Det gör det enkelt att ha spontana möten med kollegor utan att först behöva förflytta sig och det ger möjlighet till att prata i avskildhet, särskilt om det är känsliga samtal. Man inte heller behöver plocka ihop saker av känslig karaktär då rummet lämnas, det är lätt att reglera temperaturen i rummet, den anställda har en egen hurts och klädskåp. Andra saker som lyfts fram som positivt med det egna rummet, är att det ger möjlighet till att arbeta ostört och det går lätt att prata i telefon utan att störa någon. Vad kan förbättras med nuvarande arbetsplats? Flera av avdelningarna/kanslierna vill förbättra luft, ventilation och temperatur. Även akustiken ses i många fall som något som bör förbättras. Det rör sig främst om bullriga lunchrum och dåligt ljudisolerade arbetsrum. Många avdelningar vill förbättra arbetsmiljön som idag uppfattas som tråkig och med långa korridorer. Flera efterfrågar variation av arbetsplatsen, det kan handla om att få välja mellan att sitta i en öppen lösning eller eget rum, bättre tillgång till projektrum och informella mötesplatser. Hur kommer avdelningen/kansliet att se ut om fem år? På samtliga avdelningar finns en eller flera deltidsanställda på varierande tid. Flera avdelningar har också projektanställda, till exempel i samband med terminsstart. I framtiden ser hälften av de tillfrågade avdelningarna/kanslierna att det kommer att ske förändringar i personalstyrkan och då handlar det om en ökning av antalet anställda. Antalet videokonferenser tror man kommer öka för att enklare kunna kommunicera inom och utanför LiU, framförallt mellan våra olika campus. Det fysiska mötet kommer även i framtiden vara viktigt. Om LiU ska få en fungerande struktur för videokonferenser önskas ett utökat teknikstöd samt att den teknik som köps in är lättillgänglig. En annan sak som avdelningarna/kanslierna tror kommer att förändras är ett ökat användande av digitala dokument.

Husbok för Bilprovningens huvudkontor. Så fungerar vårt flexkontor

Husbok för Bilprovningens huvudkontor. Så fungerar vårt flexkontor Husbok för Bilprovningens huvudkontor Så fungerar vårt flexkontor Med ansvarskänsla, närhet och kunden i fokus är Bilprovningen din trygghet för säkra fordon och bättre miljö. Välkommen till Bilprovningens

Läs mer

Konsekvensbedömning vid genomförande av projekt Campus LiU 2015.

Konsekvensbedömning vid genomförande av projekt Campus LiU 2015. Titel Konsekvensbedömning Sida 1(5) Institution/motsvarande Utfärdare Utfärdad den Godkänt av Godkänt datum Dokumenttyp Mall Dnr Utgåva 1 Konsekvensbedömning vid genomförande av projekt Campus LiU 2015.

Läs mer

Informationsmöte Campus LiU. 26 januari 2017

Informationsmöte Campus LiU. 26 januari 2017 Informationsmöte Campus LiU 26 januari 2017 Kent Waltersson 2017-01-26 3 Värderingar och förhållningssätt Vi är alla värdar på arbetsplatsen och står för ett professionellt bemötande Vi tar ansvar för

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV ARBETSMILJÖENKÄT SAMT FYSISK ARBETSMILJÖROND 2017

SAMMANSTÄLLNING AV ARBETSMILJÖENKÄT SAMT FYSISK ARBETSMILJÖROND 2017 SAMMANSTÄLLNING AV ARBETSMILJÖENKÄT SAMT FYSISK ARBETSMILJÖROND 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori 1 (28) Olof Wijksgatan 6, Box 200, 405 30 Göteborg 031 786 00 00 www.flov.gu.se

Läs mer

AKTIVITETSBASERAT ARBETSSÄTT FÖR BIBLIOTEK OCH IT VID MALMÖ HÖGSKOLA

AKTIVITETSBASERAT ARBETSSÄTT FÖR BIBLIOTEK OCH IT VID MALMÖ HÖGSKOLA Malmö 2014-12-12 Bibliotek och IT AKTIVITETSBASERAT ARBETSSÄTT FÖR BIBLIOTEK OCH IT VID MALMÖ HÖGSKOLA Om Bibliotek och IT Biblioteks- och IT-verksamheterna vid Malmö högskola är samorganiserade i ett

Läs mer

Standardmodeller för administrativa lokaler

Standardmodeller för administrativa lokaler Standardmodeller för administrativa lokaler UPPRÄTTAT AV FASTIGHET Innehåll Sida Inledning - Adminstrativa lokaler vid VLL - Adminstrativa lokaler sett ur ett förvaltningsperspektiv - Allmänt om kontorslokaler

Läs mer

Arbetsgrupp D-huset. Vilka är vi? Vad gör vi? Vad är på gång?

Arbetsgrupp D-huset. Vilka är vi? Vad gör vi? Vad är på gång? Arbetsgrupp D-huset Vilka är vi? Vad gör vi? Vad är på gång? Arbetsgrupp D-huset 2016-11-17 2 Arbetsgruppen inför flytt till D-huset Marcus Jungevall, ekonom UF (sammankallande) Erika Sjöding, samordnare

Läs mer

Aktivitetsbaserat arbetssätt. Aktivitetsbaserat det nya smarta kontoret

Aktivitetsbaserat arbetssätt. Aktivitetsbaserat det nya smarta kontoret Aktivitetsbaserat arbetssätt Aktivitetsbaserat det nya smarta kontoret FÖRFATTARE: METTE BUNGERFELDT Innehåll AKTIVITETSBASERAT ARBETSSÄTT 3 DET SMARTA KONTORET 3 VAD INNEBÄR AKTIVITETSBASERAT ARBETSSÄTT

Läs mer

INLEDNING Enkäten avser att avläsa en del av arbetsmiljön vid institutionen för hälsovetenskaper. Arbetsmiljöansvaret kan delas upp i två olika delar den fysiska samt den organisatoriska och sociala delen.

Läs mer

Verksamhetsprogram Socialförvaltningen, aktuella enheter, 2013.12.13

Verksamhetsprogram Socialförvaltningen, aktuella enheter, 2013.12.13 Socialförvaltningen, aktuella enheter, 2013.12.13 Staben och kvalitetsenheten, Socialförvaltningen Funktioner Fyllnadsgrad Arbetsrum socialchef 1 st 1 st 100 % Ändamålsenlig arbets med för skrivbord dator,

Läs mer

VGR Analys 2018:29 Koncernkontoret Utvärdering av arbetsmiljö och arbetssätt i nya Regionens hus i Skövde Nulägesanalys november 2018

VGR Analys 2018:29 Koncernkontoret Utvärdering av arbetsmiljö och arbetssätt i nya Regionens hus i Skövde Nulägesanalys november 2018 VGR Analys 2018:29 Koncernkontoret 2018-12-06 Utvärdering av arbetsmiljö och arbetssätt i nya Regionens hus i Skövde Nulägesanalys november 2018 2 Innehåll Sammanfattning... 4 Inledning... 5 Om enkätundersökningen...

Läs mer

Personalpolitikens övergripande mål är attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser Utdrag ur Kommunfullmäktigemål 2010-2012

Personalpolitikens övergripande mål är attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser Utdrag ur Kommunfullmäktigemål 2010-2012 Personalpolitikens övergripande mål är attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser Utdrag ur Kommunfullmäktigemål 2010-2012 65 FÖRUTSÄTTNINGAR VARFÖR ETT FUNKTIONSPROGRAM 66 Personalens rum Att få stänga

Läs mer

Testsalar C-huset. En del av. Campus LiU 2015 bästa miljö för undervisning och arbete. Marina Geijer, marina.geijer@liu.se

Testsalar C-huset. En del av. Campus LiU 2015 bästa miljö för undervisning och arbete. Marina Geijer, marina.geijer@liu.se Testsalar C-huset En del av Campus LiU 2015 bästa miljö för undervisning och arbete Marina Geijer, marina.geijer@liu.se Campus LiU 2015 Campus LiU 2015 är en del av det av rektor initierade pedagogiska

Läs mer

Handlingsplan lika villkor

Handlingsplan lika villkor Handlingsplan för Lika villkor Institution/motsvarande: IBL Behandlad i LSG den: 2015-08-31 Fastslagen i institutionsstyrelsen/ motsvarande den: 2015-09-02 Beskrivning av vision: IBL ska vara en institution

Läs mer

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET Utvecklingssamtalet är en årlig strukturerad dialog mellan chef och medarbetare med fokus på medarbetarens arbetsuppgifter, uppdrag, arbetsmiljö och kompetensutveckling.

Läs mer

Ny organisation för UF

Ny organisation för UF Ny organisation för UF 21 november 2012 Per Bengtsson Administrativ direktör Vid dagens möte presenteras. en organisationsskiss men det ges inte några besked om personers framtida placering eller arbetsuppgifter

Läs mer

Det är också viktigt att du anger både fakturaadress och leveransadress.

Det är också viktigt att du anger både fakturaadress och leveransadress. Rutiner för inköp Som ett led i vår strävan att effektivisera vår fakturahantering vill vi uppmärksamma dig på vikten av att använda rätt uppgifter vid inköp. Därför uppmanar vi dig att alltid uppge referenskod

Läs mer

Universitets- och fakultetsgemensamma kostnader 2016

Universitets- och fakultetsgemensamma kostnader 2016 STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua.2015.1.1.1-4479 Sakområde: Budgetar, anslagsfördelning och verksamhetsuppdrag Dokumenttyp: Årligen återkommande planeringsoch styrdokument Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli:

Läs mer

Strategigrupp för internationalisering (SAINT) sammanträde 10 maj 2010

Strategigrupp för internationalisering (SAINT) sammanträde 10 maj 2010 1 (5) Strategigrupp för internationalisering (SAINT) sammanträde 10 maj 2010 Närvarande Frånvarande Janerik Lundquist, internationell koordinator (ordf) Ulf Nilsson, prodekanus LiTH Helena Klöfver, prodekanus

Läs mer

Till hyresvärdar och övriga samarbetspartners i Malmö. Härmed översändes Malmö stads samlade aktuella behov av lokaler, gruppbostäder mm.

Till hyresvärdar och övriga samarbetspartners i Malmö. Härmed översändes Malmö stads samlade aktuella behov av lokaler, gruppbostäder mm. LiMa - företräder Malmö stad vid lokalanskaffning och hyresförhandling Till hyresvärdar och övriga samarbetspartners i Malmö Härmed översändes Malmö stads samlade aktuella behov av lokaler, gruppbostäder

Läs mer

Projekt Organisationsutveckling , Fas 2b, Trigger verksamhetsstöd

Projekt Organisationsutveckling , Fas 2b, Trigger verksamhetsstöd Projekt Organisationsutveckling 2013-2104, Fas 2b, Trigger verksamhetsstöd Vi behöver allas hjälp med att genomskåda problematiker och styrkor i organiseringen så att det sedan kan fungera i praktiken.

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR PEDAGOGISKT

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR PEDAGOGISKT MITTUNIVERSITETET Styrdokument HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR PEDAGOGISKT STÖD TILL STUDENTER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING DNR MIUN 2015/908 Publicerad: Beslutsfattare: Rektor Handläggare: Nils Wikström/Ulf Andersson

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2015 2016 Consensus en kår nära dig Antagen av FUM 2015-03-31 Inledning Verksamhetsplanens innehåll är en kombination av de frågor som styrelsen 14/15 anser bör

Läs mer

Studieresa i Danmark inför Forum Medicum

Studieresa i Danmark inför Forum Medicum Studieresa i Danmark inför Forum Medicum 20170209 Representanter från fakultetsledning, fakultetsstyrelse, styrgrupp, prefektrådet med flera, var inbjudna av dekanus att göra en studieresa till Danmark,

Läs mer

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Omvårdnad

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Omvårdnad Systematiskt arbetsmiljöarbete 2015-10-12 (5) Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Omvårdnad Arbetarskyddsstyrelsen har i sina föreskrifter (AFS 1999:7) fastslagit

Läs mer

Likabehandlingsplan för studenter 2013 2014. Fastställd av rektor Tommy Löfgren 2013-10-14, reviderad 2013-11-22.

Likabehandlingsplan för studenter 2013 2014. Fastställd av rektor Tommy Löfgren 2013-10-14, reviderad 2013-11-22. Likabehandlingsplan för studenter 2013 2014 Fastställd av rektor Tommy Löfgren 2013-10-14, reviderad 2013-11-22. Inledning Vision I den här planen beskrivs de åtgärder som Röda Korsets Högskola planerar

Läs mer

Riktlinjer för kris- och kontinuitetshantering

Riktlinjer för kris- och kontinuitetshantering Riktlinjer för kris- och kontinuitetshantering Krisorganisationen vid Uppsala universitet Fastställda av Rektor 2015-09-29 1 Inledning Uppsala universitets verksamhet är omfattande och bedrivs både i Sverige

Läs mer

Introduktion. Ange ditt kön. Ange din åldersgrupp. Hur länge har du arbetat i ditt nuvarande jobb?

Introduktion. Ange ditt kön. Ange din åldersgrupp. Hur länge har du arbetat i ditt nuvarande jobb? Introduktion De uppgifter du lämnar genom att svara på följande frågor kommer att användas för att förbättra den fysiska, sociala och psykiska välbefinnande av alla anställda i din organisation. För varje

Läs mer

Vårt erbjudande. Arbetsmöten

Vårt erbjudande. Arbetsmöten Vårt erbjudande Arbetsmöten Framtiden är sig inte riktigt lik. Många unga medarbetare arbetar lika gärna hemma eller på ett café som på jobbet. Och åtta till fem är inte arbetstid, utan en del av dygnet.

Läs mer

Resultat enkätundersökning Högskolan Dalarnas lärandemiljö

Resultat enkätundersökning Högskolan Dalarnas lärandemiljö Resultat enkätundersökning Högskolan Dalarnas lärandemiljö Sammanfattning Högskolan har tidigare saknat en ordentlig kartläggning av hur studenterna uppfattar lärandemiljön. Med lärandemiljö avses den

Läs mer

Nämndmöte KB. Mars 2016

Nämndmöte KB. Mars 2016 Nämndmöte KB Mars 2016 2016-03-16 2 Innehåll Internationalisering organisation Hur arbetar man vid LiTH/LiU Vad jobbar vi i KB-nämnden med Studenternas syn på utlandsstudier Är de intresserade? Varför

Läs mer

NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING

NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING 2 Next office ABW Next office ABW 3 NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING I vår version av den aktivitetsbaserade arbetsmiljön, Next Office ABW, erbjuder vi ett helhetsgrepp

Läs mer

Easy ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TEA

Easy ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TEA Easy ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TEA ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept som uppfyller

Läs mer

Utvärdering av testmiljöer i C- huset

Utvärdering av testmiljöer i C- huset 2013-06-19 1(6) Utvärdering av testmiljöer i C- huset ställde under sommaren 2012 i ordning tre salar till i C- huset som en testmiljö inom projektet Campus LiU 2015, på campus Valla. Dessa togs i bruk

Läs mer

Arbetsmiljörapport 07/08

Arbetsmiljörapport 07/08 Arbetsmiljörapport 07/08 Inledning Begreppet Hsamo (huvudstuderandearbetsmiljöombud) är ett relativt nytt begrepp. Att denna post har inrättats är en viktig signal från Universitetet om betydelsen av arbetsmiljön,

Läs mer

Om en anställd avlider finns särskild rutin för detta: kontakta prefekt, administrativ chef eller HR Partner. Checklista kris

Om en anställd avlider finns särskild rutin för detta: kontakta prefekt, administrativ chef eller HR Partner. Checklista kris Arbetarskyddsstyrelsen har i sina föreskrifter (AFS 1999:7) fastslagit att varje arbetsställe som omfattas av arbetsmiljölagen ska ha en organisation för krisstöd. Det finns en centralt samordnad grupp

Läs mer

Informationsmöte Campus LiU. 18 maj 2017

Informationsmöte Campus LiU. 18 maj 2017 Informationsmöte Campus LiU 18 maj 2017 2 Agenda D-huset Tidplan Nedmontering Origo Studenthus Valla 5 Utemiljön D-huset Arbetet startar i början av juni, etapp 1 blir utanför universitetsledningen.

Läs mer

--&- kile g?idey

--&- kile g?idey 111111/ l e U LINKÖPINGS NIVERS ITET --&- kile7779.7-g?idey 2017-05-11 DNR L1U-2017-01739 1(5) Universitetets huvuduppgifter är undervisning, forskning och samverkan med det omgivande samhället. En väl

Läs mer

Funktionella miljöer -

Funktionella miljöer - Funktionella miljöer - Region Gävleborgs interiörer Region Gävleborgs lokaler och interiörer är ändamålsenliga, verksamhetsanpassade och trivsamma. För att stärka identitet och varumärke är det viktigt

Läs mer

Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan

Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan 2018-08-2116 DNR:2018/1313 PROJEKTPLAN Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan Projektledare Beställare Delprojektledare redovisas under avsnitt 4 Lotten Glans organisation

Läs mer

Det är också viktigt att du anger både fakturaadress och leveransadress. Observera att adressen ovan endast är en fakturaadress.

Det är också viktigt att du anger både fakturaadress och leveransadress. Observera att adressen ovan endast är en fakturaadress. Rutiner för inköp Som ett led i vår strävan att effektivisera vår fakturahantering vill vi uppmärksamma dig på vikten av att använda rätt uppgifter vid inköp. Därför uppmanar vi dig att alltid uppge referenskod

Läs mer

Miljöhandlingsplan för Institutionen för medicin och hälsa (IMH) för

Miljöhandlingsplan för Institutionen för medicin och hälsa (IMH) för 16-02-16 DNR IMH-2015-00246 HANDLINGSPLAN 1(9) Miljöhandlingsplan för Institutionen för medicin och hälsa (IMH) för 2016-2018 Rektor vid LiU har beslutat om miljömål för LiU som gäller under perioden 2016-2018

Läs mer

Institutionen för hälsa och medicin (IMH) handlingsplan miljömål

Institutionen för hälsa och medicin (IMH) handlingsplan miljömål Institutionen för hälsa och medicin (IMH) handlingsplan miljömål 2013-2015 Nedan redovisas IMHs miljömål för perioden 2013- Universitetets övergripande miljömål finns i mallen och är markerade i blått

Läs mer

Digitala system 2015 från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.1

Digitala system 2015 från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.1 Digitala system 2015 från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.1 Februari 2014 Vad handlar det om? digitala behov! Inte några specifika lärplattformar eller speciella verktyg. Vi pratar behov

Läs mer

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Hälso- och sjukvårdsanalys (HSA)

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Hälso- och sjukvårdsanalys (HSA) 1(6) Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Hälso- och sjukvårdsanalys (HSA) Arbetarskyddsstyrelsen har i sina föreskrifter (AFS 1999:7) fastslagit att varje arbetsställe

Läs mer

Forum Medicums process

Forum Medicums process Forum Medicums process - bakgrund, process, synpunkter på konceptkatalogen och synpunkter på placering av delar av verksamheten Den ursprungliga tanken bakom Projektet Forum Medicum föddes i samband med

Läs mer

Guide om diskriminering, trakasserier och kränkande särbehandling för studenter HT-FAKULTETERNA LUNDS UNIVERSITET

Guide om diskriminering, trakasserier och kränkande särbehandling för studenter HT-FAKULTETERNA LUNDS UNIVERSITET Guide om diskriminering, trakasserier och kränkande särbehandling för studenter HT-FAKULTETERNA LUNDS UNIVERSITET 2 3 Vad är diskriminering, trakasserier och kränkande särbehandling? Respekt, tolerans

Läs mer

Miljöhandlingsplan för Institutionen för medicin och hälsa (IMH) för Uppföljning januari 2017

Miljöhandlingsplan för Institutionen för medicin och hälsa (IMH) för Uppföljning januari 2017 17-01-13 DNR IMH-2015-00246 HANDLINGSPLAN 1(10) Miljöhandlingsplan för Institutionen för medicin och hälsa (IMH) för 2016-2018 Uppföljning januari 2017 Rektor vid LiU har beslutat om miljömål för LiU som

Läs mer

LiU-IT ISY. Kristina Arkad ISY

LiU-IT ISY. Kristina Arkad ISY LiU-IT ISY Kristina Arkad ISY Service IT- tjänster IT- infrastruktur Serviceområdet IT- avdelningen Projekt och utveckling Applika5on Kvarters-IT området Kvarter Norrköping Kvarter Valla Norr Kvarter US

Läs mer

Kurshandledning. Bruksspel. 7,5 hp VT Kurskod: 918G09 Kursansvarig: Anna Englund Bohm

Kurshandledning. Bruksspel. 7,5 hp VT Kurskod: 918G09 Kursansvarig: Anna Englund Bohm Kurshandledning Bruksspel 7,5 hp VT 2013 Kurskod: 918G09 Kursansvarig: Anna Englund Bohm Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Presentation av kursen... 3 Tid och plats... 3 Registrering... 3

Läs mer

INFORMATION ABOUT THE COMMUNITY

INFORMATION ABOUT THE COMMUNITY DETAILED INFORMATION ABOUT THE COMMUNITY IN SWEDISH! SHARING ENERGY, IDEAS & SPACE COWORKING ARBETSSÄTTET NU OCH I FRAMTIDEN Människor behöver mötas om kreativitet ska växa överhuvudtaget. Idén om coworking,

Läs mer

Undersökning av Linnéuniversitetets interna kommunikation - Benchmarkundersökning

Undersökning av Linnéuniversitetets interna kommunikation - Benchmarkundersökning Undersökning av Linnéuniversitetets interna kommunikation - Benchmarkundersökning Presentation 2014 Dick Tärnhammar Analytiker och kommunikationskonsult. Undersökningens syfte Ge en bild av hur de anställda

Läs mer

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom IMH-kansli

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom IMH-kansli 1(6) Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom IMH-kansli Arbetarskyddsstyrelsen har i sina föreskrifter (AFS 1999:7) fastslagit att varje arbetsställe som omfattas av arbetsmiljölagen

Läs mer

Speciell satsning för kompetensutveckling i engelska under 2013

Speciell satsning för kompetensutveckling i engelska under 2013 2013-01-15 PA-PUS/ER/Språk Speciell satsning för kompetensutveckling i engelska under 2013 Genom ett samarbete mellan Personalutvecklingssektionen/Personalavdelningen, Avdelningen för externa relationer

Läs mer

Driftnämnden Regionservice lokalbehovsinventering (DNLBI)

Driftnämnden Regionservice lokalbehovsinventering (DNLBI) 01054 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Monica Liljeroth, Ekonomichef 2013-08-27 DNRGS130015 Stab, Regionservice 035-16 24 58 Monica.liljeroth@regionhalland.se Till Regionstyrelsen Driftnämnden Regionservice

Läs mer

Färre tar miljöhänsyn på jobbet jämfört med hemma

Färre tar miljöhänsyn på jobbet jämfört med hemma PRESSMEDDELANDE Färre tar miljöhänsyn på jobbet jämfört med hemma Svenskarna är inte lika miljö- och klimatsmarta på kontoret som hemma. Enligt senaste Kontorsbarometern svarar bara 7 procent att de agerar

Läs mer

Förskola i skollokaler

Förskola i skollokaler RÅDGIVANDE REFERENS Förskola i skollokaler Bakgrund Förskola kan integreras i skollokaler. Förskolan är för åldrarna 1-5 år. Därefter tar förskoleklass vid och sedan grundskolan. Det finns en läroplan

Läs mer

Högskoledirektörs beslutsoch delegationsordning

Högskoledirektörs beslutsoch delegationsordning Högskoledirektörs beslutsoch delegationsordning Beslutad av högskoledirektör 2018-12-10, dnr L 2018/178 Ersätter Högskolans verksamhetsstöd organisation och beslutsordning, beslutad av högskoledirektör

Läs mer

Medarbetarundersökning 2013. MEDARBETARUNDERSÖKNING 2013 Linköpings Universitet Systemteknik (ISY)

Medarbetarundersökning 2013. MEDARBETARUNDERSÖKNING 2013 Linköpings Universitet Systemteknik (ISY) MEDARBETARUNDERSÖKNING 213 LÄSVÄGLEDNING 1 I denna rapport presenteras resultaten från medarbetarundersökningen 213. Överst till vänster står namnet på enheten rapporten gäller för. Antal svar i rapporten

Läs mer

ATT STUDERA MED EN FUNKTIONSNEDSÄTTNING:

ATT STUDERA MED EN FUNKTIONSNEDSÄTTNING: ATT STUDERA MED EN : PROBLEM, STRATEGIER OCH LÖSNINGAR Elisabeth Raddock och Hanna Zipernovszky Slutrapport 2015 09 01 2016 12 21 Foto: Kata Major, Regnbåge, 2015-09-13 1 Innehåll PROJEKTMÅL... 3 GENOMFÖRANDE...

Läs mer

Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser. Kompletta konferensrum. Installerat och klart.

Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser. Kompletta konferensrum. Installerat och klart. Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser Kompletta konferensrum. Installerat och klart. Våra gedigna kunskaper och långa erfarenhet borgar för att allting fungerar som planerat. Låt oss hjälpa er att

Läs mer

Medarbetarundersökning 2015 KS. Hur stor del av din arbetstid i genomsnitt det senaste året har du ägnat åt (ange uppskattad procentsats)

Medarbetarundersökning 2015 KS. Hur stor del av din arbetstid i genomsnitt det senaste året har du ägnat åt (ange uppskattad procentsats) Medarbetarundersökning 2015 KS Nedan presenteras en sammanställning av medarbetarundersökningen som genomfördes på KS innan sommaren. Enkäten skickades ut till alla som får nyhetsbrevet på KS, 301 personer.

Läs mer

Studenter vill arbeta med hållbarhet men är dåligt rustade

Studenter vill arbeta med hållbarhet men är dåligt rustade Studenter vill arbeta med hållbarhet men är dåligt rustade Om undersökningen NCC har tillsammans med karriärsplattformen Sustainergies genomfört en enkätstudie bland 1 036 studenter från Sveriges 21 största

Läs mer

Man kan sitta hemma och se föreläsningen. Vi som har längre till studieorten får fördel

Man kan sitta hemma och se föreläsningen. Vi som har längre till studieorten får fördel Studenter om digitaliserade föreläsningar Inför den station som studentkårerna skulle hålla om digitaliserade föreläsningar skickades en enkät ut till LiUs studenter. I enkäten frågades det om studenterna

Läs mer

Leveransdokument Grupp 5

Leveransdokument Grupp 5 Grupp 5 Innehåll Beställare 4 Beskrivning av projektet 4 Bakgrund 4 Syfte 4 Mål och avgränsningar 4 Kartläggning av nuvarande ytor/lokaler. 5 Befintliga lokaler 5 Enkät 5 Intervju med Studentkåren 8 Förbättringsförslag

Läs mer

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Praktiken i fokus. Karlstads Teknikcenter Tel

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Praktiken i fokus. Karlstads Teknikcenter Tel Karlstads Teknikcenter Examensarbete 2017 Titel: Författare: Uppdragsgivare: Tina Andersson Karlstads Teknikcenter Tel + 46 54 540 14 40 SE-651 84 KARLSTAD www.karlstad.se/yh Examensarbete YhVA15 2017-09-18

Läs mer

Avtalet sluts med stöd av Allmänt villkorsavtal och Allmänt villkorsavtal-t, 2 kap 2.

Avtalet sluts med stöd av Allmänt villkorsavtal och Allmänt villkorsavtal-t, 2 kap 2. LINKÖPINGS UNIVERSITET AVTAL LiU-2015-01386 2015-08-31 Avtal om årsarbetstid för administrativ och teknisk personal vid institutionerna för datavetenskap och ekonomisk och industriell utveckling samt medicinska

Läs mer

Att göra lista: Åtgärdad. Se över rutiner för val av skyddsombud kvarstår och flyttas till arbetet med SAM på lärosätet dess rutiner och struktur.

Att göra lista: Åtgärdad. Se över rutiner för val av skyddsombud kvarstår och flyttas till arbetet med SAM på lärosätet dess rutiner och struktur. Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-06-18 Tid och plats: Kl.13.00-16.00 Videokonferens Närvarande: Yasmine Lindström Ordförande Niklas Bergman Lennart Johansson Janet Harling Lars-Åke Mikaelsson Alexander

Läs mer

PREL. RAPPORT PRES. FORUM VÅRDBYGGNAD 12 NOV 2014 ADMINISTRATIVA ARBETSPLATSER INOM VÅRDEN OCH DESS FÖRVALTNINGAR

PREL. RAPPORT PRES. FORUM VÅRDBYGGNAD 12 NOV 2014 ADMINISTRATIVA ARBETSPLATSER INOM VÅRDEN OCH DESS FÖRVALTNINGAR ADMINISTRATIVA ARBETSPLATSER INOM VÅRDEN OCH DESS FÖRVALTNINGAR står valet mellan cellkontor och öppet landskap? PREL. RAPPORT Rättpsykiatri Rågården Göteborg, White arkitekter hur mycket används de administrativa

Läs mer

Enkätundersökning bland studenter om uppfattningen kring studieplatser

Enkätundersökning bland studenter om uppfattningen kring studieplatser Enkätundersökning bland studenter om uppfattningen kring studieplatser vid Samhällsvetenskapliga fakulteten och Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet Andrea Burda Handelshögskolans i Göteborg Studentkår

Läs mer

1 Mötets Öppnande. Hans-Erik hälsar samtliga välkommen. 2 Val av justeringsperson. Andreas Lind. 3 Dagordning Fastställdes. Central Skyddskommitté

1 Mötets Öppnande. Hans-Erik hälsar samtliga välkommen. 2 Val av justeringsperson. Andreas Lind. 3 Dagordning Fastställdes. Central Skyddskommitté Central Skyddskommitté Protokoll Plats Videokonferens Tid 2014-02-13 Närvarande Hans-Erik Nilsson Ordförande Karin Selling Lennart Johansson Alexander Rad Lollo Ljuslin Per Bergman Janet Harling Andreas

Läs mer

Procentfältet anger hur stor andel av de som gjort frågan som kryssat för respektive alternativ.

Procentfältet anger hur stor andel av de som gjort frågan som kryssat för respektive alternativ. Bilaga 2 Webbaserad enkät fältet anger hur stor andel av de som gjort frågan som kryssat för respektive alternativ. Observera att en del frågor beror av vad respondenten svarat i föregående frågor varför

Läs mer

play by the book PLAYBOOK

play by the book PLAYBOOK play by the book PLAYBOOK PLAYBOOK Vi har en aktivitetsbaserad arbetsplats. Det innebär att vi fritt väljer arbetsplats utifrån den arbetsuppgift, aktivitet eller sinnesstämning som vi har för dagen. Det

Läs mer

Handlingsplaner för arbetsmiljö och lika villkor

Handlingsplaner för arbetsmiljö och lika villkor Handlingsplan för Arbetsmiljö Institution/motsvarande: Behandlad i LSG den: TEMA 3 oktober 2013 Fastslagen i institutionsstyrelsen/ motsvarande den: 8 oktober 2013 Beskrivning av vision: God arbets- och

Läs mer

Greenhouse Labs. Connecting Science and Industry

Greenhouse Labs. Connecting Science and Industry Greenhouse Labs Connecting Science and Industry Något motsvarande Greenhouse Labs har inte funnits tidigare i Stockholmsområdet, det blir en stor tillgång för nystartade bolag med inriktning på kemi. jessica

Läs mer

Medarbetarundersökning 2015 TS

Medarbetarundersökning 2015 TS Medarbetarundersökning 2015 TS Nedan presenteras en sammanställning av medarbetarundersökningen som genomfördes på TS innan sommaren. Enkäten skickades ut till alla som får nyhetsbrevet på TS, 122 personer.

Läs mer

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Arbetsväxling vad anser personalen? Karlstads Teknikcenter Tel

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Arbetsväxling vad anser personalen? Karlstads Teknikcenter Tel Karlstads Teknikcenter Examensarbete 2017 Titel: Författare: Uppdragsgivare: Karlstads Teknikcenter Karlstads Teknikcenter Tel + 46 54 540 14 40 SE-651 84 KARLSTAD www.karlstad.se/yh Examensarbete YhVA15

Läs mer

Reflektion över koncept på arbetsplatslösningar - de tre föreslagna koncepten sedda ur ett arbetsmiljöperspektiv som gäller hela Lnu

Reflektion över koncept på arbetsplatslösningar - de tre föreslagna koncepten sedda ur ett arbetsmiljöperspektiv som gäller hela Lnu 150331 Reflektion arbetsmiljö bilaga till beslut Reflektion över koncept på arbetsplatslösningar - de tre föreslagna koncepten sedda ur ett arbetsmiljöperspektiv som gäller hela Lnu Uppdrag för reflektionsgruppen

Läs mer

Kurshandledning. Bruksspel 2. 7,5 hp HT Kurskod: 918G28 & 918G30 Kursansvarig: Anna Englund Bohm

Kurshandledning. Bruksspel 2. 7,5 hp HT Kurskod: 918G28 & 918G30 Kursansvarig: Anna Englund Bohm Kurshandledning Bruksspel 2 7,5 hp HT 2014 Kurskod: 918G28 & 918G30 Kursansvarig: Anna Englund Bohm Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Presentation av kursen... 3 Tid och plats... 3 Registrering...

Läs mer

Linköpings Universitet

Linköpings Universitet Samlingsbild - Index Nöjd student 8 Nöjd student - Filfak 78 Sammanfattningsvis, hur nöjd eller missnöjd är du med? Bas: Samtliga (9-7) Negativa % Positiva % 010 008 * livet som student på LiU? 8 9 8 81

Läs mer

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Omvårdnad

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Omvårdnad 2019-02-15 1(5) Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom avdelningen Omvårdnad Arbetarskyddsstyrelsen har i sina föreskrifter (AFS 1999:7) fastslagit att varje arbetsställe som

Läs mer

PROJEKT KTHB Det moderna biblioteket och morgondagens lärande

PROJEKT KTHB Det moderna biblioteket och morgondagens lärande 1(9) PROJEKT KTHB Det moderna biblioteket och morgondagens lärande MINNESANTECKNINGAR : Bokhyllor 2014-04-15 Närvarande : Tommy Westergren Biblioteket Maria Patja Biblioteket Anders Sveen Biblioteket Idag

Läs mer

Organisation och arbetssätt för SLU:s arbete med jämställdhet och lika villkor

Organisation och arbetssätt för SLU:s arbete med jämställdhet och lika villkor Samordningsgruppen för jämställdhet och lika villkor PM 2019-08-22 SLU ID: SLU.ua.2019.1.1.1-2466 Organisation och arbetssätt för SLU:s arbete med jämställdhet och lika villkor I detta dokument beskrivs

Läs mer

Sveriges Företagshälsor och Svenskt Kvalitetsindex: Jobbhälsobarometern De anställdas syn på jobbet inom vård- och omsorgssektorn

Sveriges Företagshälsor och Svenskt Kvalitetsindex: Jobbhälsobarometern De anställdas syn på jobbet inom vård- och omsorgssektorn Sveriges Företagshälsor och Svenskt Kvalitetsindex: Jobbhälsobarometern De anställdas syn på jobbet inom vård- och omsorgssektorn Förord och sammanfattning Välfärdssektorn står inför stora framtidsutmaningar.

Läs mer

bilaga 2 administrativa arbetsplatser inom vården och dess förvaltningar referensexempel / studiebesök

bilaga 2 administrativa arbetsplatser inom vården och dess förvaltningar referensexempel / studiebesök bilaga 2 administrativa arbetsplatser inom vården och dess förvaltningar referensexempel / studiebesök REFERENSBILDER FRÅN VÅRDEN Östra sjukhuset, Göteborg ABAKO Arkitektkontor 2 3 Östra sjukhuset, Göteborg

Läs mer

Handlingsplan för pedagogiskt stöd till studenter med funktionshinder

Handlingsplan för pedagogiskt stöd till studenter med funktionshinder Handlingsplan för pedagogiskt stöd till studenter med funktionshinder Dnr MIUN 2009-436 2009-02-24 BAKGRUND PROBLEMBESKRIVNING... 3 SYFTE OCH MÅL... 4 VEM GÖR VAD?... 4 Studenten har som ansvar att:...

Läs mer

Linköpings universitet 2018

Linköpings universitet 2018 Linköpings universitet 2018 Linköpings universitet, LiU, bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom bland annat material, IT och hörsel. I samma anda erbjuder universitetet ett stort antal

Läs mer

Rapport Medarbetarundersökning TS

Rapport Medarbetarundersökning TS Rapport Medarbetarundersökning TS 2015-2016 Arbetsmiljön före och efter flytten till Niagara TS 2015: 57 (sfrekvens 47%; 122 på sändlistan) 2016: 53 (sfrekvens 45%; 117 på sändlistan) Enkäten skickades

Läs mer

Krisplan vid Linnéuniversitetet allmän bakgrund Beslutad av rektor Dnr: ST 2013/

Krisplan vid Linnéuniversitetet allmän bakgrund Beslutad av rektor Dnr: ST 2013/ Krisplan vid Linnéuniversitetet allmän bakgrund Beslutad av rektor 2013-08-19 Dnr: ST 2013/333-1.1 Beslutat av: Rektor 2013-08-19 Dnr: ST 2013/333-1.1 1. Inledning 3 2. Vad är en kris vid Linnéuniversitetet?

Läs mer

Antal svar: Svarsfrekvens: 77% Medarbetarundersökning Linköpings Universitet. Linköpings Universitet

Antal svar: Svarsfrekvens: 77% Medarbetarundersökning Linköpings Universitet. Linköpings Universitet Medarbetarundersökning Antal svar: 2 788 Svarsfrekvens: 77% LÄSVÄGLEDNING 01 I denna rapport presenteras resultaten från medarbetarundersökningen. Överst på första sidan av rapporten står namnet på enheten

Läs mer

Riktlinjer för personsäkerhet vid Uppsala universitet

Riktlinjer för personsäkerhet vid Uppsala universitet Dnr UFV 2012/487 Riktlinjer för personsäkerhet vid Uppsala universitet Hot och våld Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ansvar 3 3 Mål 3 4 Personsäkerhet 4 4.1 Hot och våld i arbetsmiljön 4 4.2 Arbetsgivaransvaret

Läs mer

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom KVM, hiss A, plan 11 och 12.

Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom KVM, hiss A, plan 11 och 12. Rutin/cecklista för brand, första hjälpen och krisanthering 1(6) Rutin/checklista för brand, första hjälpen och krishantering inom KVM, hiss A, plan 11 och 12. Arbetarskyddsstyrelsen har i sina föreskrifter

Läs mer

1a. Har du ett stressigt arbete? 1b. Kan du påverka din arbetssituation? 1f. Har du en rimlig arbetsbelastning?

1a. Har du ett stressigt arbete? 1b. Kan du påverka din arbetssituation? 1f. Har du en rimlig arbetsbelastning? Sammanfattning av jämställdhetsenkäten 2009 Här sammanfattas resultaten från enkätundersökningen om jämställdhet som genomfördes på institutionerna för Geologi (GEO) samt Naturgeografi och Ekosystemanalys

Läs mer

Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning i programmet för Personal- och arbetslivsfrågor

Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning i programmet för Personal- och arbetslivsfrågor Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning i programmet för Personal- och arbetslivsfrågor Målet med verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är att studenterna under sin studietid ska få en inblick i och

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET STUDENTUNDERSÖKNING 2017 HUVUDRAPPORT

LINKÖPINGS UNIVERSITET STUDENTUNDERSÖKNING 2017 HUVUDRAPPORT LINKÖPINGS UNIVERSITET STUDENTUNDERSÖKNING 2017 HUVUDRAPPORT GENOMFÖRANDE Tidplan Utskicket Påminnelse Påminnelse Påminnelse Förlängning Enkäten stängde Svarsfrekvens 20 mars 24 mars 30 mars 10 april 20-24

Läs mer

Hemvist F-6 RÅDGIVANDE REFERENS

Hemvist F-6 RÅDGIVANDE REFERENS RÅDGIVANDE REFERENS Hemvist F-6 Bakgrund Hemvisten är elevernas bas och trygga punkt i skolan. I hemvisten finns deras studierum av olika storlek, kapprum och toaletter. Hemvistens lärare har ofta sitt

Läs mer

Medarbetarundersökning 2015 Jeane Scheiding Birgi.a Öberg

Medarbetarundersökning 2015 Jeane Scheiding Birgi.a Öberg Medarbetarundersökning 2015 Jeane Scheiding Birgi.a Öberg Linköpings Universitet Medicin och hälsa (IMH) ÖVERSIKT 07 Arbetsplatsindikator Övrigt Förutsättningar i organisationen Medarbetarsamtal och lönesamtal

Läs mer

Enkät för Stockholms tingsrätt våren 2015

Enkät för Stockholms tingsrätt våren 2015 Är du A Man 38 28,8% B Kvinna 94 71,2% Hur gammal är du? A 18-34 56 42,4% B 35-49 28 21,2% C 50-48 36,4% Vilken personalkategori tillhör du? A Beredningsjurist 2 1,5% B Notarie 25 18,9% C Rådman 16 12,1%

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET Styrelsen för utbildningsvetenskap

LINKÖPINGS UNIVERSITET Styrelsen för utbildningsvetenskap OH 2015, Utbildningsvetenskap Fördelning av indirekta kostnader 2014 2015 GU FO LEDNING 1 Kostn Styrelsen för utb.vet (SUV) 150 150 135 15 2 Till Dekanus disposition 50 65 59 7 3 Lönekostnader inkl IT-abonnemang

Läs mer

VGR Analys 2019:17 Koncernkontoret Utvärdering av arbetsmiljö och arbetssätt i nya Regionens hus i Göteborg Nulägesanalys april 2019

VGR Analys 2019:17 Koncernkontoret Utvärdering av arbetsmiljö och arbetssätt i nya Regionens hus i Göteborg Nulägesanalys april 2019 VGR Analys 2019:17 Koncernkontoret 2019-04-11 Utvärdering av arbetsmiljö och arbetssätt i nya Regionens hus i Göteborg Nulägesanalys april 2019 2 Innehåll Sammanfattning... 4 Inledning... 6 Om enkätundersökningen...

Läs mer